Poznata voditeljka priznala: "Abortirala sam dva puta pre 16. rođendana"

Petak, 01.07.2016.

10:56

Izvor: Super žena

Poznata voditeljka priznala: "Abortirala sam dva puta pre 16. roðendana" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

113 Komentari

Sortiraj po:

M

pre 7 godina

@Smaranje
Pošto si obavešten i edukovan, na koji način rođenje dete od strane maloletnice (ispod 16) utiče na njen fizički, psihički i seksualni razvoj? Ili možda kako na razvoj bebe utiče da ga nosi i rodi majka koja ga nije želela i koja je još uvek u fazi razvoja? Ili možda kako utiče i na dete i na maloletnu majku u razvoju da budu proizvod silovanja? Ili šta ako lekari odluče da bi trudnoća i porođaj najverovatnije imale smrtan ishod po maloletnu majku u razvoju?

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Cinjenica je da si pokusao da branis jedno stanoviste,koje je samo po sebi besmisleno!
Abortusi su se oduvek izvodili i uvek ce se izvoditi,ma koliko da se nekome ne dopada.
(Surovi, 2. jul 2016 20:20)

Tacno. Ubistva su se uvek "izvodila" i bojim se da ce se uvek "izvoditi", ma koliko da se nekom ne dopada.

Surovi

pre 7 godina

Surovi, jedino ko je ovde toliko površan a priča o ovome si ti. Ja pričam o seksualnom razvoju maloletnica,ova žena je abortirala kao maloletna 2 puta!
(Smaranje, 3. jul 2016 15:53)
Ok,recimo da si u pravu.Sta bi se desilo da je kojim slucajem rodila?
Zivot bi joj bio upropasten i nikada ne bi bila nesto vise od domacice u nekom trailer parku,eventualno bi radila kao konobarica ili nesto slicno.

To sto neka zena ne zeli decu,sasvim je ok.To sto neki kreteni zele zenu da predstave kao inkubator i time je vrate na polozaj iz 14. veka,ja ne odobravam!
Muskarci nemaju pravo da osudjuju zenu zbog abortusa,niti imaju pojma sta znaci trudnoca,pogotovo sto mnogi ne zele da prihvate odgovornost za eventualno dete koje su napravili.....Ali zena mora da rodi po svaku cenu!
Zasto?

Smaranje

pre 7 godina

Surovi, jedino ko je ovde toliko površan a priča o ovome si ti. Ja pričam o seksualnom razvoju maloletnica,ova žena je abortirala kao maloletna 2 puta! Pošto nemaš pojma o materiji, može ti se oprostiti neznanje,ali je veoma opasno da se tvoja ignorantna indoktrinacija širi. Jer,po tebi je abortus glavno rešenje problema ma koliko mali bio,a za ljude kao ti ne bih želeo da se ne rode zbog znanja ili neznanja majki o kontracepciji, nego da vas neko edukuje jer pored eventualno nekih zvanja i znanja jedino učite propagandu,a neamte osnovno znanje o medicini,i biologiji. Dete osmi razred u svojoj knjizi dobije više informacija o začeću i abortusu nego ti ,kome je žena prodala priču i koji si imao sreće da budeš "počasni izbor" razmažene žene. Meni jej jasnpo da ti ovde svim silama pokupavaš da odbraniš svoj stav da bi dokazao sebi,a ne drugima da si u pravu. Jer ,koliko vidim tebe to toliko opterećuje. Mene opterećuje to što znam devojke koje su abortirale legalno,nemaju decu jer su bile "informisane kao ti", što su bile raazmažene i što se ne udaju ni sa 40 godina jer su napravile nmiz odluka u kojima ne mogu da žive sa sobom,a ponašaju se ovakop kako se ti ponašaš- svađa radi ubeđivanja sebe sa svima. Opterećuje me što je od pametnih i perspektivnih svojevremeno devojčica,nastale teške i površne osobe ,koje kao i ti se zalažu za SEBIČNOST i destruktivnost radi hira.

M

pre 7 godina

@ja
Nema šta da bude veštački nametnuto, to su osnovne stvari razvoja, koje se jasno vide. Moja savest je savršeno čista, vaša ideja da ste bolji od mene jer ne želim da kontrolišem telo i život osobe je ipak vaš problem.
Da li će se zigot razviti u bebu zavisi od mnogih prirodnih faktora. Prvo oko 30% oplođenih jajnih ćelija se izbaci pre nego što ženi uopšte padne na pamet da je trudna, pobačaji kao i smrt zigota ili fetusa, nikad nije bila retka pojava. Zli ljudi ubice potencijalnih beba. Pri tom svaka jajna ćelija i svaki spermatozoid može da se razvije u bebu, svaki čovek ispada masovni ubica. Ubistvo iz nehata je i dalje ubistvo.
Ali ne, hajde da teramo žene da rađaju decu svojih silovatelja, da nose trudnoću za koju je lekarima jasno da mogu ubiti majku (zbog zdravstvenih problema), jer to je moralno uzvisenije a one su ionako bezvredne kad im je abortus pao na pamet uopšte.

Surovi

pre 7 godina

Surovi,ti nemaš pojma ko bi se otarasio deteta i ko je hipokrit,jer si ti ovde najveći hipokrit.Jasno je da imaš lične interese iz primera koje si naveo. Normalan čovek se ne bi oženio ženom koja je počinila abortus, posebno u maloletnom dobu-jer je to onesposobljava za rađanje!
(Smaranje, 3. jul 2016 13:53)
Jesi li to procitao u Kuriru?
Sumnjam,posto ni oni nisu u stanju da izjave bas toliku glupost!

Tacno je,zena moze ostati u nemogucnosti da rodi,ako dodje do komplikacija usred abortusa,sto se uglavnom desava kada se rade ilegalno.
Ilegalni abortusi se rade onda kada legalni nisu dozvoljeni,cime se direktno ugrozavaju zivoti zena.
Uopste nije bitan razlog zasto zena cini abortus,vec samo to da to moze legalno i bezbedno da ucini.
Sudeci po komentarima muskaraca koje ovede citam,neoprostivo je sto njihove majke nisu bile dovoljno obavestene o kontracepciji i abortusu,posto bi nase drustvo bilo bolje bez njih.

Sto se tice licemerja,ja to nisam.Ja jasno kazem sta mislim i za sta se zalazem ,sa sve cinjenicama.Moja zena je imala abortus pre mene,u nekoj 25 godini,jer nije zelela dete sa osobom sa kojom je tada bila.
Smatram da je to bolje nego da je radjala kao u srednjem veku i sebi upropastila zivot.Sto se dece tice,ni najmanji problem tu nismo imali,a porodjaj i trudnocu je iznela bez najmanjeg problema.

Jos ce nego da proglasi i da je masturbacija genocid nad zivim spermatozoidima!

Ja

pre 7 godina

m

Pa i to je vestacki nametnuto, da biste mogli da perete sopstvenu prljavu savest. Zna se da ce i taj zigot da se razvije u bebu, nece se sigurno razviti u tastaturu za lupanje glupih komentara.

Smaranje

pre 7 godina

Surovi,ti nemaš pojma ko bi se otarasio deteta i ko je hipokrit,jer si ti ovde najveći hipokrit.Jasno je da imaš lične interese iz primera koje si naveo. Normalan čovek se ne bi oženio ženom koja je počinila abortus, posebno u maloletnom dobu-jer je to onesposobljava za rađanje! Jer to pokazuje da je proračunata da ne preza ni od čega da zadovolji svoje ciljeve makoliko patetični bili! Muškaraca koji traže abortus se još više gadim! Ti se ovde zalažeš za manipulativna sredstva, za "slobodu" sebičnosti i demonstraciju moći nad nedužnim bićem, i sve to pod osnovom "bilo je oduvek". Da,oduvek je bilo primitivnih porodica čije ćerke su se zaljubljivale a oni hteli abortus da se ne bi kvarilo porodično ime,ili kao u tvoj eventualnmom slučaju,gde bi zasštitio sebe i porodicu od troškova i daljih obaveza zbog neodgovornosti člana porodice-radi zadovoljstva. Oprosti kralju(ironija) ,ali odrasla osoba nije odrasla samo zbog seksualnih odnosa nego i zbog toga što treba da se suočava sa posledicama. Kao što sam rekao-pravo na abortus je beneficija nezrelih ljudi, za svoje greške, obračun sa nesrećnom ljubavnom prošlošću i drugim patetičnim izborima i izgovorima. Oružje koje kod nestabilnih osoba stvaraju osećaj "kontrole" nad svojim odlukama i "snagu". toliko abortusa ima u ovoj zemlji da je to bolest, skoro svaka "dobra srednjoškolska riba" je abortirala 4 puta najmanje do 20 e godine-pa kad se neko zezne da to ženi bude pitanje-pa otkuda nema dece? Uključi mozak kralju

Surovi

pre 7 godina

Ne bih nikad, makar ostao sam, zenio niti bio u vezi sa osobom koja je ucinila abortus
(religijski fanatik, 2. jul 2016 22:10)
Pa ti nemoj!
Nemoj ni kontracepciju da koristis,posto je i to zlo.Svaki put kada legnes sa zenom ,ti napravi dete,a po mojoj proceni to ces uciniti jednom ili maksimalno dva puta,pa ce ta zena da vidi koliki si idiot i da te ostavi!

Niko nema pravo da mojoj zeni,sestrama ili kcerci da odredjuje da li ce da radjaju ili ne.To je njihova odluka i samo njihova.
Ja bih ih prvi podrzao,ako bi se odlucile na prekid trudnoce!

Ono sto je posebno licemerno,jeste to sto vecina religijskih fanatika ili kretena,vrlo rado bi pristupila ovom cinu u slucaju da naprave dete svalerki,a pojedinci bi isli toliko daleko da bi se posluzili svakim sredstvom samo da se otarase nezeljenog deteta.

U Srbiji je dozvoljen abortus do tacno odredjenog vremenskog roka.Nijedna zena nije obavezna da ga cini,ali ni da joj bude uskracen.To se zove sekularna drzava i to je njeno pravo,ma koliko god se nekome to ne dopada.

Vi ,sto ne bi ste mogli da zivite sa zenom koja je pocinila abortus,to jee opet samo vas problem i nemate bas nikakvo pravo da zbog toga,nekome ogranicite resenje koje mu moze uticati na ceo zivot.
Nisu sve zene spremne da budu majke,niti sve zele da budu majke,sto je opet njihov izbor i pravo,ali to ne znaci da bi zbog toga trebale da se odreknu seksa i zadovoljstva.Nema ni razloga,jer ako se desi nezeljena trudnoca,ona se moze prekinuti!

ruarse2803@ gmail. com

pre 7 godina

Лепа жена али не признајем никог коме се дешавају непланиране трудноће. И које и 41г се грозе деце!Грозота од таквих!

Smaranje

pre 7 godina

Nisam vernik neki posebni,ali smatram da pravo na abortus daje ženi pravo da se igra Boga. Prvo,seks nije u biološkom smislu stvar zabave,nego opstanka vrste. Drugo, zadovoljstvo koje pri činu nastaje ima biološki smisao jer bez osećaja zadovoljstva ne bi uopšte bilo razmnožavanja ,ne među judima nego među sisarima uopšte. Treće, po ovom pravu znači da sledeće generacije treba da budu zahvalne na tome što su se ukopile u životne planove majki. Ja iskreno smatram da je to bezobrazluk i moć koju niko ne zaslužuje,da je nevino biće( ok ono nema još sve razvijeno da bi imalo svest,ali ima 100 procentni potencijal) osuđeno na smrt samo zato što je bespomoćno,slabo i nezaštićeno i zato što njegova majka smatra da bi "njena žrtva " bila neplanirana,prerana i prevelika. Smatram da ja abortus krajnji čin sebičnosti. žene pričaju-"mučilo bi se jer nema sredstava"-patetika. Ako već o tome tako misliš onda ne spavaj sa svakim ne napijaj se kao stoka,i razmišljaj o tome da si pripadnica vrste svesnih ljudi-a ne naknadno svesnih ljudi! U drugom sličaju prihvati da je tovja uloga u ljudskom društvu i izvor tvojih beneficija u ondosu na muškarce, rađanje i potencijalno rađanje, kao i da ima žena koje bi rodile vrlo rado ali nisu u mogućnosti!

religijski fanatik

pre 7 godina

Liberalni ce opravdavati ubistvo djeteta, dok ce se zgrazati na ubicu u okolini Zrenjanina. FUJ!

Ne bih nikad, makar ostao sam, zenio niti bio u vezi sa osobom koja je ucinila abortus

Ja

pre 7 godina

Surovi verovatno nasrce na decu i pravi im decu, pa se bori da njegove "greske" resavaju ginekolozi, kasapeci te mlade devojke i te embrione.

Surovi

pre 7 godina

(nisam ja, ja je, 2. jul 2016 17:16)
Cinjenica je da si pokusao da branis jedno stanoviste,koje je samo po sebi besmisleno!
Abortusi su se oduvek izvodili i uvek ce se izvoditi,ma koliko da se nekome ne dopada.Ono sto je opasno ,jeste to da se izvode u supama i drugim ilegalnim mestima,jer tada zene umiru.
Ljudi nisu zivotinje i zato je zelja za ostavljanjem potomstva cisto dobrovoljna.Mladi ljudi cine greske ,a sam cin abortusa je manje zlo od nezeljenog deteta,kako za majku,tako i za dete.

Ono sto prezirem jeste licemerje.Naime,nisam primetio ni da verski fanatici,niti veliki protivnici abortusa,koji su mahom muskarci,da usvajaju nezeljenu decu iz domova.Istina,dok su bebe ,uglavnom imaju poneku sansu da ih usvoje,ali kad vec odrastu,ne postoji sansa da ih neko usvoji.
Nijedan od mojih prijatelja iz doma do moje kuce,koji su odrasli ljudi,ne vidi bas nista lose u abortusu,koji je bolji od zivota kojim su oni ziveli.

To sto neko ne moze da ima decu,mozda i ne treba da ih ima,ali to nije razlog da bi neko u to ime po svaku cenu morao da rodi dete koje ne zeli i nece.
Kao sto sam napomenuo,kome abortus smeta,neka ga ne cini,ali NEMA pravo da ga drugome zabranjuje,pogotovo ako ne zeli da preuzme obaveze oko toga,posto je to licemerno i po sistemu "pogresio si,ispastaj zbog toga,a resenje ti necu dozvoliti"!

M

pre 7 godina

@mama nemoj,
Tačno medicina zna kada u toku razvoja fetus ima određene karakteristike živog bića, tj. kada se u dobroj meri razvije nervni sistem, zbog toga i medicina i zakon prepoznaju organičenje do kojeg trenutka u razvoju trudnoće je abortus dozvoljen. Dakle razvoj zigota i fetusa se apsolutno uzimaju u obzir pri ograničenjima abortusa koja već postoje, kako ne biste ''ubili živo biće sa razvijenim nervnim sistemom''.

Neko je pomenuo kako je abortus užasna procedura. U Srbiji jeste. U razvijenim zemljama nije. Do određenog termina se abortus obavlja bukvalno uzimanjem tableta koje će izbaciti jajnu ćeliju naknadno.
Puna procedura abortusa se zapravo koristi i za zamenu spirale koja je priznato kontraceptivno sredstvo i niko nema problem sa ovim redovnim ''opasnim'' zahvatom.

P.S. I ne, nikad nisam imala abortus, niti planiram. PRAVO žene na abortus je bazično i ne sme se dovoditi u pitanje.

mudrac

pre 7 godina

(Maja, 2. jul 2016 15:26)

Te sto s muzevima u prizemlju cekaju na red za vantelesnu su iste one koje su pre 10-20 godina bile redovni pacijenti na prvom spratu ...

nisam ja, ja je

pre 7 godina

...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? (Surovi, 1. jul 2016 18:30)

Jesi li ti normalan!? (nastavak) ... a posto ti nisi normalan (jer ja kazem da nisi) i posto meni (a siguran sam i mnogim drugim posetiocima ovog sajta) kidas zivce, povecavas kiselinu i generalno cinis da se lose osecamo dok citamo to sto si napisao (a i kad si vec tako surov), dakle, posto bi nama bilo komotno da te jednostavno eliminisemo (i posto mislmo da bi Svet tako bio lepsi)... ako bi neko od nas tebe ubio, zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? Da, velike su sanse da ce nezeljeno dete biti nesrecno, imati losu sudbinu etc. etc. (nikad, ipak, ne bi rekao "unapred osudjeno" - uvek je moguce nekakvo cudo). A kakve sanse dajes deci rodjenoj u bedi, u favelama... vecini dece koja se radja u ovom Svetu? Ocekujem da skupis falangu (vas, svesnih i zabrinutih za deciju srecu), da se naoruzate, pa da zaredjate po mahalama... Samo bogata i sretna deca treba da zive! Avaj, i bogati placu.

nisam ja, ja je

pre 7 godina

...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? (Surovi)

Jesi li ti normalan!? Prvo, vrlo dobro je poznato, a s danasnjom tehnologijom i ocigledno, da je dete, dan nakon izlaska, isto ono dete koje je bilo i pre izlaska. Ono se vec smeje, place, tuguje, raduje, igra, ima neka osecnanja... sam cin izlaska nista tu bitno ne menja - oznacice dan kada ce slaviti rodjendan i koji ce mu upisati u dokumente, jer, potreban je nekakav "dan X", ali, ono vec jeste i vec je bilo. Kad je postalo? (Pod pretpostavkom da nije bilo svesno bice jos od samog pocetka.) Mislim, svakako se razvijalo... ali, kako bi ti to odredio? Kako bi odredio taj trenutak - "do juce nije bilo svesno bice, a sad jeste"? Pa sve i kad bi odredio za jedno dete - a kako bi za drugo? Mislis da sva deca imaju isti program s istim satnicama? Zakon postavi granicu - (recimo) do -og dana dozvoljeno je ubijati nerodjenu decu, jer (utvrdio je Zakon), to jos nisu deca, nego samo beslovesne mase tkiva i organa, a tek 151-vog dana (dozvoljava Zakon), ta mesina moze dobiti Svest (zna Zakon sta je Svest). A sta ako je neko dete narocito napredno pa vec nakon 130 dana ima svest? Ne, ti si resio da to nije ubistvo, jer je tebi tako komotno. Da pustis na volju svojim prohtevima. I jer ti se moze. Veci si i jaci i zahtevas od Zakona da tebi, ili bar tvojoj partnerki, prepusti moc odlucivanja. Da vas ostavi na miru. (nastavak sledi)

nisam ja, ja je

pre 7 godina

I uporno kazete dete, a mislite na fetus. Fetus nije dete, fetus je fetus. Ziv je, ali nije zivo bice, ziv je koliko i sperma ili jajna celija; a znate sta je jos zivo: kvasac i budj npr. Oni cak jesu ziva bica. (Neno, 2. jul 2016 00:15)

Kako bilo sta moze biti zivo, a ne biti zivo bice? Ti si hteo reci "svesno bice"!? E, sad... ako je tebi kvasac "zivo bice", a sperma nije... onda ja samo mogu reci kako je tragicno da neko s tvojim nivoom poznavanja biologije dopusta sebi da raspravlja o abortusu (i sto je jos gore, prema postojecim drustvenim uredjenjima moze imati i neke mogucnosti da odlucuje o tome). Hint: smena generacija. Ali, mi ovde i ne govorimo o gametima (to cemo kad bude bilo reci o kontracepciji), mi u svakom slucaju govorimo o diploidnom organizmu. Koji vi uporno zovete "fetus", a mislite na dete. Koje samo sto nije izaslo, ali je isto ono dete, svesno bice, koje ce biti i nakon izlaska. Kad postaje svesno? A kako bi ti to utvrdio, kako bi napisao taj paragraf zakona?

hm

pre 7 godina

(Maja, 2. jul 2016 15:26)
Razumem te ali nisu ti one bile krive.
A muskarce molim da ne drve kad treba kondom da stave kukaju i zapomazu

Surovi

pre 7 godina

Fetus jeste ziv i jeste dete, to odavno nije sporno. Zivo dete koje se razvija. Reci da nije je kao da kazes da beba nije covek nego samo ima mogucnost da to postane. Abortus NIJE osnovno zensko pravo niti je ikada bio. Koja god budala da se bori za to nece pobediti, a bore se one zene koje pravdaju tako svoj abortus i oni muskarci koji tako zele sebi da umire savest jer su neku zenu naterali i/ili podrzali da ubije njihovo dete. Ljudi grese,a za greske se mora preuzeti odgovornost.
(@, 2. jul 2016 04:58)
Koliko sam srecan sto zivim u zemlji u kojoj zena ima PRAVO da izvrsi abortus i ne zavisi od kretena koji bi to da zabrane!
Posto primecujem da je vecina komentara retardirana,moram da im pojasnim sledece:
1.Abortus nije ubistvo
2.nije zamena za kontracepciju
3.jeste opasan
4.resava velike probleme
5.niko nikoga ne prisiljava na abortus,sto znaci da je dobrovoljan
6.Kome ne smeta da rodi dete iz kres seme,to je ok
7.kome smeta,odlicno je da postoji sredstvo da se to resi i ne upropasti zivot

Abortus jeste osnovno zensko pravo i nas zakon ga tako prepoznaje.To sto neko ima drugacija ubedjenja,potpuno je njegov problem,ali NEMA pravo da trazi zabranu!

pametnjakovici

pre 7 godina

(nemo, 1. jul 2016 17:10)
Imala je supruga tvoju podrsku da rodi cetvrto dete... mani to nego da li je imala tvoju podrsku u odgajanju te dece, kupanju, hranjenju, setanju, igranju, nabavci, kucnih poslovima ili ih je teglila sama kao u vecini nasih porodica pa cetvrto nije dolazilo u obzir.

opasni presedan

pre 7 godina

Sve to kvare religijski fanatici koji zele nekome da nalazu sta da radi sa svojim telom. (drax, 1. jul 2016 11:28)


Je li moguce da ste toliko slepi? Ne radi on(a) to sa *svojim* telom!

Maja

pre 7 godina

Strasno je uci u kliniku Narodni front i videti sledeci prizor:na prvom spratu dnevne bolnice u toku dana obavi se prosecno po deset namernih prekida trudnoce dok samo jedan sprat nize,u prizemlju svaki dan ceka na desetine ocajnih parova na odeljenju lecenja od steriliteta.Ja sam konkretno izgubila bebu i isla na intervenciju sa zenama koje su lezerno ubijale svoje zive plodove u stomaku.Bila sam ogorcena.

Neshvatljivo

pre 7 godina

Ne ume da se vrati kući po mraku, ali sve osim toga i reči kontracepcija je čula i zna(po mraku)... Problem je što dotična osoba grešku vidi samo u ,,lošoj vezi". Nemojmo mešati pravo na abortus i pravo na idiotizam jer to definitivno nije isto!
,,Hoće centrala da pogreši jednom al' ne 100 puta".

Ertz

pre 7 godina

Odakle bilo kome pravo da prekida tudji zivot? Znaci ti imas pravo na zivot, a neko drugi, koliko god bio mali, nema nikakvu sansu. Ne krivim one koji su to ucinili i gorko se kaju, ali oni koji takav stav podrzavaju su sebicni monstrumi i nisu mi bliski.

Buba

pre 7 godina

Izuzetno mi je antipaticna ova zena, da ne bude da je branim, ali nije mi jasno gde ste procitali da se ona hvali? Ovo je ispricano da neka klinka ne bi zavrsila kao ona, da razmislja i pazi se, da ne bude glupa kao ona i dozvoli sebi to; nije ispricano da se pohvali i kaze kako tako treba.

Magla, magla svuda oko nas!

pre 7 godina

U Srbiji je situacija jos mnogo gora pa izvrsimo godisnje neverovatnih 330 000 abortusa.
(Dan, 1. jul 2016 11:28)

Ako vas zanima kako radi srpski mozak, savetujem da prošetate do bolnice u svom gradu gde se rade abortusi. Videcete dugacak red lepih devojcica od 16,17 godina koje cekaju sa suzama u ocima.
(Mrkela, 1. jul 2016 12:50)

"Dr Ristic napominje da je predrasuda da uglavnom mlade devojke namerno prekidaju trudnocu.Praksa pokazuje da je više žena koje su vec radale i koje zato ne žele više dece."

Ovo je bilo pre tri godine... Ti meni kazes da ja treba da verujem vise tebi, vama nego nekom lekaru...Prodaj ti maglu nekom drugom...Posto se ovo zna, odredjeno osobe prodaju novu maglu- da se sve promenilo u poslednje tri godine i da ima , tamo nekog da radi, uvek neko drugi, neka veza, da se sada to povecalo samo klinke od 20 i mladje. Jer one sada imaju blizu 30-te, i toliko su ocajne jer seksa nema pa nema!

Verujem ovom tekstu i iskreno ne znam da li se nesto promenilo u poslednje tri godine, Mi nemao institucije, ali svako zna... Ali koliko ja vidim nova magla za prodaju!

Teskt
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:428847-Beograd-Jedan-abortus-na-tri-bebe

Nekad ne uspem da postavim tekst, samo napisite "Novosti jedan abortus na tri bebe!

I za kraj od 6.000 evidentiranih do 330.000 ha ha, ha, sve u svemu koliko ja znam ovde se svi jebu, a u stvari se niko ne jebe! Ok, povlacim se ribe da!

CATAPA

pre 7 godina

Meni je neuporedivo frapantnije zašto je njeno iskustvo ikome bitno osim njoj? Da li ikakav sud o abortusu ima teže značenje zato što je to iskustvo imala "poznata voditeljka", kako i kojim mehanizmom je institucija "poznate voditeljke" postala autoritet, a čak i da se ne bavim trivijom da li je njeno navodno iskustvo uopšte istinito.

Ja

pre 7 godina

Surovi,sta ti branis ovde sve vreme? Pravo balavih devojcica da stupaju u nepromisljene seksualne odnose,pa da novi zivot koji su zacele jednostavno tretiraju kao gresku koju ce ispraviti tako sto ce taj zivot ugasiti? Sta je,ako nije ubistvo? Poredis sa drugim ubistvima I pitas zasto je ovo gore,PA nije gore,ali nije ni nista bolje. U pravu si,nismo zivotinja nego ljudi, a ljudi su,pokazuje SE u milionskom primers,mnogo gori od bilo kakve zivotinje.

Surovi

pre 7 godina

Ja sam strašno protiv abortusa, ali ne zato jer sam katolik pa smatram da je to ubojstvo.
Postoji nekoliko jednostavnih načina da se spriječi trudnoća, e sad ako je bila tolika kokoš da zatrudni nek onda izvoli i roditi to dijete i neka ga da na usvajanja, ima jako puno parova koji ne mogu imati djecu.
Osim toga abortus nije bezopasan, kum mi je ginekolog pa to slučajno znam. Može doći do raznih zdravstvenih komplikacija pa čak i do neplodnosti tako da abortus nije ko da uzmeš Aspirin, to je dosta riskantan postupak.
(Meister Jakob, 1. jul 2016 17:46)
Domovi su puni dece koje niko nece i nema ni najmanje potrebe radjati novu.Osim toga ,usvajanje je toliko komplikovana procedura,da mnogi koji zele da usvoje ne mogu zbog birokratije.
Nezeljeno dete je unapred osudjeno na tezak zivot.Budale misle da je to hriscanski,ali to je cist sebicluk.
Moja zena je imala abortus i ne vidim da se nijednog trenutka kaje zbog toga,posto je bila mlada i nije zelela dete sa covekom sa kojim je bila u vezi.Kada se udala za mene ,normalno je rodila dete,bez i najmanje komplikacije.
Abortus moze biti opasan,bas kao i sam porodjaj.Nije zamena za kontracepciju,ali moze da spasi zenu od unistavanja sopstvenog zivota ,samo zbog trenutka nepaznje ili lose odluke usled neiskustva.
Uostalom,niko nije protiv abortusa,kada se nadje u situaciji da napravi dete koje ne zeli sa osobom sa kojom to ne zeli,posto ljudi nemaju seks samo radi produzenja vrste!

@

pre 7 godina

@pio
Zene znaju da se prave pametne i "jake" kad trebaju da se rade one stvari bez zastite a kad zatrudne onda se eto sete da su : jos dete, nemaju novac, ljutice se mama i tata, nije vreme, treba zavrsiti skolu, ne vole oca deteta, ne radja im se... itd. I nista od toga nije opravdanje za ubijanje sopstvenog deteta. Apsolutno nista! Bar ga daj na usvajanje i pusti ga da zivi, nije ono zasluzilo da bude ubijeno zbog tvoje nepormisljenosti.

phreak

pre 7 godina

Abortus nije i nikada nece biti zamena za kontracepciju,ali je resenje,kada sva ostala zakazu.Sve te budalastine kako ubijas dete,ljudski zivot,bozije stvorenje ,nerodjenog Isusa i svasta drugo sto kreteni lupetaju,jednostavno treba tako i tretirati.
Anortus je osnovno ljudsko pravo,jer nismo zivotinje vec ljudi,a kao takvi gresimo i te greske ispravljamo.
...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl?
(Surovi, 1. jul 2016 18:30)

Eh da je tvoja mama iskoristila svoje ljudsko pravo... prosečan IQ bi bio veći.

@

pre 7 godina

@Mrkela
Kakve veze imaju komentari na zenskim vestima? Te devojcice sa suzama u ocima su same dosle da ubiju dete. Nije ih niko naterao niti bilo ko moze da ih natera. Same su krive.

@

pre 7 godina

@Ana
Zena koje se javno hvali kako je ubila dvoje dece i kako joj nije zao i jeste nezdrava. Cerke koje abortiraju su same krive, nisu im krive ni majke ni ocevi. Danas je bar sve lako dostupno tako da nema te koja ne zna za zastitu, ali one su sve moderne i jake zene pa se trude da ispostuju svoju muskarcinu. Posle trce kod mame, nisu vise tako jake i samo zele da ubiju to neduzno dete.

@

pre 7 godina

@Surovi
Zasto onda smatras da osobi sa 16 godina koja nije bas najpametnije bice treba da bude dozvoljeno da odlucuje o zivotu bebe?
I to ubistvo je gore od onih u ratovima itd. jer tu majka dozvoljava ginekologi da bukvalno iskasapi njeno nerodjeno dete.
Pogledaj malo kako se vrsi abortus i kako to izgleda. Kasapljenje!

@

pre 7 godina

@pio
Znala si jer i sama znas sta je istina! U kakvoj se to situaciji moze naci zena? Ne filozofiraj i ne igraj na kartu "samo zene znaju"!

@

pre 7 godina

@Surovi
Sta cije je? Pa valjda ima i oca? I svejedno nije dete nicije vlasnistvo. Ne mozes da ga bacis kad pozelis.
Fetus jeste ziv i jeste dete, to odavno nije sporno. Zivo dete koje se razvija. Reci da nije je kao da kazes da beba nije covek nego samo ima mogucnost da to postane. Abortus NIJE osnovno zensko pravo niti je ikada bio. Koja god budala da se bori za to nece pobediti, a bore se one zene koje pravdaju tako svoj abortus i oni muskarci koji tako zele sebi da umire savest jer su neku zenu naterali i/ili podrzali da ubije njihovo dete. Ljudi grese,a za greske se mora preuzeti odgovornost.

Neno

pre 7 godina

Neko sa nikom @
"Abortus treba dozvoliti kada su u pitanju silovanja, ili kada je zdravlje majke ugrozeno, ali ne treba dozvoliti napaljenim klinkama i klincima kojima je muka da stave obican kondom ili koriste pilule, da za svoju glupost oni prodju nekaznjeno, dok njihovo dete biva kaznjeno tako sto mu se uskracuje prilika da zivi. "
Licemerje godine stvarno. Po kojoj logici ti je onda ok da se detetu nastalom iz silovanja uskrati pravo na zivot? Zato sto njigova majka nije uzivala u seksu? To je manje ubistvo onda, ili je dete manje dete, ne razumem?
Druga stvar mi je ovo o kaznama, da li smatrate da majcinstvo jeste ili treba da bude neka "kazna" za nekog? Kako bi to dete odrastalo u takvoj sredini? I uporno kazete dete, a mislite na fetus. Fetus nije dete, fetus je fetus. Ziv je, ali nije zivo bice, ziv je koliko i sperma ili jajna celija; a znate sta je jos zivo: kvasac i budj npr. Oni cak jesu ziva bica.

mama nemoj

pre 7 godina

"Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.
(@, 01. jul 2016 14:15)

SAMO njena odluka i ničija više.
(Nemanja)" @@@@@@@@@@@@...

Nemanja, kao sto nema pravo da ubije coveka ili malo dete, tako nema pravo ni da ubije jos uvek nerodjeno, samo zato sto je 'sama tako odlucila'..
Sa stanovista religije (a i medicine), to malo bice, relativno brzo nakon zaceca (ne secam se tacno koliko, da ne slazem sada nenamerno) vec ima dusu i koliko toliko razvijen nervni sistem (svesno je, oseca bol i dr.)... Samo zato sto je nije van majcine utrobe, NE ZNACI da nije zivo...

Pop

pre 7 godina

Pravi naslov treba da glasi: Poznata voditeljka priznala: "Uz asistenciju ginekologa ubila sam dva puta svoju nerodjenu decu, pre 16. rođendana""

Mladost

pre 7 godina

@Mrkela
Pitanje je i zašto devojčice od 16, 17 god. imaju nezaštićene odnose?
Na stranu što mislim da je rano za devojčice da stupe u seksualne odnose u tim godinama, ali ajde, i naše bake su rađale i udavale se sa 15, mada se tada uglavnom završavala samo osnovna škola.
To su prilično nezreli devojčurci. Verovatno se zaljube i misle da će izgubiti tog dečka ako odbiju da budu intimne.

Ne sećam se da je mama ikada razgovarala o tome sa mnom , ali opet sam imala neku svest o tome i mislila glavom. Imala sam priliku sa 15, 17... ali osim poljubaca i dodira, maženja, nismo otišli dalje.

Mama

pre 7 godina

U Americi je ogroman broj tinejzerskih trudnoca. Narocito kod katolika gde je kontracepcija zabranjena i na to se gleda kao na greh. Posledica je veliki broj majki timejdzerki koje u ranim 20tim imaju po dvoje- troje dece, neobrazovane, koje rade slabo placene poslove. Kada sam ostala neplanirano trudna, dobra prijateljica mog decka mi je savetovala da abortiram, a kada sam rekla da mi ne pada napamet, sva uvredjena mi je rekla da cu upropastiti zivot i sebi i mom decku. Navodno nije vreme, a mi u 30im.Pritom je to zena koja i sam ima tri cerke i veliki broj abortusa (kontraceptivni sredstvo). Pritom su Srbi i vaze za tradicionalisti. Ne osudjujte Amere, jer ni mi bas nismo cvece sto se mnogih stvari tice.

Icarus

pre 7 godina

"U to vreme nisam znala ni sama da se vratim kući". A da se seksaš i širis noge si znala? I to dva puta u jednoj godini... Bas si primer i tvoja reč i mišljenje bas imaju težinu koju treba neko da poštuje.
Da se razumemo, nisam protiv abortusa, ali ona na prvom mestu u tim godinama nije ni trebalo da ima odnose. Devojke i žene kasnije imaju pravo da odlučuju, ali bih ja ovakvu 15-16godisnjakinju odveo malo kod psihologa ili u socijalnu službu.

Cvexi

pre 7 godina

Obicno me nije briga sta drugi rade sa sobom I svojim zivotom, al kad vec izlazi u javnost sa svojim iskustvom prvo sto mi pada na pamet je da je ova zena klasican kasap, a razlozi zasto je to uradila i njena opravdanja me ne interesuju, rezultat jos jedno mrtvo dete, statistika. Takodje, pitanje abortusa nije religiozno vec moralno, tako da nisu svi protiv toga iz religioznih razloga. Meni se to ne gadi jer mi je neki pop rekao da je lose, vec mi se gadi jer sam jednom prilikom video kako to izgleda I samo cu ponoviti.. kasap.

mojan

pre 7 godina

Abortus je medicinska procedura koja nije bezazlena. Svakako ne treba da bude vid kontracepcije. Poštujem pravo žene da bira kad će zasnivati porodicu, ali neka koristi preporučene metode
kontracepcije. Em ne ugrožava svoje zdravlje, em ne ubija biće koje je tad itekako živo.

Surovi

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Diego, 1. jul 2016 15:16)

Zasto je bitno koliko je odnosa imala?
Mogla je da se .... 200 puta,a mogla je i 5 puta.Devojka sa 16 godina i nije bas najpametnije bice,a ako je u semi sa klipanom istih godina,to je recept za potencijalnu i skupu gresku.
Srecom,medicina je dovoljno napredovala da se takve greske lako resavaju .
Abortus nije i nikada nece biti zamena za kontracepciju,ali je resenje,kada sva ostala zakazu.Sve te budalastine kako ubijas dete,ljudski zivot,bozije stvorenje ,nerodjenog Isusa i svasta drugo sto kreteni lupetaju,jednostavno treba tako i tretirati.
Anortus je osnovno ljudsko pravo,jer nismo zivotinje vec ljudi,a kao takvi gresimo i te greske ispravljamo.
...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl?

Meister Jakob

pre 7 godina

Ja sam strašno protiv abortusa, ali ne zato jer sam katolik pa smatram da je to ubojstvo.
Postoji nekoliko jednostavnih načina da se spriječi trudnoća, e sad ako je bila tolika kokoš da zatrudni nek onda izvoli i roditi to dijete i neka ga da na usvajanja, ima jako puno parova koji ne mogu imati djecu.
Osim toga abortus nije bezopasan, kum mi je ginekolog pa to slučajno znam. Može doći do raznih zdravstvenih komplikacija pa čak i do neplodnosti tako da abortus nije ko da uzmeš Aspirin, to je dosta riskantan postupak.

tusmotakokratko

pre 7 godina

svi kojima je najvažnije u životu uživanje i lična karijera, ipak osim pustog zadovoljstva i sreće zbog uspešnosti moraju da se suoče i sa tri izvesne stvari: starost, bolest i smrt. Koliko god da smo pametni, uspešni i bogati, ne možemo da izbegnemo ove tri stvari. Nema šanse da se nećemo zapitati o smislu svog života. Eto jedno kratko vreme smo upravljali i odlučivali o svemu, a sada dolaze tri stvari kojima nijedan čovek ne može pobeći. I???šta je svrha našeg postojanja ? Broj firmi, stanova, dolara,partnera...to je želela priroda od nas? Kažu, ne religiozni ljudi, ne popovi, već najveći umovi sveta.. dve stvari čovek može da uradi u životu pre smrti. Prva -da prenese DNK, i Druga -da prenese informaciju. Prva nije slučajno prva, jer ako se vrsta ne produži neće imati ko da primi drugu. Druga je užasno važna jer prenošenje znanja osposobljava našu vrstu, da ako bude imala sreće da ne izumre ranije, da prenese život u mlađi deo svemira, jer i naš sunčev sistem i galaksija imaju svoj životni vek.Tako braćo i sestre, blago onome ko ispuni oba zadatka.

Surovi

pre 7 godina

Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.
(@, 01. jul 2016 14:15)

Izvini,ali cije je?

...pri tome nikoga ne ubija ,posto fetus jos nije dete,vec ima mogucnost da se razvije u dete.

Abortus je osnovno zensko pravo i boricu se do smrti da ga zadrze ,u slucaju da neki kreten u nasoj zemlji pozeli da to pravo ukine.
Nije me briga ni za religijske fanatike i slicne idiote,posto oni imaju pravo i da ne abortiraju ako nece.
Seks je ok,ali ljudi grese,a nema ni najmanjeg razloga da ispastaju zbog tih gresaka,kada su veoma lako ispravljive.

pio

pre 7 godina

tacno sam znala kakvi ce komentari biti... narocito od muskaraca.. to se od njih nekako i ocekuje, pogotovo u srbiji.. tako su odgojeni, praistorijski i dalje.. ali zene! sram da vas bude!! sram! vi jedine mozete da znate u kakvoj situaciji se zena ili devojka moze naci a opet osudjujete! ko ste bre vi da osudjujete neciji nacin zivota? jel se ovo mozda vama desilo pa znate kako je?! sram da vas bude!!

nemo

pre 7 godina

Moja supruga iako je visokoobrazovana majka troje moje dece kada je ostala četvrti put trudna uprkos mojoj podršci da zadrži dete odlučila je da abortira.
Činilo se da je nakon toga sve u redu, ona je nastavila dalje ali ja nikako nisam mogao. Vremenom su one ružne stvari našeg odnosa ispilvale na površinu, odaljili smo se i sad stojimo pred razvodom. Ona je potpuno ravnodušna a ja je prezirem zbog toga.
Da li je pre tog abortusa nas odnos bio poremećen ili ne to ne znam ali sam sasvim siguran da sa njom više ne zelim da zivim. Mislim da mi je to što je to uradila našem detetu učinilo da omrznem sve zene koje se time bave i to podržavaju.
Nisam ludak već miran čovek, pacifista zato i biram da odem.

socijalista,antikomunista

pre 7 godina

@drax...."religijski fanatici teraju nekog šta će da radi sa svojim telom"....auuu kakav spin, ne sa svojim nego sa BEBINIM telom, a to ko je terao koga da radi svašta sa svojim telom pa ponekad nastane i bebino telo unutar tog tela je dobro pitanje....verovatno isti onaj koji je promotere new-age-a poput tebe ubedio da ne postoji.

Ana

pre 7 godina

Ana,zasto mene prozivas.Ja nisam imala nijedan abortus,zahvalna sam za to mojoj majci. Sta su drugi radili to ne znam. A nemoj molim te da me prozivas da sam licemer. Najvaznije je imati notmalnog roditelja,da na vreme objasni stvari svom detetu.
(MARIJANA, 1. jul 2016 14:33)

Prozivam te jer si sebi uzela za pravo da zenu nazoves nezdravom i dozvolila sebi da kazes da je bolje sto nema decu. Pa posle ti krivo kad neko to uradi tebi - zapravo i manje od toga.
Licemerje, kazem ja.

A ti mi sa svojim "zdravim" stavom bas licis na majku koje poslednje saznaju da im je cerka trudna, i od koje cerke idu krisom na abortus. Eno puna Srbija bolnica cerki od zdravih majki, koje nemaju pojma o tome.

Logika

pre 7 godina

Kako može da zna da nije pogrešila ako nikad nije postala mama, ni sa 16 ni sa 41 godinu? Dete ne isključuje školu ni karijeru a svakako nije rešenje ubiti svoju bebu u stomaku. Čak i da dođe do nekih komplikacija prava majka bi žrtvovala svoj život za detetov.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milisav, 1. jul 2016 13:05)

Kako ti mozes da znas da ne treba jesti g***a ako ih nikad nisi jeo?
Ili jesi?

Aussie

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...
(Diego, 01. jul 2016 15:16)

E moj Diego, u ovom trenutku tvoj odlican komentar ima 8 pluseva i 7 minusa. Stvarno smo dotakli dno.

maki

pre 7 godina

Sramota je što se abortus stavlja u afirmativni kontekst. U redu je da svako misli da ima pravo da radi sta hoće, i ima pravo uz obavezno snošenje adogovornosti. Ali je nedopustivo ovako promovisati neodgovorno ponašanje.Sta je poruka ovog tekst: slobodno imajte neodgovorn odnose sa 14 godina i biće te cool, čak i u vestima. Užas...

Diego

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...

MARIJANA

pre 7 godina

Ana,zasto mene prozivas.Ja nisam imala nijedan abortus,zahvalna sam za to mojoj majci. Sta su drugi radili to ne znam. A nemoj molim te da me prozivas da sam licemer. Najvaznije je imati notmalnog roditelja,da na vreme objasni stvari svom detetu.

@

pre 7 godina

@drax
Ti imas problem sa religijskim fanaticima i spreman si na sve samo njima da kontriras? Moze da abortira da bi sredila liniju za leto? Mogu li ja da ubijem dete jer mi smeta da zaspim pa dobijam podocnjake a to stetu mom telu?!
Ima zena pravo da radi sa svojim telom sta zeli? Treba li joj dozvoliti da sebi iskopa oko ako to pozeli? Otkine ruku? Skoci s mosta?
Ona NEMA pravo da radi sta zeli sa telom DETETA koje se nalazi u njoj. Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.

Mirjana

pre 7 godina

Strasno, nisam znala da je tako lose u Srbiji po tom pitanju. Abortus je veoma losa stvar po dusevno zdravlje zene i samoprekor ako ima iole savesti prati je ceo zivot. Naravno, ja sam za pravo na abortus, sloboda mora da postoji ali treba da je prati dobro obrazovanje i uredjena drzava. Na kraju, zasto se ne bi islo na radjanje i usvajanje kod unapred poznatog para? Toliko ljudi bi usvojilo dete a ne moze

@

pre 7 godina

I sta je sada ona dokazala? Da abortus dozvoljava glupim i needukovanim devojkama da mogu da zatrudne kad god pozele sa losim momcima i da ne moraju da snose nikakvu odgovornost vec mogu jednostavno da abortiraju. Abortus treba dozvoliti kada su u pitanju silovanja, ili kada je zdravlje majke ugrozeno, ali ne treba dozvoliti napaljenim klinkama i klincima kojima je muka da stave obican kondom ili koriste pilule, da za svoju glupost oni prodju nekaznjeno, dok njihovo dete biva kaznjeno tako sto mu se uskracuje prilika da zivi.
Pogledajte sta se zaista desava sa detetom prilikom abortusa, na koji nacin biva uklonjeno pa malo razmislite.

Milisav

pre 7 godina

Kako može da zna da nije pogrešila ako nikad nije postala mama, ni sa 16 ni sa 41 godinu? Dete ne isključuje školu ni karijeru a svakako nije rešenje ubiti svoju bebu u stomaku. Čak i da dođe do nekih komplikacija prava majka bi žrtvovala svoj život za detetov.

Sale#

pre 7 godina

Prepodobni Pior- na jučerašnji dan ga slavi naša crkva:
.
"Kad se sudilo nekom bratu koji je nešto zgrešio pozvali su njega u savet.  On je došao noseći na leđima jednu vreću peska, a na prsima je nosio jednu malu kesu peska. Upitan, šta mu to znači, odgovorio je: "Vreća peska na leđima to su moji gresi, koje ja ne vidim, a kesa peska to su gresi moga brata, koje ja treba da sudim". Sva bratija se tada postide i uzviknu: "To je put spasenja!"

Elem, niko prava nema suditi bilo kome i svako snosi posledice za odluke koje se donose. Ono što mogu reći u vezi abortusa je, da je to ništa drugo do ubistvo deteta. Nažalost, takav greh mnogi od nas nose...

Neno

pre 7 godina

Edukacija, ljudi, samo edukacija. Nema smisla kriviti decu, kako da znaju nesto o seksu, kad nikad s njima ne pricamo o tome-niti roditelji, niti profesori u skoli. Dodju do 16,17god, nagon je tu, a oni ne znaju prihvatljiv nacin da ga zadovolje. Ova zena sigurno nije odrastala u normalnoj sredini.

Dzoni

pre 7 godina

Shvatam da moze da se desi, ali ne shvatam da se ne preduzimaju mere pre toga. Alo ljudi, ovo je 21. vek, kondomi, masti, ulja, spirale, tablete i jos milion stvari. Osim trudnoce sprecavaju se i bolesti. Ali ne, ne moze da ga izvadi na vreme...

Ana

pre 7 godina

Diskutabilno je da li si ti zdrava kad si bila u nezdravoj vezi..a za jednu Engleskinju, smesno je da nije cula za kondom i kontraceptivne pilule. Smesna zena, a nije bas ni zdrava, ocigledno. Bolje sto nemas decu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MARIJANA, 1. jul 2016 11:24)

Kritikovati Engleskinju da je smesna i nezdrava sto je izvrsila abortus, a Srbija prva po broju abortusa je smesno i licemerno. Ali sudeci po komentarima izgleda i da smo po licemerju prvi.

Uvek dobronameran i iskren

pre 7 godina

Pa zbog tih abortusa i nema decu.Obicno se tako desi,znam osobe koje su isto uradile i ostale bezdetne.Mozda ima i onih kojima je uspelo da zatrudne.

demax75

pre 7 godina

Odvratna pojava,ali još odvratnije pojave koje je podržavaju. Nije znala ni da se vrati kući sama,ali zato je noge koristila na drugi način!

kole

pre 7 godina

pitanje koliko je to tacno,u usa posle 20te zene moraju da glume te lose devojke da bi nastavile sa karijerom,posto good girl prolazi samo do 20te...a ova je poznata kao attention whore

Mrkela

pre 7 godina

@Krkela: "Ni je to do arbotusa nego do vaseg americkog mozga....."

Ako vas zanima kako radi srpski mozak, savetujem da prošetate do bolnice u svom gradu gde se rade abortusi. Videćete dugačak red lepih devojčica od 16,17 godina koje čekaju sa suzama u očima. A šta muškarci misle o tome pročitajte u svakoj vesti koja se bavi ženama, komentari su tu poput "ala bi je razbio" "joj šta bi joj radio" i slično.

Dan

pre 7 godina

I treba da bude ponosna zbog abortusa ne razumem?Abortus je stvar nuzde,kad je ugrozen zivot majke ili bebe a abortus nije sredstvo KONTRACEPCIJE!U Srbiji je situacija jos mnogo gora pa izvrsimo godisnje neverovatnih 330 000 abortusa a recimo svake godine se rodi 65 000 beba.To je nenormalno i mora nesto pod hitno da se uradi na edukaciji ljudi,na objasnjenju koliko je abortus moralno problematican postupak.Nemojte da nerodjene bebe ispastaju zbog vase neodgovornosti tokom odnosa i zivota.

yr

pre 7 godina

Ni je to do arbotusa nego do vaseg americkog mozga..... (krkela, 1. jul 2016 10:58)

Isto je stanje u Srbiji. Nisam znao da Srpkinje imaju americki mozak.

MARIJANA

pre 7 godina

Diskutabilno je da li si ti zdrava kad si bila u nezdravoj vezi..a za jednu Engleskinju, smesno je da nije cula za kondom i kontraceptivne pilule. Smesna zena, a nije bas ni zdrava, ocigledno. Bolje sto nemas decu.

gaga

pre 7 godina

sva sreca pa je abortirala inace bi na svet dosli sirocici koji bi bili vrlo nesrecni kad saznaju da ih je majka rodila u 16-oj i ostavila. posle bi taj bes okrenuli ka sebi ka drustvu ili svojoj porodici koja u startu ima sanse da bude nefunkcionalna.

Нина

pre 7 godina

иако је била млада јако се неодговорно понашала, дозволила два пута неком напаљенку да је оплоди, није абортус шала, то је шок за организам, жене памет у главу, мислите и на своје здравље а не само на тренутно задовољство

drax

pre 7 godina

Ko ne zeli decu neka abortira a ko zeli neka radja desetoro.Ovo sa tinejdzerima je najgora glupost i neodogovrnost ali je realnost.Ja sam cuo price da du neke savezne drzave u USA terale decu koja su silovana da iznesu trudnocu svojih napadaca i mucitelja i posle cak da taj bolesnik trazi pravo da vidja dete.Ili da zena ima mrtvo dete u stomaku usled komplikacija i da mora da iznese trudnocu da radja mrtvo dete,koja je to trauma za bilo koje ljudsko bice.U ovakvim slucajevima sam za abortus totalno a naginjem ka DA i za ove obicne abortuse gde prosto neko ne zeli dete zato sto nece da kvari figuru za leto.Sve to kvare religijski fanatici koji zele nekome da nalazu sta da radi sa svojim telom.

Misiiiim

pre 7 godina

Prvo se opismenite, pa pisite komentare. Nisam protiv abortusa, ali jako neodgovorno. Inace, radila sam na prekidima trudnoca na KC Srbije, sta se tamo desava, to je strasno. Prekidaju trudnocu u 5. mesecu bez problema, jer se nisu setile da to urade ranije. Kamo srece da nam je drzava uredjena kao SAD.

Нина

pre 7 godina

иако је била млада јако се неодговорно понашала, дозволила два пута неком напаљенку да је оплоди, није абортус шала, то је шок за организам, жене памет у главу, мислите и на своје здравље а не само на тренутно задовољство

Misiiiim

pre 7 godina

Prvo se opismenite, pa pisite komentare. Nisam protiv abortusa, ali jako neodgovorno. Inace, radila sam na prekidima trudnoca na KC Srbije, sta se tamo desava, to je strasno. Prekidaju trudnocu u 5. mesecu bez problema, jer se nisu setile da to urade ranije. Kamo srece da nam je drzava uredjena kao SAD.

Mrkela

pre 7 godina

@Krkela: "Ni je to do arbotusa nego do vaseg americkog mozga....."

Ako vas zanima kako radi srpski mozak, savetujem da prošetate do bolnice u svom gradu gde se rade abortusi. Videćete dugačak red lepih devojčica od 16,17 godina koje čekaju sa suzama u očima. A šta muškarci misle o tome pročitajte u svakoj vesti koja se bavi ženama, komentari su tu poput "ala bi je razbio" "joj šta bi joj radio" i slično.

Ana

pre 7 godina

Diskutabilno je da li si ti zdrava kad si bila u nezdravoj vezi..a za jednu Engleskinju, smesno je da nije cula za kondom i kontraceptivne pilule. Smesna zena, a nije bas ni zdrava, ocigledno. Bolje sto nemas decu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MARIJANA, 1. jul 2016 11:24)

Kritikovati Engleskinju da je smesna i nezdrava sto je izvrsila abortus, a Srbija prva po broju abortusa je smesno i licemerno. Ali sudeci po komentarima izgleda i da smo po licemerju prvi.

drax

pre 7 godina

Ko ne zeli decu neka abortira a ko zeli neka radja desetoro.Ovo sa tinejdzerima je najgora glupost i neodogovrnost ali je realnost.Ja sam cuo price da du neke savezne drzave u USA terale decu koja su silovana da iznesu trudnocu svojih napadaca i mucitelja i posle cak da taj bolesnik trazi pravo da vidja dete.Ili da zena ima mrtvo dete u stomaku usled komplikacija i da mora da iznese trudnocu da radja mrtvo dete,koja je to trauma za bilo koje ljudsko bice.U ovakvim slucajevima sam za abortus totalno a naginjem ka DA i za ove obicne abortuse gde prosto neko ne zeli dete zato sto nece da kvari figuru za leto.Sve to kvare religijski fanatici koji zele nekome da nalazu sta da radi sa svojim telom.

Dan

pre 7 godina

I treba da bude ponosna zbog abortusa ne razumem?Abortus je stvar nuzde,kad je ugrozen zivot majke ili bebe a abortus nije sredstvo KONTRACEPCIJE!U Srbiji je situacija jos mnogo gora pa izvrsimo godisnje neverovatnih 330 000 abortusa a recimo svake godine se rodi 65 000 beba.To je nenormalno i mora nesto pod hitno da se uradi na edukaciji ljudi,na objasnjenju koliko je abortus moralno problematican postupak.Nemojte da nerodjene bebe ispastaju zbog vase neodgovornosti tokom odnosa i zivota.

yr

pre 7 godina

Ni je to do arbotusa nego do vaseg americkog mozga..... (krkela, 1. jul 2016 10:58)

Isto je stanje u Srbiji. Nisam znao da Srpkinje imaju americki mozak.

MARIJANA

pre 7 godina

Diskutabilno je da li si ti zdrava kad si bila u nezdravoj vezi..a za jednu Engleskinju, smesno je da nije cula za kondom i kontraceptivne pilule. Smesna zena, a nije bas ni zdrava, ocigledno. Bolje sto nemas decu.

Neno

pre 7 godina

Edukacija, ljudi, samo edukacija. Nema smisla kriviti decu, kako da znaju nesto o seksu, kad nikad s njima ne pricamo o tome-niti roditelji, niti profesori u skoli. Dodju do 16,17god, nagon je tu, a oni ne znaju prihvatljiv nacin da ga zadovolje. Ova zena sigurno nije odrastala u normalnoj sredini.

Logika

pre 7 godina

Kako može da zna da nije pogrešila ako nikad nije postala mama, ni sa 16 ni sa 41 godinu? Dete ne isključuje školu ni karijeru a svakako nije rešenje ubiti svoju bebu u stomaku. Čak i da dođe do nekih komplikacija prava majka bi žrtvovala svoj život za detetov.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milisav, 1. jul 2016 13:05)

Kako ti mozes da znas da ne treba jesti g***a ako ih nikad nisi jeo?
Ili jesi?

demax75

pre 7 godina

Odvratna pojava,ali još odvratnije pojave koje je podržavaju. Nije znala ni da se vrati kući sama,ali zato je noge koristila na drugi način!

maki

pre 7 godina

Sramota je što se abortus stavlja u afirmativni kontekst. U redu je da svako misli da ima pravo da radi sta hoće, i ima pravo uz obavezno snošenje adogovornosti. Ali je nedopustivo ovako promovisati neodgovorno ponašanje.Sta je poruka ovog tekst: slobodno imajte neodgovorn odnose sa 14 godina i biće te cool, čak i u vestima. Užas...

Dzoni

pre 7 godina

Shvatam da moze da se desi, ali ne shvatam da se ne preduzimaju mere pre toga. Alo ljudi, ovo je 21. vek, kondomi, masti, ulja, spirale, tablete i jos milion stvari. Osim trudnoce sprecavaju se i bolesti. Ali ne, ne moze da ga izvadi na vreme...

Diego

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...

Mirjana

pre 7 godina

Strasno, nisam znala da je tako lose u Srbiji po tom pitanju. Abortus je veoma losa stvar po dusevno zdravlje zene i samoprekor ako ima iole savesti prati je ceo zivot. Naravno, ja sam za pravo na abortus, sloboda mora da postoji ali treba da je prati dobro obrazovanje i uredjena drzava. Na kraju, zasto se ne bi islo na radjanje i usvajanje kod unapred poznatog para? Toliko ljudi bi usvojilo dete a ne moze

kole

pre 7 godina

pitanje koliko je to tacno,u usa posle 20te zene moraju da glume te lose devojke da bi nastavile sa karijerom,posto good girl prolazi samo do 20te...a ova je poznata kao attention whore

gaga

pre 7 godina

sva sreca pa je abortirala inace bi na svet dosli sirocici koji bi bili vrlo nesrecni kad saznaju da ih je majka rodila u 16-oj i ostavila. posle bi taj bes okrenuli ka sebi ka drustvu ili svojoj porodici koja u startu ima sanse da bude nefunkcionalna.

Sale#

pre 7 godina

Prepodobni Pior- na jučerašnji dan ga slavi naša crkva:
.
"Kad se sudilo nekom bratu koji je nešto zgrešio pozvali su njega u savet.  On je došao noseći na leđima jednu vreću peska, a na prsima je nosio jednu malu kesu peska. Upitan, šta mu to znači, odgovorio je: "Vreća peska na leđima to su moji gresi, koje ja ne vidim, a kesa peska to su gresi moga brata, koje ja treba da sudim". Sva bratija se tada postide i uzviknu: "To je put spasenja!"

Elem, niko prava nema suditi bilo kome i svako snosi posledice za odluke koje se donose. Ono što mogu reći u vezi abortusa je, da je to ništa drugo do ubistvo deteta. Nažalost, takav greh mnogi od nas nose...

Uvek dobronameran i iskren

pre 7 godina

Pa zbog tih abortusa i nema decu.Obicno se tako desi,znam osobe koje su isto uradile i ostale bezdetne.Mozda ima i onih kojima je uspelo da zatrudne.

@

pre 7 godina

I sta je sada ona dokazala? Da abortus dozvoljava glupim i needukovanim devojkama da mogu da zatrudne kad god pozele sa losim momcima i da ne moraju da snose nikakvu odgovornost vec mogu jednostavno da abortiraju. Abortus treba dozvoliti kada su u pitanju silovanja, ili kada je zdravlje majke ugrozeno, ali ne treba dozvoliti napaljenim klinkama i klincima kojima je muka da stave obican kondom ili koriste pilule, da za svoju glupost oni prodju nekaznjeno, dok njihovo dete biva kaznjeno tako sto mu se uskracuje prilika da zivi.
Pogledajte sta se zaista desava sa detetom prilikom abortusa, na koji nacin biva uklonjeno pa malo razmislite.

Milisav

pre 7 godina

Kako može da zna da nije pogrešila ako nikad nije postala mama, ni sa 16 ni sa 41 godinu? Dete ne isključuje školu ni karijeru a svakako nije rešenje ubiti svoju bebu u stomaku. Čak i da dođe do nekih komplikacija prava majka bi žrtvovala svoj život za detetov.

Pop

pre 7 godina

Pravi naslov treba da glasi: Poznata voditeljka priznala: "Uz asistenciju ginekologa ubila sam dva puta svoju nerodjenu decu, pre 16. rođendana""

Icarus

pre 7 godina

"U to vreme nisam znala ni sama da se vratim kući". A da se seksaš i širis noge si znala? I to dva puta u jednoj godini... Bas si primer i tvoja reč i mišljenje bas imaju težinu koju treba neko da poštuje.
Da se razumemo, nisam protiv abortusa, ali ona na prvom mestu u tim godinama nije ni trebalo da ima odnose. Devojke i žene kasnije imaju pravo da odlučuju, ali bih ja ovakvu 15-16godisnjakinju odveo malo kod psihologa ili u socijalnu službu.

@

pre 7 godina

@drax
Ti imas problem sa religijskim fanaticima i spreman si na sve samo njima da kontriras? Moze da abortira da bi sredila liniju za leto? Mogu li ja da ubijem dete jer mi smeta da zaspim pa dobijam podocnjake a to stetu mom telu?!
Ima zena pravo da radi sa svojim telom sta zeli? Treba li joj dozvoliti da sebi iskopa oko ako to pozeli? Otkine ruku? Skoci s mosta?
Ona NEMA pravo da radi sta zeli sa telom DETETA koje se nalazi u njoj. Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.

socijalista,antikomunista

pre 7 godina

@drax...."religijski fanatici teraju nekog šta će da radi sa svojim telom"....auuu kakav spin, ne sa svojim nego sa BEBINIM telom, a to ko je terao koga da radi svašta sa svojim telom pa ponekad nastane i bebino telo unutar tog tela je dobro pitanje....verovatno isti onaj koji je promotere new-age-a poput tebe ubedio da ne postoji.

MARIJANA

pre 7 godina

Ana,zasto mene prozivas.Ja nisam imala nijedan abortus,zahvalna sam za to mojoj majci. Sta su drugi radili to ne znam. A nemoj molim te da me prozivas da sam licemer. Najvaznije je imati notmalnog roditelja,da na vreme objasni stvari svom detetu.

Mladost

pre 7 godina

@Mrkela
Pitanje je i zašto devojčice od 16, 17 god. imaju nezaštićene odnose?
Na stranu što mislim da je rano za devojčice da stupe u seksualne odnose u tim godinama, ali ajde, i naše bake su rađale i udavale se sa 15, mada se tada uglavnom završavala samo osnovna škola.
To su prilično nezreli devojčurci. Verovatno se zaljube i misle da će izgubiti tog dečka ako odbiju da budu intimne.

Ne sećam se da je mama ikada razgovarala o tome sa mnom , ali opet sam imala neku svest o tome i mislila glavom. Imala sam priliku sa 15, 17... ali osim poljubaca i dodira, maženja, nismo otišli dalje.

nemo

pre 7 godina

Moja supruga iako je visokoobrazovana majka troje moje dece kada je ostala četvrti put trudna uprkos mojoj podršci da zadrži dete odlučila je da abortira.
Činilo se da je nakon toga sve u redu, ona je nastavila dalje ali ja nikako nisam mogao. Vremenom su one ružne stvari našeg odnosa ispilvale na površinu, odaljili smo se i sad stojimo pred razvodom. Ona je potpuno ravnodušna a ja je prezirem zbog toga.
Da li je pre tog abortusa nas odnos bio poremećen ili ne to ne znam ali sam sasvim siguran da sa njom više ne zelim da zivim. Mislim da mi je to što je to uradila našem detetu učinilo da omrznem sve zene koje se time bave i to podržavaju.
Nisam ludak već miran čovek, pacifista zato i biram da odem.

Mama

pre 7 godina

U Americi je ogroman broj tinejzerskih trudnoca. Narocito kod katolika gde je kontracepcija zabranjena i na to se gleda kao na greh. Posledica je veliki broj majki timejdzerki koje u ranim 20tim imaju po dvoje- troje dece, neobrazovane, koje rade slabo placene poslove. Kada sam ostala neplanirano trudna, dobra prijateljica mog decka mi je savetovala da abortiram, a kada sam rekla da mi ne pada napamet, sva uvredjena mi je rekla da cu upropastiti zivot i sebi i mom decku. Navodno nije vreme, a mi u 30im.Pritom je to zena koja i sam ima tri cerke i veliki broj abortusa (kontraceptivni sredstvo). Pritom su Srbi i vaze za tradicionalisti. Ne osudjujte Amere, jer ni mi bas nismo cvece sto se mnogih stvari tice.

pio

pre 7 godina

tacno sam znala kakvi ce komentari biti... narocito od muskaraca.. to se od njih nekako i ocekuje, pogotovo u srbiji.. tako su odgojeni, praistorijski i dalje.. ali zene! sram da vas bude!! sram! vi jedine mozete da znate u kakvoj situaciji se zena ili devojka moze naci a opet osudjujete! ko ste bre vi da osudjujete neciji nacin zivota? jel se ovo mozda vama desilo pa znate kako je?! sram da vas bude!!

Ana

pre 7 godina

Ana,zasto mene prozivas.Ja nisam imala nijedan abortus,zahvalna sam za to mojoj majci. Sta su drugi radili to ne znam. A nemoj molim te da me prozivas da sam licemer. Najvaznije je imati notmalnog roditelja,da na vreme objasni stvari svom detetu.
(MARIJANA, 1. jul 2016 14:33)

Prozivam te jer si sebi uzela za pravo da zenu nazoves nezdravom i dozvolila sebi da kazes da je bolje sto nema decu. Pa posle ti krivo kad neko to uradi tebi - zapravo i manje od toga.
Licemerje, kazem ja.

A ti mi sa svojim "zdravim" stavom bas licis na majku koje poslednje saznaju da im je cerka trudna, i od koje cerke idu krisom na abortus. Eno puna Srbija bolnica cerki od zdravih majki, koje nemaju pojma o tome.

Surovi

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Diego, 1. jul 2016 15:16)

Zasto je bitno koliko je odnosa imala?
Mogla je da se .... 200 puta,a mogla je i 5 puta.Devojka sa 16 godina i nije bas najpametnije bice,a ako je u semi sa klipanom istih godina,to je recept za potencijalnu i skupu gresku.
Srecom,medicina je dovoljno napredovala da se takve greske lako resavaju .
Abortus nije i nikada nece biti zamena za kontracepciju,ali je resenje,kada sva ostala zakazu.Sve te budalastine kako ubijas dete,ljudski zivot,bozije stvorenje ,nerodjenog Isusa i svasta drugo sto kreteni lupetaju,jednostavno treba tako i tretirati.
Anortus je osnovno ljudsko pravo,jer nismo zivotinje vec ljudi,a kao takvi gresimo i te greske ispravljamo.
...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl?

tusmotakokratko

pre 7 godina

svi kojima je najvažnije u životu uživanje i lična karijera, ipak osim pustog zadovoljstva i sreće zbog uspešnosti moraju da se suoče i sa tri izvesne stvari: starost, bolest i smrt. Koliko god da smo pametni, uspešni i bogati, ne možemo da izbegnemo ove tri stvari. Nema šanse da se nećemo zapitati o smislu svog života. Eto jedno kratko vreme smo upravljali i odlučivali o svemu, a sada dolaze tri stvari kojima nijedan čovek ne može pobeći. I???šta je svrha našeg postojanja ? Broj firmi, stanova, dolara,partnera...to je želela priroda od nas? Kažu, ne religiozni ljudi, ne popovi, već najveći umovi sveta.. dve stvari čovek može da uradi u životu pre smrti. Prva -da prenese DNK, i Druga -da prenese informaciju. Prva nije slučajno prva, jer ako se vrsta ne produži neće imati ko da primi drugu. Druga je užasno važna jer prenošenje znanja osposobljava našu vrstu, da ako bude imala sreće da ne izumre ranije, da prenese život u mlađi deo svemira, jer i naš sunčev sistem i galaksija imaju svoj životni vek.Tako braćo i sestre, blago onome ko ispuni oba zadatka.

Surovi

pre 7 godina

Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.
(@, 01. jul 2016 14:15)

Izvini,ali cije je?

...pri tome nikoga ne ubija ,posto fetus jos nije dete,vec ima mogucnost da se razvije u dete.

Abortus je osnovno zensko pravo i boricu se do smrti da ga zadrze ,u slucaju da neki kreten u nasoj zemlji pozeli da to pravo ukine.
Nije me briga ni za religijske fanatike i slicne idiote,posto oni imaju pravo i da ne abortiraju ako nece.
Seks je ok,ali ljudi grese,a nema ni najmanjeg razloga da ispastaju zbog tih gresaka,kada su veoma lako ispravljive.

mojan

pre 7 godina

Abortus je medicinska procedura koja nije bezazlena. Svakako ne treba da bude vid kontracepcije. Poštujem pravo žene da bira kad će zasnivati porodicu, ali neka koristi preporučene metode
kontracepcije. Em ne ugrožava svoje zdravlje, em ne ubija biće koje je tad itekako živo.

Aussie

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...
(Diego, 01. jul 2016 15:16)

E moj Diego, u ovom trenutku tvoj odlican komentar ima 8 pluseva i 7 minusa. Stvarno smo dotakli dno.

Cvexi

pre 7 godina

Obicno me nije briga sta drugi rade sa sobom I svojim zivotom, al kad vec izlazi u javnost sa svojim iskustvom prvo sto mi pada na pamet je da je ova zena klasican kasap, a razlozi zasto je to uradila i njena opravdanja me ne interesuju, rezultat jos jedno mrtvo dete, statistika. Takodje, pitanje abortusa nije religiozno vec moralno, tako da nisu svi protiv toga iz religioznih razloga. Meni se to ne gadi jer mi je neki pop rekao da je lose, vec mi se gadi jer sam jednom prilikom video kako to izgleda I samo cu ponoviti.. kasap.

Surovi

pre 7 godina

Fetus jeste ziv i jeste dete, to odavno nije sporno. Zivo dete koje se razvija. Reci da nije je kao da kazes da beba nije covek nego samo ima mogucnost da to postane. Abortus NIJE osnovno zensko pravo niti je ikada bio. Koja god budala da se bori za to nece pobediti, a bore se one zene koje pravdaju tako svoj abortus i oni muskarci koji tako zele sebi da umire savest jer su neku zenu naterali i/ili podrzali da ubije njihovo dete. Ljudi grese,a za greske se mora preuzeti odgovornost.
(@, 2. jul 2016 04:58)
Koliko sam srecan sto zivim u zemlji u kojoj zena ima PRAVO da izvrsi abortus i ne zavisi od kretena koji bi to da zabrane!
Posto primecujem da je vecina komentara retardirana,moram da im pojasnim sledece:
1.Abortus nije ubistvo
2.nije zamena za kontracepciju
3.jeste opasan
4.resava velike probleme
5.niko nikoga ne prisiljava na abortus,sto znaci da je dobrovoljan
6.Kome ne smeta da rodi dete iz kres seme,to je ok
7.kome smeta,odlicno je da postoji sredstvo da se to resi i ne upropasti zivot

Abortus jeste osnovno zensko pravo i nas zakon ga tako prepoznaje.To sto neko ima drugacija ubedjenja,potpuno je njegov problem,ali NEMA pravo da trazi zabranu!

Surovi

pre 7 godina

Ja sam strašno protiv abortusa, ali ne zato jer sam katolik pa smatram da je to ubojstvo.
Postoji nekoliko jednostavnih načina da se spriječi trudnoća, e sad ako je bila tolika kokoš da zatrudni nek onda izvoli i roditi to dijete i neka ga da na usvajanja, ima jako puno parova koji ne mogu imati djecu.
Osim toga abortus nije bezopasan, kum mi je ginekolog pa to slučajno znam. Može doći do raznih zdravstvenih komplikacija pa čak i do neplodnosti tako da abortus nije ko da uzmeš Aspirin, to je dosta riskantan postupak.
(Meister Jakob, 1. jul 2016 17:46)
Domovi su puni dece koje niko nece i nema ni najmanje potrebe radjati novu.Osim toga ,usvajanje je toliko komplikovana procedura,da mnogi koji zele da usvoje ne mogu zbog birokratije.
Nezeljeno dete je unapred osudjeno na tezak zivot.Budale misle da je to hriscanski,ali to je cist sebicluk.
Moja zena je imala abortus i ne vidim da se nijednog trenutka kaje zbog toga,posto je bila mlada i nije zelela dete sa covekom sa kojim je bila u vezi.Kada se udala za mene ,normalno je rodila dete,bez i najmanje komplikacije.
Abortus moze biti opasan,bas kao i sam porodjaj.Nije zamena za kontracepciju,ali moze da spasi zenu od unistavanja sopstvenog zivota ,samo zbog trenutka nepaznje ili lose odluke usled neiskustva.
Uostalom,niko nije protiv abortusa,kada se nadje u situaciji da napravi dete koje ne zeli sa osobom sa kojom to ne zeli,posto ljudi nemaju seks samo radi produzenja vrste!

Neshvatljivo

pre 7 godina

Ne ume da se vrati kući po mraku, ali sve osim toga i reči kontracepcija je čula i zna(po mraku)... Problem je što dotična osoba grešku vidi samo u ,,lošoj vezi". Nemojmo mešati pravo na abortus i pravo na idiotizam jer to definitivno nije isto!
,,Hoće centrala da pogreši jednom al' ne 100 puta".

pametnjakovici

pre 7 godina

(nemo, 1. jul 2016 17:10)
Imala je supruga tvoju podrsku da rodi cetvrto dete... mani to nego da li je imala tvoju podrsku u odgajanju te dece, kupanju, hranjenju, setanju, igranju, nabavci, kucnih poslovima ili ih je teglila sama kao u vecini nasih porodica pa cetvrto nije dolazilo u obzir.

Buba

pre 7 godina

Izuzetno mi je antipaticna ova zena, da ne bude da je branim, ali nije mi jasno gde ste procitali da se ona hvali? Ovo je ispricano da neka klinka ne bi zavrsila kao ona, da razmislja i pazi se, da ne bude glupa kao ona i dozvoli sebi to; nije ispricano da se pohvali i kaze kako tako treba.

Meister Jakob

pre 7 godina

Ja sam strašno protiv abortusa, ali ne zato jer sam katolik pa smatram da je to ubojstvo.
Postoji nekoliko jednostavnih načina da se spriječi trudnoća, e sad ako je bila tolika kokoš da zatrudni nek onda izvoli i roditi to dijete i neka ga da na usvajanja, ima jako puno parova koji ne mogu imati djecu.
Osim toga abortus nije bezopasan, kum mi je ginekolog pa to slučajno znam. Može doći do raznih zdravstvenih komplikacija pa čak i do neplodnosti tako da abortus nije ko da uzmeš Aspirin, to je dosta riskantan postupak.

Neno

pre 7 godina

Neko sa nikom @
"Abortus treba dozvoliti kada su u pitanju silovanja, ili kada je zdravlje majke ugrozeno, ali ne treba dozvoliti napaljenim klinkama i klincima kojima je muka da stave obican kondom ili koriste pilule, da za svoju glupost oni prodju nekaznjeno, dok njihovo dete biva kaznjeno tako sto mu se uskracuje prilika da zivi. "
Licemerje godine stvarno. Po kojoj logici ti je onda ok da se detetu nastalom iz silovanja uskrati pravo na zivot? Zato sto njigova majka nije uzivala u seksu? To je manje ubistvo onda, ili je dete manje dete, ne razumem?
Druga stvar mi je ovo o kaznama, da li smatrate da majcinstvo jeste ili treba da bude neka "kazna" za nekog? Kako bi to dete odrastalo u takvoj sredini? I uporno kazete dete, a mislite na fetus. Fetus nije dete, fetus je fetus. Ziv je, ali nije zivo bice, ziv je koliko i sperma ili jajna celija; a znate sta je jos zivo: kvasac i budj npr. Oni cak jesu ziva bica.

hm

pre 7 godina

(Maja, 2. jul 2016 15:26)
Razumem te ali nisu ti one bile krive.
A muskarce molim da ne drve kad treba kondom da stave kukaju i zapomazu

Maja

pre 7 godina

Strasno je uci u kliniku Narodni front i videti sledeci prizor:na prvom spratu dnevne bolnice u toku dana obavi se prosecno po deset namernih prekida trudnoce dok samo jedan sprat nize,u prizemlju svaki dan ceka na desetine ocajnih parova na odeljenju lecenja od steriliteta.Ja sam konkretno izgubila bebu i isla na intervenciju sa zenama koje su lezerno ubijale svoje zive plodove u stomaku.Bila sam ogorcena.

CATAPA

pre 7 godina

Meni je neuporedivo frapantnije zašto je njeno iskustvo ikome bitno osim njoj? Da li ikakav sud o abortusu ima teže značenje zato što je to iskustvo imala "poznata voditeljka", kako i kojim mehanizmom je institucija "poznate voditeljke" postala autoritet, a čak i da se ne bavim trivijom da li je njeno navodno iskustvo uopšte istinito.

Ertz

pre 7 godina

Odakle bilo kome pravo da prekida tudji zivot? Znaci ti imas pravo na zivot, a neko drugi, koliko god bio mali, nema nikakvu sansu. Ne krivim one koji su to ucinili i gorko se kaju, ali oni koji takav stav podrzavaju su sebicni monstrumi i nisu mi bliski.

Surovi

pre 7 godina

(nisam ja, ja je, 2. jul 2016 17:16)
Cinjenica je da si pokusao da branis jedno stanoviste,koje je samo po sebi besmisleno!
Abortusi su se oduvek izvodili i uvek ce se izvoditi,ma koliko da se nekome ne dopada.Ono sto je opasno ,jeste to da se izvode u supama i drugim ilegalnim mestima,jer tada zene umiru.
Ljudi nisu zivotinje i zato je zelja za ostavljanjem potomstva cisto dobrovoljna.Mladi ljudi cine greske ,a sam cin abortusa je manje zlo od nezeljenog deteta,kako za majku,tako i za dete.

Ono sto prezirem jeste licemerje.Naime,nisam primetio ni da verski fanatici,niti veliki protivnici abortusa,koji su mahom muskarci,da usvajaju nezeljenu decu iz domova.Istina,dok su bebe ,uglavnom imaju poneku sansu da ih usvoje,ali kad vec odrastu,ne postoji sansa da ih neko usvoji.
Nijedan od mojih prijatelja iz doma do moje kuce,koji su odrasli ljudi,ne vidi bas nista lose u abortusu,koji je bolji od zivota kojim su oni ziveli.

To sto neko ne moze da ima decu,mozda i ne treba da ih ima,ali to nije razlog da bi neko u to ime po svaku cenu morao da rodi dete koje ne zeli i nece.
Kao sto sam napomenuo,kome abortus smeta,neka ga ne cini,ali NEMA pravo da ga drugome zabranjuje,pogotovo ako ne zeli da preuzme obaveze oko toga,posto je to licemerno i po sistemu "pogresio si,ispastaj zbog toga,a resenje ti necu dozvoliti"!

phreak

pre 7 godina

Abortus nije i nikada nece biti zamena za kontracepciju,ali je resenje,kada sva ostala zakazu.Sve te budalastine kako ubijas dete,ljudski zivot,bozije stvorenje ,nerodjenog Isusa i svasta drugo sto kreteni lupetaju,jednostavno treba tako i tretirati.
Anortus je osnovno ljudsko pravo,jer nismo zivotinje vec ljudi,a kao takvi gresimo i te greske ispravljamo.
...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl?
(Surovi, 1. jul 2016 18:30)

Eh da je tvoja mama iskoristila svoje ljudsko pravo... prosečan IQ bi bio veći.

nisam ja, ja je

pre 7 godina

...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? (Surovi, 1. jul 2016 18:30)

Jesi li ti normalan!? (nastavak) ... a posto ti nisi normalan (jer ja kazem da nisi) i posto meni (a siguran sam i mnogim drugim posetiocima ovog sajta) kidas zivce, povecavas kiselinu i generalno cinis da se lose osecamo dok citamo to sto si napisao (a i kad si vec tako surov), dakle, posto bi nama bilo komotno da te jednostavno eliminisemo (i posto mislmo da bi Svet tako bio lepsi)... ako bi neko od nas tebe ubio, zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? Da, velike su sanse da ce nezeljeno dete biti nesrecno, imati losu sudbinu etc. etc. (nikad, ipak, ne bi rekao "unapred osudjeno" - uvek je moguce nekakvo cudo). A kakve sanse dajes deci rodjenoj u bedi, u favelama... vecini dece koja se radja u ovom Svetu? Ocekujem da skupis falangu (vas, svesnih i zabrinutih za deciju srecu), da se naoruzate, pa da zaredjate po mahalama... Samo bogata i sretna deca treba da zive! Avaj, i bogati placu.

Smaranje

pre 7 godina

Nisam vernik neki posebni,ali smatram da pravo na abortus daje ženi pravo da se igra Boga. Prvo,seks nije u biološkom smislu stvar zabave,nego opstanka vrste. Drugo, zadovoljstvo koje pri činu nastaje ima biološki smisao jer bez osećaja zadovoljstva ne bi uopšte bilo razmnožavanja ,ne među judima nego među sisarima uopšte. Treće, po ovom pravu znači da sledeće generacije treba da budu zahvalne na tome što su se ukopile u životne planove majki. Ja iskreno smatram da je to bezobrazluk i moć koju niko ne zaslužuje,da je nevino biće( ok ono nema još sve razvijeno da bi imalo svest,ali ima 100 procentni potencijal) osuđeno na smrt samo zato što je bespomoćno,slabo i nezaštićeno i zato što njegova majka smatra da bi "njena žrtva " bila neplanirana,prerana i prevelika. Smatram da ja abortus krajnji čin sebičnosti. žene pričaju-"mučilo bi se jer nema sredstava"-patetika. Ako već o tome tako misliš onda ne spavaj sa svakim ne napijaj se kao stoka,i razmišljaj o tome da si pripadnica vrste svesnih ljudi-a ne naknadno svesnih ljudi! U drugom sličaju prihvati da je tovja uloga u ljudskom društvu i izvor tvojih beneficija u ondosu na muškarce, rađanje i potencijalno rađanje, kao i da ima žena koje bi rodile vrlo rado ali nisu u mogućnosti!

@

pre 7 godina

@pio
Zene znaju da se prave pametne i "jake" kad trebaju da se rade one stvari bez zastite a kad zatrudne onda se eto sete da su : jos dete, nemaju novac, ljutice se mama i tata, nije vreme, treba zavrsiti skolu, ne vole oca deteta, ne radja im se... itd. I nista od toga nije opravdanje za ubijanje sopstvenog deteta. Apsolutno nista! Bar ga daj na usvajanje i pusti ga da zivi, nije ono zasluzilo da bude ubijeno zbog tvoje nepormisljenosti.

Magla, magla svuda oko nas!

pre 7 godina

U Srbiji je situacija jos mnogo gora pa izvrsimo godisnje neverovatnih 330 000 abortusa.
(Dan, 1. jul 2016 11:28)

Ako vas zanima kako radi srpski mozak, savetujem da prošetate do bolnice u svom gradu gde se rade abortusi. Videcete dugacak red lepih devojcica od 16,17 godina koje cekaju sa suzama u ocima.
(Mrkela, 1. jul 2016 12:50)

"Dr Ristic napominje da je predrasuda da uglavnom mlade devojke namerno prekidaju trudnocu.Praksa pokazuje da je više žena koje su vec radale i koje zato ne žele više dece."

Ovo je bilo pre tri godine... Ti meni kazes da ja treba da verujem vise tebi, vama nego nekom lekaru...Prodaj ti maglu nekom drugom...Posto se ovo zna, odredjeno osobe prodaju novu maglu- da se sve promenilo u poslednje tri godine i da ima , tamo nekog da radi, uvek neko drugi, neka veza, da se sada to povecalo samo klinke od 20 i mladje. Jer one sada imaju blizu 30-te, i toliko su ocajne jer seksa nema pa nema!

Verujem ovom tekstu i iskreno ne znam da li se nesto promenilo u poslednje tri godine, Mi nemao institucije, ali svako zna... Ali koliko ja vidim nova magla za prodaju!

Teskt
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:428847-Beograd-Jedan-abortus-na-tri-bebe

Nekad ne uspem da postavim tekst, samo napisite "Novosti jedan abortus na tri bebe!

I za kraj od 6.000 evidentiranih do 330.000 ha ha, ha, sve u svemu koliko ja znam ovde se svi jebu, a u stvari se niko ne jebe! Ok, povlacim se ribe da!

Surovi

pre 7 godina

Ne bih nikad, makar ostao sam, zenio niti bio u vezi sa osobom koja je ucinila abortus
(religijski fanatik, 2. jul 2016 22:10)
Pa ti nemoj!
Nemoj ni kontracepciju da koristis,posto je i to zlo.Svaki put kada legnes sa zenom ,ti napravi dete,a po mojoj proceni to ces uciniti jednom ili maksimalno dva puta,pa ce ta zena da vidi koliki si idiot i da te ostavi!

Niko nema pravo da mojoj zeni,sestrama ili kcerci da odredjuje da li ce da radjaju ili ne.To je njihova odluka i samo njihova.
Ja bih ih prvi podrzao,ako bi se odlucile na prekid trudnoce!

Ono sto je posebno licemerno,jeste to sto vecina religijskih fanatika ili kretena,vrlo rado bi pristupila ovom cinu u slucaju da naprave dete svalerki,a pojedinci bi isli toliko daleko da bi se posluzili svakim sredstvom samo da se otarase nezeljenog deteta.

U Srbiji je dozvoljen abortus do tacno odredjenog vremenskog roka.Nijedna zena nije obavezna da ga cini,ali ni da joj bude uskracen.To se zove sekularna drzava i to je njeno pravo,ma koliko god se nekome to ne dopada.

Vi ,sto ne bi ste mogli da zivite sa zenom koja je pocinila abortus,to jee opet samo vas problem i nemate bas nikakvo pravo da zbog toga,nekome ogranicite resenje koje mu moze uticati na ceo zivot.
Nisu sve zene spremne da budu majke,niti sve zele da budu majke,sto je opet njihov izbor i pravo,ali to ne znaci da bi zbog toga trebale da se odreknu seksa i zadovoljstva.Nema ni razloga,jer ako se desi nezeljena trudnoca,ona se moze prekinuti!

Surovi

pre 7 godina

Surovi,ti nemaš pojma ko bi se otarasio deteta i ko je hipokrit,jer si ti ovde najveći hipokrit.Jasno je da imaš lične interese iz primera koje si naveo. Normalan čovek se ne bi oženio ženom koja je počinila abortus, posebno u maloletnom dobu-jer je to onesposobljava za rađanje!
(Smaranje, 3. jul 2016 13:53)
Jesi li to procitao u Kuriru?
Sumnjam,posto ni oni nisu u stanju da izjave bas toliku glupost!

Tacno je,zena moze ostati u nemogucnosti da rodi,ako dodje do komplikacija usred abortusa,sto se uglavnom desava kada se rade ilegalno.
Ilegalni abortusi se rade onda kada legalni nisu dozvoljeni,cime se direktno ugrozavaju zivoti zena.
Uopste nije bitan razlog zasto zena cini abortus,vec samo to da to moze legalno i bezbedno da ucini.
Sudeci po komentarima muskaraca koje ovede citam,neoprostivo je sto njihove majke nisu bile dovoljno obavestene o kontracepciji i abortusu,posto bi nase drustvo bilo bolje bez njih.

Sto se tice licemerja,ja to nisam.Ja jasno kazem sta mislim i za sta se zalazem ,sa sve cinjenicama.Moja zena je imala abortus pre mene,u nekoj 25 godini,jer nije zelela dete sa osobom sa kojom je tada bila.
Smatram da je to bolje nego da je radjala kao u srednjem veku i sebi upropastila zivot.Sto se dece tice,ni najmanji problem tu nismo imali,a porodjaj i trudnocu je iznela bez najmanjeg problema.

Jos ce nego da proglasi i da je masturbacija genocid nad zivim spermatozoidima!

Smaranje

pre 7 godina

Surovi, jedino ko je ovde toliko površan a priča o ovome si ti. Ja pričam o seksualnom razvoju maloletnica,ova žena je abortirala kao maloletna 2 puta! Pošto nemaš pojma o materiji, može ti se oprostiti neznanje,ali je veoma opasno da se tvoja ignorantna indoktrinacija širi. Jer,po tebi je abortus glavno rešenje problema ma koliko mali bio,a za ljude kao ti ne bih želeo da se ne rode zbog znanja ili neznanja majki o kontracepciji, nego da vas neko edukuje jer pored eventualno nekih zvanja i znanja jedino učite propagandu,a neamte osnovno znanje o medicini,i biologiji. Dete osmi razred u svojoj knjizi dobije više informacija o začeću i abortusu nego ti ,kome je žena prodala priču i koji si imao sreće da budeš "počasni izbor" razmažene žene. Meni jej jasnpo da ti ovde svim silama pokupavaš da odbraniš svoj stav da bi dokazao sebi,a ne drugima da si u pravu. Jer ,koliko vidim tebe to toliko opterećuje. Mene opterećuje to što znam devojke koje su abortirale legalno,nemaju decu jer su bile "informisane kao ti", što su bile raazmažene i što se ne udaju ni sa 40 godina jer su napravile nmiz odluka u kojima ne mogu da žive sa sobom,a ponašaju se ovakop kako se ti ponašaš- svađa radi ubeđivanja sebe sa svima. Opterećuje me što je od pametnih i perspektivnih svojevremeno devojčica,nastale teške i površne osobe ,koje kao i ti se zalažu za SEBIČNOST i destruktivnost radi hira.

@

pre 7 godina

@Surovi
Sta cije je? Pa valjda ima i oca? I svejedno nije dete nicije vlasnistvo. Ne mozes da ga bacis kad pozelis.
Fetus jeste ziv i jeste dete, to odavno nije sporno. Zivo dete koje se razvija. Reci da nije je kao da kazes da beba nije covek nego samo ima mogucnost da to postane. Abortus NIJE osnovno zensko pravo niti je ikada bio. Koja god budala da se bori za to nece pobediti, a bore se one zene koje pravdaju tako svoj abortus i oni muskarci koji tako zele sebi da umire savest jer su neku zenu naterali i/ili podrzali da ubije njihovo dete. Ljudi grese,a za greske se mora preuzeti odgovornost.

nisam ja, ja je

pre 7 godina

...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? (Surovi)

Jesi li ti normalan!? Prvo, vrlo dobro je poznato, a s danasnjom tehnologijom i ocigledno, da je dete, dan nakon izlaska, isto ono dete koje je bilo i pre izlaska. Ono se vec smeje, place, tuguje, raduje, igra, ima neka osecnanja... sam cin izlaska nista tu bitno ne menja - oznacice dan kada ce slaviti rodjendan i koji ce mu upisati u dokumente, jer, potreban je nekakav "dan X", ali, ono vec jeste i vec je bilo. Kad je postalo? (Pod pretpostavkom da nije bilo svesno bice jos od samog pocetka.) Mislim, svakako se razvijalo... ali, kako bi ti to odredio? Kako bi odredio taj trenutak - "do juce nije bilo svesno bice, a sad jeste"? Pa sve i kad bi odredio za jedno dete - a kako bi za drugo? Mislis da sva deca imaju isti program s istim satnicama? Zakon postavi granicu - (recimo) do -og dana dozvoljeno je ubijati nerodjenu decu, jer (utvrdio je Zakon), to jos nisu deca, nego samo beslovesne mase tkiva i organa, a tek 151-vog dana (dozvoljava Zakon), ta mesina moze dobiti Svest (zna Zakon sta je Svest). A sta ako je neko dete narocito napredno pa vec nakon 130 dana ima svest? Ne, ti si resio da to nije ubistvo, jer je tebi tako komotno. Da pustis na volju svojim prohtevima. I jer ti se moze. Veci si i jaci i zahtevas od Zakona da tebi, ili bar tvojoj partnerki, prepusti moc odlucivanja. Da vas ostavi na miru. (nastavak sledi)

M

pre 7 godina

@mama nemoj,
Tačno medicina zna kada u toku razvoja fetus ima određene karakteristike živog bića, tj. kada se u dobroj meri razvije nervni sistem, zbog toga i medicina i zakon prepoznaju organičenje do kojeg trenutka u razvoju trudnoće je abortus dozvoljen. Dakle razvoj zigota i fetusa se apsolutno uzimaju u obzir pri ograničenjima abortusa koja već postoje, kako ne biste ''ubili živo biće sa razvijenim nervnim sistemom''.

Neko je pomenuo kako je abortus užasna procedura. U Srbiji jeste. U razvijenim zemljama nije. Do određenog termina se abortus obavlja bukvalno uzimanjem tableta koje će izbaciti jajnu ćeliju naknadno.
Puna procedura abortusa se zapravo koristi i za zamenu spirale koja je priznato kontraceptivno sredstvo i niko nema problem sa ovim redovnim ''opasnim'' zahvatom.

P.S. I ne, nikad nisam imala abortus, niti planiram. PRAVO žene na abortus je bazično i ne sme se dovoditi u pitanje.

Smaranje

pre 7 godina

Surovi,ti nemaš pojma ko bi se otarasio deteta i ko je hipokrit,jer si ti ovde najveći hipokrit.Jasno je da imaš lične interese iz primera koje si naveo. Normalan čovek se ne bi oženio ženom koja je počinila abortus, posebno u maloletnom dobu-jer je to onesposobljava za rađanje! Jer to pokazuje da je proračunata da ne preza ni od čega da zadovolji svoje ciljeve makoliko patetični bili! Muškaraca koji traže abortus se još više gadim! Ti se ovde zalažeš za manipulativna sredstva, za "slobodu" sebičnosti i demonstraciju moći nad nedužnim bićem, i sve to pod osnovom "bilo je oduvek". Da,oduvek je bilo primitivnih porodica čije ćerke su se zaljubljivale a oni hteli abortus da se ne bi kvarilo porodično ime,ili kao u tvoj eventualnmom slučaju,gde bi zasštitio sebe i porodicu od troškova i daljih obaveza zbog neodgovornosti člana porodice-radi zadovoljstva. Oprosti kralju(ironija) ,ali odrasla osoba nije odrasla samo zbog seksualnih odnosa nego i zbog toga što treba da se suočava sa posledicama. Kao što sam rekao-pravo na abortus je beneficija nezrelih ljudi, za svoje greške, obračun sa nesrećnom ljubavnom prošlošću i drugim patetičnim izborima i izgovorima. Oružje koje kod nestabilnih osoba stvaraju osećaj "kontrole" nad svojim odlukama i "snagu". toliko abortusa ima u ovoj zemlji da je to bolest, skoro svaka "dobra srednjoškolska riba" je abortirala 4 puta najmanje do 20 e godine-pa kad se neko zezne da to ženi bude pitanje-pa otkuda nema dece? Uključi mozak kralju

ruarse2803@ gmail. com

pre 7 godina

Лепа жена али не признајем никог коме се дешавају непланиране трудноће. И које и 41г се грозе деце!Грозота од таквих!

M

pre 7 godina

@ja
Nema šta da bude veštački nametnuto, to su osnovne stvari razvoja, koje se jasno vide. Moja savest je savršeno čista, vaša ideja da ste bolji od mene jer ne želim da kontrolišem telo i život osobe je ipak vaš problem.
Da li će se zigot razviti u bebu zavisi od mnogih prirodnih faktora. Prvo oko 30% oplođenih jajnih ćelija se izbaci pre nego što ženi uopšte padne na pamet da je trudna, pobačaji kao i smrt zigota ili fetusa, nikad nije bila retka pojava. Zli ljudi ubice potencijalnih beba. Pri tom svaka jajna ćelija i svaki spermatozoid može da se razvije u bebu, svaki čovek ispada masovni ubica. Ubistvo iz nehata je i dalje ubistvo.
Ali ne, hajde da teramo žene da rađaju decu svojih silovatelja, da nose trudnoću za koju je lekarima jasno da mogu ubiti majku (zbog zdravstvenih problema), jer to je moralno uzvisenije a one su ionako bezvredne kad im je abortus pao na pamet uopšte.

mama nemoj

pre 7 godina

"Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.
(@, 01. jul 2016 14:15)

SAMO njena odluka i ničija više.
(Nemanja)" @@@@@@@@@@@@...

Nemanja, kao sto nema pravo da ubije coveka ili malo dete, tako nema pravo ni da ubije jos uvek nerodjeno, samo zato sto je 'sama tako odlucila'..
Sa stanovista religije (a i medicine), to malo bice, relativno brzo nakon zaceca (ne secam se tacno koliko, da ne slazem sada nenamerno) vec ima dusu i koliko toliko razvijen nervni sistem (svesno je, oseca bol i dr.)... Samo zato sto je nije van majcine utrobe, NE ZNACI da nije zivo...

@

pre 7 godina

@Ana
Zena koje se javno hvali kako je ubila dvoje dece i kako joj nije zao i jeste nezdrava. Cerke koje abortiraju su same krive, nisu im krive ni majke ni ocevi. Danas je bar sve lako dostupno tako da nema te koja ne zna za zastitu, ali one su sve moderne i jake zene pa se trude da ispostuju svoju muskarcinu. Posle trce kod mame, nisu vise tako jake i samo zele da ubiju to neduzno dete.

Ja

pre 7 godina

Surovi,sta ti branis ovde sve vreme? Pravo balavih devojcica da stupaju u nepromisljene seksualne odnose,pa da novi zivot koji su zacele jednostavno tretiraju kao gresku koju ce ispraviti tako sto ce taj zivot ugasiti? Sta je,ako nije ubistvo? Poredis sa drugim ubistvima I pitas zasto je ovo gore,PA nije gore,ali nije ni nista bolje. U pravu si,nismo zivotinja nego ljudi, a ljudi su,pokazuje SE u milionskom primers,mnogo gori od bilo kakve zivotinje.

Surovi

pre 7 godina

Surovi, jedino ko je ovde toliko površan a priča o ovome si ti. Ja pričam o seksualnom razvoju maloletnica,ova žena je abortirala kao maloletna 2 puta!
(Smaranje, 3. jul 2016 15:53)
Ok,recimo da si u pravu.Sta bi se desilo da je kojim slucajem rodila?
Zivot bi joj bio upropasten i nikada ne bi bila nesto vise od domacice u nekom trailer parku,eventualno bi radila kao konobarica ili nesto slicno.

To sto neka zena ne zeli decu,sasvim je ok.To sto neki kreteni zele zenu da predstave kao inkubator i time je vrate na polozaj iz 14. veka,ja ne odobravam!
Muskarci nemaju pravo da osudjuju zenu zbog abortusa,niti imaju pojma sta znaci trudnoca,pogotovo sto mnogi ne zele da prihvate odgovornost za eventualno dete koje su napravili.....Ali zena mora da rodi po svaku cenu!
Zasto?

@

pre 7 godina

@Mrkela
Kakve veze imaju komentari na zenskim vestima? Te devojcice sa suzama u ocima su same dosle da ubiju dete. Nije ih niko naterao niti bilo ko moze da ih natera. Same su krive.

opasni presedan

pre 7 godina

Sve to kvare religijski fanatici koji zele nekome da nalazu sta da radi sa svojim telom. (drax, 1. jul 2016 11:28)


Je li moguce da ste toliko slepi? Ne radi on(a) to sa *svojim* telom!

Ja

pre 7 godina

Surovi verovatno nasrce na decu i pravi im decu, pa se bori da njegove "greske" resavaju ginekolozi, kasapeci te mlade devojke i te embrione.

religijski fanatik

pre 7 godina

Liberalni ce opravdavati ubistvo djeteta, dok ce se zgrazati na ubicu u okolini Zrenjanina. FUJ!

Ne bih nikad, makar ostao sam, zenio niti bio u vezi sa osobom koja je ucinila abortus

@

pre 7 godina

@Surovi
Zasto onda smatras da osobi sa 16 godina koja nije bas najpametnije bice treba da bude dozvoljeno da odlucuje o zivotu bebe?
I to ubistvo je gore od onih u ratovima itd. jer tu majka dozvoljava ginekologi da bukvalno iskasapi njeno nerodjeno dete.
Pogledaj malo kako se vrsi abortus i kako to izgleda. Kasapljenje!

mudrac

pre 7 godina

(Maja, 2. jul 2016 15:26)

Te sto s muzevima u prizemlju cekaju na red za vantelesnu su iste one koje su pre 10-20 godina bile redovni pacijenti na prvom spratu ...

Ja

pre 7 godina

m

Pa i to je vestacki nametnuto, da biste mogli da perete sopstvenu prljavu savest. Zna se da ce i taj zigot da se razvije u bebu, nece se sigurno razviti u tastaturu za lupanje glupih komentara.

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Cinjenica je da si pokusao da branis jedno stanoviste,koje je samo po sebi besmisleno!
Abortusi su se oduvek izvodili i uvek ce se izvoditi,ma koliko da se nekome ne dopada.
(Surovi, 2. jul 2016 20:20)

Tacno. Ubistva su se uvek "izvodila" i bojim se da ce se uvek "izvoditi", ma koliko da se nekom ne dopada.

M

pre 7 godina

@Smaranje
Pošto si obavešten i edukovan, na koji način rođenje dete od strane maloletnice (ispod 16) utiče na njen fizički, psihički i seksualni razvoj? Ili možda kako na razvoj bebe utiče da ga nosi i rodi majka koja ga nije želela i koja je još uvek u fazi razvoja? Ili možda kako utiče i na dete i na maloletnu majku u razvoju da budu proizvod silovanja? Ili šta ako lekari odluče da bi trudnoća i porođaj najverovatnije imale smrtan ishod po maloletnu majku u razvoju?

nisam ja, ja je

pre 7 godina

I uporno kazete dete, a mislite na fetus. Fetus nije dete, fetus je fetus. Ziv je, ali nije zivo bice, ziv je koliko i sperma ili jajna celija; a znate sta je jos zivo: kvasac i budj npr. Oni cak jesu ziva bica. (Neno, 2. jul 2016 00:15)

Kako bilo sta moze biti zivo, a ne biti zivo bice? Ti si hteo reci "svesno bice"!? E, sad... ako je tebi kvasac "zivo bice", a sperma nije... onda ja samo mogu reci kako je tragicno da neko s tvojim nivoom poznavanja biologije dopusta sebi da raspravlja o abortusu (i sto je jos gore, prema postojecim drustvenim uredjenjima moze imati i neke mogucnosti da odlucuje o tome). Hint: smena generacija. Ali, mi ovde i ne govorimo o gametima (to cemo kad bude bilo reci o kontracepciji), mi u svakom slucaju govorimo o diploidnom organizmu. Koji vi uporno zovete "fetus", a mislite na dete. Koje samo sto nije izaslo, ali je isto ono dete, svesno bice, koje ce biti i nakon izlaska. Kad postaje svesno? A kako bi ti to utvrdio, kako bi napisao taj paragraf zakona?

@

pre 7 godina

@pio
Znala si jer i sama znas sta je istina! U kakvoj se to situaciji moze naci zena? Ne filozofiraj i ne igraj na kartu "samo zene znaju"!

Uvek dobronameran i iskren

pre 7 godina

Pa zbog tih abortusa i nema decu.Obicno se tako desi,znam osobe koje su isto uradile i ostale bezdetne.Mozda ima i onih kojima je uspelo da zatrudne.

Milisav

pre 7 godina

Kako može da zna da nije pogrešila ako nikad nije postala mama, ni sa 16 ni sa 41 godinu? Dete ne isključuje školu ni karijeru a svakako nije rešenje ubiti svoju bebu u stomaku. Čak i da dođe do nekih komplikacija prava majka bi žrtvovala svoj život za detetov.

MARIJANA

pre 7 godina

Diskutabilno je da li si ti zdrava kad si bila u nezdravoj vezi..a za jednu Engleskinju, smesno je da nije cula za kondom i kontraceptivne pilule. Smesna zena, a nije bas ni zdrava, ocigledno. Bolje sto nemas decu.

drax

pre 7 godina

Ko ne zeli decu neka abortira a ko zeli neka radja desetoro.Ovo sa tinejdzerima je najgora glupost i neodogovrnost ali je realnost.Ja sam cuo price da du neke savezne drzave u USA terale decu koja su silovana da iznesu trudnocu svojih napadaca i mucitelja i posle cak da taj bolesnik trazi pravo da vidja dete.Ili da zena ima mrtvo dete u stomaku usled komplikacija i da mora da iznese trudnocu da radja mrtvo dete,koja je to trauma za bilo koje ljudsko bice.U ovakvim slucajevima sam za abortus totalno a naginjem ka DA i za ove obicne abortuse gde prosto neko ne zeli dete zato sto nece da kvari figuru za leto.Sve to kvare religijski fanatici koji zele nekome da nalazu sta da radi sa svojim telom.

Dan

pre 7 godina

I treba da bude ponosna zbog abortusa ne razumem?Abortus je stvar nuzde,kad je ugrozen zivot majke ili bebe a abortus nije sredstvo KONTRACEPCIJE!U Srbiji je situacija jos mnogo gora pa izvrsimo godisnje neverovatnih 330 000 abortusa a recimo svake godine se rodi 65 000 beba.To je nenormalno i mora nesto pod hitno da se uradi na edukaciji ljudi,na objasnjenju koliko je abortus moralno problematican postupak.Nemojte da nerodjene bebe ispastaju zbog vase neodgovornosti tokom odnosa i zivota.

@

pre 7 godina

@drax
Ti imas problem sa religijskim fanaticima i spreman si na sve samo njima da kontriras? Moze da abortira da bi sredila liniju za leto? Mogu li ja da ubijem dete jer mi smeta da zaspim pa dobijam podocnjake a to stetu mom telu?!
Ima zena pravo da radi sa svojim telom sta zeli? Treba li joj dozvoliti da sebi iskopa oko ako to pozeli? Otkine ruku? Skoci s mosta?
Ona NEMA pravo da radi sta zeli sa telom DETETA koje se nalazi u njoj. Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.

Pop

pre 7 godina

Pravi naslov treba da glasi: Poznata voditeljka priznala: "Uz asistenciju ginekologa ubila sam dva puta svoju nerodjenu decu, pre 16. rođendana""

demax75

pre 7 godina

Odvratna pojava,ali još odvratnije pojave koje je podržavaju. Nije znala ni da se vrati kući sama,ali zato je noge koristila na drugi način!

@

pre 7 godina

I sta je sada ona dokazala? Da abortus dozvoljava glupim i needukovanim devojkama da mogu da zatrudne kad god pozele sa losim momcima i da ne moraju da snose nikakvu odgovornost vec mogu jednostavno da abortiraju. Abortus treba dozvoliti kada su u pitanju silovanja, ili kada je zdravlje majke ugrozeno, ali ne treba dozvoliti napaljenim klinkama i klincima kojima je muka da stave obican kondom ili koriste pilule, da za svoju glupost oni prodju nekaznjeno, dok njihovo dete biva kaznjeno tako sto mu se uskracuje prilika da zivi.
Pogledajte sta se zaista desava sa detetom prilikom abortusa, na koji nacin biva uklonjeno pa malo razmislite.

Logika

pre 7 godina

Kako može da zna da nije pogrešila ako nikad nije postala mama, ni sa 16 ni sa 41 godinu? Dete ne isključuje školu ni karijeru a svakako nije rešenje ubiti svoju bebu u stomaku. Čak i da dođe do nekih komplikacija prava majka bi žrtvovala svoj život za detetov.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Milisav, 1. jul 2016 13:05)

Kako ti mozes da znas da ne treba jesti g***a ako ih nikad nisi jeo?
Ili jesi?

Sale#

pre 7 godina

Prepodobni Pior- na jučerašnji dan ga slavi naša crkva:
.
"Kad se sudilo nekom bratu koji je nešto zgrešio pozvali su njega u savet.  On je došao noseći na leđima jednu vreću peska, a na prsima je nosio jednu malu kesu peska. Upitan, šta mu to znači, odgovorio je: "Vreća peska na leđima to su moji gresi, koje ja ne vidim, a kesa peska to su gresi moga brata, koje ja treba da sudim". Sva bratija se tada postide i uzviknu: "To je put spasenja!"

Elem, niko prava nema suditi bilo kome i svako snosi posledice za odluke koje se donose. Ono što mogu reći u vezi abortusa je, da je to ništa drugo do ubistvo deteta. Nažalost, takav greh mnogi od nas nose...

socijalista,antikomunista

pre 7 godina

@drax...."religijski fanatici teraju nekog šta će da radi sa svojim telom"....auuu kakav spin, ne sa svojim nego sa BEBINIM telom, a to ko je terao koga da radi svašta sa svojim telom pa ponekad nastane i bebino telo unutar tog tela je dobro pitanje....verovatno isti onaj koji je promotere new-age-a poput tebe ubedio da ne postoji.

Diego

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...

maki

pre 7 godina

Sramota je što se abortus stavlja u afirmativni kontekst. U redu je da svako misli da ima pravo da radi sta hoće, i ima pravo uz obavezno snošenje adogovornosti. Ali je nedopustivo ovako promovisati neodgovorno ponašanje.Sta je poruka ovog tekst: slobodno imajte neodgovorn odnose sa 14 godina i biće te cool, čak i u vestima. Užas...

gaga

pre 7 godina

sva sreca pa je abortirala inace bi na svet dosli sirocici koji bi bili vrlo nesrecni kad saznaju da ih je majka rodila u 16-oj i ostavila. posle bi taj bes okrenuli ka sebi ka drustvu ili svojoj porodici koja u startu ima sanse da bude nefunkcionalna.

nemo

pre 7 godina

Moja supruga iako je visokoobrazovana majka troje moje dece kada je ostala četvrti put trudna uprkos mojoj podršci da zadrži dete odlučila je da abortira.
Činilo se da je nakon toga sve u redu, ona je nastavila dalje ali ja nikako nisam mogao. Vremenom su one ružne stvari našeg odnosa ispilvale na površinu, odaljili smo se i sad stojimo pred razvodom. Ona je potpuno ravnodušna a ja je prezirem zbog toga.
Da li je pre tog abortusa nas odnos bio poremećen ili ne to ne znam ali sam sasvim siguran da sa njom više ne zelim da zivim. Mislim da mi je to što je to uradila našem detetu učinilo da omrznem sve zene koje se time bave i to podržavaju.
Nisam ludak već miran čovek, pacifista zato i biram da odem.

Ana

pre 7 godina

Diskutabilno je da li si ti zdrava kad si bila u nezdravoj vezi..a za jednu Engleskinju, smesno je da nije cula za kondom i kontraceptivne pilule. Smesna zena, a nije bas ni zdrava, ocigledno. Bolje sto nemas decu.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (MARIJANA, 1. jul 2016 11:24)

Kritikovati Engleskinju da je smesna i nezdrava sto je izvrsila abortus, a Srbija prva po broju abortusa je smesno i licemerno. Ali sudeci po komentarima izgleda i da smo po licemerju prvi.

Misiiiim

pre 7 godina

Prvo se opismenite, pa pisite komentare. Nisam protiv abortusa, ali jako neodgovorno. Inace, radila sam na prekidima trudnoca na KC Srbije, sta se tamo desava, to je strasno. Prekidaju trudnocu u 5. mesecu bez problema, jer se nisu setile da to urade ranije. Kamo srece da nam je drzava uredjena kao SAD.

kole

pre 7 godina

pitanje koliko je to tacno,u usa posle 20te zene moraju da glume te lose devojke da bi nastavile sa karijerom,posto good girl prolazi samo do 20te...a ova je poznata kao attention whore

Surovi

pre 7 godina

Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.
(@, 01. jul 2016 14:15)

Izvini,ali cije je?

...pri tome nikoga ne ubija ,posto fetus jos nije dete,vec ima mogucnost da se razvije u dete.

Abortus je osnovno zensko pravo i boricu se do smrti da ga zadrze ,u slucaju da neki kreten u nasoj zemlji pozeli da to pravo ukine.
Nije me briga ni za religijske fanatike i slicne idiote,posto oni imaju pravo i da ne abortiraju ako nece.
Seks je ok,ali ljudi grese,a nema ni najmanjeg razloga da ispastaju zbog tih gresaka,kada su veoma lako ispravljive.

Mirjana

pre 7 godina

Strasno, nisam znala da je tako lose u Srbiji po tom pitanju. Abortus je veoma losa stvar po dusevno zdravlje zene i samoprekor ako ima iole savesti prati je ceo zivot. Naravno, ja sam za pravo na abortus, sloboda mora da postoji ali treba da je prati dobro obrazovanje i uredjena drzava. Na kraju, zasto se ne bi islo na radjanje i usvajanje kod unapred poznatog para? Toliko ljudi bi usvojilo dete a ne moze

Mrkela

pre 7 godina

@Krkela: "Ni je to do arbotusa nego do vaseg americkog mozga....."

Ako vas zanima kako radi srpski mozak, savetujem da prošetate do bolnice u svom gradu gde se rade abortusi. Videćete dugačak red lepih devojčica od 16,17 godina koje čekaju sa suzama u očima. A šta muškarci misle o tome pročitajte u svakoj vesti koja se bavi ženama, komentari su tu poput "ala bi je razbio" "joj šta bi joj radio" i slično.

pio

pre 7 godina

tacno sam znala kakvi ce komentari biti... narocito od muskaraca.. to se od njih nekako i ocekuje, pogotovo u srbiji.. tako su odgojeni, praistorijski i dalje.. ali zene! sram da vas bude!! sram! vi jedine mozete da znate u kakvoj situaciji se zena ili devojka moze naci a opet osudjujete! ko ste bre vi da osudjujete neciji nacin zivota? jel se ovo mozda vama desilo pa znate kako je?! sram da vas bude!!

Cvexi

pre 7 godina

Obicno me nije briga sta drugi rade sa sobom I svojim zivotom, al kad vec izlazi u javnost sa svojim iskustvom prvo sto mi pada na pamet je da je ova zena klasican kasap, a razlozi zasto je to uradila i njena opravdanja me ne interesuju, rezultat jos jedno mrtvo dete, statistika. Takodje, pitanje abortusa nije religiozno vec moralno, tako da nisu svi protiv toga iz religioznih razloga. Meni se to ne gadi jer mi je neki pop rekao da je lose, vec mi se gadi jer sam jednom prilikom video kako to izgleda I samo cu ponoviti.. kasap.

Нина

pre 7 godina

иако је била млада јако се неодговорно понашала, дозволила два пута неком напаљенку да је оплоди, није абортус шала, то је шок за организам, жене памет у главу, мислите и на своје здравље а не само на тренутно задовољство

MARIJANA

pre 7 godina

Ana,zasto mene prozivas.Ja nisam imala nijedan abortus,zahvalna sam za to mojoj majci. Sta su drugi radili to ne znam. A nemoj molim te da me prozivas da sam licemer. Najvaznije je imati notmalnog roditelja,da na vreme objasni stvari svom detetu.

Surovi

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Diego, 1. jul 2016 15:16)

Zasto je bitno koliko je odnosa imala?
Mogla je da se .... 200 puta,a mogla je i 5 puta.Devojka sa 16 godina i nije bas najpametnije bice,a ako je u semi sa klipanom istih godina,to je recept za potencijalnu i skupu gresku.
Srecom,medicina je dovoljno napredovala da se takve greske lako resavaju .
Abortus nije i nikada nece biti zamena za kontracepciju,ali je resenje,kada sva ostala zakazu.Sve te budalastine kako ubijas dete,ljudski zivot,bozije stvorenje ,nerodjenog Isusa i svasta drugo sto kreteni lupetaju,jednostavno treba tako i tretirati.
Anortus je osnovno ljudsko pravo,jer nismo zivotinje vec ljudi,a kao takvi gresimo i te greske ispravljamo.
...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl?

Maja

pre 7 godina

Strasno je uci u kliniku Narodni front i videti sledeci prizor:na prvom spratu dnevne bolnice u toku dana obavi se prosecno po deset namernih prekida trudnoce dok samo jedan sprat nize,u prizemlju svaki dan ceka na desetine ocajnih parova na odeljenju lecenja od steriliteta.Ja sam konkretno izgubila bebu i isla na intervenciju sa zenama koje su lezerno ubijale svoje zive plodove u stomaku.Bila sam ogorcena.

Meister Jakob

pre 7 godina

Ja sam strašno protiv abortusa, ali ne zato jer sam katolik pa smatram da je to ubojstvo.
Postoji nekoliko jednostavnih načina da se spriječi trudnoća, e sad ako je bila tolika kokoš da zatrudni nek onda izvoli i roditi to dijete i neka ga da na usvajanja, ima jako puno parova koji ne mogu imati djecu.
Osim toga abortus nije bezopasan, kum mi je ginekolog pa to slučajno znam. Može doći do raznih zdravstvenih komplikacija pa čak i do neplodnosti tako da abortus nije ko da uzmeš Aspirin, to je dosta riskantan postupak.

phreak

pre 7 godina

Abortus nije i nikada nece biti zamena za kontracepciju,ali je resenje,kada sva ostala zakazu.Sve te budalastine kako ubijas dete,ljudski zivot,bozije stvorenje ,nerodjenog Isusa i svasta drugo sto kreteni lupetaju,jednostavno treba tako i tretirati.
Anortus je osnovno ljudsko pravo,jer nismo zivotinje vec ljudi,a kao takvi gresimo i te greske ispravljamo.
...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl?
(Surovi, 1. jul 2016 18:30)

Eh da je tvoja mama iskoristila svoje ljudsko pravo... prosečan IQ bi bio veći.

Ertz

pre 7 godina

Odakle bilo kome pravo da prekida tudji zivot? Znaci ti imas pravo na zivot, a neko drugi, koliko god bio mali, nema nikakvu sansu. Ne krivim one koji su to ucinili i gorko se kaju, ali oni koji takav stav podrzavaju su sebicni monstrumi i nisu mi bliski.

yr

pre 7 godina

Ni je to do arbotusa nego do vaseg americkog mozga..... (krkela, 1. jul 2016 10:58)

Isto je stanje u Srbiji. Nisam znao da Srpkinje imaju americki mozak.

Dzoni

pre 7 godina

Shvatam da moze da se desi, ali ne shvatam da se ne preduzimaju mere pre toga. Alo ljudi, ovo je 21. vek, kondomi, masti, ulja, spirale, tablete i jos milion stvari. Osim trudnoce sprecavaju se i bolesti. Ali ne, ne moze da ga izvadi na vreme...

mama nemoj

pre 7 godina

"Nije samo njeno dete i nema pravo da ga ubije jer je eto tako odlucila.
(@, 01. jul 2016 14:15)

SAMO njena odluka i ničija više.
(Nemanja)" @@@@@@@@@@@@...

Nemanja, kao sto nema pravo da ubije coveka ili malo dete, tako nema pravo ni da ubije jos uvek nerodjeno, samo zato sto je 'sama tako odlucila'..
Sa stanovista religije (a i medicine), to malo bice, relativno brzo nakon zaceca (ne secam se tacno koliko, da ne slazem sada nenamerno) vec ima dusu i koliko toliko razvijen nervni sistem (svesno je, oseca bol i dr.)... Samo zato sto je nije van majcine utrobe, NE ZNACI da nije zivo...

@

pre 7 godina

@Surovi
Sta cije je? Pa valjda ima i oca? I svejedno nije dete nicije vlasnistvo. Ne mozes da ga bacis kad pozelis.
Fetus jeste ziv i jeste dete, to odavno nije sporno. Zivo dete koje se razvija. Reci da nije je kao da kazes da beba nije covek nego samo ima mogucnost da to postane. Abortus NIJE osnovno zensko pravo niti je ikada bio. Koja god budala da se bori za to nece pobediti, a bore se one zene koje pravdaju tako svoj abortus i oni muskarci koji tako zele sebi da umire savest jer su neku zenu naterali i/ili podrzali da ubije njihovo dete. Ljudi grese,a za greske se mora preuzeti odgovornost.

@

pre 7 godina

@Surovi
Zasto onda smatras da osobi sa 16 godina koja nije bas najpametnije bice treba da bude dozvoljeno da odlucuje o zivotu bebe?
I to ubistvo je gore od onih u ratovima itd. jer tu majka dozvoljava ginekologi da bukvalno iskasapi njeno nerodjeno dete.
Pogledaj malo kako se vrsi abortus i kako to izgleda. Kasapljenje!

@

pre 7 godina

@pio
Zene znaju da se prave pametne i "jake" kad trebaju da se rade one stvari bez zastite a kad zatrudne onda se eto sete da su : jos dete, nemaju novac, ljutice se mama i tata, nije vreme, treba zavrsiti skolu, ne vole oca deteta, ne radja im se... itd. I nista od toga nije opravdanje za ubijanje sopstvenog deteta. Apsolutno nista! Bar ga daj na usvajanje i pusti ga da zivi, nije ono zasluzilo da bude ubijeno zbog tvoje nepormisljenosti.

Ja

pre 7 godina

Surovi,sta ti branis ovde sve vreme? Pravo balavih devojcica da stupaju u nepromisljene seksualne odnose,pa da novi zivot koji su zacele jednostavno tretiraju kao gresku koju ce ispraviti tako sto ce taj zivot ugasiti? Sta je,ako nije ubistvo? Poredis sa drugim ubistvima I pitas zasto je ovo gore,PA nije gore,ali nije ni nista bolje. U pravu si,nismo zivotinja nego ljudi, a ljudi su,pokazuje SE u milionskom primers,mnogo gori od bilo kakve zivotinje.

nisam ja, ja je

pre 7 godina

...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? (Surovi)

Jesi li ti normalan!? Prvo, vrlo dobro je poznato, a s danasnjom tehnologijom i ocigledno, da je dete, dan nakon izlaska, isto ono dete koje je bilo i pre izlaska. Ono se vec smeje, place, tuguje, raduje, igra, ima neka osecnanja... sam cin izlaska nista tu bitno ne menja - oznacice dan kada ce slaviti rodjendan i koji ce mu upisati u dokumente, jer, potreban je nekakav "dan X", ali, ono vec jeste i vec je bilo. Kad je postalo? (Pod pretpostavkom da nije bilo svesno bice jos od samog pocetka.) Mislim, svakako se razvijalo... ali, kako bi ti to odredio? Kako bi odredio taj trenutak - "do juce nije bilo svesno bice, a sad jeste"? Pa sve i kad bi odredio za jedno dete - a kako bi za drugo? Mislis da sva deca imaju isti program s istim satnicama? Zakon postavi granicu - (recimo) do -og dana dozvoljeno je ubijati nerodjenu decu, jer (utvrdio je Zakon), to jos nisu deca, nego samo beslovesne mase tkiva i organa, a tek 151-vog dana (dozvoljava Zakon), ta mesina moze dobiti Svest (zna Zakon sta je Svest). A sta ako je neko dete narocito napredno pa vec nakon 130 dana ima svest? Ne, ti si resio da to nije ubistvo, jer je tebi tako komotno. Da pustis na volju svojim prohtevima. I jer ti se moze. Veci si i jaci i zahtevas od Zakona da tebi, ili bar tvojoj partnerki, prepusti moc odlucivanja. Da vas ostavi na miru. (nastavak sledi)

nisam ja, ja je

pre 7 godina

...uostalom,cak i da je abortus ubistvo,a nije,zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? (Surovi, 1. jul 2016 18:30)

Jesi li ti normalan!? (nastavak) ... a posto ti nisi normalan (jer ja kazem da nisi) i posto meni (a siguran sam i mnogim drugim posetiocima ovog sajta) kidas zivce, povecavas kiselinu i generalno cinis da se lose osecamo dok citamo to sto si napisao (a i kad si vec tako surov), dakle, posto bi nama bilo komotno da te jednostavno eliminisemo (i posto mislmo da bi Svet tako bio lepsi)... ako bi neko od nas tebe ubio, zasto bi to bilo gore od svih onih ubistava u ratovima,u miru,u revolucijama i sl? Da, velike su sanse da ce nezeljeno dete biti nesrecno, imati losu sudbinu etc. etc. (nikad, ipak, ne bi rekao "unapred osudjeno" - uvek je moguce nekakvo cudo). A kakve sanse dajes deci rodjenoj u bedi, u favelama... vecini dece koja se radja u ovom Svetu? Ocekujem da skupis falangu (vas, svesnih i zabrinutih za deciju srecu), da se naoruzate, pa da zaredjate po mahalama... Samo bogata i sretna deca treba da zive! Avaj, i bogati placu.

mojan

pre 7 godina

Abortus je medicinska procedura koja nije bezazlena. Svakako ne treba da bude vid kontracepcije. Poštujem pravo žene da bira kad će zasnivati porodicu, ali neka koristi preporučene metode
kontracepcije. Em ne ugrožava svoje zdravlje, em ne ubija biće koje je tad itekako živo.

Icarus

pre 7 godina

"U to vreme nisam znala ni sama da se vratim kući". A da se seksaš i širis noge si znala? I to dva puta u jednoj godini... Bas si primer i tvoja reč i mišljenje bas imaju težinu koju treba neko da poštuje.
Da se razumemo, nisam protiv abortusa, ali ona na prvom mestu u tim godinama nije ni trebalo da ima odnose. Devojke i žene kasnije imaju pravo da odlučuju, ali bih ja ovakvu 15-16godisnjakinju odveo malo kod psihologa ili u socijalnu službu.

@

pre 7 godina

@Ana
Zena koje se javno hvali kako je ubila dvoje dece i kako joj nije zao i jeste nezdrava. Cerke koje abortiraju su same krive, nisu im krive ni majke ni ocevi. Danas je bar sve lako dostupno tako da nema te koja ne zna za zastitu, ali one su sve moderne i jake zene pa se trude da ispostuju svoju muskarcinu. Posle trce kod mame, nisu vise tako jake i samo zele da ubiju to neduzno dete.

@

pre 7 godina

@Mrkela
Kakve veze imaju komentari na zenskim vestima? Te devojcice sa suzama u ocima su same dosle da ubiju dete. Nije ih niko naterao niti bilo ko moze da ih natera. Same su krive.

Neno

pre 7 godina

Edukacija, ljudi, samo edukacija. Nema smisla kriviti decu, kako da znaju nesto o seksu, kad nikad s njima ne pricamo o tome-niti roditelji, niti profesori u skoli. Dodju do 16,17god, nagon je tu, a oni ne znaju prihvatljiv nacin da ga zadovolje. Ova zena sigurno nije odrastala u normalnoj sredini.

opasni presedan

pre 7 godina

Sve to kvare religijski fanatici koji zele nekome da nalazu sta da radi sa svojim telom. (drax, 1. jul 2016 11:28)


Je li moguce da ste toliko slepi? Ne radi on(a) to sa *svojim* telom!

Surovi

pre 7 godina

Ja sam strašno protiv abortusa, ali ne zato jer sam katolik pa smatram da je to ubojstvo.
Postoji nekoliko jednostavnih načina da se spriječi trudnoća, e sad ako je bila tolika kokoš da zatrudni nek onda izvoli i roditi to dijete i neka ga da na usvajanja, ima jako puno parova koji ne mogu imati djecu.
Osim toga abortus nije bezopasan, kum mi je ginekolog pa to slučajno znam. Može doći do raznih zdravstvenih komplikacija pa čak i do neplodnosti tako da abortus nije ko da uzmeš Aspirin, to je dosta riskantan postupak.
(Meister Jakob, 1. jul 2016 17:46)
Domovi su puni dece koje niko nece i nema ni najmanje potrebe radjati novu.Osim toga ,usvajanje je toliko komplikovana procedura,da mnogi koji zele da usvoje ne mogu zbog birokratije.
Nezeljeno dete je unapred osudjeno na tezak zivot.Budale misle da je to hriscanski,ali to je cist sebicluk.
Moja zena je imala abortus i ne vidim da se nijednog trenutka kaje zbog toga,posto je bila mlada i nije zelela dete sa covekom sa kojim je bila u vezi.Kada se udala za mene ,normalno je rodila dete,bez i najmanje komplikacije.
Abortus moze biti opasan,bas kao i sam porodjaj.Nije zamena za kontracepciju,ali moze da spasi zenu od unistavanja sopstvenog zivota ,samo zbog trenutka nepaznje ili lose odluke usled neiskustva.
Uostalom,niko nije protiv abortusa,kada se nadje u situaciji da napravi dete koje ne zeli sa osobom sa kojom to ne zeli,posto ljudi nemaju seks samo radi produzenja vrste!

religijski fanatik

pre 7 godina

Liberalni ce opravdavati ubistvo djeteta, dok ce se zgrazati na ubicu u okolini Zrenjanina. FUJ!

Ne bih nikad, makar ostao sam, zenio niti bio u vezi sa osobom koja je ucinila abortus

tusmotakokratko

pre 7 godina

svi kojima je najvažnije u životu uživanje i lična karijera, ipak osim pustog zadovoljstva i sreće zbog uspešnosti moraju da se suoče i sa tri izvesne stvari: starost, bolest i smrt. Koliko god da smo pametni, uspešni i bogati, ne možemo da izbegnemo ove tri stvari. Nema šanse da se nećemo zapitati o smislu svog života. Eto jedno kratko vreme smo upravljali i odlučivali o svemu, a sada dolaze tri stvari kojima nijedan čovek ne može pobeći. I???šta je svrha našeg postojanja ? Broj firmi, stanova, dolara,partnera...to je želela priroda od nas? Kažu, ne religiozni ljudi, ne popovi, već najveći umovi sveta.. dve stvari čovek može da uradi u životu pre smrti. Prva -da prenese DNK, i Druga -da prenese informaciju. Prva nije slučajno prva, jer ako se vrsta ne produži neće imati ko da primi drugu. Druga je užasno važna jer prenošenje znanja osposobljava našu vrstu, da ako bude imala sreće da ne izumre ranije, da prenese život u mlađi deo svemira, jer i naš sunčev sistem i galaksija imaju svoj životni vek.Tako braćo i sestre, blago onome ko ispuni oba zadatka.

@

pre 7 godina

@pio
Znala si jer i sama znas sta je istina! U kakvoj se to situaciji moze naci zena? Ne filozofiraj i ne igraj na kartu "samo zene znaju"!

Surovi

pre 7 godina

Fetus jeste ziv i jeste dete, to odavno nije sporno. Zivo dete koje se razvija. Reci da nije je kao da kazes da beba nije covek nego samo ima mogucnost da to postane. Abortus NIJE osnovno zensko pravo niti je ikada bio. Koja god budala da se bori za to nece pobediti, a bore se one zene koje pravdaju tako svoj abortus i oni muskarci koji tako zele sebi da umire savest jer su neku zenu naterali i/ili podrzali da ubije njihovo dete. Ljudi grese,a za greske se mora preuzeti odgovornost.
(@, 2. jul 2016 04:58)
Koliko sam srecan sto zivim u zemlji u kojoj zena ima PRAVO da izvrsi abortus i ne zavisi od kretena koji bi to da zabrane!
Posto primecujem da je vecina komentara retardirana,moram da im pojasnim sledece:
1.Abortus nije ubistvo
2.nije zamena za kontracepciju
3.jeste opasan
4.resava velike probleme
5.niko nikoga ne prisiljava na abortus,sto znaci da je dobrovoljan
6.Kome ne smeta da rodi dete iz kres seme,to je ok
7.kome smeta,odlicno je da postoji sredstvo da se to resi i ne upropasti zivot

Abortus jeste osnovno zensko pravo i nas zakon ga tako prepoznaje.To sto neko ima drugacija ubedjenja,potpuno je njegov problem,ali NEMA pravo da trazi zabranu!

mudrac

pre 7 godina

(Maja, 2. jul 2016 15:26)

Te sto s muzevima u prizemlju cekaju na red za vantelesnu su iste one koje su pre 10-20 godina bile redovni pacijenti na prvom spratu ...

Ja

pre 7 godina

Surovi verovatno nasrce na decu i pravi im decu, pa se bori da njegove "greske" resavaju ginekolozi, kasapeci te mlade devojke i te embrione.

Smaranje

pre 7 godina

Nisam vernik neki posebni,ali smatram da pravo na abortus daje ženi pravo da se igra Boga. Prvo,seks nije u biološkom smislu stvar zabave,nego opstanka vrste. Drugo, zadovoljstvo koje pri činu nastaje ima biološki smisao jer bez osećaja zadovoljstva ne bi uopšte bilo razmnožavanja ,ne među judima nego među sisarima uopšte. Treće, po ovom pravu znači da sledeće generacije treba da budu zahvalne na tome što su se ukopile u životne planove majki. Ja iskreno smatram da je to bezobrazluk i moć koju niko ne zaslužuje,da je nevino biće( ok ono nema još sve razvijeno da bi imalo svest,ali ima 100 procentni potencijal) osuđeno na smrt samo zato što je bespomoćno,slabo i nezaštićeno i zato što njegova majka smatra da bi "njena žrtva " bila neplanirana,prerana i prevelika. Smatram da ja abortus krajnji čin sebičnosti. žene pričaju-"mučilo bi se jer nema sredstava"-patetika. Ako već o tome tako misliš onda ne spavaj sa svakim ne napijaj se kao stoka,i razmišljaj o tome da si pripadnica vrste svesnih ljudi-a ne naknadno svesnih ljudi! U drugom sličaju prihvati da je tovja uloga u ljudskom društvu i izvor tvojih beneficija u ondosu na muškarce, rađanje i potencijalno rađanje, kao i da ima žena koje bi rodile vrlo rado ali nisu u mogućnosti!

Smaranje

pre 7 godina

Surovi, jedino ko je ovde toliko površan a priča o ovome si ti. Ja pričam o seksualnom razvoju maloletnica,ova žena je abortirala kao maloletna 2 puta! Pošto nemaš pojma o materiji, može ti se oprostiti neznanje,ali je veoma opasno da se tvoja ignorantna indoktrinacija širi. Jer,po tebi je abortus glavno rešenje problema ma koliko mali bio,a za ljude kao ti ne bih želeo da se ne rode zbog znanja ili neznanja majki o kontracepciji, nego da vas neko edukuje jer pored eventualno nekih zvanja i znanja jedino učite propagandu,a neamte osnovno znanje o medicini,i biologiji. Dete osmi razred u svojoj knjizi dobije više informacija o začeću i abortusu nego ti ,kome je žena prodala priču i koji si imao sreće da budeš "počasni izbor" razmažene žene. Meni jej jasnpo da ti ovde svim silama pokupavaš da odbraniš svoj stav da bi dokazao sebi,a ne drugima da si u pravu. Jer ,koliko vidim tebe to toliko opterećuje. Mene opterećuje to što znam devojke koje su abortirale legalno,nemaju decu jer su bile "informisane kao ti", što su bile raazmažene i što se ne udaju ni sa 40 godina jer su napravile nmiz odluka u kojima ne mogu da žive sa sobom,a ponašaju se ovakop kako se ti ponašaš- svađa radi ubeđivanja sebe sa svima. Opterećuje me što je od pametnih i perspektivnih svojevremeno devojčica,nastale teške i površne osobe ,koje kao i ti se zalažu za SEBIČNOST i destruktivnost radi hira.

Magla, magla svuda oko nas!

pre 7 godina

U Srbiji je situacija jos mnogo gora pa izvrsimo godisnje neverovatnih 330 000 abortusa.
(Dan, 1. jul 2016 11:28)

Ako vas zanima kako radi srpski mozak, savetujem da prošetate do bolnice u svom gradu gde se rade abortusi. Videcete dugacak red lepih devojcica od 16,17 godina koje cekaju sa suzama u ocima.
(Mrkela, 1. jul 2016 12:50)

"Dr Ristic napominje da je predrasuda da uglavnom mlade devojke namerno prekidaju trudnocu.Praksa pokazuje da je više žena koje su vec radale i koje zato ne žele više dece."

Ovo je bilo pre tri godine... Ti meni kazes da ja treba da verujem vise tebi, vama nego nekom lekaru...Prodaj ti maglu nekom drugom...Posto se ovo zna, odredjeno osobe prodaju novu maglu- da se sve promenilo u poslednje tri godine i da ima , tamo nekog da radi, uvek neko drugi, neka veza, da se sada to povecalo samo klinke od 20 i mladje. Jer one sada imaju blizu 30-te, i toliko su ocajne jer seksa nema pa nema!

Verujem ovom tekstu i iskreno ne znam da li se nesto promenilo u poslednje tri godine, Mi nemao institucije, ali svako zna... Ali koliko ja vidim nova magla za prodaju!

Teskt
http://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:428847-Beograd-Jedan-abortus-na-tri-bebe

Nekad ne uspem da postavim tekst, samo napisite "Novosti jedan abortus na tri bebe!

I za kraj od 6.000 evidentiranih do 330.000 ha ha, ha, sve u svemu koliko ja znam ovde se svi jebu, a u stvari se niko ne jebe! Ok, povlacim se ribe da!

Aussie

pre 7 godina

Ако је двапут абортирала, колико ја онда односа имала пре 16? Имам женско дете и не могу то ни да замислим...
(Diego, 01. jul 2016 15:16)

E moj Diego, u ovom trenutku tvoj odlican komentar ima 8 pluseva i 7 minusa. Stvarno smo dotakli dno.

Mama

pre 7 godina

U Americi je ogroman broj tinejzerskih trudnoca. Narocito kod katolika gde je kontracepcija zabranjena i na to se gleda kao na greh. Posledica je veliki broj majki timejdzerki koje u ranim 20tim imaju po dvoje- troje dece, neobrazovane, koje rade slabo placene poslove. Kada sam ostala neplanirano trudna, dobra prijateljica mog decka mi je savetovala da abortiram, a kada sam rekla da mi ne pada napamet, sva uvredjena mi je rekla da cu upropastiti zivot i sebi i mom decku. Navodno nije vreme, a mi u 30im.Pritom je to zena koja i sam ima tri cerke i veliki broj abortusa (kontraceptivni sredstvo). Pritom su Srbi i vaze za tradicionalisti. Ne osudjujte Amere, jer ni mi bas nismo cvece sto se mnogih stvari tice.

Ana

pre 7 godina

Ana,zasto mene prozivas.Ja nisam imala nijedan abortus,zahvalna sam za to mojoj majci. Sta su drugi radili to ne znam. A nemoj molim te da me prozivas da sam licemer. Najvaznije je imati notmalnog roditelja,da na vreme objasni stvari svom detetu.
(MARIJANA, 1. jul 2016 14:33)

Prozivam te jer si sebi uzela za pravo da zenu nazoves nezdravom i dozvolila sebi da kazes da je bolje sto nema decu. Pa posle ti krivo kad neko to uradi tebi - zapravo i manje od toga.
Licemerje, kazem ja.

A ti mi sa svojim "zdravim" stavom bas licis na majku koje poslednje saznaju da im je cerka trudna, i od koje cerke idu krisom na abortus. Eno puna Srbija bolnica cerki od zdravih majki, koje nemaju pojma o tome.

nisam ja, ja je

pre 7 godina

I uporno kazete dete, a mislite na fetus. Fetus nije dete, fetus je fetus. Ziv je, ali nije zivo bice, ziv je koliko i sperma ili jajna celija; a znate sta je jos zivo: kvasac i budj npr. Oni cak jesu ziva bica. (Neno, 2. jul 2016 00:15)

Kako bilo sta moze biti zivo, a ne biti zivo bice? Ti si hteo reci "svesno bice"!? E, sad... ako je tebi kvasac "zivo bice", a sperma nije... onda ja samo mogu reci kako je tragicno da neko s tvojim nivoom poznavanja biologije dopusta sebi da raspravlja o abortusu (i sto je jos gore, prema postojecim drustvenim uredjenjima moze imati i neke mogucnosti da odlucuje o tome). Hint: smena generacija. Ali, mi ovde i ne govorimo o gametima (to cemo kad bude bilo reci o kontracepciji), mi u svakom slucaju govorimo o diploidnom organizmu. Koji vi uporno zovete "fetus", a mislite na dete. Koje samo sto nije izaslo, ali je isto ono dete, svesno bice, koje ce biti i nakon izlaska. Kad postaje svesno? A kako bi ti to utvrdio, kako bi napisao taj paragraf zakona?

ruarse2803@ gmail. com

pre 7 godina

Лепа жена али не признајем никог коме се дешавају непланиране трудноће. И које и 41г се грозе деце!Грозота од таквих!

Surovi

pre 7 godina

Surovi,ti nemaš pojma ko bi se otarasio deteta i ko je hipokrit,jer si ti ovde najveći hipokrit.Jasno je da imaš lične interese iz primera koje si naveo. Normalan čovek se ne bi oženio ženom koja je počinila abortus, posebno u maloletnom dobu-jer je to onesposobljava za rađanje!
(Smaranje, 3. jul 2016 13:53)
Jesi li to procitao u Kuriru?
Sumnjam,posto ni oni nisu u stanju da izjave bas toliku glupost!

Tacno je,zena moze ostati u nemogucnosti da rodi,ako dodje do komplikacija usred abortusa,sto se uglavnom desava kada se rade ilegalno.
Ilegalni abortusi se rade onda kada legalni nisu dozvoljeni,cime se direktno ugrozavaju zivoti zena.
Uopste nije bitan razlog zasto zena cini abortus,vec samo to da to moze legalno i bezbedno da ucini.
Sudeci po komentarima muskaraca koje ovede citam,neoprostivo je sto njihove majke nisu bile dovoljno obavestene o kontracepciji i abortusu,posto bi nase drustvo bilo bolje bez njih.

Sto se tice licemerja,ja to nisam.Ja jasno kazem sta mislim i za sta se zalazem ,sa sve cinjenicama.Moja zena je imala abortus pre mene,u nekoj 25 godini,jer nije zelela dete sa osobom sa kojom je tada bila.
Smatram da je to bolje nego da je radjala kao u srednjem veku i sebi upropastila zivot.Sto se dece tice,ni najmanji problem tu nismo imali,a porodjaj i trudnocu je iznela bez najmanjeg problema.

Jos ce nego da proglasi i da je masturbacija genocid nad zivim spermatozoidima!

Mladost

pre 7 godina

@Mrkela
Pitanje je i zašto devojčice od 16, 17 god. imaju nezaštićene odnose?
Na stranu što mislim da je rano za devojčice da stupe u seksualne odnose u tim godinama, ali ajde, i naše bake su rađale i udavale se sa 15, mada se tada uglavnom završavala samo osnovna škola.
To su prilično nezreli devojčurci. Verovatno se zaljube i misle da će izgubiti tog dečka ako odbiju da budu intimne.

Ne sećam se da je mama ikada razgovarala o tome sa mnom , ali opet sam imala neku svest o tome i mislila glavom. Imala sam priliku sa 15, 17... ali osim poljubaca i dodira, maženja, nismo otišli dalje.

Neno

pre 7 godina

Neko sa nikom @
"Abortus treba dozvoliti kada su u pitanju silovanja, ili kada je zdravlje majke ugrozeno, ali ne treba dozvoliti napaljenim klinkama i klincima kojima je muka da stave obican kondom ili koriste pilule, da za svoju glupost oni prodju nekaznjeno, dok njihovo dete biva kaznjeno tako sto mu se uskracuje prilika da zivi. "
Licemerje godine stvarno. Po kojoj logici ti je onda ok da se detetu nastalom iz silovanja uskrati pravo na zivot? Zato sto njigova majka nije uzivala u seksu? To je manje ubistvo onda, ili je dete manje dete, ne razumem?
Druga stvar mi je ovo o kaznama, da li smatrate da majcinstvo jeste ili treba da bude neka "kazna" za nekog? Kako bi to dete odrastalo u takvoj sredini? I uporno kazete dete, a mislite na fetus. Fetus nije dete, fetus je fetus. Ziv je, ali nije zivo bice, ziv je koliko i sperma ili jajna celija; a znate sta je jos zivo: kvasac i budj npr. Oni cak jesu ziva bica.

Surovi

pre 7 godina

(nisam ja, ja je, 2. jul 2016 17:16)
Cinjenica je da si pokusao da branis jedno stanoviste,koje je samo po sebi besmisleno!
Abortusi su se oduvek izvodili i uvek ce se izvoditi,ma koliko da se nekome ne dopada.Ono sto je opasno ,jeste to da se izvode u supama i drugim ilegalnim mestima,jer tada zene umiru.
Ljudi nisu zivotinje i zato je zelja za ostavljanjem potomstva cisto dobrovoljna.Mladi ljudi cine greske ,a sam cin abortusa je manje zlo od nezeljenog deteta,kako za majku,tako i za dete.

Ono sto prezirem jeste licemerje.Naime,nisam primetio ni da verski fanatici,niti veliki protivnici abortusa,koji su mahom muskarci,da usvajaju nezeljenu decu iz domova.Istina,dok su bebe ,uglavnom imaju poneku sansu da ih usvoje,ali kad vec odrastu,ne postoji sansa da ih neko usvoji.
Nijedan od mojih prijatelja iz doma do moje kuce,koji su odrasli ljudi,ne vidi bas nista lose u abortusu,koji je bolji od zivota kojim su oni ziveli.

To sto neko ne moze da ima decu,mozda i ne treba da ih ima,ali to nije razlog da bi neko u to ime po svaku cenu morao da rodi dete koje ne zeli i nece.
Kao sto sam napomenuo,kome abortus smeta,neka ga ne cini,ali NEMA pravo da ga drugome zabranjuje,pogotovo ako ne zeli da preuzme obaveze oko toga,posto je to licemerno i po sistemu "pogresio si,ispastaj zbog toga,a resenje ti necu dozvoliti"!

Surovi

pre 7 godina

Ne bih nikad, makar ostao sam, zenio niti bio u vezi sa osobom koja je ucinila abortus
(religijski fanatik, 2. jul 2016 22:10)
Pa ti nemoj!
Nemoj ni kontracepciju da koristis,posto je i to zlo.Svaki put kada legnes sa zenom ,ti napravi dete,a po mojoj proceni to ces uciniti jednom ili maksimalno dva puta,pa ce ta zena da vidi koliki si idiot i da te ostavi!

Niko nema pravo da mojoj zeni,sestrama ili kcerci da odredjuje da li ce da radjaju ili ne.To je njihova odluka i samo njihova.
Ja bih ih prvi podrzao,ako bi se odlucile na prekid trudnoce!

Ono sto je posebno licemerno,jeste to sto vecina religijskih fanatika ili kretena,vrlo rado bi pristupila ovom cinu u slucaju da naprave dete svalerki,a pojedinci bi isli toliko daleko da bi se posluzili svakim sredstvom samo da se otarase nezeljenog deteta.

U Srbiji je dozvoljen abortus do tacno odredjenog vremenskog roka.Nijedna zena nije obavezna da ga cini,ali ni da joj bude uskracen.To se zove sekularna drzava i to je njeno pravo,ma koliko god se nekome to ne dopada.

Vi ,sto ne bi ste mogli da zivite sa zenom koja je pocinila abortus,to jee opet samo vas problem i nemate bas nikakvo pravo da zbog toga,nekome ogranicite resenje koje mu moze uticati na ceo zivot.
Nisu sve zene spremne da budu majke,niti sve zele da budu majke,sto je opet njihov izbor i pravo,ali to ne znaci da bi zbog toga trebale da se odreknu seksa i zadovoljstva.Nema ni razloga,jer ako se desi nezeljena trudnoca,ona se moze prekinuti!

Ja

pre 7 godina

m

Pa i to je vestacki nametnuto, da biste mogli da perete sopstvenu prljavu savest. Zna se da ce i taj zigot da se razvije u bebu, nece se sigurno razviti u tastaturu za lupanje glupih komentara.

Smaranje

pre 7 godina

Surovi,ti nemaš pojma ko bi se otarasio deteta i ko je hipokrit,jer si ti ovde najveći hipokrit.Jasno je da imaš lične interese iz primera koje si naveo. Normalan čovek se ne bi oženio ženom koja je počinila abortus, posebno u maloletnom dobu-jer je to onesposobljava za rađanje! Jer to pokazuje da je proračunata da ne preza ni od čega da zadovolji svoje ciljeve makoliko patetični bili! Muškaraca koji traže abortus se još više gadim! Ti se ovde zalažeš za manipulativna sredstva, za "slobodu" sebičnosti i demonstraciju moći nad nedužnim bićem, i sve to pod osnovom "bilo je oduvek". Da,oduvek je bilo primitivnih porodica čije ćerke su se zaljubljivale a oni hteli abortus da se ne bi kvarilo porodično ime,ili kao u tvoj eventualnmom slučaju,gde bi zasštitio sebe i porodicu od troškova i daljih obaveza zbog neodgovornosti člana porodice-radi zadovoljstva. Oprosti kralju(ironija) ,ali odrasla osoba nije odrasla samo zbog seksualnih odnosa nego i zbog toga što treba da se suočava sa posledicama. Kao što sam rekao-pravo na abortus je beneficija nezrelih ljudi, za svoje greške, obračun sa nesrećnom ljubavnom prošlošću i drugim patetičnim izborima i izgovorima. Oružje koje kod nestabilnih osoba stvaraju osećaj "kontrole" nad svojim odlukama i "snagu". toliko abortusa ima u ovoj zemlji da je to bolest, skoro svaka "dobra srednjoškolska riba" je abortirala 4 puta najmanje do 20 e godine-pa kad se neko zezne da to ženi bude pitanje-pa otkuda nema dece? Uključi mozak kralju

nisam ja, ja je

pre 7 godina

Cinjenica je da si pokusao da branis jedno stanoviste,koje je samo po sebi besmisleno!
Abortusi su se oduvek izvodili i uvek ce se izvoditi,ma koliko da se nekome ne dopada.
(Surovi, 2. jul 2016 20:20)

Tacno. Ubistva su se uvek "izvodila" i bojim se da ce se uvek "izvoditi", ma koliko da se nekom ne dopada.

Neshvatljivo

pre 7 godina

Ne ume da se vrati kući po mraku, ali sve osim toga i reči kontracepcija je čula i zna(po mraku)... Problem je što dotična osoba grešku vidi samo u ,,lošoj vezi". Nemojmo mešati pravo na abortus i pravo na idiotizam jer to definitivno nije isto!
,,Hoće centrala da pogreši jednom al' ne 100 puta".

M

pre 7 godina

@mama nemoj,
Tačno medicina zna kada u toku razvoja fetus ima određene karakteristike živog bića, tj. kada se u dobroj meri razvije nervni sistem, zbog toga i medicina i zakon prepoznaju organičenje do kojeg trenutka u razvoju trudnoće je abortus dozvoljen. Dakle razvoj zigota i fetusa se apsolutno uzimaju u obzir pri ograničenjima abortusa koja već postoje, kako ne biste ''ubili živo biće sa razvijenim nervnim sistemom''.

Neko je pomenuo kako je abortus užasna procedura. U Srbiji jeste. U razvijenim zemljama nije. Do određenog termina se abortus obavlja bukvalno uzimanjem tableta koje će izbaciti jajnu ćeliju naknadno.
Puna procedura abortusa se zapravo koristi i za zamenu spirale koja je priznato kontraceptivno sredstvo i niko nema problem sa ovim redovnim ''opasnim'' zahvatom.

P.S. I ne, nikad nisam imala abortus, niti planiram. PRAVO žene na abortus je bazično i ne sme se dovoditi u pitanje.

M

pre 7 godina

@ja
Nema šta da bude veštački nametnuto, to su osnovne stvari razvoja, koje se jasno vide. Moja savest je savršeno čista, vaša ideja da ste bolji od mene jer ne želim da kontrolišem telo i život osobe je ipak vaš problem.
Da li će se zigot razviti u bebu zavisi od mnogih prirodnih faktora. Prvo oko 30% oplođenih jajnih ćelija se izbaci pre nego što ženi uopšte padne na pamet da je trudna, pobačaji kao i smrt zigota ili fetusa, nikad nije bila retka pojava. Zli ljudi ubice potencijalnih beba. Pri tom svaka jajna ćelija i svaki spermatozoid može da se razvije u bebu, svaki čovek ispada masovni ubica. Ubistvo iz nehata je i dalje ubistvo.
Ali ne, hajde da teramo žene da rađaju decu svojih silovatelja, da nose trudnoću za koju je lekarima jasno da mogu ubiti majku (zbog zdravstvenih problema), jer to je moralno uzvisenije a one su ionako bezvredne kad im je abortus pao na pamet uopšte.

CATAPA

pre 7 godina

Meni je neuporedivo frapantnije zašto je njeno iskustvo ikome bitno osim njoj? Da li ikakav sud o abortusu ima teže značenje zato što je to iskustvo imala "poznata voditeljka", kako i kojim mehanizmom je institucija "poznate voditeljke" postala autoritet, a čak i da se ne bavim trivijom da li je njeno navodno iskustvo uopšte istinito.

hm

pre 7 godina

(Maja, 2. jul 2016 15:26)
Razumem te ali nisu ti one bile krive.
A muskarce molim da ne drve kad treba kondom da stave kukaju i zapomazu

pametnjakovici

pre 7 godina

(nemo, 1. jul 2016 17:10)
Imala je supruga tvoju podrsku da rodi cetvrto dete... mani to nego da li je imala tvoju podrsku u odgajanju te dece, kupanju, hranjenju, setanju, igranju, nabavci, kucnih poslovima ili ih je teglila sama kao u vecini nasih porodica pa cetvrto nije dolazilo u obzir.

Surovi

pre 7 godina

Surovi, jedino ko je ovde toliko površan a priča o ovome si ti. Ja pričam o seksualnom razvoju maloletnica,ova žena je abortirala kao maloletna 2 puta!
(Smaranje, 3. jul 2016 15:53)
Ok,recimo da si u pravu.Sta bi se desilo da je kojim slucajem rodila?
Zivot bi joj bio upropasten i nikada ne bi bila nesto vise od domacice u nekom trailer parku,eventualno bi radila kao konobarica ili nesto slicno.

To sto neka zena ne zeli decu,sasvim je ok.To sto neki kreteni zele zenu da predstave kao inkubator i time je vrate na polozaj iz 14. veka,ja ne odobravam!
Muskarci nemaju pravo da osudjuju zenu zbog abortusa,niti imaju pojma sta znaci trudnoca,pogotovo sto mnogi ne zele da prihvate odgovornost za eventualno dete koje su napravili.....Ali zena mora da rodi po svaku cenu!
Zasto?

M

pre 7 godina

@Smaranje
Pošto si obavešten i edukovan, na koji način rođenje dete od strane maloletnice (ispod 16) utiče na njen fizički, psihički i seksualni razvoj? Ili možda kako na razvoj bebe utiče da ga nosi i rodi majka koja ga nije želela i koja je još uvek u fazi razvoja? Ili možda kako utiče i na dete i na maloletnu majku u razvoju da budu proizvod silovanja? Ili šta ako lekari odluče da bi trudnoća i porođaj najverovatnije imale smrtan ishod po maloletnu majku u razvoju?

Buba

pre 7 godina

Izuzetno mi je antipaticna ova zena, da ne bude da je branim, ali nije mi jasno gde ste procitali da se ona hvali? Ovo je ispricano da neka klinka ne bi zavrsila kao ona, da razmislja i pazi se, da ne bude glupa kao ona i dozvoli sebi to; nije ispricano da se pohvali i kaze kako tako treba.