Razvedeni muškarac savetuje: Pazite na svoju ženu kao na kraljicu, a evo i zbog čega

Četvrtak, 25.02.2016.

10:15

Izvor: atma.hr

Razvedeni muškarac savetuje: Pazite na svoju ženu kao na kraljicu, a evo i zbog èega IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

104 Komentari

Sortiraj po:

in the closet

pre 8 godina

Veoma tuzno stanje sa muskarcima u Srbiji, sudeci po komentarima. Ako odete na originalan clanak, videcete muskarce koji normalno reaguju, neki se slazu, drugi dele svoje price iz braka i razvoda, treci pricaju kako im je tekst spasio brak, cetvrti pricaju kako su shvatili, zbog teksta, da ih partner tretira kao krpu i pitaju za savete, jednostavno normalni ljudi koji mogu svoje komplekse da stave na stranu da bi procitali i saslusali nekoga, bez patoloske projekcije sebe i svojih strahova i mana na drugoga.

Ovo sta muskaci rade po komentarima ovde, vredjanje zena kao citave grupe, vredjanje osobe koja je uopste pisala clanak, pasionirane proklamacije da njima ne pada na pamet da citaju, niti da se zene, ta kolicina odbojnosti prema zenama se jedino moze videti u veoma mizoginim gej krugovima. Jel ste vse privalili da ste gej, ili jos uvek sami sebe drzite u mraku?

Nelex

pre 8 godina

Muskarci su kao cetkica za zube. Zene sa njima sve dok traje magija zaljubljenosti i hemija. Kad to nestane, cesto ga zamene drugim, kao kad irtorosis staru cetkicu i zamenis je novom. Jer ako koriste staru, dobiju upalu desni i bolesti zuba. Zapravo nastaju problemi iz dosade od jednom se zapazaju nedostatci kod partnera. Pocinju sitne svadje i da ne nabrajam Jednostavno Smore se i hoce nest novo.

Jelka Smederevka

pre 8 godina

Gluposti. Sta ce mi jos jedna zena pored mene? Budi mi oslonac, voli me, postuj, kada ispadnem glupa protresi me za ramena, ne tapsi me po njima. Budi mi najbolji prijatelj, brat, ljubavnik, najiskreniji kriticar i najveca podrska. Isto to dobijas za uzvrat. I, da, ja kuvam, ti cepas drva, za ostalo se dogovaramo i to je to. Pa dokle izguramo :)

@Stojko

pre 8 godina

Inace, zasto zene teze odlaze od muskaraca koji ih samaraju, ako vec predlazete da ih pazimo?
(Stojko,)

Valjda zbog straha, ne (toliko) zbog ljubavi (kada je nasilje bas izrazeno)... Pretpostavljam da je tako u najvecem broju slucajeva..

Jelka Smederevka

pre 8 godina

Gluposti. Sta ce mi jos jedna zena pored mene? Budi mi oslonac, voli me, postuj, kada ispadnem glupa protresi me za ramena, ne tapsi me po njima. Budi mi najbolji prijatelj, brat, ljubavnik, najiskreniji kriticar i najveca podrska. Isto to dobijas za uzvrat. I, da, ja kuvam, ti cepas drva, za ostalo se dogovaramo i to je to. Pa dokle izguramo :)

Idila

pre 8 godina

zavidim ljudima koji nisu upali u zamku zvanu brak, još više zavidim onima koji su srećno zaljubljeni, a najviše onima kojima je ljubav uzvraćena

Naivni

pre 8 godina

Imam 48 godina, neoženjen (srećom), sa svim svojim bivšim devojkama sam i dalje odličan prijatelj. Uvek sam svaku silno voleo, držao kao malo vode na dlanu, činio sve da budu srećne, ponašao se skoro isto kao ovaj "idealni" i apsolutno svaka me je zbog toga ostavljala. Jednostavno, ženama je dosadno ako im pokažeš i dokažeš da ih obožavaš, ne posesivno, već onako kako treba. Nema veće istine od one pesme Olivera Mandića "Nije za nju..."
I sad, posle tolikih godina, kad su se zapatile sa decom u lošim brakovima, tri moje bivše su mi se ispovedile da su pogrešile i da su trebale da "ostanu" samnom ma šta da se desilo. Još uvek sam onaj isti romantik koji im ponekad pokloni neku pesmicu koju lično pišem (nisu neke, ali su od srca, bar), kupi neki sitan poklončić pažnje radi, uvek uputi kompliment i budem tu da ih saslušam i pružim podršku. One su odabrale svoj život, kakav je da je i, što je najgore, par njih žele da im budem ljubavnik, ali tu prekidam sve druge namere. Kad ste bile mlade ja sam vam bio dosadan, smešan, glup, kreten ili ne znam šta već, a sada vam treba upravo to od čega ste bežale??
E, takva žena je i pisala ovaj tekst. Imala je nekoga ko ju je voleo, ali joj to nije bilo zanimljivo, našla je nekog "uzbudljivog" kojem je ubrzo dosadila i sad bi da ovaj "uzbudljivi" radi ono što je radio onaj "dosadni" ali tako nešto nije moguće, p azato i sledi ovako suvoparan, šablonski tekst.
Ovo muškarac ne piše. Ni onaj ludo zaljubljen.

Cezar

pre 8 godina

Nije sve tako crno i belo.Nisu sve žene iste ima ih svakakvih i dobrih i loših netreba generalizovati brak i deliti savete jer je sve individualno od slučaja do slučaja.Oženiš se sa psihopatom pa budeš dobrica dok te ne uništi skroz,baš ti je savet na mestu bolje je razvesti se kada je skontaš.Naravno ovo važi i obrnuto t.j za žene kao i za muškarce jer u glavi nema razlike isti smo.Oženiš se i budeš dobar muž pa ako vidiš da ona nije dobra žena pokušaš da utičeš na nju lepim načinom i sa ljubavlju,kada shvatiš da ona ne želi da savija svoje grane prema tebi i da ne želi da se prilagođava kao ti njoj što se prilagođavaš da pronađete sebe kao jedan onda nema ništa od tog braka bolje idi dok je vreme da ne gubiš živce sa nekim ko te nezaslužuje.Očigledno da je članak napisao neko ko nije želeo da se prilagodi braku,žena nije htela da gubi vreme i otišla je ali to je samo jedan primer od hiljadu različitih primera nije primenjljiv za sve sudbine..Neko je dobar i fin muž ali oženio se sa problematičnom ženom pa mu džabe finoća i dobrota sve mora biti obostrano.

Gaga021

pre 8 godina

Sve ovo što je gospodin napisao je tačno, ali to bi trebalo biti uzajamno jer sve ono što je potrebno ženi i muškrcu je.Da, zaboravio je nešto, a to je da u stvarnom braku nepostoji savršena harmonija, zato i jeste stvaran!

Joc@

pre 8 godina

Sasvim je OK tekst. Promišljen. Doživljen. Otpaćen. Al’ se bojim da imamo velika predubeđenja da je neostvariv. A nije. Kada se dve zrele osobe udruže, redovno i ‘’udruga’’ (što bi rekli Hrvati) bude zrela. Čovek (ili možda žena, što reče 1 komentator, a što ne menja stvar) je postavio ideal kome možemo izabrati da stremimo, a ne moramo. Svako je slobodan da izabere kako će, pa kako mu bude. Ja sam mišljenja da je jedini prvi put poštovanja i poverenja, kao najvažnijih.

Belladonna

pre 8 godina

Kada bi ove savete videla moja svekrva, mislim da mu ni jedna kost ne bi ostala cela. Ona je jako tuzna sto je njen sin slican ovom coveku i jako je nervira sto njen sin voli. E da, ja sam njega zaprosila : )))

DMT

pre 8 godina

jedino sto mogu da kazem da po komentarima i po citanju sta je napisano da to sto je ovo neko pisao je zivo sranje i da je zensko a da je misko sta kao prvo zene kao netrebaju da se prilagode muzevima nego muzevi samo zenama ma daj sto seres bre kad tebi sig nije ni jasno sta je brakl to ti je zajednica u kojoj moraju jedan i dr da se prilagode jednim i drugim da bi bili srecni kako se kaze duboko u srcu i molim bez glupotsi i jeste to zena pisala posto nije ni znala kako da zadrzi svog muza a ne muz nju pozz

Stojko

pre 8 godina

Pazili, ne pazili, ako ona oce da ode, otici ce.
Inace, zasto zene teze odlaze od muskaraca koji ih samaraju, ako vec predlazete da ih pazimo?

Catwalk

pre 8 godina

Ja zaista ne znam sa kakvim ste vi ženama/muškarcima imali/e posla,ali osoba koja je pored vas je vaš i samo vaš izbor tako da ukoliko pljujete po toj osobi pljujete po sopstvenom izboru a na taj način nema suštinske veze među ljudima nego se sve svede na puko prepucavanje ko je kriv i ko je bolja osoba. A tu, nažalost, više nema ljubavi.

Lemi

pre 8 godina

Ovaj je bas imao vremena za razmisljanje. Moje iskustvo je drugacije. Dobro se t.....e, da vam "kraljica" ne ode sa dvorskom ludom.
(Mile, 25. februar 2016 16:02)

Je l' to - to? Dotle si dobacio? Nema nista dalje? Svaka cast.



Ako se malo zadubite,dajte sansu ideji da je ovaj tekst pisala zena, skoro ostavljena ili razvedena.

Bledo-plavi ženski rukopis

pre 8 godina

Da taj "sveže razvedeni muškarac" zaista ume da sroči ovakav tekst, ne bi ni bio sveže razveden već bi imao najmanje jednu srećnu ženu pored sebe, a možda i više od jedne :)

Zdrav brak počiva na ljubavi, a ljubav je kompleksno osećanje koje se ne da opisati, pogotovo ne kvazi-psihološkim, bombastičnim tekstovima.

nemam nista protiv

pre 8 godina

@ man

nemam nista protiv ali mladja zena je uvek pokazatelj straha od starosti, prolaznosti i smrti ; nema tu ljubavi i zaljubvljivanja, samo ljubav prema sebi, ali i ona je neuporedivo manja u odnosu na strah ...

Black hawk down

pre 8 godina

U braku vec skoro deceniju i ovo je samo delimicno tacno. Covek mora da ima svoj stav koji ce da postuje inaci ga niko ne ceni.Ne treba vredjati partnera ali ni dopustiti da te on ili ona pretvore u teglecu zivotinju. Emocionalna, duhovna ili intelektualna kompatibilnost su odnovni uslovi da bi partnerstvo preraslo u ljubav.

lola

pre 8 godina

Dosadno...Samo da muzevi shvate da smo to one iste mi koje su voleli, i onda kad starimo, kad lepota prolazi. Samo da shvate da ce zivot menjati i nas i njih, ali cemo to ipak ostati oni isti mi koji smo umeli da se gledamo zaljubljeno, delimo, smejemo se i glupiramo zajedno. Samo da shvate da cemo propadati brze ako nas ostave da se same borimo sa zivotom, da cemo postajati nesrecne i neraspolozene, da ce nas lepota i duhovitost brze napustati bez njihove podrske. Jednostavno.

x-man

pre 8 godina

Druze sve sto si rekao je istina,ali sve to ako im das na dlanu,one ce to iskoristiti! Zene ne vole dobre momkr i brizne,pazljive,da ih neko poznaje,da su razumni i pazljivi prema njima...zene vole sve sto nike normlano,i sto u njima budi neko pitanje i misteriju! Cast izuzetcima...

Pedu

pre 8 godina

Sve sambja tako radio, i na kraju opet nisam bio dovoljno dobar.
Kad mi je pukao film, i kad sam progovorio o svemu sto mi smeta, onda "sam se promenio, i ne može više da me prepozna".
Uskoro će i razvod.

D

pre 8 godina

Ne daj Boze da se srpski muskarac zamisli oko bilo cega osim sta ima za rucak.Poenta ovog teksta je da primetis da u braku ima jos jedna osoba osim tebe.Da je ponekad sagledss i u okviru njenih zelja i potreba,a ne samo svojih.Neko ovde pise"zene pokazu svoje pravo lice,pa sve propadne".Pa valjda i vi pokazete svoje lice u tom braku.Najcesce su odnosi samo ogledalo onoga kakvi smo jedni prema drugima,tj ako samo pitas za krpu i corbu dobices samo to i ne ocekuj da ti se zena zbog toga osmehuje i da cvrkuce,ako nisi sd za to ni potrudio.To vazi i suprotno i zene treba da se trude oko svojih muzeva,ali im od posla,kuvanja i spremanja oatane malo vremena za to.

Schomi

pre 8 godina

Po meni, pored ljubavi za uspesnu vezu najvaznije je uzajamno postovanje. A hoce li zena postovati muskarca koji se bude pridrzavao svih ovih saveta, procenite sami. Ja licno mislim da ce ga postovati koliko i svoj otirac za cipele.

scepanmali

pre 8 godina

Nisam procitao tekst, samo naslov. Mozga imam, hvala meni(ne bogu) jer sam se trudio da ucim i iz tudjih i iz svojih gresaka. Samo da kazem da se trudim da sa svojom zenom imam kvalitetan odnos i da cu uvek tome stremiti, jer je zasluzila i uvek bila tu, uz mene i trudila se. Zato ja njoj pruzam sve sto mogu. Svadje, naravno. Bez toga nijedan brak ne uspeva jer se tad kaze sve i onda prelazimo na drugi korak, rad na greskama i ispravljanju izrecenih cinjenica. Reciprocitet je kljuc. 11 godina, hvala lepo...

iggy

pre 8 godina

Ovo je pisao bedni samosažaljivi njokac. Zato ga i otkačila. Listu koju nam potura mu je ona dostavila, da ima čime da se preokupira da se ne bi rokno.

Znalac

pre 8 godina

Sve smo ovo nabrojano radili, i jos vise: nosili kolace, pisali pesme, pravili od sebe budale da ozarimo snuzdena zenska lica, itd, itd...

A onda, jednog neizbeznog dana shvatis PRAVU PRIRODU ZENE... da Zena nije nista od onog sto si ti zamisljao, cemu si se nadao, o cemu si sanjao budan, u bajkama citao... nista od onog cime su ti mozak kljukali, cime su te indoktrinirali... i automatski izgubis POVOD/UZROK za ovakvo ponasanje pa jednostavno prestanes tako da se ponasas.

Imam kontakte sa novom generacijom mladica... vidim da su oni mnogo napredniji i pametniji i da vec kao tinejdzeri VIDE KAKO STOJE STVARI... cak ne moram ni da im objanjavam, znaju sami...

Tako da -nece se vratiti takvo tzv. "Đ(!)entlmensko" ponasanje iz prostog razloga jer je izgubilo svrhu i svoj osnovni UZROK/POVOD. Svet napreduje!

ja

pre 8 godina

Recept za svaku uspesnu vezu i brak - postuj nju ali postuj i sebe, ne trebas biti uvek dobar prema njoj vec uvek trebas imati dozu drskosti i bezobrazluka

Zene te nece postovati niti ceniti ako si dobrica i radis sve sto ti kazu. Koliko god pricaju kako zele da budu samostalne i mocne, istina je da zene ZELE da budu podredjene, da vide da si ti musko i da tvoja rec bude poslednja

bas se nalupeta

pre 8 godina

@ Goga

Nemoj samo da places, molim te ... Tebe su sigurno od malih nogu vaspitavali po sistemu roze i plavo i samim tim vise ''zeznuli'' roditelji nego partner;

lepard

pre 8 godina

sve ovo i zene da rade i opet bi bilo razvoda - nije te ostavila sto nesto nisi radio, vec se jednostavno pokazalo da joj nisi dovoljno dobar, da ona hoce drugacije i samo bi je gusio tom promenom na fino.
Isto je i u obrnutom smeru

Marijin Sinisa

pre 8 godina

Prijatelju, mozes da budes divan covek I pun razumevanja ali uvek onaj drugi ce je bolje razumeti I podrzati, na to zene padaju. Zato ste se I raspali.

djolefrankfurt

pre 8 godina

kakve zene zenidba...srecno razveden i uzivam.dole me pitaju kada imam nameru da se zenim ? u nekom 5-om zivotu.zelim samo mir samo mog sina i kraj.ako neka dodje koja je ok (veoma mala verovatnoca) ok ako ne jos bolje.nikada mi nisu bili jasni ljudi koji se zaljube i od sebe prave teske budale zakace se za neku ko pijan plota posle kuknjava a nista nije vecno!

man

pre 8 godina

Muškarac vremenom ne gubi vrednost ako stekne resruse, može opet lako da se oženi posle razvoda mladjom čak i u srednjim godinama. Ne treba očajavati, kad vam deca malo stasaju, nadjite mladju i osnujte novu porodicu.

cobo

pre 8 godina

I sad meni igrac koji je promasio gol prica kako se
daju golovi.Kad si takav sveznalca sto ti se to desilo?Zene su dosadne! Ne okrece se zemlja oko njih,nisu muskarci za eksperimente .
Pre nego sto ispunim 144
tacke radije cu ziveti sam.
Moj credo ako pasemo,pasemo-ne pasemo,ne pasemo.
Trazi bolje,ne trazim da se menjas,ne trazi da se menjam.Svaki loncic nadje poklopcic.Po ovome bi bilo kad se vencas ,ajde na terapiju da se promenes.
Vic!

Vuki

pre 8 godina

iskren da Vam budem,tekst nisam procitao vec samo naslov..uz pretpostavku da cu zvuciti pretenciozno,ali naslov mi je zaista dovoljan bio.
ljudi su teski danas jako,ja prvi,evo priznajem..tesko da cu ikada stupiti u brak i osnovati porodicu,ne zato sto sam ubedjenja kao vecina muskaraca u Srbiji(zene su sponzoruse,zene su vestice,zene su ovo,zene su ono),vec jednostavno nisam za to,zasto da nekom unistim zivot? ne trebaju sebicni i samozivi ljudi da imaju porodicu i decu,jednostavno nije u redu,kasnije ce doci jos veci problemi..uvek sve dodje na naplatu ;)
Nikakve velike probleme nemam,bio sam povredjivan,povredjivao sam,mos' misliti,mehanizam,zivot,nazovite kako hocete..iz vise nego normalne porodice sam,lepog izgleda(drugi kazu),dobrih primanja i dobrog socijalnog statusa..mozda sam i uz previse ljubavi rastao(verovatno su sebicluk i samozivost na neki nacin i nastali od toga).
Brak je lepa stvar ako tako stvarno mislite i ako to zelite,i ako nadjete osobu naravno..ne treba ruzno pricati o nicijem zivotnom izboru i putu,mozete samo da se slazete ili ne..
Jedan je zivot,zivite ga kako vi mislite da treba,nemojte previse slusati laprdanja drugih ljudi..i najvaznije je da budete iskreni i na cisto sa sobom,posle ce sve vec lakse ici..ne lako,ali lakse :)
Pozdrav svima,nemojte da se mrzite i koljete :)

Goga

pre 8 godina

Ovo je pola od onoga sto zene cine da sacuvaju ljubav i brak.. Svaka cast da je jedan muskarac priznao da je imao greske u braku i da je shvatio gde je gresio. Nije sustina dragi moji muskarci, ozeniti se, stvoriti porodicu i zavrsena stvar.Da li ste svesni koliko Vas je u braku zaboravilo da pored sebe ima nezno zensko stvorenje, kome je potrebna ljubav, pored toga sto Vam je kuvarica, spremacica, dadilja i sve sto joj jos ide u opisu posla , kao majke , zene , snaje.. Ili sta ce nama vise ljubav, zar ne? Pa nije bas tako...Svaka cas ovom g-dinu.. Apsolutno nista nije pogresno napisao..

mostarac

pre 8 godina

Ovo neki pokajnik? Ona je bila bezgrešna? Ove savjete mogu protumačiti samo kao "kako usrećiti razmaženo dijete". Tu nema uspjeha jer ljubav nije samo davanje. Ljubav je uzimanje i davanje.
Već 20 godina sam u braku, imamo dvoje već poodrasle djece. Je li uvijek sve bilo idealno? Naravno da nije. Jesmo li se svađali? Naravno da jesmo. Brak u kojem jedna strana šuti i samo sluša drugu stranu, nije brak. To je robija. Svako treba da brani svoje stavove. Naprijed se može samo otvorenih karata.

Sinan Dakic

pre 8 godina

Dzaba ti to sve.Nema niko energiju toliko da 24 sata robuje nekim stereotipimai laznim nadama.Treba ziveti.Mozda ti je ovako i bolje.Ostavila bi te svakako.

joja

pre 8 godina

Ajde sve i da kazem da je lepo to sto je napisano, ali da bi se neko ovako ponasao potrebno je da vodi zivot u potpunoj harmoniji i bez ikakvih problema. Ovako, normalan covek koji nadasve nema ni priblizno para za normalan zivot, ne treba da se bavi ovim utopijskim razmisljanjem.

ovo je isuvise idilicno

pre 8 godina

Sumnjam da bilo koji rayvedeni muskarac zali sto se razveo, bas kao sto se razvedena zena ne kaje zbog razvoda. I sve sto je navedeno i kada u braku izostane , nije razlog za razvod. Uglavnom se razvode osobe koje su se greskom i srele i upustile u brak , odnosneo osobe koje su dva potpuno razlicita sveta , ne mora znaciti da bilo koje od njih nije OK , ali na svoj nacin, zajedno nikako.

maja

pre 8 godina

Fali vam stavka i "Ako vaša žena ne voli vašu porodicu treba da ih se odreknete, da zaboravite na oca, majku, sestru, brata, jer samo tako vaša će žena biti srećna jer će vas zauvek 'vezati' za sebe (i isprati vam mozak)... jer to je, za ime Boga, za vaše dobro. Ko će da Vam otvori očo ako neće vaša žena"...

Dott

pre 8 godina

Prijatelju,
očigledno je da nemaš iskustva u muško-ženskim odnosima, međutim za iznalaženje najboljeg modusa za odnos sa ženama nije dovoljno samo iskustvo, jer život je krtak da bi ga pribavio u dovoljnoj meri. Pored iskustva, potreban je i dubok rezon i spoj svega doživljenog sa njima.
Tako, imaš uspešnih brakova u kojima je muškarac potpuno samoživ i bez osećaja, kao i onih u kojima muškarac suprugu drži kao malo vode na dlanu, a onda imaš i neuspelih brakova u kojima se muškarci jednako ponašaju u predhodna dva primera.
Takodje ima uspešnih i neuspešnih brakova u kojima muškarci sve to brižno doziraju, da bi na kraju shvatio da to uopšte nije ključno za uspeh jednog braka.
Problem je u tome što žene u suštini ne znaju šta hoće, jer zamisli da znaju, daš im šta hoće i mirna bačka do kraja života!? E pa ne biva tako, niti je dobro da tako bude, jer muškarac pošto bi zadovoljio sve potrebe žene, tu bi i njegove ambicije stvaranja u životu stale, samim tim i stao bi napredak civilizacije.
Znači suštinski je važno za napredak civilizacije i tehnologije planete upravo to što žena ne zna šta hoće.
Veruj razvode se i lepi pametni bogati i potentni.
Zaključak je da treba biti onakav kakav jesi po svojoj prirodi, ne glumiti nekog drugog u koga će se ona zaljubiti a onda se polako vratiti u svoju čauru u kojoj vas ona više ne prepoznaje.

mostarac

pre 8 godina

Ovo neki pokajnik? Ona je bila bezgrešna? Ove savjete mogu protumačiti samo kao "kako usrećiti razmaženo dijete". Tu nema uspjeha jer ljubav nije samo davanje. Ljubav je uzimanje i davanje.
Već 20 godina sam u braku, imamo dvoje već poodrasle djece. Je li uvijek sve bilo idealno? Naravno da nije. Jesmo li se svađali? Naravno da jesmo. Brak u kojem jedna strana šuti i samo sluša drugu stranu, nije brak. To je robija. Svako treba da brani svoje stavove. Naprijed se može samo otvorenih karata.

Goga

pre 8 godina

Ovo je pola od onoga sto zene cine da sacuvaju ljubav i brak.. Svaka cast da je jedan muskarac priznao da je imao greske u braku i da je shvatio gde je gresio. Nije sustina dragi moji muskarci, ozeniti se, stvoriti porodicu i zavrsena stvar.Da li ste svesni koliko Vas je u braku zaboravilo da pored sebe ima nezno zensko stvorenje, kome je potrebna ljubav, pored toga sto Vam je kuvarica, spremacica, dadilja i sve sto joj jos ide u opisu posla , kao majke , zene , snaje.. Ili sta ce nama vise ljubav, zar ne? Pa nije bas tako...Svaka cas ovom g-dinu.. Apsolutno nista nije pogresno napisao..

Vuki

pre 8 godina

iskren da Vam budem,tekst nisam procitao vec samo naslov..uz pretpostavku da cu zvuciti pretenciozno,ali naslov mi je zaista dovoljan bio.
ljudi su teski danas jako,ja prvi,evo priznajem..tesko da cu ikada stupiti u brak i osnovati porodicu,ne zato sto sam ubedjenja kao vecina muskaraca u Srbiji(zene su sponzoruse,zene su vestice,zene su ovo,zene su ono),vec jednostavno nisam za to,zasto da nekom unistim zivot? ne trebaju sebicni i samozivi ljudi da imaju porodicu i decu,jednostavno nije u redu,kasnije ce doci jos veci problemi..uvek sve dodje na naplatu ;)
Nikakve velike probleme nemam,bio sam povredjivan,povredjivao sam,mos' misliti,mehanizam,zivot,nazovite kako hocete..iz vise nego normalne porodice sam,lepog izgleda(drugi kazu),dobrih primanja i dobrog socijalnog statusa..mozda sam i uz previse ljubavi rastao(verovatno su sebicluk i samozivost na neki nacin i nastali od toga).
Brak je lepa stvar ako tako stvarno mislite i ako to zelite,i ako nadjete osobu naravno..ne treba ruzno pricati o nicijem zivotnom izboru i putu,mozete samo da se slazete ili ne..
Jedan je zivot,zivite ga kako vi mislite da treba,nemojte previse slusati laprdanja drugih ljudi..i najvaznije je da budete iskreni i na cisto sa sobom,posle ce sve vec lakse ici..ne lako,ali lakse :)
Pozdrav svima,nemojte da se mrzite i koljete :)

maja

pre 8 godina

Fali vam stavka i "Ako vaša žena ne voli vašu porodicu treba da ih se odreknete, da zaboravite na oca, majku, sestru, brata, jer samo tako vaša će žena biti srećna jer će vas zauvek 'vezati' za sebe (i isprati vam mozak)... jer to je, za ime Boga, za vaše dobro. Ko će da Vam otvori očo ako neće vaša žena"...

Pedu

pre 8 godina

Sve sambja tako radio, i na kraju opet nisam bio dovoljno dobar.
Kad mi je pukao film, i kad sam progovorio o svemu sto mi smeta, onda "sam se promenio, i ne može više da me prepozna".
Uskoro će i razvod.

cobo

pre 8 godina

I sad meni igrac koji je promasio gol prica kako se
daju golovi.Kad si takav sveznalca sto ti se to desilo?Zene su dosadne! Ne okrece se zemlja oko njih,nisu muskarci za eksperimente .
Pre nego sto ispunim 144
tacke radije cu ziveti sam.
Moj credo ako pasemo,pasemo-ne pasemo,ne pasemo.
Trazi bolje,ne trazim da se menjas,ne trazi da se menjam.Svaki loncic nadje poklopcic.Po ovome bi bilo kad se vencas ,ajde na terapiju da se promenes.
Vic!

D

pre 8 godina

Ne daj Boze da se srpski muskarac zamisli oko bilo cega osim sta ima za rucak.Poenta ovog teksta je da primetis da u braku ima jos jedna osoba osim tebe.Da je ponekad sagledss i u okviru njenih zelja i potreba,a ne samo svojih.Neko ovde pise"zene pokazu svoje pravo lice,pa sve propadne".Pa valjda i vi pokazete svoje lice u tom braku.Najcesce su odnosi samo ogledalo onoga kakvi smo jedni prema drugima,tj ako samo pitas za krpu i corbu dobices samo to i ne ocekuj da ti se zena zbog toga osmehuje i da cvrkuce,ako nisi sd za to ni potrudio.To vazi i suprotno i zene treba da se trude oko svojih muzeva,ali im od posla,kuvanja i spremanja oatane malo vremena za to.

Schomi

pre 8 godina

Po meni, pored ljubavi za uspesnu vezu najvaznije je uzajamno postovanje. A hoce li zena postovati muskarca koji se bude pridrzavao svih ovih saveta, procenite sami. Ja licno mislim da ce ga postovati koliko i svoj otirac za cipele.

iggy

pre 8 godina

Ovo je pisao bedni samosažaljivi njokac. Zato ga i otkačila. Listu koju nam potura mu je ona dostavila, da ima čime da se preokupira da se ne bi rokno.

Catwalk

pre 8 godina

Ja zaista ne znam sa kakvim ste vi ženama/muškarcima imali/e posla,ali osoba koja je pored vas je vaš i samo vaš izbor tako da ukoliko pljujete po toj osobi pljujete po sopstvenom izboru a na taj način nema suštinske veze među ljudima nego se sve svede na puko prepucavanje ko je kriv i ko je bolja osoba. A tu, nažalost, više nema ljubavi.

scepanmali

pre 8 godina

Nisam procitao tekst, samo naslov. Mozga imam, hvala meni(ne bogu) jer sam se trudio da ucim i iz tudjih i iz svojih gresaka. Samo da kazem da se trudim da sa svojom zenom imam kvalitetan odnos i da cu uvek tome stremiti, jer je zasluzila i uvek bila tu, uz mene i trudila se. Zato ja njoj pruzam sve sto mogu. Svadje, naravno. Bez toga nijedan brak ne uspeva jer se tad kaze sve i onda prelazimo na drugi korak, rad na greskama i ispravljanju izrecenih cinjenica. Reciprocitet je kljuc. 11 godina, hvala lepo...

ovo je isuvise idilicno

pre 8 godina

Sumnjam da bilo koji rayvedeni muskarac zali sto se razveo, bas kao sto se razvedena zena ne kaje zbog razvoda. I sve sto je navedeno i kada u braku izostane , nije razlog za razvod. Uglavnom se razvode osobe koje su se greskom i srele i upustile u brak , odnosneo osobe koje su dva potpuno razlicita sveta , ne mora znaciti da bilo koje od njih nije OK , ali na svoj nacin, zajedno nikako.

Lemi

pre 8 godina

Ovaj je bas imao vremena za razmisljanje. Moje iskustvo je drugacije. Dobro se t.....e, da vam "kraljica" ne ode sa dvorskom ludom.
(Mile, 25. februar 2016 16:02)

Je l' to - to? Dotle si dobacio? Nema nista dalje? Svaka cast.



Ako se malo zadubite,dajte sansu ideji da je ovaj tekst pisala zena, skoro ostavljena ili razvedena.

ja

pre 8 godina

Recept za svaku uspesnu vezu i brak - postuj nju ali postuj i sebe, ne trebas biti uvek dobar prema njoj vec uvek trebas imati dozu drskosti i bezobrazluka

Zene te nece postovati niti ceniti ako si dobrica i radis sve sto ti kazu. Koliko god pricaju kako zele da budu samostalne i mocne, istina je da zene ZELE da budu podredjene, da vide da si ti musko i da tvoja rec bude poslednja

Sinan Dakic

pre 8 godina

Dzaba ti to sve.Nema niko energiju toliko da 24 sata robuje nekim stereotipimai laznim nadama.Treba ziveti.Mozda ti je ovako i bolje.Ostavila bi te svakako.

Dott

pre 8 godina

Prijatelju,
očigledno je da nemaš iskustva u muško-ženskim odnosima, međutim za iznalaženje najboljeg modusa za odnos sa ženama nije dovoljno samo iskustvo, jer život je krtak da bi ga pribavio u dovoljnoj meri. Pored iskustva, potreban je i dubok rezon i spoj svega doživljenog sa njima.
Tako, imaš uspešnih brakova u kojima je muškarac potpuno samoživ i bez osećaja, kao i onih u kojima muškarac suprugu drži kao malo vode na dlanu, a onda imaš i neuspelih brakova u kojima se muškarci jednako ponašaju u predhodna dva primera.
Takodje ima uspešnih i neuspešnih brakova u kojima muškarci sve to brižno doziraju, da bi na kraju shvatio da to uopšte nije ključno za uspeh jednog braka.
Problem je u tome što žene u suštini ne znaju šta hoće, jer zamisli da znaju, daš im šta hoće i mirna bačka do kraja života!? E pa ne biva tako, niti je dobro da tako bude, jer muškarac pošto bi zadovoljio sve potrebe žene, tu bi i njegove ambicije stvaranja u životu stale, samim tim i stao bi napredak civilizacije.
Znači suštinski je važno za napredak civilizacije i tehnologije planete upravo to što žena ne zna šta hoće.
Veruj razvode se i lepi pametni bogati i potentni.
Zaključak je da treba biti onakav kakav jesi po svojoj prirodi, ne glumiti nekog drugog u koga će se ona zaljubiti a onda se polako vratiti u svoju čauru u kojoj vas ona više ne prepoznaje.

Marijin Sinisa

pre 8 godina

Prijatelju, mozes da budes divan covek I pun razumevanja ali uvek onaj drugi ce je bolje razumeti I podrzati, na to zene padaju. Zato ste se I raspali.

Znalac

pre 8 godina

Sve smo ovo nabrojano radili, i jos vise: nosili kolace, pisali pesme, pravili od sebe budale da ozarimo snuzdena zenska lica, itd, itd...

A onda, jednog neizbeznog dana shvatis PRAVU PRIRODU ZENE... da Zena nije nista od onog sto si ti zamisljao, cemu si se nadao, o cemu si sanjao budan, u bajkama citao... nista od onog cime su ti mozak kljukali, cime su te indoktrinirali... i automatski izgubis POVOD/UZROK za ovakvo ponasanje pa jednostavno prestanes tako da se ponasas.

Imam kontakte sa novom generacijom mladica... vidim da su oni mnogo napredniji i pametniji i da vec kao tinejdzeri VIDE KAKO STOJE STVARI... cak ne moram ni da im objanjavam, znaju sami...

Tako da -nece se vratiti takvo tzv. "Đ(!)entlmensko" ponasanje iz prostog razloga jer je izgubilo svrhu i svoj osnovni UZROK/POVOD. Svet napreduje!

djolefrankfurt

pre 8 godina

kakve zene zenidba...srecno razveden i uzivam.dole me pitaju kada imam nameru da se zenim ? u nekom 5-om zivotu.zelim samo mir samo mog sina i kraj.ako neka dodje koja je ok (veoma mala verovatnoca) ok ako ne jos bolje.nikada mi nisu bili jasni ljudi koji se zaljube i od sebe prave teske budale zakace se za neku ko pijan plota posle kuknjava a nista nije vecno!

Bledo-plavi ženski rukopis

pre 8 godina

Da taj "sveže razvedeni muškarac" zaista ume da sroči ovakav tekst, ne bi ni bio sveže razveden već bi imao najmanje jednu srećnu ženu pored sebe, a možda i više od jedne :)

Zdrav brak počiva na ljubavi, a ljubav je kompleksno osećanje koje se ne da opisati, pogotovo ne kvazi-psihološkim, bombastičnim tekstovima.

joja

pre 8 godina

Ajde sve i da kazem da je lepo to sto je napisano, ali da bi se neko ovako ponasao potrebno je da vodi zivot u potpunoj harmoniji i bez ikakvih problema. Ovako, normalan covek koji nadasve nema ni priblizno para za normalan zivot, ne treba da se bavi ovim utopijskim razmisljanjem.

lepard

pre 8 godina

sve ovo i zene da rade i opet bi bilo razvoda - nije te ostavila sto nesto nisi radio, vec se jednostavno pokazalo da joj nisi dovoljno dobar, da ona hoce drugacije i samo bi je gusio tom promenom na fino.
Isto je i u obrnutom smeru

Black hawk down

pre 8 godina

U braku vec skoro deceniju i ovo je samo delimicno tacno. Covek mora da ima svoj stav koji ce da postuje inaci ga niko ne ceni.Ne treba vredjati partnera ali ni dopustiti da te on ili ona pretvore u teglecu zivotinju. Emocionalna, duhovna ili intelektualna kompatibilnost su odnovni uslovi da bi partnerstvo preraslo u ljubav.

lola

pre 8 godina

Dosadno...Samo da muzevi shvate da smo to one iste mi koje su voleli, i onda kad starimo, kad lepota prolazi. Samo da shvate da ce zivot menjati i nas i njih, ali cemo to ipak ostati oni isti mi koji smo umeli da se gledamo zaljubljeno, delimo, smejemo se i glupiramo zajedno. Samo da shvate da cemo propadati brze ako nas ostave da se same borimo sa zivotom, da cemo postajati nesrecne i neraspolozene, da ce nas lepota i duhovitost brze napustati bez njihove podrske. Jednostavno.

man

pre 8 godina

Muškarac vremenom ne gubi vrednost ako stekne resruse, može opet lako da se oženi posle razvoda mladjom čak i u srednjim godinama. Ne treba očajavati, kad vam deca malo stasaju, nadjite mladju i osnujte novu porodicu.

x-man

pre 8 godina

Druze sve sto si rekao je istina,ali sve to ako im das na dlanu,one ce to iskoristiti! Zene ne vole dobre momkr i brizne,pazljive,da ih neko poznaje,da su razumni i pazljivi prema njima...zene vole sve sto nike normlano,i sto u njima budi neko pitanje i misteriju! Cast izuzetcima...

bas se nalupeta

pre 8 godina

@ Goga

Nemoj samo da places, molim te ... Tebe su sigurno od malih nogu vaspitavali po sistemu roze i plavo i samim tim vise ''zeznuli'' roditelji nego partner;

Naivni

pre 8 godina

Imam 48 godina, neoženjen (srećom), sa svim svojim bivšim devojkama sam i dalje odličan prijatelj. Uvek sam svaku silno voleo, držao kao malo vode na dlanu, činio sve da budu srećne, ponašao se skoro isto kao ovaj "idealni" i apsolutno svaka me je zbog toga ostavljala. Jednostavno, ženama je dosadno ako im pokažeš i dokažeš da ih obožavaš, ne posesivno, već onako kako treba. Nema veće istine od one pesme Olivera Mandića "Nije za nju..."
I sad, posle tolikih godina, kad su se zapatile sa decom u lošim brakovima, tri moje bivše su mi se ispovedile da su pogrešile i da su trebale da "ostanu" samnom ma šta da se desilo. Još uvek sam onaj isti romantik koji im ponekad pokloni neku pesmicu koju lično pišem (nisu neke, ali su od srca, bar), kupi neki sitan poklončić pažnje radi, uvek uputi kompliment i budem tu da ih saslušam i pružim podršku. One su odabrale svoj život, kakav je da je i, što je najgore, par njih žele da im budem ljubavnik, ali tu prekidam sve druge namere. Kad ste bile mlade ja sam vam bio dosadan, smešan, glup, kreten ili ne znam šta već, a sada vam treba upravo to od čega ste bežale??
E, takva žena je i pisala ovaj tekst. Imala je nekoga ko ju je voleo, ali joj to nije bilo zanimljivo, našla je nekog "uzbudljivog" kojem je ubrzo dosadila i sad bi da ovaj "uzbudljivi" radi ono što je radio onaj "dosadni" ali tako nešto nije moguće, p azato i sledi ovako suvoparan, šablonski tekst.
Ovo muškarac ne piše. Ni onaj ludo zaljubljen.

nemam nista protiv

pre 8 godina

@ man

nemam nista protiv ali mladja zena je uvek pokazatelj straha od starosti, prolaznosti i smrti ; nema tu ljubavi i zaljubvljivanja, samo ljubav prema sebi, ali i ona je neuporedivo manja u odnosu na strah ...

Cezar

pre 8 godina

Nije sve tako crno i belo.Nisu sve žene iste ima ih svakakvih i dobrih i loših netreba generalizovati brak i deliti savete jer je sve individualno od slučaja do slučaja.Oženiš se sa psihopatom pa budeš dobrica dok te ne uništi skroz,baš ti je savet na mestu bolje je razvesti se kada je skontaš.Naravno ovo važi i obrnuto t.j za žene kao i za muškarce jer u glavi nema razlike isti smo.Oženiš se i budeš dobar muž pa ako vidiš da ona nije dobra žena pokušaš da utičeš na nju lepim načinom i sa ljubavlju,kada shvatiš da ona ne želi da savija svoje grane prema tebi i da ne želi da se prilagođava kao ti njoj što se prilagođavaš da pronađete sebe kao jedan onda nema ništa od tog braka bolje idi dok je vreme da ne gubiš živce sa nekim ko te nezaslužuje.Očigledno da je članak napisao neko ko nije želeo da se prilagodi braku,žena nije htela da gubi vreme i otišla je ali to je samo jedan primer od hiljadu različitih primera nije primenjljiv za sve sudbine..Neko je dobar i fin muž ali oženio se sa problematičnom ženom pa mu džabe finoća i dobrota sve mora biti obostrano.

Jelka Smederevka

pre 8 godina

Gluposti. Sta ce mi jos jedna zena pored mene? Budi mi oslonac, voli me, postuj, kada ispadnem glupa protresi me za ramena, ne tapsi me po njima. Budi mi najbolji prijatelj, brat, ljubavnik, najiskreniji kriticar i najveca podrska. Isto to dobijas za uzvrat. I, da, ja kuvam, ti cepas drva, za ostalo se dogovaramo i to je to. Pa dokle izguramo :)

Idila

pre 8 godina

zavidim ljudima koji nisu upali u zamku zvanu brak, još više zavidim onima koji su srećno zaljubljeni, a najviše onima kojima je ljubav uzvraćena

Gaga021

pre 8 godina

Sve ovo što je gospodin napisao je tačno, ali to bi trebalo biti uzajamno jer sve ono što je potrebno ženi i muškrcu je.Da, zaboravio je nešto, a to je da u stvarnom braku nepostoji savršena harmonija, zato i jeste stvaran!

Belladonna

pre 8 godina

Kada bi ove savete videla moja svekrva, mislim da mu ni jedna kost ne bi ostala cela. Ona je jako tuzna sto je njen sin slican ovom coveku i jako je nervira sto njen sin voli. E da, ja sam njega zaprosila : )))

Joc@

pre 8 godina

Sasvim je OK tekst. Promišljen. Doživljen. Otpaćen. Al’ se bojim da imamo velika predubeđenja da je neostvariv. A nije. Kada se dve zrele osobe udruže, redovno i ‘’udruga’’ (što bi rekli Hrvati) bude zrela. Čovek (ili možda žena, što reče 1 komentator, a što ne menja stvar) je postavio ideal kome možemo izabrati da stremimo, a ne moramo. Svako je slobodan da izabere kako će, pa kako mu bude. Ja sam mišljenja da je jedini prvi put poštovanja i poverenja, kao najvažnijih.

@Stojko

pre 8 godina

Inace, zasto zene teze odlaze od muskaraca koji ih samaraju, ako vec predlazete da ih pazimo?
(Stojko,)

Valjda zbog straha, ne (toliko) zbog ljubavi (kada je nasilje bas izrazeno)... Pretpostavljam da je tako u najvecem broju slucajeva..

Stojko

pre 8 godina

Pazili, ne pazili, ako ona oce da ode, otici ce.
Inace, zasto zene teze odlaze od muskaraca koji ih samaraju, ako vec predlazete da ih pazimo?

DMT

pre 8 godina

jedino sto mogu da kazem da po komentarima i po citanju sta je napisano da to sto je ovo neko pisao je zivo sranje i da je zensko a da je misko sta kao prvo zene kao netrebaju da se prilagode muzevima nego muzevi samo zenama ma daj sto seres bre kad tebi sig nije ni jasno sta je brakl to ti je zajednica u kojoj moraju jedan i dr da se prilagode jednim i drugim da bi bili srecni kako se kaze duboko u srcu i molim bez glupotsi i jeste to zena pisala posto nije ni znala kako da zadrzi svog muza a ne muz nju pozz

Jelka Smederevka

pre 8 godina

Gluposti. Sta ce mi jos jedna zena pored mene? Budi mi oslonac, voli me, postuj, kada ispadnem glupa protresi me za ramena, ne tapsi me po njima. Budi mi najbolji prijatelj, brat, ljubavnik, najiskreniji kriticar i najveca podrska. Isto to dobijas za uzvrat. I, da, ja kuvam, ti cepas drva, za ostalo se dogovaramo i to je to. Pa dokle izguramo :)

in the closet

pre 8 godina

Veoma tuzno stanje sa muskarcima u Srbiji, sudeci po komentarima. Ako odete na originalan clanak, videcete muskarce koji normalno reaguju, neki se slazu, drugi dele svoje price iz braka i razvoda, treci pricaju kako im je tekst spasio brak, cetvrti pricaju kako su shvatili, zbog teksta, da ih partner tretira kao krpu i pitaju za savete, jednostavno normalni ljudi koji mogu svoje komplekse da stave na stranu da bi procitali i saslusali nekoga, bez patoloske projekcije sebe i svojih strahova i mana na drugoga.

Ovo sta muskaci rade po komentarima ovde, vredjanje zena kao citave grupe, vredjanje osobe koja je uopste pisala clanak, pasionirane proklamacije da njima ne pada na pamet da citaju, niti da se zene, ta kolicina odbojnosti prema zenama se jedino moze videti u veoma mizoginim gej krugovima. Jel ste vse privalili da ste gej, ili jos uvek sami sebe drzite u mraku?

Nelex

pre 8 godina

Muskarci su kao cetkica za zube. Zene sa njima sve dok traje magija zaljubljenosti i hemija. Kad to nestane, cesto ga zamene drugim, kao kad irtorosis staru cetkicu i zamenis je novom. Jer ako koriste staru, dobiju upalu desni i bolesti zuba. Zapravo nastaju problemi iz dosade od jednom se zapazaju nedostatci kod partnera. Pocinju sitne svadje i da ne nabrajam Jednostavno Smore se i hoce nest novo.

ja

pre 8 godina

Recept za svaku uspesnu vezu i brak - postuj nju ali postuj i sebe, ne trebas biti uvek dobar prema njoj vec uvek trebas imati dozu drskosti i bezobrazluka

Zene te nece postovati niti ceniti ako si dobrica i radis sve sto ti kazu. Koliko god pricaju kako zele da budu samostalne i mocne, istina je da zene ZELE da budu podredjene, da vide da si ti musko i da tvoja rec bude poslednja

Goga

pre 8 godina

Ovo je pola od onoga sto zene cine da sacuvaju ljubav i brak.. Svaka cast da je jedan muskarac priznao da je imao greske u braku i da je shvatio gde je gresio. Nije sustina dragi moji muskarci, ozeniti se, stvoriti porodicu i zavrsena stvar.Da li ste svesni koliko Vas je u braku zaboravilo da pored sebe ima nezno zensko stvorenje, kome je potrebna ljubav, pored toga sto Vam je kuvarica, spremacica, dadilja i sve sto joj jos ide u opisu posla , kao majke , zene , snaje.. Ili sta ce nama vise ljubav, zar ne? Pa nije bas tako...Svaka cas ovom g-dinu.. Apsolutno nista nije pogresno napisao..

man

pre 8 godina

Muškarac vremenom ne gubi vrednost ako stekne resruse, može opet lako da se oženi posle razvoda mladjom čak i u srednjim godinama. Ne treba očajavati, kad vam deca malo stasaju, nadjite mladju i osnujte novu porodicu.

maja

pre 8 godina

Fali vam stavka i "Ako vaša žena ne voli vašu porodicu treba da ih se odreknete, da zaboravite na oca, majku, sestru, brata, jer samo tako vaša će žena biti srećna jer će vas zauvek 'vezati' za sebe (i isprati vam mozak)... jer to je, za ime Boga, za vaše dobro. Ko će da Vam otvori očo ako neće vaša žena"...

Znalac

pre 8 godina

Sve smo ovo nabrojano radili, i jos vise: nosili kolace, pisali pesme, pravili od sebe budale da ozarimo snuzdena zenska lica, itd, itd...

A onda, jednog neizbeznog dana shvatis PRAVU PRIRODU ZENE... da Zena nije nista od onog sto si ti zamisljao, cemu si se nadao, o cemu si sanjao budan, u bajkama citao... nista od onog cime su ti mozak kljukali, cime su te indoktrinirali... i automatski izgubis POVOD/UZROK za ovakvo ponasanje pa jednostavno prestanes tako da se ponasas.

Imam kontakte sa novom generacijom mladica... vidim da su oni mnogo napredniji i pametniji i da vec kao tinejdzeri VIDE KAKO STOJE STVARI... cak ne moram ni da im objanjavam, znaju sami...

Tako da -nece se vratiti takvo tzv. "Đ(!)entlmensko" ponasanje iz prostog razloga jer je izgubilo svrhu i svoj osnovni UZROK/POVOD. Svet napreduje!

djolefrankfurt

pre 8 godina

kakve zene zenidba...srecno razveden i uzivam.dole me pitaju kada imam nameru da se zenim ? u nekom 5-om zivotu.zelim samo mir samo mog sina i kraj.ako neka dodje koja je ok (veoma mala verovatnoca) ok ako ne jos bolje.nikada mi nisu bili jasni ljudi koji se zaljube i od sebe prave teske budale zakace se za neku ko pijan plota posle kuknjava a nista nije vecno!

iggy

pre 8 godina

Ovo je pisao bedni samosažaljivi njokac. Zato ga i otkačila. Listu koju nam potura mu je ona dostavila, da ima čime da se preokupira da se ne bi rokno.

Dott

pre 8 godina

Prijatelju,
očigledno je da nemaš iskustva u muško-ženskim odnosima, međutim za iznalaženje najboljeg modusa za odnos sa ženama nije dovoljno samo iskustvo, jer život je krtak da bi ga pribavio u dovoljnoj meri. Pored iskustva, potreban je i dubok rezon i spoj svega doživljenog sa njima.
Tako, imaš uspešnih brakova u kojima je muškarac potpuno samoživ i bez osećaja, kao i onih u kojima muškarac suprugu drži kao malo vode na dlanu, a onda imaš i neuspelih brakova u kojima se muškarci jednako ponašaju u predhodna dva primera.
Takodje ima uspešnih i neuspešnih brakova u kojima muškarci sve to brižno doziraju, da bi na kraju shvatio da to uopšte nije ključno za uspeh jednog braka.
Problem je u tome što žene u suštini ne znaju šta hoće, jer zamisli da znaju, daš im šta hoće i mirna bačka do kraja života!? E pa ne biva tako, niti je dobro da tako bude, jer muškarac pošto bi zadovoljio sve potrebe žene, tu bi i njegove ambicije stvaranja u životu stale, samim tim i stao bi napredak civilizacije.
Znači suštinski je važno za napredak civilizacije i tehnologije planete upravo to što žena ne zna šta hoće.
Veruj razvode se i lepi pametni bogati i potentni.
Zaključak je da treba biti onakav kakav jesi po svojoj prirodi, ne glumiti nekog drugog u koga će se ona zaljubiti a onda se polako vratiti u svoju čauru u kojoj vas ona više ne prepoznaje.

Schomi

pre 8 godina

Po meni, pored ljubavi za uspesnu vezu najvaznije je uzajamno postovanje. A hoce li zena postovati muskarca koji se bude pridrzavao svih ovih saveta, procenite sami. Ja licno mislim da ce ga postovati koliko i svoj otirac za cipele.

Sinan Dakic

pre 8 godina

Dzaba ti to sve.Nema niko energiju toliko da 24 sata robuje nekim stereotipimai laznim nadama.Treba ziveti.Mozda ti je ovako i bolje.Ostavila bi te svakako.

cobo

pre 8 godina

I sad meni igrac koji je promasio gol prica kako se
daju golovi.Kad si takav sveznalca sto ti se to desilo?Zene su dosadne! Ne okrece se zemlja oko njih,nisu muskarci za eksperimente .
Pre nego sto ispunim 144
tacke radije cu ziveti sam.
Moj credo ako pasemo,pasemo-ne pasemo,ne pasemo.
Trazi bolje,ne trazim da se menjas,ne trazi da se menjam.Svaki loncic nadje poklopcic.Po ovome bi bilo kad se vencas ,ajde na terapiju da se promenes.
Vic!

ovo je isuvise idilicno

pre 8 godina

Sumnjam da bilo koji rayvedeni muskarac zali sto se razveo, bas kao sto se razvedena zena ne kaje zbog razvoda. I sve sto je navedeno i kada u braku izostane , nije razlog za razvod. Uglavnom se razvode osobe koje su se greskom i srele i upustile u brak , odnosneo osobe koje su dva potpuno razlicita sveta , ne mora znaciti da bilo koje od njih nije OK , ali na svoj nacin, zajedno nikako.

x-man

pre 8 godina

Druze sve sto si rekao je istina,ali sve to ako im das na dlanu,one ce to iskoristiti! Zene ne vole dobre momkr i brizne,pazljive,da ih neko poznaje,da su razumni i pazljivi prema njima...zene vole sve sto nike normlano,i sto u njima budi neko pitanje i misteriju! Cast izuzetcima...

Marijin Sinisa

pre 8 godina

Prijatelju, mozes da budes divan covek I pun razumevanja ali uvek onaj drugi ce je bolje razumeti I podrzati, na to zene padaju. Zato ste se I raspali.

D

pre 8 godina

Ne daj Boze da se srpski muskarac zamisli oko bilo cega osim sta ima za rucak.Poenta ovog teksta je da primetis da u braku ima jos jedna osoba osim tebe.Da je ponekad sagledss i u okviru njenih zelja i potreba,a ne samo svojih.Neko ovde pise"zene pokazu svoje pravo lice,pa sve propadne".Pa valjda i vi pokazete svoje lice u tom braku.Najcesce su odnosi samo ogledalo onoga kakvi smo jedni prema drugima,tj ako samo pitas za krpu i corbu dobices samo to i ne ocekuj da ti se zena zbog toga osmehuje i da cvrkuce,ako nisi sd za to ni potrudio.To vazi i suprotno i zene treba da se trude oko svojih muzeva,ali im od posla,kuvanja i spremanja oatane malo vremena za to.

bas se nalupeta

pre 8 godina

@ Goga

Nemoj samo da places, molim te ... Tebe su sigurno od malih nogu vaspitavali po sistemu roze i plavo i samim tim vise ''zeznuli'' roditelji nego partner;

joja

pre 8 godina

Ajde sve i da kazem da je lepo to sto je napisano, ali da bi se neko ovako ponasao potrebno je da vodi zivot u potpunoj harmoniji i bez ikakvih problema. Ovako, normalan covek koji nadasve nema ni priblizno para za normalan zivot, ne treba da se bavi ovim utopijskim razmisljanjem.

mostarac

pre 8 godina

Ovo neki pokajnik? Ona je bila bezgrešna? Ove savjete mogu protumačiti samo kao "kako usrećiti razmaženo dijete". Tu nema uspjeha jer ljubav nije samo davanje. Ljubav je uzimanje i davanje.
Već 20 godina sam u braku, imamo dvoje već poodrasle djece. Je li uvijek sve bilo idealno? Naravno da nije. Jesmo li se svađali? Naravno da jesmo. Brak u kojem jedna strana šuti i samo sluša drugu stranu, nije brak. To je robija. Svako treba da brani svoje stavove. Naprijed se može samo otvorenih karata.

Pedu

pre 8 godina

Sve sambja tako radio, i na kraju opet nisam bio dovoljno dobar.
Kad mi je pukao film, i kad sam progovorio o svemu sto mi smeta, onda "sam se promenio, i ne može više da me prepozna".
Uskoro će i razvod.

Lemi

pre 8 godina

Ovaj je bas imao vremena za razmisljanje. Moje iskustvo je drugacije. Dobro se t.....e, da vam "kraljica" ne ode sa dvorskom ludom.
(Mile, 25. februar 2016 16:02)

Je l' to - to? Dotle si dobacio? Nema nista dalje? Svaka cast.



Ako se malo zadubite,dajte sansu ideji da je ovaj tekst pisala zena, skoro ostavljena ili razvedena.

lepard

pre 8 godina

sve ovo i zene da rade i opet bi bilo razvoda - nije te ostavila sto nesto nisi radio, vec se jednostavno pokazalo da joj nisi dovoljno dobar, da ona hoce drugacije i samo bi je gusio tom promenom na fino.
Isto je i u obrnutom smeru

Vuki

pre 8 godina

iskren da Vam budem,tekst nisam procitao vec samo naslov..uz pretpostavku da cu zvuciti pretenciozno,ali naslov mi je zaista dovoljan bio.
ljudi su teski danas jako,ja prvi,evo priznajem..tesko da cu ikada stupiti u brak i osnovati porodicu,ne zato sto sam ubedjenja kao vecina muskaraca u Srbiji(zene su sponzoruse,zene su vestice,zene su ovo,zene su ono),vec jednostavno nisam za to,zasto da nekom unistim zivot? ne trebaju sebicni i samozivi ljudi da imaju porodicu i decu,jednostavno nije u redu,kasnije ce doci jos veci problemi..uvek sve dodje na naplatu ;)
Nikakve velike probleme nemam,bio sam povredjivan,povredjivao sam,mos' misliti,mehanizam,zivot,nazovite kako hocete..iz vise nego normalne porodice sam,lepog izgleda(drugi kazu),dobrih primanja i dobrog socijalnog statusa..mozda sam i uz previse ljubavi rastao(verovatno su sebicluk i samozivost na neki nacin i nastali od toga).
Brak je lepa stvar ako tako stvarno mislite i ako to zelite,i ako nadjete osobu naravno..ne treba ruzno pricati o nicijem zivotnom izboru i putu,mozete samo da se slazete ili ne..
Jedan je zivot,zivite ga kako vi mislite da treba,nemojte previse slusati laprdanja drugih ljudi..i najvaznije je da budete iskreni i na cisto sa sobom,posle ce sve vec lakse ici..ne lako,ali lakse :)
Pozdrav svima,nemojte da se mrzite i koljete :)

Stojko

pre 8 godina

Pazili, ne pazili, ako ona oce da ode, otici ce.
Inace, zasto zene teze odlaze od muskaraca koji ih samaraju, ako vec predlazete da ih pazimo?

DMT

pre 8 godina

jedino sto mogu da kazem da po komentarima i po citanju sta je napisano da to sto je ovo neko pisao je zivo sranje i da je zensko a da je misko sta kao prvo zene kao netrebaju da se prilagode muzevima nego muzevi samo zenama ma daj sto seres bre kad tebi sig nije ni jasno sta je brakl to ti je zajednica u kojoj moraju jedan i dr da se prilagode jednim i drugim da bi bili srecni kako se kaze duboko u srcu i molim bez glupotsi i jeste to zena pisala posto nije ni znala kako da zadrzi svog muza a ne muz nju pozz

Nelex

pre 8 godina

Muskarci su kao cetkica za zube. Zene sa njima sve dok traje magija zaljubljenosti i hemija. Kad to nestane, cesto ga zamene drugim, kao kad irtorosis staru cetkicu i zamenis je novom. Jer ako koriste staru, dobiju upalu desni i bolesti zuba. Zapravo nastaju problemi iz dosade od jednom se zapazaju nedostatci kod partnera. Pocinju sitne svadje i da ne nabrajam Jednostavno Smore se i hoce nest novo.

scepanmali

pre 8 godina

Nisam procitao tekst, samo naslov. Mozga imam, hvala meni(ne bogu) jer sam se trudio da ucim i iz tudjih i iz svojih gresaka. Samo da kazem da se trudim da sa svojom zenom imam kvalitetan odnos i da cu uvek tome stremiti, jer je zasluzila i uvek bila tu, uz mene i trudila se. Zato ja njoj pruzam sve sto mogu. Svadje, naravno. Bez toga nijedan brak ne uspeva jer se tad kaze sve i onda prelazimo na drugi korak, rad na greskama i ispravljanju izrecenih cinjenica. Reciprocitet je kljuc. 11 godina, hvala lepo...

Naivni

pre 8 godina

Imam 48 godina, neoženjen (srećom), sa svim svojim bivšim devojkama sam i dalje odličan prijatelj. Uvek sam svaku silno voleo, držao kao malo vode na dlanu, činio sve da budu srećne, ponašao se skoro isto kao ovaj "idealni" i apsolutno svaka me je zbog toga ostavljala. Jednostavno, ženama je dosadno ako im pokažeš i dokažeš da ih obožavaš, ne posesivno, već onako kako treba. Nema veće istine od one pesme Olivera Mandića "Nije za nju..."
I sad, posle tolikih godina, kad su se zapatile sa decom u lošim brakovima, tri moje bivše su mi se ispovedile da su pogrešile i da su trebale da "ostanu" samnom ma šta da se desilo. Još uvek sam onaj isti romantik koji im ponekad pokloni neku pesmicu koju lično pišem (nisu neke, ali su od srca, bar), kupi neki sitan poklončić pažnje radi, uvek uputi kompliment i budem tu da ih saslušam i pružim podršku. One su odabrale svoj život, kakav je da je i, što je najgore, par njih žele da im budem ljubavnik, ali tu prekidam sve druge namere. Kad ste bile mlade ja sam vam bio dosadan, smešan, glup, kreten ili ne znam šta već, a sada vam treba upravo to od čega ste bežale??
E, takva žena je i pisala ovaj tekst. Imala je nekoga ko ju je voleo, ali joj to nije bilo zanimljivo, našla je nekog "uzbudljivog" kojem je ubrzo dosadila i sad bi da ovaj "uzbudljivi" radi ono što je radio onaj "dosadni" ali tako nešto nije moguće, p azato i sledi ovako suvoparan, šablonski tekst.
Ovo muškarac ne piše. Ni onaj ludo zaljubljen.

nemam nista protiv

pre 8 godina

@ man

nemam nista protiv ali mladja zena je uvek pokazatelj straha od starosti, prolaznosti i smrti ; nema tu ljubavi i zaljubvljivanja, samo ljubav prema sebi, ali i ona je neuporedivo manja u odnosu na strah ...

Bledo-plavi ženski rukopis

pre 8 godina

Da taj "sveže razvedeni muškarac" zaista ume da sroči ovakav tekst, ne bi ni bio sveže razveden već bi imao najmanje jednu srećnu ženu pored sebe, a možda i više od jedne :)

Zdrav brak počiva na ljubavi, a ljubav je kompleksno osećanje koje se ne da opisati, pogotovo ne kvazi-psihološkim, bombastičnim tekstovima.

Jelka Smederevka

pre 8 godina

Gluposti. Sta ce mi jos jedna zena pored mene? Budi mi oslonac, voli me, postuj, kada ispadnem glupa protresi me za ramena, ne tapsi me po njima. Budi mi najbolji prijatelj, brat, ljubavnik, najiskreniji kriticar i najveca podrska. Isto to dobijas za uzvrat. I, da, ja kuvam, ti cepas drva, za ostalo se dogovaramo i to je to. Pa dokle izguramo :)

Jelka Smederevka

pre 8 godina

Gluposti. Sta ce mi jos jedna zena pored mene? Budi mi oslonac, voli me, postuj, kada ispadnem glupa protresi me za ramena, ne tapsi me po njima. Budi mi najbolji prijatelj, brat, ljubavnik, najiskreniji kriticar i najveca podrska. Isto to dobijas za uzvrat. I, da, ja kuvam, ti cepas drva, za ostalo se dogovaramo i to je to. Pa dokle izguramo :)

lola

pre 8 godina

Dosadno...Samo da muzevi shvate da smo to one iste mi koje su voleli, i onda kad starimo, kad lepota prolazi. Samo da shvate da ce zivot menjati i nas i njih, ali cemo to ipak ostati oni isti mi koji smo umeli da se gledamo zaljubljeno, delimo, smejemo se i glupiramo zajedno. Samo da shvate da cemo propadati brze ako nas ostave da se same borimo sa zivotom, da cemo postajati nesrecne i neraspolozene, da ce nas lepota i duhovitost brze napustati bez njihove podrske. Jednostavno.

Catwalk

pre 8 godina

Ja zaista ne znam sa kakvim ste vi ženama/muškarcima imali/e posla,ali osoba koja je pored vas je vaš i samo vaš izbor tako da ukoliko pljujete po toj osobi pljujete po sopstvenom izboru a na taj način nema suštinske veze među ljudima nego se sve svede na puko prepucavanje ko je kriv i ko je bolja osoba. A tu, nažalost, više nema ljubavi.

Joc@

pre 8 godina

Sasvim je OK tekst. Promišljen. Doživljen. Otpaćen. Al’ se bojim da imamo velika predubeđenja da je neostvariv. A nije. Kada se dve zrele osobe udruže, redovno i ‘’udruga’’ (što bi rekli Hrvati) bude zrela. Čovek (ili možda žena, što reče 1 komentator, a što ne menja stvar) je postavio ideal kome možemo izabrati da stremimo, a ne moramo. Svako je slobodan da izabere kako će, pa kako mu bude. Ja sam mišljenja da je jedini prvi put poštovanja i poverenja, kao najvažnijih.

Idila

pre 8 godina

zavidim ljudima koji nisu upali u zamku zvanu brak, još više zavidim onima koji su srećno zaljubljeni, a najviše onima kojima je ljubav uzvraćena

Belladonna

pre 8 godina

Kada bi ove savete videla moja svekrva, mislim da mu ni jedna kost ne bi ostala cela. Ona je jako tuzna sto je njen sin slican ovom coveku i jako je nervira sto njen sin voli. E da, ja sam njega zaprosila : )))

@Stojko

pre 8 godina

Inace, zasto zene teze odlaze od muskaraca koji ih samaraju, ako vec predlazete da ih pazimo?
(Stojko,)

Valjda zbog straha, ne (toliko) zbog ljubavi (kada je nasilje bas izrazeno)... Pretpostavljam da je tako u najvecem broju slucajeva..

Gaga021

pre 8 godina

Sve ovo što je gospodin napisao je tačno, ali to bi trebalo biti uzajamno jer sve ono što je potrebno ženi i muškrcu je.Da, zaboravio je nešto, a to je da u stvarnom braku nepostoji savršena harmonija, zato i jeste stvaran!

Cezar

pre 8 godina

Nije sve tako crno i belo.Nisu sve žene iste ima ih svakakvih i dobrih i loših netreba generalizovati brak i deliti savete jer je sve individualno od slučaja do slučaja.Oženiš se sa psihopatom pa budeš dobrica dok te ne uništi skroz,baš ti je savet na mestu bolje je razvesti se kada je skontaš.Naravno ovo važi i obrnuto t.j za žene kao i za muškarce jer u glavi nema razlike isti smo.Oženiš se i budeš dobar muž pa ako vidiš da ona nije dobra žena pokušaš da utičeš na nju lepim načinom i sa ljubavlju,kada shvatiš da ona ne želi da savija svoje grane prema tebi i da ne želi da se prilagođava kao ti njoj što se prilagođavaš da pronađete sebe kao jedan onda nema ništa od tog braka bolje idi dok je vreme da ne gubiš živce sa nekim ko te nezaslužuje.Očigledno da je članak napisao neko ko nije želeo da se prilagodi braku,žena nije htela da gubi vreme i otišla je ali to je samo jedan primer od hiljadu različitih primera nije primenjljiv za sve sudbine..Neko je dobar i fin muž ali oženio se sa problematičnom ženom pa mu džabe finoća i dobrota sve mora biti obostrano.

in the closet

pre 8 godina

Veoma tuzno stanje sa muskarcima u Srbiji, sudeci po komentarima. Ako odete na originalan clanak, videcete muskarce koji normalno reaguju, neki se slazu, drugi dele svoje price iz braka i razvoda, treci pricaju kako im je tekst spasio brak, cetvrti pricaju kako su shvatili, zbog teksta, da ih partner tretira kao krpu i pitaju za savete, jednostavno normalni ljudi koji mogu svoje komplekse da stave na stranu da bi procitali i saslusali nekoga, bez patoloske projekcije sebe i svojih strahova i mana na drugoga.

Ovo sta muskaci rade po komentarima ovde, vredjanje zena kao citave grupe, vredjanje osobe koja je uopste pisala clanak, pasionirane proklamacije da njima ne pada na pamet da citaju, niti da se zene, ta kolicina odbojnosti prema zenama se jedino moze videti u veoma mizoginim gej krugovima. Jel ste vse privalili da ste gej, ili jos uvek sami sebe drzite u mraku?

Black hawk down

pre 8 godina

U braku vec skoro deceniju i ovo je samo delimicno tacno. Covek mora da ima svoj stav koji ce da postuje inaci ga niko ne ceni.Ne treba vredjati partnera ali ni dopustiti da te on ili ona pretvore u teglecu zivotinju. Emocionalna, duhovna ili intelektualna kompatibilnost su odnovni uslovi da bi partnerstvo preraslo u ljubav.