Životne priče

Odrastanje je bilo bolno, a bolest je napredovala – ali je zauvek promenila svetske standarde lepote

Tokom odrastanja devojke zalizuju kovrdžavu kosu kilogramima gela kako bi izgledale bolje. Devojke misle da njihova tela moraju biti vitkija i zategnutija, da njihova koža mora biti kao porcelan, bez ijedne mrlje ili akne. Ali zahvaljujući nekim ženama poput Vini Harlou sada vidimo ogromnu promenu u svetskim idealima lepote.

Sreda, 14.09.2022.

12:42

Izvor: prva.rs

Default images

Podeli:

Njen put nije od početka bio kao bajka. Njeno pravo ime je Šantel Brou-Jang i poreklom je iz Velikog Toronta. Dijagnostifikovan joj je vitiligo, sa samo četiri godine, a bolest je samo napredovala i širila se. Počevši od ranog detinjstva, morala je da živi sa osećanjem da je drugačija.

"Odrastajući, nikada nisam videla nekoga poput mene na TV-u, bilbordima ili na pistama", priča Vini.

"Osećala sam se kao da sam jedina takva osoba na svetu."

Vršnjaci je nisu prihvatili zbog njenog stanja, a u intervjuu je priznala da je to bilo prilično bolno.

"Mislim da stanje moje kože nije uticalo na moje samopoštovanje, koliko su ljudi u mojoj okolini uticali", kaže Vini.

Njena karijera je počela neočekivano. Kao i većina talentovanih ljudi, njen manekenski potencijal otkriven je slučajno. Otkrila ju je novinarka iz Toronta Šenon Budram, koja je snimila video-materijal o njoj i objavila ga na Jutjubu. Snimak je brzo prikupio više od 150.000 pregleda. Šenon je ohrabrila Vini, koja je tada imala samo 16 godina, da ozbiljno razmisli o karijeri modela.

"Pozvala me je i rekla mi da treba da nastavim da se bavim manekenstvom, da me kamera voli i da sam prirodna", priseća se Vini.

Veliki uspeh dogodio se 2014. godine, kada je sa 19 godina učestvovala u programu "America's Next Top Model" koji je vodila Tajra Benks. Iako nije pobedila, još uvek je bila u poslednjim rundama.

Modeling joj je pomogao da progovori i inspiriše druge. Vini je postala zaštitno lice poznatog modnog brenda, često se pojavljuje na televiziji i otvoreno govori o standardima lepote. Dobila je mnoge nagrade u različitim sferama i nastavlja da potresa modnu industriju svojim hrabrim razmišljanjem. Vini je postala osoba koja menja globalne standarde lepote.

"Verujem da je lepota u očima posmatrača", kaže ona, koja pokušava da modu učini inspirativnijom.

"Uvek govorim da treba da se fokusiramo na svoje mišljenje o sebi, a ne na mišljenja drugih", zaključuje Vini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.