Životne priče

Verenik ju je ostavio jer je bila predebela: Dve godine kasnije postala je mis Velike Britanije

Britanka Džen Atkin poricala je da ima problema sa ishranom, sve do trenutka kada ju je verenik ostavio zbog njene težine. Tada se, kako kaže, suočila sa bolnom istinom.

Četvrtak, 01.06.2023.

13:06

Izvor: B92

Default images

Podeli:

Pa, kako je smršala?

"Kao klinka sam uvek bila debela. U srednjoj školi težina se nagomilala jer sam volela hranu i mrzela vežbanje. Mama je kuvala zdrava jela, ali ja bih se iskrala i jela grickalice i slatkiše. Stomak mi je bio poput rupe. Mogla sam da jedem i jedem i čini mi se da se nikad nisam bila sita", priznala je Džen.

U 14. godini Džen je težila 83 kilograma i morala je da nosi odeću za odrasle.

"Spuštala sam glavu u školi, a maltretiranje je bilo užasno i često bih išla kući u suzama. Ironično, hrana mi je bila uteha i samo njoj sam se radovala".

Sa 18 godina je našla partnera, ali se njena zdravstvena situacija pogoršala.

"Obožavali smo noćne provode u barovima i restoranima, i uživali smo u hrani za poneti koju smo jeli ispred televizora. Poricala sam da sam gojazna, čak i kad sam čula kako ljudi mrmljaju da sam 'debela krava ', uvek sam to pokušavala da potisnem. Odbijala sam da stanem na vagu. Moj stav je bio da ako ne znam koliko težim, problem ne postoji".

Međutim, stvarnost ju je primorala da se suoči sa bolnom istinom.

"Mislila sam da me moj dečko voli takvu kakva jesam. Nadala sam se da ćemo se venčati u decembru 2015. godine, ali u martu te godine rekao mi je da je gotovo. Bila sam skrhana. Ostala sam sama i počela sam još više da jedem. Nekoliko nedelja kasnije oblačila sam se kod prijateljice kada nisam mogla da uđem u svoju omiljenu haljinu. Mislila sam da se možda smanjila u pranju, ali kad sam prvi put posle nekoliko godina stala na vagu, videla sam da imam 114 kilograma. Nisam mogla da verujem, pa sam čak skinula nakit da bih bila lakša", opisala je Džen prilično tešku situaciju.

Veliku ulogu u celokupnom procesu mršavljenja igrala je prijateljica Sofi.

"Upisala me u teretanu u kojoj je radila i kad sam videla druge ljude, koji su isto gojazni, kako dižu tegove ili trče, polako sam počela da ih sledim. Takođe sam popravila ishranu. Pre toga, uvek sam ubacivala keks i čips u kolica, ali sada sam počela da gledam sadržaj kalorija i kuvala sam zdravu hranu".

"Bilo je tako dobro da sam nastavila. Moj šef nije mogao da veruje koliko sam se promenila, i to ne samo fizički. Nekada sam bila mrzovoljna, ali sada sam bila srećna i motivisana na poslu. Kupila sam bicikl i počela tako da idem na posao".

Godine 2018. godine Džen se prijavila na takmičenje za Mis Jorkšira - i pobedila. Na takmičenju za mis Britanije zauzela je osmo mesto, a naredne godine je osvojila drugo mesto. Godine 2020. je proglašena za mis Velike Britanije.

Atkin veruje da bi njen bivši bio ponosan na nju, ali ona nema nameru da stupi u kontakt sa njim. Pronašla je ljubav svog života i udala se za Krisa samo pet meseci pre nego što je osvojila titulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.