Žene, imamo odgovor na večno pitanje: Evo koliko muškaraca je previše

Četvrtak, 03.09.2015.

11:17

Izvor: 24sata/Novosti

Žene, imamo odgovor na veèno pitanje: Evo koliko muškaraca je previše IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

218 Komentari

Sortiraj po:

Кажу добар момак

pre 8 godina

@Врати се Јашуа
@(Sumorna budućnost, 4. septembar 2015 10:53)
Браво за коментаре а нама се итекако црно пише јер време када је жена била симбол чистоте, вредноће, верности и љубави је изгледа нестало. Шта кога брига више за породицу а поготову овакве портале који намерно и смишљењно пласирају неморал да би дезинтегрисали оно једино што нам је остало.

Budući bivši

pre 8 godina

Pretpostavljam da govorimo o broju partnera kada je u pitanju žena sa kojom želimo da ostarimo zajedno. U tom slučaju mi je daleko bitnije da toj ženi budem - jedini i poslednji muškarac u njenom životu kojeg će poželeti.
Nisam se nikada trudio da saznam tačan broj muškaraca koje je moja žena imala pre mene, ko joj je bio prvi... Naravno da sam kao mlađi bio opterećen takvim (glupim) stvarima, ali mi je ego podizao jednostavan zaključak: Da su bili dovoljno dobri, bila bi sa njima, a ne sa mnom.
Verujte mi, pravi pakao nastaje tek onda kada vaša voljena osoba počne da, delimično i pod uticajem ovakvih članaka, razmišlja da li je dobila od života sve što je želela, jer je nekakva idiotska "studija" ili "istraživanje" ubeđuje da je dobro imati 2 / 200 / 200... partnera, da je penis velićine 17,4 i obima 14.6 cm idealan za postizanje orgazma...

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

@(Goran bob, 4. septembar 2015 10:27)


Licemerje moze biti svojstveno nekom coveku samo kao pojedincu i ne moze mu se po automatizmu pripisivati samo zato sto je pripadnik nekakve grupacije, iz tog razloga ne postoji zensko licemerje kao sto ne postoji ni musko, srpsko, romsko, hriscansko, muslimansko ili bilo koje drugo licemerje, postoje samo oni koji su licemeri i oni koji to nisu, a svaka generalizacija po ovom osnovu vise govori o tebi negoli o onima o kojima govoris u smislu da si ili apsolutni neznalica o temi koju komentarises ili neko ko zbog svojih licnih negativnih iskustava uopstavanjima pokusava da potisne svoju proslost koja mu se ne svidja.

Maca

pre 8 godina

@Ivan
Dragi Ivane, da ne bude neke zabune nije ti odgovorila ''Maca'' koju si pitao, nego neka druga ''maca''. Tako da si prepusten na milost nekoj drugoj. Pozz

Manner

pre 8 godina

Meni po obicaju nije nista jasno vezano za zene pa tako i sad. Kako meni moze biti cedna neka devojka koja je pre mene imala 50-60 momaka? Zasto bih ja poverovao da se ona promenila? Cak i da jeste, ne vredi joj puno jer su duhovi iz proslosti uvek zivi i pitanje je kada ce izaci na svetlost dana. Koliko sam samo puta bio prisutan na zurkama i gledao koliko nisko devojke padaju. Navescu samo jedan primer a to je da je taze VERENA devojka dosla na zurku i u WC-u dvojici momaka istovremeno pruzila oral. To je samo jedan od primera, a nije ni blizu najtezim slucajevima meni znanim. I sad mene treba da bude bas briga da li je i moja potencijalna supruga imala slicne avanturice a sutra treba da mi ljubi dete u glavicu. Sta je bilo sa onim da vuk dlaku menja a cud nikad? Ko zna kada ce joj ponovo biti aktuelne ideje da se provodi. A da li bi devojke pristale da se udaju za nekog bivseg narkomana, kockara, alkoholicara, pedofila, robijasa i ostale? To je u njegovoj proslosti, zar ne? Covek je shvatio da je pogresio i nece vise? Cini mi se da se bas otimate oko takvih.

starac fočo

pre 8 godina

Rešila Fata da se uda. Pita Mujo Hasu:
-Jarane jel ova Fata nevina ili nije?
-Ne znam bolan, pola sela kaže da jeste, a pola da nije!

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

@(Goran bob, 4. septembar 2015 10:27)


Licemerje je svojstveno coveku kao pojedincu, a ne kao pripadniku neke grupacije koje bi mu se zbog toga pripisivalo po automatizmu, iz tog razloga ne postoji zensko licemerje kao sto ne postoji ni musko, romsko, srpsko, muslimansko, hriscansko ili bilo koje drugo licemerje, vec postoje oni koji su licemeri i oni koji to nisu, zbog cega bi prvo nekoga trebalao da upoznas, pa tek onda nakon toga da ga procenjujes i po tome u svakom slucaju svaka generalizacija po ovom pitanju vise govori o tebi negoli o onima o kojima se izjasnjavas u smislu da si ili apsolutna neznalica ili emotivno nezrela osoba koja zbog te svoje nedozrelosti nije u stanju da iz svojih predjasnjih negativnih licnih iskustava fungcionalno selektira dobro od loseg, pa se ovakvim uopstenostima brani od sobstvene proslosti koja mu se ne svidja.

ahahahaa

pre 8 godina

Svim muškarcima koji misle da će da ih vara žena koja je menjala partnere imam da poručim sledeće:
Bila sam u vezi skoro 10 godina sa prvim i jedinim muškarcem u mom životu. E onda sam ga prevarila jer sam htela da probam nešto drugo, smučio mi se, eto priznajem. I drago mi je da jesam. Ajd sad lupajte minuse. Toliko o vašoj teoriji, praksa je drugo. Koja nema dovoljno iskustva će kad-tad da prolupa...
(nevina, 4. septembar 2015 12:53)

to ima veze i sa inteligencijom

Milan

pre 8 godina

Kakve veze ima brojka? Ja sam se kasno ozenio tako da sam imao preko 100 seksualnih partnerki (4-5 duze veze a ostalo prolazne avanture, nekad na par dana, nakad na jednu noc). Moja zena je imala njih 7-8, bar tako je rekla kad sam je neobavezno pitao. A mi smo eto u srecnom braku i imamo dvoje dece. A ne vidim da bi bilo nesto drugacije ni da sam ja smanjio broj pa joj rekao 20-30 ni da je ona povecala broj pa rekla 20-30.

P.S.
Ako neko misli da je preko 100 veliki broj, evo objasnjenja. Pre braka sam bio seksualno aktivan 22 godine (od 17 do 39). Ako izuzmem 6-7 godina ozbiljnih veza, to je 15 godina avantura, sto je otprilike 6 devojaka godisnje. Na moru bi uglavnom bile 2-3 avanture, tako da ostaje 2-3 s proleca kada je bilo puno zurki i oko nove godine. Treba dodati i slubene puteve, seminare kad su svi seksualno aktivni (i samci i ozenjeni/udate).

zoran

pre 8 godina

moram da odgovorim izgorecu
drage dame,to sto pricate da devojka koja nije imala mnogo partnera je seksualno neiskusna, frustrirana,pa cemo posle placati ku.ve to okacite macku o rep,znaci smesno sta pricate
pa dobro jesmo li svi muski ovde ludi,pa ti kazi slobodno da si bila sa 40 muskaraca pa da vidimo kolko ce veza da ti traje,o braku mozes da sanjas samo
po cemu je to seksualno iskustvo toliko bitno,jel je to nuklearna fizika pa mora godinama da se uci i da se promeni brdo muskaraca

bio sam zaljubljen u jednu devojku dugo,saznao sam kakva je stuka,sada je odpadak za mene
postoji jos jedna zbog koje ne spavam,pa pristao bi da mi ga odseku a njoj zasiju i da nemamo seks do kraja zivota,pre toga bi napravio dece za FK buducnost
da,a sta bi sa onim da morate emotivno da se vezete da bi ste imale seks,50 puta se emotivno vezujete,da da

Nikola

pre 8 godina

Sta si ti neka svingerka, imas otvorenu vezu ili sta? U svakom slucaju neka neoliberalna glupost. Ti i tvoj decko ste produkt danasnjeg vremena, niti ti volis njega niti on tebe. Niti znate sta zanci ljubav. Samo ste se "spojili" i nista vise. Sami ste sebi cilj, odnosno hedonizam i egoizam vam je cilj. Svu srecu vam zelim kada zadjete u neke godine, a kada se osvrnete iza sebe a prva mladost odaaavno prosla, a iza vas nema nista. Nikakav trag. Tuzno.
(Eh, 3. septembar 2015 17:14)

A ako imas manje partnera onda ti ta ista mladost prodje kvalitetnije ili ne prolazi uopste, ne razumem?
Manje partnera smanjuje protok vremena?
ps.s Pa sta je seks nego hedonizam. Ne sluzi on samo produzenju vrste.

nevina

pre 8 godina

Svim muškarcima koji misle da će da ih vara žena koja je menjala partnere imam da poručim sledeće:
Bila sam u vezi skoro 10 godina sa prvim i jedinim muškarcem u mom životu. E onda sam ga prevarila jer sam htela da probam nešto drugo, smučio mi se, eto priznajem. I drago mi je da jesam. Ajd sad lupajte minuse. Toliko o vašoj teoriji, praksa je drugo. Koja nema dovoljno iskustva će kad-tad da prolupa...

ivan

pre 8 godina

(Jelena, 3. septembar 2015 23:03)

Kod tebe nije problem u seksu nego je problem sto ocigledno ne vidis da moras da menjas drugarice ;)

Radman

pre 8 godina

Moje neko iskustvo sa zenama ono sto sam primetijo da devojke koje su imale vise partnera su emotivno prazne i ne znaju da dadu ljubav muskarcu i da ga vole a mislim da je slicno i sa muskarcima.

budalastina

pre 8 godina

A izvinte,nisam u toku,vi sto hocete ove cedne i nevine kojima ste drugi i to,postoji neki dokaz o cednosti ili ste stvarno toliko naivni? Broj partnera koje je neko imao uglavnom zna samo on i niko vise! Tako da svako moze da prica sta hoce! Ali bukvalno!
A to sta prica selo ili grad...ozbiljno?? A da ne kazem da mnogi umeju da se hvale neostvarenim podvizima...i sta sad?

Darko

pre 8 godina

Ja sam do svoje zene bio sa preko 30. Neke su bile bezveze i za jednu noc. Neke su bile dugo, neke su bile lose u krevetu a neke pamtim jako dobro. Zena je imala nekoliko prije mene, par njih i poznajem. U braku smo vec dugo, imamo djecu, koga briga za te stvari.
(NisamBot, 3. septembar 2015 18:37)
Pa što nisi oženio ravnu sebi junačino ahahahah

Goran bob

pre 8 godina

Nadam se da ce tvoj sin, ako ga imas ili kada ga budes imala biti odusevljen i ponosan na sva ta tvoja predjasnja ljubavna iskustva i tu tvoju pricu kada je bude od nekoga cuo, ja bas nisam te srece da imam majku sa tako savremenim shvatanjima, ona meni kaze da nikad ne bi prevarila svog muza, a mog oca, jer ne zeli da nas bruka i blamira pre svega zbog svoje porodice pa onda i sebe, moz misliti da dasnas u 21. veku neko razmislja o blamu i moralu, e bas stvarno svasta.
(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

wut

pre 8 godina

U ovakvom vremenu gde žene biraju i gde su one čuvari seksa naravno da će imati više seksa od muškarac i da će moći kada god zele i sa kim žele.

I ja kao muško bih govorio "....ma broj nije bitan, bitno je da sam ti poslednji...." ali pod uslovom da imam priblizan broj kao danasnje devojke. Zbog toga su žene licemerne.

Ludak

pre 8 godina

@aleksandra: Ja imam 36 godina i nisam klinac a ja bi vise hteo iskusnu devojku zato sto zelim dobar seks a ne da budem sa nekom koja nezna aman nista. To neznaci da nikad nebih bio sa nevinom devojkom ako mi se svidja.
Ako si nevina zato sto ti to biras onda nije problem u tebi.

Sumorna budućnost

pre 8 godina

Danas su ljudi odbacili moral, sram, stid, jednostavno su umrtvili savest i još se diče time. Današnji čovek ulazi u odnose radi "zabavljanja a ne radi braka i porodice zati i strada jer ne zna šta hoće u zivoti tj nije vaspitan da zna šta hoće.
Iskren da budem mene je od devojaka jedino zanimala porodica i brak, a ovo "zabavljanje" se može i u braku. nemaju za badava devojke "djanu" , šteta što deojkama i muškarcima ne pise na čelu brojka, brzo bi nestali razvodi brakova garantujem ili ih uopšte ne bi ni bilo.

Misirac

pre 8 godina

Zena je gospodar svog tela i svog zivota i njeno je puno pravo da bude sa koliko njih zeli. Pitanje je samo da li je muskarac gospodar svojih pozuda ili one gospodare njime. Zrelog i pametnog muskarca niko ne moze naterati da se ozeni devojkom koju ne voli. Dakle ako si se ozenio devojkom koja je bila sa njih 20 - 30, to je tvoj izbor i licemerno je prebacivati joj kasnije zbog toga, jer takvu si je izabrao i znao si sa kim ulazis u svetu bracnu zajednicu. Ako nisi znao, opet si sam kriv sto se nisi raspitao. Na tebi je da otkrijes i saznas sve mrlje iz njenog zivota pre nego sto sa njom pocnes nesto ozbiljno, da tri puta odmeris i na kraju odlucis. Naravno devojke uvek za zezanje i provod biraju grubijane i kretene sa kojim nikada ne bi bile u braku. Za brak je pogodniji emotivan, suptilan i brizan muskarac i to one dobro znaju. Ako spadate u ovu drugu grupu ljudi, otvorite cetvore ociju kada birate zenu. Ne zbog vas samih. Vi cete nju lako oterati kasnije ako vam ne odgovara. Vec zbog dece jer deca zasluzuju da zive sa oba roditelja i samo tako mogu postati kvalitetni ljudi.
(Cer, 3. septembar 2015 20:47)

Ovaj komentar zasluzuje da se ponovo nadje na vrhu. Tačan opis današnjeg društva iz perspektive ozbiljnog muškarca i na kraju isto tako tačan opis šta treba i kako delati!!

Vrati se Jašua

pre 8 godina

Vladika Nikolaj ".....devojke svilu nose, grehom se ponose. Dok madi momci poštenju se smeju i svoj greh niodkoga ne kriju.

Prorečeno još pre pola veka a i više.

Lord

pre 8 godina

A da li ćete ćerlama da kazete isto ovako, liberalni i Cool roditelji?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan Ilić, 3. septembar 2015 16:33)

Bravo u srž muške licemernosti, devojke su druga priča, njima da je što veći šmeker i frajer a sa njima ide i broj koje je damama nebitan.

ljubisa

pre 8 godina

"Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. "
Licno takvu i trazim sa malim,identicnim IQ,vama sa visokim ostavljam da se vatreno zabavljate.

AFK

pre 8 godina

Za ove koji govore da cifra nije bita.
Ako je neko promenio 20 i kusur zašto mislite da potpisom u opštini neće cifra ići na 30? Naravno što je manji broj veće su i šanse za lojalnost!!! Odakle ovoliki razvodi brakova ako je nevinost loša?

Silentium est aureum

pre 8 godina

@ Alexandra Ja imam 20 i ista stvar. Isto pitanje bih uputio devojkama. Licno mislim da na to nece reagovati dobro, tako da nemam pojma sta cu aha.

zigot

pre 8 godina

@Lean On Tebrex ... samo napred momak.

iskreno, sto se mene tice interesuje me iskljucivo da me draga ne shije ... tj. dokle god sam ja jaci na broju sve je ok ... naravno to govorim samo zbog ovo malo ega sto unosim u vezu... iako svi mi imamo neku granicu u principu ja mislim da je vise partnera nacelno bolje, mada je kvalitet dosta bitniji od kvantiteta... granica nekih mojih ortaka je 5-10...dok drugima apsolutno nije bitno... moja granica je negde do 30 jer sam tu komforno u vodjstvu ;-)

Kit Karson

pre 8 godina

Kakvih se sve gluposti nacitah ovde, a kao najveca je da proslost nije bitna, alo bre, onaj ko zaboravlja proslost ima amneziju, a to nije nimalo korisno iz proslosti se uci, a svaka nasa proslost je temlj nase buducnosti!

x

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem! Svi bi da zene cedne i nevine... haha, pa zar ste toliko naivni? I ta cedna je promenila ko zna koliko,pravi broj zna samo ona i niko vise verujte! Drugarica je u nasem gradu cedna,a u drugom promenila ko zna koliko,da to niko ne zna, osim mene! I sta sad? Ajoj bre smesno...

Jelena

pre 8 godina

Evo ja imam 23 godine, spavala sam samo sa dva decka u zivotu. Jedan mi je bio prvi decko kada sam imala 19 godina, a drugi sada moj verenik. Mozda zvucim glupo i primitivno i neko ce da mi se podsmeva (kao neke moje drugarice). Mogla sam imati seks sa njih 100 , 10, 50, ali mi se gadilo. Ne bih mogla nikada da spavam sa vise od 3,4 muskarca u zivotu pa vi sad pljujte i mrzite.

Pera Kojot

pre 8 godina

@Alexandra, 3. septembar 2015 14:45
"Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)"

Ovo me je podsetilo na drugi deo crtanog filma Ledeno doba kada mamut Meni kaže mamutici Eli da su njih dvoje poslednji od njihove vrste, a ona njemu: "I ti bi sada da produžavaš vrstu sa mnom." Tako i oni, hoće da te ubede da imaš problem koji oni mogu da reše, takoreći preko noći. Ne treba da se ljutiš na njih, ali u pravu si, to je detinjasto. Kako možeš biti manje poželjna zato što si nevina? Pa ne piše ti na čelu. Nema smisla da to uradiš samo da bi uradila, kao što nema smisla čuvati nevinost za ne znam ni ja šta. Ne razmišljaj o tome, kada dođe - dođe. Važnije je s kim, nego kada. Ne slažu se svi da je u redu ako je devojka bila sa puno momaka, ali još nisam čuo da se neko žalio da bi voleo da je njegova devojka ili žena imala više momaka pre njega.

Maja, Zadar

pre 8 godina

Nepristojno je pitati za broj bivših partnera. Najbolje je da kad ste u vezi, ne postavljate takvo pitanje. Ne razmišljajte o tome.

Ertz

pre 8 godina

Ljudi su danas ozvereni kako je rekao vladika Nikolaj. U tom duhu, a u vezi sa ovom temom, mogu da kažem da su ljudi postali poput pasa lutalica.

MARIJANA

pre 8 godina

Šta je u životu važno. Pa ovo...sigurno nije. Nije važno ko je prvi,važno je ko je poslednji. Jer ko prvi devojci ,njegova devojka,ko zadnji devojci,njegova žena...hahahh....E sad razmislite ima li istine u tome....

sempervivum

pre 8 godina

Seks je intiman cin. Kao sto bi mi se gadilo da uzimam svaciju cetkicu za zube, tako ne bih ni da ga guram svuda.
Za mene je preteran broj ukoliko ne mozes da se setis svih imena, a ima nekih koji ne mogu da se sete ni tacnog broja, a kamoli imena.
Za sticanje realnog iskustva i za uzivanje, potrebno je stvarno upoznati nekoga, a to znaci provesti par godina s njim... To znaci da smatram da je optimalno da za 10 godina imas 5-6 partnera.
Takodje, mislim da u brak ne treba ulaziti sa prvim partnerom...

KOSTA1703

pre 8 godina

Ovima kojima je svaki zenski broj veliki.
Zelite da se ozenite damama kojima ste prvi, drugi, treci?
Zasto se ona udala za vas?
Zato sto NE ZNA ZA BOLJE.
Zena koja je imala dovoljno iskustva u zivotu ce se udati za vas zato sto ce ZNATI STA JE NAJBOLJE ZA NJU.

A sta ce se dogoditi kada ona kojima ste prvi, drugi, treci, SAZNA ZA BOLJE, ili cak samo nasluti ili pomisli(mozda i pogresno) da postoji bolje?

Milan

pre 8 godina

Slusajte devojke. I vi imate udela sto je to tako i to velikog udela, znate sa koliko devojaka sam se raspravljao na ovu temu zato sto su optuzivale ovu da je promiskuitetna ( da ne upotrebljavam druge izraze ) ili ogovarale onu sto je bila sa mnogo njih. Onda im ja postavim pitanje zar nisu za jednakost i ja se postavim kap zena i drzim im predavanje kako valjda svi trebamo da budemo jednaki a ne ja frajer sto sam ih imao dosta a one prljave zbog istog, cak se i naljute kako ja mogu da budem sa takvim devojkama i kako mi to nije bitno jer ipak devojka treba da drzi do sebe. Ok niko ne opravdava vucaranja sa raznoraznim tipovima svako drugo vece ali vi jedva cekate da cujete za neku da je menjala partnere da je rascerecite. Mislim ok ali nemojte da budete licemerne i kontradiktorne i da propovedate jednakost ako ga same krsite i to na vasu stetu. I ja sam se ranije cimao oko toga ali sam vremenom shvatio da su to gluposti, moze neka nevina da bude odvratna osoba koja ce vam upropastiti zivot a isto tako neka koja je radila ono sto je htela bez ustezanja tj menjala partnere vise nego sto je to "propisano" nekom drustvenom normom da bude sjajan covek, da vas voli najvise na svetu i da vam bude prelepo s njom. Hocu da kazem da i ovima sto je to toliko bitno bolje obrate paznju na neke druge stvari i osobina jer ova svakako nije jedino vazna kao sto to ispada kod nas.

eMBe

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
(Alexandra, 03. septembar 2015 14:45)

Imam 25 godina i bio sam sa nekih 40 devojaka do sada (Poslednjih godinu dana sam miran, ušao u jednu lepu vezu i postoje šanse da se brojka više ne promeni) i smatram se kompetentim da odgovorim.
Očigledno da imaš pogrešne momke u okruženju, to što si nevina sa 22 je sasvim normalno. Ne treba da radiš nešto samo da bi uradila ili zato što to neko drugi želi...
Meni je uvek bilo lepše da se trudim oko devojke, obigravam danima, mesecima, da se zaljubim i odlepim, tada je i seks lepši nego kada to radiš u wc-u kluba na devetom spratu sa nekim koga si upoznao pre 10 minuta, dok horde devojaka kucaju na vrata i psuju :-)
Sa tri devojke u životu mi je seks nešto značio i bilo je divno, ovo ostalo je bilo samo popunjavanje broja...

Fox

pre 8 godina

Ovo me posetilo na komentar voditelja jedne emisije dok je razgovarao sa gošćom:
ON: Mislim da su mnoge žene ogorčene.
ONA: Ako hoćeš da nađeš ženu koja nije, moraćeš da uzmeš neku dosta mladu.
ON: Pa dobro, uradiću ja to ako mora.

ivan

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Ja imam 30. Sve zavisi iz kojih si razloga nevina. Mnogo se prica o toj nevinosti ali istina neka konacna ne postoji. Postoje devojke koje ostanu nevine jer su veoma probirljive, nece to sa svakim a imaju sexualnu zelju. Postoje one zene (realno postoje) koji i ne osecaju neku narocitu potrebu. Ima neka studija u Britaniji da 20 % zena vise voli da gricne cokoladu nego da se valja po krevetu. Postoje takodje one zene koje su prosto odbojne, baksuzi neki, odbojne npr jer su ruzne, jer smrde (iskreno ima i toga) pa ih niko nesto posebno i ne juri i teze se stvara prilika.


Ako si ti karakterna osoba, ako neces to da uradis sa svakim, ako imas zelju ali prosto verujes u ljubav pa tek onda sex, onda si po meni pozeljna. E sad te klince o kojima govoris ne bih komentarisao jer oni prosto ti sami kazu da nece vezu. Bar su iskreni, ne farbaju te "volim te volim te". Ali taj koji naidje, dok se ne pokaze da je pravi ipak mora da bude strpljiv.

vuk

pre 8 godina

Prvo i osnovno muškarac i žena nisu isto tako da ni ne vaze isti kriterijumi. Ženama je sex sredstvo za ostvarenje cilja dok je muškarcima cilj. Broj partnera koji je žena imala tokom zivota govori o njoj samoj. Ako je žena cesto menjala to znaci da ne zna sta hoce, tako da ce i X-ti dosaditi posle nekog vremena.

neko ko je prosao sve

pre 8 godina

@Alexandra Auuuu pa u pravu su ljudi, retko ko 25-30+ zeli tako nesto pored sebe, imas paljevine koji su nesigurni u sebe i jedva cekaju neku cednu i spremni su i godinu dana da cekaju i sve zivo da rade samo da joj "skinu mrak" i posle cao zdravo. Licno sizeo sam kad mi dodju 20+ godina a nevine, kako da eksperimentisete i da uzivate kad ti jos nisi ni usla u taj svet. Meni samo nije jasno za koga si ti cuvala tu tvoju nevinost? Sestro slatko od 16-17 si trebala da pocnes sa tim i da menjas i da probas sve, da bi do neke 23-25 nasla sebe i mogla mirno da udjes u brak. Ovako sta, ti neizivljena i kad pocnes da ludujes sa 30-40 sta onda???

Boca

pre 8 godina

Ako ćemo pošteno, ne bi trebalo razlicito tretirati žene od nas muskaraca, ali nismo....
Moja je spavala sa tridesetak pre mene i prvo sam bio neprijatno iznenadjen sve dok nisam izbrojao da sam i sam sa istim brojem spavao sto mi naravno nije bilo strasno.
Tako da je najbolje da shvatimo da je bitno samo kako se jedan prema drugome ophodimo trenutno i da ako ima poverenja i ljubavi, pitanja o prošlosti postaju skroz nebitna...
All you need is love.

wannabebride

pre 8 godina

@ Alexandra
Draga Aleksandra, iz mog iskustva, a ja sam sa 24 izgubila nevinost, to sto ti govore je potpuna glupost jer se radi o muskarcima koji toga nisu ni vredni.
Ja sam imala i do tog decka mnoooogo onih koji su u mene bili zaljubljeni godinama, par veza koje su bile manje-vise kratke jer nisam zelela da se tek tako predam do trenutka dok ja ne osetim da to zelim i da je to muskarac sa kojim zelim da to bude.
Oni koji su znali da sam nevina, a mislim na kolegenice sa fakulteta, neke bliske prijatelje, su na to razlicito reagovali.
Ni decko sa kojim se to desilo nije verovao da mi je zaista prvi... uvek sam svima delovala opusteno, kao neko ko je to sigurno odavno uradio i menja momke stalno, a realnost je bila sasvim suprotna.
Stoga, cuvaj to za nekog ko ce u trenutku kada budes zelela biti Mr. Right Now, ne nuzno i Mr. Right (u mom slucaju je bar bilo tako).
I nemoj menjati partnere, imaces najlepsi sex sa osobom sa kojom budes bila toliko bliska i sa kojom ce veza biti ozbiljna... ne znaci ti nista iskustvo sa dosta njih... pravi muskarac ce te takvu kakva jesi voleti i ceniti.
B

Vlada

pre 8 godina

(Alexandra, 03. septembar 2015 14:45)

Niko ti nije odgovorio. Ja imam 42 pa evo mogu. Dakle ne brini to je obična glupost. Pitaj ih koliko dugo će ih zanimati ta iskusnija i pošto neće da gube vreme da li im žena jedino treba da se seksualno ižive. Iz mog iskustva seks je različit sa svakom ženom. Različiti su temperamenti, telo, spoj vas dvoje. Sa svakim seks je vremenom sve bolji. Sa svakim novim prethodno iskustvo i ne koristi baš puno a ume i da smeta. Opusti se i gledaj da nađeš šta tebi prija i ne puštaj mangupe da ti postavljaju standarde koji njima koriste.

balkan

pre 8 godina

Nema veze sa koliko je bila pre mene, ako se svidjamo jedno drugom, to ne bi trebalo da predstavlja problem. Da je moja prva devojka bila sa jos 20 pre mene, a da mi se stvarno svidjala ne bi mi to bila prepreka da osnujem porodicu sa njom.

Rade PSIHOLOG

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)
APSOLUTNO NETACNO DA NISI POZELJNA
Nisi pozeljna samo onim muskarcima koji zele da te sto pre odvedu u krevet.
Muskarac ili muskarcima koji zele sa tobom ozbiljnu vezu nece im biti vazno sto si nevina,znajuci kakvi su presvega muskarci na BALKANU u vecini slucajeva kod onih koji zele sa tobom ozbiljnu vezeu imaces samo jedan plusic ;)
Inace imam 43 godine

Cer

pre 8 godina

Zena je gospodar svog tela i svog zivota i njeno je puno pravo da bude sa koliko njih zeli. Pitanje je samo da li je muskarac gospodar svojih pozuda ili one gospodare njime. Zrelog i pametnog muskarca niko ne moze naterati da se ozeni devojkom koju ne voli. Dakle ako si se ozenio devojkom koja je bila sa njih 20 - 30, to je tvoj izbor i licemerno je prebacivati joj kasnije zbog toga, jer takvu si je izabrao i znao si sa kim ulazis u svetu bracnu zajednicu. Ako nisi znao, opet si sam kriv sto se nisi raspitao. Na tebi je da otkrijes i saznas sve mrlje iz njenog zivota pre nego sto sa njom pocnes nesto ozbiljno, da tri puta odmeris i na kraju odlucis. Naravno devojke uvek za zezanje i provod biraju grubijane i kretene sa kojim nikada ne bi bile u braku. Za brak je pogodniji emotivan, suptilan i brizan muskarac i to one dobro znaju. Ako spadate u ovu drugu grupu ljudi, otvorite cetvore ociju kada birate zenu. Ne zbog vas samih. Vi cete nju lako oterati kasnije ako vam ne odgovara. Vec zbog dece jer deca zasluzuju da zive sa oba roditelja i samo tako mogu postati kvalitetni ljudi.

Kao da je važno

pre 8 godina

Kad god sam devojke pitao za broj partnera, pitao sam iz čiste radoznalosti. Pitao sam to i sadašnju suprugu, dok smo se još zabavljali, i priznaću da nisam očekivao toliko visoku cifru koju mi je rekla, ali to ništa kod mene nije promenilo. Nedavno smo proslavili 15 godina braka kakav sam samo mogao poželeti.

nisam kalindi da mi objave komentar

pre 8 godina

Danas je dopisom ministra prosvete u zemlji Srbiji bez posla ostalo na hiljade ljudi. Vesti o tome nema. Raja raspreda o tome ko je koga i koliko je dosta.
Bravo, narode u okovima!

John McClane

pre 8 godina

U sustini se sve vrti oko povredjenog muskog ega, koje nikako da "svari" veci broj, narocito ako je ona spavala sa vise muskaraca nego on zena..

Dusica

pre 8 godina

hahahaha Po nacinu razmisljanja ste blizi bliskom istoku neko razvijenom svetu. 2015. god. vi vodite ovakve diskusije? hahhahahahaha Sledeca tema ce verovatno biti: da li zena treba da pere kosu dok ima menstruaciju?

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.

@(sweety, 3. septembar 2015 15:02)


Nadam se da ce tvoj sin, ako ga imas ili kada ga budes imala biti odusevljen i ponosan na sva ta tvoja predjasnja ljubavna iskustva i tu tvoju pricu kada je bude od nekoga cuo, ja bas nisam te srece da imam majku sa tako savremenim shvatanjima, ona meni kaze da nikad ne bi prevarila svog muza, a mog oca, jer ne zeli da nas bruka i blamira pre svega zbog svoje porodice pa onda i sebe, moz misliti da dasnas u 21. veku neko razmislja o blamu i moralu, e bas stvarno svasta.

Diogenica

pre 8 godina

Vi, sa bravom i ključevima, hoćete da otključate sve, a ''morališete'' o zaključanim bravama. Što se onda ne bismo svi čuvali? Što otključavate? Svi ulazimo ravnopravni i nevini u brak i ćao... Kako da ne, alfa mužijaci!
Moguće je da se ona koja je bila promiskuitetna skrasi pored tebe, kao što je moguće da podivlja ona kojoj si prvi.

Predrag

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
(Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Vidim da ti još niko nije odgovorio pa reko' da uskočim (pošto odgovaram tvom kriterijumu koji se tiče godina). Manje si poželjna za one muškarce koji sa tobom ne žele da imaju ništa više od seksa, kombinacije... Muškaracu koji želi da bude sa tobom, kome se sviđaš i koji bi pokušao da ostvari vezu, neće smetati nedostatak iskustva. Jednostavno, njemu neće biti teško da se potrudi oko tebe, da investira malo vremena i pažnje. Tako dolazimo do paradoksa. Isti ti klinci, koji sad hoće da seksaju bez truda i muke, i smeta im neiskustvo, pa tebe i slične devojke smatraju nepoželjnim, kada dođu u godine traže partnera sa malom kilometražom. U ocenu da li je devojka poželjna, bar kada sam ja u pitanju, nikada nije ulazio kriterijum seksualnog iskustva. Šta ja znam, možda sam samo staromodan :-)

Kompleksaš

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz da se živi u obrnutom sistemu vrednosti!
Vidim neko iz mase "šamuje" da muškarci kojima je bitan broj ispadaju "kompleksaši" e pa dame kada muškarcima SEKS BUDE DOSTUPAN KAO VAMA u ova promiskuitetna vremena (ali promiskuitetna samo za žene i jedan deo muškaraca) "kompleksaši" će biti IZLEČENI!!!!! Pošto od toga nema ništa naravno da je bitan broj, jer TRAŽIMO PREMA SEBI.
Toliko od "kompleksaša" Licemernim devojčicama. laku noć

Nikolina

pre 8 godina

Opet ti stereotipi. Najvise mi idu na zivce oni muskarci koji traze cednu,postenu ili kakvu vec,da su im prvi,drugi tj. sto manji broj,a pritom od te takve devojke ocekuju u krevetu da bude seksualna boginja i da ispunjava njihove fantazije. E pa nece da moze. Iskustvo pre svega. Setite se sebe i svojih pocetaka. Jeste li u krevetu bili isti kao i pre 10,15 ili 5 godina? Niste,nisam ni ja kao zensko. Da bi neko otkrio svoju seksualnost,isto tako treba valjda da promeni i istrazi. Nema carobnog broja,nekom treba vise nekom manje partnera,nekom vise nekom manje mastovitosti inace sve prelazi u rutinu i monotoniju. Naravno,sve zavisi i od osobe s kojom ste. Koliko vas,posebno devojaka,je sputano da se opusti i uziva u samom odnosu bas iz ovakvih glupavih ubedjenja i stereotipa? Mnogooo!
Zato drage moje,opustite se i uzivajte i istrazujte,drzite do sebe,svojih potreba i zelja. Muskarcima kojima je bitan broj bivsih partnera,bicete isto tako promiskuitetni i ako obucete malo kracu suknju. Sve to proizilazi iz njihove licne nesigurnosti, mentaliteta i ubedjenja da su 'bogom dati', a da smo mi zene niza vrsta...

Gojko UK

pre 8 godina

@Alexandra Evo ja cu ti pokusati odgovoriti..Podrzavam to st si jos uvek nevina sa 22, u danasnje vreme kada klinke gube nevinost po toaletima osnovnih skola sto je vise nego tuzno.. Ja sam 75 godiste i prvu ozbiljnu devojku do koje mi je bilo stalo sam cekao 2 godine da spavamo! Ja sam imao tad 22 ona 20 i bila je nevina.. Mada bilo mi je lakse malo da cekam, jer sam imao slobodu od nje da svrljam malo jer je znala da ako me bude uslovljavala sa tim da me moze izgubiti.. Doduse ni ja nisam to nesto posebno koristio, uvek sam birao mogucnost da se vidjam s njom da se ljubimo i mazimo nego da trcim za nekim lakim ribama i imam obican sex.. Spavao sam samo sa 2 za to vreme.. Pretera ja sad..?u tvom slucaju ne zuri i ne brini,proceni koji momak ima ozbiljne namere i ako takav naidje i ako mu je stalo do tebe cekat ce..

Nikolaj

pre 8 godina

Ma samo napred devojke, udri te se al pazite na bolestine. Ja sam prevazisao taj nivo da zenim neku, sta ce mi kad vidite koliko ih ;) Na svakom cosku kao u Amsterdamu.

NisamBot

pre 8 godina

Ja sam do svoje zene bio sa preko 30. Neke su bile bezveze i za jednu noc. Neke su bile dugo, neke su bile lose u krevetu a neke pamtim jako dobro. Zena je imala nekoliko prije mene, par njih i poznajem. U braku smo vec dugo, imamo djecu, koga briga za te stvari.

cobo

pre 8 godina

Ti si mi prvi-koji me to pitao.Mrzim kuce koje su se provodile do udaje,udaju se i nakon godine u braku ona ga prevarila.Kaze kune se,da malo promene.Zar se nisi namenjala,kad se udas-dosta je bilo,ili se provodi do kraja zivota.Al u panju,ko ce se o njoj brinut.Treba neki grbo,roditelji stari,ili umrli.

pekman

pre 8 godina

uopste nije bitan broj partnera u proslosti ni za zene ni za muskarce dok god je sacuvano zdravlje I dostojanstvo... dok ne sretnete pravog partnera, pravu vezu I pravu ljubav...

vlada

pre 8 godina

Brate što više to bolje.
Evo iz muškog ugla, to kažem.

Devojka koju sam hteo da ženim me je ostavila, tj prevarila. Nije to nikada eksplicitno rekla, sam ja to onako posredno skontao - bio sam joj drugi ili treći u vrh glave i htela je da proba još! To je bilo pre skoro 5 godina čini mi se.

A da ih je imala 25 vrv ne bi imala taj poriv i ko zna možda bi bila bolja ljubavnica!

Tako da sto se mene tice zene, sve je dozvoljeno dokle god ne varate momek i dokle god se ponasate dostojanstveno i dokle god sacuvate samopostovanje i postujete druge!

Alfatoksin

pre 8 godina

Moja zena je bila nevina kada smo se upoznali. Sada ima 31g a tada je imala 24. Ja sam joj prvi ali od nedavno sam joj dozvolio da ima jos jednog i ne mogu vam opisati koliko to uzbudjuje i nju i mene. Ja sam taj koji je to predlozio i na pocetku se bunila. Skoro 5 meseci sam je nagovarao i pristala je. Gledam ih u akciji a posle je i ja dohvatim i vise je nego odlicno.

Kit Karson

pre 8 godina

ok, neka bude da nije bitno, ali kako mi muskarci da znamo da smo nekoj zeni nesto posebno ako smo joj ko zna koji po redu, jos nam kazu volim te, eejj, pa volela si i onih 20-30 (ili vise) njih pre mene, pa ti devojko umes mnogo da volis i to neselektivno, tako da aj cao zdravo

lila

pre 8 godina

Eh, dragi muskarci, znajte da nikada, ali NIKADA necete saznati koliko. Gledam oko sebe i tako vidim. Sto ste zadrtiji oko broja, vise ce vas lagati, dok za one koje su bile sa manje (a dobre su ribe) mnogi pricaju da ih jesu - a nisu. Eto :)

Buki

pre 8 godina

Iskreno nije me briga sa koliko je njih devojka spavala ako ne mislim sa njom nista ozbiljno,naravno da pazim koga cu ozeniti i dovesti u kucu naravno da ne ocekujem da devojka bude nevina po meni sve preko deset je previse mislim da sam realan isto kao sto i devojke paze za koga ce se udati paze da nismo pijanice,kockari,grubijani,kuravari ne zelim da idem gradom sa zenom i svi mi iza ledja govore kako su mi bili sa zenom mislim da svaki muskarac koji drzi do sebe slicno razmislja i nebi sebi to dozvolio.

Neko iz Banata

pre 8 godina

I da si sa 1000 njih bila ,ti bi meni bila isto mila.Zene sa velikim brojem partnera su emotivni krsevi tj. nesigurne u sebe(ne znaju sta zele) i stalno tragaju za "onim pravim" kojeg nikad nece pronaci ,jer beze cim se pojavi neki problem ,a sebe tese nekom slobodom.Dok muskarci sa velikim brojem zena su uglavnom operisani od emocija,zene gledaju kao objekte za zadovoljavanje svog ega.Nekima od njih je to deo sazrevanja, neki ostaju takvi citav zivot.Cinjenica je da svaki covek zeli da voli i da bude voljen.Sta je bilo pre toga je sa jedne nebitno(partner),a sa druge je ono sto nas cini takvima kakvi jesmo.

Pix

pre 8 godina

(Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Ako te neko smatra i gleda samo kao objekat, naravno da im nisi interesantna i pozeljna, jer zele samo jedno,
A ako neko zeli da provodi vreme sa tobom i bude u vezi onda ces mu biti pozeljna, mada postoji sansa da mu se javi blokada odmah na pocetku da mozda neces ni njemu dati pa se javi strah i ne bude s tobom ali ako je cvrsto resio da provodi vreme sa tobom onda je to veliki plus sto nisi spavala ni sa jednim do sada.

Eh

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.
(sweety, 3. septembar 2015 15:02)

Sta si ti neka svingerka, imas otvorenu vezu ili sta? U svakom slucaju neka neoliberalna glupost. Ti i tvoj decko ste produkt danasnjeg vremena, niti ti volis njega niti on tebe. Niti znate sta zanci ljubav. Samo ste se "spojili" i nista vise. Sami ste sebi cilj, odnosno hedonizam i egoizam vam je cilj. Svu srecu vam zelim kada zadjete u neke godine, a kada se osvrnete iza sebe a prva mladost odaaavno prosla, a iza vas nema nista. Nikakav trag. Tuzno.

sandra

pre 8 godina

jel vi muskarci stvarno mislite da volite sex vise od zena i da imate pravo da ga cesce upraznjavate?! ja prosto ne verujem sta citam ovde...
meni je sex jedna od nasusnih potreba isto kao vazduh hrana i voda. imam 30 godina. od rane mladosti sam svesna svoje sexualnosti i svojih potreba, i od 14 godine sam se upistila polako u sexualne aktivnosti...do 23 godine imala sam do 20 partnera. od toga nekoliko kracih veza, i dve duze( po dve godine), za vreme kojih nisam varala patrnere, koliko god vam to cudno zvucalo( imam sopstvena moralna merila), bilo je i onih za jednu noc. zatim sam se udala iz ljubavi(a sex je bio odlican), a svog supruga nisam prevarila cak ni posle nekoliko godina loseg sexa( dakle nisam promiskuitetna nimfomanka koja ne ume da se kontrolise). tek pri definitivnom kraju braka( nepomirljive razlike sto bi ameri rekli) sam se opet upustila u sex sa drugim muskarcem, iako je mene suprug odavno prevario.
dakle, ne sudite o zenskom karakteru na osnovu broja sexualnih partnera.

sandra

pre 8 godina

dragi muskarci, imam jednu novost za vas, jer je ocigledno niste svesni. devojka koja ima izmedju 25 i 30, a imala je samo nekoliko sexualnih partnera, je u najvecem slucaju za sex nezainteresovana, ni talentovana, niti ce ga sa vama u braku upraznjavati redovno. dakle, dobicete neiskusnu, i frustriranu suprugu, pa cete opet trcati da je varate sa ovim devojkama koje nazivate promiskuitetnim, jer su u proseku imale po 2 do 3 partnera godisnje (do 15 do 30 godine).
e sad, posto broj partnera nikako ne utice na sklop licnosti i vrednosti i ciljeve vezano za porodicu, i odgoj dece, zar nije lepse i pametnije naci osobu koja vam u svemu savrseno odgovara da sa njom provodite zivot???

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 8 godina

@Alexandra
Pa pozeljna im je iskusna jer od koga da uce nego od iskusne...obrisi price njihove da ih imaju po 100, realno da l su imali 4 sexa u zivotu...

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Teska tema a u komentarima svega i svacega

Ovako,ja imam 28 godina,djevojka 23
Odmah da kazem da ne znam s koliko je bila niti pitam
Ali,da znam da je imala sex sa recimo 10-15 muskaraca ja bih je ostavio da je volim kao mamu
Vi sto kazete da vam je svejedno da je i s 50 bila PRIJE VAS zapitajte se kolike su sanse da vas ne prevari,po meni 0,1%
Dakle vi ste spremni preci i preko prevare,onda ja nisam normalan
Kako da sutra legnem pored zene ako znam da me noc prije prevarila???

I provjeravat cu je uvjek,otkako s sam sebe uhvatio da lazem nikom ne vjerujem
A bog dao zene su majstori za to i manipulisanje ovim "normalnim" kojima je svejedno s koliko su im zene bile

udata

pre 8 godina

Jao molim vas. Sad priča iz drugog ugla - do 29-te godine sam imala samo jednog partnera sa kojim sam bila 9 godina u vezi, i bila ubeđena da ću se za njega udati. U vezi u kojoj je seks bio LOŠ, zato što je on bio jako sebičan, a ja neiskusna i ubeđena u to da mi "seks nije toliko važan". Veza je pukla, ne zbog seksa, jer i dalje mislim da to nije najvažnija stvar na svetu, već zbog toga što se on vremenom promenio - na gore, ili je samo pokazao svoje pravo lice.

Od 29-te do 35-te sam imala još 4 partnera, dakle, ukupno 5. Iskreno, žao mi je što nisam menjala više. To iskustvo je jednostavno POTREBNO, da bi žena (i muškarac) naučili šta im treba, šta ih zadovoljava. Samo kompleksaši žele ženu sa što manje partnera jer ona realno, nema blage veze o tome šta sve može da radi i kakav seks sve može da bude. Ja sam u 29-toj izašla iz veze u kojoj nisam naučila NIŠTA o seksu, o sebi, o muškarcu, o tome da ono što je lepo sa jednim ne mora biti lepo sa drugim itd, kako da on mene zadovolji a kako i ja njega. Sramota ali je istina, da osoba sa toliko godina tek počinje da "otkriva svet"... Jednom rečju - neiskusna. E, onda sam upoznala drugog partnera koji mi je otkrio čari seksa onako kako treba i kako sam ZASLUŽILA na kraju krajeva. Zašto da ostanem uskraćena za jedno predivno iskustvo, zbog predrasuda i zatucanosti? Da se razumemo, ne kažem da treba imati 200 partnera ali je poželjno da ljudi malo menjaju, mislim na oba pola. Ne morate da se složite, moje iskustvo je takvo.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

Dzo

pre 8 godina

Milose, naravno da ne razmisljamo isto. Ja imam 53 god, ceo svet iza sebe, osim Kanade, Australije... Nisam odrastao na Balkanu kao ni moj otac, ateista sam sa cudnom porodicom. Moja zena je obrazovana, opasna dama koju interesuje samo porodica i posao. Imamo uspesne i duge karijere, pomalo smo neobicni za ovu sredinu. Sad reci ti meni koliko imas godina, cime se bavis, imam sina 25 god i mozemo da pricamo o cemu god hoces. :) Sve znam, ucim od sina... ;)

Pedja Delija

pre 8 godina

@Alexandra
Bolje je bar po mom misljenju kada je devojka iskusna ali daleko od toga da su nevine nepozeljne. Sve ste bile nekada nevine. Nadji nekoga ko ti odgovara i kome si pozeljna i tvoj "problem" ce biti resen. Moja zena je verovali ili ne, zaista bila nevina sa 26g i ja sam joj prvi. Ni jednog trenutka nisam razmisljao o tome da je odbijem zato sto je nevina nego sam "prionuo na posao" a prethodno sam cekao na to mesec dana. Sada ima 30g i ne zna se ko u stvari koga je.e kada se dohvatimo. :)

pufnica

pre 8 godina

@Alexandra
Shvatam sta si htjela da kazes,ali to nije razlog da imas kompleks i da ti neko govori da si manje vrijedna. Ja imam 24 ,pa sam jos uvijek nevina.Vec dugo sama,nakon razocaravajuceg epiloga jedne "obecavajuce i nesvakidasnje"emotivne storije.Prije nego neko ovu cinjenicu poveze sa mentalnim i fizickim krsom,da napomenem da objektivno posmatrajuci to uopste nije slucaj,sasvim lijepo izgledam,obrazovana sam,vec kako kazem duzi period sama.Zaista postoji znacajan broj ljudi koji su mi pokusavali da pridju,ali to nije bilo to,nema hemije,harizme i onog neceg sto bi trebalo da bude.Kada nadjete pravu osobu koja vas opcini,logicno je da cete stupiti u intimnu sferu upoznavanja jednog trenutka.E sada ima nas raznoraznih profila licnosti,postoje ljudi i kad se ne vezu emotivno ,mogu da se upuste u seksualne avanture.Ja,prosto nisam takav tip licnosti,za mene su strast i ljubav dva vida jedne sustine,bez emocija nema nista,bar ja to tako dozivljavam i smatram ispravnim...

Bojan Ilić

pre 8 godina

neutralni posmatrač!

Znaj da će barem jedan od tih "nebitnih" da bude bolji od tebe i da će joj se stalno ukazivati pred očima kada najviše budeš upirao nogicama;-))!

Grunf

pre 8 godina

Draga deco,
Ženu ako želite da zdaržite za sebe od nje ne tražite vernost.Nikada ne postavljajte ono glupo pitanje:"Koji sam ti po redu".Dobićete uvek isti odgovor pa drugi.Kakvo je to glupo pitanje koliko je ko imao nekoga tokom svog života.Da li je bitan kvalitet ili kvantitet?Šta je ko naučio.Ko je kakva iskustva stekao.Šta sad žena koja je bia sa 20 muškaraca je nešto lošija od one koja je imala jednog ili dva ili tri.Zamislite ženu kojoj ste Vi drugi a ona recimo s Vama u braku ima stalnog trećeg.Imate zanimljiv brak po sistemu ja moja žena i njen ljubavnik.Imejte žene 50 ako u tome uživate i nikada ništa nećete biti lošije od one koja nije imala ni jednog.Sve ide u svoje vreme.Kada se istutnjite želite porodicu onda je vaćno da ste lojalni,odani svojm mužu,deci...Makar bili i 24 sata sa nekim muškarcem budite s njim bar ta 24 sata a polse teraj dalje.Isto važi i za muškarce.

doubleN

pre 8 godina

ako ocete da zenite neku koja je imala manje od 10 partnera, onda racunajte da je ona jos radoznala mnogo, i da se verovatno nece zaustaviti na tebi ;-). i dajem glavu da ce ti biti vernija neka koja je prosla njih 30, jer ona zna sta je to, i zna da ne moze videti nesto novo od onoga sto joj ti dajes, mislim naravno ako je zaljubljena, onda nece rizikovati to zbog jos jedne k... ;-)

stefan

pre 8 godina

@@ Boli me uvo. Iskreno. Ako je osoba meni verna, uopste me ne interesuje koliko ih je bilo pre mene. Jedan, ili 101, ne moram ni da znam, a i da znam, ok sam sa tim.
Umesto da bude važno kakva je osoba prema vama, šta radite zajedno, vi gledate broj partnera...



Druze ako je bila sa stotinak,budi siguran da nije imala vremena da bude verne ;)

prosto moram

pre 8 godina

Koga briga proslost, to ne postoji. Zivimo sadasnjost!
(lule_banana, 3. septembar 2015 12:18)

Proslost je odredila sadasnjost, sadasnjost odredjuje buducnost. Zivimo u kauzalnom univerzumu. Vrlo prosto. Uci se u osnovnoj skoli, mada mnogi shvate i pre.

sweety

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.

LOL

pre 8 godina

Moja sadasnja verenica sa kojom sam u vezi nepunih 6 godina, a od toga 2.5 god. i zivimo zajedno je u svojoj proslosti imala izmedju 20-25 partnera, dok je ona meni bila prva! Naravno, ja sam bio radoznalan na pocetku nase veze i tako dosao do te brojke iz njenih usta, ne rekla-kazala... Ja nisam imao hrabrosti da saopstim moju tacnu cifru jel me prosto bilo blam. U pocetku sam zaista bio u velikoj deilemi da li da ostanem sa devojkom koja je promenila toliko muskaraca, ali vremenom sam to nekako ostavio po strani i vrednovao samo one situacije koje se dogadaju od kako smo zajedno. Shvatam da ce velika vecina vas reci da je moja sadasnja devojka u proslosti bila promiskuitetna i da je to povelika brojka, ali ona je promenila mnogo toga od kada smo zajedno pa i to cesto menjanje partnera jer me zaista nijednom u proteklih 6 godina nije dovela u situaciju da ozbiljno sumnjam(ljubomoru ostavljam po strani), a slozicete se da su poverenje i medjusobno razumevanje mozda i dve najvaznije stavke kako bi jedna veza normalno funkcionisala i bila odrziva. Toliko od mene, i ljudi, volite se, a brojke i matematiku kao egzaktnu ostavite po strani jer joj ovde definitivno nije mesto.
(Lean On Tebrex, 3. septembar 2015 15:24)

Koga ti to ubedjujes kilometarskim komentarom, nas ili sebe? Svaka tebi cast jedino sto si pokazao da nisi sujetan, to je retkost. Samo, ipak se ne bih sa tobom menjao.

Molder

pre 8 godina

Nikad nije dosta,nikad nije previse jer dok god se zivi i dise,uvek moze bolje,uvek moze vise!!Ili kako je rekao cika Jova Zmaj;J....e se deco,j...nje je Raj!

ovi

pre 8 godina

Ja ne znam kako neko moze do 22 godine da nagura preko 20 partnera,drage dame ako ćemo biti realni to je slično kurvama.Provaju sve pa vide koji im se najviše dopada ali to opet nije prava ljubav,broj partnera prikazuje moral žene.Evo ja prvi bih uzeo devojku koja je imala manje od 5

dragance

pre 8 godina

Samo pomislite da je buduca majka vase dece bila sa 10 tipova, pa i sa 5. Cao, zdravo. Ako ces da zenis to je bitna informacija. Ako ces da udaras recku koga briga. Necu valjda da provedem zivot sa nekom koja je promenila pola kraja. Nego smo mi muskarci slepi a i glupavi za te racunice. Nikad ne pomislimo ko ce sutra decu da nam vaspitava nego jel dobra u krevetu. Dve-tri duze veze da je imala to je kulturno sve preko toga moze - al iza ugla.

Nina

pre 8 godina

@Chika qre tvoj nik govori sasvim dovoljno o tebi ali da ti ipak odgovorim na komentar: Neko je vec napisao, svaka roba ima svog kupca. Ako decko ceni sebe onda nece na neku poruku "poziv na sex" pristati, kao sto nece ni devojka pristati. A i vremena su se promenila, ja poznajem dosta devojaka koje su se otvoreno nabacivale momcima, jednom je neka devojka u studentskom domu posle zurke rekla: Jao hocu da imam sex veceras i pocela redom da zove momke... izgledala je i vise nego ok, i nije bila ono bas pijana, mozda malko pripita. I vidis dosta njih je iskuliralo. Znaci sve zavisi od osobe. Sta ce meni muskarac kojeg je svaka mogla da odvuce u krevet?

Nesa

pre 8 godina

Nije bitno sa koliko je muškaraca bila, bitno je da ja budem među njima. Što se tiče ovih koji žele nevinu za ženu, mogu samo da ih podržim i da im se smejem.

Miloš

pre 8 godina

Deco draga, 25 godina braka, nikada zenu nisam pitao koliko je frajera imala, ne interesuje me. Ni ona mene nije pitala koliko sam devojaka imao. Nikada nisam zavukao ruku u njen dzep, tasnu, nikada nisam uzeo njen mobilni da vidim sa kim razgovara ili se dopisuje. Sami jedno drugom pokazujemo interesantne stvari u telefonu, na internetu. Jednostavno nas dvoje imamo i neke svoje svetove i pravo na prostor, da mozemo da disemo. Zasto mislite da je neko necija svojina ili da ste vlasnik necijeg dela tela? A i hirurzi resavaju taj "problem" za, cini mi se 600,700€ tako da drage muskarcine uvek mozete da budite prvi.
(Dzo, 03. septembar 2015 12:47)


Brate Dzo, cenim tvoj komentar, ali ja ni najmanje ne razmišljam tako...

P. S. Ninfomanke će mi lupati minuse...

cudo da se nije pojavilo ranije kretensko poredjenje

pre 8 godina

@ Fitim,
Samo sam čekala kad će da se pojavi ovaj totalno kretenski komentar sa poređenjem koje nema veze s mozgom, nisam znala da brava ima ikakve veze sa vaginom niti ključ sa penisom , kad vam budu bili barem toliko tvrdi kao metal od kog je ključ , onda možda i može da prođe ovakvo poređenje, hahahha šalim se , ni tad ne bi moglo da prođe... jer su u pitanju babe i žabe....

Cikago

pre 8 godina

Kako mozete da poistovecujete devojke koje su do 25. godine spavale sa 5-10 muskaraca i one koje su spavale sa 40...ko kaze da brojevi nisu bitni,vara se..jer to nisu samo brojevi.
Sto bi Gru rekao "svi znaju da je olos...ona misli da je dama".
Pozdrav.

Aleksa

pre 8 godina

Prosecan broj muskaraca sa kojim je spavala zena u Srbiji i prosecan broj zena sa kojima je spavao neki muskarac u Srbiji mora biti isti. Ako sumnjate probajte. Nacrtajte 20 belih i 20 crnih kruzica, povezite svaki krug sa nekoliko krugova suprotne boje, pa kad vidite da je prosecan broj veza belih sa crnim i crnih sa belim isti bice vam sve jasno... Najbitnije je da je ljubav iskrena i da u vezi nema varanja.

savetnik zamenik

pre 8 godina

@ stele
"kad kupuješ automobil gledaš da mu je kilometraža što manja i da je što mlađi. ista stvar je i sa ženom".
Da, kad kupuješ ženu. U suprotnom si običan primitivac.

Tea New York

pre 8 godina

Ako si pozitivna osoba,bilo zensko ili musko,proslost u smislu koliko je ko partnera do sada imala ili imao potpuno je nebitna.Ako sa sadasnjim partnerom imas dobar i iskren odnos,ako vam je lepo,kakve veze proslost ima sa tim.Kada bi ljudi malo pozitivnije gledali na zivot,ako bi manje robovali predrasudama,mnogo bi sebi olaksali situaciju.

Lean On Tebrex

pre 8 godina

Moja sadasnja verenica sa kojom sam u vezi nepunih 6 godina, a od toga 2.5 god. i zivimo zajedno je u svojoj proslosti imala izmedju 20-25 partnera, dok je ona meni bila prva! Naravno, ja sam bio radoznalan na pocetku nase veze i tako dosao do te brojke iz njenih usta, ne rekla-kazala... Ja nisam imao hrabrosti da saopstim moju tacnu cifru jel me prosto bilo blam. U pocetku sam zaista bio u velikoj deilemi da li da ostanem sa devojkom koja je promenila toliko muskaraca, ali vremenom sam to nekako ostavio po strani i vrednovao samo one situacije koje se dogadaju od kako smo zajedno. Shvatam da ce velika vecina vas reci da je moja sadasnja devojka u proslosti bila promiskuitetna i da je to povelika brojka, ali ona je promenila mnogo toga od kada smo zajedno pa i to cesto menjanje partnera jer me zaista nijednom u proteklih 6 godina nije dovela u situaciju da ozbiljno sumnjam(ljubomoru ostavljam po strani), a slozicete se da su poverenje i medjusobno razumevanje mozda i dve najvaznije stavke kako bi jedna veza normalno funkcionisala i bila odrziva. Toliko od mene, i ljudi, volite se, a brojke i matematiku kao egzaktnu ostavite po strani jer joj ovde definitivno nije mesto.

prijatno moji dragi balkanci i "balkanke"

pre 8 godina

Zanimljivi komentari i formulari. :P

Evo ja za koji mesec punim 31 i za 10 godina seksualne aktivnosti (nevinost izgubila u 20-21) promenila sam 12 partnera. Zivim u vecem USA gradu i iskreno mnogi mi se nabaciju kako zbog akcenta, kako zbog toga sto sam (kako kazu) dobar ambasador lepote Srbije. Bila sam i dadilja, decu i zivotinje obozavam, obzavam sport kojim se bavim, radim. Srece nisam imala, jer su muskarci sve radili da zavedu a posle su hteli da me menjaju. Ali jednog dana kada se bude pojavio pravi muskarac za mene bicu i super majka, i super zena, domacica i sve. Imam puno energije i volim da se borim. Muskarac kome ce smetati broj mojih bivsih nije dovoljno zreo da bude sa mnom, jer svo iskustvo koje sam stekla me je naucilo da cenim i postujem samo prave stvari, a za ostalo ne vredi boriti se. Zato dragi muskarci radite na sebi i ne zamarajte se detaljima. Ako zena hoce da vas slaze nacice nacin da nikad ne saznate, zato obracajte paznju na bitnije stvari. Zivot je isuvise kratak da bi bio ruzan.

Boki

pre 8 godina

@Alexandra

Imam 25+ godina i nije mi nikakav problem što je djevojka sa 22 ili i više godina nevina, niti bi mi bilo smaranje sa njom zbog toga. Nisam od tih "seks prvo veče".

dre

pre 8 godina

Kao sto kaze stara narodna izreka "ring or no ring,a hoe gonna be a ho".Zene i muskarci, mogu imati koliko god partnera hoce, jer za svaku robu postoji kupac. Ali nemojte molim vas kad udari trideseta da se prodajete cednost i da glumite ono sto niste.

...

pre 8 godina

@Jelena

A zasto je muskarac ponizava? Pa valjda to treba da bude obostrano, da vidis sa kim imas posla kao i on sa tobom a ne da vam nakon par godina u braku isplivaju vase avanturice ili mozda video klipovi.

@Dzo

Ti hirurski zahvati koje pominjete nemaju apsolutno nikakvu vrednost. Pitanje je zapravo kakva je to osoba, zasto je ona toliko menjala momke, zasto nailazi stalno na pogresne, mozda je to zbog novca (trenutno izuzetno aktuelno).

@Maca

Isti odgovor kao i u slucaju Dzoa. Hirurski zahvat nista ne menja ako je preko nje preslo desetine muskaraca pre toga (a to ce se saznati pre ili kasnije). Istina je da se ne moze sa sigurnoscu saznati, ali za sto vise momaka saznas, vrednost devojke sve vise opada i sve vise raste sumnja u nju. Kad imas cistu prosloct imas i cistu savest i nemas strah od duhova iz proslosti.

@geekette

Veoma jednostavno, da nadjete muskarca koji vam se iskreno svidja i sa kojim zelite buducnost a to cete saznati tako sto cete zajednicki provoditi vreme sa njim upoznavajuci ga, a ne kao vecina devojaka koje drze momke na uzici a onda izadje u grad gde je prvi smota.

Alexandra

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)

Andjela

pre 8 godina

Drage zene, sta ce vam muskarci? Linearni su, grubi, ne mogu da vas dovedu do orgazma. Vreme je da predjete na zene! Dosta je bilo mucenja! Divna porodicna istopolna gnezda, puna razumevanja, paznje, iskrenosti.

I jedan je previse!

etotako

pre 8 godina

Mislim da je vaznija priroda tih odnosa nego sam broj. Vise cenim kada devojka ima puno partnera ali da je u vecinu njih bila ili zaljubljena ili usla sa namerom da proba vezu. Nebitno kakvi su to muskarci bili. Ma koji to broj bio. I ma koji ja bio po redu. Zaista postoje devojke koje sa 20ak godina imaju veoma zreo vrednosti sistem, poznaju sebe i sta ocekuju od partnera. Međutim dosta je i devojaka u toj nekoj dobi do 25 (pa i 27)godina koje jednostavno ne znaju sta zele. Mislim da i za njih (negde na ljudskom nivou i nivou sazrevanja) ali i njihovog buduceg muza/duzeg partnera je ok da one imaju puno veza (pekar, lekar apotekar fudbaler nebitno). Naposletku ce upoznati i sebe. Devojke koje ulaze u brojne seksualne "kombinacije" najcesce sebi vestacki podizu ego(sto vec ne govori bog zna kako o njihovom samopouzdanju - onom stvarnom, ne ovom krhkom baziranom na smesnim uspesima obrtanja muskaraca gde je verovatnoca za nesupeh devojke prosecnog izgleda tipa 5%) i potencijalno jos ponekim karakternim osobinama (sebicnost npr. jer postoji i ta druga osoba koja jelte nije drvo). Ovo sve vazi i u suprotnom smeru, da ne bude da je licemerno. Verovatno ni muskarci ne bi bili bolji (da su svi "u mogucnosti"). Kada bi svi imali sansu za promiskuitet pitanje je kakvi bi kompleksi izronili. Razlika je samo u tom sto devojke same uzdizu momke koji su imali puno devojaka, dakle devojke same odvajkada biraju (makar za tu jednu noc, ai uopste) iskusnijeg muskarca.

Ivan

pre 8 godina

Ako je neka cura imala previse partnera to ipak znaci da nesto nije uredu. Kolko shvatam ovde se referira na uobicajne zene tako da nerazmatram swingerke i druge zene koje su u "neko svom posebno fazonu" - postovanje.

Ceste promene partnera pre braka su posledica kompleksa. Ili je neko zrtva necije posledice kompleksa pa mu silom prilika veza traje kratko.

Kada maldi ljudi normalno izgledaju i normalno se ponasaju mladalacka veza bi trebala da traje 2-3 god. Normalno je da onda broj partnera mali < 7 jer se nema kad za vise.

Ja za broj nepitam vise me interesuje koliko je zena u proseku dugo bila sa partnerima. Ako ih je menjala na po dve nedelje znaci da je pristajala na krseve koji su joj se brzo smucili. Ako su je menjali na po dve nedelje to znaci da je ona bila krs.

Kad kazem krs to moze da se odnosi i na fizicku pojavu i na mentalnu ili obe.

Bane

pre 8 godina

Nikada mi neće biti jasno kako to broj partnera utiče na sexualno iskustvo.
Recimo jesam li ja bolji vozač ako sam sa 20 različitih automobila prešao po 100 km i ukupno napravio 2,000 km ili ako sam sa 5 auta prešao po 100.000 km i tako napravio pola milioma km. Mislim, ja sam tek u nešto dužim vezama primetio da se partnerka totalno opušta i prepuša i postaje spremna da eksperimentiše. Ako prvo veče neka koja je bila sa gomilom njih krene rutinski da te sexa kao u porno filmu, a mi ovde kao filozofiramo da po tome ne treba suditi o njenom karakteru.....ne znam.

tikva

pre 8 godina

Ako devojka kaže da je spavala sa troje, množi sa 3. Ako dečko kaže da je spavao sa troje, deli sa tri.
Scena iz nekog filma, ne znam koji je tačno.

etotako

pre 8 godina

Mislim da je vaznija priroda tih odnosa nego sam broj. Vise cenim kada devojka ima puno partnera ali da je u vecinu njih bila ili zaljubljena ili usla sa namerom da proba vezu. Nebitno kakvi su to muskarci bili. Ma koji to broj bio. I ma koji ja bio po redu. Zaista postoje devojke koje sa 20ak godina imaju veoma zreo vrednosti sistem, poznaju sebe i sta ocekuju od partnera. Međutim dosta je i devojaka u toj nekoj dobi do 25 (pa i 27)godina koje jednostavno ne znaju sta zele. Mislim da i za njih (negde na ljudskom nivou i nivou sazrevanja) ali i njihovog buduceg muza/duzeg partnera je ok da one imaju puno veza (pekar, lekar apotekar fudbaler nebitno). Naposletku ce upoznati i sebe. Devojke koje ulaze u brojne seksualne "kombinacije" najcesce sebi vestacki podizu ego(sto vec ne govori bog zna kako o njihovom samopouzdanju - onom stvarnom, ne ovom krhkom baziranom na smesnim uspesima obrtanja muskaraca gde je verovatnoca za nesupeh devojke prosecnog izgleda tipa 5%) i potencijalno jos ponekim karakternim osobinama (sebicnost npr. jer postoji i ta druga osoba koja jelte nije drvo). Ovo sve vazi i u suprotnom smeru, da ne bude da je licemerno. Verovatno ni muskarci ne bi bili bolji (da su svi "u mogucnosti"). Kada bi svi imali sansu za promiskuitet pitanje je kakvi bi kompleksi izronili. Razlika je samo u tom sto devojke same uzdizu momke koji su imali puno devojaka, dakle devojke same odvajkada biraju (makar za tu jednu noc, ai uopste) iskusnijeg muskarca.

Maca

pre 8 godina

Dragi nasi muskarci, ne mozete nikada znati sa sigirnoscu, kao sto neko rece dole i nevinost se moze ocas posla srediti. Stoga je predlog da se (po)brinete da ostavite traga u secanju devojke bilo da ste sa njom sat vremena ili vise ako vec nema prostora za zauvek. Na kraju, kao sto neko rece, nije bitno koji si, bitno je da si poslednji.

DaLanik

pre 8 godina

"sa više od 20 partnera"

Covece, ta koja je spavala sa vise od 20 je ne promiskuitetna nego je rava na kvadrat. Ako se zene i muskarci udaju/zene oko 30te godine, a ona je u proseku spavala sa bar 2 muskarca godisnje.... sorry, nema sanse da je to normalno. Mozda ovim klincima, oni ionako nemaju veze, njima je normalno i da zenske piju pivo i podriguju, verovatno. I da imaju vestacke nokte i obrve. Rekao bih da je, recimo do tridesete godine, normalno da je zenska imala maksimalno (ali MAKSIMALNO) recimo 6-7 partnera. Sve preko 10 je promiskuitetno. Idealno 3-5. Kod muskaraca, naravno, nije sto vise to bolje, ali je normalno da ovaj broj bude malkice veci - recimo 10-15. Ako nije - bice neizivljen pa ce posle varati zenu :)

Chika qre

pre 8 godina

"Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. "

Draga Nina, postoji dobar razlog zasto zene uvek kazu manji broj, a muskarci veci. Prosecno zensko za sex samo treba da pita prosecnog muskarca, a obrnuto je skoro nemoguce. Uporedi FB profil muskarca, kad otvori, i pogledaj koliko poruka ima prosecno zensko u svom inboxu, to je vise nego dobar indikator.

geekette

pre 8 godina

@idemo

Da li mislis da isto toliko vazi i obrnuto:

"Znaci da se zaljubljuje lako, da ne ceni sebe ni malo, da mu je cena niska i da mu seks dodje kao hobi."

Ono sto ja ne razumem kod muskaraca je sledece: svi se, bar u ovim komentarima, zale da moraju devojke da mole za sex, da se one drze kao princeze i primadone, ali kada biraju devojku za 'ozbiljnu vezu' onda zele upravo te koje nisu htele sex ni sa jednim muskarcem pre njega.

I sta sad devojke da rade?

azimuth

pre 8 godina

Ja sam dugo imao dilemu iz naslova. A potom sam cuo misljenje mog dede koji je vec duboko zasao u godine. Moguce je da i nije njegovo nego je doslo od njegovih predaka. Ono kaze: Nije isto pljunuti iz kuce u dvoriste i iz dvorista u kucu. Eto, nije isto. Nece nikada ni biti. Mi nismo isti. Utoliko treba prihvatiti sve razlike medju nama, jednako prirodno koliko nas je i sama priroda drugacije napravila.

Ljubisa

pre 8 godina

Ovo je tacno, meni je unistilo vezu. Devojka mi je rekla da je spavala sa 7-8, naknadno sam sasvim slucajno preko zajednicke drugarice saznao da je broj preko 30. I neka sam tipican Balkanac ali sam je mnogo drugacije gledao, nedugo zatim i prekinuo, zbog laganja a i same cifre, obzirom da se radi o manjoj sredini, gde se vecina zna medjusobno. A i utice na celokupnu sliku zenski promiskuitet, cinjenica da nije bivala verna sigurno. Inace bila je sjajna prema meni, ali eto. PS, paradoks jeste da sam ja spavao sa duplo vecim brojem. Neko bi rekao licemerno, ali u takvom svetu zivimo. Za muskarce nije degutantno, jednostavno.

feminizam=borba za jednaka prava muskaraca i zena

pre 8 godina

@Vuk
Moderna porodica se raspada jer zene vise no moraju trpe razne gluposti da bi ostale u braku, jer im je danas moguce da zive i ako nisu udate. Da se ne zavaravamo, zenama je bilo vrlo tesko da prezive ako nisu udate; do pre stotinak godina zene nisu nasledjivale imovinu, nisu se skolovale, nisu radile. Danas je to sve drugacije i zato brak danas mora da bude odnos ravnopravnih partnera.

Tamo gde muskarci to jos nisu shvatili, brak se raspadne. (Naravno ima nekad i drugih razloga da brak ne opstane)

...

pre 8 godina

Zavisi od osobe do osobe. Nekog bas briga a nekome je jako vazno. Meni je recimo to vazno jer dosta govori o toj osobi kao i zbog propratnih nezeljenih efekata do kojih bi moglo doci u braku. Nazalost, na globalnom nivou preovladava nedostatak svesti kao i podsticanje bludnog i razvratnog zivota kao jedinog ispravnog modela ponasanja. Ljudi koji su savesni ce razumeti moj komentar a oni koji nisu nece, pa shodno tome ocekujem veliki broj minusa.

Jelena

pre 8 godina

Pitam se kako se to muskarci ne zapitaju da li se zena gadi njih ako su pre nje bili sa 20 ko zna kakvih sve zene, da li se i prema njima moze primeniti poredjenje sa starim autom i kilometrazom.

A koliko je muskaraca previse? Previse je kad dosade, postoje tada i alternative.

Zene koje dozvoljavaju da ih muskarac ponizava na ovaj nacin, da im zamera proslost, bolje ni ne zasluzuju.

stele

pre 8 godina

Kada kupujes automobil, gledas da ima sto manju kilometrazu i da je sto mladji. Ista stvar je i sa zenom. Ako je bila pre tebe sa njih 20, da li je moguce da si toliki totov da pomislis da ti mozes da joj ponudis nesto sto onih 20 pre tebe nisu? Kako mislis da je zadrzis kad 20 momaka pre tebe nije uspelo. Ono sto prica tebi, to je isto pricala i njima. Imaj na umu da dok je ljubis, da se zapravo ljubis sa 20 tipova istovremeno. Takve zene su samo za sex za jedno vece varijantu. Ako to zelis, onda je to pravi izbor. A trazis li majku za svoju decu, bezi od ovakvih sto dalje.

Karakondžula

pre 8 godina

E AKO OVA STUDIJA KAZE TAKO ONDA SVE TE POSTENE ZENE KOJE NISU PROMISKUITETNE NEMAJU STA DA BRINU. A I KAO DA JE BITNO REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE ZA NEKOG.

idemo

pre 8 godina

Naravno da je bitan broj uvek. Ako je bila sa 20 pre mene bas ce da se zaustavi na meni 21. Znaci da se zaljubljuje lako, da ne ceni sebe ni malo, da joj je cena niska i da joj seks dodje kao hobi. Takvoj devojci mozda ne fali nista, samo ja ne preferiram lake za zenidbu ;)

Pajser

pre 8 godina

Kad mi muskarci mozemo da cepamo koliko hocemo ne vidim zasto bi to devojkama zamerali kada i one vole sex isto koliko i mi. Ako sam npr ja imao 30 partnerki i tako postao dobar je..c jer sam stekao iskustvo onda je i devojka sa slicnim brojem partnera nista drugo nego iskusna. Mada i ako je neiskusna, steci ce iskustvo kad tad. Te brojke u principu nisu bitne i ne znam sto sam ovo uopste i napisao...

petar

pre 8 godina

Ne bi bilo korektno da je bila sa vise muskaraca, pritom mislim na vise od petorice do neke 25-26 godine zivota.
I to je plafon mog kriterijuma, ne mogu da verujem sta sam napisao.
O devojkama koje ubrzano menjaju partnere ne mislim nista lose, ali vecini momaka jednostavno takva ne treba, vise za neko zezanje i tako.

Objektivan

pre 8 godina

Ja ne znam ko jos traži da mu žena bude neka kojoj je on prvi. Stupamo u brak sa 27-28 godina. Ajmo sad ono logično. Prosečno prvo seksualno iskustvo imamo u periodu od 15-17 (neki napredni i ranije neki i kasnije), bilo da je reč i o nama muškarcima i o ženama. Sad nek je
imala u periodu od 10 godina 5 veza od
po godinu dana pa za očekivati je da je
spavala sa svakim. Ako je imala 5 partnera da li je promiskuitetna. Ja mislim da nije. Svi smo mi imali prošlost a ako želite sa nekim da imate skladan život ostavite tu prošlost iza sebe.

zoran

pre 8 godina

kao muskarac bilo bi mi glupo da kazem devojci da sam bio sa 50-80 zena,cekaj nesto stvarno nije u redu sa mojim mozgom ako bi bilo tako,a da mi devojka od 30-35 kaze da je imala od 10-30 muskaraca,ma odma zdravo iz mesta

@Nikola
devojka ti je bila sa 50 momaka ??? hoces brdo zenskih pluseva ili si Nikolina pa si izostavila jedno slovo

čika Čika

pre 8 godina

Nema ovaj terapeut pojma. Verovatno je mlad.

"Bilo kako bilo, seksualni terapeut Logan Levkof ističe da broj ljubavnika ne određuje ni ženu ni muškarca kao osobu. To je, prema njegovom mišljenju, počelo da se zloupotrebljava 80-ih godina prošlog veka, kada je nikao trend "slobodne ljubavi", ali on naglašava da se protiv te predrasude treba boriti."

Trend "slobodne ljubavi" se javio 60-tih godina, a već u drugoj polovini 70-tih je počeo da opada.

JJ

pre 8 godina

Nepisana pravila drustva kojem je lakse da zivi u lazi nego da si pogleda u oci. Ne smatram da je u redu da dvadesetogodisnjakinja bude sa stotinjak tipova, a tek nisam da bilo ko koga mora da laze. Da,sjajno je kad ne zelis i nije ti bitno ko je sa koliko bio,ali takvih je malo na ovoj kugli zemaljskoj. Glumatanje svetica i insistiranje da "tvojoj zeni " moras da budes prvi su mi gori od od otvorenih brakova. I to-"do deset je OK" je cisto zamlacivanje.One sekundice kad se veza pocne drmati ili nekog padne samopouzdanje taj koji je pitao "koliko si imala do sad?" ce tvojih 5 da pretvori u 55.I zene i muskarci.

ivan

pre 8 godina

Tvoj je najlepši! 
Tvoj je najveći! 
Ti si mi prvi!
(dugi, 03. septembar 2015 11:42)

Meni ovo neka devojka da kaze odmah bih je ostavio :) Kako zna da je najveci i najlepsi ako sam prvi? :D
Strasno me nervira kada mi devojka kaze da sam joj drugi a znam da laze ili kada mi kaze da me voli posle nedelju dana. Ako nesto nije realno, ne lazite, pobogu.

Ja sam

pre 8 godina

Svašta, ja spavam s kim hoću, kad hoću. Kad budem htela vezu, ako se tom dečku sviđam kao osoba i ako mu je stalo do mene, neće mu smetati ni moja prošlošt. Glupo je sebi uskraćivati zadovljstvo i uživanje zbog okoline. Svako ima pravo da sa svojim telom radi šta hoće. A i ne razumem kako pojedinci očekuju da je devojka od 25+ godina spavala samo sa jednim, dvojicom? Po meni nije uopšte puno imati 10, 15 seksualnih partnera ako imaš 25 i više godina.

dupli standardi me nerviraju

pre 8 godina

@ Vuk :nije ni čudo što se raspadaju moderne porodice jer ste vi muškarci takvi kakvi ste , kada vam odgovara hoćete balkanski poredak a kada vam ne odgovara onda se pozivate da smo htele ravnopravnost , ajde bre ne glumite više, gori ste od žena , licemeri jedni!

@ Trener : isto tako onda, ni tatko sa mnogo žena iza sebe nije podoban roditelj isto koliko ni mama sa mnogo partnera jel tako, naravno da jeste po tvojoj teoriji, osim ako teorija nije licemerna i kontradiktorna?

Stanimir Branimir

pre 8 godina

To uglavnom brine one koji su nesigurni u sebe. Ako je neko opsednut prošlošću, onda neka i ostane u njoj. Ostali gledaju napred.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Jeste, neka je pregazi bataljon i nema veze....:-))

Prvo da izadjete iz svojih ulica i da vidite da nigde nije "normalno" da zensko izmenja "milion" muskaraca, prvo zbog nje same ako ima postovanja prema sebi!

I ne folirajte se i ne glumatajte "liberale"....:-))

Nije bitna "nevinost" , bitno je postovanje u braku!

Trener

pre 8 godina

Ne samo da su nepisane norme vec ustvari jesu realno bitne cinjenice za zdravlje porodice i pravilno funkcionisanje. To nije samo na balkanu vec i u Spaniji, Italiji i Nordiku. Zenska osoba koja se odluci boriti protiv njih je unapred los roditelj i kreiralac lose sredine za rast dece.
Sto se tice laskanja ono je uvek pozeljno i to u sto vecem obimu.

Nata

pre 8 godina

Strasno me nervira kada mi devojka kaze da sam joj drugi a znam da laze ili kada mi kaze da me voli posle nedelju dana. Ako nesto nije realno, ne lazite, pobogu.
(ivan, 03. septembar 2015 12:23)

Pa ti nemoj pitati, ona te nece slagati. A mi muskarci ne lazemo? Povecavamo broj devojaka, kazemo da idemo negde poslom, a u stvari moras sa caletom i kevom kod babe, auto ti na servisu, a u stvari auto nije kod tebe nego kod tate, povecavamo svoje uspehe, itd... A ja sam moju sadasnju zenu zavoleo posle nedelju dana. I posle X godina se volimo kao te prve nedelje...

Nikola

pre 8 godina

Ne znam kako se pronalazi veza izmedju broja partnera i karaktera neke devojke. To su dve potpuno podvojene stvari i nemaju veze jedna s drugom. Moja devojka je recimo visoko skolovana, radi vec preko 10 godina u svetu finansija, pametna je i veoma karakterna. E sad, sto se tice seksualnog zivota, tu je bila poprilicno aktivna. Pre mene ih je imala blizu 50. Jednostavno devojka voli seks i voli da menja partnere, i tu je kraj price. Ali ona je i dalje divna osoba, postena, karakterna, pazljiva, porodicna... Broj partnera je ne definise kao osobu i zato ostavite devojke na miru!

Dzo

pre 8 godina

Deco draga, 25 godina braka, nikada zenu nisam pitao koliko je frajera imala, ne interesuje me. Ni ona mene nije pitala koliko sam devojaka imao. Nikada nisam zavukao ruku u njen dzep, tasnu, nikada nisam uzeo njen mobilni da vidim sa kim razgovara ili se dopisuje. Sami jedno drugom pokazujemo interesantne stvari u telefonu, na internetu. Jednostavno nas dvoje imamo i neke svoje svetove i pravo na prostor, da mozemo da disemo. Zasto mislite da je neko necija svojina ili da ste vlasnik necijeg dela tela? A i hirurzi resavaju taj "problem" za, cini mi se 600,700€ tako da drage muskarcine uvek mozete da budite prvi.

Žena

pre 8 godina

Nemojte da budete licimerni (muškarci). Ako si ti spavao sa pola devojaka u gradu, nemaš prava da se ljutiš ako je i tvoja devojka slično uradila, kao što nemaš pravo da se ljutiš na neku jer joj nisi prvi. Ako si ti nevin, ili si ih imao jednu, dve, onda traži neku koja nije promiskuitetna. Svako treba da traži spram sebe.

Nina

pre 8 godina

Pa nije bas da broj nije bitan. Mada je licemerno da se samo devojke stavljaju na stub srama zbog broja partnera. Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. Svako ima pravo da sa svojim zivotom radi sta hoce ako time nikog drugog ne ugrozava. Takodje svi mi biramo partnera po nekim svojim kriterijumima, nekome je vazan izgled, nekome harizma, nekome kakvi smo u dusi... Meni licno je (izmedju ostalog) vazno da muskarac ima priblizno isto iskustva u se*u kao i ja. Ne imponuje mi cinjenica da je spavao sa gomilom devojaka, posto ja posmatram se* kao intiman cin izmedju dvoje ljudi koje vezu emocije, samim tim osoba koja to olako shvata i lako se upusta u odnose nije osoba sa kojom zelim da budem u vezi. Naravno nije broj partnera jedino sto je bitno ali eto jeste jedna od stavki koja je (naglasavam) meni bitna. Takodje postujem izbore drugih ljudi i smatram da nas na svetu ima dovoljno da svako moze da nadje nekog po svojoj meri :) Jedino su mi jadni "muskarci" (namerno stavljam pod navodnike) koji su spavali sa ko zna koliko devojaka ali su kriterijumi za njihovu buducu zenu da je nevina ili da je imala 1-2 partnera. Kao njima se moze, a devojka koja razmislja kao oni je kur*a, jer je eto zensko i zene ne bi smele da uzivaju u se*u vec da cekaju citav zivot na muskarca koji treba da odvuce sto vise devojaka u krevet pre nego sto se obaveze da ce provesti zivot sa tom jednom.

neutralni posmatrac

pre 8 godina

Boli me uvo. Iskreno. Ako je osoba meni verna, uopste me ne interesuje koliko ih je bilo pre mene. Jedan, ili 101, ne moram ni da znam, a i da znam, ok sam sa tim.
Umesto da bude važno kakva je osoba prema vama, šta radite zajedno, vi gledate broj partnera...

dragaN

pre 8 godina

Imam 43 godine. Spavao sam sa oko 50 zena.
Sto se devojaka tice, uvek se moze preracunati koliko je muskaraca imala na osnovu formule koju sam razvio.
Ako na primer ima 30 godina, pitam je kolika joj je bila najduza veza. Na pr8imer njen odgovor bude jedna veza od 3 godine i jedna od dve. Ostalo sve po mesec dva.

Ako pretpostavimo da je izgubila nevinost u 19 i da je normalna devojka, odnosno da ima normalne seksualne potrebe, u periodu kada nije bila u dugim vezama, znaci da je na svakih nekoliko meseci spavala sa novim. To znaci 3-4 partnera godisnje. Ako je periodu od 19-30 godine, sest godina nije bila u ozbiljnim vezama, znaci 18 - 24 partnera u tom periodu. Plus dve duge veze. I ako pretpostavimo da je u tim dugim vezama prevarila momka 1-2 puta, znaci da prosecna devojka od 30 godina je spavala sa oko 22 - 28 muskaraca. Ovu formulu sam proverio u praksi. Nekoliko devojaka mi je priznale svoju cifru i podudaralo se sa formulom plus minu 15%.

I da se razumemo, nemam nista protiv te cifre. Po meni je sasvim normalno da devojka koja je sama, s vremena na vreme, na nekoliko meseci sretne nekog koji joj se svidja i sa kojim ce spavati bilo u pokusaju da zapocne vezu, bilo iz cisto seksualnog zadovolstva. Devojke koje nisu takve me ne interesuju.

samo ja

pre 8 godina

Nijedan nije visak?
Ma hajte ljudi...
Imao sam devojku sa 27 koja je imala 22.
Zabavljali smo se godinu dana, i bilo je divno..
U jednoj prici oko seksa mi je rekla da je bila sa oko stotinak momaka i ja sam se sokirao. Ja sam do tada imao oko dvadesetak devojaka.
Dvadeset godina kasnije i dalje se secam divnog vremena naseg zabavljanja ali gorak ukus je ostao zbog njene informacije...

Dzo

pre 8 godina

Deco draga, 25 godina braka, nikada zenu nisam pitao koliko je frajera imala, ne interesuje me. Ni ona mene nije pitala koliko sam devojaka imao. Nikada nisam zavukao ruku u njen dzep, tasnu, nikada nisam uzeo njen mobilni da vidim sa kim razgovara ili se dopisuje. Sami jedno drugom pokazujemo interesantne stvari u telefonu, na internetu. Jednostavno nas dvoje imamo i neke svoje svetove i pravo na prostor, da mozemo da disemo. Zasto mislite da je neko necija svojina ili da ste vlasnik necijeg dela tela? A i hirurzi resavaju taj "problem" za, cini mi se 600,700€ tako da drage muskarcine uvek mozete da budite prvi.

ivan

pre 8 godina

Tvoj je najlepši! 
Tvoj je najveći! 
Ti si mi prvi!
(dugi, 03. septembar 2015 11:42)

Meni ovo neka devojka da kaze odmah bih je ostavio :) Kako zna da je najveci i najlepsi ako sam prvi? :D
Strasno me nervira kada mi devojka kaze da sam joj drugi a znam da laze ili kada mi kaze da me voli posle nedelju dana. Ako nesto nije realno, ne lazite, pobogu.

samo ja

pre 8 godina

Nijedan nije visak?
Ma hajte ljudi...
Imao sam devojku sa 27 koja je imala 22.
Zabavljali smo se godinu dana, i bilo je divno..
U jednoj prici oko seksa mi je rekla da je bila sa oko stotinak momaka i ja sam se sokirao. Ja sam do tada imao oko dvadesetak devojaka.
Dvadeset godina kasnije i dalje se secam divnog vremena naseg zabavljanja ali gorak ukus je ostao zbog njene informacije...

neutralni posmatrac

pre 8 godina

Boli me uvo. Iskreno. Ako je osoba meni verna, uopste me ne interesuje koliko ih je bilo pre mene. Jedan, ili 101, ne moram ni da znam, a i da znam, ok sam sa tim.
Umesto da bude važno kakva je osoba prema vama, šta radite zajedno, vi gledate broj partnera...

savetnik zamenik

pre 8 godina

@ stele
"kad kupuješ automobil gledaš da mu je kilometraža što manja i da je što mlađi. ista stvar je i sa ženom".
Da, kad kupuješ ženu. U suprotnom si običan primitivac.

Objektivan

pre 8 godina

Ja ne znam ko jos traži da mu žena bude neka kojoj je on prvi. Stupamo u brak sa 27-28 godina. Ajmo sad ono logično. Prosečno prvo seksualno iskustvo imamo u periodu od 15-17 (neki napredni i ranije neki i kasnije), bilo da je reč i o nama muškarcima i o ženama. Sad nek je
imala u periodu od 10 godina 5 veza od
po godinu dana pa za očekivati je da je
spavala sa svakim. Ako je imala 5 partnera da li je promiskuitetna. Ja mislim da nije. Svi smo mi imali prošlost a ako želite sa nekim da imate skladan život ostavite tu prošlost iza sebe.

Žena

pre 8 godina

Nemojte da budete licimerni (muškarci). Ako si ti spavao sa pola devojaka u gradu, nemaš prava da se ljutiš ako je i tvoja devojka slično uradila, kao što nemaš pravo da se ljutiš na neku jer joj nisi prvi. Ako si ti nevin, ili si ih imao jednu, dve, onda traži neku koja nije promiskuitetna. Svako treba da traži spram sebe.

Lean On Tebrex

pre 8 godina

Moja sadasnja verenica sa kojom sam u vezi nepunih 6 godina, a od toga 2.5 god. i zivimo zajedno je u svojoj proslosti imala izmedju 20-25 partnera, dok je ona meni bila prva! Naravno, ja sam bio radoznalan na pocetku nase veze i tako dosao do te brojke iz njenih usta, ne rekla-kazala... Ja nisam imao hrabrosti da saopstim moju tacnu cifru jel me prosto bilo blam. U pocetku sam zaista bio u velikoj deilemi da li da ostanem sa devojkom koja je promenila toliko muskaraca, ali vremenom sam to nekako ostavio po strani i vrednovao samo one situacije koje se dogadaju od kako smo zajedno. Shvatam da ce velika vecina vas reci da je moja sadasnja devojka u proslosti bila promiskuitetna i da je to povelika brojka, ali ona je promenila mnogo toga od kada smo zajedno pa i to cesto menjanje partnera jer me zaista nijednom u proteklih 6 godina nije dovela u situaciju da ozbiljno sumnjam(ljubomoru ostavljam po strani), a slozicete se da su poverenje i medjusobno razumevanje mozda i dve najvaznije stavke kako bi jedna veza normalno funkcionisala i bila odrziva. Toliko od mene, i ljudi, volite se, a brojke i matematiku kao egzaktnu ostavite po strani jer joj ovde definitivno nije mesto.

Nina

pre 8 godina

Pa nije bas da broj nije bitan. Mada je licemerno da se samo devojke stavljaju na stub srama zbog broja partnera. Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. Svako ima pravo da sa svojim zivotom radi sta hoce ako time nikog drugog ne ugrozava. Takodje svi mi biramo partnera po nekim svojim kriterijumima, nekome je vazan izgled, nekome harizma, nekome kakvi smo u dusi... Meni licno je (izmedju ostalog) vazno da muskarac ima priblizno isto iskustva u se*u kao i ja. Ne imponuje mi cinjenica da je spavao sa gomilom devojaka, posto ja posmatram se* kao intiman cin izmedju dvoje ljudi koje vezu emocije, samim tim osoba koja to olako shvata i lako se upusta u odnose nije osoba sa kojom zelim da budem u vezi. Naravno nije broj partnera jedino sto je bitno ali eto jeste jedna od stavki koja je (naglasavam) meni bitna. Takodje postujem izbore drugih ljudi i smatram da nas na svetu ima dovoljno da svako moze da nadje nekog po svojoj meri :) Jedino su mi jadni "muskarci" (namerno stavljam pod navodnike) koji su spavali sa ko zna koliko devojaka ali su kriterijumi za njihovu buducu zenu da je nevina ili da je imala 1-2 partnera. Kao njima se moze, a devojka koja razmislja kao oni je kur*a, jer je eto zensko i zene ne bi smele da uzivaju u se*u vec da cekaju citav zivot na muskarca koji treba da odvuce sto vise devojaka u krevet pre nego sto se obaveze da ce provesti zivot sa tom jednom.

Bane

pre 8 godina

Nikada mi neće biti jasno kako to broj partnera utiče na sexualno iskustvo.
Recimo jesam li ja bolji vozač ako sam sa 20 različitih automobila prešao po 100 km i ukupno napravio 2,000 km ili ako sam sa 5 auta prešao po 100.000 km i tako napravio pola milioma km. Mislim, ja sam tek u nešto dužim vezama primetio da se partnerka totalno opušta i prepuša i postaje spremna da eksperimentiše. Ako prvo veče neka koja je bila sa gomilom njih krene rutinski da te sexa kao u porno filmu, a mi ovde kao filozofiramo da po tome ne treba suditi o njenom karakteru.....ne znam.

stele

pre 8 godina

Kada kupujes automobil, gledas da ima sto manju kilometrazu i da je sto mladji. Ista stvar je i sa zenom. Ako je bila pre tebe sa njih 20, da li je moguce da si toliki totov da pomislis da ti mozes da joj ponudis nesto sto onih 20 pre tebe nisu? Kako mislis da je zadrzis kad 20 momaka pre tebe nije uspelo. Ono sto prica tebi, to je isto pricala i njima. Imaj na umu da dok je ljubis, da se zapravo ljubis sa 20 tipova istovremeno. Takve zene su samo za sex za jedno vece varijantu. Ako to zelis, onda je to pravi izbor. A trazis li majku za svoju decu, bezi od ovakvih sto dalje.

Nata

pre 8 godina

Strasno me nervira kada mi devojka kaze da sam joj drugi a znam da laze ili kada mi kaze da me voli posle nedelju dana. Ako nesto nije realno, ne lazite, pobogu.
(ivan, 03. septembar 2015 12:23)

Pa ti nemoj pitati, ona te nece slagati. A mi muskarci ne lazemo? Povecavamo broj devojaka, kazemo da idemo negde poslom, a u stvari moras sa caletom i kevom kod babe, auto ti na servisu, a u stvari auto nije kod tebe nego kod tate, povecavamo svoje uspehe, itd... A ja sam moju sadasnju zenu zavoleo posle nedelju dana. I posle X godina se volimo kao te prve nedelje...

Nikola

pre 8 godina

Ne znam kako se pronalazi veza izmedju broja partnera i karaktera neke devojke. To su dve potpuno podvojene stvari i nemaju veze jedna s drugom. Moja devojka je recimo visoko skolovana, radi vec preko 10 godina u svetu finansija, pametna je i veoma karakterna. E sad, sto se tice seksualnog zivota, tu je bila poprilicno aktivna. Pre mene ih je imala blizu 50. Jednostavno devojka voli seks i voli da menja partnere, i tu je kraj price. Ali ona je i dalje divna osoba, postena, karakterna, pazljiva, porodicna... Broj partnera je ne definise kao osobu i zato ostavite devojke na miru!

Jelena

pre 8 godina

Pitam se kako se to muskarci ne zapitaju da li se zena gadi njih ako su pre nje bili sa 20 ko zna kakvih sve zene, da li se i prema njima moze primeniti poredjenje sa starim autom i kilometrazom.

A koliko je muskaraca previse? Previse je kad dosade, postoje tada i alternative.

Zene koje dozvoljavaju da ih muskarac ponizava na ovaj nacin, da im zamera proslost, bolje ni ne zasluzuju.

Alexandra

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)

Pajser

pre 8 godina

Kad mi muskarci mozemo da cepamo koliko hocemo ne vidim zasto bi to devojkama zamerali kada i one vole sex isto koliko i mi. Ako sam npr ja imao 30 partnerki i tako postao dobar je..c jer sam stekao iskustvo onda je i devojka sa slicnim brojem partnera nista drugo nego iskusna. Mada i ako je neiskusna, steci ce iskustvo kad tad. Te brojke u principu nisu bitne i ne znam sto sam ovo uopste i napisao...

Maca

pre 8 godina

Dragi nasi muskarci, ne mozete nikada znati sa sigirnoscu, kao sto neko rece dole i nevinost se moze ocas posla srediti. Stoga je predlog da se (po)brinete da ostavite traga u secanju devojke bilo da ste sa njom sat vremena ili vise ako vec nema prostora za zauvek. Na kraju, kao sto neko rece, nije bitno koji si, bitno je da si poslednji.

Ja sam

pre 8 godina

Svašta, ja spavam s kim hoću, kad hoću. Kad budem htela vezu, ako se tom dečku sviđam kao osoba i ako mu je stalo do mene, neće mu smetati ni moja prošlošt. Glupo je sebi uskraćivati zadovljstvo i uživanje zbog okoline. Svako ima pravo da sa svojim telom radi šta hoće. A i ne razumem kako pojedinci očekuju da je devojka od 25+ godina spavala samo sa jednim, dvojicom? Po meni nije uopšte puno imati 10, 15 seksualnih partnera ako imaš 25 i više godina.

Nesa

pre 8 godina

Nije bitno sa koliko je muškaraca bila, bitno je da ja budem među njima. Što se tiče ovih koji žele nevinu za ženu, mogu samo da ih podržim i da im se smejem.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Jeste, neka je pregazi bataljon i nema veze....:-))

Prvo da izadjete iz svojih ulica i da vidite da nigde nije "normalno" da zensko izmenja "milion" muskaraca, prvo zbog nje same ako ima postovanja prema sebi!

I ne folirajte se i ne glumatajte "liberale"....:-))

Nije bitna "nevinost" , bitno je postovanje u braku!

geekette

pre 8 godina

@idemo

Da li mislis da isto toliko vazi i obrnuto:

"Znaci da se zaljubljuje lako, da ne ceni sebe ni malo, da mu je cena niska i da mu seks dodje kao hobi."

Ono sto ja ne razumem kod muskaraca je sledece: svi se, bar u ovim komentarima, zale da moraju devojke da mole za sex, da se one drze kao princeze i primadone, ali kada biraju devojku za 'ozbiljnu vezu' onda zele upravo te koje nisu htele sex ni sa jednim muskarcem pre njega.

I sta sad devojke da rade?

feminizam=borba za jednaka prava muskaraca i zena

pre 8 godina

@Vuk
Moderna porodica se raspada jer zene vise no moraju trpe razne gluposti da bi ostale u braku, jer im je danas moguce da zive i ako nisu udate. Da se ne zavaravamo, zenama je bilo vrlo tesko da prezive ako nisu udate; do pre stotinak godina zene nisu nasledjivale imovinu, nisu se skolovale, nisu radile. Danas je to sve drugacije i zato brak danas mora da bude odnos ravnopravnih partnera.

Tamo gde muskarci to jos nisu shvatili, brak se raspadne. (Naravno ima nekad i drugih razloga da brak ne opstane)

idemo

pre 8 godina

Naravno da je bitan broj uvek. Ako je bila sa 20 pre mene bas ce da se zaustavi na meni 21. Znaci da se zaljubljuje lako, da ne ceni sebe ni malo, da joj je cena niska i da joj seks dodje kao hobi. Takvoj devojci mozda ne fali nista, samo ja ne preferiram lake za zenidbu ;)

dragaN

pre 8 godina

Imam 43 godine. Spavao sam sa oko 50 zena.
Sto se devojaka tice, uvek se moze preracunati koliko je muskaraca imala na osnovu formule koju sam razvio.
Ako na primer ima 30 godina, pitam je kolika joj je bila najduza veza. Na pr8imer njen odgovor bude jedna veza od 3 godine i jedna od dve. Ostalo sve po mesec dva.

Ako pretpostavimo da je izgubila nevinost u 19 i da je normalna devojka, odnosno da ima normalne seksualne potrebe, u periodu kada nije bila u dugim vezama, znaci da je na svakih nekoliko meseci spavala sa novim. To znaci 3-4 partnera godisnje. Ako je periodu od 19-30 godine, sest godina nije bila u ozbiljnim vezama, znaci 18 - 24 partnera u tom periodu. Plus dve duge veze. I ako pretpostavimo da je u tim dugim vezama prevarila momka 1-2 puta, znaci da prosecna devojka od 30 godina je spavala sa oko 22 - 28 muskaraca. Ovu formulu sam proverio u praksi. Nekoliko devojaka mi je priznale svoju cifru i podudaralo se sa formulom plus minu 15%.

I da se razumemo, nemam nista protiv te cifre. Po meni je sasvim normalno da devojka koja je sama, s vremena na vreme, na nekoliko meseci sretne nekog koji joj se svidja i sa kojim ce spavati bilo u pokusaju da zapocne vezu, bilo iz cisto seksualnog zadovolstva. Devojke koje nisu takve me ne interesuju.

dre

pre 8 godina

Kao sto kaze stara narodna izreka "ring or no ring,a hoe gonna be a ho".Zene i muskarci, mogu imati koliko god partnera hoce, jer za svaku robu postoji kupac. Ali nemojte molim vas kad udari trideseta da se prodajete cednost i da glumite ono sto niste.

Stanimir Branimir

pre 8 godina

To uglavnom brine one koji su nesigurni u sebe. Ako je neko opsednut prošlošću, onda neka i ostane u njoj. Ostali gledaju napred.

Miloš

pre 8 godina

Deco draga, 25 godina braka, nikada zenu nisam pitao koliko je frajera imala, ne interesuje me. Ni ona mene nije pitala koliko sam devojaka imao. Nikada nisam zavukao ruku u njen dzep, tasnu, nikada nisam uzeo njen mobilni da vidim sa kim razgovara ili se dopisuje. Sami jedno drugom pokazujemo interesantne stvari u telefonu, na internetu. Jednostavno nas dvoje imamo i neke svoje svetove i pravo na prostor, da mozemo da disemo. Zasto mislite da je neko necija svojina ili da ste vlasnik necijeg dela tela? A i hirurzi resavaju taj "problem" za, cini mi se 600,700€ tako da drage muskarcine uvek mozete da budite prvi.
(Dzo, 03. septembar 2015 12:47)


Brate Dzo, cenim tvoj komentar, ali ja ni najmanje ne razmišljam tako...

P. S. Ninfomanke će mi lupati minuse...

JJ

pre 8 godina

Nepisana pravila drustva kojem je lakse da zivi u lazi nego da si pogleda u oci. Ne smatram da je u redu da dvadesetogodisnjakinja bude sa stotinjak tipova, a tek nisam da bilo ko koga mora da laze. Da,sjajno je kad ne zelis i nije ti bitno ko je sa koliko bio,ali takvih je malo na ovoj kugli zemaljskoj. Glumatanje svetica i insistiranje da "tvojoj zeni " moras da budes prvi su mi gori od od otvorenih brakova. I to-"do deset je OK" je cisto zamlacivanje.One sekundice kad se veza pocne drmati ili nekog padne samopouzdanje taj koji je pitao "koliko si imala do sad?" ce tvojih 5 da pretvori u 55.I zene i muskarci.

dupli standardi me nerviraju

pre 8 godina

@ Vuk :nije ni čudo što se raspadaju moderne porodice jer ste vi muškarci takvi kakvi ste , kada vam odgovara hoćete balkanski poredak a kada vam ne odgovara onda se pozivate da smo htele ravnopravnost , ajde bre ne glumite više, gori ste od žena , licemeri jedni!

@ Trener : isto tako onda, ni tatko sa mnogo žena iza sebe nije podoban roditelj isto koliko ni mama sa mnogo partnera jel tako, naravno da jeste po tvojoj teoriji, osim ako teorija nije licemerna i kontradiktorna?

Chika qre

pre 8 godina

"Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. "

Draga Nina, postoji dobar razlog zasto zene uvek kazu manji broj, a muskarci veci. Prosecno zensko za sex samo treba da pita prosecnog muskarca, a obrnuto je skoro nemoguce. Uporedi FB profil muskarca, kad otvori, i pogledaj koliko poruka ima prosecno zensko u svom inboxu, to je vise nego dobar indikator.

...

pre 8 godina

Zavisi od osobe do osobe. Nekog bas briga a nekome je jako vazno. Meni je recimo to vazno jer dosta govori o toj osobi kao i zbog propratnih nezeljenih efekata do kojih bi moglo doci u braku. Nazalost, na globalnom nivou preovladava nedostatak svesti kao i podsticanje bludnog i razvratnog zivota kao jedinog ispravnog modela ponasanja. Ljudi koji su savesni ce razumeti moj komentar a oni koji nisu nece, pa shodno tome ocekujem veliki broj minusa.

tikva

pre 8 godina

Ako devojka kaže da je spavala sa troje, množi sa 3. Ako dečko kaže da je spavao sa troje, deli sa tri.
Scena iz nekog filma, ne znam koji je tačno.

DaLanik

pre 8 godina

"sa više od 20 partnera"

Covece, ta koja je spavala sa vise od 20 je ne promiskuitetna nego je rava na kvadrat. Ako se zene i muskarci udaju/zene oko 30te godine, a ona je u proseku spavala sa bar 2 muskarca godisnje.... sorry, nema sanse da je to normalno. Mozda ovim klincima, oni ionako nemaju veze, njima je normalno i da zenske piju pivo i podriguju, verovatno. I da imaju vestacke nokte i obrve. Rekao bih da je, recimo do tridesete godine, normalno da je zenska imala maksimalno (ali MAKSIMALNO) recimo 6-7 partnera. Sve preko 10 je promiskuitetno. Idealno 3-5. Kod muskaraca, naravno, nije sto vise to bolje, ali je normalno da ovaj broj bude malkice veci - recimo 10-15. Ako nije - bice neizivljen pa ce posle varati zenu :)

Andjela

pre 8 godina

Drage zene, sta ce vam muskarci? Linearni su, grubi, ne mogu da vas dovedu do orgazma. Vreme je da predjete na zene! Dosta je bilo mucenja! Divna porodicna istopolna gnezda, puna razumevanja, paznje, iskrenosti.

I jedan je previse!

petar

pre 8 godina

Ne bi bilo korektno da je bila sa vise muskaraca, pritom mislim na vise od petorice do neke 25-26 godine zivota.
I to je plafon mog kriterijuma, ne mogu da verujem sta sam napisao.
O devojkama koje ubrzano menjaju partnere ne mislim nista lose, ali vecini momaka jednostavno takva ne treba, vise za neko zezanje i tako.

azimuth

pre 8 godina

Ja sam dugo imao dilemu iz naslova. A potom sam cuo misljenje mog dede koji je vec duboko zasao u godine. Moguce je da i nije njegovo nego je doslo od njegovih predaka. Ono kaze: Nije isto pljunuti iz kuce u dvoriste i iz dvorista u kucu. Eto, nije isto. Nece nikada ni biti. Mi nismo isti. Utoliko treba prihvatiti sve razlike medju nama, jednako prirodno koliko nas je i sama priroda drugacije napravila.

Ljubisa

pre 8 godina

Ovo je tacno, meni je unistilo vezu. Devojka mi je rekla da je spavala sa 7-8, naknadno sam sasvim slucajno preko zajednicke drugarice saznao da je broj preko 30. I neka sam tipican Balkanac ali sam je mnogo drugacije gledao, nedugo zatim i prekinuo, zbog laganja a i same cifre, obzirom da se radi o manjoj sredini, gde se vecina zna medjusobno. A i utice na celokupnu sliku zenski promiskuitet, cinjenica da nije bivala verna sigurno. Inace bila je sjajna prema meni, ali eto. PS, paradoks jeste da sam ja spavao sa duplo vecim brojem. Neko bi rekao licemerno, ali u takvom svetu zivimo. Za muskarce nije degutantno, jednostavno.

Jelena

pre 8 godina

Evo ja imam 23 godine, spavala sam samo sa dva decka u zivotu. Jedan mi je bio prvi decko kada sam imala 19 godina, a drugi sada moj verenik. Mozda zvucim glupo i primitivno i neko ce da mi se podsmeva (kao neke moje drugarice). Mogla sam imati seks sa njih 100 , 10, 50, ali mi se gadilo. Ne bih mogla nikada da spavam sa vise od 3,4 muskarca u zivotu pa vi sad pljujte i mrzite.

sweety

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.

čika Čika

pre 8 godina

Nema ovaj terapeut pojma. Verovatno je mlad.

"Bilo kako bilo, seksualni terapeut Logan Levkof ističe da broj ljubavnika ne određuje ni ženu ni muškarca kao osobu. To je, prema njegovom mišljenju, počelo da se zloupotrebljava 80-ih godina prošlog veka, kada je nikao trend "slobodne ljubavi", ali on naglašava da se protiv te predrasude treba boriti."

Trend "slobodne ljubavi" se javio 60-tih godina, a već u drugoj polovini 70-tih je počeo da opada.

Ivan

pre 8 godina

Ako je neka cura imala previse partnera to ipak znaci da nesto nije uredu. Kolko shvatam ovde se referira na uobicajne zene tako da nerazmatram swingerke i druge zene koje su u "neko svom posebno fazonu" - postovanje.

Ceste promene partnera pre braka su posledica kompleksa. Ili je neko zrtva necije posledice kompleksa pa mu silom prilika veza traje kratko.

Kada maldi ljudi normalno izgledaju i normalno se ponasaju mladalacka veza bi trebala da traje 2-3 god. Normalno je da onda broj partnera mali < 7 jer se nema kad za vise.

Ja za broj nepitam vise me interesuje koliko je zena u proseku dugo bila sa partnerima. Ako ih je menjala na po dve nedelje znaci da je pristajala na krseve koji su joj se brzo smucili. Ako su je menjali na po dve nedelje to znaci da je ona bila krs.

Kad kazem krs to moze da se odnosi i na fizicku pojavu i na mentalnu ili obe.

nevina

pre 8 godina

Svim muškarcima koji misle da će da ih vara žena koja je menjala partnere imam da poručim sledeće:
Bila sam u vezi skoro 10 godina sa prvim i jedinim muškarcem u mom životu. E onda sam ga prevarila jer sam htela da probam nešto drugo, smučio mi se, eto priznajem. I drago mi je da jesam. Ajd sad lupajte minuse. Toliko o vašoj teoriji, praksa je drugo. Koja nema dovoljno iskustva će kad-tad da prolupa...

zoran

pre 8 godina

kao muskarac bilo bi mi glupo da kazem devojci da sam bio sa 50-80 zena,cekaj nesto stvarno nije u redu sa mojim mozgom ako bi bilo tako,a da mi devojka od 30-35 kaze da je imala od 10-30 muskaraca,ma odma zdravo iz mesta

@Nikola
devojka ti je bila sa 50 momaka ??? hoces brdo zenskih pluseva ili si Nikolina pa si izostavila jedno slovo

etotako

pre 8 godina

Mislim da je vaznija priroda tih odnosa nego sam broj. Vise cenim kada devojka ima puno partnera ali da je u vecinu njih bila ili zaljubljena ili usla sa namerom da proba vezu. Nebitno kakvi su to muskarci bili. Ma koji to broj bio. I ma koji ja bio po redu. Zaista postoje devojke koje sa 20ak godina imaju veoma zreo vrednosti sistem, poznaju sebe i sta ocekuju od partnera. Međutim dosta je i devojaka u toj nekoj dobi do 25 (pa i 27)godina koje jednostavno ne znaju sta zele. Mislim da i za njih (negde na ljudskom nivou i nivou sazrevanja) ali i njihovog buduceg muza/duzeg partnera je ok da one imaju puno veza (pekar, lekar apotekar fudbaler nebitno). Naposletku ce upoznati i sebe. Devojke koje ulaze u brojne seksualne "kombinacije" najcesce sebi vestacki podizu ego(sto vec ne govori bog zna kako o njihovom samopouzdanju - onom stvarnom, ne ovom krhkom baziranom na smesnim uspesima obrtanja muskaraca gde je verovatnoca za nesupeh devojke prosecnog izgleda tipa 5%) i potencijalno jos ponekim karakternim osobinama (sebicnost npr. jer postoji i ta druga osoba koja jelte nije drvo). Ovo sve vazi i u suprotnom smeru, da ne bude da je licemerno. Verovatno ni muskarci ne bi bili bolji (da su svi "u mogucnosti"). Kada bi svi imali sansu za promiskuitet pitanje je kakvi bi kompleksi izronili. Razlika je samo u tom sto devojke same uzdizu momke koji su imali puno devojaka, dakle devojke same odvajkada biraju (makar za tu jednu noc, ai uopste) iskusnijeg muskarca.

udata

pre 8 godina

Jao molim vas. Sad priča iz drugog ugla - do 29-te godine sam imala samo jednog partnera sa kojim sam bila 9 godina u vezi, i bila ubeđena da ću se za njega udati. U vezi u kojoj je seks bio LOŠ, zato što je on bio jako sebičan, a ja neiskusna i ubeđena u to da mi "seks nije toliko važan". Veza je pukla, ne zbog seksa, jer i dalje mislim da to nije najvažnija stvar na svetu, već zbog toga što se on vremenom promenio - na gore, ili je samo pokazao svoje pravo lice.

Od 29-te do 35-te sam imala još 4 partnera, dakle, ukupno 5. Iskreno, žao mi je što nisam menjala više. To iskustvo je jednostavno POTREBNO, da bi žena (i muškarac) naučili šta im treba, šta ih zadovoljava. Samo kompleksaši žele ženu sa što manje partnera jer ona realno, nema blage veze o tome šta sve može da radi i kakav seks sve može da bude. Ja sam u 29-toj izašla iz veze u kojoj nisam naučila NIŠTA o seksu, o sebi, o muškarcu, o tome da ono što je lepo sa jednim ne mora biti lepo sa drugim itd, kako da on mene zadovolji a kako i ja njega. Sramota ali je istina, da osoba sa toliko godina tek počinje da "otkriva svet"... Jednom rečju - neiskusna. E, onda sam upoznala drugog partnera koji mi je otkrio čari seksa onako kako treba i kako sam ZASLUŽILA na kraju krajeva. Zašto da ostanem uskraćena za jedno predivno iskustvo, zbog predrasuda i zatucanosti? Da se razumemo, ne kažem da treba imati 200 partnera ali je poželjno da ljudi malo menjaju, mislim na oba pola. Ne morate da se složite, moje iskustvo je takvo.

KOSTA1703

pre 8 godina

Ovima kojima je svaki zenski broj veliki.
Zelite da se ozenite damama kojima ste prvi, drugi, treci?
Zasto se ona udala za vas?
Zato sto NE ZNA ZA BOLJE.
Zena koja je imala dovoljno iskustva u zivotu ce se udati za vas zato sto ce ZNATI STA JE NAJBOLJE ZA NJU.

A sta ce se dogoditi kada ona kojima ste prvi, drugi, treci, SAZNA ZA BOLJE, ili cak samo nasluti ili pomisli(mozda i pogresno) da postoji bolje?

Maja, Zadar

pre 8 godina

Nepristojno je pitati za broj bivših partnera. Najbolje je da kad ste u vezi, ne postavljate takvo pitanje. Ne razmišljajte o tome.

Trener

pre 8 godina

Ne samo da su nepisane norme vec ustvari jesu realno bitne cinjenice za zdravlje porodice i pravilno funkcionisanje. To nije samo na balkanu vec i u Spaniji, Italiji i Nordiku. Zenska osoba koja se odluci boriti protiv njih je unapred los roditelj i kreiralac lose sredine za rast dece.
Sto se tice laskanja ono je uvek pozeljno i to u sto vecem obimu.

Misirac

pre 8 godina

Zena je gospodar svog tela i svog zivota i njeno je puno pravo da bude sa koliko njih zeli. Pitanje je samo da li je muskarac gospodar svojih pozuda ili one gospodare njime. Zrelog i pametnog muskarca niko ne moze naterati da se ozeni devojkom koju ne voli. Dakle ako si se ozenio devojkom koja je bila sa njih 20 - 30, to je tvoj izbor i licemerno je prebacivati joj kasnije zbog toga, jer takvu si je izabrao i znao si sa kim ulazis u svetu bracnu zajednicu. Ako nisi znao, opet si sam kriv sto se nisi raspitao. Na tebi je da otkrijes i saznas sve mrlje iz njenog zivota pre nego sto sa njom pocnes nesto ozbiljno, da tri puta odmeris i na kraju odlucis. Naravno devojke uvek za zezanje i provod biraju grubijane i kretene sa kojim nikada ne bi bile u braku. Za brak je pogodniji emotivan, suptilan i brizan muskarac i to one dobro znaju. Ako spadate u ovu drugu grupu ljudi, otvorite cetvore ociju kada birate zenu. Ne zbog vas samih. Vi cete nju lako oterati kasnije ako vam ne odgovara. Vec zbog dece jer deca zasluzuju da zive sa oba roditelja i samo tako mogu postati kvalitetni ljudi.
(Cer, 3. septembar 2015 20:47)

Ovaj komentar zasluzuje da se ponovo nadje na vrhu. Tačan opis današnjeg društva iz perspektive ozbiljnog muškarca i na kraju isto tako tačan opis šta treba i kako delati!!

Pera Kojot

pre 8 godina

@Alexandra, 3. septembar 2015 14:45
"Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)"

Ovo me je podsetilo na drugi deo crtanog filma Ledeno doba kada mamut Meni kaže mamutici Eli da su njih dvoje poslednji od njihove vrste, a ona njemu: "I ti bi sada da produžavaš vrstu sa mnom." Tako i oni, hoće da te ubede da imaš problem koji oni mogu da reše, takoreći preko noći. Ne treba da se ljutiš na njih, ali u pravu si, to je detinjasto. Kako možeš biti manje poželjna zato što si nevina? Pa ne piše ti na čelu. Nema smisla da to uradiš samo da bi uradila, kao što nema smisla čuvati nevinost za ne znam ni ja šta. Ne razmišljaj o tome, kada dođe - dođe. Važnije je s kim, nego kada. Ne slažu se svi da je u redu ako je devojka bila sa puno momaka, ali još nisam čuo da se neko žalio da bi voleo da je njegova devojka ili žena imala više momaka pre njega.

Manner

pre 8 godina

Meni po obicaju nije nista jasno vezano za zene pa tako i sad. Kako meni moze biti cedna neka devojka koja je pre mene imala 50-60 momaka? Zasto bih ja poverovao da se ona promenila? Cak i da jeste, ne vredi joj puno jer su duhovi iz proslosti uvek zivi i pitanje je kada ce izaci na svetlost dana. Koliko sam samo puta bio prisutan na zurkama i gledao koliko nisko devojke padaju. Navescu samo jedan primer a to je da je taze VERENA devojka dosla na zurku i u WC-u dvojici momaka istovremeno pruzila oral. To je samo jedan od primera, a nije ni blizu najtezim slucajevima meni znanim. I sad mene treba da bude bas briga da li je i moja potencijalna supruga imala slicne avanturice a sutra treba da mi ljubi dete u glavicu. Sta je bilo sa onim da vuk dlaku menja a cud nikad? Ko zna kada ce joj ponovo biti aktuelne ideje da se provodi. A da li bi devojke pristale da se udaju za nekog bivseg narkomana, kockara, alkoholicara, pedofila, robijasa i ostale? To je u njegovoj proslosti, zar ne? Covek je shvatio da je pogresio i nece vise? Cini mi se da se bas otimate oko takvih.

sandra

pre 8 godina

jel vi muskarci stvarno mislite da volite sex vise od zena i da imate pravo da ga cesce upraznjavate?! ja prosto ne verujem sta citam ovde...
meni je sex jedna od nasusnih potreba isto kao vazduh hrana i voda. imam 30 godina. od rane mladosti sam svesna svoje sexualnosti i svojih potreba, i od 14 godine sam se upistila polako u sexualne aktivnosti...do 23 godine imala sam do 20 partnera. od toga nekoliko kracih veza, i dve duze( po dve godine), za vreme kojih nisam varala patrnere, koliko god vam to cudno zvucalo( imam sopstvena moralna merila), bilo je i onih za jednu noc. zatim sam se udala iz ljubavi(a sex je bio odlican), a svog supruga nisam prevarila cak ni posle nekoliko godina loseg sexa( dakle nisam promiskuitetna nimfomanka koja ne ume da se kontrolise). tek pri definitivnom kraju braka( nepomirljive razlike sto bi ameri rekli) sam se opet upustila u sex sa drugim muskarcem, iako je mene suprug odavno prevario.
dakle, ne sudite o zenskom karakteru na osnovu broja sexualnih partnera.

nisam kalindi da mi objave komentar

pre 8 godina

Danas je dopisom ministra prosvete u zemlji Srbiji bez posla ostalo na hiljade ljudi. Vesti o tome nema. Raja raspreda o tome ko je koga i koliko je dosta.
Bravo, narode u okovima!

wannabebride

pre 8 godina

@ Alexandra
Draga Aleksandra, iz mog iskustva, a ja sam sa 24 izgubila nevinost, to sto ti govore je potpuna glupost jer se radi o muskarcima koji toga nisu ni vredni.
Ja sam imala i do tog decka mnoooogo onih koji su u mene bili zaljubljeni godinama, par veza koje su bile manje-vise kratke jer nisam zelela da se tek tako predam do trenutka dok ja ne osetim da to zelim i da je to muskarac sa kojim zelim da to bude.
Oni koji su znali da sam nevina, a mislim na kolegenice sa fakulteta, neke bliske prijatelje, su na to razlicito reagovali.
Ni decko sa kojim se to desilo nije verovao da mi je zaista prvi... uvek sam svima delovala opusteno, kao neko ko je to sigurno odavno uradio i menja momke stalno, a realnost je bila sasvim suprotna.
Stoga, cuvaj to za nekog ko ce u trenutku kada budes zelela biti Mr. Right Now, ne nuzno i Mr. Right (u mom slucaju je bar bilo tako).
I nemoj menjati partnere, imaces najlepsi sex sa osobom sa kojom budes bila toliko bliska i sa kojom ce veza biti ozbiljna... ne znaci ti nista iskustvo sa dosta njih... pravi muskarac ce te takvu kakva jesi voleti i ceniti.
B

zoran

pre 8 godina

moram da odgovorim izgorecu
drage dame,to sto pricate da devojka koja nije imala mnogo partnera je seksualno neiskusna, frustrirana,pa cemo posle placati ku.ve to okacite macku o rep,znaci smesno sta pricate
pa dobro jesmo li svi muski ovde ludi,pa ti kazi slobodno da si bila sa 40 muskaraca pa da vidimo kolko ce veza da ti traje,o braku mozes da sanjas samo
po cemu je to seksualno iskustvo toliko bitno,jel je to nuklearna fizika pa mora godinama da se uci i da se promeni brdo muskaraca

bio sam zaljubljen u jednu devojku dugo,saznao sam kakva je stuka,sada je odpadak za mene
postoji jos jedna zbog koje ne spavam,pa pristao bi da mi ga odseku a njoj zasiju i da nemamo seks do kraja zivota,pre toga bi napravio dece za FK buducnost
da,a sta bi sa onim da morate emotivno da se vezete da bi ste imale seks,50 puta se emotivno vezujete,da da

Vlada

pre 8 godina

(Alexandra, 03. septembar 2015 14:45)

Niko ti nije odgovorio. Ja imam 42 pa evo mogu. Dakle ne brini to je obična glupost. Pitaj ih koliko dugo će ih zanimati ta iskusnija i pošto neće da gube vreme da li im žena jedino treba da se seksualno ižive. Iz mog iskustva seks je različit sa svakom ženom. Različiti su temperamenti, telo, spoj vas dvoje. Sa svakim seks je vremenom sve bolji. Sa svakim novim prethodno iskustvo i ne koristi baš puno a ume i da smeta. Opusti se i gledaj da nađeš šta tebi prija i ne puštaj mangupe da ti postavljaju standarde koji njima koriste.

sempervivum

pre 8 godina

Seks je intiman cin. Kao sto bi mi se gadilo da uzimam svaciju cetkicu za zube, tako ne bih ni da ga guram svuda.
Za mene je preteran broj ukoliko ne mozes da se setis svih imena, a ima nekih koji ne mogu da se sete ni tacnog broja, a kamoli imena.
Za sticanje realnog iskustva i za uzivanje, potrebno je stvarno upoznati nekoga, a to znaci provesti par godina s njim... To znaci da smatram da je optimalno da za 10 godina imas 5-6 partnera.
Takodje, mislim da u brak ne treba ulaziti sa prvim partnerom...

Darko

pre 8 godina

Ja sam do svoje zene bio sa preko 30. Neke su bile bezveze i za jednu noc. Neke su bile dugo, neke su bile lose u krevetu a neke pamtim jako dobro. Zena je imala nekoliko prije mene, par njih i poznajem. U braku smo vec dugo, imamo djecu, koga briga za te stvari.
(NisamBot, 3. septembar 2015 18:37)
Pa što nisi oženio ravnu sebi junačino ahahahah

x

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem! Svi bi da zene cedne i nevine... haha, pa zar ste toliko naivni? I ta cedna je promenila ko zna koliko,pravi broj zna samo ona i niko vise verujte! Drugarica je u nasem gradu cedna,a u drugom promenila ko zna koliko,da to niko ne zna, osim mene! I sta sad? Ajoj bre smesno...

Kao da je važno

pre 8 godina

Kad god sam devojke pitao za broj partnera, pitao sam iz čiste radoznalosti. Pitao sam to i sadašnju suprugu, dok smo se još zabavljali, i priznaću da nisam očekivao toliko visoku cifru koju mi je rekla, ali to ništa kod mene nije promenilo. Nedavno smo proslavili 15 godina braka kakav sam samo mogao poželeti.

budalastina

pre 8 godina

A izvinte,nisam u toku,vi sto hocete ove cedne i nevine kojima ste drugi i to,postoji neki dokaz o cednosti ili ste stvarno toliko naivni? Broj partnera koje je neko imao uglavnom zna samo on i niko vise! Tako da svako moze da prica sta hoce! Ali bukvalno!
A to sta prica selo ili grad...ozbiljno?? A da ne kazem da mnogi umeju da se hvale neostvarenim podvizima...i sta sad?

Milan

pre 8 godina

Slusajte devojke. I vi imate udela sto je to tako i to velikog udela, znate sa koliko devojaka sam se raspravljao na ovu temu zato sto su optuzivale ovu da je promiskuitetna ( da ne upotrebljavam druge izraze ) ili ogovarale onu sto je bila sa mnogo njih. Onda im ja postavim pitanje zar nisu za jednakost i ja se postavim kap zena i drzim im predavanje kako valjda svi trebamo da budemo jednaki a ne ja frajer sto sam ih imao dosta a one prljave zbog istog, cak se i naljute kako ja mogu da budem sa takvim devojkama i kako mi to nije bitno jer ipak devojka treba da drzi do sebe. Ok niko ne opravdava vucaranja sa raznoraznim tipovima svako drugo vece ali vi jedva cekate da cujete za neku da je menjala partnere da je rascerecite. Mislim ok ali nemojte da budete licemerne i kontradiktorne i da propovedate jednakost ako ga same krsite i to na vasu stetu. I ja sam se ranije cimao oko toga ali sam vremenom shvatio da su to gluposti, moze neka nevina da bude odvratna osoba koja ce vam upropastiti zivot a isto tako neka koja je radila ono sto je htela bez ustezanja tj menjala partnere vise nego sto je to "propisano" nekom drustvenom normom da bude sjajan covek, da vas voli najvise na svetu i da vam bude prelepo s njom. Hocu da kazem da i ovima sto je to toliko bitno bolje obrate paznju na neke druge stvari i osobina jer ova svakako nije jedino vazna kao sto to ispada kod nas.

Kit Karson

pre 8 godina

Kakvih se sve gluposti nacitah ovde, a kao najveca je da proslost nije bitna, alo bre, onaj ko zaboravlja proslost ima amneziju, a to nije nimalo korisno iz proslosti se uci, a svaka nasa proslost je temlj nase buducnosti!

Karakondžula

pre 8 godina

E AKO OVA STUDIJA KAZE TAKO ONDA SVE TE POSTENE ZENE KOJE NISU PROMISKUITETNE NEMAJU STA DA BRINU. A I KAO DA JE BITNO REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE ZA NEKOG.

Ertz

pre 8 godina

Ljudi su danas ozvereni kako je rekao vladika Nikolaj. U tom duhu, a u vezi sa ovom temom, mogu da kažem da su ljudi postali poput pasa lutalica.

Budući bivši

pre 8 godina

Pretpostavljam da govorimo o broju partnera kada je u pitanju žena sa kojom želimo da ostarimo zajedno. U tom slučaju mi je daleko bitnije da toj ženi budem - jedini i poslednji muškarac u njenom životu kojeg će poželeti.
Nisam se nikada trudio da saznam tačan broj muškaraca koje je moja žena imala pre mene, ko joj je bio prvi... Naravno da sam kao mlađi bio opterećen takvim (glupim) stvarima, ali mi je ego podizao jednostavan zaključak: Da su bili dovoljno dobri, bila bi sa njima, a ne sa mnom.
Verujte mi, pravi pakao nastaje tek onda kada vaša voljena osoba počne da, delimično i pod uticajem ovakvih članaka, razmišlja da li je dobila od života sve što je želela, jer je nekakva idiotska "studija" ili "istraživanje" ubeđuje da je dobro imati 2 / 200 / 200... partnera, da je penis velićine 17,4 i obima 14.6 cm idealan za postizanje orgazma...

vuk

pre 8 godina

Prvo i osnovno muškarac i žena nisu isto tako da ni ne vaze isti kriterijumi. Ženama je sex sredstvo za ostvarenje cilja dok je muškarcima cilj. Broj partnera koji je žena imala tokom zivota govori o njoj samoj. Ako je žena cesto menjala to znaci da ne zna sta hoce, tako da ce i X-ti dosaditi posle nekog vremena.

ivan

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Ja imam 30. Sve zavisi iz kojih si razloga nevina. Mnogo se prica o toj nevinosti ali istina neka konacna ne postoji. Postoje devojke koje ostanu nevine jer su veoma probirljive, nece to sa svakim a imaju sexualnu zelju. Postoje one zene (realno postoje) koji i ne osecaju neku narocitu potrebu. Ima neka studija u Britaniji da 20 % zena vise voli da gricne cokoladu nego da se valja po krevetu. Postoje takodje one zene koje su prosto odbojne, baksuzi neki, odbojne npr jer su ruzne, jer smrde (iskreno ima i toga) pa ih niko nesto posebno i ne juri i teze se stvara prilika.


Ako si ti karakterna osoba, ako neces to da uradis sa svakim, ako imas zelju ali prosto verujes u ljubav pa tek onda sex, onda si po meni pozeljna. E sad te klince o kojima govoris ne bih komentarisao jer oni prosto ti sami kazu da nece vezu. Bar su iskreni, ne farbaju te "volim te volim te". Ali taj koji naidje, dok se ne pokaze da je pravi ipak mora da bude strpljiv.

Radman

pre 8 godina

Moje neko iskustvo sa zenama ono sto sam primetijo da devojke koje su imale vise partnera su emotivno prazne i ne znaju da dadu ljubav muskarcu i da ga vole a mislim da je slicno i sa muskarcima.

Кажу добар момак

pre 8 godina

@Врати се Јашуа
@(Sumorna budućnost, 4. septembar 2015 10:53)
Браво за коментаре а нама се итекако црно пише јер време када је жена била симбол чистоте, вредноће, верности и љубави је изгледа нестало. Шта кога брига више за породицу а поготову овакве портале који намерно и смишљењно пласирају неморал да би дезинтегрисали оно једино што нам је остало.

Diogenica

pre 8 godina

Vi, sa bravom i ključevima, hoćete da otključate sve, a ''morališete'' o zaključanim bravama. Što se onda ne bismo svi čuvali? Što otključavate? Svi ulazimo ravnopravni i nevini u brak i ćao... Kako da ne, alfa mužijaci!
Moguće je da se ona koja je bila promiskuitetna skrasi pored tebe, kao što je moguće da podivlja ona kojoj si prvi.

Pedja Delija

pre 8 godina

@Alexandra
Bolje je bar po mom misljenju kada je devojka iskusna ali daleko od toga da su nevine nepozeljne. Sve ste bile nekada nevine. Nadji nekoga ko ti odgovara i kome si pozeljna i tvoj "problem" ce biti resen. Moja zena je verovali ili ne, zaista bila nevina sa 26g i ja sam joj prvi. Ni jednog trenutka nisam razmisljao o tome da je odbijem zato sto je nevina nego sam "prionuo na posao" a prethodno sam cekao na to mesec dana. Sada ima 30g i ne zna se ko u stvari koga je.e kada se dohvatimo. :)

John McClane

pre 8 godina

U sustini se sve vrti oko povredjenog muskog ega, koje nikako da "svari" veci broj, narocito ako je ona spavala sa vise muskaraca nego on zena..

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.

@(sweety, 3. septembar 2015 15:02)


Nadam se da ce tvoj sin, ako ga imas ili kada ga budes imala biti odusevljen i ponosan na sva ta tvoja predjasnja ljubavna iskustva i tu tvoju pricu kada je bude od nekoga cuo, ja bas nisam te srece da imam majku sa tako savremenim shvatanjima, ona meni kaze da nikad ne bi prevarila svog muza, a mog oca, jer ne zeli da nas bruka i blamira pre svega zbog svoje porodice pa onda i sebe, moz misliti da dasnas u 21. veku neko razmislja o blamu i moralu, e bas stvarno svasta.

MARIJANA

pre 8 godina

Šta je u životu važno. Pa ovo...sigurno nije. Nije važno ko je prvi,važno je ko je poslednji. Jer ko prvi devojci ,njegova devojka,ko zadnji devojci,njegova žena...hahahh....E sad razmislite ima li istine u tome....

AFK

pre 8 godina

Za ove koji govore da cifra nije bita.
Ako je neko promenio 20 i kusur zašto mislite da potpisom u opštini neće cifra ići na 30? Naravno što je manji broj veće su i šanse za lojalnost!!! Odakle ovoliki razvodi brakova ako je nevinost loša?

ahahahaa

pre 8 godina

Svim muškarcima koji misle da će da ih vara žena koja je menjala partnere imam da poručim sledeće:
Bila sam u vezi skoro 10 godina sa prvim i jedinim muškarcem u mom životu. E onda sam ga prevarila jer sam htela da probam nešto drugo, smučio mi se, eto priznajem. I drago mi je da jesam. Ajd sad lupajte minuse. Toliko o vašoj teoriji, praksa je drugo. Koja nema dovoljno iskustva će kad-tad da prolupa...
(nevina, 4. septembar 2015 12:53)

to ima veze i sa inteligencijom

lila

pre 8 godina

Eh, dragi muskarci, znajte da nikada, ali NIKADA necete saznati koliko. Gledam oko sebe i tako vidim. Sto ste zadrtiji oko broja, vise ce vas lagati, dok za one koje su bile sa manje (a dobre su ribe) mnogi pricaju da ih jesu - a nisu. Eto :)

Nikolina

pre 8 godina

Opet ti stereotipi. Najvise mi idu na zivce oni muskarci koji traze cednu,postenu ili kakvu vec,da su im prvi,drugi tj. sto manji broj,a pritom od te takve devojke ocekuju u krevetu da bude seksualna boginja i da ispunjava njihove fantazije. E pa nece da moze. Iskustvo pre svega. Setite se sebe i svojih pocetaka. Jeste li u krevetu bili isti kao i pre 10,15 ili 5 godina? Niste,nisam ni ja kao zensko. Da bi neko otkrio svoju seksualnost,isto tako treba valjda da promeni i istrazi. Nema carobnog broja,nekom treba vise nekom manje partnera,nekom vise nekom manje mastovitosti inace sve prelazi u rutinu i monotoniju. Naravno,sve zavisi i od osobe s kojom ste. Koliko vas,posebno devojaka,je sputano da se opusti i uziva u samom odnosu bas iz ovakvih glupavih ubedjenja i stereotipa? Mnogooo!
Zato drage moje,opustite se i uzivajte i istrazujte,drzite do sebe,svojih potreba i zelja. Muskarcima kojima je bitan broj bivsih partnera,bicete isto tako promiskuitetni i ako obucete malo kracu suknju. Sve to proizilazi iz njihove licne nesigurnosti, mentaliteta i ubedjenja da su 'bogom dati', a da smo mi zene niza vrsta...

Dusica

pre 8 godina

hahahaha Po nacinu razmisljanja ste blizi bliskom istoku neko razvijenom svetu. 2015. god. vi vodite ovakve diskusije? hahhahahahaha Sledeca tema ce verovatno biti: da li zena treba da pere kosu dok ima menstruaciju?

Rade PSIHOLOG

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)
APSOLUTNO NETACNO DA NISI POZELJNA
Nisi pozeljna samo onim muskarcima koji zele da te sto pre odvedu u krevet.
Muskarac ili muskarcima koji zele sa tobom ozbiljnu vezu nece im biti vazno sto si nevina,znajuci kakvi su presvega muskarci na BALKANU u vecini slucajeva kod onih koji zele sa tobom ozbiljnu vezeu imaces samo jedan plusic ;)
Inace imam 43 godine

Goran bob

pre 8 godina

Nadam se da ce tvoj sin, ako ga imas ili kada ga budes imala biti odusevljen i ponosan na sva ta tvoja predjasnja ljubavna iskustva i tu tvoju pricu kada je bude od nekoga cuo, ja bas nisam te srece da imam majku sa tako savremenim shvatanjima, ona meni kaze da nikad ne bi prevarila svog muza, a mog oca, jer ne zeli da nas bruka i blamira pre svega zbog svoje porodice pa onda i sebe, moz misliti da dasnas u 21. veku neko razmislja o blamu i moralu, e bas stvarno svasta.
(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

etotako

pre 8 godina

Mislim da je vaznija priroda tih odnosa nego sam broj. Vise cenim kada devojka ima puno partnera ali da je u vecinu njih bila ili zaljubljena ili usla sa namerom da proba vezu. Nebitno kakvi su to muskarci bili. Ma koji to broj bio. I ma koji ja bio po redu. Zaista postoje devojke koje sa 20ak godina imaju veoma zreo vrednosti sistem, poznaju sebe i sta ocekuju od partnera. Međutim dosta je i devojaka u toj nekoj dobi do 25 (pa i 27)godina koje jednostavno ne znaju sta zele. Mislim da i za njih (negde na ljudskom nivou i nivou sazrevanja) ali i njihovog buduceg muza/duzeg partnera je ok da one imaju puno veza (pekar, lekar apotekar fudbaler nebitno). Naposletku ce upoznati i sebe. Devojke koje ulaze u brojne seksualne "kombinacije" najcesce sebi vestacki podizu ego(sto vec ne govori bog zna kako o njihovom samopouzdanju - onom stvarnom, ne ovom krhkom baziranom na smesnim uspesima obrtanja muskaraca gde je verovatnoca za nesupeh devojke prosecnog izgleda tipa 5%) i potencijalno jos ponekim karakternim osobinama (sebicnost npr. jer postoji i ta druga osoba koja jelte nije drvo). Ovo sve vazi i u suprotnom smeru, da ne bude da je licemerno. Verovatno ni muskarci ne bi bili bolji (da su svi "u mogucnosti"). Kada bi svi imali sansu za promiskuitet pitanje je kakvi bi kompleksi izronili. Razlika je samo u tom sto devojke same uzdizu momke koji su imali puno devojaka, dakle devojke same odvajkada biraju (makar za tu jednu noc, ai uopste) iskusnijeg muskarca.

vlada

pre 8 godina

Brate što više to bolje.
Evo iz muškog ugla, to kažem.

Devojka koju sam hteo da ženim me je ostavila, tj prevarila. Nije to nikada eksplicitno rekla, sam ja to onako posredno skontao - bio sam joj drugi ili treći u vrh glave i htela je da proba još! To je bilo pre skoro 5 godina čini mi se.

A da ih je imala 25 vrv ne bi imala taj poriv i ko zna možda bi bila bolja ljubavnica!

Tako da sto se mene tice zene, sve je dozvoljeno dokle god ne varate momek i dokle god se ponasate dostojanstveno i dokle god sacuvate samopostovanje i postujete druge!

Vrati se Jašua

pre 8 godina

Vladika Nikolaj ".....devojke svilu nose, grehom se ponose. Dok madi momci poštenju se smeju i svoj greh niodkoga ne kriju.

Prorečeno još pre pola veka a i više.

Neko iz Banata

pre 8 godina

I da si sa 1000 njih bila ,ti bi meni bila isto mila.Zene sa velikim brojem partnera su emotivni krsevi tj. nesigurne u sebe(ne znaju sta zele) i stalno tragaju za "onim pravim" kojeg nikad nece pronaci ,jer beze cim se pojavi neki problem ,a sebe tese nekom slobodom.Dok muskarci sa velikim brojem zena su uglavnom operisani od emocija,zene gledaju kao objekte za zadovoljavanje svog ega.Nekima od njih je to deo sazrevanja, neki ostaju takvi citav zivot.Cinjenica je da svaki covek zeli da voli i da bude voljen.Sta je bilo pre toga je sa jedne nebitno(partner),a sa druge je ono sto nas cini takvima kakvi jesmo.

Predrag

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
(Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Vidim da ti još niko nije odgovorio pa reko' da uskočim (pošto odgovaram tvom kriterijumu koji se tiče godina). Manje si poželjna za one muškarce koji sa tobom ne žele da imaju ništa više od seksa, kombinacije... Muškaracu koji želi da bude sa tobom, kome se sviđaš i koji bi pokušao da ostvari vezu, neće smetati nedostatak iskustva. Jednostavno, njemu neće biti teško da se potrudi oko tebe, da investira malo vremena i pažnje. Tako dolazimo do paradoksa. Isti ti klinci, koji sad hoće da seksaju bez truda i muke, i smeta im neiskustvo, pa tebe i slične devojke smatraju nepoželjnim, kada dođu u godine traže partnera sa malom kilometražom. U ocenu da li je devojka poželjna, bar kada sam ja u pitanju, nikada nije ulazio kriterijum seksualnog iskustva. Šta ja znam, možda sam samo staromodan :-)

Boca

pre 8 godina

Ako ćemo pošteno, ne bi trebalo razlicito tretirati žene od nas muskaraca, ali nismo....
Moja je spavala sa tridesetak pre mene i prvo sam bio neprijatno iznenadjen sve dok nisam izbrojao da sam i sam sa istim brojem spavao sto mi naravno nije bilo strasno.
Tako da je najbolje da shvatimo da je bitno samo kako se jedan prema drugome ophodimo trenutno i da ako ima poverenja i ljubavi, pitanja o prošlosti postaju skroz nebitna...
All you need is love.

Kompleksaš

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz da se živi u obrnutom sistemu vrednosti!
Vidim neko iz mase "šamuje" da muškarci kojima je bitan broj ispadaju "kompleksaši" e pa dame kada muškarcima SEKS BUDE DOSTUPAN KAO VAMA u ova promiskuitetna vremena (ali promiskuitetna samo za žene i jedan deo muškaraca) "kompleksaši" će biti IZLEČENI!!!!! Pošto od toga nema ništa naravno da je bitan broj, jer TRAŽIMO PREMA SEBI.
Toliko od "kompleksaša" Licemernim devojčicama. laku noć

ljubisa

pre 8 godina

"Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. "
Licno takvu i trazim sa malim,identicnim IQ,vama sa visokim ostavljam da se vatreno zabavljate.

...

pre 8 godina

@Jelena

A zasto je muskarac ponizava? Pa valjda to treba da bude obostrano, da vidis sa kim imas posla kao i on sa tobom a ne da vam nakon par godina u braku isplivaju vase avanturice ili mozda video klipovi.

@Dzo

Ti hirurski zahvati koje pominjete nemaju apsolutno nikakvu vrednost. Pitanje je zapravo kakva je to osoba, zasto je ona toliko menjala momke, zasto nailazi stalno na pogresne, mozda je to zbog novca (trenutno izuzetno aktuelno).

@Maca

Isti odgovor kao i u slucaju Dzoa. Hirurski zahvat nista ne menja ako je preko nje preslo desetine muskaraca pre toga (a to ce se saznati pre ili kasnije). Istina je da se ne moze sa sigurnoscu saznati, ali za sto vise momaka saznas, vrednost devojke sve vise opada i sve vise raste sumnja u nju. Kad imas cistu prosloct imas i cistu savest i nemas strah od duhova iz proslosti.

@geekette

Veoma jednostavno, da nadjete muskarca koji vam se iskreno svidja i sa kojim zelite buducnost a to cete saznati tako sto cete zajednicki provoditi vreme sa njim upoznavajuci ga, a ne kao vecina devojaka koje drze momke na uzici a onda izadje u grad gde je prvi smota.

prijatno moji dragi balkanci i "balkanke"

pre 8 godina

Zanimljivi komentari i formulari. :P

Evo ja za koji mesec punim 31 i za 10 godina seksualne aktivnosti (nevinost izgubila u 20-21) promenila sam 12 partnera. Zivim u vecem USA gradu i iskreno mnogi mi se nabaciju kako zbog akcenta, kako zbog toga sto sam (kako kazu) dobar ambasador lepote Srbije. Bila sam i dadilja, decu i zivotinje obozavam, obzavam sport kojim se bavim, radim. Srece nisam imala, jer su muskarci sve radili da zavedu a posle su hteli da me menjaju. Ali jednog dana kada se bude pojavio pravi muskarac za mene bicu i super majka, i super zena, domacica i sve. Imam puno energije i volim da se borim. Muskarac kome ce smetati broj mojih bivsih nije dovoljno zreo da bude sa mnom, jer svo iskustvo koje sam stekla me je naucilo da cenim i postujem samo prave stvari, a za ostalo ne vredi boriti se. Zato dragi muskarci radite na sebi i ne zamarajte se detaljima. Ako zena hoce da vas slaze nacice nacin da nikad ne saznate, zato obracajte paznju na bitnije stvari. Zivot je isuvise kratak da bi bio ruzan.

Buki

pre 8 godina

Iskreno nije me briga sa koliko je njih devojka spavala ako ne mislim sa njom nista ozbiljno,naravno da pazim koga cu ozeniti i dovesti u kucu naravno da ne ocekujem da devojka bude nevina po meni sve preko deset je previse mislim da sam realan isto kao sto i devojke paze za koga ce se udati paze da nismo pijanice,kockari,grubijani,kuravari ne zelim da idem gradom sa zenom i svi mi iza ledja govore kako su mi bili sa zenom mislim da svaki muskarac koji drzi do sebe slicno razmislja i nebi sebi to dozvolio.

Nina

pre 8 godina

@Chika qre tvoj nik govori sasvim dovoljno o tebi ali da ti ipak odgovorim na komentar: Neko je vec napisao, svaka roba ima svog kupca. Ako decko ceni sebe onda nece na neku poruku "poziv na sex" pristati, kao sto nece ni devojka pristati. A i vremena su se promenila, ja poznajem dosta devojaka koje su se otvoreno nabacivale momcima, jednom je neka devojka u studentskom domu posle zurke rekla: Jao hocu da imam sex veceras i pocela redom da zove momke... izgledala je i vise nego ok, i nije bila ono bas pijana, mozda malko pripita. I vidis dosta njih je iskuliralo. Znaci sve zavisi od osobe. Sta ce meni muskarac kojeg je svaka mogla da odvuce u krevet?

balkan

pre 8 godina

Nema veze sa koliko je bila pre mene, ako se svidjamo jedno drugom, to ne bi trebalo da predstavlja problem. Da je moja prva devojka bila sa jos 20 pre mene, a da mi se stvarno svidjala ne bi mi to bila prepreka da osnujem porodicu sa njom.

eMBe

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
(Alexandra, 03. septembar 2015 14:45)

Imam 25 godina i bio sam sa nekih 40 devojaka do sada (Poslednjih godinu dana sam miran, ušao u jednu lepu vezu i postoje šanse da se brojka više ne promeni) i smatram se kompetentim da odgovorim.
Očigledno da imaš pogrešne momke u okruženju, to što si nevina sa 22 je sasvim normalno. Ne treba da radiš nešto samo da bi uradila ili zato što to neko drugi želi...
Meni je uvek bilo lepše da se trudim oko devojke, obigravam danima, mesecima, da se zaljubim i odlepim, tada je i seks lepši nego kada to radiš u wc-u kluba na devetom spratu sa nekim koga si upoznao pre 10 minuta, dok horde devojaka kucaju na vrata i psuju :-)
Sa tri devojke u životu mi je seks nešto značio i bilo je divno, ovo ostalo je bilo samo popunjavanje broja...

Sumorna budućnost

pre 8 godina

Danas su ljudi odbacili moral, sram, stid, jednostavno su umrtvili savest i još se diče time. Današnji čovek ulazi u odnose radi "zabavljanja a ne radi braka i porodice zati i strada jer ne zna šta hoće u zivoti tj nije vaspitan da zna šta hoće.
Iskren da budem mene je od devojaka jedino zanimala porodica i brak, a ovo "zabavljanje" se može i u braku. nemaju za badava devojke "djanu" , šteta što deojkama i muškarcima ne pise na čelu brojka, brzo bi nestali razvodi brakova garantujem ili ih uopšte ne bi ni bilo.

sandra

pre 8 godina

dragi muskarci, imam jednu novost za vas, jer je ocigledno niste svesni. devojka koja ima izmedju 25 i 30, a imala je samo nekoliko sexualnih partnera, je u najvecem slucaju za sex nezainteresovana, ni talentovana, niti ce ga sa vama u braku upraznjavati redovno. dakle, dobicete neiskusnu, i frustriranu suprugu, pa cete opet trcati da je varate sa ovim devojkama koje nazivate promiskuitetnim, jer su u proseku imale po 2 do 3 partnera godisnje (do 15 do 30 godine).
e sad, posto broj partnera nikako ne utice na sklop licnosti i vrednosti i ciljeve vezano za porodicu, i odgoj dece, zar nije lepse i pametnije naci osobu koja vam u svemu savrseno odgovara da sa njom provodite zivot???

Cer

pre 8 godina

Zena je gospodar svog tela i svog zivota i njeno je puno pravo da bude sa koliko njih zeli. Pitanje je samo da li je muskarac gospodar svojih pozuda ili one gospodare njime. Zrelog i pametnog muskarca niko ne moze naterati da se ozeni devojkom koju ne voli. Dakle ako si se ozenio devojkom koja je bila sa njih 20 - 30, to je tvoj izbor i licemerno je prebacivati joj kasnije zbog toga, jer takvu si je izabrao i znao si sa kim ulazis u svetu bracnu zajednicu. Ako nisi znao, opet si sam kriv sto se nisi raspitao. Na tebi je da otkrijes i saznas sve mrlje iz njenog zivota pre nego sto sa njom pocnes nesto ozbiljno, da tri puta odmeris i na kraju odlucis. Naravno devojke uvek za zezanje i provod biraju grubijane i kretene sa kojim nikada ne bi bile u braku. Za brak je pogodniji emotivan, suptilan i brizan muskarac i to one dobro znaju. Ako spadate u ovu drugu grupu ljudi, otvorite cetvore ociju kada birate zenu. Ne zbog vas samih. Vi cete nju lako oterati kasnije ako vam ne odgovara. Vec zbog dece jer deca zasluzuju da zive sa oba roditelja i samo tako mogu postati kvalitetni ljudi.

Eh

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.
(sweety, 3. septembar 2015 15:02)

Sta si ti neka svingerka, imas otvorenu vezu ili sta? U svakom slucaju neka neoliberalna glupost. Ti i tvoj decko ste produkt danasnjeg vremena, niti ti volis njega niti on tebe. Niti znate sta zanci ljubav. Samo ste se "spojili" i nista vise. Sami ste sebi cilj, odnosno hedonizam i egoizam vam je cilj. Svu srecu vam zelim kada zadjete u neke godine, a kada se osvrnete iza sebe a prva mladost odaaavno prosla, a iza vas nema nista. Nikakav trag. Tuzno.

wut

pre 8 godina

U ovakvom vremenu gde žene biraju i gde su one čuvari seksa naravno da će imati više seksa od muškarac i da će moći kada god zele i sa kim žele.

I ja kao muško bih govorio "....ma broj nije bitan, bitno je da sam ti poslednji...." ali pod uslovom da imam priblizan broj kao danasnje devojke. Zbog toga su žene licemerne.

Nikola

pre 8 godina

Sta si ti neka svingerka, imas otvorenu vezu ili sta? U svakom slucaju neka neoliberalna glupost. Ti i tvoj decko ste produkt danasnjeg vremena, niti ti volis njega niti on tebe. Niti znate sta zanci ljubav. Samo ste se "spojili" i nista vise. Sami ste sebi cilj, odnosno hedonizam i egoizam vam je cilj. Svu srecu vam zelim kada zadjete u neke godine, a kada se osvrnete iza sebe a prva mladost odaaavno prosla, a iza vas nema nista. Nikakav trag. Tuzno.
(Eh, 3. septembar 2015 17:14)

A ako imas manje partnera onda ti ta ista mladost prodje kvalitetnije ili ne prolazi uopste, ne razumem?
Manje partnera smanjuje protok vremena?
ps.s Pa sta je seks nego hedonizam. Ne sluzi on samo produzenju vrste.

pufnica

pre 8 godina

@Alexandra
Shvatam sta si htjela da kazes,ali to nije razlog da imas kompleks i da ti neko govori da si manje vrijedna. Ja imam 24 ,pa sam jos uvijek nevina.Vec dugo sama,nakon razocaravajuceg epiloga jedne "obecavajuce i nesvakidasnje"emotivne storije.Prije nego neko ovu cinjenicu poveze sa mentalnim i fizickim krsom,da napomenem da objektivno posmatrajuci to uopste nije slucaj,sasvim lijepo izgledam,obrazovana sam,vec kako kazem duzi period sama.Zaista postoji znacajan broj ljudi koji su mi pokusavali da pridju,ali to nije bilo to,nema hemije,harizme i onog neceg sto bi trebalo da bude.Kada nadjete pravu osobu koja vas opcini,logicno je da cete stupiti u intimnu sferu upoznavanja jednog trenutka.E sada ima nas raznoraznih profila licnosti,postoje ljudi i kad se ne vezu emotivno ,mogu da se upuste u seksualne avanture.Ja,prosto nisam takav tip licnosti,za mene su strast i ljubav dva vida jedne sustine,bez emocija nema nista,bar ja to tako dozivljavam i smatram ispravnim...

pekman

pre 8 godina

uopste nije bitan broj partnera u proslosti ni za zene ni za muskarce dok god je sacuvano zdravlje I dostojanstvo... dok ne sretnete pravog partnera, pravu vezu I pravu ljubav...

Nikolaj

pre 8 godina

Ma samo napred devojke, udri te se al pazite na bolestine. Ja sam prevazisao taj nivo da zenim neku, sta ce mi kad vidite koliko ih ;) Na svakom cosku kao u Amsterdamu.

cudo da se nije pojavilo ranije kretensko poredjenje

pre 8 godina

@ Fitim,
Samo sam čekala kad će da se pojavi ovaj totalno kretenski komentar sa poređenjem koje nema veze s mozgom, nisam znala da brava ima ikakve veze sa vaginom niti ključ sa penisom , kad vam budu bili barem toliko tvrdi kao metal od kog je ključ , onda možda i može da prođe ovakvo poređenje, hahahha šalim se , ni tad ne bi moglo da prođe... jer su u pitanju babe i žabe....

Milan

pre 8 godina

Kakve veze ima brojka? Ja sam se kasno ozenio tako da sam imao preko 100 seksualnih partnerki (4-5 duze veze a ostalo prolazne avanture, nekad na par dana, nakad na jednu noc). Moja zena je imala njih 7-8, bar tako je rekla kad sam je neobavezno pitao. A mi smo eto u srecnom braku i imamo dvoje dece. A ne vidim da bi bilo nesto drugacije ni da sam ja smanjio broj pa joj rekao 20-30 ni da je ona povecala broj pa rekla 20-30.

P.S.
Ako neko misli da je preko 100 veliki broj, evo objasnjenja. Pre braka sam bio seksualno aktivan 22 godine (od 17 do 39). Ako izuzmem 6-7 godina ozbiljnih veza, to je 15 godina avantura, sto je otprilike 6 devojaka godisnje. Na moru bi uglavnom bile 2-3 avanture, tako da ostaje 2-3 s proleca kada je bilo puno zurki i oko nove godine. Treba dodati i slubene puteve, seminare kad su svi seksualno aktivni (i samci i ozenjeni/udate).

Dzo

pre 8 godina

Milose, naravno da ne razmisljamo isto. Ja imam 53 god, ceo svet iza sebe, osim Kanade, Australije... Nisam odrastao na Balkanu kao ni moj otac, ateista sam sa cudnom porodicom. Moja zena je obrazovana, opasna dama koju interesuje samo porodica i posao. Imamo uspesne i duge karijere, pomalo smo neobicni za ovu sredinu. Sad reci ti meni koliko imas godina, cime se bavis, imam sina 25 god i mozemo da pricamo o cemu god hoces. :) Sve znam, ucim od sina... ;)

starac fočo

pre 8 godina

Rešila Fata da se uda. Pita Mujo Hasu:
-Jarane jel ova Fata nevina ili nije?
-Ne znam bolan, pola sela kaže da jeste, a pola da nije!

Fox

pre 8 godina

Ovo me posetilo na komentar voditelja jedne emisije dok je razgovarao sa gošćom:
ON: Mislim da su mnoge žene ogorčene.
ONA: Ako hoćeš da nađeš ženu koja nije, moraćeš da uzmeš neku dosta mladu.
ON: Pa dobro, uradiću ja to ako mora.

ovi

pre 8 godina

Ja ne znam kako neko moze do 22 godine da nagura preko 20 partnera,drage dame ako ćemo biti realni to je slično kurvama.Provaju sve pa vide koji im se najviše dopada ali to opet nije prava ljubav,broj partnera prikazuje moral žene.Evo ja prvi bih uzeo devojku koja je imala manje od 5

LOL

pre 8 godina

Moja sadasnja verenica sa kojom sam u vezi nepunih 6 godina, a od toga 2.5 god. i zivimo zajedno je u svojoj proslosti imala izmedju 20-25 partnera, dok je ona meni bila prva! Naravno, ja sam bio radoznalan na pocetku nase veze i tako dosao do te brojke iz njenih usta, ne rekla-kazala... Ja nisam imao hrabrosti da saopstim moju tacnu cifru jel me prosto bilo blam. U pocetku sam zaista bio u velikoj deilemi da li da ostanem sa devojkom koja je promenila toliko muskaraca, ali vremenom sam to nekako ostavio po strani i vrednovao samo one situacije koje se dogadaju od kako smo zajedno. Shvatam da ce velika vecina vas reci da je moja sadasnja devojka u proslosti bila promiskuitetna i da je to povelika brojka, ali ona je promenila mnogo toga od kada smo zajedno pa i to cesto menjanje partnera jer me zaista nijednom u proteklih 6 godina nije dovela u situaciju da ozbiljno sumnjam(ljubomoru ostavljam po strani), a slozicete se da su poverenje i medjusobno razumevanje mozda i dve najvaznije stavke kako bi jedna veza normalno funkcionisala i bila odrziva. Toliko od mene, i ljudi, volite se, a brojke i matematiku kao egzaktnu ostavite po strani jer joj ovde definitivno nije mesto.
(Lean On Tebrex, 3. septembar 2015 15:24)

Koga ti to ubedjujes kilometarskim komentarom, nas ili sebe? Svaka tebi cast jedino sto si pokazao da nisi sujetan, to je retkost. Samo, ipak se ne bih sa tobom menjao.

Cikago

pre 8 godina

Kako mozete da poistovecujete devojke koje su do 25. godine spavale sa 5-10 muskaraca i one koje su spavale sa 40...ko kaze da brojevi nisu bitni,vara se..jer to nisu samo brojevi.
Sto bi Gru rekao "svi znaju da je olos...ona misli da je dama".
Pozdrav.

Boki

pre 8 godina

@Alexandra

Imam 25+ godina i nije mi nikakav problem što je djevojka sa 22 ili i više godina nevina, niti bi mi bilo smaranje sa njom zbog toga. Nisam od tih "seks prvo veče".

ivan

pre 8 godina

(Jelena, 3. septembar 2015 23:03)

Kod tebe nije problem u seksu nego je problem sto ocigledno ne vidis da moras da menjas drugarice ;)

Kit Karson

pre 8 godina

ok, neka bude da nije bitno, ali kako mi muskarci da znamo da smo nekoj zeni nesto posebno ako smo joj ko zna koji po redu, jos nam kazu volim te, eejj, pa volela si i onih 20-30 (ili vise) njih pre mene, pa ti devojko umes mnogo da volis i to neselektivno, tako da aj cao zdravo

Alfatoksin

pre 8 godina

Moja zena je bila nevina kada smo se upoznali. Sada ima 31g a tada je imala 24. Ja sam joj prvi ali od nedavno sam joj dozvolio da ima jos jednog i ne mogu vam opisati koliko to uzbudjuje i nju i mene. Ja sam taj koji je to predlozio i na pocetku se bunila. Skoro 5 meseci sam je nagovarao i pristala je. Gledam ih u akciji a posle je i ja dohvatim i vise je nego odlicno.

Silentium est aureum

pre 8 godina

@ Alexandra Ja imam 20 i ista stvar. Isto pitanje bih uputio devojkama. Licno mislim da na to nece reagovati dobro, tako da nemam pojma sta cu aha.

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 8 godina

@Alexandra
Pa pozeljna im je iskusna jer od koga da uce nego od iskusne...obrisi price njihove da ih imaju po 100, realno da l su imali 4 sexa u zivotu...

Aleksa

pre 8 godina

Prosecan broj muskaraca sa kojim je spavala zena u Srbiji i prosecan broj zena sa kojima je spavao neki muskarac u Srbiji mora biti isti. Ako sumnjate probajte. Nacrtajte 20 belih i 20 crnih kruzica, povezite svaki krug sa nekoliko krugova suprotne boje, pa kad vidite da je prosecan broj veza belih sa crnim i crnih sa belim isti bice vam sve jasno... Najbitnije je da je ljubav iskrena i da u vezi nema varanja.

prosto moram

pre 8 godina

Koga briga proslost, to ne postoji. Zivimo sadasnjost!
(lule_banana, 3. septembar 2015 12:18)

Proslost je odredila sadasnjost, sadasnjost odredjuje buducnost. Zivimo u kauzalnom univerzumu. Vrlo prosto. Uci se u osnovnoj skoli, mada mnogi shvate i pre.

NisamBot

pre 8 godina

Ja sam do svoje zene bio sa preko 30. Neke su bile bezveze i za jednu noc. Neke su bile dugo, neke su bile lose u krevetu a neke pamtim jako dobro. Zena je imala nekoliko prije mene, par njih i poznajem. U braku smo vec dugo, imamo djecu, koga briga za te stvari.

Lord

pre 8 godina

A da li ćete ćerlama da kazete isto ovako, liberalni i Cool roditelji?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan Ilić, 3. septembar 2015 16:33)

Bravo u srž muške licemernosti, devojke su druga priča, njima da je što veći šmeker i frajer a sa njima ide i broj koje je damama nebitan.

dragance

pre 8 godina

Samo pomislite da je buduca majka vase dece bila sa 10 tipova, pa i sa 5. Cao, zdravo. Ako ces da zenis to je bitna informacija. Ako ces da udaras recku koga briga. Necu valjda da provedem zivot sa nekom koja je promenila pola kraja. Nego smo mi muskarci slepi a i glupavi za te racunice. Nikad ne pomislimo ko ce sutra decu da nam vaspitava nego jel dobra u krevetu. Dve-tri duze veze da je imala to je kulturno sve preko toga moze - al iza ugla.

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Teska tema a u komentarima svega i svacega

Ovako,ja imam 28 godina,djevojka 23
Odmah da kazem da ne znam s koliko je bila niti pitam
Ali,da znam da je imala sex sa recimo 10-15 muskaraca ja bih je ostavio da je volim kao mamu
Vi sto kazete da vam je svejedno da je i s 50 bila PRIJE VAS zapitajte se kolike su sanse da vas ne prevari,po meni 0,1%
Dakle vi ste spremni preci i preko prevare,onda ja nisam normalan
Kako da sutra legnem pored zene ako znam da me noc prije prevarila???

I provjeravat cu je uvjek,otkako s sam sebe uhvatio da lazem nikom ne vjerujem
A bog dao zene su majstori za to i manipulisanje ovim "normalnim" kojima je svejedno s koliko su im zene bile

Pix

pre 8 godina

(Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Ako te neko smatra i gleda samo kao objekat, naravno da im nisi interesantna i pozeljna, jer zele samo jedno,
A ako neko zeli da provodi vreme sa tobom i bude u vezi onda ces mu biti pozeljna, mada postoji sansa da mu se javi blokada odmah na pocetku da mozda neces ni njemu dati pa se javi strah i ne bude s tobom ali ako je cvrsto resio da provodi vreme sa tobom onda je to veliki plus sto nisi spavala ni sa jednim do sada.

Gojko UK

pre 8 godina

@Alexandra Evo ja cu ti pokusati odgovoriti..Podrzavam to st si jos uvek nevina sa 22, u danasnje vreme kada klinke gube nevinost po toaletima osnovnih skola sto je vise nego tuzno.. Ja sam 75 godiste i prvu ozbiljnu devojku do koje mi je bilo stalo sam cekao 2 godine da spavamo! Ja sam imao tad 22 ona 20 i bila je nevina.. Mada bilo mi je lakse malo da cekam, jer sam imao slobodu od nje da svrljam malo jer je znala da ako me bude uslovljavala sa tim da me moze izgubiti.. Doduse ni ja nisam to nesto posebno koristio, uvek sam birao mogucnost da se vidjam s njom da se ljubimo i mazimo nego da trcim za nekim lakim ribama i imam obican sex.. Spavao sam samo sa 2 za to vreme.. Pretera ja sad..?u tvom slucaju ne zuri i ne brini,proceni koji momak ima ozbiljne namere i ako takav naidje i ako mu je stalo do tebe cekat ce..

Tea New York

pre 8 godina

Ako si pozitivna osoba,bilo zensko ili musko,proslost u smislu koliko je ko partnera do sada imala ili imao potpuno je nebitna.Ako sa sadasnjim partnerom imas dobar i iskren odnos,ako vam je lepo,kakve veze proslost ima sa tim.Kada bi ljudi malo pozitivnije gledali na zivot,ako bi manje robovali predrasudama,mnogo bi sebi olaksali situaciju.

Ludak

pre 8 godina

@aleksandra: Ja imam 36 godina i nisam klinac a ja bi vise hteo iskusnu devojku zato sto zelim dobar seks a ne da budem sa nekom koja nezna aman nista. To neznaci da nikad nebih bio sa nevinom devojkom ako mi se svidja.
Ako si nevina zato sto ti to biras onda nije problem u tebi.

doubleN

pre 8 godina

ako ocete da zenite neku koja je imala manje od 10 partnera, onda racunajte da je ona jos radoznala mnogo, i da se verovatno nece zaustaviti na tebi ;-). i dajem glavu da ce ti biti vernija neka koja je prosla njih 30, jer ona zna sta je to, i zna da ne moze videti nesto novo od onoga sto joj ti dajes, mislim naravno ako je zaljubljena, onda nece rizikovati to zbog jos jedne k... ;-)

Bojan Ilić

pre 8 godina

neutralni posmatrač!

Znaj da će barem jedan od tih "nebitnih" da bude bolji od tebe i da će joj se stalno ukazivati pred očima kada najviše budeš upirao nogicama;-))!

neko ko je prosao sve

pre 8 godina

@Alexandra Auuuu pa u pravu su ljudi, retko ko 25-30+ zeli tako nesto pored sebe, imas paljevine koji su nesigurni u sebe i jedva cekaju neku cednu i spremni su i godinu dana da cekaju i sve zivo da rade samo da joj "skinu mrak" i posle cao zdravo. Licno sizeo sam kad mi dodju 20+ godina a nevine, kako da eksperimentisete i da uzivate kad ti jos nisi ni usla u taj svet. Meni samo nije jasno za koga si ti cuvala tu tvoju nevinost? Sestro slatko od 16-17 si trebala da pocnes sa tim i da menjas i da probas sve, da bi do neke 23-25 nasla sebe i mogla mirno da udjes u brak. Ovako sta, ti neizivljena i kad pocnes da ludujes sa 30-40 sta onda???

stefan

pre 8 godina

@@ Boli me uvo. Iskreno. Ako je osoba meni verna, uopste me ne interesuje koliko ih je bilo pre mene. Jedan, ili 101, ne moram ni da znam, a i da znam, ok sam sa tim.
Umesto da bude važno kakva je osoba prema vama, šta radite zajedno, vi gledate broj partnera...



Druze ako je bila sa stotinak,budi siguran da nije imala vremena da bude verne ;)

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

@(Goran bob, 4. septembar 2015 10:27)


Licemerje je svojstveno coveku kao pojedincu, a ne kao pripadniku neke grupacije koje bi mu se zbog toga pripisivalo po automatizmu, iz tog razloga ne postoji zensko licemerje kao sto ne postoji ni musko, romsko, srpsko, muslimansko, hriscansko ili bilo koje drugo licemerje, vec postoje oni koji su licemeri i oni koji to nisu, zbog cega bi prvo nekoga trebalao da upoznas, pa tek onda nakon toga da ga procenjujes i po tome u svakom slucaju svaka generalizacija po ovom pitanju vise govori o tebi negoli o onima o kojima se izjasnjavas u smislu da si ili apsolutna neznalica ili emotivno nezrela osoba koja zbog te svoje nedozrelosti nije u stanju da iz svojih predjasnjih negativnih licnih iskustava fungcionalno selektira dobro od loseg, pa se ovakvim uopstenostima brani od sobstvene proslosti koja mu se ne svidja.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

cobo

pre 8 godina

Ti si mi prvi-koji me to pitao.Mrzim kuce koje su se provodile do udaje,udaju se i nakon godine u braku ona ga prevarila.Kaze kune se,da malo promene.Zar se nisi namenjala,kad se udas-dosta je bilo,ili se provodi do kraja zivota.Al u panju,ko ce se o njoj brinut.Treba neki grbo,roditelji stari,ili umrli.

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

@(Goran bob, 4. septembar 2015 10:27)


Licemerje moze biti svojstveno nekom coveku samo kao pojedincu i ne moze mu se po automatizmu pripisivati samo zato sto je pripadnik nekakve grupacije, iz tog razloga ne postoji zensko licemerje kao sto ne postoji ni musko, srpsko, romsko, hriscansko, muslimansko ili bilo koje drugo licemerje, postoje samo oni koji su licemeri i oni koji to nisu, a svaka generalizacija po ovom osnovu vise govori o tebi negoli o onima o kojima govoris u smislu da si ili apsolutni neznalica o temi koju komentarises ili neko ko zbog svojih licnih negativnih iskustava uopstavanjima pokusava da potisne svoju proslost koja mu se ne svidja.

Grunf

pre 8 godina

Draga deco,
Ženu ako želite da zdaržite za sebe od nje ne tražite vernost.Nikada ne postavljajte ono glupo pitanje:"Koji sam ti po redu".Dobićete uvek isti odgovor pa drugi.Kakvo je to glupo pitanje koliko je ko imao nekoga tokom svog života.Da li je bitan kvalitet ili kvantitet?Šta je ko naučio.Ko je kakva iskustva stekao.Šta sad žena koja je bia sa 20 muškaraca je nešto lošija od one koja je imala jednog ili dva ili tri.Zamislite ženu kojoj ste Vi drugi a ona recimo s Vama u braku ima stalnog trećeg.Imate zanimljiv brak po sistemu ja moja žena i njen ljubavnik.Imejte žene 50 ako u tome uživate i nikada ništa nećete biti lošije od one koja nije imala ni jednog.Sve ide u svoje vreme.Kada se istutnjite želite porodicu onda je vaćno da ste lojalni,odani svojm mužu,deci...Makar bili i 24 sata sa nekim muškarcem budite s njim bar ta 24 sata a polse teraj dalje.Isto važi i za muškarce.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

Molder

pre 8 godina

Nikad nije dosta,nikad nije previse jer dok god se zivi i dise,uvek moze bolje,uvek moze vise!!Ili kako je rekao cika Jova Zmaj;J....e se deco,j...nje je Raj!

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

Maca

pre 8 godina

@Ivan
Dragi Ivane, da ne bude neke zabune nije ti odgovorila ''Maca'' koju si pitao, nego neka druga ''maca''. Tako da si prepusten na milost nekoj drugoj. Pozz

zigot

pre 8 godina

@Lean On Tebrex ... samo napred momak.

iskreno, sto se mene tice interesuje me iskljucivo da me draga ne shije ... tj. dokle god sam ja jaci na broju sve je ok ... naravno to govorim samo zbog ovo malo ega sto unosim u vezu... iako svi mi imamo neku granicu u principu ja mislim da je vise partnera nacelno bolje, mada je kvalitet dosta bitniji od kvantiteta... granica nekih mojih ortaka je 5-10...dok drugima apsolutno nije bitno... moja granica je negde do 30 jer sam tu komforno u vodjstvu ;-)

stele

pre 8 godina

Kada kupujes automobil, gledas da ima sto manju kilometrazu i da je sto mladji. Ista stvar je i sa zenom. Ako je bila pre tebe sa njih 20, da li je moguce da si toliki totov da pomislis da ti mozes da joj ponudis nesto sto onih 20 pre tebe nisu? Kako mislis da je zadrzis kad 20 momaka pre tebe nije uspelo. Ono sto prica tebi, to je isto pricala i njima. Imaj na umu da dok je ljubis, da se zapravo ljubis sa 20 tipova istovremeno. Takve zene su samo za sex za jedno vece varijantu. Ako to zelis, onda je to pravi izbor. A trazis li majku za svoju decu, bezi od ovakvih sto dalje.

Ljubisa

pre 8 godina

Ovo je tacno, meni je unistilo vezu. Devojka mi je rekla da je spavala sa 7-8, naknadno sam sasvim slucajno preko zajednicke drugarice saznao da je broj preko 30. I neka sam tipican Balkanac ali sam je mnogo drugacije gledao, nedugo zatim i prekinuo, zbog laganja a i same cifre, obzirom da se radi o manjoj sredini, gde se vecina zna medjusobno. A i utice na celokupnu sliku zenski promiskuitet, cinjenica da nije bivala verna sigurno. Inace bila je sjajna prema meni, ali eto. PS, paradoks jeste da sam ja spavao sa duplo vecim brojem. Neko bi rekao licemerno, ali u takvom svetu zivimo. Za muskarce nije degutantno, jednostavno.

DaLanik

pre 8 godina

"sa više od 20 partnera"

Covece, ta koja je spavala sa vise od 20 je ne promiskuitetna nego je rava na kvadrat. Ako se zene i muskarci udaju/zene oko 30te godine, a ona je u proseku spavala sa bar 2 muskarca godisnje.... sorry, nema sanse da je to normalno. Mozda ovim klincima, oni ionako nemaju veze, njima je normalno i da zenske piju pivo i podriguju, verovatno. I da imaju vestacke nokte i obrve. Rekao bih da je, recimo do tridesete godine, normalno da je zenska imala maksimalno (ali MAKSIMALNO) recimo 6-7 partnera. Sve preko 10 je promiskuitetno. Idealno 3-5. Kod muskaraca, naravno, nije sto vise to bolje, ali je normalno da ovaj broj bude malkice veci - recimo 10-15. Ako nije - bice neizivljen pa ce posle varati zenu :)

Lean On Tebrex

pre 8 godina

Moja sadasnja verenica sa kojom sam u vezi nepunih 6 godina, a od toga 2.5 god. i zivimo zajedno je u svojoj proslosti imala izmedju 20-25 partnera, dok je ona meni bila prva! Naravno, ja sam bio radoznalan na pocetku nase veze i tako dosao do te brojke iz njenih usta, ne rekla-kazala... Ja nisam imao hrabrosti da saopstim moju tacnu cifru jel me prosto bilo blam. U pocetku sam zaista bio u velikoj deilemi da li da ostanem sa devojkom koja je promenila toliko muskaraca, ali vremenom sam to nekako ostavio po strani i vrednovao samo one situacije koje se dogadaju od kako smo zajedno. Shvatam da ce velika vecina vas reci da je moja sadasnja devojka u proslosti bila promiskuitetna i da je to povelika brojka, ali ona je promenila mnogo toga od kada smo zajedno pa i to cesto menjanje partnera jer me zaista nijednom u proteklih 6 godina nije dovela u situaciju da ozbiljno sumnjam(ljubomoru ostavljam po strani), a slozicete se da su poverenje i medjusobno razumevanje mozda i dve najvaznije stavke kako bi jedna veza normalno funkcionisala i bila odrziva. Toliko od mene, i ljudi, volite se, a brojke i matematiku kao egzaktnu ostavite po strani jer joj ovde definitivno nije mesto.

Nikola

pre 8 godina

Ne znam kako se pronalazi veza izmedju broja partnera i karaktera neke devojke. To su dve potpuno podvojene stvari i nemaju veze jedna s drugom. Moja devojka je recimo visoko skolovana, radi vec preko 10 godina u svetu finansija, pametna je i veoma karakterna. E sad, sto se tice seksualnog zivota, tu je bila poprilicno aktivna. Pre mene ih je imala blizu 50. Jednostavno devojka voli seks i voli da menja partnere, i tu je kraj price. Ali ona je i dalje divna osoba, postena, karakterna, pazljiva, porodicna... Broj partnera je ne definise kao osobu i zato ostavite devojke na miru!

Ja sam

pre 8 godina

Svašta, ja spavam s kim hoću, kad hoću. Kad budem htela vezu, ako se tom dečku sviđam kao osoba i ako mu je stalo do mene, neće mu smetati ni moja prošlošt. Glupo je sebi uskraćivati zadovljstvo i uživanje zbog okoline. Svako ima pravo da sa svojim telom radi šta hoće. A i ne razumem kako pojedinci očekuju da je devojka od 25+ godina spavala samo sa jednim, dvojicom? Po meni nije uopšte puno imati 10, 15 seksualnih partnera ako imaš 25 i više godina.

dragaN

pre 8 godina

Imam 43 godine. Spavao sam sa oko 50 zena.
Sto se devojaka tice, uvek se moze preracunati koliko je muskaraca imala na osnovu formule koju sam razvio.
Ako na primer ima 30 godina, pitam je kolika joj je bila najduza veza. Na pr8imer njen odgovor bude jedna veza od 3 godine i jedna od dve. Ostalo sve po mesec dva.

Ako pretpostavimo da je izgubila nevinost u 19 i da je normalna devojka, odnosno da ima normalne seksualne potrebe, u periodu kada nije bila u dugim vezama, znaci da je na svakih nekoliko meseci spavala sa novim. To znaci 3-4 partnera godisnje. Ako je periodu od 19-30 godine, sest godina nije bila u ozbiljnim vezama, znaci 18 - 24 partnera u tom periodu. Plus dve duge veze. I ako pretpostavimo da je u tim dugim vezama prevarila momka 1-2 puta, znaci da prosecna devojka od 30 godina je spavala sa oko 22 - 28 muskaraca. Ovu formulu sam proverio u praksi. Nekoliko devojaka mi je priznale svoju cifru i podudaralo se sa formulom plus minu 15%.

I da se razumemo, nemam nista protiv te cifre. Po meni je sasvim normalno da devojka koja je sama, s vremena na vreme, na nekoliko meseci sretne nekog koji joj se svidja i sa kojim ce spavati bilo u pokusaju da zapocne vezu, bilo iz cisto seksualnog zadovolstva. Devojke koje nisu takve me ne interesuju.

sweety

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.

Miloš

pre 8 godina

Deco draga, 25 godina braka, nikada zenu nisam pitao koliko je frajera imala, ne interesuje me. Ni ona mene nije pitala koliko sam devojaka imao. Nikada nisam zavukao ruku u njen dzep, tasnu, nikada nisam uzeo njen mobilni da vidim sa kim razgovara ili se dopisuje. Sami jedno drugom pokazujemo interesantne stvari u telefonu, na internetu. Jednostavno nas dvoje imamo i neke svoje svetove i pravo na prostor, da mozemo da disemo. Zasto mislite da je neko necija svojina ili da ste vlasnik necijeg dela tela? A i hirurzi resavaju taj "problem" za, cini mi se 600,700€ tako da drage muskarcine uvek mozete da budite prvi.
(Dzo, 03. septembar 2015 12:47)


Brate Dzo, cenim tvoj komentar, ali ja ni najmanje ne razmišljam tako...

P. S. Ninfomanke će mi lupati minuse...

Andjela

pre 8 godina

Drage zene, sta ce vam muskarci? Linearni su, grubi, ne mogu da vas dovedu do orgazma. Vreme je da predjete na zene! Dosta je bilo mucenja! Divna porodicna istopolna gnezda, puna razumevanja, paznje, iskrenosti.

I jedan je previse!

Trener

pre 8 godina

Ne samo da su nepisane norme vec ustvari jesu realno bitne cinjenice za zdravlje porodice i pravilno funkcionisanje. To nije samo na balkanu vec i u Spaniji, Italiji i Nordiku. Zenska osoba koja se odluci boriti protiv njih je unapred los roditelj i kreiralac lose sredine za rast dece.
Sto se tice laskanja ono je uvek pozeljno i to u sto vecem obimu.

idemo

pre 8 godina

Naravno da je bitan broj uvek. Ako je bila sa 20 pre mene bas ce da se zaustavi na meni 21. Znaci da se zaljubljuje lako, da ne ceni sebe ni malo, da joj je cena niska i da joj seks dodje kao hobi. Takvoj devojci mozda ne fali nista, samo ja ne preferiram lake za zenidbu ;)

azimuth

pre 8 godina

Ja sam dugo imao dilemu iz naslova. A potom sam cuo misljenje mog dede koji je vec duboko zasao u godine. Moguce je da i nije njegovo nego je doslo od njegovih predaka. Ono kaze: Nije isto pljunuti iz kuce u dvoriste i iz dvorista u kucu. Eto, nije isto. Nece nikada ni biti. Mi nismo isti. Utoliko treba prihvatiti sve razlike medju nama, jednako prirodno koliko nas je i sama priroda drugacije napravila.

samo ja

pre 8 godina

Nijedan nije visak?
Ma hajte ljudi...
Imao sam devojku sa 27 koja je imala 22.
Zabavljali smo se godinu dana, i bilo je divno..
U jednoj prici oko seksa mi je rekla da je bila sa oko stotinak momaka i ja sam se sokirao. Ja sam do tada imao oko dvadesetak devojaka.
Dvadeset godina kasnije i dalje se secam divnog vremena naseg zabavljanja ali gorak ukus je ostao zbog njene informacije...

neutralni posmatrac

pre 8 godina

Boli me uvo. Iskreno. Ako je osoba meni verna, uopste me ne interesuje koliko ih je bilo pre mene. Jedan, ili 101, ne moram ni da znam, a i da znam, ok sam sa tim.
Umesto da bude važno kakva je osoba prema vama, šta radite zajedno, vi gledate broj partnera...

savetnik zamenik

pre 8 godina

@ stele
"kad kupuješ automobil gledaš da mu je kilometraža što manja i da je što mlađi. ista stvar je i sa ženom".
Da, kad kupuješ ženu. U suprotnom si običan primitivac.

Bojan Ilić

pre 8 godina

Jeste, neka je pregazi bataljon i nema veze....:-))

Prvo da izadjete iz svojih ulica i da vidite da nigde nije "normalno" da zensko izmenja "milion" muskaraca, prvo zbog nje same ako ima postovanja prema sebi!

I ne folirajte se i ne glumatajte "liberale"....:-))

Nije bitna "nevinost" , bitno je postovanje u braku!

petar

pre 8 godina

Ne bi bilo korektno da je bila sa vise muskaraca, pritom mislim na vise od petorice do neke 25-26 godine zivota.
I to je plafon mog kriterijuma, ne mogu da verujem sta sam napisao.
O devojkama koje ubrzano menjaju partnere ne mislim nista lose, ali vecini momaka jednostavno takva ne treba, vise za neko zezanje i tako.

Ivan

pre 8 godina

Ako je neka cura imala previse partnera to ipak znaci da nesto nije uredu. Kolko shvatam ovde se referira na uobicajne zene tako da nerazmatram swingerke i druge zene koje su u "neko svom posebno fazonu" - postovanje.

Ceste promene partnera pre braka su posledica kompleksa. Ili je neko zrtva necije posledice kompleksa pa mu silom prilika veza traje kratko.

Kada maldi ljudi normalno izgledaju i normalno se ponasaju mladalacka veza bi trebala da traje 2-3 god. Normalno je da onda broj partnera mali < 7 jer se nema kad za vise.

Ja za broj nepitam vise me interesuje koliko je zena u proseku dugo bila sa partnerima. Ako ih je menjala na po dve nedelje znaci da je pristajala na krseve koji su joj se brzo smucili. Ako su je menjali na po dve nedelje to znaci da je ona bila krs.

Kad kazem krs to moze da se odnosi i na fizicku pojavu i na mentalnu ili obe.

...

pre 8 godina

Zavisi od osobe do osobe. Nekog bas briga a nekome je jako vazno. Meni je recimo to vazno jer dosta govori o toj osobi kao i zbog propratnih nezeljenih efekata do kojih bi moglo doci u braku. Nazalost, na globalnom nivou preovladava nedostatak svesti kao i podsticanje bludnog i razvratnog zivota kao jedinog ispravnog modela ponasanja. Ljudi koji su savesni ce razumeti moj komentar a oni koji nisu nece, pa shodno tome ocekujem veliki broj minusa.

ivan

pre 8 godina

Tvoj je najlepši! 
Tvoj je najveći! 
Ti si mi prvi!
(dugi, 03. septembar 2015 11:42)

Meni ovo neka devojka da kaze odmah bih je ostavio :) Kako zna da je najveci i najlepsi ako sam prvi? :D
Strasno me nervira kada mi devojka kaze da sam joj drugi a znam da laze ili kada mi kaze da me voli posle nedelju dana. Ako nesto nije realno, ne lazite, pobogu.

zoran

pre 8 godina

kao muskarac bilo bi mi glupo da kazem devojci da sam bio sa 50-80 zena,cekaj nesto stvarno nije u redu sa mojim mozgom ako bi bilo tako,a da mi devojka od 30-35 kaze da je imala od 10-30 muskaraca,ma odma zdravo iz mesta

@Nikola
devojka ti je bila sa 50 momaka ??? hoces brdo zenskih pluseva ili si Nikolina pa si izostavila jedno slovo

Nesa

pre 8 godina

Nije bitno sa koliko je muškaraca bila, bitno je da ja budem među njima. Što se tiče ovih koji žele nevinu za ženu, mogu samo da ih podržim i da im se smejem.

feminizam=borba za jednaka prava muskaraca i zena

pre 8 godina

@Vuk
Moderna porodica se raspada jer zene vise no moraju trpe razne gluposti da bi ostale u braku, jer im je danas moguce da zive i ako nisu udate. Da se ne zavaravamo, zenama je bilo vrlo tesko da prezive ako nisu udate; do pre stotinak godina zene nisu nasledjivale imovinu, nisu se skolovale, nisu radile. Danas je to sve drugacije i zato brak danas mora da bude odnos ravnopravnih partnera.

Tamo gde muskarci to jos nisu shvatili, brak se raspadne. (Naravno ima nekad i drugih razloga da brak ne opstane)

neko ko je prosao sve

pre 8 godina

@Alexandra Auuuu pa u pravu su ljudi, retko ko 25-30+ zeli tako nesto pored sebe, imas paljevine koji su nesigurni u sebe i jedva cekaju neku cednu i spremni su i godinu dana da cekaju i sve zivo da rade samo da joj "skinu mrak" i posle cao zdravo. Licno sizeo sam kad mi dodju 20+ godina a nevine, kako da eksperimentisete i da uzivate kad ti jos nisi ni usla u taj svet. Meni samo nije jasno za koga si ti cuvala tu tvoju nevinost? Sestro slatko od 16-17 si trebala da pocnes sa tim i da menjas i da probas sve, da bi do neke 23-25 nasla sebe i mogla mirno da udjes u brak. Ovako sta, ti neizivljena i kad pocnes da ludujes sa 30-40 sta onda???

Chika qre

pre 8 godina

"Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. "

Draga Nina, postoji dobar razlog zasto zene uvek kazu manji broj, a muskarci veci. Prosecno zensko za sex samo treba da pita prosecnog muskarca, a obrnuto je skoro nemoguce. Uporedi FB profil muskarca, kad otvori, i pogledaj koliko poruka ima prosecno zensko u svom inboxu, to je vise nego dobar indikator.

vuk

pre 8 godina

Prvo i osnovno muškarac i žena nisu isto tako da ni ne vaze isti kriterijumi. Ženama je sex sredstvo za ostvarenje cilja dok je muškarcima cilj. Broj partnera koji je žena imala tokom zivota govori o njoj samoj. Ako je žena cesto menjala to znaci da ne zna sta hoce, tako da ce i X-ti dosaditi posle nekog vremena.

Pajser

pre 8 godina

Kad mi muskarci mozemo da cepamo koliko hocemo ne vidim zasto bi to devojkama zamerali kada i one vole sex isto koliko i mi. Ako sam npr ja imao 30 partnerki i tako postao dobar je..c jer sam stekao iskustvo onda je i devojka sa slicnim brojem partnera nista drugo nego iskusna. Mada i ako je neiskusna, steci ce iskustvo kad tad. Te brojke u principu nisu bitne i ne znam sto sam ovo uopste i napisao...

Stanimir Branimir

pre 8 godina

To uglavnom brine one koji su nesigurni u sebe. Ako je neko opsednut prošlošću, onda neka i ostane u njoj. Ostali gledaju napred.

...

pre 8 godina

@Jelena

A zasto je muskarac ponizava? Pa valjda to treba da bude obostrano, da vidis sa kim imas posla kao i on sa tobom a ne da vam nakon par godina u braku isplivaju vase avanturice ili mozda video klipovi.

@Dzo

Ti hirurski zahvati koje pominjete nemaju apsolutno nikakvu vrednost. Pitanje je zapravo kakva je to osoba, zasto je ona toliko menjala momke, zasto nailazi stalno na pogresne, mozda je to zbog novca (trenutno izuzetno aktuelno).

@Maca

Isti odgovor kao i u slucaju Dzoa. Hirurski zahvat nista ne menja ako je preko nje preslo desetine muskaraca pre toga (a to ce se saznati pre ili kasnije). Istina je da se ne moze sa sigurnoscu saznati, ali za sto vise momaka saznas, vrednost devojke sve vise opada i sve vise raste sumnja u nju. Kad imas cistu prosloct imas i cistu savest i nemas strah od duhova iz proslosti.

@geekette

Veoma jednostavno, da nadjete muskarca koji vam se iskreno svidja i sa kojim zelite buducnost a to cete saznati tako sto cete zajednicki provoditi vreme sa njim upoznavajuci ga, a ne kao vecina devojaka koje drze momke na uzici a onda izadje u grad gde je prvi smota.

Žena

pre 8 godina

Nemojte da budete licimerni (muškarci). Ako si ti spavao sa pola devojaka u gradu, nemaš prava da se ljutiš ako je i tvoja devojka slično uradila, kao što nemaš pravo da se ljutiš na neku jer joj nisi prvi. Ako si ti nevin, ili si ih imao jednu, dve, onda traži neku koja nije promiskuitetna. Svako treba da traži spram sebe.

Dzo

pre 8 godina

Deco draga, 25 godina braka, nikada zenu nisam pitao koliko je frajera imala, ne interesuje me. Ni ona mene nije pitala koliko sam devojaka imao. Nikada nisam zavukao ruku u njen dzep, tasnu, nikada nisam uzeo njen mobilni da vidim sa kim razgovara ili se dopisuje. Sami jedno drugom pokazujemo interesantne stvari u telefonu, na internetu. Jednostavno nas dvoje imamo i neke svoje svetove i pravo na prostor, da mozemo da disemo. Zasto mislite da je neko necija svojina ili da ste vlasnik necijeg dela tela? A i hirurzi resavaju taj "problem" za, cini mi se 600,700€ tako da drage muskarcine uvek mozete da budite prvi.

Alfatoksin

pre 8 godina

Moja zena je bila nevina kada smo se upoznali. Sada ima 31g a tada je imala 24. Ja sam joj prvi ali od nedavno sam joj dozvolio da ima jos jednog i ne mogu vam opisati koliko to uzbudjuje i nju i mene. Ja sam taj koji je to predlozio i na pocetku se bunila. Skoro 5 meseci sam je nagovarao i pristala je. Gledam ih u akciji a posle je i ja dohvatim i vise je nego odlicno.

Objektivan

pre 8 godina

Ja ne znam ko jos traži da mu žena bude neka kojoj je on prvi. Stupamo u brak sa 27-28 godina. Ajmo sad ono logično. Prosečno prvo seksualno iskustvo imamo u periodu od 15-17 (neki napredni i ranije neki i kasnije), bilo da je reč i o nama muškarcima i o ženama. Sad nek je
imala u periodu od 10 godina 5 veza od
po godinu dana pa za očekivati je da je
spavala sa svakim. Ako je imala 5 partnera da li je promiskuitetna. Ja mislim da nije. Svi smo mi imali prošlost a ako želite sa nekim da imate skladan život ostavite tu prošlost iza sebe.

Jelena

pre 8 godina

Pitam se kako se to muskarci ne zapitaju da li se zena gadi njih ako su pre nje bili sa 20 ko zna kakvih sve zene, da li se i prema njima moze primeniti poredjenje sa starim autom i kilometrazom.

A koliko je muskaraca previse? Previse je kad dosade, postoje tada i alternative.

Zene koje dozvoljavaju da ih muskarac ponizava na ovaj nacin, da im zamera proslost, bolje ni ne zasluzuju.

Milan

pre 8 godina

Kakve veze ima brojka? Ja sam se kasno ozenio tako da sam imao preko 100 seksualnih partnerki (4-5 duze veze a ostalo prolazne avanture, nekad na par dana, nakad na jednu noc). Moja zena je imala njih 7-8, bar tako je rekla kad sam je neobavezno pitao. A mi smo eto u srecnom braku i imamo dvoje dece. A ne vidim da bi bilo nesto drugacije ni da sam ja smanjio broj pa joj rekao 20-30 ni da je ona povecala broj pa rekla 20-30.

P.S.
Ako neko misli da je preko 100 veliki broj, evo objasnjenja. Pre braka sam bio seksualno aktivan 22 godine (od 17 do 39). Ako izuzmem 6-7 godina ozbiljnih veza, to je 15 godina avantura, sto je otprilike 6 devojaka godisnje. Na moru bi uglavnom bile 2-3 avanture, tako da ostaje 2-3 s proleca kada je bilo puno zurki i oko nove godine. Treba dodati i slubene puteve, seminare kad su svi seksualno aktivni (i samci i ozenjeni/udate).

ljubisa

pre 8 godina

"Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. "
Licno takvu i trazim sa malim,identicnim IQ,vama sa visokim ostavljam da se vatreno zabavljate.

Nina

pre 8 godina

Pa nije bas da broj nije bitan. Mada je licemerno da se samo devojke stavljaju na stub srama zbog broja partnera. Ona fora "kljuc-brava" koju muskarci vole da koriste je prihvatljiva samo onima kojima je IQ manji od broja godina. Svako ima pravo da sa svojim zivotom radi sta hoce ako time nikog drugog ne ugrozava. Takodje svi mi biramo partnera po nekim svojim kriterijumima, nekome je vazan izgled, nekome harizma, nekome kakvi smo u dusi... Meni licno je (izmedju ostalog) vazno da muskarac ima priblizno isto iskustva u se*u kao i ja. Ne imponuje mi cinjenica da je spavao sa gomilom devojaka, posto ja posmatram se* kao intiman cin izmedju dvoje ljudi koje vezu emocije, samim tim osoba koja to olako shvata i lako se upusta u odnose nije osoba sa kojom zelim da budem u vezi. Naravno nije broj partnera jedino sto je bitno ali eto jeste jedna od stavki koja je (naglasavam) meni bitna. Takodje postujem izbore drugih ljudi i smatram da nas na svetu ima dovoljno da svako moze da nadje nekog po svojoj meri :) Jedino su mi jadni "muskarci" (namerno stavljam pod navodnike) koji su spavali sa ko zna koliko devojaka ali su kriterijumi za njihovu buducu zenu da je nevina ili da je imala 1-2 partnera. Kao njima se moze, a devojka koja razmislja kao oni je kur*a, jer je eto zensko i zene ne bi smele da uzivaju u se*u vec da cekaju citav zivot na muskarca koji treba da odvuce sto vise devojaka u krevet pre nego sto se obaveze da ce provesti zivot sa tom jednom.

dragance

pre 8 godina

Samo pomislite da je buduca majka vase dece bila sa 10 tipova, pa i sa 5. Cao, zdravo. Ako ces da zenis to je bitna informacija. Ako ces da udaras recku koga briga. Necu valjda da provedem zivot sa nekom koja je promenila pola kraja. Nego smo mi muskarci slepi a i glupavi za te racunice. Nikad ne pomislimo ko ce sutra decu da nam vaspitava nego jel dobra u krevetu. Dve-tri duze veze da je imala to je kulturno sve preko toga moze - al iza ugla.

sarajevo u srcu

pre 8 godina

Teska tema a u komentarima svega i svacega

Ovako,ja imam 28 godina,djevojka 23
Odmah da kazem da ne znam s koliko je bila niti pitam
Ali,da znam da je imala sex sa recimo 10-15 muskaraca ja bih je ostavio da je volim kao mamu
Vi sto kazete da vam je svejedno da je i s 50 bila PRIJE VAS zapitajte se kolike su sanse da vas ne prevari,po meni 0,1%
Dakle vi ste spremni preci i preko prevare,onda ja nisam normalan
Kako da sutra legnem pored zene ako znam da me noc prije prevarila???

I provjeravat cu je uvjek,otkako s sam sebe uhvatio da lazem nikom ne vjerujem
A bog dao zene su majstori za to i manipulisanje ovim "normalnim" kojima je svejedno s koliko su im zene bile

zoran

pre 8 godina

moram da odgovorim izgorecu
drage dame,to sto pricate da devojka koja nije imala mnogo partnera je seksualno neiskusna, frustrirana,pa cemo posle placati ku.ve to okacite macku o rep,znaci smesno sta pricate
pa dobro jesmo li svi muski ovde ludi,pa ti kazi slobodno da si bila sa 40 muskaraca pa da vidimo kolko ce veza da ti traje,o braku mozes da sanjas samo
po cemu je to seksualno iskustvo toliko bitno,jel je to nuklearna fizika pa mora godinama da se uci i da se promeni brdo muskaraca

bio sam zaljubljen u jednu devojku dugo,saznao sam kakva je stuka,sada je odpadak za mene
postoji jos jedna zbog koje ne spavam,pa pristao bi da mi ga odseku a njoj zasiju i da nemamo seks do kraja zivota,pre toga bi napravio dece za FK buducnost
da,a sta bi sa onim da morate emotivno da se vezete da bi ste imale seks,50 puta se emotivno vezujete,da da

nevina

pre 8 godina

Svim muškarcima koji misle da će da ih vara žena koja je menjala partnere imam da poručim sledeće:
Bila sam u vezi skoro 10 godina sa prvim i jedinim muškarcem u mom životu. E onda sam ga prevarila jer sam htela da probam nešto drugo, smučio mi se, eto priznajem. I drago mi je da jesam. Ajd sad lupajte minuse. Toliko o vašoj teoriji, praksa je drugo. Koja nema dovoljno iskustva će kad-tad da prolupa...

Nata

pre 8 godina

Strasno me nervira kada mi devojka kaze da sam joj drugi a znam da laze ili kada mi kaze da me voli posle nedelju dana. Ako nesto nije realno, ne lazite, pobogu.
(ivan, 03. septembar 2015 12:23)

Pa ti nemoj pitati, ona te nece slagati. A mi muskarci ne lazemo? Povecavamo broj devojaka, kazemo da idemo negde poslom, a u stvari moras sa caletom i kevom kod babe, auto ti na servisu, a u stvari auto nije kod tebe nego kod tate, povecavamo svoje uspehe, itd... A ja sam moju sadasnju zenu zavoleo posle nedelju dana. I posle X godina se volimo kao te prve nedelje...

zigot

pre 8 godina

@Lean On Tebrex ... samo napred momak.

iskreno, sto se mene tice interesuje me iskljucivo da me draga ne shije ... tj. dokle god sam ja jaci na broju sve je ok ... naravno to govorim samo zbog ovo malo ega sto unosim u vezu... iako svi mi imamo neku granicu u principu ja mislim da je vise partnera nacelno bolje, mada je kvalitet dosta bitniji od kvantiteta... granica nekih mojih ortaka je 5-10...dok drugima apsolutno nije bitno... moja granica je negde do 30 jer sam tu komforno u vodjstvu ;-)

Bane

pre 8 godina

Nikada mi neće biti jasno kako to broj partnera utiče na sexualno iskustvo.
Recimo jesam li ja bolji vozač ako sam sa 20 različitih automobila prešao po 100 km i ukupno napravio 2,000 km ili ako sam sa 5 auta prešao po 100.000 km i tako napravio pola milioma km. Mislim, ja sam tek u nešto dužim vezama primetio da se partnerka totalno opušta i prepuša i postaje spremna da eksperimentiše. Ako prvo veče neka koja je bila sa gomilom njih krene rutinski da te sexa kao u porno filmu, a mi ovde kao filozofiramo da po tome ne treba suditi o njenom karakteru.....ne znam.

Jelena

pre 8 godina

Evo ja imam 23 godine, spavala sam samo sa dva decka u zivotu. Jedan mi je bio prvi decko kada sam imala 19 godina, a drugi sada moj verenik. Mozda zvucim glupo i primitivno i neko ce da mi se podsmeva (kao neke moje drugarice). Mogla sam imati seks sa njih 100 , 10, 50, ali mi se gadilo. Ne bih mogla nikada da spavam sa vise od 3,4 muskarca u zivotu pa vi sad pljujte i mrzite.

dupli standardi me nerviraju

pre 8 godina

@ Vuk :nije ni čudo što se raspadaju moderne porodice jer ste vi muškarci takvi kakvi ste , kada vam odgovara hoćete balkanski poredak a kada vam ne odgovara onda se pozivate da smo htele ravnopravnost , ajde bre ne glumite više, gori ste od žena , licemeri jedni!

@ Trener : isto tako onda, ni tatko sa mnogo žena iza sebe nije podoban roditelj isto koliko ni mama sa mnogo partnera jel tako, naravno da jeste po tvojoj teoriji, osim ako teorija nije licemerna i kontradiktorna?

Karakondžula

pre 8 godina

E AKO OVA STUDIJA KAZE TAKO ONDA SVE TE POSTENE ZENE KOJE NISU PROMISKUITETNE NEMAJU STA DA BRINU. A I KAO DA JE BITNO REPRODUKTIVNO ZDRAVLJE ZA NEKOG.

Ludak

pre 8 godina

@aleksandra: Ja imam 36 godina i nisam klinac a ja bi vise hteo iskusnu devojku zato sto zelim dobar seks a ne da budem sa nekom koja nezna aman nista. To neznaci da nikad nebih bio sa nevinom devojkom ako mi se svidja.
Ako si nevina zato sto ti to biras onda nije problem u tebi.

Sumorna budućnost

pre 8 godina

Danas su ljudi odbacili moral, sram, stid, jednostavno su umrtvili savest i još se diče time. Današnji čovek ulazi u odnose radi "zabavljanja a ne radi braka i porodice zati i strada jer ne zna šta hoće u zivoti tj nije vaspitan da zna šta hoće.
Iskren da budem mene je od devojaka jedino zanimala porodica i brak, a ovo "zabavljanje" se može i u braku. nemaju za badava devojke "djanu" , šteta što deojkama i muškarcima ne pise na čelu brojka, brzo bi nestali razvodi brakova garantujem ili ih uopšte ne bi ni bilo.

Radman

pre 8 godina

Moje neko iskustvo sa zenama ono sto sam primetijo da devojke koje su imale vise partnera su emotivno prazne i ne znaju da dadu ljubav muskarcu i da ga vole a mislim da je slicno i sa muskarcima.

Ertz

pre 8 godina

Ljudi su danas ozvereni kako je rekao vladika Nikolaj. U tom duhu, a u vezi sa ovom temom, mogu da kažem da su ljudi postali poput pasa lutalica.

Gojko UK

pre 8 godina

@Alexandra Evo ja cu ti pokusati odgovoriti..Podrzavam to st si jos uvek nevina sa 22, u danasnje vreme kada klinke gube nevinost po toaletima osnovnih skola sto je vise nego tuzno.. Ja sam 75 godiste i prvu ozbiljnu devojku do koje mi je bilo stalo sam cekao 2 godine da spavamo! Ja sam imao tad 22 ona 20 i bila je nevina.. Mada bilo mi je lakse malo da cekam, jer sam imao slobodu od nje da svrljam malo jer je znala da ako me bude uslovljavala sa tim da me moze izgubiti.. Doduse ni ja nisam to nesto posebno koristio, uvek sam birao mogucnost da se vidjam s njom da se ljubimo i mazimo nego da trcim za nekim lakim ribama i imam obican sex.. Spavao sam samo sa 2 za to vreme.. Pretera ja sad..?u tvom slucaju ne zuri i ne brini,proceni koji momak ima ozbiljne namere i ako takav naidje i ako mu je stalo do tebe cekat ce..

AFK

pre 8 godina

Za ove koji govore da cifra nije bita.
Ako je neko promenio 20 i kusur zašto mislite da potpisom u opštini neće cifra ići na 30? Naravno što je manji broj veće su i šanse za lojalnost!!! Odakle ovoliki razvodi brakova ako je nevinost loša?

Maca

pre 8 godina

Dragi nasi muskarci, ne mozete nikada znati sa sigirnoscu, kao sto neko rece dole i nevinost se moze ocas posla srediti. Stoga je predlog da se (po)brinete da ostavite traga u secanju devojke bilo da ste sa njom sat vremena ili vise ako vec nema prostora za zauvek. Na kraju, kao sto neko rece, nije bitno koji si, bitno je da si poslednji.

eMBe

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
(Alexandra, 03. septembar 2015 14:45)

Imam 25 godina i bio sam sa nekih 40 devojaka do sada (Poslednjih godinu dana sam miran, ušao u jednu lepu vezu i postoje šanse da se brojka više ne promeni) i smatram se kompetentim da odgovorim.
Očigledno da imaš pogrešne momke u okruženju, to što si nevina sa 22 je sasvim normalno. Ne treba da radiš nešto samo da bi uradila ili zato što to neko drugi želi...
Meni je uvek bilo lepše da se trudim oko devojke, obigravam danima, mesecima, da se zaljubim i odlepim, tada je i seks lepši nego kada to radiš u wc-u kluba na devetom spratu sa nekim koga si upoznao pre 10 minuta, dok horde devojaka kucaju na vrata i psuju :-)
Sa tri devojke u životu mi je seks nešto značio i bilo je divno, ovo ostalo je bilo samo popunjavanje broja...

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.

@(sweety, 3. septembar 2015 15:02)


Nadam se da ce tvoj sin, ako ga imas ili kada ga budes imala biti odusevljen i ponosan na sva ta tvoja predjasnja ljubavna iskustva i tu tvoju pricu kada je bude od nekoga cuo, ja bas nisam te srece da imam majku sa tako savremenim shvatanjima, ona meni kaze da nikad ne bi prevarila svog muza, a mog oca, jer ne zeli da nas bruka i blamira pre svega zbog svoje porodice pa onda i sebe, moz misliti da dasnas u 21. veku neko razmislja o blamu i moralu, e bas stvarno svasta.

wut

pre 8 godina

U ovakvom vremenu gde žene biraju i gde su one čuvari seksa naravno da će imati više seksa od muškarac i da će moći kada god zele i sa kim žele.

I ja kao muško bih govorio "....ma broj nije bitan, bitno je da sam ti poslednji...." ali pod uslovom da imam priblizan broj kao danasnje devojke. Zbog toga su žene licemerne.

dre

pre 8 godina

Kao sto kaze stara narodna izreka "ring or no ring,a hoe gonna be a ho".Zene i muskarci, mogu imati koliko god partnera hoce, jer za svaku robu postoji kupac. Ali nemojte molim vas kad udari trideseta da se prodajete cednost i da glumite ono sto niste.

sandra

pre 8 godina

jel vi muskarci stvarno mislite da volite sex vise od zena i da imate pravo da ga cesce upraznjavate?! ja prosto ne verujem sta citam ovde...
meni je sex jedna od nasusnih potreba isto kao vazduh hrana i voda. imam 30 godina. od rane mladosti sam svesna svoje sexualnosti i svojih potreba, i od 14 godine sam se upistila polako u sexualne aktivnosti...do 23 godine imala sam do 20 partnera. od toga nekoliko kracih veza, i dve duze( po dve godine), za vreme kojih nisam varala patrnere, koliko god vam to cudno zvucalo( imam sopstvena moralna merila), bilo je i onih za jednu noc. zatim sam se udala iz ljubavi(a sex je bio odlican), a svog supruga nisam prevarila cak ni posle nekoliko godina loseg sexa( dakle nisam promiskuitetna nimfomanka koja ne ume da se kontrolise). tek pri definitivnom kraju braka( nepomirljive razlike sto bi ameri rekli) sam se opet upustila u sex sa drugim muskarcem, iako je mene suprug odavno prevario.
dakle, ne sudite o zenskom karakteru na osnovu broja sexualnih partnera.

Vrati se Jašua

pre 8 godina

Vladika Nikolaj ".....devojke svilu nose, grehom se ponose. Dok madi momci poštenju se smeju i svoj greh niodkoga ne kriju.

Prorečeno još pre pola veka a i više.

sandra

pre 8 godina

dragi muskarci, imam jednu novost za vas, jer je ocigledno niste svesni. devojka koja ima izmedju 25 i 30, a imala je samo nekoliko sexualnih partnera, je u najvecem slucaju za sex nezainteresovana, ni talentovana, niti ce ga sa vama u braku upraznjavati redovno. dakle, dobicete neiskusnu, i frustriranu suprugu, pa cete opet trcati da je varate sa ovim devojkama koje nazivate promiskuitetnim, jer su u proseku imale po 2 do 3 partnera godisnje (do 15 do 30 godine).
e sad, posto broj partnera nikako ne utice na sklop licnosti i vrednosti i ciljeve vezano za porodicu, i odgoj dece, zar nije lepse i pametnije naci osobu koja vam u svemu savrseno odgovara da sa njom provodite zivot???

balkan

pre 8 godina

Nema veze sa koliko je bila pre mene, ako se svidjamo jedno drugom, to ne bi trebalo da predstavlja problem. Da je moja prva devojka bila sa jos 20 pre mene, a da mi se stvarno svidjala ne bi mi to bila prepreka da osnujem porodicu sa njom.

Misirac

pre 8 godina

Zena je gospodar svog tela i svog zivota i njeno je puno pravo da bude sa koliko njih zeli. Pitanje je samo da li je muskarac gospodar svojih pozuda ili one gospodare njime. Zrelog i pametnog muskarca niko ne moze naterati da se ozeni devojkom koju ne voli. Dakle ako si se ozenio devojkom koja je bila sa njih 20 - 30, to je tvoj izbor i licemerno je prebacivati joj kasnije zbog toga, jer takvu si je izabrao i znao si sa kim ulazis u svetu bracnu zajednicu. Ako nisi znao, opet si sam kriv sto se nisi raspitao. Na tebi je da otkrijes i saznas sve mrlje iz njenog zivota pre nego sto sa njom pocnes nesto ozbiljno, da tri puta odmeris i na kraju odlucis. Naravno devojke uvek za zezanje i provod biraju grubijane i kretene sa kojim nikada ne bi bile u braku. Za brak je pogodniji emotivan, suptilan i brizan muskarac i to one dobro znaju. Ako spadate u ovu drugu grupu ljudi, otvorite cetvore ociju kada birate zenu. Ne zbog vas samih. Vi cete nju lako oterati kasnije ako vam ne odgovara. Vec zbog dece jer deca zasluzuju da zive sa oba roditelja i samo tako mogu postati kvalitetni ljudi.
(Cer, 3. septembar 2015 20:47)

Ovaj komentar zasluzuje da se ponovo nadje na vrhu. Tačan opis današnjeg društva iz perspektive ozbiljnog muškarca i na kraju isto tako tačan opis šta treba i kako delati!!

tikva

pre 8 godina

Ako devojka kaže da je spavala sa troje, množi sa 3. Ako dečko kaže da je spavao sa troje, deli sa tri.
Scena iz nekog filma, ne znam koji je tačno.

Kit Karson

pre 8 godina

ok, neka bude da nije bitno, ali kako mi muskarci da znamo da smo nekoj zeni nesto posebno ako smo joj ko zna koji po redu, jos nam kazu volim te, eejj, pa volela si i onih 20-30 (ili vise) njih pre mene, pa ti devojko umes mnogo da volis i to neselektivno, tako da aj cao zdravo

KOSTA1703

pre 8 godina

Ovima kojima je svaki zenski broj veliki.
Zelite da se ozenite damama kojima ste prvi, drugi, treci?
Zasto se ona udala za vas?
Zato sto NE ZNA ZA BOLJE.
Zena koja je imala dovoljno iskustva u zivotu ce se udati za vas zato sto ce ZNATI STA JE NAJBOLJE ZA NJU.

A sta ce se dogoditi kada ona kojima ste prvi, drugi, treci, SAZNA ZA BOLJE, ili cak samo nasluti ili pomisli(mozda i pogresno) da postoji bolje?

Maja, Zadar

pre 8 godina

Nepristojno je pitati za broj bivših partnera. Najbolje je da kad ste u vezi, ne postavljate takvo pitanje. Ne razmišljajte o tome.

ahahahaa

pre 8 godina

Svim muškarcima koji misle da će da ih vara žena koja je menjala partnere imam da poručim sledeće:
Bila sam u vezi skoro 10 godina sa prvim i jedinim muškarcem u mom životu. E onda sam ga prevarila jer sam htela da probam nešto drugo, smučio mi se, eto priznajem. I drago mi je da jesam. Ajd sad lupajte minuse. Toliko o vašoj teoriji, praksa je drugo. Koja nema dovoljno iskustva će kad-tad da prolupa...
(nevina, 4. septembar 2015 12:53)

to ima veze i sa inteligencijom

Alexandra

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)

doubleN

pre 8 godina

ako ocete da zenite neku koja je imala manje od 10 partnera, onda racunajte da je ona jos radoznala mnogo, i da se verovatno nece zaustaviti na tebi ;-). i dajem glavu da ce ti biti vernija neka koja je prosla njih 30, jer ona zna sta je to, i zna da ne moze videti nesto novo od onoga sto joj ti dajes, mislim naravno ako je zaljubljena, onda nece rizikovati to zbog jos jedne k... ;-)

Buki

pre 8 godina

Iskreno nije me briga sa koliko je njih devojka spavala ako ne mislim sa njom nista ozbiljno,naravno da pazim koga cu ozeniti i dovesti u kucu naravno da ne ocekujem da devojka bude nevina po meni sve preko deset je previse mislim da sam realan isto kao sto i devojke paze za koga ce se udati paze da nismo pijanice,kockari,grubijani,kuravari ne zelim da idem gradom sa zenom i svi mi iza ledja govore kako su mi bili sa zenom mislim da svaki muskarac koji drzi do sebe slicno razmislja i nebi sebi to dozvolio.

cobo

pre 8 godina

Ti si mi prvi-koji me to pitao.Mrzim kuce koje su se provodile do udaje,udaju se i nakon godine u braku ona ga prevarila.Kaze kune se,da malo promene.Zar se nisi namenjala,kad se udas-dosta je bilo,ili se provodi do kraja zivota.Al u panju,ko ce se o njoj brinut.Treba neki grbo,roditelji stari,ili umrli.

Kompleksaš

pre 8 godina

Ovo je samo dokaz da se živi u obrnutom sistemu vrednosti!
Vidim neko iz mase "šamuje" da muškarci kojima je bitan broj ispadaju "kompleksaši" e pa dame kada muškarcima SEKS BUDE DOSTUPAN KAO VAMA u ova promiskuitetna vremena (ali promiskuitetna samo za žene i jedan deo muškaraca) "kompleksaši" će biti IZLEČENI!!!!! Pošto od toga nema ništa naravno da je bitan broj, jer TRAŽIMO PREMA SEBI.
Toliko od "kompleksaša" Licemernim devojčicama. laku noć

Nikola

pre 8 godina

Sta si ti neka svingerka, imas otvorenu vezu ili sta? U svakom slucaju neka neoliberalna glupost. Ti i tvoj decko ste produkt danasnjeg vremena, niti ti volis njega niti on tebe. Niti znate sta zanci ljubav. Samo ste se "spojili" i nista vise. Sami ste sebi cilj, odnosno hedonizam i egoizam vam je cilj. Svu srecu vam zelim kada zadjete u neke godine, a kada se osvrnete iza sebe a prva mladost odaaavno prosla, a iza vas nema nista. Nikakav trag. Tuzno.
(Eh, 3. septembar 2015 17:14)

A ako imas manje partnera onda ti ta ista mladost prodje kvalitetnije ili ne prolazi uopste, ne razumem?
Manje partnera smanjuje protok vremena?
ps.s Pa sta je seks nego hedonizam. Ne sluzi on samo produzenju vrste.

Manner

pre 8 godina

Meni po obicaju nije nista jasno vezano za zene pa tako i sad. Kako meni moze biti cedna neka devojka koja je pre mene imala 50-60 momaka? Zasto bih ja poverovao da se ona promenila? Cak i da jeste, ne vredi joj puno jer su duhovi iz proslosti uvek zivi i pitanje je kada ce izaci na svetlost dana. Koliko sam samo puta bio prisutan na zurkama i gledao koliko nisko devojke padaju. Navescu samo jedan primer a to je da je taze VERENA devojka dosla na zurku i u WC-u dvojici momaka istovremeno pruzila oral. To je samo jedan od primera, a nije ni blizu najtezim slucajevima meni znanim. I sad mene treba da bude bas briga da li je i moja potencijalna supruga imala slicne avanturice a sutra treba da mi ljubi dete u glavicu. Sta je bilo sa onim da vuk dlaku menja a cud nikad? Ko zna kada ce joj ponovo biti aktuelne ideje da se provodi. A da li bi devojke pristale da se udaju za nekog bivseg narkomana, kockara, alkoholicara, pedofila, robijasa i ostale? To je u njegovoj proslosti, zar ne? Covek je shvatio da je pogresio i nece vise? Cini mi se da se bas otimate oko takvih.

Eh

pre 8 godina

"sta koji si, sto prvi si..."
moj broj je moj broj - niti sam laka i nemoralna niti je broj vezan za karakter.
Volim svog partnera, obozavam ga i on me u broju buducih kombinacija podrzava. Imamo isto vidjenje i najvaznije je da nama i samo nama sve odgovara.
Bilo ih je preko 50 pre i bice ih jos sa njim. To je iskljucivo moja, njegova i nasa stvar.
Kome se ne svidja (i nije pre svidjalo) neka produzi dalje jer nije na meni da nekome podizem samopouzdanje zbog njegovog neiskustva i ega.
(sweety, 3. septembar 2015 15:02)

Sta si ti neka svingerka, imas otvorenu vezu ili sta? U svakom slucaju neka neoliberalna glupost. Ti i tvoj decko ste produkt danasnjeg vremena, niti ti volis njega niti on tebe. Niti znate sta zanci ljubav. Samo ste se "spojili" i nista vise. Sami ste sebi cilj, odnosno hedonizam i egoizam vam je cilj. Svu srecu vam zelim kada zadjete u neke godine, a kada se osvrnete iza sebe a prva mladost odaaavno prosla, a iza vas nema nista. Nikakav trag. Tuzno.

Nikolina

pre 8 godina

Opet ti stereotipi. Najvise mi idu na zivce oni muskarci koji traze cednu,postenu ili kakvu vec,da su im prvi,drugi tj. sto manji broj,a pritom od te takve devojke ocekuju u krevetu da bude seksualna boginja i da ispunjava njihove fantazije. E pa nece da moze. Iskustvo pre svega. Setite se sebe i svojih pocetaka. Jeste li u krevetu bili isti kao i pre 10,15 ili 5 godina? Niste,nisam ni ja kao zensko. Da bi neko otkrio svoju seksualnost,isto tako treba valjda da promeni i istrazi. Nema carobnog broja,nekom treba vise nekom manje partnera,nekom vise nekom manje mastovitosti inace sve prelazi u rutinu i monotoniju. Naravno,sve zavisi i od osobe s kojom ste. Koliko vas,posebno devojaka,je sputano da se opusti i uziva u samom odnosu bas iz ovakvih glupavih ubedjenja i stereotipa? Mnogooo!
Zato drage moje,opustite se i uzivajte i istrazujte,drzite do sebe,svojih potreba i zelja. Muskarcima kojima je bitan broj bivsih partnera,bicete isto tako promiskuitetni i ako obucete malo kracu suknju. Sve to proizilazi iz njihove licne nesigurnosti, mentaliteta i ubedjenja da su 'bogom dati', a da smo mi zene niza vrsta...

ovi

pre 8 godina

Ja ne znam kako neko moze do 22 godine da nagura preko 20 partnera,drage dame ako ćemo biti realni to je slično kurvama.Provaju sve pa vide koji im se najviše dopada ali to opet nije prava ljubav,broj partnera prikazuje moral žene.Evo ja prvi bih uzeo devojku koja je imala manje od 5

Goran bob

pre 8 godina

Nadam se da ce tvoj sin, ako ga imas ili kada ga budes imala biti odusevljen i ponosan na sva ta tvoja predjasnja ljubavna iskustva i tu tvoju pricu kada je bude od nekoga cuo, ja bas nisam te srece da imam majku sa tako savremenim shvatanjima, ona meni kaze da nikad ne bi prevarila svog muza, a mog oca, jer ne zeli da nas bruka i blamira pre svega zbog svoje porodice pa onda i sebe, moz misliti da dasnas u 21. veku neko razmislja o blamu i moralu, e bas stvarno svasta.
(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

geekette

pre 8 godina

@idemo

Da li mislis da isto toliko vazi i obrnuto:

"Znaci da se zaljubljuje lako, da ne ceni sebe ni malo, da mu je cena niska i da mu seks dodje kao hobi."

Ono sto ja ne razumem kod muskaraca je sledece: svi se, bar u ovim komentarima, zale da moraju devojke da mole za sex, da se one drze kao princeze i primadone, ali kada biraju devojku za 'ozbiljnu vezu' onda zele upravo te koje nisu htele sex ni sa jednim muskarcem pre njega.

I sta sad devojke da rade?

Cikago

pre 8 godina

Kako mozete da poistovecujete devojke koje su do 25. godine spavale sa 5-10 muskaraca i one koje su spavale sa 40...ko kaze da brojevi nisu bitni,vara se..jer to nisu samo brojevi.
Sto bi Gru rekao "svi znaju da je olos...ona misli da je dama".
Pozdrav.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

vlada

pre 8 godina

Brate što više to bolje.
Evo iz muškog ugla, to kažem.

Devojka koju sam hteo da ženim me je ostavila, tj prevarila. Nije to nikada eksplicitno rekla, sam ja to onako posredno skontao - bio sam joj drugi ili treći u vrh glave i htela je da proba još! To je bilo pre skoro 5 godina čini mi se.

A da ih je imala 25 vrv ne bi imala taj poriv i ko zna možda bi bila bolja ljubavnica!

Tako da sto se mene tice zene, sve je dozvoljeno dokle god ne varate momek i dokle god se ponasate dostojanstveno i dokle god sacuvate samopostovanje i postujete druge!

MARIJANA

pre 8 godina

Šta je u životu važno. Pa ovo...sigurno nije. Nije važno ko je prvi,važno je ko je poslednji. Jer ko prvi devojci ,njegova devojka,ko zadnji devojci,njegova žena...hahahh....E sad razmislite ima li istine u tome....

Kit Karson

pre 8 godina

Kakvih se sve gluposti nacitah ovde, a kao najveca je da proslost nije bitna, alo bre, onaj ko zaboravlja proslost ima amneziju, a to nije nimalo korisno iz proslosti se uci, a svaka nasa proslost je temlj nase buducnosti!

Кажу добар момак

pre 8 godina

@Врати се Јашуа
@(Sumorna budućnost, 4. septembar 2015 10:53)
Браво за коментаре а нама се итекако црно пише јер време када је жена била симбол чистоте, вредноће, верности и љубави је изгледа нестало. Шта кога брига више за породицу а поготову овакве портале који намерно и смишљењно пласирају неморал да би дезинтегрисали оно једино што нам је остало.

etotako

pre 8 godina

Mislim da je vaznija priroda tih odnosa nego sam broj. Vise cenim kada devojka ima puno partnera ali da je u vecinu njih bila ili zaljubljena ili usla sa namerom da proba vezu. Nebitno kakvi su to muskarci bili. Ma koji to broj bio. I ma koji ja bio po redu. Zaista postoje devojke koje sa 20ak godina imaju veoma zreo vrednosti sistem, poznaju sebe i sta ocekuju od partnera. Međutim dosta je i devojaka u toj nekoj dobi do 25 (pa i 27)godina koje jednostavno ne znaju sta zele. Mislim da i za njih (negde na ljudskom nivou i nivou sazrevanja) ali i njihovog buduceg muza/duzeg partnera je ok da one imaju puno veza (pekar, lekar apotekar fudbaler nebitno). Naposletku ce upoznati i sebe. Devojke koje ulaze u brojne seksualne "kombinacije" najcesce sebi vestacki podizu ego(sto vec ne govori bog zna kako o njihovom samopouzdanju - onom stvarnom, ne ovom krhkom baziranom na smesnim uspesima obrtanja muskaraca gde je verovatnoca za nesupeh devojke prosecnog izgleda tipa 5%) i potencijalno jos ponekim karakternim osobinama (sebicnost npr. jer postoji i ta druga osoba koja jelte nije drvo). Ovo sve vazi i u suprotnom smeru, da ne bude da je licemerno. Verovatno ni muskarci ne bi bili bolji (da su svi "u mogucnosti"). Kada bi svi imali sansu za promiskuitet pitanje je kakvi bi kompleksi izronili. Razlika je samo u tom sto devojke same uzdizu momke koji su imali puno devojaka, dakle devojke same odvajkada biraju (makar za tu jednu noc, ai uopste) iskusnijeg muskarca.

sempervivum

pre 8 godina

Seks je intiman cin. Kao sto bi mi se gadilo da uzimam svaciju cetkicu za zube, tako ne bih ni da ga guram svuda.
Za mene je preteran broj ukoliko ne mozes da se setis svih imena, a ima nekih koji ne mogu da se sete ni tacnog broja, a kamoli imena.
Za sticanje realnog iskustva i za uzivanje, potrebno je stvarno upoznati nekoga, a to znaci provesti par godina s njim... To znaci da smatram da je optimalno da za 10 godina imas 5-6 partnera.
Takodje, mislim da u brak ne treba ulaziti sa prvim partnerom...

Cer

pre 8 godina

Zena je gospodar svog tela i svog zivota i njeno je puno pravo da bude sa koliko njih zeli. Pitanje je samo da li je muskarac gospodar svojih pozuda ili one gospodare njime. Zrelog i pametnog muskarca niko ne moze naterati da se ozeni devojkom koju ne voli. Dakle ako si se ozenio devojkom koja je bila sa njih 20 - 30, to je tvoj izbor i licemerno je prebacivati joj kasnije zbog toga, jer takvu si je izabrao i znao si sa kim ulazis u svetu bracnu zajednicu. Ako nisi znao, opet si sam kriv sto se nisi raspitao. Na tebi je da otkrijes i saznas sve mrlje iz njenog zivota pre nego sto sa njom pocnes nesto ozbiljno, da tri puta odmeris i na kraju odlucis. Naravno devojke uvek za zezanje i provod biraju grubijane i kretene sa kojim nikada ne bi bile u braku. Za brak je pogodniji emotivan, suptilan i brizan muskarac i to one dobro znaju. Ako spadate u ovu drugu grupu ljudi, otvorite cetvore ociju kada birate zenu. Ne zbog vas samih. Vi cete nju lako oterati kasnije ako vam ne odgovara. Vec zbog dece jer deca zasluzuju da zive sa oba roditelja i samo tako mogu postati kvalitetni ljudi.

x

pre 8 godina

Citam komentare i ne verujem! Svi bi da zene cedne i nevine... haha, pa zar ste toliko naivni? I ta cedna je promenila ko zna koliko,pravi broj zna samo ona i niko vise verujte! Drugarica je u nasem gradu cedna,a u drugom promenila ko zna koliko,da to niko ne zna, osim mene! I sta sad? Ajoj bre smesno...

Lord

pre 8 godina

A da li ćete ćerlama da kazete isto ovako, liberalni i Cool roditelji?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bojan Ilić, 3. septembar 2015 16:33)

Bravo u srž muške licemernosti, devojke su druga priča, njima da je što veći šmeker i frajer a sa njima ide i broj koje je damama nebitan.

stefan

pre 8 godina

@@ Boli me uvo. Iskreno. Ako je osoba meni verna, uopste me ne interesuje koliko ih je bilo pre mene. Jedan, ili 101, ne moram ni da znam, a i da znam, ok sam sa tim.
Umesto da bude važno kakva je osoba prema vama, šta radite zajedno, vi gledate broj partnera...



Druze ako je bila sa stotinak,budi siguran da nije imala vremena da bude verne ;)

Grunf

pre 8 godina

Draga deco,
Ženu ako želite da zdaržite za sebe od nje ne tražite vernost.Nikada ne postavljajte ono glupo pitanje:"Koji sam ti po redu".Dobićete uvek isti odgovor pa drugi.Kakvo je to glupo pitanje koliko je ko imao nekoga tokom svog života.Da li je bitan kvalitet ili kvantitet?Šta je ko naučio.Ko je kakva iskustva stekao.Šta sad žena koja je bia sa 20 muškaraca je nešto lošija od one koja je imala jednog ili dva ili tri.Zamislite ženu kojoj ste Vi drugi a ona recimo s Vama u braku ima stalnog trećeg.Imate zanimljiv brak po sistemu ja moja žena i njen ljubavnik.Imejte žene 50 ako u tome uživate i nikada ništa nećete biti lošije od one koja nije imala ni jednog.Sve ide u svoje vreme.Kada se istutnjite želite porodicu onda je vaćno da ste lojalni,odani svojm mužu,deci...Makar bili i 24 sata sa nekim muškarcem budite s njim bar ta 24 sata a polse teraj dalje.Isto važi i za muškarce.

Bojan Ilić

pre 8 godina

neutralni posmatrač!

Znaj da će barem jedan od tih "nebitnih" da bude bolji od tebe i da će joj se stalno ukazivati pred očima kada najviše budeš upirao nogicama;-))!

Neko iz Banata

pre 8 godina

I da si sa 1000 njih bila ,ti bi meni bila isto mila.Zene sa velikim brojem partnera su emotivni krsevi tj. nesigurne u sebe(ne znaju sta zele) i stalno tragaju za "onim pravim" kojeg nikad nece pronaci ,jer beze cim se pojavi neki problem ,a sebe tese nekom slobodom.Dok muskarci sa velikim brojem zena su uglavnom operisani od emocija,zene gledaju kao objekte za zadovoljavanje svog ega.Nekima od njih je to deo sazrevanja, neki ostaju takvi citav zivot.Cinjenica je da svaki covek zeli da voli i da bude voljen.Sta je bilo pre toga je sa jedne nebitno(partner),a sa druge je ono sto nas cini takvima kakvi jesmo.

Dusica

pre 8 godina

hahahaha Po nacinu razmisljanja ste blizi bliskom istoku neko razvijenom svetu. 2015. god. vi vodite ovakve diskusije? hahhahahahaha Sledeca tema ce verovatno biti: da li zena treba da pere kosu dok ima menstruaciju?

John McClane

pre 8 godina

U sustini se sve vrti oko povredjenog muskog ega, koje nikako da "svari" veci broj, narocito ako je ona spavala sa vise muskaraca nego on zena..

Milan

pre 8 godina

Slusajte devojke. I vi imate udela sto je to tako i to velikog udela, znate sa koliko devojaka sam se raspravljao na ovu temu zato sto su optuzivale ovu da je promiskuitetna ( da ne upotrebljavam druge izraze ) ili ogovarale onu sto je bila sa mnogo njih. Onda im ja postavim pitanje zar nisu za jednakost i ja se postavim kap zena i drzim im predavanje kako valjda svi trebamo da budemo jednaki a ne ja frajer sto sam ih imao dosta a one prljave zbog istog, cak se i naljute kako ja mogu da budem sa takvim devojkama i kako mi to nije bitno jer ipak devojka treba da drzi do sebe. Ok niko ne opravdava vucaranja sa raznoraznim tipovima svako drugo vece ali vi jedva cekate da cujete za neku da je menjala partnere da je rascerecite. Mislim ok ali nemojte da budete licemerne i kontradiktorne i da propovedate jednakost ako ga same krsite i to na vasu stetu. I ja sam se ranije cimao oko toga ali sam vremenom shvatio da su to gluposti, moze neka nevina da bude odvratna osoba koja ce vam upropastiti zivot a isto tako neka koja je radila ono sto je htela bez ustezanja tj menjala partnere vise nego sto je to "propisano" nekom drustvenom normom da bude sjajan covek, da vas voli najvise na svetu i da vam bude prelepo s njom. Hocu da kazem da i ovima sto je to toliko bitno bolje obrate paznju na neke druge stvari i osobina jer ova svakako nije jedino vazna kao sto to ispada kod nas.

Fox

pre 8 godina

Ovo me posetilo na komentar voditelja jedne emisije dok je razgovarao sa gošćom:
ON: Mislim da su mnoge žene ogorčene.
ONA: Ako hoćeš da nađeš ženu koja nije, moraćeš da uzmeš neku dosta mladu.
ON: Pa dobro, uradiću ja to ako mora.

JJ

pre 8 godina

Nepisana pravila drustva kojem je lakse da zivi u lazi nego da si pogleda u oci. Ne smatram da je u redu da dvadesetogodisnjakinja bude sa stotinjak tipova, a tek nisam da bilo ko koga mora da laze. Da,sjajno je kad ne zelis i nije ti bitno ko je sa koliko bio,ali takvih je malo na ovoj kugli zemaljskoj. Glumatanje svetica i insistiranje da "tvojoj zeni " moras da budes prvi su mi gori od od otvorenih brakova. I to-"do deset je OK" je cisto zamlacivanje.One sekundice kad se veza pocne drmati ili nekog padne samopouzdanje taj koji je pitao "koliko si imala do sad?" ce tvojih 5 da pretvori u 55.I zene i muskarci.

etotako

pre 8 godina

Mislim da je vaznija priroda tih odnosa nego sam broj. Vise cenim kada devojka ima puno partnera ali da je u vecinu njih bila ili zaljubljena ili usla sa namerom da proba vezu. Nebitno kakvi su to muskarci bili. Ma koji to broj bio. I ma koji ja bio po redu. Zaista postoje devojke koje sa 20ak godina imaju veoma zreo vrednosti sistem, poznaju sebe i sta ocekuju od partnera. Međutim dosta je i devojaka u toj nekoj dobi do 25 (pa i 27)godina koje jednostavno ne znaju sta zele. Mislim da i za njih (negde na ljudskom nivou i nivou sazrevanja) ali i njihovog buduceg muza/duzeg partnera je ok da one imaju puno veza (pekar, lekar apotekar fudbaler nebitno). Naposletku ce upoznati i sebe. Devojke koje ulaze u brojne seksualne "kombinacije" najcesce sebi vestacki podizu ego(sto vec ne govori bog zna kako o njihovom samopouzdanju - onom stvarnom, ne ovom krhkom baziranom na smesnim uspesima obrtanja muskaraca gde je verovatnoca za nesupeh devojke prosecnog izgleda tipa 5%) i potencijalno jos ponekim karakternim osobinama (sebicnost npr. jer postoji i ta druga osoba koja jelte nije drvo). Ovo sve vazi i u suprotnom smeru, da ne bude da je licemerno. Verovatno ni muskarci ne bi bili bolji (da su svi "u mogucnosti"). Kada bi svi imali sansu za promiskuitet pitanje je kakvi bi kompleksi izronili. Razlika je samo u tom sto devojke same uzdizu momke koji su imali puno devojaka, dakle devojke same odvajkada biraju (makar za tu jednu noc, ai uopste) iskusnijeg muskarca.

prijatno moji dragi balkanci i "balkanke"

pre 8 godina

Zanimljivi komentari i formulari. :P

Evo ja za koji mesec punim 31 i za 10 godina seksualne aktivnosti (nevinost izgubila u 20-21) promenila sam 12 partnera. Zivim u vecem USA gradu i iskreno mnogi mi se nabaciju kako zbog akcenta, kako zbog toga sto sam (kako kazu) dobar ambasador lepote Srbije. Bila sam i dadilja, decu i zivotinje obozavam, obzavam sport kojim se bavim, radim. Srece nisam imala, jer su muskarci sve radili da zavedu a posle su hteli da me menjaju. Ali jednog dana kada se bude pojavio pravi muskarac za mene bicu i super majka, i super zena, domacica i sve. Imam puno energije i volim da se borim. Muskarac kome ce smetati broj mojih bivsih nije dovoljno zreo da bude sa mnom, jer svo iskustvo koje sam stekla me je naucilo da cenim i postujem samo prave stvari, a za ostalo ne vredi boriti se. Zato dragi muskarci radite na sebi i ne zamarajte se detaljima. Ako zena hoce da vas slaze nacice nacin da nikad ne saznate, zato obracajte paznju na bitnije stvari. Zivot je isuvise kratak da bi bio ruzan.

LOL

pre 8 godina

Moja sadasnja verenica sa kojom sam u vezi nepunih 6 godina, a od toga 2.5 god. i zivimo zajedno je u svojoj proslosti imala izmedju 20-25 partnera, dok je ona meni bila prva! Naravno, ja sam bio radoznalan na pocetku nase veze i tako dosao do te brojke iz njenih usta, ne rekla-kazala... Ja nisam imao hrabrosti da saopstim moju tacnu cifru jel me prosto bilo blam. U pocetku sam zaista bio u velikoj deilemi da li da ostanem sa devojkom koja je promenila toliko muskaraca, ali vremenom sam to nekako ostavio po strani i vrednovao samo one situacije koje se dogadaju od kako smo zajedno. Shvatam da ce velika vecina vas reci da je moja sadasnja devojka u proslosti bila promiskuitetna i da je to povelika brojka, ali ona je promenila mnogo toga od kada smo zajedno pa i to cesto menjanje partnera jer me zaista nijednom u proteklih 6 godina nije dovela u situaciju da ozbiljno sumnjam(ljubomoru ostavljam po strani), a slozicete se da su poverenje i medjusobno razumevanje mozda i dve najvaznije stavke kako bi jedna veza normalno funkcionisala i bila odrziva. Toliko od mene, i ljudi, volite se, a brojke i matematiku kao egzaktnu ostavite po strani jer joj ovde definitivno nije mesto.
(Lean On Tebrex, 3. septembar 2015 15:24)

Koga ti to ubedjujes kilometarskim komentarom, nas ili sebe? Svaka tebi cast jedino sto si pokazao da nisi sujetan, to je retkost. Samo, ipak se ne bih sa tobom menjao.

Boca

pre 8 godina

Ako ćemo pošteno, ne bi trebalo razlicito tretirati žene od nas muskaraca, ali nismo....
Moja je spavala sa tridesetak pre mene i prvo sam bio neprijatno iznenadjen sve dok nisam izbrojao da sam i sam sa istim brojem spavao sto mi naravno nije bilo strasno.
Tako da je najbolje da shvatimo da je bitno samo kako se jedan prema drugome ophodimo trenutno i da ako ima poverenja i ljubavi, pitanja o prošlosti postaju skroz nebitna...
All you need is love.

Kao da je važno

pre 8 godina

Kad god sam devojke pitao za broj partnera, pitao sam iz čiste radoznalosti. Pitao sam to i sadašnju suprugu, dok smo se još zabavljali, i priznaću da nisam očekivao toliko visoku cifru koju mi je rekla, ali to ništa kod mene nije promenilo. Nedavno smo proslavili 15 godina braka kakav sam samo mogao poželeti.

Darko

pre 8 godina

Ja sam do svoje zene bio sa preko 30. Neke su bile bezveze i za jednu noc. Neke su bile dugo, neke su bile lose u krevetu a neke pamtim jako dobro. Zena je imala nekoliko prije mene, par njih i poznajem. U braku smo vec dugo, imamo djecu, koga briga za te stvari.
(NisamBot, 3. septembar 2015 18:37)
Pa što nisi oženio ravnu sebi junačino ahahahah

prosto moram

pre 8 godina

Koga briga proslost, to ne postoji. Zivimo sadasnjost!
(lule_banana, 3. septembar 2015 12:18)

Proslost je odredila sadasnjost, sadasnjost odredjuje buducnost. Zivimo u kauzalnom univerzumu. Vrlo prosto. Uci se u osnovnoj skoli, mada mnogi shvate i pre.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

Budući bivši

pre 8 godina

Pretpostavljam da govorimo o broju partnera kada je u pitanju žena sa kojom želimo da ostarimo zajedno. U tom slučaju mi je daleko bitnije da toj ženi budem - jedini i poslednji muškarac u njenom životu kojeg će poželeti.
Nisam se nikada trudio da saznam tačan broj muškaraca koje je moja žena imala pre mene, ko joj je bio prvi... Naravno da sam kao mlađi bio opterećen takvim (glupim) stvarima, ali mi je ego podizao jednostavan zaključak: Da su bili dovoljno dobri, bila bi sa njima, a ne sa mnom.
Verujte mi, pravi pakao nastaje tek onda kada vaša voljena osoba počne da, delimično i pod uticajem ovakvih članaka, razmišlja da li je dobila od života sve što je želela, jer je nekakva idiotska "studija" ili "istraživanje" ubeđuje da je dobro imati 2 / 200 / 200... partnera, da je penis velićine 17,4 i obima 14.6 cm idealan za postizanje orgazma...

čika Čika

pre 8 godina

Nema ovaj terapeut pojma. Verovatno je mlad.

"Bilo kako bilo, seksualni terapeut Logan Levkof ističe da broj ljubavnika ne određuje ni ženu ni muškarca kao osobu. To je, prema njegovom mišljenju, počelo da se zloupotrebljava 80-ih godina prošlog veka, kada je nikao trend "slobodne ljubavi", ali on naglašava da se protiv te predrasude treba boriti."

Trend "slobodne ljubavi" se javio 60-tih godina, a već u drugoj polovini 70-tih je počeo da opada.

zekan

pre 8 godina

Pa slagao bih kad bih rekao da nije bitno. Fora je u tome da ta dev. ili zena ako je bila sa preko 20 njih pre tebe bice i sa jos nekim dok je sa tobom. Ta brojka joj je velika jer voli sex i nece stati veruj mi. Treba postovati sebe. Jer kad se dajes svakom,prosto ne postujes sebe. Isto je i sa muskarcima.

pekman

pre 8 godina

uopste nije bitan broj partnera u proslosti ni za zene ni za muskarce dok god je sacuvano zdravlje I dostojanstvo... dok ne sretnete pravog partnera, pravu vezu I pravu ljubav...

Nikolaj

pre 8 godina

Ma samo napred devojke, udri te se al pazite na bolestine. Ja sam prevazisao taj nivo da zenim neku, sta ce mi kad vidite koliko ih ;) Na svakom cosku kao u Amsterdamu.

Molder

pre 8 godina

Nikad nije dosta,nikad nije previse jer dok god se zivi i dise,uvek moze bolje,uvek moze vise!!Ili kako je rekao cika Jova Zmaj;J....e se deco,j...nje je Raj!

NisamBot

pre 8 godina

Ja sam do svoje zene bio sa preko 30. Neke su bile bezveze i za jednu noc. Neke su bile dugo, neke su bile lose u krevetu a neke pamtim jako dobro. Zena je imala nekoliko prije mene, par njih i poznajem. U braku smo vec dugo, imamo djecu, koga briga za te stvari.

budalastina

pre 8 godina

A izvinte,nisam u toku,vi sto hocete ove cedne i nevine kojima ste drugi i to,postoji neki dokaz o cednosti ili ste stvarno toliko naivni? Broj partnera koje je neko imao uglavnom zna samo on i niko vise! Tako da svako moze da prica sta hoce! Ali bukvalno!
A to sta prica selo ili grad...ozbiljno?? A da ne kazem da mnogi umeju da se hvale neostvarenim podvizima...i sta sad?

Diogenica

pre 8 godina

Vi, sa bravom i ključevima, hoćete da otključate sve, a ''morališete'' o zaključanim bravama. Što se onda ne bismo svi čuvali? Što otključavate? Svi ulazimo ravnopravni i nevini u brak i ćao... Kako da ne, alfa mužijaci!
Moguće je da se ona koja je bila promiskuitetna skrasi pored tebe, kao što je moguće da podivlja ona kojoj si prvi.

Rade PSIHOLOG

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)
APSOLUTNO NETACNO DA NISI POZELJNA
Nisi pozeljna samo onim muskarcima koji zele da te sto pre odvedu u krevet.
Muskarac ili muskarcima koji zele sa tobom ozbiljnu vezu nece im biti vazno sto si nevina,znajuci kakvi su presvega muskarci na BALKANU u vecini slucajeva kod onih koji zele sa tobom ozbiljnu vezeu imaces samo jedan plusic ;)
Inace imam 43 godine

Aleksa

pre 8 godina

Prosecan broj muskaraca sa kojim je spavala zena u Srbiji i prosecan broj zena sa kojima je spavao neki muskarac u Srbiji mora biti isti. Ako sumnjate probajte. Nacrtajte 20 belih i 20 crnih kruzica, povezite svaki krug sa nekoliko krugova suprotne boje, pa kad vidite da je prosecan broj veza belih sa crnim i crnih sa belim isti bice vam sve jasno... Najbitnije je da je ljubav iskrena i da u vezi nema varanja.

cudo da se nije pojavilo ranije kretensko poredjenje

pre 8 godina

@ Fitim,
Samo sam čekala kad će da se pojavi ovaj totalno kretenski komentar sa poređenjem koje nema veze s mozgom, nisam znala da brava ima ikakve veze sa vaginom niti ključ sa penisom , kad vam budu bili barem toliko tvrdi kao metal od kog je ključ , onda možda i može da prođe ovakvo poređenje, hahahha šalim se , ni tad ne bi moglo da prođe... jer su u pitanju babe i žabe....

udata

pre 8 godina

Jao molim vas. Sad priča iz drugog ugla - do 29-te godine sam imala samo jednog partnera sa kojim sam bila 9 godina u vezi, i bila ubeđena da ću se za njega udati. U vezi u kojoj je seks bio LOŠ, zato što je on bio jako sebičan, a ja neiskusna i ubeđena u to da mi "seks nije toliko važan". Veza je pukla, ne zbog seksa, jer i dalje mislim da to nije najvažnija stvar na svetu, već zbog toga što se on vremenom promenio - na gore, ili je samo pokazao svoje pravo lice.

Od 29-te do 35-te sam imala još 4 partnera, dakle, ukupno 5. Iskreno, žao mi je što nisam menjala više. To iskustvo je jednostavno POTREBNO, da bi žena (i muškarac) naučili šta im treba, šta ih zadovoljava. Samo kompleksaši žele ženu sa što manje partnera jer ona realno, nema blage veze o tome šta sve može da radi i kakav seks sve može da bude. Ja sam u 29-toj izašla iz veze u kojoj nisam naučila NIŠTA o seksu, o sebi, o muškarcu, o tome da ono što je lepo sa jednim ne mora biti lepo sa drugim itd, kako da on mene zadovolji a kako i ja njega. Sramota ali je istina, da osoba sa toliko godina tek počinje da "otkriva svet"... Jednom rečju - neiskusna. E, onda sam upoznala drugog partnera koji mi je otkrio čari seksa onako kako treba i kako sam ZASLUŽILA na kraju krajeva. Zašto da ostanem uskraćena za jedno predivno iskustvo, zbog predrasuda i zatucanosti? Da se razumemo, ne kažem da treba imati 200 partnera ali je poželjno da ljudi malo menjaju, mislim na oba pola. Ne morate da se složite, moje iskustvo je takvo.

Predrag

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
(Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Vidim da ti još niko nije odgovorio pa reko' da uskočim (pošto odgovaram tvom kriterijumu koji se tiče godina). Manje si poželjna za one muškarce koji sa tobom ne žele da imaju ništa više od seksa, kombinacije... Muškaracu koji želi da bude sa tobom, kome se sviđaš i koji bi pokušao da ostvari vezu, neće smetati nedostatak iskustva. Jednostavno, njemu neće biti teško da se potrudi oko tebe, da investira malo vremena i pažnje. Tako dolazimo do paradoksa. Isti ti klinci, koji sad hoće da seksaju bez truda i muke, i smeta im neiskustvo, pa tebe i slične devojke smatraju nepoželjnim, kada dođu u godine traže partnera sa malom kilometražom. U ocenu da li je devojka poželjna, bar kada sam ja u pitanju, nikada nije ulazio kriterijum seksualnog iskustva. Šta ja znam, možda sam samo staromodan :-)

Nina

pre 8 godina

@Chika qre tvoj nik govori sasvim dovoljno o tebi ali da ti ipak odgovorim na komentar: Neko je vec napisao, svaka roba ima svog kupca. Ako decko ceni sebe onda nece na neku poruku "poziv na sex" pristati, kao sto nece ni devojka pristati. A i vremena su se promenila, ja poznajem dosta devojaka koje su se otvoreno nabacivale momcima, jednom je neka devojka u studentskom domu posle zurke rekla: Jao hocu da imam sex veceras i pocela redom da zove momke... izgledala je i vise nego ok, i nije bila ono bas pijana, mozda malko pripita. I vidis dosta njih je iskuliralo. Znaci sve zavisi od osobe. Sta ce meni muskarac kojeg je svaka mogla da odvuce u krevet?

Pix

pre 8 godina

(Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Ako te neko smatra i gleda samo kao objekat, naravno da im nisi interesantna i pozeljna, jer zele samo jedno,
A ako neko zeli da provodi vreme sa tobom i bude u vezi onda ces mu biti pozeljna, mada postoji sansa da mu se javi blokada odmah na pocetku da mozda neces ni njemu dati pa se javi strah i ne bude s tobom ali ako je cvrsto resio da provodi vreme sa tobom onda je to veliki plus sto nisi spavala ni sa jednim do sada.

nisam kalindi da mi objave komentar

pre 8 godina

Danas je dopisom ministra prosvete u zemlji Srbiji bez posla ostalo na hiljade ljudi. Vesti o tome nema. Raja raspreda o tome ko je koga i koliko je dosta.
Bravo, narode u okovima!

Vlada

pre 8 godina

(Alexandra, 03. septembar 2015 14:45)

Niko ti nije odgovorio. Ja imam 42 pa evo mogu. Dakle ne brini to je obična glupost. Pitaj ih koliko dugo će ih zanimati ta iskusnija i pošto neće da gube vreme da li im žena jedino treba da se seksualno ižive. Iz mog iskustva seks je različit sa svakom ženom. Različiti su temperamenti, telo, spoj vas dvoje. Sa svakim seks je vremenom sve bolji. Sa svakim novim prethodno iskustvo i ne koristi baš puno a ume i da smeta. Opusti se i gledaj da nađeš šta tebi prija i ne puštaj mangupe da ti postavljaju standarde koji njima koriste.

ivan

pre 8 godina

Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Alexandra, 3. septembar 2015 14:45)

Ja imam 30. Sve zavisi iz kojih si razloga nevina. Mnogo se prica o toj nevinosti ali istina neka konacna ne postoji. Postoje devojke koje ostanu nevine jer su veoma probirljive, nece to sa svakim a imaju sexualnu zelju. Postoje one zene (realno postoje) koji i ne osecaju neku narocitu potrebu. Ima neka studija u Britaniji da 20 % zena vise voli da gricne cokoladu nego da se valja po krevetu. Postoje takodje one zene koje su prosto odbojne, baksuzi neki, odbojne npr jer su ruzne, jer smrde (iskreno ima i toga) pa ih niko nesto posebno i ne juri i teze se stvara prilika.


Ako si ti karakterna osoba, ako neces to da uradis sa svakim, ako imas zelju ali prosto verujes u ljubav pa tek onda sex, onda si po meni pozeljna. E sad te klince o kojima govoris ne bih komentarisao jer oni prosto ti sami kazu da nece vezu. Bar su iskreni, ne farbaju te "volim te volim te". Ali taj koji naidje, dok se ne pokaze da je pravi ipak mora da bude strpljiv.

Tea New York

pre 8 godina

Ako si pozitivna osoba,bilo zensko ili musko,proslost u smislu koliko je ko partnera do sada imala ili imao potpuno je nebitna.Ako sa sadasnjim partnerom imas dobar i iskren odnos,ako vam je lepo,kakve veze proslost ima sa tim.Kada bi ljudi malo pozitivnije gledali na zivot,ako bi manje robovali predrasudama,mnogo bi sebi olaksali situaciju.

Pedja Delija

pre 8 godina

@Alexandra
Bolje je bar po mom misljenju kada je devojka iskusna ali daleko od toga da su nevine nepozeljne. Sve ste bile nekada nevine. Nadji nekoga ko ti odgovara i kome si pozeljna i tvoj "problem" ce biti resen. Moja zena je verovali ili ne, zaista bila nevina sa 26g i ja sam joj prvi. Ni jednog trenutka nisam razmisljao o tome da je odbijem zato sto je nevina nego sam "prionuo na posao" a prethodno sam cekao na to mesec dana. Sada ima 30g i ne zna se ko u stvari koga je.e kada se dohvatimo. :)

wannabebride

pre 8 godina

@ Alexandra
Draga Aleksandra, iz mog iskustva, a ja sam sa 24 izgubila nevinost, to sto ti govore je potpuna glupost jer se radi o muskarcima koji toga nisu ni vredni.
Ja sam imala i do tog decka mnoooogo onih koji su u mene bili zaljubljeni godinama, par veza koje su bile manje-vise kratke jer nisam zelela da se tek tako predam do trenutka dok ja ne osetim da to zelim i da je to muskarac sa kojim zelim da to bude.
Oni koji su znali da sam nevina, a mislim na kolegenice sa fakulteta, neke bliske prijatelje, su na to razlicito reagovali.
Ni decko sa kojim se to desilo nije verovao da mi je zaista prvi... uvek sam svima delovala opusteno, kao neko ko je to sigurno odavno uradio i menja momke stalno, a realnost je bila sasvim suprotna.
Stoga, cuvaj to za nekog ko ce u trenutku kada budes zelela biti Mr. Right Now, ne nuzno i Mr. Right (u mom slucaju je bar bilo tako).
I nemoj menjati partnere, imaces najlepsi sex sa osobom sa kojom budes bila toliko bliska i sa kojom ce veza biti ozbiljna... ne znaci ti nista iskustvo sa dosta njih... pravi muskarac ce te takvu kakva jesi voleti i ceniti.
B

Pera Kojot

pre 8 godina

@Alexandra, 3. septembar 2015 14:45
"Imam jedno pitanje, ali želim da mi odgovore muškarci 25 + god.Imam 22 godine i jos uvek nisam imala sex.Moji prijatelji tvrde da samim tim sam manje poželjna, jer je bar njima poželjno da je devojka iskusna.Oni nemaju vremena da se bave nevinim devojkama jer to podrazumeva da je iste večeri ne mogu odvući u krevet.To misle klinci, baš ti sa kojima ja nikada ne bih ni spavala.Bila bih zahvalana na odgovoru.:-)"

Ovo me je podsetilo na drugi deo crtanog filma Ledeno doba kada mamut Meni kaže mamutici Eli da su njih dvoje poslednji od njihove vrste, a ona njemu: "I ti bi sada da produžavaš vrstu sa mnom." Tako i oni, hoće da te ubede da imaš problem koji oni mogu da reše, takoreći preko noći. Ne treba da se ljutiš na njih, ali u pravu si, to je detinjasto. Kako možeš biti manje poželjna zato što si nevina? Pa ne piše ti na čelu. Nema smisla da to uradiš samo da bi uradila, kao što nema smisla čuvati nevinost za ne znam ni ja šta. Ne razmišljaj o tome, kada dođe - dođe. Važnije je s kim, nego kada. Ne slažu se svi da je u redu ako je devojka bila sa puno momaka, ali još nisam čuo da se neko žalio da bi voleo da je njegova devojka ili žena imala više momaka pre njega.

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

@(Goran bob, 4. septembar 2015 10:27)


Licemerje moze biti svojstveno nekom coveku samo kao pojedincu i ne moze mu se po automatizmu pripisivati samo zato sto je pripadnik nekakve grupacije, iz tog razloga ne postoji zensko licemerje kao sto ne postoji ni musko, srpsko, romsko, hriscansko, muslimansko ili bilo koje drugo licemerje, postoje samo oni koji su licemeri i oni koji to nisu, a svaka generalizacija po ovom osnovu vise govori o tebi negoli o onima o kojima govoris u smislu da si ili apsolutni neznalica o temi koju komentarises ili neko ko zbog svojih licnih negativnih iskustava uopstavanjima pokusava da potisne svoju proslost koja mu se ne svidja.

pufnica

pre 8 godina

@Alexandra
Shvatam sta si htjela da kazes,ali to nije razlog da imas kompleks i da ti neko govori da si manje vrijedna. Ja imam 24 ,pa sam jos uvijek nevina.Vec dugo sama,nakon razocaravajuceg epiloga jedne "obecavajuce i nesvakidasnje"emotivne storije.Prije nego neko ovu cinjenicu poveze sa mentalnim i fizickim krsom,da napomenem da objektivno posmatrajuci to uopste nije slucaj,sasvim lijepo izgledam,obrazovana sam,vec kako kazem duzi period sama.Zaista postoji znacajan broj ljudi koji su mi pokusavali da pridju,ali to nije bilo to,nema hemije,harizme i onog neceg sto bi trebalo da bude.Kada nadjete pravu osobu koja vas opcini,logicno je da cete stupiti u intimnu sferu upoznavanja jednog trenutka.E sada ima nas raznoraznih profila licnosti,postoje ljudi i kad se ne vezu emotivno ,mogu da se upuste u seksualne avanture.Ja,prosto nisam takav tip licnosti,za mene su strast i ljubav dva vida jedne sustine,bez emocija nema nista,bar ja to tako dozivljavam i smatram ispravnim...

lila

pre 8 godina

Eh, dragi muskarci, znajte da nikada, ali NIKADA necete saznati koliko. Gledam oko sebe i tako vidim. Sto ste zadrtiji oko broja, vise ce vas lagati, dok za one koje su bile sa manje (a dobre su ribe) mnogi pricaju da ih jesu - a nisu. Eto :)

Silentium est aureum

pre 8 godina

@ Alexandra Ja imam 20 i ista stvar. Isto pitanje bih uputio devojkama. Licno mislim da na to nece reagovati dobro, tako da nemam pojma sta cu aha.

ivan

pre 8 godina

(Jelena, 3. septembar 2015 23:03)

Kod tebe nije problem u seksu nego je problem sto ocigledno ne vidis da moras da menjas drugarice ;)

Boki

pre 8 godina

@Alexandra

Imam 25+ godina i nije mi nikakav problem što je djevojka sa 22 ili i više godina nevina, niti bi mi bilo smaranje sa njom zbog toga. Nisam od tih "seks prvo veče".

Dzo

pre 8 godina

Milose, naravno da ne razmisljamo isto. Ja imam 53 god, ceo svet iza sebe, osim Kanade, Australije... Nisam odrastao na Balkanu kao ni moj otac, ateista sam sa cudnom porodicom. Moja zena je obrazovana, opasna dama koju interesuje samo porodica i posao. Imamo uspesne i duge karijere, pomalo smo neobicni za ovu sredinu. Sad reci ti meni koliko imas godina, cime se bavis, imam sina 25 god i mozemo da pricamo o cemu god hoces. :) Sve znam, ucim od sina... ;)

starac fočo

pre 8 godina

Rešila Fata da se uda. Pita Mujo Hasu:
-Jarane jel ova Fata nevina ili nije?
-Ne znam bolan, pola sela kaže da jeste, a pola da nije!

Šika Momšilo s' ljubavlju

pre 8 godina

@Alexandra
Pa pozeljna im je iskusna jer od koga da uce nego od iskusne...obrisi price njihove da ih imaju po 100, realno da l su imali 4 sexa u zivotu...

ti o kome ti o cemu

pre 8 godina

(ti o kome ti o cemu, 3. septembar 2015 19:53)

To je vrhunac ženskog licemerstva

@(Goran bob, 4. septembar 2015 10:27)


Licemerje je svojstveno coveku kao pojedincu, a ne kao pripadniku neke grupacije koje bi mu se zbog toga pripisivalo po automatizmu, iz tog razloga ne postoji zensko licemerje kao sto ne postoji ni musko, romsko, srpsko, muslimansko, hriscansko ili bilo koje drugo licemerje, vec postoje oni koji su licemeri i oni koji to nisu, zbog cega bi prvo nekoga trebalao da upoznas, pa tek onda nakon toga da ga procenjujes i po tome u svakom slucaju svaka generalizacija po ovom pitanju vise govori o tebi negoli o onima o kojima se izjasnjavas u smislu da si ili apsolutna neznalica ili emotivno nezrela osoba koja zbog te svoje nedozrelosti nije u stanju da iz svojih predjasnjih negativnih licnih iskustava fungcionalno selektira dobro od loseg, pa se ovakvim uopstenostima brani od sobstvene proslosti koja mu se ne svidja.

Maca

pre 8 godina

@Ivan
Dragi Ivane, da ne bude neke zabune nije ti odgovorila ''Maca'' koju si pitao, nego neka druga ''maca''. Tako da si prepusten na milost nekoj drugoj. Pozz