Životne priče

Linda je bila najlepši model na planeti, a onda joj je kozmetički zahvat uništio lice i život

Jedan od najpoznatijih supermodela devedesetih, žena za kojom su jurili paparaci, a mnogi muškarci "gubili glavu", danas slavi 58. rođendan.

Sreda, 10.05.2023.

08:21

Autor: M. M.

Linda je bila najlepši model na planeti, a onda joj je kozmetički zahvat uništio lice i život
Foto: Profimedia

Podeli:

Linda Evanđelista je rođena u Ontariju, i jedna je od najuticajnijih i najuspešnijih modela svih vremena. Krasila je preko 700 naslovnih strana, bila je muza Karla Lagarfelda koji je za nju rekao: "Ne postoji drugi model na svetu koji je tako profesionalan kao ona".

Sa fotografom Peterom Lindbergom sklopila je jedan od najplodonosnijih profesionalnih odnosa tog vremena. Kratka kosa je postala njen zaštitni znak i ušla je u modnu istoriju kao manekenka poznata po neviđenoj sposobnosti transformacije.

Tužna ispovest Linde Evanđeliste: "Trajno sam deformisana, umorna sam od ovakvog života"

Poznata je i njena čuvena rečenica: "Kristi i ja nismo ustale iz kreveta za manje od deset hiljada dolara na dan".

*ALT

Ipak, jedna odluka joj je promenila život i karijeru. Naime, o čuvenoj kanadskoj manekenki proteklih godina se mnogo pisalo, a tema je bila drastična promena njenog izgleda. Za magazin Pipl govorila je i o emocionalnom i fizičkom bolu koji je bacio senku na njen život poslednjih godina, nakon što ju je, kako tvrdi, popularna procedura zamrzavanja masti ostavila "trajno deformisanu" i "brutalno unakaženu". Trajno deformisana Linda Evanđelista: "Ne prepoznajem se, ne smem da se ogledam" FOTO

Dodala je da joj se "razvila Paradoxical Adipose Hyperplasia, za čiji rizik nije bila svesna, pre nego što je podvrgnuta estetskom zahvatu".

Ovaj zahvat ju je mnogo koštao i to ne samo gubitka sredstava za život, već i toga što je zapela "u krugu duboke depresije, duboke tuge i najdubljeg samoprezira".

Linda je krenula napred i u septembru prošle godine radila je kampanje za čuvenu modnu kuću Fendi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.