Žene tvrde: Kavaljeri više ne postoje, san je naći muškarca koji će odgovoriti na poruku

Utorak, 08.08.2017.

13:21

Izvor: Super žena

Žene tvrde: Kavaljeri više ne postoje, san je naæi muškarca koji æe odgovoriti na poruku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

165 Komentari

Sortiraj po:

Stefan

pre 5 godina

Tekst nema veze sa realnoscu, jer devojke niti traze kavaljere, niti ce da pisu prve. Da traze kavaljere, one bi i bile sa takvima, a ne sa nasilnicima.

Бацач пламена

pre 6 godina

@Mrzim doggy

Коментар на твој одговор момку који се потписао као ,,дубоко разочаран и незаинтересован'':
Има она прича кад је кокошка нашла мало жита. Звала је остале животиње да јој помогну да посеје. Нису хтеле. Кад је никло жито, звала их је да жању. Нису хтеле. Звала их је да носе у млин. Нису хтеле. Кад је умесила погачу, све су дошле да једу, а она им није дала.
Твоје наравоученије - кокошка је очито имала неки став који је терао остале животиње од ње, нису је оне без разлога избегвале. А сада када су дошле да једу, она их избегава јер је искомплексирна, уместо да као човек то подели са њима.

sun1

pre 6 godina

@disko nindza
Dakle dobra prilika pa samim tim i romantika ?.

Pravo u centar! Prokleto bolno i tacno. Samo zenske "dobre prilike" imaju tapiju na danasnje kavaljere, tj."kavaljere". Za obicne devojke i zene/"lose prilike" doticni nemaju motiv da stavljaju masku kavaljera. Danas muskarci razmisljaju tipicno uvaljivacki, i redosled prioriteta je:
1.Materijalno visoko prosperitetna (dobar posao, sopstveni stan-kuca, auto...)2.do max 32-3 god i odlicnog fizickog izgleda 3.voljna da trosi na njega

srle

pre 6 godina

Pricati ovako nesto je malo licemerno u vreme kada je zenski ego najnaduvaniji u istoriji i kada je verovatnoca da mi kao muskarcu zensko odgovori na bilo kojoj socijalnoj mrezi jako skromna. Pri tome mislim da su strankinje generalno koliko toliko friendly, a pokusati kontaktirati neku nasu preko bilo koje mreze za upoznavanje je unapred osudjeno na propast, verovatno ocekuju samo strance i mastaju da pobegnu odavde.

Samo napred!

pre 6 godina

@(dragaN, 10. avgust 2017 12:11)
Bravo care, potpisujem sve, od prve do poslednje reci. Htele su ravnopravnost, dobice je. Konacno su muskarci poceli da se bude i shvataju koja se agresija vrsi na nas i kakva sve oruzja koriste zene kako bi upravljale sa nama. Ako se ikad budes ozenio, prvo predbracni ugovor. I ja sam isto veoma uspesan i vidim u kom smeru se krece ovaj svet pa te potpuno razumem. Moj ce biti koncipiran tako da Sud priznaje moje prihode koji su 20% veci od njenih, bez obzira sto ja zaradjujem mnogo vise od nje. Recimo, ona zaradjuje 400 evra, onda bi Sud prilikom brakorazvodne parnice priznao da ja zaradjujem 480 evra bez obzira sto zaradjujem mnogo vise. Sve preko toga ide direktno meni i ne podleze otudjenju mog vlasnistva. Ako neka pristane - moze, ako ne - idem dalje. Nagledao sam se ja nasih po inostranstvu. Udaju se, dobiju dete, cekaju 2-3 godine da dete stasa pa onda razvod. Dobiju dete od Suda, od muskarca stan na koriscenje, alimentaciju, od drzave pomoc a jos na sve to se i zaposle negde, pazive kao bubreg u loju. Kod mene, a koliko vidim i tebe, ta pravila ne vaze. Ako smo vesla sisali, camac nismo progutali. Samo napred!

mhm

pre 6 godina

90% MGTOW, 11. avgust 2017 13:20)
Pa greška, prijatelju. Baš zato što neću mlakonju, pored sebe imam Muškarca - pouzdanog, vaspitanog, obrazovanog, hrabrog, smirenog, sposobnog, vrednog, prilagođenog vremenu u kojem živi... džentlmena.
I zamisli, Srbin, Balkanac!
Imam svoje kriterijume, znam šta nudim i šta tražim zauzvrat. Nisam kukala i nisam odustajala, naročito nisam bivala obeshrabrena greškama, i dobila sam ono šta mi odgovara.
Drago mi je što ste pronašli svoju sreću i model koji vam odgovara. Ma kako drugima čudno izgledali vaši izbori, važno je biti zadovoljan i ispunjen, a to je moguće samo ukoliko istrajemo u njima.

lucky me

pre 6 godina

@90% brate, ne bih da ti rusim iluzije, ali jesi li ti nekad bio na Kubi? Ja jesam, i tamo, ma koliko nama bili lepo i egzoticno, svi jedva cekaju da zbrisu. Bilo koji deo evrope ili amerike je za njih premija. To na stranu, vidim da kad zene nase nahvataju stranca onda su ih obrlatile, a kad nas muskarac nahvata strankinju, to je uspeh. Koliko god se slozio sa svojim rodom, nisu lepi dvostruki arsini. Ima sjajnih nnasih devojaka. Jedna je moja, a malo je falilo da ne skupim hrabrosti da joj pridjem zbog isto nekih losih iskustava. I moram priznati da je okruzena dobrim drugaricama\sestrama, jedna se skoro smuvala s mojim rodjakom,tako da, ima nas finih jos. Ove ogorcene ostavimo jedne drugima. Kao sto je neko vec rekao, oko svega se treba potruditi. oko ljudi u nasoj okolini najvise. Pozdrav

Mrzim doggy

pre 6 godina

@90% nešto
Ja nisam sama,liče. Imam i muža i troje dece sa njim. Moj muž je pravi muškarac, nemam nikakvu primedbu na njega.
A vi ćete ostati sami, jer, kao što već rekoh- NE UMETE.
Svakakvi su me u životu startovali.
I uvek sam bežala od smarača i šonja. A ti si se prepoznao i pazi čuda,nijedna ti žena ne odgovara?
A da nisi na drugoj strani?Hmmm.

90% MGTOW

pre 6 godina

@Мрзим doggy


А ти би у тој ситуацији у ресторану требало да будеш "дама"? Са таквим nick-ом, поготову?

Благо мушкарцу који тебе не стартује.

Тако је, реци нам. Смарачи смо, најгори на свету.

Не заслужујемо да удишемо исти ваздух као ви савршене "даме" којима нико никада неће бити довољно добар - па зато увек и без изузетака бирате најлошијег, и то траје све док ти најлошији не почну да гледају млађе и затегнутије од вас.

А онда схватите да би вам боље било да се увалите неком несрећнику, и онда тражите каваљера.

Удаваче ће пожељет' каваљера, али каваљера нигде бити неће.

Очигледно ниси у стању да схватиш да нас смараче, млакоње и шоње масовно више није брига шта ви волите и шта не волите.

Показале сте и још увек из петних жила показујете и ко сте и шта сте, и поносите се тиме. Можда ћете евентуално успети неког странца да обрлатите да вас одведе на запад, али то је то.

Мушкарци у Србији (и то у Лозници) су почели да се жене Кубанкама и да их доводе у Лозницу јер вас Српкиња тамо или нема (јер сте побегле у веће градове) или не ваљате.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=1290509

Као што видите, овим мушкарцима није крив читав женски род. Нисте ви једине жене на свету.

А то што сте ви за наше јадне капацитете претешка мисија, ни то вам није врлина.

Ништа не брините, све мање сте нам мисија, а све више нешто што треба избегавати у широком луку јер сте толико тешке и непријатне, а без икаквог покрића.

Зато сте и саме.

kraljica

pre 6 godina

Ogorčenost muškaraca zato što ne mogu da dobiju svaku koju požele je vrlo teška i ozbiljna bolest, kako vidim. Gle čuda, usudile se žene da vas neće i da nešto traže od vas, kuda ide ovaj svijet, jao jao... Samo me zanima ko vam je uopšte rekao da vam žene bilo šta duguju samo zato što ste im se obratili. Neće vas, pa šta? Nepristojne su, njihov problem. Tražite dalje dok ne nađete onu kojoj se dopadate, pa neka vam je sa srećom. Ovi što bi sami sebi odrezali onu stvar svima za inat, zato što ih je neka odbila prije 15 godina, njima pomoći nema.

Lenka

pre 6 godina

@Duboko razočaran i nezainteresovan
Kaze covek da je radio na sebi, a postao osoba koja se sveti celom zenskom rodu jer je bio odbijen u mladosti. Sto neko rece, pravi hit... Ako ti je rad na sebi samo basnoslovna plata, nemam dalji komentar na tu temu. Dalje, kazes ne muvas devojke iz Srbije, sto implicira da muvas neke iz inostranstva i da su one kud i kamo bolje, valjda. Da vidim sto bi te iste strankinje sto ih sad muvas oberucke prihvatile pre 10 godina... Isti je procenat onih koje bi te prihvatile i takvog i ovakvog i u Srbiji i u inostranstvu. U svakom slucaju, zelim ti srecu sa strankinjama i da si nam ziv, zdrav, uspesan i dalek :)

Adio

pre 6 godina

(Lenka, 10. avgust 2017 16:53)
tako je. trud se kod muskraca gleda. da ima imalo mesta za neku smislenu komunikaciju, mozda bi je i bilo.

Mrzim doggy

pre 6 godina

@Mrzim foliranje
A šta ti očekuješ? Da svaka cura MORA da izadje sa tobom, zato jer se ona TEBI dopada? Ne razumem?
Smeta ti neko prenemaganje i mrziš foliranje, a muvaš devojke sa silikonima, veštačkim noktima i tri kg.šminke? Pa šta očekuješ od takve? Ako vas cura odbije vi to zovete prenemaganjem i foliranjem? A da li vam je, možda, palo na pamet da se curi NE SVIDjATE? Nije dužna da izlazi sa vama i odgovara vam na poruke.
Ali, ne. Tebi je lakše i bezbolnije da se tešiš da je to jer nemaš novac.
A meni ne ide u glavu, sine:
ZAŠTO MUVAŠ SPONZORUŠE, kad NEMAŠ NOVCE??

Mrzim doggy

pre 6 godina

@Duboko razočaran i nezainteresovan
Pa ti si TOTALNI HIT,čoveče!
Gori si od tih devojaka, a evo i zašto.
Kažeš, sve su ti govorile da si šonja i mlakonja? Nije to slučajno.Zašto si se devojkama prikazivao kao takav i očekivao bilo šta,AMAN?!
I sad ide ključna stvar. Situacija se promenila, radio si na sebi (to pozdravljam, tako treba svako da radi) i....šta se desilo? SAD TI POSTAJEŠ NEPRISTUPAČAN.U prevodu svetiš se.Sad će one da vide, jel, kako ih TI ne zarezuješ! A sve to ti je smetalo kad su one radile....
Ko je ovde lud??

Lenka

pre 6 godina

Beogradjanin Izvini, malo ti je konfuzan komentar :). Pokusacu da ti odgovorim na osnovu onoga sto mislim da si hteo reci - niko nema pravo da manipulise i da zavlaci. Nadam se da se slazemo. Ako ne zelim decu, sto je potpuno legitimno, ne mora svako da zeli, a zaljubim se u nekoga i ako se taj neko zaljubi u mene, a vazno mu je da ima decu, naravno da cu da mu kazem da necu da radjam, ako zaista necu. Sto se mene tice, ja ne zelim decu radi dece, ja sam pozelela decu onog trenutka kad sam dobro upoznala i zavolela mog decka jer sam pozelela s njim da imam decu. U slucaju da nam ne uspe iz zdravstvenih razloga, posto i on zeli, videcemo sta cemo: usvajanje, ako je moguce, ili cemo se pomiriti sa situacijom. S moje strane, ja zelim zivot s njim, ako deca dodju to ce ga samo uciniti savrsenijim. Moj savet je bio upucen zenama koje zele decu, ima i takvih, koje bas, bas zele decu, a vidis iz komentara dole da su momci u fazonu da nece da se trude ni oko koga nego ce da jure ove sto su na izvol'te, pa ove sto hoce kavaljere nek vide sta ce u poznim tridesetim. Ja njima porucujemda ne trpe te samozive da bi imale decu, nego da odu u neki evropski grad, kliniku, gde mogu da obezbede materijal i zacnu dete (ne da se sele) i tako stvore porodicu. To moze, ako je zdravlje ok, da se resi za 1000 e, znaci 2 godisnja odmora, nije nedostizno da bi trpele samozive muskarce zbog dece. Naravno, pre svega toga dati sansu muskarcima i ne otpisivati ih, kao sto oni rade, sa - svi su isti.

Duboko razocaran i nezainteresovan

pre 6 godina

Pre 10-ak godina sam govorio kako ce drustvene mreze i ponasanje devojaka unistiti musko-zenske odnose, na sta su mi svi govorili da cutim i ne talasam, da ne mogu biti "izvan sveta". Devojke su me godinama odbijale pod izgovorima kako sam slabic kukavica, mlakonja, sonja, nisam dovoljno musko, streber i ostalo. One su uzivale u svojoj mladosti, lepoti, provodima sa kojekakvim mangupima, popularnosti, lajkovima na fejsu,... stekao se utisak da im je samo nebo granica. Danas, ja sam veoma, veoooooma uspesan. 15-ogodisnji aktivan rad na svom licnom i profesionalnom razvoju je dao ocekivane rezultate. Uticaj, moc, novac, kontakti, ucestalo pojavljivanje u medijima je dovelo do toga da sam ja za samo 5 godina od slabica, mlakonje, strebera i kukavice u zenskim ocima postao neko ko je ambiciozan, uspesan, mocan, stabilan, podoban za brak. A devojke? Samo bleda senka proslosti. Shvatile su da nece vesno biti mlade (sada su se pojavile mladje, lepse i zgodnije), shvatile su da to sto su studirale su studirale samo da se kaze da su zavrsile fakultet, nemaju karijeru, nemaju ustedjevinu, nisu situirane. I sta im ostaje nego da ubedjuju muskarce kako im je bitna samo ljubav, kako nema veze ko je koliko uspesan i situiran (naravno samo je vazno da je situariniji od njih). To su samo neki od razloga zasto vise ne prilazim srpkinjama. Veoma su mi smesne price kada kukaju kako im niko ne prilazi, kako niko ne zeli da se trudi, i naravno, na vrhu zelenog brega, nema vise ni kavaljera.

Бацач пламена

pre 6 godina

Девојке никако да схвате да се времена мењају и да више не иде како су замислиле. Као што пре неколико деценија многи мушкарци нису могли да схвате да жене постају равноправне и да ће све мање моћи да их терају да буду само у кухињи, да ћуте, перу мужевима ноге итд.
Погледајте савете и размишљања девојака - девојке воле кад мушкарци раде ово, оно, бла, бла. Смори те девојка неприступачношћу, одустанеш, одмах женски савети ,,јао, па требало је овако, онако, не одустај, девојке воле то, бори се...''
Фора је у томе што више није питање шта девојке воле. Питање је где сам ту ја и шта ћу ја добити од тога. Наравно, одговор је ,,не липши магарче до зелене траве'', а ако магарац стигне до зелене траве, лако се може десити да га ту поједе вук. Што ће рећи, девојке хоће од нас све, а не гарантују ништа. Захваљујући интернету, данас су мушкарци широм света у стању да размењују искуства, и више је него очито да до промена у свести мушкараца долази. Овајкви чланци су добар пример.
Како рече један човек једном: ,,Будућност припада онима који су у стању да је увиде пре него што постане садашњост'', а девојке су исувише заслепљене егоизмом, хировима, медијима итд. да би приметиле да се нешто крупно мења у мушко-женским односима. А онда се одједном чуде што им нико не прилази, што све мање мушкараца нема намеру да шаље трећу поруку без одговора на прве две, или да рибу пет пута цимају за рукав и доказују да им је стало да би добили једва број телефона, који узгред не гарантује ништа.

Protoss

pre 6 godina

Nagomilao se bes, nezadovoljstvo zivotom, kriminal se brzo razvio, mnogi su se prekko noci obogatili...klinci do 30 tak godina i mnogi jos.Zene su postale surove, trazeci da se dobro unovce, a ulicama vladaju zakoni DZUNGLE, u kome najveci, najjaci majmun pobedjuje.Iako su majmuni pametniji od nas, shvatamo da smo tragicnim i ishitrenim potezima unazadili nase drustvo, u kome nema mesta za romantiku, postovanje, kavaljerstvo...sada je period besa, umisljenosti, ljudi se odmeravaju nadmenoscu i prepotentnoscu, ljudi se vole i cene po dubini dzepa, pratiocima, facebook "prijateljima"...U ovakvom svetu i drustvenom poretku nema mesta za gajenje i razvitak ljubavi, postovanja, kulture...

Mrzim doggy

pre 6 godina

Za lika dole kojem nije jasno kako to devojke ne vole da naručuju prve u restoranu, a njemu baš deluje da je nevaspitano da muškarac prvi naruči... Evo da ti pojasnim...
TI pitaš svoju devojku šta želi da poruči, pa kad dodje konobar ti sve to ispričaš šta ste odabrali.Dakle-
Za damu to i to,a meni ćete to i to.
To se zove muškarac. A ne šonja, razumeš?

Mrzim doggy

pre 6 godina

Od svih ovih komentara, jedino su normalna tri. I razume se, pisale su ih žene. Kraljica je objasnila.
Ostalim komentatorima da poručim da se okanu muvanja devojaka. To je za njihove jadne kapacitete jednostavno preteška misija. Što bi se reklo- ne umete! Pa vam kriv čitav ženski rod?? Sve su sponzoruše, a vi jadni, bez kinte? Ma,nema vam spasa. A tek ovi što su dobri, pametni, obrazovani, a ne mogu da nadju devojku! HAHAHA!
Što neko reče dole- samo se pogledajte u ogledalo i budite iskreni prema sebi.Da vam pomognem? Smarači ste! A devojke ne vole smarače, šonje, ni mlakonje koji kukaju kako ih niko neće, jer, tobož nemaju love. Adios

delboj

pre 6 godina

O, dragi moji srpski muskarci, kada se procitaju ovi komentari, potpuno je jasno zasto vecina vas ne moze da nadje zenu u Srbiji.
Ako ovako nastavite, uskoro vam ni to vise nece biti opcija, pa cete moci u potpunosti da se posvetite bitnijim stvarima koje pominjete - hobijima, rekreaciji, prijateljima....
(kakva primitivnost, 10. avgust 2017 11:57)

Slazem se u potpunosti. Ali procitaj i ostale komentare. Ima tu dosta da se nauci. Ako zelis da naucis. Jedan komentar mi je zapao za oko. ""Ima nas, tu smo, samo nas ne vidite."" - Lovcenac...
Ali cini mi se da nijedna od vas ne zeli, niti misli da moze od nas, muskaraca nauciti nesto. Ne vidite nista drugo osim sebe u svom svijetu. U muskarcu vidite ono sto zelite da vidite a ne ono sto je on stvarno. To vas cak ni ne interesuje.

Beogradjanin

pre 6 godina

gde mozete da zatrudnite
(Lenka, 10. avgust 2017 13:50)

Auuu ovde sve komenatri muskarac jedan od retkih osobe zenskog pola je tvoj.Moram prvo napisati da nase zene ili nisu toliko nezadovoljen kao nasi muskarci ili su se pomirile sa sudbinom.

Meni postaje muka kao muskarcu koliko vi zene igrate na tu kartu da radjate. Iz mog iskustva i one koje zele decu i one koje ne zele. Moja sestra ne zeli decu, ali na tu kratu kod muskarca ce uvek igrati. Da,da sve nase divne zene zasluzuju decu= koliko i svi nasi muskarci posao. Da je lako otici u te evropske gradove, svi bi vec otisli, eto ja sam jedan od tih koji je otisao nije uspeo i vratio se.

Pitanje je ako tovj dečko padne na pitanju dece, znam neke koje su pali. Nije jos uvek spreman, ajde jos malo da sečekamo, i razna opravdanja... Vidim da su zene danas u 21 veku dobro razumele da brak i papir nista vise ne znače, znači samo forimiranje porodice sa izabranim muskarcem, gde se podrazumevaju deca.

Pitanje je ako tvoj dečko počne da vrda, nece decu, koliko vremena mu dajes do šut karte? I prizna da ne zeli decu. Tvoja ljubav nije potvrdjena sa njegove strane, zar ne? On i dalje ostaje divan za tebe, ali eto imaliste neke različite poglede na zivot, niste nasli kompromis, bolje da se razidjete i ostanete prijatelji...

Tvoj odogovr je?

Ako to tebi ne moze da se desi, jer si izbrala divnog dečka, okej ti si od onih glavom kroz zid, nekda pukne zid , a kad pukne glava the end, kraj. :)

dragaN

pre 6 godina

@(dragaN, 10.)
druze, da ja tebe nesto pitam. zbog cega si ti sa tom devojkom?
da biste zajedno gradili buducnost ili da bi se inatio i placao "svoje" ciscenje a gledao nju kako cisti kad je "na nju red" i gledao svaki dinar i ko sta i koliko placa?
veza koju si opisao mi je bolesna na toliko mnogo nivoa da obrazlozenje ne bi stalo ni u 15.000 karaktera a ne 1.500.
(mrmlj, 10. avgust 2017 16:08)

Pitanje ti je odlicno. Stvari idu u tom pravcu da ce nam zene trebati samo zbog provoda. Sa njom sam tek 2-3 meseca i naravno da sa takvom ne planiram nista. Samo se provodim. Jos mesec dva i cao. Inace kad smo se upoznali, svidjala mi se, i mislio sam da ce s njom biti nesto ozbiljnije. Njoj treba paznja, paznja, i paznja. A pri tom nista ne daje. Kao primer sam naveo kuvanje. Ne mislim da zena treba da provede zivot u kuhinji, ali ako ja placam stan i hranu, pa normalno je da ocekujem da ona radi malo vise od mene u kuhinji. Na primer ona 70% ja 30%. Ja na primer njoj stalno govorim komplimente i ne ocukujem da ona govori meni, ali bi mi prijala paznja u vidu dorucka koji bi spremila. Ali ne, ako je ona spremala dorucak, onda ja moram da spremam veceru. Problem je u tomu sto takav tip devojaka smatra da su svi duzni da ugadjaju njima, a oni ne moraju nista lepo da urade za nekog drugog. A inace, kad postavi novu sliku na Fejsbuk, u sledecih nekoliko sati se ne odvaja od telefona, stalno proverava lajkove i komentare, savrseno nebitno da li je sa mnom ili ne.

dragaN

pre 6 godina

Svi pricaju o novcima, pravilima, damama, dzentlmenima, niko o osecanjima. Kad ti se neko stvarno svidi dva dana smisljas sta da mu napises u poruci jer zelis da mu ulepsas dan. Meni licno drazi su oni ciji poziv treba da cekam danima nego oni koji me dave neprekidnim pozivima i porukama koji u sustini nista ne znace.
(ja, 10. avgust 2017 16:21)

Naravno, jer ljubav je lepa samo dok se ceka...Zato se trudim da ne pisem mnogo, ponekad ne pisem i po nekoliko dana. Instagram devojkama koje broje lajkove i vazno im je da su u centru paznje to ne mogu da shvate. Pre dve godine sam bas voleo jednu, mislio sam i da je zaprosim, ali ostavi me. Kaze, ti meni ne pises po tri dana. Ne pises, znaci ne mislis na mene ja ti nisam vazna. Isto se desilo i prosle godine sa jednom. Zajednicko za obe je bilo instagram: svaki drug dan selfi u liftu, selfi u kupatilu, selfi u krevetu. Ocigledno da cene da su nekome vazne ne po postupcima kada se sretnu, nego po tome da li im jajakju fothe svaki dan i pisu komentare ti si kraljica i tako to.

ja

pre 6 godina

Svi pricaju o novcima, pravilima, damama, dzentlmenima, niko o osecanjima. Kad ti se neko stvarno svidi dva dana smisljas sta da mu napises u poruci jer zelis da mu ulepsas dan. Meni licno drazi su oni ciji poziv treba da cekam danima nego oni koji me dave neprekidnim pozivima i porukama koji u sustini nista ne znace.

Mrzim foliranje

pre 6 godina

Trudiš se, zoveš, želiš da budeš interesantan, zanimljiv itd i ne vredi. Dokle god budete razmišljale da ste vi najbitnije i da ne morate da prstom mrdnete, bićete same. Te priče, ne mogu da se vidim zbog ovoga ili onoga, i druge bajke pričajte buzdovanima. Kad sam bio najzauzetiji, kada nisam znao gde udaram nalazio sam sat vremena kako bih se video sa devojkom koja mi se svidela. Uvek se može, ako postoji bar malo volje da se izađe iz aure svoje posebnosti. 95% Srpkinja ne ceni poštovanje, iskrenost, posvećenost, pažnju. Sve to želite, ali samo u priči. Kad se takav pojavi šutirate ga, maltretirate i nije vam zanimljiv. U stvarnosti vaše merilo je novac. I možete da mi lupate minusa koliko god, ali je to istina i sa tim sam se susreo X puta. Očekujete da vam momci plaćaju piće, izlaske, letovanje. Očekujete da momci budu dobro situirani, i da izigravaju dvorske lude. Šta nudite? Foliranje, prenemaganje, neiskrenost, glumite nedodirljive, izmišljanje razloga da se ne vidite sa dečkom kome se dopadate i da mu se ne javite...silikone, veštačke nokti, 3kg šminke, polugole šetate ulicom, turbofolk mozak. Hoćete sve ono što niste spremne da pružite. Ja hoću da vidim da se devojka trudi oko mene, a vi se mnogo potresle zbog mojih želja.

Lenka

pre 6 godina

@adio, nisam bas sigurna da skroz shvatam sta si hteo da kazes, ali mislim da su stvari dosta jednostavne. Zaljubljenost se podrazumeva, ali ja kad volim nekoga ne mogu da zamislim da imam ove stavove kao sto su kod ljudi ovde, mahom muskaraca, ma sve su iste, ne zasluzuju moje vreme ili ne daj boze novac, sve po pola... Valjda je najnormalnije da voljenoj osobi olaksam zivot kad mogu, a ne da se smeskam i gledam ga kako riba svoj deo kao ovaj ubedljivi hit od Nikole :). Oko svakog odnosa se treba i potriditi, nije dovoljno samo biti lep i dobar u krevetu:). Pa neces imati ni valjane drugove, odnos s bracom, roditeljima ni sa kim a da ne dajes sebe. To je poenta. Nema nista kvalitetno na izvol'te kao sto vecina ovde misli, ma koliko para imali. Ali oni nece da se trude, jer kao nijedna ne zasluzuje, ali ce kukati kako nema dama z koje bi oni bili kavaljeri. Ako nece da se trude nemaju prava da kukaju da nema dama. Zamisli da idem unaokolo svrstavam sve muskarce u isti kos jer su apriori ovakvi ili onakvi, a onda kukam nemam normalnog pored sebe..

mrmlj

pre 6 godina

@(dragaN, 10. avgust 2017 12:11)
druze, da ja tebe nesto pitam. zbog cega si ti sa tom devojkom?
da biste zajedno gradili buducnost ili da bi se inatio i placao "svoje" ciscenje a gledao nju kako cisti kad je "na nju red" i gledao svaki dinar i ko sta i koliko placa?
veza koju si opisao mi je bolesna na toliko mnogo nivoa da obrazlozenje ne bi stalo ni u 15.000 karaktera a ne 1.500.

Lejdi Godiva

pre 6 godina

Auuuuu, koliko ogorčenih ljudi! Koliko zajedljivi, ružnih i tužnih komentara! Pa nije ni čudo, što neko ispod napisa, što nam toliko dobro ide. Usput, na jednom od tih dejting sajtova sam upoznala čoveka, i evo nas u vezi godinu dana. Lepoj ljubavnoj vezi.

Znate onu "svaka 'tica svom jatu leti"? Setite se toga kad sledeći put krenete da bljujete po ženama i obratno. Da nije možda ipak problem u vama, m? Da se malo pogledate u ogledalo?

Lenka

pre 6 godina

@Adio, naravno da ne moze sex uvek i sa svakim. Nisam ni mislila na taj nacin.Ali je, kao sto vidis, mnogo vise ovih sto nece da se cimaju i nece krupne obaveze i lakse je naci ljubavnika nego zivotnog saputnika. Moja poruka je upucena onima koje i pored svih sansi koje su davale muskarcima (moj stav je da uvek treba dati sansu) nisu imale priliku da sretnu ove cestite, a nece da se natezu sa ovima sto kalkulisu, sto su ogorceni, sto mere, sto odmah otpisuju bilo kakav trud jer nijedna ne zasluzuje. Sta da rade s njim? Niti ce biti dobri muzevi, saputnici,niti ce biti valjani ocevi, zar ne? U tom slucaju naprave svoju porodicu, kao sto rekoh, ne onu iz maste, a vezu, ljubavnika mogu da potraze i mogu i da nadju. Ne na tako prizeman nacin, naravno, ali ajde da pricamo o normalnim ljudima koji pokazuju malo postovanja prema drugima. Ti verovatno trazis nesto vise, imas neke granice, ali vidis vecina nece da se cima jer im je sve na izvol'te. Pa nek se akaju s tim devojkama sto su im na izvol'te. Nek ih mame parama, nek se ne trude ni oko koga jer mogu da kupe ili da zgrabe ove iz izloga. Oni svakako ne bi bili valjani muzevi i ocevi, ostaje da zene, kad dobiju decu, isprobaju takve kao ljubavnike :), zar ne? To mi deluje kao jedino racionalno resenje. Oni nece da se cimaju, sto je njihovo pravo, one nece da zasnivaju porodicu s nekim ko nece da se cima i trudi, sto je opet logicno. Ne mozes nekoga od ovih ogorcenih i ovih sto mere da menjas. To je tek nemoguca misija.

Jašim

pre 6 godina

Žene tvrde: Kavaljeri više ne postoje, san je naći muškarca koji će odgovoriti na poruku

Pravilnije bi bilo: Dobrostojeći/bogati kavaljeri više ne postoje, san je naći dobrostojećeg/bogatog muškarca koji će odgovoriti na poruku.

dejan

pre 6 godina

Mnogo gore od toga kakvi su muskarci danas je to kakve su zene, mlade devojke danas kod nas. Kako dolaze nove generacije, pod uticajem Pinka, turbo folka ove opste (ne)kulture, devojke sve vise pocinju da lice na muskarce. Bahate, psuju, sve manje su zenstvene. Nazalost ovo je zabrinjavajuce, cast izuzecima kojih je sve manje.

objektivno

pre 6 godina

Ne znam zasto se veze medju ljudima gledaju kao izdvojen fenomen. Kada prelazite ulicu na zeleno da li vas neko od vozaca(ica) koji skrecu kulturno propusti, ili doda gas i juri na vas? Kako je u samousluzi, da li se neko pazljivo skloni sa strane da vas propusti? Kako je na poslu? U skoli? Koje knjige zanimaju vase prijatelje? Mogli bi tako unedogled. Sta onda ocekivati od te populacije, da se samo kad je u pitanju udvaranje transformise u potpuno drugacije osobe? Naravno da ne, nema tu pomoci. Ili je neko pristojan uvek i normalan ili nije.

odgovor od Adioa

pre 6 godina

Lenka, 10. avgust 2017 15:15)
Uz puno uvazavanje tvojih razloga, moja poruka je upucena onim devojkama koje ako misle da imaju neko dobro kojim sticu neku "pregovaracku moc" u odnosu sa muskracem, da je nemaju. Cist priimer za to sam ti ja sa svojim mentalinim sklopom. To ne znaci da nisam blesav za tim, jesam kao svaki zdrav muskarac, ali imam svoje itekako za nekog neshvatljive razloge u kontekstu nekog, kako si rekla, racionalnog rezonovanja. Moja zamerka upucena tebi odnosila bi se na mozda po meni nepotrebno potenciranje tog "cimanja". Svako ko se bavi stvaranjem i neguje odredjenu kulturu zivljenja, ima svoje zahtevne obaveze oko kojih se vrlo angazuje, dakle "cima". Dobra organizacija zivota to podrazumeva i kad si sam i kad si sa nekim. Potenciranje na tom cimanju po mom misljenju para usi samo zato sto se uopste ne spominje ljubav, privrzenost, strast. Upravo su to razlozi koji prvenstveno muskrce privlaci kod zene, i to vam jedino moze dati ekskluzivitet, da se tako izrazim. Medjutim, odavno nisam procitao da neka zena vapi za ljubavlju sa odredjenim muskarcem, vec se sve nesto zale na neko fizikalisanje. Posto ovde postoji tendencija da pricamo o nekakvim damama, meni takvo izlaganje deluje kao cisto zvocanje, opet kazem uz razumevanje neophodnosti onoga sto po meni uopste nije vredno pomena u kontekstu prave ljubavi.

mrmlj

pre 6 godina

@svi koji pricaju kako vise nema dama:
nikada ni dame ni kavaljeri nisu bili vecina, niti su sad vecina niti ce ikada i biti.
samo je pitanje da li ste spremni da trazite damu/kavaljera ili zelite da se smucate sa kojekakvima dok je/ga ne nadjete. i, naravno, pitanje je da li svojim ponasanjem zasluzujete damu/kavaljera.

@(Dragan, 9. avgust 2017 22:16)
ne znam za tebe, ali meni jednokratni seks nikada nece biti dovoljan.

@(marko, 9. avgust 2017 21:15)
kavaljeri nikako ne nastupaju sa pozicije nize vrednosti. kavaljerstvo je nacin da pokazes da postujes devojku/zenu u cijem si drustvu.
to sto u srbiji vecina ljudi smatra da te pokazivanje postovanja prema nekome unizava i spusta koju lestvicu u nekoj imaginarnoj hijerarhiji je vrlo verovatno jedan od razloga zbog cega nas je sramota koliko nam dobro ide.

@(Ko tu koga zeza, 9. avgust 2017 21:45)
nadam se da cemo se sloziti da nije isto kada sve te stvari koje si naveo radi sarmantan (fizicki, karakterno, kako god) muskarac i ne tako sarmantan muskarac.
ne poznajem te, pa ne mogu da komentarisem u koju grupu spadas, samo zelim da kazem da ne postoji jedinstven spisak stvari koje moras da uradis i uspeh je zagarantovan nevezano za to da li jesi ili nisi duhovit, zgodan, pametan, bogat, stagod.
zene nisu kofi drim pa da kad kupis 10 kafa sledeca je besplatna.

Bane

pre 6 godina

(Joker, 10. avgust 2017 10:00)
Najtacniji komentar ikada ! Imao sam i sam jedno ludo iskustvo sa jednom extremno neuravnotezenom devojkom ! Posle toga sam obrisao nalog jer je to bila BAS antireklama za dating sajtove ! A inace kao sto Joker rece biraju gore nego sto ce muskarci ikada, i otvoreno ti kazu neke stvari sto uopste nije pristojno.. npr napade me devojka da cupam obrve :D hahah

Adio

pre 6 godina

(Lenka, 10. avgust 2017 13:50)

Ne moze ni seks ekspes. Skoro sam dobio poruku od jedne devojke sa pozivom za "seks bez emocija". Odmah sam odgovorio da ne dolazi u obzir ;-), i da se mozemo videti ali u obzir dolaze samo emocije bez seksa. Rezihnirano je odgovorila kako danas nema "onih sto mecu", da se ne izrazim kako ne bi prihvatili. Ali dobro...devojka verovatno nije ni dovoljno pametna ni dovoljno temeljna da bi shvatila sta je propustila, vec je tipicno zensko klinacki protumacila nesto na konto verovatno moje nesposobnosti ili nesigurnosti...i naravno da je pogresila sa njene tacke gledista. Sa druge strane, posto ja ne razumem koncept propustenih prilika, nisam bio nimalo razocaran sobom sto nisam pristao.

Jasta

pre 6 godina

Nije samo do muskaraca
I ove zene koje se zale da nema kavaljera bi prvo izabrale nekog kretena s parama (koje nije posteno zaradio)
Nego nekog kavaljera koji mukom zaradjuje

Milan

pre 6 godina

3 nasumična primera iz mog iskustva u različitim periodima:

- Devojka sa faksa: Izvučem joj stolicu ona ne shvati i sedne na deseto mesto, ponudim je nečim ne zna da kaže hvala... Uvek se "iznenadi" jer i ne zna šta radim. Krenem da se ponašam kao mangup, ona se sva uzbudi i navali na mene. Ok.

- Devojka u (mojim) kasnim dvadesetim: Uradim bilo šta kulturno (da ne kažem normalno), ona se iznervira, ljuti se, smeta joj. Kaže hoće nekog divljeg i nismo jedno za drugo. Ok.

- Sadašnja devojka: Krene da sipa sebi čašu vode, ja pridžim čašu da se ne prospe (mahinalno), ona kaže hvala. Dodam joj peškir posle tuša, ona kaže hvala. Pridržim joj stolicu ona se raspameti i uradi mi svašta uveče. Pa ti nemoj biti džentlmen pred pravom damom!

Naravoučenije - možemo mi probavati uvek, al' bez dame ne možeš biti džentlmen.

Smilja

pre 6 godina

Sve je do devojke. Meni svi pridržavaju kaput, pomeraju stolicu, pridrže vrata od ulaza i za to dobiju hvala i osmeh od srca, u tome je poenta. Jednom sam izašla sa dečkom koji mi nije pridržao kaput posle sastanka, a ja i kišobran i rukavice... i konobar dotrči i pomogne mi, u tom momentu mi je bilo žao što sa konobarom nisam izašla. Opet drug mi kaže da on to samo sa mnom radi jer ja to očekujem, devojke inače ne žele to???

Lenka

pre 6 godina

Cestitih muskaraca jos ima, ali su mnogo retki. Uglavnom su ovakvi kao sto su i ovi komentari - znaci, samo im je novac u glavi, da slucajno ne potrose vise nego sto su dobili i da ih niko ne iskoristi i uglavnom nemaju pojma sta znaci kavaljerstvo nego su u fazonu ili ili. Kazu same ste trazile, a ovamo kukaju kako nece nikoga da izdrzavaju, sto znaci da mi moramo da radimo i da se emancipujemo kako oni to posprdno nazivaju. Ja imam divnog momka, i on nema problem da bude fin i pazljiv iako radim dosta i neki bi me svrstali u one ostvarene sto su prezrene. Naravno, ne pada mi napamet da to ne cenim i da ne uzvratim kad god mogu. Sta god vi mislili to se ceni. Nije kavaljerstvo ni poseban cin javiti se nekome ako si rekao da hoces, ne samo devojci, nego drugu, drugarici, mami, sestri... To je osnovno vaspitanje, a vi to smatrate posebnim cimanjem s vase strane. Drage zene dajte im sansu, ali nastavite samo ako zasluzuju. Ne budite kao oni koji evo odmah pripisuju devojkama sve su iste i ne zasluzuju, samo jer ih je neko zeznuo koji put. Koliko smo puta mi bile zeznute, prevarene... pa dajemo sansu. Ako bas nailazite samo na ove ispod kojima je sve drugo bitnije i koji nece, zaboga, da se trude jer mogu sve da dobiju, kad dodje vreme, a vi lepo u neki od evropskih centara gde mozete da zatrudnite, stvorite sebi porodicu, ne savrsenu o kakvoj ste mastali, ali ipak porodcu. Sex uvek mozete da imate sa ovima sto nece da se cimaju. Nije to preskupo, ako je zdravlje u redu :)

josip

pre 6 godina

Nije problem ni u ženama, ni u muškarcima. Nije nikad ni bio. Problem je u prisilnom izjednačavanju. Ljudi su različiti, uvijek su bili. Umjesto da se prisilno izjednačavamo, trebali bismo znati prihvatiti drugoga onakvim, kakav je.

Danas je normalno da se muški sportaš "osjeti" ženom, pa da se pretvori iz takmičara u "takmičarku". I kako onda žena (po rođenju) može konkurirati ženi (po osjećaju), ako prva ima 170 cm i 65 kg, a druga 190 cm i 110 kg mišića, sa nešto ženskih hormona i tek propupalim sisama? Što će misliti obična ženska takmičarka, o takvoj emancipaciji?

Ameri napravili novi nosač aviona od 11 mlrd dolara, pa izostavili pisoare. Radi rodne ravnopravnosti i radi higijene. A ništa čistije od pisoara nema. Baš me zanima što se dešava kad je neka frka. Vjerojatno piloti pišaju u kokpitu. Pretpostavljam da ti piloti imaju isto mišljenje o rodnoj ravnopravnosti, kao i ona dizačica utega kad joj medalju uzme dvometarska Jacqueline (ex Jack).

Bojim se da je to prisilno izjednačavanje otišlo toliko daleko, da prave katastrofalne posljedice tek slijede. A otišlo je sigurno, ako su Ameri zbog tog izjednačavanja spremni raditi gluposti i na nosaču aviona.

dragaN

pre 6 godina

Ne treba mi muškarac da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je ženi mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.
(kraljica, 10. avgust 2017 11:41)

Ja se potpuno slazem sa tobom, ja sada sa svim mojim devojkama radim podjednako pored sporeta. Ali ima jedno ali...tu serpu na sporetu mozemo da napunimo hranom iskljucivo zajedno. Za srpske prilike zaradjujem mnogo mnogo i ne pada mi na pamet da punim serpu vise od neke koja zaradjuje 10-15 puta manje od mene, a nece da bude pored sporeta. Sve podjednako. Ja sam za ravnopravnost.Ciscenje stana 4 puta mesecno? Nema problema. Ona dva puta ja dva puta. Kada dodje moj red, ja platim jednoj zeni da dodje i ocisti umesto mene. Devojka mi kaze pa to nije fer, ti nisi radio. Ja se samo smeskam, htela si ravnopravnost dobila si (inace bez problema mogu da platim da ta zena ocisti i kada je njen red, ali necu).
Kao sto je neko vec napisao, dovele ste do toga da na vas gledamo kao na konkurenciju. I bice sve gore i gore. Trazili ste, gledajte.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Prilazis, lomis se oko nje, trudis se, pises poruke, izvodis na pice... i na kraju dok glumi nedodirljivost i dok te voza k'o majmuna sa druge strane trci ka onome ko je tretira kao djubre a ovog "kavaljera" drzi za rezervu za one crne dane ili kada dodju godine... Pametan muskarac ce na vreme uvideti da nema od te price nista i odustati, pozdraviti se i krenuti dalje. Tanka je nit izmedju biti uporan i biti naporan.

ispiranje mozga nema alternativu

pre 6 godina

Maniri, lijepo ponašanje i uljudnost NISU u suprotnosti sa ravnopravnošću i tretiranjem drugih kao jednakih nama, nego baš naprotiv. Ne možete biti džentlmenke ako smatrate muskarce nižim bićima i zapravo ih uopšte ne poštujete. Drugo, niste džentlmenke ako se tako ponašate samo prema muskarcima koji vam se dopadaju i kojima se udvarate. Uljudnost i maniri se ispoljavaju svaki dan, a ne samo prema potencijalnom seksualnom partneru. Džentlmenka je takva prema svakome, muskarcu bez obzira na godine, zeni, djetetu, staroj osobi, osobi koja ima invaliditet... Obzir prema drugima, solidarnost, pažnja i sposobnost da drugima učinite ljubaznost ili dobrotu je nešto što svi treba u svojoj ličnosti da gradimo, bez obzira na pol. Prema tome, zene, ako trgujete svojim lažnim džentlmenstvom samo da biste došle do seksa, džaba vam sve. Muskarci su to odavno provalili. Ne treba mi zena da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je muskarcu mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.

Jeremiah

pre 6 godina

To je zbog toga što većina devojaka misli da je stvarni život kao u onoj glupavoj seriji Seks i grad ili iz onih još glupavijih ženskih magazina
Nažalost, velika većina devojka u Srbiji gleda samo kako da se dobro uvali i da nađe nekog ko ima para - skoro nijedna nije spremna da deli životne teškoće sa partnerom nego sve hoće lagodno i na tacni, a to treba muškarac da obezbeđuje u vidu para, njima je vrhunac truda da pospreme kuću, rađaju decu ili skuvaju ručak
Zato ih uopšte i ne zanima koliko si dobar ili nisi, da li si kavaljer ili nisi, gleda se samo materijalizam jer nažalost u takvom svetu danas živimo
Koliko mi se puta desilo da sam bio odbijen jer ne odajem utisak "besnog momka" , a poslednja me devojka ostavila jer nisam imao dovoljno para po njenoj proceni- imam prosečnu platu, nemam besan auto, ne volim da visim po kafanama i da idem na kojekava letovanja i sl, a tip sam odgovorne osobe koji bi sve učinio za nekog voljenog, ne pušim, ne pijem, treniram i zdravo se hranim, visokobrazovan sam, volim da čitam i da gledam filmove itd itd
Pametnome dosta

Ica

pre 6 godina

Koliko komentara ?
mogla bi neka tribina da se organizuje..
bude zanimljivo, razmena misljenja, mozda se neko i spoji..?
samo bez negativnih reakcija ?

"Tata, kako je ona dobra?"

pre 6 godina

"Bice kavaljera, kad vi budete dame ;)"
(Cane)@
?
Neki od muškaraca bi da rade šta im je ćef, da ostavljaju komentare tipa: "Dobra.", za neku što je, u stvari, samo gola, pa se onda čude kako devojke nisu suštinski dobre... Pa, odnosom kritike i pohvale (i šta kritikuješ i šta hvališ, ne samo u kojoj meri), se vaspitava i dete, i domaća životinja, ali i čovek (žena). Čas je jedno dobro, čas nije - kako to? Mislim da su neke žene takve kakve jesu, jer se prilagodjavaju nekim muškarcima (odnosno onim što ti muškarci smatraju i JAVNO nazivaju "dobrim")... E, a onda kada/ ako osete na sebi ili bližnjima posledice toga...
Želim da podsetim - pazite kako se u javnosti vladate, šta propagirate. Neko će se možda povesti za vašim primerom, a ako vas nije briga za vas sama, neka vas bar bude briga za te druge..

kakva primitivnost

pre 6 godina

O, dragi moji srpski muskarci, kada se procitaju ovi komentari, potpuno je jasno zasto vecina vas ne moze da nadje zenu u Srbiji.
Ako ovako nastavite, uskoro vam ni to vise nece biti opcija, pa cete moci u potpunosti da se posvetite bitnijim stvarima koje pominjete - hobijima, rekreaciji, prijateljima....

kraljica

pre 6 godina

Maniri, lijepo ponašanje i uljudnost NISU u suprotnosti sa ravnopravnošću i tretiranjem drugih kao jednakih nama, nego baš naprotiv. Ne možete biti džentlmen ako smatrate žene nižim bićima i zapravo ih uopšte ne poštujete. Drugo, niste džentlmen ako se tako ponašate samo prema ženama koje vam se dopadaju i kojima se udvarate. Uljudnost i maniri se ispoljavaju svaki dan, a ne samo prema potencijalnom seksualnom partneru. Džentlmen je takav prema svakome, ženi bez obzira na godine, muškarcu, djetetu, staroj osobi, osobi koja ima invaliditet... Obzir prema drugima, solidarnost, pažnja i sposobnost da drugima učinite ljubaznost ili dobrotu je nešto što svi treba u svojoj ličnosti da gradimo, bez obzira na pol. Prema tome, ako trgujete svojim lažnim džentlmenstvom samo da biste došli do seksa, džaba vam sve. Žene su to odavno provalile. Ne treba mi muškarac da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je ženi mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.

ne volim mangupe

pre 6 godina

"Žene u stvari žele full paket, supermena, mangupa, bogatog, kulturnog i obrazovanog džentlman kavaljera."
Neo@

Ako je nešto od toga u sićušnim dozama (mangup npr.) možda ćemo tolerisati (hehe), inače...

Старац Исаија

pre 6 godina

Инжењери модерног друштва су свој задатак испунили. Улоге полова су толико поремећене да су последице катастрофалне. Генерација моје деце, људи од 30-ак година, толико дивних душа, а сами и несретни, неки у Србији, многи ван ње. Све вредности које су некада величане и уздизане, сада су извргнуте руглу, и код мушкараца и код жена. Некада је толико лако било бити срећан, сада ништа није довољно добро. Мушкарци и жене су доведени у позицију да буду супарници, а не сапутници кроз живот.

Neo

pre 6 godina

Jao koliko sam samo puta čuo i doživeo ovakve zahteve. Zovi me svaki dan, pošalji mi poruku svaku dan, pitaj me dal sam stigla kući, okači zajedničku sliku....... E a kad uradiš tačno to što je tražila ona se smori najstrašnije i ti si ugasio. Ili ovo: Jao usamljena sam, hoću da se zaljubim, hoću da me neko mazi i pazi. A sutradan završi sa najvećim ološem iz kraja koji je ne tretira ni 5%. Žene u stvari žele full paket, supermena, mangupa, bogatog, kulturnog i obrazovanog džentlman kavaljera. ;)

Arch Enemy

pre 6 godina

Žene nikako da shvate da nisu centar oko kojeg se vrti Svijet i da muškarci ipak imaju važnijih aktivnosti od dosadjivanja sa ženama!
Posao,novac,sport,hobi,rekreacija itd.,itd...

Joker

pre 6 godina

1. Žene na dejting sajtovima i aplikacijama imaju psihicke probleme 3x vise od ovih sto ne koriste .
2. Biraju ko u mesari mnogo gore od muskaraca.
3. ne odaberu nista.
4. polude
5. opet krenu iz pocetka na istim app
resenje :
obratite se psihilogu ili hirurgu

Nikola

pre 6 godina

Sta bi sve muskarci voleli... Da se zene malo manje loze na lovu , da se ne kindjure kao afrikanci i masu necim sto nemaju, kao bi ulovile bogat plen..da malo manje svraljaju , flertuju sa kim god stignu.. Mislim da su u ovoj deceniji muskarci " male bebe " naspram zena...definitivno su odlepile od raznih hormona , rijalitija, plastike ...napumpanih usana...itd..itd..ajde jedan reset na factory settings pa da vidis kako bi sve bilo OK

max

pre 6 godina

Udjem u spiku sa jednom, ajde da se vidimo, jao ne mogu haos na poslu, jao ne mogu otisla u selo porekla da vidi svoje, jao haos opet neki izmisljeni bicu zauzeta ceo vikend evo majkemi obecavam. I posle ce da mi padaju u depru ili da se uda za nekog bolida.

barka

pre 6 godina

Zene danas same sebe predstavljaju kao robu- slikaju se napucene,natrcene,sa dekolteima do pupka,izlaze bez vesa,a onda ocekuju dzentlmensko ponasanje muskarca. Takva pojava mozda moze da sludi nekog nezrelog dripca,ali kod muskarca koji je u nacelu spreman da postuje zene(dzentlmen),to izaziva odbojnost. Jeftinoca nikad nije cenjena,a zene sve vise vuku ka tome.

bazicno ljudsko postovanje

pre 6 godina

ne znam da li komentatori standardno ne citaju tekst pre komentarisanja ili smo zaista toliko prsli. Ideja da ti se osoba javi nakon sto je rekla da ce se javiti nije pitanje kavaljerstva, odnosa dzentlmena i dama, vec osnovnog ljudskog postovanja i odgovornosti kako prema drugima, tako i prema sebi i svojoj reci. Ocekivanje da ti muskarac sa kojim se zabavljas posalje jednu poruku dnevno, nije neki bizaran abnormalni zahtev, to su vecini ljudi bazicne stvari.
Onda vam feminizam smeta, feminizam je neophodan ocigledno, ako ovakve stvari smatrate necim ''dodatnim'', ako su nam muskarci stigli do tacke da ne mogu ni da pozovu nakon sto su rekli da ce zvati, i te kako nam treba feminizam, da se zene osnaze da se ne bave takvim likovima. Nema srece sa toliko neodgovornim ljudima.

Ica

pre 6 godina

Devojka sam, i iskreno mene osvaja kada se decko lepo ophodi prema meni, postovanje, paznja, trud, kada pokazuje ljubav recima i delom.. Par vas je napisalo da bi smo izabral? losijeg momka i koji se lose ponasa nego kavaljera, ja ne bih.. Naravno i ja decku pruzam postovanje, razne sitnice koje ga usrece, pokazujem na lep nacin to sto osecam.. Ima nas raznih.. ali nije tacno da sve volimo lose momke..
pozzz svima

Roger

pre 6 godina

Sve otislo u tri lepe.. U klubu, da ti broj, jos te ona pita da razmenite kontakte, jos je i cimnes isto vece i vidis da joj zvoni mob, pises joj sutra, ne odgovara ti... To mi se 3 puta desilo u zadnjih godinu dana.. Sta koj-moj pa daju broj uopste??

Aleksandar

pre 6 godina

Nije tacno. Postoje ali veoma veoma mali broj nas. Par godina ne mogu da nadjem normalnu devojku. To sve same (.urvetine, splavarke, sponzoruse...) Najsrecniji bi bio da upoznam neku normalnu devojku ali to je izumrlo. Nisu vam tacne tvrdnje!

ded

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da se u 21. veku i dalje razmišlja na devetnaestovekovni način. U doba kavaljera, drage moje, niste imale pravo glasa, bile ste slabo obrazovane, nezaposlene, imale ste podređenu ulogu u društvu. Danas smo svi na istom. Ako hoćeš da ti neko priđe moraš da mu to staviš do znanja. Ne vidim ništa romantično u tome da muškarac obigrava oko žene tri meseca a ona kao glumi nezainteresovanost a onda se na kraju zaljubi. Uloge su se promenile. Danas su žene te koje imaju inicijativu. Batalite prinčeve na belom konju jer ni vi niste princeze.

Darth Shone

pre 6 godina

Postoje, ali ste ih vi oterale svojim traženjem "bad guys", tretiranjem muškaraca kao potrošne robe ili igračke na uzici, držanje u rezervi (frend zona) i tako toga. Same ste krive. Kavaljerstvo ste kažnjavale ponižavanjem, i izrugivanjem, pa sada drage dame, kusajte čorbiu koju ste same skuvale. Očekujete da vam "mr nice guy" odgovori na poruku, a da mislite na "mr bad guy"? E pa ne ide to tako.

miroslav

pre 6 godina

Koga bre briga vise sta one zele? Kad pocnu nesto i da nude, mozda i budu cenjene. Totalno su im isprani mozgovi seks i gradom, Sanjom Marinkovic, lexington bendom, turskim serijama i sl.

Jovan

pre 6 godina

Ovaj tekat se odnosi na one devojke koje niko nece, da li zato sto su fizicki neatraktive nemaju poverenje u sebe i td.. za one top i srednje nevazi..

Diana

pre 6 godina

Nikada nije ni postojalo. Filmovi i romani romantizuju istoriju u velikoj meri. Muskarci su takvi oduvek. Mi sa bar malo mozga smo shvatile da "princ na belom konju" pripada samo masti. :) Sto ne znaci da nema divnih muskaraca u realnosti. Naprotiv... :)

Iz mog ugla

pre 6 godina

Ne postoje, ali mislim da su dobrim delom same zene krive. Toliko su napadne prema muskarcima i na "izvolte" da ne ostavljaju puno toga za osvajanje, pa muskarci nemaju ni potrebu da se nekoj devojci udvaraju i potrude se oko nje kad od gornje kategorije mogu prosto samo da odaberu! Da ne kazem da sam dobila i komentare sa gadjenjem "zar to neko stvarno i dalje radi" kad sam od jednog momka sa kim nisam jos uvek bila dobila cvece (sto je mene licno iskreno bas obradovalo).

zemljanin

pre 6 godina

Kavaljeri, naravno da postoje, samo sto nemaju kome da se dokazuju. Svakoga dana moras da se prvi javis na telefon, sms, postavljas idiotska pitanja, samo da bi komunicirao sa njom, bilo sta, itd. i onda kada ti dosadi da stalno prvi zapocinjes razgovor onda shvatis da u stvari ti nju ne interesujes. Prestanes da se javljas i onda nisi vise dzentlmen nego svinja. I onda se pitaju zasto muskarci tako lako odustaju. Pa nije onako bezveze, uvek ima razlog. Ti shvatis da gubis vreme i krenes dalje. A ona, "sirotica", povredjena.

Modernizr

pre 6 godina

Pa ono istina jes' tesko napisati jednu poruku na dan kada si prethodni dan primio 654 poruke sa najvecim glupostima na svetu. Mozda muskarci vise nisu kavalneri jer nemaju za koga da budu, dame izumrle polovinom prethodnog veka.

Arch Enemy

pre 6 godina

Žene nikako da shvate da nisu centar oko koga se vrti svijet!
Posao, novac,sport,hobi,priroda, rekreacija, provod uz malo alkohola s dobrim prijateljima,odmor i relaksacija itd.,itd....sve je to većini muškaraca mnogo važnije od dosadjivanja sa ženama koje mogu pružiti samo jedno a to opet muškarci mogu naći zahvaljujući novcu koji im je jedan od prioriteta!Sve iz prve ruke i sa terena!

Sasa

pre 6 godina

Drage dame, problem je sto vi ne znate sta hocete. Zelite da vam primakne stolicu, pa ne zelite, kad vam posaljemo poruku isto tako znate da ne odgovarate itd. Ne mogu se samo muskarci kriviti za sve.

slaven

pre 6 godina

A kod nas obnuto, kukaju kako im niko ne prilazi, a kad im pridjes i ne konstatuju. Zato sto ste nafurane, zato ste i same.
Kratko i jasno.

Ned Stark

pre 6 godina

Drugim recima, hoce pola kavaljera pola ravnopravnost. Ne moze to tako. Muskarac ili je dzentlmen ili nije, nema sredine.
Kao u Igri prestola. No middle ground.

MrkDjok

pre 6 godina

Nema vise ni pravih dama.

Vi se trudite da je osvojite, izvodite, druzite se, ona dokazuje da nije laka devojka, a sve vreme se vidja s ljubavnikom.

Урбанијак

pre 6 godina

Не постоје каваљери јер су нестале даме. Кад и ако се можда опет појаве даме, појавиће се сигурно и каваљери. Ајд ћао.

Miami

pre 6 godina

Pa naravno! Cim ste prestale da postujete muskarce, zloupotrebom zenskih sloboda, kavaljerstvo je nestalo. Lake zene, drske i bezobrazne i ne zasluzuju kavaljere. Mislim......

Marko

pre 6 godina

Kao muskarac, prihvatljivo mi je sve sem slike na fejsu. Nemam nista protiv postavljanja, ali insistiranje da je to neki "dokaz" ljubavi ili necega je po meni cist promasaj. Vise je zadovoljenje sujete nego bilo sta drugo (sto je slucaj za 80% stvari podeljenih na drustvenim mrezama). :)

Dott

pre 6 godina

Kavaljerstvo je urodjeno u gotovo svakom muskarcu, a da bi ono doslo do izrazaja dovoljno je samo da se u njegovoj blizini nadje jedna dama, sto znaci da nisu nestali kavaljeri, vec su dame nestale.
Zene vec decenijama teze jednakosti sa muskim polom, upravo to ubija kavaljerstvo muskarca, muskarac kavaljer je dominantna figura u drustvu jedne zene, figura koja vodi, smernim i odlucnim koracima, pun manira, uctivosti i bontona.

Muskarac od svake zene zeli naciniti damu, medjutim kazu da se dama radja. Verujem da se dama moze i postati, dama postaje dama kada se izbori sa zenskom konkurencijom u okruzenju i kad joj to one priznaju, odobre i prihvate kao takvu.

Za pravu damu, svaki muskarac je kavaljer i dzentlmen, retki su oni koji nisu, jer ne biti dzentlmen i kavaljer pored dame nije lako.

Drakenzen

pre 6 godina

Kako zračiš tako i privlačiš. Vrlo je prosto, šta žene traže to i dobiju i ne znam sto se čude posle. Koliko su puta oladile nekog momka pa im posle đavo krvi. Nidje veze....

Smajli

pre 6 godina

Dzentlmeni su bili opravdani u doba strogog patrijarhata, kada je zena ostajala kuci,kada je svet bio podredjen muskarcima,tako su muskarci vracali zenama,ono sto nisu imali,siru slobodu.

A i tada,nije bilo strogog "mora muskarac prvi prici",i tada su zene bile brojnije i cesto se desavalo da se devojke takmice za naklonost mladica koji im se dopada,na isti nacin ,kao sto su u sredinama gde su devojke bile u manjem broju,su se muskarci takmicili za naklonost devojaka, ali u najvise slucajeva su se uzajamno nalazili.

Danas bi svi ljudi da budu posebni,misle da su posebni,posesivni su,nema vise potrebe za dzentlmenstvom,a tu ne govorim o ustajanju kad zena odlazi od stola, ili primicanje stolice,ili otvaranje vrata,to su najosnovniji principi bontona,mada zene i tu rade na iskorenjivanju tog ponasanja.

Nikad nisam uskratio nekoj zenskoj,ili bilo kojoj osobi paznju kada se paznja trazila,npr odgovor na poruku ili slicno,ali zato ja nisam dobivao odgovore.

Nekad nisam verovao u stereotipe koji se namecu zenama,mislio sovinizam, neciji licni nedostaci, problemi, ali kako sam poceo posmatrati ponasanja, pocevsi od majke pa tako psiholoski u sirinu,delovalo mi je kao da sve idu u istu vecernju skolu,obucavane u stereotipu.

Nemam nista protiv da zene vladaju,i to je jedan nacin za smanjenje svetske populacije, trazice savrsenog,ili loseg momka,nece gledati onog dobrog koji ih voli,zelece jedno dete i to na epidural...

Samo jedna zena moze vladati MAJKA PRIRODA

NSNS

pre 6 godina

Problem lezi u modernim zenama iz 21. veka koje previse gledaju Seks i grad i onda ni ne traze tog sto im treba. Kad se opamete, onda je kasno pa kukaju i onda nastaju ovakvi tekstovi. Surova istina, mada ni mi muski nismo bolji, ali barem znamo sta zelimo.

Pop

pre 6 godina

E nije nego...
žele kavaljere, a onda ih nervira ako ih neko ponudi da prve naruče jelo ili piće.
Po meni je upravo nepristojno ne ponuditi ih, već prvi naručiti.

dzon do

pre 6 godina

Zene su se danas mnogo prozlile, prema muskarcima. Pre sam mogao da smuvam devojku sa par lepih reci, i sa nekim malim znakom paznje, a danas treba bukvalno da ih molis, samo da ti pruze sansu.Isto tako nije se mnogo obracalo paznja na materijalni status, a danas je to na prvom mestu,pogotovo na dejting aplikacijama. Mozete biti kavaljer i dobar momak..., ako nemate love, dzaba vam sve drugo. Kada napisete na nekom sajtu da imate neki sasvim obican posao, ni jedna vam se vise nece javiti. Ali ako ste situirani, ili se bar tako predstavite, prica je sasvim drugacija.
Po meni zivot pre interneta je bio mnogo bolji, i za razne informacije ste morali biti u kontaktu sa ljudima, danas je sve na klik daleko. Valjda zato smo se i otudjili jedni od drugih.Muskarci imaju neograničenu pornografiju, i sve vise se oslanjaju na nju, a devojke vise ne znaju kom muskarcu mogu da veruju.
Kad sve to sagledate, nije ni cudo sto polako izumiremo kao nacija. I nije cudo sto najveci broj vesti u medijima predstavlja crna hronika.Mislim da sam izgubio svaku nadu, da cu pronaci devojku koja ce me gledati kao muskarca, i kao coveka, a ne kao zlatnu koku.Ne smatram da su one krive, jer im se sve to propagira u medijima,na ovaj ili onaj nacin.
Nema vise kavaljera, ali nema vise ni pravih dama.

vito

pre 6 godina

samo otidjite do instagrama pa vidite zasto vise nismo kavaljeri..zene su opsjednute sobom ..slikama filterima i ko im je lajkovao slike..to je prosto vaznije od pravih muskaraca koji su svuda oko njih..virtuealna stvarnost je pobedila sve nas gentlemene;)

tadashi

pre 6 godina

Momak pridrzava vrata devojci na sta se ona brecnu " ne treba da mi pridrzavate vrata ''. Gospodjice, ocigledno je, ne pridrzavam ja Vama vrata zato sto ste dama vec zato sto sam ja gospodin.

infidel

pre 6 godina

Evo iz ličnog iskustva: ni ženske ne znaju da budu dame. Ne znaju da sačekaju da im muško otvori vrata, ne znaju da muško prvi ulazi u i zadnji izlazi iz kafića ili pozorišta pošto im otvori vrata kad su zajedno. Ne znaju da prime kompliment, cvet. Ne znaju da sačekaju da pređem pored i otvorim joj vrata od auta i pridržim kišobran. Ne kaže dobar dan, nego na ti sa prodavačicom/konobarom. Ne znaju ko prvi treba u lift da uđe ni ko prvi da izađe. I naravno, kad dve drugarice, svaka po 25god idu zajedno u klonju - baš damski.

Tostojevski;-)

pre 6 godina

Nije moje dame vreme kavaljera proslo, nego ste vi postale dostupnije;-), za pravu kvalitetnu zenu se pak treba i pomuciti, e tu vec budite naj bolje u nama muskima. Sta kada je ne zanima ni novac, ni besna auta,elitna mesta, e tu dolazi do izrazaja ono staro klasicno maratonsko udvaranje koliko si kreativan, mastovit, pa na kraju i uporan;-). Zena hoce da joj dokazes, da si ti pripremljen za ovo prilicno naopako potrosacko drustvo u kome nazalost prezivljavamo. Mada i muskarci su jednako krivi,ovi sa dzipovima "kupuju" svoje drage, dok ovi jadni bez evra u dzepu nemaju ni hrabristi, ni znanja(umeca) da zavode vas opasne macke.Premda ima i dalje dzentlmena, ali vi ih nit razumete, nit prepoznajete.Zamisli da ti neko nazove dobar dan, ustupi mesto,ma osmehne se samo, polomile bi one svoje predizemnionisane stikle bezeci od psihopate:-)

Lady Mariana

pre 6 godina

Zene se trenutno bore za ravnopravnost i sve su feministkinje a sa druge strane žele kavaljere. Ako se oblačite kao dame, a ne kao Kardasijanke i ponašate tako, nacicete kavaljere

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Obrnuto proporcionalno...

Aktivnim inženjeringom ženske psihe u poslednjih 200 godina dobili smo doba kada žene nisu žene nego roba.
Kada one služe sa rad, za zabavu, za kozmetičku industriju i sve ostale...

Ženi je ozbiljno ranjena suština i oduzeto biće u ovakvom svetu.

Muškarci nisu bolje prošli...

Oduzeta im je suština i postali su mlakonje ili ultra agresivni.

Tako da kad se jedni na druge žale danas, to je samo praznoslovlje...

Treba ići dublje u svoju suštinu i tu otkloniti problem i ne davati više svetu da oblikuje život.

stefke

pre 6 godina

Kavaljera i džentlmena nema više jer ih vi ne želite. Nikad nisam video da devojka koja ima izbor izmedju kavaljera i klošara izabere ovog prvog. Već uvek izabere klošara, dok normalnog momka zavlači i čuva u rezervi. Nisu ni momci glupi više, shvatili su šta devojke vole. Tek kad vam dodje vreme za udaju onda i normalni dolaze u obzir.

Dragan

pre 6 godina

Drage dame,taj lobi koji po svaku cenu fura fazon povredjene zene ce dovesti do toga da cemo mi svi lepo prestati da imamo ozbiljne veze sa vama.
Jednokratni sex ce biti dovoljan, a nekretninu zaradite svojim radom.
Posteno ?

roflmjau

pre 6 godina

Muškarci su još uvek u debelom zaostatku, uopšteno govoreći, u odnosu na to koliko su se žene promenile.
Kavaljerstvo nema nikakvog smisla u eri sve snažnijeg pritiska feminizma na strukture vlasti da poboljšaju već postojeći povlašćeni položaj koji žene uživaju.
Računajte slobodno da će ih biti sve manje. Krivce potražiti u ogledalu.

Duh iz boce

pre 6 godina

Dobro je kad su devojke azurne, nesebicne, komunikativne i neiskompleksirane, pa u proseku od dva do tri sata odgovore na poruku. Trend je danas takav kod oba pola. Tako je kako je.

Ko tu koga zeza

pre 6 godina

Šaljem čestitke, razglednice, cveće, čokolade, knjige, vodim na izlete i večere, plesne večeri (znam da igram) pa mi je trebalo preko 5 godina da nađem devojku.

postovanje je kljucna rec

pre 6 godina

Zene ne traze old school kavaljere... da se razumemo. Nismo mi u dobu otvaranja vrata i ustajanja kad zena udje u prostoriju. Mada ima i takvih pa kad jednom to dozivite onda vam zasmeta kad neko nije jednako uctiv. Ali neka doza pristojnosti mora da postoji. Ako dodje do toga da zene pocnu da izbegavaju musko drustvo zbog toga sto se neprimereno ponasaju, onda je to vec alarmantno.

bvc

pre 6 godina

Svidela mi se devojka u teretani, prišao joj i upoznali se. Sledećih par dana se tako viđali, pitao je da izađemo, može, sve super, dala mi je broj telefona, razmenili par poruka itd. U četvrtak mi se javi da je u petak slobodna i da bi volela da se vidimo. U petak je nazvao, neće da se javi, poslao joj poruku-ništa. Video je nakon par dana, ona počela da se folira, kao nije stigla da se javi. A učinila mi se kao normalna, pametna, skroz ok devojka.

marko

pre 6 godina

Stara priča, nema kavaljera a idu za momcima koji ih ne poštuju ni malo. To vam je ženska priroda, to nije atraktivno, devojke vole kad ih tretiraš loše jer onda pokazuješ da više vrediš. Kavaljeri nastupaciju sa pozicije niže vrednosti zato ih devojke ne poštuju.
Pazi, to je nenormalno ali to kod devojaka prolazi.

vodonosa

pre 6 godina

Drage dame,muskarci su nekad bili lovci i borili se za plen.Danas kad je plen lako dostupan da ne kazem da sam skace u torbu i lovci se ulenjili.Nadam se da smo se razumeli.

Da bi bilo kavaljera, mora biti i dama...

pre 6 godina

Kavaljerstvo je bilo prirodni odgovor jačeg pola da zaštiti ženu kojoj je, u postojećim društveno-političkim okolnostima, zaštita zaista bila potrebna. Feminizam, iako je emancipovao žene, je, idući linijom manjeg otpora, to mnogo češće činio kroz unižavanje moškaraca, a ne kroz osnaživanje žena - tako da je kavaljerstvo, u očima feministkinja, predstavljalo neoprostiv greh i izuzetno negativno i snishodljivo ponašanje prema ženama, pa je prirodan odgovor muškaraca bio da se više ne ponašaju na taj način. A sada je problem što kavaljera nema...

Oficir s ružom

pre 6 godina

Bravo muškarci! Dosta smo mi trpeli ova prenemaganja, oću neću, gde si bio , šta si radio, pa kao neki principi koji važe uvek i samo za nas, a one čim vide neki lični interes odmah isti taj princip biva sateran u ćošak. Vreme je da resetiramo stvari na početak od pre 20.000 god p.n.e. i izdominiramo te ženetine - toljagom po glavi, za kosu pa u pećinu! :-)))

disko nindža

pre 6 godina

doba kavaljera je odavno prošlo,
počelo je doba jednakosti polova.

I da, romantika nema veze sa kavaljerstvom.

btw
Kavaljer, u korenu reči konjanik, je srednjovekovni termin za nekog ko nije seljak ili običan pešadinac nego skoro pa prefinjen plemić sa gospodskim manirima. Koji služi gazdu na konju za bolju platu. Dakle dobra prilika pa samim tim i romantika ?.

tikva

pre 6 godina

Nema toga više, ako si đentlemen, onda si seksist. Što znači da ne podržavaš jednakost među polovima. Đ je namerno. Uostalom šta ima da je zovem, da li je stigla kući, kad je svaki put povezem i dovezem. Nije se jedanput setila da uzme svoj auto i da ona mene izvede na večeru. Izem ti kavaljerstvo :(

Joksi

pre 6 godina

Mlada sam, 25 godina i toliko nemam strpljenja za glupiranje, glumljenje prezauzetosti. Moj utisak je da obe strane uvek moraju da izvode nesto, foliraju, intrigiraju. Ostacu sama verovatno. Malo mi muka.

Pera

pre 6 godina

Iz prostog dazloga, zato što kada se muškarac postavi kao kavaljer, žene ga smatraju šonjom, a poželjni su im oni koji ih i ne primećuju. E, pa "dame", većina nas je počela zbog toga, tako da se ponaša i pogodite? Stvarno funkcioniše. Ali to najviše govori o vama. Nama je svejedno. Možda čak i bolje ovako. Same ste krive

Pera

pre 6 godina

Iz prostog dazloga, zato što kada se muškarac postavi kao kavaljer, žene ga smatraju šonjom, a poželjni su im oni koji ih i ne primećuju. E, pa "dame", većina nas je počela zbog toga, tako da se ponaša i pogodite? Stvarno funkcioniše. Ali to najviše govori o vama. Nama je svejedno. Možda čak i bolje ovako. Same ste krive

bvc

pre 6 godina

Svidela mi se devojka u teretani, prišao joj i upoznali se. Sledećih par dana se tako viđali, pitao je da izađemo, može, sve super, dala mi je broj telefona, razmenili par poruka itd. U četvrtak mi se javi da je u petak slobodna i da bi volela da se vidimo. U petak je nazvao, neće da se javi, poslao joj poruku-ništa. Video je nakon par dana, ona počela da se folira, kao nije stigla da se javi. A učinila mi se kao normalna, pametna, skroz ok devojka.

Dragan

pre 6 godina

Drage dame,taj lobi koji po svaku cenu fura fazon povredjene zene ce dovesti do toga da cemo mi svi lepo prestati da imamo ozbiljne veze sa vama.
Jednokratni sex ce biti dovoljan, a nekretninu zaradite svojim radom.
Posteno ?

stefke

pre 6 godina

Kavaljera i džentlmena nema više jer ih vi ne želite. Nikad nisam video da devojka koja ima izbor izmedju kavaljera i klošara izabere ovog prvog. Već uvek izabere klošara, dok normalnog momka zavlači i čuva u rezervi. Nisu ni momci glupi više, shvatili su šta devojke vole. Tek kad vam dodje vreme za udaju onda i normalni dolaze u obzir.

tikva

pre 6 godina

Nema toga više, ako si đentlemen, onda si seksist. Što znači da ne podržavaš jednakost među polovima. Đ je namerno. Uostalom šta ima da je zovem, da li je stigla kući, kad je svaki put povezem i dovezem. Nije se jedanput setila da uzme svoj auto i da ona mene izvede na večeru. Izem ti kavaljerstvo :(

marko

pre 6 godina

Stara priča, nema kavaljera a idu za momcima koji ih ne poštuju ni malo. To vam je ženska priroda, to nije atraktivno, devojke vole kad ih tretiraš loše jer onda pokazuješ da više vrediš. Kavaljeri nastupaciju sa pozicije niže vrednosti zato ih devojke ne poštuju.
Pazi, to je nenormalno ali to kod devojaka prolazi.

Joksi

pre 6 godina

Mlada sam, 25 godina i toliko nemam strpljenja za glupiranje, glumljenje prezauzetosti. Moj utisak je da obe strane uvek moraju da izvode nesto, foliraju, intrigiraju. Ostacu sama verovatno. Malo mi muka.

Ko tu koga zeza

pre 6 godina

Šaljem čestitke, razglednice, cveće, čokolade, knjige, vodim na izlete i večere, plesne večeri (znam da igram) pa mi je trebalo preko 5 godina da nađem devojku.

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Obrnuto proporcionalno...

Aktivnim inženjeringom ženske psihe u poslednjih 200 godina dobili smo doba kada žene nisu žene nego roba.
Kada one služe sa rad, za zabavu, za kozmetičku industriju i sve ostale...

Ženi je ozbiljno ranjena suština i oduzeto biće u ovakvom svetu.

Muškarci nisu bolje prošli...

Oduzeta im je suština i postali su mlakonje ili ultra agresivni.

Tako da kad se jedni na druge žale danas, to je samo praznoslovlje...

Treba ići dublje u svoju suštinu i tu otkloniti problem i ne davati više svetu da oblikuje život.

Da bi bilo kavaljera, mora biti i dama...

pre 6 godina

Kavaljerstvo je bilo prirodni odgovor jačeg pola da zaštiti ženu kojoj je, u postojećim društveno-političkim okolnostima, zaštita zaista bila potrebna. Feminizam, iako je emancipovao žene, je, idući linijom manjeg otpora, to mnogo češće činio kroz unižavanje moškaraca, a ne kroz osnaživanje žena - tako da je kavaljerstvo, u očima feministkinja, predstavljalo neoprostiv greh i izuzetno negativno i snishodljivo ponašanje prema ženama, pa je prirodan odgovor muškaraca bio da se više ne ponašaju na taj način. A sada je problem što kavaljera nema...

Milan

pre 6 godina

3 nasumična primera iz mog iskustva u različitim periodima:

- Devojka sa faksa: Izvučem joj stolicu ona ne shvati i sedne na deseto mesto, ponudim je nečim ne zna da kaže hvala... Uvek se "iznenadi" jer i ne zna šta radim. Krenem da se ponašam kao mangup, ona se sva uzbudi i navali na mene. Ok.

- Devojka u (mojim) kasnim dvadesetim: Uradim bilo šta kulturno (da ne kažem normalno), ona se iznervira, ljuti se, smeta joj. Kaže hoće nekog divljeg i nismo jedno za drugo. Ok.

- Sadašnja devojka: Krene da sipa sebi čašu vode, ja pridžim čašu da se ne prospe (mahinalno), ona kaže hvala. Dodam joj peškir posle tuša, ona kaže hvala. Pridržim joj stolicu ona se raspameti i uradi mi svašta uveče. Pa ti nemoj biti džentlmen pred pravom damom!

Naravoučenije - možemo mi probavati uvek, al' bez dame ne možeš biti džentlmen.

roflmjau

pre 6 godina

Muškarci su još uvek u debelom zaostatku, uopšteno govoreći, u odnosu na to koliko su se žene promenile.
Kavaljerstvo nema nikakvog smisla u eri sve snažnijeg pritiska feminizma na strukture vlasti da poboljšaju već postojeći povlašćeni položaj koji žene uživaju.
Računajte slobodno da će ih biti sve manje. Krivce potražiti u ogledalu.

vodonosa

pre 6 godina

Drage dame,muskarci su nekad bili lovci i borili se za plen.Danas kad je plen lako dostupan da ne kazem da sam skace u torbu i lovci se ulenjili.Nadam se da smo se razumeli.

Oficir s ružom

pre 6 godina

Bravo muškarci! Dosta smo mi trpeli ova prenemaganja, oću neću, gde si bio , šta si radio, pa kao neki principi koji važe uvek i samo za nas, a one čim vide neki lični interes odmah isti taj princip biva sateran u ćošak. Vreme je da resetiramo stvari na početak od pre 20.000 god p.n.e. i izdominiramo te ženetine - toljagom po glavi, za kosu pa u pećinu! :-)))

tadashi

pre 6 godina

Momak pridrzava vrata devojci na sta se ona brecnu " ne treba da mi pridrzavate vrata ''. Gospodjice, ocigledno je, ne pridrzavam ja Vama vrata zato sto ste dama vec zato sto sam ja gospodin.

Старац Исаија

pre 6 godina

Инжењери модерног друштва су свој задатак испунили. Улоге полова су толико поремећене да су последице катастрофалне. Генерација моје деце, људи од 30-ак година, толико дивних душа, а сами и несретни, неки у Србији, многи ван ње. Све вредности које су некада величане и уздизане, сада су извргнуте руглу, и код мушкараца и код жена. Некада је толико лако било бити срећан, сада ништа није довољно добро. Мушкарци и жене су доведени у позицију да буду супарници, а не сапутници кроз живот.

disko nindža

pre 6 godina

doba kavaljera je odavno prošlo,
počelo je doba jednakosti polova.

I da, romantika nema veze sa kavaljerstvom.

btw
Kavaljer, u korenu reči konjanik, je srednjovekovni termin za nekog ko nije seljak ili običan pešadinac nego skoro pa prefinjen plemić sa gospodskim manirima. Koji služi gazdu na konju za bolju platu. Dakle dobra prilika pa samim tim i romantika ?.

Ica

pre 6 godina

Devojka sam, i iskreno mene osvaja kada se decko lepo ophodi prema meni, postovanje, paznja, trud, kada pokazuje ljubav recima i delom.. Par vas je napisalo da bi smo izabral? losijeg momka i koji se lose ponasa nego kavaljera, ja ne bih.. Naravno i ja decku pruzam postovanje, razne sitnice koje ga usrece, pokazujem na lep nacin to sto osecam.. Ima nas raznih.. ali nije tacno da sve volimo lose momke..
pozzz svima

Duh iz boce

pre 6 godina

Dobro je kad su devojke azurne, nesebicne, komunikativne i neiskompleksirane, pa u proseku od dva do tri sata odgovore na poruku. Trend je danas takav kod oba pola. Tako je kako je.

MrkDjok

pre 6 godina

Nema vise ni pravih dama.

Vi se trudite da je osvojite, izvodite, druzite se, ona dokazuje da nije laka devojka, a sve vreme se vidja s ljubavnikom.

barka

pre 6 godina

Zene danas same sebe predstavljaju kao robu- slikaju se napucene,natrcene,sa dekolteima do pupka,izlaze bez vesa,a onda ocekuju dzentlmensko ponasanje muskarca. Takva pojava mozda moze da sludi nekog nezrelog dripca,ali kod muskarca koji je u nacelu spreman da postuje zene(dzentlmen),to izaziva odbojnost. Jeftinoca nikad nije cenjena,a zene sve vise vuku ka tome.

dzon do

pre 6 godina

Zene su se danas mnogo prozlile, prema muskarcima. Pre sam mogao da smuvam devojku sa par lepih reci, i sa nekim malim znakom paznje, a danas treba bukvalno da ih molis, samo da ti pruze sansu.Isto tako nije se mnogo obracalo paznja na materijalni status, a danas je to na prvom mestu,pogotovo na dejting aplikacijama. Mozete biti kavaljer i dobar momak..., ako nemate love, dzaba vam sve drugo. Kada napisete na nekom sajtu da imate neki sasvim obican posao, ni jedna vam se vise nece javiti. Ali ako ste situirani, ili se bar tako predstavite, prica je sasvim drugacija.
Po meni zivot pre interneta je bio mnogo bolji, i za razne informacije ste morali biti u kontaktu sa ljudima, danas je sve na klik daleko. Valjda zato smo se i otudjili jedni od drugih.Muskarci imaju neograničenu pornografiju, i sve vise se oslanjaju na nju, a devojke vise ne znaju kom muskarcu mogu da veruju.
Kad sve to sagledate, nije ni cudo sto polako izumiremo kao nacija. I nije cudo sto najveci broj vesti u medijima predstavlja crna hronika.Mislim da sam izgubio svaku nadu, da cu pronaci devojku koja ce me gledati kao muskarca, i kao coveka, a ne kao zlatnu koku.Ne smatram da su one krive, jer im se sve to propagira u medijima,na ovaj ili onaj nacin.
Nema vise kavaljera, ali nema vise ni pravih dama.

postovanje je kljucna rec

pre 6 godina

Zene ne traze old school kavaljere... da se razumemo. Nismo mi u dobu otvaranja vrata i ustajanja kad zena udje u prostoriju. Mada ima i takvih pa kad jednom to dozivite onda vam zasmeta kad neko nije jednako uctiv. Ali neka doza pristojnosti mora da postoji. Ako dodje do toga da zene pocnu da izbegavaju musko drustvo zbog toga sto se neprimereno ponasaju, onda je to vec alarmantno.

Miami

pre 6 godina

Pa naravno! Cim ste prestale da postujete muskarce, zloupotrebom zenskih sloboda, kavaljerstvo je nestalo. Lake zene, drske i bezobrazne i ne zasluzuju kavaljere. Mislim......

infidel

pre 6 godina

Evo iz ličnog iskustva: ni ženske ne znaju da budu dame. Ne znaju da sačekaju da im muško otvori vrata, ne znaju da muško prvi ulazi u i zadnji izlazi iz kafića ili pozorišta pošto im otvori vrata kad su zajedno. Ne znaju da prime kompliment, cvet. Ne znaju da sačekaju da pređem pored i otvorim joj vrata od auta i pridržim kišobran. Ne kaže dobar dan, nego na ti sa prodavačicom/konobarom. Ne znaju ko prvi treba u lift da uđe ni ko prvi da izađe. I naravno, kad dve drugarice, svaka po 25god idu zajedno u klonju - baš damski.

vito

pre 6 godina

samo otidjite do instagrama pa vidite zasto vise nismo kavaljeri..zene su opsjednute sobom ..slikama filterima i ko im je lajkovao slike..to je prosto vaznije od pravih muskaraca koji su svuda oko njih..virtuealna stvarnost je pobedila sve nas gentlemene;)

kraljica

pre 6 godina

Maniri, lijepo ponašanje i uljudnost NISU u suprotnosti sa ravnopravnošću i tretiranjem drugih kao jednakih nama, nego baš naprotiv. Ne možete biti džentlmen ako smatrate žene nižim bićima i zapravo ih uopšte ne poštujete. Drugo, niste džentlmen ako se tako ponašate samo prema ženama koje vam se dopadaju i kojima se udvarate. Uljudnost i maniri se ispoljavaju svaki dan, a ne samo prema potencijalnom seksualnom partneru. Džentlmen je takav prema svakome, ženi bez obzira na godine, muškarcu, djetetu, staroj osobi, osobi koja ima invaliditet... Obzir prema drugima, solidarnost, pažnja i sposobnost da drugima učinite ljubaznost ili dobrotu je nešto što svi treba u svojoj ličnosti da gradimo, bez obzira na pol. Prema tome, ako trgujete svojim lažnim džentlmenstvom samo da biste došli do seksa, džaba vam sve. Žene su to odavno provalile. Ne treba mi muškarac da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je ženi mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.

Joker

pre 6 godina

1. Žene na dejting sajtovima i aplikacijama imaju psihicke probleme 3x vise od ovih sto ne koriste .
2. Biraju ko u mesari mnogo gore od muskaraca.
3. ne odaberu nista.
4. polude
5. opet krenu iz pocetka na istim app
resenje :
obratite se psihilogu ili hirurgu

miroslav

pre 6 godina

Koga bre briga vise sta one zele? Kad pocnu nesto i da nude, mozda i budu cenjene. Totalno su im isprani mozgovi seks i gradom, Sanjom Marinkovic, lexington bendom, turskim serijama i sl.

objektivno

pre 6 godina

Ne znam zasto se veze medju ljudima gledaju kao izdvojen fenomen. Kada prelazite ulicu na zeleno da li vas neko od vozaca(ica) koji skrecu kulturno propusti, ili doda gas i juri na vas? Kako je u samousluzi, da li se neko pazljivo skloni sa strane da vas propusti? Kako je na poslu? U skoli? Koje knjige zanimaju vase prijatelje? Mogli bi tako unedogled. Sta onda ocekivati od te populacije, da se samo kad je u pitanju udvaranje transformise u potpuno drugacije osobe? Naravno da ne, nema tu pomoci. Ili je neko pristojan uvek i normalan ili nije.

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Prilazis, lomis se oko nje, trudis se, pises poruke, izvodis na pice... i na kraju dok glumi nedodirljivost i dok te voza k'o majmuna sa druge strane trci ka onome ko je tretira kao djubre a ovog "kavaljera" drzi za rezervu za one crne dane ili kada dodju godine... Pametan muskarac ce na vreme uvideti da nema od te price nista i odustati, pozdraviti se i krenuti dalje. Tanka je nit izmedju biti uporan i biti naporan.

Neo

pre 6 godina

Jao koliko sam samo puta čuo i doživeo ovakve zahteve. Zovi me svaki dan, pošalji mi poruku svaku dan, pitaj me dal sam stigla kući, okači zajedničku sliku....... E a kad uradiš tačno to što je tražila ona se smori najstrašnije i ti si ugasio. Ili ovo: Jao usamljena sam, hoću da se zaljubim, hoću da me neko mazi i pazi. A sutradan završi sa najvećim ološem iz kraja koji je ne tretira ni 5%. Žene u stvari žele full paket, supermena, mangupa, bogatog, kulturnog i obrazovanog džentlman kavaljera. ;)

max

pre 6 godina

Udjem u spiku sa jednom, ajde da se vidimo, jao ne mogu haos na poslu, jao ne mogu otisla u selo porekla da vidi svoje, jao haos opet neki izmisljeni bicu zauzeta ceo vikend evo majkemi obecavam. I posle ce da mi padaju u depru ili da se uda za nekog bolida.

Marko

pre 6 godina

Kao muskarac, prihvatljivo mi je sve sem slike na fejsu. Nemam nista protiv postavljanja, ali insistiranje da je to neki "dokaz" ljubavi ili necega je po meni cist promasaj. Vise je zadovoljenje sujete nego bilo sta drugo (sto je slucaj za 80% stvari podeljenih na drustvenim mrezama). :)

Roger

pre 6 godina

Sve otislo u tri lepe.. U klubu, da ti broj, jos te ona pita da razmenite kontakte, jos je i cimnes isto vece i vidis da joj zvoni mob, pises joj sutra, ne odgovara ti... To mi se 3 puta desilo u zadnjih godinu dana.. Sta koj-moj pa daju broj uopste??

mrmlj

pre 6 godina

@(dragaN, 10. avgust 2017 12:11)
druze, da ja tebe nesto pitam. zbog cega si ti sa tom devojkom?
da biste zajedno gradili buducnost ili da bi se inatio i placao "svoje" ciscenje a gledao nju kako cisti kad je "na nju red" i gledao svaki dinar i ko sta i koliko placa?
veza koju si opisao mi je bolesna na toliko mnogo nivoa da obrazlozenje ne bi stalo ni u 15.000 karaktera a ne 1.500.

Урбанијак

pre 6 godina

Не постоје каваљери јер су нестале даме. Кад и ако се можда опет појаве даме, појавиће се сигурно и каваљери. Ајд ћао.

Drakenzen

pre 6 godina

Kako zračiš tako i privlačiš. Vrlo je prosto, šta žene traže to i dobiju i ne znam sto se čude posle. Koliko su puta oladile nekog momka pa im posle đavo krvi. Nidje veze....

Nikola

pre 6 godina

Sta bi sve muskarci voleli... Da se zene malo manje loze na lovu , da se ne kindjure kao afrikanci i masu necim sto nemaju, kao bi ulovile bogat plen..da malo manje svraljaju , flertuju sa kim god stignu.. Mislim da su u ovoj deceniji muskarci " male bebe " naspram zena...definitivno su odlepile od raznih hormona , rijalitija, plastike ...napumpanih usana...itd..itd..ajde jedan reset na factory settings pa da vidis kako bi sve bilo OK

bazicno ljudsko postovanje

pre 6 godina

ne znam da li komentatori standardno ne citaju tekst pre komentarisanja ili smo zaista toliko prsli. Ideja da ti se osoba javi nakon sto je rekla da ce se javiti nije pitanje kavaljerstva, odnosa dzentlmena i dama, vec osnovnog ljudskog postovanja i odgovornosti kako prema drugima, tako i prema sebi i svojoj reci. Ocekivanje da ti muskarac sa kojim se zabavljas posalje jednu poruku dnevno, nije neki bizaran abnormalni zahtev, to su vecini ljudi bazicne stvari.
Onda vam feminizam smeta, feminizam je neophodan ocigledno, ako ovakve stvari smatrate necim ''dodatnim'', ako su nam muskarci stigli do tacke da ne mogu ni da pozovu nakon sto su rekli da ce zvati, i te kako nam treba feminizam, da se zene osnaze da se ne bave takvim likovima. Nema srece sa toliko neodgovornim ljudima.

dragaN

pre 6 godina

Ne treba mi muškarac da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je ženi mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.
(kraljica, 10. avgust 2017 11:41)

Ja se potpuno slazem sa tobom, ja sada sa svim mojim devojkama radim podjednako pored sporeta. Ali ima jedno ali...tu serpu na sporetu mozemo da napunimo hranom iskljucivo zajedno. Za srpske prilike zaradjujem mnogo mnogo i ne pada mi na pamet da punim serpu vise od neke koja zaradjuje 10-15 puta manje od mene, a nece da bude pored sporeta. Sve podjednako. Ja sam za ravnopravnost.Ciscenje stana 4 puta mesecno? Nema problema. Ona dva puta ja dva puta. Kada dodje moj red, ja platim jednoj zeni da dodje i ocisti umesto mene. Devojka mi kaze pa to nije fer, ti nisi radio. Ja se samo smeskam, htela si ravnopravnost dobila si (inace bez problema mogu da platim da ta zena ocisti i kada je njen red, ali necu).
Kao sto je neko vec napisao, dovele ste do toga da na vas gledamo kao na konkurenciju. I bice sve gore i gore. Trazili ste, gledajte.

Jeremiah

pre 6 godina

To je zbog toga što većina devojaka misli da je stvarni život kao u onoj glupavoj seriji Seks i grad ili iz onih još glupavijih ženskih magazina
Nažalost, velika većina devojka u Srbiji gleda samo kako da se dobro uvali i da nađe nekog ko ima para - skoro nijedna nije spremna da deli životne teškoće sa partnerom nego sve hoće lagodno i na tacni, a to treba muškarac da obezbeđuje u vidu para, njima je vrhunac truda da pospreme kuću, rađaju decu ili skuvaju ručak
Zato ih uopšte i ne zanima koliko si dobar ili nisi, da li si kavaljer ili nisi, gleda se samo materijalizam jer nažalost u takvom svetu danas živimo
Koliko mi se puta desilo da sam bio odbijen jer ne odajem utisak "besnog momka" , a poslednja me devojka ostavila jer nisam imao dovoljno para po njenoj proceni- imam prosečnu platu, nemam besan auto, ne volim da visim po kafanama i da idem na kojekava letovanja i sl, a tip sam odgovorne osobe koji bi sve učinio za nekog voljenog, ne pušim, ne pijem, treniram i zdravo se hranim, visokobrazovan sam, volim da čitam i da gledam filmove itd itd
Pametnome dosta

dejan

pre 6 godina

Mnogo gore od toga kakvi su muskarci danas je to kakve su zene, mlade devojke danas kod nas. Kako dolaze nove generacije, pod uticajem Pinka, turbo folka ove opste (ne)kulture, devojke sve vise pocinju da lice na muskarce. Bahate, psuju, sve manje su zenstvene. Nazalost ovo je zabrinjavajuce, cast izuzecima kojih je sve manje.

Dott

pre 6 godina

Kavaljerstvo je urodjeno u gotovo svakom muskarcu, a da bi ono doslo do izrazaja dovoljno je samo da se u njegovoj blizini nadje jedna dama, sto znaci da nisu nestali kavaljeri, vec su dame nestale.
Zene vec decenijama teze jednakosti sa muskim polom, upravo to ubija kavaljerstvo muskarca, muskarac kavaljer je dominantna figura u drustvu jedne zene, figura koja vodi, smernim i odlucnim koracima, pun manira, uctivosti i bontona.

Muskarac od svake zene zeli naciniti damu, medjutim kazu da se dama radja. Verujem da se dama moze i postati, dama postaje dama kada se izbori sa zenskom konkurencijom u okruzenju i kad joj to one priznaju, odobre i prihvate kao takvu.

Za pravu damu, svaki muskarac je kavaljer i dzentlmen, retki su oni koji nisu, jer ne biti dzentlmen i kavaljer pored dame nije lako.

Tostojevski;-)

pre 6 godina

Nije moje dame vreme kavaljera proslo, nego ste vi postale dostupnije;-), za pravu kvalitetnu zenu se pak treba i pomuciti, e tu vec budite naj bolje u nama muskima. Sta kada je ne zanima ni novac, ni besna auta,elitna mesta, e tu dolazi do izrazaja ono staro klasicno maratonsko udvaranje koliko si kreativan, mastovit, pa na kraju i uporan;-). Zena hoce da joj dokazes, da si ti pripremljen za ovo prilicno naopako potrosacko drustvo u kome nazalost prezivljavamo. Mada i muskarci su jednako krivi,ovi sa dzipovima "kupuju" svoje drage, dok ovi jadni bez evra u dzepu nemaju ni hrabristi, ni znanja(umeca) da zavode vas opasne macke.Premda ima i dalje dzentlmena, ali vi ih nit razumete, nit prepoznajete.Zamisli da ti neko nazove dobar dan, ustupi mesto,ma osmehne se samo, polomile bi one svoje predizemnionisane stikle bezeci od psihopate:-)

ded

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da se u 21. veku i dalje razmišlja na devetnaestovekovni način. U doba kavaljera, drage moje, niste imale pravo glasa, bile ste slabo obrazovane, nezaposlene, imale ste podređenu ulogu u društvu. Danas smo svi na istom. Ako hoćeš da ti neko priđe moraš da mu to staviš do znanja. Ne vidim ništa romantično u tome da muškarac obigrava oko žene tri meseca a ona kao glumi nezainteresovanost a onda se na kraju zaljubi. Uloge su se promenile. Danas su žene te koje imaju inicijativu. Batalite prinčeve na belom konju jer ni vi niste princeze.

Diana

pre 6 godina

Nikada nije ni postojalo. Filmovi i romani romantizuju istoriju u velikoj meri. Muskarci su takvi oduvek. Mi sa bar malo mozga smo shvatile da "princ na belom konju" pripada samo masti. :) Sto ne znaci da nema divnih muskaraca u realnosti. Naprotiv... :)

zemljanin

pre 6 godina

Kavaljeri, naravno da postoje, samo sto nemaju kome da se dokazuju. Svakoga dana moras da se prvi javis na telefon, sms, postavljas idiotska pitanja, samo da bi komunicirao sa njom, bilo sta, itd. i onda kada ti dosadi da stalno prvi zapocinjes razgovor onda shvatis da u stvari ti nju ne interesujes. Prestanes da se javljas i onda nisi vise dzentlmen nego svinja. I onda se pitaju zasto muskarci tako lako odustaju. Pa nije onako bezveze, uvek ima razlog. Ti shvatis da gubis vreme i krenes dalje. A ona, "sirotica", povredjena.

Adio

pre 6 godina

(Lenka, 10. avgust 2017 13:50)

Ne moze ni seks ekspes. Skoro sam dobio poruku od jedne devojke sa pozivom za "seks bez emocija". Odmah sam odgovorio da ne dolazi u obzir ;-), i da se mozemo videti ali u obzir dolaze samo emocije bez seksa. Rezihnirano je odgovorila kako danas nema "onih sto mecu", da se ne izrazim kako ne bi prihvatili. Ali dobro...devojka verovatno nije ni dovoljno pametna ni dovoljno temeljna da bi shvatila sta je propustila, vec je tipicno zensko klinacki protumacila nesto na konto verovatno moje nesposobnosti ili nesigurnosti...i naravno da je pogresila sa njene tacke gledista. Sa druge strane, posto ja ne razumem koncept propustenih prilika, nisam bio nimalo razocaran sobom sto nisam pristao.

Arch Enemy

pre 6 godina

Žene nikako da shvate da nisu centar oko kojeg se vrti Svijet i da muškarci ipak imaju važnijih aktivnosti od dosadjivanja sa ženama!
Posao,novac,sport,hobi,rekreacija itd.,itd...

Darth Shone

pre 6 godina

Postoje, ali ste ih vi oterale svojim traženjem "bad guys", tretiranjem muškaraca kao potrošne robe ili igračke na uzici, držanje u rezervi (frend zona) i tako toga. Same ste krive. Kavaljerstvo ste kažnjavale ponižavanjem, i izrugivanjem, pa sada drage dame, kusajte čorbiu koju ste same skuvale. Očekujete da vam "mr nice guy" odgovori na poruku, a da mislite na "mr bad guy"? E pa ne ide to tako.

kakva primitivnost

pre 6 godina

O, dragi moji srpski muskarci, kada se procitaju ovi komentari, potpuno je jasno zasto vecina vas ne moze da nadje zenu u Srbiji.
Ako ovako nastavite, uskoro vam ni to vise nece biti opcija, pa cete moci u potpunosti da se posvetite bitnijim stvarima koje pominjete - hobijima, rekreaciji, prijateljima....

NSNS

pre 6 godina

Problem lezi u modernim zenama iz 21. veka koje previse gledaju Seks i grad i onda ni ne traze tog sto im treba. Kad se opamete, onda je kasno pa kukaju i onda nastaju ovakvi tekstovi. Surova istina, mada ni mi muski nismo bolji, ali barem znamo sta zelimo.

Lenka

pre 6 godina

Cestitih muskaraca jos ima, ali su mnogo retki. Uglavnom su ovakvi kao sto su i ovi komentari - znaci, samo im je novac u glavi, da slucajno ne potrose vise nego sto su dobili i da ih niko ne iskoristi i uglavnom nemaju pojma sta znaci kavaljerstvo nego su u fazonu ili ili. Kazu same ste trazile, a ovamo kukaju kako nece nikoga da izdrzavaju, sto znaci da mi moramo da radimo i da se emancipujemo kako oni to posprdno nazivaju. Ja imam divnog momka, i on nema problem da bude fin i pazljiv iako radim dosta i neki bi me svrstali u one ostvarene sto su prezrene. Naravno, ne pada mi napamet da to ne cenim i da ne uzvratim kad god mogu. Sta god vi mislili to se ceni. Nije kavaljerstvo ni poseban cin javiti se nekome ako si rekao da hoces, ne samo devojci, nego drugu, drugarici, mami, sestri... To je osnovno vaspitanje, a vi to smatrate posebnim cimanjem s vase strane. Drage zene dajte im sansu, ali nastavite samo ako zasluzuju. Ne budite kao oni koji evo odmah pripisuju devojkama sve su iste i ne zasluzuju, samo jer ih je neko zeznuo koji put. Koliko smo puta mi bile zeznute, prevarene... pa dajemo sansu. Ako bas nailazite samo na ove ispod kojima je sve drugo bitnije i koji nece, zaboga, da se trude jer mogu sve da dobiju, kad dodje vreme, a vi lepo u neki od evropskih centara gde mozete da zatrudnite, stvorite sebi porodicu, ne savrsenu o kakvoj ste mastali, ali ipak porodcu. Sex uvek mozete da imate sa ovima sto nece da se cimaju. Nije to preskupo, ako je zdravlje u redu :)

Lady Mariana

pre 6 godina

Zene se trenutno bore za ravnopravnost i sve su feministkinje a sa druge strane žele kavaljere. Ako se oblačite kao dame, a ne kao Kardasijanke i ponašate tako, nacicete kavaljere

Ica

pre 6 godina

Koliko komentara ?
mogla bi neka tribina da se organizuje..
bude zanimljivo, razmena misljenja, mozda se neko i spoji..?
samo bez negativnih reakcija ?

ja

pre 6 godina

Svi pricaju o novcima, pravilima, damama, dzentlmenima, niko o osecanjima. Kad ti se neko stvarno svidi dva dana smisljas sta da mu napises u poruci jer zelis da mu ulepsas dan. Meni licno drazi su oni ciji poziv treba da cekam danima nego oni koji me dave neprekidnim pozivima i porukama koji u sustini nista ne znace.

Arch Enemy

pre 6 godina

Žene nikako da shvate da nisu centar oko koga se vrti svijet!
Posao, novac,sport,hobi,priroda, rekreacija, provod uz malo alkohola s dobrim prijateljima,odmor i relaksacija itd.,itd....sve je to većini muškaraca mnogo važnije od dosadjivanja sa ženama koje mogu pružiti samo jedno a to opet muškarci mogu naći zahvaljujući novcu koji im je jedan od prioriteta!Sve iz prve ruke i sa terena!

Smajli

pre 6 godina

Dzentlmeni su bili opravdani u doba strogog patrijarhata, kada je zena ostajala kuci,kada je svet bio podredjen muskarcima,tako su muskarci vracali zenama,ono sto nisu imali,siru slobodu.

A i tada,nije bilo strogog "mora muskarac prvi prici",i tada su zene bile brojnije i cesto se desavalo da se devojke takmice za naklonost mladica koji im se dopada,na isti nacin ,kao sto su u sredinama gde su devojke bile u manjem broju,su se muskarci takmicili za naklonost devojaka, ali u najvise slucajeva su se uzajamno nalazili.

Danas bi svi ljudi da budu posebni,misle da su posebni,posesivni su,nema vise potrebe za dzentlmenstvom,a tu ne govorim o ustajanju kad zena odlazi od stola, ili primicanje stolice,ili otvaranje vrata,to su najosnovniji principi bontona,mada zene i tu rade na iskorenjivanju tog ponasanja.

Nikad nisam uskratio nekoj zenskoj,ili bilo kojoj osobi paznju kada se paznja trazila,npr odgovor na poruku ili slicno,ali zato ja nisam dobivao odgovore.

Nekad nisam verovao u stereotipe koji se namecu zenama,mislio sovinizam, neciji licni nedostaci, problemi, ali kako sam poceo posmatrati ponasanja, pocevsi od majke pa tako psiholoski u sirinu,delovalo mi je kao da sve idu u istu vecernju skolu,obucavane u stereotipu.

Nemam nista protiv da zene vladaju,i to je jedan nacin za smanjenje svetske populacije, trazice savrsenog,ili loseg momka,nece gledati onog dobrog koji ih voli,zelece jedno dete i to na epidural...

Samo jedna zena moze vladati MAJKA PRIRODA

slaven

pre 6 godina

A kod nas obnuto, kukaju kako im niko ne prilazi, a kad im pridjes i ne konstatuju. Zato sto ste nafurane, zato ste i same.
Kratko i jasno.

mrmlj

pre 6 godina

@svi koji pricaju kako vise nema dama:
nikada ni dame ni kavaljeri nisu bili vecina, niti su sad vecina niti ce ikada i biti.
samo je pitanje da li ste spremni da trazite damu/kavaljera ili zelite da se smucate sa kojekakvima dok je/ga ne nadjete. i, naravno, pitanje je da li svojim ponasanjem zasluzujete damu/kavaljera.

@(Dragan, 9. avgust 2017 22:16)
ne znam za tebe, ali meni jednokratni seks nikada nece biti dovoljan.

@(marko, 9. avgust 2017 21:15)
kavaljeri nikako ne nastupaju sa pozicije nize vrednosti. kavaljerstvo je nacin da pokazes da postujes devojku/zenu u cijem si drustvu.
to sto u srbiji vecina ljudi smatra da te pokazivanje postovanja prema nekome unizava i spusta koju lestvicu u nekoj imaginarnoj hijerarhiji je vrlo verovatno jedan od razloga zbog cega nas je sramota koliko nam dobro ide.

@(Ko tu koga zeza, 9. avgust 2017 21:45)
nadam se da cemo se sloziti da nije isto kada sve te stvari koje si naveo radi sarmantan (fizicki, karakterno, kako god) muskarac i ne tako sarmantan muskarac.
ne poznajem te, pa ne mogu da komentarisem u koju grupu spadas, samo zelim da kazem da ne postoji jedinstven spisak stvari koje moras da uradis i uspeh je zagarantovan nevezano za to da li jesi ili nisi duhovit, zgodan, pametan, bogat, stagod.
zene nisu kofi drim pa da kad kupis 10 kafa sledeca je besplatna.

Pop

pre 6 godina

E nije nego...
žele kavaljere, a onda ih nervira ako ih neko ponudi da prve naruče jelo ili piće.
Po meni je upravo nepristojno ne ponuditi ih, već prvi naručiti.

Aleksandar

pre 6 godina

Nije tacno. Postoje ali veoma veoma mali broj nas. Par godina ne mogu da nadjem normalnu devojku. To sve same (.urvetine, splavarke, sponzoruse...) Najsrecniji bi bio da upoznam neku normalnu devojku ali to je izumrlo. Nisu vam tacne tvrdnje!

Mrzim doggy

pre 6 godina

@Mrzim foliranje
A šta ti očekuješ? Da svaka cura MORA da izadje sa tobom, zato jer se ona TEBI dopada? Ne razumem?
Smeta ti neko prenemaganje i mrziš foliranje, a muvaš devojke sa silikonima, veštačkim noktima i tri kg.šminke? Pa šta očekuješ od takve? Ako vas cura odbije vi to zovete prenemaganjem i foliranjem? A da li vam je, možda, palo na pamet da se curi NE SVIDjATE? Nije dužna da izlazi sa vama i odgovara vam na poruke.
Ali, ne. Tebi je lakše i bezbolnije da se tešiš da je to jer nemaš novac.
A meni ne ide u glavu, sine:
ZAŠTO MUVAŠ SPONZORUŠE, kad NEMAŠ NOVCE??

Jasta

pre 6 godina

Nije samo do muskaraca
I ove zene koje se zale da nema kavaljera bi prvo izabrale nekog kretena s parama (koje nije posteno zaradio)
Nego nekog kavaljera koji mukom zaradjuje

Lenka

pre 6 godina

@Adio, naravno da ne moze sex uvek i sa svakim. Nisam ni mislila na taj nacin.Ali je, kao sto vidis, mnogo vise ovih sto nece da se cimaju i nece krupne obaveze i lakse je naci ljubavnika nego zivotnog saputnika. Moja poruka je upucena onima koje i pored svih sansi koje su davale muskarcima (moj stav je da uvek treba dati sansu) nisu imale priliku da sretnu ove cestite, a nece da se natezu sa ovima sto kalkulisu, sto su ogorceni, sto mere, sto odmah otpisuju bilo kakav trud jer nijedna ne zasluzuje. Sta da rade s njim? Niti ce biti dobri muzevi, saputnici,niti ce biti valjani ocevi, zar ne? U tom slucaju naprave svoju porodicu, kao sto rekoh, ne onu iz maste, a vezu, ljubavnika mogu da potraze i mogu i da nadju. Ne na tako prizeman nacin, naravno, ali ajde da pricamo o normalnim ljudima koji pokazuju malo postovanja prema drugima. Ti verovatno trazis nesto vise, imas neke granice, ali vidis vecina nece da se cima jer im je sve na izvol'te. Pa nek se akaju s tim devojkama sto su im na izvol'te. Nek ih mame parama, nek se ne trude ni oko koga jer mogu da kupe ili da zgrabe ove iz izloga. Oni svakako ne bi bili valjani muzevi i ocevi, ostaje da zene, kad dobiju decu, isprobaju takve kao ljubavnike :), zar ne? To mi deluje kao jedino racionalno resenje. Oni nece da se cimaju, sto je njihovo pravo, one nece da zasnivaju porodicu s nekim ko nece da se cima i trudi, sto je opet logicno. Ne mozes nekoga od ovih ogorcenih i ovih sto mere da menjas. To je tek nemoguca misija.

ispiranje mozga nema alternativu

pre 6 godina

Maniri, lijepo ponašanje i uljudnost NISU u suprotnosti sa ravnopravnošću i tretiranjem drugih kao jednakih nama, nego baš naprotiv. Ne možete biti džentlmenke ako smatrate muskarce nižim bićima i zapravo ih uopšte ne poštujete. Drugo, niste džentlmenke ako se tako ponašate samo prema muskarcima koji vam se dopadaju i kojima se udvarate. Uljudnost i maniri se ispoljavaju svaki dan, a ne samo prema potencijalnom seksualnom partneru. Džentlmenka je takva prema svakome, muskarcu bez obzira na godine, zeni, djetetu, staroj osobi, osobi koja ima invaliditet... Obzir prema drugima, solidarnost, pažnja i sposobnost da drugima učinite ljubaznost ili dobrotu je nešto što svi treba u svojoj ličnosti da gradimo, bez obzira na pol. Prema tome, zene, ako trgujete svojim lažnim džentlmenstvom samo da biste došle do seksa, džaba vam sve. Muskarci su to odavno provalili. Ne treba mi zena da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je muskarcu mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.

josip

pre 6 godina

Nije problem ni u ženama, ni u muškarcima. Nije nikad ni bio. Problem je u prisilnom izjednačavanju. Ljudi su različiti, uvijek su bili. Umjesto da se prisilno izjednačavamo, trebali bismo znati prihvatiti drugoga onakvim, kakav je.

Danas je normalno da se muški sportaš "osjeti" ženom, pa da se pretvori iz takmičara u "takmičarku". I kako onda žena (po rođenju) može konkurirati ženi (po osjećaju), ako prva ima 170 cm i 65 kg, a druga 190 cm i 110 kg mišića, sa nešto ženskih hormona i tek propupalim sisama? Što će misliti obična ženska takmičarka, o takvoj emancipaciji?

Ameri napravili novi nosač aviona od 11 mlrd dolara, pa izostavili pisoare. Radi rodne ravnopravnosti i radi higijene. A ništa čistije od pisoara nema. Baš me zanima što se dešava kad je neka frka. Vjerojatno piloti pišaju u kokpitu. Pretpostavljam da ti piloti imaju isto mišljenje o rodnoj ravnopravnosti, kao i ona dizačica utega kad joj medalju uzme dvometarska Jacqueline (ex Jack).

Bojim se da je to prisilno izjednačavanje otišlo toliko daleko, da prave katastrofalne posljedice tek slijede. A otišlo je sigurno, ako su Ameri zbog tog izjednačavanja spremni raditi gluposti i na nosaču aviona.

Lejdi Godiva

pre 6 godina

Auuuuu, koliko ogorčenih ljudi! Koliko zajedljivi, ružnih i tužnih komentara! Pa nije ni čudo, što neko ispod napisa, što nam toliko dobro ide. Usput, na jednom od tih dejting sajtova sam upoznala čoveka, i evo nas u vezi godinu dana. Lepoj ljubavnoj vezi.

Znate onu "svaka 'tica svom jatu leti"? Setite se toga kad sledeći put krenete da bljujete po ženama i obratno. Da nije možda ipak problem u vama, m? Da se malo pogledate u ogledalo?

"Tata, kako je ona dobra?"

pre 6 godina

"Bice kavaljera, kad vi budete dame ;)"
(Cane)@
?
Neki od muškaraca bi da rade šta im je ćef, da ostavljaju komentare tipa: "Dobra.", za neku što je, u stvari, samo gola, pa se onda čude kako devojke nisu suštinski dobre... Pa, odnosom kritike i pohvale (i šta kritikuješ i šta hvališ, ne samo u kojoj meri), se vaspitava i dete, i domaća životinja, ali i čovek (žena). Čas je jedno dobro, čas nije - kako to? Mislim da su neke žene takve kakve jesu, jer se prilagodjavaju nekim muškarcima (odnosno onim što ti muškarci smatraju i JAVNO nazivaju "dobrim")... E, a onda kada/ ako osete na sebi ili bližnjima posledice toga...
Želim da podsetim - pazite kako se u javnosti vladate, šta propagirate. Neko će se možda povesti za vašim primerom, a ako vas nije briga za vas sama, neka vas bar bude briga za te druge..

Jašim

pre 6 godina

Žene tvrde: Kavaljeri više ne postoje, san je naći muškarca koji će odgovoriti na poruku

Pravilnije bi bilo: Dobrostojeći/bogati kavaljeri više ne postoje, san je naći dobrostojećeg/bogatog muškarca koji će odgovoriti na poruku.

Sasa

pre 6 godina

Drage dame, problem je sto vi ne znate sta hocete. Zelite da vam primakne stolicu, pa ne zelite, kad vam posaljemo poruku isto tako znate da ne odgovarate itd. Ne mogu se samo muskarci kriviti za sve.

Mrzim doggy

pre 6 godina

@Duboko razočaran i nezainteresovan
Pa ti si TOTALNI HIT,čoveče!
Gori si od tih devojaka, a evo i zašto.
Kažeš, sve su ti govorile da si šonja i mlakonja? Nije to slučajno.Zašto si se devojkama prikazivao kao takav i očekivao bilo šta,AMAN?!
I sad ide ključna stvar. Situacija se promenila, radio si na sebi (to pozdravljam, tako treba svako da radi) i....šta se desilo? SAD TI POSTAJEŠ NEPRISTUPAČAN.U prevodu svetiš se.Sad će one da vide, jel, kako ih TI ne zarezuješ! A sve to ti je smetalo kad su one radile....
Ko je ovde lud??

kraljica

pre 6 godina

Ogorčenost muškaraca zato što ne mogu da dobiju svaku koju požele je vrlo teška i ozbiljna bolest, kako vidim. Gle čuda, usudile se žene da vas neće i da nešto traže od vas, kuda ide ovaj svijet, jao jao... Samo me zanima ko vam je uopšte rekao da vam žene bilo šta duguju samo zato što ste im se obratili. Neće vas, pa šta? Nepristojne su, njihov problem. Tražite dalje dok ne nađete onu kojoj se dopadate, pa neka vam je sa srećom. Ovi što bi sami sebi odrezali onu stvar svima za inat, zato što ih je neka odbila prije 15 godina, njima pomoći nema.

Modernizr

pre 6 godina

Pa ono istina jes' tesko napisati jednu poruku na dan kada si prethodni dan primio 654 poruke sa najvecim glupostima na svetu. Mozda muskarci vise nisu kavalneri jer nemaju za koga da budu, dame izumrle polovinom prethodnog veka.

ne volim mangupe

pre 6 godina

"Žene u stvari žele full paket, supermena, mangupa, bogatog, kulturnog i obrazovanog džentlman kavaljera."
Neo@

Ako je nešto od toga u sićušnim dozama (mangup npr.) možda ćemo tolerisati (hehe), inače...

Iz mog ugla

pre 6 godina

Ne postoje, ali mislim da su dobrim delom same zene krive. Toliko su napadne prema muskarcima i na "izvolte" da ne ostavljaju puno toga za osvajanje, pa muskarci nemaju ni potrebu da se nekoj devojci udvaraju i potrude se oko nje kad od gornje kategorije mogu prosto samo da odaberu! Da ne kazem da sam dobila i komentare sa gadjenjem "zar to neko stvarno i dalje radi" kad sam od jednog momka sa kim nisam jos uvek bila dobila cvece (sto je mene licno iskreno bas obradovalo).

90% MGTOW

pre 6 godina

@Мрзим doggy


А ти би у тој ситуацији у ресторану требало да будеш "дама"? Са таквим nick-ом, поготову?

Благо мушкарцу који тебе не стартује.

Тако је, реци нам. Смарачи смо, најгори на свету.

Не заслужујемо да удишемо исти ваздух као ви савршене "даме" којима нико никада неће бити довољно добар - па зато увек и без изузетака бирате најлошијег, и то траје све док ти најлошији не почну да гледају млађе и затегнутије од вас.

А онда схватите да би вам боље било да се увалите неком несрећнику, и онда тражите каваљера.

Удаваче ће пожељет' каваљера, али каваљера нигде бити неће.

Очигледно ниси у стању да схватиш да нас смараче, млакоње и шоње масовно више није брига шта ви волите и шта не волите.

Показале сте и још увек из петних жила показујете и ко сте и шта сте, и поносите се тиме. Можда ћете евентуално успети неког странца да обрлатите да вас одведе на запад, али то је то.

Мушкарци у Србији (и то у Лозници) су почели да се жене Кубанкама и да их доводе у Лозницу јер вас Српкиња тамо или нема (јер сте побегле у веће градове) или не ваљате.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=1290509

Као што видите, овим мушкарцима није крив читав женски род. Нисте ви једине жене на свету.

А то што сте ви за наше јадне капацитете претешка мисија, ни то вам није врлина.

Ништа не брините, све мање сте нам мисија, а све више нешто што треба избегавати у широком луку јер сте толико тешке и непријатне, а без икаквог покрића.

Зато сте и саме.

lucky me

pre 6 godina

@90% brate, ne bih da ti rusim iluzije, ali jesi li ti nekad bio na Kubi? Ja jesam, i tamo, ma koliko nama bili lepo i egzoticno, svi jedva cekaju da zbrisu. Bilo koji deo evrope ili amerike je za njih premija. To na stranu, vidim da kad zene nase nahvataju stranca onda su ih obrlatile, a kad nas muskarac nahvata strankinju, to je uspeh. Koliko god se slozio sa svojim rodom, nisu lepi dvostruki arsini. Ima sjajnih nnasih devojaka. Jedna je moja, a malo je falilo da ne skupim hrabrosti da joj pridjem zbog isto nekih losih iskustava. I moram priznati da je okruzena dobrim drugaricama\sestrama, jedna se skoro smuvala s mojim rodjakom,tako da, ima nas finih jos. Ove ogorcene ostavimo jedne drugima. Kao sto je neko vec rekao, oko svega se treba potruditi. oko ljudi u nasoj okolini najvise. Pozdrav

Mrzim doggy

pre 6 godina

Za lika dole kojem nije jasno kako to devojke ne vole da naručuju prve u restoranu, a njemu baš deluje da je nevaspitano da muškarac prvi naruči... Evo da ti pojasnim...
TI pitaš svoju devojku šta želi da poruči, pa kad dodje konobar ti sve to ispričaš šta ste odabrali.Dakle-
Za damu to i to,a meni ćete to i to.
To se zove muškarac. A ne šonja, razumeš?

Mrzim doggy

pre 6 godina

Od svih ovih komentara, jedino su normalna tri. I razume se, pisale su ih žene. Kraljica je objasnila.
Ostalim komentatorima da poručim da se okanu muvanja devojaka. To je za njihove jadne kapacitete jednostavno preteška misija. Što bi se reklo- ne umete! Pa vam kriv čitav ženski rod?? Sve su sponzoruše, a vi jadni, bez kinte? Ma,nema vam spasa. A tek ovi što su dobri, pametni, obrazovani, a ne mogu da nadju devojku! HAHAHA!
Što neko reče dole- samo se pogledajte u ogledalo i budite iskreni prema sebi.Da vam pomognem? Smarači ste! A devojke ne vole smarače, šonje, ni mlakonje koji kukaju kako ih niko neće, jer, tobož nemaju love. Adios

Ned Stark

pre 6 godina

Drugim recima, hoce pola kavaljera pola ravnopravnost. Ne moze to tako. Muskarac ili je dzentlmen ili nije, nema sredine.
Kao u Igri prestola. No middle ground.

Protoss

pre 6 godina

Nagomilao se bes, nezadovoljstvo zivotom, kriminal se brzo razvio, mnogi su se prekko noci obogatili...klinci do 30 tak godina i mnogi jos.Zene su postale surove, trazeci da se dobro unovce, a ulicama vladaju zakoni DZUNGLE, u kome najveci, najjaci majmun pobedjuje.Iako su majmuni pametniji od nas, shvatamo da smo tragicnim i ishitrenim potezima unazadili nase drustvo, u kome nema mesta za romantiku, postovanje, kavaljerstvo...sada je period besa, umisljenosti, ljudi se odmeravaju nadmenoscu i prepotentnoscu, ljudi se vole i cene po dubini dzepa, pratiocima, facebook "prijateljima"...U ovakvom svetu i drustvenom poretku nema mesta za gajenje i razvitak ljubavi, postovanja, kulture...

Бацач пламена

pre 6 godina

Девојке никако да схвате да се времена мењају и да више не иде како су замислиле. Као што пре неколико деценија многи мушкарци нису могли да схвате да жене постају равноправне и да ће све мање моћи да их терају да буду само у кухињи, да ћуте, перу мужевима ноге итд.
Погледајте савете и размишљања девојака - девојке воле кад мушкарци раде ово, оно, бла, бла. Смори те девојка неприступачношћу, одустанеш, одмах женски савети ,,јао, па требало је овако, онако, не одустај, девојке воле то, бори се...''
Фора је у томе што више није питање шта девојке воле. Питање је где сам ту ја и шта ћу ја добити од тога. Наравно, одговор је ,,не липши магарче до зелене траве'', а ако магарац стигне до зелене траве, лако се може десити да га ту поједе вук. Што ће рећи, девојке хоће од нас све, а не гарантују ништа. Захваљујући интернету, данас су мушкарци широм света у стању да размењују искуства, и више је него очито да до промена у свести мушкараца долази. Овајкви чланци су добар пример.
Како рече један човек једном: ,,Будућност припада онима који су у стању да је увиде пре него што постане садашњост'', а девојке су исувише заслепљене егоизмом, хировима, медијима итд. да би приметиле да се нешто крупно мења у мушко-женским односима. А онда се одједном чуде што им нико не прилази, што све мање мушкараца нема намеру да шаље трећу поруку без одговора на прве две, или да рибу пет пута цимају за рукав и доказују да им је стало да би добили једва број телефона, који узгред не гарантује ништа.

Lenka

pre 6 godina

@Duboko razočaran i nezainteresovan
Kaze covek da je radio na sebi, a postao osoba koja se sveti celom zenskom rodu jer je bio odbijen u mladosti. Sto neko rece, pravi hit... Ako ti je rad na sebi samo basnoslovna plata, nemam dalji komentar na tu temu. Dalje, kazes ne muvas devojke iz Srbije, sto implicira da muvas neke iz inostranstva i da su one kud i kamo bolje, valjda. Da vidim sto bi te iste strankinje sto ih sad muvas oberucke prihvatile pre 10 godina... Isti je procenat onih koje bi te prihvatile i takvog i ovakvog i u Srbiji i u inostranstvu. U svakom slucaju, zelim ti srecu sa strankinjama i da si nam ziv, zdrav, uspesan i dalek :)

odgovor od Adioa

pre 6 godina

Lenka, 10. avgust 2017 15:15)
Uz puno uvazavanje tvojih razloga, moja poruka je upucena onim devojkama koje ako misle da imaju neko dobro kojim sticu neku "pregovaracku moc" u odnosu sa muskracem, da je nemaju. Cist priimer za to sam ti ja sa svojim mentalinim sklopom. To ne znaci da nisam blesav za tim, jesam kao svaki zdrav muskarac, ali imam svoje itekako za nekog neshvatljive razloge u kontekstu nekog, kako si rekla, racionalnog rezonovanja. Moja zamerka upucena tebi odnosila bi se na mozda po meni nepotrebno potenciranje tog "cimanja". Svako ko se bavi stvaranjem i neguje odredjenu kulturu zivljenja, ima svoje zahtevne obaveze oko kojih se vrlo angazuje, dakle "cima". Dobra organizacija zivota to podrazumeva i kad si sam i kad si sa nekim. Potenciranje na tom cimanju po mom misljenju para usi samo zato sto se uopste ne spominje ljubav, privrzenost, strast. Upravo su to razlozi koji prvenstveno muskrce privlaci kod zene, i to vam jedino moze dati ekskluzivitet, da se tako izrazim. Medjutim, odavno nisam procitao da neka zena vapi za ljubavlju sa odredjenim muskarcem, vec se sve nesto zale na neko fizikalisanje. Posto ovde postoji tendencija da pricamo o nekakvim damama, meni takvo izlaganje deluje kao cisto zvocanje, opet kazem uz razumevanje neophodnosti onoga sto po meni uopste nije vredno pomena u kontekstu prave ljubavi.

Mrzim foliranje

pre 6 godina

Trudiš se, zoveš, želiš da budeš interesantan, zanimljiv itd i ne vredi. Dokle god budete razmišljale da ste vi najbitnije i da ne morate da prstom mrdnete, bićete same. Te priče, ne mogu da se vidim zbog ovoga ili onoga, i druge bajke pričajte buzdovanima. Kad sam bio najzauzetiji, kada nisam znao gde udaram nalazio sam sat vremena kako bih se video sa devojkom koja mi se svidela. Uvek se može, ako postoji bar malo volje da se izađe iz aure svoje posebnosti. 95% Srpkinja ne ceni poštovanje, iskrenost, posvećenost, pažnju. Sve to želite, ali samo u priči. Kad se takav pojavi šutirate ga, maltretirate i nije vam zanimljiv. U stvarnosti vaše merilo je novac. I možete da mi lupate minusa koliko god, ali je to istina i sa tim sam se susreo X puta. Očekujete da vam momci plaćaju piće, izlaske, letovanje. Očekujete da momci budu dobro situirani, i da izigravaju dvorske lude. Šta nudite? Foliranje, prenemaganje, neiskrenost, glumite nedodirljive, izmišljanje razloga da se ne vidite sa dečkom kome se dopadate i da mu se ne javite...silikone, veštačke nokti, 3kg šminke, polugole šetate ulicom, turbofolk mozak. Hoćete sve ono što niste spremne da pružite. Ja hoću da vidim da se devojka trudi oko mene, a vi se mnogo potresle zbog mojih želja.

Duboko razocaran i nezainteresovan

pre 6 godina

Pre 10-ak godina sam govorio kako ce drustvene mreze i ponasanje devojaka unistiti musko-zenske odnose, na sta su mi svi govorili da cutim i ne talasam, da ne mogu biti "izvan sveta". Devojke su me godinama odbijale pod izgovorima kako sam slabic kukavica, mlakonja, sonja, nisam dovoljno musko, streber i ostalo. One su uzivale u svojoj mladosti, lepoti, provodima sa kojekakvim mangupima, popularnosti, lajkovima na fejsu,... stekao se utisak da im je samo nebo granica. Danas, ja sam veoma, veoooooma uspesan. 15-ogodisnji aktivan rad na svom licnom i profesionalnom razvoju je dao ocekivane rezultate. Uticaj, moc, novac, kontakti, ucestalo pojavljivanje u medijima je dovelo do toga da sam ja za samo 5 godina od slabica, mlakonje, strebera i kukavice u zenskim ocima postao neko ko je ambiciozan, uspesan, mocan, stabilan, podoban za brak. A devojke? Samo bleda senka proslosti. Shvatile su da nece vesno biti mlade (sada su se pojavile mladje, lepse i zgodnije), shvatile su da to sto su studirale su studirale samo da se kaze da su zavrsile fakultet, nemaju karijeru, nemaju ustedjevinu, nisu situirane. I sta im ostaje nego da ubedjuju muskarce kako im je bitna samo ljubav, kako nema veze ko je koliko uspesan i situiran (naravno samo je vazno da je situariniji od njih). To su samo neki od razloga zasto vise ne prilazim srpkinjama. Veoma su mi smesne price kada kukaju kako im niko ne prilazi, kako niko ne zeli da se trudi, i naravno, na vrhu zelenog brega, nema vise ni kavaljera.

Jovan

pre 6 godina

Ovaj tekat se odnosi na one devojke koje niko nece, da li zato sto su fizicki neatraktive nemaju poverenje u sebe i td.. za one top i srednje nevazi..

Bane

pre 6 godina

(Joker, 10. avgust 2017 10:00)
Najtacniji komentar ikada ! Imao sam i sam jedno ludo iskustvo sa jednom extremno neuravnotezenom devojkom ! Posle toga sam obrisao nalog jer je to bila BAS antireklama za dating sajtove ! A inace kao sto Joker rece biraju gore nego sto ce muskarci ikada, i otvoreno ti kazu neke stvari sto uopste nije pristojno.. npr napade me devojka da cupam obrve :D hahah

delboj

pre 6 godina

O, dragi moji srpski muskarci, kada se procitaju ovi komentari, potpuno je jasno zasto vecina vas ne moze da nadje zenu u Srbiji.
Ako ovako nastavite, uskoro vam ni to vise nece biti opcija, pa cete moci u potpunosti da se posvetite bitnijim stvarima koje pominjete - hobijima, rekreaciji, prijateljima....
(kakva primitivnost, 10. avgust 2017 11:57)

Slazem se u potpunosti. Ali procitaj i ostale komentare. Ima tu dosta da se nauci. Ako zelis da naucis. Jedan komentar mi je zapao za oko. ""Ima nas, tu smo, samo nas ne vidite."" - Lovcenac...
Ali cini mi se da nijedna od vas ne zeli, niti misli da moze od nas, muskaraca nauciti nesto. Ne vidite nista drugo osim sebe u svom svijetu. U muskarcu vidite ono sto zelite da vidite a ne ono sto je on stvarno. To vas cak ni ne interesuje.

Smilja

pre 6 godina

Sve je do devojke. Meni svi pridržavaju kaput, pomeraju stolicu, pridrže vrata od ulaza i za to dobiju hvala i osmeh od srca, u tome je poenta. Jednom sam izašla sa dečkom koji mi nije pridržao kaput posle sastanka, a ja i kišobran i rukavice... i konobar dotrči i pomogne mi, u tom momentu mi je bilo žao što sa konobarom nisam izašla. Opet drug mi kaže da on to samo sa mnom radi jer ja to očekujem, devojke inače ne žele to???

Lenka

pre 6 godina

Beogradjanin Izvini, malo ti je konfuzan komentar :). Pokusacu da ti odgovorim na osnovu onoga sto mislim da si hteo reci - niko nema pravo da manipulise i da zavlaci. Nadam se da se slazemo. Ako ne zelim decu, sto je potpuno legitimno, ne mora svako da zeli, a zaljubim se u nekoga i ako se taj neko zaljubi u mene, a vazno mu je da ima decu, naravno da cu da mu kazem da necu da radjam, ako zaista necu. Sto se mene tice, ja ne zelim decu radi dece, ja sam pozelela decu onog trenutka kad sam dobro upoznala i zavolela mog decka jer sam pozelela s njim da imam decu. U slucaju da nam ne uspe iz zdravstvenih razloga, posto i on zeli, videcemo sta cemo: usvajanje, ako je moguce, ili cemo se pomiriti sa situacijom. S moje strane, ja zelim zivot s njim, ako deca dodju to ce ga samo uciniti savrsenijim. Moj savet je bio upucen zenama koje zele decu, ima i takvih, koje bas, bas zele decu, a vidis iz komentara dole da su momci u fazonu da nece da se trude ni oko koga nego ce da jure ove sto su na izvol'te, pa ove sto hoce kavaljere nek vide sta ce u poznim tridesetim. Ja njima porucujemda ne trpe te samozive da bi imale decu, nego da odu u neki evropski grad, kliniku, gde mogu da obezbede materijal i zacnu dete (ne da se sele) i tako stvore porodicu. To moze, ako je zdravlje ok, da se resi za 1000 e, znaci 2 godisnja odmora, nije nedostizno da bi trpele samozive muskarce zbog dece. Naravno, pre svega toga dati sansu muskarcima i ne otpisivati ih, kao sto oni rade, sa - svi su isti.

Samo napred!

pre 6 godina

@(dragaN, 10. avgust 2017 12:11)
Bravo care, potpisujem sve, od prve do poslednje reci. Htele su ravnopravnost, dobice je. Konacno su muskarci poceli da se bude i shvataju koja se agresija vrsi na nas i kakva sve oruzja koriste zene kako bi upravljale sa nama. Ako se ikad budes ozenio, prvo predbracni ugovor. I ja sam isto veoma uspesan i vidim u kom smeru se krece ovaj svet pa te potpuno razumem. Moj ce biti koncipiran tako da Sud priznaje moje prihode koji su 20% veci od njenih, bez obzira sto ja zaradjujem mnogo vise od nje. Recimo, ona zaradjuje 400 evra, onda bi Sud prilikom brakorazvodne parnice priznao da ja zaradjujem 480 evra bez obzira sto zaradjujem mnogo vise. Sve preko toga ide direktno meni i ne podleze otudjenju mog vlasnistva. Ako neka pristane - moze, ako ne - idem dalje. Nagledao sam se ja nasih po inostranstvu. Udaju se, dobiju dete, cekaju 2-3 godine da dete stasa pa onda razvod. Dobiju dete od Suda, od muskarca stan na koriscenje, alimentaciju, od drzave pomoc a jos na sve to se i zaposle negde, pazive kao bubreg u loju. Kod mene, a koliko vidim i tebe, ta pravila ne vaze. Ako smo vesla sisali, camac nismo progutali. Samo napred!

srle

pre 6 godina

Pricati ovako nesto je malo licemerno u vreme kada je zenski ego najnaduvaniji u istoriji i kada je verovatnoca da mi kao muskarcu zensko odgovori na bilo kojoj socijalnoj mrezi jako skromna. Pri tome mislim da su strankinje generalno koliko toliko friendly, a pokusati kontaktirati neku nasu preko bilo koje mreze za upoznavanje je unapred osudjeno na propast, verovatno ocekuju samo strance i mastaju da pobegnu odavde.

dragaN

pre 6 godina

@(dragaN, 10.)
druze, da ja tebe nesto pitam. zbog cega si ti sa tom devojkom?
da biste zajedno gradili buducnost ili da bi se inatio i placao "svoje" ciscenje a gledao nju kako cisti kad je "na nju red" i gledao svaki dinar i ko sta i koliko placa?
veza koju si opisao mi je bolesna na toliko mnogo nivoa da obrazlozenje ne bi stalo ni u 15.000 karaktera a ne 1.500.
(mrmlj, 10. avgust 2017 16:08)

Pitanje ti je odlicno. Stvari idu u tom pravcu da ce nam zene trebati samo zbog provoda. Sa njom sam tek 2-3 meseca i naravno da sa takvom ne planiram nista. Samo se provodim. Jos mesec dva i cao. Inace kad smo se upoznali, svidjala mi se, i mislio sam da ce s njom biti nesto ozbiljnije. Njoj treba paznja, paznja, i paznja. A pri tom nista ne daje. Kao primer sam naveo kuvanje. Ne mislim da zena treba da provede zivot u kuhinji, ali ako ja placam stan i hranu, pa normalno je da ocekujem da ona radi malo vise od mene u kuhinji. Na primer ona 70% ja 30%. Ja na primer njoj stalno govorim komplimente i ne ocukujem da ona govori meni, ali bi mi prijala paznja u vidu dorucka koji bi spremila. Ali ne, ako je ona spremala dorucak, onda ja moram da spremam veceru. Problem je u tomu sto takav tip devojaka smatra da su svi duzni da ugadjaju njima, a oni ne moraju nista lepo da urade za nekog drugog. A inace, kad postavi novu sliku na Fejsbuk, u sledecih nekoliko sati se ne odvaja od telefona, stalno proverava lajkove i komentare, savrseno nebitno da li je sa mnom ili ne.

Mrzim doggy

pre 6 godina

@90% nešto
Ja nisam sama,liče. Imam i muža i troje dece sa njim. Moj muž je pravi muškarac, nemam nikakvu primedbu na njega.
A vi ćete ostati sami, jer, kao što već rekoh- NE UMETE.
Svakakvi su me u životu startovali.
I uvek sam bežala od smarača i šonja. A ti si se prepoznao i pazi čuda,nijedna ti žena ne odgovara?
A da nisi na drugoj strani?Hmmm.

Adio

pre 6 godina

(Lenka, 10. avgust 2017 16:53)
tako je. trud se kod muskraca gleda. da ima imalo mesta za neku smislenu komunikaciju, mozda bi je i bilo.

Lenka

pre 6 godina

@adio, nisam bas sigurna da skroz shvatam sta si hteo da kazes, ali mislim da su stvari dosta jednostavne. Zaljubljenost se podrazumeva, ali ja kad volim nekoga ne mogu da zamislim da imam ove stavove kao sto su kod ljudi ovde, mahom muskaraca, ma sve su iste, ne zasluzuju moje vreme ili ne daj boze novac, sve po pola... Valjda je najnormalnije da voljenoj osobi olaksam zivot kad mogu, a ne da se smeskam i gledam ga kako riba svoj deo kao ovaj ubedljivi hit od Nikole :). Oko svakog odnosa se treba i potriditi, nije dovoljno samo biti lep i dobar u krevetu:). Pa neces imati ni valjane drugove, odnos s bracom, roditeljima ni sa kim a da ne dajes sebe. To je poenta. Nema nista kvalitetno na izvol'te kao sto vecina ovde misli, ma koliko para imali. Ali oni nece da se trude, jer kao nijedna ne zasluzuje, ali ce kukati kako nema dama z koje bi oni bili kavaljeri. Ako nece da se trude nemaju prava da kukaju da nema dama. Zamisli da idem unaokolo svrstavam sve muskarce u isti kos jer su apriori ovakvi ili onakvi, a onda kukam nemam normalnog pored sebe..

Beogradjanin

pre 6 godina

gde mozete da zatrudnite
(Lenka, 10. avgust 2017 13:50)

Auuu ovde sve komenatri muskarac jedan od retkih osobe zenskog pola je tvoj.Moram prvo napisati da nase zene ili nisu toliko nezadovoljen kao nasi muskarci ili su se pomirile sa sudbinom.

Meni postaje muka kao muskarcu koliko vi zene igrate na tu kartu da radjate. Iz mog iskustva i one koje zele decu i one koje ne zele. Moja sestra ne zeli decu, ali na tu kratu kod muskarca ce uvek igrati. Da,da sve nase divne zene zasluzuju decu= koliko i svi nasi muskarci posao. Da je lako otici u te evropske gradove, svi bi vec otisli, eto ja sam jedan od tih koji je otisao nije uspeo i vratio se.

Pitanje je ako tovj dečko padne na pitanju dece, znam neke koje su pali. Nije jos uvek spreman, ajde jos malo da sečekamo, i razna opravdanja... Vidim da su zene danas u 21 veku dobro razumele da brak i papir nista vise ne znače, znači samo forimiranje porodice sa izabranim muskarcem, gde se podrazumevaju deca.

Pitanje je ako tvoj dečko počne da vrda, nece decu, koliko vremena mu dajes do šut karte? I prizna da ne zeli decu. Tvoja ljubav nije potvrdjena sa njegove strane, zar ne? On i dalje ostaje divan za tebe, ali eto imaliste neke različite poglede na zivot, niste nasli kompromis, bolje da se razidjete i ostanete prijatelji...

Tvoj odogovr je?

Ako to tebi ne moze da se desi, jer si izbrala divnog dečka, okej ti si od onih glavom kroz zid, nekda pukne zid , a kad pukne glava the end, kraj. :)

dragaN

pre 6 godina

Svi pricaju o novcima, pravilima, damama, dzentlmenima, niko o osecanjima. Kad ti se neko stvarno svidi dva dana smisljas sta da mu napises u poruci jer zelis da mu ulepsas dan. Meni licno drazi su oni ciji poziv treba da cekam danima nego oni koji me dave neprekidnim pozivima i porukama koji u sustini nista ne znace.
(ja, 10. avgust 2017 16:21)

Naravno, jer ljubav je lepa samo dok se ceka...Zato se trudim da ne pisem mnogo, ponekad ne pisem i po nekoliko dana. Instagram devojkama koje broje lajkove i vazno im je da su u centru paznje to ne mogu da shvate. Pre dve godine sam bas voleo jednu, mislio sam i da je zaprosim, ali ostavi me. Kaze, ti meni ne pises po tri dana. Ne pises, znaci ne mislis na mene ja ti nisam vazna. Isto se desilo i prosle godine sa jednom. Zajednicko za obe je bilo instagram: svaki drug dan selfi u liftu, selfi u kupatilu, selfi u krevetu. Ocigledno da cene da su nekome vazne ne po postupcima kada se sretnu, nego po tome da li im jajakju fothe svaki dan i pisu komentare ti si kraljica i tako to.

mhm

pre 6 godina

90% MGTOW, 11. avgust 2017 13:20)
Pa greška, prijatelju. Baš zato što neću mlakonju, pored sebe imam Muškarca - pouzdanog, vaspitanog, obrazovanog, hrabrog, smirenog, sposobnog, vrednog, prilagođenog vremenu u kojem živi... džentlmena.
I zamisli, Srbin, Balkanac!
Imam svoje kriterijume, znam šta nudim i šta tražim zauzvrat. Nisam kukala i nisam odustajala, naročito nisam bivala obeshrabrena greškama, i dobila sam ono šta mi odgovara.
Drago mi je što ste pronašli svoju sreću i model koji vam odgovara. Ma kako drugima čudno izgledali vaši izbori, važno je biti zadovoljan i ispunjen, a to je moguće samo ukoliko istrajemo u njima.

sun1

pre 6 godina

@disko nindza
Dakle dobra prilika pa samim tim i romantika ?.

Pravo u centar! Prokleto bolno i tacno. Samo zenske "dobre prilike" imaju tapiju na danasnje kavaljere, tj."kavaljere". Za obicne devojke i zene/"lose prilike" doticni nemaju motiv da stavljaju masku kavaljera. Danas muskarci razmisljaju tipicno uvaljivacki, i redosled prioriteta je:
1.Materijalno visoko prosperitetna (dobar posao, sopstveni stan-kuca, auto...)2.do max 32-3 god i odlicnog fizickog izgleda 3.voljna da trosi na njega

Бацач пламена

pre 6 godina

@Mrzim doggy

Коментар на твој одговор момку који се потписао као ,,дубоко разочаран и незаинтересован'':
Има она прича кад је кокошка нашла мало жита. Звала је остале животиње да јој помогну да посеје. Нису хтеле. Кад је никло жито, звала их је да жању. Нису хтеле. Звала их је да носе у млин. Нису хтеле. Кад је умесила погачу, све су дошле да једу, а она им није дала.
Твоје наравоученије - кокошка је очито имала неки став који је терао остале животиње од ње, нису је оне без разлога избегвале. А сада када су дошле да једу, она их избегава јер је искомплексирна, уместо да као човек то подели са њима.

Stefan

pre 5 godina

Tekst nema veze sa realnoscu, jer devojke niti traze kavaljere, niti ce da pisu prve. Da traze kavaljere, one bi i bile sa takvima, a ne sa nasilnicima.

dragaN

pre 6 godina

Ne treba mi muškarac da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je ženi mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.
(kraljica, 10. avgust 2017 11:41)

Ja se potpuno slazem sa tobom, ja sada sa svim mojim devojkama radim podjednako pored sporeta. Ali ima jedno ali...tu serpu na sporetu mozemo da napunimo hranom iskljucivo zajedno. Za srpske prilike zaradjujem mnogo mnogo i ne pada mi na pamet da punim serpu vise od neke koja zaradjuje 10-15 puta manje od mene, a nece da bude pored sporeta. Sve podjednako. Ja sam za ravnopravnost.Ciscenje stana 4 puta mesecno? Nema problema. Ona dva puta ja dva puta. Kada dodje moj red, ja platim jednoj zeni da dodje i ocisti umesto mene. Devojka mi kaze pa to nije fer, ti nisi radio. Ja se samo smeskam, htela si ravnopravnost dobila si (inace bez problema mogu da platim da ta zena ocisti i kada je njen red, ali necu).
Kao sto je neko vec napisao, dovele ste do toga da na vas gledamo kao na konkurenciju. I bice sve gore i gore. Trazili ste, gledajte.

kakva primitivnost

pre 6 godina

O, dragi moji srpski muskarci, kada se procitaju ovi komentari, potpuno je jasno zasto vecina vas ne moze da nadje zenu u Srbiji.
Ako ovako nastavite, uskoro vam ni to vise nece biti opcija, pa cete moci u potpunosti da se posvetite bitnijim stvarima koje pominjete - hobijima, rekreaciji, prijateljima....

Pera

pre 6 godina

Iz prostog dazloga, zato što kada se muškarac postavi kao kavaljer, žene ga smatraju šonjom, a poželjni su im oni koji ih i ne primećuju. E, pa "dame", većina nas je počela zbog toga, tako da se ponaša i pogodite? Stvarno funkcioniše. Ali to najviše govori o vama. Nama je svejedno. Možda čak i bolje ovako. Same ste krive

NSNS

pre 6 godina

Problem lezi u modernim zenama iz 21. veka koje previse gledaju Seks i grad i onda ni ne traze tog sto im treba. Kad se opamete, onda je kasno pa kukaju i onda nastaju ovakvi tekstovi. Surova istina, mada ni mi muski nismo bolji, ali barem znamo sta zelimo.

Lejdi Godiva

pre 6 godina

Auuuuu, koliko ogorčenih ljudi! Koliko zajedljivi, ružnih i tužnih komentara! Pa nije ni čudo, što neko ispod napisa, što nam toliko dobro ide. Usput, na jednom od tih dejting sajtova sam upoznala čoveka, i evo nas u vezi godinu dana. Lepoj ljubavnoj vezi.

Znate onu "svaka 'tica svom jatu leti"? Setite se toga kad sledeći put krenete da bljujete po ženama i obratno. Da nije možda ipak problem u vama, m? Da se malo pogledate u ogledalo?

Dragan

pre 6 godina

Drage dame,taj lobi koji po svaku cenu fura fazon povredjene zene ce dovesti do toga da cemo mi svi lepo prestati da imamo ozbiljne veze sa vama.
Jednokratni sex ce biti dovoljan, a nekretninu zaradite svojim radom.
Posteno ?

Jašim

pre 6 godina

Žene tvrde: Kavaljeri više ne postoje, san je naći muškarca koji će odgovoriti na poruku

Pravilnije bi bilo: Dobrostojeći/bogati kavaljeri više ne postoje, san je naći dobrostojećeg/bogatog muškarca koji će odgovoriti na poruku.

stefke

pre 6 godina

Kavaljera i džentlmena nema više jer ih vi ne želite. Nikad nisam video da devojka koja ima izbor izmedju kavaljera i klošara izabere ovog prvog. Već uvek izabere klošara, dok normalnog momka zavlači i čuva u rezervi. Nisu ni momci glupi više, shvatili su šta devojke vole. Tek kad vam dodje vreme za udaju onda i normalni dolaze u obzir.

Oficir s ružom

pre 6 godina

Bravo muškarci! Dosta smo mi trpeli ova prenemaganja, oću neću, gde si bio , šta si radio, pa kao neki principi koji važe uvek i samo za nas, a one čim vide neki lični interes odmah isti taj princip biva sateran u ćošak. Vreme je da resetiramo stvari na početak od pre 20.000 god p.n.e. i izdominiramo te ženetine - toljagom po glavi, za kosu pa u pećinu! :-)))

roflmjau

pre 6 godina

Muškarci su još uvek u debelom zaostatku, uopšteno govoreći, u odnosu na to koliko su se žene promenile.
Kavaljerstvo nema nikakvog smisla u eri sve snažnijeg pritiska feminizma na strukture vlasti da poboljšaju već postojeći povlašćeni položaj koji žene uživaju.
Računajte slobodno da će ih biti sve manje. Krivce potražiti u ogledalu.

Jeremiah

pre 6 godina

To je zbog toga što većina devojaka misli da je stvarni život kao u onoj glupavoj seriji Seks i grad ili iz onih još glupavijih ženskih magazina
Nažalost, velika većina devojka u Srbiji gleda samo kako da se dobro uvali i da nađe nekog ko ima para - skoro nijedna nije spremna da deli životne teškoće sa partnerom nego sve hoće lagodno i na tacni, a to treba muškarac da obezbeđuje u vidu para, njima je vrhunac truda da pospreme kuću, rađaju decu ili skuvaju ručak
Zato ih uopšte i ne zanima koliko si dobar ili nisi, da li si kavaljer ili nisi, gleda se samo materijalizam jer nažalost u takvom svetu danas živimo
Koliko mi se puta desilo da sam bio odbijen jer ne odajem utisak "besnog momka" , a poslednja me devojka ostavila jer nisam imao dovoljno para po njenoj proceni- imam prosečnu platu, nemam besan auto, ne volim da visim po kafanama i da idem na kojekava letovanja i sl, a tip sam odgovorne osobe koji bi sve učinio za nekog voljenog, ne pušim, ne pijem, treniram i zdravo se hranim, visokobrazovan sam, volim da čitam i da gledam filmove itd itd
Pametnome dosta

Aleksandar

pre 6 godina

Nije tacno. Postoje ali veoma veoma mali broj nas. Par godina ne mogu da nadjem normalnu devojku. To sve same (.urvetine, splavarke, sponzoruse...) Najsrecniji bi bio da upoznam neku normalnu devojku ali to je izumrlo. Nisu vam tacne tvrdnje!

miroslav

pre 6 godina

Koga bre briga vise sta one zele? Kad pocnu nesto i da nude, mozda i budu cenjene. Totalno su im isprani mozgovi seks i gradom, Sanjom Marinkovic, lexington bendom, turskim serijama i sl.

Dott

pre 6 godina

Kavaljerstvo je urodjeno u gotovo svakom muskarcu, a da bi ono doslo do izrazaja dovoljno je samo da se u njegovoj blizini nadje jedna dama, sto znaci da nisu nestali kavaljeri, vec su dame nestale.
Zene vec decenijama teze jednakosti sa muskim polom, upravo to ubija kavaljerstvo muskarca, muskarac kavaljer je dominantna figura u drustvu jedne zene, figura koja vodi, smernim i odlucnim koracima, pun manira, uctivosti i bontona.

Muskarac od svake zene zeli naciniti damu, medjutim kazu da se dama radja. Verujem da se dama moze i postati, dama postaje dama kada se izbori sa zenskom konkurencijom u okruzenju i kad joj to one priznaju, odobre i prihvate kao takvu.

Za pravu damu, svaki muskarac je kavaljer i dzentlmen, retki su oni koji nisu, jer ne biti dzentlmen i kavaljer pored dame nije lako.

Mrzim doggy

pre 6 godina

Od svih ovih komentara, jedino su normalna tri. I razume se, pisale su ih žene. Kraljica je objasnila.
Ostalim komentatorima da poručim da se okanu muvanja devojaka. To je za njihove jadne kapacitete jednostavno preteška misija. Što bi se reklo- ne umete! Pa vam kriv čitav ženski rod?? Sve su sponzoruše, a vi jadni, bez kinte? Ma,nema vam spasa. A tek ovi što su dobri, pametni, obrazovani, a ne mogu da nadju devojku! HAHAHA!
Što neko reče dole- samo se pogledajte u ogledalo i budite iskreni prema sebi.Da vam pomognem? Smarači ste! A devojke ne vole smarače, šonje, ni mlakonje koji kukaju kako ih niko neće, jer, tobož nemaju love. Adios

marko

pre 6 godina

Stara priča, nema kavaljera a idu za momcima koji ih ne poštuju ni malo. To vam je ženska priroda, to nije atraktivno, devojke vole kad ih tretiraš loše jer onda pokazuješ da više vrediš. Kavaljeri nastupaciju sa pozicije niže vrednosti zato ih devojke ne poštuju.
Pazi, to je nenormalno ali to kod devojaka prolazi.

Miami

pre 6 godina

Pa naravno! Cim ste prestale da postujete muskarce, zloupotrebom zenskih sloboda, kavaljerstvo je nestalo. Lake zene, drske i bezobrazne i ne zasluzuju kavaljere. Mislim......

Arch Enemy

pre 6 godina

Žene nikako da shvate da nisu centar oko koga se vrti svijet!
Posao, novac,sport,hobi,priroda, rekreacija, provod uz malo alkohola s dobrim prijateljima,odmor i relaksacija itd.,itd....sve je to većini muškaraca mnogo važnije od dosadjivanja sa ženama koje mogu pružiti samo jedno a to opet muškarci mogu naći zahvaljujući novcu koji im je jedan od prioriteta!Sve iz prve ruke i sa terena!

Jovan

pre 6 godina

Ovaj tekat se odnosi na one devojke koje niko nece, da li zato sto su fizicki neatraktive nemaju poverenje u sebe i td.. za one top i srednje nevazi..

Smilja

pre 6 godina

Sve je do devojke. Meni svi pridržavaju kaput, pomeraju stolicu, pridrže vrata od ulaza i za to dobiju hvala i osmeh od srca, u tome je poenta. Jednom sam izašla sa dečkom koji mi nije pridržao kaput posle sastanka, a ja i kišobran i rukavice... i konobar dotrči i pomogne mi, u tom momentu mi je bilo žao što sa konobarom nisam izašla. Opet drug mi kaže da on to samo sa mnom radi jer ja to očekujem, devojke inače ne žele to???

Duboko razocaran i nezainteresovan

pre 6 godina

Pre 10-ak godina sam govorio kako ce drustvene mreze i ponasanje devojaka unistiti musko-zenske odnose, na sta su mi svi govorili da cutim i ne talasam, da ne mogu biti "izvan sveta". Devojke su me godinama odbijale pod izgovorima kako sam slabic kukavica, mlakonja, sonja, nisam dovoljno musko, streber i ostalo. One su uzivale u svojoj mladosti, lepoti, provodima sa kojekakvim mangupima, popularnosti, lajkovima na fejsu,... stekao se utisak da im je samo nebo granica. Danas, ja sam veoma, veoooooma uspesan. 15-ogodisnji aktivan rad na svom licnom i profesionalnom razvoju je dao ocekivane rezultate. Uticaj, moc, novac, kontakti, ucestalo pojavljivanje u medijima je dovelo do toga da sam ja za samo 5 godina od slabica, mlakonje, strebera i kukavice u zenskim ocima postao neko ko je ambiciozan, uspesan, mocan, stabilan, podoban za brak. A devojke? Samo bleda senka proslosti. Shvatile su da nece vesno biti mlade (sada su se pojavile mladje, lepse i zgodnije), shvatile su da to sto su studirale su studirale samo da se kaze da su zavrsile fakultet, nemaju karijeru, nemaju ustedjevinu, nisu situirane. I sta im ostaje nego da ubedjuju muskarce kako im je bitna samo ljubav, kako nema veze ko je koliko uspesan i situiran (naravno samo je vazno da je situariniji od njih). To su samo neki od razloga zasto vise ne prilazim srpkinjama. Veoma su mi smesne price kada kukaju kako im niko ne prilazi, kako niko ne zeli da se trudi, i naravno, na vrhu zelenog brega, nema vise ni kavaljera.

Arch Enemy

pre 6 godina

Žene nikako da shvate da nisu centar oko kojeg se vrti Svijet i da muškarci ipak imaju važnijih aktivnosti od dosadjivanja sa ženama!
Posao,novac,sport,hobi,rekreacija itd.,itd...

kraljica

pre 6 godina

Maniri, lijepo ponašanje i uljudnost NISU u suprotnosti sa ravnopravnošću i tretiranjem drugih kao jednakih nama, nego baš naprotiv. Ne možete biti džentlmen ako smatrate žene nižim bićima i zapravo ih uopšte ne poštujete. Drugo, niste džentlmen ako se tako ponašate samo prema ženama koje vam se dopadaju i kojima se udvarate. Uljudnost i maniri se ispoljavaju svaki dan, a ne samo prema potencijalnom seksualnom partneru. Džentlmen je takav prema svakome, ženi bez obzira na godine, muškarcu, djetetu, staroj osobi, osobi koja ima invaliditet... Obzir prema drugima, solidarnost, pažnja i sposobnost da drugima učinite ljubaznost ili dobrotu je nešto što svi treba u svojoj ličnosti da gradimo, bez obzira na pol. Prema tome, ako trgujete svojim lažnim džentlmenstvom samo da biste došli do seksa, džaba vam sve. Žene su to odavno provalile. Ne treba mi muškarac da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je ženi mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.

kraljica

pre 6 godina

Ogorčenost muškaraca zato što ne mogu da dobiju svaku koju požele je vrlo teška i ozbiljna bolest, kako vidim. Gle čuda, usudile se žene da vas neće i da nešto traže od vas, kuda ide ovaj svijet, jao jao... Samo me zanima ko vam je uopšte rekao da vam žene bilo šta duguju samo zato što ste im se obratili. Neće vas, pa šta? Nepristojne su, njihov problem. Tražite dalje dok ne nađete onu kojoj se dopadate, pa neka vam je sa srećom. Ovi što bi sami sebi odrezali onu stvar svima za inat, zato što ih je neka odbila prije 15 godina, njima pomoći nema.

90% MGTOW

pre 6 godina

@Мрзим doggy


А ти би у тој ситуацији у ресторану требало да будеш "дама"? Са таквим nick-ом, поготову?

Благо мушкарцу који тебе не стартује.

Тако је, реци нам. Смарачи смо, најгори на свету.

Не заслужујемо да удишемо исти ваздух као ви савршене "даме" којима нико никада неће бити довољно добар - па зато увек и без изузетака бирате најлошијег, и то траје све док ти најлошији не почну да гледају млађе и затегнутије од вас.

А онда схватите да би вам боље било да се увалите неком несрећнику, и онда тражите каваљера.

Удаваче ће пожељет' каваљера, али каваљера нигде бити неће.

Очигледно ниси у стању да схватиш да нас смараче, млакоње и шоње масовно више није брига шта ви волите и шта не волите.

Показале сте и још увек из петних жила показујете и ко сте и шта сте, и поносите се тиме. Можда ћете евентуално успети неког странца да обрлатите да вас одведе на запад, али то је то.

Мушкарци у Србији (и то у Лозници) су почели да се жене Кубанкама и да их доводе у Лозницу јер вас Српкиња тамо или нема (јер сте побегле у веће градове) или не ваљате.

http://www.b92.net/zivot/vesti.php?nav_id=1290509

Као што видите, овим мушкарцима није крив читав женски род. Нисте ви једине жене на свету.

А то што сте ви за наше јадне капацитете претешка мисија, ни то вам није врлина.

Ништа не брините, све мање сте нам мисија, а све више нешто што треба избегавати у широком луку јер сте толико тешке и непријатне, а без икаквог покрића.

Зато сте и саме.

vodonosa

pre 6 godina

Drage dame,muskarci su nekad bili lovci i borili se za plen.Danas kad je plen lako dostupan da ne kazem da sam skace u torbu i lovci se ulenjili.Nadam se da smo se razumeli.

Lenka

pre 6 godina

Cestitih muskaraca jos ima, ali su mnogo retki. Uglavnom su ovakvi kao sto su i ovi komentari - znaci, samo im je novac u glavi, da slucajno ne potrose vise nego sto su dobili i da ih niko ne iskoristi i uglavnom nemaju pojma sta znaci kavaljerstvo nego su u fazonu ili ili. Kazu same ste trazile, a ovamo kukaju kako nece nikoga da izdrzavaju, sto znaci da mi moramo da radimo i da se emancipujemo kako oni to posprdno nazivaju. Ja imam divnog momka, i on nema problem da bude fin i pazljiv iako radim dosta i neki bi me svrstali u one ostvarene sto su prezrene. Naravno, ne pada mi napamet da to ne cenim i da ne uzvratim kad god mogu. Sta god vi mislili to se ceni. Nije kavaljerstvo ni poseban cin javiti se nekome ako si rekao da hoces, ne samo devojci, nego drugu, drugarici, mami, sestri... To je osnovno vaspitanje, a vi to smatrate posebnim cimanjem s vase strane. Drage zene dajte im sansu, ali nastavite samo ako zasluzuju. Ne budite kao oni koji evo odmah pripisuju devojkama sve su iste i ne zasluzuju, samo jer ih je neko zeznuo koji put. Koliko smo puta mi bile zeznute, prevarene... pa dajemo sansu. Ako bas nailazite samo na ove ispod kojima je sve drugo bitnije i koji nece, zaboga, da se trude jer mogu sve da dobiju, kad dodje vreme, a vi lepo u neki od evropskih centara gde mozete da zatrudnite, stvorite sebi porodicu, ne savrsenu o kakvoj ste mastali, ali ipak porodcu. Sex uvek mozete da imate sa ovima sto nece da se cimaju. Nije to preskupo, ako je zdravlje u redu :)

Mrzim doggy

pre 6 godina

@90% nešto
Ja nisam sama,liče. Imam i muža i troje dece sa njim. Moj muž je pravi muškarac, nemam nikakvu primedbu na njega.
A vi ćete ostati sami, jer, kao što već rekoh- NE UMETE.
Svakakvi su me u životu startovali.
I uvek sam bežala od smarača i šonja. A ti si se prepoznao i pazi čuda,nijedna ti žena ne odgovara?
A da nisi na drugoj strani?Hmmm.

bazicno ljudsko postovanje

pre 6 godina

ne znam da li komentatori standardno ne citaju tekst pre komentarisanja ili smo zaista toliko prsli. Ideja da ti se osoba javi nakon sto je rekla da ce se javiti nije pitanje kavaljerstva, odnosa dzentlmena i dama, vec osnovnog ljudskog postovanja i odgovornosti kako prema drugima, tako i prema sebi i svojoj reci. Ocekivanje da ti muskarac sa kojim se zabavljas posalje jednu poruku dnevno, nije neki bizaran abnormalni zahtev, to su vecini ljudi bazicne stvari.
Onda vam feminizam smeta, feminizam je neophodan ocigledno, ako ovakve stvari smatrate necim ''dodatnim'', ako su nam muskarci stigli do tacke da ne mogu ni da pozovu nakon sto su rekli da ce zvati, i te kako nam treba feminizam, da se zene osnaze da se ne bave takvim likovima. Nema srece sa toliko neodgovornim ljudima.

Mrzim doggy

pre 6 godina

@Duboko razočaran i nezainteresovan
Pa ti si TOTALNI HIT,čoveče!
Gori si od tih devojaka, a evo i zašto.
Kažeš, sve su ti govorile da si šonja i mlakonja? Nije to slučajno.Zašto si se devojkama prikazivao kao takav i očekivao bilo šta,AMAN?!
I sad ide ključna stvar. Situacija se promenila, radio si na sebi (to pozdravljam, tako treba svako da radi) i....šta se desilo? SAD TI POSTAJEŠ NEPRISTUPAČAN.U prevodu svetiš se.Sad će one da vide, jel, kako ih TI ne zarezuješ! A sve to ti je smetalo kad su one radile....
Ko je ovde lud??

Darth Shone

pre 6 godina

Postoje, ali ste ih vi oterale svojim traženjem "bad guys", tretiranjem muškaraca kao potrošne robe ili igračke na uzici, držanje u rezervi (frend zona) i tako toga. Same ste krive. Kavaljerstvo ste kažnjavale ponižavanjem, i izrugivanjem, pa sada drage dame, kusajte čorbiu koju ste same skuvale. Očekujete da vam "mr nice guy" odgovori na poruku, a da mislite na "mr bad guy"? E pa ne ide to tako.

infidel

pre 6 godina

Evo iz ličnog iskustva: ni ženske ne znaju da budu dame. Ne znaju da sačekaju da im muško otvori vrata, ne znaju da muško prvi ulazi u i zadnji izlazi iz kafića ili pozorišta pošto im otvori vrata kad su zajedno. Ne znaju da prime kompliment, cvet. Ne znaju da sačekaju da pređem pored i otvorim joj vrata od auta i pridržim kišobran. Ne kaže dobar dan, nego na ti sa prodavačicom/konobarom. Ne znaju ko prvi treba u lift da uđe ni ko prvi da izađe. I naravno, kad dve drugarice, svaka po 25god idu zajedno u klonju - baš damski.

tikva

pre 6 godina

Nema toga više, ako si đentlemen, onda si seksist. Što znači da ne podržavaš jednakost među polovima. Đ je namerno. Uostalom šta ima da je zovem, da li je stigla kući, kad je svaki put povezem i dovezem. Nije se jedanput setila da uzme svoj auto i da ona mene izvede na večeru. Izem ti kavaljerstvo :(

MrkDjok

pre 6 godina

Nema vise ni pravih dama.

Vi se trudite da je osvojite, izvodite, druzite se, ona dokazuje da nije laka devojka, a sve vreme se vidja s ljubavnikom.

Lady Mariana

pre 6 godina

Zene se trenutno bore za ravnopravnost i sve su feministkinje a sa druge strane žele kavaljere. Ako se oblačite kao dame, a ne kao Kardasijanke i ponašate tako, nacicete kavaljere

Nikola

pre 6 godina

Sta bi sve muskarci voleli... Da se zene malo manje loze na lovu , da se ne kindjure kao afrikanci i masu necim sto nemaju, kao bi ulovile bogat plen..da malo manje svraljaju , flertuju sa kim god stignu.. Mislim da su u ovoj deceniji muskarci " male bebe " naspram zena...definitivno su odlepile od raznih hormona , rijalitija, plastike ...napumpanih usana...itd..itd..ajde jedan reset na factory settings pa da vidis kako bi sve bilo OK

max

pre 6 godina

Udjem u spiku sa jednom, ajde da se vidimo, jao ne mogu haos na poslu, jao ne mogu otisla u selo porekla da vidi svoje, jao haos opet neki izmisljeni bicu zauzeta ceo vikend evo majkemi obecavam. I posle ce da mi padaju u depru ili da se uda za nekog bolida.

dragaN

pre 6 godina

@(dragaN, 10.)
druze, da ja tebe nesto pitam. zbog cega si ti sa tom devojkom?
da biste zajedno gradili buducnost ili da bi se inatio i placao "svoje" ciscenje a gledao nju kako cisti kad je "na nju red" i gledao svaki dinar i ko sta i koliko placa?
veza koju si opisao mi je bolesna na toliko mnogo nivoa da obrazlozenje ne bi stalo ni u 15.000 karaktera a ne 1.500.
(mrmlj, 10. avgust 2017 16:08)

Pitanje ti je odlicno. Stvari idu u tom pravcu da ce nam zene trebati samo zbog provoda. Sa njom sam tek 2-3 meseca i naravno da sa takvom ne planiram nista. Samo se provodim. Jos mesec dva i cao. Inace kad smo se upoznali, svidjala mi se, i mislio sam da ce s njom biti nesto ozbiljnije. Njoj treba paznja, paznja, i paznja. A pri tom nista ne daje. Kao primer sam naveo kuvanje. Ne mislim da zena treba da provede zivot u kuhinji, ali ako ja placam stan i hranu, pa normalno je da ocekujem da ona radi malo vise od mene u kuhinji. Na primer ona 70% ja 30%. Ja na primer njoj stalno govorim komplimente i ne ocukujem da ona govori meni, ali bi mi prijala paznja u vidu dorucka koji bi spremila. Ali ne, ako je ona spremala dorucak, onda ja moram da spremam veceru. Problem je u tomu sto takav tip devojaka smatra da su svi duzni da ugadjaju njima, a oni ne moraju nista lepo da urade za nekog drugog. A inace, kad postavi novu sliku na Fejsbuk, u sledecih nekoliko sati se ne odvaja od telefona, stalno proverava lajkove i komentare, savrseno nebitno da li je sa mnom ili ne.

Modernizr

pre 6 godina

Pa ono istina jes' tesko napisati jednu poruku na dan kada si prethodni dan primio 654 poruke sa najvecim glupostima na svetu. Mozda muskarci vise nisu kavalneri jer nemaju za koga da budu, dame izumrle polovinom prethodnog veka.

ne volim mangupe

pre 6 godina

"Žene u stvari žele full paket, supermena, mangupa, bogatog, kulturnog i obrazovanog džentlman kavaljera."
Neo@

Ako je nešto od toga u sićušnim dozama (mangup npr.) možda ćemo tolerisati (hehe), inače...

Jasta

pre 6 godina

Nije samo do muskaraca
I ove zene koje se zale da nema kavaljera bi prvo izabrale nekog kretena s parama (koje nije posteno zaradio)
Nego nekog kavaljera koji mukom zaradjuje

Mrzim doggy

pre 6 godina

@Mrzim foliranje
A šta ti očekuješ? Da svaka cura MORA da izadje sa tobom, zato jer se ona TEBI dopada? Ne razumem?
Smeta ti neko prenemaganje i mrziš foliranje, a muvaš devojke sa silikonima, veštačkim noktima i tri kg.šminke? Pa šta očekuješ od takve? Ako vas cura odbije vi to zovete prenemaganjem i foliranjem? A da li vam je, možda, palo na pamet da se curi NE SVIDjATE? Nije dužna da izlazi sa vama i odgovara vam na poruke.
Ali, ne. Tebi je lakše i bezbolnije da se tešiš da je to jer nemaš novac.
A meni ne ide u glavu, sine:
ZAŠTO MUVAŠ SPONZORUŠE, kad NEMAŠ NOVCE??

Da bi bilo kavaljera, mora biti i dama...

pre 6 godina

Kavaljerstvo je bilo prirodni odgovor jačeg pola da zaštiti ženu kojoj je, u postojećim društveno-političkim okolnostima, zaštita zaista bila potrebna. Feminizam, iako je emancipovao žene, je, idući linijom manjeg otpora, to mnogo češće činio kroz unižavanje moškaraca, a ne kroz osnaživanje žena - tako da je kavaljerstvo, u očima feministkinja, predstavljalo neoprostiv greh i izuzetno negativno i snishodljivo ponašanje prema ženama, pa je prirodan odgovor muškaraca bio da se više ne ponašaju na taj način. A sada je problem što kavaljera nema...

postovanje je kljucna rec

pre 6 godina

Zene ne traze old school kavaljere... da se razumemo. Nismo mi u dobu otvaranja vrata i ustajanja kad zena udje u prostoriju. Mada ima i takvih pa kad jednom to dozivite onda vam zasmeta kad neko nije jednako uctiv. Ali neka doza pristojnosti mora da postoji. Ako dodje do toga da zene pocnu da izbegavaju musko drustvo zbog toga sto se neprimereno ponasaju, onda je to vec alarmantno.

Smajli

pre 6 godina

Dzentlmeni su bili opravdani u doba strogog patrijarhata, kada je zena ostajala kuci,kada je svet bio podredjen muskarcima,tako su muskarci vracali zenama,ono sto nisu imali,siru slobodu.

A i tada,nije bilo strogog "mora muskarac prvi prici",i tada su zene bile brojnije i cesto se desavalo da se devojke takmice za naklonost mladica koji im se dopada,na isti nacin ,kao sto su u sredinama gde su devojke bile u manjem broju,su se muskarci takmicili za naklonost devojaka, ali u najvise slucajeva su se uzajamno nalazili.

Danas bi svi ljudi da budu posebni,misle da su posebni,posesivni su,nema vise potrebe za dzentlmenstvom,a tu ne govorim o ustajanju kad zena odlazi od stola, ili primicanje stolice,ili otvaranje vrata,to su najosnovniji principi bontona,mada zene i tu rade na iskorenjivanju tog ponasanja.

Nikad nisam uskratio nekoj zenskoj,ili bilo kojoj osobi paznju kada se paznja trazila,npr odgovor na poruku ili slicno,ali zato ja nisam dobivao odgovore.

Nekad nisam verovao u stereotipe koji se namecu zenama,mislio sovinizam, neciji licni nedostaci, problemi, ali kako sam poceo posmatrati ponasanja, pocevsi od majke pa tako psiholoski u sirinu,delovalo mi je kao da sve idu u istu vecernju skolu,obucavane u stereotipu.

Nemam nista protiv da zene vladaju,i to je jedan nacin za smanjenje svetske populacije, trazice savrsenog,ili loseg momka,nece gledati onog dobrog koji ih voli,zelece jedno dete i to na epidural...

Samo jedna zena moze vladati MAJKA PRIRODA

Урбанијак

pre 6 godina

Не постоје каваљери јер су нестале даме. Кад и ако се можда опет појаве даме, појавиће се сигурно и каваљери. Ајд ћао.

Mrzim doggy

pre 6 godina

Za lika dole kojem nije jasno kako to devojke ne vole da naručuju prve u restoranu, a njemu baš deluje da je nevaspitano da muškarac prvi naruči... Evo da ti pojasnim...
TI pitaš svoju devojku šta želi da poruči, pa kad dodje konobar ti sve to ispričaš šta ste odabrali.Dakle-
Za damu to i to,a meni ćete to i to.
To se zove muškarac. A ne šonja, razumeš?

Nije sve u parama nesto je i u novcu

pre 6 godina

Prilazis, lomis se oko nje, trudis se, pises poruke, izvodis na pice... i na kraju dok glumi nedodirljivost i dok te voza k'o majmuna sa druge strane trci ka onome ko je tretira kao djubre a ovog "kavaljera" drzi za rezervu za one crne dane ili kada dodju godine... Pametan muskarac ce na vreme uvideti da nema od te price nista i odustati, pozdraviti se i krenuti dalje. Tanka je nit izmedju biti uporan i biti naporan.

Mrzim foliranje

pre 6 godina

Trudiš se, zoveš, želiš da budeš interesantan, zanimljiv itd i ne vredi. Dokle god budete razmišljale da ste vi najbitnije i da ne morate da prstom mrdnete, bićete same. Te priče, ne mogu da se vidim zbog ovoga ili onoga, i druge bajke pričajte buzdovanima. Kad sam bio najzauzetiji, kada nisam znao gde udaram nalazio sam sat vremena kako bih se video sa devojkom koja mi se svidela. Uvek se može, ako postoji bar malo volje da se izađe iz aure svoje posebnosti. 95% Srpkinja ne ceni poštovanje, iskrenost, posvećenost, pažnju. Sve to želite, ali samo u priči. Kad se takav pojavi šutirate ga, maltretirate i nije vam zanimljiv. U stvarnosti vaše merilo je novac. I možete da mi lupate minusa koliko god, ali je to istina i sa tim sam se susreo X puta. Očekujete da vam momci plaćaju piće, izlaske, letovanje. Očekujete da momci budu dobro situirani, i da izigravaju dvorske lude. Šta nudite? Foliranje, prenemaganje, neiskrenost, glumite nedodirljive, izmišljanje razloga da se ne vidite sa dečkom kome se dopadate i da mu se ne javite...silikone, veštačke nokti, 3kg šminke, polugole šetate ulicom, turbofolk mozak. Hoćete sve ono što niste spremne da pružite. Ja hoću da vidim da se devojka trudi oko mene, a vi se mnogo potresle zbog mojih želja.

Maksim & Divizija

pre 6 godina

Obrnuto proporcionalno...

Aktivnim inženjeringom ženske psihe u poslednjih 200 godina dobili smo doba kada žene nisu žene nego roba.
Kada one služe sa rad, za zabavu, za kozmetičku industriju i sve ostale...

Ženi je ozbiljno ranjena suština i oduzeto biće u ovakvom svetu.

Muškarci nisu bolje prošli...

Oduzeta im je suština i postali su mlakonje ili ultra agresivni.

Tako da kad se jedni na druge žale danas, to je samo praznoslovlje...

Treba ići dublje u svoju suštinu i tu otkloniti problem i ne davati više svetu da oblikuje život.

ded

pre 6 godina

Ne mogu da verujem da se u 21. veku i dalje razmišlja na devetnaestovekovni način. U doba kavaljera, drage moje, niste imale pravo glasa, bile ste slabo obrazovane, nezaposlene, imale ste podređenu ulogu u društvu. Danas smo svi na istom. Ako hoćeš da ti neko priđe moraš da mu to staviš do znanja. Ne vidim ništa romantično u tome da muškarac obigrava oko žene tri meseca a ona kao glumi nezainteresovanost a onda se na kraju zaljubi. Uloge su se promenile. Danas su žene te koje imaju inicijativu. Batalite prinčeve na belom konju jer ni vi niste princeze.

Lenka

pre 6 godina

@Duboko razočaran i nezainteresovan
Kaze covek da je radio na sebi, a postao osoba koja se sveti celom zenskom rodu jer je bio odbijen u mladosti. Sto neko rece, pravi hit... Ako ti je rad na sebi samo basnoslovna plata, nemam dalji komentar na tu temu. Dalje, kazes ne muvas devojke iz Srbije, sto implicira da muvas neke iz inostranstva i da su one kud i kamo bolje, valjda. Da vidim sto bi te iste strankinje sto ih sad muvas oberucke prihvatile pre 10 godina... Isti je procenat onih koje bi te prihvatile i takvog i ovakvog i u Srbiji i u inostranstvu. U svakom slucaju, zelim ti srecu sa strankinjama i da si nam ziv, zdrav, uspesan i dalek :)

Tostojevski;-)

pre 6 godina

Nije moje dame vreme kavaljera proslo, nego ste vi postale dostupnije;-), za pravu kvalitetnu zenu se pak treba i pomuciti, e tu vec budite naj bolje u nama muskima. Sta kada je ne zanima ni novac, ni besna auta,elitna mesta, e tu dolazi do izrazaja ono staro klasicno maratonsko udvaranje koliko si kreativan, mastovit, pa na kraju i uporan;-). Zena hoce da joj dokazes, da si ti pripremljen za ovo prilicno naopako potrosacko drustvo u kome nazalost prezivljavamo. Mada i muskarci su jednako krivi,ovi sa dzipovima "kupuju" svoje drage, dok ovi jadni bez evra u dzepu nemaju ni hrabristi, ni znanja(umeca) da zavode vas opasne macke.Premda ima i dalje dzentlmena, ali vi ih nit razumete, nit prepoznajete.Zamisli da ti neko nazove dobar dan, ustupi mesto,ma osmehne se samo, polomile bi one svoje predizemnionisane stikle bezeci od psihopate:-)

Adio

pre 6 godina

(Lenka, 10. avgust 2017 13:50)

Ne moze ni seks ekspes. Skoro sam dobio poruku od jedne devojke sa pozivom za "seks bez emocija". Odmah sam odgovorio da ne dolazi u obzir ;-), i da se mozemo videti ali u obzir dolaze samo emocije bez seksa. Rezihnirano je odgovorila kako danas nema "onih sto mecu", da se ne izrazim kako ne bi prihvatili. Ali dobro...devojka verovatno nije ni dovoljno pametna ni dovoljno temeljna da bi shvatila sta je propustila, vec je tipicno zensko klinacki protumacila nesto na konto verovatno moje nesposobnosti ili nesigurnosti...i naravno da je pogresila sa njene tacke gledista. Sa druge strane, posto ja ne razumem koncept propustenih prilika, nisam bio nimalo razocaran sobom sto nisam pristao.

Ned Stark

pre 6 godina

Drugim recima, hoce pola kavaljera pola ravnopravnost. Ne moze to tako. Muskarac ili je dzentlmen ili nije, nema sredine.
Kao u Igri prestola. No middle ground.

slaven

pre 6 godina

A kod nas obnuto, kukaju kako im niko ne prilazi, a kad im pridjes i ne konstatuju. Zato sto ste nafurane, zato ste i same.
Kratko i jasno.

Diana

pre 6 godina

Nikada nije ni postojalo. Filmovi i romani romantizuju istoriju u velikoj meri. Muskarci su takvi oduvek. Mi sa bar malo mozga smo shvatile da "princ na belom konju" pripada samo masti. :) Sto ne znaci da nema divnih muskaraca u realnosti. Naprotiv... :)

Iz mog ugla

pre 6 godina

Ne postoje, ali mislim da su dobrim delom same zene krive. Toliko su napadne prema muskarcima i na "izvolte" da ne ostavljaju puno toga za osvajanje, pa muskarci nemaju ni potrebu da se nekoj devojci udvaraju i potrude se oko nje kad od gornje kategorije mogu prosto samo da odaberu! Da ne kazem da sam dobila i komentare sa gadjenjem "zar to neko stvarno i dalje radi" kad sam od jednog momka sa kim nisam jos uvek bila dobila cvece (sto je mene licno iskreno bas obradovalo).

zemljanin

pre 6 godina

Kavaljeri, naravno da postoje, samo sto nemaju kome da se dokazuju. Svakoga dana moras da se prvi javis na telefon, sms, postavljas idiotska pitanja, samo da bi komunicirao sa njom, bilo sta, itd. i onda kada ti dosadi da stalno prvi zapocinjes razgovor onda shvatis da u stvari ti nju ne interesujes. Prestanes da se javljas i onda nisi vise dzentlmen nego svinja. I onda se pitaju zasto muskarci tako lako odustaju. Pa nije onako bezveze, uvek ima razlog. Ti shvatis da gubis vreme i krenes dalje. A ona, "sirotica", povredjena.

Neo

pre 6 godina

Jao koliko sam samo puta čuo i doživeo ovakve zahteve. Zovi me svaki dan, pošalji mi poruku svaku dan, pitaj me dal sam stigla kući, okači zajedničku sliku....... E a kad uradiš tačno to što je tražila ona se smori najstrašnije i ti si ugasio. Ili ovo: Jao usamljena sam, hoću da se zaljubim, hoću da me neko mazi i pazi. A sutradan završi sa najvećim ološem iz kraja koji je ne tretira ni 5%. Žene u stvari žele full paket, supermena, mangupa, bogatog, kulturnog i obrazovanog džentlman kavaljera. ;)

dejan

pre 6 godina

Mnogo gore od toga kakvi su muskarci danas je to kakve su zene, mlade devojke danas kod nas. Kako dolaze nove generacije, pod uticajem Pinka, turbo folka ove opste (ne)kulture, devojke sve vise pocinju da lice na muskarce. Bahate, psuju, sve manje su zenstvene. Nazalost ovo je zabrinjavajuce, cast izuzecima kojih je sve manje.

Бацач пламена

pre 6 godina

Девојке никако да схвате да се времена мењају и да више не иде како су замислиле. Као што пре неколико деценија многи мушкарци нису могли да схвате да жене постају равноправне и да ће све мање моћи да их терају да буду само у кухињи, да ћуте, перу мужевима ноге итд.
Погледајте савете и размишљања девојака - девојке воле кад мушкарци раде ово, оно, бла, бла. Смори те девојка неприступачношћу, одустанеш, одмах женски савети ,,јао, па требало је овако, онако, не одустај, девојке воле то, бори се...''
Фора је у томе што више није питање шта девојке воле. Питање је где сам ту ја и шта ћу ја добити од тога. Наравно, одговор је ,,не липши магарче до зелене траве'', а ако магарац стигне до зелене траве, лако се може десити да га ту поједе вук. Што ће рећи, девојке хоће од нас све, а не гарантују ништа. Захваљујући интернету, данас су мушкарци широм света у стању да размењују искуства, и више је него очито да до промена у свести мушкараца долази. Овајкви чланци су добар пример.
Како рече један човек једном: ,,Будућност припада онима који су у стању да је увиде пре него што постане садашњост'', а девојке су исувише заслепљене егоизмом, хировима, медијима итд. да би приметиле да се нешто крупно мења у мушко-женским односима. А онда се одједном чуде што им нико не прилази, што све мање мушкараца нема намеру да шаље трећу поруку без одговора на прве две, или да рибу пет пута цимају за рукав и доказују да им је стало да би добили једва број телефона, који узгред не гарантује ништа.

vito

pre 6 godina

samo otidjite do instagrama pa vidite zasto vise nismo kavaljeri..zene su opsjednute sobom ..slikama filterima i ko im je lajkovao slike..to je prosto vaznije od pravih muskaraca koji su svuda oko njih..virtuealna stvarnost je pobedila sve nas gentlemene;)

Sasa

pre 6 godina

Drage dame, problem je sto vi ne znate sta hocete. Zelite da vam primakne stolicu, pa ne zelite, kad vam posaljemo poruku isto tako znate da ne odgovarate itd. Ne mogu se samo muskarci kriviti za sve.

josip

pre 6 godina

Nije problem ni u ženama, ni u muškarcima. Nije nikad ni bio. Problem je u prisilnom izjednačavanju. Ljudi su različiti, uvijek su bili. Umjesto da se prisilno izjednačavamo, trebali bismo znati prihvatiti drugoga onakvim, kakav je.

Danas je normalno da se muški sportaš "osjeti" ženom, pa da se pretvori iz takmičara u "takmičarku". I kako onda žena (po rođenju) može konkurirati ženi (po osjećaju), ako prva ima 170 cm i 65 kg, a druga 190 cm i 110 kg mišića, sa nešto ženskih hormona i tek propupalim sisama? Što će misliti obična ženska takmičarka, o takvoj emancipaciji?

Ameri napravili novi nosač aviona od 11 mlrd dolara, pa izostavili pisoare. Radi rodne ravnopravnosti i radi higijene. A ništa čistije od pisoara nema. Baš me zanima što se dešava kad je neka frka. Vjerojatno piloti pišaju u kokpitu. Pretpostavljam da ti piloti imaju isto mišljenje o rodnoj ravnopravnosti, kao i ona dizačica utega kad joj medalju uzme dvometarska Jacqueline (ex Jack).

Bojim se da je to prisilno izjednačavanje otišlo toliko daleko, da prave katastrofalne posljedice tek slijede. A otišlo je sigurno, ako su Ameri zbog tog izjednačavanja spremni raditi gluposti i na nosaču aviona.

dragaN

pre 6 godina

Svi pricaju o novcima, pravilima, damama, dzentlmenima, niko o osecanjima. Kad ti se neko stvarno svidi dva dana smisljas sta da mu napises u poruci jer zelis da mu ulepsas dan. Meni licno drazi su oni ciji poziv treba da cekam danima nego oni koji me dave neprekidnim pozivima i porukama koji u sustini nista ne znace.
(ja, 10. avgust 2017 16:21)

Naravno, jer ljubav je lepa samo dok se ceka...Zato se trudim da ne pisem mnogo, ponekad ne pisem i po nekoliko dana. Instagram devojkama koje broje lajkove i vazno im je da su u centru paznje to ne mogu da shvate. Pre dve godine sam bas voleo jednu, mislio sam i da je zaprosim, ali ostavi me. Kaze, ti meni ne pises po tri dana. Ne pises, znaci ne mislis na mene ja ti nisam vazna. Isto se desilo i prosle godine sa jednom. Zajednicko za obe je bilo instagram: svaki drug dan selfi u liftu, selfi u kupatilu, selfi u krevetu. Ocigledno da cene da su nekome vazne ne po postupcima kada se sretnu, nego po tome da li im jajakju fothe svaki dan i pisu komentare ti si kraljica i tako to.

Lenka

pre 6 godina

Beogradjanin Izvini, malo ti je konfuzan komentar :). Pokusacu da ti odgovorim na osnovu onoga sto mislim da si hteo reci - niko nema pravo da manipulise i da zavlaci. Nadam se da se slazemo. Ako ne zelim decu, sto je potpuno legitimno, ne mora svako da zeli, a zaljubim se u nekoga i ako se taj neko zaljubi u mene, a vazno mu je da ima decu, naravno da cu da mu kazem da necu da radjam, ako zaista necu. Sto se mene tice, ja ne zelim decu radi dece, ja sam pozelela decu onog trenutka kad sam dobro upoznala i zavolela mog decka jer sam pozelela s njim da imam decu. U slucaju da nam ne uspe iz zdravstvenih razloga, posto i on zeli, videcemo sta cemo: usvajanje, ako je moguce, ili cemo se pomiriti sa situacijom. S moje strane, ja zelim zivot s njim, ako deca dodju to ce ga samo uciniti savrsenijim. Moj savet je bio upucen zenama koje zele decu, ima i takvih, koje bas, bas zele decu, a vidis iz komentara dole da su momci u fazonu da nece da se trude ni oko koga nego ce da jure ove sto su na izvol'te, pa ove sto hoce kavaljere nek vide sta ce u poznim tridesetim. Ja njima porucujemda ne trpe te samozive da bi imale decu, nego da odu u neki evropski grad, kliniku, gde mogu da obezbede materijal i zacnu dete (ne da se sele) i tako stvore porodicu. To moze, ako je zdravlje ok, da se resi za 1000 e, znaci 2 godisnja odmora, nije nedostizno da bi trpele samozive muskarce zbog dece. Naravno, pre svega toga dati sansu muskarcima i ne otpisivati ih, kao sto oni rade, sa - svi su isti.

Lenka

pre 6 godina

@Adio, naravno da ne moze sex uvek i sa svakim. Nisam ni mislila na taj nacin.Ali je, kao sto vidis, mnogo vise ovih sto nece da se cimaju i nece krupne obaveze i lakse je naci ljubavnika nego zivotnog saputnika. Moja poruka je upucena onima koje i pored svih sansi koje su davale muskarcima (moj stav je da uvek treba dati sansu) nisu imale priliku da sretnu ove cestite, a nece da se natezu sa ovima sto kalkulisu, sto su ogorceni, sto mere, sto odmah otpisuju bilo kakav trud jer nijedna ne zasluzuje. Sta da rade s njim? Niti ce biti dobri muzevi, saputnici,niti ce biti valjani ocevi, zar ne? U tom slucaju naprave svoju porodicu, kao sto rekoh, ne onu iz maste, a vezu, ljubavnika mogu da potraze i mogu i da nadju. Ne na tako prizeman nacin, naravno, ali ajde da pricamo o normalnim ljudima koji pokazuju malo postovanja prema drugima. Ti verovatno trazis nesto vise, imas neke granice, ali vidis vecina nece da se cima jer im je sve na izvol'te. Pa nek se akaju s tim devojkama sto su im na izvol'te. Nek ih mame parama, nek se ne trude ni oko koga jer mogu da kupe ili da zgrabe ove iz izloga. Oni svakako ne bi bili valjani muzevi i ocevi, ostaje da zene, kad dobiju decu, isprobaju takve kao ljubavnike :), zar ne? To mi deluje kao jedino racionalno resenje. Oni nece da se cimaju, sto je njihovo pravo, one nece da zasnivaju porodicu s nekim ko nece da se cima i trudi, sto je opet logicno. Ne mozes nekoga od ovih ogorcenih i ovih sto mere da menjas. To je tek nemoguca misija.

ja

pre 6 godina

Svi pricaju o novcima, pravilima, damama, dzentlmenima, niko o osecanjima. Kad ti se neko stvarno svidi dva dana smisljas sta da mu napises u poruci jer zelis da mu ulepsas dan. Meni licno drazi su oni ciji poziv treba da cekam danima nego oni koji me dave neprekidnim pozivima i porukama koji u sustini nista ne znace.

Ko tu koga zeza

pre 6 godina

Šaljem čestitke, razglednice, cveće, čokolade, knjige, vodim na izlete i večere, plesne večeri (znam da igram) pa mi je trebalo preko 5 godina da nađem devojku.

Drakenzen

pre 6 godina

Kako zračiš tako i privlačiš. Vrlo je prosto, šta žene traže to i dobiju i ne znam sto se čude posle. Koliko su puta oladile nekog momka pa im posle đavo krvi. Nidje veze....

Старац Исаија

pre 6 godina

Инжењери модерног друштва су свој задатак испунили. Улоге полова су толико поремећене да су последице катастрофалне. Генерација моје деце, људи од 30-ак година, толико дивних душа, а сами и несретни, неки у Србији, многи ван ње. Све вредности које су некада величане и уздизане, сада су извргнуте руглу, и код мушкараца и код жена. Некада је толико лако било бити срећан, сада ништа није довољно добро. Мушкарци и жене су доведени у позицију да буду супарници, а не сапутници кроз живот.

ispiranje mozga nema alternativu

pre 6 godina

Maniri, lijepo ponašanje i uljudnost NISU u suprotnosti sa ravnopravnošću i tretiranjem drugih kao jednakih nama, nego baš naprotiv. Ne možete biti džentlmenke ako smatrate muskarce nižim bićima i zapravo ih uopšte ne poštujete. Drugo, niste džentlmenke ako se tako ponašate samo prema muskarcima koji vam se dopadaju i kojima se udvarate. Uljudnost i maniri se ispoljavaju svaki dan, a ne samo prema potencijalnom seksualnom partneru. Džentlmenka je takva prema svakome, muskarcu bez obzira na godine, zeni, djetetu, staroj osobi, osobi koja ima invaliditet... Obzir prema drugima, solidarnost, pažnja i sposobnost da drugima učinite ljubaznost ili dobrotu je nešto što svi treba u svojoj ličnosti da gradimo, bez obzira na pol. Prema tome, zene, ako trgujete svojim lažnim džentlmenstvom samo da biste došle do seksa, džaba vam sve. Muskarci su to odavno provalili. Ne treba mi zena da mi izmiče stolicu, pa da mi objašnjava kako je muskarcu mjesto kraj šporeta. Nemojte da glumite lažnjake. Istinsko poštovanje, obzirnost i uljudnost su uvijek na cijeni.

odgovor od Adioa

pre 6 godina

Lenka, 10. avgust 2017 15:15)
Uz puno uvazavanje tvojih razloga, moja poruka je upucena onim devojkama koje ako misle da imaju neko dobro kojim sticu neku "pregovaracku moc" u odnosu sa muskracem, da je nemaju. Cist priimer za to sam ti ja sa svojim mentalinim sklopom. To ne znaci da nisam blesav za tim, jesam kao svaki zdrav muskarac, ali imam svoje itekako za nekog neshvatljive razloge u kontekstu nekog, kako si rekla, racionalnog rezonovanja. Moja zamerka upucena tebi odnosila bi se na mozda po meni nepotrebno potenciranje tog "cimanja". Svako ko se bavi stvaranjem i neguje odredjenu kulturu zivljenja, ima svoje zahtevne obaveze oko kojih se vrlo angazuje, dakle "cima". Dobra organizacija zivota to podrazumeva i kad si sam i kad si sa nekim. Potenciranje na tom cimanju po mom misljenju para usi samo zato sto se uopste ne spominje ljubav, privrzenost, strast. Upravo su to razlozi koji prvenstveno muskrce privlaci kod zene, i to vam jedino moze dati ekskluzivitet, da se tako izrazim. Medjutim, odavno nisam procitao da neka zena vapi za ljubavlju sa odredjenim muskarcem, vec se sve nesto zale na neko fizikalisanje. Posto ovde postoji tendencija da pricamo o nekakvim damama, meni takvo izlaganje deluje kao cisto zvocanje, opet kazem uz razumevanje neophodnosti onoga sto po meni uopste nije vredno pomena u kontekstu prave ljubavi.

mhm

pre 6 godina

90% MGTOW, 11. avgust 2017 13:20)
Pa greška, prijatelju. Baš zato što neću mlakonju, pored sebe imam Muškarca - pouzdanog, vaspitanog, obrazovanog, hrabrog, smirenog, sposobnog, vrednog, prilagođenog vremenu u kojem živi... džentlmena.
I zamisli, Srbin, Balkanac!
Imam svoje kriterijume, znam šta nudim i šta tražim zauzvrat. Nisam kukala i nisam odustajala, naročito nisam bivala obeshrabrena greškama, i dobila sam ono šta mi odgovara.
Drago mi je što ste pronašli svoju sreću i model koji vam odgovara. Ma kako drugima čudno izgledali vaši izbori, važno je biti zadovoljan i ispunjen, a to je moguće samo ukoliko istrajemo u njima.

"Tata, kako je ona dobra?"

pre 6 godina

"Bice kavaljera, kad vi budete dame ;)"
(Cane)@
?
Neki od muškaraca bi da rade šta im je ćef, da ostavljaju komentare tipa: "Dobra.", za neku što je, u stvari, samo gola, pa se onda čude kako devojke nisu suštinski dobre... Pa, odnosom kritike i pohvale (i šta kritikuješ i šta hvališ, ne samo u kojoj meri), se vaspitava i dete, i domaća životinja, ali i čovek (žena). Čas je jedno dobro, čas nije - kako to? Mislim da su neke žene takve kakve jesu, jer se prilagodjavaju nekim muškarcima (odnosno onim što ti muškarci smatraju i JAVNO nazivaju "dobrim")... E, a onda kada/ ako osete na sebi ili bližnjima posledice toga...
Želim da podsetim - pazite kako se u javnosti vladate, šta propagirate. Neko će se možda povesti za vašim primerom, a ako vas nije briga za vas sama, neka vas bar bude briga za te druge..

dzon do

pre 6 godina

Zene su se danas mnogo prozlile, prema muskarcima. Pre sam mogao da smuvam devojku sa par lepih reci, i sa nekim malim znakom paznje, a danas treba bukvalno da ih molis, samo da ti pruze sansu.Isto tako nije se mnogo obracalo paznja na materijalni status, a danas je to na prvom mestu,pogotovo na dejting aplikacijama. Mozete biti kavaljer i dobar momak..., ako nemate love, dzaba vam sve drugo. Kada napisete na nekom sajtu da imate neki sasvim obican posao, ni jedna vam se vise nece javiti. Ali ako ste situirani, ili se bar tako predstavite, prica je sasvim drugacija.
Po meni zivot pre interneta je bio mnogo bolji, i za razne informacije ste morali biti u kontaktu sa ljudima, danas je sve na klik daleko. Valjda zato smo se i otudjili jedni od drugih.Muskarci imaju neograničenu pornografiju, i sve vise se oslanjaju na nju, a devojke vise ne znaju kom muskarcu mogu da veruju.
Kad sve to sagledate, nije ni cudo sto polako izumiremo kao nacija. I nije cudo sto najveci broj vesti u medijima predstavlja crna hronika.Mislim da sam izgubio svaku nadu, da cu pronaci devojku koja ce me gledati kao muskarca, i kao coveka, a ne kao zlatnu koku.Ne smatram da su one krive, jer im se sve to propagira u medijima,na ovaj ili onaj nacin.
Nema vise kavaljera, ali nema vise ni pravih dama.

srle

pre 6 godina

Pricati ovako nesto je malo licemerno u vreme kada je zenski ego najnaduvaniji u istoriji i kada je verovatnoca da mi kao muskarcu zensko odgovori na bilo kojoj socijalnoj mrezi jako skromna. Pri tome mislim da su strankinje generalno koliko toliko friendly, a pokusati kontaktirati neku nasu preko bilo koje mreze za upoznavanje je unapred osudjeno na propast, verovatno ocekuju samo strance i mastaju da pobegnu odavde.

Ica

pre 6 godina

Devojka sam, i iskreno mene osvaja kada se decko lepo ophodi prema meni, postovanje, paznja, trud, kada pokazuje ljubav recima i delom.. Par vas je napisalo da bi smo izabral? losijeg momka i koji se lose ponasa nego kavaljera, ja ne bih.. Naravno i ja decku pruzam postovanje, razne sitnice koje ga usrece, pokazujem na lep nacin to sto osecam.. Ima nas raznih.. ali nije tacno da sve volimo lose momke..
pozzz svima

Joker

pre 6 godina

1. Žene na dejting sajtovima i aplikacijama imaju psihicke probleme 3x vise od ovih sto ne koriste .
2. Biraju ko u mesari mnogo gore od muskaraca.
3. ne odaberu nista.
4. polude
5. opet krenu iz pocetka na istim app
resenje :
obratite se psihilogu ili hirurgu

mrmlj

pre 6 godina

@(dragaN, 10. avgust 2017 12:11)
druze, da ja tebe nesto pitam. zbog cega si ti sa tom devojkom?
da biste zajedno gradili buducnost ili da bi se inatio i placao "svoje" ciscenje a gledao nju kako cisti kad je "na nju red" i gledao svaki dinar i ko sta i koliko placa?
veza koju si opisao mi je bolesna na toliko mnogo nivoa da obrazlozenje ne bi stalo ni u 15.000 karaktera a ne 1.500.

Beogradjanin

pre 6 godina

gde mozete da zatrudnite
(Lenka, 10. avgust 2017 13:50)

Auuu ovde sve komenatri muskarac jedan od retkih osobe zenskog pola je tvoj.Moram prvo napisati da nase zene ili nisu toliko nezadovoljen kao nasi muskarci ili su se pomirile sa sudbinom.

Meni postaje muka kao muskarcu koliko vi zene igrate na tu kartu da radjate. Iz mog iskustva i one koje zele decu i one koje ne zele. Moja sestra ne zeli decu, ali na tu kratu kod muskarca ce uvek igrati. Da,da sve nase divne zene zasluzuju decu= koliko i svi nasi muskarci posao. Da je lako otici u te evropske gradove, svi bi vec otisli, eto ja sam jedan od tih koji je otisao nije uspeo i vratio se.

Pitanje je ako tovj dečko padne na pitanju dece, znam neke koje su pali. Nije jos uvek spreman, ajde jos malo da sečekamo, i razna opravdanja... Vidim da su zene danas u 21 veku dobro razumele da brak i papir nista vise ne znače, znači samo forimiranje porodice sa izabranim muskarcem, gde se podrazumevaju deca.

Pitanje je ako tvoj dečko počne da vrda, nece decu, koliko vremena mu dajes do šut karte? I prizna da ne zeli decu. Tvoja ljubav nije potvrdjena sa njegove strane, zar ne? On i dalje ostaje divan za tebe, ali eto imaliste neke različite poglede na zivot, niste nasli kompromis, bolje da se razidjete i ostanete prijatelji...

Tvoj odogovr je?

Ako to tebi ne moze da se desi, jer si izbrala divnog dečka, okej ti si od onih glavom kroz zid, nekda pukne zid , a kad pukne glava the end, kraj. :)

Samo napred!

pre 6 godina

@(dragaN, 10. avgust 2017 12:11)
Bravo care, potpisujem sve, od prve do poslednje reci. Htele su ravnopravnost, dobice je. Konacno su muskarci poceli da se bude i shvataju koja se agresija vrsi na nas i kakva sve oruzja koriste zene kako bi upravljale sa nama. Ako se ikad budes ozenio, prvo predbracni ugovor. I ja sam isto veoma uspesan i vidim u kom smeru se krece ovaj svet pa te potpuno razumem. Moj ce biti koncipiran tako da Sud priznaje moje prihode koji su 20% veci od njenih, bez obzira sto ja zaradjujem mnogo vise od nje. Recimo, ona zaradjuje 400 evra, onda bi Sud prilikom brakorazvodne parnice priznao da ja zaradjujem 480 evra bez obzira sto zaradjujem mnogo vise. Sve preko toga ide direktno meni i ne podleze otudjenju mog vlasnistva. Ako neka pristane - moze, ako ne - idem dalje. Nagledao sam se ja nasih po inostranstvu. Udaju se, dobiju dete, cekaju 2-3 godine da dete stasa pa onda razvod. Dobiju dete od Suda, od muskarca stan na koriscenje, alimentaciju, od drzave pomoc a jos na sve to se i zaposle negde, pazive kao bubreg u loju. Kod mene, a koliko vidim i tebe, ta pravila ne vaze. Ako smo vesla sisali, camac nismo progutali. Samo napred!

Joksi

pre 6 godina

Mlada sam, 25 godina i toliko nemam strpljenja za glupiranje, glumljenje prezauzetosti. Moj utisak je da obe strane uvek moraju da izvode nesto, foliraju, intrigiraju. Ostacu sama verovatno. Malo mi muka.

Milan

pre 6 godina

3 nasumična primera iz mog iskustva u različitim periodima:

- Devojka sa faksa: Izvučem joj stolicu ona ne shvati i sedne na deseto mesto, ponudim je nečim ne zna da kaže hvala... Uvek se "iznenadi" jer i ne zna šta radim. Krenem da se ponašam kao mangup, ona se sva uzbudi i navali na mene. Ok.

- Devojka u (mojim) kasnim dvadesetim: Uradim bilo šta kulturno (da ne kažem normalno), ona se iznervira, ljuti se, smeta joj. Kaže hoće nekog divljeg i nismo jedno za drugo. Ok.

- Sadašnja devojka: Krene da sipa sebi čašu vode, ja pridžim čašu da se ne prospe (mahinalno), ona kaže hvala. Dodam joj peškir posle tuša, ona kaže hvala. Pridržim joj stolicu ona se raspameti i uradi mi svašta uveče. Pa ti nemoj biti džentlmen pred pravom damom!

Naravoučenije - možemo mi probavati uvek, al' bez dame ne možeš biti džentlmen.

Bane

pre 6 godina

(Joker, 10. avgust 2017 10:00)
Najtacniji komentar ikada ! Imao sam i sam jedno ludo iskustvo sa jednom extremno neuravnotezenom devojkom ! Posle toga sam obrisao nalog jer je to bila BAS antireklama za dating sajtove ! A inace kao sto Joker rece biraju gore nego sto ce muskarci ikada, i otvoreno ti kazu neke stvari sto uopste nije pristojno.. npr napade me devojka da cupam obrve :D hahah

lucky me

pre 6 godina

@90% brate, ne bih da ti rusim iluzije, ali jesi li ti nekad bio na Kubi? Ja jesam, i tamo, ma koliko nama bili lepo i egzoticno, svi jedva cekaju da zbrisu. Bilo koji deo evrope ili amerike je za njih premija. To na stranu, vidim da kad zene nase nahvataju stranca onda su ih obrlatile, a kad nas muskarac nahvata strankinju, to je uspeh. Koliko god se slozio sa svojim rodom, nisu lepi dvostruki arsini. Ima sjajnih nnasih devojaka. Jedna je moja, a malo je falilo da ne skupim hrabrosti da joj pridjem zbog isto nekih losih iskustava. I moram priznati da je okruzena dobrim drugaricama\sestrama, jedna se skoro smuvala s mojim rodjakom,tako da, ima nas finih jos. Ove ogorcene ostavimo jedne drugima. Kao sto je neko vec rekao, oko svega se treba potruditi. oko ljudi u nasoj okolini najvise. Pozdrav

Duh iz boce

pre 6 godina

Dobro je kad su devojke azurne, nesebicne, komunikativne i neiskompleksirane, pa u proseku od dva do tri sata odgovore na poruku. Trend je danas takav kod oba pola. Tako je kako je.

barka

pre 6 godina

Zene danas same sebe predstavljaju kao robu- slikaju se napucene,natrcene,sa dekolteima do pupka,izlaze bez vesa,a onda ocekuju dzentlmensko ponasanje muskarca. Takva pojava mozda moze da sludi nekog nezrelog dripca,ali kod muskarca koji je u nacelu spreman da postuje zene(dzentlmen),to izaziva odbojnost. Jeftinoca nikad nije cenjena,a zene sve vise vuku ka tome.

delboj

pre 6 godina

O, dragi moji srpski muskarci, kada se procitaju ovi komentari, potpuno je jasno zasto vecina vas ne moze da nadje zenu u Srbiji.
Ako ovako nastavite, uskoro vam ni to vise nece biti opcija, pa cete moci u potpunosti da se posvetite bitnijim stvarima koje pominjete - hobijima, rekreaciji, prijateljima....
(kakva primitivnost, 10. avgust 2017 11:57)

Slazem se u potpunosti. Ali procitaj i ostale komentare. Ima tu dosta da se nauci. Ako zelis da naucis. Jedan komentar mi je zapao za oko. ""Ima nas, tu smo, samo nas ne vidite."" - Lovcenac...
Ali cini mi se da nijedna od vas ne zeli, niti misli da moze od nas, muskaraca nauciti nesto. Ne vidite nista drugo osim sebe u svom svijetu. U muskarcu vidite ono sto zelite da vidite a ne ono sto je on stvarno. To vas cak ni ne interesuje.

tadashi

pre 6 godina

Momak pridrzava vrata devojci na sta se ona brecnu " ne treba da mi pridrzavate vrata ''. Gospodjice, ocigledno je, ne pridrzavam ja Vama vrata zato sto ste dama vec zato sto sam ja gospodin.

mrmlj

pre 6 godina

@svi koji pricaju kako vise nema dama:
nikada ni dame ni kavaljeri nisu bili vecina, niti su sad vecina niti ce ikada i biti.
samo je pitanje da li ste spremni da trazite damu/kavaljera ili zelite da se smucate sa kojekakvima dok je/ga ne nadjete. i, naravno, pitanje je da li svojim ponasanjem zasluzujete damu/kavaljera.

@(Dragan, 9. avgust 2017 22:16)
ne znam za tebe, ali meni jednokratni seks nikada nece biti dovoljan.

@(marko, 9. avgust 2017 21:15)
kavaljeri nikako ne nastupaju sa pozicije nize vrednosti. kavaljerstvo je nacin da pokazes da postujes devojku/zenu u cijem si drustvu.
to sto u srbiji vecina ljudi smatra da te pokazivanje postovanja prema nekome unizava i spusta koju lestvicu u nekoj imaginarnoj hijerarhiji je vrlo verovatno jedan od razloga zbog cega nas je sramota koliko nam dobro ide.

@(Ko tu koga zeza, 9. avgust 2017 21:45)
nadam se da cemo se sloziti da nije isto kada sve te stvari koje si naveo radi sarmantan (fizicki, karakterno, kako god) muskarac i ne tako sarmantan muskarac.
ne poznajem te, pa ne mogu da komentarisem u koju grupu spadas, samo zelim da kazem da ne postoji jedinstven spisak stvari koje moras da uradis i uspeh je zagarantovan nevezano za to da li jesi ili nisi duhovit, zgodan, pametan, bogat, stagod.
zene nisu kofi drim pa da kad kupis 10 kafa sledeca je besplatna.

Lenka

pre 6 godina

@adio, nisam bas sigurna da skroz shvatam sta si hteo da kazes, ali mislim da su stvari dosta jednostavne. Zaljubljenost se podrazumeva, ali ja kad volim nekoga ne mogu da zamislim da imam ove stavove kao sto su kod ljudi ovde, mahom muskaraca, ma sve su iste, ne zasluzuju moje vreme ili ne daj boze novac, sve po pola... Valjda je najnormalnije da voljenoj osobi olaksam zivot kad mogu, a ne da se smeskam i gledam ga kako riba svoj deo kao ovaj ubedljivi hit od Nikole :). Oko svakog odnosa se treba i potriditi, nije dovoljno samo biti lep i dobar u krevetu:). Pa neces imati ni valjane drugove, odnos s bracom, roditeljima ni sa kim a da ne dajes sebe. To je poenta. Nema nista kvalitetno na izvol'te kao sto vecina ovde misli, ma koliko para imali. Ali oni nece da se trude, jer kao nijedna ne zasluzuje, ali ce kukati kako nema dama z koje bi oni bili kavaljeri. Ako nece da se trude nemaju prava da kukaju da nema dama. Zamisli da idem unaokolo svrstavam sve muskarce u isti kos jer su apriori ovakvi ili onakvi, a onda kukam nemam normalnog pored sebe..

disko nindža

pre 6 godina

doba kavaljera je odavno prošlo,
počelo je doba jednakosti polova.

I da, romantika nema veze sa kavaljerstvom.

btw
Kavaljer, u korenu reči konjanik, je srednjovekovni termin za nekog ko nije seljak ili običan pešadinac nego skoro pa prefinjen plemić sa gospodskim manirima. Koji služi gazdu na konju za bolju platu. Dakle dobra prilika pa samim tim i romantika ?.

bvc

pre 6 godina

Svidela mi se devojka u teretani, prišao joj i upoznali se. Sledećih par dana se tako viđali, pitao je da izađemo, može, sve super, dala mi je broj telefona, razmenili par poruka itd. U četvrtak mi se javi da je u petak slobodna i da bi volela da se vidimo. U petak je nazvao, neće da se javi, poslao joj poruku-ništa. Video je nakon par dana, ona počela da se folira, kao nije stigla da se javi. A učinila mi se kao normalna, pametna, skroz ok devojka.

Pop

pre 6 godina

E nije nego...
žele kavaljere, a onda ih nervira ako ih neko ponudi da prve naruče jelo ili piće.
Po meni je upravo nepristojno ne ponuditi ih, već prvi naručiti.

Roger

pre 6 godina

Sve otislo u tri lepe.. U klubu, da ti broj, jos te ona pita da razmenite kontakte, jos je i cimnes isto vece i vidis da joj zvoni mob, pises joj sutra, ne odgovara ti... To mi se 3 puta desilo u zadnjih godinu dana.. Sta koj-moj pa daju broj uopste??

sun1

pre 6 godina

@disko nindza
Dakle dobra prilika pa samim tim i romantika ?.

Pravo u centar! Prokleto bolno i tacno. Samo zenske "dobre prilike" imaju tapiju na danasnje kavaljere, tj."kavaljere". Za obicne devojke i zene/"lose prilike" doticni nemaju motiv da stavljaju masku kavaljera. Danas muskarci razmisljaju tipicno uvaljivacki, i redosled prioriteta je:
1.Materijalno visoko prosperitetna (dobar posao, sopstveni stan-kuca, auto...)2.do max 32-3 god i odlicnog fizickog izgleda 3.voljna da trosi na njega

Marko

pre 6 godina

Kao muskarac, prihvatljivo mi je sve sem slike na fejsu. Nemam nista protiv postavljanja, ali insistiranje da je to neki "dokaz" ljubavi ili necega je po meni cist promasaj. Vise je zadovoljenje sujete nego bilo sta drugo (sto je slucaj za 80% stvari podeljenih na drustvenim mrezama). :)

objektivno

pre 6 godina

Ne znam zasto se veze medju ljudima gledaju kao izdvojen fenomen. Kada prelazite ulicu na zeleno da li vas neko od vozaca(ica) koji skrecu kulturno propusti, ili doda gas i juri na vas? Kako je u samousluzi, da li se neko pazljivo skloni sa strane da vas propusti? Kako je na poslu? U skoli? Koje knjige zanimaju vase prijatelje? Mogli bi tako unedogled. Sta onda ocekivati od te populacije, da se samo kad je u pitanju udvaranje transformise u potpuno drugacije osobe? Naravno da ne, nema tu pomoci. Ili je neko pristojan uvek i normalan ili nije.

Protoss

pre 6 godina

Nagomilao se bes, nezadovoljstvo zivotom, kriminal se brzo razvio, mnogi su se prekko noci obogatili...klinci do 30 tak godina i mnogi jos.Zene su postale surove, trazeci da se dobro unovce, a ulicama vladaju zakoni DZUNGLE, u kome najveci, najjaci majmun pobedjuje.Iako su majmuni pametniji od nas, shvatamo da smo tragicnim i ishitrenim potezima unazadili nase drustvo, u kome nema mesta za romantiku, postovanje, kavaljerstvo...sada je period besa, umisljenosti, ljudi se odmeravaju nadmenoscu i prepotentnoscu, ljudi se vole i cene po dubini dzepa, pratiocima, facebook "prijateljima"...U ovakvom svetu i drustvenom poretku nema mesta za gajenje i razvitak ljubavi, postovanja, kulture...

Ica

pre 6 godina

Koliko komentara ?
mogla bi neka tribina da se organizuje..
bude zanimljivo, razmena misljenja, mozda se neko i spoji..?
samo bez negativnih reakcija ?

Adio

pre 6 godina

(Lenka, 10. avgust 2017 16:53)
tako je. trud se kod muskraca gleda. da ima imalo mesta za neku smislenu komunikaciju, mozda bi je i bilo.

Бацач пламена

pre 6 godina

@Mrzim doggy

Коментар на твој одговор момку који се потписао као ,,дубоко разочаран и незаинтересован'':
Има она прича кад је кокошка нашла мало жита. Звала је остале животиње да јој помогну да посеје. Нису хтеле. Кад је никло жито, звала их је да жању. Нису хтеле. Звала их је да носе у млин. Нису хтеле. Кад је умесила погачу, све су дошле да једу, а она им није дала.
Твоје наравоученије - кокошка је очито имала неки став који је терао остале животиње од ње, нису је оне без разлога избегвале. А сада када су дошле да једу, она их избегава јер је искомплексирна, уместо да као човек то подели са њима.

Stefan

pre 5 godina

Tekst nema veze sa realnoscu, jer devojke niti traze kavaljere, niti ce da pisu prve. Da traze kavaljere, one bi i bile sa takvima, a ne sa nasilnicima.