Zdravlje žene

Svi ga držimo u kući, a opasno je po zdravlje: Evo zašto imate glavobolje i nesanicu

Četvrtak, 12.05.2016.

09:51

Izvor: Dnevno.hr

Svi ga držimo u kuæi, a opasno je po zdravlje: Evo zašto imate glavobolje i nesanicu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

80 Komentari

Sortiraj po:

Milica

pre 7 godina

@NikolaC
"Zicni" telefon moze da se nadje. Ako nista drugo, kod Kineza...mada ima i po radnjama. Ja ga koristim jer mi televizor (lcd) redovno "hvata" signal komsijskih razgovora preko bezicnog telefona. Prijavila sam u radnji da obaveste komsije jer ih ne znam. Ali od tad samo zicni. Zakon.

Dr.Prim.Mancic

pre 7 godina

Ima leka i za to. Iskljucite vajerles na ruteru dok spavate.
Sad tacno je da vajerles ruter vise zraci od gsm-a na nekih 10 tak metara u vasoj kuci ali nisam bas uveren da me od njega boli glava.
Sami kablovi sa strujom takodje zrace a ima ih svaka soba .I sta sad ? Jedino da napravim faradejev kavez preko kreveta . Ma mora da su otkrili neki novi uredjaj pa krce put .

Nemanja C

pre 7 godina

Lale: Izračena snaga je samo indirektan indikator uticaja na zdravlje. Nije snaga ta koja šteti već jačina polja u kojoj pored snage figuriše i rastojanje. Da, ruter zrači većom snagom, ali ne toliko većom koliko je u proseku dalji od ljudi. Najveći izvori izlaganja EM zračenju su: mobilni telefon, ruter, fiksni bežični telefon. Tim redom, uz veliki jaz između prvog i drugog mesta.

nn

pre 7 godina

jedan dokaz da wifi utice nepovoljno na nas, biljke i zivotinje je taj da kad sam na pcelinjaku, ukljucim wifi ili pozovem nekog pcele samo padnu na zemlju, kad se iskljuci, vrate se u normalu i lete.

Zli

pre 7 godina

Ubacio sam 2 himalajske lampe u sobu kao countermeasure, cini mi se da je lepsa i prijatnija atmosfera. One navodno neutralisu elektrosmog, nisam bas siguran da pomazu oko wi-fi/gps-a, ipak je najbolje ugasiti sve pred spavanje.

није злато све што сија

pre 7 godina

Ok, da li je neko objasnio autoru članka da nismo u kamenom dobu?
Gde nije wifi, gde ga nema?
Prodavnica, banka, restoran, tržni centar, SANU, apoteka, gradski autobus.
Na čemu je autor pisao članak? Pisaćoj mašini?
(Pablo, 12. maj 2016 11:15)

Узимајући у обзир понашање људи, нажалост јесу у каменом добу. Они мисле да нису али јесу.

nidze

pre 7 godina

nocu punim mob i to pored kreveta gde spavam... i za to vreme je mob na airplane mode, bolja varijanta od cestog gasenja nocu i paljenja ujutru.

Diktator

pre 7 godina

Znamo to ovde odavno,kad smo pricali vi isti ProEuropejci ste rekli da smo mi ludi,ok,mozda smo mi ludi,ali ste vi sigurno bolesni.

Marko

pre 7 godina

pre tri dana me od kako sam se ujutru probudio nenormalno me je bolela glava i verovatno je to posledica zato sto mi je na mobilnom stalno ukljucen wifi a telefon drzim ipored kreveta,od kada sam poceo da gasim wifi pred spavaanje vise nemam glavobolje.
(Mosalengija, 12. maj 2016 11:31)

Ja mislim da ti ne valja madrac.

Nije tesko napraviti

pre 7 godina

Resenje je Faradejev kavez preko kreveta gde spavate. Uzemljiti ga naravno i nema signala a nema ni komaraca jer je od metalne mrezice.

Закерало

pre 7 godina

Hajde da se vratimo u kameno doba i igramo gudze sa Kremenkom i Kamenkom u "netaknutoj" prirodi i zivimo kao i oni, oko 30-tak godina.'ajte molim vas.

lale

pre 7 godina

Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.
(Bojan, 12. maj 2016 11:42)
_____

Na ETFu smo merili zracenje
Ruter zaista zraci vise nego mobili tel

zivim ispod mosta

pre 7 godina

Pobego sam od rutera,imam krov nad glavom i tekucu vodu,nemam brigu oko magnetnih talasa ali ne lezi vraze imam oko vodenih koji ubivaju u glavu i cesto me i zapljusnu,a od kreketa zaba glava me boli pa mi dosla ko cocin bubanj.Sta pametan covek sad da cini glavu da spasi???

brm

pre 7 godina

Mene zaboli glava onog momenta kad mi se ruter resetuje ili isključi. Čak dobijem i napade agresije. Ali kad se vrati signal, sve tegobe su kao rukom odnesene.

Achitwn

pre 7 godina

Ruter mi stoji metar od glave gde spavam jer je kablom povezan sa desktop komojuterom. Znam da to ne valja, ali me mrzi da nabavim bežični prijemnik za komp pa da ruter prebacim u dnevnu sobu.
(Nikolaaa, 12. maj 2016 11:26)
Moj je u basement. Dalleo mu lepa kuca.

wifko

pre 7 godina

wifi ruter zraci sa max 64mw snage. pojacano antenom od 2-3 db ajde da mu to i utrostruci snagu dolazimo do 200mw. isto tako i wifi mob kao klijent ili bilo koji drugi klijent. gsm signal sa istog moba zraci na 1w iliti 1000mw i pojacan isto tako sa antenom. o gsm predajnicima necu ni govoriti kad su im antene velicine od 1-2 metra. mikrotalasna zraci sa 600w iliti 600 000 mw. a o nezlasku tih zracenja iz nje proverite dal mob
radi u istoj. ako zracenje nemoze izaci nrmoze ni uci. tako da sam wifi ako smeta smeta mizerno....

Uros

pre 7 godina

A sta cemo sa elektricnom sturjom i njenim losim uticajem. Ja sam cuo da je jednog tako iz cista mira sprzila sturja u sred stana, na mrtvo. Da obarate centralini osigurac umesto da gasite samo wifi. A frizider prebacite u podrum da se ne pokvare namirnice dok je iskljucena struja.

deki

pre 7 godina

" Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.
(Bojan, 12. maj 2016 11:42) "

Potpuno netačno ! GSM signal radi na oko 900 MHz, moj WIFI ruter na 2415 MHz, izmerio sam pomoću aplikacije "wifi analizer". Snaga rutera je 5 W što je ogromna snaga kojom možeš da dobaciš do repetitora ručnom radio stanicom, dakle na mnogo većem prostoru od stana.

kap po kap pa prelije

pre 7 godina

ruter je sića. mobilni je već problem. što manje crta tj. slabiji signal to veće zračenje. ne držati mobilni pored kreveta il uz sebe kada ga ne koristite ili još bolje gasite ga. razgovori preko 1 min obavezno sa sluškama. naravno ruter ipak van spavaće sobe ukoliko se noću ne gasi.

ten yard penalty

pre 7 godina

"Old dial-up & older wireless modem router" - oni stari modemi koje štelujemo sami i štitimo lozinkom nisu se pokazali štetnim.
Novi wi-fi modemi koji rade većom brzinom preko optičkog vlakna "optical fiber connectors" mogu biti i smrtonosni.
Od brojnih znakova umora, nesanica i glavobolja, "tinnitus" postaje nepodnosiv.

Jedini lek bi mogao biti izolacija spavaćih i dnevnih soba drvenim pločama i aluminijskim folijama po njima. Postoje i autolepljiva ogledala od aluminijuma koji se lako lepe na drvenoj podlozi, pa verujem da će se naći i nešto pametnije.
(terrible, 12. maj 2016 11:32)

Tebi prijatelju vecc dugo nije dobro,jel tako!??....

Serbian Technologies

pre 7 godina

U Srbiji će "Serbian Technologies State Corporation" (za 50-70 godina) "uskoro" instalirati OPTIČKO VLAKNO od sela do grada, od sokaka do sokaka i tako redom...
Svaka srpska tv-antena će biti prikačena optičkim vlaknom na kablovski tv, telefon & fax, wi-fi, šporet, zamrzivač, usisivač prašine i tako redom...

Srećom, nekom velikom srećom, sve mlade Srbijanke su unapred studirale štetnost novih signala i opičkog vlakna iz pozadine.

Pablo

pre 7 godina

Ok, da li je neko objasnio autoru članka da nismo u kamenom dobu?
Gde nije wifi, gde ga nema?
Prodavnica, banka, restoran, tržni centar, SANU, apoteka, gradski autobus.
Na čemu je autor pisao članak? Pisaćoj mašini?

Borac

pre 7 godina

Zivim u stanu u zgradi koja ima svaki(sem jednog) zajednički. Kao u sibici smo! Imam jedan ruter u dnevnoj sobi. Svaki put kad god sam upalio wifi na mobu odjednom iskoče 70 mreža! Čak moram da se kacim na 5ghz jer se 2ghz toliko usporio od tolikog broja signala sa svih strana! Živi se zračismo! Strašno! Čak sam provalio da mi je glava kada spavam direktno izmedju rutera i moba u vazdušnoj liniji. Znači ti "talasi" direktno mi cepaju kroz mozak. Uzas! Poceo sam redovno gasim skroz mob kad spavam. Bar tih 4-6 sati koje imam da spavam neka spavam kvalitetno koliko se može.

Ranzo Naučnik

pre 7 godina

Ne kažem da ovo MOŽDA nije tačno, ali bih želeo da makar jednom uz ovakve tekstove vidim link na istraživanje, mesta gde je objavljeno, ime i prezime i fotografije istraživača, njihova zvanja i radna mesta, radno iskustvo, reference i sve ostalo, kako bih mogao da ustanovim da li je istraživanje iole validno ili šarlatansko. Inače, još odavno ima ovakvih tekstova - lično sam testirao i nedelju dana gasio mobilne i wireless AP svake večeri i apsolutno ne mogu da se zakunem da sam i najmanje drugačije spavao. MOGUĆE i da je zato što u gradovima živimo u takvoj šumi EM talasa da je gašenje 2-3 izvora potpuno nebitno u odnosu na čitavu količinu zračenja kojoj smo izloženi. Jedino da odemo na vrh neke planine ili 3km pod zemlju, ali i tamo je nemoguće potpuno rekreirati uslove iz spavaće sobe.

Nebojša

pre 7 godina

Imam WiFi godinu ipo dana u kući od biljaka unutra imam nekoliko kaktusa koji lepo rastu a što se tiče glavobolje i nesanice nemam ih ništa više nego pre WiFi-a to opet ne znači da nije štetno ali ja ne primećujem ništa za sada.

terrible

pre 7 godina

"Old dial-up & older wireless modem router" - oni stari modemi koje štelujemo sami i štitimo lozinkom nisu se pokazali štetnim.
Novi wi-fi modemi koji rade većom brzinom preko optičkog vlakna "optical fiber connectors" mogu biti i smrtonosni.
Od brojnih znakova umora, nesanica i glavobolja, "tinnitus" postaje nepodnosiv.

Jedini lek bi mogao biti izolacija spavaćih i dnevnih soba drvenim pločama i aluminijskim folijama po njima. Postoje i autolepljiva ogledala od aluminijuma koji se lako lepe na drvenoj podlozi, pa verujem da će se naći i nešto pametnije.

Nikolaaa

pre 7 godina

Ruter mi stoji metar od glave gde spavam jer je kablom povezan sa desktop komojuterom. Znam da to ne valja, ali me mrzi da nabavim bežični prijemnik za komp pa da ruter prebacim u dnevnu sobu.

Bojan

pre 7 godina

Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.

Mosalengija

pre 7 godina

pre tri dana me od kako sam se ujutru probudio nenormalno me je bolela glava i verovatno je to posledica zato sto mi je na mobilnom stalno ukljucen wifi a telefon drzim ipored kreveta,od kada sam poceo da gasim wifi pred spavaanje vise nemam glavobolje.

Pop

pre 7 godina

Imam svaki od navedenih simptoma i, naravno, router se nalazi u prostoriji u kojoj spavam (pa već nekih 6-7 godina). Jedino nemam biljke pa da potpuno potvrdim celu priču na ličnom slučaju. Mada su, iskreno, kod mene migrene krenule da se javljaju dugo pre pojave bezžičnih uređaja na visokim frekvencijama.

Stefan

pre 7 godina

Glupost! Izbacite sve eletro uredjaje iz sobe posebno punjace itd i spavacete bolje... Ali je totalna glupost i ne znam kada je to dokazano da WiFi usporava rast biljaka itd itd itd? koja je to studija tacno pokazala jer ja koliko znam Wifi nije dokazan da ista lose radi... jos uvek?

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Ja sam bas zato uzeo najjaci wi-fi i stavio ga pored komsijinog zida!Od tada njega stalno boli glava a komsinica mi cesce dolazi na kafu.

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Ja sam bas zato uzeo najjaci wi-fi i stavio ga pored komsijinog zida!Od tada njega stalno boli glava a komsinica mi cesce dolazi na kafu.

brm

pre 7 godina

Mene zaboli glava onog momenta kad mi se ruter resetuje ili isključi. Čak dobijem i napade agresije. Ali kad se vrati signal, sve tegobe su kao rukom odnesene.

Bojan

pre 7 godina

Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.

Pablo

pre 7 godina

Ok, da li je neko objasnio autoru članka da nismo u kamenom dobu?
Gde nije wifi, gde ga nema?
Prodavnica, banka, restoran, tržni centar, SANU, apoteka, gradski autobus.
Na čemu je autor pisao članak? Pisaćoj mašini?

Ranzo Naučnik

pre 7 godina

Ne kažem da ovo MOŽDA nije tačno, ali bih želeo da makar jednom uz ovakve tekstove vidim link na istraživanje, mesta gde je objavljeno, ime i prezime i fotografije istraživača, njihova zvanja i radna mesta, radno iskustvo, reference i sve ostalo, kako bih mogao da ustanovim da li je istraživanje iole validno ili šarlatansko. Inače, još odavno ima ovakvih tekstova - lično sam testirao i nedelju dana gasio mobilne i wireless AP svake večeri i apsolutno ne mogu da se zakunem da sam i najmanje drugačije spavao. MOGUĆE i da je zato što u gradovima živimo u takvoj šumi EM talasa da je gašenje 2-3 izvora potpuno nebitno u odnosu na čitavu količinu zračenja kojoj smo izloženi. Jedino da odemo na vrh neke planine ili 3km pod zemlju, ali i tamo je nemoguće potpuno rekreirati uslove iz spavaće sobe.

Marko

pre 7 godina

pre tri dana me od kako sam se ujutru probudio nenormalno me je bolela glava i verovatno je to posledica zato sto mi je na mobilnom stalno ukljucen wifi a telefon drzim ipored kreveta,od kada sam poceo da gasim wifi pred spavaanje vise nemam glavobolje.
(Mosalengija, 12. maj 2016 11:31)

Ja mislim da ti ne valja madrac.

Uros

pre 7 godina

A sta cemo sa elektricnom sturjom i njenim losim uticajem. Ja sam cuo da je jednog tako iz cista mira sprzila sturja u sred stana, na mrtvo. Da obarate centralini osigurac umesto da gasite samo wifi. A frizider prebacite u podrum da se ne pokvare namirnice dok je iskljucena struja.

zivim ispod mosta

pre 7 godina

Pobego sam od rutera,imam krov nad glavom i tekucu vodu,nemam brigu oko magnetnih talasa ali ne lezi vraze imam oko vodenih koji ubivaju u glavu i cesto me i zapljusnu,a od kreketa zaba glava me boli pa mi dosla ko cocin bubanj.Sta pametan covek sad da cini glavu da spasi???

Nebojša

pre 7 godina

Imam WiFi godinu ipo dana u kući od biljaka unutra imam nekoliko kaktusa koji lepo rastu a što se tiče glavobolje i nesanice nemam ih ništa više nego pre WiFi-a to opet ne znači da nije štetno ali ja ne primećujem ništa za sada.

Pop

pre 7 godina

Imam svaki od navedenih simptoma i, naravno, router se nalazi u prostoriji u kojoj spavam (pa već nekih 6-7 godina). Jedino nemam biljke pa da potpuno potvrdim celu priču na ličnom slučaju. Mada su, iskreno, kod mene migrene krenule da se javljaju dugo pre pojave bezžičnih uređaja na visokim frekvencijama.

Nije tesko napraviti

pre 7 godina

Resenje je Faradejev kavez preko kreveta gde spavate. Uzemljiti ga naravno i nema signala a nema ni komaraca jer je od metalne mrezice.

Borac

pre 7 godina

Zivim u stanu u zgradi koja ima svaki(sem jednog) zajednički. Kao u sibici smo! Imam jedan ruter u dnevnoj sobi. Svaki put kad god sam upalio wifi na mobu odjednom iskoče 70 mreža! Čak moram da se kacim na 5ghz jer se 2ghz toliko usporio od tolikog broja signala sa svih strana! Živi se zračismo! Strašno! Čak sam provalio da mi je glava kada spavam direktno izmedju rutera i moba u vazdušnoj liniji. Znači ti "talasi" direktno mi cepaju kroz mozak. Uzas! Poceo sam redovno gasim skroz mob kad spavam. Bar tih 4-6 sati koje imam da spavam neka spavam kvalitetno koliko se može.

Stefan

pre 7 godina

Glupost! Izbacite sve eletro uredjaje iz sobe posebno punjace itd i spavacete bolje... Ali je totalna glupost i ne znam kada je to dokazano da WiFi usporava rast biljaka itd itd itd? koja je to studija tacno pokazala jer ja koliko znam Wifi nije dokazan da ista lose radi... jos uvek?

ten yard penalty

pre 7 godina

"Old dial-up & older wireless modem router" - oni stari modemi koje štelujemo sami i štitimo lozinkom nisu se pokazali štetnim.
Novi wi-fi modemi koji rade većom brzinom preko optičkog vlakna "optical fiber connectors" mogu biti i smrtonosni.
Od brojnih znakova umora, nesanica i glavobolja, "tinnitus" postaje nepodnosiv.

Jedini lek bi mogao biti izolacija spavaćih i dnevnih soba drvenim pločama i aluminijskim folijama po njima. Postoje i autolepljiva ogledala od aluminijuma koji se lako lepe na drvenoj podlozi, pa verujem da će se naći i nešto pametnije.
(terrible, 12. maj 2016 11:32)

Tebi prijatelju vecc dugo nije dobro,jel tako!??....

Закерало

pre 7 godina

Hajde da se vratimo u kameno doba i igramo gudze sa Kremenkom i Kamenkom u "netaknutoj" prirodi i zivimo kao i oni, oko 30-tak godina.'ajte molim vas.

lale

pre 7 godina

Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.
(Bojan, 12. maj 2016 11:42)
_____

Na ETFu smo merili zracenje
Ruter zaista zraci vise nego mobili tel

wifko

pre 7 godina

wifi ruter zraci sa max 64mw snage. pojacano antenom od 2-3 db ajde da mu to i utrostruci snagu dolazimo do 200mw. isto tako i wifi mob kao klijent ili bilo koji drugi klijent. gsm signal sa istog moba zraci na 1w iliti 1000mw i pojacan isto tako sa antenom. o gsm predajnicima necu ni govoriti kad su im antene velicine od 1-2 metra. mikrotalasna zraci sa 600w iliti 600 000 mw. a o nezlasku tih zracenja iz nje proverite dal mob
radi u istoj. ako zracenje nemoze izaci nrmoze ni uci. tako da sam wifi ako smeta smeta mizerno....

Achitwn

pre 7 godina

Ruter mi stoji metar od glave gde spavam jer je kablom povezan sa desktop komojuterom. Znam da to ne valja, ali me mrzi da nabavim bežični prijemnik za komp pa da ruter prebacim u dnevnu sobu.
(Nikolaaa, 12. maj 2016 11:26)
Moj je u basement. Dalleo mu lepa kuca.

Mosalengija

pre 7 godina

pre tri dana me od kako sam se ujutru probudio nenormalno me je bolela glava i verovatno je to posledica zato sto mi je na mobilnom stalno ukljucen wifi a telefon drzim ipored kreveta,od kada sam poceo da gasim wifi pred spavaanje vise nemam glavobolje.

Nikolaaa

pre 7 godina

Ruter mi stoji metar od glave gde spavam jer je kablom povezan sa desktop komojuterom. Znam da to ne valja, ali me mrzi da nabavim bežični prijemnik za komp pa da ruter prebacim u dnevnu sobu.

Serbian Technologies

pre 7 godina

U Srbiji će "Serbian Technologies State Corporation" (za 50-70 godina) "uskoro" instalirati OPTIČKO VLAKNO od sela do grada, od sokaka do sokaka i tako redom...
Svaka srpska tv-antena će biti prikačena optičkim vlaknom na kablovski tv, telefon & fax, wi-fi, šporet, zamrzivač, usisivač prašine i tako redom...

Srećom, nekom velikom srećom, sve mlade Srbijanke su unapred studirale štetnost novih signala i opičkog vlakna iz pozadine.

kap po kap pa prelije

pre 7 godina

ruter je sića. mobilni je već problem. što manje crta tj. slabiji signal to veće zračenje. ne držati mobilni pored kreveta il uz sebe kada ga ne koristite ili još bolje gasite ga. razgovori preko 1 min obavezno sa sluškama. naravno ruter ipak van spavaće sobe ukoliko se noću ne gasi.

terrible

pre 7 godina

"Old dial-up & older wireless modem router" - oni stari modemi koje štelujemo sami i štitimo lozinkom nisu se pokazali štetnim.
Novi wi-fi modemi koji rade većom brzinom preko optičkog vlakna "optical fiber connectors" mogu biti i smrtonosni.
Od brojnih znakova umora, nesanica i glavobolja, "tinnitus" postaje nepodnosiv.

Jedini lek bi mogao biti izolacija spavaćih i dnevnih soba drvenim pločama i aluminijskim folijama po njima. Postoje i autolepljiva ogledala od aluminijuma koji se lako lepe na drvenoj podlozi, pa verujem da će se naći i nešto pametnije.

deki

pre 7 godina

" Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.
(Bojan, 12. maj 2016 11:42) "

Potpuno netačno ! GSM signal radi na oko 900 MHz, moj WIFI ruter na 2415 MHz, izmerio sam pomoću aplikacije "wifi analizer". Snaga rutera je 5 W što je ogromna snaga kojom možeš da dobaciš do repetitora ručnom radio stanicom, dakle na mnogo većem prostoru od stana.

Dr.Prim.Mancic

pre 7 godina

Ima leka i za to. Iskljucite vajerles na ruteru dok spavate.
Sad tacno je da vajerles ruter vise zraci od gsm-a na nekih 10 tak metara u vasoj kuci ali nisam bas uveren da me od njega boli glava.
Sami kablovi sa strujom takodje zrace a ima ih svaka soba .I sta sad ? Jedino da napravim faradejev kavez preko kreveta . Ma mora da su otkrili neki novi uredjaj pa krce put .

nn

pre 7 godina

jedan dokaz da wifi utice nepovoljno na nas, biljke i zivotinje je taj da kad sam na pcelinjaku, ukljucim wifi ili pozovem nekog pcele samo padnu na zemlju, kad se iskljuci, vrate se u normalu i lete.

Nemanja C

pre 7 godina

Lale: Izračena snaga je samo indirektan indikator uticaja na zdravlje. Nije snaga ta koja šteti već jačina polja u kojoj pored snage figuriše i rastojanje. Da, ruter zrači većom snagom, ali ne toliko većom koliko je u proseku dalji od ljudi. Najveći izvori izlaganja EM zračenju su: mobilni telefon, ruter, fiksni bežični telefon. Tim redom, uz veliki jaz između prvog i drugog mesta.

Diktator

pre 7 godina

Znamo to ovde odavno,kad smo pricali vi isti ProEuropejci ste rekli da smo mi ludi,ok,mozda smo mi ludi,ali ste vi sigurno bolesni.

није злато све што сија

pre 7 godina

Ok, da li je neko objasnio autoru članka da nismo u kamenom dobu?
Gde nije wifi, gde ga nema?
Prodavnica, banka, restoran, tržni centar, SANU, apoteka, gradski autobus.
Na čemu je autor pisao članak? Pisaćoj mašini?
(Pablo, 12. maj 2016 11:15)

Узимајући у обзир понашање људи, нажалост јесу у каменом добу. Они мисле да нису али јесу.

Zli

pre 7 godina

Ubacio sam 2 himalajske lampe u sobu kao countermeasure, cini mi se da je lepsa i prijatnija atmosfera. One navodno neutralisu elektrosmog, nisam bas siguran da pomazu oko wi-fi/gps-a, ipak je najbolje ugasiti sve pred spavanje.

nidze

pre 7 godina

nocu punim mob i to pored kreveta gde spavam... i za to vreme je mob na airplane mode, bolja varijanta od cestog gasenja nocu i paljenja ujutru.

Milica

pre 7 godina

@NikolaC
"Zicni" telefon moze da se nadje. Ako nista drugo, kod Kineza...mada ima i po radnjama. Ja ga koristim jer mi televizor (lcd) redovno "hvata" signal komsijskih razgovora preko bezicnog telefona. Prijavila sam u radnji da obaveste komsije jer ih ne znam. Ali od tad samo zicni. Zakon.

Mosalengija

pre 7 godina

pre tri dana me od kako sam se ujutru probudio nenormalno me je bolela glava i verovatno je to posledica zato sto mi je na mobilnom stalno ukljucen wifi a telefon drzim ipored kreveta,od kada sam poceo da gasim wifi pred spavaanje vise nemam glavobolje.

terrible

pre 7 godina

"Old dial-up & older wireless modem router" - oni stari modemi koje štelujemo sami i štitimo lozinkom nisu se pokazali štetnim.
Novi wi-fi modemi koji rade većom brzinom preko optičkog vlakna "optical fiber connectors" mogu biti i smrtonosni.
Od brojnih znakova umora, nesanica i glavobolja, "tinnitus" postaje nepodnosiv.

Jedini lek bi mogao biti izolacija spavaćih i dnevnih soba drvenim pločama i aluminijskim folijama po njima. Postoje i autolepljiva ogledala od aluminijuma koji se lako lepe na drvenoj podlozi, pa verujem da će se naći i nešto pametnije.

deki

pre 7 godina

" Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.
(Bojan, 12. maj 2016 11:42) "

Potpuno netačno ! GSM signal radi na oko 900 MHz, moj WIFI ruter na 2415 MHz, izmerio sam pomoću aplikacije "wifi analizer". Snaga rutera je 5 W što je ogromna snaga kojom možeš da dobaciš do repetitora ručnom radio stanicom, dakle na mnogo većem prostoru od stana.

Borac

pre 7 godina

Zivim u stanu u zgradi koja ima svaki(sem jednog) zajednički. Kao u sibici smo! Imam jedan ruter u dnevnoj sobi. Svaki put kad god sam upalio wifi na mobu odjednom iskoče 70 mreža! Čak moram da se kacim na 5ghz jer se 2ghz toliko usporio od tolikog broja signala sa svih strana! Živi se zračismo! Strašno! Čak sam provalio da mi je glava kada spavam direktno izmedju rutera i moba u vazdušnoj liniji. Znači ti "talasi" direktno mi cepaju kroz mozak. Uzas! Poceo sam redovno gasim skroz mob kad spavam. Bar tih 4-6 sati koje imam da spavam neka spavam kvalitetno koliko se može.

Bojan

pre 7 godina

Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.

Pokondirena tikvica

pre 7 godina

Ja sam bas zato uzeo najjaci wi-fi i stavio ga pored komsijinog zida!Od tada njega stalno boli glava a komsinica mi cesce dolazi na kafu.

zivim ispod mosta

pre 7 godina

Pobego sam od rutera,imam krov nad glavom i tekucu vodu,nemam brigu oko magnetnih talasa ali ne lezi vraze imam oko vodenih koji ubivaju u glavu i cesto me i zapljusnu,a od kreketa zaba glava me boli pa mi dosla ko cocin bubanj.Sta pametan covek sad da cini glavu da spasi???

Pablo

pre 7 godina

Ok, da li je neko objasnio autoru članka da nismo u kamenom dobu?
Gde nije wifi, gde ga nema?
Prodavnica, banka, restoran, tržni centar, SANU, apoteka, gradski autobus.
Na čemu je autor pisao članak? Pisaćoj mašini?

Nikolaaa

pre 7 godina

Ruter mi stoji metar od glave gde spavam jer je kablom povezan sa desktop komojuterom. Znam da to ne valja, ali me mrzi da nabavim bežični prijemnik za komp pa da ruter prebacim u dnevnu sobu.

Achitwn

pre 7 godina

Ruter mi stoji metar od glave gde spavam jer je kablom povezan sa desktop komojuterom. Znam da to ne valja, ali me mrzi da nabavim bežični prijemnik za komp pa da ruter prebacim u dnevnu sobu.
(Nikolaaa, 12. maj 2016 11:26)
Moj je u basement. Dalleo mu lepa kuca.

Stefan

pre 7 godina

Glupost! Izbacite sve eletro uredjaje iz sobe posebno punjace itd i spavacete bolje... Ali je totalna glupost i ne znam kada je to dokazano da WiFi usporava rast biljaka itd itd itd? koja je to studija tacno pokazala jer ja koliko znam Wifi nije dokazan da ista lose radi... jos uvek?

Ranzo Naučnik

pre 7 godina

Ne kažem da ovo MOŽDA nije tačno, ali bih želeo da makar jednom uz ovakve tekstove vidim link na istraživanje, mesta gde je objavljeno, ime i prezime i fotografije istraživača, njihova zvanja i radna mesta, radno iskustvo, reference i sve ostalo, kako bih mogao da ustanovim da li je istraživanje iole validno ili šarlatansko. Inače, još odavno ima ovakvih tekstova - lično sam testirao i nedelju dana gasio mobilne i wireless AP svake večeri i apsolutno ne mogu da se zakunem da sam i najmanje drugačije spavao. MOGUĆE i da je zato što u gradovima živimo u takvoj šumi EM talasa da je gašenje 2-3 izvora potpuno nebitno u odnosu na čitavu količinu zračenja kojoj smo izloženi. Jedino da odemo na vrh neke planine ili 3km pod zemlju, ali i tamo je nemoguće potpuno rekreirati uslove iz spavaće sobe.

wifko

pre 7 godina

wifi ruter zraci sa max 64mw snage. pojacano antenom od 2-3 db ajde da mu to i utrostruci snagu dolazimo do 200mw. isto tako i wifi mob kao klijent ili bilo koji drugi klijent. gsm signal sa istog moba zraci na 1w iliti 1000mw i pojacan isto tako sa antenom. o gsm predajnicima necu ni govoriti kad su im antene velicine od 1-2 metra. mikrotalasna zraci sa 600w iliti 600 000 mw. a o nezlasku tih zracenja iz nje proverite dal mob
radi u istoj. ako zracenje nemoze izaci nrmoze ni uci. tako da sam wifi ako smeta smeta mizerno....

brm

pre 7 godina

Mene zaboli glava onog momenta kad mi se ruter resetuje ili isključi. Čak dobijem i napade agresije. Ali kad se vrati signal, sve tegobe su kao rukom odnesene.

ten yard penalty

pre 7 godina

"Old dial-up & older wireless modem router" - oni stari modemi koje štelujemo sami i štitimo lozinkom nisu se pokazali štetnim.
Novi wi-fi modemi koji rade većom brzinom preko optičkog vlakna "optical fiber connectors" mogu biti i smrtonosni.
Od brojnih znakova umora, nesanica i glavobolja, "tinnitus" postaje nepodnosiv.

Jedini lek bi mogao biti izolacija spavaćih i dnevnih soba drvenim pločama i aluminijskim folijama po njima. Postoje i autolepljiva ogledala od aluminijuma koji se lako lepe na drvenoj podlozi, pa verujem da će se naći i nešto pametnije.
(terrible, 12. maj 2016 11:32)

Tebi prijatelju vecc dugo nije dobro,jel tako!??....

Uros

pre 7 godina

A sta cemo sa elektricnom sturjom i njenim losim uticajem. Ja sam cuo da je jednog tako iz cista mira sprzila sturja u sred stana, na mrtvo. Da obarate centralini osigurac umesto da gasite samo wifi. A frizider prebacite u podrum da se ne pokvare namirnice dok je iskljucena struja.

Nebojša

pre 7 godina

Imam WiFi godinu ipo dana u kući od biljaka unutra imam nekoliko kaktusa koji lepo rastu a što se tiče glavobolje i nesanice nemam ih ništa više nego pre WiFi-a to opet ne znači da nije štetno ali ja ne primećujem ništa za sada.

Закерало

pre 7 godina

Hajde da se vratimo u kameno doba i igramo gudze sa Kremenkom i Kamenkom u "netaknutoj" prirodi i zivimo kao i oni, oko 30-tak godina.'ajte molim vas.

Serbian Technologies

pre 7 godina

U Srbiji će "Serbian Technologies State Corporation" (za 50-70 godina) "uskoro" instalirati OPTIČKO VLAKNO od sela do grada, od sokaka do sokaka i tako redom...
Svaka srpska tv-antena će biti prikačena optičkim vlaknom na kablovski tv, telefon & fax, wi-fi, šporet, zamrzivač, usisivač prašine i tako redom...

Srećom, nekom velikom srećom, sve mlade Srbijanke su unapred studirale štetnost novih signala i opičkog vlakna iz pozadine.

Pop

pre 7 godina

Imam svaki od navedenih simptoma i, naravno, router se nalazi u prostoriji u kojoj spavam (pa već nekih 6-7 godina). Jedino nemam biljke pa da potpuno potvrdim celu priču na ličnom slučaju. Mada su, iskreno, kod mene migrene krenule da se javljaju dugo pre pojave bezžičnih uređaja na visokim frekvencijama.

lale

pre 7 godina

Potpuno neozbiljan tekst. WIFI signal je kao prvo EM zračenje mnogo slabije od GSM-a. Mobilni telefon treba da izrači snagom dovoljnom da bi dohvatio baznu stanicu udaljenu 1-10 kilometara dok kućni WIFI ruter radi na par metara. Kao drugo, ovo je očigledan sajt prodavca magle sa temom "zdrav život", ima ih na hiljade na internetu i navodne studije koje navode ne vrede ništa. Ovaj jači GSM signal napadaju već decenijama i sve studije koje su htele da dokažu štetnost su pale uvodu. Za WIFI će tek biti teško dokazati zbog mnogostruko manje snage.
(Bojan, 12. maj 2016 11:42)
_____

Na ETFu smo merili zracenje
Ruter zaista zraci vise nego mobili tel

Marko

pre 7 godina

pre tri dana me od kako sam se ujutru probudio nenormalno me je bolela glava i verovatno je to posledica zato sto mi je na mobilnom stalno ukljucen wifi a telefon drzim ipored kreveta,od kada sam poceo da gasim wifi pred spavaanje vise nemam glavobolje.
(Mosalengija, 12. maj 2016 11:31)

Ja mislim da ti ne valja madrac.

kap po kap pa prelije

pre 7 godina

ruter je sića. mobilni je već problem. što manje crta tj. slabiji signal to veće zračenje. ne držati mobilni pored kreveta il uz sebe kada ga ne koristite ili još bolje gasite ga. razgovori preko 1 min obavezno sa sluškama. naravno ruter ipak van spavaće sobe ukoliko se noću ne gasi.

није злато све што сија

pre 7 godina

Ok, da li je neko objasnio autoru članka da nismo u kamenom dobu?
Gde nije wifi, gde ga nema?
Prodavnica, banka, restoran, tržni centar, SANU, apoteka, gradski autobus.
Na čemu je autor pisao članak? Pisaćoj mašini?
(Pablo, 12. maj 2016 11:15)

Узимајући у обзир понашање људи, нажалост јесу у каменом добу. Они мисле да нису али јесу.

Nije tesko napraviti

pre 7 godina

Resenje je Faradejev kavez preko kreveta gde spavate. Uzemljiti ga naravno i nema signala a nema ni komaraca jer je od metalne mrezice.

Diktator

pre 7 godina

Znamo to ovde odavno,kad smo pricali vi isti ProEuropejci ste rekli da smo mi ludi,ok,mozda smo mi ludi,ali ste vi sigurno bolesni.

nn

pre 7 godina

jedan dokaz da wifi utice nepovoljno na nas, biljke i zivotinje je taj da kad sam na pcelinjaku, ukljucim wifi ili pozovem nekog pcele samo padnu na zemlju, kad se iskljuci, vrate se u normalu i lete.

Zli

pre 7 godina

Ubacio sam 2 himalajske lampe u sobu kao countermeasure, cini mi se da je lepsa i prijatnija atmosfera. One navodno neutralisu elektrosmog, nisam bas siguran da pomazu oko wi-fi/gps-a, ipak je najbolje ugasiti sve pred spavanje.

nidze

pre 7 godina

nocu punim mob i to pored kreveta gde spavam... i za to vreme je mob na airplane mode, bolja varijanta od cestog gasenja nocu i paljenja ujutru.

Milica

pre 7 godina

@NikolaC
"Zicni" telefon moze da se nadje. Ako nista drugo, kod Kineza...mada ima i po radnjama. Ja ga koristim jer mi televizor (lcd) redovno "hvata" signal komsijskih razgovora preko bezicnog telefona. Prijavila sam u radnji da obaveste komsije jer ih ne znam. Ali od tad samo zicni. Zakon.

Nemanja C

pre 7 godina

Lale: Izračena snaga je samo indirektan indikator uticaja na zdravlje. Nije snaga ta koja šteti već jačina polja u kojoj pored snage figuriše i rastojanje. Da, ruter zrači većom snagom, ali ne toliko većom koliko je u proseku dalji od ljudi. Najveći izvori izlaganja EM zračenju su: mobilni telefon, ruter, fiksni bežični telefon. Tim redom, uz veliki jaz između prvog i drugog mesta.

Dr.Prim.Mancic

pre 7 godina

Ima leka i za to. Iskljucite vajerles na ruteru dok spavate.
Sad tacno je da vajerles ruter vise zraci od gsm-a na nekih 10 tak metara u vasoj kuci ali nisam bas uveren da me od njega boli glava.
Sami kablovi sa strujom takodje zrace a ima ih svaka soba .I sta sad ? Jedino da napravim faradejev kavez preko kreveta . Ma mora da su otkrili neki novi uredjaj pa krce put .