Ćerka ljutito rekla mami pred svima da je debela. Usledila lekcija za ceo život

Utorak, 11.07.2017.

14:46

Izvor: Super žena

Æerka ljutito rekla mami pred svima da je debela. Usledila lekcija za ceo život IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

bambina

pre 6 godina

Mislim da poenta nije u ocenjivanju da li je mama debela ili nije, vec zsato dete da u majci vidi pre svega debelu osobu?

Sta da je majka jako ruzna( po standardima) ili da ima neki invaliditet,recicemo, i desi se ista situacija .. deca su iskrena?
Ne, ljude koje volis gledas drugacije,znacajnije i to ucis od malena.
. A narocito je ruzno kada ih javno ismevas.

Ali ne..zaboga.. mama joj je stvarno debela.

pera

pre 6 godina

ne da je debela vec je nezdravo kolike noge i koliko celulita ima. I jos ubedjuje dete da je to normalno. Debljina je em ruzna em moze biti i bolest al nikako nije normalna

Ironični che

pre 6 godina

Prestao sam da čitam tekst negde na 23. strani... ali pretpostavljam da će klinac (ovaj mišićavi iz teksta) postati slavni astrofizičar, a devojčica (ova iskrena) priznati neurohirurg, i sve to zahvaljujući poukama i lekcijama, koje su danas naučili od svoje mame (ove sa određenom količinom masti u telu)...

Nemanja

pre 6 godina

Ona je sad mlada u puna zivota, bez obzira na debljinu. Kako bude starila tako ce gubiti zivotnu snagu i ta debljina ce joj mnogo vise smetati u psihickom smislu. Tada ce primecivati samo debljinu, nece izlaziti iz kuce, mrzece svoj odraz u ogledalu i ljude oko sebe. I dalje ce lagati sebe da je sve dobro uradila u zivotu. Samo da savetujem ljudima koji imaju isti problem: ucinite sve u vasoj moci da se otarasite debljine, a ako vas neko osudjuje zbog iste nemojte da prihvatate mnogo licno jer ste ucinili sve da tu debljinu unistite. Debljina je opste prihvacena u Americi zato sto "blue collar" (radnicka klasa) i srednja klasa se tove gmo hranom jer je zdrava hrana skupa za njih, pa su onda izvrnuli drustvo naopako da je FAT OK. To je nesto sto oni zovu DAMAGE CONTROL. Uskoro se to ocekuje i kod nas. Osamdesetih godina su amerikanci pokusali da stanu na put gojaznosti ali bezuspesno (nazalost), jer se jos tada izrodila nova grupa leftista koja brani sve i svasta pa makar bilo i lose po zdravlje, sada je to uzelo maha i ide nezaustavljivo.

p.s njihov problem....

Ga23

pre 6 godina

Naravno da nije u redu biti debeo i jos da se deca uce da je to u redu.Debljina je izvor mnogih bolesti,ukljucujuci hipertenziju, kardiovaskularne bolesti,dijabet,opterecenje je za kostani sistem...

aabb

pre 6 godina

Klasicna samoodbrana i samoobmana gojaznih..bitno je kakva si osoba.. mozes svasta da radis ali bitno je kakav si u "dusi" i da te boli uvo sta drugi misle jer si svoj. pun mi je k* vise tih svojih i dobrih ljudi. dovedite se u red.

mrmlj

pre 6 godina

daleko od toga da smatram da je visak kilograma ukazuje na neku manu u karakteru ili da smatram da je najbitnije u zivotu biti fit, ali smatram da svako moze i da bi trebalo da povede racuna o svojoj telesnoj masi, prvenstveno zbog zdravlja. nekoliko puta nedeljno odvojiti po sat vremena za fizicku aktivnost zaista nije niti nemoguce niti nekakav preveliki napor, pogotovo kad ima ovako malu decu. mogla je sa klincima u vodu, moze sa njima da vozi bicikl ili da ih vodi u park ili radi sta god. toliko je opcija, a toliko je lepo provoditi vreme sa klincima i pritom ih uciti da formiraju lepe i zdrave navike kao sto je npr. da uzivaju u fizickim aktivnostima.

Stefan

pre 6 godina

Mama je debela i uzas da beko tako izgleda a tako mlad. Sramota. Ali je mnogo lakse u danasnje vreme ziveti u lazi nego izbaciti dva pudinga 3 torte i ubaciti 3 km setnje svakog dana.

zvezdarac

pre 6 godina

Ako je neko nizak, visok itd onda je neko i mršav (skinny/slim) ili debeo (fat).
To što gospođa "ima salo da joj štiti kosti i mišiće" (uzgred, salo ne služi tome) je samo njena pusta želja. Ona je debela/gojazna kako god da nazovete to stanje tela i to svakako nije prirodno, normalno stanje organizma nego nešto što vodi u čitav niz medicinskih problema.

absolutezero

pre 6 godina

Mene ceo život zbog poveće glave zovu glavonja ali ja to ne smatram uvredom jer je to jednostavno tako. Kao što je i ova gospoja debela. S tim što ona to može da promeni a ja ne.

ORL ispiranje

pre 6 godina

Zašto Amerikanci uglavnom voze pikap truck i razne.džipove? Ne zato što su izdržljivi i korisni nego je za dobar deo njih to jedino prevozno.sredstvo u koje mogu da stanu.

Iznogud

pre 6 godina

Sve je super, smao nije rekla da visak masnih celija ima poguban efekat na zdravlje i da vodi u bolest, probleme sa srcem i ostalim unutrasnjin organima i raniju smrt. Nema veze, bitno je da nastavi da se tovi, da tovi svoju decu pa ko koliko dozivi.

Stefan R.

pre 6 godina

Lepo od tebe, ali ti, dušo, zaista jesi debela. Igraj se ti rečima koliko hoćeš, ali dete je u pravu. Što ne znači da se ne slažem sa poentom tvoje priče.

zapanjen

pre 6 godina

e ja da sam to rekao ikad mojim roditeljima i oni bi samnom pedagoski porazgovarali..od plaze pa do sobe,a u sobi bi bilo utvrdjivanje gradiva..tako da bi momentalno dobio boju(crvenu.plavu) ...e zato sto nema vise takvog pedagoskog pristupa deca i izgovaraju takve stvari roditeljima

Спасоје

pre 6 godina

Мама мангулица би децу требало да учи здравом животу, правилној исхрани,физичкој рекреацији и да јој интелигенцију проширује са књигама и паметним стварима.
Што рече један претходни коментатор, како ће сутра детету да објашњава дијабетес или проблеме са зглобовима,коленима и кичмом због своје гојазности.Уместо да се бави својим очигледним проблемом, ова себична и саможива жена је кренула за њу лакшим путем:да убеђује своју децу да је исправно оно што је погрешно,штетно и опасно.
Само напред,следећи корак је куповина у тржном центру возећи се на оним аутићима за гојазне,па када је деца буду исмевали због тога, нека се онда поситовећује са Крангом или роботом из Ратова звезда, Р2Д2.

zena-zmaj

pre 6 godina

koliko samo 'strucnjaka' komentarise, divnoca kakvo pametno citateljstvo! od onih sto tacno znaju da je debela od prejedanja, do onih sto je porede s narkomanima i alkoholicarima. Kad covjek pogleda ove komentare moze samo da se zacudi kako to da nije samo legla i umrla, da im udovolji i potvrdi teorije. djevojcicu, kao i vecinu komentatora, treba nauciti da se ne ruga tudjoj razlicitosti, bolesti ili stanju, da uziva u ljepoti koju svako od nas nosi, radije nego da istice nedostatke.nauciti dijete da postuje tudja osjecanja svakako nije politicka korektnost.

loki

pre 6 godina

@''Hajde da malo popričamo o tome. Ja nisam debela. NIKO nije debeo. To nije nešto što možeš da budeš kao osoba. Ali imam višak kilograma. Svi imamo manje ili više viška koji nam štiti kosti i mišiće i daju nam energiju. Da li i ti imaš malo masti?", pitala je majka.''..

Zatim je došao Greenpeace i vratio majku u more...

A da otvorimo logore za ovakve nevaljalice

pre 6 godina

Ma to odmah poslati u Etiopiju. Tamo žene žive bar 120 godina. Nemaju dijabetes, nemaju holesterol, deca im vitka do bola - i sve su onako vi veoma zdravi i srećni...
... ili - recimo među one debele i masne arapske naftaške bogataše, da je dovedu u red.
Meni je najlepši prvi čovek Amerike, mlad, vitak i izblajhan - ili mislite da je on zbog toga veoma nesrećan.

dr rockter

pre 6 godina

Nema vise okolisanja
ogledalo je okrutno
nisi jaci niti punasan
nego debel naprosto

Tu ni ocajna dijeta
dva dana prije ljeta
nece nista promijeniti

Ti si debeli, debeli
debeli, debeli

Jer tijelo ne laze
kada dodje do plaze
kad tad moras udahnuti 
pa si
debeli, debeli, debeli, debeli

Logika

pre 6 godina

Koja glupost!Reci nekom da je debeo nije uvreda,moze biti istina ili laz ali nikako uvreda a ovo je cisto ispiranje mozga deci!Deci treba objasniti da ne treba da se podsmevaju bilo kome zbog fizickog izgleda ali ne treba ih uciti da niko nije debeo samo zato sto namje tako lakse nego da smrsamo.

mirko

pre 6 godina

Ovi plusevi podrske i odobravanje da se neko naziva debelim pokazuje samo stanje svesti, zlobu, merila vrednosti u Srbiji. Presrecan sto sam odavno u inostranstvu!

Slavoljub

pre 6 godina

Šta ćemo sa krvnim pritiskom, holesterolom, dijabetesom...Na stranu izgled, detetu treba objasniti da nije zdravo imati višak kilograma i masne naslage.Ova devojčica je bucmasta ima stomačić i obraščiće što se lako da korigovati pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću.Samo ja ne verujem da će je majka izvući iz carstva pice i slatkiša.

Potencijalac

pre 6 godina

Devojčica je rekla istinu. Mama je naučila političkoj korektnosti... Što ne bi trebalo da bude svima nama korektno. Ali takva su vremena.

Hehehe

pre 6 godina

Kako bi bilo da, umesto sto druge ucis samokontroli kad su nazivi u pitanju, kontrolises kada je u pitanju hrana?

Takodje, alijenacija osoba koje imaju mane je posledica prirodne selekcije koju svako od nas pravi i u kojoj ucestvuje.

coki

pre 6 godina

sve je to super,ali ti si odavno prevazisla nivo gde ti "salo stiti kosti i daje energiju telu",smrsaj dok ti deca nisu ostala bez majke jer nije umela da prestane da jede.

bilja

pre 6 godina

Pa,velika je verovatnoca sa se cerki neko tako obratio od vrsnjaka,u skoli na primer,pa se zato obratila mami tako. Naravno da nas broj kilograma ne odredjuje kao ljude,ali cini deci medvedju uslugu sto ne vodi racuna o NJIHOVIM kilogramima, prvenstveno iz zdravstvenih razloga. Sa svojim telom neka radi sta hoce.

maltretiranje deteta u zdrav mozak

pre 6 godina

Ne, nisam nizak.
Svi mi imamo visinu, neki malo više neki malo manje.
Ja imam premalo visine, ali nisam nizak.

Kako da ne...

Nastavi mama dalje, pa ćeš jednog dana shvatiti da nisi dijabetičar, već samo imaš povišen nivo šećera koji ionako svi imamo, zar ne? Samo ne toliko, ali imamo...

Ninamandarina

pre 6 godina

koja patetika, zena je jako debela a dete je samo iskreno, kao i sva deca uostalom, a onda odrastemo i pocinjemo da se foliramo i lazemo

4k4.Dex

pre 6 godina

Trebao je da joj da pliva opet, ne bi li izbegla da joj dete za godinu dana izgleda ko nilski konj. I nije OK biti debeo ako nemas poremecaj!

darko

pre 6 godina

maltretiranje deteta u zdrav mozak, 11. jul 2017 16:31)

dodao bih samo jos situaciju za 15 godina....
cerka: ali mama ja volim da se ..... sa momcima, svi to volimo manje ili vise, ne treba to osudjivati.. zelim da imam 3 momka dnevno, to me ne cini losom osobom....
mama: #bez teksta#

Asparagus

pre 6 godina

Deca su iskrena i prosto kazu ono sto misle ili vide, i cesto nagrabuse zbog toga,i kad nemaju lose namere. Naravno, nije u redu sto je to rekla majci pred gomilom ljudi, ali nije u redu ni sto se majka zavarava i uci decu da imati visak masnoce nije isto sto i debeo. To je laz, i ne bi smela govoriti kako je to u redu,i da deca sutra zanemaruju zdravlje poput nje.
Naravno, ne slazem se da treba debele ljude prezirati ni zbog slabosti njihovih karaktera, ni poremecenog metabolizma. Biti gojazan nije losije od alkoholizma, pusenja,i narkomanije koji se cesto vise tolerisu, ako je čovek vitak. Prosto, vitkost je danas postala imperativ, a to sto je neko vitak (jer radije pusi ili pije nego sto jede), isto nije garancija zdravlja. .

Nema pravila, ili si ličnost ili iskopleksirani nikogović

pre 6 godina

Mama je apsolutno u pravu. Da ne bismo filozofirali, evo pade mi napamet operska pevačica M. Kabalje i Pavaroti i svi oni debeli španski i ini operski pevači, da ne nabrajam fenomenalne glumce - Orsona Velsa i druge.
To što su jevrejske majke i dečica bile mršave recimo, nije imalo bilo kakve veze sa srećom, pitajte Nemce, Hrvate i ostale srećnike.
Ovo maltretiranje i ponižavanje ljudi zbog viška kilograma je bolesno, kao što je bolesno kad vidiš vitku, veoma vitku osobu obolelu od teške bolesti - pa kome ta mršavost garantuje sreću.

Delije Čikago

pre 6 godina

Pedagoški, ali treba da povede računa o ishrani, jer se iz priloženog vidi da joj je i ćerka sklona gojaznošću, ovde je genetika plus nezdrava ishrana.

rade

pre 6 godina

bolje bi bilo da malo obrati paznju na to dete jer je i devojcica na putu da izgleda kao mama.. a da ne govorim o tome da devojcica u ovom uzrastu ovako sme da odgovori majci. malo vaspitanja ne bi bilo na odmet....

gde je bambi

pre 6 godina

pojela si bambija... Pokazujes deci da je u redu biti zavisnik brze hrane, potrosnje, a kasnije i farmaceutske industruje... zbog takvih pojedinaca seku hektare sume, trose tone nafte... To je totalno kul...

rajko

pre 6 godina

Dete je samo realno. To što mi mislimo da smo "elegantno popunjeni", "bucmasti" ili sta vec, ili neko ima manje ili više sala je zapravo samo uteha. Ova žena na slici je zaista DEBELA, vidi se iz aviona, ali ne debela zato što ima neki zdravstveni problem već zato što jede mnogo

g.

pre 6 godina

Neko ko nije debeo nije automatski bolji covek od nekoga ko jeste, ali gojaznost najcesce ukazuje na neke negativne odlike karaktera. Nije problem da neko bude gojazan, ali da tvrdi da je to eto tako, sasvim ok, nista se ne moze urasiti s tim... e to je problem.

alex

pre 6 godina

ali zaista je debela,ono u redu je biti debeo,neka kaze sama sebi za jednu deceniju kada pocnu problemi sa masnocom i pritiskom...sta god i kako god,fact is a fact...debela

maltretiranje deteta u zdrav mozak

pre 6 godina

Ne, nisam nizak.
Svi mi imamo visinu, neki malo više neki malo manje.
Ja imam premalo visine, ali nisam nizak.

Kako da ne...

Nastavi mama dalje, pa ćeš jednog dana shvatiti da nisi dijabetičar, već samo imaš povišen nivo šećera koji ionako svi imamo, zar ne? Samo ne toliko, ali imamo...

gde je bambi

pre 6 godina

pojela si bambija... Pokazujes deci da je u redu biti zavisnik brze hrane, potrosnje, a kasnije i farmaceutske industruje... zbog takvih pojedinaca seku hektare sume, trose tone nafte... To je totalno kul...

Asparagus

pre 6 godina

Deca su iskrena i prosto kazu ono sto misle ili vide, i cesto nagrabuse zbog toga,i kad nemaju lose namere. Naravno, nije u redu sto je to rekla majci pred gomilom ljudi, ali nije u redu ni sto se majka zavarava i uci decu da imati visak masnoce nije isto sto i debeo. To je laz, i ne bi smela govoriti kako je to u redu,i da deca sutra zanemaruju zdravlje poput nje.
Naravno, ne slazem se da treba debele ljude prezirati ni zbog slabosti njihovih karaktera, ni poremecenog metabolizma. Biti gojazan nije losije od alkoholizma, pusenja,i narkomanije koji se cesto vise tolerisu, ako je čovek vitak. Prosto, vitkost je danas postala imperativ, a to sto je neko vitak (jer radije pusi ili pije nego sto jede), isto nije garancija zdravlja. .

rade

pre 6 godina

bolje bi bilo da malo obrati paznju na to dete jer je i devojcica na putu da izgleda kao mama.. a da ne govorim o tome da devojcica u ovom uzrastu ovako sme da odgovori majci. malo vaspitanja ne bi bilo na odmet....

rajko

pre 6 godina

Dete je samo realno. To što mi mislimo da smo "elegantno popunjeni", "bucmasti" ili sta vec, ili neko ima manje ili više sala je zapravo samo uteha. Ova žena na slici je zaista DEBELA, vidi se iz aviona, ali ne debela zato što ima neki zdravstveni problem već zato što jede mnogo

darko

pre 6 godina

maltretiranje deteta u zdrav mozak, 11. jul 2017 16:31)

dodao bih samo jos situaciju za 15 godina....
cerka: ali mama ja volim da se ..... sa momcima, svi to volimo manje ili vise, ne treba to osudjivati.. zelim da imam 3 momka dnevno, to me ne cini losom osobom....
mama: #bez teksta#

g.

pre 6 godina

Neko ko nije debeo nije automatski bolji covek od nekoga ko jeste, ali gojaznost najcesce ukazuje na neke negativne odlike karaktera. Nije problem da neko bude gojazan, ali da tvrdi da je to eto tako, sasvim ok, nista se ne moze urasiti s tim... e to je problem.

coki

pre 6 godina

sve je to super,ali ti si odavno prevazisla nivo gde ti "salo stiti kosti i daje energiju telu",smrsaj dok ti deca nisu ostala bez majke jer nije umela da prestane da jede.

Ninamandarina

pre 6 godina

koja patetika, zena je jako debela a dete je samo iskreno, kao i sva deca uostalom, a onda odrastemo i pocinjemo da se foliramo i lazemo

Delije Čikago

pre 6 godina

Pedagoški, ali treba da povede računa o ishrani, jer se iz priloženog vidi da joj je i ćerka sklona gojaznošću, ovde je genetika plus nezdrava ishrana.

4k4.Dex

pre 6 godina

Trebao je da joj da pliva opet, ne bi li izbegla da joj dete za godinu dana izgleda ko nilski konj. I nije OK biti debeo ako nemas poremecaj!

bilja

pre 6 godina

Pa,velika je verovatnoca sa se cerki neko tako obratio od vrsnjaka,u skoli na primer,pa se zato obratila mami tako. Naravno da nas broj kilograma ne odredjuje kao ljude,ali cini deci medvedju uslugu sto ne vodi racuna o NJIHOVIM kilogramima, prvenstveno iz zdravstvenih razloga. Sa svojim telom neka radi sta hoce.

alex

pre 6 godina

ali zaista je debela,ono u redu je biti debeo,neka kaze sama sebi za jednu deceniju kada pocnu problemi sa masnocom i pritiskom...sta god i kako god,fact is a fact...debela

Potencijalac

pre 6 godina

Devojčica je rekla istinu. Mama je naučila političkoj korektnosti... Što ne bi trebalo da bude svima nama korektno. Ali takva su vremena.

Hehehe

pre 6 godina

Kako bi bilo da, umesto sto druge ucis samokontroli kad su nazivi u pitanju, kontrolises kada je u pitanju hrana?

Takodje, alijenacija osoba koje imaju mane je posledica prirodne selekcije koju svako od nas pravi i u kojoj ucestvuje.

Nema pravila, ili si ličnost ili iskopleksirani nikogović

pre 6 godina

Mama je apsolutno u pravu. Da ne bismo filozofirali, evo pade mi napamet operska pevačica M. Kabalje i Pavaroti i svi oni debeli španski i ini operski pevači, da ne nabrajam fenomenalne glumce - Orsona Velsa i druge.
To što su jevrejske majke i dečica bile mršave recimo, nije imalo bilo kakve veze sa srećom, pitajte Nemce, Hrvate i ostale srećnike.
Ovo maltretiranje i ponižavanje ljudi zbog viška kilograma je bolesno, kao što je bolesno kad vidiš vitku, veoma vitku osobu obolelu od teške bolesti - pa kome ta mršavost garantuje sreću.

pera

pre 6 godina

ne da je debela vec je nezdravo kolike noge i koliko celulita ima. I jos ubedjuje dete da je to normalno. Debljina je em ruzna em moze biti i bolest al nikako nije normalna

bambina

pre 6 godina

Mislim da poenta nije u ocenjivanju da li je mama debela ili nije, vec zsato dete da u majci vidi pre svega debelu osobu?

Sta da je majka jako ruzna( po standardima) ili da ima neki invaliditet,recicemo, i desi se ista situacija .. deca su iskrena?
Ne, ljude koje volis gledas drugacije,znacajnije i to ucis od malena.
. A narocito je ruzno kada ih javno ismevas.

Ali ne..zaboga.. mama joj je stvarno debela.

Ironični che

pre 6 godina

Prestao sam da čitam tekst negde na 23. strani... ali pretpostavljam da će klinac (ovaj mišićavi iz teksta) postati slavni astrofizičar, a devojčica (ova iskrena) priznati neurohirurg, i sve to zahvaljujući poukama i lekcijama, koje su danas naučili od svoje mame (ove sa određenom količinom masti u telu)...

ORL ispiranje

pre 6 godina

Zašto Amerikanci uglavnom voze pikap truck i razne.džipove? Ne zato što su izdržljivi i korisni nego je za dobar deo njih to jedino prevozno.sredstvo u koje mogu da stanu.

Stefan

pre 6 godina

Mama je debela i uzas da beko tako izgleda a tako mlad. Sramota. Ali je mnogo lakse u danasnje vreme ziveti u lazi nego izbaciti dva pudinga 3 torte i ubaciti 3 km setnje svakog dana.

absolutezero

pre 6 godina

Mene ceo život zbog poveće glave zovu glavonja ali ja to ne smatram uvredom jer je to jednostavno tako. Kao što je i ova gospoja debela. S tim što ona to može da promeni a ja ne.

aabb

pre 6 godina

Klasicna samoodbrana i samoobmana gojaznih..bitno je kakva si osoba.. mozes svasta da radis ali bitno je kakav si u "dusi" i da te boli uvo sta drugi misle jer si svoj. pun mi je k* vise tih svojih i dobrih ljudi. dovedite se u red.

Stefan R.

pre 6 godina

Lepo od tebe, ali ti, dušo, zaista jesi debela. Igraj se ti rečima koliko hoćeš, ali dete je u pravu. Što ne znači da se ne slažem sa poentom tvoje priče.

Ga23

pre 6 godina

Naravno da nije u redu biti debeo i jos da se deca uce da je to u redu.Debljina je izvor mnogih bolesti,ukljucujuci hipertenziju, kardiovaskularne bolesti,dijabet,opterecenje je za kostani sistem...

Nemanja

pre 6 godina

Ona je sad mlada u puna zivota, bez obzira na debljinu. Kako bude starila tako ce gubiti zivotnu snagu i ta debljina ce joj mnogo vise smetati u psihickom smislu. Tada ce primecivati samo debljinu, nece izlaziti iz kuce, mrzece svoj odraz u ogledalu i ljude oko sebe. I dalje ce lagati sebe da je sve dobro uradila u zivotu. Samo da savetujem ljudima koji imaju isti problem: ucinite sve u vasoj moci da se otarasite debljine, a ako vas neko osudjuje zbog iste nemojte da prihvatate mnogo licno jer ste ucinili sve da tu debljinu unistite. Debljina je opste prihvacena u Americi zato sto "blue collar" (radnicka klasa) i srednja klasa se tove gmo hranom jer je zdrava hrana skupa za njih, pa su onda izvrnuli drustvo naopako da je FAT OK. To je nesto sto oni zovu DAMAGE CONTROL. Uskoro se to ocekuje i kod nas. Osamdesetih godina su amerikanci pokusali da stanu na put gojaznosti ali bezuspesno (nazalost), jer se jos tada izrodila nova grupa leftista koja brani sve i svasta pa makar bilo i lose po zdravlje, sada je to uzelo maha i ide nezaustavljivo.

p.s njihov problem....

loki

pre 6 godina

@''Hajde da malo popričamo o tome. Ja nisam debela. NIKO nije debeo. To nije nešto što možeš da budeš kao osoba. Ali imam višak kilograma. Svi imamo manje ili više viška koji nam štiti kosti i mišiće i daju nam energiju. Da li i ti imaš malo masti?", pitala je majka.''..

Zatim je došao Greenpeace i vratio majku u more...

zvezdarac

pre 6 godina

Ako je neko nizak, visok itd onda je neko i mršav (skinny/slim) ili debeo (fat).
To što gospođa "ima salo da joj štiti kosti i mišiće" (uzgred, salo ne služi tome) je samo njena pusta želja. Ona je debela/gojazna kako god da nazovete to stanje tela i to svakako nije prirodno, normalno stanje organizma nego nešto što vodi u čitav niz medicinskih problema.

Спасоје

pre 6 godina

Мама мангулица би децу требало да учи здравом животу, правилној исхрани,физичкој рекреацији и да јој интелигенцију проширује са књигама и паметним стварима.
Што рече један претходни коментатор, како ће сутра детету да објашњава дијабетес или проблеме са зглобовима,коленима и кичмом због своје гојазности.Уместо да се бави својим очигледним проблемом, ова себична и саможива жена је кренула за њу лакшим путем:да убеђује своју децу да је исправно оно што је погрешно,штетно и опасно.
Само напред,следећи корак је куповина у тржном центру возећи се на оним аутићима за гојазне,па када је деца буду исмевали због тога, нека се онда поситовећује са Крангом или роботом из Ратова звезда, Р2Д2.

zena-zmaj

pre 6 godina

koliko samo 'strucnjaka' komentarise, divnoca kakvo pametno citateljstvo! od onih sto tacno znaju da je debela od prejedanja, do onih sto je porede s narkomanima i alkoholicarima. Kad covjek pogleda ove komentare moze samo da se zacudi kako to da nije samo legla i umrla, da im udovolji i potvrdi teorije. djevojcicu, kao i vecinu komentatora, treba nauciti da se ne ruga tudjoj razlicitosti, bolesti ili stanju, da uziva u ljepoti koju svako od nas nosi, radije nego da istice nedostatke.nauciti dijete da postuje tudja osjecanja svakako nije politicka korektnost.

mrmlj

pre 6 godina

daleko od toga da smatram da je visak kilograma ukazuje na neku manu u karakteru ili da smatram da je najbitnije u zivotu biti fit, ali smatram da svako moze i da bi trebalo da povede racuna o svojoj telesnoj masi, prvenstveno zbog zdravlja. nekoliko puta nedeljno odvojiti po sat vremena za fizicku aktivnost zaista nije niti nemoguce niti nekakav preveliki napor, pogotovo kad ima ovako malu decu. mogla je sa klincima u vodu, moze sa njima da vozi bicikl ili da ih vodi u park ili radi sta god. toliko je opcija, a toliko je lepo provoditi vreme sa klincima i pritom ih uciti da formiraju lepe i zdrave navike kao sto je npr. da uzivaju u fizickim aktivnostima.

Logika

pre 6 godina

Koja glupost!Reci nekom da je debeo nije uvreda,moze biti istina ili laz ali nikako uvreda a ovo je cisto ispiranje mozga deci!Deci treba objasniti da ne treba da se podsmevaju bilo kome zbog fizickog izgleda ali ne treba ih uciti da niko nije debeo samo zato sto namje tako lakse nego da smrsamo.

Iznogud

pre 6 godina

Sve je super, smao nije rekla da visak masnih celija ima poguban efekat na zdravlje i da vodi u bolest, probleme sa srcem i ostalim unutrasnjin organima i raniju smrt. Nema veze, bitno je da nastavi da se tovi, da tovi svoju decu pa ko koliko dozivi.

Slavoljub

pre 6 godina

Šta ćemo sa krvnim pritiskom, holesterolom, dijabetesom...Na stranu izgled, detetu treba objasniti da nije zdravo imati višak kilograma i masne naslage.Ova devojčica je bucmasta ima stomačić i obraščiće što se lako da korigovati pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću.Samo ja ne verujem da će je majka izvući iz carstva pice i slatkiša.

dr rockter

pre 6 godina

Nema vise okolisanja
ogledalo je okrutno
nisi jaci niti punasan
nego debel naprosto

Tu ni ocajna dijeta
dva dana prije ljeta
nece nista promijeniti

Ti si debeli, debeli
debeli, debeli

Jer tijelo ne laze
kada dodje do plaze
kad tad moras udahnuti 
pa si
debeli, debeli, debeli, debeli

mirko

pre 6 godina

Ovi plusevi podrske i odobravanje da se neko naziva debelim pokazuje samo stanje svesti, zlobu, merila vrednosti u Srbiji. Presrecan sto sam odavno u inostranstvu!

A da otvorimo logore za ovakve nevaljalice

pre 6 godina

Ma to odmah poslati u Etiopiju. Tamo žene žive bar 120 godina. Nemaju dijabetes, nemaju holesterol, deca im vitka do bola - i sve su onako vi veoma zdravi i srećni...
... ili - recimo među one debele i masne arapske naftaške bogataše, da je dovedu u red.
Meni je najlepši prvi čovek Amerike, mlad, vitak i izblajhan - ili mislite da je on zbog toga veoma nesrećan.

zapanjen

pre 6 godina

e ja da sam to rekao ikad mojim roditeljima i oni bi samnom pedagoski porazgovarali..od plaze pa do sobe,a u sobi bi bilo utvrdjivanje gradiva..tako da bi momentalno dobio boju(crvenu.plavu) ...e zato sto nema vise takvog pedagoskog pristupa deca i izgovaraju takve stvari roditeljima

Nema pravila, ili si ličnost ili iskopleksirani nikogović

pre 6 godina

Mama je apsolutno u pravu. Da ne bismo filozofirali, evo pade mi napamet operska pevačica M. Kabalje i Pavaroti i svi oni debeli španski i ini operski pevači, da ne nabrajam fenomenalne glumce - Orsona Velsa i druge.
To što su jevrejske majke i dečica bile mršave recimo, nije imalo bilo kakve veze sa srećom, pitajte Nemce, Hrvate i ostale srećnike.
Ovo maltretiranje i ponižavanje ljudi zbog viška kilograma je bolesno, kao što je bolesno kad vidiš vitku, veoma vitku osobu obolelu od teške bolesti - pa kome ta mršavost garantuje sreću.

gde je bambi

pre 6 godina

pojela si bambija... Pokazujes deci da je u redu biti zavisnik brze hrane, potrosnje, a kasnije i farmaceutske industruje... zbog takvih pojedinaca seku hektare sume, trose tone nafte... To je totalno kul...

darko

pre 6 godina

maltretiranje deteta u zdrav mozak, 11. jul 2017 16:31)

dodao bih samo jos situaciju za 15 godina....
cerka: ali mama ja volim da se ..... sa momcima, svi to volimo manje ili vise, ne treba to osudjivati.. zelim da imam 3 momka dnevno, to me ne cini losom osobom....
mama: #bez teksta#

rajko

pre 6 godina

Dete je samo realno. To što mi mislimo da smo "elegantno popunjeni", "bucmasti" ili sta vec, ili neko ima manje ili više sala je zapravo samo uteha. Ova žena na slici je zaista DEBELA, vidi se iz aviona, ali ne debela zato što ima neki zdravstveni problem već zato što jede mnogo

g.

pre 6 godina

Neko ko nije debeo nije automatski bolji covek od nekoga ko jeste, ali gojaznost najcesce ukazuje na neke negativne odlike karaktera. Nije problem da neko bude gojazan, ali da tvrdi da je to eto tako, sasvim ok, nista se ne moze urasiti s tim... e to je problem.

maltretiranje deteta u zdrav mozak

pre 6 godina

Ne, nisam nizak.
Svi mi imamo visinu, neki malo više neki malo manje.
Ja imam premalo visine, ali nisam nizak.

Kako da ne...

Nastavi mama dalje, pa ćeš jednog dana shvatiti da nisi dijabetičar, već samo imaš povišen nivo šećera koji ionako svi imamo, zar ne? Samo ne toliko, ali imamo...

Hehehe

pre 6 godina

Kako bi bilo da, umesto sto druge ucis samokontroli kad su nazivi u pitanju, kontrolises kada je u pitanju hrana?

Takodje, alijenacija osoba koje imaju mane je posledica prirodne selekcije koju svako od nas pravi i u kojoj ucestvuje.

Ninamandarina

pre 6 godina

koja patetika, zena je jako debela a dete je samo iskreno, kao i sva deca uostalom, a onda odrastemo i pocinjemo da se foliramo i lazemo

Asparagus

pre 6 godina

Deca su iskrena i prosto kazu ono sto misle ili vide, i cesto nagrabuse zbog toga,i kad nemaju lose namere. Naravno, nije u redu sto je to rekla majci pred gomilom ljudi, ali nije u redu ni sto se majka zavarava i uci decu da imati visak masnoce nije isto sto i debeo. To je laz, i ne bi smela govoriti kako je to u redu,i da deca sutra zanemaruju zdravlje poput nje.
Naravno, ne slazem se da treba debele ljude prezirati ni zbog slabosti njihovih karaktera, ni poremecenog metabolizma. Biti gojazan nije losije od alkoholizma, pusenja,i narkomanije koji se cesto vise tolerisu, ako je čovek vitak. Prosto, vitkost je danas postala imperativ, a to sto je neko vitak (jer radije pusi ili pije nego sto jede), isto nije garancija zdravlja. .

coki

pre 6 godina

sve je to super,ali ti si odavno prevazisla nivo gde ti "salo stiti kosti i daje energiju telu",smrsaj dok ti deca nisu ostala bez majke jer nije umela da prestane da jede.

4k4.Dex

pre 6 godina

Trebao je da joj da pliva opet, ne bi li izbegla da joj dete za godinu dana izgleda ko nilski konj. I nije OK biti debeo ako nemas poremecaj!

rade

pre 6 godina

bolje bi bilo da malo obrati paznju na to dete jer je i devojcica na putu da izgleda kao mama.. a da ne govorim o tome da devojcica u ovom uzrastu ovako sme da odgovori majci. malo vaspitanja ne bi bilo na odmet....

alex

pre 6 godina

ali zaista je debela,ono u redu je biti debeo,neka kaze sama sebi za jednu deceniju kada pocnu problemi sa masnocom i pritiskom...sta god i kako god,fact is a fact...debela

Delije Čikago

pre 6 godina

Pedagoški, ali treba da povede računa o ishrani, jer se iz priloženog vidi da joj je i ćerka sklona gojaznošću, ovde je genetika plus nezdrava ishrana.

Potencijalac

pre 6 godina

Devojčica je rekla istinu. Mama je naučila političkoj korektnosti... Što ne bi trebalo da bude svima nama korektno. Ali takva su vremena.

mirko

pre 6 godina

Ovi plusevi podrske i odobravanje da se neko naziva debelim pokazuje samo stanje svesti, zlobu, merila vrednosti u Srbiji. Presrecan sto sam odavno u inostranstvu!

pera

pre 6 godina

ne da je debela vec je nezdravo kolike noge i koliko celulita ima. I jos ubedjuje dete da je to normalno. Debljina je em ruzna em moze biti i bolest al nikako nije normalna

bilja

pre 6 godina

Pa,velika je verovatnoca sa se cerki neko tako obratio od vrsnjaka,u skoli na primer,pa se zato obratila mami tako. Naravno da nas broj kilograma ne odredjuje kao ljude,ali cini deci medvedju uslugu sto ne vodi racuna o NJIHOVIM kilogramima, prvenstveno iz zdravstvenih razloga. Sa svojim telom neka radi sta hoce.

aabb

pre 6 godina

Klasicna samoodbrana i samoobmana gojaznih..bitno je kakva si osoba.. mozes svasta da radis ali bitno je kakav si u "dusi" i da te boli uvo sta drugi misle jer si svoj. pun mi je k* vise tih svojih i dobrih ljudi. dovedite se u red.

Nemanja

pre 6 godina

Ona je sad mlada u puna zivota, bez obzira na debljinu. Kako bude starila tako ce gubiti zivotnu snagu i ta debljina ce joj mnogo vise smetati u psihickom smislu. Tada ce primecivati samo debljinu, nece izlaziti iz kuce, mrzece svoj odraz u ogledalu i ljude oko sebe. I dalje ce lagati sebe da je sve dobro uradila u zivotu. Samo da savetujem ljudima koji imaju isti problem: ucinite sve u vasoj moci da se otarasite debljine, a ako vas neko osudjuje zbog iste nemojte da prihvatate mnogo licno jer ste ucinili sve da tu debljinu unistite. Debljina je opste prihvacena u Americi zato sto "blue collar" (radnicka klasa) i srednja klasa se tove gmo hranom jer je zdrava hrana skupa za njih, pa su onda izvrnuli drustvo naopako da je FAT OK. To je nesto sto oni zovu DAMAGE CONTROL. Uskoro se to ocekuje i kod nas. Osamdesetih godina su amerikanci pokusali da stanu na put gojaznosti ali bezuspesno (nazalost), jer se jos tada izrodila nova grupa leftista koja brani sve i svasta pa makar bilo i lose po zdravlje, sada je to uzelo maha i ide nezaustavljivo.

p.s njihov problem....

A da otvorimo logore za ovakve nevaljalice

pre 6 godina

Ma to odmah poslati u Etiopiju. Tamo žene žive bar 120 godina. Nemaju dijabetes, nemaju holesterol, deca im vitka do bola - i sve su onako vi veoma zdravi i srećni...
... ili - recimo među one debele i masne arapske naftaške bogataše, da je dovedu u red.
Meni je najlepši prvi čovek Amerike, mlad, vitak i izblajhan - ili mislite da je on zbog toga veoma nesrećan.

zapanjen

pre 6 godina

e ja da sam to rekao ikad mojim roditeljima i oni bi samnom pedagoski porazgovarali..od plaze pa do sobe,a u sobi bi bilo utvrdjivanje gradiva..tako da bi momentalno dobio boju(crvenu.plavu) ...e zato sto nema vise takvog pedagoskog pristupa deca i izgovaraju takve stvari roditeljima

bambina

pre 6 godina

Mislim da poenta nije u ocenjivanju da li je mama debela ili nije, vec zsato dete da u majci vidi pre svega debelu osobu?

Sta da je majka jako ruzna( po standardima) ili da ima neki invaliditet,recicemo, i desi se ista situacija .. deca su iskrena?
Ne, ljude koje volis gledas drugacije,znacajnije i to ucis od malena.
. A narocito je ruzno kada ih javno ismevas.

Ali ne..zaboga.. mama joj je stvarno debela.

dr rockter

pre 6 godina

Nema vise okolisanja
ogledalo je okrutno
nisi jaci niti punasan
nego debel naprosto

Tu ni ocajna dijeta
dva dana prije ljeta
nece nista promijeniti

Ti si debeli, debeli
debeli, debeli

Jer tijelo ne laze
kada dodje do plaze
kad tad moras udahnuti 
pa si
debeli, debeli, debeli, debeli

zena-zmaj

pre 6 godina

koliko samo 'strucnjaka' komentarise, divnoca kakvo pametno citateljstvo! od onih sto tacno znaju da je debela od prejedanja, do onih sto je porede s narkomanima i alkoholicarima. Kad covjek pogleda ove komentare moze samo da se zacudi kako to da nije samo legla i umrla, da im udovolji i potvrdi teorije. djevojcicu, kao i vecinu komentatora, treba nauciti da se ne ruga tudjoj razlicitosti, bolesti ili stanju, da uziva u ljepoti koju svako od nas nosi, radije nego da istice nedostatke.nauciti dijete da postuje tudja osjecanja svakako nije politicka korektnost.

ORL ispiranje

pre 6 godina

Zašto Amerikanci uglavnom voze pikap truck i razne.džipove? Ne zato što su izdržljivi i korisni nego je za dobar deo njih to jedino prevozno.sredstvo u koje mogu da stanu.

Ironični che

pre 6 godina

Prestao sam da čitam tekst negde na 23. strani... ali pretpostavljam da će klinac (ovaj mišićavi iz teksta) postati slavni astrofizičar, a devojčica (ova iskrena) priznati neurohirurg, i sve to zahvaljujući poukama i lekcijama, koje su danas naučili od svoje mame (ove sa određenom količinom masti u telu)...

Logika

pre 6 godina

Koja glupost!Reci nekom da je debeo nije uvreda,moze biti istina ili laz ali nikako uvreda a ovo je cisto ispiranje mozga deci!Deci treba objasniti da ne treba da se podsmevaju bilo kome zbog fizickog izgleda ali ne treba ih uciti da niko nije debeo samo zato sto namje tako lakse nego da smrsamo.

Slavoljub

pre 6 godina

Šta ćemo sa krvnim pritiskom, holesterolom, dijabetesom...Na stranu izgled, detetu treba objasniti da nije zdravo imati višak kilograma i masne naslage.Ova devojčica je bucmasta ima stomačić i obraščiće što se lako da korigovati pravilnom ishranom i fizičkom aktivnošću.Samo ja ne verujem da će je majka izvući iz carstva pice i slatkiša.

loki

pre 6 godina

@''Hajde da malo popričamo o tome. Ja nisam debela. NIKO nije debeo. To nije nešto što možeš da budeš kao osoba. Ali imam višak kilograma. Svi imamo manje ili više viška koji nam štiti kosti i mišiće i daju nam energiju. Da li i ti imaš malo masti?", pitala je majka.''..

Zatim je došao Greenpeace i vratio majku u more...

Спасоје

pre 6 godina

Мама мангулица би децу требало да учи здравом животу, правилној исхрани,физичкој рекреацији и да јој интелигенцију проширује са књигама и паметним стварима.
Што рече један претходни коментатор, како ће сутра детету да објашњава дијабетес или проблеме са зглобовима,коленима и кичмом због своје гојазности.Уместо да се бави својим очигледним проблемом, ова себична и саможива жена је кренула за њу лакшим путем:да убеђује своју децу да је исправно оно што је погрешно,штетно и опасно.
Само напред,следећи корак је куповина у тржном центру возећи се на оним аутићима за гојазне,па када је деца буду исмевали због тога, нека се онда поситовећује са Крангом или роботом из Ратова звезда, Р2Д2.

Stefan

pre 6 godina

Mama je debela i uzas da beko tako izgleda a tako mlad. Sramota. Ali je mnogo lakse u danasnje vreme ziveti u lazi nego izbaciti dva pudinga 3 torte i ubaciti 3 km setnje svakog dana.

zvezdarac

pre 6 godina

Ako je neko nizak, visok itd onda je neko i mršav (skinny/slim) ili debeo (fat).
To što gospođa "ima salo da joj štiti kosti i mišiće" (uzgred, salo ne služi tome) je samo njena pusta želja. Ona je debela/gojazna kako god da nazovete to stanje tela i to svakako nije prirodno, normalno stanje organizma nego nešto što vodi u čitav niz medicinskih problema.

absolutezero

pre 6 godina

Mene ceo život zbog poveće glave zovu glavonja ali ja to ne smatram uvredom jer je to jednostavno tako. Kao što je i ova gospoja debela. S tim što ona to može da promeni a ja ne.

Stefan R.

pre 6 godina

Lepo od tebe, ali ti, dušo, zaista jesi debela. Igraj se ti rečima koliko hoćeš, ali dete je u pravu. Što ne znači da se ne slažem sa poentom tvoje priče.

Ga23

pre 6 godina

Naravno da nije u redu biti debeo i jos da se deca uce da je to u redu.Debljina je izvor mnogih bolesti,ukljucujuci hipertenziju, kardiovaskularne bolesti,dijabet,opterecenje je za kostani sistem...

Iznogud

pre 6 godina

Sve je super, smao nije rekla da visak masnih celija ima poguban efekat na zdravlje i da vodi u bolest, probleme sa srcem i ostalim unutrasnjin organima i raniju smrt. Nema veze, bitno je da nastavi da se tovi, da tovi svoju decu pa ko koliko dozivi.

mrmlj

pre 6 godina

daleko od toga da smatram da je visak kilograma ukazuje na neku manu u karakteru ili da smatram da je najbitnije u zivotu biti fit, ali smatram da svako moze i da bi trebalo da povede racuna o svojoj telesnoj masi, prvenstveno zbog zdravlja. nekoliko puta nedeljno odvojiti po sat vremena za fizicku aktivnost zaista nije niti nemoguce niti nekakav preveliki napor, pogotovo kad ima ovako malu decu. mogla je sa klincima u vodu, moze sa njima da vozi bicikl ili da ih vodi u park ili radi sta god. toliko je opcija, a toliko je lepo provoditi vreme sa klincima i pritom ih uciti da formiraju lepe i zdrave navike kao sto je npr. da uzivaju u fizickim aktivnostima.