Životne priče

Zlatni presek presudio: Ovo je najlepša žena na svetu FOTO

Glumica Džodi Komer je najlepša slavna osoba na svetu, prema proračunima britanskog plastičnog hirurga Džulijana De Silve koji vodi Centar za naprednu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu.

Sreda, 12.10.2022.

08:44

Izvor: Index

Zlatni presek presudio: Ovo je najlepša žena na svetu FOTO
Foto: Profimedia/ Cinzia Camela. Credit: Live Media Publishing Group/Alamy Live News

Podeli:

De Silva je do tog zaključka došao koristeći mapiranje lica, veoma popularnu metodu u plastičnoj hirurgiji. Ta se metoda temelji na "zlatnom preseku", poznatom i kao "božanski odnos". "Pokazalo se da ona ima najbolja očitanja položaja nosa i usana s rezultatom od 98.7%, što je samo 1.3% od savršenog oblika", rekao je De Silva za Dejli Mejl.

Džodi je takođe imala najbolji rezultat što se širine i dužine nosa tiče, a bila je pri vrhu i po obliku usana i položaju očiju", kazao je i dodao da su najslabiji rezultat pokazale njene obrve. Imale su "samo 88%", što je njen ukupan postotak smanjilo na 94.52%.

Na listi i Zendaja, Bela Hadid...

Drugo mesto zauzela je Zendaja (94.37%), a treće Bela Hadid (94.35%), žena za koju se ranije tvrdilo da ima najsavršenije lice na svetu. Četvrta je Bijonse (92.44%), a peta Ariana Grande (91.81%). Kim Kardashian (91.28%) našla se na osmom mestu.

De Silva već godinama koristi ovu metodu na licima slavnih. "Ove nove tehnike omogućuju nam da rešimo neke misterije oko toga što ljude čini fizički lepima. Ta tehnologija je korisna i za planiranje operacije pacijenata", objasnio je ranije.

Ko je Džodi Komer?

29-godišnja Džodi Komer britanska je glumica koja se proslavila ulogom Vilanele u seriji Killing Eve. U proteklih nekoliko godina postala je jedna od najtraženijih novih glumica. 2019. godine osvojila je EmI za najbolju glavnu glumicu u dramskoj seriji (upravo u seriji Killing Eve). Iste godine osvojila je i nagradu BAFTA.

Karijeru je započela na BBC Radio 4 zahvaljujući svom učitelju glume koji je prepoznao njen talent i poslao je na audiciju. TV karijeru započela je 2008. godine ulogom u jednoj epizodi serije The Royal Today, a nakon toga su se uloge samo redale.

Nakon prve sezone Killing Eve počela je sve više da privlači pažnju javnosti pa je 2018. godine proglašena jednom od "najuticajnijih devojaka sveta", a godinu dana kasnije našla se i na Forbsovoj listi 30 Under 30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.