Dobri muškarci nisu nestali: Zbog ovih grešaka oni vam najčešće promiču

Četvrtak, 03.08.2017.

12:02

Izvor: Super žena

Dobri muškarci nisu nestali: Zbog ovih grešaka oni vam najèešæe promièu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

86 Komentari

Sortiraj po:

naknadna pamet

pre 6 godina

Dobar muškarac za mene je bogobojazan, veran, pouzdan, prisutan (posebno u kriznim situacijama), ne zapostavlja me (predugo). Zna da voli (i nekog drugog osim samog sebe), zna da kaže izvini, kada pogreši.

Takodje, ako nekome u startu niste bitni i jedan od prioriteta; ako mu je svejedno kako će vas tretirati, a posebno ako to potraje duže, može značiti da ste sa pogrešnim...

https://m.youtube.com/watch?v=6xA_WZOgcXo

veljko

pre 6 godina

@WW

Pretera ga malo sa tim witcherom, taj serijal je i baziran na knjigama. Odlicne su igre, imaju umetnicku vrednost, ali literarno ne mogu biti jace od svetskih klasika knjizevnosti. Video igre definitivno jesu grana umetnosti, nista manje nego film ili strip. Nekada se vodila polemika da li su ili nisu umetnost, vecina "ljudi od struke", sto kriticara umetnosti, filmskih, rezisera, itd, se slaze da jesu. Dakle, manje vise je priznat vid umetnosti.
Inace, ovde u komntarima ima toliko neistina, proizvoljinih kontrukcija da glava zaboli. Jedan komentator/ka napisa da 80% muskaraca igra igre u Srbiji. To je potpuno netacno. Gaming je relativno skup, pogotovo za nase uslove, treba solidan pc, ili konzola, ako se ima konzola trebaju originali koji mogu da kostaju 60e. U drugom komentaru naprasno postoji dokaz da je igranje stetno kao i pusenje. Da, postoji sansa za tumor rektuma ako se mnogo sedi...Mislim, stvarno. Nema dokaza da su igre stetne u velikoj meri, ta istrazivanja su vrsena, i nisu pronasli nikakvu vezu. Sve moze da te ubije i bude opasno u dovoljnoj kolicini. Pa i voda moze da se ponasa kao otrov ako se unese odredjena kolicina. Krive se "igrice" zato sto je neko lenj i nesposoban, i baca se neka stigma i anatema i na ostale. Mnogo, premnogo malogradjanstine.

Ivona

pre 6 godina

@ flying dutch man
Ja igram sah, cak sam ucestvovala na sahovskim turnirima. Volim ponekad i partiju karata. Ali vazno je to raditi sa nekim a ne na racunaru osamljen. A obozavam da citam knjige, tada se jedino osamljujem ali naravno kada imam vremena, kada pozavrsavam sve obaveze.
Mislim da muskarci namerno nece da budu realni i da priznaju da preteruju u vremenu koje provode uz igrice. I da u velikoj vecini zapostavljaju obaveze zbog toga. To je razlog zasto se vecini zena , pa i meni, ne svidja kada cujem da neki muskarac provodi vreme igrajuci igrice. Znam iz okruzenja dosta njih koji su u bracnim krizama jer kada dodju kuci s posla odmah se uhvate igrica dok zena mora sve sama da uradi u kuci i oko dece iako je i ona kao i on zaposlena.

N

pre 6 godina

@Sale
To što ste naveli je temelj koji se podrazumeva. Da je čovek mentalno zdrav, emotivno zreo i stabilan i da voli i poštuje žene. Ali život ima mnogo nijansi, ne može se sve racionalno upakovati i ne treba se lišavati ni strasti ni zanosa ni svega što ljubav nosi. Svako dobro vam želim.

životna lutalica

pre 6 godina

Dodao bi kad si apsolutno sam..a recimo nemaš društva odnosno drugarice,poznanice ili nikad nisi imao.. Da je teže onda baš naći jer mnoge te gledaju kao nastranu osobu tj čudaka za koje misle da su poremećeni umovi.

Играте и ви игрице, и те како!!!

pre 6 godina

Тако је. Не смемо баш ништа да имамо у свом животу што волимо и у чему уживамо, осим вас.

Важи.

Играм игрице сат-два дневно да смирим живце. Неки људи (и жене) у ту сврху користе дрогу и алкохол, а неке коментаторке као што видимо у ту сврху користе секс.

У игрици мушкарац може да ради ствари које зна да у стварности неће моћи никада, а неке би можда и могао да ради у стварности - али не жели јер је опасно по живот.

Од летења свемирским бродом, преко вожње тенка, бацања магије, зидања градова, управљања војском и освајања, па до снајперисања и борбе прса-у-прса на ратишту - то су све ствари које мушкарцима дају преко потребан осећај моћи - осећај који у данашње време масовно не могу да осете са вама женама јер сте толико непријатне, тешке и захтевне.

И поносите се тиме.

Ја лично највише волим платформске игрице са загонеткама. Управо сам ових дана открио дивну игрицу финске производње која се зове Trine и потпуно је генијална.

У тој игрици мора да се користи мозак, за разлику од игрица које ви масовно играте где се узгаја стока и сади парадајз на фарми - што не пробате то у стварности? није опасно као вожња тенка и снајперисање - или се ређају по три драгуља исте боје па нестану.

Према томе, немојте толико да мрзите наше играње игрица - има и вас гомила које се тиме бавите.

Посебан поздрав за коментаторку која је рекла да све жене траже мушкарца са платом 20% изнад просека.

Тиме си рекла све и о себи и о женама уопште.

Sale

pre 6 godina

Temelj zdravog i sigurnog muskarca su:
1. Bez fizickog i psihickog maltretiranja.
2. Bez opsesivne patoloske ljubomore.
3. Da supruga ima punopravno ucestvovanje u donosenju odluka i podjednak tretmak prilikom dogovora sa partnerom.
4. Tolerancija.
5. Smirenost u teskim trenucima kao i da postavi ledja kada je tesko partneru.

A ovo harizma, strastvenost, duhovitost...to ostavljam ljubiteljima ljubavnih romana, jer kad budete sreli osobe sa gore navedenim osobinama odnosno nedostatkom pojedinih osobina, koji su kljuc za cvrst temelj porodice, videcete da vam veca plata supruga od 20% nece biti ni na kraj pameti. A ovo ne pisem napamet, jer mi je otac rodjeni upravo nije ovakav kakvim ja kao muskarac zelim da se neko ponasa prema zenskoj osobi.

WW

pre 6 godina

Svako ko ne priznaje video igre kao ozbiljnu umetnost je glup i ograničen. Mnogo više kreativnosti, napora i inteligencije čini jedan Witcher 3 recimo nego maltene bilo koju knjigu ikada napisanu. I to je fakat.

Jašim

pre 6 godina

(Da pojasnim, 04. avgust 2017 16:07)

Pa ne pričam ni ja o muškarcima koji po ceo dan igraju igrice. Može i igrica da se igra kad završiš sa svim obavezama. Evo ja recimo tv (osim Formule 1 koja je svake druge nedelje i ponekad neke fudbalske utakmice) ne uključujem, ali bukvalno. Ali mi ne smeta ako devojka hoće da gleda epizodu ili dve neke svoje serije. Iako ja to smatram beskorisnim. A za to vreme bih ja možda nekada igrao igrice umesto da čitam knjigu ili da radim nešto korisno.

Zozefina

pre 6 godina

@csc

Apsolutno si u pravu. Uvek su me privlacili inteligentni momci.
Nikad nisam razumela ove nabildovane, nabedjene, nafrizirane a u glavi corba. Privlaci me konstruktivan razgovor, mnostvo zajednickih tema, razmena iskustava....
Neopisivo mi je sexi kada mi muskarac prica o necemu sto ne znam, kada mi prosiri vidike i natera me da razmisljam.
Verujte mi nisam ni zatucana (kako kazu u nekim komentarima, baaaas naprotiv) ni mala, a umem i mozak da koristim.

Kada vidim da je momak inteligentan, radoznao, a pritom ima harizmu i stav- pa sta vise da pozelim?
Znam jednog takvog....

I neka sam joj promakao

pre 6 godina

@Dusica
Slazem se sa tobom da tvoja drugarica lose postupa, to sa njom raspravi. Ti na osnovu mog krajnje banalnog komentara ocenjujes mene kako ne cenim moral i ko zna sta sve??? Ta serija me NE ZANIMA i nema nikakve veze sa moralom.

csc

pre 6 godina

Muškarac koji treba ženama mora da bude, pre svega, prokleto inteligentan. Kad to ima, umeće da razume šta mu govore, umeće da nasluti šta im treba i da nađe način da im to i pruži...a umeće i da zaradi novac. Ako je mlad i trenutno nema - imaće. Dolazi vreme kada će samo super-inteligentni imati budućnost. A i dobar je materijal za oca - deca će verovatno naslediti i nešto genetskih predispozicija za visoku inteligenciju od njega. Dobrota je relativna. Dobar prema svima je budala. Dobar prema svojoj ženi/devojci je ono što se traži, za ostale neka brinu ti ostali.

pixel

pre 6 godina

(Anja, 4. avgust 2017 15:53)

Navedi mi te "intelektualne igrice", nije da ih nema, ima ih milion, ali bih voleo da mi navedes cisto da vidim da li si upucena ili pises napamet. Da li ti citas neku knjigu 15-20 min dnevno? Da li vecina koja voli da cita knjige, cita u osami ili u drustvu? Da li ribolovac peca iskljucivo u drustvu? Biciklisti voze iskljucivo u drustvu, itd...? Jedino sto sam ja primetio iz oba tvoja komentara je da si ti iskljuciva i sklona generalizaciji, a mene recimo to odbija, ali bih ti ipak dao sansu. Nisu svi trutovi oni koji igraju igre, to je poenta cele price, i nikako nisu glupi.

Marina

pre 6 godina

Svaka cast Anja. Sve si objasnila.
Znate sta mi je jos interesantno. Cesto citam komentare ali retko komentarisem. Na ovim komentarima nailazim na dosta zanimljivih zapazanja, stavova kod zenskog dela komentatora. Britak i jasan nacin izrazavanja, tacno gadjaju u metu.Znaju i da dobro odgovore na komentar, jer idu u dubinu. Muski samo nastoje da namerno pogresno razumeju nesto kako bi im zamerili na necemu ali nema konstruktivne kritike. Zena ce muskarcu dati plus na komentar ako on da neko zanimljivo zapazanje pa cak i da se ne slaze u potpunosti sa njim a muskarci ce zeni dati minus cak i kada je ona 100% u pravu a narocito ako su se pronasli u negativnom opisu.

Nadja

pre 6 godina

@ Bojana Uzasno je to sto ste doziveli. I slazem se , danas momci nemaju mere u tome. Zapostavljaju vazne stvari . U tome se razlikuju od zena koje ce uvek gledanje serije ili citanje ostaviti po strani zbog vaznije stvari. Velika razlika izmedju ponasanja muskaraca i zena .
@ Nekome mozda bezvredna stvar drugome dijamant Ja sam nevinost izgubila u 23 godini i to sa svojim prvim deckom koji je sad i moj suprug. Verna sam, odanost i vernost vrednujem najvise u zivitu, da prevarim samu bih sebe izneverila. A bas volim seriju sex i grad jer je zabavna, zanimljivih dijaloga. Meni je prosto neverovatno da bi velika vecina muskaraca pre odabrala neku koja ne voli tu seriju a upitne je moralnosti nego neku nevinu a voli tu seriju. Pitam se da li je to moguce? Toliki nedostatak zdravog razuma. I sta vam to znaci hocete drugaciji izbor??? Da je sve kako vi hocete i da ne gleda tu seriju. I mislite da je to garancija da ce vam biti dobra zena ??? Nrverovatno.

Da pojasnim

pre 6 godina

@jasim - evo ja cu ti objasnit, igranje igrica se obicno svodi na svakodnevno igranje igrica po vise sati i navucen si na igricu. Pa cim dodjes s posla sednes da igras igricu i igras do duboko u noc, eventualno nesto jedes. Ne znama nijednu ozbiljnu zenu koja zanemaruje kucu, decu, hranu, nabavku, higijenu zbog serija. Ako nesto drugo i uradis uradis preko one stvari, otaljas da bi sto pre seo za komp. Serija se gleda kad sve sredis, kad smestis decu u krevet pa ako ti ostane vremena, idealno nesto ok i sa partnerom. (ne pricamo o babama koje su u penziji i po ceo dan gledaju spanske serije). Muskarca navucenog na igrice na gore opisan nacin poznajem, ne jednog nego dvojicu. To je grozno. Nadam se da ti je sad jasnije :)

Bojana

pre 6 godina

@ jasim
Serija sex i grad traje pola sata. Ne nekoliko sati koliko vi muskarci kada sednete za racunar ne znate da se odvojite od igrica. Takodje, zene ce ukoliko imaju precih obaveza tu seriju odloziti za drugi dan a poznajem mali milion muskaraca koji odlazu da dete odvedu na sport, pa i kod lekara dok ne zavrse igricu. Ili kazu zeni ajde ti odvezi dete jer ja igram igricu. Mislim strasno. Dodju s posla i odmah za komp da igraju igrice. To je zavisnost i neka vrsta autisticnog ponasanja jer vas ne zanima niko i nista dok ne odigrate svoje. Ja sam se zbog toga i razvela jer je preslo sve moguce granice normalnog hobija. Potpuna istina: u 4 mesecu trudnoce sam prokrvarila i dosla do njega u drugu sobu koji je sedeo u stolici i igrao igricu i on mi je rekao da sacekam malo da zavrsi prvo to svoje. WTF??? Moj primer je ekstreman ali i kod drugih zena to ide u granice nenormalnog, jer sve mora da ceka dok oni ne izigraju svoje- i zena i deca i bolesni. Uzas. Nije ni cudo sto su zene toliko omrzle igrice jer ocigledno momci nemaju mere. Preko 80% drugarica se zali na to kod svojih momaka ili muzeva.Cak i sex odbijaju jer bi radije da igraju igrice.

nekome možda bezvredna stvar, drugome možda dijamant?

pre 6 godina

" Hteli vi to da priznate ili ne , ali momci kojima je ova serija toliko odbojna definitno je ili glup- neobrazovan , iskompleksiran( jer mu se ne svidja da zena sme da ima pravo izbora) ili zatucan"

Dozvolila bih tu još poneku opciju (razlog), ne nužno loš... već vrlo pohvalan, ali možda takvi muškarci danas jesu, na žalost, retkost...


"Pa ti nadji neku koja ne voli tu seriju ali koja zivi tu seriju ali dobro se skriva."

Drugim rečima, biraj manje zlo? Hehehehe...
Ne postoji treća ili četvrta opcija...?

Ljudsko znanje nije toliko da zna misli onog drugog, namere (u svakom trenutku pogotovo)... a i ljudi se menjaju?

Neki psiholozi kažu da neretko donosimo zaključke o drugima na osnovu onog što nosimo u sebi (strahovi, iskustva i dr.) i da to govori o nama nekad možda i više nego o onom drugom koga "ocenjujemo".
Nekad neko ima teže okolnosti i situacije u životu (?) i nekad mu je pogrešan izbor olakšan (ne tražim opravdanje za nedela, ali zaista verujem da je nečija je sudbina i znanje/ neznanje takvo da te neke loše stvari ne može da izbegne).

Nemojte me shvatiti pogrešno - i u svoje sopstvene zaključke neretko nisam apsolutno sigurna, isto tako, ni u tudje. Ljudi jednostavno neke stvari nisu kadri znati (ne kažem da se ne treba truditi, ali treba ostaviti mogućnost da ipak, kada tako nešto tvrdimo, nismo u pravu)?
Kako kažu - budite zahvalni Bogu što (tj. ako) niste na mestu onih koji rade loše (a Bog zna najbolje).

Lepi pozdrav svima.

Dusica

pre 6 godina

@ i neka sam joj promakao
Pa ti nadji neku koja ne voli tu seriju ali koja zivi tu seriju ali dobro se skriva. Kaze moja poznanica skoro kada sam rekla da gledam tu seriju kako mogu da gledam tu pokvarenu seriju, a ona sama izlazi sa ozenjenim tipom. Aha , a pokvarena sam ja i ta serija a ona je nevinasce, jel tako??? E pa super , ti zaobilazi nas normalne koje iskreno pisemo i govorimo sta nam se svidja a sta ne, i ne prilagodjavamo svoj ukus tome da se nekome svidjimo, i nadji neku " finu" koja se zgrazava na tu seriju a koja ce da ti radi svasta iza ledja. I kako onda ne reci da ste glupi i povrsni kada cenite lazne osobe, lazni moral , vamo u samoci masturbirate na porno zvezde a kao zgrazavate se na seksualnu slobodu zena iz pomenute serije. E to je ono o cemu pisu zene iz komentara, to sto ste vi mozda dobar decko ne znaci da niste zatucani, da ste povrsni, glupi, licemerni. Sta ce nam onda takva " dobricina"???

pixel

pre 6 godina

(Anja, 4. avgust 2017 13:28)

Celo ovo tvoje pisanije "mirise, smrdi, kako god" na neki narcizam. Sve se vrti oko tebe i tvojih dobrim delom punih stereotipa i predrasuda pogleda na svet. A to imputiras drugima, sto je klasicna projekcija. Odbijas decka zbog toga sto je izneo stav a da ga niko nista nije pitao, pa malo je reci prestrogo. Nazivas ga zatucanim a sa druge strane generalizacija "glupe igrice". Kad god je cujem tacno znam kojeg intelektualnog nivoa je doticna osoba. E takav utisak ti ostavljas meni, recimo. Ja ne zelim da mislim da si ti glupa, a za igre znam da nisu, hobi kao i svaki drugi. Nekom moze da upropasti zivot a i ne mora, uglavnom sluzi da ulepsa zivot.

Anja

pre 6 godina

@ pixel
Nisi dobro procitao komentar. Ja sam bila na sastanku sa deckom i dogovarali se za bioskop na neki film a on je onda samo odjednom rekao " dobro da nisi od onih koje vole seriju sex i grad jer ja takve ne podnosim". Znaci decko je prvi dao svoju generalizaciju, pokazao kako pogresno percipira i stvarnost i devojke. Kada je to rekao iz njega je jasno izvirivao bes na devojke koje gledaju tu seriju.Iz njegovog stava i tona koji je rekao tu recenicu sve se moglo jasno sagledati.
A za ove sto igraju igrice po par sati, zaista nemam komentar. Razumem ponekad, 15-20 min kao razbibrigu ali par sati dnevno - to nikako nije normalno. Iz blizeg okruzenje imam prilike da vidim kako muskarci zbog igrica zanemaruju porodicu , decu i zenu i zaista mi ne treba trut i lenjivac..A ti kad pises o igricama govoris kao o nekom visokointelektualnom hobiju. Varas se . 90% momaka koji igraju igrice igraju neke debilaste igrice na nivou deteta od 7-8 godina a ne neke intelektualne igrice. To je cinjenica. Onda je i normalno da mi ne trebaju tako nezrele osobe. Razumem da neko cita, planinari, ide na sport,ali igranjem igrica osoba se osamljuje, gleda samo na sebe , gubi pojam o vremenu, zbog navucenosti izbegava druge obaveze.

Janko

pre 6 godina

Sve i da necu da se slozim moram. Bas citam komentar od Sonje i kazem neverovatno. Zena je napisala da nije pusac, da ne pije, da voli sex, da voli da cita. Znaci to je sve pohvalno. Valjda bi svako trebao da zeli takvu devojku. Ali eto ona nekim cudom dobi vise minusa. Zato sto je napisala da zeli muskarca koji kao ona ne pusi , ne pije , ne igra igrice??? I time je ubola sustinu jer je opisala 90% mladih muskaraca u Srbiji. Kod nas 90% muskaraca ili pusi ili pije i preko 80% igra igrice. Znaci devojka koja ne pusi ne pije je pozeljna ali je nepozeljno ako ona trazi da decko ne pusi i ne pije i ne igra igrice. Zato sto takvih skoro da nema. Nekada je biti dobar decko znacilo i decka koji ne pusi ne pije nema neke poroke. A danas se ove " dobrice" lese od alkohola i u ustima im se oseca smrad cigara. Sve je Sonja u pravu.Danas je tesko naci decka da ne pije i ne pusi, a kamoli traziti da ima neke posebne kvalitete. A momci pricaju o nekim prevelikim zenskim ocekivanjima.

Jašim

pre 6 godina

Pošto vidim da ženama veoma smeta kad muškarac igra igrice, a sasvim je kul i ok da se gledaju serije, molio bih neku da objasni razliku između trošenja vremena u gledanju serija (bilo koje serije, nebitno) i u igranju igrica. Da vidimo kako to izgleda iz ženskog ugla. Ovako deluje da je ovaj "hobi" jedno divno, bajno, veličanstveno, visokokvalitetno iskustvo a igrice su: fuj, bljak, užas, kako si tako nezreo, povraća mi se iskustvo.

Samo da napomenem da ne podržavam svakodnevno igranje igrica, ali takođe mi je nezamislivo da devojka provede par sati dnevno gledajući tv. Jer je to ista glupost, samo je ciljna grupa druga.

Sonja

pre 6 godina

@ anja
Hahha. Ti si identicna ja. Ne pusim, ne pijem, cak ni ne psujem. Jedini porok mi je, ako je to porok:) sex, obozavam sex. Zato nikada nisam bila sa deckom koji je pusac , koji voli da popije. Ne podnosim ukus piva ni cigareta dok se ljubim , jednom sam povratila nekom decku u usta koliko mi je to odvratno. Takodje cim cujem da decko igra igrice mene to odmah odbije, ne zelim sa njim. Zatucane stavove ne podnosim.
E sad naci decka u Srbiji da ne pije , ne pusi, ne igra igrice i nije zatucan , to je vec preveliki kriterijum , tako da ja vec 3 godine nemam decka. E sad da li previse trazim??? Jer meni je zaista muka od ukusa cigareta i alkohola dok se ljubim a i ne pada mi ni na pamet da budem za nekim ko ce radije da igra igrice na kompu nego da drzi svoje ruke na meni. Pa sad vi vidite da li ja imam prevelika ocekivanja ili trazim nekog ko je slican meni.

Anja

pre 6 godina

@ nekome bezvredna...
Da je pusenje , alkoholisanje pa i igranje igrica stetno to je dokazano. Da je serija sex i grad stetna za to nema dokaza. Najsmesnije i najjadnije je kada momci koji daju lose stavove o toj seriji na nekim temama govore o tome kako je normalno da musko vara zensko ali ne i obrnuto, kada traze nevinu a da je ipak iskusna , koji smatraju da momak treba da ima sto vise devojaka a devojka jako malo momaka. Prosto , muskarac kome jako smeta ta serija, ima odredjen nacin razmisljanja koji je po svemu sudeci zatucan ili prosto nije dovoljno inteligentan da shvati sustinu serije. A sta ce mi onda neko ko je povrsan ili glup kad ne moze da skonta obicnu seriju. Ok je da se nekome svidja ili ne svidja serija ali kada nekom decku toliko jako smeta ta serija onda je jasno o kakvom se muskarcu radi. Inace imam par drugarica kojima se ta serija ne svidja, jer im je " razvratna" a one ne staju koliko menjaju momke i koliko varaju. Ali eto serija im je navodno razvratna. A imam kumu koja se udala za svog prvog a obozava tu seriju jer je duhovita. Hteli vi to da priznate ili ne , ali momci kojima je ova serija toliko odbojna definitno je ili glup- neobrazovan , iskompleksiran( jer mu se ne svidja da zena sme da ima pravo izbora) ili zatucan. Potpuno pogresno shvatanje jedne serije. Inace ne podnosim soping, ne menjam momke, verna sam, ne pratim modu a ipak volim tu seriju jer je za moj pojam vrcava , puna humora, i romanticna.

nekome bezvredna, odbačena stvar, drugome dijamant?

pre 6 godina

Anja@

U redu je da kažeš da odbijaš muškarce koji igraju igrice, puše ili imaju neku drugu osobinu za koju misliš da je (zaista) štetna i da ih po tom osnovu "diskvalifikuješ", ali zar zaista misliš da nije u redu ako ti neko kaže da ne voli da devojka gleda pomenutu seriju i slične, jer on to smatra štetnim (vidi ozbiljnije posledice toga)? I onda tu osobu samopouzdano (?) nazoveš "zatucanom"?
Hoću reći, to je samo tvoje (ljudsko) mišljenje o njemu (koga si površno upoznala?) na osnovu te jedne stvari koju je spomenuo (možda je i izbor reči bio pogrešan, ali ljudski je grešiti)... Ali... ni manje ni više nego "zatucan"?


Evo, npr. ja sam žensko i delim mišljenje da je ta serija štetna po onoga ko je gleda (u kojoj meri, to je možda pitanje i nekih drugih faktora, ali sasvim bezazlena - nd bih rekla)... Ko zna... možda bi meni društvo toga koga si odbila prijalo, možda bi meni bio zanimljiv, a ne "zatucan"...

N

pre 6 godina

Nekad je neko divan i dobar, čak i objektivno gledano lepog izgleda, ali ti lično ne osetiš seksualnu privlačnost. Neki ljudi su strastveniji a nekima taj seksualni aspekt veze nije toliko bitan. I shvatite, niko nije kriv ili bolji ili lošiji zbog toga. Jednostavno se ljudi pronađu ili ne.

Anja

pre 6 godina

@ kraljica
Bravo. Muskarci uglavnom nemaju pojma sta sve zene vide izmedju redova, nemaju pojma sta sve zene primete a na sta oni sami ne obracaju paznju .I onda misle da su odbijeni zato sto zene imaju previse velika ocekivanja a ne zato sto su ispoljili neko ponasanje koje se toj zeni nije svideo, iskazali neki stav koji joj se ne svidja i sl. Eto dacu primer. Na jednom sastanku pre par godina ( sad sam u ozbiljnoj vezi) sedim sa jednim deckom i dogovaramo se za bioskop. Decko mi je bio simpatican ali sve je suvise bilo rano jer smo se znali par dana. I samo odjednom on rece " dobro da nisi od onih koje lude za serijom sex i grad " jer ja takve devojke ne podnosim. Prvo ja ni jednom recju nisam rekla da ne volim tu seriju( izgleda da sam mu delovala mirno i fino) drugo totalno su mi antipaticni momci koji nekog osudjuju jer gleda neku seriju. To me asocira na ne bas visok nivo inteligencije, na zatucanost, jer zaboga mozda neko ko voli tu seriju je voli jer mu je to samo zabava a kao osoba je romantican i sasvim normalan. Ali to dokazati takvim momcima je nemoguce jer su iskompleksirani. Nisam mu se vise javila ali sam cula da me olajava " kakve su danas devojke nemoguce cak i kada izgledaju fino ". Ili drugi neki decko. Ja pricam o knjigama, sta sam citala a on kaze da voli samo da igra igrice. Ako postoji nesto sto me ( pored zatucanosti i gluposti) odbija od muskarca to je igranje igrica. Mislim ako ti sa 28 i dalje par sati dnevno trosis na takve gluposti i nemas zanimljiviji hobi onda si ti brate nezreo i tesko da ces u braku da se ponasas odgovorno. Eto priznajem - to je jedna od stvari koje me odmah odbiju kod muskarca, tu nemam razumevanja. Imam brata i znam ( bez obzira koliko ga volim) koliko je to igranje igrica debilno i koliko ga odvlaci od vaznijih stvari u zivotu. I cim cujem da decko igra igrice ja to automatski odbijam.I da, odbijala sam pusace i one koji piju, jer ja to ne radim. Znaci zatucani, glupi, pusaci, alkosi, oni koji igraju igrice nikada nisu kod mene imali prodju. Mozes biti dobar ko lebac ali sa tim opisom kod mene nemas prodju.

druga strana priče?

pre 6 godina

"i današnji muškarci su produkt ženskih zahteva i uslova koje su iste postavile i još uvek postavljaju pred njih. Kad budu zaista htele nešto drugačije - kriterijumi će se promeniti - a sa njima i ponašanje muškaraca... "
erazmo@

Je li slično i sa ženama, otkud su neke od njih, po Vašem mišljenju, ovakve?

Mislim da ne tako retko ovde imamo komentare nekih muškaraca da je žena "Dobra!", ako je istakla svoje telo u prvi plan, a reč dobra je ranije pretežno označavalo druge stvari, skup nekih drugih (nefizičkih) kvaliteta?
Zar nisu samo juče neki muškarci izjavili da bi ženili izvesnu voditeljku maltene s a m o na osnovu fizičkog izgleda (zar je nevažno kakva je osoba?), a neki drugi su pak samo komentarisali njen fizički izgled (neki čak i na vulgaran, neuzdržan način)...?

Mislite li da devojke i žene ne čitaju te komentare, da vas ne posmatraju u društvu i različitim situacijama kako se ponašate; da ne uče i ne zaključuju i ne stvaraju obrasce ponašanja i iz toga?

Možda bi svako pojedinačno (od onih odraslih) trebalo da razmišlja prvenstveno o sopstvenoj društvenoj odgovornosti? Zaista mislim da nije za džabe rečeno da onako kako muškarac tretira žene (supruge, majke, ćerke) drugih muškaraca, tako će neko drugi (ili neki drugi muškarci) tretirati njegove (koliko je meni poznato, tako nešto stoji u verskim izvorima, a Bog zna najbolje (i to kako je u konkretnim slučajevima - svakome od nas)).

marko

pre 6 godina

Interesenatno kako kriterijumi nestaju ako je u pitanju stranac, tj kada nije Srbin. Najjače je kada kazu, " svidja im se jer je duhovit a ne razumeju ni reč nemačkog ili francuskog". Pritom, izgleda pet puta gore od svog sugradjanina koga ne zele ni da pogledaju. Dakle, u kom čuču grmi zec?

Paor of love

pre 6 godina

@ Budite jake Slazem se sa tobom kad kazes da ne treba biti po svaku cenu u vezi. Smisao je da budes sa nekim ko ti se svidja i s kim ti je lepo, a ne neko ko ti se ne svidja fizicki ili neko sa kim nemas o cemu da pricas i zbog cijih stavova i osobina trebas potpuno da se promenis da biste mogli da funkcionisete. Problem je samo u tome kakvi su ti kriterijumi i ko ih postavlja. Poznajem nekoliko devojaka i zena koje imaju oko 30 g., i vec dugo nisu u vezi. Sve su sasvim OK devojke i kao osobe i u fizickom smislu, ali nijedna se nicim posebno ne izdvaja da bi mogla da postavlja neke visoke standarde pri izboru muskarca za vezu. A one UPRAVO to rade - jednostavno, svakom muskarcu nalaze manu i svakom imaju nesto da zamere, nijedan nije dovoljno dobar i svi im postanu drugari! Pritom, ponavljam, devojke o kojima pricam nisu neke "nafurane", nego fine i pristojne devojke prosecnog izgleda, sa kojima covek ima o cemu da prica, i koje odbijaju iste takve momke. Sustina mog komentara je u tome da treba imati kriterijume ali treba i realno sagledati sebe i svoje kvalitete. Previse vremena prolazi u samoci dok cekamo idealnu ili idealnog...

Tanja

pre 6 godina

Mnogi mešaju pojmove. Dobar i tunjav nije isto. Muškarac pre svega treba da bude muškarac.
@kraljica: meni se desila identična situacija, samo jedan izlazak, čovek je bio toliko nadrndan, izdirao se na konobare, meni se obraćao naredbodavnim tonom - da nije tragično, bilo bi komično. Naravno da drugu priliku nije dobio.

Muškarac treba da bude čvrst, da ženi daje osćaj sigurnosti i oslonca, ali to ne znači da treba da bude agresivan. A ni tunjav.

Sneza

pre 6 godina

@ tamara
Potpuno se slazem. I u principu veoma je neodredjeno i nejasno sta se podrazumeva pod dobar decko. Mnogi sebe tako ocenjuju a nisu to..Uz to poenta je i da je neko dobar decko , to samo po sebi ne znaci nista. Kako si vec napisala vazan je nacin razmisljanja, nivo inteligencije, vaspitanje. Tako npr neko iz neke tradicionalnije porodice , ko ima ( za danasnje vreme) veoma rigidne stavove o ulozi zene u porodici ( pa i da je opravdano osamariti zenu) moze misliti o sebi da je dobar decko jer je vredan radan posten ali prosto takvi stavovi o zenama sigurno govore o tome da nije bas dobra prilika za jednu normalnu zenu. Ili npr decko vredan dobar posten ali priglup, povodljiv, neobrazovan- tesko moze da imponuje nekoj finoj devojci. I nije rec samo o dobrim momcima, ima i zaista dobrih devojaka ali bez nekih drugih kvaliteta- tek su one u problemu. Imam komsinicu bas taj tip osobe. Ona je prava dobrica, jako postena, vredna iskrena ali prosta , neobrazovana, pomalo priglupa kada su u pitanju procene. I kako sad ona takva kakva je da pravilno proceni kakav je neko muskarac, ko joj odgovara. Tako je i sa obicnim dobrim momcima, ne znaju da odaberu za sebe sta im treba.

sanja

pre 6 godina

Kao sto neko rece, kako se povecava broj kilavih i nesposobnih muskaraca, jos brze i vise se povecavaju prohtevi u odabiru od strane zena. Logicna posledica toga su totalno poremeceni m/z odnosi.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

@Nn lice Sve si rekao, kada pocnu da glume nezainteresovanost onda ja pocinjem da se hladim i odustanem jer necu da postanem naporan i debil. Ako im je to cilj da vide dali je nekome stalo mora da su te doticne jako jako glupe... Pre cu da krenem dalje i da pokusam sa sledecom nego da mi posalje policiju zbog uznemiravanje. Zene vole opasne i lepe momke i to je to. Nr krivim ih uopste i ni malo nije mi krivo, svako kroji svoju sudbinu i svako ima kriterijume pa i ja.

Jasmina

pre 6 godina

Ne znam ni sama kako to da objasnim, ali moj momak je uvek raspoložen da priča sa mnom, da me pažljivo sasluša i kaže svoje mišljenje o svakoj temi koju pokrenem i koje su meni bitne. Pocela sam da preispitujem svoju vezu jer sam ubeđena da je on sa mnom isljučivo zbog razgovora. To mi i drugarice kažu. Juče smo, na primer, satima pričali o cipelama i haljinama koje sam videla u gradu, a on me je sve vreme slušao iako je na TV-u igrala Zvezda. Svaki naš sastanak, se završi razgovorom i to je počelo da me brine. Sve to me čini jako nesrećnom, imam utisak da me uopšte ne voli. Znam da ne tražim mnogo, samo ponekad želim da se osetim i ostvarim kao žena.

pametnom dovoljno, s' razlogom

pre 6 godina

(kraljica, 4. avgust 2017 11:30)
Tebi sto znas kako se zvao pasenog Zverkinog brata od tetke, i majka Samantine strine, daleko lepa kuca.

alexis

pre 6 godina

Pa sve mi kao zelimo pristojnog i kulturnog momka/muskarca,koji nam je bar prijatnog izgleda,slicnih godina,koji ima kapacitete da bude relativno uspesan(plata 20%preko proseka,nikakvi milioni),i da imamo slicna interesovanja i planove za buducnost. To u teoriji sve mi zelimo jer znamo da ce nam uz takvog,naravno ako i mi to isto njemu nudimo,zivot biti siguran i stabilan. ALI, ne zele sve zene siguran i stabilan zivot,neke zele i strast i vatromet i da se igraju vatrom. I ne zale se da nema tih dobrih momaka,vec jednostavno znaju da to nije ono sto zele. Nekima od nas je jasno da cemo sto se kaze ostati same,ali nije svima poenta zivota upariti se sa nekim posto poto i produziti vrstu. Usamljenost i osecaj da nisi sa pravom osobom za tebe, ne moze da ti zameni i nadoknadi neki dobar momak,koliko god on bio divan i stabilan.

enough

pre 6 godina

@kraljica

Da, ali... zavisi šta osoba smatra dobrim (poželjnim) - to nije univerzalno i razlikuje se od jednog tipa ličnosti, do drugog...? Npr., kada dve ili više majki ocenjuje ponašanje izvesnog deteta, pa jedna misli da je smotano ili "tunjavo" (koliko god da ne volim taj izraz), a druga za isto to dete misli da je fino, uzdržano, lepo vaspitano? Kasnije u životu se isto, verujem, može dešavati starijim osobama i što su veće te razlike u ponašanju i vladanju pojedinca (u odnosu na ono na šta su drugi neki navikli, šta smatraju normalnim/ uobičajenim), ta osoba će eventualno biti sve više neshvaćena, u nemogućnosti da se uklopi (bez da se drastičnije menja, što ne kažem da je uvek dobro) i sl. (pogotovo u nekom kratkom vremenskom periodu), ali će zato u nekom drugom društvenom okruženju (onih sličnih mu/ joj) ta osoba funkcionisati kao svoj (ili svoja) na svome...?

Uporedila bih ovo sa onim što u književnosti predstavlja horizont očekivanja...

Sladja

pre 6 godina

@Blake, U kom ti delu Srbije zivis, ako si uopste u Srbiji. Evo ja sam u Beogradu, dosta sam drustvena imam bas dosta poznanika i nijedna drugarica\poznanica niti zene od drugara nemaju iskustva tipa - skupa kola, brodovi (!!!????), jahte, separei... Ako si iz estradnog sveta, onda je to drugo, nemoj da mesas s tim normalne ljude i zene koji idu na posao, odu ponekad u bioskop, prosetaju nekim kejom i eventualno, ne svi i ne svake godine, odu 10 dana negde na more... Ja mislim da si ti te devojke ili izmastao, ili citas o njima u casopisima ili ih zamisljas po nekim splavovima, ali mi je tesko da poverujem da su one okruzenje normalnih ljudi i da zaista neko normalan licno poznaje takve krugove. To su krugovi Farme i Granda... Ako je, pak, to sto kazes zaista tacno, onda moras da se okruzis drugacijim ljudima pa ce ti i iskustva bila drugacija, zar ne? :)

Tamara

pre 6 godina

Ajde ovako. U braku sam 8 godina plus 5 godina veze sa njim. Dok nisam usla u vezu sa svojim muzem , imala sam utisak da zaista ne znam da li uopste postoji muskarac za mene. Imala sam tri veze pre muza, a u okruzenju sam imala dosta uvida u tudje veze , i u vecini slucajeva tudji momci mi se uopste nisu dopadali u smislu da nikada ne bi mogla biti sa njima ( ne da su ono lose osobe). Sad sa ove distance znam u cemu je problem. Uglavnom u tome sto momci kasnije sazrevaju od devojaka i sto su u sustini veoma jednostavni , da ne kazem povrsni sto zene ume da nervira. Ima dobrih momaka ali se vidi da nisu zreli( narocito u 20tim). Samo kad se setim bivseg decka koji je zaista bio dobrica ali toliko je voleo da igra igrice na racunaru i nikada nije znao drustvu da kaze ne. A meni je trebao neko ko je lud za mnom( normalno za 20te godine) , kome sam ja najvaznija- a ne glupe igrice. Pa npr decko od drugarice - sasvim dobar ali pomalo glup, konzervativan nacin razmisljanja, bez vece strasti( secam se iz prica drugarice a i to je bio moj utisak od pocetka) . Onda decko moje seste, ona genije a on tako obican , nema stav, nema petlju, naravno ostavila ga a on posle kukao kako su zene kucke. Rodjaka - ona sa 26 zrela , jaka on sa 27 nezreo, ne razmislja iako generalno ok decko ali NEZREO, nece da se odvoji od roditelja. To je sustina. Momci su kod nas najcesce do 30 i neke veoma nezreli i iako ih ima dobrih prosto nije dovoljno biti samo dobar. Potrebno je imati sijaset drugih kvaliteta koji odgovaraju devojci. Dobar ne znaci u sustinu nista ako ste razlicitog nivoa inteligencije, razlicitog nacina razmisljanja, razlicitog obrazovanja i vaspitanja. Razlicite duhovnosti i seksualnosti. A momci jos kasne za devojkama u zrelosti i onda kada se sve razlike posloze, nije ni cudo da devojke sve vise nalaze partnere u svojim 30 tim kada su i momci vec malo zreliji. Zato je puno momaka u 20 tim koji nemaju devojke i koji se osecaju lose. A devojke ipak nisu krive za to.

kraljica

pre 6 godina

Desilo mi se da mi odbijeni muškarac kaže kako mu nisam pružila šansu jer ne odgovara mojim sigurno visokim kriterijima (o kojima nijednog trenutka nije bilo ni pomena). Međutim, odbila sam ga jer je pokazao tanke živce i ljutnju u situaciji u kojoj to nikako nije bilo primjereno, kao i potpuno nepotrebnu sumnjičavost oko toga gdje sam bila i šta sam radila taj dan. Napominjem da smo se vidjeli samo dva puta i da sam se ponašala potpuno normalno i korektno. Možda je imao ranija loša iskustva, ali prijeka narav i nesigurnost - eto potencijalnog nasilnika u vezi. To je nešto što vama muškima i ne pada na pamet, ali nama ženama je vrlo bitno. On i dan danas, pretpostavljam, misli da je on previše dobar, a da su ženski kriteriji previsoki.
Iako je ovo samo jedan anegdotalni primjer i nije dokaz za sve moguće situacije, želim samo da skrenem pažnju da uvijek postoji neki razlog zašto je muškarac odbijen. Nikako nije zato što ste "previše dobri".

vELIZAR

pre 6 godina

Kod ovakvih saveta velika je zabluda da ih uopste treba uzimati u obzir. Ipak, mnogi ih uzimaju i smatraju da je to tako, to je trend koga ste deo. U takvoj situaciji, muskarac oseca da kod zene postoji neiscrpan "entuzijazam" koji ljubavne odnose determinise upravo iz sfere medija i trendova. Najmanje tu ima uticaja vase autenticno unutrasnje emotivno bice. Mozda ima, ali samo u meri u koji ce vam dati osecaj da ste “na pravom putu”. Nafilovane ste trenovima, a nekad su cak i trendovi bili naklonjeniji nekom konceptu romanticne ljubavi, danas su trendove okrenuti "neobaveznom seksu" i “ogranicenom roku trajanja ljubavi” usled toga i toga...dakle covek (zena) je postao slabiji od jednog narucenog "naucnog" istrazivanja. Muskarac ima potrebu da sa vama oseti pravu ljubav I pravi seks, a ne onaj koji je u vasem bicu definisan kao deo medijskog konsenzusa.

"ja sam najlepsa i najbolja na svetu"

pre 6 godina

Ne slušajte ovakve savete koji kažu da spustite kriterijume, da se naviknete na tuđe mane. Zašto biste !? Ako u nečemu osoba treba da uživa to je ljubav, ili seks, šta god da želite od veze u nekom periodu, to je vaš izbor, vaša želja, vaš život. Ovi saveti polaze sa tačke gledišta da je najvažnije ispuniti formalnost da se bude u vezi i "da se ne ostane sam". Pa to je rezon generacije naših baba !
U takvom rezonovanju je "dobro" odustati od svojih želja, sniziti kriterijum, ubediti sebe da nešto "i nije toliko loše, može da prođe". Gadi mi se to, i pomisao na to, i kada vidim da je neko sa takvim rezonom u vezi. Tužno je, stalno mislim mogla/mogao je bolje.
(Budite jake, 4. avgust 2017 08:30)

Keri Bredso, Sanja Marinkovic, Zoranaaaah, Iva Strljic.., koja si od njih cetiri? Tesko ces ti naci nekoga da te isprati tako ultra uspesnu i sega mega ostvarenu. Nemoguca misija, BRE ( na srecu ).

zainteresovan

pre 6 godina

Pre svega pozdrav svima. Odgovore na sva ova pitanja trebalo bi da daju dame ( 35+), koje su još uvek same i nezavisne ali iskreno ako može, pa onda da im mi ukažemo šta treba da gledaju kada vide normalno vaspitanog i sa klasičnim manirima tipa ( dečka, coveka) . Neka kažu šta njih koči da finog coveka provuku ka sebi, a mi ćemo im reći gde i ako trese.

Blake

pre 6 godina

Sve drugarice/poznanice koje imam u okruzenju iz raznih sfera i godista imaju istu pricu kako su svi likovi kreteni. A onda saslusas malo dalje i ispadne da nekako uvek nalete na istetovirane budzovane koji su stekli finansijku korist svakako sem legalno. Naravno vozi skupa kola, brodovi, separei i ostalo i posle se nesto cude nije im jasno!!
E pa drage moje to sto vasi kriterijumi pocinju sa tim dal vam je neko platio pice na splavu pa vas odveo u separe i na more, e tu je vas problem od samog starta, a posle dobijete i sto zasluzujete!

miroslav

pre 6 godina

S obzirom na 1000 obaveznih stavki u njihovim kriterujuma, naravno da ce tesko naci partnera. Umesto da traze nekoga ko je pazljiv, vredan, voli decu, pomaze u kucnim poslovima.., to im je najmanje bitno. Sve hoce nekog snaznog, visokog, fol duhovitog, neustrasivog muzjaka koji moze da ih isprati jer su one, je'lte, sve ostvarene i uspesne. Ili takav ili nikakav! Krenite od nule, bez mamice i tatice, nekretnina u nasledju, a ne sve na gotovo. Poslednjih 20-ak godina , cinjenica je, sa sve vecim brojem kilavih muskaraca, deset puta vise su se povecali zenski kriterijumi i prohtevi. Jednostavno, disbalans u ponudi i traznji. Zato, sve se ujutru pogledajte u ogledalo pre nego se umijete i nasminkate, a takodje i muskarci. Precenjivanje sebe i potcenjivanje onog drugog, danas je karakteristika bar 90% srpskih zena i 50% muskaraca.

Grozni

pre 6 godina

A da nije mozda da promicu zato sto prosto te devojke/zene kojima promicu nisu dovoljno dobre za njih. Mislim dokle god vas lazu vi necete imati ni sansu da budete bolji ili srecniji.

samokazem

pre 6 godina

Mozda ova dva poslednja razloga jesu tacna. Kad si nersapolozen tesko ti je da se nateras da izlazis i ok zene jesu generalno stidljivije kad je rec o prilazenju. Ovo o kriterijumima i kao nekoj slici zamisljenog muskarca od koje ne odustajemo je potpuna glupost. Smislili su je muskarci i najvise je potezu oni isti i to oni koji su bas ogorceni, da bi opravdali cinjenicu da nemaju devojke/zene. kao nije do njih nego su one lude pa su zamislile sa 13 kako ce da izgleda pa sad tumaraju trazeci ga :D :D. Potpuno blesavo.

pu pu pu

pre 6 godina

Niko nece da bude sa onim casnim curama koje misle da su kul ako se ludiraju i daju se svima redom. Posle se kao uozbilje glume finocu - ali kasno.

Pored tih ludesara svaka cast normalnim devojkama.

Budite jake

pre 6 godina

Ne slušajte ovakve savete koji kažu da spustite kriterijume, da se naviknete na tuđe mane. Zašto biste !? Ako u nečemu osoba treba da uživa to je ljubav, ili seks, šta god da želite od veze u nekom periodu, to je vaš izbor, vaša želja, vaš život. Ovi saveti polaze sa tačke gledišta da je najvažnije ispuniti formalnost da se bude u vezi i "da se ne ostane sam". Pa to je rezon generacije naših baba !
U takvom rezonovanju je "dobro" odustati od svojih želja, sniziti kriterijum, ubediti sebe da nešto "i nije toliko loše, može da prođe". Gadi mi se to, i pomisao na to, i kada vidim da je neko sa takvim rezonom u vezi. Tužno je, stalno mislim mogla/mogao je bolje.

ded

pre 6 godina

Muškarci su danas dosta nesigurni u sebe zbog svoje neostvarenosti, loše ekonomske situacije i promene uloga koje su žene i muškarci imali u društvu. Nesigurni u sebe, oklevaju da priđu devojkama koje im se sviđaju. Zato prilaze oni hrabriji koji su, uglavnom, balkanski alfa mužjaci, koji imaju novac ali nemaju manire i često tretiraju žene kao ukras i ne poštuju ih. Zato često možete čuti od žena da su muškarci svinje i da su svi isti, a od muškaraca da su današnje žene sponzoruše, odnosno da su im samo pare bitne, što u principu nije tačno.
Žene pak čekaju princa na belom konju, ali zaboravljaju činjenicu da one same nisu princeze. Kriterijumi su im jako visoki pri izboru muškarca. Tako imate situacije da prosečne ili ispod prosečne žene odbijaju muškarce koji su daleko ispred njih u svakom pogledu. Žene u Srbiji misle da je dovoljno biti lep. Ne trude se da osim lepote ponude još nešto. Ženama je u genima upisano da žele samo najbolje i njima će se dopasti samo jedan od deset muškaraca. Ostalu devetoricu neće ni primetiti. Sa druge strane, muškarcima će se dopasti pet od deset devojaka. Prosto, manje su izbirljivi od žena.

Igor

pre 6 godina

Koliko devojaka znam koje su se istripovale da su "institucija"... Neke cak i javno izjavljuju to... Odbijaju likove koji su momcine ( obrazovani, pametni, lepo izgledaju, vredni) jer u tom momentu nisu bas dobrostojeci, a tek treba da stvaraju. To su ljudi 28-30 godina.

Dusan Savic

pre 6 godina

Dobrih muskaraca ima svugde na ulici, u prevozu , u crkvi , marketu gde god pogledaTE. Isto tako ima i dobrih devojaka čak ih je i većina, samo nažalost slepi smo ispred očiju da to vidimo. Napadnuti modom ivestima kako koje je pogayala yadnjicu ili grudi to su najbitnije vesti mladi gledaju pa tako očekuju i od svojih devojaka. Nikad mi to nije jasno uvek gledam u devojku kakva je osoba, jer sutra može da bude moja suptuga i majka moje dece a svakako ne bih voleo da to bude neka starleta kao Soraja i ostale. Šta ta može da nauči decu.

šetač

pre 6 godina

Ko uopšte kaže da žene vole dobre momke. Oni du im dosadni, smarači.i dok se opasulje neguju im bar jednu kopiju nekakvo ser..nje dok on juri cice.

Lidbo

pre 6 godina

Normalno da su nestali (sa radara) , sada se traži fizički izgled tj što bolji frajer i što samouvereniji a to znači bole ga brige za sve.

erazmo beogradski

pre 6 godina

Nisu nestali - ali su omatorili i nemaju naslednike - jer nisu bili "sposobni" da budu "uspešni" od 90-tih na ovamo...Njihovi kvaliteti su 90-tih najednom postali teške mane - pa i u očima žena koje su ih okruživale.Tako da nemam mesta kukanju - evolucija je učinila svoje - i današnji muškarci su produkt ženskih zahteva i uslova koje su iste postavile i još uvek postavljaju pred njih. Kad budu zaista htele nešto drugačije - kriterijumi će se promeniti - a sa njima i ponašanje muškaraca... :/

mile dodik

pre 6 godina

Ja sam Jaka zena i za mene su muskarci samo potrosna roba. Ulecem iz veze u vezu i nadam se da cu naci nekoga meni dostojnog. Za sada takvog nema ni na vidiku ali ne zelim da protracim svoj zivot i ja ih sama kupim i menjam kao carape.

Nn lice

pre 6 godina

Evo kao dobar muškarac da odgovorim u slučaju da neka devojka čita ovo... Uopšte se ne radi o tome da vi prve pridete, preuzmete inicijativu ili slično... Ono što mnoge muškarce odbija jeste što posle prvog kontakta glumite neku nezainteresovanost, nadmenost i slično, valjda mislite da tako sebi di¿ete cenu, ili hoćete da oroverite koliko je tom muškarcu stalo do vas, a to je slučaj čak i kada vam se muškarac koji vam je prišao dopada...

Mhmm,brej,indijanac

pre 6 godina

Imam 32g uskoro 33...vredan sam,posten,iskren,uvek sam postovao zene,pruzao im paznju,znao sam da saslusam,nisam namcor,druzeljubiv sam,zivim normalno,solidna plata....al eto nisam namazan,kvaran,tvrd...pa me sve otkace brzo..zato i kazu da nema dobrih momaka..jer ih i ne zele..

Luka_Laban

pre 6 godina

Ovo poslednje je zaista vazno, ukoliko vam se dopadne muskarac, stavite mu na kulturan nacin da vam je stalo do njega i da zelite da ga bolje upoznate, ali nemojte da prenaglite u tome. Nikada necu zaboraviti na fakultetu, bila je divna devojka, upoznao sam je, kao slucajno imao pitanja koja njoj trebaju, razmenio telefone, a onda dosao kuci i kazao sebi, ma brate, dzabe se zanosis, nemaam ja tu sanse... Prosle su godine i godine, sreli smo se u jednom restoranu. Ja sam bio sa prijateljicom, ona sa drugaricama, zamolio ih da sednu sa nama, a njena recenica koju cu jos dugo pamtiti je bila, eh koliko sam ja bila zaljubljena u tebe na faxu, a mene umalo srcka nije udarila. Morate da shvatite, da postoje muskarci koji idealicuju devojke, posebno ako im se dopadnu. Medjutim, ukoliko im se devojka ucini previse lepom ili pametnom za njega, muskarac lako kaze, ma nemam ja sanse, a da opet popijem pedalu, ne mogu... Eto kako se propusti lepa prilika, samo mali savet, budite pazljive u tome kako muskarcu skrecete paznju na sebe, meni je devojka iz srednje prva poslala poljubac i dunula ka meni, ja sam se vratio, poljubio joj ruku i dalje znate, a pogadjajte jesam li imao hrabrosti i njoj da pridjem, pogotovo u srednjoj...

marko

pre 6 godina

Evo kako to ide sa dobrim muškarcima, bar je tako kod mene bilo a znam mnoge slučajeve.
1. Dobri su, ponašaju se normalno, najčešće imaju manire, poštuju devojke, džentlmeni su.
2. Devojke ih odmah stave u frend zonu, odbijaju ih dok se oni trude. Ismevaju ih. Gube samopouzdanje i povlače se u sebe.
3. Shvataju da od dobrote nema ništa i da treba da se ponašaju sasvim drugačije tj. da budu loši momci.
4. Imaju više uspeha sa devojkama.
Na dobre momke ne obraćate pažnju, zato ih je sve manje.

Swedenonline

pre 6 godina

Samo je najbolje dovoljno dobro! Nekom se posrećilo nekom ne da se ostvari. Bolje i sam nego sa nečim što će stvoriti iritaciju i raskid. Posebno ako se deca upletu u priču. Previše dece živi bez oba roditelja i ta sigurnost je neprocenjiva.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Samo da javim da cu uskoro biti odbijen zato sto sam previse dobar i fin (po ko zna koji put pa zato i unapred znam...) Ove price kako nema finih i normalnih mogu da okace macki o rep zato sto znam dosta drugova koji su za primer momci pa ne mogu da nadju devojku zbog njihovih nerealnih ocekivanja( mislim na devojke). I ne, niko pa ni ja ne jurimo napucane "ribe" vec sasvim normalne devojke...

Luka_Laban

pre 6 godina

Ovo poslednje je zaista vazno, ukoliko vam se dopadne muskarac, stavite mu na kulturan nacin da vam je stalo do njega i da zelite da ga bolje upoznate, ali nemojte da prenaglite u tome. Nikada necu zaboraviti na fakultetu, bila je divna devojka, upoznao sam je, kao slucajno imao pitanja koja njoj trebaju, razmenio telefone, a onda dosao kuci i kazao sebi, ma brate, dzabe se zanosis, nemaam ja tu sanse... Prosle su godine i godine, sreli smo se u jednom restoranu. Ja sam bio sa prijateljicom, ona sa drugaricama, zamolio ih da sednu sa nama, a njena recenica koju cu jos dugo pamtiti je bila, eh koliko sam ja bila zaljubljena u tebe na faxu, a mene umalo srcka nije udarila. Morate da shvatite, da postoje muskarci koji idealicuju devojke, posebno ako im se dopadnu. Medjutim, ukoliko im se devojka ucini previse lepom ili pametnom za njega, muskarac lako kaze, ma nemam ja sanse, a da opet popijem pedalu, ne mogu... Eto kako se propusti lepa prilika, samo mali savet, budite pazljive u tome kako muskarcu skrecete paznju na sebe, meni je devojka iz srednje prva poslala poljubac i dunula ka meni, ja sam se vratio, poljubio joj ruku i dalje znate, a pogadjajte jesam li imao hrabrosti i njoj da pridjem, pogotovo u srednjoj...

ded

pre 6 godina

Muškarci su danas dosta nesigurni u sebe zbog svoje neostvarenosti, loše ekonomske situacije i promene uloga koje su žene i muškarci imali u društvu. Nesigurni u sebe, oklevaju da priđu devojkama koje im se sviđaju. Zato prilaze oni hrabriji koji su, uglavnom, balkanski alfa mužjaci, koji imaju novac ali nemaju manire i često tretiraju žene kao ukras i ne poštuju ih. Zato često možete čuti od žena da su muškarci svinje i da su svi isti, a od muškaraca da su današnje žene sponzoruše, odnosno da su im samo pare bitne, što u principu nije tačno.
Žene pak čekaju princa na belom konju, ali zaboravljaju činjenicu da one same nisu princeze. Kriterijumi su im jako visoki pri izboru muškarca. Tako imate situacije da prosečne ili ispod prosečne žene odbijaju muškarce koji su daleko ispred njih u svakom pogledu. Žene u Srbiji misle da je dovoljno biti lep. Ne trude se da osim lepote ponude još nešto. Ženama je u genima upisano da žele samo najbolje i njima će se dopasti samo jedan od deset muškaraca. Ostalu devetoricu neće ni primetiti. Sa druge strane, muškarcima će se dopasti pet od deset devojaka. Prosto, manje su izbirljivi od žena.

miroslav

pre 6 godina

S obzirom na 1000 obaveznih stavki u njihovim kriterujuma, naravno da ce tesko naci partnera. Umesto da traze nekoga ko je pazljiv, vredan, voli decu, pomaze u kucnim poslovima.., to im je najmanje bitno. Sve hoce nekog snaznog, visokog, fol duhovitog, neustrasivog muzjaka koji moze da ih isprati jer su one, je'lte, sve ostvarene i uspesne. Ili takav ili nikakav! Krenite od nule, bez mamice i tatice, nekretnina u nasledju, a ne sve na gotovo. Poslednjih 20-ak godina , cinjenica je, sa sve vecim brojem kilavih muskaraca, deset puta vise su se povecali zenski kriterijumi i prohtevi. Jednostavno, disbalans u ponudi i traznji. Zato, sve se ujutru pogledajte u ogledalo pre nego se umijete i nasminkate, a takodje i muskarci. Precenjivanje sebe i potcenjivanje onog drugog, danas je karakteristika bar 90% srpskih zena i 50% muskaraca.

Blake

pre 6 godina

Sve drugarice/poznanice koje imam u okruzenju iz raznih sfera i godista imaju istu pricu kako su svi likovi kreteni. A onda saslusas malo dalje i ispadne da nekako uvek nalete na istetovirane budzovane koji su stekli finansijku korist svakako sem legalno. Naravno vozi skupa kola, brodovi, separei i ostalo i posle se nesto cude nije im jasno!!
E pa drage moje to sto vasi kriterijumi pocinju sa tim dal vam je neko platio pice na splavu pa vas odveo u separe i na more, e tu je vas problem od samog starta, a posle dobijete i sto zasluzujete!

kraljica

pre 6 godina

Desilo mi se da mi odbijeni muškarac kaže kako mu nisam pružila šansu jer ne odgovara mojim sigurno visokim kriterijima (o kojima nijednog trenutka nije bilo ni pomena). Međutim, odbila sam ga jer je pokazao tanke živce i ljutnju u situaciji u kojoj to nikako nije bilo primjereno, kao i potpuno nepotrebnu sumnjičavost oko toga gdje sam bila i šta sam radila taj dan. Napominjem da smo se vidjeli samo dva puta i da sam se ponašala potpuno normalno i korektno. Možda je imao ranija loša iskustva, ali prijeka narav i nesigurnost - eto potencijalnog nasilnika u vezi. To je nešto što vama muškima i ne pada na pamet, ali nama ženama je vrlo bitno. On i dan danas, pretpostavljam, misli da je on previše dobar, a da su ženski kriteriji previsoki.
Iako je ovo samo jedan anegdotalni primjer i nije dokaz za sve moguće situacije, želim samo da skrenem pažnju da uvijek postoji neki razlog zašto je muškarac odbijen. Nikako nije zato što ste "previše dobri".

Sladja

pre 6 godina

@Blake, U kom ti delu Srbije zivis, ako si uopste u Srbiji. Evo ja sam u Beogradu, dosta sam drustvena imam bas dosta poznanika i nijedna drugarica\poznanica niti zene od drugara nemaju iskustva tipa - skupa kola, brodovi (!!!????), jahte, separei... Ako si iz estradnog sveta, onda je to drugo, nemoj da mesas s tim normalne ljude i zene koji idu na posao, odu ponekad u bioskop, prosetaju nekim kejom i eventualno, ne svi i ne svake godine, odu 10 dana negde na more... Ja mislim da si ti te devojke ili izmastao, ili citas o njima u casopisima ili ih zamisljas po nekim splavovima, ali mi je tesko da poverujem da su one okruzenje normalnih ljudi i da zaista neko normalan licno poznaje takve krugove. To su krugovi Farme i Granda... Ako je, pak, to sto kazes zaista tacno, onda moras da se okruzis drugacijim ljudima pa ce ti i iskustva bila drugacija, zar ne? :)

N

pre 6 godina

Nekad je neko divan i dobar, čak i objektivno gledano lepog izgleda, ali ti lično ne osetiš seksualnu privlačnost. Neki ljudi su strastveniji a nekima taj seksualni aspekt veze nije toliko bitan. I shvatite, niko nije kriv ili bolji ili lošiji zbog toga. Jednostavno se ljudi pronađu ili ne.

Budite jake

pre 6 godina

Ne slušajte ovakve savete koji kažu da spustite kriterijume, da se naviknete na tuđe mane. Zašto biste !? Ako u nečemu osoba treba da uživa to je ljubav, ili seks, šta god da želite od veze u nekom periodu, to je vaš izbor, vaša želja, vaš život. Ovi saveti polaze sa tačke gledišta da je najvažnije ispuniti formalnost da se bude u vezi i "da se ne ostane sam". Pa to je rezon generacije naših baba !
U takvom rezonovanju je "dobro" odustati od svojih želja, sniziti kriterijum, ubediti sebe da nešto "i nije toliko loše, može da prođe". Gadi mi se to, i pomisao na to, i kada vidim da je neko sa takvim rezonom u vezi. Tužno je, stalno mislim mogla/mogao je bolje.

Dusan Savic

pre 6 godina

Dobrih muskaraca ima svugde na ulici, u prevozu , u crkvi , marketu gde god pogledaTE. Isto tako ima i dobrih devojaka čak ih je i većina, samo nažalost slepi smo ispred očiju da to vidimo. Napadnuti modom ivestima kako koje je pogayala yadnjicu ili grudi to su najbitnije vesti mladi gledaju pa tako očekuju i od svojih devojaka. Nikad mi to nije jasno uvek gledam u devojku kakva je osoba, jer sutra može da bude moja suptuga i majka moje dece a svakako ne bih voleo da to bude neka starleta kao Soraja i ostale. Šta ta može da nauči decu.

Janko

pre 6 godina

Sve i da necu da se slozim moram. Bas citam komentar od Sonje i kazem neverovatno. Zena je napisala da nije pusac, da ne pije, da voli sex, da voli da cita. Znaci to je sve pohvalno. Valjda bi svako trebao da zeli takvu devojku. Ali eto ona nekim cudom dobi vise minusa. Zato sto je napisala da zeli muskarca koji kao ona ne pusi , ne pije , ne igra igrice??? I time je ubola sustinu jer je opisala 90% mladih muskaraca u Srbiji. Kod nas 90% muskaraca ili pusi ili pije i preko 80% igra igrice. Znaci devojka koja ne pusi ne pije je pozeljna ali je nepozeljno ako ona trazi da decko ne pusi i ne pije i ne igra igrice. Zato sto takvih skoro da nema. Nekada je biti dobar decko znacilo i decka koji ne pusi ne pije nema neke poroke. A danas se ove " dobrice" lese od alkohola i u ustima im se oseca smrad cigara. Sve je Sonja u pravu.Danas je tesko naci decka da ne pije i ne pusi, a kamoli traziti da ima neke posebne kvalitete. A momci pricaju o nekim prevelikim zenskim ocekivanjima.

Tamara

pre 6 godina

Ajde ovako. U braku sam 8 godina plus 5 godina veze sa njim. Dok nisam usla u vezu sa svojim muzem , imala sam utisak da zaista ne znam da li uopste postoji muskarac za mene. Imala sam tri veze pre muza, a u okruzenju sam imala dosta uvida u tudje veze , i u vecini slucajeva tudji momci mi se uopste nisu dopadali u smislu da nikada ne bi mogla biti sa njima ( ne da su ono lose osobe). Sad sa ove distance znam u cemu je problem. Uglavnom u tome sto momci kasnije sazrevaju od devojaka i sto su u sustini veoma jednostavni , da ne kazem povrsni sto zene ume da nervira. Ima dobrih momaka ali se vidi da nisu zreli( narocito u 20tim). Samo kad se setim bivseg decka koji je zaista bio dobrica ali toliko je voleo da igra igrice na racunaru i nikada nije znao drustvu da kaze ne. A meni je trebao neko ko je lud za mnom( normalno za 20te godine) , kome sam ja najvaznija- a ne glupe igrice. Pa npr decko od drugarice - sasvim dobar ali pomalo glup, konzervativan nacin razmisljanja, bez vece strasti( secam se iz prica drugarice a i to je bio moj utisak od pocetka) . Onda decko moje seste, ona genije a on tako obican , nema stav, nema petlju, naravno ostavila ga a on posle kukao kako su zene kucke. Rodjaka - ona sa 26 zrela , jaka on sa 27 nezreo, ne razmislja iako generalno ok decko ali NEZREO, nece da se odvoji od roditelja. To je sustina. Momci su kod nas najcesce do 30 i neke veoma nezreli i iako ih ima dobrih prosto nije dovoljno biti samo dobar. Potrebno je imati sijaset drugih kvaliteta koji odgovaraju devojci. Dobar ne znaci u sustinu nista ako ste razlicitog nivoa inteligencije, razlicitog nacina razmisljanja, razlicitog obrazovanja i vaspitanja. Razlicite duhovnosti i seksualnosti. A momci jos kasne za devojkama u zrelosti i onda kada se sve razlike posloze, nije ni cudo da devojke sve vise nalaze partnere u svojim 30 tim kada su i momci vec malo zreliji. Zato je puno momaka u 20 tim koji nemaju devojke i koji se osecaju lose. A devojke ipak nisu krive za to.

Bojana

pre 6 godina

@ jasim
Serija sex i grad traje pola sata. Ne nekoliko sati koliko vi muskarci kada sednete za racunar ne znate da se odvojite od igrica. Takodje, zene ce ukoliko imaju precih obaveza tu seriju odloziti za drugi dan a poznajem mali milion muskaraca koji odlazu da dete odvedu na sport, pa i kod lekara dok ne zavrse igricu. Ili kazu zeni ajde ti odvezi dete jer ja igram igricu. Mislim strasno. Dodju s posla i odmah za komp da igraju igrice. To je zavisnost i neka vrsta autisticnog ponasanja jer vas ne zanima niko i nista dok ne odigrate svoje. Ja sam se zbog toga i razvela jer je preslo sve moguce granice normalnog hobija. Potpuna istina: u 4 mesecu trudnoce sam prokrvarila i dosla do njega u drugu sobu koji je sedeo u stolici i igrao igricu i on mi je rekao da sacekam malo da zavrsi prvo to svoje. WTF??? Moj primer je ekstreman ali i kod drugih zena to ide u granice nenormalnog, jer sve mora da ceka dok oni ne izigraju svoje- i zena i deca i bolesni. Uzas. Nije ni cudo sto su zene toliko omrzle igrice jer ocigledno momci nemaju mere. Preko 80% drugarica se zali na to kod svojih momaka ili muzeva.Cak i sex odbijaju jer bi radije da igraju igrice.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Samo da javim da cu uskoro biti odbijen zato sto sam previse dobar i fin (po ko zna koji put pa zato i unapred znam...) Ove price kako nema finih i normalnih mogu da okace macki o rep zato sto znam dosta drugova koji su za primer momci pa ne mogu da nadju devojku zbog njihovih nerealnih ocekivanja( mislim na devojke). I ne, niko pa ni ja ne jurimo napucane "ribe" vec sasvim normalne devojke...

Nn lice

pre 6 godina

Evo kao dobar muškarac da odgovorim u slučaju da neka devojka čita ovo... Uopšte se ne radi o tome da vi prve pridete, preuzmete inicijativu ili slično... Ono što mnoge muškarce odbija jeste što posle prvog kontakta glumite neku nezainteresovanost, nadmenost i slično, valjda mislite da tako sebi di¿ete cenu, ili hoćete da oroverite koliko je tom muškarcu stalo do vas, a to je slučaj čak i kada vam se muškarac koji vam je prišao dopada...

Igor

pre 6 godina

Koliko devojaka znam koje su se istripovale da su "institucija"... Neke cak i javno izjavljuju to... Odbijaju likove koji su momcine ( obrazovani, pametni, lepo izgledaju, vredni) jer u tom momentu nisu bas dobrostojeci, a tek treba da stvaraju. To su ljudi 28-30 godina.

erazmo beogradski

pre 6 godina

Nisu nestali - ali su omatorili i nemaju naslednike - jer nisu bili "sposobni" da budu "uspešni" od 90-tih na ovamo...Njihovi kvaliteti su 90-tih najednom postali teške mane - pa i u očima žena koje su ih okruživale.Tako da nemam mesta kukanju - evolucija je učinila svoje - i današnji muškarci su produkt ženskih zahteva i uslova koje su iste postavile i još uvek postavljaju pred njih. Kad budu zaista htele nešto drugačije - kriterijumi će se promeniti - a sa njima i ponašanje muškaraca... :/

Tanja

pre 6 godina

Mnogi mešaju pojmove. Dobar i tunjav nije isto. Muškarac pre svega treba da bude muškarac.
@kraljica: meni se desila identična situacija, samo jedan izlazak, čovek je bio toliko nadrndan, izdirao se na konobare, meni se obraćao naredbodavnim tonom - da nije tragično, bilo bi komično. Naravno da drugu priliku nije dobio.

Muškarac treba da bude čvrst, da ženi daje osćaj sigurnosti i oslonca, ali to ne znači da treba da bude agresivan. A ni tunjav.

Anja

pre 6 godina

@ kraljica
Bravo. Muskarci uglavnom nemaju pojma sta sve zene vide izmedju redova, nemaju pojma sta sve zene primete a na sta oni sami ne obracaju paznju .I onda misle da su odbijeni zato sto zene imaju previse velika ocekivanja a ne zato sto su ispoljili neko ponasanje koje se toj zeni nije svideo, iskazali neki stav koji joj se ne svidja i sl. Eto dacu primer. Na jednom sastanku pre par godina ( sad sam u ozbiljnoj vezi) sedim sa jednim deckom i dogovaramo se za bioskop. Decko mi je bio simpatican ali sve je suvise bilo rano jer smo se znali par dana. I samo odjednom on rece " dobro da nisi od onih koje lude za serijom sex i grad " jer ja takve devojke ne podnosim. Prvo ja ni jednom recju nisam rekla da ne volim tu seriju( izgleda da sam mu delovala mirno i fino) drugo totalno su mi antipaticni momci koji nekog osudjuju jer gleda neku seriju. To me asocira na ne bas visok nivo inteligencije, na zatucanost, jer zaboga mozda neko ko voli tu seriju je voli jer mu je to samo zabava a kao osoba je romantican i sasvim normalan. Ali to dokazati takvim momcima je nemoguce jer su iskompleksirani. Nisam mu se vise javila ali sam cula da me olajava " kakve su danas devojke nemoguce cak i kada izgledaju fino ". Ili drugi neki decko. Ja pricam o knjigama, sta sam citala a on kaze da voli samo da igra igrice. Ako postoji nesto sto me ( pored zatucanosti i gluposti) odbija od muskarca to je igranje igrica. Mislim ako ti sa 28 i dalje par sati dnevno trosis na takve gluposti i nemas zanimljiviji hobi onda si ti brate nezreo i tesko da ces u braku da se ponasas odgovorno. Eto priznajem - to je jedna od stvari koje me odmah odbiju kod muskarca, tu nemam razumevanja. Imam brata i znam ( bez obzira koliko ga volim) koliko je to igranje igrica debilno i koliko ga odvlaci od vaznijih stvari u zivotu. I cim cujem da decko igra igrice ja to automatski odbijam.I da, odbijala sam pusace i one koji piju, jer ja to ne radim. Znaci zatucani, glupi, pusaci, alkosi, oni koji igraju igrice nikada nisu kod mene imali prodju. Mozes biti dobar ko lebac ali sa tim opisom kod mene nemas prodju.

Dusica

pre 6 godina

@ i neka sam joj promakao
Pa ti nadji neku koja ne voli tu seriju ali koja zivi tu seriju ali dobro se skriva. Kaze moja poznanica skoro kada sam rekla da gledam tu seriju kako mogu da gledam tu pokvarenu seriju, a ona sama izlazi sa ozenjenim tipom. Aha , a pokvarena sam ja i ta serija a ona je nevinasce, jel tako??? E pa super , ti zaobilazi nas normalne koje iskreno pisemo i govorimo sta nam se svidja a sta ne, i ne prilagodjavamo svoj ukus tome da se nekome svidjimo, i nadji neku " finu" koja se zgrazava na tu seriju a koja ce da ti radi svasta iza ledja. I kako onda ne reci da ste glupi i povrsni kada cenite lazne osobe, lazni moral , vamo u samoci masturbirate na porno zvezde a kao zgrazavate se na seksualnu slobodu zena iz pomenute serije. E to je ono o cemu pisu zene iz komentara, to sto ste vi mozda dobar decko ne znaci da niste zatucani, da ste povrsni, glupi, licemerni. Sta ce nam onda takva " dobricina"???

csc

pre 6 godina

Muškarac koji treba ženama mora da bude, pre svega, prokleto inteligentan. Kad to ima, umeće da razume šta mu govore, umeće da nasluti šta im treba i da nađe način da im to i pruži...a umeće i da zaradi novac. Ako je mlad i trenutno nema - imaće. Dolazi vreme kada će samo super-inteligentni imati budućnost. A i dobar je materijal za oca - deca će verovatno naslediti i nešto genetskih predispozicija za visoku inteligenciju od njega. Dobrota je relativna. Dobar prema svima je budala. Dobar prema svojoj ženi/devojci je ono što se traži, za ostale neka brinu ti ostali.

Sneza

pre 6 godina

@ tamara
Potpuno se slazem. I u principu veoma je neodredjeno i nejasno sta se podrazumeva pod dobar decko. Mnogi sebe tako ocenjuju a nisu to..Uz to poenta je i da je neko dobar decko , to samo po sebi ne znaci nista. Kako si vec napisala vazan je nacin razmisljanja, nivo inteligencije, vaspitanje. Tako npr neko iz neke tradicionalnije porodice , ko ima ( za danasnje vreme) veoma rigidne stavove o ulozi zene u porodici ( pa i da je opravdano osamariti zenu) moze misliti o sebi da je dobar decko jer je vredan radan posten ali prosto takvi stavovi o zenama sigurno govore o tome da nije bas dobra prilika za jednu normalnu zenu. Ili npr decko vredan dobar posten ali priglup, povodljiv, neobrazovan- tesko moze da imponuje nekoj finoj devojci. I nije rec samo o dobrim momcima, ima i zaista dobrih devojaka ali bez nekih drugih kvaliteta- tek su one u problemu. Imam komsinicu bas taj tip osobe. Ona je prava dobrica, jako postena, vredna iskrena ali prosta , neobrazovana, pomalo priglupa kada su u pitanju procene. I kako sad ona takva kakva je da pravilno proceni kakav je neko muskarac, ko joj odgovara. Tako je i sa obicnim dobrim momcima, ne znaju da odaberu za sebe sta im treba.

Paor of love

pre 6 godina

@ Budite jake Slazem se sa tobom kad kazes da ne treba biti po svaku cenu u vezi. Smisao je da budes sa nekim ko ti se svidja i s kim ti je lepo, a ne neko ko ti se ne svidja fizicki ili neko sa kim nemas o cemu da pricas i zbog cijih stavova i osobina trebas potpuno da se promenis da biste mogli da funkcionisete. Problem je samo u tome kakvi su ti kriterijumi i ko ih postavlja. Poznajem nekoliko devojaka i zena koje imaju oko 30 g., i vec dugo nisu u vezi. Sve su sasvim OK devojke i kao osobe i u fizickom smislu, ali nijedna se nicim posebno ne izdvaja da bi mogla da postavlja neke visoke standarde pri izboru muskarca za vezu. A one UPRAVO to rade - jednostavno, svakom muskarcu nalaze manu i svakom imaju nesto da zamere, nijedan nije dovoljno dobar i svi im postanu drugari! Pritom, ponavljam, devojke o kojima pricam nisu neke "nafurane", nego fine i pristojne devojke prosecnog izgleda, sa kojima covek ima o cemu da prica, i koje odbijaju iste takve momke. Sustina mog komentara je u tome da treba imati kriterijume ali treba i realno sagledati sebe i svoje kvalitete. Previse vremena prolazi u samoci dok cekamo idealnu ili idealnog...

Mhmm,brej,indijanac

pre 6 godina

Imam 32g uskoro 33...vredan sam,posten,iskren,uvek sam postovao zene,pruzao im paznju,znao sam da saslusam,nisam namcor,druzeljubiv sam,zivim normalno,solidna plata....al eto nisam namazan,kvaran,tvrd...pa me sve otkace brzo..zato i kazu da nema dobrih momaka..jer ih i ne zele..

Anja

pre 6 godina

@ nekome bezvredna...
Da je pusenje , alkoholisanje pa i igranje igrica stetno to je dokazano. Da je serija sex i grad stetna za to nema dokaza. Najsmesnije i najjadnije je kada momci koji daju lose stavove o toj seriji na nekim temama govore o tome kako je normalno da musko vara zensko ali ne i obrnuto, kada traze nevinu a da je ipak iskusna , koji smatraju da momak treba da ima sto vise devojaka a devojka jako malo momaka. Prosto , muskarac kome jako smeta ta serija, ima odredjen nacin razmisljanja koji je po svemu sudeci zatucan ili prosto nije dovoljno inteligentan da shvati sustinu serije. A sta ce mi onda neko ko je povrsan ili glup kad ne moze da skonta obicnu seriju. Ok je da se nekome svidja ili ne svidja serija ali kada nekom decku toliko jako smeta ta serija onda je jasno o kakvom se muskarcu radi. Inace imam par drugarica kojima se ta serija ne svidja, jer im je " razvratna" a one ne staju koliko menjaju momke i koliko varaju. Ali eto serija im je navodno razvratna. A imam kumu koja se udala za svog prvog a obozava tu seriju jer je duhovita. Hteli vi to da priznate ili ne , ali momci kojima je ova serija toliko odbojna definitno je ili glup- neobrazovan , iskompleksiran( jer mu se ne svidja da zena sme da ima pravo izbora) ili zatucan. Potpuno pogresno shvatanje jedne serije. Inace ne podnosim soping, ne menjam momke, verna sam, ne pratim modu a ipak volim tu seriju jer je za moj pojam vrcava , puna humora, i romanticna.

alexis

pre 6 godina

Pa sve mi kao zelimo pristojnog i kulturnog momka/muskarca,koji nam je bar prijatnog izgleda,slicnih godina,koji ima kapacitete da bude relativno uspesan(plata 20%preko proseka,nikakvi milioni),i da imamo slicna interesovanja i planove za buducnost. To u teoriji sve mi zelimo jer znamo da ce nam uz takvog,naravno ako i mi to isto njemu nudimo,zivot biti siguran i stabilan. ALI, ne zele sve zene siguran i stabilan zivot,neke zele i strast i vatromet i da se igraju vatrom. I ne zale se da nema tih dobrih momaka,vec jednostavno znaju da to nije ono sto zele. Nekima od nas je jasno da cemo sto se kaze ostati same,ali nije svima poenta zivota upariti se sa nekim posto poto i produziti vrstu. Usamljenost i osecaj da nisi sa pravom osobom za tebe, ne moze da ti zameni i nadoknadi neki dobar momak,koliko god on bio divan i stabilan.

Marina

pre 6 godina

Svaka cast Anja. Sve si objasnila.
Znate sta mi je jos interesantno. Cesto citam komentare ali retko komentarisem. Na ovim komentarima nailazim na dosta zanimljivih zapazanja, stavova kod zenskog dela komentatora. Britak i jasan nacin izrazavanja, tacno gadjaju u metu.Znaju i da dobro odgovore na komentar, jer idu u dubinu. Muski samo nastoje da namerno pogresno razumeju nesto kako bi im zamerili na necemu ali nema konstruktivne kritike. Zena ce muskarcu dati plus na komentar ako on da neko zanimljivo zapazanje pa cak i da se ne slaze u potpunosti sa njim a muskarci ce zeni dati minus cak i kada je ona 100% u pravu a narocito ako su se pronasli u negativnom opisu.

pu pu pu

pre 6 godina

Niko nece da bude sa onim casnim curama koje misle da su kul ako se ludiraju i daju se svima redom. Posle se kao uozbilje glume finocu - ali kasno.

Pored tih ludesara svaka cast normalnim devojkama.

marko

pre 6 godina

Evo kako to ide sa dobrim muškarcima, bar je tako kod mene bilo a znam mnoge slučajeve.
1. Dobri su, ponašaju se normalno, najčešće imaju manire, poštuju devojke, džentlmeni su.
2. Devojke ih odmah stave u frend zonu, odbijaju ih dok se oni trude. Ismevaju ih. Gube samopouzdanje i povlače se u sebe.
3. Shvataju da od dobrote nema ništa i da treba da se ponašaju sasvim drugačije tj. da budu loši momci.
4. Imaju više uspeha sa devojkama.
Na dobre momke ne obraćate pažnju, zato ih je sve manje.

sanja

pre 6 godina

Kao sto neko rece, kako se povecava broj kilavih i nesposobnih muskaraca, jos brze i vise se povecavaju prohtevi u odabiru od strane zena. Logicna posledica toga su totalno poremeceni m/z odnosi.

druga strana priče?

pre 6 godina

"i današnji muškarci su produkt ženskih zahteva i uslova koje su iste postavile i još uvek postavljaju pred njih. Kad budu zaista htele nešto drugačije - kriterijumi će se promeniti - a sa njima i ponašanje muškaraca... "
erazmo@

Je li slično i sa ženama, otkud su neke od njih, po Vašem mišljenju, ovakve?

Mislim da ne tako retko ovde imamo komentare nekih muškaraca da je žena "Dobra!", ako je istakla svoje telo u prvi plan, a reč dobra je ranije pretežno označavalo druge stvari, skup nekih drugih (nefizičkih) kvaliteta?
Zar nisu samo juče neki muškarci izjavili da bi ženili izvesnu voditeljku maltene s a m o na osnovu fizičkog izgleda (zar je nevažno kakva je osoba?), a neki drugi su pak samo komentarisali njen fizički izgled (neki čak i na vulgaran, neuzdržan način)...?

Mislite li da devojke i žene ne čitaju te komentare, da vas ne posmatraju u društvu i različitim situacijama kako se ponašate; da ne uče i ne zaključuju i ne stvaraju obrasce ponašanja i iz toga?

Možda bi svako pojedinačno (od onih odraslih) trebalo da razmišlja prvenstveno o sopstvenoj društvenoj odgovornosti? Zaista mislim da nije za džabe rečeno da onako kako muškarac tretira žene (supruge, majke, ćerke) drugih muškaraca, tako će neko drugi (ili neki drugi muškarci) tretirati njegove (koliko je meni poznato, tako nešto stoji u verskim izvorima, a Bog zna najbolje (i to kako je u konkretnim slučajevima - svakome od nas)).

Anja

pre 6 godina

@ pixel
Nisi dobro procitao komentar. Ja sam bila na sastanku sa deckom i dogovarali se za bioskop na neki film a on je onda samo odjednom rekao " dobro da nisi od onih koje vole seriju sex i grad jer ja takve ne podnosim". Znaci decko je prvi dao svoju generalizaciju, pokazao kako pogresno percipira i stvarnost i devojke. Kada je to rekao iz njega je jasno izvirivao bes na devojke koje gledaju tu seriju.Iz njegovog stava i tona koji je rekao tu recenicu sve se moglo jasno sagledati.
A za ove sto igraju igrice po par sati, zaista nemam komentar. Razumem ponekad, 15-20 min kao razbibrigu ali par sati dnevno - to nikako nije normalno. Iz blizeg okruzenje imam prilike da vidim kako muskarci zbog igrica zanemaruju porodicu , decu i zenu i zaista mi ne treba trut i lenjivac..A ti kad pises o igricama govoris kao o nekom visokointelektualnom hobiju. Varas se . 90% momaka koji igraju igrice igraju neke debilaste igrice na nivou deteta od 7-8 godina a ne neke intelektualne igrice. To je cinjenica. Onda je i normalno da mi ne trebaju tako nezrele osobe. Razumem da neko cita, planinari, ide na sport,ali igranjem igrica osoba se osamljuje, gleda samo na sebe , gubi pojam o vremenu, zbog navucenosti izbegava druge obaveze.

Swedenonline

pre 6 godina

Samo je najbolje dovoljno dobro! Nekom se posrećilo nekom ne da se ostvari. Bolje i sam nego sa nečim što će stvoriti iritaciju i raskid. Posebno ako se deca upletu u priču. Previše dece živi bez oba roditelja i ta sigurnost je neprocenjiva.

Sonja

pre 6 godina

@ anja
Hahha. Ti si identicna ja. Ne pusim, ne pijem, cak ni ne psujem. Jedini porok mi je, ako je to porok:) sex, obozavam sex. Zato nikada nisam bila sa deckom koji je pusac , koji voli da popije. Ne podnosim ukus piva ni cigareta dok se ljubim , jednom sam povratila nekom decku u usta koliko mi je to odvratno. Takodje cim cujem da decko igra igrice mene to odmah odbije, ne zelim sa njim. Zatucane stavove ne podnosim.
E sad naci decka u Srbiji da ne pije , ne pusi, ne igra igrice i nije zatucan , to je vec preveliki kriterijum , tako da ja vec 3 godine nemam decka. E sad da li previse trazim??? Jer meni je zaista muka od ukusa cigareta i alkohola dok se ljubim a i ne pada mi ni na pamet da budem za nekim ko ce radije da igra igrice na kompu nego da drzi svoje ruke na meni. Pa sad vi vidite da li ja imam prevelika ocekivanja ili trazim nekog ko je slican meni.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

@Nn lice Sve si rekao, kada pocnu da glume nezainteresovanost onda ja pocinjem da se hladim i odustanem jer necu da postanem naporan i debil. Ako im je to cilj da vide dali je nekome stalo mora da su te doticne jako jako glupe... Pre cu da krenem dalje i da pokusam sa sledecom nego da mi posalje policiju zbog uznemiravanje. Zene vole opasne i lepe momke i to je to. Nr krivim ih uopste i ni malo nije mi krivo, svako kroji svoju sudbinu i svako ima kriterijume pa i ja.

marko

pre 6 godina

Interesenatno kako kriterijumi nestaju ako je u pitanju stranac, tj kada nije Srbin. Najjače je kada kazu, " svidja im se jer je duhovit a ne razumeju ni reč nemačkog ili francuskog". Pritom, izgleda pet puta gore od svog sugradjanina koga ne zele ni da pogledaju. Dakle, u kom čuču grmi zec?

Nadja

pre 6 godina

@ Bojana Uzasno je to sto ste doziveli. I slazem se , danas momci nemaju mere u tome. Zapostavljaju vazne stvari . U tome se razlikuju od zena koje ce uvek gledanje serije ili citanje ostaviti po strani zbog vaznije stvari. Velika razlika izmedju ponasanja muskaraca i zena .
@ Nekome mozda bezvredna stvar drugome dijamant Ja sam nevinost izgubila u 23 godini i to sa svojim prvim deckom koji je sad i moj suprug. Verna sam, odanost i vernost vrednujem najvise u zivitu, da prevarim samu bih sebe izneverila. A bas volim seriju sex i grad jer je zabavna, zanimljivih dijaloga. Meni je prosto neverovatno da bi velika vecina muskaraca pre odabrala neku koja ne voli tu seriju a upitne je moralnosti nego neku nevinu a voli tu seriju. Pitam se da li je to moguce? Toliki nedostatak zdravog razuma. I sta vam to znaci hocete drugaciji izbor??? Da je sve kako vi hocete i da ne gleda tu seriju. I mislite da je to garancija da ce vam biti dobra zena ??? Nrverovatno.

"ja sam najlepsa i najbolja na svetu"

pre 6 godina

Ne slušajte ovakve savete koji kažu da spustite kriterijume, da se naviknete na tuđe mane. Zašto biste !? Ako u nečemu osoba treba da uživa to je ljubav, ili seks, šta god da želite od veze u nekom periodu, to je vaš izbor, vaša želja, vaš život. Ovi saveti polaze sa tačke gledišta da je najvažnije ispuniti formalnost da se bude u vezi i "da se ne ostane sam". Pa to je rezon generacije naših baba !
U takvom rezonovanju je "dobro" odustati od svojih želja, sniziti kriterijum, ubediti sebe da nešto "i nije toliko loše, može da prođe". Gadi mi se to, i pomisao na to, i kada vidim da je neko sa takvim rezonom u vezi. Tužno je, stalno mislim mogla/mogao je bolje.
(Budite jake, 4. avgust 2017 08:30)

Keri Bredso, Sanja Marinkovic, Zoranaaaah, Iva Strljic.., koja si od njih cetiri? Tesko ces ti naci nekoga da te isprati tako ultra uspesnu i sega mega ostvarenu. Nemoguca misija, BRE ( na srecu ).

Da pojasnim

pre 6 godina

@jasim - evo ja cu ti objasnit, igranje igrica se obicno svodi na svakodnevno igranje igrica po vise sati i navucen si na igricu. Pa cim dodjes s posla sednes da igras igricu i igras do duboko u noc, eventualno nesto jedes. Ne znama nijednu ozbiljnu zenu koja zanemaruje kucu, decu, hranu, nabavku, higijenu zbog serija. Ako nesto drugo i uradis uradis preko one stvari, otaljas da bi sto pre seo za komp. Serija se gleda kad sve sredis, kad smestis decu u krevet pa ako ti ostane vremena, idealno nesto ok i sa partnerom. (ne pricamo o babama koje su u penziji i po ceo dan gledaju spanske serije). Muskarca navucenog na igrice na gore opisan nacin poznajem, ne jednog nego dvojicu. To je grozno. Nadam se da ti je sad jasnije :)

Играте и ви игрице, и те како!!!

pre 6 godina

Тако је. Не смемо баш ништа да имамо у свом животу што волимо и у чему уживамо, осим вас.

Важи.

Играм игрице сат-два дневно да смирим живце. Неки људи (и жене) у ту сврху користе дрогу и алкохол, а неке коментаторке као што видимо у ту сврху користе секс.

У игрици мушкарац може да ради ствари које зна да у стварности неће моћи никада, а неке би можда и могао да ради у стварности - али не жели јер је опасно по живот.

Од летења свемирским бродом, преко вожње тенка, бацања магије, зидања градова, управљања војском и освајања, па до снајперисања и борбе прса-у-прса на ратишту - то су све ствари које мушкарцима дају преко потребан осећај моћи - осећај који у данашње време масовно не могу да осете са вама женама јер сте толико непријатне, тешке и захтевне.

И поносите се тиме.

Ја лично највише волим платформске игрице са загонеткама. Управо сам ових дана открио дивну игрицу финске производње која се зове Trine и потпуно је генијална.

У тој игрици мора да се користи мозак, за разлику од игрица које ви масовно играте где се узгаја стока и сади парадајз на фарми - што не пробате то у стварности? није опасно као вожња тенка и снајперисање - или се ређају по три драгуља исте боје па нестану.

Према томе, немојте толико да мрзите наше играње игрица - има и вас гомила које се тиме бавите.

Посебан поздрав за коментаторку која је рекла да све жене траже мушкарца са платом 20% изнад просека.

Тиме си рекла све и о себи и о женама уопште.

Jašim

pre 6 godina

Pošto vidim da ženama veoma smeta kad muškarac igra igrice, a sasvim je kul i ok da se gledaju serije, molio bih neku da objasni razliku između trošenja vremena u gledanju serija (bilo koje serije, nebitno) i u igranju igrica. Da vidimo kako to izgleda iz ženskog ugla. Ovako deluje da je ovaj "hobi" jedno divno, bajno, veličanstveno, visokokvalitetno iskustvo a igrice su: fuj, bljak, užas, kako si tako nezreo, povraća mi se iskustvo.

Samo da napomenem da ne podržavam svakodnevno igranje igrica, ali takođe mi je nezamislivo da devojka provede par sati dnevno gledajući tv. Jer je to ista glupost, samo je ciljna grupa druga.

samokazem

pre 6 godina

Mozda ova dva poslednja razloga jesu tacna. Kad si nersapolozen tesko ti je da se nateras da izlazis i ok zene jesu generalno stidljivije kad je rec o prilazenju. Ovo o kriterijumima i kao nekoj slici zamisljenog muskarca od koje ne odustajemo je potpuna glupost. Smislili su je muskarci i najvise je potezu oni isti i to oni koji su bas ogorceni, da bi opravdali cinjenicu da nemaju devojke/zene. kao nije do njih nego su one lude pa su zamislile sa 13 kako ce da izgleda pa sad tumaraju trazeci ga :D :D. Potpuno blesavo.

zainteresovan

pre 6 godina

Pre svega pozdrav svima. Odgovore na sva ova pitanja trebalo bi da daju dame ( 35+), koje su još uvek same i nezavisne ali iskreno ako može, pa onda da im mi ukažemo šta treba da gledaju kada vide normalno vaspitanog i sa klasičnim manirima tipa ( dečka, coveka) . Neka kažu šta njih koči da finog coveka provuku ka sebi, a mi ćemo im reći gde i ako trese.

enough

pre 6 godina

@kraljica

Da, ali... zavisi šta osoba smatra dobrim (poželjnim) - to nije univerzalno i razlikuje se od jednog tipa ličnosti, do drugog...? Npr., kada dve ili više majki ocenjuje ponašanje izvesnog deteta, pa jedna misli da je smotano ili "tunjavo" (koliko god da ne volim taj izraz), a druga za isto to dete misli da je fino, uzdržano, lepo vaspitano? Kasnije u životu se isto, verujem, može dešavati starijim osobama i što su veće te razlike u ponašanju i vladanju pojedinca (u odnosu na ono na šta su drugi neki navikli, šta smatraju normalnim/ uobičajenim), ta osoba će eventualno biti sve više neshvaćena, u nemogućnosti da se uklopi (bez da se drastičnije menja, što ne kažem da je uvek dobro) i sl. (pogotovo u nekom kratkom vremenskom periodu), ali će zato u nekom drugom društvenom okruženju (onih sličnih mu/ joj) ta osoba funkcionisati kao svoj (ili svoja) na svome...?

Uporedila bih ovo sa onim što u književnosti predstavlja horizont očekivanja...

pixel

pre 6 godina

(Anja, 4. avgust 2017 15:53)

Navedi mi te "intelektualne igrice", nije da ih nema, ima ih milion, ali bih voleo da mi navedes cisto da vidim da li si upucena ili pises napamet. Da li ti citas neku knjigu 15-20 min dnevno? Da li vecina koja voli da cita knjige, cita u osami ili u drustvu? Da li ribolovac peca iskljucivo u drustvu? Biciklisti voze iskljucivo u drustvu, itd...? Jedino sto sam ja primetio iz oba tvoja komentara je da si ti iskljuciva i sklona generalizaciji, a mene recimo to odbija, ali bih ti ipak dao sansu. Nisu svi trutovi oni koji igraju igre, to je poenta cele price, i nikako nisu glupi.

Sale

pre 6 godina

Temelj zdravog i sigurnog muskarca su:
1. Bez fizickog i psihickog maltretiranja.
2. Bez opsesivne patoloske ljubomore.
3. Da supruga ima punopravno ucestvovanje u donosenju odluka i podjednak tretmak prilikom dogovora sa partnerom.
4. Tolerancija.
5. Smirenost u teskim trenucima kao i da postavi ledja kada je tesko partneru.

A ovo harizma, strastvenost, duhovitost...to ostavljam ljubiteljima ljubavnih romana, jer kad budete sreli osobe sa gore navedenim osobinama odnosno nedostatkom pojedinih osobina, koji su kljuc za cvrst temelj porodice, videcete da vam veca plata supruga od 20% nece biti ni na kraj pameti. A ovo ne pisem napamet, jer mi je otac rodjeni upravo nije ovakav kakvim ja kao muskarac zelim da se neko ponasa prema zenskoj osobi.

Lidbo

pre 6 godina

Normalno da su nestali (sa radara) , sada se traži fizički izgled tj što bolji frajer i što samouvereniji a to znači bole ga brige za sve.

Zozefina

pre 6 godina

@csc

Apsolutno si u pravu. Uvek su me privlacili inteligentni momci.
Nikad nisam razumela ove nabildovane, nabedjene, nafrizirane a u glavi corba. Privlaci me konstruktivan razgovor, mnostvo zajednickih tema, razmena iskustava....
Neopisivo mi je sexi kada mi muskarac prica o necemu sto ne znam, kada mi prosiri vidike i natera me da razmisljam.
Verujte mi nisam ni zatucana (kako kazu u nekim komentarima, baaaas naprotiv) ni mala, a umem i mozak da koristim.

Kada vidim da je momak inteligentan, radoznao, a pritom ima harizmu i stav- pa sta vise da pozelim?
Znam jednog takvog....

nekome bezvredna, odbačena stvar, drugome dijamant?

pre 6 godina

Anja@

U redu je da kažeš da odbijaš muškarce koji igraju igrice, puše ili imaju neku drugu osobinu za koju misliš da je (zaista) štetna i da ih po tom osnovu "diskvalifikuješ", ali zar zaista misliš da nije u redu ako ti neko kaže da ne voli da devojka gleda pomenutu seriju i slične, jer on to smatra štetnim (vidi ozbiljnije posledice toga)? I onda tu osobu samopouzdano (?) nazoveš "zatucanom"?
Hoću reći, to je samo tvoje (ljudsko) mišljenje o njemu (koga si površno upoznala?) na osnovu te jedne stvari koju je spomenuo (možda je i izbor reči bio pogrešan, ali ljudski je grešiti)... Ali... ni manje ni više nego "zatucan"?


Evo, npr. ja sam žensko i delim mišljenje da je ta serija štetna po onoga ko je gleda (u kojoj meri, to je možda pitanje i nekih drugih faktora, ali sasvim bezazlena - nd bih rekla)... Ko zna... možda bi meni društvo toga koga si odbila prijalo, možda bi meni bio zanimljiv, a ne "zatucan"...

pixel

pre 6 godina

(Anja, 4. avgust 2017 13:28)

Celo ovo tvoje pisanije "mirise, smrdi, kako god" na neki narcizam. Sve se vrti oko tebe i tvojih dobrim delom punih stereotipa i predrasuda pogleda na svet. A to imputiras drugima, sto je klasicna projekcija. Odbijas decka zbog toga sto je izneo stav a da ga niko nista nije pitao, pa malo je reci prestrogo. Nazivas ga zatucanim a sa druge strane generalizacija "glupe igrice". Kad god je cujem tacno znam kojeg intelektualnog nivoa je doticna osoba. E takav utisak ti ostavljas meni, recimo. Ja ne zelim da mislim da si ti glupa, a za igre znam da nisu, hobi kao i svaki drugi. Nekom moze da upropasti zivot a i ne mora, uglavnom sluzi da ulepsa zivot.

šetač

pre 6 godina

Ko uopšte kaže da žene vole dobre momke. Oni du im dosadni, smarači.i dok se opasulje neguju im bar jednu kopiju nekakvo ser..nje dok on juri cice.

mile dodik

pre 6 godina

Ja sam Jaka zena i za mene su muskarci samo potrosna roba. Ulecem iz veze u vezu i nadam se da cu naci nekoga meni dostojnog. Za sada takvog nema ni na vidiku ali ne zelim da protracim svoj zivot i ja ih sama kupim i menjam kao carape.

pametnom dovoljno, s' razlogom

pre 6 godina

(kraljica, 4. avgust 2017 11:30)
Tebi sto znas kako se zvao pasenog Zverkinog brata od tetke, i majka Samantine strine, daleko lepa kuca.

Grozni

pre 6 godina

A da nije mozda da promicu zato sto prosto te devojke/zene kojima promicu nisu dovoljno dobre za njih. Mislim dokle god vas lazu vi necete imati ni sansu da budete bolji ili srecniji.

veljko

pre 6 godina

@WW

Pretera ga malo sa tim witcherom, taj serijal je i baziran na knjigama. Odlicne su igre, imaju umetnicku vrednost, ali literarno ne mogu biti jace od svetskih klasika knjizevnosti. Video igre definitivno jesu grana umetnosti, nista manje nego film ili strip. Nekada se vodila polemika da li su ili nisu umetnost, vecina "ljudi od struke", sto kriticara umetnosti, filmskih, rezisera, itd, se slaze da jesu. Dakle, manje vise je priznat vid umetnosti.
Inace, ovde u komntarima ima toliko neistina, proizvoljinih kontrukcija da glava zaboli. Jedan komentator/ka napisa da 80% muskaraca igra igre u Srbiji. To je potpuno netacno. Gaming je relativno skup, pogotovo za nase uslove, treba solidan pc, ili konzola, ako se ima konzola trebaju originali koji mogu da kostaju 60e. U drugom komentaru naprasno postoji dokaz da je igranje stetno kao i pusenje. Da, postoji sansa za tumor rektuma ako se mnogo sedi...Mislim, stvarno. Nema dokaza da su igre stetne u velikoj meri, ta istrazivanja su vrsena, i nisu pronasli nikakvu vezu. Sve moze da te ubije i bude opasno u dovoljnoj kolicini. Pa i voda moze da se ponasa kao otrov ako se unese odredjena kolicina. Krive se "igrice" zato sto je neko lenj i nesposoban, i baca se neka stigma i anatema i na ostale. Mnogo, premnogo malogradjanstine.

vELIZAR

pre 6 godina

Kod ovakvih saveta velika je zabluda da ih uopste treba uzimati u obzir. Ipak, mnogi ih uzimaju i smatraju da je to tako, to je trend koga ste deo. U takvoj situaciji, muskarac oseca da kod zene postoji neiscrpan "entuzijazam" koji ljubavne odnose determinise upravo iz sfere medija i trendova. Najmanje tu ima uticaja vase autenticno unutrasnje emotivno bice. Mozda ima, ali samo u meri u koji ce vam dati osecaj da ste “na pravom putu”. Nafilovane ste trenovima, a nekad su cak i trendovi bili naklonjeniji nekom konceptu romanticne ljubavi, danas su trendove okrenuti "neobaveznom seksu" i “ogranicenom roku trajanja ljubavi” usled toga i toga...dakle covek (zena) je postao slabiji od jednog narucenog "naucnog" istrazivanja. Muskarac ima potrebu da sa vama oseti pravu ljubav I pravi seks, a ne onaj koji je u vasem bicu definisan kao deo medijskog konsenzusa.

životna lutalica

pre 6 godina

Dodao bi kad si apsolutno sam..a recimo nemaš društva odnosno drugarice,poznanice ili nikad nisi imao.. Da je teže onda baš naći jer mnoge te gledaju kao nastranu osobu tj čudaka za koje misle da su poremećeni umovi.

N

pre 6 godina

@Sale
To što ste naveli je temelj koji se podrazumeva. Da je čovek mentalno zdrav, emotivno zreo i stabilan i da voli i poštuje žene. Ali život ima mnogo nijansi, ne može se sve racionalno upakovati i ne treba se lišavati ni strasti ni zanosa ni svega što ljubav nosi. Svako dobro vam želim.

Jasmina

pre 6 godina

Ne znam ni sama kako to da objasnim, ali moj momak je uvek raspoložen da priča sa mnom, da me pažljivo sasluša i kaže svoje mišljenje o svakoj temi koju pokrenem i koje su meni bitne. Pocela sam da preispitujem svoju vezu jer sam ubeđena da je on sa mnom isljučivo zbog razgovora. To mi i drugarice kažu. Juče smo, na primer, satima pričali o cipelama i haljinama koje sam videla u gradu, a on me je sve vreme slušao iako je na TV-u igrala Zvezda. Svaki naš sastanak, se završi razgovorom i to je počelo da me brine. Sve to me čini jako nesrećnom, imam utisak da me uopšte ne voli. Znam da ne tražim mnogo, samo ponekad želim da se osetim i ostvarim kao žena.

I neka sam joj promakao

pre 6 godina

@Dusica
Slazem se sa tobom da tvoja drugarica lose postupa, to sa njom raspravi. Ti na osnovu mog krajnje banalnog komentara ocenjujes mene kako ne cenim moral i ko zna sta sve??? Ta serija me NE ZANIMA i nema nikakve veze sa moralom.

Jašim

pre 6 godina

(Da pojasnim, 04. avgust 2017 16:07)

Pa ne pričam ni ja o muškarcima koji po ceo dan igraju igrice. Može i igrica da se igra kad završiš sa svim obavezama. Evo ja recimo tv (osim Formule 1 koja je svake druge nedelje i ponekad neke fudbalske utakmice) ne uključujem, ali bukvalno. Ali mi ne smeta ako devojka hoće da gleda epizodu ili dve neke svoje serije. Iako ja to smatram beskorisnim. A za to vreme bih ja možda nekada igrao igrice umesto da čitam knjigu ili da radim nešto korisno.

Ivona

pre 6 godina

@ flying dutch man
Ja igram sah, cak sam ucestvovala na sahovskim turnirima. Volim ponekad i partiju karata. Ali vazno je to raditi sa nekim a ne na racunaru osamljen. A obozavam da citam knjige, tada se jedino osamljujem ali naravno kada imam vremena, kada pozavrsavam sve obaveze.
Mislim da muskarci namerno nece da budu realni i da priznaju da preteruju u vremenu koje provode uz igrice. I da u velikoj vecini zapostavljaju obaveze zbog toga. To je razlog zasto se vecini zena , pa i meni, ne svidja kada cujem da neki muskarac provodi vreme igrajuci igrice. Znam iz okruzenja dosta njih koji su u bracnim krizama jer kada dodju kuci s posla odmah se uhvate igrica dok zena mora sve sama da uradi u kuci i oko dece iako je i ona kao i on zaposlena.

nekome možda bezvredna stvar, drugome možda dijamant?

pre 6 godina

" Hteli vi to da priznate ili ne , ali momci kojima je ova serija toliko odbojna definitno je ili glup- neobrazovan , iskompleksiran( jer mu se ne svidja da zena sme da ima pravo izbora) ili zatucan"

Dozvolila bih tu još poneku opciju (razlog), ne nužno loš... već vrlo pohvalan, ali možda takvi muškarci danas jesu, na žalost, retkost...


"Pa ti nadji neku koja ne voli tu seriju ali koja zivi tu seriju ali dobro se skriva."

Drugim rečima, biraj manje zlo? Hehehehe...
Ne postoji treća ili četvrta opcija...?

Ljudsko znanje nije toliko da zna misli onog drugog, namere (u svakom trenutku pogotovo)... a i ljudi se menjaju?

Neki psiholozi kažu da neretko donosimo zaključke o drugima na osnovu onog što nosimo u sebi (strahovi, iskustva i dr.) i da to govori o nama nekad možda i više nego o onom drugom koga "ocenjujemo".
Nekad neko ima teže okolnosti i situacije u životu (?) i nekad mu je pogrešan izbor olakšan (ne tražim opravdanje za nedela, ali zaista verujem da je nečija je sudbina i znanje/ neznanje takvo da te neke loše stvari ne može da izbegne).

Nemojte me shvatiti pogrešno - i u svoje sopstvene zaključke neretko nisam apsolutno sigurna, isto tako, ni u tudje. Ljudi jednostavno neke stvari nisu kadri znati (ne kažem da se ne treba truditi, ali treba ostaviti mogućnost da ipak, kada tako nešto tvrdimo, nismo u pravu)?
Kako kažu - budite zahvalni Bogu što (tj. ako) niste na mestu onih koji rade loše (a Bog zna najbolje).

Lepi pozdrav svima.

WW

pre 6 godina

Svako ko ne priznaje video igre kao ozbiljnu umetnost je glup i ograničen. Mnogo više kreativnosti, napora i inteligencije čini jedan Witcher 3 recimo nego maltene bilo koju knjigu ikada napisanu. I to je fakat.

naknadna pamet

pre 6 godina

Dobar muškarac za mene je bogobojazan, veran, pouzdan, prisutan (posebno u kriznim situacijama), ne zapostavlja me (predugo). Zna da voli (i nekog drugog osim samog sebe), zna da kaže izvini, kada pogreši.

Takodje, ako nekome u startu niste bitni i jedan od prioriteta; ako mu je svejedno kako će vas tretirati, a posebno ako to potraje duže, može značiti da ste sa pogrešnim...

https://m.youtube.com/watch?v=6xA_WZOgcXo

Tamara

pre 6 godina

Ajde ovako. U braku sam 8 godina plus 5 godina veze sa njim. Dok nisam usla u vezu sa svojim muzem , imala sam utisak da zaista ne znam da li uopste postoji muskarac za mene. Imala sam tri veze pre muza, a u okruzenju sam imala dosta uvida u tudje veze , i u vecini slucajeva tudji momci mi se uopste nisu dopadali u smislu da nikada ne bi mogla biti sa njima ( ne da su ono lose osobe). Sad sa ove distance znam u cemu je problem. Uglavnom u tome sto momci kasnije sazrevaju od devojaka i sto su u sustini veoma jednostavni , da ne kazem povrsni sto zene ume da nervira. Ima dobrih momaka ali se vidi da nisu zreli( narocito u 20tim). Samo kad se setim bivseg decka koji je zaista bio dobrica ali toliko je voleo da igra igrice na racunaru i nikada nije znao drustvu da kaze ne. A meni je trebao neko ko je lud za mnom( normalno za 20te godine) , kome sam ja najvaznija- a ne glupe igrice. Pa npr decko od drugarice - sasvim dobar ali pomalo glup, konzervativan nacin razmisljanja, bez vece strasti( secam se iz prica drugarice a i to je bio moj utisak od pocetka) . Onda decko moje seste, ona genije a on tako obican , nema stav, nema petlju, naravno ostavila ga a on posle kukao kako su zene kucke. Rodjaka - ona sa 26 zrela , jaka on sa 27 nezreo, ne razmislja iako generalno ok decko ali NEZREO, nece da se odvoji od roditelja. To je sustina. Momci su kod nas najcesce do 30 i neke veoma nezreli i iako ih ima dobrih prosto nije dovoljno biti samo dobar. Potrebno je imati sijaset drugih kvaliteta koji odgovaraju devojci. Dobar ne znaci u sustinu nista ako ste razlicitog nivoa inteligencije, razlicitog nacina razmisljanja, razlicitog obrazovanja i vaspitanja. Razlicite duhovnosti i seksualnosti. A momci jos kasne za devojkama u zrelosti i onda kada se sve razlike posloze, nije ni cudo da devojke sve vise nalaze partnere u svojim 30 tim kada su i momci vec malo zreliji. Zato je puno momaka u 20 tim koji nemaju devojke i koji se osecaju lose. A devojke ipak nisu krive za to.

"ja sam najlepsa i najbolja na svetu"

pre 6 godina

Ne slušajte ovakve savete koji kažu da spustite kriterijume, da se naviknete na tuđe mane. Zašto biste !? Ako u nečemu osoba treba da uživa to je ljubav, ili seks, šta god da želite od veze u nekom periodu, to je vaš izbor, vaša želja, vaš život. Ovi saveti polaze sa tačke gledišta da je najvažnije ispuniti formalnost da se bude u vezi i "da se ne ostane sam". Pa to je rezon generacije naših baba !
U takvom rezonovanju je "dobro" odustati od svojih želja, sniziti kriterijum, ubediti sebe da nešto "i nije toliko loše, može da prođe". Gadi mi se to, i pomisao na to, i kada vidim da je neko sa takvim rezonom u vezi. Tužno je, stalno mislim mogla/mogao je bolje.
(Budite jake, 4. avgust 2017 08:30)

Keri Bredso, Sanja Marinkovic, Zoranaaaah, Iva Strljic.., koja si od njih cetiri? Tesko ces ti naci nekoga da te isprati tako ultra uspesnu i sega mega ostvarenu. Nemoguca misija, BRE ( na srecu ).

marko

pre 6 godina

Interesenatno kako kriterijumi nestaju ako je u pitanju stranac, tj kada nije Srbin. Najjače je kada kazu, " svidja im se jer je duhovit a ne razumeju ni reč nemačkog ili francuskog". Pritom, izgleda pet puta gore od svog sugradjanina koga ne zele ni da pogledaju. Dakle, u kom čuču grmi zec?

marko

pre 6 godina

Evo kako to ide sa dobrim muškarcima, bar je tako kod mene bilo a znam mnoge slučajeve.
1. Dobri su, ponašaju se normalno, najčešće imaju manire, poštuju devojke, džentlmeni su.
2. Devojke ih odmah stave u frend zonu, odbijaju ih dok se oni trude. Ismevaju ih. Gube samopouzdanje i povlače se u sebe.
3. Shvataju da od dobrote nema ništa i da treba da se ponašaju sasvim drugačije tj. da budu loši momci.
4. Imaju više uspeha sa devojkama.
Na dobre momke ne obraćate pažnju, zato ih je sve manje.

Marina

pre 6 godina

Svaka cast Anja. Sve si objasnila.
Znate sta mi je jos interesantno. Cesto citam komentare ali retko komentarisem. Na ovim komentarima nailazim na dosta zanimljivih zapazanja, stavova kod zenskog dela komentatora. Britak i jasan nacin izrazavanja, tacno gadjaju u metu.Znaju i da dobro odgovore na komentar, jer idu u dubinu. Muski samo nastoje da namerno pogresno razumeju nesto kako bi im zamerili na necemu ali nema konstruktivne kritike. Zena ce muskarcu dati plus na komentar ako on da neko zanimljivo zapazanje pa cak i da se ne slaze u potpunosti sa njim a muskarci ce zeni dati minus cak i kada je ona 100% u pravu a narocito ako su se pronasli u negativnom opisu.

pametnom dovoljno, s' razlogom

pre 6 godina

(kraljica, 4. avgust 2017 11:30)
Tebi sto znas kako se zvao pasenog Zverkinog brata od tetke, i majka Samantine strine, daleko lepa kuca.

nekome bezvredna, odbačena stvar, drugome dijamant?

pre 6 godina

Anja@

U redu je da kažeš da odbijaš muškarce koji igraju igrice, puše ili imaju neku drugu osobinu za koju misliš da je (zaista) štetna i da ih po tom osnovu "diskvalifikuješ", ali zar zaista misliš da nije u redu ako ti neko kaže da ne voli da devojka gleda pomenutu seriju i slične, jer on to smatra štetnim (vidi ozbiljnije posledice toga)? I onda tu osobu samopouzdano (?) nazoveš "zatucanom"?
Hoću reći, to je samo tvoje (ljudsko) mišljenje o njemu (koga si površno upoznala?) na osnovu te jedne stvari koju je spomenuo (možda je i izbor reči bio pogrešan, ali ljudski je grešiti)... Ali... ni manje ni više nego "zatucan"?


Evo, npr. ja sam žensko i delim mišljenje da je ta serija štetna po onoga ko je gleda (u kojoj meri, to je možda pitanje i nekih drugih faktora, ali sasvim bezazlena - nd bih rekla)... Ko zna... možda bi meni društvo toga koga si odbila prijalo, možda bi meni bio zanimljiv, a ne "zatucan"...

Jasmina

pre 6 godina

Ne znam ni sama kako to da objasnim, ali moj momak je uvek raspoložen da priča sa mnom, da me pažljivo sasluša i kaže svoje mišljenje o svakoj temi koju pokrenem i koje su meni bitne. Pocela sam da preispitujem svoju vezu jer sam ubeđena da je on sa mnom isljučivo zbog razgovora. To mi i drugarice kažu. Juče smo, na primer, satima pričali o cipelama i haljinama koje sam videla u gradu, a on me je sve vreme slušao iako je na TV-u igrala Zvezda. Svaki naš sastanak, se završi razgovorom i to je počelo da me brine. Sve to me čini jako nesrećnom, imam utisak da me uopšte ne voli. Znam da ne tražim mnogo, samo ponekad želim da se osetim i ostvarim kao žena.

Anja

pre 6 godina

@ kraljica
Bravo. Muskarci uglavnom nemaju pojma sta sve zene vide izmedju redova, nemaju pojma sta sve zene primete a na sta oni sami ne obracaju paznju .I onda misle da su odbijeni zato sto zene imaju previse velika ocekivanja a ne zato sto su ispoljili neko ponasanje koje se toj zeni nije svideo, iskazali neki stav koji joj se ne svidja i sl. Eto dacu primer. Na jednom sastanku pre par godina ( sad sam u ozbiljnoj vezi) sedim sa jednim deckom i dogovaramo se za bioskop. Decko mi je bio simpatican ali sve je suvise bilo rano jer smo se znali par dana. I samo odjednom on rece " dobro da nisi od onih koje lude za serijom sex i grad " jer ja takve devojke ne podnosim. Prvo ja ni jednom recju nisam rekla da ne volim tu seriju( izgleda da sam mu delovala mirno i fino) drugo totalno su mi antipaticni momci koji nekog osudjuju jer gleda neku seriju. To me asocira na ne bas visok nivo inteligencije, na zatucanost, jer zaboga mozda neko ko voli tu seriju je voli jer mu je to samo zabava a kao osoba je romantican i sasvim normalan. Ali to dokazati takvim momcima je nemoguce jer su iskompleksirani. Nisam mu se vise javila ali sam cula da me olajava " kakve su danas devojke nemoguce cak i kada izgledaju fino ". Ili drugi neki decko. Ja pricam o knjigama, sta sam citala a on kaze da voli samo da igra igrice. Ako postoji nesto sto me ( pored zatucanosti i gluposti) odbija od muskarca to je igranje igrica. Mislim ako ti sa 28 i dalje par sati dnevno trosis na takve gluposti i nemas zanimljiviji hobi onda si ti brate nezreo i tesko da ces u braku da se ponasas odgovorno. Eto priznajem - to je jedna od stvari koje me odmah odbiju kod muskarca, tu nemam razumevanja. Imam brata i znam ( bez obzira koliko ga volim) koliko je to igranje igrica debilno i koliko ga odvlaci od vaznijih stvari u zivotu. I cim cujem da decko igra igrice ja to automatski odbijam.I da, odbijala sam pusace i one koji piju, jer ja to ne radim. Znaci zatucani, glupi, pusaci, alkosi, oni koji igraju igrice nikada nisu kod mene imali prodju. Mozes biti dobar ko lebac ali sa tim opisom kod mene nemas prodju.

Sonja

pre 6 godina

@ anja
Hahha. Ti si identicna ja. Ne pusim, ne pijem, cak ni ne psujem. Jedini porok mi je, ako je to porok:) sex, obozavam sex. Zato nikada nisam bila sa deckom koji je pusac , koji voli da popije. Ne podnosim ukus piva ni cigareta dok se ljubim , jednom sam povratila nekom decku u usta koliko mi je to odvratno. Takodje cim cujem da decko igra igrice mene to odmah odbije, ne zelim sa njim. Zatucane stavove ne podnosim.
E sad naci decka u Srbiji da ne pije , ne pusi, ne igra igrice i nije zatucan , to je vec preveliki kriterijum , tako da ja vec 3 godine nemam decka. E sad da li previse trazim??? Jer meni je zaista muka od ukusa cigareta i alkohola dok se ljubim a i ne pada mi ni na pamet da budem za nekim ko ce radije da igra igrice na kompu nego da drzi svoje ruke na meni. Pa sad vi vidite da li ja imam prevelika ocekivanja ili trazim nekog ko je slican meni.

WW

pre 6 godina

Svako ko ne priznaje video igre kao ozbiljnu umetnost je glup i ograničen. Mnogo više kreativnosti, napora i inteligencije čini jedan Witcher 3 recimo nego maltene bilo koju knjigu ikada napisanu. I to je fakat.

Mhmm,brej,indijanac

pre 6 godina

Imam 32g uskoro 33...vredan sam,posten,iskren,uvek sam postovao zene,pruzao im paznju,znao sam da saslusam,nisam namcor,druzeljubiv sam,zivim normalno,solidna plata....al eto nisam namazan,kvaran,tvrd...pa me sve otkace brzo..zato i kazu da nema dobrih momaka..jer ih i ne zele..

mile dodik

pre 6 godina

Ja sam Jaka zena i za mene su muskarci samo potrosna roba. Ulecem iz veze u vezu i nadam se da cu naci nekoga meni dostojnog. Za sada takvog nema ni na vidiku ali ne zelim da protracim svoj zivot i ja ih sama kupim i menjam kao carape.

Budite jake

pre 6 godina

Ne slušajte ovakve savete koji kažu da spustite kriterijume, da se naviknete na tuđe mane. Zašto biste !? Ako u nečemu osoba treba da uživa to je ljubav, ili seks, šta god da želite od veze u nekom periodu, to je vaš izbor, vaša želja, vaš život. Ovi saveti polaze sa tačke gledišta da je najvažnije ispuniti formalnost da se bude u vezi i "da se ne ostane sam". Pa to je rezon generacije naših baba !
U takvom rezonovanju je "dobro" odustati od svojih želja, sniziti kriterijum, ubediti sebe da nešto "i nije toliko loše, može da prođe". Gadi mi se to, i pomisao na to, i kada vidim da je neko sa takvim rezonom u vezi. Tužno je, stalno mislim mogla/mogao je bolje.

Anja

pre 6 godina

@ nekome bezvredna...
Da je pusenje , alkoholisanje pa i igranje igrica stetno to je dokazano. Da je serija sex i grad stetna za to nema dokaza. Najsmesnije i najjadnije je kada momci koji daju lose stavove o toj seriji na nekim temama govore o tome kako je normalno da musko vara zensko ali ne i obrnuto, kada traze nevinu a da je ipak iskusna , koji smatraju da momak treba da ima sto vise devojaka a devojka jako malo momaka. Prosto , muskarac kome jako smeta ta serija, ima odredjen nacin razmisljanja koji je po svemu sudeci zatucan ili prosto nije dovoljno inteligentan da shvati sustinu serije. A sta ce mi onda neko ko je povrsan ili glup kad ne moze da skonta obicnu seriju. Ok je da se nekome svidja ili ne svidja serija ali kada nekom decku toliko jako smeta ta serija onda je jasno o kakvom se muskarcu radi. Inace imam par drugarica kojima se ta serija ne svidja, jer im je " razvratna" a one ne staju koliko menjaju momke i koliko varaju. Ali eto serija im je navodno razvratna. A imam kumu koja se udala za svog prvog a obozava tu seriju jer je duhovita. Hteli vi to da priznate ili ne , ali momci kojima je ova serija toliko odbojna definitno je ili glup- neobrazovan , iskompleksiran( jer mu se ne svidja da zena sme da ima pravo izbora) ili zatucan. Potpuno pogresno shvatanje jedne serije. Inace ne podnosim soping, ne menjam momke, verna sam, ne pratim modu a ipak volim tu seriju jer je za moj pojam vrcava , puna humora, i romanticna.

pixel

pre 6 godina

(Anja, 4. avgust 2017 13:28)

Celo ovo tvoje pisanije "mirise, smrdi, kako god" na neki narcizam. Sve se vrti oko tebe i tvojih dobrim delom punih stereotipa i predrasuda pogleda na svet. A to imputiras drugima, sto je klasicna projekcija. Odbijas decka zbog toga sto je izneo stav a da ga niko nista nije pitao, pa malo je reci prestrogo. Nazivas ga zatucanim a sa druge strane generalizacija "glupe igrice". Kad god je cujem tacno znam kojeg intelektualnog nivoa je doticna osoba. E takav utisak ti ostavljas meni, recimo. Ja ne zelim da mislim da si ti glupa, a za igre znam da nisu, hobi kao i svaki drugi. Nekom moze da upropasti zivot a i ne mora, uglavnom sluzi da ulepsa zivot.

Blake

pre 6 godina

Sve drugarice/poznanice koje imam u okruzenju iz raznih sfera i godista imaju istu pricu kako su svi likovi kreteni. A onda saslusas malo dalje i ispadne da nekako uvek nalete na istetovirane budzovane koji su stekli finansijku korist svakako sem legalno. Naravno vozi skupa kola, brodovi, separei i ostalo i posle se nesto cude nije im jasno!!
E pa drage moje to sto vasi kriterijumi pocinju sa tim dal vam je neko platio pice na splavu pa vas odveo u separe i na more, e tu je vas problem od samog starta, a posle dobijete i sto zasluzujete!

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Samo da javim da cu uskoro biti odbijen zato sto sam previse dobar i fin (po ko zna koji put pa zato i unapred znam...) Ove price kako nema finih i normalnih mogu da okace macki o rep zato sto znam dosta drugova koji su za primer momci pa ne mogu da nadju devojku zbog njihovih nerealnih ocekivanja( mislim na devojke). I ne, niko pa ni ja ne jurimo napucane "ribe" vec sasvim normalne devojke...

kraljica

pre 6 godina

Desilo mi se da mi odbijeni muškarac kaže kako mu nisam pružila šansu jer ne odgovara mojim sigurno visokim kriterijima (o kojima nijednog trenutka nije bilo ni pomena). Međutim, odbila sam ga jer je pokazao tanke živce i ljutnju u situaciji u kojoj to nikako nije bilo primjereno, kao i potpuno nepotrebnu sumnjičavost oko toga gdje sam bila i šta sam radila taj dan. Napominjem da smo se vidjeli samo dva puta i da sam se ponašala potpuno normalno i korektno. Možda je imao ranija loša iskustva, ali prijeka narav i nesigurnost - eto potencijalnog nasilnika u vezi. To je nešto što vama muškima i ne pada na pamet, ali nama ženama je vrlo bitno. On i dan danas, pretpostavljam, misli da je on previše dobar, a da su ženski kriteriji previsoki.
Iako je ovo samo jedan anegdotalni primjer i nije dokaz za sve moguće situacije, želim samo da skrenem pažnju da uvijek postoji neki razlog zašto je muškarac odbijen. Nikako nije zato što ste "previše dobri".

pu pu pu

pre 6 godina

Niko nece da bude sa onim casnim curama koje misle da su kul ako se ludiraju i daju se svima redom. Posle se kao uozbilje glume finocu - ali kasno.

Pored tih ludesara svaka cast normalnim devojkama.

Anja

pre 6 godina

@ pixel
Nisi dobro procitao komentar. Ja sam bila na sastanku sa deckom i dogovarali se za bioskop na neki film a on je onda samo odjednom rekao " dobro da nisi od onih koje vole seriju sex i grad jer ja takve ne podnosim". Znaci decko je prvi dao svoju generalizaciju, pokazao kako pogresno percipira i stvarnost i devojke. Kada je to rekao iz njega je jasno izvirivao bes na devojke koje gledaju tu seriju.Iz njegovog stava i tona koji je rekao tu recenicu sve se moglo jasno sagledati.
A za ove sto igraju igrice po par sati, zaista nemam komentar. Razumem ponekad, 15-20 min kao razbibrigu ali par sati dnevno - to nikako nije normalno. Iz blizeg okruzenje imam prilike da vidim kako muskarci zbog igrica zanemaruju porodicu , decu i zenu i zaista mi ne treba trut i lenjivac..A ti kad pises o igricama govoris kao o nekom visokointelektualnom hobiju. Varas se . 90% momaka koji igraju igrice igraju neke debilaste igrice na nivou deteta od 7-8 godina a ne neke intelektualne igrice. To je cinjenica. Onda je i normalno da mi ne trebaju tako nezrele osobe. Razumem da neko cita, planinari, ide na sport,ali igranjem igrica osoba se osamljuje, gleda samo na sebe , gubi pojam o vremenu, zbog navucenosti izbegava druge obaveze.

Играте и ви игрице, и те како!!!

pre 6 godina

Тако је. Не смемо баш ништа да имамо у свом животу што волимо и у чему уживамо, осим вас.

Важи.

Играм игрице сат-два дневно да смирим живце. Неки људи (и жене) у ту сврху користе дрогу и алкохол, а неке коментаторке као што видимо у ту сврху користе секс.

У игрици мушкарац може да ради ствари које зна да у стварности неће моћи никада, а неке би можда и могао да ради у стварности - али не жели јер је опасно по живот.

Од летења свемирским бродом, преко вожње тенка, бацања магије, зидања градова, управљања војском и освајања, па до снајперисања и борбе прса-у-прса на ратишту - то су све ствари које мушкарцима дају преко потребан осећај моћи - осећај који у данашње време масовно не могу да осете са вама женама јер сте толико непријатне, тешке и захтевне.

И поносите се тиме.

Ја лично највише волим платформске игрице са загонеткама. Управо сам ових дана открио дивну игрицу финске производње која се зове Trine и потпуно је генијална.

У тој игрици мора да се користи мозак, за разлику од игрица које ви масовно играте где се узгаја стока и сади парадајз на фарми - што не пробате то у стварности? није опасно као вожња тенка и снајперисање - или се ређају по три драгуља исте боје па нестану.

Према томе, немојте толико да мрзите наше играње игрица - има и вас гомила које се тиме бавите.

Посебан поздрав за коментаторку која је рекла да све жене траже мушкарца са платом 20% изнад просека.

Тиме си рекла све и о себи и о женама уопште.

Nadja

pre 6 godina

@ Bojana Uzasno je to sto ste doziveli. I slazem se , danas momci nemaju mere u tome. Zapostavljaju vazne stvari . U tome se razlikuju od zena koje ce uvek gledanje serije ili citanje ostaviti po strani zbog vaznije stvari. Velika razlika izmedju ponasanja muskaraca i zena .
@ Nekome mozda bezvredna stvar drugome dijamant Ja sam nevinost izgubila u 23 godini i to sa svojim prvim deckom koji je sad i moj suprug. Verna sam, odanost i vernost vrednujem najvise u zivitu, da prevarim samu bih sebe izneverila. A bas volim seriju sex i grad jer je zabavna, zanimljivih dijaloga. Meni je prosto neverovatno da bi velika vecina muskaraca pre odabrala neku koja ne voli tu seriju a upitne je moralnosti nego neku nevinu a voli tu seriju. Pitam se da li je to moguce? Toliki nedostatak zdravog razuma. I sta vam to znaci hocete drugaciji izbor??? Da je sve kako vi hocete i da ne gleda tu seriju. I mislite da je to garancija da ce vam biti dobra zena ??? Nrverovatno.

Jašim

pre 6 godina

Pošto vidim da ženama veoma smeta kad muškarac igra igrice, a sasvim je kul i ok da se gledaju serije, molio bih neku da objasni razliku između trošenja vremena u gledanju serija (bilo koje serije, nebitno) i u igranju igrica. Da vidimo kako to izgleda iz ženskog ugla. Ovako deluje da je ovaj "hobi" jedno divno, bajno, veličanstveno, visokokvalitetno iskustvo a igrice su: fuj, bljak, užas, kako si tako nezreo, povraća mi se iskustvo.

Samo da napomenem da ne podržavam svakodnevno igranje igrica, ali takođe mi je nezamislivo da devojka provede par sati dnevno gledajući tv. Jer je to ista glupost, samo je ciljna grupa druga.

naknadna pamet

pre 6 godina

Dobar muškarac za mene je bogobojazan, veran, pouzdan, prisutan (posebno u kriznim situacijama), ne zapostavlja me (predugo). Zna da voli (i nekog drugog osim samog sebe), zna da kaže izvini, kada pogreši.

Takodje, ako nekome u startu niste bitni i jedan od prioriteta; ako mu je svejedno kako će vas tretirati, a posebno ako to potraje duže, može značiti da ste sa pogrešnim...

https://m.youtube.com/watch?v=6xA_WZOgcXo

šetač

pre 6 godina

Ko uopšte kaže da žene vole dobre momke. Oni du im dosadni, smarači.i dok se opasulje neguju im bar jednu kopiju nekakvo ser..nje dok on juri cice.

Janko

pre 6 godina

Sve i da necu da se slozim moram. Bas citam komentar od Sonje i kazem neverovatno. Zena je napisala da nije pusac, da ne pije, da voli sex, da voli da cita. Znaci to je sve pohvalno. Valjda bi svako trebao da zeli takvu devojku. Ali eto ona nekim cudom dobi vise minusa. Zato sto je napisala da zeli muskarca koji kao ona ne pusi , ne pije , ne igra igrice??? I time je ubola sustinu jer je opisala 90% mladih muskaraca u Srbiji. Kod nas 90% muskaraca ili pusi ili pije i preko 80% igra igrice. Znaci devojka koja ne pusi ne pije je pozeljna ali je nepozeljno ako ona trazi da decko ne pusi i ne pije i ne igra igrice. Zato sto takvih skoro da nema. Nekada je biti dobar decko znacilo i decka koji ne pusi ne pije nema neke poroke. A danas se ove " dobrice" lese od alkohola i u ustima im se oseca smrad cigara. Sve je Sonja u pravu.Danas je tesko naci decka da ne pije i ne pusi, a kamoli traziti da ima neke posebne kvalitete. A momci pricaju o nekim prevelikim zenskim ocekivanjima.

csc

pre 6 godina

Muškarac koji treba ženama mora da bude, pre svega, prokleto inteligentan. Kad to ima, umeće da razume šta mu govore, umeće da nasluti šta im treba i da nađe način da im to i pruži...a umeće i da zaradi novac. Ako je mlad i trenutno nema - imaće. Dolazi vreme kada će samo super-inteligentni imati budućnost. A i dobar je materijal za oca - deca će verovatno naslediti i nešto genetskih predispozicija za visoku inteligenciju od njega. Dobrota je relativna. Dobar prema svima je budala. Dobar prema svojoj ženi/devojci je ono što se traži, za ostale neka brinu ti ostali.

erazmo beogradski

pre 6 godina

Nisu nestali - ali su omatorili i nemaju naslednike - jer nisu bili "sposobni" da budu "uspešni" od 90-tih na ovamo...Njihovi kvaliteti su 90-tih najednom postali teške mane - pa i u očima žena koje su ih okruživale.Tako da nemam mesta kukanju - evolucija je učinila svoje - i današnji muškarci su produkt ženskih zahteva i uslova koje su iste postavile i još uvek postavljaju pred njih. Kad budu zaista htele nešto drugačije - kriterijumi će se promeniti - a sa njima i ponašanje muškaraca... :/

samokazem

pre 6 godina

Mozda ova dva poslednja razloga jesu tacna. Kad si nersapolozen tesko ti je da se nateras da izlazis i ok zene jesu generalno stidljivije kad je rec o prilazenju. Ovo o kriterijumima i kao nekoj slici zamisljenog muskarca od koje ne odustajemo je potpuna glupost. Smislili su je muskarci i najvise je potezu oni isti i to oni koji su bas ogorceni, da bi opravdali cinjenicu da nemaju devojke/zene. kao nije do njih nego su one lude pa su zamislile sa 13 kako ce da izgleda pa sad tumaraju trazeci ga :D :D. Potpuno blesavo.

pixel

pre 6 godina

(Anja, 4. avgust 2017 15:53)

Navedi mi te "intelektualne igrice", nije da ih nema, ima ih milion, ali bih voleo da mi navedes cisto da vidim da li si upucena ili pises napamet. Da li ti citas neku knjigu 15-20 min dnevno? Da li vecina koja voli da cita knjige, cita u osami ili u drustvu? Da li ribolovac peca iskljucivo u drustvu? Biciklisti voze iskljucivo u drustvu, itd...? Jedino sto sam ja primetio iz oba tvoja komentara je da si ti iskljuciva i sklona generalizaciji, a mene recimo to odbija, ali bih ti ipak dao sansu. Nisu svi trutovi oni koji igraju igre, to je poenta cele price, i nikako nisu glupi.

miroslav

pre 6 godina

S obzirom na 1000 obaveznih stavki u njihovim kriterujuma, naravno da ce tesko naci partnera. Umesto da traze nekoga ko je pazljiv, vredan, voli decu, pomaze u kucnim poslovima.., to im je najmanje bitno. Sve hoce nekog snaznog, visokog, fol duhovitog, neustrasivog muzjaka koji moze da ih isprati jer su one, je'lte, sve ostvarene i uspesne. Ili takav ili nikakav! Krenite od nule, bez mamice i tatice, nekretnina u nasledju, a ne sve na gotovo. Poslednjih 20-ak godina , cinjenica je, sa sve vecim brojem kilavih muskaraca, deset puta vise su se povecali zenski kriterijumi i prohtevi. Jednostavno, disbalans u ponudi i traznji. Zato, sve se ujutru pogledajte u ogledalo pre nego se umijete i nasminkate, a takodje i muskarci. Precenjivanje sebe i potcenjivanje onog drugog, danas je karakteristika bar 90% srpskih zena i 50% muskaraca.

Sladja

pre 6 godina

@Blake, U kom ti delu Srbije zivis, ako si uopste u Srbiji. Evo ja sam u Beogradu, dosta sam drustvena imam bas dosta poznanika i nijedna drugarica\poznanica niti zene od drugara nemaju iskustva tipa - skupa kola, brodovi (!!!????), jahte, separei... Ako si iz estradnog sveta, onda je to drugo, nemoj da mesas s tim normalne ljude i zene koji idu na posao, odu ponekad u bioskop, prosetaju nekim kejom i eventualno, ne svi i ne svake godine, odu 10 dana negde na more... Ja mislim da si ti te devojke ili izmastao, ili citas o njima u casopisima ili ih zamisljas po nekim splavovima, ali mi je tesko da poverujem da su one okruzenje normalnih ljudi i da zaista neko normalan licno poznaje takve krugove. To su krugovi Farme i Granda... Ako je, pak, to sto kazes zaista tacno, onda moras da se okruzis drugacijim ljudima pa ce ti i iskustva bila drugacija, zar ne? :)

alexis

pre 6 godina

Pa sve mi kao zelimo pristojnog i kulturnog momka/muskarca,koji nam je bar prijatnog izgleda,slicnih godina,koji ima kapacitete da bude relativno uspesan(plata 20%preko proseka,nikakvi milioni),i da imamo slicna interesovanja i planove za buducnost. To u teoriji sve mi zelimo jer znamo da ce nam uz takvog,naravno ako i mi to isto njemu nudimo,zivot biti siguran i stabilan. ALI, ne zele sve zene siguran i stabilan zivot,neke zele i strast i vatromet i da se igraju vatrom. I ne zale se da nema tih dobrih momaka,vec jednostavno znaju da to nije ono sto zele. Nekima od nas je jasno da cemo sto se kaze ostati same,ali nije svima poenta zivota upariti se sa nekim posto poto i produziti vrstu. Usamljenost i osecaj da nisi sa pravom osobom za tebe, ne moze da ti zameni i nadoknadi neki dobar momak,koliko god on bio divan i stabilan.

Tanja

pre 6 godina

Mnogi mešaju pojmove. Dobar i tunjav nije isto. Muškarac pre svega treba da bude muškarac.
@kraljica: meni se desila identična situacija, samo jedan izlazak, čovek je bio toliko nadrndan, izdirao se na konobare, meni se obraćao naredbodavnim tonom - da nije tragično, bilo bi komično. Naravno da drugu priliku nije dobio.

Muškarac treba da bude čvrst, da ženi daje osćaj sigurnosti i oslonca, ali to ne znači da treba da bude agresivan. A ni tunjav.

I neka sam joj promakao

pre 6 godina

@Dusica
Slazem se sa tobom da tvoja drugarica lose postupa, to sa njom raspravi. Ti na osnovu mog krajnje banalnog komentara ocenjujes mene kako ne cenim moral i ko zna sta sve??? Ta serija me NE ZANIMA i nema nikakve veze sa moralom.

Lidbo

pre 6 godina

Normalno da su nestali (sa radara) , sada se traži fizički izgled tj što bolji frajer i što samouvereniji a to znači bole ga brige za sve.

Paor of love

pre 6 godina

@ Budite jake Slazem se sa tobom kad kazes da ne treba biti po svaku cenu u vezi. Smisao je da budes sa nekim ko ti se svidja i s kim ti je lepo, a ne neko ko ti se ne svidja fizicki ili neko sa kim nemas o cemu da pricas i zbog cijih stavova i osobina trebas potpuno da se promenis da biste mogli da funkcionisete. Problem je samo u tome kakvi su ti kriterijumi i ko ih postavlja. Poznajem nekoliko devojaka i zena koje imaju oko 30 g., i vec dugo nisu u vezi. Sve su sasvim OK devojke i kao osobe i u fizickom smislu, ali nijedna se nicim posebno ne izdvaja da bi mogla da postavlja neke visoke standarde pri izboru muskarca za vezu. A one UPRAVO to rade - jednostavno, svakom muskarcu nalaze manu i svakom imaju nesto da zamere, nijedan nije dovoljno dobar i svi im postanu drugari! Pritom, ponavljam, devojke o kojima pricam nisu neke "nafurane", nego fine i pristojne devojke prosecnog izgleda, sa kojima covek ima o cemu da prica, i koje odbijaju iste takve momke. Sustina mog komentara je u tome da treba imati kriterijume ali treba i realno sagledati sebe i svoje kvalitete. Previse vremena prolazi u samoci dok cekamo idealnu ili idealnog...

Bojana

pre 6 godina

@ jasim
Serija sex i grad traje pola sata. Ne nekoliko sati koliko vi muskarci kada sednete za racunar ne znate da se odvojite od igrica. Takodje, zene ce ukoliko imaju precih obaveza tu seriju odloziti za drugi dan a poznajem mali milion muskaraca koji odlazu da dete odvedu na sport, pa i kod lekara dok ne zavrse igricu. Ili kazu zeni ajde ti odvezi dete jer ja igram igricu. Mislim strasno. Dodju s posla i odmah za komp da igraju igrice. To je zavisnost i neka vrsta autisticnog ponasanja jer vas ne zanima niko i nista dok ne odigrate svoje. Ja sam se zbog toga i razvela jer je preslo sve moguce granice normalnog hobija. Potpuna istina: u 4 mesecu trudnoce sam prokrvarila i dosla do njega u drugu sobu koji je sedeo u stolici i igrao igricu i on mi je rekao da sacekam malo da zavrsi prvo to svoje. WTF??? Moj primer je ekstreman ali i kod drugih zena to ide u granice nenormalnog, jer sve mora da ceka dok oni ne izigraju svoje- i zena i deca i bolesni. Uzas. Nije ni cudo sto su zene toliko omrzle igrice jer ocigledno momci nemaju mere. Preko 80% drugarica se zali na to kod svojih momaka ili muzeva.Cak i sex odbijaju jer bi radije da igraju igrice.

Da pojasnim

pre 6 godina

@jasim - evo ja cu ti objasnit, igranje igrica se obicno svodi na svakodnevno igranje igrica po vise sati i navucen si na igricu. Pa cim dodjes s posla sednes da igras igricu i igras do duboko u noc, eventualno nesto jedes. Ne znama nijednu ozbiljnu zenu koja zanemaruje kucu, decu, hranu, nabavku, higijenu zbog serija. Ako nesto drugo i uradis uradis preko one stvari, otaljas da bi sto pre seo za komp. Serija se gleda kad sve sredis, kad smestis decu u krevet pa ako ti ostane vremena, idealno nesto ok i sa partnerom. (ne pricamo o babama koje su u penziji i po ceo dan gledaju spanske serije). Muskarca navucenog na igrice na gore opisan nacin poznajem, ne jednog nego dvojicu. To je grozno. Nadam se da ti je sad jasnije :)

Igor

pre 6 godina

Koliko devojaka znam koje su se istripovale da su "institucija"... Neke cak i javno izjavljuju to... Odbijaju likove koji su momcine ( obrazovani, pametni, lepo izgledaju, vredni) jer u tom momentu nisu bas dobrostojeci, a tek treba da stvaraju. To su ljudi 28-30 godina.

ded

pre 6 godina

Muškarci su danas dosta nesigurni u sebe zbog svoje neostvarenosti, loše ekonomske situacije i promene uloga koje su žene i muškarci imali u društvu. Nesigurni u sebe, oklevaju da priđu devojkama koje im se sviđaju. Zato prilaze oni hrabriji koji su, uglavnom, balkanski alfa mužjaci, koji imaju novac ali nemaju manire i često tretiraju žene kao ukras i ne poštuju ih. Zato često možete čuti od žena da su muškarci svinje i da su svi isti, a od muškaraca da su današnje žene sponzoruše, odnosno da su im samo pare bitne, što u principu nije tačno.
Žene pak čekaju princa na belom konju, ali zaboravljaju činjenicu da one same nisu princeze. Kriterijumi su im jako visoki pri izboru muškarca. Tako imate situacije da prosečne ili ispod prosečne žene odbijaju muškarce koji su daleko ispred njih u svakom pogledu. Žene u Srbiji misle da je dovoljno biti lep. Ne trude se da osim lepote ponude još nešto. Ženama je u genima upisano da žele samo najbolje i njima će se dopasti samo jedan od deset muškaraca. Ostalu devetoricu neće ni primetiti. Sa druge strane, muškarcima će se dopasti pet od deset devojaka. Prosto, manje su izbirljivi od žena.

nekome možda bezvredna stvar, drugome možda dijamant?

pre 6 godina

" Hteli vi to da priznate ili ne , ali momci kojima je ova serija toliko odbojna definitno je ili glup- neobrazovan , iskompleksiran( jer mu se ne svidja da zena sme da ima pravo izbora) ili zatucan"

Dozvolila bih tu još poneku opciju (razlog), ne nužno loš... već vrlo pohvalan, ali možda takvi muškarci danas jesu, na žalost, retkost...


"Pa ti nadji neku koja ne voli tu seriju ali koja zivi tu seriju ali dobro se skriva."

Drugim rečima, biraj manje zlo? Hehehehe...
Ne postoji treća ili četvrta opcija...?

Ljudsko znanje nije toliko da zna misli onog drugog, namere (u svakom trenutku pogotovo)... a i ljudi se menjaju?

Neki psiholozi kažu da neretko donosimo zaključke o drugima na osnovu onog što nosimo u sebi (strahovi, iskustva i dr.) i da to govori o nama nekad možda i više nego o onom drugom koga "ocenjujemo".
Nekad neko ima teže okolnosti i situacije u životu (?) i nekad mu je pogrešan izbor olakšan (ne tražim opravdanje za nedela, ali zaista verujem da je nečija je sudbina i znanje/ neznanje takvo da te neke loše stvari ne može da izbegne).

Nemojte me shvatiti pogrešno - i u svoje sopstvene zaključke neretko nisam apsolutno sigurna, isto tako, ni u tudje. Ljudi jednostavno neke stvari nisu kadri znati (ne kažem da se ne treba truditi, ali treba ostaviti mogućnost da ipak, kada tako nešto tvrdimo, nismo u pravu)?
Kako kažu - budite zahvalni Bogu što (tj. ako) niste na mestu onih koji rade loše (a Bog zna najbolje).

Lepi pozdrav svima.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

@Nn lice Sve si rekao, kada pocnu da glume nezainteresovanost onda ja pocinjem da se hladim i odustanem jer necu da postanem naporan i debil. Ako im je to cilj da vide dali je nekome stalo mora da su te doticne jako jako glupe... Pre cu da krenem dalje i da pokusam sa sledecom nego da mi posalje policiju zbog uznemiravanje. Zene vole opasne i lepe momke i to je to. Nr krivim ih uopste i ni malo nije mi krivo, svako kroji svoju sudbinu i svako ima kriterijume pa i ja.

druga strana priče?

pre 6 godina

"i današnji muškarci su produkt ženskih zahteva i uslova koje su iste postavile i još uvek postavljaju pred njih. Kad budu zaista htele nešto drugačije - kriterijumi će se promeniti - a sa njima i ponašanje muškaraca... "
erazmo@

Je li slično i sa ženama, otkud su neke od njih, po Vašem mišljenju, ovakve?

Mislim da ne tako retko ovde imamo komentare nekih muškaraca da je žena "Dobra!", ako je istakla svoje telo u prvi plan, a reč dobra je ranije pretežno označavalo druge stvari, skup nekih drugih (nefizičkih) kvaliteta?
Zar nisu samo juče neki muškarci izjavili da bi ženili izvesnu voditeljku maltene s a m o na osnovu fizičkog izgleda (zar je nevažno kakva je osoba?), a neki drugi su pak samo komentarisali njen fizički izgled (neki čak i na vulgaran, neuzdržan način)...?

Mislite li da devojke i žene ne čitaju te komentare, da vas ne posmatraju u društvu i različitim situacijama kako se ponašate; da ne uče i ne zaključuju i ne stvaraju obrasce ponašanja i iz toga?

Možda bi svako pojedinačno (od onih odraslih) trebalo da razmišlja prvenstveno o sopstvenoj društvenoj odgovornosti? Zaista mislim da nije za džabe rečeno da onako kako muškarac tretira žene (supruge, majke, ćerke) drugih muškaraca, tako će neko drugi (ili neki drugi muškarci) tretirati njegove (koliko je meni poznato, tako nešto stoji u verskim izvorima, a Bog zna najbolje (i to kako je u konkretnim slučajevima - svakome od nas)).

Ivona

pre 6 godina

@ flying dutch man
Ja igram sah, cak sam ucestvovala na sahovskim turnirima. Volim ponekad i partiju karata. Ali vazno je to raditi sa nekim a ne na racunaru osamljen. A obozavam da citam knjige, tada se jedino osamljujem ali naravno kada imam vremena, kada pozavrsavam sve obaveze.
Mislim da muskarci namerno nece da budu realni i da priznaju da preteruju u vremenu koje provode uz igrice. I da u velikoj vecini zapostavljaju obaveze zbog toga. To je razlog zasto se vecini zena , pa i meni, ne svidja kada cujem da neki muskarac provodi vreme igrajuci igrice. Znam iz okruzenja dosta njih koji su u bracnim krizama jer kada dodju kuci s posla odmah se uhvate igrica dok zena mora sve sama da uradi u kuci i oko dece iako je i ona kao i on zaposlena.

sanja

pre 6 godina

Kao sto neko rece, kako se povecava broj kilavih i nesposobnih muskaraca, jos brze i vise se povecavaju prohtevi u odabiru od strane zena. Logicna posledica toga su totalno poremeceni m/z odnosi.

Sneza

pre 6 godina

@ tamara
Potpuno se slazem. I u principu veoma je neodredjeno i nejasno sta se podrazumeva pod dobar decko. Mnogi sebe tako ocenjuju a nisu to..Uz to poenta je i da je neko dobar decko , to samo po sebi ne znaci nista. Kako si vec napisala vazan je nacin razmisljanja, nivo inteligencije, vaspitanje. Tako npr neko iz neke tradicionalnije porodice , ko ima ( za danasnje vreme) veoma rigidne stavove o ulozi zene u porodici ( pa i da je opravdano osamariti zenu) moze misliti o sebi da je dobar decko jer je vredan radan posten ali prosto takvi stavovi o zenama sigurno govore o tome da nije bas dobra prilika za jednu normalnu zenu. Ili npr decko vredan dobar posten ali priglup, povodljiv, neobrazovan- tesko moze da imponuje nekoj finoj devojci. I nije rec samo o dobrim momcima, ima i zaista dobrih devojaka ali bez nekih drugih kvaliteta- tek su one u problemu. Imam komsinicu bas taj tip osobe. Ona je prava dobrica, jako postena, vredna iskrena ali prosta , neobrazovana, pomalo priglupa kada su u pitanju procene. I kako sad ona takva kakva je da pravilno proceni kakav je neko muskarac, ko joj odgovara. Tako je i sa obicnim dobrim momcima, ne znaju da odaberu za sebe sta im treba.

Sale

pre 6 godina

Temelj zdravog i sigurnog muskarca su:
1. Bez fizickog i psihickog maltretiranja.
2. Bez opsesivne patoloske ljubomore.
3. Da supruga ima punopravno ucestvovanje u donosenju odluka i podjednak tretmak prilikom dogovora sa partnerom.
4. Tolerancija.
5. Smirenost u teskim trenucima kao i da postavi ledja kada je tesko partneru.

A ovo harizma, strastvenost, duhovitost...to ostavljam ljubiteljima ljubavnih romana, jer kad budete sreli osobe sa gore navedenim osobinama odnosno nedostatkom pojedinih osobina, koji su kljuc za cvrst temelj porodice, videcete da vam veca plata supruga od 20% nece biti ni na kraj pameti. A ovo ne pisem napamet, jer mi je otac rodjeni upravo nije ovakav kakvim ja kao muskarac zelim da se neko ponasa prema zenskoj osobi.

vELIZAR

pre 6 godina

Kod ovakvih saveta velika je zabluda da ih uopste treba uzimati u obzir. Ipak, mnogi ih uzimaju i smatraju da je to tako, to je trend koga ste deo. U takvoj situaciji, muskarac oseca da kod zene postoji neiscrpan "entuzijazam" koji ljubavne odnose determinise upravo iz sfere medija i trendova. Najmanje tu ima uticaja vase autenticno unutrasnje emotivno bice. Mozda ima, ali samo u meri u koji ce vam dati osecaj da ste “na pravom putu”. Nafilovane ste trenovima, a nekad su cak i trendovi bili naklonjeniji nekom konceptu romanticne ljubavi, danas su trendove okrenuti "neobaveznom seksu" i “ogranicenom roku trajanja ljubavi” usled toga i toga...dakle covek (zena) je postao slabiji od jednog narucenog "naucnog" istrazivanja. Muskarac ima potrebu da sa vama oseti pravu ljubav I pravi seks, a ne onaj koji je u vasem bicu definisan kao deo medijskog konsenzusa.

Dusan Savic

pre 6 godina

Dobrih muskaraca ima svugde na ulici, u prevozu , u crkvi , marketu gde god pogledaTE. Isto tako ima i dobrih devojaka čak ih je i većina, samo nažalost slepi smo ispred očiju da to vidimo. Napadnuti modom ivestima kako koje je pogayala yadnjicu ili grudi to su najbitnije vesti mladi gledaju pa tako očekuju i od svojih devojaka. Nikad mi to nije jasno uvek gledam u devojku kakva je osoba, jer sutra može da bude moja suptuga i majka moje dece a svakako ne bih voleo da to bude neka starleta kao Soraja i ostale. Šta ta može da nauči decu.

Dusica

pre 6 godina

@ i neka sam joj promakao
Pa ti nadji neku koja ne voli tu seriju ali koja zivi tu seriju ali dobro se skriva. Kaze moja poznanica skoro kada sam rekla da gledam tu seriju kako mogu da gledam tu pokvarenu seriju, a ona sama izlazi sa ozenjenim tipom. Aha , a pokvarena sam ja i ta serija a ona je nevinasce, jel tako??? E pa super , ti zaobilazi nas normalne koje iskreno pisemo i govorimo sta nam se svidja a sta ne, i ne prilagodjavamo svoj ukus tome da se nekome svidjimo, i nadji neku " finu" koja se zgrazava na tu seriju a koja ce da ti radi svasta iza ledja. I kako onda ne reci da ste glupi i povrsni kada cenite lazne osobe, lazni moral , vamo u samoci masturbirate na porno zvezde a kao zgrazavate se na seksualnu slobodu zena iz pomenute serije. E to je ono o cemu pisu zene iz komentara, to sto ste vi mozda dobar decko ne znaci da niste zatucani, da ste povrsni, glupi, licemerni. Sta ce nam onda takva " dobricina"???

Nn lice

pre 6 godina

Evo kao dobar muškarac da odgovorim u slučaju da neka devojka čita ovo... Uopšte se ne radi o tome da vi prve pridete, preuzmete inicijativu ili slično... Ono što mnoge muškarce odbija jeste što posle prvog kontakta glumite neku nezainteresovanost, nadmenost i slično, valjda mislite da tako sebi di¿ete cenu, ili hoćete da oroverite koliko je tom muškarcu stalo do vas, a to je slučaj čak i kada vam se muškarac koji vam je prišao dopada...

veljko

pre 6 godina

@WW

Pretera ga malo sa tim witcherom, taj serijal je i baziran na knjigama. Odlicne su igre, imaju umetnicku vrednost, ali literarno ne mogu biti jace od svetskih klasika knjizevnosti. Video igre definitivno jesu grana umetnosti, nista manje nego film ili strip. Nekada se vodila polemika da li su ili nisu umetnost, vecina "ljudi od struke", sto kriticara umetnosti, filmskih, rezisera, itd, se slaze da jesu. Dakle, manje vise je priznat vid umetnosti.
Inace, ovde u komntarima ima toliko neistina, proizvoljinih kontrukcija da glava zaboli. Jedan komentator/ka napisa da 80% muskaraca igra igre u Srbiji. To je potpuno netacno. Gaming je relativno skup, pogotovo za nase uslove, treba solidan pc, ili konzola, ako se ima konzola trebaju originali koji mogu da kostaju 60e. U drugom komentaru naprasno postoji dokaz da je igranje stetno kao i pusenje. Da, postoji sansa za tumor rektuma ako se mnogo sedi...Mislim, stvarno. Nema dokaza da su igre stetne u velikoj meri, ta istrazivanja su vrsena, i nisu pronasli nikakvu vezu. Sve moze da te ubije i bude opasno u dovoljnoj kolicini. Pa i voda moze da se ponasa kao otrov ako se unese odredjena kolicina. Krive se "igrice" zato sto je neko lenj i nesposoban, i baca se neka stigma i anatema i na ostale. Mnogo, premnogo malogradjanstine.

Grozni

pre 6 godina

A da nije mozda da promicu zato sto prosto te devojke/zene kojima promicu nisu dovoljno dobre za njih. Mislim dokle god vas lazu vi necete imati ni sansu da budete bolji ili srecniji.

enough

pre 6 godina

@kraljica

Da, ali... zavisi šta osoba smatra dobrim (poželjnim) - to nije univerzalno i razlikuje se od jednog tipa ličnosti, do drugog...? Npr., kada dve ili više majki ocenjuje ponašanje izvesnog deteta, pa jedna misli da je smotano ili "tunjavo" (koliko god da ne volim taj izraz), a druga za isto to dete misli da je fino, uzdržano, lepo vaspitano? Kasnije u životu se isto, verujem, može dešavati starijim osobama i što su veće te razlike u ponašanju i vladanju pojedinca (u odnosu na ono na šta su drugi neki navikli, šta smatraju normalnim/ uobičajenim), ta osoba će eventualno biti sve više neshvaćena, u nemogućnosti da se uklopi (bez da se drastičnije menja, što ne kažem da je uvek dobro) i sl. (pogotovo u nekom kratkom vremenskom periodu), ali će zato u nekom drugom društvenom okruženju (onih sličnih mu/ joj) ta osoba funkcionisati kao svoj (ili svoja) na svome...?

Uporedila bih ovo sa onim što u književnosti predstavlja horizont očekivanja...

Zozefina

pre 6 godina

@csc

Apsolutno si u pravu. Uvek su me privlacili inteligentni momci.
Nikad nisam razumela ove nabildovane, nabedjene, nafrizirane a u glavi corba. Privlaci me konstruktivan razgovor, mnostvo zajednickih tema, razmena iskustava....
Neopisivo mi je sexi kada mi muskarac prica o necemu sto ne znam, kada mi prosiri vidike i natera me da razmisljam.
Verujte mi nisam ni zatucana (kako kazu u nekim komentarima, baaaas naprotiv) ni mala, a umem i mozak da koristim.

Kada vidim da je momak inteligentan, radoznao, a pritom ima harizmu i stav- pa sta vise da pozelim?
Znam jednog takvog....

zainteresovan

pre 6 godina

Pre svega pozdrav svima. Odgovore na sva ova pitanja trebalo bi da daju dame ( 35+), koje su još uvek same i nezavisne ali iskreno ako može, pa onda da im mi ukažemo šta treba da gledaju kada vide normalno vaspitanog i sa klasičnim manirima tipa ( dečka, coveka) . Neka kažu šta njih koči da finog coveka provuku ka sebi, a mi ćemo im reći gde i ako trese.

životna lutalica

pre 6 godina

Dodao bi kad si apsolutno sam..a recimo nemaš društva odnosno drugarice,poznanice ili nikad nisi imao.. Da je teže onda baš naći jer mnoge te gledaju kao nastranu osobu tj čudaka za koje misle da su poremećeni umovi.

Luka_Laban

pre 6 godina

Ovo poslednje je zaista vazno, ukoliko vam se dopadne muskarac, stavite mu na kulturan nacin da vam je stalo do njega i da zelite da ga bolje upoznate, ali nemojte da prenaglite u tome. Nikada necu zaboraviti na fakultetu, bila je divna devojka, upoznao sam je, kao slucajno imao pitanja koja njoj trebaju, razmenio telefone, a onda dosao kuci i kazao sebi, ma brate, dzabe se zanosis, nemaam ja tu sanse... Prosle su godine i godine, sreli smo se u jednom restoranu. Ja sam bio sa prijateljicom, ona sa drugaricama, zamolio ih da sednu sa nama, a njena recenica koju cu jos dugo pamtiti je bila, eh koliko sam ja bila zaljubljena u tebe na faxu, a mene umalo srcka nije udarila. Morate da shvatite, da postoje muskarci koji idealicuju devojke, posebno ako im se dopadnu. Medjutim, ukoliko im se devojka ucini previse lepom ili pametnom za njega, muskarac lako kaze, ma nemam ja sanse, a da opet popijem pedalu, ne mogu... Eto kako se propusti lepa prilika, samo mali savet, budite pazljive u tome kako muskarcu skrecete paznju na sebe, meni je devojka iz srednje prva poslala poljubac i dunula ka meni, ja sam se vratio, poljubio joj ruku i dalje znate, a pogadjajte jesam li imao hrabrosti i njoj da pridjem, pogotovo u srednjoj...

N

pre 6 godina

Nekad je neko divan i dobar, čak i objektivno gledano lepog izgleda, ali ti lično ne osetiš seksualnu privlačnost. Neki ljudi su strastveniji a nekima taj seksualni aspekt veze nije toliko bitan. I shvatite, niko nije kriv ili bolji ili lošiji zbog toga. Jednostavno se ljudi pronađu ili ne.

Jašim

pre 6 godina

(Da pojasnim, 04. avgust 2017 16:07)

Pa ne pričam ni ja o muškarcima koji po ceo dan igraju igrice. Može i igrica da se igra kad završiš sa svim obavezama. Evo ja recimo tv (osim Formule 1 koja je svake druge nedelje i ponekad neke fudbalske utakmice) ne uključujem, ali bukvalno. Ali mi ne smeta ako devojka hoće da gleda epizodu ili dve neke svoje serije. Iako ja to smatram beskorisnim. A za to vreme bih ja možda nekada igrao igrice umesto da čitam knjigu ili da radim nešto korisno.

Swedenonline

pre 6 godina

Samo je najbolje dovoljno dobro! Nekom se posrećilo nekom ne da se ostvari. Bolje i sam nego sa nečim što će stvoriti iritaciju i raskid. Posebno ako se deca upletu u priču. Previše dece živi bez oba roditelja i ta sigurnost je neprocenjiva.

N

pre 6 godina

@Sale
To što ste naveli je temelj koji se podrazumeva. Da je čovek mentalno zdrav, emotivno zreo i stabilan i da voli i poštuje žene. Ali život ima mnogo nijansi, ne može se sve racionalno upakovati i ne treba se lišavati ni strasti ni zanosa ni svega što ljubav nosi. Svako dobro vam želim.