Životne priče

Hipnotisala lepotom, bila najtajanstveniji supermodel devedesetih: Gde je sada Tatjana Patic FOTO

Zajedno sa Sindi Kraford, Naomi Kembel, Kristi Tarlington i Lindom Evanđelistom pripadala je grupi najboljih supermodela ikada. Za razliku od njih Tatjana Patic se povukla i posvetila gajenju sina.

Subota, 29.01.2022.

09:57

Izvor: B92

Hipnotisala lepotom, bila najtajanstveniji supermodel devedesetih: Gde je sada Tatjana Patic FOTO
Foto: Profimedia

Podeli:

Tatjana je rođena u Nemačkoj 1966. godine, a odrasla je u Švedskoj. Manekenstvom je počela da se bavi sa 17 godina, počela je u Parizu i brzo se našla na naslovnoj strani "Voga". 1985. godine počela je da radi sa čuvenim fotografom Piterom Lindbergom, a tokom svoje uspešne karijere sarađivala je sa Irvingom Penom, Stivenom Meiselom, Denisom Pielom i našla se na naslovnim stranama prestižnih magazina kao što su El, Bazar, Vog:

"Ne možete dobiti njenu lošu sliku. Ona je veoma fotogenična, što je veoma retko, i izgleda drugačije u svakom svetlu. Dok neki modeli razvijaju jedan izgled, ona ih ima mnogo", rekao je Patrik Demaršelje.

Imala je priliku da sarađuje sa mnogim poznati brendovima kao što su Versače, Šanel, Valentino, Karl Lagerfeld, Helmut Lango, Dona Karan, Džan Pol Gotje, Vivijan Vestvud, a godinama je bila zaštitno lice kuće Džil Sander.

Kao jedna od čuvene "velike petorke" modela pojavila se i u kultnom sportu "Freedom" Džordža Majkla.

Tatjana se retko pojavljuje u javnosti i baš kao i u danima najveće slave, čuva privatnost pa je mnogi zovu najtajanstvenijim modelom. Živi na jednom ranču u Kaliforniji i veoma je posvećena gajenju sina Džonasa koji nosi njeno prezime, a o njenom ljubavnom životu ne zna se ništa osim da je od 2003. do 2009. bila u braku sa Džejsonom Džonsonom:

"Moj sin je izvor sreće u životu. Moji prijatelji, moje životinje i priroda mi daju ravnotežu i zadovoljstvo – osećaj povezanosti", izjavila je jednom prilikom za medije.

I njenom zvaničnom Instagram profilu, s vremena na vreme objavi slike iz svakodnevnog života, pa imamo priliku da vidimo kako sada izgleda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.