Životne priče

Obožavali su je fotografi: Supermodel Kim Aleksis i dalje izgleda nestvarno FOTO

Kim Aleksis, američki supermodel i glumica, bila je veoma poznata krajem sedamdesetih i tokom osamdesetih godina.

Subota, 16.10.2021.

19:00

Izvor: B92

Obožavali su je fotografi: Supermodel Kim Aleksis i dalje izgleda nestvarno FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Rođena je u Lokportu 1960. godine i potiče iz izrazito religiozne porodice koja je svake nedelje išla u crkvu. Još kao dete, sa samo 6 godina, počela je da trenira plivanje i bila je veoma uspešna u tome.

Krajem sedamdesetih stupa na modnu scenu, zajedno sa koleginicama Iman, Kristi Brinkli, Kerol Alt i stiče svetsku slavu.

Krasila je naslovnice časopisa "Sporta Ilustrejda", "Voga", "Harpers Bazara", "Kosmopolitena", a 1983. godine je postala "Revlonovo" zaštitno lice, zamenivši čuvenu Loren Haton.

Plava kosa, plave oči i preplanuli ten su bili njen zaštitni znak, a Kim je bila omiljana manekenka čuvenog fotografa Ričarda Avedona

"Bila sam veoma nervozna kada sam ga upoznala i nije bilo lako da dođem do toga da radim upravo sa Ričardom. Prvog dana snimanja, rekao mi je da bi trebalo da hiruškim putem uklonim mladež na bradi. To me je rasplakalo. Kasnije, tokom godina, radilo smo čak četiri snimanja za "Vog" i ja sam mu spomenula ovo da mi je rekao. On se nije sećao", prisetila se za "Forbs.

Za WWD je iznela stav o svom pogledu na današnje najpopularnije modele rekavši da "nije oduševljena sa Kendal Džener i Gigi Hadid je ih ima svuda" i "da želi da vidi nekoga ko ranije nije bio slavan i popularan".

U nastavku pogledajte kako Kim sada izgleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.