Devojka poručuje beogradskim muškarcima: "Nisam ja krupna, nego si ti mali i iskompleksiran"

Nedelja, 20.12.2015.

12:49

Izvor: dnevno.rs

Devojka poruèuje beogradskim muškarcima: "Nisam ja krupna, nego si ti mali i iskompleksiran" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

269 Komentari

Sortiraj po:

Protos

pre 8 godina

Ma nista ti ne fali duso,lepo izgledas.Nekoj osobi "debljina"prosto "stoji"fizicki se lepo uklopi,nekoj osobi mrsavost isto moze lepo da izgleda da"stoji" da izgleda simpaticno.Isto tako nekim ljudima debljina ili mrsavost prosto ne "stoji".,pa rade na sebi.Sve zavisi od fizionomije i predispozicije koju covek genetski nosi.Ali preterana debljina ili mrsavost svakako nije dobra,ako je u pitanju neka bolest ili poremecaj metabolizma.Opustite se svi i uzivajte u carima malo punijih,mrsavijih ili srednje gradjenih osoba,svi imaju svoje cari:)da ponude:)).

Primus

pre 8 godina

Dusho, meni ni najmanje ne smeta ako si KRUPNA..naprotiv. Vremenom se svi ti djilkoshi uvere da je mnogo bolje da 'ljulja nego da zulja'. A i djevushke-da ljubav kod muzjaka ulazi u mozdanu masu preko STOMAKA.. Zato se ne sekiraj nego isprobavaj nove recepte :) Zelim ti lep dan i SRECNU NOVU 2016.G.

aleksandra

pre 8 godina

iskrena da budem,meni visina nije bitna,vise gledam kilograme. na visinu da uticemo ne mozemo,a kilogrami nam dosta govore o necijem karakteru(izuzimam bolesne).
ja volim mrsavost kod zene,sa malo naglasenim oblinama,tipa eva longoria. super zgodne su mi i ove od 180cm kao adriana lima. ali realnost je da je mnogo vise niskih a mrsavih, i visokih a "krupnih" a ne kao adriana lima.
od 10 bas niskih devojaka,6 ce biti mrsavice,a od 10 bas visokih,mozda ce jedna biti manekenka,a ostale "krupne".

Realno

pre 8 godina

Dobijen je odgovor,na ovu pricu. Sada lepo uparite,doticnu krupnu iskompleksiranu (ne znam zasto,mere su kako treba,al ajde tako da je nazovemo,malo iritira tekst) i doticnog nedorecenog( ima neke istine u njegovoj prici,ali decko je nesiguran u sebe) Elem,eto prilika za B92,reportaza,njih dvoje u nekom kaficu,pa da cujemo suceljavanje. Realno,Srbija i okruzenje kipi od nekih kompleksa,sto i dovodi do mnogo singl momaka i devojaka. To se nece menjati u skorije vreme,i mora se prilagodjavati tome. Da slazem se da su muskarci dosta ne spremni za zivot,ali i prohtevi suprotne strane su nerealni za prosecnog Srbina. Ne znam kako se ocekuje od nekog da ima svoja kola,stan,pare za trosenje (putovanja,izlasci,soping) a plata do 500e * i to je jos dobra plata!).Moraju muskarci odrasti,moraju devojke spustiti svoja ocekivanja,i da se mnozimo. Kompleks ce zatrati ovu drzavu,a posle nema kajanja,realno kada nema ko da se kaje ...

Petar Pan

pre 8 godina

Tekst mi je simpatican, ne znam koje je godiste devojka, verovatno je vrlo mlada. Visok sam 175 cm., a neke od najlepsih iskustava upravo pamtim sa devojkama 170-178 cm. Obozavam takve zene, ne ulazeci duboko u psihologiju, verovatno zbog toga sto je meni majka izuzetno sitna i mrsava zena. U svakom slucaju, svaka zena ocekuje od muskarca da se lepo ophodi prema njoj, da ima auto kojim ce je sacekati i odvesti na neko lepo mesto, i da poseduje dovoljno kesha sa kojim ce se pokazati dzentlmen i platiti za oboje rucak u restoranu. Sve te sitnice se mogu pokazati kao problem za mladog coveka, i eto vam odgovora zbog cega je neki muskarac iskompleksiran. Visina sa tim nema nikakve veze.

T

pre 8 godina

Ja sam studirala u Beogradu, a iz Banjaluke sam... sa 176 cm visine sam u BL bila prosjek, ali u BG sam bila uglavnom desetak cm visa od koleginica sa klase i viša od popriličnog broja kolega, takođe... I zaista, muškarci koji su mi prilazili nisu se libili da ničim izazvani kritikuju moj izgled, i da, koristili su riječ "krupna" kao od šale, valjda da mi jasno daju poruku da zbog svoje visine treba da im budem zahvalna što su mi prišli? I bili su zaista opsjednuti brojkama, centrimetrima i kilogramima i njihovim relativnim odnosima, insistirali su da znaju koliko kilograma imam i onda tupili da moram da skinem "3 viška" (imala sam 63) jer "žene MORAJU imati kilograma 115 manje nego centimetara" (kao da to u Bibliji piše?) ili "on IZ PRINCIPA neće NIKAD imati djevojku težu od 59kg" (to je direktan citat) :) Najbolji je bio primjerak koji me ubjeđivao da "samoj sebi dugujem" da smršam na manje od 50 (slovima: pedeset) kg i "iskoristim svoju ljepotu do maksimuma" (bez obzira što nikad nisam imala ni želju ni potrebu da "iskorištavam" svoju ljepotu, mozak me dovoljno daleko vodi - radim u IT), a ako se desi da u tom pretvaranju u kostur ostanem bez sisa "pa nije problem, onda možeš da staviš silikone", kao da je to nije ozbiljna operacija sa gadnim nuspojavama, nego nešto tako sigurno i bezbolno i nešto što svaka djevojka "duguje sebi" da uradi... nastavak nažalost slijedi...

T

pre 8 godina

Ukratko, poruka koju sam dobijala u BG kao visoka djevojka sa totalno zdravom težinom bila je - visoke žene su prihvatljive samo ako su jako, jako, mršave. Jer onda kompleksaši svojim drugarima kompleksašima mogu "objasniti" da su djevojke koje su ih privukle "modeli", a ne obične studentkinje. A time "šta će misliti svijet o tome kakva mi je djevojka" uglavnom se i bave likovi za čije emotivne veze ni članove njihove bliže familije nije mnogo briga. Nisam ostala u BG poslije studija, dovoljno je reći... I nisam se sa tim susretala nigdje više.

MIKAILO

pre 8 godina

Ako si ovo ti na slici, izgledaš fenomenalno. Nzm šta tu treba ćaskati. Ako je neko krupan, naći će sebi parnika. I za sitnog važi...

Modni Hipodrom

pre 8 godina

Pa, činjenica je da je 176 cm visoko za ženu.
Ne znam tačno koja je prosečna visina, verovatno 160.
Moguće je biti lepa i sa natprosečnom visinom, ali često i ružna.
Po tonu ove osobe iz bloga, mislim da se radi o Konjastoj građi.

John Terry

pre 8 godina

Devojka poručuje beogradskim muškarcima: "Nisam ja krupna, nego si ti mali i iskompleksiran"
Kada muskarac kaze zeni da je krupna ili debela, to nije iskompleksiranost vec nevaspitanje. Iskompleksiranost je zapravo ovaj besan odgovor u naslovu teksta. Iskompleksiran je neko ko dopusta da ga tudje ocene pogode. Ovde je iskompleksirana ova zenska osoba, otprilike kao Milica Dabovic zvana Mica Bljuc, kada kaze da je ne doticu komentari a onda napise komentar o tome veci od cele stranice :D

Mila

pre 8 godina

Nije bitno kako izgledaš, već kako se osećaš. Po opisu smo slične građe, ali ja sebe smatram zgodnom devojkom. Nikada me nisu nazivali "krupnom", a i da jesu, imaju pravo. Uvek ću se odlučiti za visokog muškarca, sto ne znaci da treba bilo koga vređati. Malo samopouzdanja, i više ćete poštovati druge.

34gyawtwerfg

pre 8 godina

@strahinja
Prilično je tužno birati partnera tako da biste nepoznatim posmatračima delovali kao fizički skladan par. Žena/muškarac nije aksesoar. Naravno da ljudima nisu lepe iste stvari, što je sjajno, i naravno da ćemo birati partnere koji su nam fizički privlačni, ali imati standard dozvoljenih cm i kg da biste bili najlepši par na korzou je strašno. No dobro, neko bira partnera s kojim može da razgovara i zabavlja se, neko bira tako da u očima drugih deluje bitniji.

Marko

pre 8 godina

Ovako. Po mom mišljenju sasvim je normalno da devojka visine od oko 177+ želi momka višeg od sebe bar 7 cm. To je normalno. Ali nije normalno i deluje veoma bezobrazno da samo zato sto je ta od oko preko 178 u deficitu sa muškarcima višim od sebe 10 cm , da naziva sve muskarce ispod 185 niskim i da to nisu muskarci. To otkriva velike komplekse. Ako gledamo realno 180 cm je veoma visoko za zenu u odnosu na prosek zenske visine , cak i bez najnize zute rase, dok se za visinu od 182 za muskarca svud u svetu smatra visokim.Inace, ja sam bas visok 190 , vecina devojaka mi je bilo od 173-185 visine. Sad sam iskreno presao na nize jer sam zaista uocio nenormalne komplekse kod visokih zena. Meni ni najmanje nisu smetale njihove stikle od 12-15 cm, ni najmanje. Ali sam cesto puta od tih djevojaka od oko 180 dozivljavao da se bune kako sam ja kao nizak ( 190 a nizak??? ) za njih i kao onda nije muškarac niko ispod 2 metra. Wtf ? Umesto da prihvate da su one visoke za ženu one nastoje da unize drugog. Jer koliko zaista ima momaka od 2 metra? To samo pokazuje da one imaju problem a ne muskarci koji su niži od njih.

Haha

pre 8 godina

Zensko sam, visoka sam 177cm a teska 78kg. To (po mojoj proceni) meni ne izgleda Bog zna kako uzasno. Ali opet mislim da bi trebalo makar malo da sam mrsavija cisto zbog problematicnih mesta na telu gde se to najpre primecuje (kad se slikam, kad obucem usku haljinu...). Eh da, po onom BMI kalkulatoru , moja tezina je idealna naspram visine. Mislim da nemam komplekse vezane za kilograme, jer ja ne krijem svoju tezinu a recimo uzivam u tome da nekom liku koji se hvali borbenim podvizima, dok se pridrzava za neki stameni predmet kako ga ne bi vetar oduvao, da natrljam na nos da sam teza od njega i mogu da ga premlatim bez problema. :D

165

pre 8 godina

Nikad nisam tražila visoke,uvek su oni mene jurili i uvek sam imala visoke momke. To što se nekima ne sviđa i misle da zbog visine svi treba da im se bacaju pod noge i kukaju na nas niske- jednostavno niste privlačni, nema to veze sa centimetrima. Nekome je život majka nekome maćeha.

165

pre 8 godina

Nikad nisam tražila visoke,uvek su oni mene jurili i uvek sam imala visoke momke. To što se nekima ne sviđa i misle da zbog visine svi treba da im se bacaju pod noge i kukaju na nas niske- jednostavno niste privlačni, nema to veze sa centimetrima. Nekome je život majka nekome maćeha.

Ivana

pre 8 godina

@ herkules
Ko kaže da niske devojke traže momke od preko 190? Ja sam 160 i svi momci su mi bili oko 168-182. Meni sa 160 je potpuno nebitno koliko je muškarac visok jer su bukvalno svi visi od mene. I moja kuma je 159 i njen muz je 172. Ni jedna moja drugarica niza od 166 nema decka koji je preko 184 .Istina je da su me cesto muvali momci od preko 180 , ali za to nisam ja kriva, sta cu kad neki od njih vole niske devojke. A visina muškarca je bitna samo visokim devojkama od 173 plus . Nižim devojkma je to potpuno nebitno , ne znam odakle ti to da žene od 150 žele nekog od 190. Smesno i potpuno netacno. Ako je kome potpuno nebitna visina muskrca onda je to niskoj devojci. I da, za one koji ružno pišu o niskim ženama , da kazem da nikada ne nosim stikle, uvek sam u ravnom.

herkules

pre 8 godina

Uz duzno postovanje prema nizim devojkama, meni ne ulazi u glavu da ona od 155-165 insistira na muskarcu od 190+ cm. A takvih je danas 9/10 devojaka, i pritom, uopste se ne pitaju sta to one nude da bi takav tipus bio njihov.

Milan

pre 8 godina

Odlično devojko, možeš da se zabavljaš sa Šakil o Nilom :)
Realno, kad udješ u klub i vidiš dve devojke jedna visoka 165 cm, 48kg sa grudima 4-5, a onda do nje ova "idelna" od 176 cm, 65 kg (po njenom merenju) "malo širim" kukovima i malim grudima, koja će ti zapasti za oko? Sigurno ova idealna, a ne ova "patuljasta" :)

ispran mozak

pre 8 godina

Hahahaha.., ali su zato patuljasti Italijani, Spanci, Nemci, Holandjani sa 170cm nasim divnim devojkama, gabaritni i snazni. Pardon, mora da su duhoviti.

Srbi, Crnogorci, Hercegovci..,vaze za najkrupnije momke a nasim primadonama sve ispod 185 je malo. Jos kada na tih obaveznih 185cm +, mora jos da bude samostalan, duhovit, snazan, romantican, koji ce da je razume i zna sta hoce u zivotu, jasno je zasto 75% gradjana Srbije konzumira rijalitije.

Milim, ispiranje mozga na centrifugiu.

Marija

pre 8 godina

@ lola
Od kada je to 175 cm veće od 180 cm? Kako si to pa ti od 175 visa od nekog ko je 180? Od kada je to 175 veće od 180? Ili se meris u stiklama? Gospode , kada vidim kakvih ženskih curki ima , zaista pomislim kako muškarcima nije lako.

Opservator

pre 8 godina

Muškarac je tek preko 185 cm. Sve ostalo su muškarci u pokušaju!
(Zicco, 20. decembar 2015 16:26)
Tom "logikom" preko 90% muskaraca u svetu cine muskarci u pokusaju.

seki turkovic

pre 8 godina

" Elem, ni ja ne smatram da je neko sa svojih u vrh glave 180 cm posebno reprezentativan primerak muške vrste, pa ćutim i ne iznosim svoj sud. "
To, macko! Predrasudama protiv predrasuda! Hejtom protiv hejta. Imas ozbiljne komplekse...

Boki

pre 8 godina

Curo da se ne lazemo, problem je ocigledno nesto drugo, mozda nemas lepo lice ili si neproporcionalna. Upoznao sam skoro devojku koja je po opisu slicna tebi, gore je tanja a dole ima vecu guzu i sire kukove, ali to sam primetio dosta kasnije jer u pocetku nisam mogao da skinem pogled sa njenih plavih ociju, crvene kose i prelrpog osmeha.

Pilot

pre 8 godina

Ovo je bas smešna tema. Grupa ljudi sa jednim kompleksom proziva grupu sa drugim kompleksom. To se uglavnom potire i nisu važni stavovi ni jedne od navedenih grupa.
Probajte da nađete ljude koji vam odgovaraju po sto vise parametara. Ako imaš skoro 180 a devojka si, ne uzimaj u obzir ljude niže od 185. Da, to je toliko prosto. Isto važi i za momke. Ne zanimaju vas ribe više od vas ljudi.
Imam 196, devojka 185 i svi srećni i zadovoljni. Naravno, svestan sam činjenice da ne bih bio sa njom da sam niži,iako je volim najvise na celom svetu. Ne bi ni ona sa mnom, da se razumemo.
Imam drugare koji su oko 170 ali su sjajni momci i nikad mi njihova visina nije bila bitna. Bitno je sta je u glavama. Ako vas visina opterećuje u odnosu sa partnerom, nađite nekog vaših dimenzija i kraj priče.
Ajde sad samo polako i bez nervoze. ;)

Ono

pre 8 godina

Istina je muskarci gledaju lepotu i spram svog ukusa jure devojke, narocito dok su mladji. Ono sa cime sam se ja iznenadio je odnos devojki prema momcima! Tu imamo duple standarde u ogromnoj meri! Skoro svaka devojka idealizuje gradju i lepotu momka sa kojim bi da bude i neretko je ruganje hrabrim momcima koji pridju jer isti nisu njena klasa. Ovo je svako doziveo makar jednom! Kakvi sve tu komentari padnu nakon sto momak bude otkacen bezobrano pa to nije normalno! Devojke nekada precenjuju i svoje mogucnosti i ono sto one mogu pruziti pa traze od momka da pruzi daleko vise i pritom bude uklopljen u njihov sablon. Ovo je sve cesca pojava za koju sam se nadao da ce nestati, ali nije! Da ne pricam o cuvenim situacijama gde devojka iskulira sasvim fine frajere koji imaju sta da ponude u svakom smislu, a onda zavrsi sva zaljubljena u lika od 165 santimetra, 95 kila kome se vrat uklopio u ramena. Vidite taj lik ima biznis, dobar je sa kintom, kupuje poklone, izvodi devojku svuda i taj lik tada popularno ima nadimak "Meda", ali neverovatno UVEK ima nadimak Meda! U situaciji kada takav isti momak nema ostale kvalitete ogledane uglavnom u novcu onda je debeli, zadrigli, jadnik i slicno...ali uvek upravo tako kako sam napisao!
Sve su redji primeri normalnih veza i odnosa zasnovanih na nekim drugim kvalitetima sem lepote i novca, a devojke su te koje prednjace u toj novoj pomami i izboru...

Bankar

pre 8 godina

Zasto se svi pravdaju nesto i hoce da budu poloticki korektni to mi nije jasno. alo debela si ka' morz i niko nece da mazi tvoje salo nego hoce zategnuto zenstveno telo. Tacka.

Miki

pre 8 godina

Ovde mi nešto ne štima. Sitna ramena, nema grudi, a tolika kilaža? O.o
Mislim da ipak u pravu. Da je sve to sa malo širim ramenima, većim grudima i bokovima (koje dotična već ima) pa i 70ak kg-a nije mnogo, ali ovako...
S druge strane i za muškarce isto važi. 180cm je sasvim pristojna visina, ali sve zavisi i od gradje i telesne mase dotičnog. E sada možemo mi da pišemo ovde i duševnim vrednostima, ali tema je izgled, a ne neki drugi kvaliteti.

Тотално си модерна, мачко!!!

pre 8 godina

@del boj


Захваљујем, и узвраћам поздрав. Иначе се не упуштам у коментарисање физичког изгледа. Висок сам 186, и женска висина ми није много битна, све док на штиклама није виша од мене.

А то да ли је крушкаста или не - то је небитно. Много ми је важније какву нарав има, како се понаша, колико често ме изнервира, и да ли се поноси својим успехом кад ме изнервира (у том случају ће врло брзо постати бивша).

А ова девојка, под условом да овај текст није измишљен, свакако има право да буде огорчена на мушкарце по било ком основу. И ја сам веома огорчен на девојке у Србији из пуно разлога - према томе немам право да оспоравам то исто било коме другом.

Zvezda

pre 8 godina

Ocigledno nije atraktivna devojka, ne primecuju je momci i sad je strasno ogorcena. Takav je zivot danas: kod devojaka je najvazniji izgled a kod muskaraca socijalna moc

Dragutin

pre 8 godina

Ja mislim da je razgovor o izgledu uvek glup i smesan i sa duhovne i intelektualne perspektive.Ljudska lepota nije nikada bila u izgledu niti ce biti.Ali samo pravi ljudi tako nesto razumeju.Oni koji to ne razumeju imaju moje iskreno sazaljenje.

Rubens

pre 8 godina

Ali gospođice, šta ako sam ja jedan od onih muškaraca koji baš vole "krupne", kako vi kažete, ili "prijatno zaobljene", odnosno "rubensovski tip žene", kako ja volim da kažem?

Da, ima nas i takvih, iako to nije u modi, ali nama to nije ni najmanje bitno jer poštujemo i slavimo obline na ženskom telu, koje su nama simbol ženstvenosti. Za nas to nikako ne može biti dama dečačke siluete, s nogicama k'o čačkalicama, grudima veličine lešnika i g*zom veličine dve (manje) glavice crnog luka!

Pre nego što se smrtno uvredite, prvo dobro procenite muškarca koji vam kaže da ste "krupni"! Pošto su ukusi razni i ne vole svi muškarci "krupne" (neću više izgovarati tu ružnu reč), slažem se da će vam neki to reći kao sinonim da ste ružni i njima ćete stvarno biti ružni.

Ali za druge će to biti samo način da vam kažu da ste prelepa dama njihovih snova! Nemojte ih odbijati, jer ćete učiniti, ne samo veliku nepravdu, nego i veliku grešku jer ćete zbog glupog nesporazuma i predubeđenja izgubiti možda čoveka vaših snova!

Бацач пламена

pre 8 godina

@Zicco

Срце, такав став мораш да oправдаш барем грудима четворкама, ногама какве има Тејлор Свифт или очима какве има Моника Белучи. Ако немаш ништа од тога, такву пробирљивост себи не би смела да дозволиш јер те неће далеко довести.

Antpedolfil

pre 8 godina

Pa, ne znam ko te je toliko uvredio, i cak ne mogu da shvatim zasto. To kako si opisala sebe, za mene je to izuzetno seksulano privlacna zena/devojka. Prvi razlog je sto volim mali struk, drugi razlog je sto volim vecu guzu, a treci razlog je to sto na zenske grudi u opste ne obracam paznju. Da, definitivno si privlacna i sigurno nisi krupna. Zelim ti samo sto vise muskaraca kao ja u tvom zivotu, muskaraca koji ce da cene sve tvoje obline, a ne da ih mere.

Ana

pre 8 godina

Nevjerovatno! Moje dimenzije.. od prije 20 godina :). Ja sam tada imala priliku da ponekada čujem i komentar "mršava". Zar su se kriteriji za vitkost/debljinu/krupnoću toliko promjenili?

Smoor

pre 8 godina

Tekst zvuči kao da ga je pisala neka krupna, brkata,u kariranoj košulji s flašom piva u ruci i sekirom za ramenom, nigde ženske suptilnosti u pisanju.
P.S. Pusti brkove, pa će te zvati brkata a ne krupna

Covek u prolazu

pre 8 godina

U Srbiji mahom ima lenjih,iskompleksirani i socijalno retardiranih koji im duva promaja sa svih strana nevezano da li je musko ili zensko u pitanju...

mrmlj

pre 8 godina

BMI je arhaicna mera koja uzima u obzir samo visinu i telesnu masu, a uopste ne diferencira izmedju sastava te mase. tako bi dva muskarca iste visine i mase imali isti BMI a mogli bi da imaju 10% i 20% telesne masti i da izgledaju poprilicno razlicito jedan od drugog. da slikovitije opisem manjkavosti te mere - manje-vise svi muskarci koji se bave sportom koji ukljucuje iole ozbiljnije dizanje tegova ce preci taj granicni BMI za gojaznost koji iznosi 24-25 a da nisu ni priblizno gojazni.

Vuk samotnjak

pre 8 godina

Bitna je zlatna sredina mada kad covek danas pogleda ljudi se opterecuju sa svim svacim u zivotu..Te nevalja mi izgled,niski,debeli,krezubi ponasanje,ovo ono...misli ako im ne valja sve to okrenite za onim sto vam odgovara odnosno prija..A druge pustite da zive svoje zivote kako god hocu i zele..Mislim na te sto zakeraju za svaku sitnicu koja jeste mozda nekad bitna ali uglavnom vise bitno da se ljudi spoznaju po karakteru,dusi,odogovornosti i vrednosti..Imaju li to ne treba im nista drugo.

Silverfox

pre 8 godina

@Andrej i ostali koji se gađate brojevima, muškarac visok 180 cm nije nizak nigde na planeti, a u dobrom broju zemalja je visok iznad proseka. Devojka visoka 176 cm je nadprosečno visoka bilo gde u svetu. Pogledajte statistike, ne morate ići dalje od Wikipedije, ali preskočite one koje su bazirane na jako malim procentima obuhvaćenim istraživanjima.
Komentari koje je ova devojka dobila se ne odnose na njenu visinu nego na građu. Manekenska visina i manekenska građa nisu jedno te isto. Krupne kosti kao i nesrazmerno jake butine i stražnjica su nešto što ljudi obično definišu kao krupnije. Modna industrija pod krupnije modele ubraja sve što se nije manekenske građe. To ne znači da su te osobe debele, jednostavno su građeni tako.
Inače mislim da je tekst pisala osoba koja je povređena.

Lemi

pre 8 godina

Ja sam imao krupnu ribu, 184cm i 75kg, prelijepu. Visok sam 189. Bila je MENI krupna, i prekinuo sam, nisam joj nikad rekao da je zbog toga i nisam je pljuvao drugima. Nekom kosarkasu ce biti boginja.

7777777

pre 8 godina

Došla žena kod lekara pa nakon pregleda lekar kaže:" Ne znam kako da Vam ovo kažem, a da Vas ne uvredim. Recimo to ovako, na vašu težinu Vi bi trebalo da imate oko 4m visine."- A žena kaže:" Pa eto! Ja kažem da sam niska, a oni zapeli debela pa debela!"

Prokletnica

pre 8 godina

Cuj, ja sam "matorka" (35 godina), nemam partnera, visoka 170 teska 70. I opet kad izadjem u grad muvaju me bar njih trojica. :D raznovrsni - stariji i klinci. Ne zale se na kilograme. U cemu je fora?
Sredjena tip top, vesela, djuskam koliko me noge nose. Ja bih da smrsam pet do deset kila, mada vezbam i jesam zategnuta. Nije to do kilograma, pricam iz iskustva.. Moja koleginica mrsavica, zgodnica ali ubi je brate mili nesigurnost. Nema leba, za mnom se okrecu vise nego za njom.

brm

pre 8 godina

Verovatno si loše građena, iz tvog opisa, k'o kruška, pa onda, htela ili ne, ostavljaš utisak osobe sa viškom kilograma, bez obzira na konfekcijski broj. A i verujem da nemaš neuspeha kod momaka zbog izgleda. Po ovom članku, deluješ konstantno ogorčeno i besno, što si i sama rekla, pa onda zračiš tom energijom. Promeni stav i biće super. :) Mi volimo opuštene devojke koje nemaju komplekse. Izgled je tu da nam privuče pažnju ili ne (bolje je uvek bonus). Ali čim je neko išao sa tobom i na drugi dejt, znači da mu je tvoj izgled prihvatljiv.

Skajvoker

pre 8 godina

Kao niski su joj muskarci od 180 i ne zanimaju je, a toliko se potresla od njihovih reci.. Verovatno je prilazila momcima pa su je otresli. Ja imam 180 cm, skladno gradjen, imam 12% masti i sta meni fali? Ja sam zadovoljan sobom, ne ostavljam tekstove na internetu i nemam komplekse. Devojke nemaju zamerki. A ti kao takva mozda i nadjes nekad nekoga. Sto neko rece, nisu bitne proporcije ako je s mozgom sve u redu. Pozdrav.

Djo

pre 8 godina

Svaka cast na tekstu. Ja sam visoka devojka, i jednom na komentar "kolika je, kao zirafa" samo precutim, kaze meni lik neces da odgovoris, samo sam rekla "ne spustam pogled ispod nivoa oci bez nekog velikog razloga, a sada komtno mogu da zazmirim".

LOL

pre 8 godina

Muškarac je tek preko 185 cm. Sve ostalo su muškarci u pokušaju!
(Zicco, 20. decembar 2015 16:26)

Visina kod takvih kao sto si ti (a takvi kao sto si ti se lako prepoznaju jer su banalno ocigledni kao i tvoj komentar) je obrnuto proporcionalna inteligenciji.
Jos samo kada bi ti i tebi slicni mogli da shvatite sta znaci "obrnuto proporcionalan".

Ako me pitas da li kada bih mogao da biram izabrao da budem visok (a nisam ni nizak, da se razumemo), bih ali samo uz uslov da ne budem hodajuci banalni direk kao ti.

Jul Briner

pre 8 godina

Lepotice, pod uslovom da si stvarna devojka, a ne plod mašte nekog novinara, što se mene tiče, ti imaš samo jednu manu, daću sebi za pravo da prokomentarišem [inače to ne radim nikad i ne dozvoljavam ni da mene komentarišu] a to je ta što ti se, kažeš, naziru rebra. Nabaci još malo na sebe, taman da pokriješ ta rebarca što se naziru i apsolutno ostavi tako i NIŠTA VIŠE NE DIRAJ! Kržljavi, nekržljavi, krupni, sitni, debeli, takve nas je dao bog i svako će naći sebi meru. Svako ko prokomentariše i tebe, i debelu, i mršavu, trebalo bi malo više da gleda svoja posla. Samo se opusti i duboko diši. Ja sam 190/100 cm/kg i ne privlače me mršave žene. Takođe, ne dajem sebi za pravo da mršavoj ženi to i kažem. Nije to moj posao. Ni mršavom muškarcu, ni punijem muškarcu, ni punijoj ženi. Svako ima ogledalo, a još ako ima problem sa svojim izgledom, ja mu nikako neću pomoći ako ga na to podsetim. Znaju mršavi da su mršavi, kao i puniji da su puniji. Zauzvrat, ekstremno sam netolerantan na komentarisanje mog sopstvenog fizičkog izgleda, bilo da je reč o "Samo malo skini stomak i super si" ili "Što se to nisi obrijao / Kad ćeš da se šišaš". Obično budem vrlo neprijatan na takve gluposti. Zato, samo ponosno i bez sekiracije.

Milijana

pre 8 godina

Ovako... Ja sam recimo daleko visa od prosecne žene, pa i muškarca verovatno ali imam savrseno telo (kad već o telu pričamo) i svidjam se i visim i nizim muskarcima.

Sunny

pre 8 godina

Mene ovaj text podseca na nesto drugo...
Elem, na studijima smo ima posebnu osvetu za jedan broj devojaka, koji nam je iz nekog razloga stao na zulj. Prvo jedan dan jedan od nas znacajno odmeri *zrtvu*, malo zavrti glavom i prokomentarise - Jesi li se to ti malo ugojila, ili mi se cini. Dobije par prideva, nauci par novih psovki od doticne devojke i ode dalje.
Sledeci da neko drugi usput u nekom razgovoru pohvali da se doticna malo zglocnula... Treci dan neko treci opet usput, slucajno, dobronamerno,... prokomentarise dodatne grame, ili kaze da je na primer nova majica cini punijom, dodaje joj koji kg.
Normalno, tastina cini svoje, i doticna osoba, bilo koliko da je mrsava, ni ne sanjajuci da je zrtva podvale, pocinje sa dijetama.
Eto, mi smo tako koristili zensku tastinu, a one su same padale u svoju zabludu. Iako su glasno poricale da se nisu ugojile, ili izjavljivale da se to njih ne dotice, same su sebe mucile.

nepismenost nije neizlečiva

pre 8 godina

Kako može biti obraćanje sa ti
u množini?

"Devojka poručuje srpskim MUŠKARCIMA
nisam ja krupna, nego si TI,..."

nottrue

pre 8 godina

imam 175 i 65 kg. Ne smatram da sam krupna/debela i sl, a nije mi ni niko nikada to rekao, ni isti ni suprotni pol. Jos mi kazu da sam sesi. Nista mi nije jasno sta je ova tela reci

mehanicar

pre 8 godina

Muskarac ispod 180 je nizak muskarac. I tacka. U Srbiji nazalost sve vise imamo taj trend "zakrzljalih" momaka. Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.
(Andrej, 20. decembar 2015 16:43)

Ta visina o kojoj pises za devojke je manekenska visina i nikako nije prosek. Drugo, ovo "zakrzljalih" mnogo vise govori o tebi, o tome kakva si osoba, pa sve da su osobe kojima pripisujes taj pridev zaista takve. Moguce je da si se i nespretno izrazio, ali ne bih rekao.

Sve sto tvoj komentar uspeva da uradi jeste da nabije komplekse i nesigurnosti nekim ljudima. Ali najjace od svega je sto to i rade upravo nesigurni i iskompleksirani. Ne mora uvek da bude u pitanju fizicki izgled, a ti se zapitaj sta tebe jede, pa da ne ostavljas ovakve komentare.

ЦГ Србин

pre 8 godina

Висок сам 192 цм, а животни сан ми је да нађем дјевојку исте висине, а чак ни двометрашицу не бих одбио.Мене натпросјечна женска висина одушевљава.

rsd&$€?

pre 8 godina

fizički ti ništa ne fali reklo bi se po opisu, ali sudeći po tome što si se uopšte trudila da pišeš o ovako nečemu, u glavi... fiju

Lejla

pre 8 godina

Kakva je ovo poplava narucenih i izmisljenih tekstova i vesti kojima se pljuje po Srbiji i Beogradu? Organizovano se nipodastava srpska kultura i tradicija od strane kojekakvih zaraslih dosljaka koji su puni kompleksa dosli iz svojih zabacenih kamenjara da nam sole pamet. Ako je novinara ili novinarku toliko zanimalo kakvi su Srbi u krevetu onda neka pita Andrijanu Limu ili Severinu. Nego novinar ili novinarka svakako rodom iz nekog zabacenog kamenjara kipi od kompleksa prema svemu sto je srpsko a pogotovo beogradsko te ovakvi izmisljeni tekstovi sluze kao ventil. Glume mi po Beogradu nekakvu gospodu a kada sednu u kafic mesaju kafu domalim prstom. Zov divljine pa to ti je.

cvetkovic mirjana

pre 8 godina

Zgodna zena je prava zena tako nam drustvo stavlja svaki dan na znanje pa onda jos i krunisu nam kaznu da same sebe vidimo kao krupne i da sa nama nesto nije u redu a razlog je da muskarcima treba zgodan objekat kako bi lakse da barata snjime

Stereotipi i predrasude

pre 8 godina

Ok, mozemo onda i da pricamo o tome, da kako devojke poput ove, mogu da tvrde, da ceo muski rod ima averziju prema navedenoj gradji zene, tako mogu i ja, da tvrdim da zene vole velike penise. Jel zenama velicina nije bitna? Hocemo da moralisemo o tome kako je zenama vazna samo fantasticno dobra predigra, hemija, ljubav, paznja, razumevanje, komunikacija i ispunjavanje fantazija i fetisa koje povere partneru? Ili je vazno samo da se "poda" dominantnom je*a*u obdarenog bar sa 20cm da je napuni kao sarmu i da popaje najdublje tacke njene utrobe? Najbolji orgazam za zenu je da bude ispunjena u SVAKOM smislu.
Molim urednika da slobodno objavi ovo, ovde nista nije ni tabu ni vulgarno. Cista tema erotike, o kojoj se toliko bruji i koja najbolje prolazi u javnom mnjenju.

jana

pre 8 godina

Draga moja, isti problem je bio i kod mene. Ista visina i tezina. Duge noge, uzan struk...bla bla...sve to je palo u vodu onog momenta kada su muskarci zene prestali da gledaju u oci i presli na dupe. Odjednom sam ja postala debela a moja drugarica kojoj su tange bile iznad farki tako da svako moze da ih vidi...super zgodna i zapazena

Ja

pre 8 godina

Veći kompleksaši od niskih žena su samo niski muškarci.Jer nekako uvek se tipu od metar i šumska jagoda dopadne neka vrh visoka riba.A niske ribe bez obzira koliko zadovoljna bila svojom visinom i gradjom sigurno je svaka u nakon trenutku poželela da je maloooo viša.Tako da ljudi budite zadovoljni svojim izgledom kakav god da je.Pre ili kasnije svako nadje sebi osobu koja mu odgovara psihički a ne fizički.

nizak gore, visok dole, debeo dole i sa strane

pre 8 godina

Komentari su smehotres. Čime se vi bavite? Te prenizka, te prenizak, te ovo, te ono. A mi za to vreme je*emo i ovako i u poslu a ovima što "pas nema zašta da ih ujede" - ako me razumete, ostavljamo borbu za debljinu i visinu. Jadnički iskompleksirani.

Olga

pre 8 godina

@ Andrej
Nizak moze biti jedino nivo inteligencije kod ljudi, kojima imponuje to sto imaju odredjenu visinu...
Jako prizeman i prost nivo rasudjivanja, a da si pri tom savrseno "samouveren". Cini mi se da moras da narastes barem jos 5 metara, da bi eventualno bio zanimljiv kao pojava, posto drugacije nikako nemas sanse... ;)

Ova devojka, takodje puna kompleksa i mrznje prema lepo gradjenim ljudima. Psihijatrija...

gavrabgatyahoodotcom

pre 8 godina

@da ti kažem,imam 39 godina iu konfekcijske brojeve se ne razumem kao ni brojeve farki a ni grudnjaka.To što si ispod struka krupnija u odnosu na gornji deo tela ne znači da si ne skladno gradjena.Meni deluje da su tebi kilogrami ispod struka rasporedjeni tamo gde i treba da budu,na bokovima I na guzi.Baš kako ja volem:)Pošto imaš tanak struk,I kako kažeš mali gornji deo,to sam još više naglašava donji deo koji onda baš dolazi do izražaja.Baš kako ja volem:)
A pošto tvoj komentar odiše umerenošću,na osnovu čega bi se moglo naslutiti da si devojka sa zdravim pogledom na život,mene iznenadjuje da si sama.I ja sam sam i možda bismo mogli na palačinke:)

Boris

pre 8 godina

Zbog cega ova glupa prica? Ima nas svakakvih a o ukusima, kako rekose stari Rimljani, ne raspravlja. Visina/tezina nije tako jednostavna jednadzba. Naime neko nabije kile oko stomaka neko u pozadinu. I kako god opet o okusima se ne raspravlja. Ja sam relativno nizak 180 ali sam uvijek bio sa zenama koje su moje visine a neke cak i vise od mene. Ozenio sam se zenom moje visine i nisam se pokajao. Zasto? Moj sin je povukao Dinarske gene zenine obitelji u 10. godini visok je 155.O tome nisam razmisljao jer me je zena "kupila" jednim citatom iz Alan Forda.

lola

pre 8 godina

Naravno da je za tebe visoku 176 cm nizak muškarac od 180 cm. Ali za neku od 155 cm on je super visok.I veruj mi da devojci koja je niža toliko od njega nikada neće reci da je krupna pa sve i da jeste.Njima kompleksi isplivaju na površini onog trenutka kada im se dopadne visoka devojka.Jer bez obzira šta vi sad pomislili uvek je problem ŠTIKLA.Tako da devojke tražite momka koji će u najgorem slučaju biti vaše visine kad obujete štikle.

sandra

pre 8 godina

Djevojka je sasvim u pravu,ideal zenske ljepite se sveo na ogromne plasticne si*e,dupe i usne,nema definicije ljepote,nekome sam ja sa 155cm i 48 kg super gradjena,lijepa i sexi a neko me kao takvu nece ni pogledati,ljpota je u oku posmatraca

nevena

pre 8 godina

Ne znam da li je problem u devojci ili u sredini ?
Ja imam 172 cm i 61 kilo, uglavnom su mi muskarci tepali sa "mala", pri tom ne zivim u zapadnoj Srbiji :).

Au

pre 8 godina

@Despot
Ne nego ce nekog od 155 cm i 35kg da nazove visokom gromadom!? I kako da nazove muskarca od 180 cm!? Nizak covek, to nije uvreda nego konstatacija. Ali zena sa 176 cm i 65 kg nikako nije ni debela ni krupna.

Au

pre 8 godina

Koliko ima iskompleksiranih niskih muskaraca koji obavezno moraju da komentarisu. Dzaba vam sve, muskarac od 180 je nizak, tako je kako je, lecite komplekse i frustracije.

NightSky

pre 8 godina

Kad god se ovde objavi slika neke stvarno zgodne manekenke,ima barem 10 komentara 'anoreksična','premršava','nemaš je za šta uhvatiti'...A onda u realnom životu,svaka cura koja ima malo viška ili prosto krupniju konstituciju bude vam debela.Šta hoćete vi momci u stvari?!

mv

pre 8 godina

Ova kao da je mene opisala. I ja sam se kao mladja sretala sa raznoraznim komentarima momaka, tj. decaka i jako sam patila zbog toga. Secam se da sam u skolu nosila bratovljeve dukserice i dzempere 5 brojeva vece ne bi li prekrila guzu i kukove... Eee da mi je sad ova pamet kako bih se drugacije i lepse osecala u svom telu i ne bih dozvolila da mi nezreli klinci nabijaju komplekse. Al kad sazris prerastes i to. Mnogo je bitan i tvoj stav i samopouzdanje. Zene koje znaju da nose svoje obline su privlacne. Ne verujem da muskarci traze samo devojke koje izgledaju kao da su sisle sa naslovnice. Tako da mi je cudna ova prica, prosto mi neverovatno da ljudi tako razmisljaju i dozivljavaju komentare drugih, a da nisu vise u osnovnoj skoli.

Joca

pre 8 godina

'... da dokučite koliko su mozgovi sprskih momaka isprani i kakvi su im kriterijumi uspostavljeni ... Ne uklapa se u moje vaspitanje da tako nekog okarakterišem, ali "oko za oko, zub za zub".

Bravo. Uspela si da izneses jednu od najglupljih mogucih generalizacija. Naravno, ne uklapa se u tvoje vaspitanje, ali ipak ... da uradis nesto sto drugima zameras. Kapiras koliko je logicki paradoksalno i jednostavno - glupo?

Uostalom, sta drugo ocekivati od 'Alo, "majstore" ...'vokabulara.

Sanja

pre 8 godina

Ja imam 184 cm, i tako sam se nervirala ranije dok nisam shvatila u cemu je stvar- svi ti niski koji su tako komentarisali, njima sam se u stvari dopadala ali im je bilo krivo sto sam visa od njih. Jer da nije tako ne bi uopste imali potrebu da komentarisu. A druga stvar je opsta nekulura ljudi da komentarisu bilo ciji fizicki izgled, posebno onih koje su tek upoznali. Ja nemam komplekse zbog visine, takve gluposti covek prevazidje oko dvadesete, ali i dalje ne mogu da shvatim kako nepoznati ljudi na ulici mogu da mi pridju i komentarisu moju visinu.

sk

pre 8 godina

Citajuci komentare zakljucujem:
1.da smo mi srbi duboko iskompleksiran narod
2. da razlicitih ukusa ima koliko i ljudi
3. da je fizicki izgled jako bitan pri odabiru partnera
4. da smo u skladu sa tim nadasve povrsni
Nikada mi nije palo na pamet da nekome komentarisem fizicki izgled i dajem svoj sud o tome, a da ta osoba to od mene nije trazila i da uz to nismo dovoljno bliski, pa da taj moj sud ima neko relevantno znacenje. Takodje, ljude prihvatam kao potpuno razlicite jedinke, u tome i jeste lepota, i mogu samo komentarisati njihove postupke ili druge nefizicke karakteristike. Kao takva uglavnom sam i bila okruzena slicnim ljudima, kojima fizicki izgled apsolutno nije najbitniji, i kojima nije padalo na pamet da ljude ocenjuju ili odbacuju na osnovu izgleda. Bas zbog toga se nikad nisam ni pecala na eventualne tudje komentare na racun svog izgleda. To je samo znak njihove nesigurnosti, nekulture i povrsnosti, pogotovo ukoliko se ne poznajemo dovoljno dobro. Zar lepota i privlacnost ne dolazi od inventivnog duha, blistavog uma i osecaja za humor? Bar je tako kod mene. Koliko vam se puta desilo da se zaljubite u nekog ko i nije vas "tip" po fizickim kriterijumima i, obrnuto, da se razocarate u nekog fizicki idealnog, kad se pokaze da ta savrsena fasada krije jednu prazninu duha i uma?

Бананамен

pre 8 godina

Није уопште крупна већ надрндана размаженица. Поздрав за "јаке"девојке .

.

pre 8 godina

Po ovome sto si napisala prelepa si. Problem jeste u iskompleksiranim muskarcima, sto mozes videti i u komentarima. Lakse mu je da kaze da si krupna, debela, zirafa itd nego da prizna da ima kompleks od izlazenja sa visokom i lepo gradjenom devojkom koja je sa potpeticama (ili cak i bez njih) veca od njega, a verovatno i bolje gradjena ako je lik neki zgoljavac. To su jednostavno kompleksi i frustracije protiv kojih ti nista ne mozes. Ne razumem tebe, sta ce ti takvoj neki mrsavac od 175 ili 180 cm!? Za tebe su visoki krupni momci, a ne neki zakrzljali. Dakle, ispod 190 nista. Realno, prava devojka trazi pravog muskarca, pusti iskompleksirane.

Kalindi

pre 8 godina

Au, teksta i komentara! Svako sebi bira ono sto mu se svidja.
Podsmevanje i vredjanje je odlika koja vas postavlja na mesto kohe sami birate, za razliku od visine i krupnoce koju ste dobili nasledjem.

Žena

pre 8 godina

Aaaa, ne, muškarci su cvijećke. Mi smo žene sve sponzoruše, a malo punije ili čak one debele za njih uopšte nisu žene. Ne primjećuju ih. Sve je to do nas žena, nije veliki broj njih iskompleksiran. Nisu njihova očekivanja prevelika. Sve je do nas žena.

Za "pametne" koji ne razumiju, riječ je o sarkazmu.

paja patak

pre 8 godina

meni je tek preko 190cm krupno za devojku, iako sam nizi od toga, al ubek su mi nekako elegantno izgledale visoke devojke, jedina greska je sto je nazvanas krupnom, a ne visokom devojkom

cane

pre 8 godina

Draga visoka devojko .Ovako prvo nemesaj fizicke i umne velicine na pr. Nikola Tesla je bio i fizicki visok ali i veliki covek , naucnik itd.Nepisem ovo jer sam se nasao prozvanim , posto sam visine Toma Kukuruza vec zbog sledeceg .Vi novi klinci koji ste izrasli tu oko 2 m. i vise ili nesto manje ,mene pocinjete da brinete zbog buducnosti .Pa da pojasnimo zasto.Tebi duso za razliku od Lopez Dzenifer treba 3 puta vise tekstila da bi ti napravili haljinu kaput ili bilo sta od odevnih predmeta .Ako neznas Aralsko more je presusilo jer su ga koristili za navodnjavanje pamucnih polja.I da ne nabrajam sta sve od hrane ce vise trebati za ljude xxxl pa nadalje .I cega se ja pribojavam ,na planeti su potroseni mnogi resursi niko skoro nebrine o natalitetu,pa za coveka od 2 m, i vise trebace sve puta tri u odnosu na prosek visine ljudi do 1990 sete g.Nemam nameru ni da vredjam ni da potcenjujem vas visoke ali posle jedno 10 god.generacije koje budu tada punoletne morace da glasaju za GOM hranu koja je i sada odgovorna za vasu generacijsku visinu i nema druge sanse, nacina da se narod u buducnosti obuce, prehrani itd.Sad bi vi rekali vidi pise o teoruju zavere.A sad da kazem malo devojcice o visini i oblinama ,Od 155cm Lopez ce uvek biti u prednosti u odnosu na vas preko 180 ili 190 cm jer nju zele i oni od 155 pa preko 2m. I to je moguce i ja bi voleo Mariju Kilibardu i stvarno bi je voleo ali visina Tome Kruza mi ne daje sansu da joj pridjem . Malo je Kidmanki na ovi svet. poz.

Altruista

pre 8 godina

Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.
(Andrej, 20. decembar 2015 16:43)

Gomila gluposti!
Sa mojih 199 cm na sve ispod 180 cm ni ne obracam paznju...Ako ja budem jurio i ispod i iznad 180 cm, sta ce onda da ostane vama "zakrzljalima"?

Swedenonline

pre 8 godina

Auuu, pa gde ces tako protiv sujete crna drugo, sad ce pigmejci da te lincuju!

A za njih nema uvrede, kompliment: otrov se pakuje u male bocice!

milos

pre 8 godina

Nemaju za dzabe najbolje ribe i super modeli poput Andriane Lime, Naomi 180cm, a ne 150... kajli izgleda kao da je bolesni, zakrzljali patuljak, sa patrljcima umesto nogu... uostalom, sve te nedovrsene nose stikle 20+, da bi bile 180... kad su tako zgodne patuljaste, sto se nabadaju na stule???

.

pre 8 godina

@Lost_Girl
Jesi ti procitala tekst uopste!? Da ima negativan stav prema momcima od 180 cm ne bi izlazila sa njima. Dakle, nema negativan stav ali sasvim je normalno da ima negativan stav prema idiotima iskompleksiranim koji zbog svojih kompleksa devojku vredjaju i nazivaju krupnom ili kako vec.

brzina je mama a ne masa

pre 8 godina

odo ja da trčim, a ti me stigni ako možeš. energije nam se ne slažu, brzina ide na kvadrat, šta'š...fizika! ;)

20 kg vise ili manje

pre 8 godina

Mrzelo me da citam ovoliki tekst, ali mi se cini da se odnosi na cinjenicnu povrsnot. Ipak, cinjenica je da muskarci nisu dorasli nekim stvarima. Kad slusate muskarca, pa cak i zenu, kako pricaju ruzno o nekoj devojci, u smisliu da je prepotentna, umisljena, sponzorusa, svakakve nebuloze, a vi licno znate tu devojku kao prijatnu, sarmantnu, vrednu, urednu, ljudinu, za koju bi ruku u vatru ako treba, a ona nije od onih koje trze... onda nije problem u devojci, vec u tim koji pricaju.

Kojot genije

pre 8 godina

Ti sto kritikuju tudj izgled sigurno neizgledaju kao super modeli sami.
Neki kao da nemaju ogledalo a kad vide lepu osobu onda cesto i to kritikuju kako je fejk osoba

Amore

pre 8 godina

Ja sam 179 cm i to je normalna visina nije nisko.
Ali mucim se u teretani 16 godina i nesto sam dobio od toga ne samo izgled nego zdrav sam isto.

Igor

pre 8 godina

Draga devojko,po tvom opisu ti izgledas super,veoma zenstvrno.To sto su danasnji omladinci navikli na musku gradju devojaka sa sirokim ramenima i uskim kukovima njihov problem. Ocigledno da si nailazila na iskomleksirane momke,nizeg rasta. Glavu gore,grad je pun visokih i finih momaka.

AntiSeljober

pre 8 godina

Aman ljudi! I da je 10 cm niza, i 10 kg teza sto ima neki seljober usput to da komentira? Koliko kuzim, nit su joj to kolege niti prijatelj... Take komentare salju neki koji uopce nisu u njenom drustvu. Koliko moras po glavi izgoriti da ulijeces djevojkama sa ovako tupim komentarima?

ja

pre 8 godina

Ja sam visok 194 cm i imam siroka razvijena ramena, ali meni jednostavno to nista ne znaci i nikad muskarce nize od sebe nisam posmatrao "sa visine". Zasto, iz prostog razloga zato sto ce se uvek naci neko visi od mene, je'l da ? Ljude delim po tome kako razmisljaju a ne kako izgledaju

komarac u sorcu

pre 8 godina

Koliko kompleksa u ovim recima au. Verovatno nije neki tip od 160cm hteo da joj da onu stvar pa sad tu histerise. Cuj 180cm nisko hahaha strasno. Bolje drzi dijetu pa smrsaj i neces vise biti krupna.

Andrej

pre 8 godina

@flash Muskarac ispod 180 je nizak muskarac. I tacka. U Srbiji nazalost sve vise imamo taj trend "zakrzljalih" momaka. Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.

zvezdarac 184

pre 8 godina

To što si ti krupna nije razlog da vređaš sitnije od tebe. Još pominješ Kajli koja je za tebe Afrodita!
Uostalom, reč krupna nije uvredljiva. Osim za tebe koja očigledno imaš neki kompleks pa taj epitet shvataš negativno.

Despot

pre 8 godina

Iako cutis i ne zelis da izneses svoje misljenje, dobro ti oplete i po djevojkama koje imaju visinu od 155 i muskarcima koji su samo 180 visoki.
Sta bi bilo kad bi stvarno zeljela da izneses svoje misljenje? Odakle tebi pravo da nekog zoves anoreksicnom ili malom od 155 cm. E vidis odatle to pravo i svakom ko ima svoje misljenje da za tebe kaze da si prekrupna. Ko nema svoje misljenje prihvatice i tvoje ili bilo cije. Neko je rekao da se o ukusima ne vrijedi raspravljati, pa mogla bi da pocnes od sebe!

Iris

pre 8 godina

Ne napadajte devojku, sama je priznala da je uvređena i ogorčena i zato tako reaguje.Ja je potpuno podrzavam.Današnji muškarci jako dovode u pitanje izgled žena i to bez pardona, a pritom ni sami ne izgledaju bog zna šta i ne znam odakle drskosti i prava.Najstrože kriterijume ženskog izgleda postavljaju upravo muškarci. A sa druge strane, nikada ni u jednoj vezi nije presudan fizički izgled, ni jednom od polova, to potpusujem.Tako da je u pitanju čist bezobrazluk i muški šovinizam, čak. Ja sam visoka 173 i imam 56kg,zgodna sam, ali uvek na štiklama od bar 10cm,i uvek pomalo viša od prosečnog muškarca. Meni je muškarac od 180 gore-dole nekako nedovoljan,ali može da prodje.Zaključak je da ako se dvoje kapiraju i dopadaju jedno drugom, nikada izgled neće kvariti. Dopadanje ama baš nikada nije stvar fizičkog izgleda, a muškarci koji se bave negativnim komentarisanjem ženskog tela su na prvom mestu nekulturni, nezreli, pa iskompleksirani.

Iris

pre 8 godina

Ne napadajte devojku, sama je priznala da je uvređena i ogorčena i zato tako reaguje.Ja je potpuno podrzavam.Današnji muškarci jako dovode u pitanje izgled žena i to bez pardona, a pritom ni sami ne izgledaju bog zna šta i ne znam odakle drskosti i prava.Najstrože kriterijume ženskog izgleda postavljaju upravo muškarci. A sa druge strane, nikada ni u jednoj vezi nije presudan fizički izgled, ni jednom od polova, to potpusujem.Tako da je u pitanju čist bezobrazluk i muški šovinizam, čak. Ja sam visoka 173 i imam 56kg,zgodna sam, ali uvek na štiklama od bar 10cm,i uvek pomalo viša od prosečnog muškarca. Meni je muškarac od 180 gore-dole nekako nedovoljan,ali može da prodje.Zaključak je da ako se dvoje kapiraju i dopadaju jedno drugom, nikada izgled neće kvariti. Dopadanje ama baš nikada nije stvar fizičkog izgleda, a muškarci koji se bave negativnim komentarisanjem ženskog tela su na prvom mestu nekulturni, nezreli, pa iskompleksirani.

Jole

pre 8 godina

Ja se sa autorkom teksta poptuno slazem. Prema njenim merama je jasno da ima normalnu kliazu, sa zenstvenim strukom i dobrom zadnjicom, i meni je to lepo, ali naravno, sve je stvar ukusa. Ali ako posmatramo visinu, ja licno sa svojih 175 nikad od visokih ljudi nisam dobila takvu vrstu komentara ("krupna") vec upravo od niskih, i iako mene to realno ne dotice, to jasno govori o njihovim kompleksima. Ja se u svojoj kozi dobro osecam, ali nikada drugima ne bih rekla "ti si bas nizak" to je jako ruzno, i bezobrazno, i ja se ne bih dobro osecala. I zato ne volim kad dobijem komenar poput "ti si krupna" od niskih ljudi, jer mi nije jasno cemu vredjanje, on nece porasti zbog tog komentara, mene nece umanjiti, samo ce biti bezobrazan. Samo malo realnosti, okej moze da ti se svidja ili ne svidja, ali da ti vredjas i ponizavas ljude na bazi fizickog izgleda, dodeljujes neke epitete samo da bi umanjio licne komplekse je krajnje nezrelo. Svi smo drugaciji, sve je stvar ukusa, ali nema potrebe za vredjanjem. Svoje komplekse svako treba sam da resi.

lalo

pre 8 godina

Jesi se usvinjila pa sad jos i pamet hoces da solis okolo. Nemas samodisiplinu , pa ne volis samu sebe i zbog toga gubis kontrolu u komunikaciji.Jednostavno ispadas iz trke jer samo skladni mogu da ucestvuju u njoj. Uzmi strikaj nesto , pleti i ne zanovetaj a teretanu nemoj da izbegavas,

Ana

pre 8 godina

Iz ovog teksta prste komleksi! Da si ti zadovoljna svojim izgledom ne bi marila za komentare. Ali sam iskreno primetila da takve stvari pricaju uglavnom niske ZENE! Muskarci vrlo retko ali zato zene od 150-160cm ko na takmicenju. Ne znam cemu potreba za tako nesto, valjda pokusavaju da srozaju nekome samopouzdanje ali meni samo srozaju misljenje o njima. Ja jesam visoka ali nemam komplekse zbog toga dok vecina visokih zena ima(ne shvatam zasto).

strahinja

pre 8 godina

Ja sam jedan od tih kome je bitna fizionomija zene sa kojom pravim javnu vezu. Ali nemogu da shvatim ovde neki to smatraju kompleksom i ne kapiraju da se ne dopada svima to sto se njima dopada. Meni to nije kompleks nego jednostavno realnost koja se zove da mnogo skladnije izgleda par koji je priblizne visine, u granicama da je muskarac visociji za oko 5 cm i krupniji za oko 10 kilograma. par sa izrazenom razlikom u konstituciji izgleda neskladno i smesno. generalno, krupni i visoki muskarci, (bar 2 metra i 110 kg) su po svemu prije birani od malih i srednjih. to isto vazi za zene, visoke i vitke zene sa uzanim strukom i sirim kukovima, sa primetnom grudima i zaobljenom zadnjicom (visoke bar 185 i teske 75 - 80 kg) plene svojom figurom mnogo vise od malig mrsavih ili dezmekastih.
evo da se pohvalim da u mom gradu i danas tvrde da smo ja i moja tadasnja partnerka bili najljepsi par ikad na maturskim defileima, a ona je u stiklama bila visoka 202 cm

Manja

pre 8 godina

Krupno i debelo nisu isto. Neko ko je visok 175 i ima 64kg sigurno nije debeo, u ovom slucaju debela, ali moze biti krupna. To se pre svega odnosi na kosti. Ja kad kazem da je neki muskarac visok i krupan, mislim da je razvijeniji, a ne debeo. E sad za muskarce je to dobro, a za zenu kad kazemo da je krupna, znaci da je malo jace konstitucije. Zasto bi te to ljutilo? Gore si sitnija, dole tipicno zensko, sta fali? Opusti se... Sa tom kilazom debela nisi sigurno.

Milan

pre 8 godina

"Alo, majstore...". Ahahahah. Nije kod tebe problem ni visina ni tezina, nego ta ubogaljena, primitivna psiha, a to je nesto sto nece ni jedna dijeta niti kompliment popraviti.

xxx

pre 8 godina

Mnogo smo optereceni fizickim izgledom,a u glavi promaja... U pametnom svetu kod pametnih ljudi situacija je obratna.. To valjda tako ide u siromasnim drustvima,kompleksi rade kad nema nista drugo.Da imas svoj zivot,svoj posao i karijeru,svoju dobru platu,gajbu i auto,putovanja i komfor zivota uopste,bolelo bi te briga kako izgledas! A ovako ,daj da budem samo lepa pa da jurim da se dobro udam.. Jad i beda Srbije i slicnih zemalja.

flash

pre 8 godina

prosta racunica devojko, ti si 6 cm visa od prosecne zene u Srbiji, a covek od 180 kome se obracas je prosecne visine za muskarca u Srbiji. Sta sad?

da ti kažem

pre 8 godina

Ja imam 158cm u visini, 57kg.konfkcijski broj 38, farke 29,brus 75b.tanak struk, gornji deo mali, donji malo veći..znam da nisam skladno gradjena (ma kakav sklad,ovo je daleko od toga), ali šta je tu je..neke stvari NE mogu da menjam. Da smršam nekako i mogu ali da porastem (u visini) nikako. I, šta je tu neko kriv? Niko ništa rekla bih. Prihvatila sam da tako stoje stvari, prihvatila sam i to da u 38g nemam dečka, muža, partnera. Nisam neka lepotica lepotica ali nisam ni ružna. Sama sam i ne fali mi ništa. Šerpa bez poklopca. Eto to je to...

NoName

pre 8 godina

Nema nista ekstremnog u njenoj tezini i skladu. Ako je odreagovala ovakvom recenicom, onda je ona iskompleksirana. Mogla je jednostavno reci "Decko mnogo si bezobrazan i nezreo. Imam ljude koji me vole i nacice se decko koji voli ovakav oblik, jer ih je takvih koliko hoces. A ti sada prosetaj malo." To sto mu je uzvratila nizak i vec kakav, samo se spustila na njegov nivo.
Da je devojka predebela, cak i to nije stvar ismevanja ili slicnoga. To je vec stvar sopstvene psihe, prezderavanja zbog nezadovoljstva ili neaktivnosti. I tu jedini savet bi bio da smrsa radi zdravlja.

Maja

pre 8 godina

@ ana
Bože kakva glupost. Ja sam prezadovoljna sa svojih 158. I super sam gradjena , lepe grudi,trcasta guza, tanak struk,tanke nogice, svi kazu bomba. I nikada nisam oskudevala u udvaranju od strane muškaraca. I onih od 160 ,170, 180 a sadanji dečko mi je 184. Tako da nemam razloga da imam komplekse. Pre ce biti da ih imaju one devojke koje su visoke ili cudno gradjene kao ova iz teksta ( nije debela al je sva krupna ) pa im je sužen izbor momaka pa im sve smeta.

Hanči

pre 8 godina

(Anon, 20. decembar 2015 13:40)

Decko, skidam ti kapu za glupost.
Idealna zenska visina je od 175 do 177cm. Zar ne mislis da devojka koja je visoka 177cm bi bila kost I koza ako bi imala 50kg.

Iggysha

pre 8 godina

Po opisu, meni moze da odgovara...vec sam bio sa devojkom slicnih dimenzija (3kg vise), i bilo je ok :)
Ja sam eto kikirez jedan od 168cm, i mogli smo da funkcionisemo :)

EvaNs

pre 8 godina

Ovde svi zaboraljaju da je telo samo ljustura pozajmljena da ti dusa ima u cemu hodat. Nakraju je moras vratit.
Dusa,karakter,osobnost i osacanja nemaju formu,kile,visinu i boju...
Nije lose,ne boli i moze samo dobro da donese ako se vise paznje obrati na to. Pokusajte.

Lagano

pre 8 godina

Nekome ces sa takvom gradjom izgledati pozamasno, ali isto tako neko drugi moze obozavati tvoju figuru. Ako vec ne volis nize i mrsave muskarce nemoj se njima ni baviti, trazi krupne i visoke momke. Parovi pribliznih visina i tezina izgledaju daleko skladnije i lepse.
Nizi momci jako vole da prilaze visokim curama..znam iz iskustva, jer sam visoka 180cm. Dovoljno je objasniti u takvoj situaciji da je decko sladak itd. ali da bi ti razlika u visini predstavljala problem...cemu uvrede i sa jedne i sa druge strane?

Salerno

pre 8 godina

alo ljudi sta uradiste,,,sad ako ovo procita,ima da joj kompleksi odlete do neba.dobro je ana rekla,cura popila korpu od nekoga,i sad su svi krivi, posebno mi niski.

sandra

pre 8 godina

ja sam nekad kukala sto sam niska,jedva 160cm,ali sam onda skontala da imam na raspolaganju siri spektar muskaraca,jer volim da je on od mene visi,veci i jaci. neko od 180 visine mi je taman,a to je prosek. najzalije mi je bilo drugariva koje su preko 175 pa se zbog decka odreknu stikli,da bi se kompleksasi osecali bolje. naravno da visina nije faktor za vezu brak ljubav,ali meni je na oko najlepse kada je muskarac za glavu visi od zene(sa stiklama ili bez) a ova devojka je ocigledno nezadovoljna i lose gradjena,kao sto su muskarci ispod 180 niski. nekome sam i ja niska verovatno,ali sam 'dobro rasporedjena' i mrsava. retko je nekom smetalo sto ne ljulja. ni mi zene ne volimo debele muskarce,pa ni oni ne vole debele zene.

bzv

pre 8 godina

ja sam "sitan",imam 180cm ne smeta mi tvoja "krupnoca"! rado bih se druzio sa tobom! nemam predrasude prema ikom! video sam hiljade krupnih devojaka koje su prelepe,kao i onih sitnijih.. svako ko ima predrasude je nesrecan!

Nebojša

pre 8 godina

Kako je sebe opisala uska ramena male ili srednje grudi a široki bokovi i sigurno debele noge za mene primer najgore gradje kod žene u njenom slučaju nije višak kg toliki problem već što su svi ti kg u donjem delu ako višak već postoji bolje da je ravnomerno raspoređen.

blackdog

pre 8 godina

@ boriis_p

Pa zapravo nema svako pravo da tebi govori nista u vezi visine niti ti imas pravo da ovoj devojci spocitavas njenu gradju. Naravno, mozemo mi svi nekom da se fizicki svidjamo ili ne, mozemo da se zabavljamo iskljucivo sa osobama koje su nam fizicki privlacne i lepe, niko ne moze da te natera da se zaljubis u nekoga ko ti nije privlacan, to nije sporno. Ono sto je problem da ljudi nicim izazvani saopstavaji drugim ljudima u lice njihove mane i nedostatke. U civilizovanom svetu je ovo odraz nekulture samo kod nas je normalno cuti- joj, kako si se ugojila; sto si toliko mrsava; ti si nizak, ruzan, debeo itd. Pre dobrih desetak godina mojoj drugarici je prisao tip koji ju je kao muvao i odjednom je odvalio- boze, kolika su ti ramena i stopala! Nepristojnost bez granica.

@Anon

Ti bi bas mogao da prestanes sa propagiranjem anoreksije, malo su zastrasujuci tvoji komentari

Ajde

pre 8 godina

Sta smaras, mi mrsave sto ne mozemo da se ugojimo mnogo cesce dobijamo takve "komplimente" da smo premrsave, i to uglavnom od debelih zena. I sama si napisala na kraju teksta da ne treba biti "anoreksican", a ne znas zbog cega neko tako izgleda, tako da nisi nista bolja od tih muskaraca sto te "vredjaju".

Realista

pre 8 godina

Devojka je presiroko opisala jedan jednostavan i siroko rasprostranjen pojam na nasim prostorima:
NESIGURAN MUSKARAC.
...jer kad nisi mentalno nesiguran potpuno ti je sve jedno da li je neko krupan, bogat, siromasan, nizak...sta god, svidja ti se neko - ides ka tome. Kraj.

smirela

pre 8 godina

momci, lakse malo, devojka ne napada iz cista mira, ovo je njena REAKCIJA na komentare sitnih momaka koji vole da komentarisu, a pritom ih niko nista nije pitao. jako je nekulturno komentarisati neciji izgled i to negativno iz cista mira, a upravo sam primetila da to vole da rade osobe kojima pre svega fali kucnog vaspitanja, a potom i fizickih kvaliteta.
ja sam slicnih dimenzija i receno mi je u vise navrata da sam zgodna, ali "jaca", "krupna" itd, kolega koji ne prelazi 165 mi je rekao da sam 'bucka', sef koji je oko 170cm me je iz cista mira pitao da li ja stvarno mislim da muskarci vole to tako, kada sam bila klinka i na 175 imala 55kg i bila neuhranjena, jedan sitniji momak mi je rekao da uvek moze jos da se smrsa, decko koji ne moze da predje 70kg i jako pati zbog toga mi je rekao nesto slicno i tako dalje :D
e sad, mene to nikad nije pogadjalo, nekako sam uvek bila u fazonu svakom svoje, oni mene ne zanimaju, samo sto sam dovoljno kulturna da pitam male momke zasto su mali :D vi ste meni mali i smesni, ali cutim, ja sam vama konjasta i volite to da mi kazete u lice umesto da smuvate neku sitniju devojku i oladite malo.
svakom svoje, ja sam uvek bila sa visokim moomcima, sa sadasnjim od preko 2m zivim u harmoniji i njemu sam najbolja riba na svetu. svako dobro :*

EvaNs

pre 8 godina

Ovde svi zaboraljaju da je telo samo ljustura pozajmljena da ti dusa ima u cemu hodat. Nakraju je moras vratit.
Dusa,karakter,osobnost i osacanja nemaju formu,kile,visinu i boju...
Nije lose,ne boli i moze samo dobro da donese ako se vise paznje obrati na to. Pokusajte.

N

pre 8 godina

Imam 175 i 72 kg i nisam ovoliko isklompleksirana ko ova riba. Pitam se koji je njen problem? I onda shvatim da je ona samo jedna jadnica uhvacena u zamku potrosackog drustva. Eto meni je mnogo veci problem sto slabo ima konfekcijski broj za pantalone i suknje 44, jer i sama imam jace bokove. Gore nisim 40 ili 42.

Doca

pre 8 godina

Ja imam 197cm i 130kg.i ja sam krupan ili bolje KRUPAN. meni devojka sa jos vise kg ili cm ne bi ni najmanje smetala ali naravno da smeta muskarcima koji su niski. Ne kaze se za dzabe cuvaj se malih pasa i niskih muskaraca. Kompleksi su cudo. Gotovo svako od njih kada hoda to radi na prstima i ne spusta petu na asfalt i pri tom podize glavu tako da brdu udaljava od grudnog kosa sa jos malo podignutih siski nadomeste jedno 5 cm. Ti si super ali ako vredjas ove niske ocekuj isto od njih. Nama visokima nikada nije bila bitna visina. Znaci, uvek je problen ono sto nemas.

stojanko

pre 8 godina

Najvaznije je kako su kg rasporedjeni, kod nje ocigledno nisu dobro. Cist broj kg kao broj slabo sta znaci kada je rec o vizuelnoj percepciji. Nije isto kada devojci visak ode u grudi i guzu ili kada se lepi cisto na stomak i bokove. Dakle do gradje je.

shone

pre 8 godina

Sta su kompleksi.... malo vezbaj pa neces imati toliku pozadinu. Evo ja sa 187 i 100 kg sam... ali svaki dan imam trening. Nema tu sala samo misica. Masti mora biti ali to je nesto drugo.

irina

pre 8 godina

Tvoj najveci problem su kompleksi, a ne niski miskarci koji smatraju da si krupna! Visoka sam 179 i cesto sam bila zirafa ali to me nikad nije doticalo, jednostavno nije moj problem...

Zuta kruska

pre 8 godina

Po meni, reci za nekog da je krupan ne znaci da je debeo ni da je puniji. Za nekog ko ima tu visinu je i potrebno da ima odredjenu kilazu. E sad, zasto je ona to shvatila na ovaj drugi nacin, to je pravo pitanje.
Iako sam uvek na zenskoj strani, meni se cini da je ova devojka iskompleksirana. Imam slicnu gradju, ali mi nikad nije palo na pamet da se nekom ispovedam zbog toga ili da imam lose misljenje o muskarcima samo zbog cinjenice sto se nekima od njih ne svidja moja gradja tela. Nikad nisam imala problem da nadjem decka (raznih visina), a sad sam i udata.
I zasto ona uvek pronalazi te nize muskarce? Opet lecenje nekih kompleksa?

iv13

pre 8 godina

ja sam 175 i vecito vijam ovakve devojke

doduse cesto dobijem negativan odgovor, ali kad bude pozitivan, svima bude super, takve devojke su mi zesci fetis, ne znam sto. neki drugari me gledaju kao idiota zbog toga, ali mene to lozi, sta ja tu mogu

Djole Apolon

pre 8 godina

Debele zene ce da sve urade samo da bi jele. Hrana je njihova ljubav. Nocu zderu a krive hormone za kilazu morsle krave. Ne moze me niko ubediti da je debelo isto sto i lepo. Neka samo, nek ona nadje isto takvog zadriglog ko sto je i sama, al zato ima da dele dijabet tipa dva za koju godinu.

afhhh

pre 8 godina

Cim vidite neku osobu da vredja nekog drugog iskljucivo na osnovu fizickog izgleda,udaljte se od nje/ga.Svi smo mi jednaki,iako to retko ko shvata.Sta sad,ako je neko imao srece na genetskoj lutriji i izrastao u lepu osobu treba da se ponasa bahato i da ostale manje lepe gleda kao nizu rasu?Sve je u ovom svetu nekako naopacke,a i ne cudi zasto je ovakav los sistem kad vidim kakvi su ljudi.:)
Da se razumemo,ima i izuzetaka :)

Ljudi se mere ponašanjem a ne metrom

pre 8 godina

Sa ,,samo" 180 cm ne mislim da sam mali za nekog od 176.Nisam mali ni za neku od 183-5.Sad ako dam insistora na 20 cm razlike u visini, njen gubitak.

MARIJANA

pre 8 godina

Hahaha ,tako je ,nasi muskarci su puni kompleksa. ....cim progovore, svoje komplekse i bes projektuju na zenu. I zatoo macko samo im vrati. Oni smatraju da tako zapusteni sa stomacima, i da ne idem dalje, sta im sve fali zaslusuju mis od 50.kg ....pa vazi. .

sasa

pre 8 godina

pa ja to pricam od kad jos..kompleksasi curo..malo,zakrzljalo,nikakvo..da je valjalo,poraslo bi..zli komentari su normalna pojava i medju muskarcima ,bas od strane gore pomenutih,masu puta doziveo odmeravanje i trazenje mana..al dzaba,od toga se ne raste..
dugo pokusavao da budem fin prema istima,jer ne mozes coveka po izgledu,velicini okarakterisati..ali dojadilo vise..tako da sam sada zao prema zlim patuljcima..i extra mi je kada izvredjam iste..:-):-):-)

Boske

pre 8 godina

Djevojka je za moj ukus idealno gradjena, zapravo pravi "beton". Mene drugari zezaju sto volim ovakve, a ja njih da su potencijalni homoseksualci jer vole zene bez oblina, struka i kukova, tj. "deckice" sa rahiticno tankim nogama i velikim grudima (bljak).

Iandeb

pre 8 godina

A sto morate da budete zli prema ovoj devojci?
Siguran sam da je skroz ok i sigurno postoje ljudi kojima ce biti lepa.
Nekad se plasim za mentalno stanje nacije citajuci komentare na ovom portalu.

Azer

pre 8 godina

Idrmo opet, pljuvanje drugih da bi njoj bilo lakse.. Sestro, ako tebe komentari ,,ne doticu" sta te briga sta kaze neko? Vide te kao krupnu? Buuu-huuu, ajde da pljujemo po svima jer ne mozes da nadjes nekog. I ne treba da nadjes nekog kad si takva. Te ,,nedodirljive" sto ne smes nista da im kazes zavrsne kao one paranoidne ludace sto ti uzmu fon pa pregledaju poruke i pitaju ,,je l' treba nesto da znam?" I posle kad si, gle cuda, ostave, prodaju pricu da su one savrsene i da je u momcima problem i svi muskarci su stoka. Sta te briga bre sta neko kaze, zivi svoj zivot i cao. Ne zaljubljuju se ljudi u kako izgledas nego u to kakva si osoba. Lepota privuce prvi pogled, posle nema nikakvu vaznost. Moze da ti dodje neki super model da ti padne vilica kad je vidis a da se ispostavi da je djubre najvece na svetu. Tako da opusteno i uzivaj i manje pljuvanja.

Аки

pre 8 godina

Кључна ствар коју ова девојка не капира је да људи имају другачија мишљења, не можеш свима да се свидиш и не треба трошити енергију покушавајући да промениш то. Појединим мојим другарима су девојке од 16-17 година "маторе", мени су деца. Па шта сад? Ја треба да им објашњавам сад неке ствари? Свако воли то што воли. Некоме си ниска и дебела, некоме ниси, све је ствар укуса, па зато не разумем те покушаје да "објасниш тим неуким мушкарцима" да су ствари другачије. Чему то?

tanani

pre 8 godina

Ja sam verovatno taj o kome pise, sa mojih u vrh glave 180 i 63 kile. Jbg premrsav sam. Nikad mi nije dovoljno stalo da se ugojim. I jos i izgledam mladje. I imam devojku slicnu kao ti ( ne ne vide joj se rebra hvala bogu, i da ima malo vecu zadnjicu, opet hvala bogu). I ja mogu njoj da kazem debela, jer to ona po malo i jeste, i ona mene da zove tanani jer to i jesam. A onog trenutka kad ti imenovanje na osnovu realnog izgleda zasmeta, menjaj svoj izgled a ne svet oko sebe.

Jolo

pre 8 godina

Izostsvila si najvaznije. Cinjenicu da smo svi razliciti. Mogla si biti identicne kilaze i visine, i biti vrh ribetina, ili izgledati debelo kao krava. Zavisi od gradje, oblika, genetike..Tvoja gradja ocigledno daje utisak da izgledas punije iako to nisi.
E sad fora je u tome da nisu svi frajeri iskompleksinarni i mali. Ima normalnih, zdravih momaka, nadji jednog od njih, i uzivaj u zivotu. A za ostale te briga. Ko sta voli neka trazi ..

Muskarcina bre

pre 8 godina

samo naslov mi je dovoljan da skapiram kakav je komples ova osoba
jos proziva male devojke od 155 ...
ne u stvari,nisu to kompleksi nego doticnoj osobi je potreban dobar cvrst...muskarac.

SKIDS

pre 8 godina

Nije ni previsoka ni preteška (za mene od skoro dva metra taman :), samo je pitanje građe i procenta masnoće odnosno mišića u telu. Ovakve, gotovo identične, mere ima i Ivana Španović koja je pojam ženske "zgodnoće".

Zoran

pre 8 godina

Bez obzira na atavisticke zelje nekih zena nije ni dobra prevelika razlika u visini i tezini izmedju partnera naravno svakako muskarac mora biti i visi i tezi.

boriis_p

pre 8 godina

Ja sam visok 170 i svako ima pravo da mi kaze da sam nizak i mali,ali nisam iskompleksiran i mene to ne pogadja jer je to realnost i ja to prihvatam.Nikad nisam imao problem sa devojkama zbog toga,naravno da cu traziti nize od sebe,ali isto tako imam pravo da ti kazem da si krupna,visoka,punija,neuskladjene gradje za devojku,nesrazmerna ukoliko to mislim.Ako to tebe pogadja znaci da ti imas komplekse.

Aca

pre 8 godina

Posto nisi ni debela ni mrsava i sve mere su taman, onda si bez uvrede "konjasta" Muskarci vole kada je zensko visoko 165-170 sa rasponom kilaze 50-55.

luka

pre 8 godina

S obzirom sta si sve navela deluje mi kao da si ti iskompleksirana a ne neki momak,ako si zadovoljna sobom cemu onda pravdanje za svoj izgled?

Mare

pre 8 godina

Ako si gore mršava, bez velikih grudi i da ti se rebra vide, a imaš 64kg na 176cm, znači da ti je dupe ogromno i noge debele. Možda nisi krupna, ali si neskladna, mada ne očajavaj, ima onih koji i to vole. Pozdrav od 189/83 sa devojkom 175/58.

ta struja nije opasna, to samo pecne!

pre 8 godina

uh, što imam sitnog drugara što voli da se penje po tim krupnijim damama!!! kez kao kod deteta kad treba na višnju da se popne :D a što kažu stari, bitno je pupak na pupak da dođe :D

Baki

pre 8 godina

Zaista ne znam ko je ovde iskompleksiran :) "e nije problem u meni vec u svima vama" haha ! Mozda bi trebalo da se zapitas ako ti vise ljudi kaze da si krupna.. imas takvu gradju i to ti je to, ne vazi za sve ta mera od minus 110 , sve je to individualno ! Mozda bi tebi najbolje bilo da imas 60 kg ! Za neku drugu mozda je bas 64 ! Ja na primer imam 190 i 88 kg ali znam momka koji je slicno visok i ima 85 kg i izgleda bolje i misicavije od mene , to ti je samo primer kako to ne znaci puno ;)

mm2

pre 8 godina

Psiholozi koji se bave psihologijom seksualnosti kazu da sitne zenice bez grudi o zadnjice vole nezreli muskarci ili oni koji naginju
homoseksualnosti, te zene slice mladim deckicima...

ja

pre 8 godina

kao sto negde vec rekoh, ljudima kojima smeta tako nesto nikad nisu bili van zemlje i videli zene u drugim drzavama...svugde drugde je to normalno, da bude malo jaca dole i sve vise i vise ljudi to voli jer je vecina devojaka takva...samo kod nas se jos uvek gleda ko kako izgleda i ko sta radi umesto da se gledaju svoja posla i da se uziva...

Milos

pre 8 godina

Opusti se, ukusi su različiti, svaka šerpa nađe poklopac. Nekome si taman, nekome debela, nekom previsoka, nekom preniska. Sem da si kao Kate Upton, a nisi, uvijek će biti ljudi kojima se neće sviđati nešto u vezi tebe. Ako imaš problem sa tim - do tebe je...

Lost_Girl

pre 8 godina

Nisi ti debela, ti si prosta. Nijedan muškarac ti neće zameriti 64 kg, ali hoće način na koji posmatraš svet oko sebe. I ne vređaj nikoga, pa niko neće ni tebe vređati. Ako ti imaš stav prema dečku od 180 cm "Bljak, marš od mene, Biberče!" onda je problem u tebi.

Нина

pre 8 godina

па и ти си искомплексирана чим те толико погађа шта други људи мисле о теби да мораш да пишеш о томе и да нам се жалиш

ana

pre 8 godina

Mm2, a antropolozi kažu da se "krupne" žene dopadaju muškarcima pripadnicima naroda koji su tek nedavno izašli kz gladi i siromaštva (ili još nisu izašli), s tim sto to stvarno kažu, za razliku od onoga što si ti napisao.
Kakogod, ova devojka je potpuno ista kao oni koje kritikuje, muškarac od 180 cm ni u kom slučaju nije nizak, a kao što neko voli vitke ili mršave, tako neko (mm2, jel to linija metroa?) voli krupne i devojke širih kukova...ovde je možda problem što se devojka jednkstavno nije dopala onome ko se njoj dopada, a to se dešava i onima koji su savršeni, jer izgled je samo jedan od faktora koji utiče na "hemiju" među ljudima.

Lost_Girl

pre 8 godina

Nisi ti debela, ti si prosta. Nijedan muškarac ti neće zameriti 64 kg, ali hoće način na koji posmatraš svet oko sebe. I ne vređaj nikoga, pa niko neće ni tebe vređati. Ako ti imaš stav prema dečku od 180 cm "Bljak, marš od mene, Biberče!" onda je problem u tebi.

Нина

pre 8 godina

па и ти си искомплексирана чим те толико погађа шта други људи мисле о теби да мораш да пишеш о томе и да нам се жалиш

boriis_p

pre 8 godina

Ja sam visok 170 i svako ima pravo da mi kaze da sam nizak i mali,ali nisam iskompleksiran i mene to ne pogadja jer je to realnost i ja to prihvatam.Nikad nisam imao problem sa devojkama zbog toga,naravno da cu traziti nize od sebe,ali isto tako imam pravo da ti kazem da si krupna,visoka,punija,neuskladjene gradje za devojku,nesrazmerna ukoliko to mislim.Ako to tebe pogadja znaci da ti imas komplekse.

ja

pre 8 godina

Ja sam visok 194 cm i imam siroka razvijena ramena, ali meni jednostavno to nista ne znaci i nikad muskarce nize od sebe nisam posmatrao "sa visine". Zasto, iz prostog razloga zato sto ce se uvek naci neko visi od mene, je'l da ? Ljude delim po tome kako razmisljaju a ne kako izgledaju

luka

pre 8 godina

S obzirom sta si sve navela deluje mi kao da si ti iskompleksirana a ne neki momak,ako si zadovoljna sobom cemu onda pravdanje za svoj izgled?

zvezdarac 184

pre 8 godina

To što si ti krupna nije razlog da vređaš sitnije od tebe. Još pominješ Kajli koja je za tebe Afrodita!
Uostalom, reč krupna nije uvredljiva. Osim za tebe koja očigledno imaš neki kompleks pa taj epitet shvataš negativno.

Despot

pre 8 godina

Iako cutis i ne zelis da izneses svoje misljenje, dobro ti oplete i po djevojkama koje imaju visinu od 155 i muskarcima koji su samo 180 visoki.
Sta bi bilo kad bi stvarno zeljela da izneses svoje misljenje? Odakle tebi pravo da nekog zoves anoreksicnom ili malom od 155 cm. E vidis odatle to pravo i svakom ko ima svoje misljenje da za tebe kaze da si prekrupna. Ko nema svoje misljenje prihvatice i tvoje ili bilo cije. Neko je rekao da se o ukusima ne vrijedi raspravljati, pa mogla bi da pocnes od sebe!

Mare

pre 8 godina

Ako si gore mršava, bez velikih grudi i da ti se rebra vide, a imaš 64kg na 176cm, znači da ti je dupe ogromno i noge debele. Možda nisi krupna, ali si neskladna, mada ne očajavaj, ima onih koji i to vole. Pozdrav od 189/83 sa devojkom 175/58.

ta struja nije opasna, to samo pecne!

pre 8 godina

uh, što imam sitnog drugara što voli da se penje po tim krupnijim damama!!! kez kao kod deteta kad treba na višnju da se popne :D a što kažu stari, bitno je pupak na pupak da dođe :D

Andrej

pre 8 godina

@flash Muskarac ispod 180 je nizak muskarac. I tacka. U Srbiji nazalost sve vise imamo taj trend "zakrzljalih" momaka. Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.

Aca

pre 8 godina

Posto nisi ni debela ni mrsava i sve mere su taman, onda si bez uvrede "konjasta" Muskarci vole kada je zensko visoko 165-170 sa rasponom kilaze 50-55.

da ti kažem

pre 8 godina

Ja imam 158cm u visini, 57kg.konfkcijski broj 38, farke 29,brus 75b.tanak struk, gornji deo mali, donji malo veći..znam da nisam skladno gradjena (ma kakav sklad,ovo je daleko od toga), ali šta je tu je..neke stvari NE mogu da menjam. Da smršam nekako i mogu ali da porastem (u visini) nikako. I, šta je tu neko kriv? Niko ništa rekla bih. Prihvatila sam da tako stoje stvari, prihvatila sam i to da u 38g nemam dečka, muža, partnera. Nisam neka lepotica lepotica ali nisam ni ružna. Sama sam i ne fali mi ništa. Šerpa bez poklopca. Eto to je to...

xxx

pre 8 godina

Mnogo smo optereceni fizickim izgledom,a u glavi promaja... U pametnom svetu kod pametnih ljudi situacija je obratna.. To valjda tako ide u siromasnim drustvima,kompleksi rade kad nema nista drugo.Da imas svoj zivot,svoj posao i karijeru,svoju dobru platu,gajbu i auto,putovanja i komfor zivota uopste,bolelo bi te briga kako izgledas! A ovako ,daj da budem samo lepa pa da jurim da se dobro udam.. Jad i beda Srbije i slicnih zemalja.

AntiSeljober

pre 8 godina

Aman ljudi! I da je 10 cm niza, i 10 kg teza sto ima neki seljober usput to da komentira? Koliko kuzim, nit su joj to kolege niti prijatelj... Take komentare salju neki koji uopce nisu u njenom drustvu. Koliko moras po glavi izgoriti da ulijeces djevojkama sa ovako tupim komentarima?

Baki

pre 8 godina

Zaista ne znam ko je ovde iskompleksiran :) "e nije problem u meni vec u svima vama" haha ! Mozda bi trebalo da se zapitas ako ti vise ljudi kaze da si krupna.. imas takvu gradju i to ti je to, ne vazi za sve ta mera od minus 110 , sve je to individualno ! Mozda bi tebi najbolje bilo da imas 60 kg ! Za neku drugu mozda je bas 64 ! Ja na primer imam 190 i 88 kg ali znam momka koji je slicno visok i ima 85 kg i izgleda bolje i misicavije od mene , to ti je samo primer kako to ne znaci puno ;)

ana

pre 8 godina

Mm2, a antropolozi kažu da se "krupne" žene dopadaju muškarcima pripadnicima naroda koji su tek nedavno izašli kz gladi i siromaštva (ili još nisu izašli), s tim sto to stvarno kažu, za razliku od onoga što si ti napisao.
Kakogod, ova devojka je potpuno ista kao oni koje kritikuje, muškarac od 180 cm ni u kom slučaju nije nizak, a kao što neko voli vitke ili mršave, tako neko (mm2, jel to linija metroa?) voli krupne i devojke širih kukova...ovde je možda problem što se devojka jednkstavno nije dopala onome ko se njoj dopada, a to se dešava i onima koji su savršeni, jer izgled je samo jedan od faktora koji utiče na "hemiju" među ljudima.

flash

pre 8 godina

prosta racunica devojko, ti si 6 cm visa od prosecne zene u Srbiji, a covek od 180 kome se obracas je prosecne visine za muskarca u Srbiji. Sta sad?

Iris

pre 8 godina

Ne napadajte devojku, sama je priznala da je uvređena i ogorčena i zato tako reaguje.Ja je potpuno podrzavam.Današnji muškarci jako dovode u pitanje izgled žena i to bez pardona, a pritom ni sami ne izgledaju bog zna šta i ne znam odakle drskosti i prava.Najstrože kriterijume ženskog izgleda postavljaju upravo muškarci. A sa druge strane, nikada ni u jednoj vezi nije presudan fizički izgled, ni jednom od polova, to potpusujem.Tako da je u pitanju čist bezobrazluk i muški šovinizam, čak. Ja sam visoka 173 i imam 56kg,zgodna sam, ali uvek na štiklama od bar 10cm,i uvek pomalo viša od prosečnog muškarca. Meni je muškarac od 180 gore-dole nekako nedovoljan,ali može da prodje.Zaključak je da ako se dvoje kapiraju i dopadaju jedno drugom, nikada izgled neće kvariti. Dopadanje ama baš nikada nije stvar fizičkog izgleda, a muškarci koji se bave negativnim komentarisanjem ženskog tela su na prvom mestu nekulturni, nezreli, pa iskompleksirani.

Milos

pre 8 godina

Opusti se, ukusi su različiti, svaka šerpa nađe poklopac. Nekome si taman, nekome debela, nekom previsoka, nekom preniska. Sem da si kao Kate Upton, a nisi, uvijek će biti ljudi kojima se neće sviđati nešto u vezi tebe. Ako imaš problem sa tim - do tebe je...

Manja

pre 8 godina

Krupno i debelo nisu isto. Neko ko je visok 175 i ima 64kg sigurno nije debeo, u ovom slucaju debela, ali moze biti krupna. To se pre svega odnosi na kosti. Ja kad kazem da je neki muskarac visok i krupan, mislim da je razvijeniji, a ne debeo. E sad za muskarce je to dobro, a za zenu kad kazemo da je krupna, znaci da je malo jace konstitucije. Zasto bi te to ljutilo? Gore si sitnija, dole tipicno zensko, sta fali? Opusti se... Sa tom kilazom debela nisi sigurno.

20 kg vise ili manje

pre 8 godina

Mrzelo me da citam ovoliki tekst, ali mi se cini da se odnosi na cinjenicnu povrsnot. Ipak, cinjenica je da muskarci nisu dorasli nekim stvarima. Kad slusate muskarca, pa cak i zenu, kako pricaju ruzno o nekoj devojci, u smisliu da je prepotentna, umisljena, sponzorusa, svakakve nebuloze, a vi licno znate tu devojku kao prijatnu, sarmantnu, vrednu, urednu, ljudinu, za koju bi ruku u vatru ako treba, a ona nije od onih koje trze... onda nije problem u devojci, vec u tim koji pricaju.

afhhh

pre 8 godina

Cim vidite neku osobu da vredja nekog drugog iskljucivo na osnovu fizickog izgleda,udaljte se od nje/ga.Svi smo mi jednaki,iako to retko ko shvata.Sta sad,ako je neko imao srece na genetskoj lutriji i izrastao u lepu osobu treba da se ponasa bahato i da ostale manje lepe gleda kao nizu rasu?Sve je u ovom svetu nekako naopacke,a i ne cudi zasto je ovakav los sistem kad vidim kakvi su ljudi.:)
Da se razumemo,ima i izuzetaka :)

SKIDS

pre 8 godina

Nije ni previsoka ni preteška (za mene od skoro dva metra taman :), samo je pitanje građe i procenta masnoće odnosno mišića u telu. Ovakve, gotovo identične, mere ima i Ivana Španović koja je pojam ženske "zgodnoće".

Igor

pre 8 godina

Draga devojko,po tvom opisu ti izgledas super,veoma zenstvrno.To sto su danasnji omladinci navikli na musku gradju devojaka sa sirokim ramenima i uskim kukovima njihov problem. Ocigledno da si nailazila na iskomleksirane momke,nizeg rasta. Glavu gore,grad je pun visokih i finih momaka.

smirela

pre 8 godina

momci, lakse malo, devojka ne napada iz cista mira, ovo je njena REAKCIJA na komentare sitnih momaka koji vole da komentarisu, a pritom ih niko nista nije pitao. jako je nekulturno komentarisati neciji izgled i to negativno iz cista mira, a upravo sam primetila da to vole da rade osobe kojima pre svega fali kucnog vaspitanja, a potom i fizickih kvaliteta.
ja sam slicnih dimenzija i receno mi je u vise navrata da sam zgodna, ali "jaca", "krupna" itd, kolega koji ne prelazi 165 mi je rekao da sam 'bucka', sef koji je oko 170cm me je iz cista mira pitao da li ja stvarno mislim da muskarci vole to tako, kada sam bila klinka i na 175 imala 55kg i bila neuhranjena, jedan sitniji momak mi je rekao da uvek moze jos da se smrsa, decko koji ne moze da predje 70kg i jako pati zbog toga mi je rekao nesto slicno i tako dalje :D
e sad, mene to nikad nije pogadjalo, nekako sam uvek bila u fazonu svakom svoje, oni mene ne zanimaju, samo sto sam dovoljno kulturna da pitam male momke zasto su mali :D vi ste meni mali i smesni, ali cutim, ja sam vama konjasta i volite to da mi kazete u lice umesto da smuvate neku sitniju devojku i oladite malo.
svakom svoje, ja sam uvek bila sa visokim moomcima, sa sadasnjim od preko 2m zivim u harmoniji i njemu sam najbolja riba na svetu. svako dobro :*

mm2

pre 8 godina

Psiholozi koji se bave psihologijom seksualnosti kazu da sitne zenice bez grudi o zadnjice vole nezreli muskarci ili oni koji naginju
homoseksualnosti, te zene slice mladim deckicima...

irina

pre 8 godina

Tvoj najveci problem su kompleksi, a ne niski miskarci koji smatraju da si krupna! Visoka sam 179 i cesto sam bila zirafa ali to me nikad nije doticalo, jednostavno nije moj problem...

Iggysha

pre 8 godina

Po opisu, meni moze da odgovara...vec sam bio sa devojkom slicnih dimenzija (3kg vise), i bilo je ok :)
Ja sam eto kikirez jedan od 168cm, i mogli smo da funkcionisemo :)

EvaNs

pre 8 godina

Ovde svi zaboraljaju da je telo samo ljustura pozajmljena da ti dusa ima u cemu hodat. Nakraju je moras vratit.
Dusa,karakter,osobnost i osacanja nemaju formu,kile,visinu i boju...
Nije lose,ne boli i moze samo dobro da donese ako se vise paznje obrati na to. Pokusajte.

ja

pre 8 godina

kao sto negde vec rekoh, ljudima kojima smeta tako nesto nikad nisu bili van zemlje i videli zene u drugim drzavama...svugde drugde je to normalno, da bude malo jaca dole i sve vise i vise ljudi to voli jer je vecina devojaka takva...samo kod nas se jos uvek gleda ko kako izgleda i ko sta radi umesto da se gledaju svoja posla i da se uziva...

Ajde

pre 8 godina

Sta smaras, mi mrsave sto ne mozemo da se ugojimo mnogo cesce dobijamo takve "komplimente" da smo premrsave, i to uglavnom od debelih zena. I sama si napisala na kraju teksta da ne treba biti "anoreksican", a ne znas zbog cega neko tako izgleda, tako da nisi nista bolja od tih muskaraca sto te "vredjaju".

Jole

pre 8 godina

Ja se sa autorkom teksta poptuno slazem. Prema njenim merama je jasno da ima normalnu kliazu, sa zenstvenim strukom i dobrom zadnjicom, i meni je to lepo, ali naravno, sve je stvar ukusa. Ali ako posmatramo visinu, ja licno sa svojih 175 nikad od visokih ljudi nisam dobila takvu vrstu komentara ("krupna") vec upravo od niskih, i iako mene to realno ne dotice, to jasno govori o njihovim kompleksima. Ja se u svojoj kozi dobro osecam, ali nikada drugima ne bih rekla "ti si bas nizak" to je jako ruzno, i bezobrazno, i ja se ne bih dobro osecala. I zato ne volim kad dobijem komenar poput "ti si krupna" od niskih ljudi, jer mi nije jasno cemu vredjanje, on nece porasti zbog tog komentara, mene nece umanjiti, samo ce biti bezobrazan. Samo malo realnosti, okej moze da ti se svidja ili ne svidja, ali da ti vredjas i ponizavas ljude na bazi fizickog izgleda, dodeljujes neke epitete samo da bi umanjio licne komplekse je krajnje nezrelo. Svi smo drugaciji, sve je stvar ukusa, ali nema potrebe za vredjanjem. Svoje komplekse svako treba sam da resi.

Realista

pre 8 godina

Devojka je presiroko opisala jedan jednostavan i siroko rasprostranjen pojam na nasim prostorima:
NESIGURAN MUSKARAC.
...jer kad nisi mentalno nesiguran potpuno ti je sve jedno da li je neko krupan, bogat, siromasan, nizak...sta god, svidja ti se neko - ides ka tome. Kraj.

komarac u sorcu

pre 8 godina

Koliko kompleksa u ovim recima au. Verovatno nije neki tip od 160cm hteo da joj da onu stvar pa sad tu histerise. Cuj 180cm nisko hahaha strasno. Bolje drzi dijetu pa smrsaj i neces vise biti krupna.

Maja

pre 8 godina

@ ana
Bože kakva glupost. Ja sam prezadovoljna sa svojih 158. I super sam gradjena , lepe grudi,trcasta guza, tanak struk,tanke nogice, svi kazu bomba. I nikada nisam oskudevala u udvaranju od strane muškaraca. I onih od 160 ,170, 180 a sadanji dečko mi je 184. Tako da nemam razloga da imam komplekse. Pre ce biti da ih imaju one devojke koje su visoke ili cudno gradjene kao ova iz teksta ( nije debela al je sva krupna ) pa im je sužen izbor momaka pa im sve smeta.

N

pre 8 godina

Imam 175 i 72 kg i nisam ovoliko isklompleksirana ko ova riba. Pitam se koji je njen problem? I onda shvatim da je ona samo jedna jadnica uhvacena u zamku potrosackog drustva. Eto meni je mnogo veci problem sto slabo ima konfekcijski broj za pantalone i suknje 44, jer i sama imam jace bokove. Gore nisim 40 ili 42.

tanani

pre 8 godina

Ja sam verovatno taj o kome pise, sa mojih u vrh glave 180 i 63 kile. Jbg premrsav sam. Nikad mi nije dovoljno stalo da se ugojim. I jos i izgledam mladje. I imam devojku slicnu kao ti ( ne ne vide joj se rebra hvala bogu, i da ima malo vecu zadnjicu, opet hvala bogu). I ja mogu njoj da kazem debela, jer to ona po malo i jeste, i ona mene da zove tanani jer to i jesam. A onog trenutka kad ti imenovanje na osnovu realnog izgleda zasmeta, menjaj svoj izgled a ne svet oko sebe.

Milan

pre 8 godina

"Alo, majstore...". Ahahahah. Nije kod tebe problem ni visina ni tezina, nego ta ubogaljena, primitivna psiha, a to je nesto sto nece ni jedna dijeta niti kompliment popraviti.

iv13

pre 8 godina

ja sam 175 i vecito vijam ovakve devojke

doduse cesto dobijem negativan odgovor, ali kad bude pozitivan, svima bude super, takve devojke su mi zesci fetis, ne znam sto. neki drugari me gledaju kao idiota zbog toga, ali mene to lozi, sta ja tu mogu

Lagano

pre 8 godina

Nekome ces sa takvom gradjom izgledati pozamasno, ali isto tako neko drugi moze obozavati tvoju figuru. Ako vec ne volis nize i mrsave muskarce nemoj se njima ni baviti, trazi krupne i visoke momke. Parovi pribliznih visina i tezina izgledaju daleko skladnije i lepse.
Nizi momci jako vole da prilaze visokim curama..znam iz iskustva, jer sam visoka 180cm. Dovoljno je objasniti u takvoj situaciji da je decko sladak itd. ali da bi ti razlika u visini predstavljala problem...cemu uvrede i sa jedne i sa druge strane?

Doca

pre 8 godina

Ja imam 197cm i 130kg.i ja sam krupan ili bolje KRUPAN. meni devojka sa jos vise kg ili cm ne bi ni najmanje smetala ali naravno da smeta muskarcima koji su niski. Ne kaze se za dzabe cuvaj se malih pasa i niskih muskaraca. Kompleksi su cudo. Gotovo svako od njih kada hoda to radi na prstima i ne spusta petu na asfalt i pri tom podize glavu tako da brdu udaljava od grudnog kosa sa jos malo podignutih siski nadomeste jedno 5 cm. Ti si super ali ako vredjas ove niske ocekuj isto od njih. Nama visokima nikada nije bila bitna visina. Znaci, uvek je problen ono sto nemas.

Hanči

pre 8 godina

(Anon, 20. decembar 2015 13:40)

Decko, skidam ti kapu za glupost.
Idealna zenska visina je od 175 do 177cm. Zar ne mislis da devojka koja je visoka 177cm bi bila kost I koza ako bi imala 50kg.

Iandeb

pre 8 godina

A sto morate da budete zli prema ovoj devojci?
Siguran sam da je skroz ok i sigurno postoje ljudi kojima ce biti lepa.
Nekad se plasim za mentalno stanje nacije citajuci komentare na ovom portalu.

bzv

pre 8 godina

ja sam "sitan",imam 180cm ne smeta mi tvoja "krupnoca"! rado bih se druzio sa tobom! nemam predrasude prema ikom! video sam hiljade krupnih devojaka koje su prelepe,kao i onih sitnijih.. svako ko ima predrasude je nesrecan!

EvaNs

pre 8 godina

Ovde svi zaboraljaju da je telo samo ljustura pozajmljena da ti dusa ima u cemu hodat. Nakraju je moras vratit.
Dusa,karakter,osobnost i osacanja nemaju formu,kile,visinu i boju...
Nije lose,ne boli i moze samo dobro da donese ako se vise paznje obrati na to. Pokusajte.

ispran mozak

pre 8 godina

Hahahaha.., ali su zato patuljasti Italijani, Spanci, Nemci, Holandjani sa 170cm nasim divnim devojkama, gabaritni i snazni. Pardon, mora da su duhoviti.

Srbi, Crnogorci, Hercegovci..,vaze za najkrupnije momke a nasim primadonama sve ispod 185 je malo. Jos kada na tih obaveznih 185cm +, mora jos da bude samostalan, duhovit, snazan, romantican, koji ce da je razume i zna sta hoce u zivotu, jasno je zasto 75% gradjana Srbije konzumira rijalitije.

Milim, ispiranje mozga na centrifugiu.

blackdog

pre 8 godina

@ boriis_p

Pa zapravo nema svako pravo da tebi govori nista u vezi visine niti ti imas pravo da ovoj devojci spocitavas njenu gradju. Naravno, mozemo mi svi nekom da se fizicki svidjamo ili ne, mozemo da se zabavljamo iskljucivo sa osobama koje su nam fizicki privlacne i lepe, niko ne moze da te natera da se zaljubis u nekoga ko ti nije privlacan, to nije sporno. Ono sto je problem da ljudi nicim izazvani saopstavaji drugim ljudima u lice njihove mane i nedostatke. U civilizovanom svetu je ovo odraz nekulture samo kod nas je normalno cuti- joj, kako si se ugojila; sto si toliko mrsava; ti si nizak, ruzan, debeo itd. Pre dobrih desetak godina mojoj drugarici je prisao tip koji ju je kao muvao i odjednom je odvalio- boze, kolika su ti ramena i stopala! Nepristojnost bez granica.

@Anon

Ti bi bas mogao da prestanes sa propagiranjem anoreksije, malo su zastrasujuci tvoji komentari

John Terry

pre 8 godina

Devojka poručuje beogradskim muškarcima: "Nisam ja krupna, nego si ti mali i iskompleksiran"
Kada muskarac kaze zeni da je krupna ili debela, to nije iskompleksiranost vec nevaspitanje. Iskompleksiranost je zapravo ovaj besan odgovor u naslovu teksta. Iskompleksiran je neko ko dopusta da ga tudje ocene pogode. Ovde je iskompleksirana ova zenska osoba, otprilike kao Milica Dabovic zvana Mica Bljuc, kada kaze da je ne doticu komentari a onda napise komentar o tome veci od cele stranice :D

Iris

pre 8 godina

Ne napadajte devojku, sama je priznala da je uvređena i ogorčena i zato tako reaguje.Ja je potpuno podrzavam.Današnji muškarci jako dovode u pitanje izgled žena i to bez pardona, a pritom ni sami ne izgledaju bog zna šta i ne znam odakle drskosti i prava.Najstrože kriterijume ženskog izgleda postavljaju upravo muškarci. A sa druge strane, nikada ni u jednoj vezi nije presudan fizički izgled, ni jednom od polova, to potpusujem.Tako da je u pitanju čist bezobrazluk i muški šovinizam, čak. Ja sam visoka 173 i imam 56kg,zgodna sam, ali uvek na štiklama od bar 10cm,i uvek pomalo viša od prosečnog muškarca. Meni je muškarac od 180 gore-dole nekako nedovoljan,ali može da prodje.Zaključak je da ako se dvoje kapiraju i dopadaju jedno drugom, nikada izgled neće kvariti. Dopadanje ama baš nikada nije stvar fizičkog izgleda, a muškarci koji se bave negativnim komentarisanjem ženskog tela su na prvom mestu nekulturni, nezreli, pa iskompleksirani.

Opservator

pre 8 godina

Muškarac je tek preko 185 cm. Sve ostalo su muškarci u pokušaju!
(Zicco, 20. decembar 2015 16:26)
Tom "logikom" preko 90% muskaraca u svetu cine muskarci u pokusaju.

Ana

pre 8 godina

Iz ovog teksta prste komleksi! Da si ti zadovoljna svojim izgledom ne bi marila za komentare. Ali sam iskreno primetila da takve stvari pricaju uglavnom niske ZENE! Muskarci vrlo retko ali zato zene od 150-160cm ko na takmicenju. Ne znam cemu potreba za tako nesto, valjda pokusavaju da srozaju nekome samopouzdanje ali meni samo srozaju misljenje o njima. Ja jesam visoka ali nemam komplekse zbog toga dok vecina visokih zena ima(ne shvatam zasto).

NoName

pre 8 godina

Nema nista ekstremnog u njenoj tezini i skladu. Ako je odreagovala ovakvom recenicom, onda je ona iskompleksirana. Mogla je jednostavno reci "Decko mnogo si bezobrazan i nezreo. Imam ljude koji me vole i nacice se decko koji voli ovakav oblik, jer ih je takvih koliko hoces. A ti sada prosetaj malo." To sto mu je uzvratila nizak i vec kakav, samo se spustila na njegov nivo.
Da je devojka predebela, cak i to nije stvar ismevanja ili slicnoga. To je vec stvar sopstvene psihe, prezderavanja zbog nezadovoljstva ili neaktivnosti. I tu jedini savet bi bio da smrsa radi zdravlja.

Ljudi se mere ponašanjem a ne metrom

pre 8 godina

Sa ,,samo" 180 cm ne mislim da sam mali za nekog od 176.Nisam mali ni za neku od 183-5.Sad ako dam insistora na 20 cm razlike u visini, njen gubitak.

Аки

pre 8 godina

Кључна ствар коју ова девојка не капира је да људи имају другачија мишљења, не можеш свима да се свидиш и не треба трошити енергију покушавајући да промениш то. Појединим мојим другарима су девојке од 16-17 година "маторе", мени су деца. Па шта сад? Ја треба да им објашњавам сад неке ствари? Свако воли то што воли. Некоме си ниска и дебела, некоме ниси, све је ствар укуса, па зато не разумем те покушаје да "објасниш тим неуким мушкарцима" да су ствари другачије. Чему то?

Salerno

pre 8 godina

alo ljudi sta uradiste,,,sad ako ovo procita,ima da joj kompleksi odlete do neba.dobro je ana rekla,cura popila korpu od nekoga,i sad su svi krivi, posebno mi niski.

Boske

pre 8 godina

Djevojka je za moj ukus idealno gradjena, zapravo pravi "beton". Mene drugari zezaju sto volim ovakve, a ja njih da su potencijalni homoseksualci jer vole zene bez oblina, struka i kukova, tj. "deckice" sa rahiticno tankim nogama i velikim grudima (bljak).

Nebojša

pre 8 godina

Kako je sebe opisala uska ramena male ili srednje grudi a široki bokovi i sigurno debele noge za mene primer najgore gradje kod žene u njenom slučaju nije višak kg toliki problem već što su svi ti kg u donjem delu ako višak već postoji bolje da je ravnomerno raspoređen.

sandra

pre 8 godina

ja sam nekad kukala sto sam niska,jedva 160cm,ali sam onda skontala da imam na raspolaganju siri spektar muskaraca,jer volim da je on od mene visi,veci i jaci. neko od 180 visine mi je taman,a to je prosek. najzalije mi je bilo drugariva koje su preko 175 pa se zbog decka odreknu stikli,da bi se kompleksasi osecali bolje. naravno da visina nije faktor za vezu brak ljubav,ali meni je na oko najlepse kada je muskarac za glavu visi od zene(sa stiklama ili bez) a ova devojka je ocigledno nezadovoljna i lose gradjena,kao sto su muskarci ispod 180 niski. nekome sam i ja niska verovatno,ali sam 'dobro rasporedjena' i mrsava. retko je nekom smetalo sto ne ljulja. ni mi zene ne volimo debele muskarce,pa ni oni ne vole debele zene.

lalo

pre 8 godina

Jesi se usvinjila pa sad jos i pamet hoces da solis okolo. Nemas samodisiplinu , pa ne volis samu sebe i zbog toga gubis kontrolu u komunikaciji.Jednostavno ispadas iz trke jer samo skladni mogu da ucestvuju u njoj. Uzmi strikaj nesto , pleti i ne zanovetaj a teretanu nemoj da izbegavas,

MARIJANA

pre 8 godina

Hahaha ,tako je ,nasi muskarci su puni kompleksa. ....cim progovore, svoje komplekse i bes projektuju na zenu. I zatoo macko samo im vrati. Oni smatraju da tako zapusteni sa stomacima, i da ne idem dalje, sta im sve fali zaslusuju mis od 50.kg ....pa vazi. .

Pilot

pre 8 godina

Ovo je bas smešna tema. Grupa ljudi sa jednim kompleksom proziva grupu sa drugim kompleksom. To se uglavnom potire i nisu važni stavovi ni jedne od navedenih grupa.
Probajte da nađete ljude koji vam odgovaraju po sto vise parametara. Ako imaš skoro 180 a devojka si, ne uzimaj u obzir ljude niže od 185. Da, to je toliko prosto. Isto važi i za momke. Ne zanimaju vas ribe više od vas ljudi.
Imam 196, devojka 185 i svi srećni i zadovoljni. Naravno, svestan sam činjenice da ne bih bio sa njom da sam niži,iako je volim najvise na celom svetu. Ne bi ni ona sa mnom, da se razumemo.
Imam drugare koji su oko 170 ali su sjajni momci i nikad mi njihova visina nije bila bitna. Bitno je sta je u glavama. Ako vas visina opterećuje u odnosu sa partnerom, nađite nekog vaših dimenzija i kraj priče.
Ajde sad samo polako i bez nervoze. ;)

Marko

pre 8 godina

Ovako. Po mom mišljenju sasvim je normalno da devojka visine od oko 177+ želi momka višeg od sebe bar 7 cm. To je normalno. Ali nije normalno i deluje veoma bezobrazno da samo zato sto je ta od oko preko 178 u deficitu sa muškarcima višim od sebe 10 cm , da naziva sve muskarce ispod 185 niskim i da to nisu muskarci. To otkriva velike komplekse. Ako gledamo realno 180 cm je veoma visoko za zenu u odnosu na prosek zenske visine , cak i bez najnize zute rase, dok se za visinu od 182 za muskarca svud u svetu smatra visokim.Inace, ja sam bas visok 190 , vecina devojaka mi je bilo od 173-185 visine. Sad sam iskreno presao na nize jer sam zaista uocio nenormalne komplekse kod visokih zena. Meni ni najmanje nisu smetale njihove stikle od 12-15 cm, ni najmanje. Ali sam cesto puta od tih djevojaka od oko 180 dozivljavao da se bune kako sam ja kao nizak ( 190 a nizak??? ) za njih i kao onda nije muškarac niko ispod 2 metra. Wtf ? Umesto da prihvate da su one visoke za ženu one nastoje da unize drugog. Jer koliko zaista ima momaka od 2 metra? To samo pokazuje da one imaju problem a ne muskarci koji su niži od njih.

Jolo

pre 8 godina

Izostsvila si najvaznije. Cinjenicu da smo svi razliciti. Mogla si biti identicne kilaze i visine, i biti vrh ribetina, ili izgledati debelo kao krava. Zavisi od gradje, oblika, genetike..Tvoja gradja ocigledno daje utisak da izgledas punije iako to nisi.
E sad fora je u tome da nisu svi frajeri iskompleksinarni i mali. Ima normalnih, zdravih momaka, nadji jednog od njih, i uzivaj u zivotu. A za ostale te briga. Ko sta voli neka trazi ..

Marija

pre 8 godina

@ lola
Od kada je to 175 cm veće od 180 cm? Kako si to pa ti od 175 visa od nekog ko je 180? Od kada je to 175 veće od 180? Ili se meris u stiklama? Gospode , kada vidim kakvih ženskih curki ima , zaista pomislim kako muškarcima nije lako.

Kojot genije

pre 8 godina

Ti sto kritikuju tudj izgled sigurno neizgledaju kao super modeli sami.
Neki kao da nemaju ogledalo a kad vide lepu osobu onda cesto i to kritikuju kako je fejk osoba

Zoran

pre 8 godina

Bez obzira na atavisticke zelje nekih zena nije ni dobra prevelika razlika u visini i tezini izmedju partnera naravno svakako muskarac mora biti i visi i tezi.

seki turkovic

pre 8 godina

" Elem, ni ja ne smatram da je neko sa svojih u vrh glave 180 cm posebno reprezentativan primerak muške vrste, pa ćutim i ne iznosim svoj sud. "
To, macko! Predrasudama protiv predrasuda! Hejtom protiv hejta. Imas ozbiljne komplekse...

Muskarcina bre

pre 8 godina

samo naslov mi je dovoljan da skapiram kakav je komples ova osoba
jos proziva male devojke od 155 ...
ne u stvari,nisu to kompleksi nego doticnoj osobi je potreban dobar cvrst...muskarac.

Azer

pre 8 godina

Idrmo opet, pljuvanje drugih da bi njoj bilo lakse.. Sestro, ako tebe komentari ,,ne doticu" sta te briga sta kaze neko? Vide te kao krupnu? Buuu-huuu, ajde da pljujemo po svima jer ne mozes da nadjes nekog. I ne treba da nadjes nekog kad si takva. Te ,,nedodirljive" sto ne smes nista da im kazes zavrsne kao one paranoidne ludace sto ti uzmu fon pa pregledaju poruke i pitaju ,,je l' treba nesto da znam?" I posle kad si, gle cuda, ostave, prodaju pricu da su one savrsene i da je u momcima problem i svi muskarci su stoka. Sta te briga bre sta neko kaze, zivi svoj zivot i cao. Ne zaljubljuju se ljudi u kako izgledas nego u to kakva si osoba. Lepota privuce prvi pogled, posle nema nikakvu vaznost. Moze da ti dodje neki super model da ti padne vilica kad je vidis a da se ispostavi da je djubre najvece na svetu. Tako da opusteno i uzivaj i manje pljuvanja.

stojanko

pre 8 godina

Najvaznije je kako su kg rasporedjeni, kod nje ocigledno nisu dobro. Cist broj kg kao broj slabo sta znaci kada je rec o vizuelnoj percepciji. Nije isto kada devojci visak ode u grudi i guzu ili kada se lepi cisto na stomak i bokove. Dakle do gradje je.

Zuta kruska

pre 8 godina

Po meni, reci za nekog da je krupan ne znaci da je debeo ni da je puniji. Za nekog ko ima tu visinu je i potrebno da ima odredjenu kilazu. E sad, zasto je ona to shvatila na ovaj drugi nacin, to je pravo pitanje.
Iako sam uvek na zenskoj strani, meni se cini da je ova devojka iskompleksirana. Imam slicnu gradju, ali mi nikad nije palo na pamet da se nekom ispovedam zbog toga ili da imam lose misljenje o muskarcima samo zbog cinjenice sto se nekima od njih ne svidja moja gradja tela. Nikad nisam imala problem da nadjem decka (raznih visina), a sad sam i udata.
I zasto ona uvek pronalazi te nize muskarce? Opet lecenje nekih kompleksa?

7777777

pre 8 godina

Došla žena kod lekara pa nakon pregleda lekar kaže:" Ne znam kako da Vam ovo kažem, a da Vas ne uvredim. Recimo to ovako, na vašu težinu Vi bi trebalo da imate oko 4m visine."- A žena kaže:" Pa eto! Ja kažem da sam niska, a oni zapeli debela pa debela!"

Amore

pre 8 godina

Ja sam 179 cm i to je normalna visina nije nisko.
Ali mucim se u teretani 16 godina i nesto sam dobio od toga ne samo izgled nego zdrav sam isto.

34gyawtwerfg

pre 8 godina

@strahinja
Prilično je tužno birati partnera tako da biste nepoznatim posmatračima delovali kao fizički skladan par. Žena/muškarac nije aksesoar. Naravno da ljudima nisu lepe iste stvari, što je sjajno, i naravno da ćemo birati partnere koji su nam fizički privlačni, ali imati standard dozvoljenih cm i kg da biste bili najlepši par na korzou je strašno. No dobro, neko bira partnera s kojim može da razgovara i zabavlja se, neko bira tako da u očima drugih deluje bitniji.

Dragutin

pre 8 godina

Ja mislim da je razgovor o izgledu uvek glup i smesan i sa duhovne i intelektualne perspektive.Ljudska lepota nije nikada bila u izgledu niti ce biti.Ali samo pravi ljudi tako nesto razumeju.Oni koji to ne razumeju imaju moje iskreno sazaljenje.

Ivana

pre 8 godina

@ herkules
Ko kaže da niske devojke traže momke od preko 190? Ja sam 160 i svi momci su mi bili oko 168-182. Meni sa 160 je potpuno nebitno koliko je muškarac visok jer su bukvalno svi visi od mene. I moja kuma je 159 i njen muz je 172. Ni jedna moja drugarica niza od 166 nema decka koji je preko 184 .Istina je da su me cesto muvali momci od preko 180 , ali za to nisam ja kriva, sta cu kad neki od njih vole niske devojke. A visina muškarca je bitna samo visokim devojkama od 173 plus . Nižim devojkma je to potpuno nebitno , ne znam odakle ti to da žene od 150 žele nekog od 190. Smesno i potpuno netacno. Ako je kome potpuno nebitna visina muskrca onda je to niskoj devojci. I da, za one koji ružno pišu o niskim ženama , da kazem da nikada ne nosim stikle, uvek sam u ravnom.

Silverfox

pre 8 godina

@Andrej i ostali koji se gađate brojevima, muškarac visok 180 cm nije nizak nigde na planeti, a u dobrom broju zemalja je visok iznad proseka. Devojka visoka 176 cm je nadprosečno visoka bilo gde u svetu. Pogledajte statistike, ne morate ići dalje od Wikipedije, ali preskočite one koje su bazirane na jako malim procentima obuhvaćenim istraživanjima.
Komentari koje je ova devojka dobila se ne odnose na njenu visinu nego na građu. Manekenska visina i manekenska građa nisu jedno te isto. Krupne kosti kao i nesrazmerno jake butine i stražnjica su nešto što ljudi obično definišu kao krupnije. Modna industrija pod krupnije modele ubraja sve što se nije manekenske građe. To ne znači da su te osobe debele, jednostavno su građeni tako.
Inače mislim da je tekst pisala osoba koja je povređena.

Тотално си модерна, мачко!!!

pre 8 godina

@del boj


Захваљујем, и узвраћам поздрав. Иначе се не упуштам у коментарисање физичког изгледа. Висок сам 186, и женска висина ми није много битна, све док на штиклама није виша од мене.

А то да ли је крушкаста или не - то је небитно. Много ми је важније какву нарав има, како се понаша, колико често ме изнервира, и да ли се поноси својим успехом кад ме изнервира (у том случају ће врло брзо постати бивша).

А ова девојка, под условом да овај текст није измишљен, свакако има право да буде огорчена на мушкарце по било ком основу. И ја сам веома огорчен на девојке у Србији из пуно разлога - према томе немам право да оспоравам то исто било коме другом.

Smoor

pre 8 godina

Tekst zvuči kao da ga je pisala neka krupna, brkata,u kariranoj košulji s flašom piva u ruci i sekirom za ramenom, nigde ženske suptilnosti u pisanju.
P.S. Pusti brkove, pa će te zvati brkata a ne krupna

herkules

pre 8 godina

Uz duzno postovanje prema nizim devojkama, meni ne ulazi u glavu da ona od 155-165 insistira na muskarcu od 190+ cm. A takvih je danas 9/10 devojaka, i pritom, uopste se ne pitaju sta to one nude da bi takav tipus bio njihov.

Boki

pre 8 godina

Curo da se ne lazemo, problem je ocigledno nesto drugo, mozda nemas lepo lice ili si neproporcionalna. Upoznao sam skoro devojku koja je po opisu slicna tebi, gore je tanja a dole ima vecu guzu i sire kukove, ali to sam primetio dosta kasnije jer u pocetku nisam mogao da skinem pogled sa njenih plavih ociju, crvene kose i prelrpog osmeha.

Modni Hipodrom

pre 8 godina

Pa, činjenica je da je 176 cm visoko za ženu.
Ne znam tačno koja je prosečna visina, verovatno 160.
Moguće je biti lepa i sa natprosečnom visinom, ali često i ružna.
Po tonu ove osobe iz bloga, mislim da se radi o Konjastoj građi.

Prokletnica

pre 8 godina

Cuj, ja sam "matorka" (35 godina), nemam partnera, visoka 170 teska 70. I opet kad izadjem u grad muvaju me bar njih trojica. :D raznovrsni - stariji i klinci. Ne zale se na kilograme. U cemu je fora?
Sredjena tip top, vesela, djuskam koliko me noge nose. Ja bih da smrsam pet do deset kila, mada vezbam i jesam zategnuta. Nije to do kilograma, pricam iz iskustva.. Moja koleginica mrsavica, zgodnica ali ubi je brate mili nesigurnost. Nema leba, za mnom se okrecu vise nego za njom.

Djole Apolon

pre 8 godina

Debele zene ce da sve urade samo da bi jele. Hrana je njihova ljubav. Nocu zderu a krive hormone za kilazu morsle krave. Ne moze me niko ubediti da je debelo isto sto i lepo. Neka samo, nek ona nadje isto takvog zadriglog ko sto je i sama, al zato ima da dele dijabet tipa dva za koju godinu.

Mila

pre 8 godina

Nije bitno kako izgledaš, već kako se osećaš. Po opisu smo slične građe, ali ja sebe smatram zgodnom devojkom. Nikada me nisu nazivali "krupnom", a i da jesu, imaju pravo. Uvek ću se odlučiti za visokog muškarca, sto ne znaci da treba bilo koga vređati. Malo samopouzdanja, i više ćete poštovati druge.

Ono

pre 8 godina

Istina je muskarci gledaju lepotu i spram svog ukusa jure devojke, narocito dok su mladji. Ono sa cime sam se ja iznenadio je odnos devojki prema momcima! Tu imamo duple standarde u ogromnoj meri! Skoro svaka devojka idealizuje gradju i lepotu momka sa kojim bi da bude i neretko je ruganje hrabrim momcima koji pridju jer isti nisu njena klasa. Ovo je svako doziveo makar jednom! Kakvi sve tu komentari padnu nakon sto momak bude otkacen bezobrano pa to nije normalno! Devojke nekada precenjuju i svoje mogucnosti i ono sto one mogu pruziti pa traze od momka da pruzi daleko vise i pritom bude uklopljen u njihov sablon. Ovo je sve cesca pojava za koju sam se nadao da ce nestati, ali nije! Da ne pricam o cuvenim situacijama gde devojka iskulira sasvim fine frajere koji imaju sta da ponude u svakom smislu, a onda zavrsi sva zaljubljena u lika od 165 santimetra, 95 kila kome se vrat uklopio u ramena. Vidite taj lik ima biznis, dobar je sa kintom, kupuje poklone, izvodi devojku svuda i taj lik tada popularno ima nadimak "Meda", ali neverovatno UVEK ima nadimak Meda! U situaciji kada takav isti momak nema ostale kvalitete ogledane uglavnom u novcu onda je debeli, zadrigli, jadnik i slicno...ali uvek upravo tako kako sam napisao!
Sve su redji primeri normalnih veza i odnosa zasnovanih na nekim drugim kvalitetima sem lepote i novca, a devojke su te koje prednjace u toj novoj pomami i izboru...

LOL

pre 8 godina

Muškarac je tek preko 185 cm. Sve ostalo su muškarci u pokušaju!
(Zicco, 20. decembar 2015 16:26)

Visina kod takvih kao sto si ti (a takvi kao sto si ti se lako prepoznaju jer su banalno ocigledni kao i tvoj komentar) je obrnuto proporcionalna inteligenciji.
Jos samo kada bi ti i tebi slicni mogli da shvatite sta znaci "obrnuto proporcionalan".

Ako me pitas da li kada bih mogao da biram izabrao da budem visok (a nisam ni nizak, da se razumemo), bih ali samo uz uslov da ne budem hodajuci banalni direk kao ti.

sasa

pre 8 godina

pa ja to pricam od kad jos..kompleksasi curo..malo,zakrzljalo,nikakvo..da je valjalo,poraslo bi..zli komentari su normalna pojava i medju muskarcima ,bas od strane gore pomenutih,masu puta doziveo odmeravanje i trazenje mana..al dzaba,od toga se ne raste..
dugo pokusavao da budem fin prema istima,jer ne mozes coveka po izgledu,velicini okarakterisati..ali dojadilo vise..tako da sam sada zao prema zlim patuljcima..i extra mi je kada izvredjam iste..:-):-):-)

sk

pre 8 godina

Citajuci komentare zakljucujem:
1.da smo mi srbi duboko iskompleksiran narod
2. da razlicitih ukusa ima koliko i ljudi
3. da je fizicki izgled jako bitan pri odabiru partnera
4. da smo u skladu sa tim nadasve povrsni
Nikada mi nije palo na pamet da nekome komentarisem fizicki izgled i dajem svoj sud o tome, a da ta osoba to od mene nije trazila i da uz to nismo dovoljno bliski, pa da taj moj sud ima neko relevantno znacenje. Takodje, ljude prihvatam kao potpuno razlicite jedinke, u tome i jeste lepota, i mogu samo komentarisati njihove postupke ili druge nefizicke karakteristike. Kao takva uglavnom sam i bila okruzena slicnim ljudima, kojima fizicki izgled apsolutno nije najbitniji, i kojima nije padalo na pamet da ljude ocenjuju ili odbacuju na osnovu izgleda. Bas zbog toga se nikad nisam ni pecala na eventualne tudje komentare na racun svog izgleda. To je samo znak njihove nesigurnosti, nekulture i povrsnosti, pogotovo ukoliko se ne poznajemo dovoljno dobro. Zar lepota i privlacnost ne dolazi od inventivnog duha, blistavog uma i osecaja za humor? Bar je tako kod mene. Koliko vam se puta desilo da se zaljubite u nekog ko i nije vas "tip" po fizickim kriterijumima i, obrnuto, da se razocarate u nekog fizicki idealnog, kad se pokaze da ta savrsena fasada krije jednu prazninu duha i uma?

mehanicar

pre 8 godina

Muskarac ispod 180 je nizak muskarac. I tacka. U Srbiji nazalost sve vise imamo taj trend "zakrzljalih" momaka. Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.
(Andrej, 20. decembar 2015 16:43)

Ta visina o kojoj pises za devojke je manekenska visina i nikako nije prosek. Drugo, ovo "zakrzljalih" mnogo vise govori o tebi, o tome kakva si osoba, pa sve da su osobe kojima pripisujes taj pridev zaista takve. Moguce je da si se i nespretno izrazio, ali ne bih rekao.

Sve sto tvoj komentar uspeva da uradi jeste da nabije komplekse i nesigurnosti nekim ljudima. Ali najjace od svega je sto to i rade upravo nesigurni i iskompleksirani. Ne mora uvek da bude u pitanju fizicki izgled, a ti se zapitaj sta tebe jede, pa da ne ostavljas ovakve komentare.

Jul Briner

pre 8 godina

Lepotice, pod uslovom da si stvarna devojka, a ne plod mašte nekog novinara, što se mene tiče, ti imaš samo jednu manu, daću sebi za pravo da prokomentarišem [inače to ne radim nikad i ne dozvoljavam ni da mene komentarišu] a to je ta što ti se, kažeš, naziru rebra. Nabaci još malo na sebe, taman da pokriješ ta rebarca što se naziru i apsolutno ostavi tako i NIŠTA VIŠE NE DIRAJ! Kržljavi, nekržljavi, krupni, sitni, debeli, takve nas je dao bog i svako će naći sebi meru. Svako ko prokomentariše i tebe, i debelu, i mršavu, trebalo bi malo više da gleda svoja posla. Samo se opusti i duboko diši. Ja sam 190/100 cm/kg i ne privlače me mršave žene. Takođe, ne dajem sebi za pravo da mršavoj ženi to i kažem. Nije to moj posao. Ni mršavom muškarcu, ni punijem muškarcu, ni punijoj ženi. Svako ima ogledalo, a još ako ima problem sa svojim izgledom, ja mu nikako neću pomoći ako ga na to podsetim. Znaju mršavi da su mršavi, kao i puniji da su puniji. Zauzvrat, ekstremno sam netolerantan na komentarisanje mog sopstvenog fizičkog izgleda, bilo da je reč o "Samo malo skini stomak i super si" ili "Što se to nisi obrijao / Kad ćeš da se šišaš". Obično budem vrlo neprijatan na takve gluposti. Zato, samo ponosno i bez sekiracije.

Covek u prolazu

pre 8 godina

U Srbiji mahom ima lenjih,iskompleksirani i socijalno retardiranih koji im duva promaja sa svih strana nevezano da li je musko ili zensko u pitanju...

NightSky

pre 8 godina

Kad god se ovde objavi slika neke stvarno zgodne manekenke,ima barem 10 komentara 'anoreksična','premršava','nemaš je za šta uhvatiti'...A onda u realnom životu,svaka cura koja ima malo viška ili prosto krupniju konstituciju bude vam debela.Šta hoćete vi momci u stvari?!

MIKAILO

pre 8 godina

Ako si ovo ti na slici, izgledaš fenomenalno. Nzm šta tu treba ćaskati. Ako je neko krupan, naći će sebi parnika. I za sitnog važi...

Ana

pre 8 godina

Nevjerovatno! Moje dimenzije.. od prije 20 godina :). Ja sam tada imala priliku da ponekada čujem i komentar "mršava". Zar su se kriteriji za vitkost/debljinu/krupnoću toliko promjenili?

Skajvoker

pre 8 godina

Kao niski su joj muskarci od 180 i ne zanimaju je, a toliko se potresla od njihovih reci.. Verovatno je prilazila momcima pa su je otresli. Ja imam 180 cm, skladno gradjen, imam 12% masti i sta meni fali? Ja sam zadovoljan sobom, ne ostavljam tekstove na internetu i nemam komplekse. Devojke nemaju zamerki. A ti kao takva mozda i nadjes nekad nekoga. Sto neko rece, nisu bitne proporcije ako je s mozgom sve u redu. Pozdrav.

sandra

pre 8 godina

Djevojka je sasvim u pravu,ideal zenske ljepite se sveo na ogromne plasticne si*e,dupe i usne,nema definicije ljepote,nekome sam ja sa 155cm i 48 kg super gradjena,lijepa i sexi a neko me kao takvu nece ni pogledati,ljpota je u oku posmatraca

Бацач пламена

pre 8 godina

@Zicco

Срце, такав став мораш да oправдаш барем грудима четворкама, ногама какве има Тејлор Свифт или очима какве има Моника Белучи. Ако немаш ништа од тога, такву пробирљивост себи не би смела да дозволиш јер те неће далеко довести.

jana

pre 8 godina

Draga moja, isti problem je bio i kod mene. Ista visina i tezina. Duge noge, uzan struk...bla bla...sve to je palo u vodu onog momenta kada su muskarci zene prestali da gledaju u oci i presli na dupe. Odjednom sam ja postala debela a moja drugarica kojoj su tange bile iznad farki tako da svako moze da ih vidi...super zgodna i zapazena

Rubens

pre 8 godina

Ali gospođice, šta ako sam ja jedan od onih muškaraca koji baš vole "krupne", kako vi kažete, ili "prijatno zaobljene", odnosno "rubensovski tip žene", kako ja volim da kažem?

Da, ima nas i takvih, iako to nije u modi, ali nama to nije ni najmanje bitno jer poštujemo i slavimo obline na ženskom telu, koje su nama simbol ženstvenosti. Za nas to nikako ne može biti dama dečačke siluete, s nogicama k'o čačkalicama, grudima veličine lešnika i g*zom veličine dve (manje) glavice crnog luka!

Pre nego što se smrtno uvredite, prvo dobro procenite muškarca koji vam kaže da ste "krupni"! Pošto su ukusi razni i ne vole svi muškarci "krupne" (neću više izgovarati tu ružnu reč), slažem se da će vam neki to reći kao sinonim da ste ružni i njima ćete stvarno biti ružni.

Ali za druge će to biti samo način da vam kažu da ste prelepa dama njihovih snova! Nemojte ih odbijati, jer ćete učiniti, ne samo veliku nepravdu, nego i veliku grešku jer ćete zbog glupog nesporazuma i predubeđenja izgubiti možda čoveka vaših snova!

Milan

pre 8 godina

Odlično devojko, možeš da se zabavljaš sa Šakil o Nilom :)
Realno, kad udješ u klub i vidiš dve devojke jedna visoka 165 cm, 48kg sa grudima 4-5, a onda do nje ova "idelna" od 176 cm, 65 kg (po njenom merenju) "malo širim" kukovima i malim grudima, koja će ti zapasti za oko? Sigurno ova idealna, a ne ova "patuljasta" :)

Sanja

pre 8 godina

Ja imam 184 cm, i tako sam se nervirala ranije dok nisam shvatila u cemu je stvar- svi ti niski koji su tako komentarisali, njima sam se u stvari dopadala ali im je bilo krivo sto sam visa od njih. Jer da nije tako ne bi uopste imali potrebu da komentarisu. A druga stvar je opsta nekulura ljudi da komentarisu bilo ciji fizicki izgled, posebno onih koje su tek upoznali. Ja nemam komplekse zbog visine, takve gluposti covek prevazidje oko dvadesete, ali i dalje ne mogu da shvatim kako nepoznati ljudi na ulici mogu da mi pridju i komentarisu moju visinu.

Zvezda

pre 8 godina

Ocigledno nije atraktivna devojka, ne primecuju je momci i sad je strasno ogorcena. Takav je zivot danas: kod devojaka je najvazniji izgled a kod muskaraca socijalna moc

Haha

pre 8 godina

Zensko sam, visoka sam 177cm a teska 78kg. To (po mojoj proceni) meni ne izgleda Bog zna kako uzasno. Ali opet mislim da bi trebalo makar malo da sam mrsavija cisto zbog problematicnih mesta na telu gde se to najpre primecuje (kad se slikam, kad obucem usku haljinu...). Eh da, po onom BMI kalkulatoru , moja tezina je idealna naspram visine. Mislim da nemam komplekse vezane za kilograme, jer ja ne krijem svoju tezinu a recimo uzivam u tome da nekom liku koji se hvali borbenim podvizima, dok se pridrzava za neki stameni predmet kako ga ne bi vetar oduvao, da natrljam na nos da sam teza od njega i mogu da ga premlatim bez problema. :D

nepismenost nije neizlečiva

pre 8 godina

Kako može biti obraćanje sa ti
u množini?

"Devojka poručuje srpskim MUŠKARCIMA
nisam ja krupna, nego si TI,..."

ЦГ Србин

pre 8 godina

Висок сам 192 цм, а животни сан ми је да нађем дјевојку исте висине, а чак ни двометрашицу не бих одбио.Мене натпросјечна женска висина одушевљава.

Antpedolfil

pre 8 godina

Pa, ne znam ko te je toliko uvredio, i cak ne mogu da shvatim zasto. To kako si opisala sebe, za mene je to izuzetno seksulano privlacna zena/devojka. Prvi razlog je sto volim mali struk, drugi razlog je sto volim vecu guzu, a treci razlog je to sto na zenske grudi u opste ne obracam paznju. Da, definitivno si privlacna i sigurno nisi krupna. Zelim ti samo sto vise muskaraca kao ja u tvom zivotu, muskaraca koji ce da cene sve tvoje obline, a ne da ih mere.

Lejla

pre 8 godina

Kakva je ovo poplava narucenih i izmisljenih tekstova i vesti kojima se pljuje po Srbiji i Beogradu? Organizovano se nipodastava srpska kultura i tradicija od strane kojekakvih zaraslih dosljaka koji su puni kompleksa dosli iz svojih zabacenih kamenjara da nam sole pamet. Ako je novinara ili novinarku toliko zanimalo kakvi su Srbi u krevetu onda neka pita Andrijanu Limu ili Severinu. Nego novinar ili novinarka svakako rodom iz nekog zabacenog kamenjara kipi od kompleksa prema svemu sto je srpsko a pogotovo beogradsko te ovakvi izmisljeni tekstovi sluze kao ventil. Glume mi po Beogradu nekakvu gospodu a kada sednu u kafic mesaju kafu domalim prstom. Zov divljine pa to ti je.

Djo

pre 8 godina

Svaka cast na tekstu. Ja sam visoka devojka, i jednom na komentar "kolika je, kao zirafa" samo precutim, kaze meni lik neces da odgovoris, samo sam rekla "ne spustam pogled ispod nivoa oci bez nekog velikog razloga, a sada komtno mogu da zazmirim".

Bankar

pre 8 godina

Zasto se svi pravdaju nesto i hoce da budu poloticki korektni to mi nije jasno. alo debela si ka' morz i niko nece da mazi tvoje salo nego hoce zategnuto zenstveno telo. Tacka.

shone

pre 8 godina

Sta su kompleksi.... malo vezbaj pa neces imati toliku pozadinu. Evo ja sa 187 i 100 kg sam... ali svaki dan imam trening. Nema tu sala samo misica. Masti mora biti ali to je nesto drugo.

strahinja

pre 8 godina

Ja sam jedan od tih kome je bitna fizionomija zene sa kojom pravim javnu vezu. Ali nemogu da shvatim ovde neki to smatraju kompleksom i ne kapiraju da se ne dopada svima to sto se njima dopada. Meni to nije kompleks nego jednostavno realnost koja se zove da mnogo skladnije izgleda par koji je priblizne visine, u granicama da je muskarac visociji za oko 5 cm i krupniji za oko 10 kilograma. par sa izrazenom razlikom u konstituciji izgleda neskladno i smesno. generalno, krupni i visoki muskarci, (bar 2 metra i 110 kg) su po svemu prije birani od malih i srednjih. to isto vazi za zene, visoke i vitke zene sa uzanim strukom i sirim kukovima, sa primetnom grudima i zaobljenom zadnjicom (visoke bar 185 i teske 75 - 80 kg) plene svojom figurom mnogo vise od malig mrsavih ili dezmekastih.
evo da se pohvalim da u mom gradu i danas tvrde da smo ja i moja tadasnja partnerka bili najljepsi par ikad na maturskim defileima, a ona je u stiklama bila visoka 202 cm

Joca

pre 8 godina

'... da dokučite koliko su mozgovi sprskih momaka isprani i kakvi su im kriterijumi uspostavljeni ... Ne uklapa se u moje vaspitanje da tako nekog okarakterišem, ali "oko za oko, zub za zub".

Bravo. Uspela si da izneses jednu od najglupljih mogucih generalizacija. Naravno, ne uklapa se u tvoje vaspitanje, ali ipak ... da uradis nesto sto drugima zameras. Kapiras koliko je logicki paradoksalno i jednostavno - glupo?

Uostalom, sta drugo ocekivati od 'Alo, "majstore" ...'vokabulara.

mrmlj

pre 8 godina

BMI je arhaicna mera koja uzima u obzir samo visinu i telesnu masu, a uopste ne diferencira izmedju sastava te mase. tako bi dva muskarca iste visine i mase imali isti BMI a mogli bi da imaju 10% i 20% telesne masti i da izgledaju poprilicno razlicito jedan od drugog. da slikovitije opisem manjkavosti te mere - manje-vise svi muskarci koji se bave sportom koji ukljucuje iole ozbiljnije dizanje tegova ce preci taj granicni BMI za gojaznost koji iznosi 24-25 a da nisu ni priblizno gojazni.

cane

pre 8 godina

Draga visoka devojko .Ovako prvo nemesaj fizicke i umne velicine na pr. Nikola Tesla je bio i fizicki visok ali i veliki covek , naucnik itd.Nepisem ovo jer sam se nasao prozvanim , posto sam visine Toma Kukuruza vec zbog sledeceg .Vi novi klinci koji ste izrasli tu oko 2 m. i vise ili nesto manje ,mene pocinjete da brinete zbog buducnosti .Pa da pojasnimo zasto.Tebi duso za razliku od Lopez Dzenifer treba 3 puta vise tekstila da bi ti napravili haljinu kaput ili bilo sta od odevnih predmeta .Ako neznas Aralsko more je presusilo jer su ga koristili za navodnjavanje pamucnih polja.I da ne nabrajam sta sve od hrane ce vise trebati za ljude xxxl pa nadalje .I cega se ja pribojavam ,na planeti su potroseni mnogi resursi niko skoro nebrine o natalitetu,pa za coveka od 2 m, i vise trebace sve puta tri u odnosu na prosek visine ljudi do 1990 sete g.Nemam nameru ni da vredjam ni da potcenjujem vas visoke ali posle jedno 10 god.generacije koje budu tada punoletne morace da glasaju za GOM hranu koja je i sada odgovorna za vasu generacijsku visinu i nema druge sanse, nacina da se narod u buducnosti obuce, prehrani itd.Sad bi vi rekali vidi pise o teoruju zavere.A sad da kazem malo devojcice o visini i oblinama ,Od 155cm Lopez ce uvek biti u prednosti u odnosu na vas preko 180 ili 190 cm jer nju zele i oni od 155 pa preko 2m. I to je moguce i ja bi voleo Mariju Kilibardu i stvarno bi je voleo ali visina Tome Kruza mi ne daje sansu da joj pridjem . Malo je Kidmanki na ovi svet. poz.

Olga

pre 8 godina

@ Andrej
Nizak moze biti jedino nivo inteligencije kod ljudi, kojima imponuje to sto imaju odredjenu visinu...
Jako prizeman i prost nivo rasudjivanja, a da si pri tom savrseno "samouveren". Cini mi se da moras da narastes barem jos 5 metara, da bi eventualno bio zanimljiv kao pojava, posto drugacije nikako nemas sanse... ;)

Ova devojka, takodje puna kompleksa i mrznje prema lepo gradjenim ljudima. Psihijatrija...

Boris

pre 8 godina

Zbog cega ova glupa prica? Ima nas svakakvih a o ukusima, kako rekose stari Rimljani, ne raspravlja. Visina/tezina nije tako jednostavna jednadzba. Naime neko nabije kile oko stomaka neko u pozadinu. I kako god opet o okusima se ne raspravlja. Ja sam relativno nizak 180 ali sam uvijek bio sa zenama koje su moje visine a neke cak i vise od mene. Ozenio sam se zenom moje visine i nisam se pokajao. Zasto? Moj sin je povukao Dinarske gene zenine obitelji u 10. godini visok je 155.O tome nisam razmisljao jer me je zena "kupila" jednim citatom iz Alan Forda.

brm

pre 8 godina

Verovatno si loše građena, iz tvog opisa, k'o kruška, pa onda, htela ili ne, ostavljaš utisak osobe sa viškom kilograma, bez obzira na konfekcijski broj. A i verujem da nemaš neuspeha kod momaka zbog izgleda. Po ovom članku, deluješ konstantno ogorčeno i besno, što si i sama rekla, pa onda zračiš tom energijom. Promeni stav i biće super. :) Mi volimo opuštene devojke koje nemaju komplekse. Izgled je tu da nam privuče pažnju ili ne (bolje je uvek bonus). Ali čim je neko išao sa tobom i na drugi dejt, znači da mu je tvoj izgled prihvatljiv.

T

pre 8 godina

Ja sam studirala u Beogradu, a iz Banjaluke sam... sa 176 cm visine sam u BL bila prosjek, ali u BG sam bila uglavnom desetak cm visa od koleginica sa klase i viša od popriličnog broja kolega, takođe... I zaista, muškarci koji su mi prilazili nisu se libili da ničim izazvani kritikuju moj izgled, i da, koristili su riječ "krupna" kao od šale, valjda da mi jasno daju poruku da zbog svoje visine treba da im budem zahvalna što su mi prišli? I bili su zaista opsjednuti brojkama, centrimetrima i kilogramima i njihovim relativnim odnosima, insistirali su da znaju koliko kilograma imam i onda tupili da moram da skinem "3 viška" (imala sam 63) jer "žene MORAJU imati kilograma 115 manje nego centimetara" (kao da to u Bibliji piše?) ili "on IZ PRINCIPA neće NIKAD imati djevojku težu od 59kg" (to je direktan citat) :) Najbolji je bio primjerak koji me ubjeđivao da "samoj sebi dugujem" da smršam na manje od 50 (slovima: pedeset) kg i "iskoristim svoju ljepotu do maksimuma" (bez obzira što nikad nisam imala ni želju ni potrebu da "iskorištavam" svoju ljepotu, mozak me dovoljno daleko vodi - radim u IT), a ako se desi da u tom pretvaranju u kostur ostanem bez sisa "pa nije problem, onda možeš da staviš silikone", kao da je to nije ozbiljna operacija sa gadnim nuspojavama, nego nešto tako sigurno i bezbolno i nešto što svaka djevojka "duguje sebi" da uradi... nastavak nažalost slijedi...

nottrue

pre 8 godina

imam 175 i 65 kg. Ne smatram da sam krupna/debela i sl, a nije mi ni niko nikada to rekao, ni isti ni suprotni pol. Jos mi kazu da sam sesi. Nista mi nije jasno sta je ova tela reci

Lemi

pre 8 godina

Ja sam imao krupnu ribu, 184cm i 75kg, prelijepu. Visok sam 189. Bila je MENI krupna, i prekinuo sam, nisam joj nikad rekao da je zbog toga i nisam je pljuvao drugima. Nekom kosarkasu ce biti boginja.

Miki

pre 8 godina

Ovde mi nešto ne štima. Sitna ramena, nema grudi, a tolika kilaža? O.o
Mislim da ipak u pravu. Da je sve to sa malo širim ramenima, većim grudima i bokovima (koje dotična već ima) pa i 70ak kg-a nije mnogo, ali ovako...
S druge strane i za muškarce isto važi. 180cm je sasvim pristojna visina, ali sve zavisi i od gradje i telesne mase dotičnog. E sada možemo mi da pišemo ovde i duševnim vrednostima, ali tema je izgled, a ne neki drugi kvaliteti.

165

pre 8 godina

Nikad nisam tražila visoke,uvek su oni mene jurili i uvek sam imala visoke momke. To što se nekima ne sviđa i misle da zbog visine svi treba da im se bacaju pod noge i kukaju na nas niske- jednostavno niste privlačni, nema to veze sa centimetrima. Nekome je život majka nekome maćeha.

rsd&$€?

pre 8 godina

fizički ti ništa ne fali reklo bi se po opisu, ali sudeći po tome što si se uopšte trudila da pišeš o ovako nečemu, u glavi... fiju

Kalindi

pre 8 godina

Au, teksta i komentara! Svako sebi bira ono sto mu se svidja.
Podsmevanje i vredjanje je odlika koja vas postavlja na mesto kohe sami birate, za razliku od visine i krupnoce koju ste dobili nasledjem.

lola

pre 8 godina

Naravno da je za tebe visoku 176 cm nizak muškarac od 180 cm. Ali za neku od 155 cm on je super visok.I veruj mi da devojci koja je niža toliko od njega nikada neće reci da je krupna pa sve i da jeste.Njima kompleksi isplivaju na površini onog trenutka kada im se dopadne visoka devojka.Jer bez obzira šta vi sad pomislili uvek je problem ŠTIKLA.Tako da devojke tražite momka koji će u najgorem slučaju biti vaše visine kad obujete štikle.

Realno

pre 8 godina

Dobijen je odgovor,na ovu pricu. Sada lepo uparite,doticnu krupnu iskompleksiranu (ne znam zasto,mere su kako treba,al ajde tako da je nazovemo,malo iritira tekst) i doticnog nedorecenog( ima neke istine u njegovoj prici,ali decko je nesiguran u sebe) Elem,eto prilika za B92,reportaza,njih dvoje u nekom kaficu,pa da cujemo suceljavanje. Realno,Srbija i okruzenje kipi od nekih kompleksa,sto i dovodi do mnogo singl momaka i devojaka. To se nece menjati u skorije vreme,i mora se prilagodjavati tome. Da slazem se da su muskarci dosta ne spremni za zivot,ali i prohtevi suprotne strane su nerealni za prosecnog Srbina. Ne znam kako se ocekuje od nekog da ima svoja kola,stan,pare za trosenje (putovanja,izlasci,soping) a plata do 500e * i to je jos dobra plata!).Moraju muskarci odrasti,moraju devojke spustiti svoja ocekivanja,i da se mnozimo. Kompleks ce zatrati ovu drzavu,a posle nema kajanja,realno kada nema ko da se kaje ...

Stereotipi i predrasude

pre 8 godina

Ok, mozemo onda i da pricamo o tome, da kako devojke poput ove, mogu da tvrde, da ceo muski rod ima averziju prema navedenoj gradji zene, tako mogu i ja, da tvrdim da zene vole velike penise. Jel zenama velicina nije bitna? Hocemo da moralisemo o tome kako je zenama vazna samo fantasticno dobra predigra, hemija, ljubav, paznja, razumevanje, komunikacija i ispunjavanje fantazija i fetisa koje povere partneru? Ili je vazno samo da se "poda" dominantnom je*a*u obdarenog bar sa 20cm da je napuni kao sarmu i da popaje najdublje tacke njene utrobe? Najbolji orgazam za zenu je da bude ispunjena u SVAKOM smislu.
Molim urednika da slobodno objavi ovo, ovde nista nije ni tabu ni vulgarno. Cista tema erotike, o kojoj se toliko bruji i koja najbolje prolazi u javnom mnjenju.

milos

pre 8 godina

Nemaju za dzabe najbolje ribe i super modeli poput Andriane Lime, Naomi 180cm, a ne 150... kajli izgleda kao da je bolesni, zakrzljali patuljak, sa patrljcima umesto nogu... uostalom, sve te nedovrsene nose stikle 20+, da bi bile 180... kad su tako zgodne patuljaste, sto se nabadaju na stule???

Au

pre 8 godina

@Despot
Ne nego ce nekog od 155 cm i 35kg da nazove visokom gromadom!? I kako da nazove muskarca od 180 cm!? Nizak covek, to nije uvreda nego konstatacija. Ali zena sa 176 cm i 65 kg nikako nije ni debela ni krupna.

Ja

pre 8 godina

Veći kompleksaši od niskih žena su samo niski muškarci.Jer nekako uvek se tipu od metar i šumska jagoda dopadne neka vrh visoka riba.A niske ribe bez obzira koliko zadovoljna bila svojom visinom i gradjom sigurno je svaka u nakon trenutku poželela da je maloooo viša.Tako da ljudi budite zadovoljni svojim izgledom kakav god da je.Pre ili kasnije svako nadje sebi osobu koja mu odgovara psihički a ne fizički.

Vuk samotnjak

pre 8 godina

Bitna je zlatna sredina mada kad covek danas pogleda ljudi se opterecuju sa svim svacim u zivotu..Te nevalja mi izgled,niski,debeli,krezubi ponasanje,ovo ono...misli ako im ne valja sve to okrenite za onim sto vam odgovara odnosno prija..A druge pustite da zive svoje zivote kako god hocu i zele..Mislim na te sto zakeraju za svaku sitnicu koja jeste mozda nekad bitna ali uglavnom vise bitno da se ljudi spoznaju po karakteru,dusi,odogovornosti i vrednosti..Imaju li to ne treba im nista drugo.

T

pre 8 godina

Ukratko, poruka koju sam dobijala u BG kao visoka djevojka sa totalno zdravom težinom bila je - visoke žene su prihvatljive samo ako su jako, jako, mršave. Jer onda kompleksaši svojim drugarima kompleksašima mogu "objasniti" da su djevojke koje su ih privukle "modeli", a ne obične studentkinje. A time "šta će misliti svijet o tome kakva mi je djevojka" uglavnom se i bave likovi za čije emotivne veze ni članove njihove bliže familije nije mnogo briga. Nisam ostala u BG poslije studija, dovoljno je reći... I nisam se sa tim susretala nigdje više.

Primus

pre 8 godina

Dusho, meni ni najmanje ne smeta ako si KRUPNA..naprotiv. Vremenom se svi ti djilkoshi uvere da je mnogo bolje da 'ljulja nego da zulja'. A i djevushke-da ljubav kod muzjaka ulazi u mozdanu masu preko STOMAKA.. Zato se ne sekiraj nego isprobavaj nove recepte :) Zelim ti lep dan i SRECNU NOVU 2016.G.

.

pre 8 godina

@Lost_Girl
Jesi ti procitala tekst uopste!? Da ima negativan stav prema momcima od 180 cm ne bi izlazila sa njima. Dakle, nema negativan stav ali sasvim je normalno da ima negativan stav prema idiotima iskompleksiranim koji zbog svojih kompleksa devojku vredjaju i nazivaju krupnom ili kako vec.

Žena

pre 8 godina

Aaaa, ne, muškarci su cvijećke. Mi smo žene sve sponzoruše, a malo punije ili čak one debele za njih uopšte nisu žene. Ne primjećuju ih. Sve je to do nas žena, nije veliki broj njih iskompleksiran. Nisu njihova očekivanja prevelika. Sve je do nas žena.

Za "pametne" koji ne razumiju, riječ je o sarkazmu.

Sunny

pre 8 godina

Mene ovaj text podseca na nesto drugo...
Elem, na studijima smo ima posebnu osvetu za jedan broj devojaka, koji nam je iz nekog razloga stao na zulj. Prvo jedan dan jedan od nas znacajno odmeri *zrtvu*, malo zavrti glavom i prokomentarise - Jesi li se to ti malo ugojila, ili mi se cini. Dobije par prideva, nauci par novih psovki od doticne devojke i ode dalje.
Sledeci da neko drugi usput u nekom razgovoru pohvali da se doticna malo zglocnula... Treci dan neko treci opet usput, slucajno, dobronamerno,... prokomentarise dodatne grame, ili kaze da je na primer nova majica cini punijom, dodaje joj koji kg.
Normalno, tastina cini svoje, i doticna osoba, bilo koliko da je mrsava, ni ne sanjajuci da je zrtva podvale, pocinje sa dijetama.
Eto, mi smo tako koristili zensku tastinu, a one su same padale u svoju zabludu. Iako su glasno poricale da se nisu ugojile, ili izjavljivale da se to njih ne dotice, same su sebe mucile.

165

pre 8 godina

Nikad nisam tražila visoke,uvek su oni mene jurili i uvek sam imala visoke momke. To što se nekima ne sviđa i misle da zbog visine svi treba da im se bacaju pod noge i kukaju na nas niske- jednostavno niste privlačni, nema to veze sa centimetrima. Nekome je život majka nekome maćeha.

.

pre 8 godina

Po ovome sto si napisala prelepa si. Problem jeste u iskompleksiranim muskarcima, sto mozes videti i u komentarima. Lakse mu je da kaze da si krupna, debela, zirafa itd nego da prizna da ima kompleks od izlazenja sa visokom i lepo gradjenom devojkom koja je sa potpeticama (ili cak i bez njih) veca od njega, a verovatno i bolje gradjena ako je lik neki zgoljavac. To su jednostavno kompleksi i frustracije protiv kojih ti nista ne mozes. Ne razumem tebe, sta ce ti takvoj neki mrsavac od 175 ili 180 cm!? Za tebe su visoki krupni momci, a ne neki zakrzljali. Dakle, ispod 190 nista. Realno, prava devojka trazi pravog muskarca, pusti iskompleksirane.

mv

pre 8 godina

Ova kao da je mene opisala. I ja sam se kao mladja sretala sa raznoraznim komentarima momaka, tj. decaka i jako sam patila zbog toga. Secam se da sam u skolu nosila bratovljeve dukserice i dzempere 5 brojeva vece ne bi li prekrila guzu i kukove... Eee da mi je sad ova pamet kako bih se drugacije i lepse osecala u svom telu i ne bih dozvolila da mi nezreli klinci nabijaju komplekse. Al kad sazris prerastes i to. Mnogo je bitan i tvoj stav i samopouzdanje. Zene koje znaju da nose svoje obline su privlacne. Ne verujem da muskarci traze samo devojke koje izgledaju kao da su sisle sa naslovnice. Tako da mi je cudna ova prica, prosto mi neverovatno da ljudi tako razmisljaju i dozivljavaju komentare drugih, a da nisu vise u osnovnoj skoli.

Petar Pan

pre 8 godina

Tekst mi je simpatican, ne znam koje je godiste devojka, verovatno je vrlo mlada. Visok sam 175 cm., a neke od najlepsih iskustava upravo pamtim sa devojkama 170-178 cm. Obozavam takve zene, ne ulazeci duboko u psihologiju, verovatno zbog toga sto je meni majka izuzetno sitna i mrsava zena. U svakom slucaju, svaka zena ocekuje od muskarca da se lepo ophodi prema njoj, da ima auto kojim ce je sacekati i odvesti na neko lepo mesto, i da poseduje dovoljno kesha sa kojim ce se pokazati dzentlmen i platiti za oboje rucak u restoranu. Sve te sitnice se mogu pokazati kao problem za mladog coveka, i eto vam odgovora zbog cega je neki muskarac iskompleksiran. Visina sa tim nema nikakve veze.

Бананамен

pre 8 godina

Није уопште крупна већ надрндана размаженица. Поздрав за "јаке"девојке .

brzina je mama a ne masa

pre 8 godina

odo ja da trčim, a ti me stigni ako možeš. energije nam se ne slažu, brzina ide na kvadrat, šta'š...fizika! ;)

nevena

pre 8 godina

Ne znam da li je problem u devojci ili u sredini ?
Ja imam 172 cm i 61 kilo, uglavnom su mi muskarci tepali sa "mala", pri tom ne zivim u zapadnoj Srbiji :).

gavrabgatyahoodotcom

pre 8 godina

@da ti kažem,imam 39 godina iu konfekcijske brojeve se ne razumem kao ni brojeve farki a ni grudnjaka.To što si ispod struka krupnija u odnosu na gornji deo tela ne znači da si ne skladno gradjena.Meni deluje da su tebi kilogrami ispod struka rasporedjeni tamo gde i treba da budu,na bokovima I na guzi.Baš kako ja volem:)Pošto imaš tanak struk,I kako kažeš mali gornji deo,to sam još više naglašava donji deo koji onda baš dolazi do izražaja.Baš kako ja volem:)
A pošto tvoj komentar odiše umerenošću,na osnovu čega bi se moglo naslutiti da si devojka sa zdravim pogledom na život,mene iznenadjuje da si sama.I ja sam sam i možda bismo mogli na palačinke:)

Protos

pre 8 godina

Ma nista ti ne fali duso,lepo izgledas.Nekoj osobi "debljina"prosto "stoji"fizicki se lepo uklopi,nekoj osobi mrsavost isto moze lepo da izgleda da"stoji" da izgleda simpaticno.Isto tako nekim ljudima debljina ili mrsavost prosto ne "stoji".,pa rade na sebi.Sve zavisi od fizionomije i predispozicije koju covek genetski nosi.Ali preterana debljina ili mrsavost svakako nije dobra,ako je u pitanju neka bolest ili poremecaj metabolizma.Opustite se svi i uzivajte u carima malo punijih,mrsavijih ili srednje gradjenih osoba,svi imaju svoje cari:)da ponude:)).

Au

pre 8 godina

Koliko ima iskompleksiranih niskih muskaraca koji obavezno moraju da komentarisu. Dzaba vam sve, muskarac od 180 je nizak, tako je kako je, lecite komplekse i frustracije.

Altruista

pre 8 godina

Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.
(Andrej, 20. decembar 2015 16:43)

Gomila gluposti!
Sa mojih 199 cm na sve ispod 180 cm ni ne obracam paznju...Ako ja budem jurio i ispod i iznad 180 cm, sta ce onda da ostane vama "zakrzljalima"?

nizak gore, visok dole, debeo dole i sa strane

pre 8 godina

Komentari su smehotres. Čime se vi bavite? Te prenizka, te prenizak, te ovo, te ono. A mi za to vreme je*emo i ovako i u poslu a ovima što "pas nema zašta da ih ujede" - ako me razumete, ostavljamo borbu za debljinu i visinu. Jadnički iskompleksirani.

paja patak

pre 8 godina

meni je tek preko 190cm krupno za devojku, iako sam nizi od toga, al ubek su mi nekako elegantno izgledale visoke devojke, jedina greska je sto je nazvanas krupnom, a ne visokom devojkom

cvetkovic mirjana

pre 8 godina

Zgodna zena je prava zena tako nam drustvo stavlja svaki dan na znanje pa onda jos i krunisu nam kaznu da same sebe vidimo kao krupne i da sa nama nesto nije u redu a razlog je da muskarcima treba zgodan objekat kako bi lakse da barata snjime

Milijana

pre 8 godina

Ovako... Ja sam recimo daleko visa od prosecne žene, pa i muškarca verovatno ali imam savrseno telo (kad već o telu pričamo) i svidjam se i visim i nizim muskarcima.

aleksandra

pre 8 godina

iskrena da budem,meni visina nije bitna,vise gledam kilograme. na visinu da uticemo ne mozemo,a kilogrami nam dosta govore o necijem karakteru(izuzimam bolesne).
ja volim mrsavost kod zene,sa malo naglasenim oblinama,tipa eva longoria. super zgodne su mi i ove od 180cm kao adriana lima. ali realnost je da je mnogo vise niskih a mrsavih, i visokih a "krupnih" a ne kao adriana lima.
od 10 bas niskih devojaka,6 ce biti mrsavice,a od 10 bas visokih,mozda ce jedna biti manekenka,a ostale "krupne".

Swedenonline

pre 8 godina

Auuu, pa gde ces tako protiv sujete crna drugo, sad ce pigmejci da te lincuju!

A za njih nema uvrede, kompliment: otrov se pakuje u male bocice!

Aca

pre 8 godina

Posto nisi ni debela ni mrsava i sve mere su taman, onda si bez uvrede "konjasta" Muskarci vole kada je zensko visoko 165-170 sa rasponom kilaze 50-55.

Andrej

pre 8 godina

@flash Muskarac ispod 180 je nizak muskarac. I tacka. U Srbiji nazalost sve vise imamo taj trend "zakrzljalih" momaka. Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.

zvezdarac 184

pre 8 godina

To što si ti krupna nije razlog da vređaš sitnije od tebe. Još pominješ Kajli koja je za tebe Afrodita!
Uostalom, reč krupna nije uvredljiva. Osim za tebe koja očigledno imaš neki kompleks pa taj epitet shvataš negativno.

mm2

pre 8 godina

Psiholozi koji se bave psihologijom seksualnosti kazu da sitne zenice bez grudi o zadnjice vole nezreli muskarci ili oni koji naginju
homoseksualnosti, te zene slice mladim deckicima...

Maja

pre 8 godina

@ ana
Bože kakva glupost. Ja sam prezadovoljna sa svojih 158. I super sam gradjena , lepe grudi,trcasta guza, tanak struk,tanke nogice, svi kazu bomba. I nikada nisam oskudevala u udvaranju od strane muškaraca. I onih od 160 ,170, 180 a sadanji dečko mi je 184. Tako da nemam razloga da imam komplekse. Pre ce biti da ih imaju one devojke koje su visoke ili cudno gradjene kao ova iz teksta ( nije debela al je sva krupna ) pa im je sužen izbor momaka pa im sve smeta.

komarac u sorcu

pre 8 godina

Koliko kompleksa u ovim recima au. Verovatno nije neki tip od 160cm hteo da joj da onu stvar pa sad tu histerise. Cuj 180cm nisko hahaha strasno. Bolje drzi dijetu pa smrsaj i neces vise biti krupna.

lalo

pre 8 godina

Jesi se usvinjila pa sad jos i pamet hoces da solis okolo. Nemas samodisiplinu , pa ne volis samu sebe i zbog toga gubis kontrolu u komunikaciji.Jednostavno ispadas iz trke jer samo skladni mogu da ucestvuju u njoj. Uzmi strikaj nesto , pleti i ne zanovetaj a teretanu nemoj da izbegavas,

strahinja

pre 8 godina

Ja sam jedan od tih kome je bitna fizionomija zene sa kojom pravim javnu vezu. Ali nemogu da shvatim ovde neki to smatraju kompleksom i ne kapiraju da se ne dopada svima to sto se njima dopada. Meni to nije kompleks nego jednostavno realnost koja se zove da mnogo skladnije izgleda par koji je priblizne visine, u granicama da je muskarac visociji za oko 5 cm i krupniji za oko 10 kilograma. par sa izrazenom razlikom u konstituciji izgleda neskladno i smesno. generalno, krupni i visoki muskarci, (bar 2 metra i 110 kg) su po svemu prije birani od malih i srednjih. to isto vazi za zene, visoke i vitke zene sa uzanim strukom i sirim kukovima, sa primetnom grudima i zaobljenom zadnjicom (visoke bar 185 i teske 75 - 80 kg) plene svojom figurom mnogo vise od malig mrsavih ili dezmekastih.
evo da se pohvalim da u mom gradu i danas tvrde da smo ja i moja tadasnja partnerka bili najljepsi par ikad na maturskim defileima, a ona je u stiklama bila visoka 202 cm

sandra

pre 8 godina

ja sam nekad kukala sto sam niska,jedva 160cm,ali sam onda skontala da imam na raspolaganju siri spektar muskaraca,jer volim da je on od mene visi,veci i jaci. neko od 180 visine mi je taman,a to je prosek. najzalije mi je bilo drugariva koje su preko 175 pa se zbog decka odreknu stikli,da bi se kompleksasi osecali bolje. naravno da visina nije faktor za vezu brak ljubav,ali meni je na oko najlepse kada je muskarac za glavu visi od zene(sa stiklama ili bez) a ova devojka je ocigledno nezadovoljna i lose gradjena,kao sto su muskarci ispod 180 niski. nekome sam i ja niska verovatno,ali sam 'dobro rasporedjena' i mrsava. retko je nekom smetalo sto ne ljulja. ni mi zene ne volimo debele muskarce,pa ni oni ne vole debele zene.

Lost_Girl

pre 8 godina

Nisi ti debela, ti si prosta. Nijedan muškarac ti neće zameriti 64 kg, ali hoće način na koji posmatraš svet oko sebe. I ne vređaj nikoga, pa niko neće ni tebe vređati. Ako ti imaš stav prema dečku od 180 cm "Bljak, marš od mene, Biberče!" onda je problem u tebi.

Mare

pre 8 godina

Ako si gore mršava, bez velikih grudi i da ti se rebra vide, a imaš 64kg na 176cm, znači da ti je dupe ogromno i noge debele. Možda nisi krupna, ali si neskladna, mada ne očajavaj, ima onih koji i to vole. Pozdrav od 189/83 sa devojkom 175/58.

Djole Apolon

pre 8 godina

Debele zene ce da sve urade samo da bi jele. Hrana je njihova ljubav. Nocu zderu a krive hormone za kilazu morsle krave. Ne moze me niko ubediti da je debelo isto sto i lepo. Neka samo, nek ona nadje isto takvog zadriglog ko sto je i sama, al zato ima da dele dijabet tipa dva za koju godinu.

shone

pre 8 godina

Sta su kompleksi.... malo vezbaj pa neces imati toliku pozadinu. Evo ja sa 187 i 100 kg sam... ali svaki dan imam trening. Nema tu sala samo misica. Masti mora biti ali to je nesto drugo.

Iris

pre 8 godina

Ne napadajte devojku, sama je priznala da je uvređena i ogorčena i zato tako reaguje.Ja je potpuno podrzavam.Današnji muškarci jako dovode u pitanje izgled žena i to bez pardona, a pritom ni sami ne izgledaju bog zna šta i ne znam odakle drskosti i prava.Najstrože kriterijume ženskog izgleda postavljaju upravo muškarci. A sa druge strane, nikada ni u jednoj vezi nije presudan fizički izgled, ni jednom od polova, to potpusujem.Tako da je u pitanju čist bezobrazluk i muški šovinizam, čak. Ja sam visoka 173 i imam 56kg,zgodna sam, ali uvek na štiklama od bar 10cm,i uvek pomalo viša od prosečnog muškarca. Meni je muškarac od 180 gore-dole nekako nedovoljan,ali može da prodje.Zaključak je da ako se dvoje kapiraju i dopadaju jedno drugom, nikada izgled neće kvariti. Dopadanje ama baš nikada nije stvar fizičkog izgleda, a muškarci koji se bave negativnim komentarisanjem ženskog tela su na prvom mestu nekulturni, nezreli, pa iskompleksirani.

boriis_p

pre 8 godina

Ja sam visok 170 i svako ima pravo da mi kaze da sam nizak i mali,ali nisam iskompleksiran i mene to ne pogadja jer je to realnost i ja to prihvatam.Nikad nisam imao problem sa devojkama zbog toga,naravno da cu traziti nize od sebe,ali isto tako imam pravo da ti kazem da si krupna,visoka,punija,neuskladjene gradje za devojku,nesrazmerna ukoliko to mislim.Ako to tebe pogadja znaci da ti imas komplekse.

Igor

pre 8 godina

Draga devojko,po tvom opisu ti izgledas super,veoma zenstvrno.To sto su danasnji omladinci navikli na musku gradju devojaka sa sirokim ramenima i uskim kukovima njihov problem. Ocigledno da si nailazila na iskomleksirane momke,nizeg rasta. Glavu gore,grad je pun visokih i finih momaka.

flash

pre 8 godina

prosta racunica devojko, ti si 6 cm visa od prosecne zene u Srbiji, a covek od 180 kome se obracas je prosecne visine za muskarca u Srbiji. Sta sad?

Amore

pre 8 godina

Ja sam 179 cm i to je normalna visina nije nisko.
Ali mucim se u teretani 16 godina i nesto sam dobio od toga ne samo izgled nego zdrav sam isto.

Despot

pre 8 godina

Iako cutis i ne zelis da izneses svoje misljenje, dobro ti oplete i po djevojkama koje imaju visinu od 155 i muskarcima koji su samo 180 visoki.
Sta bi bilo kad bi stvarno zeljela da izneses svoje misljenje? Odakle tebi pravo da nekog zoves anoreksicnom ili malom od 155 cm. E vidis odatle to pravo i svakom ko ima svoje misljenje da za tebe kaze da si prekrupna. Ko nema svoje misljenje prihvatice i tvoje ili bilo cije. Neko je rekao da se o ukusima ne vrijedi raspravljati, pa mogla bi da pocnes od sebe!

Нина

pre 8 godina

па и ти си искомплексирана чим те толико погађа шта други људи мисле о теби да мораш да пишеш о томе и да нам се жалиш

Iris

pre 8 godina

Ne napadajte devojku, sama je priznala da je uvređena i ogorčena i zato tako reaguje.Ja je potpuno podrzavam.Današnji muškarci jako dovode u pitanje izgled žena i to bez pardona, a pritom ni sami ne izgledaju bog zna šta i ne znam odakle drskosti i prava.Najstrože kriterijume ženskog izgleda postavljaju upravo muškarci. A sa druge strane, nikada ni u jednoj vezi nije presudan fizički izgled, ni jednom od polova, to potpusujem.Tako da je u pitanju čist bezobrazluk i muški šovinizam, čak. Ja sam visoka 173 i imam 56kg,zgodna sam, ali uvek na štiklama od bar 10cm,i uvek pomalo viša od prosečnog muškarca. Meni je muškarac od 180 gore-dole nekako nedovoljan,ali može da prodje.Zaključak je da ako se dvoje kapiraju i dopadaju jedno drugom, nikada izgled neće kvariti. Dopadanje ama baš nikada nije stvar fizičkog izgleda, a muškarci koji se bave negativnim komentarisanjem ženskog tela su na prvom mestu nekulturni, nezreli, pa iskompleksirani.

ja

pre 8 godina

kao sto negde vec rekoh, ljudima kojima smeta tako nesto nikad nisu bili van zemlje i videli zene u drugim drzavama...svugde drugde je to normalno, da bude malo jaca dole i sve vise i vise ljudi to voli jer je vecina devojaka takva...samo kod nas se jos uvek gleda ko kako izgleda i ko sta radi umesto da se gledaju svoja posla i da se uziva...

MARIJANA

pre 8 godina

Hahaha ,tako je ,nasi muskarci su puni kompleksa. ....cim progovore, svoje komplekse i bes projektuju na zenu. I zatoo macko samo im vrati. Oni smatraju da tako zapusteni sa stomacima, i da ne idem dalje, sta im sve fali zaslusuju mis od 50.kg ....pa vazi. .

luka

pre 8 godina

S obzirom sta si sve navela deluje mi kao da si ti iskompleksirana a ne neki momak,ako si zadovoljna sobom cemu onda pravdanje za svoj izgled?

Nebojša

pre 8 godina

Kako je sebe opisala uska ramena male ili srednje grudi a široki bokovi i sigurno debele noge za mene primer najgore gradje kod žene u njenom slučaju nije višak kg toliki problem već što su svi ti kg u donjem delu ako višak već postoji bolje da je ravnomerno raspoređen.

Doca

pre 8 godina

Ja imam 197cm i 130kg.i ja sam krupan ili bolje KRUPAN. meni devojka sa jos vise kg ili cm ne bi ni najmanje smetala ali naravno da smeta muskarcima koji su niski. Ne kaze se za dzabe cuvaj se malih pasa i niskih muskaraca. Kompleksi su cudo. Gotovo svako od njih kada hoda to radi na prstima i ne spusta petu na asfalt i pri tom podize glavu tako da brdu udaljava od grudnog kosa sa jos malo podignutih siski nadomeste jedno 5 cm. Ti si super ali ako vredjas ove niske ocekuj isto od njih. Nama visokima nikada nije bila bitna visina. Znaci, uvek je problen ono sto nemas.

sasa

pre 8 godina

pa ja to pricam od kad jos..kompleksasi curo..malo,zakrzljalo,nikakvo..da je valjalo,poraslo bi..zli komentari su normalna pojava i medju muskarcima ,bas od strane gore pomenutih,masu puta doziveo odmeravanje i trazenje mana..al dzaba,od toga se ne raste..
dugo pokusavao da budem fin prema istima,jer ne mozes coveka po izgledu,velicini okarakterisati..ali dojadilo vise..tako da sam sada zao prema zlim patuljcima..i extra mi je kada izvredjam iste..:-):-):-)

SKIDS

pre 8 godina

Nije ni previsoka ni preteška (za mene od skoro dva metra taman :), samo je pitanje građe i procenta masnoće odnosno mišića u telu. Ovakve, gotovo identične, mere ima i Ivana Španović koja je pojam ženske "zgodnoće".

Modni Hipodrom

pre 8 godina

Pa, činjenica je da je 176 cm visoko za ženu.
Ne znam tačno koja je prosečna visina, verovatno 160.
Moguće je biti lepa i sa natprosečnom visinom, ali često i ružna.
Po tonu ove osobe iz bloga, mislim da se radi o Konjastoj građi.

Baki

pre 8 godina

Zaista ne znam ko je ovde iskompleksiran :) "e nije problem u meni vec u svima vama" haha ! Mozda bi trebalo da se zapitas ako ti vise ljudi kaze da si krupna.. imas takvu gradju i to ti je to, ne vazi za sve ta mera od minus 110 , sve je to individualno ! Mozda bi tebi najbolje bilo da imas 60 kg ! Za neku drugu mozda je bas 64 ! Ja na primer imam 190 i 88 kg ali znam momka koji je slicno visok i ima 85 kg i izgleda bolje i misicavije od mene , to ti je samo primer kako to ne znaci puno ;)

Boske

pre 8 godina

Djevojka je za moj ukus idealno gradjena, zapravo pravi "beton". Mene drugari zezaju sto volim ovakve, a ja njih da su potencijalni homoseksualci jer vole zene bez oblina, struka i kukova, tj. "deckice" sa rahiticno tankim nogama i velikim grudima (bljak).

smirela

pre 8 godina

momci, lakse malo, devojka ne napada iz cista mira, ovo je njena REAKCIJA na komentare sitnih momaka koji vole da komentarisu, a pritom ih niko nista nije pitao. jako je nekulturno komentarisati neciji izgled i to negativno iz cista mira, a upravo sam primetila da to vole da rade osobe kojima pre svega fali kucnog vaspitanja, a potom i fizickih kvaliteta.
ja sam slicnih dimenzija i receno mi je u vise navrata da sam zgodna, ali "jaca", "krupna" itd, kolega koji ne prelazi 165 mi je rekao da sam 'bucka', sef koji je oko 170cm me je iz cista mira pitao da li ja stvarno mislim da muskarci vole to tako, kada sam bila klinka i na 175 imala 55kg i bila neuhranjena, jedan sitniji momak mi je rekao da uvek moze jos da se smrsa, decko koji ne moze da predje 70kg i jako pati zbog toga mi je rekao nesto slicno i tako dalje :D
e sad, mene to nikad nije pogadjalo, nekako sam uvek bila u fazonu svakom svoje, oni mene ne zanimaju, samo sto sam dovoljno kulturna da pitam male momke zasto su mali :D vi ste meni mali i smesni, ali cutim, ja sam vama konjasta i volite to da mi kazete u lice umesto da smuvate neku sitniju devojku i oladite malo.
svakom svoje, ja sam uvek bila sa visokim moomcima, sa sadasnjim od preko 2m zivim u harmoniji i njemu sam najbolja riba na svetu. svako dobro :*

Bankar

pre 8 godina

Zasto se svi pravdaju nesto i hoce da budu poloticki korektni to mi nije jasno. alo debela si ka' morz i niko nece da mazi tvoje salo nego hoce zategnuto zenstveno telo. Tacka.

Milan

pre 8 godina

Odlično devojko, možeš da se zabavljaš sa Šakil o Nilom :)
Realno, kad udješ u klub i vidiš dve devojke jedna visoka 165 cm, 48kg sa grudima 4-5, a onda do nje ova "idelna" od 176 cm, 65 kg (po njenom merenju) "malo širim" kukovima i malim grudima, koja će ti zapasti za oko? Sigurno ova idealna, a ne ova "patuljasta" :)

Ana

pre 8 godina

Iz ovog teksta prste komleksi! Da si ti zadovoljna svojim izgledom ne bi marila za komentare. Ali sam iskreno primetila da takve stvari pricaju uglavnom niske ZENE! Muskarci vrlo retko ali zato zene od 150-160cm ko na takmicenju. Ne znam cemu potreba za tako nesto, valjda pokusavaju da srozaju nekome samopouzdanje ali meni samo srozaju misljenje o njima. Ja jesam visoka ali nemam komplekse zbog toga dok vecina visokih zena ima(ne shvatam zasto).

20 kg vise ili manje

pre 8 godina

Mrzelo me da citam ovoliki tekst, ali mi se cini da se odnosi na cinjenicnu povrsnot. Ipak, cinjenica je da muskarci nisu dorasli nekim stvarima. Kad slusate muskarca, pa cak i zenu, kako pricaju ruzno o nekoj devojci, u smisliu da je prepotentna, umisljena, sponzorusa, svakakve nebuloze, a vi licno znate tu devojku kao prijatnu, sarmantnu, vrednu, urednu, ljudinu, za koju bi ruku u vatru ako treba, a ona nije od onih koje trze... onda nije problem u devojci, vec u tim koji pricaju.

Ajde

pre 8 godina

Sta smaras, mi mrsave sto ne mozemo da se ugojimo mnogo cesce dobijamo takve "komplimente" da smo premrsave, i to uglavnom od debelih zena. I sama si napisala na kraju teksta da ne treba biti "anoreksican", a ne znas zbog cega neko tako izgleda, tako da nisi nista bolja od tih muskaraca sto te "vredjaju".

ta struja nije opasna, to samo pecne!

pre 8 godina

uh, što imam sitnog drugara što voli da se penje po tim krupnijim damama!!! kez kao kod deteta kad treba na višnju da se popne :D a što kažu stari, bitno je pupak na pupak da dođe :D

Hanči

pre 8 godina

(Anon, 20. decembar 2015 13:40)

Decko, skidam ti kapu za glupost.
Idealna zenska visina je od 175 do 177cm. Zar ne mislis da devojka koja je visoka 177cm bi bila kost I koza ako bi imala 50kg.

AntiSeljober

pre 8 godina

Aman ljudi! I da je 10 cm niza, i 10 kg teza sto ima neki seljober usput to da komentira? Koliko kuzim, nit su joj to kolege niti prijatelj... Take komentare salju neki koji uopce nisu u njenom drustvu. Koliko moras po glavi izgoriti da ulijeces djevojkama sa ovako tupim komentarima?

Zoran

pre 8 godina

Bez obzira na atavisticke zelje nekih zena nije ni dobra prevelika razlika u visini i tezini izmedju partnera naravno svakako muskarac mora biti i visi i tezi.

herkules

pre 8 godina

Uz duzno postovanje prema nizim devojkama, meni ne ulazi u glavu da ona od 155-165 insistira na muskarcu od 190+ cm. A takvih je danas 9/10 devojaka, i pritom, uopste se ne pitaju sta to one nude da bi takav tipus bio njihov.

Muskarcina bre

pre 8 godina

samo naslov mi je dovoljan da skapiram kakav je komples ova osoba
jos proziva male devojke od 155 ...
ne u stvari,nisu to kompleksi nego doticnoj osobi je potreban dobar cvrst...muskarac.

Au

pre 8 godina

@Despot
Ne nego ce nekog od 155 cm i 35kg da nazove visokom gromadom!? I kako da nazove muskarca od 180 cm!? Nizak covek, to nije uvreda nego konstatacija. Ali zena sa 176 cm i 65 kg nikako nije ni debela ni krupna.

Jole

pre 8 godina

Ja se sa autorkom teksta poptuno slazem. Prema njenim merama je jasno da ima normalnu kliazu, sa zenstvenim strukom i dobrom zadnjicom, i meni je to lepo, ali naravno, sve je stvar ukusa. Ali ako posmatramo visinu, ja licno sa svojih 175 nikad od visokih ljudi nisam dobila takvu vrstu komentara ("krupna") vec upravo od niskih, i iako mene to realno ne dotice, to jasno govori o njihovim kompleksima. Ja se u svojoj kozi dobro osecam, ali nikada drugima ne bih rekla "ti si bas nizak" to je jako ruzno, i bezobrazno, i ja se ne bih dobro osecala. I zato ne volim kad dobijem komenar poput "ti si krupna" od niskih ljudi, jer mi nije jasno cemu vredjanje, on nece porasti zbog tog komentara, mene nece umanjiti, samo ce biti bezobrazan. Samo malo realnosti, okej moze da ti se svidja ili ne svidja, ali da ti vredjas i ponizavas ljude na bazi fizickog izgleda, dodeljujes neke epitete samo da bi umanjio licne komplekse je krajnje nezrelo. Svi smo drugaciji, sve je stvar ukusa, ali nema potrebe za vredjanjem. Svoje komplekse svako treba sam da resi.

Au

pre 8 godina

Koliko ima iskompleksiranih niskih muskaraca koji obavezno moraju da komentarisu. Dzaba vam sve, muskarac od 180 je nizak, tako je kako je, lecite komplekse i frustracije.

Salerno

pre 8 godina

alo ljudi sta uradiste,,,sad ako ovo procita,ima da joj kompleksi odlete do neba.dobro je ana rekla,cura popila korpu od nekoga,i sad su svi krivi, posebno mi niski.

Milan

pre 8 godina

"Alo, majstore...". Ahahahah. Nije kod tebe problem ni visina ni tezina, nego ta ubogaljena, primitivna psiha, a to je nesto sto nece ni jedna dijeta niti kompliment popraviti.

Haha

pre 8 godina

Zensko sam, visoka sam 177cm a teska 78kg. To (po mojoj proceni) meni ne izgleda Bog zna kako uzasno. Ali opet mislim da bi trebalo makar malo da sam mrsavija cisto zbog problematicnih mesta na telu gde se to najpre primecuje (kad se slikam, kad obucem usku haljinu...). Eh da, po onom BMI kalkulatoru , moja tezina je idealna naspram visine. Mislim da nemam komplekse vezane za kilograme, jer ja ne krijem svoju tezinu a recimo uzivam u tome da nekom liku koji se hvali borbenim podvizima, dok se pridrzava za neki stameni predmet kako ga ne bi vetar oduvao, da natrljam na nos da sam teza od njega i mogu da ga premlatim bez problema. :D

Lemi

pre 8 godina

Ja sam imao krupnu ribu, 184cm i 75kg, prelijepu. Visok sam 189. Bila je MENI krupna, i prekinuo sam, nisam joj nikad rekao da je zbog toga i nisam je pljuvao drugima. Nekom kosarkasu ce biti boginja.

N

pre 8 godina

Imam 175 i 72 kg i nisam ovoliko isklompleksirana ko ova riba. Pitam se koji je njen problem? I onda shvatim da je ona samo jedna jadnica uhvacena u zamku potrosackog drustva. Eto meni je mnogo veci problem sto slabo ima konfekcijski broj za pantalone i suknje 44, jer i sama imam jace bokove. Gore nisim 40 ili 42.

tanani

pre 8 godina

Ja sam verovatno taj o kome pise, sa mojih u vrh glave 180 i 63 kile. Jbg premrsav sam. Nikad mi nije dovoljno stalo da se ugojim. I jos i izgledam mladje. I imam devojku slicnu kao ti ( ne ne vide joj se rebra hvala bogu, i da ima malo vecu zadnjicu, opet hvala bogu). I ja mogu njoj da kazem debela, jer to ona po malo i jeste, i ona mene da zove tanani jer to i jesam. A onog trenutka kad ti imenovanje na osnovu realnog izgleda zasmeta, menjaj svoj izgled a ne svet oko sebe.

NoName

pre 8 godina

Nema nista ekstremnog u njenoj tezini i skladu. Ako je odreagovala ovakvom recenicom, onda je ona iskompleksirana. Mogla je jednostavno reci "Decko mnogo si bezobrazan i nezreo. Imam ljude koji me vole i nacice se decko koji voli ovakav oblik, jer ih je takvih koliko hoces. A ti sada prosetaj malo." To sto mu je uzvratila nizak i vec kakav, samo se spustila na njegov nivo.
Da je devojka predebela, cak i to nije stvar ismevanja ili slicnoga. To je vec stvar sopstvene psihe, prezderavanja zbog nezadovoljstva ili neaktivnosti. I tu jedini savet bi bio da smrsa radi zdravlja.

Azer

pre 8 godina

Idrmo opet, pljuvanje drugih da bi njoj bilo lakse.. Sestro, ako tebe komentari ,,ne doticu" sta te briga sta kaze neko? Vide te kao krupnu? Buuu-huuu, ajde da pljujemo po svima jer ne mozes da nadjes nekog. I ne treba da nadjes nekog kad si takva. Te ,,nedodirljive" sto ne smes nista da im kazes zavrsne kao one paranoidne ludace sto ti uzmu fon pa pregledaju poruke i pitaju ,,je l' treba nesto da znam?" I posle kad si, gle cuda, ostave, prodaju pricu da su one savrsene i da je u momcima problem i svi muskarci su stoka. Sta te briga bre sta neko kaze, zivi svoj zivot i cao. Ne zaljubljuju se ljudi u kako izgledas nego u to kakva si osoba. Lepota privuce prvi pogled, posle nema nikakvu vaznost. Moze da ti dodje neki super model da ti padne vilica kad je vidis a da se ispostavi da je djubre najvece na svetu. Tako da opusteno i uzivaj i manje pljuvanja.

Iandeb

pre 8 godina

A sto morate da budete zli prema ovoj devojci?
Siguran sam da je skroz ok i sigurno postoje ljudi kojima ce biti lepa.
Nekad se plasim za mentalno stanje nacije citajuci komentare na ovom portalu.

Altruista

pre 8 godina

Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.
(Andrej, 20. decembar 2015 16:43)

Gomila gluposti!
Sa mojih 199 cm na sve ispod 180 cm ni ne obracam paznju...Ako ja budem jurio i ispod i iznad 180 cm, sta ce onda da ostane vama "zakrzljalima"?

Zuta kruska

pre 8 godina

Po meni, reci za nekog da je krupan ne znaci da je debeo ni da je puniji. Za nekog ko ima tu visinu je i potrebno da ima odredjenu kilazu. E sad, zasto je ona to shvatila na ovaj drugi nacin, to je pravo pitanje.
Iako sam uvek na zenskoj strani, meni se cini da je ova devojka iskompleksirana. Imam slicnu gradju, ali mi nikad nije palo na pamet da se nekom ispovedam zbog toga ili da imam lose misljenje o muskarcima samo zbog cinjenice sto se nekima od njih ne svidja moja gradja tela. Nikad nisam imala problem da nadjem decka (raznih visina), a sad sam i udata.
I zasto ona uvek pronalazi te nize muskarce? Opet lecenje nekih kompleksa?

xxx

pre 8 godina

Mnogo smo optereceni fizickim izgledom,a u glavi promaja... U pametnom svetu kod pametnih ljudi situacija je obratna.. To valjda tako ide u siromasnim drustvima,kompleksi rade kad nema nista drugo.Da imas svoj zivot,svoj posao i karijeru,svoju dobru platu,gajbu i auto,putovanja i komfor zivota uopste,bolelo bi te briga kako izgledas! A ovako ,daj da budem samo lepa pa da jurim da se dobro udam.. Jad i beda Srbije i slicnih zemalja.

Sunny

pre 8 godina

Mene ovaj text podseca na nesto drugo...
Elem, na studijima smo ima posebnu osvetu za jedan broj devojaka, koji nam je iz nekog razloga stao na zulj. Prvo jedan dan jedan od nas znacajno odmeri *zrtvu*, malo zavrti glavom i prokomentarise - Jesi li se to ti malo ugojila, ili mi se cini. Dobije par prideva, nauci par novih psovki od doticne devojke i ode dalje.
Sledeci da neko drugi usput u nekom razgovoru pohvali da se doticna malo zglocnula... Treci dan neko treci opet usput, slucajno, dobronamerno,... prokomentarise dodatne grame, ili kaze da je na primer nova majica cini punijom, dodaje joj koji kg.
Normalno, tastina cini svoje, i doticna osoba, bilo koliko da je mrsava, ni ne sanjajuci da je zrtva podvale, pocinje sa dijetama.
Eto, mi smo tako koristili zensku tastinu, a one su same padale u svoju zabludu. Iako su glasno poricale da se nisu ugojile, ili izjavljivale da se to njih ne dotice, same su sebe mucile.

165

pre 8 godina

Nikad nisam tražila visoke,uvek su oni mene jurili i uvek sam imala visoke momke. To što se nekima ne sviđa i misle da zbog visine svi treba da im se bacaju pod noge i kukaju na nas niske- jednostavno niste privlačni, nema to veze sa centimetrima. Nekome je život majka nekome maćeha.

Lejla

pre 8 godina

Kakva je ovo poplava narucenih i izmisljenih tekstova i vesti kojima se pljuje po Srbiji i Beogradu? Organizovano se nipodastava srpska kultura i tradicija od strane kojekakvih zaraslih dosljaka koji su puni kompleksa dosli iz svojih zabacenih kamenjara da nam sole pamet. Ako je novinara ili novinarku toliko zanimalo kakvi su Srbi u krevetu onda neka pita Andrijanu Limu ili Severinu. Nego novinar ili novinarka svakako rodom iz nekog zabacenog kamenjara kipi od kompleksa prema svemu sto je srpsko a pogotovo beogradsko te ovakvi izmisljeni tekstovi sluze kao ventil. Glume mi po Beogradu nekakvu gospodu a kada sednu u kafic mesaju kafu domalim prstom. Zov divljine pa to ti je.

Milos

pre 8 godina

Opusti se, ukusi su različiti, svaka šerpa nađe poklopac. Nekome si taman, nekome debela, nekom previsoka, nekom preniska. Sem da si kao Kate Upton, a nisi, uvijek će biti ljudi kojima se neće sviđati nešto u vezi tebe. Ako imaš problem sa tim - do tebe je...

ana

pre 8 godina

Mm2, a antropolozi kažu da se "krupne" žene dopadaju muškarcima pripadnicima naroda koji su tek nedavno izašli kz gladi i siromaštva (ili još nisu izašli), s tim sto to stvarno kažu, za razliku od onoga što si ti napisao.
Kakogod, ova devojka je potpuno ista kao oni koje kritikuje, muškarac od 180 cm ni u kom slučaju nije nizak, a kao što neko voli vitke ili mršave, tako neko (mm2, jel to linija metroa?) voli krupne i devojke širih kukova...ovde je možda problem što se devojka jednkstavno nije dopala onome ko se njoj dopada, a to se dešava i onima koji su savršeni, jer izgled je samo jedan od faktora koji utiče na "hemiju" među ljudima.

Аки

pre 8 godina

Кључна ствар коју ова девојка не капира је да људи имају другачија мишљења, не можеш свима да се свидиш и не треба трошити енергију покушавајући да промениш то. Појединим мојим другарима су девојке од 16-17 година "маторе", мени су деца. Па шта сад? Ја треба да им објашњавам сад неке ствари? Свако воли то што воли. Некоме си ниска и дебела, некоме ниси, све је ствар укуса, па зато не разумем те покушаје да "објасниш тим неуким мушкарцима" да су ствари другачије. Чему то?

blackdog

pre 8 godina

@ boriis_p

Pa zapravo nema svako pravo da tebi govori nista u vezi visine niti ti imas pravo da ovoj devojci spocitavas njenu gradju. Naravno, mozemo mi svi nekom da se fizicki svidjamo ili ne, mozemo da se zabavljamo iskljucivo sa osobama koje su nam fizicki privlacne i lepe, niko ne moze da te natera da se zaljubis u nekoga ko ti nije privlacan, to nije sporno. Ono sto je problem da ljudi nicim izazvani saopstavaji drugim ljudima u lice njihove mane i nedostatke. U civilizovanom svetu je ovo odraz nekulture samo kod nas je normalno cuti- joj, kako si se ugojila; sto si toliko mrsava; ti si nizak, ruzan, debeo itd. Pre dobrih desetak godina mojoj drugarici je prisao tip koji ju je kao muvao i odjednom je odvalio- boze, kolika su ti ramena i stopala! Nepristojnost bez granica.

@Anon

Ti bi bas mogao da prestanes sa propagiranjem anoreksije, malo su zastrasujuci tvoji komentari

165

pre 8 godina

Nikad nisam tražila visoke,uvek su oni mene jurili i uvek sam imala visoke momke. To što se nekima ne sviđa i misle da zbog visine svi treba da im se bacaju pod noge i kukaju na nas niske- jednostavno niste privlačni, nema to veze sa centimetrima. Nekome je život majka nekome maćeha.

EvaNs

pre 8 godina

Ovde svi zaboraljaju da je telo samo ljustura pozajmljena da ti dusa ima u cemu hodat. Nakraju je moras vratit.
Dusa,karakter,osobnost i osacanja nemaju formu,kile,visinu i boju...
Nije lose,ne boli i moze samo dobro da donese ako se vise paznje obrati na to. Pokusajte.

Ono

pre 8 godina

Istina je muskarci gledaju lepotu i spram svog ukusa jure devojke, narocito dok su mladji. Ono sa cime sam se ja iznenadio je odnos devojki prema momcima! Tu imamo duple standarde u ogromnoj meri! Skoro svaka devojka idealizuje gradju i lepotu momka sa kojim bi da bude i neretko je ruganje hrabrim momcima koji pridju jer isti nisu njena klasa. Ovo je svako doziveo makar jednom! Kakvi sve tu komentari padnu nakon sto momak bude otkacen bezobrano pa to nije normalno! Devojke nekada precenjuju i svoje mogucnosti i ono sto one mogu pruziti pa traze od momka da pruzi daleko vise i pritom bude uklopljen u njihov sablon. Ovo je sve cesca pojava za koju sam se nadao da ce nestati, ali nije! Da ne pricam o cuvenim situacijama gde devojka iskulira sasvim fine frajere koji imaju sta da ponude u svakom smislu, a onda zavrsi sva zaljubljena u lika od 165 santimetra, 95 kila kome se vrat uklopio u ramena. Vidite taj lik ima biznis, dobar je sa kintom, kupuje poklone, izvodi devojku svuda i taj lik tada popularno ima nadimak "Meda", ali neverovatno UVEK ima nadimak Meda! U situaciji kada takav isti momak nema ostale kvalitete ogledane uglavnom u novcu onda je debeli, zadrigli, jadnik i slicno...ali uvek upravo tako kako sam napisao!
Sve su redji primeri normalnih veza i odnosa zasnovanih na nekim drugim kvalitetima sem lepote i novca, a devojke su te koje prednjace u toj novoj pomami i izboru...

stojanko

pre 8 godina

Najvaznije je kako su kg rasporedjeni, kod nje ocigledno nisu dobro. Cist broj kg kao broj slabo sta znaci kada je rec o vizuelnoj percepciji. Nije isto kada devojci visak ode u grudi i guzu ili kada se lepi cisto na stomak i bokove. Dakle do gradje je.

irina

pre 8 godina

Tvoj najveci problem su kompleksi, a ne niski miskarci koji smatraju da si krupna! Visoka sam 179 i cesto sam bila zirafa ali to me nikad nije doticalo, jednostavno nije moj problem...

milos

pre 8 godina

Nemaju za dzabe najbolje ribe i super modeli poput Andriane Lime, Naomi 180cm, a ne 150... kajli izgleda kao da je bolesni, zakrzljali patuljak, sa patrljcima umesto nogu... uostalom, sve te nedovrsene nose stikle 20+, da bi bile 180... kad su tako zgodne patuljaste, sto se nabadaju na stule???

Ja

pre 8 godina

Veći kompleksaši od niskih žena su samo niski muškarci.Jer nekako uvek se tipu od metar i šumska jagoda dopadne neka vrh visoka riba.A niske ribe bez obzira koliko zadovoljna bila svojom visinom i gradjom sigurno je svaka u nakon trenutku poželela da je maloooo viša.Tako da ljudi budite zadovoljni svojim izgledom kakav god da je.Pre ili kasnije svako nadje sebi osobu koja mu odgovara psihički a ne fizički.

Бацач пламена

pre 8 godina

@Zicco

Срце, такав став мораш да oправдаш барем грудима четворкама, ногама какве има Тејлор Свифт или очима какве има Моника Белучи. Ако немаш ништа од тога, такву пробирљивост себи не би смела да дозволиш јер те неће далеко довести.

Jolo

pre 8 godina

Izostsvila si najvaznije. Cinjenicu da smo svi razliciti. Mogla si biti identicne kilaze i visine, i biti vrh ribetina, ili izgledati debelo kao krava. Zavisi od gradje, oblika, genetike..Tvoja gradja ocigledno daje utisak da izgledas punije iako to nisi.
E sad fora je u tome da nisu svi frajeri iskompleksinarni i mali. Ima normalnih, zdravih momaka, nadji jednog od njih, i uzivaj u zivotu. A za ostale te briga. Ko sta voli neka trazi ..

Iggysha

pre 8 godina

Po opisu, meni moze da odgovara...vec sam bio sa devojkom slicnih dimenzija (3kg vise), i bilo je ok :)
Ja sam eto kikirez jedan od 168cm, i mogli smo da funkcionisemo :)

ja

pre 8 godina

Ja sam visok 194 cm i imam siroka razvijena ramena, ali meni jednostavno to nista ne znaci i nikad muskarce nize od sebe nisam posmatrao "sa visine". Zasto, iz prostog razloga zato sto ce se uvek naci neko visi od mene, je'l da ? Ljude delim po tome kako razmisljaju a ne kako izgledaju

Milijana

pre 8 godina

Ovako... Ja sam recimo daleko visa od prosecne žene, pa i muškarca verovatno ali imam savrseno telo (kad već o telu pričamo) i svidjam se i visim i nizim muskarcima.

Smoor

pre 8 godina

Tekst zvuči kao da ga je pisala neka krupna, brkata,u kariranoj košulji s flašom piva u ruci i sekirom za ramenom, nigde ženske suptilnosti u pisanju.
P.S. Pusti brkove, pa će te zvati brkata a ne krupna

Marija

pre 8 godina

@ lola
Od kada je to 175 cm veće od 180 cm? Kako si to pa ti od 175 visa od nekog ko je 180? Od kada je to 175 veće od 180? Ili se meris u stiklama? Gospode , kada vidim kakvih ženskih curki ima , zaista pomislim kako muškarcima nije lako.

aleksandra

pre 8 godina

iskrena da budem,meni visina nije bitna,vise gledam kilograme. na visinu da uticemo ne mozemo,a kilogrami nam dosta govore o necijem karakteru(izuzimam bolesne).
ja volim mrsavost kod zene,sa malo naglasenim oblinama,tipa eva longoria. super zgodne su mi i ove od 180cm kao adriana lima. ali realnost je da je mnogo vise niskih a mrsavih, i visokih a "krupnih" a ne kao adriana lima.
od 10 bas niskih devojaka,6 ce biti mrsavice,a od 10 bas visokih,mozda ce jedna biti manekenka,a ostale "krupne".

.

pre 8 godina

Po ovome sto si napisala prelepa si. Problem jeste u iskompleksiranim muskarcima, sto mozes videti i u komentarima. Lakse mu je da kaze da si krupna, debela, zirafa itd nego da prizna da ima kompleks od izlazenja sa visokom i lepo gradjenom devojkom koja je sa potpeticama (ili cak i bez njih) veca od njega, a verovatno i bolje gradjena ako je lik neki zgoljavac. To su jednostavno kompleksi i frustracije protiv kojih ti nista ne mozes. Ne razumem tebe, sta ce ti takvoj neki mrsavac od 175 ili 180 cm!? Za tebe su visoki krupni momci, a ne neki zakrzljali. Dakle, ispod 190 nista. Realno, prava devojka trazi pravog muskarca, pusti iskompleksirane.

Realista

pre 8 godina

Devojka je presiroko opisala jedan jednostavan i siroko rasprostranjen pojam na nasim prostorima:
NESIGURAN MUSKARAC.
...jer kad nisi mentalno nesiguran potpuno ti je sve jedno da li je neko krupan, bogat, siromasan, nizak...sta god, svidja ti se neko - ides ka tome. Kraj.

Zvezda

pre 8 godina

Ocigledno nije atraktivna devojka, ne primecuju je momci i sad je strasno ogorcena. Takav je zivot danas: kod devojaka je najvazniji izgled a kod muskaraca socijalna moc

bzv

pre 8 godina

ja sam "sitan",imam 180cm ne smeta mi tvoja "krupnoca"! rado bih se druzio sa tobom! nemam predrasude prema ikom! video sam hiljade krupnih devojaka koje su prelepe,kao i onih sitnijih.. svako ko ima predrasude je nesrecan!

iv13

pre 8 godina

ja sam 175 i vecito vijam ovakve devojke

doduse cesto dobijem negativan odgovor, ali kad bude pozitivan, svima bude super, takve devojke su mi zesci fetis, ne znam sto. neki drugari me gledaju kao idiota zbog toga, ali mene to lozi, sta ja tu mogu

EvaNs

pre 8 godina

Ovde svi zaboraljaju da je telo samo ljustura pozajmljena da ti dusa ima u cemu hodat. Nakraju je moras vratit.
Dusa,karakter,osobnost i osacanja nemaju formu,kile,visinu i boju...
Nije lose,ne boli i moze samo dobro da donese ako se vise paznje obrati na to. Pokusajte.

Kojot genije

pre 8 godina

Ti sto kritikuju tudj izgled sigurno neizgledaju kao super modeli sami.
Neki kao da nemaju ogledalo a kad vide lepu osobu onda cesto i to kritikuju kako je fejk osoba

LOL

pre 8 godina

Muškarac je tek preko 185 cm. Sve ostalo su muškarci u pokušaju!
(Zicco, 20. decembar 2015 16:26)

Visina kod takvih kao sto si ti (a takvi kao sto si ti se lako prepoznaju jer su banalno ocigledni kao i tvoj komentar) je obrnuto proporcionalna inteligenciji.
Jos samo kada bi ti i tebi slicni mogli da shvatite sta znaci "obrnuto proporcionalan".

Ako me pitas da li kada bih mogao da biram izabrao da budem visok (a nisam ni nizak, da se razumemo), bih ali samo uz uslov da ne budem hodajuci banalni direk kao ti.

Djo

pre 8 godina

Svaka cast na tekstu. Ja sam visoka devojka, i jednom na komentar "kolika je, kao zirafa" samo precutim, kaze meni lik neces da odgovoris, samo sam rekla "ne spustam pogled ispod nivoa oci bez nekog velikog razloga, a sada komtno mogu da zazmirim".

Prokletnica

pre 8 godina

Cuj, ja sam "matorka" (35 godina), nemam partnera, visoka 170 teska 70. I opet kad izadjem u grad muvaju me bar njih trojica. :D raznovrsni - stariji i klinci. Ne zale se na kilograme. U cemu je fora?
Sredjena tip top, vesela, djuskam koliko me noge nose. Ja bih da smrsam pet do deset kila, mada vezbam i jesam zategnuta. Nije to do kilograma, pricam iz iskustva.. Moja koleginica mrsavica, zgodnica ali ubi je brate mili nesigurnost. Nema leba, za mnom se okrecu vise nego za njom.

Antpedolfil

pre 8 godina

Pa, ne znam ko te je toliko uvredio, i cak ne mogu da shvatim zasto. To kako si opisala sebe, za mene je to izuzetno seksulano privlacna zena/devojka. Prvi razlog je sto volim mali struk, drugi razlog je sto volim vecu guzu, a treci razlog je to sto na zenske grudi u opste ne obracam paznju. Da, definitivno si privlacna i sigurno nisi krupna. Zelim ti samo sto vise muskaraca kao ja u tvom zivotu, muskaraca koji ce da cene sve tvoje obline, a ne da ih mere.

Тотално си модерна, мачко!!!

pre 8 godina

@del boj


Захваљујем, и узвраћам поздрав. Иначе се не упуштам у коментарисање физичког изгледа. Висок сам 186, и женска висина ми није много битна, све док на штиклама није виша од мене.

А то да ли је крушкаста или не - то је небитно. Много ми је важније какву нарав има, како се понаша, колико често ме изнервира, и да ли се поноси својим успехом кад ме изнервира (у том случају ће врло брзо постати бивша).

А ова девојка, под условом да овај текст није измишљен, свакако има право да буде огорчена на мушкарце по било ком основу. И ја сам веома огорчен на девојке у Србији из пуно разлога - према томе немам право да оспоравам то исто било коме другом.

Ivana

pre 8 godina

@ herkules
Ko kaže da niske devojke traže momke od preko 190? Ja sam 160 i svi momci su mi bili oko 168-182. Meni sa 160 je potpuno nebitno koliko je muškarac visok jer su bukvalno svi visi od mene. I moja kuma je 159 i njen muz je 172. Ni jedna moja drugarica niza od 166 nema decka koji je preko 184 .Istina je da su me cesto muvali momci od preko 180 , ali za to nisam ja kriva, sta cu kad neki od njih vole niske devojke. A visina muškarca je bitna samo visokim devojkama od 173 plus . Nižim devojkma je to potpuno nebitno , ne znam odakle ti to da žene od 150 žele nekog od 190. Smesno i potpuno netacno. Ako je kome potpuno nebitna visina muskrca onda je to niskoj devojci. I da, za one koji ružno pišu o niskim ženama , da kazem da nikada ne nosim stikle, uvek sam u ravnom.

afhhh

pre 8 godina

Cim vidite neku osobu da vredja nekog drugog iskljucivo na osnovu fizickog izgleda,udaljte se od nje/ga.Svi smo mi jednaki,iako to retko ko shvata.Sta sad,ako je neko imao srece na genetskoj lutriji i izrastao u lepu osobu treba da se ponasa bahato i da ostale manje lepe gleda kao nizu rasu?Sve je u ovom svetu nekako naopacke,a i ne cudi zasto je ovakav los sistem kad vidim kakvi su ljudi.:)
Da se razumemo,ima i izuzetaka :)

Manja

pre 8 godina

Krupno i debelo nisu isto. Neko ko je visok 175 i ima 64kg sigurno nije debeo, u ovom slucaju debela, ali moze biti krupna. To se pre svega odnosi na kosti. Ja kad kazem da je neki muskarac visok i krupan, mislim da je razvijeniji, a ne debeo. E sad za muskarce je to dobro, a za zenu kad kazemo da je krupna, znaci da je malo jace konstitucije. Zasto bi te to ljutilo? Gore si sitnija, dole tipicno zensko, sta fali? Opusti se... Sa tom kilazom debela nisi sigurno.

Бананамен

pre 8 godina

Није уопште крупна већ надрндана размаженица. Поздрав за "јаке"девојке .

ЦГ Србин

pre 8 godina

Висок сам 192 цм, а животни сан ми је да нађем дјевојку исте висине, а чак ни двометрашицу не бих одбио.Мене натпросјечна женска висина одушевљава.

Opservator

pre 8 godina

Muškarac je tek preko 185 cm. Sve ostalo su muškarci u pokušaju!
(Zicco, 20. decembar 2015 16:26)
Tom "logikom" preko 90% muskaraca u svetu cine muskarci u pokusaju.

Primus

pre 8 godina

Dusho, meni ni najmanje ne smeta ako si KRUPNA..naprotiv. Vremenom se svi ti djilkoshi uvere da je mnogo bolje da 'ljulja nego da zulja'. A i djevushke-da ljubav kod muzjaka ulazi u mozdanu masu preko STOMAKA.. Zato se ne sekiraj nego isprobavaj nove recepte :) Zelim ti lep dan i SRECNU NOVU 2016.G.

Ljudi se mere ponašanjem a ne metrom

pre 8 godina

Sa ,,samo" 180 cm ne mislim da sam mali za nekog od 176.Nisam mali ni za neku od 183-5.Sad ako dam insistora na 20 cm razlike u visini, njen gubitak.

da ti kažem

pre 8 godina

Ja imam 158cm u visini, 57kg.konfkcijski broj 38, farke 29,brus 75b.tanak struk, gornji deo mali, donji malo veći..znam da nisam skladno gradjena (ma kakav sklad,ovo je daleko od toga), ali šta je tu je..neke stvari NE mogu da menjam. Da smršam nekako i mogu ali da porastem (u visini) nikako. I, šta je tu neko kriv? Niko ništa rekla bih. Prihvatila sam da tako stoje stvari, prihvatila sam i to da u 38g nemam dečka, muža, partnera. Nisam neka lepotica lepotica ali nisam ni ružna. Sama sam i ne fali mi ništa. Šerpa bez poklopca. Eto to je to...

nizak gore, visok dole, debeo dole i sa strane

pre 8 godina

Komentari su smehotres. Čime se vi bavite? Te prenizka, te prenizak, te ovo, te ono. A mi za to vreme je*emo i ovako i u poslu a ovima što "pas nema zašta da ih ujede" - ako me razumete, ostavljamo borbu za debljinu i visinu. Jadnički iskompleksirani.

gavrabgatyahoodotcom

pre 8 godina

@da ti kažem,imam 39 godina iu konfekcijske brojeve se ne razumem kao ni brojeve farki a ni grudnjaka.To što si ispod struka krupnija u odnosu na gornji deo tela ne znači da si ne skladno gradjena.Meni deluje da su tebi kilogrami ispod struka rasporedjeni tamo gde i treba da budu,na bokovima I na guzi.Baš kako ja volem:)Pošto imaš tanak struk,I kako kažeš mali gornji deo,to sam još više naglašava donji deo koji onda baš dolazi do izražaja.Baš kako ja volem:)
A pošto tvoj komentar odiše umerenošću,na osnovu čega bi se moglo naslutiti da si devojka sa zdravim pogledom na život,mene iznenadjuje da si sama.I ja sam sam i možda bismo mogli na palačinke:)

Miki

pre 8 godina

Ovde mi nešto ne štima. Sitna ramena, nema grudi, a tolika kilaža? O.o
Mislim da ipak u pravu. Da je sve to sa malo širim ramenima, većim grudima i bokovima (koje dotična već ima) pa i 70ak kg-a nije mnogo, ali ovako...
S druge strane i za muškarce isto važi. 180cm je sasvim pristojna visina, ali sve zavisi i od gradje i telesne mase dotičnog. E sada možemo mi da pišemo ovde i duševnim vrednostima, ali tema je izgled, a ne neki drugi kvaliteti.

cane

pre 8 godina

Draga visoka devojko .Ovako prvo nemesaj fizicke i umne velicine na pr. Nikola Tesla je bio i fizicki visok ali i veliki covek , naucnik itd.Nepisem ovo jer sam se nasao prozvanim , posto sam visine Toma Kukuruza vec zbog sledeceg .Vi novi klinci koji ste izrasli tu oko 2 m. i vise ili nesto manje ,mene pocinjete da brinete zbog buducnosti .Pa da pojasnimo zasto.Tebi duso za razliku od Lopez Dzenifer treba 3 puta vise tekstila da bi ti napravili haljinu kaput ili bilo sta od odevnih predmeta .Ako neznas Aralsko more je presusilo jer su ga koristili za navodnjavanje pamucnih polja.I da ne nabrajam sta sve od hrane ce vise trebati za ljude xxxl pa nadalje .I cega se ja pribojavam ,na planeti su potroseni mnogi resursi niko skoro nebrine o natalitetu,pa za coveka od 2 m, i vise trebace sve puta tri u odnosu na prosek visine ljudi do 1990 sete g.Nemam nameru ni da vredjam ni da potcenjujem vas visoke ali posle jedno 10 god.generacije koje budu tada punoletne morace da glasaju za GOM hranu koja je i sada odgovorna za vasu generacijsku visinu i nema druge sanse, nacina da se narod u buducnosti obuce, prehrani itd.Sad bi vi rekali vidi pise o teoruju zavere.A sad da kazem malo devojcice o visini i oblinama ,Od 155cm Lopez ce uvek biti u prednosti u odnosu na vas preko 180 ili 190 cm jer nju zele i oni od 155 pa preko 2m. I to je moguce i ja bi voleo Mariju Kilibardu i stvarno bi je voleo ali visina Tome Kruza mi ne daje sansu da joj pridjem . Malo je Kidmanki na ovi svet. poz.

Swedenonline

pre 8 godina

Auuu, pa gde ces tako protiv sujete crna drugo, sad ce pigmejci da te lincuju!

A za njih nema uvrede, kompliment: otrov se pakuje u male bocice!

Sanja

pre 8 godina

Ja imam 184 cm, i tako sam se nervirala ranije dok nisam shvatila u cemu je stvar- svi ti niski koji su tako komentarisali, njima sam se u stvari dopadala ali im je bilo krivo sto sam visa od njih. Jer da nije tako ne bi uopste imali potrebu da komentarisu. A druga stvar je opsta nekulura ljudi da komentarisu bilo ciji fizicki izgled, posebno onih koje su tek upoznali. Ja nemam komplekse zbog visine, takve gluposti covek prevazidje oko dvadesete, ali i dalje ne mogu da shvatim kako nepoznati ljudi na ulici mogu da mi pridju i komentarisu moju visinu.

brm

pre 8 godina

Verovatno si loše građena, iz tvog opisa, k'o kruška, pa onda, htela ili ne, ostavljaš utisak osobe sa viškom kilograma, bez obzira na konfekcijski broj. A i verujem da nemaš neuspeha kod momaka zbog izgleda. Po ovom članku, deluješ konstantno ogorčeno i besno, što si i sama rekla, pa onda zračiš tom energijom. Promeni stav i biće super. :) Mi volimo opuštene devojke koje nemaju komplekse. Izgled je tu da nam privuče pažnju ili ne (bolje je uvek bonus). Ali čim je neko išao sa tobom i na drugi dejt, znači da mu je tvoj izgled prihvatljiv.

ispran mozak

pre 8 godina

Hahahaha.., ali su zato patuljasti Italijani, Spanci, Nemci, Holandjani sa 170cm nasim divnim devojkama, gabaritni i snazni. Pardon, mora da su duhoviti.

Srbi, Crnogorci, Hercegovci..,vaze za najkrupnije momke a nasim primadonama sve ispod 185 je malo. Jos kada na tih obaveznih 185cm +, mora jos da bude samostalan, duhovit, snazan, romantican, koji ce da je razume i zna sta hoce u zivotu, jasno je zasto 75% gradjana Srbije konzumira rijalitije.

Milim, ispiranje mozga na centrifugiu.

MIKAILO

pre 8 godina

Ako si ovo ti na slici, izgledaš fenomenalno. Nzm šta tu treba ćaskati. Ako je neko krupan, naći će sebi parnika. I za sitnog važi...

Skajvoker

pre 8 godina

Kao niski su joj muskarci od 180 i ne zanimaju je, a toliko se potresla od njihovih reci.. Verovatno je prilazila momcima pa su je otresli. Ja imam 180 cm, skladno gradjen, imam 12% masti i sta meni fali? Ja sam zadovoljan sobom, ne ostavljam tekstove na internetu i nemam komplekse. Devojke nemaju zamerki. A ti kao takva mozda i nadjes nekad nekoga. Sto neko rece, nisu bitne proporcije ako je s mozgom sve u redu. Pozdrav.

Pilot

pre 8 godina

Ovo je bas smešna tema. Grupa ljudi sa jednim kompleksom proziva grupu sa drugim kompleksom. To se uglavnom potire i nisu važni stavovi ni jedne od navedenih grupa.
Probajte da nađete ljude koji vam odgovaraju po sto vise parametara. Ako imaš skoro 180 a devojka si, ne uzimaj u obzir ljude niže od 185. Da, to je toliko prosto. Isto važi i za momke. Ne zanimaju vas ribe više od vas ljudi.
Imam 196, devojka 185 i svi srećni i zadovoljni. Naravno, svestan sam činjenice da ne bih bio sa njom da sam niži,iako je volim najvise na celom svetu. Ne bi ni ona sa mnom, da se razumemo.
Imam drugare koji su oko 170 ali su sjajni momci i nikad mi njihova visina nije bila bitna. Bitno je sta je u glavama. Ako vas visina opterećuje u odnosu sa partnerom, nađite nekog vaših dimenzija i kraj priče.
Ajde sad samo polako i bez nervoze. ;)

John Terry

pre 8 godina

Devojka poručuje beogradskim muškarcima: "Nisam ja krupna, nego si ti mali i iskompleksiran"
Kada muskarac kaze zeni da je krupna ili debela, to nije iskompleksiranost vec nevaspitanje. Iskompleksiranost je zapravo ovaj besan odgovor u naslovu teksta. Iskompleksiran je neko ko dopusta da ga tudje ocene pogode. Ovde je iskompleksirana ova zenska osoba, otprilike kao Milica Dabovic zvana Mica Bljuc, kada kaze da je ne doticu komentari a onda napise komentar o tome veci od cele stranice :D

lola

pre 8 godina

Naravno da je za tebe visoku 176 cm nizak muškarac od 180 cm. Ali za neku od 155 cm on je super visok.I veruj mi da devojci koja je niža toliko od njega nikada neće reci da je krupna pa sve i da jeste.Njima kompleksi isplivaju na površini onog trenutka kada im se dopadne visoka devojka.Jer bez obzira šta vi sad pomislili uvek je problem ŠTIKLA.Tako da devojke tražite momka koji će u najgorem slučaju biti vaše visine kad obujete štikle.

Boris

pre 8 godina

Zbog cega ova glupa prica? Ima nas svakakvih a o ukusima, kako rekose stari Rimljani, ne raspravlja. Visina/tezina nije tako jednostavna jednadzba. Naime neko nabije kile oko stomaka neko u pozadinu. I kako god opet o okusima se ne raspravlja. Ja sam relativno nizak 180 ali sam uvijek bio sa zenama koje su moje visine a neke cak i vise od mene. Ozenio sam se zenom moje visine i nisam se pokajao. Zasto? Moj sin je povukao Dinarske gene zenine obitelji u 10. godini visok je 155.O tome nisam razmisljao jer me je zena "kupila" jednim citatom iz Alan Forda.

Rubens

pre 8 godina

Ali gospođice, šta ako sam ja jedan od onih muškaraca koji baš vole "krupne", kako vi kažete, ili "prijatno zaobljene", odnosno "rubensovski tip žene", kako ja volim da kažem?

Da, ima nas i takvih, iako to nije u modi, ali nama to nije ni najmanje bitno jer poštujemo i slavimo obline na ženskom telu, koje su nama simbol ženstvenosti. Za nas to nikako ne može biti dama dečačke siluete, s nogicama k'o čačkalicama, grudima veličine lešnika i g*zom veličine dve (manje) glavice crnog luka!

Pre nego što se smrtno uvredite, prvo dobro procenite muškarca koji vam kaže da ste "krupni"! Pošto su ukusi razni i ne vole svi muškarci "krupne" (neću više izgovarati tu ružnu reč), slažem se da će vam neki to reći kao sinonim da ste ružni i njima ćete stvarno biti ružni.

Ali za druge će to biti samo način da vam kažu da ste prelepa dama njihovih snova! Nemojte ih odbijati, jer ćete učiniti, ne samo veliku nepravdu, nego i veliku grešku jer ćete zbog glupog nesporazuma i predubeđenja izgubiti možda čoveka vaših snova!

Dragutin

pre 8 godina

Ja mislim da je razgovor o izgledu uvek glup i smesan i sa duhovne i intelektualne perspektive.Ljudska lepota nije nikada bila u izgledu niti ce biti.Ali samo pravi ljudi tako nesto razumeju.Oni koji to ne razumeju imaju moje iskreno sazaljenje.

Boki

pre 8 godina

Curo da se ne lazemo, problem je ocigledno nesto drugo, mozda nemas lepo lice ili si neproporcionalna. Upoznao sam skoro devojku koja je po opisu slicna tebi, gore je tanja a dole ima vecu guzu i sire kukove, ali to sam primetio dosta kasnije jer u pocetku nisam mogao da skinem pogled sa njenih plavih ociju, crvene kose i prelrpog osmeha.

seki turkovic

pre 8 godina

" Elem, ni ja ne smatram da je neko sa svojih u vrh glave 180 cm posebno reprezentativan primerak muške vrste, pa ćutim i ne iznosim svoj sud. "
To, macko! Predrasudama protiv predrasuda! Hejtom protiv hejta. Imas ozbiljne komplekse...

Marko

pre 8 godina

Ovako. Po mom mišljenju sasvim je normalno da devojka visine od oko 177+ želi momka višeg od sebe bar 7 cm. To je normalno. Ali nije normalno i deluje veoma bezobrazno da samo zato sto je ta od oko preko 178 u deficitu sa muškarcima višim od sebe 10 cm , da naziva sve muskarce ispod 185 niskim i da to nisu muskarci. To otkriva velike komplekse. Ako gledamo realno 180 cm je veoma visoko za zenu u odnosu na prosek zenske visine , cak i bez najnize zute rase, dok se za visinu od 182 za muskarca svud u svetu smatra visokim.Inace, ja sam bas visok 190 , vecina devojaka mi je bilo od 173-185 visine. Sad sam iskreno presao na nize jer sam zaista uocio nenormalne komplekse kod visokih zena. Meni ni najmanje nisu smetale njihove stikle od 12-15 cm, ni najmanje. Ali sam cesto puta od tih djevojaka od oko 180 dozivljavao da se bune kako sam ja kao nizak ( 190 a nizak??? ) za njih i kao onda nije muškarac niko ispod 2 metra. Wtf ? Umesto da prihvate da su one visoke za ženu one nastoje da unize drugog. Jer koliko zaista ima momaka od 2 metra? To samo pokazuje da one imaju problem a ne muskarci koji su niži od njih.

Mila

pre 8 godina

Nije bitno kako izgledaš, već kako se osećaš. Po opisu smo slične građe, ali ja sebe smatram zgodnom devojkom. Nikada me nisu nazivali "krupnom", a i da jesu, imaju pravo. Uvek ću se odlučiti za visokog muškarca, sto ne znaci da treba bilo koga vređati. Malo samopouzdanja, i više ćete poštovati druge.

.

pre 8 godina

@Lost_Girl
Jesi ti procitala tekst uopste!? Da ima negativan stav prema momcima od 180 cm ne bi izlazila sa njima. Dakle, nema negativan stav ali sasvim je normalno da ima negativan stav prema idiotima iskompleksiranim koji zbog svojih kompleksa devojku vredjaju i nazivaju krupnom ili kako vec.

paja patak

pre 8 godina

meni je tek preko 190cm krupno za devojku, iako sam nizi od toga, al ubek su mi nekako elegantno izgledale visoke devojke, jedina greska je sto je nazvanas krupnom, a ne visokom devojkom

Olga

pre 8 godina

@ Andrej
Nizak moze biti jedino nivo inteligencije kod ljudi, kojima imponuje to sto imaju odredjenu visinu...
Jako prizeman i prost nivo rasudjivanja, a da si pri tom savrseno "samouveren". Cini mi se da moras da narastes barem jos 5 metara, da bi eventualno bio zanimljiv kao pojava, posto drugacije nikako nemas sanse... ;)

Ova devojka, takodje puna kompleksa i mrznje prema lepo gradjenim ljudima. Psihijatrija...

rsd&$€?

pre 8 godina

fizički ti ništa ne fali reklo bi se po opisu, ali sudeći po tome što si se uopšte trudila da pišeš o ovako nečemu, u glavi... fiju

nottrue

pre 8 godina

imam 175 i 65 kg. Ne smatram da sam krupna/debela i sl, a nije mi ni niko nikada to rekao, ni isti ni suprotni pol. Jos mi kazu da sam sesi. Nista mi nije jasno sta je ova tela reci

7777777

pre 8 godina

Došla žena kod lekara pa nakon pregleda lekar kaže:" Ne znam kako da Vam ovo kažem, a da Vas ne uvredim. Recimo to ovako, na vašu težinu Vi bi trebalo da imate oko 4m visine."- A žena kaže:" Pa eto! Ja kažem da sam niska, a oni zapeli debela pa debela!"

Ana

pre 8 godina

Nevjerovatno! Moje dimenzije.. od prije 20 godina :). Ja sam tada imala priliku da ponekada čujem i komentar "mršava". Zar su se kriteriji za vitkost/debljinu/krupnoću toliko promjenili?

cvetkovic mirjana

pre 8 godina

Zgodna zena je prava zena tako nam drustvo stavlja svaki dan na znanje pa onda jos i krunisu nam kaznu da same sebe vidimo kao krupne i da sa nama nesto nije u redu a razlog je da muskarcima treba zgodan objekat kako bi lakse da barata snjime

mehanicar

pre 8 godina

Muskarac ispod 180 je nizak muskarac. I tacka. U Srbiji nazalost sve vise imamo taj trend "zakrzljalih" momaka. Dovoljno se osvrnuti na ulici, svaki drugi nema preko 170. A devojka od 176 je taman visoka onoliko koliko zgodna zena treba da bude visoka. Idealno je 172-180.
(Andrej, 20. decembar 2015 16:43)

Ta visina o kojoj pises za devojke je manekenska visina i nikako nije prosek. Drugo, ovo "zakrzljalih" mnogo vise govori o tebi, o tome kakva si osoba, pa sve da su osobe kojima pripisujes taj pridev zaista takve. Moguce je da si se i nespretno izrazio, ali ne bih rekao.

Sve sto tvoj komentar uspeva da uradi jeste da nabije komplekse i nesigurnosti nekim ljudima. Ali najjace od svega je sto to i rade upravo nesigurni i iskompleksirani. Ne mora uvek da bude u pitanju fizicki izgled, a ti se zapitaj sta tebe jede, pa da ne ostavljas ovakve komentare.

T

pre 8 godina

Ja sam studirala u Beogradu, a iz Banjaluke sam... sa 176 cm visine sam u BL bila prosjek, ali u BG sam bila uglavnom desetak cm visa od koleginica sa klase i viša od popriličnog broja kolega, takođe... I zaista, muškarci koji su mi prilazili nisu se libili da ničim izazvani kritikuju moj izgled, i da, koristili su riječ "krupna" kao od šale, valjda da mi jasno daju poruku da zbog svoje visine treba da im budem zahvalna što su mi prišli? I bili su zaista opsjednuti brojkama, centrimetrima i kilogramima i njihovim relativnim odnosima, insistirali su da znaju koliko kilograma imam i onda tupili da moram da skinem "3 viška" (imala sam 63) jer "žene MORAJU imati kilograma 115 manje nego centimetara" (kao da to u Bibliji piše?) ili "on IZ PRINCIPA neće NIKAD imati djevojku težu od 59kg" (to je direktan citat) :) Najbolji je bio primjerak koji me ubjeđivao da "samoj sebi dugujem" da smršam na manje od 50 (slovima: pedeset) kg i "iskoristim svoju ljepotu do maksimuma" (bez obzira što nikad nisam imala ni želju ni potrebu da "iskorištavam" svoju ljepotu, mozak me dovoljno daleko vodi - radim u IT), a ako se desi da u tom pretvaranju u kostur ostanem bez sisa "pa nije problem, onda možeš da staviš silikone", kao da je to nije ozbiljna operacija sa gadnim nuspojavama, nego nešto tako sigurno i bezbolno i nešto što svaka djevojka "duguje sebi" da uradi... nastavak nažalost slijedi...

T

pre 8 godina

Ukratko, poruka koju sam dobijala u BG kao visoka djevojka sa totalno zdravom težinom bila je - visoke žene su prihvatljive samo ako su jako, jako, mršave. Jer onda kompleksaši svojim drugarima kompleksašima mogu "objasniti" da su djevojke koje su ih privukle "modeli", a ne obične studentkinje. A time "šta će misliti svijet o tome kakva mi je djevojka" uglavnom se i bave likovi za čije emotivne veze ni članove njihove bliže familije nije mnogo briga. Nisam ostala u BG poslije studija, dovoljno je reći... I nisam se sa tim susretala nigdje više.

Petar Pan

pre 8 godina

Tekst mi je simpatican, ne znam koje je godiste devojka, verovatno je vrlo mlada. Visok sam 175 cm., a neke od najlepsih iskustava upravo pamtim sa devojkama 170-178 cm. Obozavam takve zene, ne ulazeci duboko u psihologiju, verovatno zbog toga sto je meni majka izuzetno sitna i mrsava zena. U svakom slucaju, svaka zena ocekuje od muskarca da se lepo ophodi prema njoj, da ima auto kojim ce je sacekati i odvesti na neko lepo mesto, i da poseduje dovoljno kesha sa kojim ce se pokazati dzentlmen i platiti za oboje rucak u restoranu. Sve te sitnice se mogu pokazati kao problem za mladog coveka, i eto vam odgovora zbog cega je neki muskarac iskompleksiran. Visina sa tim nema nikakve veze.

Realno

pre 8 godina

Dobijen je odgovor,na ovu pricu. Sada lepo uparite,doticnu krupnu iskompleksiranu (ne znam zasto,mere su kako treba,al ajde tako da je nazovemo,malo iritira tekst) i doticnog nedorecenog( ima neke istine u njegovoj prici,ali decko je nesiguran u sebe) Elem,eto prilika za B92,reportaza,njih dvoje u nekom kaficu,pa da cujemo suceljavanje. Realno,Srbija i okruzenje kipi od nekih kompleksa,sto i dovodi do mnogo singl momaka i devojaka. To se nece menjati u skorije vreme,i mora se prilagodjavati tome. Da slazem se da su muskarci dosta ne spremni za zivot,ali i prohtevi suprotne strane su nerealni za prosecnog Srbina. Ne znam kako se ocekuje od nekog da ima svoja kola,stan,pare za trosenje (putovanja,izlasci,soping) a plata do 500e * i to je jos dobra plata!).Moraju muskarci odrasti,moraju devojke spustiti svoja ocekivanja,i da se mnozimo. Kompleks ce zatrati ovu drzavu,a posle nema kajanja,realno kada nema ko da se kaje ...

brzina je mama a ne masa

pre 8 godina

odo ja da trčim, a ti me stigni ako možeš. energije nam se ne slažu, brzina ide na kvadrat, šta'š...fizika! ;)

Joca

pre 8 godina

'... da dokučite koliko su mozgovi sprskih momaka isprani i kakvi su im kriterijumi uspostavljeni ... Ne uklapa se u moje vaspitanje da tako nekog okarakterišem, ali "oko za oko, zub za zub".

Bravo. Uspela si da izneses jednu od najglupljih mogucih generalizacija. Naravno, ne uklapa se u tvoje vaspitanje, ali ipak ... da uradis nesto sto drugima zameras. Kapiras koliko je logicki paradoksalno i jednostavno - glupo?

Uostalom, sta drugo ocekivati od 'Alo, "majstore" ...'vokabulara.

jana

pre 8 godina

Draga moja, isti problem je bio i kod mene. Ista visina i tezina. Duge noge, uzan struk...bla bla...sve to je palo u vodu onog momenta kada su muskarci zene prestali da gledaju u oci i presli na dupe. Odjednom sam ja postala debela a moja drugarica kojoj su tange bile iznad farki tako da svako moze da ih vidi...super zgodna i zapazena

nepismenost nije neizlečiva

pre 8 godina

Kako može biti obraćanje sa ti
u množini?

"Devojka poručuje srpskim MUŠKARCIMA
nisam ja krupna, nego si TI,..."

Jul Briner

pre 8 godina

Lepotice, pod uslovom da si stvarna devojka, a ne plod mašte nekog novinara, što se mene tiče, ti imaš samo jednu manu, daću sebi za pravo da prokomentarišem [inače to ne radim nikad i ne dozvoljavam ni da mene komentarišu] a to je ta što ti se, kažeš, naziru rebra. Nabaci još malo na sebe, taman da pokriješ ta rebarca što se naziru i apsolutno ostavi tako i NIŠTA VIŠE NE DIRAJ! Kržljavi, nekržljavi, krupni, sitni, debeli, takve nas je dao bog i svako će naći sebi meru. Svako ko prokomentariše i tebe, i debelu, i mršavu, trebalo bi malo više da gleda svoja posla. Samo se opusti i duboko diši. Ja sam 190/100 cm/kg i ne privlače me mršave žene. Takođe, ne dajem sebi za pravo da mršavoj ženi to i kažem. Nije to moj posao. Ni mršavom muškarcu, ni punijem muškarcu, ni punijoj ženi. Svako ima ogledalo, a još ako ima problem sa svojim izgledom, ja mu nikako neću pomoći ako ga na to podsetim. Znaju mršavi da su mršavi, kao i puniji da su puniji. Zauzvrat, ekstremno sam netolerantan na komentarisanje mog sopstvenog fizičkog izgleda, bilo da je reč o "Samo malo skini stomak i super si" ili "Što se to nisi obrijao / Kad ćeš da se šišaš". Obično budem vrlo neprijatan na takve gluposti. Zato, samo ponosno i bez sekiracije.

Covek u prolazu

pre 8 godina

U Srbiji mahom ima lenjih,iskompleksirani i socijalno retardiranih koji im duva promaja sa svih strana nevezano da li je musko ili zensko u pitanju...

Silverfox

pre 8 godina

@Andrej i ostali koji se gađate brojevima, muškarac visok 180 cm nije nizak nigde na planeti, a u dobrom broju zemalja je visok iznad proseka. Devojka visoka 176 cm je nadprosečno visoka bilo gde u svetu. Pogledajte statistike, ne morate ići dalje od Wikipedije, ali preskočite one koje su bazirane na jako malim procentima obuhvaćenim istraživanjima.
Komentari koje je ova devojka dobila se ne odnose na njenu visinu nego na građu. Manekenska visina i manekenska građa nisu jedno te isto. Krupne kosti kao i nesrazmerno jake butine i stražnjica su nešto što ljudi obično definišu kao krupnije. Modna industrija pod krupnije modele ubraja sve što se nije manekenske građe. To ne znači da su te osobe debele, jednostavno su građeni tako.
Inače mislim da je tekst pisala osoba koja je povređena.

34gyawtwerfg

pre 8 godina

@strahinja
Prilično je tužno birati partnera tako da biste nepoznatim posmatračima delovali kao fizički skladan par. Žena/muškarac nije aksesoar. Naravno da ljudima nisu lepe iste stvari, što je sjajno, i naravno da ćemo birati partnere koji su nam fizički privlačni, ali imati standard dozvoljenih cm i kg da biste bili najlepši par na korzou je strašno. No dobro, neko bira partnera s kojim može da razgovara i zabavlja se, neko bira tako da u očima drugih deluje bitniji.

Protos

pre 8 godina

Ma nista ti ne fali duso,lepo izgledas.Nekoj osobi "debljina"prosto "stoji"fizicki se lepo uklopi,nekoj osobi mrsavost isto moze lepo da izgleda da"stoji" da izgleda simpaticno.Isto tako nekim ljudima debljina ili mrsavost prosto ne "stoji".,pa rade na sebi.Sve zavisi od fizionomije i predispozicije koju covek genetski nosi.Ali preterana debljina ili mrsavost svakako nije dobra,ako je u pitanju neka bolest ili poremecaj metabolizma.Opustite se svi i uzivajte u carima malo punijih,mrsavijih ili srednje gradjenih osoba,svi imaju svoje cari:)da ponude:)).

Lagano

pre 8 godina

Nekome ces sa takvom gradjom izgledati pozamasno, ali isto tako neko drugi moze obozavati tvoju figuru. Ako vec ne volis nize i mrsave muskarce nemoj se njima ni baviti, trazi krupne i visoke momke. Parovi pribliznih visina i tezina izgledaju daleko skladnije i lepse.
Nizi momci jako vole da prilaze visokim curama..znam iz iskustva, jer sam visoka 180cm. Dovoljno je objasniti u takvoj situaciji da je decko sladak itd. ali da bi ti razlika u visini predstavljala problem...cemu uvrede i sa jedne i sa druge strane?

Žena

pre 8 godina

Aaaa, ne, muškarci su cvijećke. Mi smo žene sve sponzoruše, a malo punije ili čak one debele za njih uopšte nisu žene. Ne primjećuju ih. Sve je to do nas žena, nije veliki broj njih iskompleksiran. Nisu njihova očekivanja prevelika. Sve je do nas žena.

Za "pametne" koji ne razumiju, riječ je o sarkazmu.

Kalindi

pre 8 godina

Au, teksta i komentara! Svako sebi bira ono sto mu se svidja.
Podsmevanje i vredjanje je odlika koja vas postavlja na mesto kohe sami birate, za razliku od visine i krupnoce koju ste dobili nasledjem.

nevena

pre 8 godina

Ne znam da li je problem u devojci ili u sredini ?
Ja imam 172 cm i 61 kilo, uglavnom su mi muskarci tepali sa "mala", pri tom ne zivim u zapadnoj Srbiji :).

mv

pre 8 godina

Ova kao da je mene opisala. I ja sam se kao mladja sretala sa raznoraznim komentarima momaka, tj. decaka i jako sam patila zbog toga. Secam se da sam u skolu nosila bratovljeve dukserice i dzempere 5 brojeva vece ne bi li prekrila guzu i kukove... Eee da mi je sad ova pamet kako bih se drugacije i lepse osecala u svom telu i ne bih dozvolila da mi nezreli klinci nabijaju komplekse. Al kad sazris prerastes i to. Mnogo je bitan i tvoj stav i samopouzdanje. Zene koje znaju da nose svoje obline su privlacne. Ne verujem da muskarci traze samo devojke koje izgledaju kao da su sisle sa naslovnice. Tako da mi je cudna ova prica, prosto mi neverovatno da ljudi tako razmisljaju i dozivljavaju komentare drugih, a da nisu vise u osnovnoj skoli.

Stereotipi i predrasude

pre 8 godina

Ok, mozemo onda i da pricamo o tome, da kako devojke poput ove, mogu da tvrde, da ceo muski rod ima averziju prema navedenoj gradji zene, tako mogu i ja, da tvrdim da zene vole velike penise. Jel zenama velicina nije bitna? Hocemo da moralisemo o tome kako je zenama vazna samo fantasticno dobra predigra, hemija, ljubav, paznja, razumevanje, komunikacija i ispunjavanje fantazija i fetisa koje povere partneru? Ili je vazno samo da se "poda" dominantnom je*a*u obdarenog bar sa 20cm da je napuni kao sarmu i da popaje najdublje tacke njene utrobe? Najbolji orgazam za zenu je da bude ispunjena u SVAKOM smislu.
Molim urednika da slobodno objavi ovo, ovde nista nije ni tabu ni vulgarno. Cista tema erotike, o kojoj se toliko bruji i koja najbolje prolazi u javnom mnjenju.

Vuk samotnjak

pre 8 godina

Bitna je zlatna sredina mada kad covek danas pogleda ljudi se opterecuju sa svim svacim u zivotu..Te nevalja mi izgled,niski,debeli,krezubi ponasanje,ovo ono...misli ako im ne valja sve to okrenite za onim sto vam odgovara odnosno prija..A druge pustite da zive svoje zivote kako god hocu i zele..Mislim na te sto zakeraju za svaku sitnicu koja jeste mozda nekad bitna ali uglavnom vise bitno da se ljudi spoznaju po karakteru,dusi,odogovornosti i vrednosti..Imaju li to ne treba im nista drugo.

mrmlj

pre 8 godina

BMI je arhaicna mera koja uzima u obzir samo visinu i telesnu masu, a uopste ne diferencira izmedju sastava te mase. tako bi dva muskarca iste visine i mase imali isti BMI a mogli bi da imaju 10% i 20% telesne masti i da izgledaju poprilicno razlicito jedan od drugog. da slikovitije opisem manjkavosti te mere - manje-vise svi muskarci koji se bave sportom koji ukljucuje iole ozbiljnije dizanje tegova ce preci taj granicni BMI za gojaznost koji iznosi 24-25 a da nisu ni priblizno gojazni.

sk

pre 8 godina

Citajuci komentare zakljucujem:
1.da smo mi srbi duboko iskompleksiran narod
2. da razlicitih ukusa ima koliko i ljudi
3. da je fizicki izgled jako bitan pri odabiru partnera
4. da smo u skladu sa tim nadasve povrsni
Nikada mi nije palo na pamet da nekome komentarisem fizicki izgled i dajem svoj sud o tome, a da ta osoba to od mene nije trazila i da uz to nismo dovoljno bliski, pa da taj moj sud ima neko relevantno znacenje. Takodje, ljude prihvatam kao potpuno razlicite jedinke, u tome i jeste lepota, i mogu samo komentarisati njihove postupke ili druge nefizicke karakteristike. Kao takva uglavnom sam i bila okruzena slicnim ljudima, kojima fizicki izgled apsolutno nije najbitniji, i kojima nije padalo na pamet da ljude ocenjuju ili odbacuju na osnovu izgleda. Bas zbog toga se nikad nisam ni pecala na eventualne tudje komentare na racun svog izgleda. To je samo znak njihove nesigurnosti, nekulture i povrsnosti, pogotovo ukoliko se ne poznajemo dovoljno dobro. Zar lepota i privlacnost ne dolazi od inventivnog duha, blistavog uma i osecaja za humor? Bar je tako kod mene. Koliko vam se puta desilo da se zaljubite u nekog ko i nije vas "tip" po fizickim kriterijumima i, obrnuto, da se razocarate u nekog fizicki idealnog, kad se pokaze da ta savrsena fasada krije jednu prazninu duha i uma?

NightSky

pre 8 godina

Kad god se ovde objavi slika neke stvarno zgodne manekenke,ima barem 10 komentara 'anoreksična','premršava','nemaš je za šta uhvatiti'...A onda u realnom životu,svaka cura koja ima malo viška ili prosto krupniju konstituciju bude vam debela.Šta hoćete vi momci u stvari?!

sandra

pre 8 godina

Djevojka je sasvim u pravu,ideal zenske ljepite se sveo na ogromne plasticne si*e,dupe i usne,nema definicije ljepote,nekome sam ja sa 155cm i 48 kg super gradjena,lijepa i sexi a neko me kao takvu nece ni pogledati,ljpota je u oku posmatraca