Životne priče

Zauvek će biti zgodna žena: Omiljena glumica napunila 54 godine

Jedna od najpoželjnijih zvezda Holivuda je proslavila 54. rođendan.

Petak, 29.10.2021.

11:18

Izvor: B92

Zauvek će biti zgodna žena: Omiljena glumica napunila 54 godine
Foto: Profimedia

Podeli:

Džulija Fiona Roberts rođena je 28. oktobra 1967. u Atlanti kao najmlađe dete Beti Lu i Voltera Grejdija Robertsa, koji su se bavili glumom, a njen stariji brat Erik i sestra Lisa takođe su se oprobali na daskama koje život znače.

Zanimljiv podatak jeste taj da je njena majka, dok je bila trudna sa Džulijom, vodila sa suprugom školu glume za decu, koju su pohađali i naslednici Martina Lutera Kinga. Umesto zahvalnice, gospođa King platila je sve bolničke troškove kada se Beti porodila. Zato, ne slučajno, prva Džulijina sećanja na detinjstvo vezana su upravo za glumu.

"Po nekoliko sati slušala sam mamu kako čita pozorišne scenarije koje je pisao moj otac. Zamišljala sam sebe kako izgovaram te reči, ali tada nisam imala hrabrosti da im kažem kako bih i ja jednog dana volela da postanem deo njihovog glumačkog sveta", pričala je jednom prilikom.

Tokom osamdesetih Džulija je igrala u ostvarenjima kao što su "Zadovoljstvo", "Mistična pica", "Čelične magnolije": "Prijao mi je izlazak iz anonimnosti, osetila sam blagu vrtoglavicu i ogroman nalet adrenalina kada su ljudi na ulici počeli da me prepoznaju i da se došaptavaju dok sam prolazila pokraj njih. Sve mi je to veoma godilo. Imala sam utisak da hodam po oblacima, a to je osećaj koji me i dan-danas obuzme posle premijere ili nekog uspeha", pričala je o svojim početnim glumačkim iskustvima.

Neobične crte lica, izražajnost, prirodna lepota i očaravajući osmeh oduševile su poroducente i reditelje, a njena uloga Vivijan u filmu "Zgodna žena" iz 1990. obezbedile su joj veliku popularnost i status zvezde.

Glumila je u filmovima "Odbegla mlada", "Venčanje mog najboljeg prijatelja", "Noting Hil", "Bliskost", a za ulogu u filmu "Erin Brokovič" dobila je i Oskara.

Pored poslovnih uspeha, privatni život ove glumice uvek je bio zanimljiviji žutoj štampi. Po pisanju medija, imala je ljubavne veze sa brojnim kolegama, uključujući Lijama Nisona, Dilana Makdermota, Kifera Saderlenda, Dejvida Varmea, Metjua Perija i Bendžamina Breta.

Ipak, na snimanju filma "Meksikanac" 2000. Džulija je upoznala kamermana Danijela Modera i dve godine kasnije se venčala sa njim na ranču u Novom Meksiku i tokom bračne zajednice postali su roditelji blizanca – Hejzel i Fineusa, kao i 14-godišnjeg sina Henrija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.