Sloboda grudima: "Mrzim da nosim brushalter i baš me briga ako mi se vide grudi"

Sreda, 27.07.2016.

11:34

Izvor: Super žena

Sloboda grudima: "Mrzim da nosim brushalter i baš me briga ako mi se vide grudi" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

117 Komentari

Sortiraj po:

Nada Sucur Jovanovic

pre 7 godina

Najnormalnije i najprirodnije u zivotu postalo je nesto za sta se borimo a treba da bude obrazac ponasanja!
Nazalost proci ce milenimumi jos dok. Svet. Pocne da se ponasa odgovorno prema sebi i dok uspemo da se oslobodimo Terora brushaltera,silikona montiranja unakazavanja stiklama kravatama nadogradnjama i upumpavanjima u organizam silikona hormona steroida s e za rad zadovoljenja onih konima. Uopste nismo vazni.

snezana

pre 7 godina

i ja ne nosim grudnjak smeta mi i bas me briga hoce li se to nrkom svideti meni ovako prija i k r a j.njojcestitke za stav koji postujem.

Бокиц@

pre 7 godina

Колико полемике око груди!! Ја сам женско и не носим грудњак, али овде и није поента у грудима. Ова риба је хтела да да свима стави до знања да јој је секси да јој сви виде брадавице, а с обзиром да живи у свету пуном гејева, нема фрку да ће тиме навући њихове погледе, а оне смеле ко ¥ебе! Све девојке и жене које не носе грудњаке а не желе да делују вулгарно, стављају преко брадавица оне дискретне уметке. Ја објаснила а ви ¥ркајте на њене ,,груди'' :)

adio

pre 7 godina

Evo ja imam male grudi, i brus me uzasno smara. Jedva cekam da udjem u stan da ga skinem.Najcesce ga ne nosim kad obucem kosulju ili nesto gde se nece nazirati bradavice...Na moru gornji deo ne nosim, jer gomila muskaraca ima vece grudi od mene...

Strahinja

pre 7 godina

Izgleda da se nikada necemo ni oko cega sloziti. Ako ste muskarac kome se dopada da vidi zensku u provodnoj majici i bez brushaltera, ili cak pptpuno obnazwnu na ulici, onda vam od srca zelim da se vase sestre, majke i devojke tako setaju pred komsilukom, drugarima, po skolama, prevozu, uvek i svuda. Ako ste majke, izto vam zelim za vasu zensku decu.. Ili da vasim sinovima takve dodju kod vas u stan "devojka za primer". Sve na videlo. Sve moze, ali samo ako nemate dvostruke arsine. Ja sam protiv eksponiranja - ili snosite posledice! Od srca vam zelim, vama zenama, kojima je to takodje ok, da vam uvek u drustvu, kada ste sa svojom jacom polovinom prilazi neka "nafurana" prakticno obmazena, i da mu se na vase oci unosi grudima u lice.. Ma sta ima veze sto su obnazene i lepe. Bitna je sloboda. A vama decaci, da vase majke tako vasim drugarima daju primer slobode. Egzibicionizam.. Eeee, gde smo otisli. Sledeca tema - sloboda testisima (da ne kazem *udima) :)

brusko - 105. epizoda

pre 7 godina

(Sanja, 28. jul 2016 08:30)

Svaka cast tebi i tvojim grudima, ali mnogo je vise zena sa velikim grudima kojima brushalter nesto znaci. (Uzgred, smislila ga je zena, u XIX veku. Nije mi jasno kako zene smatraju taj korisni deo odece kao simbol porobljenosti?) Imam prijateljica sa vecim grudima koje mi kazu da bi se bez brushaltera osecale neprijatno iz vise razloga. Osim toga, pitao sam ih koliko brushalter doprinosi osecaju vrucine kad se nosi i rekle su mi - nimalo. Znaci kad leti vidimo devojke kako leprsaju grudima bez brusa, nije bas u pitanju rashladjivanje.

Yes please

pre 7 godina

Sada ce industrija grudnjaka da lansira grudnjake za muskarce od prepravljenih neprodatih vracenih zenskih brushaltera iz maloprodaje.

Sanja

pre 7 godina

@ marko
Boze, kakvo lupetanje! Videla bi tebe da imas grudi D korpe kako leti na ovim paklenim vrucinama se uvlacis u brushalter. Nemas pojma koliki je to teret i koliko smeta. Ja sam mrsava sa velikim grudima, koje su pri tom jako cvrste. Kad god mogu ne nosim brushalter. Leti cesto biram majce ili haljine u kojima se ne vidi da ne nosim brushalter. Te price velike grudi su opustene to nema veze s vezom, mogu biti male a opustene a velike a cvrste. Inace imam 42 godine, dvoje dece a grudi su i dalje iste. Jednako cvrste. Mnogi misle da imam silikone kada im kazem da ne nosim brus. Kad ovo pisem uopste se ne hvalim samo iznosim cinjenice , a i pisem o tome da nije lako imati velike grudi na vrucinama, sve se lepi... Ali dosta je predrasuda o tome kako su vece grudi opustene a male cvrste. Nemam ja grudi ko one babe od 80 godina sto im sve visi. Babama vise grudi i kada su male. Moja mama sa 70 godina ima grudi maltene ko moje. Genetika! Dok sestra ima male a mnogo opustenije.

daca

pre 7 godina

@hhh
Slazem se u potpunosti. Zapadna civilizacija zna biti veoma licemerna kada je u pitanju odnos prema zenama.
A sto se tice toga ko je "primitivan", problem stvara pezorativna upotreba prideva "primitivan" u srpskom. Mada pezorativno znacenje postoji i u drugim jezicima, ono se retko koristi i pridev se obicno upotrebljava u svom neutralnom znacenju, kao "na pocetnom, originalnom stupnju razvoja, izvorni."

Ja

pre 7 godina

Kako da ne, bas cu da izlozim svoje intimne delove tela na javnom mestu, ne bi li manijaci za mnom onanisali. Dovoljno blenu i kad se nista ne vidi, a za ovo stvarno treba biti bolestan u glavu. Intimni delovi tela se tako zovu sa razlogom i mi ne zivimo u Africi, koliko znam, a ni ona.

hhh

pre 7 godina

Znate ona afrička plemena što su kao "primitivna"? Žene šetaju golih grudi, lepe, ružne, mlade, stare, nebitno je. Muškarci ih cene jer obavljaju teške poslove i prehranjuju decu skoro bez vode. Silovanja gotovo i da nema, to je sramota za junake koji se bore sa lavovima. Pogodite ko je zapravo primitivan.

Miki

pre 7 godina

Potpuno podržavam njen izbor i pravo na to, ali kad prođe ulicom bez imalo srama ću da zevam i da blenem samo u njene grudi, pa ako joj se ne dopada njen problem...što ne nosi brus.

srb.bg.

pre 7 godina

To je prava lepota žene a ne tetovaže i silikoni. Iskreno kada vidim devojku ili ženu sa silikonima u usnama hoću da umrem od smeha jer mi liče na majmuna. A oduševim se lepoj devojci ili ženi koja lepo izgleda i normalno (prirodno), i koja osvaja svojim duhom! Takve su vrlo retke i zato samo za njih VELIKI POZDRAV!

Buba

pre 7 godina

A što dosta vas misli da će se grudi opustiti ako NE nosi brus? Koja je logika? I meni, i mojoj majci, i par drugarica, grudi su su počele da se opuštaju kad smo počele da nosimo bruseve. Jedva primetno, ali opet vidi se razlika. Zašto bi se opuštale bez brusa ako nisu ogromne? Naviknute da stoje same, ništa ih ne drži, logično je da će biti opuštenije ako je tkivo naviknuto da stalno ima veštačku podršku a ne obrnuto.

Sa ovom malom se slažem, naravno, i prebacivanja zbog nenošenja brusa i slučajnog naziranja bradavica (nedajbože) čujem samo od žena. Muškarci i ako možda blenu bar su toliko pristojni da ti se ne petljaju u način oblačenja.

Nišlija

pre 7 godina

Да се ја питам, дозволио бих да иду потпуно голе, ако то желе. Женска лепота је уметност највишег нивоа , али од Бога!

Srpkinje su postene devojke

pre 7 godina

ajde sad svi da se skinemo goli i izadjemo na ulice da svako pokaze sta ima i da nas vide djeca i da napalimo ove silne manijake i pedofilcine i posle ce djavo da nam bude kriv

podsecanje

pre 7 godina

Vi koji podrzavate... imate li neki plan ako nas zadesi neka velika kuga, zemljotres, potop ili slicno?

Sto se mene tice, ne mora ona uopste da nosi grudnjak, ali neka nosi nesto neprozirno, nepreusko...

Gradski

pre 7 godina

Brus nije ni izmišljen zbog 20ogodisnjih manekenki. I naravno, kakve to veze ima sa providnom odećom. Ali evo, saznali smo za nju. Radi.

Lepo, baš lepo

pre 7 godina

Možda ne bi bilo loše da prošeta Prištinom, Ankarom, Sarajevom, Tiranom, Zagrebom i drugim bivšim italijanskim gradovima u Dalmaciji; a što da ne i Telavivom, nekim od avganistanskih, iračkih, saudijsko-arapskih, sirijskih, jordanskih, libanskih i svim afričkim državama.
I, u pravu je, baš je zabole što ovi (gore navedeni) mrze i stide se svojih žena.
Lepota je fascinantna i svima draga i inspirativna; ne treba je kriti, a ni zloupotrebljavati je, naravno.

Laki

pre 7 godina

U Nju Jorku je na snazi zakon po kome žene mogu da budu na javnim mestima sa potpuno obnaženim gornjim delom tela.Ulici,radnjama,bilo gde.Što nije slučaj u ostalim delovima SAD.
Zakon je donet u sklopu jednakih prava polova.Po logici ako mogu muškarci onda mogu i žene.
Znači,trenutno je to samo pitanje izbora samih žena.
Koliko žena koristi tu zakonsku povlasticu ?
Jako mali broj.I one koje to rade čine to iz čistog zezanja da bi videle reakcije ljudi pre nego iz neke lične potrebe.
Reakcije muskaraca ?
Sasvim svejedno,ukoliko se tako lepše i komfornije osećate onda samo napred. !!

Međutim,ono što žene nikako ne shvataju jeste da su ženske grudi za muškarce sinonim seksualnosti žene i njenog tela i da muške grudi nemaju to isto značenje za žene,i stoga ih ne treba porediti.
I da u muškim očima erotičnost žene nije kada se sve vidi već kada se samo naslućuje.
Znači drugim rečima,ako je cilj žene da pridobije pažnju muškarca svojim grudima,onda je njihovo potpuno obnaživanje apsolutno kontraproduktivno.
U tom smislu,ova mlada dama zna šta radi.

Benetton

pre 7 godina

podrska za ovo posebno kada devojka ne nosi veliki broj.vise smeta nego sto koristi.ovo se naravno ne odnosi na providne bluze.devojke koje imaju vece grudi imaju rezona da ih nose zbog kicme i svega ostalog.

Arso

pre 7 godina

Uh sto mrzim kad se ovako pravi pametna sa 20 godina jos manekenka...sacekaj sestro da zadjes u godine pa kad ti se otegnu da vidim sto neces.

Čika Dragan

pre 7 godina

U moje vreme (rođen 50-ih), ve?ina devojaka nije nosila brushaltere.Nošenje je proizvod tržišta a ne morala.
Sada svi nose satove,iako su praktično nepotrebni pored mobilnih telefona. Samo modni detalj.
Roba se mora prodati.
Na primer obavezne zimske gume..atest za gas svakih pet godina..ala sam odlutao..

Nikola Mudic

pre 7 godina

Izglasace jednom i slobodu kretanja bez gaca, suknji ili pantalona, za ma koji od polova. Da li je lakse zakonom regulisati nivo neprimerene provokativnosti ili reakciju tela na dozivljaj mozga u takvim slucajevima. Mozda ublaze kazne za silovatelje, ko zna. Ko podrzi njen projekat, anosice svoj deo odgovornosti

Meister Jakob

pre 7 godina

Nemam ništa protiv i ne mislim da je vulgarno, većina sigurno nije iznenađena da vidi to što vidi, a ovima koji dosad nisu vidjeli (dobre) ženske si*e imaju sad priliku.
Samo problem je da kako godine prolaze trebat će porfesionalnih kirurških intervencija ili u protivnom neće biti ni izbliza tako lijepi prizor kao sada.

Mufljuz

pre 7 godina

"Kendal Džener je javno priznala da ne voli da nosi grudnjak i da uopšte nema problem da pokaže grudi."
Javi se 20 godina pa mi onda reci.

Zoki

pre 7 godina

Naravno da nema problem da nosi, videću je za nekoliko godina (ako ih ne operiše).
Žene su promišljene što se tiče mode; tačno znaju šta smeju da pokažu, a šta da sakriju, tu su, generalno, civilizacijski daleko ispred muškaraca i to je razumljivo. Ne osuđujem, samo primećujem.

Scholes

pre 7 godina

Toliko vesti o toliko nebitnim ljudima..
Starlete, pevaljke, manekenke... Zasto je bitno toliko sta bilo ko od njih radi!??
Obezvredjen sistem vrednosti..
Kad su deci heroji starlete, Grandovci i sl povraca mi se..

minkiaaaa

pre 7 godina

bravo sto da ne pa zene u proslom veku jedva ostvsrile osnovna ljudska prava a dsnas se jos uvek rsdpravlja o bradavicama i slicnim glupostima

Ja imam 50+

pre 7 godina

Celog života sam želela i maštala da se žene izbore da mogu da zive bez brusa. To svi iz mog okruzenja znaju. Taj ,, osećaj slobode ,, teško može da se plati. Najveća moguća podrška ovom trendu.

brusko - 105. epizoda

pre 7 godina

Jedno je biti bez grudnjaka, a drugo u providnoj majici. Nosenje grudnjaka nek' je zenama na volju i udobnost, neka one to komentarisu. A nosenje providne majice je simbol egzibicionizma i prostakluka.

Neko iz mase

pre 7 godina

U civilizovanom demokratskom društvu ovo bi trebalo da bude normalna pojaava a ne razlog za davanje izjava i pravdanje. Ko ima problem sa tim nek konsultuje psiholga ili psihijatra.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Vrhunski trgovac. Što u izlogu, to u radnji. Robu ima, robu reklamira, robu skupo prodaje, robu može i da pokloni i da daje...
A roba joj ostaje.
Samo... Nema pipanja(za džabe).

marko

pre 7 godina

..i mene mrzi da jurcam wc kad me pritera, ubuduće ću da se "olakšam" na licu mesta, makar bilo to na Terazijama, pored fontane (taman da operem ruke)! živela sloboda (da budemo životinje)...

Arso

pre 7 godina

Uh sto mrzim kad se ovako pravi pametna sa 20 godina jos manekenka...sacekaj sestro da zadjes u godine pa kad ti se otegnu da vidim sto neces.

brusko - 105. epizoda

pre 7 godina

Jedno je biti bez grudnjaka, a drugo u providnoj majici. Nosenje grudnjaka nek' je zenama na volju i udobnost, neka one to komentarisu. A nosenje providne majice je simbol egzibicionizma i prostakluka.

Čika Dragan

pre 7 godina

U moje vreme (rođen 50-ih), ve?ina devojaka nije nosila brushaltere.Nošenje je proizvod tržišta a ne morala.
Sada svi nose satove,iako su praktično nepotrebni pored mobilnih telefona. Samo modni detalj.
Roba se mora prodati.
Na primer obavezne zimske gume..atest za gas svakih pet godina..ala sam odlutao..

Laki

pre 7 godina

U Nju Jorku je na snazi zakon po kome žene mogu da budu na javnim mestima sa potpuno obnaženim gornjim delom tela.Ulici,radnjama,bilo gde.Što nije slučaj u ostalim delovima SAD.
Zakon je donet u sklopu jednakih prava polova.Po logici ako mogu muškarci onda mogu i žene.
Znači,trenutno je to samo pitanje izbora samih žena.
Koliko žena koristi tu zakonsku povlasticu ?
Jako mali broj.I one koje to rade čine to iz čistog zezanja da bi videle reakcije ljudi pre nego iz neke lične potrebe.
Reakcije muskaraca ?
Sasvim svejedno,ukoliko se tako lepše i komfornije osećate onda samo napred. !!

Međutim,ono što žene nikako ne shvataju jeste da su ženske grudi za muškarce sinonim seksualnosti žene i njenog tela i da muške grudi nemaju to isto značenje za žene,i stoga ih ne treba porediti.
I da u muškim očima erotičnost žene nije kada se sve vidi već kada se samo naslućuje.
Znači drugim rečima,ako je cilj žene da pridobije pažnju muškarca svojim grudima,onda je njihovo potpuno obnaživanje apsolutno kontraproduktivno.
U tom smislu,ova mlada dama zna šta radi.

Lepo, baš lepo

pre 7 godina

Možda ne bi bilo loše da prošeta Prištinom, Ankarom, Sarajevom, Tiranom, Zagrebom i drugim bivšim italijanskim gradovima u Dalmaciji; a što da ne i Telavivom, nekim od avganistanskih, iračkih, saudijsko-arapskih, sirijskih, jordanskih, libanskih i svim afričkim državama.
I, u pravu je, baš je zabole što ovi (gore navedeni) mrze i stide se svojih žena.
Lepota je fascinantna i svima draga i inspirativna; ne treba je kriti, a ni zloupotrebljavati je, naravno.

hhh

pre 7 godina

Znate ona afrička plemena što su kao "primitivna"? Žene šetaju golih grudi, lepe, ružne, mlade, stare, nebitno je. Muškarci ih cene jer obavljaju teške poslove i prehranjuju decu skoro bez vode. Silovanja gotovo i da nema, to je sramota za junake koji se bore sa lavovima. Pogodite ko je zapravo primitivan.

Ja imam 50+

pre 7 godina

Celog života sam želela i maštala da se žene izbore da mogu da zive bez brusa. To svi iz mog okruzenja znaju. Taj ,, osećaj slobode ,, teško može da se plati. Najveća moguća podrška ovom trendu.

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Vrhunski trgovac. Što u izlogu, to u radnji. Robu ima, robu reklamira, robu skupo prodaje, robu može i da pokloni i da daje...
A roba joj ostaje.
Samo... Nema pipanja(za džabe).

Benetton

pre 7 godina

podrska za ovo posebno kada devojka ne nosi veliki broj.vise smeta nego sto koristi.ovo se naravno ne odnosi na providne bluze.devojke koje imaju vece grudi imaju rezona da ih nose zbog kicme i svega ostalog.

Scholes

pre 7 godina

Toliko vesti o toliko nebitnim ljudima..
Starlete, pevaljke, manekenke... Zasto je bitno toliko sta bilo ko od njih radi!??
Obezvredjen sistem vrednosti..
Kad su deci heroji starlete, Grandovci i sl povraca mi se..

srb.bg.

pre 7 godina

To je prava lepota žene a ne tetovaže i silikoni. Iskreno kada vidim devojku ili ženu sa silikonima u usnama hoću da umrem od smeha jer mi liče na majmuna. A oduševim se lepoj devojci ili ženi koja lepo izgleda i normalno (prirodno), i koja osvaja svojim duhom! Takve su vrlo retke i zato samo za njih VELIKI POZDRAV!

Miki

pre 7 godina

Potpuno podržavam njen izbor i pravo na to, ali kad prođe ulicom bez imalo srama ću da zevam i da blenem samo u njene grudi, pa ako joj se ne dopada njen problem...što ne nosi brus.

Buba

pre 7 godina

A što dosta vas misli da će se grudi opustiti ako NE nosi brus? Koja je logika? I meni, i mojoj majci, i par drugarica, grudi su su počele da se opuštaju kad smo počele da nosimo bruseve. Jedva primetno, ali opet vidi se razlika. Zašto bi se opuštale bez brusa ako nisu ogromne? Naviknute da stoje same, ništa ih ne drži, logično je da će biti opuštenije ako je tkivo naviknuto da stalno ima veštačku podršku a ne obrnuto.

Sa ovom malom se slažem, naravno, i prebacivanja zbog nenošenja brusa i slučajnog naziranja bradavica (nedajbože) čujem samo od žena. Muškarci i ako možda blenu bar su toliko pristojni da ti se ne petljaju u način oblačenja.

marko

pre 7 godina

..i mene mrzi da jurcam wc kad me pritera, ubuduće ću da se "olakšam" na licu mesta, makar bilo to na Terazijama, pored fontane (taman da operem ruke)! živela sloboda (da budemo životinje)...

Strahinja

pre 7 godina

Izgleda da se nikada necemo ni oko cega sloziti. Ako ste muskarac kome se dopada da vidi zensku u provodnoj majici i bez brushaltera, ili cak pptpuno obnazwnu na ulici, onda vam od srca zelim da se vase sestre, majke i devojke tako setaju pred komsilukom, drugarima, po skolama, prevozu, uvek i svuda. Ako ste majke, izto vam zelim za vasu zensku decu.. Ili da vasim sinovima takve dodju kod vas u stan "devojka za primer". Sve na videlo. Sve moze, ali samo ako nemate dvostruke arsine. Ja sam protiv eksponiranja - ili snosite posledice! Od srca vam zelim, vama zenama, kojima je to takodje ok, da vam uvek u drustvu, kada ste sa svojom jacom polovinom prilazi neka "nafurana" prakticno obmazena, i da mu se na vase oci unosi grudima u lice.. Ma sta ima veze sto su obnazene i lepe. Bitna je sloboda. A vama decaci, da vase majke tako vasim drugarima daju primer slobode. Egzibicionizam.. Eeee, gde smo otisli. Sledeca tema - sloboda testisima (da ne kazem *udima) :)

Neko iz mase

pre 7 godina

U civilizovanom demokratskom društvu ovo bi trebalo da bude normalna pojaava a ne razlog za davanje izjava i pravdanje. Ko ima problem sa tim nek konsultuje psiholga ili psihijatra.

Mufljuz

pre 7 godina

"Kendal Džener je javno priznala da ne voli da nosi grudnjak i da uopšte nema problem da pokaže grudi."
Javi se 20 godina pa mi onda reci.

Meister Jakob

pre 7 godina

Nemam ništa protiv i ne mislim da je vulgarno, većina sigurno nije iznenađena da vidi to što vidi, a ovima koji dosad nisu vidjeli (dobre) ženske si*e imaju sad priliku.
Samo problem je da kako godine prolaze trebat će porfesionalnih kirurških intervencija ili u protivnom neće biti ni izbliza tako lijepi prizor kao sada.

Zoki

pre 7 godina

Naravno da nema problem da nosi, videću je za nekoliko godina (ako ih ne operiše).
Žene su promišljene što se tiče mode; tačno znaju šta smeju da pokažu, a šta da sakriju, tu su, generalno, civilizacijski daleko ispred muškaraca i to je razumljivo. Ne osuđujem, samo primećujem.

Gradski

pre 7 godina

Brus nije ni izmišljen zbog 20ogodisnjih manekenki. I naravno, kakve to veze ima sa providnom odećom. Ali evo, saznali smo za nju. Radi.

Nikola Mudic

pre 7 godina

Izglasace jednom i slobodu kretanja bez gaca, suknji ili pantalona, za ma koji od polova. Da li je lakse zakonom regulisati nivo neprimerene provokativnosti ili reakciju tela na dozivljaj mozga u takvim slucajevima. Mozda ublaze kazne za silovatelje, ko zna. Ko podrzi njen projekat, anosice svoj deo odgovornosti

minkiaaaa

pre 7 godina

bravo sto da ne pa zene u proslom veku jedva ostvsrile osnovna ljudska prava a dsnas se jos uvek rsdpravlja o bradavicama i slicnim glupostima

Sanja

pre 7 godina

@ marko
Boze, kakvo lupetanje! Videla bi tebe da imas grudi D korpe kako leti na ovim paklenim vrucinama se uvlacis u brushalter. Nemas pojma koliki je to teret i koliko smeta. Ja sam mrsava sa velikim grudima, koje su pri tom jako cvrste. Kad god mogu ne nosim brushalter. Leti cesto biram majce ili haljine u kojima se ne vidi da ne nosim brushalter. Te price velike grudi su opustene to nema veze s vezom, mogu biti male a opustene a velike a cvrste. Inace imam 42 godine, dvoje dece a grudi su i dalje iste. Jednako cvrste. Mnogi misle da imam silikone kada im kazem da ne nosim brus. Kad ovo pisem uopste se ne hvalim samo iznosim cinjenice , a i pisem o tome da nije lako imati velike grudi na vrucinama, sve se lepi... Ali dosta je predrasuda o tome kako su vece grudi opustene a male cvrste. Nemam ja grudi ko one babe od 80 godina sto im sve visi. Babama vise grudi i kada su male. Moja mama sa 70 godina ima grudi maltene ko moje. Genetika! Dok sestra ima male a mnogo opustenije.

brusko - 105. epizoda

pre 7 godina

(Sanja, 28. jul 2016 08:30)

Svaka cast tebi i tvojim grudima, ali mnogo je vise zena sa velikim grudima kojima brushalter nesto znaci. (Uzgred, smislila ga je zena, u XIX veku. Nije mi jasno kako zene smatraju taj korisni deo odece kao simbol porobljenosti?) Imam prijateljica sa vecim grudima koje mi kazu da bi se bez brushaltera osecale neprijatno iz vise razloga. Osim toga, pitao sam ih koliko brushalter doprinosi osecaju vrucine kad se nosi i rekle su mi - nimalo. Znaci kad leti vidimo devojke kako leprsaju grudima bez brusa, nije bas u pitanju rashladjivanje.

Бокиц@

pre 7 godina

Колико полемике око груди!! Ја сам женско и не носим грудњак, али овде и није поента у грудима. Ова риба је хтела да да свима стави до знања да јој је секси да јој сви виде брадавице, а с обзиром да живи у свету пуном гејева, нема фрку да ће тиме навући њихове погледе, а оне смеле ко ¥ебе! Све девојке и жене које не носе грудњаке а не желе да делују вулгарно, стављају преко брадавица оне дискретне уметке. Ја објаснила а ви ¥ркајте на њене ,,груди'' :)

Srpkinje su postene devojke

pre 7 godina

ajde sad svi da se skinemo goli i izadjemo na ulice da svako pokaze sta ima i da nas vide djeca i da napalimo ove silne manijake i pedofilcine i posle ce djavo da nam bude kriv

Ja

pre 7 godina

Kako da ne, bas cu da izlozim svoje intimne delove tela na javnom mestu, ne bi li manijaci za mnom onanisali. Dovoljno blenu i kad se nista ne vidi, a za ovo stvarno treba biti bolestan u glavu. Intimni delovi tela se tako zovu sa razlogom i mi ne zivimo u Africi, koliko znam, a ni ona.

Nišlija

pre 7 godina

Да се ја питам, дозволио бих да иду потпуно голе, ако то желе. Женска лепота је уметност највишег нивоа , али од Бога!

podsecanje

pre 7 godina

Vi koji podrzavate... imate li neki plan ako nas zadesi neka velika kuga, zemljotres, potop ili slicno?

Sto se mene tice, ne mora ona uopste da nosi grudnjak, ali neka nosi nesto neprozirno, nepreusko...

Yes please

pre 7 godina

Sada ce industrija grudnjaka da lansira grudnjake za muskarce od prepravljenih neprodatih vracenih zenskih brushaltera iz maloprodaje.

adio

pre 7 godina

Evo ja imam male grudi, i brus me uzasno smara. Jedva cekam da udjem u stan da ga skinem.Najcesce ga ne nosim kad obucem kosulju ili nesto gde se nece nazirati bradavice...Na moru gornji deo ne nosim, jer gomila muskaraca ima vece grudi od mene...

daca

pre 7 godina

@hhh
Slazem se u potpunosti. Zapadna civilizacija zna biti veoma licemerna kada je u pitanju odnos prema zenama.
A sto se tice toga ko je "primitivan", problem stvara pezorativna upotreba prideva "primitivan" u srpskom. Mada pezorativno znacenje postoji i u drugim jezicima, ono se retko koristi i pridev se obicno upotrebljava u svom neutralnom znacenju, kao "na pocetnom, originalnom stupnju razvoja, izvorni."

snezana

pre 7 godina

i ja ne nosim grudnjak smeta mi i bas me briga hoce li se to nrkom svideti meni ovako prija i k r a j.njojcestitke za stav koji postujem.

Nada Sucur Jovanovic

pre 7 godina

Najnormalnije i najprirodnije u zivotu postalo je nesto za sta se borimo a treba da bude obrazac ponasanja!
Nazalost proci ce milenimumi jos dok. Svet. Pocne da se ponasa odgovorno prema sebi i dok uspemo da se oslobodimo Terora brushaltera,silikona montiranja unakazavanja stiklama kravatama nadogradnjama i upumpavanjima u organizam silikona hormona steroida s e za rad zadovoljenja onih konima. Uopste nismo vazni.

marko

pre 7 godina

..i mene mrzi da jurcam wc kad me pritera, ubuduće ću da se "olakšam" na licu mesta, makar bilo to na Terazijama, pored fontane (taman da operem ruke)! živela sloboda (da budemo životinje)...

Arso

pre 7 godina

Uh sto mrzim kad se ovako pravi pametna sa 20 godina jos manekenka...sacekaj sestro da zadjes u godine pa kad ti se otegnu da vidim sto neces.

Nikola Mudic

pre 7 godina

Izglasace jednom i slobodu kretanja bez gaca, suknji ili pantalona, za ma koji od polova. Da li je lakse zakonom regulisati nivo neprimerene provokativnosti ili reakciju tela na dozivljaj mozga u takvim slucajevima. Mozda ublaze kazne za silovatelje, ko zna. Ko podrzi njen projekat, anosice svoj deo odgovornosti

Neko iz mase

pre 7 godina

U civilizovanom demokratskom društvu ovo bi trebalo da bude normalna pojaava a ne razlog za davanje izjava i pravdanje. Ko ima problem sa tim nek konsultuje psiholga ili psihijatra.

brusko - 105. epizoda

pre 7 godina

Jedno je biti bez grudnjaka, a drugo u providnoj majici. Nosenje grudnjaka nek' je zenama na volju i udobnost, neka one to komentarisu. A nosenje providne majice je simbol egzibicionizma i prostakluka.

Srpkinje su postene devojke

pre 7 godina

ajde sad svi da se skinemo goli i izadjemo na ulice da svako pokaze sta ima i da nas vide djeca i da napalimo ove silne manijake i pedofilcine i posle ce djavo da nam bude kriv

Strahinja

pre 7 godina

Izgleda da se nikada necemo ni oko cega sloziti. Ako ste muskarac kome se dopada da vidi zensku u provodnoj majici i bez brushaltera, ili cak pptpuno obnazwnu na ulici, onda vam od srca zelim da se vase sestre, majke i devojke tako setaju pred komsilukom, drugarima, po skolama, prevozu, uvek i svuda. Ako ste majke, izto vam zelim za vasu zensku decu.. Ili da vasim sinovima takve dodju kod vas u stan "devojka za primer". Sve na videlo. Sve moze, ali samo ako nemate dvostruke arsine. Ja sam protiv eksponiranja - ili snosite posledice! Od srca vam zelim, vama zenama, kojima je to takodje ok, da vam uvek u drustvu, kada ste sa svojom jacom polovinom prilazi neka "nafurana" prakticno obmazena, i da mu se na vase oci unosi grudima u lice.. Ma sta ima veze sto su obnazene i lepe. Bitna je sloboda. A vama decaci, da vase majke tako vasim drugarima daju primer slobode. Egzibicionizam.. Eeee, gde smo otisli. Sledeca tema - sloboda testisima (da ne kazem *udima) :)

Ja imam 50+

pre 7 godina

Celog života sam želela i maštala da se žene izbore da mogu da zive bez brusa. To svi iz mog okruzenja znaju. Taj ,, osećaj slobode ,, teško može da se plati. Najveća moguća podrška ovom trendu.

Sanja

pre 7 godina

@ marko
Boze, kakvo lupetanje! Videla bi tebe da imas grudi D korpe kako leti na ovim paklenim vrucinama se uvlacis u brushalter. Nemas pojma koliki je to teret i koliko smeta. Ja sam mrsava sa velikim grudima, koje su pri tom jako cvrste. Kad god mogu ne nosim brushalter. Leti cesto biram majce ili haljine u kojima se ne vidi da ne nosim brushalter. Te price velike grudi su opustene to nema veze s vezom, mogu biti male a opustene a velike a cvrste. Inace imam 42 godine, dvoje dece a grudi su i dalje iste. Jednako cvrste. Mnogi misle da imam silikone kada im kazem da ne nosim brus. Kad ovo pisem uopste se ne hvalim samo iznosim cinjenice , a i pisem o tome da nije lako imati velike grudi na vrucinama, sve se lepi... Ali dosta je predrasuda o tome kako su vece grudi opustene a male cvrste. Nemam ja grudi ko one babe od 80 godina sto im sve visi. Babama vise grudi i kada su male. Moja mama sa 70 godina ima grudi maltene ko moje. Genetika! Dok sestra ima male a mnogo opustenije.

Lepo, baš lepo

pre 7 godina

Možda ne bi bilo loše da prošeta Prištinom, Ankarom, Sarajevom, Tiranom, Zagrebom i drugim bivšim italijanskim gradovima u Dalmaciji; a što da ne i Telavivom, nekim od avganistanskih, iračkih, saudijsko-arapskih, sirijskih, jordanskih, libanskih i svim afričkim državama.
I, u pravu je, baš je zabole što ovi (gore navedeni) mrze i stide se svojih žena.
Lepota je fascinantna i svima draga i inspirativna; ne treba je kriti, a ni zloupotrebljavati je, naravno.

podsecanje

pre 7 godina

Vi koji podrzavate... imate li neki plan ako nas zadesi neka velika kuga, zemljotres, potop ili slicno?

Sto se mene tice, ne mora ona uopste da nosi grudnjak, ali neka nosi nesto neprozirno, nepreusko...

Miki

pre 7 godina

Potpuno podržavam njen izbor i pravo na to, ali kad prođe ulicom bez imalo srama ću da zevam i da blenem samo u njene grudi, pa ako joj se ne dopada njen problem...što ne nosi brus.

Laki

pre 7 godina

U Nju Jorku je na snazi zakon po kome žene mogu da budu na javnim mestima sa potpuno obnaženim gornjim delom tela.Ulici,radnjama,bilo gde.Što nije slučaj u ostalim delovima SAD.
Zakon je donet u sklopu jednakih prava polova.Po logici ako mogu muškarci onda mogu i žene.
Znači,trenutno je to samo pitanje izbora samih žena.
Koliko žena koristi tu zakonsku povlasticu ?
Jako mali broj.I one koje to rade čine to iz čistog zezanja da bi videle reakcije ljudi pre nego iz neke lične potrebe.
Reakcije muskaraca ?
Sasvim svejedno,ukoliko se tako lepše i komfornije osećate onda samo napred. !!

Međutim,ono što žene nikako ne shvataju jeste da su ženske grudi za muškarce sinonim seksualnosti žene i njenog tela i da muške grudi nemaju to isto značenje za žene,i stoga ih ne treba porediti.
I da u muškim očima erotičnost žene nije kada se sve vidi već kada se samo naslućuje.
Znači drugim rečima,ako je cilj žene da pridobije pažnju muškarca svojim grudima,onda je njihovo potpuno obnaživanje apsolutno kontraproduktivno.
U tom smislu,ova mlada dama zna šta radi.

Ja

pre 7 godina

Kako da ne, bas cu da izlozim svoje intimne delove tela na javnom mestu, ne bi li manijaci za mnom onanisali. Dovoljno blenu i kad se nista ne vidi, a za ovo stvarno treba biti bolestan u glavu. Intimni delovi tela se tako zovu sa razlogom i mi ne zivimo u Africi, koliko znam, a ni ona.

Čika Dragan

pre 7 godina

U moje vreme (rođen 50-ih), ve?ina devojaka nije nosila brushaltere.Nošenje je proizvod tržišta a ne morala.
Sada svi nose satove,iako su praktično nepotrebni pored mobilnih telefona. Samo modni detalj.
Roba se mora prodati.
Na primer obavezne zimske gume..atest za gas svakih pet godina..ala sam odlutao..

Mufljuz

pre 7 godina

"Kendal Džener je javno priznala da ne voli da nosi grudnjak i da uopšte nema problem da pokaže grudi."
Javi se 20 godina pa mi onda reci.

brusko - 105. epizoda

pre 7 godina

(Sanja, 28. jul 2016 08:30)

Svaka cast tebi i tvojim grudima, ali mnogo je vise zena sa velikim grudima kojima brushalter nesto znaci. (Uzgred, smislila ga je zena, u XIX veku. Nije mi jasno kako zene smatraju taj korisni deo odece kao simbol porobljenosti?) Imam prijateljica sa vecim grudima koje mi kazu da bi se bez brushaltera osecale neprijatno iz vise razloga. Osim toga, pitao sam ih koliko brushalter doprinosi osecaju vrucine kad se nosi i rekle su mi - nimalo. Znaci kad leti vidimo devojke kako leprsaju grudima bez brusa, nije bas u pitanju rashladjivanje.

Zoki

pre 7 godina

Naravno da nema problem da nosi, videću je za nekoliko godina (ako ih ne operiše).
Žene su promišljene što se tiče mode; tačno znaju šta smeju da pokažu, a šta da sakriju, tu su, generalno, civilizacijski daleko ispred muškaraca i to je razumljivo. Ne osuđujem, samo primećujem.

Meister Jakob

pre 7 godina

Nemam ništa protiv i ne mislim da je vulgarno, većina sigurno nije iznenađena da vidi to što vidi, a ovima koji dosad nisu vidjeli (dobre) ženske si*e imaju sad priliku.
Samo problem je da kako godine prolaze trebat će porfesionalnih kirurških intervencija ili u protivnom neće biti ni izbliza tako lijepi prizor kao sada.

Nišlija

pre 7 godina

Да се ја питам, дозволио бих да иду потпуно голе, ако то желе. Женска лепота је уметност највишег нивоа , али од Бога!

minkiaaaa

pre 7 godina

bravo sto da ne pa zene u proslom veku jedva ostvsrile osnovna ljudska prava a dsnas se jos uvek rsdpravlja o bradavicama i slicnim glupostima

Ispravljač krivina

pre 7 godina

Vrhunski trgovac. Što u izlogu, to u radnji. Robu ima, robu reklamira, robu skupo prodaje, robu može i da pokloni i da daje...
A roba joj ostaje.
Samo... Nema pipanja(za džabe).

srb.bg.

pre 7 godina

To je prava lepota žene a ne tetovaže i silikoni. Iskreno kada vidim devojku ili ženu sa silikonima u usnama hoću da umrem od smeha jer mi liče na majmuna. A oduševim se lepoj devojci ili ženi koja lepo izgleda i normalno (prirodno), i koja osvaja svojim duhom! Takve su vrlo retke i zato samo za njih VELIKI POZDRAV!

hhh

pre 7 godina

Znate ona afrička plemena što su kao "primitivna"? Žene šetaju golih grudi, lepe, ružne, mlade, stare, nebitno je. Muškarci ih cene jer obavljaju teške poslove i prehranjuju decu skoro bez vode. Silovanja gotovo i da nema, to je sramota za junake koji se bore sa lavovima. Pogodite ko je zapravo primitivan.

Benetton

pre 7 godina

podrska za ovo posebno kada devojka ne nosi veliki broj.vise smeta nego sto koristi.ovo se naravno ne odnosi na providne bluze.devojke koje imaju vece grudi imaju rezona da ih nose zbog kicme i svega ostalog.

Scholes

pre 7 godina

Toliko vesti o toliko nebitnim ljudima..
Starlete, pevaljke, manekenke... Zasto je bitno toliko sta bilo ko od njih radi!??
Obezvredjen sistem vrednosti..
Kad su deci heroji starlete, Grandovci i sl povraca mi se..

Buba

pre 7 godina

A što dosta vas misli da će se grudi opustiti ako NE nosi brus? Koja je logika? I meni, i mojoj majci, i par drugarica, grudi su su počele da se opuštaju kad smo počele da nosimo bruseve. Jedva primetno, ali opet vidi se razlika. Zašto bi se opuštale bez brusa ako nisu ogromne? Naviknute da stoje same, ništa ih ne drži, logično je da će biti opuštenije ako je tkivo naviknuto da stalno ima veštačku podršku a ne obrnuto.

Sa ovom malom se slažem, naravno, i prebacivanja zbog nenošenja brusa i slučajnog naziranja bradavica (nedajbože) čujem samo od žena. Muškarci i ako možda blenu bar su toliko pristojni da ti se ne petljaju u način oblačenja.

Gradski

pre 7 godina

Brus nije ni izmišljen zbog 20ogodisnjih manekenki. I naravno, kakve to veze ima sa providnom odećom. Ali evo, saznali smo za nju. Radi.

daca

pre 7 godina

@hhh
Slazem se u potpunosti. Zapadna civilizacija zna biti veoma licemerna kada je u pitanju odnos prema zenama.
A sto se tice toga ko je "primitivan", problem stvara pezorativna upotreba prideva "primitivan" u srpskom. Mada pezorativno znacenje postoji i u drugim jezicima, ono se retko koristi i pridev se obicno upotrebljava u svom neutralnom znacenju, kao "na pocetnom, originalnom stupnju razvoja, izvorni."

Yes please

pre 7 godina

Sada ce industrija grudnjaka da lansira grudnjake za muskarce od prepravljenih neprodatih vracenih zenskih brushaltera iz maloprodaje.

adio

pre 7 godina

Evo ja imam male grudi, i brus me uzasno smara. Jedva cekam da udjem u stan da ga skinem.Najcesce ga ne nosim kad obucem kosulju ili nesto gde se nece nazirati bradavice...Na moru gornji deo ne nosim, jer gomila muskaraca ima vece grudi od mene...

Бокиц@

pre 7 godina

Колико полемике око груди!! Ја сам женско и не носим грудњак, али овде и није поента у грудима. Ова риба је хтела да да свима стави до знања да јој је секси да јој сви виде брадавице, а с обзиром да живи у свету пуном гејева, нема фрку да ће тиме навући њихове погледе, а оне смеле ко ¥ебе! Све девојке и жене које не носе грудњаке а не желе да делују вулгарно, стављају преко брадавица оне дискретне уметке. Ја објаснила а ви ¥ркајте на њене ,,груди'' :)

snezana

pre 7 godina

i ja ne nosim grudnjak smeta mi i bas me briga hoce li se to nrkom svideti meni ovako prija i k r a j.njojcestitke za stav koji postujem.

Nada Sucur Jovanovic

pre 7 godina

Najnormalnije i najprirodnije u zivotu postalo je nesto za sta se borimo a treba da bude obrazac ponasanja!
Nazalost proci ce milenimumi jos dok. Svet. Pocne da se ponasa odgovorno prema sebi i dok uspemo da se oslobodimo Terora brushaltera,silikona montiranja unakazavanja stiklama kravatama nadogradnjama i upumpavanjima u organizam silikona hormona steroida s e za rad zadovoljenja onih konima. Uopste nismo vazni.