Da, i to je silovanje! Pravim primerom objasnila razliku između silovanja i sporazumnog seksa

Četvrtak, 26.01.2017.

13:35

Izvor: Super žena

Da, i to je silovanje!  Pravim primerom objasnila razliku izmeðu silovanja i sporazumnog seksa IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

129 Komentari

Sortiraj po:

komentatorka

pre 7 godina

kakvi komentari, strasno!
zene Srbije, obavezno na borilacke vestine od malih nogu i ne zaustavljajte se sve do crnog pojasa jer blago tupa i nasilju sklona muska populacija razume samo jezik sile
(objavite mi komentar, molim)

Zlatko Todorović

pre 7 godina

Pa ajdemo u tom fazonu. A šta kad uzmeš sama tih 5 dolara, trljaš njima meni po nosu, glavi, mašeš pred očima, uglavnom provociraš i iritiraš, a znaš da mi tih 5 dolara nepojmnjivo trebaju. To se zove igra, zar ne? Nemojte da izazivate i rešiće se 50% silovanja. Ako ne i više.

Dukalepimoj

pre 7 godina

Obrni, okreni, pa i ovo objašnjenje oko sexa vezasmo za dolare $$$ ...
Kako god bilo,lično ne mogu da pojmim kako je moguće da ti sexualna interakcija prija ako to isto ne ispoljava i partner ?!?
Mislim da je dobar sex moguć isključivo u obostranom uživanju i "brige" da partner uživa isto koliko i ja ...
Imam 40 pa iz iskustva znam i za one situacije u kojima je devojka želela sex i inicirala ga ali za koji već posle nekoliko dodira i pokreta osetim da nije pokrenut iskrenom željom i pozudom, već je pokrenut u svrhu "ispunjavanja nekih muških potreba" sa ciljem pomeranja veze na viši nivo itd . eee u takvim situacijama sam uvek i odmah prekidao započeti "nesporazum" koji je trebao biti sex a dotičnoj pokušao da objasnim zašto sam ustao i obukao se ... eee onda opet u nastavku dodjem do drugog fenomena a to je da sve moje najiskrenije i najdobronamernije reči nisu imala nikakvu težinu i da su uvek istajale u apsolutnoj senci samog čina odbijanja ovakvog sexa iniciranog "zbog drugarica" ili "veće ljubavi" ili "da ne ode drugoj" itd... i da moja borba da ne dozvolim silovanje uz dopust "žrtve" ne pije vodu i da se odvlači u druge kontekste ...
Uglavnom, smatram da je svako sexualna iskustvo koje nije nastalo samo i apsolutno iz potrebe oba aktera , čisto silovanje ali u različitim formama i formatima, a da pojava iznude ili prevare radi dolazenja do sexa u kojem vam je nebitno šta partner oseća i da li u njemu uživa nije samo puka samozivost već OZBILJNA BOLEST .

Simple

pre 7 godina

A sta ako joj je ispalo 5$ iz torbe?
(Jaran, 26. januar 2017 13:50)
Ako si video da je ispalo 5$ iz torbe treba da joj vratis, jer u suprotnom si lopov.

Bosko

pre 7 godina

Ja sam stvarno zabrinuta zbog nivoa inteligencije, pre svega u Srbiji. Ako je neko ostavio otvorena vrata i ti udješ u stan bez znanja i poziva vlasnika -ti jesi provalnik. Čak i ako si ranije bio u poseti - ti nemaš pravo da ponovo dolaziš ako nisi pozvan.
(Silence, 27. januar 2017 12:08)

Ja mislim da to ne treba objasnjavati. Jasno je da ne ulazis nigde nepozvan. To cak nema veze s inteligencijom nego sa osnovnim vaspitanjem. Jasno je i da svaki oblik nasilja treba ostro kazniti i osuditi. Ali sta cemo sa situacijom u kojoj te devojka pozove kroz otvorena vrata? Udji, slobodno udji, nisam pijana, malo sam vesela..a onda ujutro tvrdi da te nije pozvala ili da se uopste ne seca kako si usao. Da li i to spada pod otmicu, provalu i silovanje? Najlakse je pozvati se na amneziju kad te pukne jutarnja realnost. Koliko vidim i cujem, i sistem to podrzava, i pojedine devojke to iskoriscavaju, jer ta zvaka sasvim lepo prolazi. Frajer je uvek kriv u situacijama kad se riba 'niceg ne seca', i kraj price.

Ivan

pre 7 godina

Pitanje za muskarce - da li bi bilo isto tako legitimno da vase stanje pijanstva iskoristi neki muskarac naklonjen istom polu?
(Ja, 27. januar 2017 12:12)

Buahahaha pa da ti kazem, kad bih ja celo vece flertovao s muskarcem, narucivao pice na njegov racun i kasnije ga pozvao kod mene na gajbu da raskomoceni 'slusamo muziku' na kaucu, sigurno je da bih upao u situaciju u kojoj se vecena zena oseca "iskoriscenima". Kod nas su signali jasni pa su i granice jasne. Ali zene i signali.....!? Ona bi ali mozda ne bi ali u stvari zna sta tacno hoce ali u stvari nije to to, ustvari se zaljubila nakon pete rakijice, a kad bolje razmisli niceg se ne seca jer joj je neko sipao drogu u kokain.

Silence

pre 7 godina

Ja sam stvarno zabrinuta zbog nivoa inteligencije, pre svega u Srbiji. Ako je neko ostavio otvorena vrata i ti udješ u stan bez znanja i poziva vlasnika -ti jesi provalnik. Čak i ako si ranije bio u poseti - ti nemaš pravo da ponovo dolaziš ako nisi pozvan. Ako te vlasnik stana zamoli da izađeš iz stana - ti moraš to da uradiš, bez obzira što si ranije bio tu i popio kafu. Ti nemaš nikakva prava nad tuđom imovinom i telom, bez obzira da li su vrata otvorena ili je devojka obučena u mini suknju ili pripita. OK?

aleksis

pre 7 godina

velika je razlika izmedju pijane zene koja je zbog uticaja alkohola prihvatila sex sa nekim sa kim inace ne bi,i izmedju onesvesceno pijane koja nije ni svesna da je neko sa njom imao sex. ovo prvo kad ti se desi,izvini sestro tvoja je greska,prihvati odgovornost za svoje postupke,posle ...... nema kajanja i izmisljanja silovanja. ovo drugo ako ti se desi,onda je lik kreten koga treba na sud da teras,ali tesko dokazivo. u svakom slucaju ako planiras da se obeznanis od alkohola do te mere onda vodi sa sobom druga,brata,plati obezbedjenje sta znam

Djox

pre 7 godina

Osnovni problem u rezonovanju ove gospodje pa i ostatka zenske populacije je shvatanje da one DAJU pet dolara.
Postovane dame, kada vam odgovara vi seks zovete vodjenjem ljubavi a vrlo cesto imate obicaj da tu radnju okarakterisete kao DAVANJE sa vase strane? Zasto vi DAJETE a mi uzimamo? Zar to ne sugerise na nefer odnos?
Da ne ulazim ko realno vise daje u musko-zenskim odnosima...

leni

pre 7 godina

Seksualni odnos sa osobom koja nije sposobna da da pristanak (npr alkohol, psihoaktivne supstance, zaostao dusevni razvoj), a koja se nije usprotivila odnosu - nije silovanje vec drugo krivicno delo. U svakom slucaju je nezakonito, ali nije isto sto i silovanje.

Krug

pre 7 godina

Ako ti pijan ne vidis da ti je neko ukrao 5$ iz torbe na stolici, da, to jeste kradja, ali nije oruzana pljacka, i lopov moze da odgovara za kradju, ali ne i za pokusaj ubistva ili nanosenje teskih povreda.
Silovanje je izuzetno ozbiljna stvar, i kategorisati zene kriticnih navika isto kao zene koje su fizicki surovo onesposobljene i koje su dozivele teske fizicke i psihicke traume, jedva izvukavsi zivu glavu, je krajnje neumesno.

Neobična devojka

pre 7 godina

Dakle, prema komentarima, devojku koja je progovorila o strašnom problemu silovanja na figurativan način, treba ismevati? Treba se rugati i reći da ona zaista vredi 5 dolara?
Šta ste vi u svom životu uradili po pitanju ovog problema? Da li ste ikada pomenuli koliko to uništava naše društvo? Iskreno bih volela da svi kažu da jesu bar jednom glasno rekli ili napisali nešto što kao poruku ima "STOP SILOVANJU".

Zašto se branite i savetujete "prikladno" oblačenje? Kako vas nije sramota da umesto da kažete stop budalama i bolesnicima (kako neko ovde rece), kažete stop onome ko želi da se o tome priča.
Nakon ovakvih stavova, i ne čudi me što žrtva ćuti..ionako se izvrne ruglu svako ko pokuša bilo šta da kaže o silovanju.
Šta da vam kažem, drage žene? Da se krijete i ćutite, da slučajno ne namamite razjarene muškarce koji ne mogu da se obuzdaju, jer ste posle krive što ne vladaju sobom? Ne! Vrisnimo sve u glas! Želim svoju slobodu i dostojanstvo! Silovanje je zločin! Nisam kriva!

milojko

pre 7 godina

3 puta sam procitao i dzabe... ne ide...ne razumem... ali ako krenem da dodirujem devojku a ona se tome protivi i kaze nemoj to znaci da treba da prestanem...

bla

pre 7 godina

Ma je li, komentatori, ocete burke da nosimo jer vi ne mozete da se suzdrzite kad vidite gole noge? Sta li po plazama radite da mi je znati?
Nije problem u manijacima, nego je problem sto ja nosim mini suknju, a vi jadni svi kao zivotinje koje ne mogu da se iskontrolisu?
Ovima kojima je super da smotaju mrtvu pijanu, to su verovatno oni koji uvaljuju tabletice u pice, jer sta ima veze, polusvesna/nesvesna u oba slucaja.
Stvarno mi je drago sto se ne srecem nigde s ovom sortom iz komentara po Super ZENI.

EU Citizen

pre 7 godina

A ne, bejbi, tvoj je problem što si toliko pijana da ne znaš šta radiš, a možda sam i ja pijan, pa ne znam ni ja, pa dakle, ako te ni na šta nisam prislio, to ne samo da nije "silovanje" nego je preispoljan femnacistički bezobrazluk uopšte tako nešto i napisati.

opasni presedan

pre 7 godina

Promaseni primeri, lose analogije i zamene teza. Tipicno zensko rasudjivanje, narocito u ovim stvarima.
Ako biste mi tražili pet dolara, a ja sam previše pijana... nije u redu da mi jednostavno uzmete tih pet dolara iz torbe... Nikad ne bih pitao da ti uzmem 5$ iz tprbe, niti bi mi palo na pamet da ti bilo sta uzimam iz torbe. Prava analogija bi bila kad bi mo ti, pijano se cerekajuci, cusnula tih 5$ u usta - da li bi bilo u redu da ih ja progutam? Ne kazem ni da ni ne (ja ne bih), samo kazem da bi to bio poten primer.
Ako mi priljubiš pištolj do glave... I sta je ovde sporno? Ima li ikog ko seks pod pretnjom pistoljem ne bi smatrao silovanjem?
Ako ti pozajmim pet dolara, to ne znači da sam tvom prijatelju dala dozvolu da uzme tih pet dolara iz moje torbe. Opet ona o uzimanju iz torbe...
'Ali dala si njemu, zašto ne mogu ja?' I sta je bilo posle? Na sta se odnosi ovaj primer? Kako je doslo do silovanja?
Ako si ukrao pet dolara i ja ne mogu da dokažem to na sudu.... Ako ti ne mozes dokazes da ti je neko ukrao 5$, nijedan sud ga nece osuditi, a ti mozes da mislis sta god hoces.
Samo zato što sam ti u prošlosti dala pet dolara.... Opet... u kakvoj je ovo vezi sa *tim* silovanjem? Kako se *ono* desilo?
Nego... danasnje razmazene devojcice, navikle da se svet vrti oko njih i da ono sto je njima tog trenutka po volji bude bozja zapoved, a ako im se ista stvar za 5min ne svidi, da bude smrtni greh, za dno Pakla. Drugo su bile njihove babe i mucenice u Arabiji.

IgyBgd

pre 7 godina

Meni je savrseno jasno sta je silovanje, i pristalica sam onih koji bi za to uveli smrtnu kaznu. ALI, posle ovog teksta zakljucujem da je najbolje da za svaki slucaj u kom vam je stanju devojka, da posle ne bi mogla da kaze da ste je iskoristili lepo odete kod NOTARA, tamo overite odluku koju ce potpisati obe strane da se slazu sa sexualnim cinom i onda je sve ok.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

Ako ostavis vrata od stana otvorena i ja ti udjem u stan, ja nisam provalnik, lopov. Nisam usao nasilno vec si me sama pustila da udjem. Ako zakljucas vrata i ja ih razvalim onda sam usao nasilno. Cuvaj svoje telo, obezbedi ga kao i stan. Ne trazi sama djavola pa ti posle drugi kriv.

aleksander

pre 7 godina

Jedino je sigurno da pred notarima izjave, da slobodnom voljom žele seks i da to notar solemnizuje. E u tom slučaju sve je jasno. Pokrenuti inicijativu za mobilne notarske ekipe 0-24 h.

Marx

pre 7 godina

Opet se potvrđuje da: 30% ljudi u Srbiji ima velikih teškoća sa čitanjem, 50% sa prostim razumevanjem pročitanog, a oko 60% njih poentu teksta ne razume u potpunosti.

Revolucionar

pre 7 godina

Ono što je takođe zabrinjavajuće je da ako si slagala da sam ti ukrao 5 evra i ja dokažem da nisam, ostadoh žigosan kao lopov bez obzira na sve.

L

pre 7 godina

"Devet puta se probudila ujutru sa nepoznatim muškarcima u krevetu i nije se sećela prethodne noći tako da je to silovanje!"
A ti si držao sveću pa znaš da nije? Sipa joj baja nešto u piće i navali posle. Otkud ti znaš šta se tu dešavalo.

Gastos

pre 7 godina

U Irskoj upravo usvajaju zakon o pristajanju na seks. Ukratko, ako imate seks sa zenom dok je u pripitom, besvjesnom i spavajucem stanju to ce biti klasifikovano kao silovanje. Ajde ova dva prva slucaja da se i slozim nekako ali ovaj treci?!
Danas na radiju slusam raspravu o ovom i neka agresivna feministkinja je odusevljena sa zakonom. Javljaju se slusaoci i pitaju slicna pitanja kao i ovde, sta ako su oboje pijani, ona mrtva ladna kaze da je i u tom slucaju muskarac kriv, voditelj nista ne komentarise na to. Slusam i ne mogu da vjerujem sta cujem! A jednakost polova? Prava i obaveze?

Znaci, po ovom trecem slucaju, ona se ujutro probudi, i zavisno od raspolozenja, ti ides ili ne ides u zatvor!?!

Jos jedna pobjeda agresivnog feminizma. I dolazi i kod nas uskoro...

Kirito

pre 7 godina

Dok se vi zamlacujete nekim random retardima i feminacistkinjama na internetu, one koje su stvarno silovane zbog ovakvih kretenusa gube na sudovima... Da krenemo da oslobadjamo pijane vozace koji su ubili neke pesake, jer su im izleteli na pesackom prelazu? Oni su krivi sto pijanom vozacu prelaze ulicu...

belgrado

pre 7 godina

"...a ja sam previše pijana da odgovorim sa 'da' ili 'ne' ..."

znaci,
kad kazes "da".
to ne vazi,
jer kad se otreznis mozes da vices "ne" tj. ''silovanje" ?!

tako to funkcionise danas,
uvek je neko drugi kriv.

veteran

pre 7 godina

Citajuci ove komentare, osetim sramotu.Stidim se muskog roda, ali vise se stidim saznanja da ove komentare pisu mladi ljudi.Da vam nije Vucic i za ove komentare kriv?

sm

pre 7 godina

Vuce, dvoje pijanih se ne seksa.Pogotovo muskarac, ako je pijan, ako je polupijan onda da, ali onda zna sta radi.Za mene je pravo pijanstvo, kada sutra nista neznas.A iskoristiti pijanu zenu, je lako, ali nije muski nego hijenski.

Niče

pre 7 godina

Ove gluposti ne prolaze kod mene i Trampa. Silovanje je upotreba sile, iskoriscavanje je kada jednu finu postenu devojku, koja je polu gola dosla na pijanku, i napila se kao sundjer, iskoristis, bez sile. Ako ne zelis da ti svi uzimaju 5 dolara, mozes samo da prestananes da pijes kao smuk... Fina devojko od 5 dolara. Zene, izvolite sa minusima.

D

pre 7 godina

Zena je toliko jednostavno i efektno objasnila.Po komentarima bih rekla da retko ko ovde ima sex trezan,sto je katastrofa.A vidim neki se prepoznali,pa se ceskaju po glavi i ono klasicno "samo pet dolara,kurva,sida i sl".Sto neko rece,na ulicu da ne izadjes,sve same muskarcine,mogu samo u mraku i pijani.

To se zove bezbedan seks

pre 7 godina

Zato ja kad smuvam žensku, odmah VADIM već spreman "UGOVOR o dobrovoljnom seksu", koji sadrži precizno definisane radnje, koje ona svojeručnim potpisom (naravno uz ličnu kartu) potvrdjuje za dobrovoljne, te uz dva punoleta svedoka, (takodje sa LK) koji mi svojim podpisom potvrdjuju da je ONA potpisala pri punoj svesti ("bez umućenog uma") taj naš ugovor....
Ako sam "na terenu" napulju, onda fino VADIM mobilni da uslikam potpisani ugovor (fotokopiju šaljem mobilnim u svoju databazu ugovora).
Konačno mogu da GURNEM potpisani ugovor u džep pantalona, koje istovremeno skidam i ostavljam na bezbednom mestu (jer u njima je original potpisa) naravno pod uslovom da su svedoci koje sam u medjuvremenu zamolio da nas napuste dovoljno daleko da bi mogli imati "intimu". Ostaje samo da prekontrolišem rekvizite (gel, prezerativ, stimulanti i naprave koje su u ugovoru itd.) te možemo preći na implementaciju aktivnosti definisanih u ugovoru. Sama radnja mora biti audio-vizualno snimana da postoje dokazi da nije došlo do različitog tumačenja paragrafa ugovora.
Na kraju, ponekad može a i ne mora doći i do malog formulara za ispitivanje njenog mišljenja o kvaliteti ugovorenih aktivnosti koje uz svu zagarantovanu anonimnost služe za moj statistički obračun zadovoljstva potrošača mih emocija - partnerki.

А. Петров

pre 7 godina

Реакција већине коментатора доказује да је Србија већа Сауди Арабија од оне одакле је госпођица/госпођа Ахмед дошла

dragan

pre 7 godina

Ukoliko neko zaista ne razume razliku između silovanja i sporazumnog seksa (a verujemo da takvih nema) korisnica Tvitera, Nafisa Ahmed iskoristila je jedan vrlo koristan primer pomoću kojeg je to i objasnila.

Cek, ako nema onih koji ne razumeju, kao sto pise gore, cemu onda primer koji objasnjava onima koji ne razumeju?

m1k1

pre 7 godina

Ako si mi dala 5 dolara u ponedeljak, i ja obecao da cu ti ih vratiti u petak, sta se desava ako se u sredu predomislis i hoces pare nazad?
Ako je vec htela da se pravi pametna, onda je trebala da obuhvati najcesce slucajeve primerima, a ovaj, koji sam ja gore naveo, je upravo najcesci razlog "problema" u definisanju sta je to silovanje, a sta ne.

Igor Gavran

pre 7 godina

Ne opravdavam slikovanje, naravno, ali nije uzalud ona narodna "Nece djavo na covek, samo covek na djavola". Mlade atraktivne devojke se oblace provokativno, gole noge, dekoltei, stikle mini suknje. One vole da se svi okrenu i uzdisu za njima. Nisu svesne proste statistike da u sto ljudi koji se okrenu postoji jedan dusevni bolesnik i pet budala. One se ne zaustavljaju na pogledima vec koketiraju, piju, primaju poklone i posle im je djavo kriv. Prija im da su u drustvu zestokih momaka i normalno da se desavaju takve stvari. Prosecnom muskarcu kao sto sam ja ne pada na pamet da siluje zenu i prestanite sa ovim suludim etiketiranjem muskaraca.

Nikola

pre 7 godina

Ja sve kapiram osim priče s pijanstvom. Cepaju se kokteli celo vece, ludilo, zezanje, flert, sevaju noge, iskaču grudi. A onda ujutro silovanje! Pijanstvo ne bi trebalo da se uzima kao olaksavajuca okolnost ni u jednoj situaciji. Zamisli da pijan udaris kolima u banderu i onda tvrdis da su te gas pedala i volan iskoristili u trenutku nesmotrenosti. S druge strane, verujem da ima skotova koji vrebaju pripite devojke i onda iskoriste situaciju maksimalno. Ali kad bi svi snosili odgovornost za svoje postupke, stvari bi bile mnogo jasnije. Moja ortakinja je tvrdila da je tri put bila silovana na razlicitim mestima, s razlicitim frajerima. Niko joj ne veruje. Jer nikad joj nije palo na pamet da mozda obuce nesto prikladnije osim mini suknje, i da smanji s picem, jer nakon treceg nema pojma gde je.

poznavalac pasa

pre 7 godina

Tamo gde ona zivi sigurno je super, zato sto p...a kosta samo 5$, npr u Amsterdamu je 50€ za pola sata, tako da je 5$ stavro super cena, eto to sam ja s'vatio iz njenog objasnjenja (tj. i ona daje samo za pare i to za 5$ - tante za kukuriku, posteno, sto jes' - jes')

021

pre 7 godina

Za mojih 30+ godina, mnogo češće je bila situacija da su bile toliko pijane, da ja mogu da se požalim da su mi na silu uzele ili želele da uzmu tih $5...

Bemekt

pre 7 godina

Pa ona je to malo ilustrativnije objasnila, jer u amerikama moras da kazes glasno i jasno ne ako ne zelis da imas odnos, inace to nije silovanje, a jako pipljiva ta tema u njihovom sudstvu i zakonodavstvu.

sokrat

pre 7 godina

A imate sažaljenja za pijane muškarce? Šta vas briga ko pije i šta radi sa svojim životom, samo zato što je npr. žena, osećate se pozvano. Pijani muškarci ubijaju žene svake nedelje u Srbiji, što je direktna posledica opste svesti izražene kroz ove komentare.

Vuk

pre 7 godina

ok..... dvoje mrtvih pijanih se poseksali nakon par sati opijanja. riba je znaci silovana, a frajer je znaci siledzija. to je percepcija danas. to su te predrasude koje se uzimaju zdravo za gotovo. a sta ako je frajer bio silovan? pa i on je bio pijan zar ne? ni on nije mogao reci ne. zasto bi sva odgovornost automatski pala na muskarca u prici?

oglo

pre 7 godina

ako si mi rekla da ces mi pokloniti pet dolara i da slobodno mogu da ih potrosim. i ja ti onda kazem daj mi tih pet dolara sto si obecala i ti mi ih das i ja ih potrosim. i ti onda sutra kazes da sam ti ja ukrao tih pet dolara sta je onda to. ma terajte se ...

Zoran

pre 7 godina

Ako se žena napije i u takvom stanju pristane,pa se ujutro ne seća šta je bilo ,jel i to silovanje?Ili na primer kad popiješ popuste ti kočnice pa se posle pokaješ,jel i to silovanje.Pa draga moja, što piješ kad ti škodi?

zavodnik

pre 7 godina

Android17

U slucaju da su oboje pijani, upravu je onaj koji prvi tuzi.
A po americkom zakonu, ako spavate sa devojkom koja je konzumirala alkohol, to se smatra silovanjem.Cak i ako spavate sa svojom pijanom zenom, cak i ako da "odobrenje", smatra se nezakonitim.Jer je pijanoj osobi "pomucen um" i ne moze da da odobrenje.Glupost.Zato imate probleme sa "drunk sex" po koledzima, Muskarci gube stipendije kako god devojkama dune da ih lazno optuze da su ih "silovali".

Oh da

pre 7 godina

Drugar otisao na neku zurku i napio se. Devojka koju je celu noc odbijao pred gomilom ljudi ga takvog pijanog odvela u sobu i imala sex sa njim. On je bio dovoljno pijan da nije mogao da je otera od sebe sto je potvrdilo vise ljudi sa zurke koji su prisustvovali sceni kada ga je ona povela u sobu. Vise ljudi je culo, dok su cekali u redu za toalet, da je on vikao da ode od njega i da ga ostavi na miru. Drugar ujutru ustao mamuran, otisao kod lekara koji je utvrdio povrede na polnom organu (devojka bila pijana takodje pa islo nespretno ocigledno) i napisao izvestaj. Drugar otisao u policiju i GLE CUDA nisu hteli da mu uvaze tuzbu (inace Nemacka je u pitanju, nije Srbija). Pokrenuo privatnu tuzbu i smejali mu se svi redom, samo sudija zadrzao kakav takav nivo. Problem je bio u njegovoj erekciji i kako je moguce da je ista postojala. Cak ni nezavisno misljenje strucnjaka u ovom slucaju nije proslo! Momak silovan i na kraju nikom nista! Dvostruki arsini su cudo nekada. Inace ne podrzavam nikakav seksualni odnos gde obe strane nisu saglasne, a narocito mi idu na zivac kada momci takodje uhvate pijanu devojku koja ne moze ni da se odupre naletima pa iskoriste to. Serijski silovatelji su vec potpuno druga kategorija od ovog primera i sa njima je jasna definicija silovanja. Ovde je ova devojka pisala o sivoj zoni koja nazalost postoji, ali za oba pola, a ne samo devojke!

chombe

pre 7 godina

A ako mi non stop dajes pet dolara, a ja primaknem dzep i oni upadnu, a ti kazes da si se samo salila a nisi imala nameru da ih das? Sta je onda to?

Smiljana

pre 7 godina

Ako si ukrala pet dolara a ja nemogu da dokažem da si ukrala to neznači da nisi kriva a takođe znači i da si kriva lopov ostaje lopov bez obzira na trnutni dokaz pet dolara nema i nije logično da niko nije kriv
(milan, 26. januar 2017 14:06)

Milane, ne blamiraj se. Ovo sto si napisao samo pokazuje koliko je doticna bila u pravu i koliko ima glupih na planeti.

NikNik

pre 7 godina

Ne koristim tviter aktivno, ali kad sam ovo pročitao moraću da se setim šifre da udjem i nagrdim ovu devojku. Zbog ovakvih žena prave žrtve silovanja ne govore o svojim traumama i bude ih sramota da prijave kriminalce. Pre 10ak godina mi je koleginica na fakultetu poverila da je spavala sa 14 muškaraca. U stvari samo sa 5 ali je 9 puta bila silovana. Kao neko ko ima 3 mladje sestre bio sam u užasu i kad sam je pitao da li su te životinje u zatvoru ona je rekla da nisu jer ih nije prijavila. Devet puta se probudila ujutru sa nepoznatim muškarcima u krevetu i nije se sećela prethodne noći tako da je to silovanje! Platio sam račun za pivo koje smo pili i rekao ćao zdravo koleginice. Ovo je naravno bilo u Americi. U Evropi ovakve nebuloze nisam nikad čuo.

ThorFraNord

pre 7 godina

@filozpf Devojke gube na sudu zbog nedoszatka dokaza, to se zesko dokazuje a jave se kasnije, i da su stvarno zrtve postanu jos veće zbog takvog suđenja

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ako mi daš pet dolara, a to posle sazna tvoj dečko, muž, verenik to ne znači da posle možeš da kažeš da sam te naterao da mi daš!

ThorFraNord

pre 7 godina

Ja takvoj kao te što je navela u primeru ne bih ni pipnuo, nisam toliko nisko pao, drugo kome treba da se zarazi, devojka koja je toliko pijana da se ne seća šta radi i šta priča ne vodi računa o sebi i ne razmišlja svojom glavom

Beli

pre 7 godina

Na stranu sto se slazem sa svim ovim primerima ali u navedenom primeru pijanstva ispade da je sporazumni sex samo onda kada oboje kazu da. Moja devojka nikada nije izgovorila da, a nisam ni ja, pa sad ne znam da li neko nekog tu siluje i ko koga, a vala i svakodnevno se silujemo. Zna se sta je sporazumni sex i u slucaju pijanstva je to jako tesko dokazati i zbog toga se cesto zloupotrebljava. Pa jos u kombinaciji sa "ako ne mogu da dokazem na sudu ne znaci da se nije dogodilo". I sada pogledajte sledecu situaciju. Devojka se napije, sporazumno ima seks sa proizvoljnim likom, sutra se pokaje i postidi i da spere sramotu sa sebe (ili iz x razlicitih mogucih razloga) optuzi tog lika/muskarca/momka i zavrsi na sudu (molim vas nemojte tvrditi da se to ne desava) na kom nema dokaza da je silovana vec samo postoje dokazi da su imali seks. I? Sta sad sa tim deckom? Jel treba da bude osudjen? Ne treba? Sta raditi u toj situaciji i kako efikasno naci put do pravde? Ono sto hocu da kazem je da kada kaze ne (bilo musko bilo zensko), onda je to ne i nema rasprave da li je bilo ili ne ali ako ne kaze ne, to samo po sebi nije dovoljno za bilo sta. I kada pricam o govorenju ne, ne mislim samo na verbalno izjasnjavanje vec i na govor tela, kontekst, itd. Na kraju krajeva, silovanje u najvecem broju slucajeva itekako ostavlja dokaze te je malo verovatno da se ne moze dokazati. Zao mi je ali ovako kako je ona postavila stvari ja cujem samo da su muskarci budale, a da je sporazumni seks samo onaj kada oboje verbalno kazu da, a to ne samo da nema veze sa mozgom nego i dalje komplikuje vec dovoljno komplikovanu temu. A mozda sam i ja pogresno razumeo pa je u stvari htela da kaze da kada je devojka pijana, muskarci ne smeju nikako da imaju seks sa njom, cak ni ako ona hoce. Ma da jednostavno i ja upotrebim primer. Ako ti dam pet dinara danas, a sutra se predomislim i trazim novac nazad, a ti ga potrosio i ne mozes da vratis, onda ti nisi lopov nego sam ja seronja. Ne pricam bukvalno i ne insistiram ni na cemu ali znajuci mentalitet ljudskih bica koji se vode efekektom mase i sopstvenim egom umesto da objektivno razmisle o onome sto citaju, ocekujem da mi sledi raspece posle ovog komentara :).

Gh

pre 7 godina

Za sve kojima i dalje nije jasno šta je silovanje: samo zamislite gej rmpaliju koji vas je pipkao, obljubio ili šta bilo, a posle vas ubeđuje kako ste vi to zapravo hteli (namamili ste ga, isprovocirali, ne bi pili da niste hteli, tesna vam bila majca jer ste hteli itd.)

Milosrdna

pre 7 godina

Vecina muskaraca bi razumela da zena NECE tek kad bi im ga prvim pogodnim predmetom skratila na pola!
A sad vi sto ste se nameracili, zamislite tu sliku, da vam se javi sledeci put kad "krenete".
Hvala.

bot botuje do botulizma

pre 7 godina

Nije silovanje ako pijana sama siris noge.
(Filozof, 26. januar 2017 14:00)
Jeste, zato sto pijanstvo nije normalno stanje svesti. A iskoriscavanje nenormalnog stanja svesti je zloupotreba, u ovom slucaju silovanje.
Takodje, ako se dogoori sex za novac, znaci uslov za sex je placanje. Nema placanja - nema ni uslova, znaci sex nije dobrovoljan, dakle silovanje.

Filozof

pre 7 godina

Sve u svemu, nije objasnila nista! Losa joj metafora... Ovde ljudi i dalje ne znaju sta je sporazumni sex. Nije silovanje ako pijana sama siris noge. Kad nesto neces, ni pijan ni trezan to ne das. Ako ti neko da novac i ti pristanes, to nije silovanje vec trgovina, trgovina gde dajete materijalno sredstvo za fiktivno! Ogroman broj zena neosnovano tuzi muskarce za silovanje i gube na sudu, bas zbog toga - nerazumevanja uslova trgovinskog sporazuma. Nije joj platio za sex, ona ga tuzila za silovanje. Sa druge strane, objasni ti na sudu da nisi dobila novac. Ova jos i jeftina? Samo 5 dolara? Sida i sifilis gratis.

rosonero

pre 7 godina

(za naprednu buducnost u koju verujemo, 26. januar 2017 14:05)

tv-savremeno zlo ,za savremeno drustvo. kreacije poput seks i grada, rijaliti programi ,muzickih cirkusa ,izasle su iz mozgova najinteligentniji ljudi u americi i to se popularizuje u svetu , zaslepljujici narod svakodnevno i neminovno dolazi do zaglupljivanja .jedan od ciljeva je unistiti sve i razjediniti ljudi u posebne jedinke , gde porodica ,roditelji ,zena ,muz,brak, zajednica ne vredi nista , jedino si bitan ti ,ti i ti ,u sustini postajes lak plen. nazalost , u mnogi ljudi su se pogubili u danasnjem svetu a pogotovu zene , kojima su jos dodali i fb ,game over.

milan

pre 7 godina

Ako si ukrala pet dolara a ja nemogu da dokažem da si ukrala to neznači da nisi kriva a takođe znači i da si kriva lopov ostaje lopov bez obzira na trnutni dokaz pet dolara nema i nije logično da niko nije kriv

alejandro

pre 7 godina

O čemu ova dama zbori??!! Mađari u vreme socijalizma nisu priznavali silovanje kao oblik nasilja uz objašnjenje da je u svakom silovanju bilo iole htenja sa ženske strane! Uvrnuto ali tako je bilo!

drago

pre 7 godina

Meni bi morala vise da plati. Za 5 dolara ja ne izvlacim belegiju. Ako je pijana cena ide duplo. Salim se.... hocu da kazem da je objasnjenje glupo.

rabo

pre 7 godina

Oduvek mi je taj zenski stav "dala" bio odvratan. Sex nije nikakvo davanje. Isto tako, dajem i ja. Upravo takav stav je na rubu robno-novcanog, "dala" ili "prodala" je vrlo blisko. Nikada nisam smatrao da neko nekome "daje". To je vid divne uzajamnosti i bliskosti - ako moze.

Докон поп

pre 7 godina

E kad Nafisu Ahmed pitam za savet, slobodno me ubijte i naci cete mi u dzepu vise od 5 dolara. Nije kriminal, jednostavno ako od te osobe slusam savete, nisam zasluzio ni da zivim

Vlada

pre 7 godina

Ako se probudis ujutro i vidis da ti fali 5 dolara, ne znaci odmah da sam ti ih ja ukrala. Mozda si mi ih dobrovoljno dala, ali se ne secas! Nisam ja kriv sto pijes mnogo pa ne znas sta radis.

Komifo

pre 7 godina

. Sa druge strane, objasni ti na sudu da nisi dobila novac. Ova jos i jeftina? Samo 5 dolara? Sida i sifilis gratis.
(Filozof, 26. januar 2017 14:00)

Žena objašnjava na primeru pet dolara jer se sirota nada da ćete razumeti poentu ako znate da brojite do toliko. Očigledno se zeznula.

...

pre 7 godina

Neću o silovanju ali nemam nikakvo sažaljenje prema ljudima koji se toliko napiju da ne mogu ni da sačuvaju 5 dolara. Imaš ti ženo i druge probleme ako se napijaš do te mere da ne znaš ni da imaš trenutno seks.

GMO banda

pre 7 godina

Ja sam bio siguran da znam u cemu je razlika izmedju dobrovoljnog seksa i solovanja, ali posle ovog ovakvog objasnjenja mi tek sad nista nije jasno.

...

pre 7 godina

Neću o silovanju ali nemam nikakvo sažaljenje prema ljudima koji se toliko napiju da ne mogu ni da sačuvaju 5 dolara. Imaš ti ženo i druge probleme ako se napijaš do te mere da ne znaš ni da imaš trenutno seks.

GMO banda

pre 7 godina

Ja sam bio siguran da znam u cemu je razlika izmedju dobrovoljnog seksa i solovanja, ali posle ovog ovakvog objasnjenja mi tek sad nista nije jasno.

Filozof

pre 7 godina

Sve u svemu, nije objasnila nista! Losa joj metafora... Ovde ljudi i dalje ne znaju sta je sporazumni sex. Nije silovanje ako pijana sama siris noge. Kad nesto neces, ni pijan ni trezan to ne das. Ako ti neko da novac i ti pristanes, to nije silovanje vec trgovina, trgovina gde dajete materijalno sredstvo za fiktivno! Ogroman broj zena neosnovano tuzi muskarce za silovanje i gube na sudu, bas zbog toga - nerazumevanja uslova trgovinskog sporazuma. Nije joj platio za sex, ona ga tuzila za silovanje. Sa druge strane, objasni ti na sudu da nisi dobila novac. Ova jos i jeftina? Samo 5 dolara? Sida i sifilis gratis.

Oh da

pre 7 godina

Drugar otisao na neku zurku i napio se. Devojka koju je celu noc odbijao pred gomilom ljudi ga takvog pijanog odvela u sobu i imala sex sa njim. On je bio dovoljno pijan da nije mogao da je otera od sebe sto je potvrdilo vise ljudi sa zurke koji su prisustvovali sceni kada ga je ona povela u sobu. Vise ljudi je culo, dok su cekali u redu za toalet, da je on vikao da ode od njega i da ga ostavi na miru. Drugar ujutru ustao mamuran, otisao kod lekara koji je utvrdio povrede na polnom organu (devojka bila pijana takodje pa islo nespretno ocigledno) i napisao izvestaj. Drugar otisao u policiju i GLE CUDA nisu hteli da mu uvaze tuzbu (inace Nemacka je u pitanju, nije Srbija). Pokrenuo privatnu tuzbu i smejali mu se svi redom, samo sudija zadrzao kakav takav nivo. Problem je bio u njegovoj erekciji i kako je moguce da je ista postojala. Cak ni nezavisno misljenje strucnjaka u ovom slucaju nije proslo! Momak silovan i na kraju nikom nista! Dvostruki arsini su cudo nekada. Inace ne podrzavam nikakav seksualni odnos gde obe strane nisu saglasne, a narocito mi idu na zivac kada momci takodje uhvate pijanu devojku koja ne moze ni da se odupre naletima pa iskoriste to. Serijski silovatelji su vec potpuno druga kategorija od ovog primera i sa njima je jasna definicija silovanja. Ovde je ova devojka pisala o sivoj zoni koja nazalost postoji, ali za oba pola, a ne samo devojke!

021

pre 7 godina

Za mojih 30+ godina, mnogo češće je bila situacija da su bile toliko pijane, da ja mogu da se požalim da su mi na silu uzele ili želele da uzmu tih $5...

Vuk

pre 7 godina

ok..... dvoje mrtvih pijanih se poseksali nakon par sati opijanja. riba je znaci silovana, a frajer je znaci siledzija. to je percepcija danas. to su te predrasude koje se uzimaju zdravo za gotovo. a sta ako je frajer bio silovan? pa i on je bio pijan zar ne? ni on nije mogao reci ne. zasto bi sva odgovornost automatski pala na muskarca u prici?

Igor Gavran

pre 7 godina

Ne opravdavam slikovanje, naravno, ali nije uzalud ona narodna "Nece djavo na covek, samo covek na djavola". Mlade atraktivne devojke se oblace provokativno, gole noge, dekoltei, stikle mini suknje. One vole da se svi okrenu i uzdisu za njima. Nisu svesne proste statistike da u sto ljudi koji se okrenu postoji jedan dusevni bolesnik i pet budala. One se ne zaustavljaju na pogledima vec koketiraju, piju, primaju poklone i posle im je djavo kriv. Prija im da su u drustvu zestokih momaka i normalno da se desavaju takve stvari. Prosecnom muskarcu kao sto sam ja ne pada na pamet da siluje zenu i prestanite sa ovim suludim etiketiranjem muskaraca.

А. Петров

pre 7 godina

Реакција већине коментатора доказује да је Србија већа Сауди Арабија од оне одакле је госпођица/госпођа Ахмед дошла

rabo

pre 7 godina

Oduvek mi je taj zenski stav "dala" bio odvratan. Sex nije nikakvo davanje. Isto tako, dajem i ja. Upravo takav stav je na rubu robno-novcanog, "dala" ili "prodala" je vrlo blisko. Nikada nisam smatrao da neko nekome "daje". To je vid divne uzajamnosti i bliskosti - ako moze.

Gh

pre 7 godina

Za sve kojima i dalje nije jasno šta je silovanje: samo zamislite gej rmpaliju koji vas je pipkao, obljubio ili šta bilo, a posle vas ubeđuje kako ste vi to zapravo hteli (namamili ste ga, isprovocirali, ne bi pili da niste hteli, tesna vam bila majca jer ste hteli itd.)

Nikola

pre 7 godina

Ja sve kapiram osim priče s pijanstvom. Cepaju se kokteli celo vece, ludilo, zezanje, flert, sevaju noge, iskaču grudi. A onda ujutro silovanje! Pijanstvo ne bi trebalo da se uzima kao olaksavajuca okolnost ni u jednoj situaciji. Zamisli da pijan udaris kolima u banderu i onda tvrdis da su te gas pedala i volan iskoristili u trenutku nesmotrenosti. S druge strane, verujem da ima skotova koji vrebaju pripite devojke i onda iskoriste situaciju maksimalno. Ali kad bi svi snosili odgovornost za svoje postupke, stvari bi bile mnogo jasnije. Moja ortakinja je tvrdila da je tri put bila silovana na razlicitim mestima, s razlicitim frajerima. Niko joj ne veruje. Jer nikad joj nije palo na pamet da mozda obuce nesto prikladnije osim mini suknje, i da smanji s picem, jer nakon treceg nema pojma gde je.

NikNik

pre 7 godina

Ne koristim tviter aktivno, ali kad sam ovo pročitao moraću da se setim šifre da udjem i nagrdim ovu devojku. Zbog ovakvih žena prave žrtve silovanja ne govore o svojim traumama i bude ih sramota da prijave kriminalce. Pre 10ak godina mi je koleginica na fakultetu poverila da je spavala sa 14 muškaraca. U stvari samo sa 5 ali je 9 puta bila silovana. Kao neko ko ima 3 mladje sestre bio sam u užasu i kad sam je pitao da li su te životinje u zatvoru ona je rekla da nisu jer ih nije prijavila. Devet puta se probudila ujutru sa nepoznatim muškarcima u krevetu i nije se sećela prethodne noći tako da je to silovanje! Platio sam račun za pivo koje smo pili i rekao ćao zdravo koleginice. Ovo je naravno bilo u Americi. U Evropi ovakve nebuloze nisam nikad čuo.

Komifo

pre 7 godina

. Sa druge strane, objasni ti na sudu da nisi dobila novac. Ova jos i jeftina? Samo 5 dolara? Sida i sifilis gratis.
(Filozof, 26. januar 2017 14:00)

Žena objašnjava na primeru pet dolara jer se sirota nada da ćete razumeti poentu ako znate da brojite do toliko. Očigledno se zeznula.

Beli

pre 7 godina

Na stranu sto se slazem sa svim ovim primerima ali u navedenom primeru pijanstva ispade da je sporazumni sex samo onda kada oboje kazu da. Moja devojka nikada nije izgovorila da, a nisam ni ja, pa sad ne znam da li neko nekog tu siluje i ko koga, a vala i svakodnevno se silujemo. Zna se sta je sporazumni sex i u slucaju pijanstva je to jako tesko dokazati i zbog toga se cesto zloupotrebljava. Pa jos u kombinaciji sa "ako ne mogu da dokazem na sudu ne znaci da se nije dogodilo". I sada pogledajte sledecu situaciju. Devojka se napije, sporazumno ima seks sa proizvoljnim likom, sutra se pokaje i postidi i da spere sramotu sa sebe (ili iz x razlicitih mogucih razloga) optuzi tog lika/muskarca/momka i zavrsi na sudu (molim vas nemojte tvrditi da se to ne desava) na kom nema dokaza da je silovana vec samo postoje dokazi da su imali seks. I? Sta sad sa tim deckom? Jel treba da bude osudjen? Ne treba? Sta raditi u toj situaciji i kako efikasno naci put do pravde? Ono sto hocu da kazem je da kada kaze ne (bilo musko bilo zensko), onda je to ne i nema rasprave da li je bilo ili ne ali ako ne kaze ne, to samo po sebi nije dovoljno za bilo sta. I kada pricam o govorenju ne, ne mislim samo na verbalno izjasnjavanje vec i na govor tela, kontekst, itd. Na kraju krajeva, silovanje u najvecem broju slucajeva itekako ostavlja dokaze te je malo verovatno da se ne moze dokazati. Zao mi je ali ovako kako je ona postavila stvari ja cujem samo da su muskarci budale, a da je sporazumni seks samo onaj kada oboje verbalno kazu da, a to ne samo da nema veze sa mozgom nego i dalje komplikuje vec dovoljno komplikovanu temu. A mozda sam i ja pogresno razumeo pa je u stvari htela da kaze da kada je devojka pijana, muskarci ne smeju nikako da imaju seks sa njom, cak ni ako ona hoce. Ma da jednostavno i ja upotrebim primer. Ako ti dam pet dinara danas, a sutra se predomislim i trazim novac nazad, a ti ga potrosio i ne mozes da vratis, onda ti nisi lopov nego sam ja seronja. Ne pricam bukvalno i ne insistiram ni na cemu ali znajuci mentalitet ljudskih bica koji se vode efekektom mase i sopstvenim egom umesto da objektivno razmisle o onome sto citaju, ocekujem da mi sledi raspece posle ovog komentara :).

Zoran

pre 7 godina

Ako se žena napije i u takvom stanju pristane,pa se ujutro ne seća šta je bilo ,jel i to silovanje?Ili na primer kad popiješ popuste ti kočnice pa se posle pokaješ,jel i to silovanje.Pa draga moja, što piješ kad ti škodi?

Smiljana

pre 7 godina

Ako si ukrala pet dolara a ja nemogu da dokažem da si ukrala to neznači da nisi kriva a takođe znači i da si kriva lopov ostaje lopov bez obzira na trnutni dokaz pet dolara nema i nije logično da niko nije kriv
(milan, 26. januar 2017 14:06)

Milane, ne blamiraj se. Ovo sto si napisao samo pokazuje koliko je doticna bila u pravu i koliko ima glupih na planeti.

oglo

pre 7 godina

ako si mi rekla da ces mi pokloniti pet dolara i da slobodno mogu da ih potrosim. i ja ti onda kazem daj mi tih pet dolara sto si obecala i ti mi ih das i ja ih potrosim. i ti onda sutra kazes da sam ti ja ukrao tih pet dolara sta je onda to. ma terajte se ...

zavodnik

pre 7 godina

Android17

U slucaju da su oboje pijani, upravu je onaj koji prvi tuzi.
A po americkom zakonu, ako spavate sa devojkom koja je konzumirala alkohol, to se smatra silovanjem.Cak i ako spavate sa svojom pijanom zenom, cak i ako da "odobrenje", smatra se nezakonitim.Jer je pijanoj osobi "pomucen um" i ne moze da da odobrenje.Glupost.Zato imate probleme sa "drunk sex" po koledzima, Muskarci gube stipendije kako god devojkama dune da ih lazno optuze da su ih "silovali".

Vlada

pre 7 godina

Ako se probudis ujutro i vidis da ti fali 5 dolara, ne znaci odmah da sam ti ih ja ukrala. Mozda si mi ih dobrovoljno dala, ali se ne secas! Nisam ja kriv sto pijes mnogo pa ne znas sta radis.

Milosrdna

pre 7 godina

Vecina muskaraca bi razumela da zena NECE tek kad bi im ga prvim pogodnim predmetom skratila na pola!
A sad vi sto ste se nameracili, zamislite tu sliku, da vam se javi sledeci put kad "krenete".
Hvala.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ako mi daš pet dolara, a to posle sazna tvoj dečko, muž, verenik to ne znači da posle možeš da kažeš da sam te naterao da mi daš!

bot botuje do botulizma

pre 7 godina

Nije silovanje ako pijana sama siris noge.
(Filozof, 26. januar 2017 14:00)
Jeste, zato sto pijanstvo nije normalno stanje svesti. A iskoriscavanje nenormalnog stanja svesti je zloupotreba, u ovom slucaju silovanje.
Takodje, ako se dogoori sex za novac, znaci uslov za sex je placanje. Nema placanja - nema ni uslova, znaci sex nije dobrovoljan, dakle silovanje.

ThorFraNord

pre 7 godina

Ja takvoj kao te što je navela u primeru ne bih ni pipnuo, nisam toliko nisko pao, drugo kome treba da se zarazi, devojka koja je toliko pijana da se ne seća šta radi i šta priča ne vodi računa o sebi i ne razmišlja svojom glavom

Silence

pre 7 godina

Ja sam stvarno zabrinuta zbog nivoa inteligencije, pre svega u Srbiji. Ako je neko ostavio otvorena vrata i ti udješ u stan bez znanja i poziva vlasnika -ti jesi provalnik. Čak i ako si ranije bio u poseti - ti nemaš pravo da ponovo dolaziš ako nisi pozvan. Ako te vlasnik stana zamoli da izađeš iz stana - ti moraš to da uradiš, bez obzira što si ranije bio tu i popio kafu. Ti nemaš nikakva prava nad tuđom imovinom i telom, bez obzira da li su vrata otvorena ili je devojka obučena u mini suknju ili pripita. OK?

milan

pre 7 godina

Ako si ukrala pet dolara a ja nemogu da dokažem da si ukrala to neznači da nisi kriva a takođe znači i da si kriva lopov ostaje lopov bez obzira na trnutni dokaz pet dolara nema i nije logično da niko nije kriv

chombe

pre 7 godina

A ako mi non stop dajes pet dolara, a ja primaknem dzep i oni upadnu, a ti kazes da si se samo salila a nisi imala nameru da ih das? Sta je onda to?

rosonero

pre 7 godina

(za naprednu buducnost u koju verujemo, 26. januar 2017 14:05)

tv-savremeno zlo ,za savremeno drustvo. kreacije poput seks i grada, rijaliti programi ,muzickih cirkusa ,izasle su iz mozgova najinteligentniji ljudi u americi i to se popularizuje u svetu , zaslepljujici narod svakodnevno i neminovno dolazi do zaglupljivanja .jedan od ciljeva je unistiti sve i razjediniti ljudi u posebne jedinke , gde porodica ,roditelji ,zena ,muz,brak, zajednica ne vredi nista , jedino si bitan ti ,ti i ti ,u sustini postajes lak plen. nazalost , u mnogi ljudi su se pogubili u danasnjem svetu a pogotovu zene , kojima su jos dodali i fb ,game over.

poznavalac pasa

pre 7 godina

Tamo gde ona zivi sigurno je super, zato sto p...a kosta samo 5$, npr u Amsterdamu je 50€ za pola sata, tako da je 5$ stavro super cena, eto to sam ja s'vatio iz njenog objasnjenja (tj. i ona daje samo za pare i to za 5$ - tante za kukuriku, posteno, sto jes' - jes')

ThorFraNord

pre 7 godina

@filozpf Devojke gube na sudu zbog nedoszatka dokaza, to se zesko dokazuje a jave se kasnije, i da su stvarno zrtve postanu jos veće zbog takvog suđenja

drago

pre 7 godina

Meni bi morala vise da plati. Za 5 dolara ja ne izvlacim belegiju. Ako je pijana cena ide duplo. Salim se.... hocu da kazem da je objasnjenje glupo.

bla

pre 7 godina

Ma je li, komentatori, ocete burke da nosimo jer vi ne mozete da se suzdrzite kad vidite gole noge? Sta li po plazama radite da mi je znati?
Nije problem u manijacima, nego je problem sto ja nosim mini suknju, a vi jadni svi kao zivotinje koje ne mogu da se iskontrolisu?
Ovima kojima je super da smotaju mrtvu pijanu, to su verovatno oni koji uvaljuju tabletice u pice, jer sta ima veze, polusvesna/nesvesna u oba slucaja.
Stvarno mi je drago sto se ne srecem nigde s ovom sortom iz komentara po Super ZENI.

Marx

pre 7 godina

Opet se potvrđuje da: 30% ljudi u Srbiji ima velikih teškoća sa čitanjem, 50% sa prostim razumevanjem pročitanog, a oko 60% njih poentu teksta ne razume u potpunosti.

Neobična devojka

pre 7 godina

Dakle, prema komentarima, devojku koja je progovorila o strašnom problemu silovanja na figurativan način, treba ismevati? Treba se rugati i reći da ona zaista vredi 5 dolara?
Šta ste vi u svom životu uradili po pitanju ovog problema? Da li ste ikada pomenuli koliko to uništava naše društvo? Iskreno bih volela da svi kažu da jesu bar jednom glasno rekli ili napisali nešto što kao poruku ima "STOP SILOVANJU".

Zašto se branite i savetujete "prikladno" oblačenje? Kako vas nije sramota da umesto da kažete stop budalama i bolesnicima (kako neko ovde rece), kažete stop onome ko želi da se o tome priča.
Nakon ovakvih stavova, i ne čudi me što žrtva ćuti..ionako se izvrne ruglu svako ko pokuša bilo šta da kaže o silovanju.
Šta da vam kažem, drage žene? Da se krijete i ćutite, da slučajno ne namamite razjarene muškarce koji ne mogu da se obuzdaju, jer ste posle krive što ne vladaju sobom? Ne! Vrisnimo sve u glas! Želim svoju slobodu i dostojanstvo! Silovanje je zločin! Nisam kriva!

Докон поп

pre 7 godina

E kad Nafisu Ahmed pitam za savet, slobodno me ubijte i naci cete mi u dzepu vise od 5 dolara. Nije kriminal, jednostavno ako od te osobe slusam savete, nisam zasluzio ni da zivim

veteran

pre 7 godina

Citajuci ove komentare, osetim sramotu.Stidim se muskog roda, ali vise se stidim saznanja da ove komentare pisu mladi ljudi.Da vam nije Vucic i za ove komentare kriv?

aleksis

pre 7 godina

velika je razlika izmedju pijane zene koja je zbog uticaja alkohola prihvatila sex sa nekim sa kim inace ne bi,i izmedju onesvesceno pijane koja nije ni svesna da je neko sa njom imao sex. ovo prvo kad ti se desi,izvini sestro tvoja je greska,prihvati odgovornost za svoje postupke,posle ...... nema kajanja i izmisljanja silovanja. ovo drugo ako ti se desi,onda je lik kreten koga treba na sud da teras,ali tesko dokazivo. u svakom slucaju ako planiras da se obeznanis od alkohola do te mere onda vodi sa sobom druga,brata,plati obezbedjenje sta znam

To se zove bezbedan seks

pre 7 godina

Zato ja kad smuvam žensku, odmah VADIM već spreman "UGOVOR o dobrovoljnom seksu", koji sadrži precizno definisane radnje, koje ona svojeručnim potpisom (naravno uz ličnu kartu) potvrdjuje za dobrovoljne, te uz dva punoleta svedoka, (takodje sa LK) koji mi svojim podpisom potvrdjuju da je ONA potpisala pri punoj svesti ("bez umućenog uma") taj naš ugovor....
Ako sam "na terenu" napulju, onda fino VADIM mobilni da uslikam potpisani ugovor (fotokopiju šaljem mobilnim u svoju databazu ugovora).
Konačno mogu da GURNEM potpisani ugovor u džep pantalona, koje istovremeno skidam i ostavljam na bezbednom mestu (jer u njima je original potpisa) naravno pod uslovom da su svedoci koje sam u medjuvremenu zamolio da nas napuste dovoljno daleko da bi mogli imati "intimu". Ostaje samo da prekontrolišem rekvizite (gel, prezerativ, stimulanti i naprave koje su u ugovoru itd.) te možemo preći na implementaciju aktivnosti definisanih u ugovoru. Sama radnja mora biti audio-vizualno snimana da postoje dokazi da nije došlo do različitog tumačenja paragrafa ugovora.
Na kraju, ponekad može a i ne mora doći i do malog formulara za ispitivanje njenog mišljenja o kvaliteti ugovorenih aktivnosti koje uz svu zagarantovanu anonimnost služe za moj statistički obračun zadovoljstva potrošača mih emocija - partnerki.

sokrat

pre 7 godina

A imate sažaljenja za pijane muškarce? Šta vas briga ko pije i šta radi sa svojim životom, samo zato što je npr. žena, osećate se pozvano. Pijani muškarci ubijaju žene svake nedelje u Srbiji, što je direktna posledica opste svesti izražene kroz ove komentare.

D

pre 7 godina

Zena je toliko jednostavno i efektno objasnila.Po komentarima bih rekla da retko ko ovde ima sex trezan,sto je katastrofa.A vidim neki se prepoznali,pa se ceskaju po glavi i ono klasicno "samo pet dolara,kurva,sida i sl".Sto neko rece,na ulicu da ne izadjes,sve same muskarcine,mogu samo u mraku i pijani.

L

pre 7 godina

"Devet puta se probudila ujutru sa nepoznatim muškarcima u krevetu i nije se sećela prethodne noći tako da je to silovanje!"
A ti si držao sveću pa znaš da nije? Sipa joj baja nešto u piće i navali posle. Otkud ti znaš šta se tu dešavalo.

sm

pre 7 godina

Vuce, dvoje pijanih se ne seksa.Pogotovo muskarac, ako je pijan, ako je polupijan onda da, ali onda zna sta radi.Za mene je pravo pijanstvo, kada sutra nista neznas.A iskoristiti pijanu zenu, je lako, ali nije muski nego hijenski.

Djox

pre 7 godina

Osnovni problem u rezonovanju ove gospodje pa i ostatka zenske populacije je shvatanje da one DAJU pet dolara.
Postovane dame, kada vam odgovara vi seks zovete vodjenjem ljubavi a vrlo cesto imate obicaj da tu radnju okarakterisete kao DAVANJE sa vase strane? Zasto vi DAJETE a mi uzimamo? Zar to ne sugerise na nefer odnos?
Da ne ulazim ko realno vise daje u musko-zenskim odnosima...

Niče

pre 7 godina

Ove gluposti ne prolaze kod mene i Trampa. Silovanje je upotreba sile, iskoriscavanje je kada jednu finu postenu devojku, koja je polu gola dosla na pijanku, i napila se kao sundjer, iskoristis, bez sile. Ako ne zelis da ti svi uzimaju 5 dolara, mozes samo da prestananes da pijes kao smuk... Fina devojko od 5 dolara. Zene, izvolite sa minusima.

belgrado

pre 7 godina

"...a ja sam previše pijana da odgovorim sa 'da' ili 'ne' ..."

znaci,
kad kazes "da".
to ne vazi,
jer kad se otreznis mozes da vices "ne" tj. ''silovanje" ?!

tako to funkcionise danas,
uvek je neko drugi kriv.

Kirito

pre 7 godina

Dok se vi zamlacujete nekim random retardima i feminacistkinjama na internetu, one koje su stvarno silovane zbog ovakvih kretenusa gube na sudovima... Da krenemo da oslobadjamo pijane vozace koji su ubili neke pesake, jer su im izleteli na pesackom prelazu? Oni su krivi sto pijanom vozacu prelaze ulicu...

opasni presedan

pre 7 godina

Promaseni primeri, lose analogije i zamene teza. Tipicno zensko rasudjivanje, narocito u ovim stvarima.
Ako biste mi tražili pet dolara, a ja sam previše pijana... nije u redu da mi jednostavno uzmete tih pet dolara iz torbe... Nikad ne bih pitao da ti uzmem 5$ iz tprbe, niti bi mi palo na pamet da ti bilo sta uzimam iz torbe. Prava analogija bi bila kad bi mo ti, pijano se cerekajuci, cusnula tih 5$ u usta - da li bi bilo u redu da ih ja progutam? Ne kazem ni da ni ne (ja ne bih), samo kazem da bi to bio poten primer.
Ako mi priljubiš pištolj do glave... I sta je ovde sporno? Ima li ikog ko seks pod pretnjom pistoljem ne bi smatrao silovanjem?
Ako ti pozajmim pet dolara, to ne znači da sam tvom prijatelju dala dozvolu da uzme tih pet dolara iz moje torbe. Opet ona o uzimanju iz torbe...
'Ali dala si njemu, zašto ne mogu ja?' I sta je bilo posle? Na sta se odnosi ovaj primer? Kako je doslo do silovanja?
Ako si ukrao pet dolara i ja ne mogu da dokažem to na sudu.... Ako ti ne mozes dokazes da ti je neko ukrao 5$, nijedan sud ga nece osuditi, a ti mozes da mislis sta god hoces.
Samo zato što sam ti u prošlosti dala pet dolara.... Opet... u kakvoj je ovo vezi sa *tim* silovanjem? Kako se *ono* desilo?
Nego... danasnje razmazene devojcice, navikle da se svet vrti oko njih i da ono sto je njima tog trenutka po volji bude bozja zapoved, a ako im se ista stvar za 5min ne svidi, da bude smrtni greh, za dno Pakla. Drugo su bile njihove babe i mucenice u Arabiji.

alejandro

pre 7 godina

O čemu ova dama zbori??!! Mađari u vreme socijalizma nisu priznavali silovanje kao oblik nasilja uz objašnjenje da je u svakom silovanju bilo iole htenja sa ženske strane! Uvrnuto ali tako je bilo!

Revolucionar

pre 7 godina

Ono što je takođe zabrinjavajuće je da ako si slagala da sam ti ukrao 5 evra i ja dokažem da nisam, ostadoh žigosan kao lopov bez obzira na sve.

Gastos

pre 7 godina

U Irskoj upravo usvajaju zakon o pristajanju na seks. Ukratko, ako imate seks sa zenom dok je u pripitom, besvjesnom i spavajucem stanju to ce biti klasifikovano kao silovanje. Ajde ova dva prva slucaja da se i slozim nekako ali ovaj treci?!
Danas na radiju slusam raspravu o ovom i neka agresivna feministkinja je odusevljena sa zakonom. Javljaju se slusaoci i pitaju slicna pitanja kao i ovde, sta ako su oboje pijani, ona mrtva ladna kaze da je i u tom slucaju muskarac kriv, voditelj nista ne komentarise na to. Slusam i ne mogu da vjerujem sta cujem! A jednakost polova? Prava i obaveze?

Znaci, po ovom trecem slucaju, ona se ujutro probudi, i zavisno od raspolozenja, ti ides ili ne ides u zatvor!?!

Jos jedna pobjeda agresivnog feminizma. I dolazi i kod nas uskoro...

IgyBgd

pre 7 godina

Meni je savrseno jasno sta je silovanje, i pristalica sam onih koji bi za to uveli smrtnu kaznu. ALI, posle ovog teksta zakljucujem da je najbolje da za svaki slucaj u kom vam je stanju devojka, da posle ne bi mogla da kaze da ste je iskoristili lepo odete kod NOTARA, tamo overite odluku koju ce potpisati obe strane da se slazu sa sexualnim cinom i onda je sve ok.

EU Citizen

pre 7 godina

A ne, bejbi, tvoj je problem što si toliko pijana da ne znaš šta radiš, a možda sam i ja pijan, pa ne znam ni ja, pa dakle, ako te ni na šta nisam prislio, to ne samo da nije "silovanje" nego je preispoljan femnacistički bezobrazluk uopšte tako nešto i napisati.

Krug

pre 7 godina

Ako ti pijan ne vidis da ti je neko ukrao 5$ iz torbe na stolici, da, to jeste kradja, ali nije oruzana pljacka, i lopov moze da odgovara za kradju, ali ne i za pokusaj ubistva ili nanosenje teskih povreda.
Silovanje je izuzetno ozbiljna stvar, i kategorisati zene kriticnih navika isto kao zene koje su fizicki surovo onesposobljene i koje su dozivele teske fizicke i psihicke traume, jedva izvukavsi zivu glavu, je krajnje neumesno.

Simple

pre 7 godina

A sta ako joj je ispalo 5$ iz torbe?
(Jaran, 26. januar 2017 13:50)
Ako si video da je ispalo 5$ iz torbe treba da joj vratis, jer u suprotnom si lopov.

milojko

pre 7 godina

3 puta sam procitao i dzabe... ne ide...ne razumem... ali ako krenem da dodirujem devojku a ona se tome protivi i kaze nemoj to znaci da treba da prestanem...

aleksander

pre 7 godina

Jedino je sigurno da pred notarima izjave, da slobodnom voljom žele seks i da to notar solemnizuje. E u tom slučaju sve je jasno. Pokrenuti inicijativu za mobilne notarske ekipe 0-24 h.

Ivan

pre 7 godina

Pitanje za muskarce - da li bi bilo isto tako legitimno da vase stanje pijanstva iskoristi neki muskarac naklonjen istom polu?
(Ja, 27. januar 2017 12:12)

Buahahaha pa da ti kazem, kad bih ja celo vece flertovao s muskarcem, narucivao pice na njegov racun i kasnije ga pozvao kod mene na gajbu da raskomoceni 'slusamo muziku' na kaucu, sigurno je da bih upao u situaciju u kojoj se vecena zena oseca "iskoriscenima". Kod nas su signali jasni pa su i granice jasne. Ali zene i signali.....!? Ona bi ali mozda ne bi ali u stvari zna sta tacno hoce ali u stvari nije to to, ustvari se zaljubila nakon pete rakijice, a kad bolje razmisli niceg se ne seca jer joj je neko sipao drogu u kokain.

Dukalepimoj

pre 7 godina

Obrni, okreni, pa i ovo objašnjenje oko sexa vezasmo za dolare $$$ ...
Kako god bilo,lično ne mogu da pojmim kako je moguće da ti sexualna interakcija prija ako to isto ne ispoljava i partner ?!?
Mislim da je dobar sex moguć isključivo u obostranom uživanju i "brige" da partner uživa isto koliko i ja ...
Imam 40 pa iz iskustva znam i za one situacije u kojima je devojka želela sex i inicirala ga ali za koji već posle nekoliko dodira i pokreta osetim da nije pokrenut iskrenom željom i pozudom, već je pokrenut u svrhu "ispunjavanja nekih muških potreba" sa ciljem pomeranja veze na viši nivo itd . eee u takvim situacijama sam uvek i odmah prekidao započeti "nesporazum" koji je trebao biti sex a dotičnoj pokušao da objasnim zašto sam ustao i obukao se ... eee onda opet u nastavku dodjem do drugog fenomena a to je da sve moje najiskrenije i najdobronamernije reči nisu imala nikakvu težinu i da su uvek istajale u apsolutnoj senci samog čina odbijanja ovakvog sexa iniciranog "zbog drugarica" ili "veće ljubavi" ili "da ne ode drugoj" itd... i da moja borba da ne dozvolim silovanje uz dopust "žrtve" ne pije vodu i da se odvlači u druge kontekste ...
Uglavnom, smatram da je svako sexualna iskustvo koje nije nastalo samo i apsolutno iz potrebe oba aktera , čisto silovanje ali u različitim formama i formatima, a da pojava iznude ili prevare radi dolazenja do sexa u kojem vam je nebitno šta partner oseća i da li u njemu uživa nije samo puka samozivost već OZBILJNA BOLEST .

Bemekt

pre 7 godina

Pa ona je to malo ilustrativnije objasnila, jer u amerikama moras da kazes glasno i jasno ne ako ne zelis da imas odnos, inace to nije silovanje, a jako pipljiva ta tema u njihovom sudstvu i zakonodavstvu.

dragan

pre 7 godina

Ukoliko neko zaista ne razume razliku između silovanja i sporazumnog seksa (a verujemo da takvih nema) korisnica Tvitera, Nafisa Ahmed iskoristila je jedan vrlo koristan primer pomoću kojeg je to i objasnila.

Cek, ako nema onih koji ne razumeju, kao sto pise gore, cemu onda primer koji objasnjava onima koji ne razumeju?

leni

pre 7 godina

Seksualni odnos sa osobom koja nije sposobna da da pristanak (npr alkohol, psihoaktivne supstance, zaostao dusevni razvoj), a koja se nije usprotivila odnosu - nije silovanje vec drugo krivicno delo. U svakom slucaju je nezakonito, ali nije isto sto i silovanje.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

Ako ostavis vrata od stana otvorena i ja ti udjem u stan, ja nisam provalnik, lopov. Nisam usao nasilno vec si me sama pustila da udjem. Ako zakljucas vrata i ja ih razvalim onda sam usao nasilno. Cuvaj svoje telo, obezbedi ga kao i stan. Ne trazi sama djavola pa ti posle drugi kriv.

m1k1

pre 7 godina

Ako si mi dala 5 dolara u ponedeljak, i ja obecao da cu ti ih vratiti u petak, sta se desava ako se u sredu predomislis i hoces pare nazad?
Ako je vec htela da se pravi pametna, onda je trebala da obuhvati najcesce slucajeve primerima, a ovaj, koji sam ja gore naveo, je upravo najcesci razlog "problema" u definisanju sta je to silovanje, a sta ne.

Bosko

pre 7 godina

Ja sam stvarno zabrinuta zbog nivoa inteligencije, pre svega u Srbiji. Ako je neko ostavio otvorena vrata i ti udješ u stan bez znanja i poziva vlasnika -ti jesi provalnik. Čak i ako si ranije bio u poseti - ti nemaš pravo da ponovo dolaziš ako nisi pozvan.
(Silence, 27. januar 2017 12:08)

Ja mislim da to ne treba objasnjavati. Jasno je da ne ulazis nigde nepozvan. To cak nema veze s inteligencijom nego sa osnovnim vaspitanjem. Jasno je i da svaki oblik nasilja treba ostro kazniti i osuditi. Ali sta cemo sa situacijom u kojoj te devojka pozove kroz otvorena vrata? Udji, slobodno udji, nisam pijana, malo sam vesela..a onda ujutro tvrdi da te nije pozvala ili da se uopste ne seca kako si usao. Da li i to spada pod otmicu, provalu i silovanje? Najlakse je pozvati se na amneziju kad te pukne jutarnja realnost. Koliko vidim i cujem, i sistem to podrzava, i pojedine devojke to iskoriscavaju, jer ta zvaka sasvim lepo prolazi. Frajer je uvek kriv u situacijama kad se riba 'niceg ne seca', i kraj price.

Zlatko Todorović

pre 7 godina

Pa ajdemo u tom fazonu. A šta kad uzmeš sama tih 5 dolara, trljaš njima meni po nosu, glavi, mašeš pred očima, uglavnom provociraš i iritiraš, a znaš da mi tih 5 dolara nepojmnjivo trebaju. To se zove igra, zar ne? Nemojte da izazivate i rešiće se 50% silovanja. Ako ne i više.

komentatorka

pre 7 godina

kakvi komentari, strasno!
zene Srbije, obavezno na borilacke vestine od malih nogu i ne zaustavljajte se sve do crnog pojasa jer blago tupa i nasilju sklona muska populacija razume samo jezik sile
(objavite mi komentar, molim)

Filozof

pre 7 godina

Sve u svemu, nije objasnila nista! Losa joj metafora... Ovde ljudi i dalje ne znaju sta je sporazumni sex. Nije silovanje ako pijana sama siris noge. Kad nesto neces, ni pijan ni trezan to ne das. Ako ti neko da novac i ti pristanes, to nije silovanje vec trgovina, trgovina gde dajete materijalno sredstvo za fiktivno! Ogroman broj zena neosnovano tuzi muskarce za silovanje i gube na sudu, bas zbog toga - nerazumevanja uslova trgovinskog sporazuma. Nije joj platio za sex, ona ga tuzila za silovanje. Sa druge strane, objasni ti na sudu da nisi dobila novac. Ova jos i jeftina? Samo 5 dolara? Sida i sifilis gratis.

milan

pre 7 godina

Ako si ukrala pet dolara a ja nemogu da dokažem da si ukrala to neznači da nisi kriva a takođe znači i da si kriva lopov ostaje lopov bez obzira na trnutni dokaz pet dolara nema i nije logično da niko nije kriv

...

pre 7 godina

Neću o silovanju ali nemam nikakvo sažaljenje prema ljudima koji se toliko napiju da ne mogu ni da sačuvaju 5 dolara. Imaš ti ženo i druge probleme ako se napijaš do te mere da ne znaš ni da imaš trenutno seks.

poznavalac pasa

pre 7 godina

Tamo gde ona zivi sigurno je super, zato sto p...a kosta samo 5$, npr u Amsterdamu je 50€ za pola sata, tako da je 5$ stavro super cena, eto to sam ja s'vatio iz njenog objasnjenja (tj. i ona daje samo za pare i to za 5$ - tante za kukuriku, posteno, sto jes' - jes')

Igor Gavran

pre 7 godina

Ne opravdavam slikovanje, naravno, ali nije uzalud ona narodna "Nece djavo na covek, samo covek na djavola". Mlade atraktivne devojke se oblace provokativno, gole noge, dekoltei, stikle mini suknje. One vole da se svi okrenu i uzdisu za njima. Nisu svesne proste statistike da u sto ljudi koji se okrenu postoji jedan dusevni bolesnik i pet budala. One se ne zaustavljaju na pogledima vec koketiraju, piju, primaju poklone i posle im je djavo kriv. Prija im da su u drustvu zestokih momaka i normalno da se desavaju takve stvari. Prosecnom muskarcu kao sto sam ja ne pada na pamet da siluje zenu i prestanite sa ovim suludim etiketiranjem muskaraca.

А. Петров

pre 7 godina

Реакција већине коментатора доказује да је Србија већа Сауди Арабија од оне одакле је госпођица/госпођа Ахмед дошла

GMO banda

pre 7 godina

Ja sam bio siguran da znam u cemu je razlika izmedju dobrovoljnog seksa i solovanja, ali posle ovog ovakvog objasnjenja mi tek sad nista nije jasno.

alejandro

pre 7 godina

O čemu ova dama zbori??!! Mađari u vreme socijalizma nisu priznavali silovanje kao oblik nasilja uz objašnjenje da je u svakom silovanju bilo iole htenja sa ženske strane! Uvrnuto ali tako je bilo!

Milosrdna

pre 7 godina

Vecina muskaraca bi razumela da zena NECE tek kad bi im ga prvim pogodnim predmetom skratila na pola!
A sad vi sto ste se nameracili, zamislite tu sliku, da vam se javi sledeci put kad "krenete".
Hvala.

bot botuje do botulizma

pre 7 godina

Nije silovanje ako pijana sama siris noge.
(Filozof, 26. januar 2017 14:00)
Jeste, zato sto pijanstvo nije normalno stanje svesti. A iskoriscavanje nenormalnog stanja svesti je zloupotreba, u ovom slucaju silovanje.
Takodje, ako se dogoori sex za novac, znaci uslov za sex je placanje. Nema placanja - nema ni uslova, znaci sex nije dobrovoljan, dakle silovanje.

Vuk

pre 7 godina

ok..... dvoje mrtvih pijanih se poseksali nakon par sati opijanja. riba je znaci silovana, a frajer je znaci siledzija. to je percepcija danas. to su te predrasude koje se uzimaju zdravo za gotovo. a sta ako je frajer bio silovan? pa i on je bio pijan zar ne? ni on nije mogao reci ne. zasto bi sva odgovornost automatski pala na muskarca u prici?

Nikola

pre 7 godina

Ja sve kapiram osim priče s pijanstvom. Cepaju se kokteli celo vece, ludilo, zezanje, flert, sevaju noge, iskaču grudi. A onda ujutro silovanje! Pijanstvo ne bi trebalo da se uzima kao olaksavajuca okolnost ni u jednoj situaciji. Zamisli da pijan udaris kolima u banderu i onda tvrdis da su te gas pedala i volan iskoristili u trenutku nesmotrenosti. S druge strane, verujem da ima skotova koji vrebaju pripite devojke i onda iskoriste situaciju maksimalno. Ali kad bi svi snosili odgovornost za svoje postupke, stvari bi bile mnogo jasnije. Moja ortakinja je tvrdila da je tri put bila silovana na razlicitim mestima, s razlicitim frajerima. Niko joj ne veruje. Jer nikad joj nije palo na pamet da mozda obuce nesto prikladnije osim mini suknje, i da smanji s picem, jer nakon treceg nema pojma gde je.

oglo

pre 7 godina

ako si mi rekla da ces mi pokloniti pet dolara i da slobodno mogu da ih potrosim. i ja ti onda kazem daj mi tih pet dolara sto si obecala i ti mi ih das i ja ih potrosim. i ti onda sutra kazes da sam ti ja ukrao tih pet dolara sta je onda to. ma terajte se ...

021

pre 7 godina

Za mojih 30+ godina, mnogo češće je bila situacija da su bile toliko pijane, da ja mogu da se požalim da su mi na silu uzele ili želele da uzmu tih $5...

drago

pre 7 godina

Meni bi morala vise da plati. Za 5 dolara ja ne izvlacim belegiju. Ako je pijana cena ide duplo. Salim se.... hocu da kazem da je objasnjenje glupo.

Докон поп

pre 7 godina

E kad Nafisu Ahmed pitam za savet, slobodno me ubijte i naci cete mi u dzepu vise od 5 dolara. Nije kriminal, jednostavno ako od te osobe slusam savete, nisam zasluzio ni da zivim

Komifo

pre 7 godina

. Sa druge strane, objasni ti na sudu da nisi dobila novac. Ova jos i jeftina? Samo 5 dolara? Sida i sifilis gratis.
(Filozof, 26. januar 2017 14:00)

Žena objašnjava na primeru pet dolara jer se sirota nada da ćete razumeti poentu ako znate da brojite do toliko. Očigledno se zeznula.

Rezimske sluge objavite mi komentar

pre 7 godina

Ako ostavis vrata od stana otvorena i ja ti udjem u stan, ja nisam provalnik, lopov. Nisam usao nasilno vec si me sama pustila da udjem. Ako zakljucas vrata i ja ih razvalim onda sam usao nasilno. Cuvaj svoje telo, obezbedi ga kao i stan. Ne trazi sama djavola pa ti posle drugi kriv.

Vlada

pre 7 godina

Ako se probudis ujutro i vidis da ti fali 5 dolara, ne znaci odmah da sam ti ih ja ukrala. Mozda si mi ih dobrovoljno dala, ali se ne secas! Nisam ja kriv sto pijes mnogo pa ne znas sta radis.

Gh

pre 7 godina

Za sve kojima i dalje nije jasno šta je silovanje: samo zamislite gej rmpaliju koji vas je pipkao, obljubio ili šta bilo, a posle vas ubeđuje kako ste vi to zapravo hteli (namamili ste ga, isprovocirali, ne bi pili da niste hteli, tesna vam bila majca jer ste hteli itd.)

Djox

pre 7 godina

Osnovni problem u rezonovanju ove gospodje pa i ostatka zenske populacije je shvatanje da one DAJU pet dolara.
Postovane dame, kada vam odgovara vi seks zovete vodjenjem ljubavi a vrlo cesto imate obicaj da tu radnju okarakterisete kao DAVANJE sa vase strane? Zasto vi DAJETE a mi uzimamo? Zar to ne sugerise na nefer odnos?
Da ne ulazim ko realno vise daje u musko-zenskim odnosima...

NikNik

pre 7 godina

Ne koristim tviter aktivno, ali kad sam ovo pročitao moraću da se setim šifre da udjem i nagrdim ovu devojku. Zbog ovakvih žena prave žrtve silovanja ne govore o svojim traumama i bude ih sramota da prijave kriminalce. Pre 10ak godina mi je koleginica na fakultetu poverila da je spavala sa 14 muškaraca. U stvari samo sa 5 ali je 9 puta bila silovana. Kao neko ko ima 3 mladje sestre bio sam u užasu i kad sam je pitao da li su te životinje u zatvoru ona je rekla da nisu jer ih nije prijavila. Devet puta se probudila ujutru sa nepoznatim muškarcima u krevetu i nije se sećela prethodne noći tako da je to silovanje! Platio sam račun za pivo koje smo pili i rekao ćao zdravo koleginice. Ovo je naravno bilo u Americi. U Evropi ovakve nebuloze nisam nikad čuo.

Smiljana

pre 7 godina

Ako si ukrala pet dolara a ja nemogu da dokažem da si ukrala to neznači da nisi kriva a takođe znači i da si kriva lopov ostaje lopov bez obzira na trnutni dokaz pet dolara nema i nije logično da niko nije kriv
(milan, 26. januar 2017 14:06)

Milane, ne blamiraj se. Ovo sto si napisao samo pokazuje koliko je doticna bila u pravu i koliko ima glupih na planeti.

EU Citizen

pre 7 godina

A ne, bejbi, tvoj je problem što si toliko pijana da ne znaš šta radiš, a možda sam i ja pijan, pa ne znam ni ja, pa dakle, ako te ni na šta nisam prislio, to ne samo da nije "silovanje" nego je preispoljan femnacistički bezobrazluk uopšte tako nešto i napisati.

rosonero

pre 7 godina

(za naprednu buducnost u koju verujemo, 26. januar 2017 14:05)

tv-savremeno zlo ,za savremeno drustvo. kreacije poput seks i grada, rijaliti programi ,muzickih cirkusa ,izasle su iz mozgova najinteligentniji ljudi u americi i to se popularizuje u svetu , zaslepljujici narod svakodnevno i neminovno dolazi do zaglupljivanja .jedan od ciljeva je unistiti sve i razjediniti ljudi u posebne jedinke , gde porodica ,roditelji ,zena ,muz,brak, zajednica ne vredi nista , jedino si bitan ti ,ti i ti ,u sustini postajes lak plen. nazalost , u mnogi ljudi su se pogubili u danasnjem svetu a pogotovu zene , kojima su jos dodali i fb ,game over.

opasni presedan

pre 7 godina

Promaseni primeri, lose analogije i zamene teza. Tipicno zensko rasudjivanje, narocito u ovim stvarima.
Ako biste mi tražili pet dolara, a ja sam previše pijana... nije u redu da mi jednostavno uzmete tih pet dolara iz torbe... Nikad ne bih pitao da ti uzmem 5$ iz tprbe, niti bi mi palo na pamet da ti bilo sta uzimam iz torbe. Prava analogija bi bila kad bi mo ti, pijano se cerekajuci, cusnula tih 5$ u usta - da li bi bilo u redu da ih ja progutam? Ne kazem ni da ni ne (ja ne bih), samo kazem da bi to bio poten primer.
Ako mi priljubiš pištolj do glave... I sta je ovde sporno? Ima li ikog ko seks pod pretnjom pistoljem ne bi smatrao silovanjem?
Ako ti pozajmim pet dolara, to ne znači da sam tvom prijatelju dala dozvolu da uzme tih pet dolara iz moje torbe. Opet ona o uzimanju iz torbe...
'Ali dala si njemu, zašto ne mogu ja?' I sta je bilo posle? Na sta se odnosi ovaj primer? Kako je doslo do silovanja?
Ako si ukrao pet dolara i ja ne mogu da dokažem to na sudu.... Ako ti ne mozes dokazes da ti je neko ukrao 5$, nijedan sud ga nece osuditi, a ti mozes da mislis sta god hoces.
Samo zato što sam ti u prošlosti dala pet dolara.... Opet... u kakvoj je ovo vezi sa *tim* silovanjem? Kako se *ono* desilo?
Nego... danasnje razmazene devojcice, navikle da se svet vrti oko njih i da ono sto je njima tog trenutka po volji bude bozja zapoved, a ako im se ista stvar za 5min ne svidi, da bude smrtni greh, za dno Pakla. Drugo su bile njihove babe i mucenice u Arabiji.

zavodnik

pre 7 godina

Android17

U slucaju da su oboje pijani, upravu je onaj koji prvi tuzi.
A po americkom zakonu, ako spavate sa devojkom koja je konzumirala alkohol, to se smatra silovanjem.Cak i ako spavate sa svojom pijanom zenom, cak i ako da "odobrenje", smatra se nezakonitim.Jer je pijanoj osobi "pomucen um" i ne moze da da odobrenje.Glupost.Zato imate probleme sa "drunk sex" po koledzima, Muskarci gube stipendije kako god devojkama dune da ih lazno optuze da su ih "silovali".

chombe

pre 7 godina

A ako mi non stop dajes pet dolara, a ja primaknem dzep i oni upadnu, a ti kazes da si se samo salila a nisi imala nameru da ih das? Sta je onda to?

Zoran

pre 7 godina

Ako se žena napije i u takvom stanju pristane,pa se ujutro ne seća šta je bilo ,jel i to silovanje?Ili na primer kad popiješ popuste ti kočnice pa se posle pokaješ,jel i to silovanje.Pa draga moja, što piješ kad ti škodi?

ThorFraNord

pre 7 godina

Ja takvoj kao te što je navela u primeru ne bih ni pipnuo, nisam toliko nisko pao, drugo kome treba da se zarazi, devojka koja je toliko pijana da se ne seća šta radi i šta priča ne vodi računa o sebi i ne razmišlja svojom glavom

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

Ako mi daš pet dolara, a to posle sazna tvoj dečko, muž, verenik to ne znači da posle možeš da kažeš da sam te naterao da mi daš!

Niče

pre 7 godina

Ove gluposti ne prolaze kod mene i Trampa. Silovanje je upotreba sile, iskoriscavanje je kada jednu finu postenu devojku, koja je polu gola dosla na pijanku, i napila se kao sundjer, iskoristis, bez sile. Ako ne zelis da ti svi uzimaju 5 dolara, mozes samo da prestananes da pijes kao smuk... Fina devojko od 5 dolara. Zene, izvolite sa minusima.

Beli

pre 7 godina

Na stranu sto se slazem sa svim ovim primerima ali u navedenom primeru pijanstva ispade da je sporazumni sex samo onda kada oboje kazu da. Moja devojka nikada nije izgovorila da, a nisam ni ja, pa sad ne znam da li neko nekog tu siluje i ko koga, a vala i svakodnevno se silujemo. Zna se sta je sporazumni sex i u slucaju pijanstva je to jako tesko dokazati i zbog toga se cesto zloupotrebljava. Pa jos u kombinaciji sa "ako ne mogu da dokazem na sudu ne znaci da se nije dogodilo". I sada pogledajte sledecu situaciju. Devojka se napije, sporazumno ima seks sa proizvoljnim likom, sutra se pokaje i postidi i da spere sramotu sa sebe (ili iz x razlicitih mogucih razloga) optuzi tog lika/muskarca/momka i zavrsi na sudu (molim vas nemojte tvrditi da se to ne desava) na kom nema dokaza da je silovana vec samo postoje dokazi da su imali seks. I? Sta sad sa tim deckom? Jel treba da bude osudjen? Ne treba? Sta raditi u toj situaciji i kako efikasno naci put do pravde? Ono sto hocu da kazem je da kada kaze ne (bilo musko bilo zensko), onda je to ne i nema rasprave da li je bilo ili ne ali ako ne kaze ne, to samo po sebi nije dovoljno za bilo sta. I kada pricam o govorenju ne, ne mislim samo na verbalno izjasnjavanje vec i na govor tela, kontekst, itd. Na kraju krajeva, silovanje u najvecem broju slucajeva itekako ostavlja dokaze te je malo verovatno da se ne moze dokazati. Zao mi je ali ovako kako je ona postavila stvari ja cujem samo da su muskarci budale, a da je sporazumni seks samo onaj kada oboje verbalno kazu da, a to ne samo da nema veze sa mozgom nego i dalje komplikuje vec dovoljno komplikovanu temu. A mozda sam i ja pogresno razumeo pa je u stvari htela da kaze da kada je devojka pijana, muskarci ne smeju nikako da imaju seks sa njom, cak ni ako ona hoce. Ma da jednostavno i ja upotrebim primer. Ako ti dam pet dinara danas, a sutra se predomislim i trazim novac nazad, a ti ga potrosio i ne mozes da vratis, onda ti nisi lopov nego sam ja seronja. Ne pricam bukvalno i ne insistiram ni na cemu ali znajuci mentalitet ljudskih bica koji se vode efekektom mase i sopstvenim egom umesto da objektivno razmisle o onome sto citaju, ocekujem da mi sledi raspece posle ovog komentara :).

Gastos

pre 7 godina

U Irskoj upravo usvajaju zakon o pristajanju na seks. Ukratko, ako imate seks sa zenom dok je u pripitom, besvjesnom i spavajucem stanju to ce biti klasifikovano kao silovanje. Ajde ova dva prva slucaja da se i slozim nekako ali ovaj treci?!
Danas na radiju slusam raspravu o ovom i neka agresivna feministkinja je odusevljena sa zakonom. Javljaju se slusaoci i pitaju slicna pitanja kao i ovde, sta ako su oboje pijani, ona mrtva ladna kaze da je i u tom slucaju muskarac kriv, voditelj nista ne komentarise na to. Slusam i ne mogu da vjerujem sta cujem! A jednakost polova? Prava i obaveze?

Znaci, po ovom trecem slucaju, ona se ujutro probudi, i zavisno od raspolozenja, ti ides ili ne ides u zatvor!?!

Jos jedna pobjeda agresivnog feminizma. I dolazi i kod nas uskoro...

IgyBgd

pre 7 godina

Meni je savrseno jasno sta je silovanje, i pristalica sam onih koji bi za to uveli smrtnu kaznu. ALI, posle ovog teksta zakljucujem da je najbolje da za svaki slucaj u kom vam je stanju devojka, da posle ne bi mogla da kaze da ste je iskoristili lepo odete kod NOTARA, tamo overite odluku koju ce potpisati obe strane da se slazu sa sexualnim cinom i onda je sve ok.

aleksis

pre 7 godina

velika je razlika izmedju pijane zene koja je zbog uticaja alkohola prihvatila sex sa nekim sa kim inace ne bi,i izmedju onesvesceno pijane koja nije ni svesna da je neko sa njom imao sex. ovo prvo kad ti se desi,izvini sestro tvoja je greska,prihvati odgovornost za svoje postupke,posle ...... nema kajanja i izmisljanja silovanja. ovo drugo ako ti se desi,onda je lik kreten koga treba na sud da teras,ali tesko dokazivo. u svakom slucaju ako planiras da se obeznanis od alkohola do te mere onda vodi sa sobom druga,brata,plati obezbedjenje sta znam

Krug

pre 7 godina

Ako ti pijan ne vidis da ti je neko ukrao 5$ iz torbe na stolici, da, to jeste kradja, ali nije oruzana pljacka, i lopov moze da odgovara za kradju, ali ne i za pokusaj ubistva ili nanosenje teskih povreda.
Silovanje je izuzetno ozbiljna stvar, i kategorisati zene kriticnih navika isto kao zene koje su fizicki surovo onesposobljene i koje su dozivele teske fizicke i psihicke traume, jedva izvukavsi zivu glavu, je krajnje neumesno.

aleksander

pre 7 godina

Jedino je sigurno da pred notarima izjave, da slobodnom voljom žele seks i da to notar solemnizuje. E u tom slučaju sve je jasno. Pokrenuti inicijativu za mobilne notarske ekipe 0-24 h.

Oh da

pre 7 godina

Drugar otisao na neku zurku i napio se. Devojka koju je celu noc odbijao pred gomilom ljudi ga takvog pijanog odvela u sobu i imala sex sa njim. On je bio dovoljno pijan da nije mogao da je otera od sebe sto je potvrdilo vise ljudi sa zurke koji su prisustvovali sceni kada ga je ona povela u sobu. Vise ljudi je culo, dok su cekali u redu za toalet, da je on vikao da ode od njega i da ga ostavi na miru. Drugar ujutru ustao mamuran, otisao kod lekara koji je utvrdio povrede na polnom organu (devojka bila pijana takodje pa islo nespretno ocigledno) i napisao izvestaj. Drugar otisao u policiju i GLE CUDA nisu hteli da mu uvaze tuzbu (inace Nemacka je u pitanju, nije Srbija). Pokrenuo privatnu tuzbu i smejali mu se svi redom, samo sudija zadrzao kakav takav nivo. Problem je bio u njegovoj erekciji i kako je moguce da je ista postojala. Cak ni nezavisno misljenje strucnjaka u ovom slucaju nije proslo! Momak silovan i na kraju nikom nista! Dvostruki arsini su cudo nekada. Inace ne podrzavam nikakav seksualni odnos gde obe strane nisu saglasne, a narocito mi idu na zivac kada momci takodje uhvate pijanu devojku koja ne moze ni da se odupre naletima pa iskoriste to. Serijski silovatelji su vec potpuno druga kategorija od ovog primera i sa njima je jasna definicija silovanja. Ovde je ova devojka pisala o sivoj zoni koja nazalost postoji, ali za oba pola, a ne samo devojke!

belgrado

pre 7 godina

"...a ja sam previše pijana da odgovorim sa 'da' ili 'ne' ..."

znaci,
kad kazes "da".
to ne vazi,
jer kad se otreznis mozes da vices "ne" tj. ''silovanje" ?!

tako to funkcionise danas,
uvek je neko drugi kriv.

Kirito

pre 7 godina

Dok se vi zamlacujete nekim random retardima i feminacistkinjama na internetu, one koje su stvarno silovane zbog ovakvih kretenusa gube na sudovima... Da krenemo da oslobadjamo pijane vozace koji su ubili neke pesake, jer su im izleteli na pesackom prelazu? Oni su krivi sto pijanom vozacu prelaze ulicu...

leni

pre 7 godina

Seksualni odnos sa osobom koja nije sposobna da da pristanak (npr alkohol, psihoaktivne supstance, zaostao dusevni razvoj), a koja se nije usprotivila odnosu - nije silovanje vec drugo krivicno delo. U svakom slucaju je nezakonito, ali nije isto sto i silovanje.

To se zove bezbedan seks

pre 7 godina

Zato ja kad smuvam žensku, odmah VADIM već spreman "UGOVOR o dobrovoljnom seksu", koji sadrži precizno definisane radnje, koje ona svojeručnim potpisom (naravno uz ličnu kartu) potvrdjuje za dobrovoljne, te uz dva punoleta svedoka, (takodje sa LK) koji mi svojim podpisom potvrdjuju da je ONA potpisala pri punoj svesti ("bez umućenog uma") taj naš ugovor....
Ako sam "na terenu" napulju, onda fino VADIM mobilni da uslikam potpisani ugovor (fotokopiju šaljem mobilnim u svoju databazu ugovora).
Konačno mogu da GURNEM potpisani ugovor u džep pantalona, koje istovremeno skidam i ostavljam na bezbednom mestu (jer u njima je original potpisa) naravno pod uslovom da su svedoci koje sam u medjuvremenu zamolio da nas napuste dovoljno daleko da bi mogli imati "intimu". Ostaje samo da prekontrolišem rekvizite (gel, prezerativ, stimulanti i naprave koje su u ugovoru itd.) te možemo preći na implementaciju aktivnosti definisanih u ugovoru. Sama radnja mora biti audio-vizualno snimana da postoje dokazi da nije došlo do različitog tumačenja paragrafa ugovora.
Na kraju, ponekad može a i ne mora doći i do malog formulara za ispitivanje njenog mišljenja o kvaliteti ugovorenih aktivnosti koje uz svu zagarantovanu anonimnost služe za moj statistički obračun zadovoljstva potrošača mih emocija - partnerki.

m1k1

pre 7 godina

Ako si mi dala 5 dolara u ponedeljak, i ja obecao da cu ti ih vratiti u petak, sta se desava ako se u sredu predomislis i hoces pare nazad?
Ako je vec htela da se pravi pametna, onda je trebala da obuhvati najcesce slucajeve primerima, a ovaj, koji sam ja gore naveo, je upravo najcesci razlog "problema" u definisanju sta je to silovanje, a sta ne.

Ivan

pre 7 godina

Pitanje za muskarce - da li bi bilo isto tako legitimno da vase stanje pijanstva iskoristi neki muskarac naklonjen istom polu?
(Ja, 27. januar 2017 12:12)

Buahahaha pa da ti kazem, kad bih ja celo vece flertovao s muskarcem, narucivao pice na njegov racun i kasnije ga pozvao kod mene na gajbu da raskomoceni 'slusamo muziku' na kaucu, sigurno je da bih upao u situaciju u kojoj se vecena zena oseca "iskoriscenima". Kod nas su signali jasni pa su i granice jasne. Ali zene i signali.....!? Ona bi ali mozda ne bi ali u stvari zna sta tacno hoce ali u stvari nije to to, ustvari se zaljubila nakon pete rakijice, a kad bolje razmisli niceg se ne seca jer joj je neko sipao drogu u kokain.

veteran

pre 7 godina

Citajuci ove komentare, osetim sramotu.Stidim se muskog roda, ali vise se stidim saznanja da ove komentare pisu mladi ljudi.Da vam nije Vucic i za ove komentare kriv?

bla

pre 7 godina

Ma je li, komentatori, ocete burke da nosimo jer vi ne mozete da se suzdrzite kad vidite gole noge? Sta li po plazama radite da mi je znati?
Nije problem u manijacima, nego je problem sto ja nosim mini suknju, a vi jadni svi kao zivotinje koje ne mogu da se iskontrolisu?
Ovima kojima je super da smotaju mrtvu pijanu, to su verovatno oni koji uvaljuju tabletice u pice, jer sta ima veze, polusvesna/nesvesna u oba slucaja.
Stvarno mi je drago sto se ne srecem nigde s ovom sortom iz komentara po Super ZENI.

D

pre 7 godina

Zena je toliko jednostavno i efektno objasnila.Po komentarima bih rekla da retko ko ovde ima sex trezan,sto je katastrofa.A vidim neki se prepoznali,pa se ceskaju po glavi i ono klasicno "samo pet dolara,kurva,sida i sl".Sto neko rece,na ulicu da ne izadjes,sve same muskarcine,mogu samo u mraku i pijani.

Revolucionar

pre 7 godina

Ono što je takođe zabrinjavajuće je da ako si slagala da sam ti ukrao 5 evra i ja dokažem da nisam, ostadoh žigosan kao lopov bez obzira na sve.

milojko

pre 7 godina

3 puta sam procitao i dzabe... ne ide...ne razumem... ali ako krenem da dodirujem devojku a ona se tome protivi i kaze nemoj to znaci da treba da prestanem...

Neobična devojka

pre 7 godina

Dakle, prema komentarima, devojku koja je progovorila o strašnom problemu silovanja na figurativan način, treba ismevati? Treba se rugati i reći da ona zaista vredi 5 dolara?
Šta ste vi u svom životu uradili po pitanju ovog problema? Da li ste ikada pomenuli koliko to uništava naše društvo? Iskreno bih volela da svi kažu da jesu bar jednom glasno rekli ili napisali nešto što kao poruku ima "STOP SILOVANJU".

Zašto se branite i savetujete "prikladno" oblačenje? Kako vas nije sramota da umesto da kažete stop budalama i bolesnicima (kako neko ovde rece), kažete stop onome ko želi da se o tome priča.
Nakon ovakvih stavova, i ne čudi me što žrtva ćuti..ionako se izvrne ruglu svako ko pokuša bilo šta da kaže o silovanju.
Šta da vam kažem, drage žene? Da se krijete i ćutite, da slučajno ne namamite razjarene muškarce koji ne mogu da se obuzdaju, jer ste posle krive što ne vladaju sobom? Ne! Vrisnimo sve u glas! Želim svoju slobodu i dostojanstvo! Silovanje je zločin! Nisam kriva!

rabo

pre 7 godina

Oduvek mi je taj zenski stav "dala" bio odvratan. Sex nije nikakvo davanje. Isto tako, dajem i ja. Upravo takav stav je na rubu robno-novcanog, "dala" ili "prodala" je vrlo blisko. Nikada nisam smatrao da neko nekome "daje". To je vid divne uzajamnosti i bliskosti - ako moze.

Marx

pre 7 godina

Opet se potvrđuje da: 30% ljudi u Srbiji ima velikih teškoća sa čitanjem, 50% sa prostim razumevanjem pročitanog, a oko 60% njih poentu teksta ne razume u potpunosti.

ThorFraNord

pre 7 godina

@filozpf Devojke gube na sudu zbog nedoszatka dokaza, to se zesko dokazuje a jave se kasnije, i da su stvarno zrtve postanu jos veće zbog takvog suđenja

sokrat

pre 7 godina

A imate sažaljenja za pijane muškarce? Šta vas briga ko pije i šta radi sa svojim životom, samo zato što je npr. žena, osećate se pozvano. Pijani muškarci ubijaju žene svake nedelje u Srbiji, što je direktna posledica opste svesti izražene kroz ove komentare.

dragan

pre 7 godina

Ukoliko neko zaista ne razume razliku između silovanja i sporazumnog seksa (a verujemo da takvih nema) korisnica Tvitera, Nafisa Ahmed iskoristila je jedan vrlo koristan primer pomoću kojeg je to i objasnila.

Cek, ako nema onih koji ne razumeju, kao sto pise gore, cemu onda primer koji objasnjava onima koji ne razumeju?

Silence

pre 7 godina

Ja sam stvarno zabrinuta zbog nivoa inteligencije, pre svega u Srbiji. Ako je neko ostavio otvorena vrata i ti udješ u stan bez znanja i poziva vlasnika -ti jesi provalnik. Čak i ako si ranije bio u poseti - ti nemaš pravo da ponovo dolaziš ako nisi pozvan. Ako te vlasnik stana zamoli da izađeš iz stana - ti moraš to da uradiš, bez obzira što si ranije bio tu i popio kafu. Ti nemaš nikakva prava nad tuđom imovinom i telom, bez obzira da li su vrata otvorena ili je devojka obučena u mini suknju ili pripita. OK?

sm

pre 7 godina

Vuce, dvoje pijanih se ne seksa.Pogotovo muskarac, ako je pijan, ako je polupijan onda da, ali onda zna sta radi.Za mene je pravo pijanstvo, kada sutra nista neznas.A iskoristiti pijanu zenu, je lako, ali nije muski nego hijenski.

L

pre 7 godina

"Devet puta se probudila ujutru sa nepoznatim muškarcima u krevetu i nije se sećela prethodne noći tako da je to silovanje!"
A ti si držao sveću pa znaš da nije? Sipa joj baja nešto u piće i navali posle. Otkud ti znaš šta se tu dešavalo.

Zlatko Todorović

pre 7 godina

Pa ajdemo u tom fazonu. A šta kad uzmeš sama tih 5 dolara, trljaš njima meni po nosu, glavi, mašeš pred očima, uglavnom provociraš i iritiraš, a znaš da mi tih 5 dolara nepojmnjivo trebaju. To se zove igra, zar ne? Nemojte da izazivate i rešiće se 50% silovanja. Ako ne i više.

Bemekt

pre 7 godina

Pa ona je to malo ilustrativnije objasnila, jer u amerikama moras da kazes glasno i jasno ne ako ne zelis da imas odnos, inace to nije silovanje, a jako pipljiva ta tema u njihovom sudstvu i zakonodavstvu.

Bosko

pre 7 godina

Ja sam stvarno zabrinuta zbog nivoa inteligencije, pre svega u Srbiji. Ako je neko ostavio otvorena vrata i ti udješ u stan bez znanja i poziva vlasnika -ti jesi provalnik. Čak i ako si ranije bio u poseti - ti nemaš pravo da ponovo dolaziš ako nisi pozvan.
(Silence, 27. januar 2017 12:08)

Ja mislim da to ne treba objasnjavati. Jasno je da ne ulazis nigde nepozvan. To cak nema veze s inteligencijom nego sa osnovnim vaspitanjem. Jasno je i da svaki oblik nasilja treba ostro kazniti i osuditi. Ali sta cemo sa situacijom u kojoj te devojka pozove kroz otvorena vrata? Udji, slobodno udji, nisam pijana, malo sam vesela..a onda ujutro tvrdi da te nije pozvala ili da se uopste ne seca kako si usao. Da li i to spada pod otmicu, provalu i silovanje? Najlakse je pozvati se na amneziju kad te pukne jutarnja realnost. Koliko vidim i cujem, i sistem to podrzava, i pojedine devojke to iskoriscavaju, jer ta zvaka sasvim lepo prolazi. Frajer je uvek kriv u situacijama kad se riba 'niceg ne seca', i kraj price.

Simple

pre 7 godina

A sta ako joj je ispalo 5$ iz torbe?
(Jaran, 26. januar 2017 13:50)
Ako si video da je ispalo 5$ iz torbe treba da joj vratis, jer u suprotnom si lopov.

Dukalepimoj

pre 7 godina

Obrni, okreni, pa i ovo objašnjenje oko sexa vezasmo za dolare $$$ ...
Kako god bilo,lično ne mogu da pojmim kako je moguće da ti sexualna interakcija prija ako to isto ne ispoljava i partner ?!?
Mislim da je dobar sex moguć isključivo u obostranom uživanju i "brige" da partner uživa isto koliko i ja ...
Imam 40 pa iz iskustva znam i za one situacije u kojima je devojka želela sex i inicirala ga ali za koji već posle nekoliko dodira i pokreta osetim da nije pokrenut iskrenom željom i pozudom, već je pokrenut u svrhu "ispunjavanja nekih muških potreba" sa ciljem pomeranja veze na viši nivo itd . eee u takvim situacijama sam uvek i odmah prekidao započeti "nesporazum" koji je trebao biti sex a dotičnoj pokušao da objasnim zašto sam ustao i obukao se ... eee onda opet u nastavku dodjem do drugog fenomena a to je da sve moje najiskrenije i najdobronamernije reči nisu imala nikakvu težinu i da su uvek istajale u apsolutnoj senci samog čina odbijanja ovakvog sexa iniciranog "zbog drugarica" ili "veće ljubavi" ili "da ne ode drugoj" itd... i da moja borba da ne dozvolim silovanje uz dopust "žrtve" ne pije vodu i da se odvlači u druge kontekste ...
Uglavnom, smatram da je svako sexualna iskustvo koje nije nastalo samo i apsolutno iz potrebe oba aktera , čisto silovanje ali u različitim formama i formatima, a da pojava iznude ili prevare radi dolazenja do sexa u kojem vam je nebitno šta partner oseća i da li u njemu uživa nije samo puka samozivost već OZBILJNA BOLEST .

komentatorka

pre 7 godina

kakvi komentari, strasno!
zene Srbije, obavezno na borilacke vestine od malih nogu i ne zaustavljajte se sve do crnog pojasa jer blago tupa i nasilju sklona muska populacija razume samo jezik sile
(objavite mi komentar, molim)