Životne priče

Kako je siromašna Ruskinja postala jedna od najzaposlenijih manekenki današnjice FOTO

Irina Šajk rođena je na današnji dan 1986. godine u ruskom gradu Jemanželinsku.

Sreda, 05.01.2022.

15:19

Izvor: B92

Kako je siromašna Ruskinja postala jedna od najzaposlenijih manekenki današnjice FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Kada je imala 14 godina, njen otac Valerij Šajkhislamov iznenada je preminuo. Brigu nad njom potom je preuzela baka Galina, očeva majka, koja joj je bila uzor. San o bekstvu iz Rusije Irini je počeo da se ostvaruje kada je njena majka slučajno videla oglas za lokalnu školu lepote na autobuskoj stanici. Povela je Irininu sestru Tatjanu, a vrata pored vodila su do agencije za modeling. Osoblje je primetilo Irinu dok je čekala mamu i sestru i odmah su znali da su naleteli na nešto posebno.

"Ja sam u stvari htela da postanem novinarka. Ali kako god da sam zamišljala svoj budući život, nekako sam bila sigurna da ću napustiti svoj rodni grad. Osećala sam da mi je to sudbina", rekla je jednom prilikom.

Njeni nekadašnji sugrađani sećaju se da je njena majka Olga naporno radila kao nastavnica muzike, te da je našla i drugi posao kako bi sastavila kraj sa krajem.

"To je potpuno drugačije od njenog trenutnog, glamuroznog života sa Bredlijem Kuperom. Tada nismo imali novca za osnovne potrebe, a kamoli luksuz. Irinina majka je radila kao rob za svoju porodicu. A Irina je bila odlučna da iskoristi svaku šansu da ode u Moskvu, a onda i u ostatak sveta", pričao je jedan Irinin drug iz razreda.

Irina je jednom prilikom podelila potresan događaja tokom burnih devedesetih, koji ju je na izvestan način obeležio:

"Kad sam imala šest godina, opljačkali su nas. Otvorila sam vrata i naletela na tri maskirana muškarca, od kojih je jedan držao pištolj na mojoj glavi. Ispostavilo se da ih je poslao najbolji prijatelj mog oca. Možda zato nemam puno prijatelja, teško mi je da verujem ljudima. Ranije nisam govorila o ovoj temi".

Dobila je međunarodno priznanje kada se pojavila kao prvi ruski model na naslovnoj strani izdanja Sports Illustrated Svimsuit 2011. Sajt Models.com je rangira kao "ikonu industrije".

Radila je za luksuzne brendove kao što su Versače, Živanši, La Perla, Roberto Kavali, Armani, a bila je deo mnogih modnih editorijala.

Bila je u vezi sa fudbalerom Kristijanom Ronaldom od 2009. do januara 2015. godine. Na proleće 2015. godine započela je vezu sa glumcem Bredlijem Kuperom, sa kojim ima ćerku Leu de Senu. Par se razišao 2019. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.