Životne priče

Plavuša koja je obeležila osamdesete: Bila u braku sa Staloneom, postala majka u 54. godini FOTO

Godinama je medijima bila zanimljiva zbog braka sa Silvesterom Staloneom koji je trajao 19 meseci krajem osamdesetih. Ponovo je u centru medijske pažnje dospela kada je pre tri godine, u 54. godini postala majka po peti put.

Sreda, 06.10.2021.

09:44

Izvor: B92

Plavuša koja je obeležila osamdesete: Bila u braku sa Staloneom, postala majka u 54. godini FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Danska glumica i pevačica Brigit Nielsen (58) svoju karijeru je počela tokom osamdesetih, prvenstveno radeći kao model. Njena upečatljiva pojava (visoka je 185 cm i kratka plava kosa) upali su u oko poznatih fotografa, tako da se našla ispred objektiva Grega Gormana i Helmut Njutona.

Ostvarila se i kao glumica - 1985. godine kada je sa Arnoldom Švarcenegerom glumila u "Crvenoj Sonji". U njenoj knjizi objavljenoj 2011. godine, napisala je da je sa Arnoldom imala aferu, dok je bio u braku.

Kada je snimala "Rokija 4" verila se sa Silvesterom Staloneom. Venčali su se u Kaliforniji na Beverli Hilsu 1985 godine, a brak je trajao do 1987. godine. Mediji su izveštavali da se brak završio dramatično, nakon samo 19 meseci, kad je ona skinula sa sebe sav nakit i odeću i gola otišla iz kuće na Beverli Hilsu.

Otvoreno je govorila i o aferama, te je medijima priznala da je bila i sa Šonom Penom na kratko u Kanu početkom devedesetih.

Od 2007. godine u braku je sa sa 15 godina mlađim mužem Matijom Desijem, sa kojim je pre tri godine dobila svoje peto dete, ćerku Fridu.

Glumica je pokušavala da dobije dete 10 godina neuspešno veštačkom oplodnjom. Iako je procenjeno da u njenim godinama su šanse 2.5% ona je ipak uspela da zatrudni i porodi se sa 54. godine.

"Ovo je jedna veoma skupa igra u kojoj možda dobijete, možda ne. Mnogo lekova, hormona, mnogo patanje da bi vas neko na kraju nazvao i rekao - žao nam je, niste trudni. Lekari su mi dali tek 3 do 4 odsto šanse da ostanem trudna. Nisam imala puno jajašaca, ali bilo ih je dovoljno. Nisam mislila da ću se nakon 42. godine odlučiti na trudnoću. Bilo je tu puno razočaranja. Iako ste realistični jer znate koliko imate godina i da su šanse protiv vas, ipak ne odustajte", rekla je Brigit Nilson.

Takođe, za medije je izjavljiva da "na društvenim mrežama 95% ljudi će vam čestiti na detetu i rođendanu. Biće srećni jer ste i vi srećni, ali uvek ima onih koji će napisati - kako se usuđuješ, ti si baba. Umrećeš pre nego što deste poraste", rekla je Brigit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.