Aktuelno

Kažu da je ishrana razlog Đokovićevog "pada": Da li je ona kriva za sve?

Petak, 10.03.2017.

10:38

Izvor: Super žena

Kažu da je ishrana razlog Ðokoviæevog "pada": Da li je ona kriva za sve? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

127 Komentari

Sortiraj po:

Vesa

pre 5 godina

Molim strucnjake da objasne kako je to sada u 2019 godini Novak prvi? Da li je za to zasluzna ishrana ili nesto drugo? Sada je zapusio usta svima onima koji su tvrdili kako bez mesa ne moze da bude sampion.

Blazena Svetlost Nekomentarisanja

pre 6 godina

@Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, cvarci... Mene to brine jutros...
(prodajem drva - IP adresa poznata redakciji, 10. mart 2017 16:03) Ovi sa čvarcima i oni sa mrmotima su stvarno originalni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (B9, 10. mart 2017 20:01)

I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

Pričam ti priču!

pre 7 godina

Čuveni atletičar Karl Lujs sa nekoliko zlatnih medalja sa OI i SP bio je vegan, znači nije jeo meso.

Imate NFL igrace koju su vegani i koji su sami pricali o tome kako im se snaga povecala kada su presli na vegansku ishranu.
(Aleksandar, 10. mart 2017 19:15)

I mnogi su negirali da se nisi dopingovali, ajde sto su pričali pričali,pričali..

Nego kako ih nisu uhvatili dok su igrali Len Amstrong, Agasi, Merion jons itd.?

siki

pre 7 godina

@(objavite komentar, 11. mart 2017 12:29)

Koliko nepoznavanje bazicnog nutricionizma. Kompletna budalastina. Sportista koji ne jedu meso imas koliko god hoces. I bave se sportovima daleko napornijim nego tenisom. I apsolutno im nista ne fali.
Ovo vec prelazi u verski fanatizam i mrznju prema vegeterijancima i veganima. Strasno.

objavite komentar

pre 7 godina

(Idemooooo No1e!!!, 10. mart 2017 16:42)
Nevezano za noleta, svakom prfesonalnom sportisti pogotovu aa talvim naporima nisu dovljni samo biljni proteini, nego i zivotinjski a ja ti jamcim da ukoliko ne promeni ishranu nece biti kao ranije. Zivi bili pa videli. Veliki sam Noletov navijač a kao sportista teško mi pada kad ga vidim onako nemocnog u nekim momentima.

blinkikoala

pre 7 godina

Sportista da jede ono sto jede umisljena zena koja ne zna sta ce sa sobom...Zato je pao,sportisti treba nutricionista a ne neke zenetine da mu spremaju i da ga navlace da ne jede ribu boze me sacuvaj

Orwell Vegan

pre 7 godina

Stvarno cemu vama mesozderima internet kada ga ne koristite da saznate nesto i da postanete pametniji? Sasvim suprotno, internet vam sluzi da naturate svoju neinformisanost i zaostalost i vidim da nemate stida pred Univerzumom vec ste veoma uporni u tome. To vas nece spasiti posledica ubijanja zivotinja da biste zadovoljili nepce. Onaj koji ipak progugla dozivece otkrovenje i spasenje, jer ce videti koliko je vrhunskih sportista vegana. Gladijatori su isto bili vegani za razliku od gladijajatora.

White

pre 7 godina

@NoName

Ne jedem meso (ni ribu naravno) već 16 godina, jedem prilično nezdravo, ali sa gvožđem nikad nisam imala problema, šta više, redovno dajem krv. Tako da ne znam odakle ga apsorbujem ako je tačno to što tvrdiš. Možda sam medicinski fenomen ;)

E sad, šta je profesionalnom sportisti potrebno nemam pojma, ne razumem se mnogo u to.

Nenad-EU

pre 7 godina

Novak je profesionalni sportista i kao takav treba da ima ozbiljnu ishranu bogatu proteinima. Ne može on da se hrani isto kao "žena fudbalera" kojoj je najveća dilema dana šta da obuče i koji status da stavi na FB.

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Ovi likovi mi iskacu iz frizidera, smorniji su od jehovinih svjedoka, pocecu da bijem kad neko pomene NDj i njegovu pokondirenu zenicu

ema

pre 7 godina

Zena izgleda jezivo. A i on. Da se razumemo, ja sam vitka i zgodna, nemam razloga za ljbomoru, ali onsi su bolesno mrsavi . ta zena je anoreksicna. TO je jeziv trend u Holivudu i u svetu mode. Takodje, to je jeziv trend u pomodarskom svetu. Nazalost, on je jedan mali pomodar...nazalost, sve svoje kvalitete je unistio zarad par holivudskih, i to losih, fora. A o toz providnoj, iskuvanoj zeni, necu trositi vreme. Zena se izgladnjuje i jos misli da je kul. Strasno, onako sva kriva. Fizicka i mentalna snaga treba da budu kompatibilne. A on se ponasa kao idiot, svi mu se smeju, a bavi se jednim od najzescih sportova. On je ugasio i treba da ode da se ne bruka.

Magnus

pre 7 godina

Cim sam video "tortu" koju je mama spremila za Stefanov prvi rodjendan sve mi je bilo jasno. Valjda ce i Nole da provali u cemu je problem. Beker je pokusao ali nije islo.

persimons & dragon fruit

pre 7 godina

Ja zivim u Americi i mogu da priustim i redovno jedem takvo voce i povrce (i jos egzoticnije od g-dje Djokovic), ali od toga ne moze da se najede i mora da se jedu meso, riba, jaja i mlecni proizvodi.

Аник

pre 7 godina

Не осуђујем га али је неприродно да се тако храни човек који се ненормално троши на мечевима од 3-5 сати.

Iks

pre 7 godina

Gde to ima da neko ko predaje na akademiji deli savete o ishrani i izdaje se za nekog strucnjaka za tu oblast?! To je isto kao ona lazna doktorka sa neta koja savetuje ljudima da piju varikinu, gledaju u sunce i ne vakcinisu se. I onda Djokovic jos uzme i PLATI Maji Volk za to!

palop

pre 7 godina

@(nikola, 10. mart 2017 16:47)

Jokicev saigrac, Vilson Cendler je vegan, a ne primetim da mu fali ista fizicki. Braca Diaz, ufc borci koji se u slobodno vreme bave triatlonom su takodje vegani. To su samo primeri vrhunskih sportista za koje ja znam da su vegani i rekao bih da im nista ne fali.

Madus

pre 7 godina

Kod Djokovica je doslo do zasicenja igrom. Njegov pad je prouzrokovan nezainteresovanoscu za tenis. Moze se vratiti samo kad bude sa starim zarom igrao. Moze se teoretisati, da li jesti meso ili ne. Bilo je i istraživanje, koje je utvrdilo da su gladijatori jeli iskljucivo biljnu ishranu, tako da srpsko insistiranje na ishrani baziranoj na mesu vjerovatno nema utemeljenja. Takođe, danas jedemo mesa vise nego ikad u odnosu na prethodne generacije, jer je njima to cesto bio luksuz i jeli su ga jednom sedmicno, a imamo bolesti koje te prethodne generacije nisu ni poznavale.

EnaE

pre 7 godina

@Milan
Bravo doktore idi sad na cevape da se ne ohlade.I nemoj slucajno da si se informisao o tome kako svi potrebni nutrijenti osim B12 vitamina mogu da se dobiju iz biljne ishrane.Hranila sam se veganski jedan period,uzimala 2 ili 3 suplementa(pomenuti vitamin,gvozdje i magnezijum koji sam i ranije oduvek uzimala)i nista mi falilo nije,a svi su mi govorili da nije dobro da to radim dok sam jos u fazi razvoja.Osim moje doktorke nutricioniste koja mi je rekla da svaka ishrana koja je izbalansirana i zadovoljava dnevne potrebe za unosom odredjenih materija ne moze da bude pogresna.Eto ja joj verujem i u praksi sam uvidela da je tako.

Milos

pre 7 godina

Narod ne zna ni da je Tesla bio asocijalan, imao odredjene znake autizma (alalia) i aspregera i bio otvoren negativni eguenicar (bio je protiv toga da inferiorni imaju decu). Ne razumem zasto pricas o Tesli kao da je bio bog ili zelis da predstavis da je sve sto je radio normalno, pozeljno i zdravo. Ali da, ono sto im je zajednicko je da su u svojoj sferi zanimanja odlicni. Ali Tesla takav kakav jeste, asocijalan i cudan, nije imao koga da mu kljuca u mozak dok vrsi ispitivanja. Sledeci put kad tako predkoslki zelite da predstavite nesto, makar prvo razmislite.
(see, 10. mart 2017 14:09)


Znaci ti mislis da mentalno obolele osobe,invalidi,socijalni slucajevi trebaju da imaju decu??

Srbin

pre 7 godina

Ljudi,pustite nasu legendu Noleta,neka radi ono sto misli da je ispravno.Toliko nam je radosti doneo,pa i ako sve gubi dok je aktivan teniser,dovoljno nas je zaduzio.Cak i previse.Nikad mi tu srecu,koju nam je cinio,njemu oduziti necemo.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Sto zena moze da te upropasti pa to je strasno. Smejali smo se Rocku, kao papucar mora Mirku da slusa, a Mirka ga verno prati godinama, ne ucenjuje, ne uslovljava, ne tera da jede semenke i kupus.

B9

pre 7 godina

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, cvarci... Mene to brine jutros...
(prodajem drva - IP adresa poznata redakciji, 10. mart 2017 16:03) Ovi sa čvarcima i oni sa mrmotima su stvarno originalni

marjan

pre 7 godina

Čuveni atletičar Karl Lujs sa nekoliko zlatnih medalja sa OI i SP bio je vegan, znači nije jeo meso.
Nije problem u Novakovoj ishrani, a jeste u nju ejdž okultizmu, odnosu sa ženom, porodičnim problemima i zamorom.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

"Bilo mi je užasno stresno što su me krivili za neuspehe, nisam očekivala od meni bliskih ljudi da tako misle, a mislili su. Na kraju krajeva, kad sve sabere, nisam ja nikome držala portiklu i hranila ga", zaključila je Maja Volk.

Nisi ti ništa kriva! Kriv je on koji je pristao na tu tvoju ishranu, a na ženino insistiranje. Bacio je Krst, okačio nekakav kamenčić, uzeo onu vucibatinu Imaza, oterao Bekera, propao i fizički i psihički..

Aleksandar

pre 7 godina

Svaljivati neuspehe na ishranu je totalna glupost , a pogotovo tvrditi to da je covek „napravljen da jede meso”, a pri tom ne dati nijedan dokaz za svoje tvrdnje dok je za suprotnu stranu price dokaza na sve strane.
Imate NFL igrace koju su vegani i koji su sami pricali o tome kako im se snaga povecala kada su presli na vegansku ishranu.
Imate strongmena koji je vegan i koji cak drzi rekord u jednoj disciplini.

Novak je sam pre godinu-dve rekao kako mu u buducnosti tenis nece biti prioritet, sto je upravo ono sto se danas desava, a sto bi rekao veliki Njegos „Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.“

T

pre 7 godina

Nemojte porediti vegetirijanstvo sa veganskom ishranom. I vegetarijanac moze da ima kompletnu ishranu, mada mora dosta da se pazi. Ako si vegan, onda ne jedes ni mleko, ni jaja i onda je izuzetno tesko imati ishranu koja ispunjava sve zahteve, a kamo li za nekog ko je profesionalni sportista.

Kojekakav stručnjak

pre 7 godina

Možete me nazvati kojekakvim stručnjakom, ali vrhunskom sportisti koji ulazi u arenu da se bori dva-tri sata, pa i više, potrebno je mnogo više od saveta za ishranu Maje Volk da bi izdržao ogromne fizičke i mentalne napore. Ako medjutim nastavi da se hrani kao miš, tako će i prolaziti u mečevima sa protivnicima koji pucaju od snage. A kad prestane s tenisom, odnosno završi profesionalno igranje na najvišem nivou,neka nastavi da gricka vegansku hranu. To je već neki drugi život.

stefan

pre 7 godina

Jadna smo mi nacija kad nam je ovo problem broj jedan... Ostavite ljude više na miru.
(bubzzz, 10. mart 2017 11:50)

Naprotiv, ne bismo bili jadna nacija da nam je ovo problem broj jedan. Problem je u tome što se ovakvi i slični sadržaji poturaju umesto pravih i, nažalost, mnogo većih problema koji muče ovu državu i narod. I da, slažem se da treba ostaviti ljude na miru. U redu je poneka vest o Novaku, ipak je u pitanju verovatno najbolji naš sportista svih vremena. Svaka čast za sve postignuto u karijeri, stvarno mi je drago zbog njega. Ali mediji preteruju, šta je jeo, kada, sa kim, da li je prošetao Pjera itd itd.

djuro

pre 7 godina

@Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso... 

.. jeo je sir i pio mlijeko... ovi drugi pahljučari jedu samo sjemenke i biljke, ka vjeverice... preživaju i podriguju po cijeli dan.... da je to normalno imali bi dužinu crijeva i sjekutiće kao ovca, a ne očnjake ko vuk....

xxxxxxccc

pre 7 godina

krava koja jede samo seno daje malo mleka, a koja jede i jarmu - mnogo vise daje mleka, a i djokovic mora jesti meso inace nece moci ni jeci nista,,..

Vaše ime

pre 7 godina

Malo je glupo što u celov ovoj priči najmanje se krivi Novak, i ispada da je on beba od tri meseca za koju drugi odlučuju šta treba da jede i koji su prioriteti najvažniji.
A on ima 30 god. Ako mu neko kaže da skoči sa desetog sprata, ne možete kriviti tu budalu koja mu je to samo predložila, već samo Novaka, ako bi skočio naravno.
Ja sam siguran da njemu Jelena ne želi zlo i nesreću.
Za sve ostalo Novak je sam odgovoran.
Nije glup, ima milione, niko ne može da ga ucenjuje nizašta.

Međutim njemu je dojadilo da radi, da se znoji, da gubi nepovratno vreme u odrastanju svog sina, i mnoge druge vrednosti kojih je očigledno željan nakon 25 godina udaranja loptice i smucanja po belom svetu.

Šta je toliko čudno svima da je njemu dosadio tenis?
Nije baš da je bio na korak da bude najbolji svih vremena, jeste kompletirao sve GS, ali 12 nije isto što i 18 već sad.
A znamo svi da se na kraju gledaju ti glupi GS, oni su najbitniji.
Dakle ohladio se, prelomio je, možda se sada i kaje, ali ne može da uhvati ponovo korak i staru formu, a trebalo ne samo to, nego da još i napreduje. Dakle jako teška misija, 30 godina, pomešane emocije, novi ciljevi i nove strasti... sve to je problem a ne to što jede semenke.

Svetlana

pre 7 godina

Najinteresantnije u celoj prici je to sto se jedna sarlatanka, koja nista ne zna o ishrani, dokopala Djokovica prodavanjem magle po televiziji! Kolicina gluposti koje Maja Volk prospe prosto je zaprepascujuca, a ljudi po pravilu pre veruju samoproklamovanim strucnjacima, nego lekarima. Ta zena je svojim agresivnim stavom uspela da se nametne u medijima i narod uvazava njeno misljenje, ne uvidjajuci da ta zena mlati praznu slamu i da je najobicniji laik. Djokovic je jos uvek negde izmedju prazilukovica i svetskog dzet-seta.

ostoja

pre 7 godina

@Buffalo
Bravo za komentar.Inace kada vidim Jelenu odmah se setim citata Baneta Bumbara iz Grlom u Jagode upucen zeni "Ti si zelela imidz najbolje supruge,majke,domacice,naucnice,imidz idealne zene,a posto si od svega toga ponesto,na kraju nisi nista".Mada ni druge danasnje mlade zene u brakovima nisu puno bolje,pogotovo otkada postoje drustvene mreze,sve vrvi od foliranja,lazne srece koja mora drugima da imponuje,e pa Djokovici deluju kao klasican FB par.

jesenko

pre 7 godina

@Milorad
Ako cemo posteno Novaku mnogo vise prilici,necu da kazem silikonka,ali neka devojka blize tom fazonu od intelektualke,ipak je on obicni sportista,bez formalnog obrazovanja(ne verujem ni da je srednju zavrsio).Pogledajte negove kolege poput Janka,Viktora,svi su ozenili manekenke,dizajnerke,taj tip,i vidimo da savrseno funkcionisu,dok ovde je sve nekako usiljeno jer se iz aviona vidi da ona povlaci te konce,inace uvek je vazilo da su te "fine" najgore,i nikada ne treba ljude etiketirati po fizickom izgledu,materijalnom statusu...

hilsman

pre 7 godina

Novak i Jelena bi doziveli fras da ih "ostavimo na miru" i da se ne pise o njima,ako ista vole,pogotovo ona,to je da budu prisutni u medijima

Milorad

pre 7 godina

secam se dobro kad je novak predstavio svoju devojku svi su bili u fazonu: svaka cast novace, nasao si dobru devojku a neku silikonusu... svi su bili odusevljeni njegovim izborom... a sta sad govore za jelenu, pljuju je najstrasnije... odlucite se ljudi ;)
-----------------------
Cega li se ti secas kad su Novak i Jelena zajedno od pocetka srednje skole kada niko nije znao ni da postoji Novak Djokovic? Upoznali su se 2003 a Novak je poceo da se bavi profesionalnim tenisom od 2006.

Idemooooo No1e!!!

pre 7 godina

Ako Novak kroz svoju ishranu unosi dovoljno proteina, masti, ugljikohidrata, vitamina i minerala - a vrhunski je sportista i zna i sam sve o tome i siguran sam da unosi - onda uopste nije vazno sta jede. Ja sam siguran da je njegova ishrana daleko kvalitetnija od 99% ljudi na planeti i da razlozi njegove trenutne krize nisu nepravilna ishrana vec trenutno zasicenje tenisom, umor, par povreda i par nesretnih poraza u krivom trenutku. A mediji ko mediji - jedva docekase da udare po No1etu.

Samo, siguran sam da ce No1e da se vrati do kraja godine na mesto broj 1 i da ce do kraja karijere provesti vise nedelja na tom mestu od ikoga u istoriji. Ja vec vidim da on igra znatno bolje i mozda mu treba jos samo da dobije par jacih meceva i tu je!

nikola

pre 7 godina

Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...

Sta ti poredis covece.Cuj Tesla nije jeo meso.Tesla je radio glavom,nije imao ni priblizno fizicko opterecenje kao Novak.A sam Novak je priznao da je pre godinu dana odlucio da na inicijativu Jece predje u vegane,na cemu je ona posle toga izjavila da je srecna sto ima muza koji je odlucio da je prati u tome.Imas na YT ako ne verujes.A njena fizicka aktivnost se svodi na citanje knjiga i jogu.

samo kažem

pre 7 godina

Aman dosta vise sa Dokovicima, sta jedu piju, skim su u dobrim odnosima, kada trenira, spava, ko mu kuva i redom. Pustite ljude na miru, oni se ne brinu sta se desava sa nama obicnim gradanima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (trener, 10. mart 2017 12:37)

Pa oduvek je obične smrtnike zanimalo šta rade, kako žive, gde se kreću, šta jedu velikani i kraljevi a u novije vreme slavne i uspešne ličnosti. Zašto bi naš N01e bio izuzetak?
Meni je čak drago što je neko iz Srbije stalno u fokusu mada verujem da njemu nije, nek se strpi još par godina. :-)

Dragan

pre 7 godina

Ko je kriv za pad Novaka.To.je.sada.pitanje na.koje on samo.moze dati.odgovor.Mediji su.puno.uzeli stvar.u svoje ruke.Pisu svasta, a najvise lazi o Novaku.Prestanite da pisete sve o.njemu, vodite svoju brigu.On je sve svoje ciljeve ostvario u zivotu.Treba.mu odati.priznanje.na taj rad, a.ne pisati kojekakve glzposti o coveku i njegovom privatnom zivotu.Ostavite coveka na miru, da.uziva.u onome sto najvise voli, sto je i.sam rekao.Novak.se vraca jos.jaci, nego sto je.bio, u.to.sam uveren.Neka si ziv i.zdrav.legendo.

džigi bau

pre 7 godina

Nema ta Maja nikakvih problema, gospodo. Problem ima Novak ! Maja je lepo naplatila svoju opsenu, kao što uostalom rade svi opsenari i prevaranti , kad uhvate skorojeviće, pune love, a željne visokog društva i kojekakvih bizarnosti... Tek da se razlikuju od običnog sveta. Po sistemu , ima se može se!

nikola

pre 7 godina

Dve izjave doticne dame koje su svi mediji preneli,a ticu se Novaka."Novace,ako zelis da ostanes najbolji na svetu moras prestati jesti meso" i njena druga izjava "dva od tri coveka koji jedu meso obole od raka".Bez problema mogu se naci te izjave.Ali nije ona kriva,kriv je Novak sto slusa savete pojedinih ljudi koji imaju diskutabilno znanje.Uzmes doktora koji ce ti odredi ishranu,imao je takvog dr.Cetojevica i nadji profesionalnog sportskog psihologa, a ne tamo nekog levata gurua

WTF

pre 7 godina

Niti ishrana niti Jelena nisu krivi.
Novak samo treba sebi da se vrati i svojim korjenima, tome ko je on a ne ko je postao kroz kojekakve zivotne gurue. Nikakva duboka filozofija mu ne treba, samo da povrati to povjerenje u sebe i SVOJE metode, pa makar se i ne svidjali drugima. Samo fali ona njegova stisnuta pesnica i onaj odnos koji je imao 2011. Sve je njemu u glavi.

NoName

pre 7 godina

@Johnny

Ali Tesla je mozda jeo ribu? Vidi, crveno meso, piletina i riba su izvor gvozdja. I to gvozdja koje nase telo moze da usvoji. Jer postoji heme i non-heme gvozdje. Heme se nalazi u mesu, a non-heme u povrcu i semenju. Non-heme, ne sto ne mozemo da apsorbujemo, nego neku bednu mrvu mozemo. Postoji mnogo stvari u koje se Jelena i Maja Volk ne razumeju, jer ni jedno, ni drugo nisu zavrsili poljoprivredne skole. Oni su priucene osobe koje citaju sve i svasta po internetu i od nekih "nutricionista". Loze ih za razne stvari. I ne samo to, loze mnoge ljude. Maja Volk, koja ima knjigu o ishrani presnim stvarima, mora da nauci da odredjeno povrce, pri termickoj obradi ispusta enzime, minerale i vitamine koje su bitne ljudima i pri termickoj obradi dobijamo vise. I ne samo to, neko povrce ne moze, niti se sme jesti bez termicke obrade.

Nenad Petrovic

pre 7 godina

Nole, samo ti jedi Volk travke nećeš daleko da doguraš. Kada je pračoveku meso upalo u vatru i on ukapirao da je ukusnije nego sirovo travke i biljke je koristio kao dodatak tzv. salatu. Mani se dokone rijaliti gosodje i daznih gluposti nevo ajd u Mladenovac na prasetinu i jagnjetinu na staro mesto, pa da vidiš šta ćeš onxa Mareju činjti. A i ako ne svaka tebi čast osvojio si sve sto se osvojiti može.

tina

pre 7 godina

A,zasto se tako hrane? Da li misle da ce duze ziveti? Jako se varaju...Umrece kao i svi mi.To je kao kada upotrebljavas najkvalitetniju sminku,a ostaris u isto vreme kao i neko ko lagodnije zivi i ima dobru genetiku, a ne upotrbljava nista.

Ivan

pre 7 godina

U čovekovoj prirodi nije da bude vegan, meso je bitan deo čovekove ishrane od kad se uspravio na dve noge.. pa i pre toga.. to nije ishrana za vrhunskog sportistu.

hill

pre 7 godina

smorise vise sa novakom, ali sto se maje volk tice do skoro je potencirala svoj odnos sa djokovicima i kako ih je ona uputila u svet veganstva. sada kada je djokovic u padu smeta joj. ovo sto se njemu desava ima mnogo uzroka. a posledica je pad forme. ne znam mozda je bilo bolje da je napravio duzu pauzu, stabilizovao se i krenuo ne bi branio poene. ovako su se konkurenti osilili i izgubio je pocetnu psiholosku prednost.

Ivana

pre 7 godina

@ bgboy
Uvek se zapitam kad procitam ovakve komentare kako je moguce da neki nasi muskarci nemaju dve cuke u glavi.. Za sve su vam krive zene.
Sto se tice Novaka i njegove zene, sam ju je birao , ako njemu valja sta ima ko da se buni. Takodje, niko od ne poznaje licno Novaka Jelenu pa da mozemo da kazemo da je njegova zena rospija a on divan dobar covek. Ko zna, mozda je i obrnuto. Mozda on nije nikakav covek, mozda je licemeran, u javnosti se prikazuje kao fin a ona mora da ga trpi. To niko ne moze da zna jer ne zivimo sa njima. Ali prosecnog priglupom punom sopstvene vaznosti Srbinu je uvek lakse da pretpostavi da je problem uvek u zeni.

sitno

pre 7 godina

Новак је своје највеће успехе почео да ређа када је прешао на биљну храну, без глутена. У том периоду је и заузео прво место. тако да сигурно то није разлог пада његове форме.

see

pre 7 godina

(Johnny, 10. mart 2017 12:11)

Narod ne zna ni da je Tesla bio asocijalan, imao odredjene znake autizma (alalia) i aspregera i bio otvoren negativni eguenicar (bio je protiv toga da inferiorni imaju decu). Ne razumem zasto pricas o Tesli kao da je bio bog ili zelis da predstavis da je sve sto je radio normalno, pozeljno i zdravo. Ali da, ono sto im je zajednicko je da su u svojoj sferi zanimanja odlicni. Ali Tesla takav kakav jeste, asocijalan i cudan, nije imao koga da mu kljuca u mozak dok vrsi ispitivanja. Sledeci put kad tako predkoslki zelite da predstavite nesto, makar prvo razmislite.

miloš

pre 7 godina

@Johny. Tesla možda nije jeo meso, ali sigurno se nije profesionalno bavio tenisom.
Ishrana je veoma bitna u sportu, ali isto tako i sam odnos tenisera prema tenisu. Ukoliko sport nije prioritet prioriteta, onda sledi to što sledi. Svako ima pravo izbora, Novaku od srca hvala za sve što je do sada uradio za sebe i za Nas. Što se mene tiče, može da okači reket na zid, ne zameram mu ništa.

Perutti Dzibutti

pre 7 godina

Od ove Jele samo glava ostala, Djovaku se usi isklempavile, osusise se ljudi ko grane. A Maja Volk sa vencem od cveca na glavi i Pepe Y Maz, guru za ljubav i postovanje ko pijavice isisavaju i to sto je ostalo od ovog vrhunskog sportiste. Dok on zoba zrnevlje "gluten free".

Oliver

pre 7 godina

Meni je fascinantno da profesorka dramskih umetnosti deli lekcije o ishrani.Ishrana je ozbiljna nauka,postoji cela specijalizacija na medicinskom fakultetu o tome,morate znati anatomiju probavnog trakta,biohemiju,fiziologiju,gastroenterologiju,morate sve to poloziti.A ja sam slusao Maju Volk kako na televiziji deli lekcije profesorki ishrane Jagodi Jorgi.To je nesto nezamislivo u normalnom svetu,skandalozno.Jos je tom prilikom Volkova odvalila da meso pojacava agresivnost kod ljudi koji ga jedu.Morao sam da trljam oci.Hitler je inace bio vegetarijanac.Smatrao sam Djokovica inteligentnim,ali ako neko uzima savete o ishrani od doticne i jos placa za to,ocigledno je da sam pogresio u proceni.

torex

pre 7 godina

@Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...
(Johnny, 10. mart 2017 12:11).

Tesla nijednom nije uzeo gren slem.

Milan

pre 7 godina

Svako ljudsko bice treba i mora da jede meso (koje moze da bude u raznim oblicima, a ne samo przena svinjetina...koja je asocijacija kad kazemo mesi) , ovo ce Vam reci svaki ozbiljan lekar specijalista i tacka.

Мала Јеца уловила зеца

pre 7 godina

А што да не коментаришем, изашла вест, пише "коментар". У читавој причи Маја Волк је недужна. Жена је излечила карцином и верује да јој је у томе помогла и одређена исхрана. Почела је да је пропагира да би помогла другим људима у сличној ситуацији. То је сасвим у реду, а уосталом и не бави се врхунским спортом, па може да се тако храни. Веган Ханума се истриповала да је то добро и за њу. И то је у реду. Али Ноле, како је тебе успела да убеди, није ми јасно? Онакав делија, на шта спаде и да се бреца онако на тебе.

u cijoj kuci sme da ne bude onako kako zena kaze

pre 7 godina

Samo on zna koji su razlozi. A to i dalje ne menja cinjenicu da je ona izuzetno fina, emancipovana, sofisticirana, obrazovana zena. I cinjenica je da mnogo utice na njega i da je on mnogo drugaciji kad je ona tu. Ali ja to razumem isto i sa mnom i mojom zenom. Ali mojoj zeni ne bi palo na pamet da mi uskrati sniclu.

Pazite se ovakvih ljudi

pre 7 godina

Maja Volk:"Ako hoce da ostane prvi mora da prestane da jede meso!". Njene reci, znaci secam se kao da je juce bilo, a sad kad je brod poceo da tone misevi se prvi razbezase. Zbog ove hipijevke vise ne koristimo Nutruibulit. Zgadio nam se od kad ga reklamira onako nakindjurena. Kao ona je pobedila rak zahvaljujuci takvoj ishrani, a koliko ima onih koji nisu. Koliko manipulatora i samopromotera ima oko ovog Novaka.

ref

pre 7 godina

@maca, verujem da ni on nije znao kakva je karakondzula ili bar nije bio siguran, zato je i drzao po strani jer je sumnjao ili mu je neko od njegovih nagovestio...sve dok nije zatrudnela..klasicna navlakusa zena fuj.

Trapatoni58

pre 7 godina

Pa razumete li ljudi da to sto one jede,sto rece neko njoj je to lako kad po ceo dan sedi kuci Sa slugama svojim,a covek koji trenira od 6 do 8 sati nedeljno on moze da jede i dinosaurusa za rucak njegovo telo to trosi i sagoreva,a ona vegan..nasla se vila u cem nije bila!!!

Novosadjan

pre 7 godina

Iskreno, kada dozvoljava da mu se zena trpa i mesa u posao - tu je kriv muskarac. Nisam ja nista manje papucar, ali to svojoj zeni ne dozvoljavam. Zasto? Pa ona ne zna nista o mom poslu. Sreca pa je razumna i ne mesa se, ne drzi mi slovo, vec me podrzava kroz rad, a ne filozofiju. I zbog toga se osecam mnogo srecno pored nje. Ali kada vidim da zena diktira muskarcu koji sve radi i donosi u kucu, prenerazim se. Tako i Djoks, brate, ti si taj koji je bio pun energije, zelje i eksplozivnosti dok ova nije krenula da ti kljuca. Ne moze brate ona tebi da diktira nista, ceo dan se slika po instagramu, vrv surfuje u potrazi za sto egzoticnim "zdravim" jelima na koje ce da potrosi pare koje si zaradio, pa bi jos i da odlucuje sta ces ti i kako ces. Za mene je to nepostovanje tebe, tvog uspeha i tvog posla. Ali sta ja znam, vrv neki fan koji ce da te brani "zna" bolje. Ja samo pricam ono sto vidim. Sa obzirom koliko si uradio, koliko si veran, treba bre da ti puzi pred nogama, ne da ti kljuca. Samo se nadam da ces povratiti sopstveni integritet.

Johnny

pre 7 godina

Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...

trener

pre 7 godina

Aman dosta vise sa Dokovicima, sta jedu piju, skim su u dobrim odnosima, kada trenira, spava, ko mu kuva i redom. Pustite ljude na miru, oni se ne brinu sta se desava sa nama obicnim gradanima.

maca

pre 7 godina

secam se dobro kad je novak predstavio svoju devojku svi su bili u fazonu: svaka cast novace, nasao si dobru devojku a neku silikonusu... svi su bili odusevljeni njegovim izborom... a sta sad govore za jelenu, pljuju je najstrasnije... odlucite se ljudi ;)

Buffalo

pre 7 godina

Problem je u tome sto su mediji od samog starta nju pokusavali da predstave kao ideal jedne zene. Te da je sva prirodna, da je prepametna, da je obrazovana, da nije sponzorusa, da je posvecena svom suprugu, da se zdravo hrani, da je zgodna itd. I to su ljudi prihvatili do jedne granice. Ne mozete konstanto nekome nametati misljenje, jer onaj ko se trudi da se dopadne svima, obicno se na kraju ne dopadne nikome. Svaka njena rec koja je izgovorena u medijima je propracena kao zlatno slovo. Do juce je jela masan burek sa sirom a danas cija semenke, madagaskarski maslacak i divlje bobice iz dubina Amazonije ma dajj

Jovanča

pre 7 godina

Njoj je dovoljno da kljuca, jer ne diže ništa teže od kašike... verujem da dnevno ne prepešači ni 300m (ono što prekorača po kući).

bubzzz

pre 7 godina

Nek rade ljudi šta hoće, dokle će ljudi da guraju svoj nos svuda gde stignu? Prekinite da lečite svoje lične frustracije preko Novaka i njegovog uspeha ili neuspeha...

Bgboy

pre 7 godina

Ja mislim da ishrana nije presudila,nego da je zena "Jelena" pocela da pravi probleme...
Ja da sam na Noletovom mestu nikada ne bi dozvolio da mi zena upropasti karijeru...on treba uvek da krece od sebe da on sebi bude u prvom planu znaci on i karijera pa tek onda dolazi dete...i na kraju treba da bude zena.
Nole nadam se da ces se izvuci iz tog problema u kojem si i da ponovo budes onaj stari i naravno bolji.

Pozdrav i sve najbolje ti zelim!

Buffalo

pre 7 godina

Problem je u tome sto su mediji od samog starta nju pokusavali da predstave kao ideal jedne zene. Te da je sva prirodna, da je prepametna, da je obrazovana, da nije sponzorusa, da je posvecena svom suprugu, da se zdravo hrani, da je zgodna itd. I to su ljudi prihvatili do jedne granice. Ne mozete konstanto nekome nametati misljenje, jer onaj ko se trudi da se dopadne svima, obicno se na kraju ne dopadne nikome. Svaka njena rec koja je izgovorena u medijima je propracena kao zlatno slovo. Do juce je jela masan burek sa sirom a danas cija semenke, madagaskarski maslacak i divlje bobice iz dubina Amazonije ma dajj

trener

pre 7 godina

Aman dosta vise sa Dokovicima, sta jedu piju, skim su u dobrim odnosima, kada trenira, spava, ko mu kuva i redom. Pustite ljude na miru, oni se ne brinu sta se desava sa nama obicnim gradanima.

nikola

pre 7 godina

Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...

Sta ti poredis covece.Cuj Tesla nije jeo meso.Tesla je radio glavom,nije imao ni priblizno fizicko opterecenje kao Novak.A sam Novak je priznao da je pre godinu dana odlucio da na inicijativu Jece predje u vegane,na cemu je ona posle toga izjavila da je srecna sto ima muza koji je odlucio da je prati u tome.Imas na YT ako ne verujes.A njena fizicka aktivnost se svodi na citanje knjiga i jogu.

Jovanča

pre 7 godina

Njoj je dovoljno da kljuca, jer ne diže ništa teže od kašike... verujem da dnevno ne prepešači ni 300m (ono što prekorača po kući).

maca

pre 7 godina

secam se dobro kad je novak predstavio svoju devojku svi su bili u fazonu: svaka cast novace, nasao si dobru devojku a neku silikonusu... svi su bili odusevljeni njegovim izborom... a sta sad govore za jelenu, pljuju je najstrasnije... odlucite se ljudi ;)

džigi bau

pre 7 godina

Nema ta Maja nikakvih problema, gospodo. Problem ima Novak ! Maja je lepo naplatila svoju opsenu, kao što uostalom rade svi opsenari i prevaranti , kad uhvate skorojeviće, pune love, a željne visokog društva i kojekakvih bizarnosti... Tek da se razlikuju od običnog sveta. Po sistemu , ima se može se!

Novosadjan

pre 7 godina

Iskreno, kada dozvoljava da mu se zena trpa i mesa u posao - tu je kriv muskarac. Nisam ja nista manje papucar, ali to svojoj zeni ne dozvoljavam. Zasto? Pa ona ne zna nista o mom poslu. Sreca pa je razumna i ne mesa se, ne drzi mi slovo, vec me podrzava kroz rad, a ne filozofiju. I zbog toga se osecam mnogo srecno pored nje. Ali kada vidim da zena diktira muskarcu koji sve radi i donosi u kucu, prenerazim se. Tako i Djoks, brate, ti si taj koji je bio pun energije, zelje i eksplozivnosti dok ova nije krenula da ti kljuca. Ne moze brate ona tebi da diktira nista, ceo dan se slika po instagramu, vrv surfuje u potrazi za sto egzoticnim "zdravim" jelima na koje ce da potrosi pare koje si zaradio, pa bi jos i da odlucuje sta ces ti i kako ces. Za mene je to nepostovanje tebe, tvog uspeha i tvog posla. Ali sta ja znam, vrv neki fan koji ce da te brani "zna" bolje. Ja samo pricam ono sto vidim. Sa obzirom koliko si uradio, koliko si veran, treba bre da ti puzi pred nogama, ne da ti kljuca. Samo se nadam da ces povratiti sopstveni integritet.

nikola

pre 7 godina

Dve izjave doticne dame koje su svi mediji preneli,a ticu se Novaka."Novace,ako zelis da ostanes najbolji na svetu moras prestati jesti meso" i njena druga izjava "dva od tri coveka koji jedu meso obole od raka".Bez problema mogu se naci te izjave.Ali nije ona kriva,kriv je Novak sto slusa savete pojedinih ljudi koji imaju diskutabilno znanje.Uzmes doktora koji ce ti odredi ishranu,imao je takvog dr.Cetojevica i nadji profesionalnog sportskog psihologa, a ne tamo nekog levata gurua

Oliver

pre 7 godina

Meni je fascinantno da profesorka dramskih umetnosti deli lekcije o ishrani.Ishrana je ozbiljna nauka,postoji cela specijalizacija na medicinskom fakultetu o tome,morate znati anatomiju probavnog trakta,biohemiju,fiziologiju,gastroenterologiju,morate sve to poloziti.A ja sam slusao Maju Volk kako na televiziji deli lekcije profesorki ishrane Jagodi Jorgi.To je nesto nezamislivo u normalnom svetu,skandalozno.Jos je tom prilikom Volkova odvalila da meso pojacava agresivnost kod ljudi koji ga jedu.Morao sam da trljam oci.Hitler je inace bio vegetarijanac.Smatrao sam Djokovica inteligentnim,ali ako neko uzima savete o ishrani od doticne i jos placa za to,ocigledno je da sam pogresio u proceni.

Perutti Dzibutti

pre 7 godina

Od ove Jele samo glava ostala, Djovaku se usi isklempavile, osusise se ljudi ko grane. A Maja Volk sa vencem od cveca na glavi i Pepe Y Maz, guru za ljubav i postovanje ko pijavice isisavaju i to sto je ostalo od ovog vrhunskog sportiste. Dok on zoba zrnevlje "gluten free".

bubzzz

pre 7 godina

Nek rade ljudi šta hoće, dokle će ljudi da guraju svoj nos svuda gde stignu? Prekinite da lečite svoje lične frustracije preko Novaka i njegovog uspeha ili neuspeha...

Johnny

pre 7 godina

Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...

NoName

pre 7 godina

@Johnny

Ali Tesla je mozda jeo ribu? Vidi, crveno meso, piletina i riba su izvor gvozdja. I to gvozdja koje nase telo moze da usvoji. Jer postoji heme i non-heme gvozdje. Heme se nalazi u mesu, a non-heme u povrcu i semenju. Non-heme, ne sto ne mozemo da apsorbujemo, nego neku bednu mrvu mozemo. Postoji mnogo stvari u koje se Jelena i Maja Volk ne razumeju, jer ni jedno, ni drugo nisu zavrsili poljoprivredne skole. Oni su priucene osobe koje citaju sve i svasta po internetu i od nekih "nutricionista". Loze ih za razne stvari. I ne samo to, loze mnoge ljude. Maja Volk, koja ima knjigu o ishrani presnim stvarima, mora da nauci da odredjeno povrce, pri termickoj obradi ispusta enzime, minerale i vitamine koje su bitne ljudima i pri termickoj obradi dobijamo vise. I ne samo to, neko povrce ne moze, niti se sme jesti bez termicke obrade.

tina

pre 7 godina

A,zasto se tako hrane? Da li misle da ce duze ziveti? Jako se varaju...Umrece kao i svi mi.To je kao kada upotrebljavas najkvalitetniju sminku,a ostaris u isto vreme kao i neko ko lagodnije zivi i ima dobru genetiku, a ne upotrbljava nista.

Bgboy

pre 7 godina

Ja mislim da ishrana nije presudila,nego da je zena "Jelena" pocela da pravi probleme...
Ja da sam na Noletovom mestu nikada ne bi dozvolio da mi zena upropasti karijeru...on treba uvek da krece od sebe da on sebi bude u prvom planu znaci on i karijera pa tek onda dolazi dete...i na kraju treba da bude zena.
Nole nadam se da ces se izvuci iz tog problema u kojem si i da ponovo budes onaj stari i naravno bolji.

Pozdrav i sve najbolje ti zelim!

Pazite se ovakvih ljudi

pre 7 godina

Maja Volk:"Ako hoce da ostane prvi mora da prestane da jede meso!". Njene reci, znaci secam se kao da je juce bilo, a sad kad je brod poceo da tone misevi se prvi razbezase. Zbog ove hipijevke vise ne koristimo Nutruibulit. Zgadio nam se od kad ga reklamira onako nakindjurena. Kao ona je pobedila rak zahvaljujuci takvoj ishrani, a koliko ima onih koji nisu. Koliko manipulatora i samopromotera ima oko ovog Novaka.

Idemooooo No1e!!!

pre 7 godina

Ako Novak kroz svoju ishranu unosi dovoljno proteina, masti, ugljikohidrata, vitamina i minerala - a vrhunski je sportista i zna i sam sve o tome i siguran sam da unosi - onda uopste nije vazno sta jede. Ja sam siguran da je njegova ishrana daleko kvalitetnija od 99% ljudi na planeti i da razlozi njegove trenutne krize nisu nepravilna ishrana vec trenutno zasicenje tenisom, umor, par povreda i par nesretnih poraza u krivom trenutku. A mediji ko mediji - jedva docekase da udare po No1etu.

Samo, siguran sam da ce No1e da se vrati do kraja godine na mesto broj 1 i da ce do kraja karijere provesti vise nedelja na tom mestu od ikoga u istoriji. Ja vec vidim da on igra znatno bolje i mozda mu treba jos samo da dobije par jacih meceva i tu je!

Ivan

pre 7 godina

U čovekovoj prirodi nije da bude vegan, meso je bitan deo čovekove ishrane od kad se uspravio na dve noge.. pa i pre toga.. to nije ishrana za vrhunskog sportistu.

Мала Јеца уловила зеца

pre 7 godina

А што да не коментаришем, изашла вест, пише "коментар". У читавој причи Маја Волк је недужна. Жена је излечила карцином и верује да јој је у томе помогла и одређена исхрана. Почела је да је пропагира да би помогла другим људима у сличној ситуацији. То је сасвим у реду, а уосталом и не бави се врхунским спортом, па може да се тако храни. Веган Ханума се истриповала да је то добро и за њу. И то је у реду. Али Ноле, како је тебе успела да убеди, није ми јасно? Онакав делија, на шта спаде и да се бреца онако на тебе.

torex

pre 7 godina

@Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...
(Johnny, 10. mart 2017 12:11).

Tesla nijednom nije uzeo gren slem.

Ivana

pre 7 godina

@ bgboy
Uvek se zapitam kad procitam ovakve komentare kako je moguce da neki nasi muskarci nemaju dve cuke u glavi.. Za sve su vam krive zene.
Sto se tice Novaka i njegove zene, sam ju je birao , ako njemu valja sta ima ko da se buni. Takodje, niko od ne poznaje licno Novaka Jelenu pa da mozemo da kazemo da je njegova zena rospija a on divan dobar covek. Ko zna, mozda je i obrnuto. Mozda on nije nikakav covek, mozda je licemeran, u javnosti se prikazuje kao fin a ona mora da ga trpi. To niko ne moze da zna jer ne zivimo sa njima. Ali prosecnog priglupom punom sopstvene vaznosti Srbinu je uvek lakse da pretpostavi da je problem uvek u zeni.

Trapatoni58

pre 7 godina

Pa razumete li ljudi da to sto one jede,sto rece neko njoj je to lako kad po ceo dan sedi kuci Sa slugama svojim,a covek koji trenira od 6 do 8 sati nedeljno on moze da jede i dinosaurusa za rucak njegovo telo to trosi i sagoreva,a ona vegan..nasla se vila u cem nije bila!!!

see

pre 7 godina

(Johnny, 10. mart 2017 12:11)

Narod ne zna ni da je Tesla bio asocijalan, imao odredjene znake autizma (alalia) i aspregera i bio otvoren negativni eguenicar (bio je protiv toga da inferiorni imaju decu). Ne razumem zasto pricas o Tesli kao da je bio bog ili zelis da predstavis da je sve sto je radio normalno, pozeljno i zdravo. Ali da, ono sto im je zajednicko je da su u svojoj sferi zanimanja odlicni. Ali Tesla takav kakav jeste, asocijalan i cudan, nije imao koga da mu kljuca u mozak dok vrsi ispitivanja. Sledeci put kad tako predkoslki zelite da predstavite nesto, makar prvo razmislite.

Nenad Petrovic

pre 7 godina

Nole, samo ti jedi Volk travke nećeš daleko da doguraš. Kada je pračoveku meso upalo u vatru i on ukapirao da je ukusnije nego sirovo travke i biljke je koristio kao dodatak tzv. salatu. Mani se dokone rijaliti gosodje i daznih gluposti nevo ajd u Mladenovac na prasetinu i jagnjetinu na staro mesto, pa da vidiš šta ćeš onxa Mareju činjti. A i ako ne svaka tebi čast osvojio si sve sto se osvojiti može.

WTF

pre 7 godina

Niti ishrana niti Jelena nisu krivi.
Novak samo treba sebi da se vrati i svojim korjenima, tome ko je on a ne ko je postao kroz kojekakve zivotne gurue. Nikakva duboka filozofija mu ne treba, samo da povrati to povjerenje u sebe i SVOJE metode, pa makar se i ne svidjali drugima. Samo fali ona njegova stisnuta pesnica i onaj odnos koji je imao 2011. Sve je njemu u glavi.

miloš

pre 7 godina

@Johny. Tesla možda nije jeo meso, ali sigurno se nije profesionalno bavio tenisom.
Ishrana je veoma bitna u sportu, ali isto tako i sam odnos tenisera prema tenisu. Ukoliko sport nije prioritet prioriteta, onda sledi to što sledi. Svako ima pravo izbora, Novaku od srca hvala za sve što je do sada uradio za sebe i za Nas. Što se mene tiče, može da okači reket na zid, ne zameram mu ništa.

hill

pre 7 godina

smorise vise sa novakom, ali sto se maje volk tice do skoro je potencirala svoj odnos sa djokovicima i kako ih je ona uputila u svet veganstva. sada kada je djokovic u padu smeta joj. ovo sto se njemu desava ima mnogo uzroka. a posledica je pad forme. ne znam mozda je bilo bolje da je napravio duzu pauzu, stabilizovao se i krenuo ne bi branio poene. ovako su se konkurenti osilili i izgubio je pocetnu psiholosku prednost.

Milan

pre 7 godina

Svako ljudsko bice treba i mora da jede meso (koje moze da bude u raznim oblicima, a ne samo przena svinjetina...koja je asocijacija kad kazemo mesi) , ovo ce Vam reci svaki ozbiljan lekar specijalista i tacka.

Milorad

pre 7 godina

secam se dobro kad je novak predstavio svoju devojku svi su bili u fazonu: svaka cast novace, nasao si dobru devojku a neku silikonusu... svi su bili odusevljeni njegovim izborom... a sta sad govore za jelenu, pljuju je najstrasnije... odlucite se ljudi ;)
-----------------------
Cega li se ti secas kad su Novak i Jelena zajedno od pocetka srednje skole kada niko nije znao ni da postoji Novak Djokovic? Upoznali su se 2003 a Novak je poceo da se bavi profesionalnim tenisom od 2006.

ref

pre 7 godina

@maca, verujem da ni on nije znao kakva je karakondzula ili bar nije bio siguran, zato je i drzao po strani jer je sumnjao ili mu je neko od njegovih nagovestio...sve dok nije zatrudnela..klasicna navlakusa zena fuj.

u cijoj kuci sme da ne bude onako kako zena kaze

pre 7 godina

Samo on zna koji su razlozi. A to i dalje ne menja cinjenicu da je ona izuzetno fina, emancipovana, sofisticirana, obrazovana zena. I cinjenica je da mnogo utice na njega i da je on mnogo drugaciji kad je ona tu. Ali ja to razumem isto i sa mnom i mojom zenom. Ali mojoj zeni ne bi palo na pamet da mi uskrati sniclu.

Dragan

pre 7 godina

Ko je kriv za pad Novaka.To.je.sada.pitanje na.koje on samo.moze dati.odgovor.Mediji su.puno.uzeli stvar.u svoje ruke.Pisu svasta, a najvise lazi o Novaku.Prestanite da pisete sve o.njemu, vodite svoju brigu.On je sve svoje ciljeve ostvario u zivotu.Treba.mu odati.priznanje.na taj rad, a.ne pisati kojekakve glzposti o coveku i njegovom privatnom zivotu.Ostavite coveka na miru, da.uziva.u onome sto najvise voli, sto je i.sam rekao.Novak.se vraca jos.jaci, nego sto je.bio, u.to.sam uveren.Neka si ziv i.zdrav.legendo.

sitno

pre 7 godina

Новак је своје највеће успехе почео да ређа када је прешао на биљну храну, без глутена. У том периоду је и заузео прво место. тако да сигурно то није разлог пада његове форме.

ema

pre 7 godina

Zena izgleda jezivo. A i on. Da se razumemo, ja sam vitka i zgodna, nemam razloga za ljbomoru, ali onsi su bolesno mrsavi . ta zena je anoreksicna. TO je jeziv trend u Holivudu i u svetu mode. Takodje, to je jeziv trend u pomodarskom svetu. Nazalost, on je jedan mali pomodar...nazalost, sve svoje kvalitete je unistio zarad par holivudskih, i to losih, fora. A o toz providnoj, iskuvanoj zeni, necu trositi vreme. Zena se izgladnjuje i jos misli da je kul. Strasno, onako sva kriva. Fizicka i mentalna snaga treba da budu kompatibilne. A on se ponasa kao idiot, svi mu se smeju, a bavi se jednim od najzescih sportova. On je ugasio i treba da ode da se ne bruka.

blinkikoala

pre 7 godina

Sportista da jede ono sto jede umisljena zena koja ne zna sta ce sa sobom...Zato je pao,sportisti treba nutricionista a ne neke zenetine da mu spremaju i da ga navlace da ne jede ribu boze me sacuvaj

Magnus

pre 7 godina

Cim sam video "tortu" koju je mama spremila za Stefanov prvi rodjendan sve mi je bilo jasno. Valjda ce i Nole da provali u cemu je problem. Beker je pokusao ali nije islo.

Nenad-EU

pre 7 godina

Novak je profesionalni sportista i kao takav treba da ima ozbiljnu ishranu bogatu proteinima. Ne može on da se hrani isto kao "žena fudbalera" kojoj je najveća dilema dana šta da obuče i koji status da stavi na FB.

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Ovi likovi mi iskacu iz frizidera, smorniji su od jehovinih svjedoka, pocecu da bijem kad neko pomene NDj i njegovu pokondirenu zenicu

siki

pre 7 godina

@(objavite komentar, 11. mart 2017 12:29)

Koliko nepoznavanje bazicnog nutricionizma. Kompletna budalastina. Sportista koji ne jedu meso imas koliko god hoces. I bave se sportovima daleko napornijim nego tenisom. I apsolutno im nista ne fali.
Ovo vec prelazi u verski fanatizam i mrznju prema vegeterijancima i veganima. Strasno.

Iks

pre 7 godina

Gde to ima da neko ko predaje na akademiji deli savete o ishrani i izdaje se za nekog strucnjaka za tu oblast?! To je isto kao ona lazna doktorka sa neta koja savetuje ljudima da piju varikinu, gledaju u sunce i ne vakcinisu se. I onda Djokovic jos uzme i PLATI Maji Volk za to!

Svetlana

pre 7 godina

Najinteresantnije u celoj prici je to sto se jedna sarlatanka, koja nista ne zna o ishrani, dokopala Djokovica prodavanjem magle po televiziji! Kolicina gluposti koje Maja Volk prospe prosto je zaprepascujuca, a ljudi po pravilu pre veruju samoproklamovanim strucnjacima, nego lekarima. Ta zena je svojim agresivnim stavom uspela da se nametne u medijima i narod uvazava njeno misljenje, ne uvidjajuci da ta zena mlati praznu slamu i da je najobicniji laik. Djokovic je jos uvek negde izmedju prazilukovica i svetskog dzet-seta.

Vaše ime

pre 7 godina

Malo je glupo što u celov ovoj priči najmanje se krivi Novak, i ispada da je on beba od tri meseca za koju drugi odlučuju šta treba da jede i koji su prioriteti najvažniji.
A on ima 30 god. Ako mu neko kaže da skoči sa desetog sprata, ne možete kriviti tu budalu koja mu je to samo predložila, već samo Novaka, ako bi skočio naravno.
Ja sam siguran da njemu Jelena ne želi zlo i nesreću.
Za sve ostalo Novak je sam odgovoran.
Nije glup, ima milione, niko ne može da ga ucenjuje nizašta.

Međutim njemu je dojadilo da radi, da se znoji, da gubi nepovratno vreme u odrastanju svog sina, i mnoge druge vrednosti kojih je očigledno željan nakon 25 godina udaranja loptice i smucanja po belom svetu.

Šta je toliko čudno svima da je njemu dosadio tenis?
Nije baš da je bio na korak da bude najbolji svih vremena, jeste kompletirao sve GS, ali 12 nije isto što i 18 već sad.
A znamo svi da se na kraju gledaju ti glupi GS, oni su najbitniji.
Dakle ohladio se, prelomio je, možda se sada i kaje, ali ne može da uhvati ponovo korak i staru formu, a trebalo ne samo to, nego da još i napreduje. Dakle jako teška misija, 30 godina, pomešane emocije, novi ciljevi i nove strasti... sve to je problem a ne to što jede semenke.

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

"Bilo mi je užasno stresno što su me krivili za neuspehe, nisam očekivala od meni bliskih ljudi da tako misle, a mislili su. Na kraju krajeva, kad sve sabere, nisam ja nikome držala portiklu i hranila ga", zaključila je Maja Volk.

Nisi ti ništa kriva! Kriv je on koji je pristao na tu tvoju ishranu, a na ženino insistiranje. Bacio je Krst, okačio nekakav kamenčić, uzeo onu vucibatinu Imaza, oterao Bekera, propao i fizički i psihički..

marjan

pre 7 godina

Čuveni atletičar Karl Lujs sa nekoliko zlatnih medalja sa OI i SP bio je vegan, znači nije jeo meso.
Nije problem u Novakovoj ishrani, a jeste u nju ejdž okultizmu, odnosu sa ženom, porodičnim problemima i zamorom.

persimons & dragon fruit

pre 7 godina

Ja zivim u Americi i mogu da priustim i redovno jedem takvo voce i povrce (i jos egzoticnije od g-dje Djokovic), ali od toga ne moze da se najede i mora da se jedu meso, riba, jaja i mlecni proizvodi.

Orwell Vegan

pre 7 godina

Stvarno cemu vama mesozderima internet kada ga ne koristite da saznate nesto i da postanete pametniji? Sasvim suprotno, internet vam sluzi da naturate svoju neinformisanost i zaostalost i vidim da nemate stida pred Univerzumom vec ste veoma uporni u tome. To vas nece spasiti posledica ubijanja zivotinja da biste zadovoljili nepce. Onaj koji ipak progugla dozivece otkrovenje i spasenje, jer ce videti koliko je vrhunskih sportista vegana. Gladijatori su isto bili vegani za razliku od gladijajatora.

objavite komentar

pre 7 godina

(Idemooooo No1e!!!, 10. mart 2017 16:42)
Nevezano za noleta, svakom prfesonalnom sportisti pogotovu aa talvim naporima nisu dovljni samo biljni proteini, nego i zivotinjski a ja ti jamcim da ukoliko ne promeni ishranu nece biti kao ranije. Zivi bili pa videli. Veliki sam Noletov navijač a kao sportista teško mi pada kad ga vidim onako nemocnog u nekim momentima.

djuro

pre 7 godina

@Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso... 

.. jeo je sir i pio mlijeko... ovi drugi pahljučari jedu samo sjemenke i biljke, ka vjeverice... preživaju i podriguju po cijeli dan.... da je to normalno imali bi dužinu crijeva i sjekutiće kao ovca, a ne očnjake ko vuk....

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Sto zena moze da te upropasti pa to je strasno. Smejali smo se Rocku, kao papucar mora Mirku da slusa, a Mirka ga verno prati godinama, ne ucenjuje, ne uslovljava, ne tera da jede semenke i kupus.

Madus

pre 7 godina

Kod Djokovica je doslo do zasicenja igrom. Njegov pad je prouzrokovan nezainteresovanoscu za tenis. Moze se vratiti samo kad bude sa starim zarom igrao. Moze se teoretisati, da li jesti meso ili ne. Bilo je i istraživanje, koje je utvrdilo da su gladijatori jeli iskljucivo biljnu ishranu, tako da srpsko insistiranje na ishrani baziranoj na mesu vjerovatno nema utemeljenja. Takođe, danas jedemo mesa vise nego ikad u odnosu na prethodne generacije, jer je njima to cesto bio luksuz i jeli su ga jednom sedmicno, a imamo bolesti koje te prethodne generacije nisu ni poznavale.

Аник

pre 7 godina

Не осуђујем га али је неприродно да се тако храни човек који се ненормално троши на мечевима од 3-5 сати.

White

pre 7 godina

@NoName

Ne jedem meso (ni ribu naravno) već 16 godina, jedem prilično nezdravo, ali sa gvožđem nikad nisam imala problema, šta više, redovno dajem krv. Tako da ne znam odakle ga apsorbujem ako je tačno to što tvrdiš. Možda sam medicinski fenomen ;)

E sad, šta je profesionalnom sportisti potrebno nemam pojma, ne razumem se mnogo u to.

B9

pre 7 godina

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, cvarci... Mene to brine jutros...
(prodajem drva - IP adresa poznata redakciji, 10. mart 2017 16:03) Ovi sa čvarcima i oni sa mrmotima su stvarno originalni

jesenko

pre 7 godina

@Milorad
Ako cemo posteno Novaku mnogo vise prilici,necu da kazem silikonka,ali neka devojka blize tom fazonu od intelektualke,ipak je on obicni sportista,bez formalnog obrazovanja(ne verujem ni da je srednju zavrsio).Pogledajte negove kolege poput Janka,Viktora,svi su ozenili manekenke,dizajnerke,taj tip,i vidimo da savrseno funkcionisu,dok ovde je sve nekako usiljeno jer se iz aviona vidi da ona povlaci te konce,inace uvek je vazilo da su te "fine" najgore,i nikada ne treba ljude etiketirati po fizickom izgledu,materijalnom statusu...

hilsman

pre 7 godina

Novak i Jelena bi doziveli fras da ih "ostavimo na miru" i da se ne pise o njima,ako ista vole,pogotovo ona,to je da budu prisutni u medijima

ostoja

pre 7 godina

@Buffalo
Bravo za komentar.Inace kada vidim Jelenu odmah se setim citata Baneta Bumbara iz Grlom u Jagode upucen zeni "Ti si zelela imidz najbolje supruge,majke,domacice,naucnice,imidz idealne zene,a posto si od svega toga ponesto,na kraju nisi nista".Mada ni druge danasnje mlade zene u brakovima nisu puno bolje,pogotovo otkada postoje drustvene mreze,sve vrvi od foliranja,lazne srece koja mora drugima da imponuje,e pa Djokovici deluju kao klasican FB par.

T

pre 7 godina

Nemojte porediti vegetirijanstvo sa veganskom ishranom. I vegetarijanac moze da ima kompletnu ishranu, mada mora dosta da se pazi. Ako si vegan, onda ne jedes ni mleko, ni jaja i onda je izuzetno tesko imati ishranu koja ispunjava sve zahteve, a kamo li za nekog ko je profesionalni sportista.

stefan

pre 7 godina

Jadna smo mi nacija kad nam je ovo problem broj jedan... Ostavite ljude više na miru.
(bubzzz, 10. mart 2017 11:50)

Naprotiv, ne bismo bili jadna nacija da nam je ovo problem broj jedan. Problem je u tome što se ovakvi i slični sadržaji poturaju umesto pravih i, nažalost, mnogo većih problema koji muče ovu državu i narod. I da, slažem se da treba ostaviti ljude na miru. U redu je poneka vest o Novaku, ipak je u pitanju verovatno najbolji naš sportista svih vremena. Svaka čast za sve postignuto u karijeri, stvarno mi je drago zbog njega. Ali mediji preteruju, šta je jeo, kada, sa kim, da li je prošetao Pjera itd itd.

Kojekakav stručnjak

pre 7 godina

Možete me nazvati kojekakvim stručnjakom, ali vrhunskom sportisti koji ulazi u arenu da se bori dva-tri sata, pa i više, potrebno je mnogo više od saveta za ishranu Maje Volk da bi izdržao ogromne fizičke i mentalne napore. Ako medjutim nastavi da se hrani kao miš, tako će i prolaziti u mečevima sa protivnicima koji pucaju od snage. A kad prestane s tenisom, odnosno završi profesionalno igranje na najvišem nivou,neka nastavi da gricka vegansku hranu. To je već neki drugi život.

Srbin

pre 7 godina

Ljudi,pustite nasu legendu Noleta,neka radi ono sto misli da je ispravno.Toliko nam je radosti doneo,pa i ako sve gubi dok je aktivan teniser,dovoljno nas je zaduzio.Cak i previse.Nikad mi tu srecu,koju nam je cinio,njemu oduziti necemo.

Pričam ti priču!

pre 7 godina

Čuveni atletičar Karl Lujs sa nekoliko zlatnih medalja sa OI i SP bio je vegan, znači nije jeo meso.

Imate NFL igrace koju su vegani i koji su sami pricali o tome kako im se snaga povecala kada su presli na vegansku ishranu.
(Aleksandar, 10. mart 2017 19:15)

I mnogi su negirali da se nisi dopingovali, ajde sto su pričali pričali,pričali..

Nego kako ih nisu uhvatili dok su igrali Len Amstrong, Agasi, Merion jons itd.?

EnaE

pre 7 godina

@Milan
Bravo doktore idi sad na cevape da se ne ohlade.I nemoj slucajno da si se informisao o tome kako svi potrebni nutrijenti osim B12 vitamina mogu da se dobiju iz biljne ishrane.Hranila sam se veganski jedan period,uzimala 2 ili 3 suplementa(pomenuti vitamin,gvozdje i magnezijum koji sam i ranije oduvek uzimala)i nista mi falilo nije,a svi su mi govorili da nije dobro da to radim dok sam jos u fazi razvoja.Osim moje doktorke nutricioniste koja mi je rekla da svaka ishrana koja je izbalansirana i zadovoljava dnevne potrebe za unosom odredjenih materija ne moze da bude pogresna.Eto ja joj verujem i u praksi sam uvidela da je tako.

palop

pre 7 godina

@(nikola, 10. mart 2017 16:47)

Jokicev saigrac, Vilson Cendler je vegan, a ne primetim da mu fali ista fizicki. Braca Diaz, ufc borci koji se u slobodno vreme bave triatlonom su takodje vegani. To su samo primeri vrhunskih sportista za koje ja znam da su vegani i rekao bih da im nista ne fali.

xxxxxxccc

pre 7 godina

krava koja jede samo seno daje malo mleka, a koja jede i jarmu - mnogo vise daje mleka, a i djokovic mora jesti meso inace nece moci ni jeci nista,,..

Aleksandar

pre 7 godina

Svaljivati neuspehe na ishranu je totalna glupost , a pogotovo tvrditi to da je covek „napravljen da jede meso”, a pri tom ne dati nijedan dokaz za svoje tvrdnje dok je za suprotnu stranu price dokaza na sve strane.
Imate NFL igrace koju su vegani i koji su sami pricali o tome kako im se snaga povecala kada su presli na vegansku ishranu.
Imate strongmena koji je vegan i koji cak drzi rekord u jednoj disciplini.

Novak je sam pre godinu-dve rekao kako mu u buducnosti tenis nece biti prioritet, sto je upravo ono sto se danas desava, a sto bi rekao veliki Njegos „Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.“

samo kažem

pre 7 godina

Aman dosta vise sa Dokovicima, sta jedu piju, skim su u dobrim odnosima, kada trenira, spava, ko mu kuva i redom. Pustite ljude na miru, oni se ne brinu sta se desava sa nama obicnim gradanima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (trener, 10. mart 2017 12:37)

Pa oduvek je obične smrtnike zanimalo šta rade, kako žive, gde se kreću, šta jedu velikani i kraljevi a u novije vreme slavne i uspešne ličnosti. Zašto bi naš N01e bio izuzetak?
Meni je čak drago što je neko iz Srbije stalno u fokusu mada verujem da njemu nije, nek se strpi još par godina. :-)

Milos

pre 7 godina

Narod ne zna ni da je Tesla bio asocijalan, imao odredjene znake autizma (alalia) i aspregera i bio otvoren negativni eguenicar (bio je protiv toga da inferiorni imaju decu). Ne razumem zasto pricas o Tesli kao da je bio bog ili zelis da predstavis da je sve sto je radio normalno, pozeljno i zdravo. Ali da, ono sto im je zajednicko je da su u svojoj sferi zanimanja odlicni. Ali Tesla takav kakav jeste, asocijalan i cudan, nije imao koga da mu kljuca u mozak dok vrsi ispitivanja. Sledeci put kad tako predkoslki zelite da predstavite nesto, makar prvo razmislite.
(see, 10. mart 2017 14:09)


Znaci ti mislis da mentalno obolele osobe,invalidi,socijalni slucajevi trebaju da imaju decu??

Blazena Svetlost Nekomentarisanja

pre 6 godina

@Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, cvarci... Mene to brine jutros...
(prodajem drva - IP adresa poznata redakciji, 10. mart 2017 16:03) Ovi sa čvarcima i oni sa mrmotima su stvarno originalni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (B9, 10. mart 2017 20:01)

I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

Vesa

pre 5 godina

Molim strucnjake da objasne kako je to sada u 2019 godini Novak prvi? Da li je za to zasluzna ishrana ili nesto drugo? Sada je zapusio usta svima onima koji su tvrdili kako bez mesa ne moze da bude sampion.

Johnny

pre 7 godina

Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...

Bgboy

pre 7 godina

Ja mislim da ishrana nije presudila,nego da je zena "Jelena" pocela da pravi probleme...
Ja da sam na Noletovom mestu nikada ne bi dozvolio da mi zena upropasti karijeru...on treba uvek da krece od sebe da on sebi bude u prvom planu znaci on i karijera pa tek onda dolazi dete...i na kraju treba da bude zena.
Nole nadam se da ces se izvuci iz tog problema u kojem si i da ponovo budes onaj stari i naravno bolji.

Pozdrav i sve najbolje ti zelim!

Novosadjan

pre 7 godina

Iskreno, kada dozvoljava da mu se zena trpa i mesa u posao - tu je kriv muskarac. Nisam ja nista manje papucar, ali to svojoj zeni ne dozvoljavam. Zasto? Pa ona ne zna nista o mom poslu. Sreca pa je razumna i ne mesa se, ne drzi mi slovo, vec me podrzava kroz rad, a ne filozofiju. I zbog toga se osecam mnogo srecno pored nje. Ali kada vidim da zena diktira muskarcu koji sve radi i donosi u kucu, prenerazim se. Tako i Djoks, brate, ti si taj koji je bio pun energije, zelje i eksplozivnosti dok ova nije krenula da ti kljuca. Ne moze brate ona tebi da diktira nista, ceo dan se slika po instagramu, vrv surfuje u potrazi za sto egzoticnim "zdravim" jelima na koje ce da potrosi pare koje si zaradio, pa bi jos i da odlucuje sta ces ti i kako ces. Za mene je to nepostovanje tebe, tvog uspeha i tvog posla. Ali sta ja znam, vrv neki fan koji ce da te brani "zna" bolje. Ja samo pricam ono sto vidim. Sa obzirom koliko si uradio, koliko si veran, treba bre da ti puzi pred nogama, ne da ti kljuca. Samo se nadam da ces povratiti sopstveni integritet.

Idemooooo No1e!!!

pre 7 godina

Ako Novak kroz svoju ishranu unosi dovoljno proteina, masti, ugljikohidrata, vitamina i minerala - a vrhunski je sportista i zna i sam sve o tome i siguran sam da unosi - onda uopste nije vazno sta jede. Ja sam siguran da je njegova ishrana daleko kvalitetnija od 99% ljudi na planeti i da razlozi njegove trenutne krize nisu nepravilna ishrana vec trenutno zasicenje tenisom, umor, par povreda i par nesretnih poraza u krivom trenutku. A mediji ko mediji - jedva docekase da udare po No1etu.

Samo, siguran sam da ce No1e da se vrati do kraja godine na mesto broj 1 i da ce do kraja karijere provesti vise nedelja na tom mestu od ikoga u istoriji. Ja vec vidim da on igra znatno bolje i mozda mu treba jos samo da dobije par jacih meceva i tu je!

sitno

pre 7 godina

Новак је своје највеће успехе почео да ређа када је прешао на биљну храну, без глутена. У том периоду је и заузео прво место. тако да сигурно то није разлог пада његове форме.

Milorad

pre 7 godina

secam se dobro kad je novak predstavio svoju devojku svi su bili u fazonu: svaka cast novace, nasao si dobru devojku a neku silikonusu... svi su bili odusevljeni njegovim izborom... a sta sad govore za jelenu, pljuju je najstrasnije... odlucite se ljudi ;)
-----------------------
Cega li se ti secas kad su Novak i Jelena zajedno od pocetka srednje skole kada niko nije znao ni da postoji Novak Djokovic? Upoznali su se 2003 a Novak je poceo da se bavi profesionalnim tenisom od 2006.

maca

pre 7 godina

secam se dobro kad je novak predstavio svoju devojku svi su bili u fazonu: svaka cast novace, nasao si dobru devojku a neku silikonusu... svi su bili odusevljeni njegovim izborom... a sta sad govore za jelenu, pljuju je najstrasnije... odlucite se ljudi ;)

nikola

pre 7 godina

Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...

Sta ti poredis covece.Cuj Tesla nije jeo meso.Tesla je radio glavom,nije imao ni priblizno fizicko opterecenje kao Novak.A sam Novak je priznao da je pre godinu dana odlucio da na inicijativu Jece predje u vegane,na cemu je ona posle toga izjavila da je srecna sto ima muza koji je odlucio da je prati u tome.Imas na YT ako ne verujes.A njena fizicka aktivnost se svodi na citanje knjiga i jogu.

Jovanča

pre 7 godina

Njoj je dovoljno da kljuca, jer ne diže ništa teže od kašike... verujem da dnevno ne prepešači ni 300m (ono što prekorača po kući).

Buffalo

pre 7 godina

Problem je u tome sto su mediji od samog starta nju pokusavali da predstave kao ideal jedne zene. Te da je sva prirodna, da je prepametna, da je obrazovana, da nije sponzorusa, da je posvecena svom suprugu, da se zdravo hrani, da je zgodna itd. I to su ljudi prihvatili do jedne granice. Ne mozete konstanto nekome nametati misljenje, jer onaj ko se trudi da se dopadne svima, obicno se na kraju ne dopadne nikome. Svaka njena rec koja je izgovorena u medijima je propracena kao zlatno slovo. Do juce je jela masan burek sa sirom a danas cija semenke, madagaskarski maslacak i divlje bobice iz dubina Amazonije ma dajj

Dragan

pre 7 godina

Ko je kriv za pad Novaka.To.je.sada.pitanje na.koje on samo.moze dati.odgovor.Mediji su.puno.uzeli stvar.u svoje ruke.Pisu svasta, a najvise lazi o Novaku.Prestanite da pisete sve o.njemu, vodite svoju brigu.On je sve svoje ciljeve ostvario u zivotu.Treba.mu odati.priznanje.na taj rad, a.ne pisati kojekakve glzposti o coveku i njegovom privatnom zivotu.Ostavite coveka na miru, da.uziva.u onome sto najvise voli, sto je i.sam rekao.Novak.se vraca jos.jaci, nego sto je.bio, u.to.sam uveren.Neka si ziv i.zdrav.legendo.

džigi bau

pre 7 godina

Nema ta Maja nikakvih problema, gospodo. Problem ima Novak ! Maja je lepo naplatila svoju opsenu, kao što uostalom rade svi opsenari i prevaranti , kad uhvate skorojeviće, pune love, a željne visokog društva i kojekakvih bizarnosti... Tek da se razlikuju od običnog sveta. Po sistemu , ima se može se!

bubzzz

pre 7 godina

Nek rade ljudi šta hoće, dokle će ljudi da guraju svoj nos svuda gde stignu? Prekinite da lečite svoje lične frustracije preko Novaka i njegovog uspeha ili neuspeha...

trener

pre 7 godina

Aman dosta vise sa Dokovicima, sta jedu piju, skim su u dobrim odnosima, kada trenira, spava, ko mu kuva i redom. Pustite ljude na miru, oni se ne brinu sta se desava sa nama obicnim gradanima.

Ivana

pre 7 godina

@ bgboy
Uvek se zapitam kad procitam ovakve komentare kako je moguce da neki nasi muskarci nemaju dve cuke u glavi.. Za sve su vam krive zene.
Sto se tice Novaka i njegove zene, sam ju je birao , ako njemu valja sta ima ko da se buni. Takodje, niko od ne poznaje licno Novaka Jelenu pa da mozemo da kazemo da je njegova zena rospija a on divan dobar covek. Ko zna, mozda je i obrnuto. Mozda on nije nikakav covek, mozda je licemeran, u javnosti se prikazuje kao fin a ona mora da ga trpi. To niko ne moze da zna jer ne zivimo sa njima. Ali prosecnog priglupom punom sopstvene vaznosti Srbinu je uvek lakse da pretpostavi da je problem uvek u zeni.

siki

pre 7 godina

@(objavite komentar, 11. mart 2017 12:29)

Koliko nepoznavanje bazicnog nutricionizma. Kompletna budalastina. Sportista koji ne jedu meso imas koliko god hoces. I bave se sportovima daleko napornijim nego tenisom. I apsolutno im nista ne fali.
Ovo vec prelazi u verski fanatizam i mrznju prema vegeterijancima i veganima. Strasno.

WTF

pre 7 godina

Niti ishrana niti Jelena nisu krivi.
Novak samo treba sebi da se vrati i svojim korjenima, tome ko je on a ne ko je postao kroz kojekakve zivotne gurue. Nikakva duboka filozofija mu ne treba, samo da povrati to povjerenje u sebe i SVOJE metode, pa makar se i ne svidjali drugima. Samo fali ona njegova stisnuta pesnica i onaj odnos koji je imao 2011. Sve je njemu u glavi.

ref

pre 7 godina

@maca, verujem da ni on nije znao kakva je karakondzula ili bar nije bio siguran, zato je i drzao po strani jer je sumnjao ili mu je neko od njegovih nagovestio...sve dok nije zatrudnela..klasicna navlakusa zena fuj.

Orwell Vegan

pre 7 godina

Stvarno cemu vama mesozderima internet kada ga ne koristite da saznate nesto i da postanete pametniji? Sasvim suprotno, internet vam sluzi da naturate svoju neinformisanost i zaostalost i vidim da nemate stida pred Univerzumom vec ste veoma uporni u tome. To vas nece spasiti posledica ubijanja zivotinja da biste zadovoljili nepce. Onaj koji ipak progugla dozivece otkrovenje i spasenje, jer ce videti koliko je vrhunskih sportista vegana. Gladijatori su isto bili vegani za razliku od gladijajatora.

u cijoj kuci sme da ne bude onako kako zena kaze

pre 7 godina

Samo on zna koji su razlozi. A to i dalje ne menja cinjenicu da je ona izuzetno fina, emancipovana, sofisticirana, obrazovana zena. I cinjenica je da mnogo utice na njega i da je on mnogo drugaciji kad je ona tu. Ali ja to razumem isto i sa mnom i mojom zenom. Ali mojoj zeni ne bi palo na pamet da mi uskrati sniclu.

Ivan

pre 7 godina

U čovekovoj prirodi nije da bude vegan, meso je bitan deo čovekove ishrane od kad se uspravio na dve noge.. pa i pre toga.. to nije ishrana za vrhunskog sportistu.

nikola

pre 7 godina

Dve izjave doticne dame koje su svi mediji preneli,a ticu se Novaka."Novace,ako zelis da ostanes najbolji na svetu moras prestati jesti meso" i njena druga izjava "dva od tri coveka koji jedu meso obole od raka".Bez problema mogu se naci te izjave.Ali nije ona kriva,kriv je Novak sto slusa savete pojedinih ljudi koji imaju diskutabilno znanje.Uzmes doktora koji ce ti odredi ishranu,imao je takvog dr.Cetojevica i nadji profesionalnog sportskog psihologa, a ne tamo nekog levata gurua

Milan

pre 7 godina

Svako ljudsko bice treba i mora da jede meso (koje moze da bude u raznim oblicima, a ne samo przena svinjetina...koja je asocijacija kad kazemo mesi) , ovo ce Vam reci svaki ozbiljan lekar specijalista i tacka.

Nenad Petrovic

pre 7 godina

Nole, samo ti jedi Volk travke nećeš daleko da doguraš. Kada je pračoveku meso upalo u vatru i on ukapirao da je ukusnije nego sirovo travke i biljke je koristio kao dodatak tzv. salatu. Mani se dokone rijaliti gosodje i daznih gluposti nevo ajd u Mladenovac na prasetinu i jagnjetinu na staro mesto, pa da vidiš šta ćeš onxa Mareju činjti. A i ako ne svaka tebi čast osvojio si sve sto se osvojiti može.

tina

pre 7 godina

A,zasto se tako hrane? Da li misle da ce duze ziveti? Jako se varaju...Umrece kao i svi mi.To je kao kada upotrebljavas najkvalitetniju sminku,a ostaris u isto vreme kao i neko ko lagodnije zivi i ima dobru genetiku, a ne upotrbljava nista.

Мала Јеца уловила зеца

pre 7 godina

А што да не коментаришем, изашла вест, пише "коментар". У читавој причи Маја Волк је недужна. Жена је излечила карцином и верује да јој је у томе помогла и одређена исхрана. Почела је да је пропагира да би помогла другим људима у сличној ситуацији. То је сасвим у реду, а уосталом и не бави се врхунским спортом, па може да се тако храни. Веган Ханума се истриповала да је то добро и за њу. И то је у реду. Али Ноле, како је тебе успела да убеди, није ми јасно? Онакав делија, на шта спаде и да се бреца онако на тебе.

see

pre 7 godina

(Johnny, 10. mart 2017 12:11)

Narod ne zna ni da je Tesla bio asocijalan, imao odredjene znake autizma (alalia) i aspregera i bio otvoren negativni eguenicar (bio je protiv toga da inferiorni imaju decu). Ne razumem zasto pricas o Tesli kao da je bio bog ili zelis da predstavis da je sve sto je radio normalno, pozeljno i zdravo. Ali da, ono sto im je zajednicko je da su u svojoj sferi zanimanja odlicni. Ali Tesla takav kakav jeste, asocijalan i cudan, nije imao koga da mu kljuca u mozak dok vrsi ispitivanja. Sledeci put kad tako predkoslki zelite da predstavite nesto, makar prvo razmislite.

NoName

pre 7 godina

@Johnny

Ali Tesla je mozda jeo ribu? Vidi, crveno meso, piletina i riba su izvor gvozdja. I to gvozdja koje nase telo moze da usvoji. Jer postoji heme i non-heme gvozdje. Heme se nalazi u mesu, a non-heme u povrcu i semenju. Non-heme, ne sto ne mozemo da apsorbujemo, nego neku bednu mrvu mozemo. Postoji mnogo stvari u koje se Jelena i Maja Volk ne razumeju, jer ni jedno, ni drugo nisu zavrsili poljoprivredne skole. Oni su priucene osobe koje citaju sve i svasta po internetu i od nekih "nutricionista". Loze ih za razne stvari. I ne samo to, loze mnoge ljude. Maja Volk, koja ima knjigu o ishrani presnim stvarima, mora da nauci da odredjeno povrce, pri termickoj obradi ispusta enzime, minerale i vitamine koje su bitne ljudima i pri termickoj obradi dobijamo vise. I ne samo to, neko povrce ne moze, niti se sme jesti bez termicke obrade.

Milos

pre 7 godina

Narod ne zna ni da je Tesla bio asocijalan, imao odredjene znake autizma (alalia) i aspregera i bio otvoren negativni eguenicar (bio je protiv toga da inferiorni imaju decu). Ne razumem zasto pricas o Tesli kao da je bio bog ili zelis da predstavis da je sve sto je radio normalno, pozeljno i zdravo. Ali da, ono sto im je zajednicko je da su u svojoj sferi zanimanja odlicni. Ali Tesla takav kakav jeste, asocijalan i cudan, nije imao koga da mu kljuca u mozak dok vrsi ispitivanja. Sledeci put kad tako predkoslki zelite da predstavite nesto, makar prvo razmislite.
(see, 10. mart 2017 14:09)


Znaci ti mislis da mentalno obolele osobe,invalidi,socijalni slucajevi trebaju da imaju decu??

Trapatoni58

pre 7 godina

Pa razumete li ljudi da to sto one jede,sto rece neko njoj je to lako kad po ceo dan sedi kuci Sa slugama svojim,a covek koji trenira od 6 do 8 sati nedeljno on moze da jede i dinosaurusa za rucak njegovo telo to trosi i sagoreva,a ona vegan..nasla se vila u cem nije bila!!!

Perutti Dzibutti

pre 7 godina

Od ove Jele samo glava ostala, Djovaku se usi isklempavile, osusise se ljudi ko grane. A Maja Volk sa vencem od cveca na glavi i Pepe Y Maz, guru za ljubav i postovanje ko pijavice isisavaju i to sto je ostalo od ovog vrhunskog sportiste. Dok on zoba zrnevlje "gluten free".

blinkikoala

pre 7 godina

Sportista da jede ono sto jede umisljena zena koja ne zna sta ce sa sobom...Zato je pao,sportisti treba nutricionista a ne neke zenetine da mu spremaju i da ga navlace da ne jede ribu boze me sacuvaj

objavite komentar

pre 7 godina

(Idemooooo No1e!!!, 10. mart 2017 16:42)
Nevezano za noleta, svakom prfesonalnom sportisti pogotovu aa talvim naporima nisu dovljni samo biljni proteini, nego i zivotinjski a ja ti jamcim da ukoliko ne promeni ishranu nece biti kao ranije. Zivi bili pa videli. Veliki sam Noletov navijač a kao sportista teško mi pada kad ga vidim onako nemocnog u nekim momentima.

Pazite se ovakvih ljudi

pre 7 godina

Maja Volk:"Ako hoce da ostane prvi mora da prestane da jede meso!". Njene reci, znaci secam se kao da je juce bilo, a sad kad je brod poceo da tone misevi se prvi razbezase. Zbog ove hipijevke vise ne koristimo Nutruibulit. Zgadio nam se od kad ga reklamira onako nakindjurena. Kao ona je pobedila rak zahvaljujuci takvoj ishrani, a koliko ima onih koji nisu. Koliko manipulatora i samopromotera ima oko ovog Novaka.

torex

pre 7 godina

@Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso...
(Johnny, 10. mart 2017 12:11).

Tesla nijednom nije uzeo gren slem.

Oliver

pre 7 godina

Meni je fascinantno da profesorka dramskih umetnosti deli lekcije o ishrani.Ishrana je ozbiljna nauka,postoji cela specijalizacija na medicinskom fakultetu o tome,morate znati anatomiju probavnog trakta,biohemiju,fiziologiju,gastroenterologiju,morate sve to poloziti.A ja sam slusao Maju Volk kako na televiziji deli lekcije profesorki ishrane Jagodi Jorgi.To je nesto nezamislivo u normalnom svetu,skandalozno.Jos je tom prilikom Volkova odvalila da meso pojacava agresivnost kod ljudi koji ga jedu.Morao sam da trljam oci.Hitler je inace bio vegetarijanac.Smatrao sam Djokovica inteligentnim,ali ako neko uzima savete o ishrani od doticne i jos placa za to,ocigledno je da sam pogresio u proceni.

EnaE

pre 7 godina

@Milan
Bravo doktore idi sad na cevape da se ne ohlade.I nemoj slucajno da si se informisao o tome kako svi potrebni nutrijenti osim B12 vitamina mogu da se dobiju iz biljne ishrane.Hranila sam se veganski jedan period,uzimala 2 ili 3 suplementa(pomenuti vitamin,gvozdje i magnezijum koji sam i ranije oduvek uzimala)i nista mi falilo nije,a svi su mi govorili da nije dobro da to radim dok sam jos u fazi razvoja.Osim moje doktorke nutricioniste koja mi je rekla da svaka ishrana koja je izbalansirana i zadovoljava dnevne potrebe za unosom odredjenih materija ne moze da bude pogresna.Eto ja joj verujem i u praksi sam uvidela da je tako.

palop

pre 7 godina

@(nikola, 10. mart 2017 16:47)

Jokicev saigrac, Vilson Cendler je vegan, a ne primetim da mu fali ista fizicki. Braca Diaz, ufc borci koji se u slobodno vreme bave triatlonom su takodje vegani. To su samo primeri vrhunskih sportista za koje ja znam da su vegani i rekao bih da im nista ne fali.

ema

pre 7 godina

Zena izgleda jezivo. A i on. Da se razumemo, ja sam vitka i zgodna, nemam razloga za ljbomoru, ali onsi su bolesno mrsavi . ta zena je anoreksicna. TO je jeziv trend u Holivudu i u svetu mode. Takodje, to je jeziv trend u pomodarskom svetu. Nazalost, on je jedan mali pomodar...nazalost, sve svoje kvalitete je unistio zarad par holivudskih, i to losih, fora. A o toz providnoj, iskuvanoj zeni, necu trositi vreme. Zena se izgladnjuje i jos misli da je kul. Strasno, onako sva kriva. Fizicka i mentalna snaga treba da budu kompatibilne. A on se ponasa kao idiot, svi mu se smeju, a bavi se jednim od najzescih sportova. On je ugasio i treba da ode da se ne bruka.

hill

pre 7 godina

smorise vise sa novakom, ali sto se maje volk tice do skoro je potencirala svoj odnos sa djokovicima i kako ih je ona uputila u svet veganstva. sada kada je djokovic u padu smeta joj. ovo sto se njemu desava ima mnogo uzroka. a posledica je pad forme. ne znam mozda je bilo bolje da je napravio duzu pauzu, stabilizovao se i krenuo ne bi branio poene. ovako su se konkurenti osilili i izgubio je pocetnu psiholosku prednost.

persimons & dragon fruit

pre 7 godina

Ja zivim u Americi i mogu da priustim i redovno jedem takvo voce i povrce (i jos egzoticnije od g-dje Djokovic), ali od toga ne moze da se najede i mora da se jedu meso, riba, jaja i mlecni proizvodi.

Nenad-EU

pre 7 godina

Novak je profesionalni sportista i kao takav treba da ima ozbiljnu ishranu bogatu proteinima. Ne može on da se hrani isto kao "žena fudbalera" kojoj je najveća dilema dana šta da obuče i koji status da stavi na FB.

White

pre 7 godina

@NoName

Ne jedem meso (ni ribu naravno) već 16 godina, jedem prilično nezdravo, ali sa gvožđem nikad nisam imala problema, šta više, redovno dajem krv. Tako da ne znam odakle ga apsorbujem ako je tačno to što tvrdiš. Možda sam medicinski fenomen ;)

E sad, šta je profesionalnom sportisti potrebno nemam pojma, ne razumem se mnogo u to.

Aleksandar

pre 7 godina

Svaljivati neuspehe na ishranu je totalna glupost , a pogotovo tvrditi to da je covek „napravljen da jede meso”, a pri tom ne dati nijedan dokaz za svoje tvrdnje dok je za suprotnu stranu price dokaza na sve strane.
Imate NFL igrace koju su vegani i koji su sami pricali o tome kako im se snaga povecala kada su presli na vegansku ishranu.
Imate strongmena koji je vegan i koji cak drzi rekord u jednoj disciplini.

Novak je sam pre godinu-dve rekao kako mu u buducnosti tenis nece biti prioritet, sto je upravo ono sto se danas desava, a sto bi rekao veliki Njegos „Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka.“

marjan

pre 7 godina

Čuveni atletičar Karl Lujs sa nekoliko zlatnih medalja sa OI i SP bio je vegan, znači nije jeo meso.
Nije problem u Novakovoj ishrani, a jeste u nju ejdž okultizmu, odnosu sa ženom, porodičnim problemima i zamorom.

Rogi Obrenovac

pre 7 godina

Sto zena moze da te upropasti pa to je strasno. Smejali smo se Rocku, kao papucar mora Mirku da slusa, a Mirka ga verno prati godinama, ne ucenjuje, ne uslovljava, ne tera da jede semenke i kupus.

preferisco dirti addio

pre 7 godina

Ovi likovi mi iskacu iz frizidera, smorniji su od jehovinih svjedoka, pocecu da bijem kad neko pomene NDj i njegovu pokondirenu zenicu

miloš

pre 7 godina

@Johny. Tesla možda nije jeo meso, ali sigurno se nije profesionalno bavio tenisom.
Ishrana je veoma bitna u sportu, ali isto tako i sam odnos tenisera prema tenisu. Ukoliko sport nije prioritet prioriteta, onda sledi to što sledi. Svako ima pravo izbora, Novaku od srca hvala za sve što je do sada uradio za sebe i za Nas. Što se mene tiče, može da okači reket na zid, ne zameram mu ništa.

Srbin

pre 7 godina

Ljudi,pustite nasu legendu Noleta,neka radi ono sto misli da je ispravno.Toliko nam je radosti doneo,pa i ako sve gubi dok je aktivan teniser,dovoljno nas je zaduzio.Cak i previse.Nikad mi tu srecu,koju nam je cinio,njemu oduziti necemo.

Iks

pre 7 godina

Gde to ima da neko ko predaje na akademiji deli savete o ishrani i izdaje se za nekog strucnjaka za tu oblast?! To je isto kao ona lazna doktorka sa neta koja savetuje ljudima da piju varikinu, gledaju u sunce i ne vakcinisu se. I onda Djokovic jos uzme i PLATI Maji Volk za to!

Tata spalio Đenku

pre 7 godina

"Bilo mi je užasno stresno što su me krivili za neuspehe, nisam očekivala od meni bliskih ljudi da tako misle, a mislili su. Na kraju krajeva, kad sve sabere, nisam ja nikome držala portiklu i hranila ga", zaključila je Maja Volk.

Nisi ti ništa kriva! Kriv je on koji je pristao na tu tvoju ishranu, a na ženino insistiranje. Bacio je Krst, okačio nekakav kamenčić, uzeo onu vucibatinu Imaza, oterao Bekera, propao i fizički i psihički..

T

pre 7 godina

Nemojte porediti vegetirijanstvo sa veganskom ishranom. I vegetarijanac moze da ima kompletnu ishranu, mada mora dosta da se pazi. Ako si vegan, onda ne jedes ni mleko, ni jaja i onda je izuzetno tesko imati ishranu koja ispunjava sve zahteve, a kamo li za nekog ko je profesionalni sportista.

Kojekakav stručnjak

pre 7 godina

Možete me nazvati kojekakvim stručnjakom, ali vrhunskom sportisti koji ulazi u arenu da se bori dva-tri sata, pa i više, potrebno je mnogo više od saveta za ishranu Maje Volk da bi izdržao ogromne fizičke i mentalne napore. Ako medjutim nastavi da se hrani kao miš, tako će i prolaziti u mečevima sa protivnicima koji pucaju od snage. A kad prestane s tenisom, odnosno završi profesionalno igranje na najvišem nivou,neka nastavi da gricka vegansku hranu. To je već neki drugi život.

Madus

pre 7 godina

Kod Djokovica je doslo do zasicenja igrom. Njegov pad je prouzrokovan nezainteresovanoscu za tenis. Moze se vratiti samo kad bude sa starim zarom igrao. Moze se teoretisati, da li jesti meso ili ne. Bilo je i istraživanje, koje je utvrdilo da su gladijatori jeli iskljucivo biljnu ishranu, tako da srpsko insistiranje na ishrani baziranoj na mesu vjerovatno nema utemeljenja. Takođe, danas jedemo mesa vise nego ikad u odnosu na prethodne generacije, jer je njima to cesto bio luksuz i jeli su ga jednom sedmicno, a imamo bolesti koje te prethodne generacije nisu ni poznavale.

Аник

pre 7 godina

Не осуђујем га али је неприродно да се тако храни човек који се ненормално троши на мечевима од 3-5 сати.

Magnus

pre 7 godina

Cim sam video "tortu" koju je mama spremila za Stefanov prvi rodjendan sve mi je bilo jasno. Valjda ce i Nole da provali u cemu je problem. Beker je pokusao ali nije islo.

hilsman

pre 7 godina

Novak i Jelena bi doziveli fras da ih "ostavimo na miru" i da se ne pise o njima,ako ista vole,pogotovo ona,to je da budu prisutni u medijima

xxxxxxccc

pre 7 godina

krava koja jede samo seno daje malo mleka, a koja jede i jarmu - mnogo vise daje mleka, a i djokovic mora jesti meso inace nece moci ni jeci nista,,..

jesenko

pre 7 godina

@Milorad
Ako cemo posteno Novaku mnogo vise prilici,necu da kazem silikonka,ali neka devojka blize tom fazonu od intelektualke,ipak je on obicni sportista,bez formalnog obrazovanja(ne verujem ni da je srednju zavrsio).Pogledajte negove kolege poput Janka,Viktora,svi su ozenili manekenke,dizajnerke,taj tip,i vidimo da savrseno funkcionisu,dok ovde je sve nekako usiljeno jer se iz aviona vidi da ona povlaci te konce,inace uvek je vazilo da su te "fine" najgore,i nikada ne treba ljude etiketirati po fizickom izgledu,materijalnom statusu...

ostoja

pre 7 godina

@Buffalo
Bravo za komentar.Inace kada vidim Jelenu odmah se setim citata Baneta Bumbara iz Grlom u Jagode upucen zeni "Ti si zelela imidz najbolje supruge,majke,domacice,naucnice,imidz idealne zene,a posto si od svega toga ponesto,na kraju nisi nista".Mada ni druge danasnje mlade zene u brakovima nisu puno bolje,pogotovo otkada postoje drustvene mreze,sve vrvi od foliranja,lazne srece koja mora drugima da imponuje,e pa Djokovici deluju kao klasican FB par.

djuro

pre 7 godina

@Ovo je tipican primer zatucanosti naseg naroda, dok je dobijao mečeve bio je kralj, a kad izgubi kriva je žena i veganska ishrana. Narod ne zna da ni Tesla nije jeo meso... 

.. jeo je sir i pio mlijeko... ovi drugi pahljučari jedu samo sjemenke i biljke, ka vjeverice... preživaju i podriguju po cijeli dan.... da je to normalno imali bi dužinu crijeva i sjekutiće kao ovca, a ne očnjake ko vuk....

samo kažem

pre 7 godina

Aman dosta vise sa Dokovicima, sta jedu piju, skim su u dobrim odnosima, kada trenira, spava, ko mu kuva i redom. Pustite ljude na miru, oni se ne brinu sta se desava sa nama obicnim gradanima.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (trener, 10. mart 2017 12:37)

Pa oduvek je obične smrtnike zanimalo šta rade, kako žive, gde se kreću, šta jedu velikani i kraljevi a u novije vreme slavne i uspešne ličnosti. Zašto bi naš N01e bio izuzetak?
Meni je čak drago što je neko iz Srbije stalno u fokusu mada verujem da njemu nije, nek se strpi još par godina. :-)

Svetlana

pre 7 godina

Najinteresantnije u celoj prici je to sto se jedna sarlatanka, koja nista ne zna o ishrani, dokopala Djokovica prodavanjem magle po televiziji! Kolicina gluposti koje Maja Volk prospe prosto je zaprepascujuca, a ljudi po pravilu pre veruju samoproklamovanim strucnjacima, nego lekarima. Ta zena je svojim agresivnim stavom uspela da se nametne u medijima i narod uvazava njeno misljenje, ne uvidjajuci da ta zena mlati praznu slamu i da je najobicniji laik. Djokovic je jos uvek negde izmedju prazilukovica i svetskog dzet-seta.

Vaše ime

pre 7 godina

Malo je glupo što u celov ovoj priči najmanje se krivi Novak, i ispada da je on beba od tri meseca za koju drugi odlučuju šta treba da jede i koji su prioriteti najvažniji.
A on ima 30 god. Ako mu neko kaže da skoči sa desetog sprata, ne možete kriviti tu budalu koja mu je to samo predložila, već samo Novaka, ako bi skočio naravno.
Ja sam siguran da njemu Jelena ne želi zlo i nesreću.
Za sve ostalo Novak je sam odgovoran.
Nije glup, ima milione, niko ne može da ga ucenjuje nizašta.

Međutim njemu je dojadilo da radi, da se znoji, da gubi nepovratno vreme u odrastanju svog sina, i mnoge druge vrednosti kojih je očigledno željan nakon 25 godina udaranja loptice i smucanja po belom svetu.

Šta je toliko čudno svima da je njemu dosadio tenis?
Nije baš da je bio na korak da bude najbolji svih vremena, jeste kompletirao sve GS, ali 12 nije isto što i 18 već sad.
A znamo svi da se na kraju gledaju ti glupi GS, oni su najbitniji.
Dakle ohladio se, prelomio je, možda se sada i kaje, ali ne može da uhvati ponovo korak i staru formu, a trebalo ne samo to, nego da još i napreduje. Dakle jako teška misija, 30 godina, pomešane emocije, novi ciljevi i nove strasti... sve to je problem a ne to što jede semenke.

B9

pre 7 godina

Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, cvarci... Mene to brine jutros...
(prodajem drva - IP adresa poznata redakciji, 10. mart 2017 16:03) Ovi sa čvarcima i oni sa mrmotima su stvarno originalni

Pričam ti priču!

pre 7 godina

Čuveni atletičar Karl Lujs sa nekoliko zlatnih medalja sa OI i SP bio je vegan, znači nije jeo meso.

Imate NFL igrace koju su vegani i koji su sami pricali o tome kako im se snaga povecala kada su presli na vegansku ishranu.
(Aleksandar, 10. mart 2017 19:15)

I mnogi su negirali da se nisi dopingovali, ajde sto su pričali pričali,pričali..

Nego kako ih nisu uhvatili dok su igrali Len Amstrong, Agasi, Merion jons itd.?

stefan

pre 7 godina

Jadna smo mi nacija kad nam je ovo problem broj jedan... Ostavite ljude više na miru.
(bubzzz, 10. mart 2017 11:50)

Naprotiv, ne bismo bili jadna nacija da nam je ovo problem broj jedan. Problem je u tome što se ovakvi i slični sadržaji poturaju umesto pravih i, nažalost, mnogo većih problema koji muče ovu državu i narod. I da, slažem se da treba ostaviti ljude na miru. U redu je poneka vest o Novaku, ipak je u pitanju verovatno najbolji naš sportista svih vremena. Svaka čast za sve postignuto u karijeri, stvarno mi je drago zbog njega. Ali mediji preteruju, šta je jeo, kada, sa kim, da li je prošetao Pjera itd itd.

Blazena Svetlost Nekomentarisanja

pre 6 godina

@Mene zanima da mi vi mene kazete gde ima jevtina kavurma, cvarci... Mene to brine jutros...
(prodajem drva - IP adresa poznata redakciji, 10. mart 2017 16:03) Ovi sa čvarcima i oni sa mrmotima su stvarno originalni
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (B9, 10. mart 2017 20:01)

I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju...

Vesa

pre 5 godina

Molim strucnjake da objasne kako je to sada u 2019 godini Novak prvi? Da li je za to zasluzna ishrana ili nesto drugo? Sada je zapusio usta svima onima koji su tvrdili kako bez mesa ne moze da bude sampion.