Životne priče

Tajči otkrila zašto je otišla na vrhuncu slave, a evo kako danas izgleda FOTO

Tajči otkrila zašto je otišla na vrhuncu slave, ali i progovorila o depresiji: "Samo sam poželela da zaspim".

Sreda, 29.09.2021.

12:34

Izvor: vecernji.h

Tajči otkrila zašto je otišla na vrhuncu slave, a evo kako danas izgleda FOTO
Foto: Printscreen TV Prva

Podeli:

"Mi nismo tada govorili ništa o mentalnom zdravlju, niti o depresiji, niti o anksioznostima, niti o poremećajima u ishrani. Nikad. Sve je bilo: 'Lenja si', ili 'Daj, trgni se malo', 'Šta ti fali?', 'Pogledaj kako sve imaš', 'Kako možeš da budeš nezahvalna', što zapravo onda još više hrani depresiju i anksioznost", rekla je Tajči.

Tatjana Kameron Tajči bila je gošća u izdanju emisije "U svom filmu", na Hrvatskoj televiziji u kojoj je progovorila o svom životu i kako se nosila sa slavom nakon što je sa samo 19 godina napravila veliki uspeh na Izboru za pesmu Evrovizije s pesmom "Hajde da ludujemo".

"Ja sam bila spremna na kakve god muzičke i scenske izazove, ali na taj osećaj, to nije bila čak niti regularna slava – to bilo strašno intenzivno i u tom trenutku nisam imala alate, niti mentalnu, niti emotivnu podršku nekoga ko bi to prepoznao i znao meni da objasni. To je bio jedan sasvim drugi svet, druga realnost", komentarisala je nakon što je videla snimak sebe iz 1990. godine.

"Imala sam dosta teških, emotivnih stvari koje sam prošla i pre nego što mi se dogodila ta slava, koje jednostavno nisam iscelila, čak niti imala sposobnost da procesuiram da bih se onda s time mogla na jedan zdravi način da nosim", kazala je voditeljki.

Tada je njen mentor i menadžer Zrinko Tutić pokušao na sve načine da je odgovori od toga da završi s karijerom i ode u Ameriku.

"Donela sam odluku da odem kada sam shvatila da jednostavno nisam znala na koji način da funkcionišem. Ja nisam otišla zbog želje da negde drugde napravim karijeru, zato što sam bila ljuta na nekoga, nego jednostavno nisam videla drugi način van svega. A to 'svega' nije bila slava niti karijera niti pesme, nego moja nesposobnost da budem zdrava. Emotivno, mentalno, duhovno, a i fizički", rekla je Tajči.

"Mi nismo tada govorili niti o mentalnom zdravlju, niti o depresiji, niti o anksioznostima, niti o poremećajima u ishrani. Nikad. Sve je bilo: 'Lenja si' ili 'Daj trgni se', 'Šta ti fali?', 'Pogledaj kako sve imaš', 'Kako možeš da budeš nezahvalna', što zapravo onda još više hrani depresiju i anksioznost. U jednom trenutku ja sam čak poželela da to sve prestane, da zaspim i da to sve nestane. U tom trenutku čak sam imala i ozbiljnije suicidalne misli. I u tom trenutku sam jednostavno znala da moram, da ću ili spasiti svoj život ili neću biti više. Ili ću otići u drogu, ne znam kakva ponašanja. Ili ću se skroz izgubiti", prisetila se pevačica.

"Istina je da ja o tome nisam znala da komuniciram, jer nismo imali ni rečnik ni osvešćenost, da znamo da je to to. A ni moja ekipa nije imala ili osvešćenost ili nisu videli da se radi o tome, a ne da sam ja bila razmaženo dete", rekla je Tajči, koja je u emisiji progovorila i o silovanju.

Kako je kazala, to je priznala nakon što joj je prišla obožavateljka na koncertu i ispričala svoju traumu, a to priznanje joj je pomoglo da bude celovita osoba. U emisiji je govorila o svom životu u Americi, kao i teškim momentima kada joj je preminuo suprug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.