Volite loše momke? Evo kako da se rešite te navike

Nedelja, 25.01.2015.

15:11

Izvor: Index

Volite loše momke? Evo kako da se rešite te navike IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

107 Komentari

Sortiraj po:

sara

pre 9 godina

Ништа се ти не брини Dottић, имаш моје разумевање.. Хвала ти на поклону, драг ми јесте, али без обзира на то, песма долази са твојим „именом“ на себи.

Dott

pre 9 godina

Nije bas za par minuta, ali pola sata mi je trebalo, da se ukomponuje treba jos rada na njoj, eventualno neku rec izbaciti, ubaciti ili zameniti kao i veznik i prilagoditi za komponovanje. Vec vidim verovatno bi ono na kraju trebalo istumbati "u tebi uzivam" okrenuti "uzivam u tebi", jer bolje je kad je na kraju samoglasnik zbog ispevavanja, ali onako kako sam ja napisao je poeticnije.
Ali dobro da te ne zamaram time, dao sam ti je i to je to, ne uzimas je ti vec je to poklon. Sto se tice upoznavanja, nisam ovde sa tom idejom, samo mnogo sedim za kompjuterom, pisem, komponujem, pa tako svratim i ovde u potrazi za inspiracijom Komentarisem svasta jer ne mozes pisati na silu, bas kad hoces da pises ne ide. Desi se i po mesec dva da ne napisem nista, a onda za dan 2-3 pesme i onda ljudi kazu "napisao je za 5 minuta i uzeo moju platu ili ko zna koliko. Nije tako, daleko je od toga, veoma je tezak posao i da bi ga neko radio treba stvarno da ga voli i trosi mnogo energije i vremena.
100% sam sluhista, sviram sve moguce i nemoguce instrumente ako ces verovati, a to da li sam poznat, pa nek ostane mala tajna, ne zameri, pokusaj da me razumes.
Ljubi te tvoj Dott!

sara

pre 9 godina

Драги мој Dott, никада али никада не бих могла потписати нечије стихове као своје. Нунка! Највише што себи допустим је да преузмем уметникову специфичну реч или синтагму, и то тек кад је толико „искотрљам“ по својим мислима и "натопим" соковима своје душе и нарочите примене, да кад је изговорим та реч практично постаје "моја".. речи нису заштићене атурским правима,, а углавном их чујемо од неког Другог.. нико их није измислио, а опет су ту.. Oва песма је твоја, инспирисана једном Саром.. Зашто им је ти не би послао и насловио мождаа.. Сара ? :-) Хм.. ? Замисли да заживи .. Вау.. а написана је ако се не варам у даху, за пар минута можда.. Песма ми је из неког непознатог разлога сад још и дража.. Ако сам те добро схватила ти би волео да ме боље упознаш ?

ПС е сад си постигао да ме копка које су песме твоје, а да их ја знам и да ли свираш неки инструмент ? Јеси ли ти мејби јавна личност ?

Dott

pre 9 godina

Drago mi je ako ti se pesmica dopada, meni je jako lepa i da naravno u prvom licu jednine. Meni je to izazov i zadovoljstvo na takav nacin da pisem, na kraju to i jeste zadatak jednog tekstopisca. Naravno nisam ni oceivao da mogu potpuno pogoditi tvoj senzibilitet i emociju, za to bi ipak morao da te poznajem, da provedem malo vremena u tvom drustvu i proniknem u neke stvari koje se tesko mogu reci pa i opisati.
Nisam mogao da osetim to da li vam je buducnost zajednicka, to da li vas vidim zajedno u buducnosti, to bih pre opisao ne kao moju zelju vec kao ideja s pesmom u vezi, naravno nisam baba Vanga da bih to mogao.
Pesma ima dosta momentuma, zato nije dosadna za citanje i mnogo puta, razvija mastu i tera te da udjes u taj neki senzibilitet koji ima, evo ti jedan predlog:
Ovakvo stivo moze otpevati samo grupa Neverne bebe, oni bas sad rade na pripremi novog albuma i trebaju im tekstovi, pokloni im ovu pesmu i naravno reci da je tvoja. Ukoliko im se dopadne i snimice je a onda ce te i castiti. Kontaktiraj ih na njihovom veb sajtu i youtube kanalu i trazi im meil da im posaljes pesmu, naravno ako hoces.
Pozdrav tebi Sara!

sara

pre 9 godina

Занимљива су ти размишљања Dottић, хвала ти на посвећеном времену, била ми је веома интересантна и драга ова преписка :-) Свиђа ми се песма, али нећу ти открити омиљену деоницу. Њега ниси видео у ком тачно смислу ? .. и заправо нешто друго сам те била хтела питати, мада на неки начин си ме и предухитрио јер си написао нешто блиско томе (ово како њега не видиш у тој љубави и жељи) пре него што си стигао и да видиш шта ме је то додатно заинтересовало.. а то је следеће: ако се не варам, све мисли које су искзане у првом лицу једнине, све су без изузетка у женском роду ? Је ли тако.. Иначе није груба особа карактерном смислу, чак ни помало.. не би се могло говорити о деструкцији када је овај по среди; и некако није бес тај који се настанио у мени.. Љубим те пуно Dottић!

Dott

pre 9 godina

"U ruci mi kamen, i gde god ga bacila tebe bih pogodila"

Po tvom opisu njega sam doziveo kao pomalo grubu osobu koja ne pokazuje cesto emocije, aktivan, dominantan, ali opet nekako drag. Zato je tu kamen koji ima poneku njegovu karakteristiku. Samim tim sto je ziv, ativan, krece se, znaci ima ga svuda, svuda je i ostvljao neki trag. Taj kamen bi to obrisao, to ipak ne zelis. Volis ga drag ti je, ali nemas ga kako bi zelela potpuno. Tvoje drzanje kamena simbolizuje tvoj neki bes zbog toga, nezadovoljstvo, trenutke destrukcije sa njim, zbog njegovih karakternih crta, za koje na kraju i nisi sigurna koliko ti smetaju a koliko te privlace. Zato bi bacila taj kamen i ne bi, na jedan nacin da to uradis osecala bi se dobro, a na drugi opet i ne, jer se plasis da bi mozda izbrisala nesto sto ne zelis. Pored svega on je culan i tvoj cin/postupak bi mu naneo bol.
Eto toliko, ostalo, dozivi sama na nacin koji zelis, na kraju i ovu prvu misao ne moras prihvatiti ovako, to je samo moj dozivljaj.

Dott

pre 9 godina

To je izaslo iz mene, tu je sve sazeto tvojom pricom i mojom spoznajom tebe. Nikako nisam mogao sastaviti klasicnu ljubavnu pesmu, ili mogao sam i mozda bi ti se i dopala, ali ne bi te se doticala. Ljubavna pesma mozda bi te dirnula u srce, dusu, jer u tebi ima ljubavi i zelje, ali tu nekako nisam video njega. Kada sam ubacio njega izaslo je to sto je izaslo i svaka recenica je smislena, o svakoj mogao bih ti pricati i na kraju od te jedne pesme mogla bi se napisati gotovo knjiga. Zato su reci malo nekako komfuzne, ali samo naizgled, kad se uneses i pokusas naci poruku, onda vidis da su prave. Ne znam koliko je uopste lepa i da li je pesma lepa, moze li se u njoj naci vise devojaka/zena, ali znam da bi bila jako dobra ukoliko bi se ukomponovala, bila bi prava umetnost otpevati je, jer bi imala mnogo fraza i raspona.

sara

pre 9 godina

.. ево читам је по неколико пута,, мало ми је и некако тужна :"(
А нисам сигурна да ли сам најтачније "осетла" метафоре.. ја бих те нешто питала, може ли ? иако уметник никада не разјашњава своје симболе,, осим ако није Голубовић Кристијан ;-)

Dott / sara

pre 9 godina

U ruci mi kamen,
i gde god ga bacila,
tebe bih pogodila,
ne mogu da biram,
slaba sam hocu da te diram,
ali, suvise si blizu.
Nism te zabranila nema krivca,
samo jedan pravac,
otrze me povremeno.
Ne mogu ja da odem,
ti si tu,
na stolici,
u fotelji,
u vazi "praznoj",
u nju ne stavljam cvece.
Sve bih ti rekla,
nas ipak nesto cuva,
nesto brani,
znam secacu se,
da su ovo bili lepi dani,
ali hocu sad i onda,
u tebi da uzivam.

sara

pre 9 godina

.. драги мој Dott, схватам, само мислим да ти већ знаш, мислим да сам ти натукнула.. Имамо овако:

Он - мачорчина старог кова, пргав, „нечитљив“ и бесконачно симпатичан и драг, општи с „боговима“
Она – млађа, гаји извесне бесмртне симпатије, и на земљи се једва сналази, не зна шта је он тачно хтео/не хтео од ње, а овај има „језичину“- не уме да „паркира“

И тако га она чека га да јој он недвосмислено каже, а њега нема па нема .. Кад пукне, куд год да пукне (ако пукне?!), он ће за њу бити и остати заувек (довољно дуго) бесмртан. Бесконачно симпатичан и драг. Најслађи мушкарац којег је икада у свом животу видела.. ма једва чека да га једног дана пољуби! За оно даље можеш само да претпоставиш колико !!!

ПС ах да, има ту још нешто што није безначајно, она је због нечега (мало се преиспољио у ароганцији своје очигледне надмоћи једном приликом према њојзи) била и веома љута на њега. Али није то сад поента, како год да га окренеш. Није да није била тужна. За њега немамо представу, драги Dott.

Ова песма личи на њега: https://www.youtube.com/watch?v=jhdFe3evXpk

Ова на њу: https://www.youtube.com/watch?v=qzkp6dz85vE

Dott

pre 9 godina

Ok, razumeo, medjutim hteo sam i da mi das samu fabulu pesme. On ostvljen, ili ona ostavljena, ona ga trazi, on nju trazi, ona ili on pati za njom/njim itd. Nije to samo navika, pesme pisem tako po porudzbini, ali na taj nacin lakse iznosim emociju koja je suvise licna i pretacem je u ovom slucaju u tvoju? Taman da vidimo jesam li osetio-spozno tvoj pravi senzibilitet. Ne znam jesam li ti jasan? Znaci volo bih da mi ispricas kratku pricicu koju cu ja poeticno u pesmu. Na taj nacin i ti sama osecaces je mnogo bolje, ukoliko ti nadjem crtu naravno.

Dott

pre 9 godina

Petsi ostaje ti samo da se ljutis, pokazao si mi nivo tvog intelekta, doduse mozda i nije nizak ukoliko si adolescent, to je tu negde, a onda i razumljivo. Ti mozes pricati sta hoces i menjati nikove, obracati mi se ponovo pa i dobijati preporuke za pljuvacine koje mi upucujes, to je meni potpuno nebitno, bitno je misljenje koje sam stekao o tebi a ono nije dobro. Potrudi se popraviti, trebace ti u zivotu sa drugim ljudima.

sara

pre 9 godina

Драги Dott, љубавна да је..! ништа космолошке теме, љубав према отаџбини, светска бол и слично... Да је овоземаљска и до коске љубавна. Дај ми једну песму од крви и меса.. и од слатких добронамерних мушких мисли. Јел може тако ?

Petsi

pre 9 godina

Dotte, ti izgleda nista ne razumes i ne vredi ti ni objasnjavati. KAo dete od petnaest godinica, ali si ustvari intelektualno zakrzljao covek u godinama. Beznadezan slucaj i cao zdravo.

lily

pre 9 godina

dobra, los , ...ko je tu los, ko dobar, sta su kriteriji, ko ih postavlja,
mene su uvijek privlacili "losi" momci, za mene je "los" momak onaj koji je neustrasiv od djetinjstava, i nekako neukrotiv, tempreamentan, drugi ce to tumaciti na svoj naci sto je i normalno, ja ovako gledam na to, jer i sebe dozivljavam slicno....neko realan je gore rekao, "slican se slicnom raduje" ili tako nesto...ali cudom..udala am se za "dobrog" i bio je dobar dok nije dosao do mocii/novca, sve je to sad vec prezivljeno i mi smo dobri drugovi, jer imamo djecu, a nismo djeca ..ali dobar ne postoji postoji samo osoba koja nema moc i cuti i trpi, zato bolje "los" jer svi imamo i dobru i losu starnu, bolje je prvo upoznati onu losu stranu i tako ga prihvatiti ;)

Dott

pre 9 godina

(gost, 29. januar 2015 12:54)

Hajde i tebe da naucim jednoj sasvim prostoj stvari koju vidim ne kapiras. Ti ces ovde uci ponovo posto vidis da se povecao broj komentara, ocekujuci da si dobio/la odgovor, tako vidis i ostali. Meni se obratilo njih 10tak u negativnom kontekstu i sigurno da ce jedno drugo podrzati i moj post dislajkovati. Na dva tri posta cak nisam ni odgovorio, tako da oni bi trebalo da jos uvek ulaze ovde ne bi li procitali odgovor. Medjutim ja dobijam 2-3 dislajka ili tacnije onoliko koliko mi se njih i stvarno obratilo i koji se vracaju ovde ne bi li pratili fabulu desavanja koje ih vise nego zanima. A to je lako ustanoviti upravo tada kad je vest odlazeca i kad u nju ulaze samo oni koji polemisu jos uvek. Nadam se da si ukapirao/la sada, mada verujem da je to tebi vec bilo jasno, samo malo vezbas svoje manipulacione sposobnosti. Odmah da ti kazem, nisu na zavidnom nivou.

Dott

pre 9 godina

Sara ma opusteno, ni najmanje me ne tangira, u pitanju su mozda dvoje koji menjaju nikove i pokusavaju me diskreditovati ako je i toliko, jer gistro napalo me njih 10 najstrasnije a moj komentar ima samo 2 ne preporucujem? Pa sta bi njih osmoro je sad stalo na moju stranu? Da jesu preporucili bi komentar samim tim jasno je u pitanju je veoma sitna dusa od coveka, ako se i moze nazvati covekom.

gost

pre 9 godina

Sara ma opusteno, ni najmanje me ne tangira, u pitanju su mozda dvoje koji menjaju nikove i pokusavaju me diskreditovati ako je i toliko, jer gistro napalo me njih 10 najstrasnije a moj komentar ima samo 2 ne preporucujem? Pa sta bi njih osmoro je sad stalo na moju stranu? Da jesu preporucili bi komentar samim tim jasno je u pitanju je veoma sitna dusa od coveka, ako se i moze nazvati covekom.
(Dott, 29. januar 2015 12:17)

Dragi/draga Dott,
zapita li se jel to zato sto je tema stara i zato sto svaki post na kraju, razumljivo jer pristizu nove vesti, ima mali broj komentara i ocena. Ne vracaju se i svi ostali ljudi svaki dan na staru temu niti ima razloga. Ne znam sta si pisao/la ranije, procitah samo ovaj zadnji komentar pa da odgovorim. A odgovor je sasvim zdravorazumski.

sara

pre 9 godina

.. @ Dott та је конструкција „темпирана бомба“ која узима жртве на све стране, не обавезно хронолошки јасно повезано..

ПС @ ресто: Волела бих да знам због чега људи овде присутни ову размену мишљена (оваквих, онаквих,, то је мање сад битно) доживаљавају лично и острашћено и зашто уместо арумената или у нешто срећнијој варијанти поред аргумената, редукују себе на 'бескичмена боцкања' ; дакле ничим изазвани, пласирају ПРИМАРНЕ нападе на личност уместо на аргументацију (у одсуству способности да се „удари“ на ово друго или као шлаг на својој „торти“). Опсег се креће од „умилнио“ пласиранаих са тобож мање агресије до чеоних и „право у бебу“. Киселина је јасно присутна у сваком случају. Шта ствара такав неиздрж код људи ? Одговор који уследи на овакво понашање питање је фристајла у сурету са инфериорним датостима људске природе. Изостанак одговора на ову врсту провокација не сматрам хришћанском смиреношћу већ отклоном од воље да се непосредно регулишу негативне животне појаве које заправо невидљиво творе дух једног друштва.

sara

pre 9 godina

Значи taurus, Bos taurus.. ово бос се да „везати“ уз тебе ..ја сам дупла риба.. ако ти то нешто говори.. Драго ми је да ти пријам и ти си мени инспиративан,, копка ме твоје тумачења зла, поставила бих ти сад и многа потпитања, али не бих да те “пеглам“,, доста су те „пеглали“ на ову тему.. Одахни мало, (заслужио си) и наћи ћу те већ на некој сличној теми па ћу те тамо прит'снути питањима као constrictor, Boa constrictor ;*

sloteru prihvati istinu

pre 9 godina

Kao i uvek Sloter sledi svoju logiku da devojka od 30g zeli po svaku cenu da se "brze-bolje uvali njemu". Nasmeje me ovim svaki put. Istina je pak da je normalnoj devojci neprijatno i ponizenje da je sa takvim i vide u prolazu, u prici na ulici a kamoli da se zabavlja sa slicnim likom :) Ovo pisem jer je sloter jedna balkanska paradigma... jako puno je takvih umisljenih likova po ulicama. Srecna sam stoje moj izabranik njegova susta suprotnost :)

Bojana

pre 9 godina

Dott, hteo si reci 'kontrira' ("slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo"), ili sukobljava se sa i sl. a rekao si 'konfrontira'. Konfrontirati znaci suociti se, sravniti, uporediti (nekad i 'protiviti se' ali ne u ovom kontekstu). Konfronacija kao imenica znaci i sukob ali ovako kako si ti srocio sa glagolom u datom kontekstu cela recenica je lose formulisana. Gubi smisao pod tezinom glomaznih reci koje malo kazuju, dok tvoja vrlo prosta ideja moze mnogo jednostavnije da se izrazi. To se odnosi na cele clanke koje ispisujes; puno je tu napora da se zvuci uceno i inteligentno ali nema konkretnih rezultata. Zato vrlo priljezno druge kritikujes da ti ne pruzaju nijedan argument, dok u stvarnosti ti sam ne nudis nijedan. Siris pricu na neke druge teme umesto da konkretno odgovoris na ono sto su ti drugi predocili kao ocite greske.

Ovo sam dodala jer u prethodnom postu nisam zavrsila ovu misao, a i ne posecujem portale ove vrste (niti planiram da "uvedem" tu naviku). Ovo je ocito samo najobicnija sitnica, jedna od mase koje sam primetila, ali kada bih usla u Sadrzaj onog sto pises (logicke, misaone, argumentacijske greske...), tu bi se tek toliko toga dalo prokomentarisati i ispraviti.
Pozdrav svima na portalu i toliko od mene.

surova istina

pre 9 godina

Kalisi, zasto psujes coveka sto je izneo svoje misljelje? Nije te uvredio. Ti si SAMA pisala o kres kombinacijama i da su losi momci savrseni za kres sto tebe i devojke u tvojim godinama i zanima. To si TI izjavila a ne ovaj komentator. Nemoj posle da besnis sto ljudi procitaju ono sto si sama ispisala.

Bojana

pre 9 godina

"To znaci da ima mozdanih disfunkcija sto opet konfrontira slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo."

Ovaj komentator pokusava da zvuci inteligentno ali je rezultat recenica koja nema smisla semanticki a ni leksicki ne samo jer se sluzi tudjicama ("konfrontira") a da terminu ni ne zna znacenje; stoga ga ohrabrujem za pocetak da pogleda znacenje termina odmah, ako nista drugo da progugla, ne sumnjam da ce to i uciniti. Dott, potrudi se da pises svojim jezikom koristeci srpske reci jer nisi dorastao latinizmima i ostalim pozajmljenicama koje volis da razbacujes; sem toga su ti misli jako nepovezane, nemas argumente i ne umes da srocis suvislu pricu. Kada se tome dodaju licne nesigurnosti, sujeta, visak vremena i mnostvo ovih stranih reci cije znacenje ne znas rezultat su tvoji komentari. Recnik u ruke i na posao. Ostavi postove pismenim i inteligentnim ljudima koji znaju kratko i jasno izneti svoj stav. Izvini na krajnjoj iskrenosti ali mi je jako neprijatno da citam tvoje recenice, moji studenti koji su duplo mladji od tebe su daleko vestiji u pisanju i logickom rezonovanju. Pisem u velikoj brzini ali nadam se da si shvatio poentu. Pozdrav i srecno!

jupiiii

pre 9 godina

jupiii dott je posle toliko decenija konacno nasao ljubav svog zivota na portalu :)
razmenite mejlove odmah! :) Sara oslobodi nas njegovih pridika bez smisla kraja i konca - odvedi ga - bicemo ti vecno zahvalni :)

кдм

pre 9 godina

@kdm: Moj komentar se tiče mene i samo mene, i kakve to veze ima s tobom, pojma nemam, a još manje mi je jasno otkud ti pravo da me vređaš a da te ničim nisam izazvala. Ja eto mrzim dobrice. Dosadni su mi. Volim nevaljalce, zabavni su mi. Moj život moja stvar. Jedini koje ne podnosim više od dobrica su moralisti spremni da zabodu nos u svačiji život i da daju presude kao da ih je sam bog s nebesa poslao da to čine. Nekad su mogli i na lomači da spaljuju, ali danas mogu samo da šalju uvredljive komentare koji više govore o tome koliko su sami jadni nego o onom koga vređaju bez ikakvog realnog povoda. Sram te bilo.
(Kalisi, 28. januar 2015 10:08)

Рекао сам ти већ зашто сам реаговао ко год да је тако нешто написао добио би реплику од мене ваљда и даље имам право да се супротставим. То што ти некога мрзиш без разлога е то већ је за другу дискусију и то можеш да поразговараш на оном другом форуму где пишеш своје жалопојке како не можеш да нађеш дечка и слично. Па после ових твојих изјава мало се запитај зашто не можеш? Ти да ниси јадна као и ми остали које си извређала не би се ни појавила овде јелте? И Бог се пише великим словом. Ето ја тебе не мрзим.

Dott

pre 9 godina

Sara ljubavi, pravo je zadovoljstvo opstiti s tobom na bilo kakav nacin i bilo kom nivou! Nasmejala si me "divljaci", eto bogat nam je recnik imamo izgleda epitete za sve nijnse sive kako kazes.
Sara zlo ne prepoznajem kao destrukciju, ne retko izvesti zlo potrebna je kompleksna konstruktivna radnja, sto znaci da izvodjac ili ti pocinilac nije malouman, mada medicinski gledano ima poremecaj. To znaci da ima mozdanih disfunkcija sto opet konfrontira slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo.Da li je u pitanju unutasnja borba dobra i zla, nisam siguran.
U sustini ne moze se sa iskljucivoscu reci sta je teze biti ako uzmemo uzrocno posledicne kratkorocne i dugorocne efekte. Ako gledamo u blisku buducnost lakse je losem coveku, ako gledamo trenutne efekte u smislu angazovanosti pojedinca koji deluje dobrom ili zlom, teze je onome koji cini zlo, takodje i dugorocno gledano teze je onome ko cini lose, jer dobro svakako na kraju ispliva i pobedjuje.
U mnogo cemo smo se slozili vidim, lepo bas, mada meni ne smeta i da smo susta suprotnost, jer za mene srodna dusa nije neko sa kim se u mnogim stvarima slazem, vec osoba sa kojom ispunjavam mozaik i sto smo razlicitiji mozaik je veci interesantniji i bogatiji. Bik sam u horoskopu pa nije ni cudo.
Papa!

Dott

pre 9 godina

(pars construens, 27. januar 2015 22:10)
Tako je to kad sa vise njih raspravljas o temi koja nije jasno prezentovana, pa jedan prica o jagnjicima a drugi o prasicima.
Jasno mi je zasto imas takav utisak, jer pokusavam na jednostavan nacin izneti sustinu postupno, medjutim na moje pitanje niko ne daje odgovor, vec se neko drugi nadovezuje, kao da mu je cilj uneti komfuziju. Ja ipak pokusavam svakome odgovoriti, ali ipak nemam bas toliko vremena za sad vec svedeno na isprazne price koje s pocetka nisu bas bile takve.
Izgleda da je ovde zazivela ona stara "ko s decom leze ustaje po..san".

Dott

pre 9 godina

(iskren savet, 27. januar 2015 20:52)
@Petsi jeste izneo svoj stav i po tvom misljenju odlicno, medjutim sa njim se ne slazem ni najmanje. Kazes ne shvatam to sto je izneo? Tu nema niceg izmedju redova receno, izneo je jednostavnu logiku koju sam imao i koju svako u tinejdz uzrastu ima. To sto ne razumes sustinu price koju ja iznosim, razlog je sto sto je ono sto sam izneo uvodna rec za konacan smisao koji sam nameravao prezentovati, mogao si primetiti da je post zavrsen pitanjem. A govorio sam u granicama teme vesti , za to takodje imamo obavezu kada dajemo komentare ovde, oni prvenstveno treba da imaju usku vezu sa njima.
Moj pravi stav je da ljude ne treba kadegorisati na taj nacin, u svakom od nas stanuje i jedna i duga osoba, covek je suvise kompleksan da bi ga mogao tako usko kategorisati.
@Pets kaze "Da bi bio los, ne treba ti mnogo mozga, samo brines o svojim potrebama". Vidis, ko samo brine o svojim potrebama, ne kategorise se u drustvu kao los, vec dobija neke druge epitete, a los je neko ko gleda tudja posla i destruktivo utice na njih. Znaci neko ko aktivno ucestvuje u drstvenom zivotu na negativan nacin. Zatim kaze da jedina vestina koja je neophodna je moc manipulacije. Ko ima manipulacione sposobnosti ima razvijenu emocionalnu inteligenciju, to je vrsta inteligencije koja je najprimenjenija i najpotrebnija u zivotu jednog coveka. Nema ni jedne recenice sa kojom se slazem, pri tom ti napominjem, kao klinac upravo tako sam i ja razmisljao.
Pozdrav!

sara

pre 9 godina

И ја бих се укључила, једнаким правом који су то остали овде чинили, у општу деконструкцију (није исто што и деструкција) аргумената који су кружили у распри Dott vs. сви остали, а које сматрам непостојаним. Међутим, одолећу потреби да „расшрафљујем“ арумент по арумент, јер искрено постало ми је монотоно и неинспиративно; такође сам и у стисци са временом, уместо тога скренућу непристрасном читаоцу пажњу на два битна аспекта:

1. Мислим да би најпре требало повући демаркациону линију између два типа противуречја. Код једног типа дешава се следеће: када се у уму, неоптерећеном предрасудама, сучеле на први поглед опонентни ставови долази до ударне снаге парадокса и разрешења на вишој тачки зрења. У другом типу, контрадикција је напросто бесплодан апсурд који је ограниченог домета и последица краткодометне афективне мисли. У том духу треба „читати“ све противуречности које су у обињу испливавале на обе стране у овој дискусији.

sara

pre 9 godina

2. Такође, није лишено резона ишчитати пасусе опонената, лакашко, без потребе за конкретним заузимањем става у расправи, већ да се осети где се излива вишак „жучних киселина“.. које имају ту немилу особину кад су у суфициту да се накупљају. И то оставља свој видљиви траг. Обратити пажњу на суштинску разлику између а приори бескичменог боцкања (на фињака што би рекли), смотаног у обланде лажне душебрижности и куражи да се ствари назову правим именом, а постериори, то јест након искуства примања недостојних назови аргумената. Контекст и узрок-последица су кључеви који развејавају евентуалну конфузију.

sara

pre 9 godina

Dottић и ово да ти одговорим..
Хихихихи.. није сигурна,, о Богтечовече Dott, да то није Фраушиловичка ? :-)
Чудо .. чудо невиђено ;D

Kalisi

pre 9 godina

@kdm: Moj komentar se tiče mene i samo mene, i kakve to veze ima s tobom, pojma nemam, a još manje mi je jasno otkud ti pravo da me vređaš a da te ničim nisam izazvala. Ja eto mrzim dobrice. Dosadni su mi. Volim nevaljalce, zabavni su mi. Moj život moja stvar. Jedini koje ne podnosim više od dobrica su moralisti spremni da zabodu nos u svačiji život i da daju presude kao da ih je sam bog s nebesa poslao da to čine. Nekad su mogli i na lomači da spaljuju, ali danas mogu samo da šalju uvredljive komentare koji više govore o tome koliko su sami jadni nego o onom koga vređaju bez ikakvog realnog povoda. Sram te bilo.

kdm

pre 9 godina

@Kalisi
I meni je tekst nebitan u ovoj prici, niti sam se pronasao u tvojim zadovoljstvima sa losim momcina samo sam odreagovao na tvoj prepotentan i slutty komentar jer eto po prirodi volim da se usprotivim takvom ophodjenju. Diskutabilno je to ko je dobar a ko je los i sta ga odredjuje da bude ovakav ili onakav, ali u ovom slucaju losi su oni verovatno koji svojim agresivnim i sirovinskim delima zavode naivne devojke zeljne takozvane zastite i osecajem sigurnosti.
Бесмислена је ова расправа што рече неко на ту журку боље и да ника не одемо.

sara

pre 9 godina

Бр. 2
Е сад, има ту нешто сложеније и преко овог разматрања, а то је конфликт добра и зла у човеку, ако претпоставимо да лоше понашање није прост афекат или неопходна и вољна грубост, па чак и арогантна дрскост (desperate times call for desperate measures), већ да је пристајање на мотив чистог зла у себи у датом контексту. Сматрам следеће, иако у великој већини постоји слобода одабира између добра и зла (оно што причају за психопате – „староставне вампире“ ме ужасава), што би могло да имплицира да природа човека није детерминисана у том смислу и да је он слободан да се нађе у једном или другом, овако грубо говорећи, и да свако има право на то, .. ја ипак сматрам да је човек у суштини ближи себи уколико стаје уз доброту, врлину, љубав итд. То би значило да нека предодређеност ипак постоји. Зато „лоши“ људи који су из неких разлога стали уз зло као мотив стају уз деструкцију. Зато је то теже, јер у коначници води самоуништењу колико и уништењу. Да се не заносим овде страшним идејама порекла енергије, генезе и преносивости зла, бесконачности и вечности у том смислу.. Дакле, јесте унутар сопствености и дууугорочно посматрано, теже бити зао него добар (уколико они икада дешифрују порекло свог терета), али у односима је тескобније људима који теже доброти носити се са таквима, докле год та борба траје, под претпоставком да је неизбежна. Јер први се хране тиме, ове друге то црпи.. Збиља, „ пакао, то су други. “

sara

pre 9 godina

Бр. 1

Ево драги Dott, да и ја покушам да ти 'изађем на црту'. Твоја теза је постојана „кано клисурина“ под условом да је реч о друштву са унутрашњом климом каква преовладава кад су хероји духа и душе у озбиљној већини. Ако преовладава дух „моралних пигмеја и емотивних луда“ озбиљно лишених 'мождано-мождинске' осовине у понашању, онда није баш тако. Друга ствар је питање очигледности тог лошег општења. Необрађено дивљаштво углавном није скопчано са префињеним лицемерјем и правовременом умиљатом перфидношћу. Такође, није исто деловање које је непристрасно усмерено на шире окружење и оно које је „један на један“ пласирано. Нешто ми се чини да ниси имао дивљаке на уму. А ови други, своје ситне вентиле и крупне интересе задовољавају и остварју одмереним односом према „радару“ других.. Мада ко има око за те ствари може да прозре разне прелазне нијансе сиве и комбинације у различитим односима снага са свим осталим што чини сложеницу 'човек'. Онда се опет враћамо на почетак, а то је колико је проницљивих и прозорљивих у поменутом друштву и који су пристали уз више облике врлине као стандард како у свом понашању тако и понашању других људи..

sara

pre 9 godina

ПС овде сам претпоставила да је тежња доброти и виши, самоникли циљ у одсуству публике, не само задовољавање импулса позитивног осећаја услед прихваћености због доброг дела, а против кога ништа паметно не бих ни имала рећи. Веријем да је и тај импулс сходан сврси у општем поретку ствари.

pars construens

pre 9 godina

Prvo kazes da te nije briga sta ko misli o tebi a onda opet sam sebe pobijes. "ti ficfirici reaguju jer smatraju da moje reci imaju veoma jaku medijsku uticajnost, pa brze bolje jure da me diskredituju, ne cini li ti se da je tako? Samim tim samo mogu da im zahvalim na publikaciji koju mi cine." Prosto mi je bilo nelagodno citati ovo... mesavina umisljene velicine, povredjenog ega, nepismenosti "publikacija koju mi cine" (znas li sta znaci publikacija? i da je nemoguce upotrebiti tu rec u konstrukciji 'mi cine'), spustanja na nivo rezona dece itd. Ne postiram komentare na portalima niti znadoh za ovu granicu od maximalno 1500 slova pa otuda vise komentara, uz moje izvinjenje. Moglo se napisati i prokomentarisati jos more nedoslednosti ali i ovo je vise nego previse. Pozdrav i srecno.

pars construens

pre 9 godina

Ne razumem pricu o krvozednim ficfiricima i kormarcima kako nazivas one koji ukazu na problem u tvom rezonovanju. Ne znaci da je neko krvozedan ako ti ukaze na gresku.
U jednom trenutku si spustio gard i dozvolio superegu pod cijom si kontrolom da iskaze i jednu istinu "Recicu ti jednu istinu sto se mene tice a to je da sam se dugo godina u zivotu trudio biti los i to onda kad sam uvideo da se to vise isplati i ceni. " Kao sto vidis, retko sta je stoprocentno dobro i lose po difoltu, ti sam si priznao da si oportunisticki promenio igru kada si uvideo da se biti los vise ISPLATI. Da si zaista bio "dobar" kako si hteo da ispadne u tvojoj proslosti ne bi se menjao za ono sto se vise isplati. Takodje sam rusis svoju teoriju jer si prethodno rekao da je biti dobar jako lako i da tu ne treba rezon, razmisljanje, bas nikakvo. A onda si rekao da si razmislio i shvato da se vise isplati biti los. Zar ne? Znaci sam sebe stalno demantujes i koprcas se u sopstvenim kontradiktornim stavovima a onda druge optuzujes da su krvozedni i da ti rade o glavi. Ti nisi ni dobar ni los, ti si naprosto covek koji nenormalno mnogo zavisi od misljenja okoline i svoj zivot upravlja prema tome kako ce ga ko doziveti umesto da zivis svoj zivot i manes se prica i dokazivanja. Zivot ce ti biti neuporedivo laksi ako pocnes razmisljati u tom pravcu.

pars construens

pre 9 godina

Dott zvucis kao zanesenjak koji se uporno koprca da argumentuje svoj stav ali mu nikako ne polazi za rukom. Odakle ti ta podela na crno i belo, dobre i zle, lose i dobre momke, iz ovog teksta? ovo je jedan tipican novinski clanak iz superzene na nivou dece od 11 godina. Tebi je koliko procitah preko 40. Znaci ocekuje se od tebe artikulisan stav a ne u startu pogresne premise koje osujecuju 'teoriju' koju pokusavas 'dokazati'. Odakle ti to da je onaj koga ti tako lakonski zoves 'losim' po difoltu i "mentalno retardiran i defektan"? ovo je toliko smesno da ne zavredjuje komentar. Pa onda sam sebe pobijas jer posle tvrdis da los mora biti 'jako inteligentan kad mu "to" (da izmanipulise, postigne svoj cilj itd.) polazi za rukom.... Stalno se koprcas u pitanjima sa pogresnim premisama, ne nalazis odgovor, a to i sam priznajes. Tvoja glavna ideja je da je teze biti los i prihvacen u drustvu nego dobar - ali zasto bi "los" nuzno trebao biti prihvacen i zasto je to tebi to toliko bitno?

Polazis od pogresne pretpostavke da je biti "dobar i los", za sve ljude, kao za tebe povezano sa percepcijom okoline i utisak koji zelis ostaviti: "pohvale i osude". Zasto mislis da se SVI ljudi rukovode tim? da ne zive svoj zivot nego da gledaju sta ce ko da kaze o njima, da li ce naici na 'pohvalu' ili 'osudu'? Sta je normalnu, zrelu osobu briga sta ce neko da prica o njoj? Ne mogu da verujem da neko od 20+, 30+ a kamoli 40+ godina razmislja tom linijom a kamoli da zivi po tome.

iskren savet

pre 9 godina

"Petsi,
Kazes teze je biti dobar?
Hajmo ovak, slazem se jer nije lako biti ono sto nisi. Pod tim uslovom mogu prihvatiti da je teze biti dobar. Ako vec zelite izneti misljenje o necemu i zauzeti stav, potrebno je malo razmisliti a ne ici pristrasno stavu koji nece naici na osudu vecine.
Pazite ljudi ovako:
Neko za koga kazemo da je los, zasto je takav postoje dva objasnjenja ili je defektan, tj mentalno retardiran ili glumi losu osobu iz njemu znanih pobuda kao sto je bunt neke vrste i zbog necega sto je lose osetio u zivotu, nanesena mu je nepravda itd.
Dok biti dobar, kako vam to moze biti tesko biti ono sto jeste?"
Dott
**

Petsi ti odlicno obrazlozi svoj stav, i to detaljno i jasno ali problem je u tome sto si ti Dott konfuzan, sto ne znas da izneses svoj stav a i sto kada procitas objasnjenje koje ti inteligentna osoba da - opet ne mozes da shvatis procitano.
Zato si savetujem da batalis rasprave. Vidim da pises kilometarske postove koji veze s vezom nemaju no i dalje ih pises. Pitam se zasto. Odgovor ti je delimicno dala/dao Cupakabra, procitaj opet i mozda ce ti biti jasnije.

Ник Слотер

pre 9 godina

Врло је просто. Ми који нисмо "лоши" момци, ми можемо да будемо и са "лошим" девојкама, и са онима које нису такве. Ако прихватимо "лошу" девојку, сами смо криви за последице и свесни смо тога.

Нажалост, "добре" девојке се масовно ложе искључиво на "лоше" момке, али онда оне наравно нису саме криве за свој избор - него је искључиво мушкарац увек крив за све.

Једини тренутак када "добре" девојке прихватају момке који нису "лоши" је када их "лоши" момци више неће па су схватиле да им је време да се брже-боље увале (читај: удају).

Проблем је само што су се и неки од нас у међувремену опаметили. Јасно нам је колико има сати. Није више довољна сама чињеница да сте женско - морате и неки квалитет ван кревета да нам понудите да бисмо вас прихватили.

И онда наравно да вам фали мушкараца. Нема по један несигурни дебил који ради и солидно зарађује за сваку "добру" девојку која је коначно схватила да јој је истекла позивница за журку на коју ми никад нисмо ни били позвани - а у међувремену смо схватили да је и боље што нисмо били позвани на то зло, јер имамо паметнија посла у животу.

Dott

pre 9 godina

(Petsi, 27. januar 2015 12:50)
Kazes teze je biti dobar?
Hajmo ovak, slazem se jer nije lako biti ono sto nisi. Pod tim uslovom mogu prihvatiti da je teze biti dobar. Ako vec zelite izneti misljenje o necemu i zauzeti stav, potrebno je malo razmisliti a ne ici pristrasno stavu koji nece naici na osudu vecine.
Pazite ljudi ovako:
Neko za koga kazemo da je los, zasto je takav postoje dva objasnjenja ili je defektan, tj mentalno retardiran ili glumi losu osobu iz njemu znanih pobuda kao sto je bunt neke vrste i zbog necega sto je lose osetio u zivotu, nanesena mu je nepravda itd.
Dok biti dobar, kako vam to moze biti tesko biti ono sto jeste?

Kalisi

pre 9 godina

Karakterne osobine? Po pravilu, karakterne osobine imaju i dobrog i lošeg. Kad za nekoga kažemo da je tvrdoglav - to je loše, kad kažemo da je uporan - to je dobro. A u suštini to je jedna te ista stvar. Otvoren i druželjubiv? Dobro? Sklon flertu i hvatanju krivina? Loše. Itd.

Za mene ne postoji isključivo dobro ni isključivo loše. Svi smo negde u sivoj zoni.

Petsi

pre 9 godina

Po meni su losi ovi koji misle da je teze biti los. Da bi bio los, ne treba ti mnogo mozga, samo brines o svojim potrebama. Jedina vestina koja je neophodna je moc manipulacije (tu obavezno ide laganje i varanje - ne samo seksualno, nego i predstavljanje onakvima kakvi nisu). Ko se predstavi onakvim kakav jeste, taj ne moze biti los, sve i da nije dobar. Losi uvek imaju nekoga. mocnog iza sebe ko ispravlja njihove krive drine. Oni su kukavice jer se nikada ne predstavljaju onakvima kakvi su, nego lazno da bi ucarili neku korist.
Da bi bio dobar a opstao u drustvu, treba ti stav, pamet i to ogromna, hrabrost, da mozes sve i sam ako treba. Trebaju muda da udaljis one lose iz zivota.
Usput, ne postoji apsolutno lose i aps. dobro. Postoje u sustini dobri i u sustini losi ljudi, dela i jednih i drugih se mogu svakako tumaciti. Ali, postoje karakterne osobine pomesane sa temperamentom i vaspitanjem koje su lose i tu bema diskusije.
Plus, obicno se dobra dela koja se nekome ucine vrate lise od tih ljudi. Q

Dott

pre 9 godina

Na kraju ostadoh duzan svima za objasnjenje zasto mislim da je teze biti los nego dobar.
Na kakve reakcije okoline nailaze dobri i losi, zapitajte se?
Dobar nailazi na pohvale, dok los na osude, nije li tako i sasvim logicno?
Ako pak mislite da nije tako i da los ne nailazi uvek i svuda na osude, on mora biti da je jako inteligentan ako mu to polazi za rukom, kao i dobar ukoliko ga ne hvale mora biti da mu inteligencija manjka, sve je sasvim logicno i prosto, gresim li negde, bas bih voleo da neko ovo demantuje ukoliko misli drugacije.

Kalisi

pre 9 godina

@kažu dobar momak: Ne znam zašto si se našao pogođen, jednostavno sam napisala da za kres kombinaciju nije potrebno da momak bude dobar. Šta je tu tebe pogodilo pojma nemam. A ispunjavanje "svrhe" ili kako si se već odvratno izrazio se i dalje obično postiže koitusom. Ni za to nije potrebno da "momak" bude dobar, samo treba da ima kvalitetne i pokretljive spermatozoide. Sem ako "svrhom" života jedne žene ne smatraš da se pod obavezno uda za nekog "dobrog momka" (verovatno poput tebe) i onda ne znam šta, doživi vrhunsku sreću i radost and they lived happily ever after.

Ej bre, prijatelju, 21. vek je. Dajte više ne smarajte sa tim kvalifikacijama dobar, loš, svako će nekome biti dobar, nekome loš, koje su to besmislice, nismo maloumne valjda pa da ne možemo da odredimo ko nam prija a ko ne. I opet se postavlja pitanje po kojim OPŠTIM kriterijumima se to određuje koji muškarac je dobar a koji loš? To je prvo što bi trebalo da piše u tekstu, a ne piše. Po mom mišljenju, tekst je bezvezan.

Dott

pre 9 godina

Verujem sara, imam za komsinicu jednu bakicu blizu stotke, mada mozda je i prebacila nije sigurna znas, ali gotivna je nevidjeno, volim cuti njeno misljenje, opasne su, iskustvo je cudo.https://www.youtube.com/watch?v=DrrB6g-6HrA

Dott

pre 9 godina

@Kasper
Recicu ti jednu istinu sto se mene tice a to je da sam se dugo godina u zivotu trudio biti los i to onda kad sam uvideo da se to vise isplati i ceni. Licno meni to je bilo jako tesko jer sam daleko od toga. Profilisale su me devojke, postao sam onakav kakvog su zelele ispred sebe, veruj to nikako nije dobar momak vec azdaja u pravom smislu reci. Pozeljan muskarac kod devojaka je onaj oko koga se sve okrece i desava a to se ne moze postici dobrotom i finocom, treba mnogo bezobrazluka, drskosti, samozivosti i agresije. To je prava istina, medjutim istina je i da takvi muskarci najcesce sa svojom izabranicom nasamo su sasvim neko drugi i neko ko im pije vodu iz ruke.

Sto se tice osuda koje dobijam, to me ni najmanje ne dotice ako ces mi verovati jer to je njih par kojima sam se obratio kritikujuci argumentovano njihov komentar, pa su sad krvozedni osvete, ali oni ne umeju drugacije nego ovako kako i sama vidis, to su neki ficfirici, poput komaraca, samo eto nisam bas debelokozac pa nekad reagujem tako sto tog komarca pljesnem kad vidim na sebi.

Svacije misljenje postujem, naravno i tvoje, tako ovde sam takodje izneo samo svoje misljenje, pa iako sam to i naveo da je to moje misljenje, ti ficfirici i na njega reaguju jer kako drugacije to objasniti do da oni smatraju da moje reci imaju veoma jaku medijsku uticajnost, pa brze bolje jure da me diskredituju, ne cini li ti se da je tako?
Samim tim samo mogu da im zahvalim na publikaciji koju mi cine.

sastali se

pre 9 godina

Ko je onda u toj prici los?
Manite me zato price o slabijem polu i losim momcima.
(Los momak, 26. januar 2015 19:12)

Oboje ste losi. A ona jos i dvolicna i zivi svaki dan u lazi i prevari. Ako ti je lakse- ona je duplo losija od tebe.

sara

pre 9 godina

Симпатичан си Dott :-) Само да знаш да „моја“ бакута са Пејићевих овог „твог“ антипатичног развеје као снег ветар развигор..

https://www.youtube.com/watch?v=Y0dmClvkgSk

Kasper

pre 9 godina

@Medjutim mozda on uisistinu nije los, samo oslobodjen predrasuda cini stvari koje bi i vi cinili jos brutalnije mozda da ste na njegovom mestu i situaciji. To je neretko surova istina, na kraju ne mislite li da je lakse biti dobar? Da bi bili losi a ipak egzistirali u drustvu ne cini li vam se da bi morali biti i nadprosecno inteligentni? Izmedju ostalog i zato su losi momci privlacni, devojke u njima prepoznaju potencijal.

Nikad ne komentarisem ali evo za sve postoji prvi put. :) Dott, nakon gomilu osuda koje si popio na ovu vest mislim da je sasvim u redu da negujes svoju individualnost i razlicitost misljenja. U jednoj recenici medju ovih par stekla sam utisak da si govorio o sebi. Ali, surova istina je da je teze biti dobar, treba imati hrabrosti i ne ici linijom manjeg otpora. Taj potencijal o kome pises i inteligenciju prepoznajem u muskarcu koji je svestan sebe, svojih vrlina i mana, coveka koji je hrabar da kaze i brani svoje misljenje, koji je pravedan,iskren i opusten, osobodjen potrebe da se svima svidi i neka je i streber. Nije istina da devojke vole lose muskarce, mozda one koje su nesigurne ili traze trenutnu zabavu ili sta vec. I kao sto rece Selomovic nemoj svoj dusevni mir narusavati nedostacima drugih, ali pokusaj da vidis dobro u svakome i svemu. Pozdrav

Los momak

pre 9 godina

Pa evo, jedno iskustvo "loseg moka", malo da zacini oviu diskusiju i stimulise na razmisljanje.


Na moj sarm pala je udata zena.
A meni se prvi put u zivotu desilo... pao sam i ja na njen sarm.

Da ostavi muza i decu ne pada joj na pamet. I ma koliko se klela da mene voli, njemu odlazi svaki dan, sa njim leze svako vece, pored njega se budi svako jutro, sa njim ima zajednicke planove za buducnost...
Ja za njega znam, on za mene ne zna.
Ja polako umirem, a on je srecan pored nje.

Ko je onda u toj prici los?
Manite me zato price o slabijem polu i losim momcima.

kazu dobar momak

pre 9 godina

@Kalisi
Planiras li ti da ostvaris svoju Bogom danu svrhu postojanja?
I kakva je to glupa insinuacija da su ti tzv losi momci dobri u seksu?

Dott

pre 9 godina

Sara znas ko mi je pao na pamet da izgovara tu recenicu bakutaneru? Glumac Nenad Jezdic - crni gruja, tacno pase njegovom senzibilitetu i vokabularu. Bas sam njega zamislio u toj sceni kako joj to ozbiljno govori dok mu se micu samo brcici a onda se okrene ka prozoru i seretski smeje.http://youtu.be/14S_9l4g3-A http://youtu.be/14S_9l4g3-A

Kalisi

pre 9 godina

Nisam iz teksta razumela šta se tačno smatra "lošim momkom"? Kriminalac, švrljator, oženjen...nije bitno hajde da pretpostavimo da je su svi ovi pomenuti uz još neke kategorije loši momci. Lično se ne bih petljala s krimosima bilo koje vrste jer tu baš možeš da nagrabusiš žestoko. Sem toga, ove ostale kategorije su ok, dok god je to meni ok. Ne znam zašto autor ovog teksta sve žene trpa u isti koš, kao da smo sve maloumne pa ne znamo šta radimo nego se "lepimo" za loše tipove bez svesti o tome s kim smo, ili s nekom idejom da ga "popravljamo" ili šta već. E pa neke od nas svesno biraju u određenoj fazi svog života da budu u neobaveznom odnosu sa osobom X, bez ikakvih drugih intencija sem seksualnih. Za to nije potrebno da momak bude dobar. Baš naprotiv.

Lepotica

pre 9 godina

Dot me podseca na jednig poznanika iz osnovne skole koji je u svojim kasnim dvadesetim i ranim tridesetim proveo par godina u zatvoru. Kad je izasao poceo je da se razume u sve i pametuje svima, mada je ostao na nivou deteta od tLinaest godina; 13 za ovog lika koji misli da samo jedna osoba moze da koristi zezanciju.

XYZ

pre 9 godina

Aleksandrice, dušo, pa nemoj se ljutiti na istinu. Što je pre prihvatiš, život će ti biti lakši. Ako i sam(a) nisi jedna od Dottovih "prsonelitija" (očigledno ima personality disorder - čak je to nedvosmisleno i napisao), mani se tih internet pametnjakovića, jer i oni pripadaju grupi loših.

Au

pre 9 godina

(stvarno neprijatno, 26. januar 2015 02:10)
Tebe je Dott izgleda zesce ispreskakao ovde, izjesce te sujeta, idi covece prosetaj. Govoris da on ima visak vremena, znaci ti nemas pa opet samo gledas da ga poklopis idi negde leci se od Dota i pusti coveka!

sara

pre 9 godina

@ Dott

" bakuta sta si se smrkla, eto sela si, evo ti ga Novo groblje i nisi morala, tebi se ne isplati da ides kuci "..

Е овде си ме слатко насмејао.. и не сматрам да сам злонамерна, тако и шаљиву опаску коју си приписао свом антијунаку доживљавам не као злонамерност, већ као бруталан смисао за хумор са оштрицом. Не верујем да си цитирао стваран догађај, мислим да је ова опаска делом твог својеврсног хумора.

Самo, слатки мој Dott, бакута је медицински феномен, сећаш се.. наојопаснији члан у популацији, амигдале такорећи у траговима.. Што је ближа смрти то се мање плаши да живи, тако није наивно претпоставити жесток одговор антагонисти твоје приче,, можда би он био тај што кући иде са сузом у оку од беса, пун тензије да је издуши негде другди, не бакензи. Баба је староставна категорија, није за потценити.. „корњача са Галапагоса“ која животне даће и недаће прима са ироничном дистанцом, такорећи бесмртна у души, која је долазак онога чега се млади ужасавају (смрт) давних дана у себи пригрлила ..

https://www.youtube.com/watch?v=XXwdskR5n5w

stvarno neprijatno

pre 9 godina

Dott je otuzan sredovecni lik skromnog obrazovanja i inteligencije koji ocito ima ogroman visak vremena i neobuzdano zelju da se "dokazuje" devojcicama na portalu.
Zaista otuzno.

galerija likova...

pre 9 godina

Dott nema problema, interesantan si moram priznati, imas zanimljiv ugao gledanja to sigurno a i delujes autoritativno.Reci mi Koliko ti je godina i jesi li ozenjen bas me zanima, ako nije tajna naravno?
(Aleksandra, 25. januar 2015 15:11)

Mucena Aleksandra. Razmislja kao da ima tLinaest godina a opet grcevito bi da se uda. Nije njoj lako.

Aleksandra

pre 9 godina

(XYZ, 25. januar 2015 21:31)
(Sanders Bil, 25. januar 2015 22:30)

Za vas dvojicu reci da ste hejteri pretpostavljam da bi to prihvatili kao kompliment, tako da to sto vi radite stvarno ne znam kako da nazovem, sem da iz vas izbija sve najruznije sto moze biti u coveku, zloba i zavist. Ne mogu verovati da jos neko i lajkuje takve vase komentare, zbog vas dvojice ovde vise necu ostavljati komentare jer mi je ispod casti.

Mr. Ševrle

pre 9 godina

Ljudi su skloni konceptualizaciji predmeta različitih entiteta, pa se vođeni tako unapred determinisanim logičkim putevima i sinapsama, ista logika proširuje i na ljude putem etiketizacije. Zato imamo te uobičajeno korišćenom engleskom sintagmom rečeno “bad guys”, kao vid neke reputacije, nekoj nedvosmisleno loše, a nekoj i na neki način privlačne. Ono što je zaista bitno, ili ono što naprotiv uopšte nije bitno u vremenu kada toliko brzo živimo izbombardovani podacima i često oprečnim informacijama, jeste da svaka površno stečena slika o nekome ne mora biti suštinski istinita, a ona se može dohvatiti samo zaista kvalitetnim upoznavanjem kroz vremenski period i iz neposredne blizine. Zato mislim da medijska misija koja ženama putem parcijalno uzetih “indikatora” nastoji da muškarcima iz njenog okruženja pridoda nekakvu etiketu, lošu ili dobru, ne da ne pomaže u tome da sa njim ostvari pravi odnos, već često navodi na pogrešan put. Po mom mišljenju to nije nimalo slučajno, jer se na taj način igraju sa vama poput pravog “bad guy”-a, a neke momke onakve kakvi su, time udaljavate iz sopstvene blizine. Ne mali broj puta neke izjave date u žaru iskrene komunikacije i kvalitetnog ćaskanja dovedu do toga da budemo vašom logičkom greškom zabravljeni u crnoj zoni, a upravo smo se spremali dušu da vam poklonimo.

Sanders Bil

pre 9 godina

Ovaj Dot misli da je mnogo pametan, kad ono samo jos jedan neobrazovan, neuk i patoloski komentator-filozof koji 'deli savete' i tripuje da je neki faktor na portalu b92

XYZ

pre 9 godina

USTVARI
REĆI ĆU
SVEJEDNO
- ovo je čisto zbog toga da ne pišem komentar samo sa gramatičkim ispravkama...

...neki zaista misle da su popili svu pamet ovog sveta...dott je deli i šakom i kapom, a takva pamet nikome ne treba...ljudi odbijaju i skreću mu pažnju, on navalio i ne staje!

Dott

pre 9 godina

@Cupakebra

Pazi, mi smo ovde svi no name mozemo menjati nickname, pa samim tim i da su mi zene kako kazes nabile neke komplekse, to samim tim pada u vodu.
Kako zene tako i muskarce volim posavetovati, sve sto kazem ovde ima duboku potporu i nista nije lupetanje, dok moj privatan zivot i moja osecanja nemaju veze sa stvarima koje pisem i sasvim je pogresno da ih povezujes sa time sta pisem i sa mojom licnoscu.

Dott

pre 9 godina

Ok Zoi, iz tvog posta to se nije dalo ustanoviti, ili sam ja mozda bio nedovoljno pazljiv, sve jedno izvinjavam ti se ukoliko si se mozda zbog toga osetila lose ili povredjeno.
Dobro sam ja tebe razumeo, to i ti znas ili mozda i ne zelis da bude tako, sve jedno i dobri i losi ljudi imaju takav cilj kako kazes zadovoljiti sebe. Mozda ce za tebe a i mnoge ovde ovo sto cu reci zvucati kao teska filosofija ili trabunjanje u prazno, ali recicu ti jer neko ce jednom u zivotu to mozda shvatiti na nacin koji sam ja, da ne kazem pravi:
Kad nekome pomognes na bilo koji nacin, prihvatis torbu u autobusu ustanes straici, pored toga sto si njoj pomogla ucinila dobro koje ce svako prepoznati, ti si i zadovoljila svoj interes, osecas se lepo zahvaljujuci tome sto si nekome pomogla. Da kojim slucajem nisi ustala toj starici osecala bi se lose, znaci tvoj interes je bio da to izbegnes, znaci pustimo sad tu stranu sto si ti defakto nekome pomogla, gledaj sebe sta se desava sa tobom i shvatices da u svemu mozemo naci licni interes.
Sad, los covek po difoltu ne bi ustao toj starici, on se verovatno vec oseca lose i taj los osecaj popravlja destruktivnim ponasanjem, on bi uzivao gledajuci facu bake koja prevrce ocima gledajuci ga koliko nema obzira prema njoj. medjutim on je svestan svog defektnog ponasanja i zna da ce joj vec neko drugi ustati...

post 1.

Dott

pre 9 godina

@icxcnika
Znas sta, ok razmisljas i zaista nemam ti sta protivureciti i ja licno mislim da losi momci na kraju ne zavrse dobro i ako mozda izmedju svega osete lepotu zivota mozda i vise od dobroh ljudi. Ali to se na kraju moze ispostaviti i kao kazna, jer kao sto rekoh na kraju ne zavrse dobro misljenja sam.

Dott

pre 9 godina

@icxcnika
Znas sta, ok razmisljas i zaista nemam ti sta protivureciti i ja licno mislim da losi momci na kraju ne zavrse dobro i ako mozda izmedju svega osete lepotu zivota mozda i vise od dobroh ljudi. Ali to se na kraju moze ispostaviti i kao kazna, jer kao sto rekoh na kraju ne zavrse dobro misljenja sam.

Dott

pre 9 godina

Post 2.

I ne samo to, posto joj neko ustane onda joj i dobaci joj u stilu "bakuta sta si se smrkla, eto sela si, evo ti ga Novo groblje i nisi morala, tebi se ne isplati da ides kuci". Posto joj je sasuo sta je zeleo, tad se oseca dobro, upravo isto kao ti kad si ucinila dobro, znaci na kraju i on kao i ti zadovoljio je svoj interes, ali veruj da bi na takvo njegovo ponasanje neki reagovali smehom pa bi nekima i postao idol. Znaci sasvim druga tema je to sto mi ponasanje loseg momka tumacimo kao defektno ponasanje, ali toga mora biti, jer zamisli da nema losih ljudi, kako bi mi prepoznavali koliko je nesto dobro, izgubili bi kriterijume.
Za dobro je dobro sto postoji lose i obratno, znam tesko je to shvatiti, mozda bih i to mogao objasniti kroz primere, ali trbalo bi mi jos dva-tri posta verovatno.
Aludiras na mene da mislim da mnogo znam, upravo sam na tu temu nesto i rekao, ja sam u stadijumu u kom samo uvidjam koliko mnogo ne znam a to je istina ne malo otkrice, neko ni za zivota do njega ne dodje ako ces verovati.

???

pre 9 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupakabra, 25. januar 2015 15:39)

Koja je svrha tvog komentara?Jel imas izgradjen stav o necemu?Za sto si toliko ranjiv/a?

nikolA

pre 9 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupakabra, 25. januar 2015 15:39)

Cudi me da mu nisi skrenula paznju za gramatiku.Posto ima brdo ljudi koji pored uvreda i eventualnih ispravka gramatickih gresaka ne nude nista u svojim komentarima.Nadam se da sad vidis koliko je tvoj komentar u stvari prazan.

icxcnika

pre 9 godina

Дотт
Какву то перспективу имају ти лоши момци ? Затворску ? Мада какав је правни систем нема потребе да брину Можда је моја перцепција тих лоших другачија па су онда ти лоши заиста лоши. Некад знам да будем и ја лош али ми после буде жао а њима не верујем да би било. Те што их привлаче су заправо са очинским проблемима све се то види и вуче из куће у току одрастања. После кад их испребијају куку леле . У суштини треба имати карактер али и чојство према другима.

Cupakabra

pre 9 godina

Dott
S obzirom da kazes da imas dosta iskustva i da si mnogo stariji od tih dvadesetogodisnjaka, tebi je mnogo dosadno u zivotu i ne znam odakle ti toliko vremena pored takvog zivota da ostavljas ovde toliko poruka i objasnjavas drugim ljudima sta znas... Samim tim sto pokusavas da devojkama objasnis nesto ovde pokazuje koliki kompleks imas od njih i koliko su te osakatile mentalno u proslosti pa nas ucis ovde necem :-P

Aleksandra

pre 9 godina

Dott nema problema, interesantan si moram priznati, imas zanimljiv ugao gledanja to sigurno a i delujes autoritativno.Reci mi Koliko ti je godina i jesi li ozenjen bas me zanima, ako nije tajna naravno?

Estas bueno

pre 9 godina

Dott-e, reč ILITI se piše tako kako napisah.
Ako želiš da pametuješ, prvo moraš biti snabdeven različitim znanjima. Ovo pripada onim vrstama znanja koje su ključne za komunikaciju - da se možeš pravilno izraziti, treba poznavati jezik kojim se komunicira.

ljubicica

pre 9 godina

@N., naravno, njega biraju tvoji hormoni, zgodan, neuhvatljiv ovo-ono, samo nemoj da mijesas emocije u to, i niposto ga nemoj idealizovati. Takvi tipovi su dobri zna se za sta, ali ako nisi i ti takav tip, ni to ti ne preporucujem da radis s njim. Poz :)

lale

pre 9 godina

Nije problem da muskarac bude normalan kulturan dobar, problem je sto su vecina njih PREVIŠE DOBRI, previse dobri muskarci se plase da pokazu svoj stav, plase se da se suprostave devojci kada se ona lose ponasa, sto je muskarac vise dobar prema zeni to ce zena sve vise da bude gora prema njemu... zena ce cak i da mrzi muskarca ako joj sve dozvoljava i ne suprostavlja joj se i vise nece da ga postuje... FINI MOMCI budite fini ALI ALI slobodno iznesite svoje stavove i branite ih, ako devojka nije fer prema vama UVEK ali UVEK se suprostavite i jasno stavite do znanja sta ne prihvatate! SVAKA "" NORMALNA "" DEVOJKA CE PRE DA IZABERE KULTURNOG NORMALNO FINOG MUSKARCA KOJI IMA SVOJE "" JA"" BEZ STRAHA, NEGO NEKOG "" OPASNOG"" MOMKA, koji je u sustini prava kukavica ali to prikriva sa psihickim i fizickim nasiljem nad zenom! DANAS biti NORMALAN I KULTURANA NIJE SLABOST VEC JE TO HRABROST u ovom moralno posrnulom drustvu

Zoi

pre 9 godina

Nisam momak, nego zena sa poprilicnim brojem godina.
Razmisljati uvek treba, zavisi ko o cemu i kome razmislja, ti nisi dobro shvatio. Generalno losi ljudi imaju samo jedan cilj - zadovoljiti sebe. Za dobre sam vec napisala, ako si razumeo.
Losi su, uglavnom, prihvaceni u drustvu jer imaju zaledjinu. To bi bilo ukratko.
Covek najcesce upada u zamku sopstvenog znanja i neznanja kada misli da mnogo zna.
Ceo zivot slusam svasta od ovih "losijih", objasnjenja i opravdanja. To su ljudi bez savesti, prikrivenih sitnih dusa i sa nekim iza ledja ko ih stiti.

Dott

pre 9 godina

Svakako zavisi @sara, zato i svaku takvu recenicu sam i pocinjao recju "mozda", znaci nigde to ne tvrdim, jer je uslovljeno vrstom ili ti tipom lose osobe o kojoj govorm, mada negde se i moze naslutiti, culni ljudi mogu uci u senzibilitet pisca ili ti onog ko salje poruku u pisanoj formi.
@Zoi&nikola Mozda ste vas dvojica dobri, ali obracajuci se meni niste imali dobre namere, verujem procitali ste moj post posto mi se obracate, ali zar je tako tesko razumeti da sam rekao da je teze biti los a istovremeno prihvacen u drustvu nego dobar? Eto sad sam celu misao spakovao u jednu recenicu, posto ocigledno tesko vam je sazeti tekst. Samim tim i mislim da vas dvojica niste losi momci, jer los momak mora to moci, mora imati manipaulativne sposobnosti na visokom nivou kako bi bilo sve kako on zeli a da pri tom i dalje ostane pozeljan u sredini u kojoj se nalazi.
@Zoi kazes " Da bi bio dobar, moras mnogo da razmisljas o svima ". Malo si pobrkao loncice, to je savet za loseg momka, ako si dobar dobar si, sta ima da razmisljas kako se ponasas, ako si dobra osoba to ti je u prirodi ili se i sa ovim ne slazes? Eto vidis kako covek sam upadne u sopstvenu zamku.
Medjutim po stoti put cu ovde reci, mlade ljude razumem, razumem i da mladi ljudi bas ne mogu razumeti poruke u mojim komentarima, jer to su iskustvene zivotne poruke koje se mogu razumeti tako sto cemo ih dozivti ili o tim stvarima mnogo razmisljati. Muskarac pre cetrdesetih malo o svemu tome razmislja jer ima preca posla.

realista

pre 9 godina

Kad pokleknes kao dobar i svatis da ti moral, postenje, postovanje i bezuslovna ljubav nisu dovoljni da bi zadrzao neku devojku postajes los.Ali pre toga padas na dno i okreces se samo sebi, skupljas ono malo snage sto ti je ostalo kako bi kreirao nov sistem vrednosti u koji se nadas da ce ti dati vise srece.Izgledas mocno, ponasas se mocno, devojke misle da si harizmatican i nevaljao a duboko u sebi si ranjiv i razocaran u zivot.

Dott

pre 9 godina

@Aleksandra
Hvala! Pocrveneo sam!
Iskoristicu priliku i u obracanju tebi ustvari obratiti se svima koji posecuju ove strane.
Ovde ko zeli lajkove, samo treba reci nesto protiv @Dott-a i dobice ih koliko toliko, ali onih ne preporucujem nece zasigurno, pa ni od mene, verujem mnogi su to do sad i primetili. Jasno mi je da ovo cita i ostavlja komentare vecinom omladina i oni ispod 20. Oni ne znaju koliko ne znaju, za razliku od njih ja znam koliko ne znam, ne znam jako mnogo, i upravo zato u stanju su tvrditi i cesto tvrditi da za mnogo cega ovde nisam u pravu. Pocnite razmisljati, ako neko govori drugacije od svih vas, ili je lud ili nesto malo vise zna.

@Aleksandra izvini sto si mozda sve ovo morala procitati, jer razumeo sam da si nova ovde, ali eto mozda ti se sve ovo dopadne, jer svaka komunikacija je dobra pa na bilo koju temu, dobrodosla!

N.

pre 9 godina

@ljubicica upravo mi se to desava, privlaci me decko koji kaze za sebe da je emotivno sebican, da voli da se svidi devojkama i onda ih otkaci.. i to sve samo zato sto super izgleda, kao osoba mi nije nesto preterano zanimljiv iako se ugl slazemo sto se tice nekih trivijalnih stvari.. sva sreca pa shvatam na cemu se bazira moje ''lozenje'' tako da mogu da iskuliram sve to :D

rema

pre 9 godina

Jako je moguće da devojka izgubi poštovanje prema nekom ko je papučar, nema svoje mišljenje, stav, uvek se povlači, ne ulazi u sukobe, njene potrebr stavljam ispred svojih..to su sve indikatori da je on premekan i da devojka pored njega neće biti sigurna. Vole one sirovine.

sara

pre 9 godina

@ Dott

.. зависи Dott-и како дефинишете ту натпросечну интелигенцију и тај квалитет „лош“... добар, лош vs. зао .. А и за интелигенцијау сам начула да има различитих сорти. Ево, рецимо, ја сам једном упознала једног човека, за кога бих била слободна, дозволићете, казати да је његова лична етика - етика 'сина човечијег'.. е сад , ја не знам којим методама се мере те различите врсте интелигенција, и како би то изашло код овога, али нешто имам утисак да је овај натпросечан, где год да га окренеш. Ретка је воћкица у сваком случају.. пуна фруктозе ;-)

ljubicica

pre 9 godina

Problem je sto "losi" momci cesto mnogo dobro izgledaju, pa i ako ih svjesno ne birate, bar jednom ce vam se desiti da naletite da nekoga ko ce imati uticaja na vas, a vas ce privuci njegov neuhvatljivi sarm i IZGLED. Naravno tek kasnije, uglavnom na bolan nacin, shvaticete da nije za vas, i ako ste pametni nece vam se opet desiti ista stvar :)

nikola

pre 9 godina

@dott
Lakse biti dobar nego los? neka onda pokusa onaj los da bude dobar, pa ces videti da je to skoro pa nemoguce. Prema dobrom neka zivot bude los, da bude nekoliko iskoristavanja, maltretiranja i gubljenja zivaca, pa ces videti kako je lako postati los.

Zoi

pre 9 godina

Lakse je biti los, nego dobar. Da bi bio dobar, moras mnogo da razmisljas o svima - da nekoga ne povredis, da svima bude dobro, jer ako radis bilo sta na tudju stetu, ne valja. Treba imati muda da budes dobar.
Ako si zloban, mislis samo o sebi i mnogo je lakse.

Aleksandra

pre 9 godina

Naslov ove vesti me je privukao, ne citam cesto ovu rubriku jer nekako su mi isprazne i povrsne price ovde, a onda usla sam i u komentare upravo zbog toga ne bi li procitala jos nesto na ovu temu koja me zanima. I nasla sam ono sto sam i trazila. @Dott nisi svestan koliko si u pravu kad sam ja u pitanju, prokleto si u pravu, ljubim te!

SKIDS

pre 9 godina

@ Losi momci nemaju perspektivu. Streberi ce imati para.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bee-Zon, 25. januar 2015 09:53)

A onda će štrebere devojke varati sa tzv. lošim momcima. Obrni-okreni priroda/nagon uvek nađe put, ne može se protiv nje/njega.

Don

pre 9 godina

Како то мислите "не даје осећај сигурности" ?! Па девојке бирају "лоше момке" БАШ зато што такви дрски, надмени, изнад закона, пружају осећај моћи, поготово у поређењу са онима који су поштени, фини, не умеју ни себе да одбране а камо ли њу...у овом друштву су поштење и васпитање знаци слабости.

Blandeto

pre 9 godina

A sta znaci biti "los" i "fin"? Da li biti fin podrazumeva biti i smotan, bez stava? Ne bih se slozio sa tekstom. Bice pre da dame vole da vide samopouzdanje, spremnost na borbu. I dobri momci imaju te osobine, verujte mi.

Dott

pre 9 godina

Privlace vas losi momci? Mozda i u vama cuci losa devojka? Mozda vas pak suprotnost privlaci? Mozda.
Medjutim mozda on uisistinu nije los, samo oslobodjen predrasuda cini stvari koje bi i vi cinili jos brutalnije mozda da ste na njegovom mestu i situaciji. To je neretko surova istina, na kraju ne mislite li da je lakse biti dobar? Da bi bili losi a ipak egzistirali u drustvu ne cini li vam se da bi morali biti i nadprosecno inteligentni? Izmedju ostalog i zato su losi momci privlacni, devojke u njima prepoznaju potencijal.

Don

pre 9 godina

Како то мислите "не даје осећај сигурности" ?! Па девојке бирају "лоше момке" БАШ зато што такви дрски, надмени, изнад закона, пружају осећај моћи, поготово у поређењу са онима који су поштени, фини, не умеју ни себе да одбране а камо ли њу...у овом друштву су поштење и васпитање знаци слабости.

Zoi

pre 9 godina

Lakse je biti los, nego dobar. Da bi bio dobar, moras mnogo da razmisljas o svima - da nekoga ne povredis, da svima bude dobro, jer ako radis bilo sta na tudju stetu, ne valja. Treba imati muda da budes dobar.
Ako si zloban, mislis samo o sebi i mnogo je lakse.

Blandeto

pre 9 godina

A sta znaci biti "los" i "fin"? Da li biti fin podrazumeva biti i smotan, bez stava? Ne bih se slozio sa tekstom. Bice pre da dame vole da vide samopouzdanje, spremnost na borbu. I dobri momci imaju te osobine, verujte mi.

ljubicica

pre 9 godina

Problem je sto "losi" momci cesto mnogo dobro izgledaju, pa i ako ih svjesno ne birate, bar jednom ce vam se desiti da naletite da nekoga ko ce imati uticaja na vas, a vas ce privuci njegov neuhvatljivi sarm i IZGLED. Naravno tek kasnije, uglavnom na bolan nacin, shvaticete da nije za vas, i ako ste pametni nece vam se opet desiti ista stvar :)

lale

pre 9 godina

Nije problem da muskarac bude normalan kulturan dobar, problem je sto su vecina njih PREVIŠE DOBRI, previse dobri muskarci se plase da pokazu svoj stav, plase se da se suprostave devojci kada se ona lose ponasa, sto je muskarac vise dobar prema zeni to ce zena sve vise da bude gora prema njemu... zena ce cak i da mrzi muskarca ako joj sve dozvoljava i ne suprostavlja joj se i vise nece da ga postuje... FINI MOMCI budite fini ALI ALI slobodno iznesite svoje stavove i branite ih, ako devojka nije fer prema vama UVEK ali UVEK se suprostavite i jasno stavite do znanja sta ne prihvatate! SVAKA "" NORMALNA "" DEVOJKA CE PRE DA IZABERE KULTURNOG NORMALNO FINOG MUSKARCA KOJI IMA SVOJE "" JA"" BEZ STRAHA, NEGO NEKOG "" OPASNOG"" MOMKA, koji je u sustini prava kukavica ali to prikriva sa psihickim i fizickim nasiljem nad zenom! DANAS biti NORMALAN I KULTURANA NIJE SLABOST VEC JE TO HRABROST u ovom moralno posrnulom drustvu

nikola

pre 9 godina

@dott
Lakse biti dobar nego los? neka onda pokusa onaj los da bude dobar, pa ces videti da je to skoro pa nemoguce. Prema dobrom neka zivot bude los, da bude nekoliko iskoristavanja, maltretiranja i gubljenja zivaca, pa ces videti kako je lako postati los.

SKIDS

pre 9 godina

@ Losi momci nemaju perspektivu. Streberi ce imati para.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bee-Zon, 25. januar 2015 09:53)

A onda će štrebere devojke varati sa tzv. lošim momcima. Obrni-okreni priroda/nagon uvek nađe put, ne može se protiv nje/njega.

realista

pre 9 godina

Kad pokleknes kao dobar i svatis da ti moral, postenje, postovanje i bezuslovna ljubav nisu dovoljni da bi zadrzao neku devojku postajes los.Ali pre toga padas na dno i okreces se samo sebi, skupljas ono malo snage sto ti je ostalo kako bi kreirao nov sistem vrednosti u koji se nadas da ce ti dati vise srece.Izgledas mocno, ponasas se mocno, devojke misle da si harizmatican i nevaljao a duboko u sebi si ranjiv i razocaran u zivot.

Zoi

pre 9 godina

Nisam momak, nego zena sa poprilicnim brojem godina.
Razmisljati uvek treba, zavisi ko o cemu i kome razmislja, ti nisi dobro shvatio. Generalno losi ljudi imaju samo jedan cilj - zadovoljiti sebe. Za dobre sam vec napisala, ako si razumeo.
Losi su, uglavnom, prihvaceni u drustvu jer imaju zaledjinu. To bi bilo ukratko.
Covek najcesce upada u zamku sopstvenog znanja i neznanja kada misli da mnogo zna.
Ceo zivot slusam svasta od ovih "losijih", objasnjenja i opravdanja. To su ljudi bez savesti, prikrivenih sitnih dusa i sa nekim iza ledja ko ih stiti.

ljubicica

pre 9 godina

@N., naravno, njega biraju tvoji hormoni, zgodan, neuhvatljiv ovo-ono, samo nemoj da mijesas emocije u to, i niposto ga nemoj idealizovati. Takvi tipovi su dobri zna se za sta, ali ako nisi i ti takav tip, ni to ti ne preporucujem da radis s njim. Poz :)

N.

pre 9 godina

@ljubicica upravo mi se to desava, privlaci me decko koji kaze za sebe da je emotivno sebican, da voli da se svidi devojkama i onda ih otkaci.. i to sve samo zato sto super izgleda, kao osoba mi nije nesto preterano zanimljiv iako se ugl slazemo sto se tice nekih trivijalnih stvari.. sva sreca pa shvatam na cemu se bazira moje ''lozenje'' tako da mogu da iskuliram sve to :D

Dott

pre 9 godina

Privlace vas losi momci? Mozda i u vama cuci losa devojka? Mozda vas pak suprotnost privlaci? Mozda.
Medjutim mozda on uisistinu nije los, samo oslobodjen predrasuda cini stvari koje bi i vi cinili jos brutalnije mozda da ste na njegovom mestu i situaciji. To je neretko surova istina, na kraju ne mislite li da je lakse biti dobar? Da bi bili losi a ipak egzistirali u drustvu ne cini li vam se da bi morali biti i nadprosecno inteligentni? Izmedju ostalog i zato su losi momci privlacni, devojke u njima prepoznaju potencijal.

Cupakabra

pre 9 godina

Dott
S obzirom da kazes da imas dosta iskustva i da si mnogo stariji od tih dvadesetogodisnjaka, tebi je mnogo dosadno u zivotu i ne znam odakle ti toliko vremena pored takvog zivota da ostavljas ovde toliko poruka i objasnjavas drugim ljudima sta znas... Samim tim sto pokusavas da devojkama objasnis nesto ovde pokazuje koliki kompleks imas od njih i koliko su te osakatile mentalno u proslosti pa nas ucis ovde necem :-P

rema

pre 9 godina

Jako je moguće da devojka izgubi poštovanje prema nekom ko je papučar, nema svoje mišljenje, stav, uvek se povlači, ne ulazi u sukobe, njene potrebr stavljam ispred svojih..to su sve indikatori da je on premekan i da devojka pored njega neće biti sigurna. Vole one sirovine.

stvarno neprijatno

pre 9 godina

Dott je otuzan sredovecni lik skromnog obrazovanja i inteligencije koji ocito ima ogroman visak vremena i neobuzdano zelju da se "dokazuje" devojcicama na portalu.
Zaista otuzno.

Sanders Bil

pre 9 godina

Ovaj Dot misli da je mnogo pametan, kad ono samo jos jedan neobrazovan, neuk i patoloski komentator-filozof koji 'deli savete' i tripuje da je neki faktor na portalu b92

Estas bueno

pre 9 godina

Dott-e, reč ILITI se piše tako kako napisah.
Ako želiš da pametuješ, prvo moraš biti snabdeven različitim znanjima. Ovo pripada onim vrstama znanja koje su ključne za komunikaciju - da se možeš pravilno izraziti, treba poznavati jezik kojim se komunicira.

icxcnika

pre 9 godina

Дотт
Какву то перспективу имају ти лоши момци ? Затворску ? Мада какав је правни систем нема потребе да брину Можда је моја перцепција тих лоших другачија па су онда ти лоши заиста лоши. Некад знам да будем и ја лош али ми после буде жао а њима не верујем да би било. Те што их привлаче су заправо са очинским проблемима све се то види и вуче из куће у току одрастања. После кад их испребијају куку леле . У суштини треба имати карактер али и чојство према другима.

Lepotica

pre 9 godina

Dot me podseca na jednig poznanika iz osnovne skole koji je u svojim kasnim dvadesetim i ranim tridesetim proveo par godina u zatvoru. Kad je izasao poceo je da se razume u sve i pametuje svima, mada je ostao na nivou deteta od tLinaest godina; 13 za ovog lika koji misli da samo jedna osoba moze da koristi zezanciju.

Mr. Ševrle

pre 9 godina

Ljudi su skloni konceptualizaciji predmeta različitih entiteta, pa se vođeni tako unapred determinisanim logičkim putevima i sinapsama, ista logika proširuje i na ljude putem etiketizacije. Zato imamo te uobičajeno korišćenom engleskom sintagmom rečeno “bad guys”, kao vid neke reputacije, nekoj nedvosmisleno loše, a nekoj i na neki način privlačne. Ono što je zaista bitno, ili ono što naprotiv uopšte nije bitno u vremenu kada toliko brzo živimo izbombardovani podacima i često oprečnim informacijama, jeste da svaka površno stečena slika o nekome ne mora biti suštinski istinita, a ona se može dohvatiti samo zaista kvalitetnim upoznavanjem kroz vremenski period i iz neposredne blizine. Zato mislim da medijska misija koja ženama putem parcijalno uzetih “indikatora” nastoji da muškarcima iz njenog okruženja pridoda nekakvu etiketu, lošu ili dobru, ne da ne pomaže u tome da sa njim ostvari pravi odnos, već često navodi na pogrešan put. Po mom mišljenju to nije nimalo slučajno, jer se na taj način igraju sa vama poput pravog “bad guy”-a, a neke momke onakve kakvi su, time udaljavate iz sopstvene blizine. Ne mali broj puta neke izjave date u žaru iskrene komunikacije i kvalitetnog ćaskanja dovedu do toga da budemo vašom logičkom greškom zabravljeni u crnoj zoni, a upravo smo se spremali dušu da vam poklonimo.

sara

pre 9 godina

@ Dott

.. зависи Dott-и како дефинишете ту натпросечну интелигенцију и тај квалитет „лош“... добар, лош vs. зао .. А и за интелигенцијау сам начула да има различитих сорти. Ево, рецимо, ја сам једном упознала једног човека, за кога бих била слободна, дозволићете, казати да је његова лична етика - етика 'сина човечијег'.. е сад , ја не знам којим методама се мере те различите врсте интелигенција, и како би то изашло код овога, али нешто имам утисак да је овај натпросечан, где год да га окренеш. Ретка је воћкица у сваком случају.. пуна фруктозе ;-)

XYZ

pre 9 godina

USTVARI
REĆI ĆU
SVEJEDNO
- ovo je čisto zbog toga da ne pišem komentar samo sa gramatičkim ispravkama...

...neki zaista misle da su popili svu pamet ovog sveta...dott je deli i šakom i kapom, a takva pamet nikome ne treba...ljudi odbijaju i skreću mu pažnju, on navalio i ne staje!

Los momak

pre 9 godina

Pa evo, jedno iskustvo "loseg moka", malo da zacini oviu diskusiju i stimulise na razmisljanje.


Na moj sarm pala je udata zena.
A meni se prvi put u zivotu desilo... pao sam i ja na njen sarm.

Da ostavi muza i decu ne pada joj na pamet. I ma koliko se klela da mene voli, njemu odlazi svaki dan, sa njim leze svako vece, pored njega se budi svako jutro, sa njim ima zajednicke planove za buducnost...
Ja za njega znam, on za mene ne zna.
Ja polako umirem, a on je srecan pored nje.

Ko je onda u toj prici los?
Manite me zato price o slabijem polu i losim momcima.

sara

pre 9 godina

@ Dott

" bakuta sta si se smrkla, eto sela si, evo ti ga Novo groblje i nisi morala, tebi se ne isplati da ides kuci "..

Е овде си ме слатко насмејао.. и не сматрам да сам злонамерна, тако и шаљиву опаску коју си приписао свом антијунаку доживљавам не као злонамерност, већ као бруталан смисао за хумор са оштрицом. Не верујем да си цитирао стваран догађај, мислим да је ова опаска делом твог својеврсног хумора.

Самo, слатки мој Dott, бакута је медицински феномен, сећаш се.. наојопаснији члан у популацији, амигдале такорећи у траговима.. Што је ближа смрти то се мање плаши да живи, тако није наивно претпоставити жесток одговор антагонисти твоје приче,, можда би он био тај што кући иде са сузом у оку од беса, пун тензије да је издуши негде другди, не бакензи. Баба је староставна категорија, није за потценити.. „корњача са Галапагоса“ која животне даће и недаће прима са ироничном дистанцом, такорећи бесмртна у души, која је долазак онога чега се млади ужасавају (смрт) давних дана у себи пригрлила ..

https://www.youtube.com/watch?v=XXwdskR5n5w

Kalisi

pre 9 godina

Nisam iz teksta razumela šta se tačno smatra "lošim momkom"? Kriminalac, švrljator, oženjen...nije bitno hajde da pretpostavimo da je su svi ovi pomenuti uz još neke kategorije loši momci. Lično se ne bih petljala s krimosima bilo koje vrste jer tu baš možeš da nagrabusiš žestoko. Sem toga, ove ostale kategorije su ok, dok god je to meni ok. Ne znam zašto autor ovog teksta sve žene trpa u isti koš, kao da smo sve maloumne pa ne znamo šta radimo nego se "lepimo" za loše tipove bez svesti o tome s kim smo, ili s nekom idejom da ga "popravljamo" ili šta već. E pa neke od nas svesno biraju u određenoj fazi svog života da budu u neobaveznom odnosu sa osobom X, bez ikakvih drugih intencija sem seksualnih. Za to nije potrebno da momak bude dobar. Baš naprotiv.

galerija likova...

pre 9 godina

Dott nema problema, interesantan si moram priznati, imas zanimljiv ugao gledanja to sigurno a i delujes autoritativno.Reci mi Koliko ti je godina i jesi li ozenjen bas me zanima, ako nije tajna naravno?
(Aleksandra, 25. januar 2015 15:11)

Mucena Aleksandra. Razmislja kao da ima tLinaest godina a opet grcevito bi da se uda. Nije njoj lako.

XYZ

pre 9 godina

Aleksandrice, dušo, pa nemoj se ljutiti na istinu. Što je pre prihvatiš, život će ti biti lakši. Ako i sam(a) nisi jedna od Dottovih "prsonelitija" (očigledno ima personality disorder - čak je to nedvosmisleno i napisao), mani se tih internet pametnjakovića, jer i oni pripadaju grupi loših.

Kasper

pre 9 godina

@Medjutim mozda on uisistinu nije los, samo oslobodjen predrasuda cini stvari koje bi i vi cinili jos brutalnije mozda da ste na njegovom mestu i situaciji. To je neretko surova istina, na kraju ne mislite li da je lakse biti dobar? Da bi bili losi a ipak egzistirali u drustvu ne cini li vam se da bi morali biti i nadprosecno inteligentni? Izmedju ostalog i zato su losi momci privlacni, devojke u njima prepoznaju potencijal.

Nikad ne komentarisem ali evo za sve postoji prvi put. :) Dott, nakon gomilu osuda koje si popio na ovu vest mislim da je sasvim u redu da negujes svoju individualnost i razlicitost misljenja. U jednoj recenici medju ovih par stekla sam utisak da si govorio o sebi. Ali, surova istina je da je teze biti dobar, treba imati hrabrosti i ne ici linijom manjeg otpora. Taj potencijal o kome pises i inteligenciju prepoznajem u muskarcu koji je svestan sebe, svojih vrlina i mana, coveka koji je hrabar da kaze i brani svoje misljenje, koji je pravedan,iskren i opusten, osobodjen potrebe da se svima svidi i neka je i streber. Nije istina da devojke vole lose muskarce, mozda one koje su nesigurne ili traze trenutnu zabavu ili sta vec. I kao sto rece Selomovic nemoj svoj dusevni mir narusavati nedostacima drugih, ali pokusaj da vidis dobro u svakome i svemu. Pozdrav

Aleksandra

pre 9 godina

Naslov ove vesti me je privukao, ne citam cesto ovu rubriku jer nekako su mi isprazne i povrsne price ovde, a onda usla sam i u komentare upravo zbog toga ne bi li procitala jos nesto na ovu temu koja me zanima. I nasla sam ono sto sam i trazila. @Dott nisi svestan koliko si u pravu kad sam ja u pitanju, prokleto si u pravu, ljubim te!

Au

pre 9 godina

(stvarno neprijatno, 26. januar 2015 02:10)
Tebe je Dott izgleda zesce ispreskakao ovde, izjesce te sujeta, idi covece prosetaj. Govoris da on ima visak vremena, znaci ti nemas pa opet samo gledas da ga poklopis idi negde leci se od Dota i pusti coveka!

nikolA

pre 9 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupakabra, 25. januar 2015 15:39)

Cudi me da mu nisi skrenula paznju za gramatiku.Posto ima brdo ljudi koji pored uvreda i eventualnih ispravka gramatickih gresaka ne nude nista u svojim komentarima.Nadam se da sad vidis koliko je tvoj komentar u stvari prazan.

Dott

pre 9 godina

Post 2.

I ne samo to, posto joj neko ustane onda joj i dobaci joj u stilu "bakuta sta si se smrkla, eto sela si, evo ti ga Novo groblje i nisi morala, tebi se ne isplati da ides kuci". Posto joj je sasuo sta je zeleo, tad se oseca dobro, upravo isto kao ti kad si ucinila dobro, znaci na kraju i on kao i ti zadovoljio je svoj interes, ali veruj da bi na takvo njegovo ponasanje neki reagovali smehom pa bi nekima i postao idol. Znaci sasvim druga tema je to sto mi ponasanje loseg momka tumacimo kao defektno ponasanje, ali toga mora biti, jer zamisli da nema losih ljudi, kako bi mi prepoznavali koliko je nesto dobro, izgubili bi kriterijume.
Za dobro je dobro sto postoji lose i obratno, znam tesko je to shvatiti, mozda bih i to mogao objasniti kroz primere, ali trbalo bi mi jos dva-tri posta verovatno.
Aludiras na mene da mislim da mnogo znam, upravo sam na tu temu nesto i rekao, ja sam u stadijumu u kom samo uvidjam koliko mnogo ne znam a to je istina ne malo otkrice, neko ni za zivota do njega ne dodje ako ces verovati.

Dott

pre 9 godina

Ok Zoi, iz tvog posta to se nije dalo ustanoviti, ili sam ja mozda bio nedovoljno pazljiv, sve jedno izvinjavam ti se ukoliko si se mozda zbog toga osetila lose ili povredjeno.
Dobro sam ja tebe razumeo, to i ti znas ili mozda i ne zelis da bude tako, sve jedno i dobri i losi ljudi imaju takav cilj kako kazes zadovoljiti sebe. Mozda ce za tebe a i mnoge ovde ovo sto cu reci zvucati kao teska filosofija ili trabunjanje u prazno, ali recicu ti jer neko ce jednom u zivotu to mozda shvatiti na nacin koji sam ja, da ne kazem pravi:
Kad nekome pomognes na bilo koji nacin, prihvatis torbu u autobusu ustanes straici, pored toga sto si njoj pomogla ucinila dobro koje ce svako prepoznati, ti si i zadovoljila svoj interes, osecas se lepo zahvaljujuci tome sto si nekome pomogla. Da kojim slucajem nisi ustala toj starici osecala bi se lose, znaci tvoj interes je bio da to izbegnes, znaci pustimo sad tu stranu sto si ti defakto nekome pomogla, gledaj sebe sta se desava sa tobom i shvatices da u svemu mozemo naci licni interes.
Sad, los covek po difoltu ne bi ustao toj starici, on se verovatno vec oseca lose i taj los osecaj popravlja destruktivnim ponasanjem, on bi uzivao gledajuci facu bake koja prevrce ocima gledajuci ga koliko nema obzira prema njoj. medjutim on je svestan svog defektnog ponasanja i zna da ce joj vec neko drugi ustati...

post 1.

Ник Слотер

pre 9 godina

Врло је просто. Ми који нисмо "лоши" момци, ми можемо да будемо и са "лошим" девојкама, и са онима које нису такве. Ако прихватимо "лошу" девојку, сами смо криви за последице и свесни смо тога.

Нажалост, "добре" девојке се масовно ложе искључиво на "лоше" момке, али онда оне наравно нису саме криве за свој избор - него је искључиво мушкарац увек крив за све.

Једини тренутак када "добре" девојке прихватају момке који нису "лоши" је када их "лоши" момци више неће па су схватиле да им је време да се брже-боље увале (читај: удају).

Проблем је само што су се и неки од нас у међувремену опаметили. Јасно нам је колико има сати. Није више довољна сама чињеница да сте женско - морате и неки квалитет ван кревета да нам понудите да бисмо вас прихватили.

И онда наравно да вам фали мушкараца. Нема по један несигурни дебил који ради и солидно зарађује за сваку "добру" девојку која је коначно схватила да јој је истекла позивница за журку на коју ми никад нисмо ни били позвани - а у међувремену смо схватили да је и боље што нисмо били позвани на то зло, јер имамо паметнија посла у животу.

Aleksandra

pre 9 godina

Dott nema problema, interesantan si moram priznati, imas zanimljiv ugao gledanja to sigurno a i delujes autoritativno.Reci mi Koliko ti je godina i jesi li ozenjen bas me zanima, ako nije tajna naravno?

Dott

pre 9 godina

@icxcnika
Znas sta, ok razmisljas i zaista nemam ti sta protivureciti i ja licno mislim da losi momci na kraju ne zavrse dobro i ako mozda izmedju svega osete lepotu zivota mozda i vise od dobroh ljudi. Ali to se na kraju moze ispostaviti i kao kazna, jer kao sto rekoh na kraju ne zavrse dobro misljenja sam.

kazu dobar momak

pre 9 godina

@Kalisi
Planiras li ti da ostvaris svoju Bogom danu svrhu postojanja?
I kakva je to glupa insinuacija da su ti tzv losi momci dobri u seksu?

sastali se

pre 9 godina

Ko je onda u toj prici los?
Manite me zato price o slabijem polu i losim momcima.
(Los momak, 26. januar 2015 19:12)

Oboje ste losi. A ona jos i dvolicna i zivi svaki dan u lazi i prevari. Ako ti je lakse- ona je duplo losija od tebe.

Dott

pre 9 godina

@Kasper
Recicu ti jednu istinu sto se mene tice a to je da sam se dugo godina u zivotu trudio biti los i to onda kad sam uvideo da se to vise isplati i ceni. Licno meni to je bilo jako tesko jer sam daleko od toga. Profilisale su me devojke, postao sam onakav kakvog su zelele ispred sebe, veruj to nikako nije dobar momak vec azdaja u pravom smislu reci. Pozeljan muskarac kod devojaka je onaj oko koga se sve okrece i desava a to se ne moze postici dobrotom i finocom, treba mnogo bezobrazluka, drskosti, samozivosti i agresije. To je prava istina, medjutim istina je i da takvi muskarci najcesce sa svojom izabranicom nasamo su sasvim neko drugi i neko ko im pije vodu iz ruke.

Sto se tice osuda koje dobijam, to me ni najmanje ne dotice ako ces mi verovati jer to je njih par kojima sam se obratio kritikujuci argumentovano njihov komentar, pa su sad krvozedni osvete, ali oni ne umeju drugacije nego ovako kako i sama vidis, to su neki ficfirici, poput komaraca, samo eto nisam bas debelokozac pa nekad reagujem tako sto tog komarca pljesnem kad vidim na sebi.

Svacije misljenje postujem, naravno i tvoje, tako ovde sam takodje izneo samo svoje misljenje, pa iako sam to i naveo da je to moje misljenje, ti ficfirici i na njega reaguju jer kako drugacije to objasniti do da oni smatraju da moje reci imaju veoma jaku medijsku uticajnost, pa brze bolje jure da me diskredituju, ne cini li ti se da je tako?
Samim tim samo mogu da im zahvalim na publikaciji koju mi cine.

Dott

pre 9 godina

@Cupakebra

Pazi, mi smo ovde svi no name mozemo menjati nickname, pa samim tim i da su mi zene kako kazes nabile neke komplekse, to samim tim pada u vodu.
Kako zene tako i muskarce volim posavetovati, sve sto kazem ovde ima duboku potporu i nista nije lupetanje, dok moj privatan zivot i moja osecanja nemaju veze sa stvarima koje pisem i sasvim je pogresno da ih povezujes sa time sta pisem i sa mojom licnoscu.

Aleksandra

pre 9 godina

(XYZ, 25. januar 2015 21:31)
(Sanders Bil, 25. januar 2015 22:30)

Za vas dvojicu reci da ste hejteri pretpostavljam da bi to prihvatili kao kompliment, tako da to sto vi radite stvarno ne znam kako da nazovem, sem da iz vas izbija sve najruznije sto moze biti u coveku, zloba i zavist. Ne mogu verovati da jos neko i lajkuje takve vase komentare, zbog vas dvojice ovde vise necu ostavljati komentare jer mi je ispod casti.

Kalisi

pre 9 godina

@kažu dobar momak: Ne znam zašto si se našao pogođen, jednostavno sam napisala da za kres kombinaciju nije potrebno da momak bude dobar. Šta je tu tebe pogodilo pojma nemam. A ispunjavanje "svrhe" ili kako si se već odvratno izrazio se i dalje obično postiže koitusom. Ni za to nije potrebno da "momak" bude dobar, samo treba da ima kvalitetne i pokretljive spermatozoide. Sem ako "svrhom" života jedne žene ne smatraš da se pod obavezno uda za nekog "dobrog momka" (verovatno poput tebe) i onda ne znam šta, doživi vrhunsku sreću i radost and they lived happily ever after.

Ej bre, prijatelju, 21. vek je. Dajte više ne smarajte sa tim kvalifikacijama dobar, loš, svako će nekome biti dobar, nekome loš, koje su to besmislice, nismo maloumne valjda pa da ne možemo da odredimo ko nam prija a ko ne. I opet se postavlja pitanje po kojim OPŠTIM kriterijumima se to određuje koji muškarac je dobar a koji loš? To je prvo što bi trebalo da piše u tekstu, a ne piše. Po mom mišljenju, tekst je bezvezan.

pars construens

pre 9 godina

Dott zvucis kao zanesenjak koji se uporno koprca da argumentuje svoj stav ali mu nikako ne polazi za rukom. Odakle ti ta podela na crno i belo, dobre i zle, lose i dobre momke, iz ovog teksta? ovo je jedan tipican novinski clanak iz superzene na nivou dece od 11 godina. Tebi je koliko procitah preko 40. Znaci ocekuje se od tebe artikulisan stav a ne u startu pogresne premise koje osujecuju 'teoriju' koju pokusavas 'dokazati'. Odakle ti to da je onaj koga ti tako lakonski zoves 'losim' po difoltu i "mentalno retardiran i defektan"? ovo je toliko smesno da ne zavredjuje komentar. Pa onda sam sebe pobijas jer posle tvrdis da los mora biti 'jako inteligentan kad mu "to" (da izmanipulise, postigne svoj cilj itd.) polazi za rukom.... Stalno se koprcas u pitanjima sa pogresnim premisama, ne nalazis odgovor, a to i sam priznajes. Tvoja glavna ideja je da je teze biti los i prihvacen u drustvu nego dobar - ali zasto bi "los" nuzno trebao biti prihvacen i zasto je to tebi to toliko bitno?

Polazis od pogresne pretpostavke da je biti "dobar i los", za sve ljude, kao za tebe povezano sa percepcijom okoline i utisak koji zelis ostaviti: "pohvale i osude". Zasto mislis da se SVI ljudi rukovode tim? da ne zive svoj zivot nego da gledaju sta ce ko da kaze o njima, da li ce naici na 'pohvalu' ili 'osudu'? Sta je normalnu, zrelu osobu briga sta ce neko da prica o njoj? Ne mogu da verujem da neko od 20+, 30+ a kamoli 40+ godina razmislja tom linijom a kamoli da zivi po tome.

pars construens

pre 9 godina

Ne razumem pricu o krvozednim ficfiricima i kormarcima kako nazivas one koji ukazu na problem u tvom rezonovanju. Ne znaci da je neko krvozedan ako ti ukaze na gresku.
U jednom trenutku si spustio gard i dozvolio superegu pod cijom si kontrolom da iskaze i jednu istinu "Recicu ti jednu istinu sto se mene tice a to je da sam se dugo godina u zivotu trudio biti los i to onda kad sam uvideo da se to vise isplati i ceni. " Kao sto vidis, retko sta je stoprocentno dobro i lose po difoltu, ti sam si priznao da si oportunisticki promenio igru kada si uvideo da se biti los vise ISPLATI. Da si zaista bio "dobar" kako si hteo da ispadne u tvojoj proslosti ne bi se menjao za ono sto se vise isplati. Takodje sam rusis svoju teoriju jer si prethodno rekao da je biti dobar jako lako i da tu ne treba rezon, razmisljanje, bas nikakvo. A onda si rekao da si razmislio i shvato da se vise isplati biti los. Zar ne? Znaci sam sebe stalno demantujes i koprcas se u sopstvenim kontradiktornim stavovima a onda druge optuzujes da su krvozedni i da ti rade o glavi. Ti nisi ni dobar ni los, ti si naprosto covek koji nenormalno mnogo zavisi od misljenja okoline i svoj zivot upravlja prema tome kako ce ga ko doziveti umesto da zivis svoj zivot i manes se prica i dokazivanja. Zivot ce ti biti neuporedivo laksi ako pocnes razmisljati u tom pravcu.

Dott

pre 9 godina

Svakako zavisi @sara, zato i svaku takvu recenicu sam i pocinjao recju "mozda", znaci nigde to ne tvrdim, jer je uslovljeno vrstom ili ti tipom lose osobe o kojoj govorm, mada negde se i moze naslutiti, culni ljudi mogu uci u senzibilitet pisca ili ti onog ko salje poruku u pisanoj formi.
@Zoi&nikola Mozda ste vas dvojica dobri, ali obracajuci se meni niste imali dobre namere, verujem procitali ste moj post posto mi se obracate, ali zar je tako tesko razumeti da sam rekao da je teze biti los a istovremeno prihvacen u drustvu nego dobar? Eto sad sam celu misao spakovao u jednu recenicu, posto ocigledno tesko vam je sazeti tekst. Samim tim i mislim da vas dvojica niste losi momci, jer los momak mora to moci, mora imati manipaulativne sposobnosti na visokom nivou kako bi bilo sve kako on zeli a da pri tom i dalje ostane pozeljan u sredini u kojoj se nalazi.
@Zoi kazes " Da bi bio dobar, moras mnogo da razmisljas o svima ". Malo si pobrkao loncice, to je savet za loseg momka, ako si dobar dobar si, sta ima da razmisljas kako se ponasas, ako si dobra osoba to ti je u prirodi ili se i sa ovim ne slazes? Eto vidis kako covek sam upadne u sopstvenu zamku.
Medjutim po stoti put cu ovde reci, mlade ljude razumem, razumem i da mladi ljudi bas ne mogu razumeti poruke u mojim komentarima, jer to su iskustvene zivotne poruke koje se mogu razumeti tako sto cemo ih dozivti ili o tim stvarima mnogo razmisljati. Muskarac pre cetrdesetih malo o svemu tome razmislja jer ima preca posla.

Dott

pre 9 godina

@Aleksandra
Hvala! Pocrveneo sam!
Iskoristicu priliku i u obracanju tebi ustvari obratiti se svima koji posecuju ove strane.
Ovde ko zeli lajkove, samo treba reci nesto protiv @Dott-a i dobice ih koliko toliko, ali onih ne preporucujem nece zasigurno, pa ni od mene, verujem mnogi su to do sad i primetili. Jasno mi je da ovo cita i ostavlja komentare vecinom omladina i oni ispod 20. Oni ne znaju koliko ne znaju, za razliku od njih ja znam koliko ne znam, ne znam jako mnogo, i upravo zato u stanju su tvrditi i cesto tvrditi da za mnogo cega ovde nisam u pravu. Pocnite razmisljati, ako neko govori drugacije od svih vas, ili je lud ili nesto malo vise zna.

@Aleksandra izvini sto si mozda sve ovo morala procitati, jer razumeo sam da si nova ovde, ali eto mozda ti se sve ovo dopadne, jer svaka komunikacija je dobra pa na bilo koju temu, dobrodosla!

Dott

pre 9 godina

@icxcnika
Znas sta, ok razmisljas i zaista nemam ti sta protivureciti i ja licno mislim da losi momci na kraju ne zavrse dobro i ako mozda izmedju svega osete lepotu zivota mozda i vise od dobroh ljudi. Ali to se na kraju moze ispostaviti i kao kazna, jer kao sto rekoh na kraju ne zavrse dobro misljenja sam.

Dott

pre 9 godina

Na kraju ostadoh duzan svima za objasnjenje zasto mislim da je teze biti los nego dobar.
Na kakve reakcije okoline nailaze dobri i losi, zapitajte se?
Dobar nailazi na pohvale, dok los na osude, nije li tako i sasvim logicno?
Ako pak mislite da nije tako i da los ne nailazi uvek i svuda na osude, on mora biti da je jako inteligentan ako mu to polazi za rukom, kao i dobar ukoliko ga ne hvale mora biti da mu inteligencija manjka, sve je sasvim logicno i prosto, gresim li negde, bas bih voleo da neko ovo demantuje ukoliko misli drugacije.

Petsi

pre 9 godina

Po meni su losi ovi koji misle da je teze biti los. Da bi bio los, ne treba ti mnogo mozga, samo brines o svojim potrebama. Jedina vestina koja je neophodna je moc manipulacije (tu obavezno ide laganje i varanje - ne samo seksualno, nego i predstavljanje onakvima kakvi nisu). Ko se predstavi onakvim kakav jeste, taj ne moze biti los, sve i da nije dobar. Losi uvek imaju nekoga. mocnog iza sebe ko ispravlja njihove krive drine. Oni su kukavice jer se nikada ne predstavljaju onakvima kakvi su, nego lazno da bi ucarili neku korist.
Da bi bio dobar a opstao u drustvu, treba ti stav, pamet i to ogromna, hrabrost, da mozes sve i sam ako treba. Trebaju muda da udaljis one lose iz zivota.
Usput, ne postoji apsolutno lose i aps. dobro. Postoje u sustini dobri i u sustini losi ljudi, dela i jednih i drugih se mogu svakako tumaciti. Ali, postoje karakterne osobine pomesane sa temperamentom i vaspitanjem koje su lose i tu bema diskusije.
Plus, obicno se dobra dela koja se nekome ucine vrate lise od tih ljudi. Q

Dott

pre 9 godina

Sara znas ko mi je pao na pamet da izgovara tu recenicu bakutaneru? Glumac Nenad Jezdic - crni gruja, tacno pase njegovom senzibilitetu i vokabularu. Bas sam njega zamislio u toj sceni kako joj to ozbiljno govori dok mu se micu samo brcici a onda se okrene ka prozoru i seretski smeje.http://youtu.be/14S_9l4g3-A http://youtu.be/14S_9l4g3-A

iskren savet

pre 9 godina

"Petsi,
Kazes teze je biti dobar?
Hajmo ovak, slazem se jer nije lako biti ono sto nisi. Pod tim uslovom mogu prihvatiti da je teze biti dobar. Ako vec zelite izneti misljenje o necemu i zauzeti stav, potrebno je malo razmisliti a ne ici pristrasno stavu koji nece naici na osudu vecine.
Pazite ljudi ovako:
Neko za koga kazemo da je los, zasto je takav postoje dva objasnjenja ili je defektan, tj mentalno retardiran ili glumi losu osobu iz njemu znanih pobuda kao sto je bunt neke vrste i zbog necega sto je lose osetio u zivotu, nanesena mu je nepravda itd.
Dok biti dobar, kako vam to moze biti tesko biti ono sto jeste?"
Dott
**

Petsi ti odlicno obrazlozi svoj stav, i to detaljno i jasno ali problem je u tome sto si ti Dott konfuzan, sto ne znas da izneses svoj stav a i sto kada procitas objasnjenje koje ti inteligentna osoba da - opet ne mozes da shvatis procitano.
Zato si savetujem da batalis rasprave. Vidim da pises kilometarske postove koji veze s vezom nemaju no i dalje ih pises. Pitam se zasto. Odgovor ti je delimicno dala/dao Cupakabra, procitaj opet i mozda ce ti biti jasnije.

pars construens

pre 9 godina

Prvo kazes da te nije briga sta ko misli o tebi a onda opet sam sebe pobijes. "ti ficfirici reaguju jer smatraju da moje reci imaju veoma jaku medijsku uticajnost, pa brze bolje jure da me diskredituju, ne cini li ti se da je tako? Samim tim samo mogu da im zahvalim na publikaciji koju mi cine." Prosto mi je bilo nelagodno citati ovo... mesavina umisljene velicine, povredjenog ega, nepismenosti "publikacija koju mi cine" (znas li sta znaci publikacija? i da je nemoguce upotrebiti tu rec u konstrukciji 'mi cine'), spustanja na nivo rezona dece itd. Ne postiram komentare na portalima niti znadoh za ovu granicu od maximalno 1500 slova pa otuda vise komentara, uz moje izvinjenje. Moglo se napisati i prokomentarisati jos more nedoslednosti ali i ovo je vise nego previse. Pozdrav i srecno.

kdm

pre 9 godina

@Kalisi
I meni je tekst nebitan u ovoj prici, niti sam se pronasao u tvojim zadovoljstvima sa losim momcina samo sam odreagovao na tvoj prepotentan i slutty komentar jer eto po prirodi volim da se usprotivim takvom ophodjenju. Diskutabilno je to ko je dobar a ko je los i sta ga odredjuje da bude ovakav ili onakav, ali u ovom slucaju losi su oni verovatno koji svojim agresivnim i sirovinskim delima zavode naivne devojke zeljne takozvane zastite i osecajem sigurnosti.
Бесмислена је ова расправа што рече неко на ту журку боље и да ника не одемо.

Dott

pre 9 godina

Sara ljubavi, pravo je zadovoljstvo opstiti s tobom na bilo kakav nacin i bilo kom nivou! Nasmejala si me "divljaci", eto bogat nam je recnik imamo izgleda epitete za sve nijnse sive kako kazes.
Sara zlo ne prepoznajem kao destrukciju, ne retko izvesti zlo potrebna je kompleksna konstruktivna radnja, sto znaci da izvodjac ili ti pocinilac nije malouman, mada medicinski gledano ima poremecaj. To znaci da ima mozdanih disfunkcija sto opet konfrontira slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo.Da li je u pitanju unutasnja borba dobra i zla, nisam siguran.
U sustini ne moze se sa iskljucivoscu reci sta je teze biti ako uzmemo uzrocno posledicne kratkorocne i dugorocne efekte. Ako gledamo u blisku buducnost lakse je losem coveku, ako gledamo trenutne efekte u smislu angazovanosti pojedinca koji deluje dobrom ili zlom, teze je onome koji cini zlo, takodje i dugorocno gledano teze je onome ko cini lose, jer dobro svakako na kraju ispliva i pobedjuje.
U mnogo cemo smo se slozili vidim, lepo bas, mada meni ne smeta i da smo susta suprotnost, jer za mene srodna dusa nije neko sa kim se u mnogim stvarima slazem, vec osoba sa kojom ispunjavam mozaik i sto smo razlicitiji mozaik je veci interesantniji i bogatiji. Bik sam u horoskopu pa nije ni cudo.
Papa!

Bojana

pre 9 godina

"To znaci da ima mozdanih disfunkcija sto opet konfrontira slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo."

Ovaj komentator pokusava da zvuci inteligentno ali je rezultat recenica koja nema smisla semanticki a ni leksicki ne samo jer se sluzi tudjicama ("konfrontira") a da terminu ni ne zna znacenje; stoga ga ohrabrujem za pocetak da pogleda znacenje termina odmah, ako nista drugo da progugla, ne sumnjam da ce to i uciniti. Dott, potrudi se da pises svojim jezikom koristeci srpske reci jer nisi dorastao latinizmima i ostalim pozajmljenicama koje volis da razbacujes; sem toga su ti misli jako nepovezane, nemas argumente i ne umes da srocis suvislu pricu. Kada se tome dodaju licne nesigurnosti, sujeta, visak vremena i mnostvo ovih stranih reci cije znacenje ne znas rezultat su tvoji komentari. Recnik u ruke i na posao. Ostavi postove pismenim i inteligentnim ljudima koji znaju kratko i jasno izneti svoj stav. Izvini na krajnjoj iskrenosti ali mi je jako neprijatno da citam tvoje recenice, moji studenti koji su duplo mladji od tebe su daleko vestiji u pisanju i logickom rezonovanju. Pisem u velikoj brzini ali nadam se da si shvatio poentu. Pozdrav i srecno!

sloteru prihvati istinu

pre 9 godina

Kao i uvek Sloter sledi svoju logiku da devojka od 30g zeli po svaku cenu da se "brze-bolje uvali njemu". Nasmeje me ovim svaki put. Istina je pak da je normalnoj devojci neprijatno i ponizenje da je sa takvim i vide u prolazu, u prici na ulici a kamoli da se zabavlja sa slicnim likom :) Ovo pisem jer je sloter jedna balkanska paradigma... jako puno je takvih umisljenih likova po ulicama. Srecna sam stoje moj izabranik njegova susta suprotnost :)

gost

pre 9 godina

Sara ma opusteno, ni najmanje me ne tangira, u pitanju su mozda dvoje koji menjaju nikove i pokusavaju me diskreditovati ako je i toliko, jer gistro napalo me njih 10 najstrasnije a moj komentar ima samo 2 ne preporucujem? Pa sta bi njih osmoro je sad stalo na moju stranu? Da jesu preporucili bi komentar samim tim jasno je u pitanju je veoma sitna dusa od coveka, ako se i moze nazvati covekom.
(Dott, 29. januar 2015 12:17)

Dragi/draga Dott,
zapita li se jel to zato sto je tema stara i zato sto svaki post na kraju, razumljivo jer pristizu nove vesti, ima mali broj komentara i ocena. Ne vracaju se i svi ostali ljudi svaki dan na staru temu niti ima razloga. Ne znam sta si pisao/la ranije, procitah samo ovaj zadnji komentar pa da odgovorim. A odgovor je sasvim zdravorazumski.

???

pre 9 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupakabra, 25. januar 2015 15:39)

Koja je svrha tvog komentara?Jel imas izgradjen stav o necemu?Za sto si toliko ranjiv/a?

Kalisi

pre 9 godina

Karakterne osobine? Po pravilu, karakterne osobine imaju i dobrog i lošeg. Kad za nekoga kažemo da je tvrdoglav - to je loše, kad kažemo da je uporan - to je dobro. A u suštini to je jedna te ista stvar. Otvoren i druželjubiv? Dobro? Sklon flertu i hvatanju krivina? Loše. Itd.

Za mene ne postoji isključivo dobro ni isključivo loše. Svi smo negde u sivoj zoni.

Dott

pre 9 godina

(Petsi, 27. januar 2015 12:50)
Kazes teze je biti dobar?
Hajmo ovak, slazem se jer nije lako biti ono sto nisi. Pod tim uslovom mogu prihvatiti da je teze biti dobar. Ako vec zelite izneti misljenje o necemu i zauzeti stav, potrebno je malo razmisliti a ne ici pristrasno stavu koji nece naici na osudu vecine.
Pazite ljudi ovako:
Neko za koga kazemo da je los, zasto je takav postoje dva objasnjenja ili je defektan, tj mentalno retardiran ili glumi losu osobu iz njemu znanih pobuda kao sto je bunt neke vrste i zbog necega sto je lose osetio u zivotu, nanesena mu je nepravda itd.
Dok biti dobar, kako vam to moze biti tesko biti ono sto jeste?

Kalisi

pre 9 godina

@kdm: Moj komentar se tiče mene i samo mene, i kakve to veze ima s tobom, pojma nemam, a još manje mi je jasno otkud ti pravo da me vređaš a da te ničim nisam izazvala. Ja eto mrzim dobrice. Dosadni su mi. Volim nevaljalce, zabavni su mi. Moj život moja stvar. Jedini koje ne podnosim više od dobrica su moralisti spremni da zabodu nos u svačiji život i da daju presude kao da ih je sam bog s nebesa poslao da to čine. Nekad su mogli i na lomači da spaljuju, ali danas mogu samo da šalju uvredljive komentare koji više govore o tome koliko su sami jadni nego o onom koga vređaju bez ikakvog realnog povoda. Sram te bilo.

jupiiii

pre 9 godina

jupiii dott je posle toliko decenija konacno nasao ljubav svog zivota na portalu :)
razmenite mejlove odmah! :) Sara oslobodi nas njegovih pridika bez smisla kraja i konca - odvedi ga - bicemo ti vecno zahvalni :)

surova istina

pre 9 godina

Kalisi, zasto psujes coveka sto je izneo svoje misljelje? Nije te uvredio. Ti si SAMA pisala o kres kombinacijama i da su losi momci savrseni za kres sto tebe i devojke u tvojim godinama i zanima. To si TI izjavila a ne ovaj komentator. Nemoj posle da besnis sto ljudi procitaju ono sto si sama ispisala.

Bojana

pre 9 godina

Dott, hteo si reci 'kontrira' ("slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo"), ili sukobljava se sa i sl. a rekao si 'konfrontira'. Konfrontirati znaci suociti se, sravniti, uporediti (nekad i 'protiviti se' ali ne u ovom kontekstu). Konfronacija kao imenica znaci i sukob ali ovako kako si ti srocio sa glagolom u datom kontekstu cela recenica je lose formulisana. Gubi smisao pod tezinom glomaznih reci koje malo kazuju, dok tvoja vrlo prosta ideja moze mnogo jednostavnije da se izrazi. To se odnosi na cele clanke koje ispisujes; puno je tu napora da se zvuci uceno i inteligentno ali nema konkretnih rezultata. Zato vrlo priljezno druge kritikujes da ti ne pruzaju nijedan argument, dok u stvarnosti ti sam ne nudis nijedan. Siris pricu na neke druge teme umesto da konkretno odgovoris na ono sto su ti drugi predocili kao ocite greske.

Ovo sam dodala jer u prethodnom postu nisam zavrsila ovu misao, a i ne posecujem portale ove vrste (niti planiram da "uvedem" tu naviku). Ovo je ocito samo najobicnija sitnica, jedna od mase koje sam primetila, ali kada bih usla u Sadrzaj onog sto pises (logicke, misaone, argumentacijske greske...), tu bi se tek toliko toga dalo prokomentarisati i ispraviti.
Pozdrav svima na portalu i toliko od mene.

sara

pre 9 godina

Значи taurus, Bos taurus.. ово бос се да „везати“ уз тебе ..ја сам дупла риба.. ако ти то нешто говори.. Драго ми је да ти пријам и ти си мени инспиративан,, копка ме твоје тумачења зла, поставила бих ти сад и многа потпитања, али не бих да те “пеглам“,, доста су те „пеглали“ на ову тему.. Одахни мало, (заслужио си) и наћи ћу те већ на некој сличној теми па ћу те тамо прит'снути питањима као constrictor, Boa constrictor ;*

sara

pre 9 godina

.. @ Dott та је конструкција „темпирана бомба“ која узима жртве на све стране, не обавезно хронолошки јасно повезано..

ПС @ ресто: Волела бих да знам због чега људи овде присутни ову размену мишљена (оваквих, онаквих,, то је мање сад битно) доживаљавају лично и острашћено и зашто уместо арумената или у нешто срећнијој варијанти поред аргумената, редукују себе на 'бескичмена боцкања' ; дакле ничим изазвани, пласирају ПРИМАРНЕ нападе на личност уместо на аргументацију (у одсуству способности да се „удари“ на ово друго или као шлаг на својој „торти“). Опсег се креће од „умилнио“ пласиранаих са тобож мање агресије до чеоних и „право у бебу“. Киселина је јасно присутна у сваком случају. Шта ствара такав неиздрж код људи ? Одговор који уследи на овакво понашање питање је фристајла у сурету са инфериорним датостима људске природе. Изостанак одговора на ову врсту провокација не сматрам хришћанском смиреношћу већ отклоном од воље да се непосредно регулишу негативне животне појаве које заправо невидљиво творе дух једног друштва.

sara

pre 9 godina

Симпатичан си Dott :-) Само да знаш да „моја“ бакута са Пејићевих овог „твог“ антипатичног развеје као снег ветар развигор..

https://www.youtube.com/watch?v=Y0dmClvkgSk

sara

pre 9 godina

Бр. 2
Е сад, има ту нешто сложеније и преко овог разматрања, а то је конфликт добра и зла у човеку, ако претпоставимо да лоше понашање није прост афекат или неопходна и вољна грубост, па чак и арогантна дрскост (desperate times call for desperate measures), већ да је пристајање на мотив чистог зла у себи у датом контексту. Сматрам следеће, иако у великој већини постоји слобода одабира између добра и зла (оно што причају за психопате – „староставне вампире“ ме ужасава), што би могло да имплицира да природа човека није детерминисана у том смислу и да је он слободан да се нађе у једном или другом, овако грубо говорећи, и да свако има право на то, .. ја ипак сматрам да је човек у суштини ближи себи уколико стаје уз доброту, врлину, љубав итд. То би значило да нека предодређеност ипак постоји. Зато „лоши“ људи који су из неких разлога стали уз зло као мотив стају уз деструкцију. Зато је то теже, јер у коначници води самоуништењу колико и уништењу. Да се не заносим овде страшним идејама порекла енергије, генезе и преносивости зла, бесконачности и вечности у том смислу.. Дакле, јесте унутар сопствености и дууугорочно посматрано, теже бити зао него добар (уколико они икада дешифрују порекло свог терета), али у односима је тескобније људима који теже доброти носити се са таквима, докле год та борба траје, под претпоставком да је неизбежна. Јер први се хране тиме, ове друге то црпи.. Збиља, „ пакао, то су други. “

sara

pre 9 godina

Бр. 1

Ево драги Dott, да и ја покушам да ти 'изађем на црту'. Твоја теза је постојана „кано клисурина“ под условом да је реч о друштву са унутрашњом климом каква преовладава кад су хероји духа и душе у озбиљној већини. Ако преовладава дух „моралних пигмеја и емотивних луда“ озбиљно лишених 'мождано-мождинске' осовине у понашању, онда није баш тако. Друга ствар је питање очигледности тог лошег општења. Необрађено дивљаштво углавном није скопчано са префињеним лицемерјем и правовременом умиљатом перфидношћу. Такође, није исто деловање које је непристрасно усмерено на шире окружење и оно које је „један на један“ пласирано. Нешто ми се чини да ниси имао дивљаке на уму. А ови други, своје ситне вентиле и крупне интересе задовољавају и остварју одмереним односом према „радару“ других.. Мада ко има око за те ствари може да прозре разне прелазне нијансе сиве и комбинације у различитим односима снага са свим осталим што чини сложеницу 'човек'. Онда се опет враћамо на почетак, а то је колико је проницљивих и прозорљивих у поменутом друштву и који су пристали уз више облике врлине као стандард како у свом понашању тако и понашању других људи..

sara

pre 9 godina

И ја бих се укључила, једнаким правом који су то остали овде чинили, у општу деконструкцију (није исто што и деструкција) аргумената који су кружили у распри Dott vs. сви остали, а које сматрам непостојаним. Међутим, одолећу потреби да „расшрафљујем“ арумент по арумент, јер искрено постало ми је монотоно и неинспиративно; такође сам и у стисци са временом, уместо тога скренућу непристрасном читаоцу пажњу на два битна аспекта:

1. Мислим да би најпре требало повући демаркациону линију између два типа противуречја. Код једног типа дешава се следеће: када се у уму, неоптерећеном предрасудама, сучеле на први поглед опонентни ставови долази до ударне снаге парадокса и разрешења на вишој тачки зрења. У другом типу, контрадикција је напросто бесплодан апсурд који је ограниченог домета и последица краткодометне афективне мисли. У том духу треба „читати“ све противуречности које су у обињу испливавале на обе стране у овој дискусији.

Dott

pre 9 godina

(iskren savet, 27. januar 2015 20:52)
@Petsi jeste izneo svoj stav i po tvom misljenju odlicno, medjutim sa njim se ne slazem ni najmanje. Kazes ne shvatam to sto je izneo? Tu nema niceg izmedju redova receno, izneo je jednostavnu logiku koju sam imao i koju svako u tinejdz uzrastu ima. To sto ne razumes sustinu price koju ja iznosim, razlog je sto sto je ono sto sam izneo uvodna rec za konacan smisao koji sam nameravao prezentovati, mogao si primetiti da je post zavrsen pitanjem. A govorio sam u granicama teme vesti , za to takodje imamo obavezu kada dajemo komentare ovde, oni prvenstveno treba da imaju usku vezu sa njima.
Moj pravi stav je da ljude ne treba kadegorisati na taj nacin, u svakom od nas stanuje i jedna i duga osoba, covek je suvise kompleksan da bi ga mogao tako usko kategorisati.
@Pets kaze "Da bi bio los, ne treba ti mnogo mozga, samo brines o svojim potrebama". Vidis, ko samo brine o svojim potrebama, ne kategorise se u drustvu kao los, vec dobija neke druge epitete, a los je neko ko gleda tudja posla i destruktivo utice na njih. Znaci neko ko aktivno ucestvuje u drstvenom zivotu na negativan nacin. Zatim kaze da jedina vestina koja je neophodna je moc manipulacije. Ko ima manipulacione sposobnosti ima razvijenu emocionalnu inteligenciju, to je vrsta inteligencije koja je najprimenjenija i najpotrebnija u zivotu jednog coveka. Nema ni jedne recenice sa kojom se slazem, pri tom ti napominjem, kao klinac upravo tako sam i ja razmisljao.
Pozdrav!

кдм

pre 9 godina

@kdm: Moj komentar se tiče mene i samo mene, i kakve to veze ima s tobom, pojma nemam, a još manje mi je jasno otkud ti pravo da me vređaš a da te ničim nisam izazvala. Ja eto mrzim dobrice. Dosadni su mi. Volim nevaljalce, zabavni su mi. Moj život moja stvar. Jedini koje ne podnosim više od dobrica su moralisti spremni da zabodu nos u svačiji život i da daju presude kao da ih je sam bog s nebesa poslao da to čine. Nekad su mogli i na lomači da spaljuju, ali danas mogu samo da šalju uvredljive komentare koji više govore o tome koliko su sami jadni nego o onom koga vređaju bez ikakvog realnog povoda. Sram te bilo.
(Kalisi, 28. januar 2015 10:08)

Рекао сам ти већ зашто сам реаговао ко год да је тако нешто написао добио би реплику од мене ваљда и даље имам право да се супротставим. То што ти некога мрзиш без разлога е то већ је за другу дискусију и то можеш да поразговараш на оном другом форуму где пишеш своје жалопојке како не можеш да нађеш дечка и слично. Па после ових твојих изјава мало се запитај зашто не можеш? Ти да ниси јадна као и ми остали које си извређала не би се ни појавила овде јелте? И Бог се пише великим словом. Ето ја тебе не мрзим.

Dott

pre 9 godina

Sara ma opusteno, ni najmanje me ne tangira, u pitanju su mozda dvoje koji menjaju nikove i pokusavaju me diskreditovati ako je i toliko, jer gistro napalo me njih 10 najstrasnije a moj komentar ima samo 2 ne preporucujem? Pa sta bi njih osmoro je sad stalo na moju stranu? Da jesu preporucili bi komentar samim tim jasno je u pitanju je veoma sitna dusa od coveka, ako se i moze nazvati covekom.

Dott

pre 9 godina

(gost, 29. januar 2015 12:54)

Hajde i tebe da naucim jednoj sasvim prostoj stvari koju vidim ne kapiras. Ti ces ovde uci ponovo posto vidis da se povecao broj komentara, ocekujuci da si dobio/la odgovor, tako vidis i ostali. Meni se obratilo njih 10tak u negativnom kontekstu i sigurno da ce jedno drugo podrzati i moj post dislajkovati. Na dva tri posta cak nisam ni odgovorio, tako da oni bi trebalo da jos uvek ulaze ovde ne bi li procitali odgovor. Medjutim ja dobijam 2-3 dislajka ili tacnije onoliko koliko mi se njih i stvarno obratilo i koji se vracaju ovde ne bi li pratili fabulu desavanja koje ih vise nego zanima. A to je lako ustanoviti upravo tada kad je vest odlazeca i kad u nju ulaze samo oni koji polemisu jos uvek. Nadam se da si ukapirao/la sada, mada verujem da je to tebi vec bilo jasno, samo malo vezbas svoje manipulacione sposobnosti. Odmah da ti kazem, nisu na zavidnom nivou.

sara

pre 9 godina

.. драги мој Dott, схватам, само мислим да ти већ знаш, мислим да сам ти натукнула.. Имамо овако:

Он - мачорчина старог кова, пргав, „нечитљив“ и бесконачно симпатичан и драг, општи с „боговима“
Она – млађа, гаји извесне бесмртне симпатије, и на земљи се једва сналази, не зна шта је он тачно хтео/не хтео од ње, а овај има „језичину“- не уме да „паркира“

И тако га она чека га да јој он недвосмислено каже, а њега нема па нема .. Кад пукне, куд год да пукне (ако пукне?!), он ће за њу бити и остати заувек (довољно дуго) бесмртан. Бесконачно симпатичан и драг. Најслађи мушкарац којег је икада у свом животу видела.. ма једва чека да га једног дана пољуби! За оно даље можеш само да претпоставиш колико !!!

ПС ах да, има ту још нешто што није безначајно, она је због нечега (мало се преиспољио у ароганцији своје очигледне надмоћи једном приликом према њојзи) била и веома љута на њега. Али није то сад поента, како год да га окренеш. Није да није била тужна. За њега немамо представу, драги Dott.

Ова песма личи на њега: https://www.youtube.com/watch?v=jhdFe3evXpk

Ова на њу: https://www.youtube.com/watch?v=qzkp6dz85vE

Dott / sara

pre 9 godina

U ruci mi kamen,
i gde god ga bacila,
tebe bih pogodila,
ne mogu da biram,
slaba sam hocu da te diram,
ali, suvise si blizu.
Nism te zabranila nema krivca,
samo jedan pravac,
otrze me povremeno.
Ne mogu ja da odem,
ti si tu,
na stolici,
u fotelji,
u vazi "praznoj",
u nju ne stavljam cvece.
Sve bih ti rekla,
nas ipak nesto cuva,
nesto brani,
znam secacu se,
da su ovo bili lepi dani,
ali hocu sad i onda,
u tebi da uzivam.

sara

pre 9 godina

Драги мој Dott, никада али никада не бих могла потписати нечије стихове као своје. Нунка! Највише што себи допустим је да преузмем уметникову специфичну реч или синтагму, и то тек кад је толико „искотрљам“ по својим мислима и "натопим" соковима своје душе и нарочите примене, да кад је изговорим та реч практично постаје "моја".. речи нису заштићене атурским правима,, а углавном их чујемо од неког Другог.. нико их није измислио, а опет су ту.. Oва песма је твоја, инспирисана једном Саром.. Зашто им је ти не би послао и насловио мождаа.. Сара ? :-) Хм.. ? Замисли да заживи .. Вау.. а написана је ако се не варам у даху, за пар минута можда.. Песма ми је из неког непознатог разлога сад још и дража.. Ако сам те добро схватила ти би волео да ме боље упознаш ?

ПС е сад си постигао да ме копка које су песме твоје, а да их ја знам и да ли свираш неки инструмент ? Јеси ли ти мејби јавна личност ?

Dott

pre 9 godina

Verujem sara, imam za komsinicu jednu bakicu blizu stotke, mada mozda je i prebacila nije sigurna znas, ali gotivna je nevidjeno, volim cuti njeno misljenje, opasne su, iskustvo je cudo.https://www.youtube.com/watch?v=DrrB6g-6HrA

sara

pre 9 godina

ПС овде сам претпоставила да је тежња доброти и виши, самоникли циљ у одсуству публике, не само задовољавање импулса позитивног осећаја услед прихваћености због доброг дела, а против кога ништа паметно не бих ни имала рећи. Веријем да је и тај импулс сходан сврси у општем поретку ствари.

sara

pre 9 godina

Dottић и ово да ти одговорим..
Хихихихи.. није сигурна,, о Богтечовече Dott, да то није Фраушиловичка ? :-)
Чудо .. чудо невиђено ;D

sara

pre 9 godina

2. Такође, није лишено резона ишчитати пасусе опонената, лакашко, без потребе за конкретним заузимањем става у расправи, већ да се осети где се излива вишак „жучних киселина“.. које имају ту немилу особину кад су у суфициту да се накупљају. И то оставља свој видљиви траг. Обратити пажњу на суштинску разлику између а приори бескичменог боцкања (на фињака што би рекли), смотаног у обланде лажне душебрижности и куражи да се ствари назову правим именом, а постериори, то јест након искуства примања недостојних назови аргумената. Контекст и узрок-последица су кључеви који развејавају евентуалну конфузију.

Dott

pre 9 godina

(pars construens, 27. januar 2015 22:10)
Tako je to kad sa vise njih raspravljas o temi koja nije jasno prezentovana, pa jedan prica o jagnjicima a drugi o prasicima.
Jasno mi je zasto imas takav utisak, jer pokusavam na jednostavan nacin izneti sustinu postupno, medjutim na moje pitanje niko ne daje odgovor, vec se neko drugi nadovezuje, kao da mu je cilj uneti komfuziju. Ja ipak pokusavam svakome odgovoriti, ali ipak nemam bas toliko vremena za sad vec svedeno na isprazne price koje s pocetka nisu bas bile takve.
Izgleda da je ovde zazivela ona stara "ko s decom leze ustaje po..san".

lily

pre 9 godina

dobra, los , ...ko je tu los, ko dobar, sta su kriteriji, ko ih postavlja,
mene su uvijek privlacili "losi" momci, za mene je "los" momak onaj koji je neustrasiv od djetinjstava, i nekako neukrotiv, tempreamentan, drugi ce to tumaciti na svoj naci sto je i normalno, ja ovako gledam na to, jer i sebe dozivljavam slicno....neko realan je gore rekao, "slican se slicnom raduje" ili tako nesto...ali cudom..udala am se za "dobrog" i bio je dobar dok nije dosao do mocii/novca, sve je to sad vec prezivljeno i mi smo dobri drugovi, jer imamo djecu, a nismo djeca ..ali dobar ne postoji postoji samo osoba koja nema moc i cuti i trpi, zato bolje "los" jer svi imamo i dobru i losu starnu, bolje je prvo upoznati onu losu stranu i tako ga prihvatiti ;)

sara

pre 9 godina

Драги Dott, љубавна да је..! ништа космолошке теме, љубав према отаџбини, светска бол и слично... Да је овоземаљска и до коске љубавна. Дај ми једну песму од крви и меса.. и од слатких добронамерних мушких мисли. Јел може тако ?

Dott

pre 9 godina

Petsi ostaje ti samo da se ljutis, pokazao si mi nivo tvog intelekta, doduse mozda i nije nizak ukoliko si adolescent, to je tu negde, a onda i razumljivo. Ti mozes pricati sta hoces i menjati nikove, obracati mi se ponovo pa i dobijati preporuke za pljuvacine koje mi upucujes, to je meni potpuno nebitno, bitno je misljenje koje sam stekao o tebi a ono nije dobro. Potrudi se popraviti, trebace ti u zivotu sa drugim ljudima.

sara

pre 9 godina

.. ево читам је по неколико пута,, мало ми је и некако тужна :"(
А нисам сигурна да ли сам најтачније "осетла" метафоре.. ја бих те нешто питала, може ли ? иако уметник никада не разјашњава своје симболе,, осим ако није Голубовић Кристијан ;-)

Dott

pre 9 godina

To je izaslo iz mene, tu je sve sazeto tvojom pricom i mojom spoznajom tebe. Nikako nisam mogao sastaviti klasicnu ljubavnu pesmu, ili mogao sam i mozda bi ti se i dopala, ali ne bi te se doticala. Ljubavna pesma mozda bi te dirnula u srce, dusu, jer u tebi ima ljubavi i zelje, ali tu nekako nisam video njega. Kada sam ubacio njega izaslo je to sto je izaslo i svaka recenica je smislena, o svakoj mogao bih ti pricati i na kraju od te jedne pesme mogla bi se napisati gotovo knjiga. Zato su reci malo nekako komfuzne, ali samo naizgled, kad se uneses i pokusas naci poruku, onda vidis da su prave. Ne znam koliko je uopste lepa i da li je pesma lepa, moze li se u njoj naci vise devojaka/zena, ali znam da bi bila jako dobra ukoliko bi se ukomponovala, bila bi prava umetnost otpevati je, jer bi imala mnogo fraza i raspona.

Dott

pre 9 godina

"U ruci mi kamen, i gde god ga bacila tebe bih pogodila"

Po tvom opisu njega sam doziveo kao pomalo grubu osobu koja ne pokazuje cesto emocije, aktivan, dominantan, ali opet nekako drag. Zato je tu kamen koji ima poneku njegovu karakteristiku. Samim tim sto je ziv, ativan, krece se, znaci ima ga svuda, svuda je i ostvljao neki trag. Taj kamen bi to obrisao, to ipak ne zelis. Volis ga drag ti je, ali nemas ga kako bi zelela potpuno. Tvoje drzanje kamena simbolizuje tvoj neki bes zbog toga, nezadovoljstvo, trenutke destrukcije sa njim, zbog njegovih karakternih crta, za koje na kraju i nisi sigurna koliko ti smetaju a koliko te privlace. Zato bi bacila taj kamen i ne bi, na jedan nacin da to uradis osecala bi se dobro, a na drugi opet i ne, jer se plasis da bi mozda izbrisala nesto sto ne zelis. Pored svega on je culan i tvoj cin/postupak bi mu naneo bol.
Eto toliko, ostalo, dozivi sama na nacin koji zelis, na kraju i ovu prvu misao ne moras prihvatiti ovako, to je samo moj dozivljaj.

sara

pre 9 godina

Занимљива су ти размишљања Dottић, хвала ти на посвећеном времену, била ми је веома интересантна и драга ова преписка :-) Свиђа ми се песма, али нећу ти открити омиљену деоницу. Њега ниси видео у ком тачно смислу ? .. и заправо нешто друго сам те била хтела питати, мада на неки начин си ме и предухитрио јер си написао нешто блиско томе (ово како њега не видиш у тој љубави и жељи) пре него што си стигао и да видиш шта ме је то додатно заинтересовало.. а то је следеће: ако се не варам, све мисли које су искзане у првом лицу једнине, све су без изузетка у женском роду ? Је ли тако.. Иначе није груба особа карактерном смислу, чак ни помало.. не би се могло говорити о деструкцији када је овај по среди; и некако није бес тај који се настанио у мени.. Љубим те пуно Dottић!

Dott

pre 9 godina

Drago mi je ako ti se pesmica dopada, meni je jako lepa i da naravno u prvom licu jednine. Meni je to izazov i zadovoljstvo na takav nacin da pisem, na kraju to i jeste zadatak jednog tekstopisca. Naravno nisam ni oceivao da mogu potpuno pogoditi tvoj senzibilitet i emociju, za to bi ipak morao da te poznajem, da provedem malo vremena u tvom drustvu i proniknem u neke stvari koje se tesko mogu reci pa i opisati.
Nisam mogao da osetim to da li vam je buducnost zajednicka, to da li vas vidim zajedno u buducnosti, to bih pre opisao ne kao moju zelju vec kao ideja s pesmom u vezi, naravno nisam baba Vanga da bih to mogao.
Pesma ima dosta momentuma, zato nije dosadna za citanje i mnogo puta, razvija mastu i tera te da udjes u taj neki senzibilitet koji ima, evo ti jedan predlog:
Ovakvo stivo moze otpevati samo grupa Neverne bebe, oni bas sad rade na pripremi novog albuma i trebaju im tekstovi, pokloni im ovu pesmu i naravno reci da je tvoja. Ukoliko im se dopadne i snimice je a onda ce te i castiti. Kontaktiraj ih na njihovom veb sajtu i youtube kanalu i trazi im meil da im posaljes pesmu, naravno ako hoces.
Pozdrav tebi Sara!

Dott

pre 9 godina

Nije bas za par minuta, ali pola sata mi je trebalo, da se ukomponuje treba jos rada na njoj, eventualno neku rec izbaciti, ubaciti ili zameniti kao i veznik i prilagoditi za komponovanje. Vec vidim verovatno bi ono na kraju trebalo istumbati "u tebi uzivam" okrenuti "uzivam u tebi", jer bolje je kad je na kraju samoglasnik zbog ispevavanja, ali onako kako sam ja napisao je poeticnije.
Ali dobro da te ne zamaram time, dao sam ti je i to je to, ne uzimas je ti vec je to poklon. Sto se tice upoznavanja, nisam ovde sa tom idejom, samo mnogo sedim za kompjuterom, pisem, komponujem, pa tako svratim i ovde u potrazi za inspiracijom Komentarisem svasta jer ne mozes pisati na silu, bas kad hoces da pises ne ide. Desi se i po mesec dva da ne napisem nista, a onda za dan 2-3 pesme i onda ljudi kazu "napisao je za 5 minuta i uzeo moju platu ili ko zna koliko. Nije tako, daleko je od toga, veoma je tezak posao i da bi ga neko radio treba stvarno da ga voli i trosi mnogo energije i vremena.
100% sam sluhista, sviram sve moguce i nemoguce instrumente ako ces verovati, a to da li sam poznat, pa nek ostane mala tajna, ne zameri, pokusaj da me razumes.
Ljubi te tvoj Dott!

sara

pre 9 godina

Ништа се ти не брини Dottић, имаш моје разумевање.. Хвала ти на поклону, драг ми јесте, али без обзира на то, песма долази са твојим „именом“ на себи.

Petsi

pre 9 godina

Dotte, ti izgleda nista ne razumes i ne vredi ti ni objasnjavati. KAo dete od petnaest godinica, ali si ustvari intelektualno zakrzljao covek u godinama. Beznadezan slucaj i cao zdravo.

Dott

pre 9 godina

Ok, razumeo, medjutim hteo sam i da mi das samu fabulu pesme. On ostvljen, ili ona ostavljena, ona ga trazi, on nju trazi, ona ili on pati za njom/njim itd. Nije to samo navika, pesme pisem tako po porudzbini, ali na taj nacin lakse iznosim emociju koja je suvise licna i pretacem je u ovom slucaju u tvoju? Taman da vidimo jesam li osetio-spozno tvoj pravi senzibilitet. Ne znam jesam li ti jasan? Znaci volo bih da mi ispricas kratku pricicu koju cu ja poeticno u pesmu. Na taj nacin i ti sama osecaces je mnogo bolje, ukoliko ti nadjem crtu naravno.

Dott

pre 9 godina

Privlace vas losi momci? Mozda i u vama cuci losa devojka? Mozda vas pak suprotnost privlaci? Mozda.
Medjutim mozda on uisistinu nije los, samo oslobodjen predrasuda cini stvari koje bi i vi cinili jos brutalnije mozda da ste na njegovom mestu i situaciji. To je neretko surova istina, na kraju ne mislite li da je lakse biti dobar? Da bi bili losi a ipak egzistirali u drustvu ne cini li vam se da bi morali biti i nadprosecno inteligentni? Izmedju ostalog i zato su losi momci privlacni, devojke u njima prepoznaju potencijal.

Dott

pre 9 godina

Svakako zavisi @sara, zato i svaku takvu recenicu sam i pocinjao recju "mozda", znaci nigde to ne tvrdim, jer je uslovljeno vrstom ili ti tipom lose osobe o kojoj govorm, mada negde se i moze naslutiti, culni ljudi mogu uci u senzibilitet pisca ili ti onog ko salje poruku u pisanoj formi.
@Zoi&nikola Mozda ste vas dvojica dobri, ali obracajuci se meni niste imali dobre namere, verujem procitali ste moj post posto mi se obracate, ali zar je tako tesko razumeti da sam rekao da je teze biti los a istovremeno prihvacen u drustvu nego dobar? Eto sad sam celu misao spakovao u jednu recenicu, posto ocigledno tesko vam je sazeti tekst. Samim tim i mislim da vas dvojica niste losi momci, jer los momak mora to moci, mora imati manipaulativne sposobnosti na visokom nivou kako bi bilo sve kako on zeli a da pri tom i dalje ostane pozeljan u sredini u kojoj se nalazi.
@Zoi kazes " Da bi bio dobar, moras mnogo da razmisljas o svima ". Malo si pobrkao loncice, to je savet za loseg momka, ako si dobar dobar si, sta ima da razmisljas kako se ponasas, ako si dobra osoba to ti je u prirodi ili se i sa ovim ne slazes? Eto vidis kako covek sam upadne u sopstvenu zamku.
Medjutim po stoti put cu ovde reci, mlade ljude razumem, razumem i da mladi ljudi bas ne mogu razumeti poruke u mojim komentarima, jer to su iskustvene zivotne poruke koje se mogu razumeti tako sto cemo ih dozivti ili o tim stvarima mnogo razmisljati. Muskarac pre cetrdesetih malo o svemu tome razmislja jer ima preca posla.

Aleksandra

pre 9 godina

Naslov ove vesti me je privukao, ne citam cesto ovu rubriku jer nekako su mi isprazne i povrsne price ovde, a onda usla sam i u komentare upravo zbog toga ne bi li procitala jos nesto na ovu temu koja me zanima. I nasla sam ono sto sam i trazila. @Dott nisi svestan koliko si u pravu kad sam ja u pitanju, prokleto si u pravu, ljubim te!

Dott

pre 9 godina

@Aleksandra
Hvala! Pocrveneo sam!
Iskoristicu priliku i u obracanju tebi ustvari obratiti se svima koji posecuju ove strane.
Ovde ko zeli lajkove, samo treba reci nesto protiv @Dott-a i dobice ih koliko toliko, ali onih ne preporucujem nece zasigurno, pa ni od mene, verujem mnogi su to do sad i primetili. Jasno mi je da ovo cita i ostavlja komentare vecinom omladina i oni ispod 20. Oni ne znaju koliko ne znaju, za razliku od njih ja znam koliko ne znam, ne znam jako mnogo, i upravo zato u stanju su tvrditi i cesto tvrditi da za mnogo cega ovde nisam u pravu. Pocnite razmisljati, ako neko govori drugacije od svih vas, ili je lud ili nesto malo vise zna.

@Aleksandra izvini sto si mozda sve ovo morala procitati, jer razumeo sam da si nova ovde, ali eto mozda ti se sve ovo dopadne, jer svaka komunikacija je dobra pa na bilo koju temu, dobrodosla!

rema

pre 9 godina

Jako je moguće da devojka izgubi poštovanje prema nekom ko je papučar, nema svoje mišljenje, stav, uvek se povlači, ne ulazi u sukobe, njene potrebr stavljam ispred svojih..to su sve indikatori da je on premekan i da devojka pored njega neće biti sigurna. Vole one sirovine.

Dott

pre 9 godina

Post 2.

I ne samo to, posto joj neko ustane onda joj i dobaci joj u stilu "bakuta sta si se smrkla, eto sela si, evo ti ga Novo groblje i nisi morala, tebi se ne isplati da ides kuci". Posto joj je sasuo sta je zeleo, tad se oseca dobro, upravo isto kao ti kad si ucinila dobro, znaci na kraju i on kao i ti zadovoljio je svoj interes, ali veruj da bi na takvo njegovo ponasanje neki reagovali smehom pa bi nekima i postao idol. Znaci sasvim druga tema je to sto mi ponasanje loseg momka tumacimo kao defektno ponasanje, ali toga mora biti, jer zamisli da nema losih ljudi, kako bi mi prepoznavali koliko je nesto dobro, izgubili bi kriterijume.
Za dobro je dobro sto postoji lose i obratno, znam tesko je to shvatiti, mozda bih i to mogao objasniti kroz primere, ali trbalo bi mi jos dva-tri posta verovatno.
Aludiras na mene da mislim da mnogo znam, upravo sam na tu temu nesto i rekao, ja sam u stadijumu u kom samo uvidjam koliko mnogo ne znam a to je istina ne malo otkrice, neko ni za zivota do njega ne dodje ako ces verovati.

Aleksandra

pre 9 godina

Dott nema problema, interesantan si moram priznati, imas zanimljiv ugao gledanja to sigurno a i delujes autoritativno.Reci mi Koliko ti je godina i jesi li ozenjen bas me zanima, ako nije tajna naravno?

Don

pre 9 godina

Како то мислите "не даје осећај сигурности" ?! Па девојке бирају "лоше момке" БАШ зато што такви дрски, надмени, изнад закона, пружају осећај моћи, поготово у поређењу са онима који су поштени, фини, не умеју ни себе да одбране а камо ли њу...у овом друштву су поштење и васпитање знаци слабости.

Dott

pre 9 godina

Ok Zoi, iz tvog posta to se nije dalo ustanoviti, ili sam ja mozda bio nedovoljno pazljiv, sve jedno izvinjavam ti se ukoliko si se mozda zbog toga osetila lose ili povredjeno.
Dobro sam ja tebe razumeo, to i ti znas ili mozda i ne zelis da bude tako, sve jedno i dobri i losi ljudi imaju takav cilj kako kazes zadovoljiti sebe. Mozda ce za tebe a i mnoge ovde ovo sto cu reci zvucati kao teska filosofija ili trabunjanje u prazno, ali recicu ti jer neko ce jednom u zivotu to mozda shvatiti na nacin koji sam ja, da ne kazem pravi:
Kad nekome pomognes na bilo koji nacin, prihvatis torbu u autobusu ustanes straici, pored toga sto si njoj pomogla ucinila dobro koje ce svako prepoznati, ti si i zadovoljila svoj interes, osecas se lepo zahvaljujuci tome sto si nekome pomogla. Da kojim slucajem nisi ustala toj starici osecala bi se lose, znaci tvoj interes je bio da to izbegnes, znaci pustimo sad tu stranu sto si ti defakto nekome pomogla, gledaj sebe sta se desava sa tobom i shvatices da u svemu mozemo naci licni interes.
Sad, los covek po difoltu ne bi ustao toj starici, on se verovatno vec oseca lose i taj los osecaj popravlja destruktivnim ponasanjem, on bi uzivao gledajuci facu bake koja prevrce ocima gledajuci ga koliko nema obzira prema njoj. medjutim on je svestan svog defektnog ponasanja i zna da ce joj vec neko drugi ustati...

post 1.

Kalisi

pre 9 godina

Nisam iz teksta razumela šta se tačno smatra "lošim momkom"? Kriminalac, švrljator, oženjen...nije bitno hajde da pretpostavimo da je su svi ovi pomenuti uz još neke kategorije loši momci. Lično se ne bih petljala s krimosima bilo koje vrste jer tu baš možeš da nagrabusiš žestoko. Sem toga, ove ostale kategorije su ok, dok god je to meni ok. Ne znam zašto autor ovog teksta sve žene trpa u isti koš, kao da smo sve maloumne pa ne znamo šta radimo nego se "lepimo" za loše tipove bez svesti o tome s kim smo, ili s nekom idejom da ga "popravljamo" ili šta već. E pa neke od nas svesno biraju u određenoj fazi svog života da budu u neobaveznom odnosu sa osobom X, bez ikakvih drugih intencija sem seksualnih. Za to nije potrebno da momak bude dobar. Baš naprotiv.

Dott

pre 9 godina

@Cupakebra

Pazi, mi smo ovde svi no name mozemo menjati nickname, pa samim tim i da su mi zene kako kazes nabile neke komplekse, to samim tim pada u vodu.
Kako zene tako i muskarce volim posavetovati, sve sto kazem ovde ima duboku potporu i nista nije lupetanje, dok moj privatan zivot i moja osecanja nemaju veze sa stvarima koje pisem i sasvim je pogresno da ih povezujes sa time sta pisem i sa mojom licnoscu.

Cupakabra

pre 9 godina

Dott
S obzirom da kazes da imas dosta iskustva i da si mnogo stariji od tih dvadesetogodisnjaka, tebi je mnogo dosadno u zivotu i ne znam odakle ti toliko vremena pored takvog zivota da ostavljas ovde toliko poruka i objasnjavas drugim ljudima sta znas... Samim tim sto pokusavas da devojkama objasnis nesto ovde pokazuje koliki kompleks imas od njih i koliko su te osakatile mentalno u proslosti pa nas ucis ovde necem :-P

Dott

pre 9 godina

@icxcnika
Znas sta, ok razmisljas i zaista nemam ti sta protivureciti i ja licno mislim da losi momci na kraju ne zavrse dobro i ako mozda izmedju svega osete lepotu zivota mozda i vise od dobroh ljudi. Ali to se na kraju moze ispostaviti i kao kazna, jer kao sto rekoh na kraju ne zavrse dobro misljenja sam.

Aleksandra

pre 9 godina

(XYZ, 25. januar 2015 21:31)
(Sanders Bil, 25. januar 2015 22:30)

Za vas dvojicu reci da ste hejteri pretpostavljam da bi to prihvatili kao kompliment, tako da to sto vi radite stvarno ne znam kako da nazovem, sem da iz vas izbija sve najruznije sto moze biti u coveku, zloba i zavist. Ne mogu verovati da jos neko i lajkuje takve vase komentare, zbog vas dvojice ovde vise necu ostavljati komentare jer mi je ispod casti.

galerija likova...

pre 9 godina

Dott nema problema, interesantan si moram priznati, imas zanimljiv ugao gledanja to sigurno a i delujes autoritativno.Reci mi Koliko ti je godina i jesi li ozenjen bas me zanima, ako nije tajna naravno?
(Aleksandra, 25. januar 2015 15:11)

Mucena Aleksandra. Razmislja kao da ima tLinaest godina a opet grcevito bi da se uda. Nije njoj lako.

SKIDS

pre 9 godina

@ Losi momci nemaju perspektivu. Streberi ce imati para.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Bee-Zon, 25. januar 2015 09:53)

A onda će štrebere devojke varati sa tzv. lošim momcima. Obrni-okreni priroda/nagon uvek nađe put, ne može se protiv nje/njega.

N.

pre 9 godina

@ljubicica upravo mi se to desava, privlaci me decko koji kaze za sebe da je emotivno sebican, da voli da se svidi devojkama i onda ih otkaci.. i to sve samo zato sto super izgleda, kao osoba mi nije nesto preterano zanimljiv iako se ugl slazemo sto se tice nekih trivijalnih stvari.. sva sreca pa shvatam na cemu se bazira moje ''lozenje'' tako da mogu da iskuliram sve to :D

Au

pre 9 godina

(stvarno neprijatno, 26. januar 2015 02:10)
Tebe je Dott izgleda zesce ispreskakao ovde, izjesce te sujeta, idi covece prosetaj. Govoris da on ima visak vremena, znaci ti nemas pa opet samo gledas da ga poklopis idi negde leci se od Dota i pusti coveka!

Kalisi

pre 9 godina

@kažu dobar momak: Ne znam zašto si se našao pogođen, jednostavno sam napisala da za kres kombinaciju nije potrebno da momak bude dobar. Šta je tu tebe pogodilo pojma nemam. A ispunjavanje "svrhe" ili kako si se već odvratno izrazio se i dalje obično postiže koitusom. Ni za to nije potrebno da "momak" bude dobar, samo treba da ima kvalitetne i pokretljive spermatozoide. Sem ako "svrhom" života jedne žene ne smatraš da se pod obavezno uda za nekog "dobrog momka" (verovatno poput tebe) i onda ne znam šta, doživi vrhunsku sreću i radost and they lived happily ever after.

Ej bre, prijatelju, 21. vek je. Dajte više ne smarajte sa tim kvalifikacijama dobar, loš, svako će nekome biti dobar, nekome loš, koje su to besmislice, nismo maloumne valjda pa da ne možemo da odredimo ko nam prija a ko ne. I opet se postavlja pitanje po kojim OPŠTIM kriterijumima se to određuje koji muškarac je dobar a koji loš? To je prvo što bi trebalo da piše u tekstu, a ne piše. Po mom mišljenju, tekst je bezvezan.

Ник Слотер

pre 9 godina

Врло је просто. Ми који нисмо "лоши" момци, ми можемо да будемо и са "лошим" девојкама, и са онима које нису такве. Ако прихватимо "лошу" девојку, сами смо криви за последице и свесни смо тога.

Нажалост, "добре" девојке се масовно ложе искључиво на "лоше" момке, али онда оне наравно нису саме криве за свој избор - него је искључиво мушкарац увек крив за све.

Једини тренутак када "добре" девојке прихватају момке који нису "лоши" је када их "лоши" момци више неће па су схватиле да им је време да се брже-боље увале (читај: удају).

Проблем је само што су се и неки од нас у међувремену опаметили. Јасно нам је колико има сати. Није више довољна сама чињеница да сте женско - морате и неки квалитет ван кревета да нам понудите да бисмо вас прихватили.

И онда наравно да вам фали мушкараца. Нема по један несигурни дебил који ради и солидно зарађује за сваку "добру" девојку која је коначно схватила да јој је истекла позивница за журку на коју ми никад нисмо ни били позвани - а у међувремену смо схватили да је и боље што нисмо били позвани на то зло, јер имамо паметнија посла у животу.

Dott

pre 9 godina

@icxcnika
Znas sta, ok razmisljas i zaista nemam ti sta protivureciti i ja licno mislim da losi momci na kraju ne zavrse dobro i ako mozda izmedju svega osete lepotu zivota mozda i vise od dobroh ljudi. Ali to se na kraju moze ispostaviti i kao kazna, jer kao sto rekoh na kraju ne zavrse dobro misljenja sam.

Sanders Bil

pre 9 godina

Ovaj Dot misli da je mnogo pametan, kad ono samo jos jedan neobrazovan, neuk i patoloski komentator-filozof koji 'deli savete' i tripuje da je neki faktor na portalu b92

Dott

pre 9 godina

Sara znas ko mi je pao na pamet da izgovara tu recenicu bakutaneru? Glumac Nenad Jezdic - crni gruja, tacno pase njegovom senzibilitetu i vokabularu. Bas sam njega zamislio u toj sceni kako joj to ozbiljno govori dok mu se micu samo brcici a onda se okrene ka prozoru i seretski smeje.http://youtu.be/14S_9l4g3-A http://youtu.be/14S_9l4g3-A

Estas bueno

pre 9 godina

Dott-e, reč ILITI se piše tako kako napisah.
Ako želiš da pametuješ, prvo moraš biti snabdeven različitim znanjima. Ovo pripada onim vrstama znanja koje su ključne za komunikaciju - da se možeš pravilno izraziti, treba poznavati jezik kojim se komunicira.

???

pre 9 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupakabra, 25. januar 2015 15:39)

Koja je svrha tvog komentara?Jel imas izgradjen stav o necemu?Za sto si toliko ranjiv/a?

nikolA

pre 9 godina

Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Cupakabra, 25. januar 2015 15:39)

Cudi me da mu nisi skrenula paznju za gramatiku.Posto ima brdo ljudi koji pored uvreda i eventualnih ispravka gramatickih gresaka ne nude nista u svojim komentarima.Nadam se da sad vidis koliko je tvoj komentar u stvari prazan.

XYZ

pre 9 godina

USTVARI
REĆI ĆU
SVEJEDNO
- ovo je čisto zbog toga da ne pišem komentar samo sa gramatičkim ispravkama...

...neki zaista misle da su popili svu pamet ovog sveta...dott je deli i šakom i kapom, a takva pamet nikome ne treba...ljudi odbijaju i skreću mu pažnju, on navalio i ne staje!

stvarno neprijatno

pre 9 godina

Dott je otuzan sredovecni lik skromnog obrazovanja i inteligencije koji ocito ima ogroman visak vremena i neobuzdano zelju da se "dokazuje" devojcicama na portalu.
Zaista otuzno.

Kalisi

pre 9 godina

Karakterne osobine? Po pravilu, karakterne osobine imaju i dobrog i lošeg. Kad za nekoga kažemo da je tvrdoglav - to je loše, kad kažemo da je uporan - to je dobro. A u suštini to je jedna te ista stvar. Otvoren i druželjubiv? Dobro? Sklon flertu i hvatanju krivina? Loše. Itd.

Za mene ne postoji isključivo dobro ni isključivo loše. Svi smo negde u sivoj zoni.

sara

pre 9 godina

@ Dott

.. зависи Dott-и како дефинишете ту натпросечну интелигенцију и тај квалитет „лош“... добар, лош vs. зао .. А и за интелигенцијау сам начула да има различитих сорти. Ево, рецимо, ја сам једном упознала једног човека, за кога бих била слободна, дозволићете, казати да је његова лична етика - етика 'сина човечијег'.. е сад , ја не знам којим методама се мере те различите врсте интелигенција, и како би то изашло код овога, али нешто имам утисак да је овај натпросечан, где год да га окренеш. Ретка је воћкица у сваком случају.. пуна фруктозе ;-)

Dott

pre 9 godina

(Petsi, 27. januar 2015 12:50)
Kazes teze je biti dobar?
Hajmo ovak, slazem se jer nije lako biti ono sto nisi. Pod tim uslovom mogu prihvatiti da je teze biti dobar. Ako vec zelite izneti misljenje o necemu i zauzeti stav, potrebno je malo razmisliti a ne ici pristrasno stavu koji nece naici na osudu vecine.
Pazite ljudi ovako:
Neko za koga kazemo da je los, zasto je takav postoje dva objasnjenja ili je defektan, tj mentalno retardiran ili glumi losu osobu iz njemu znanih pobuda kao sto je bunt neke vrste i zbog necega sto je lose osetio u zivotu, nanesena mu je nepravda itd.
Dok biti dobar, kako vam to moze biti tesko biti ono sto jeste?

Blandeto

pre 9 godina

A sta znaci biti "los" i "fin"? Da li biti fin podrazumeva biti i smotan, bez stava? Ne bih se slozio sa tekstom. Bice pre da dame vole da vide samopouzdanje, spremnost na borbu. I dobri momci imaju te osobine, verujte mi.

Zoi

pre 9 godina

Lakse je biti los, nego dobar. Da bi bio dobar, moras mnogo da razmisljas o svima - da nekoga ne povredis, da svima bude dobro, jer ako radis bilo sta na tudju stetu, ne valja. Treba imati muda da budes dobar.
Ako si zloban, mislis samo o sebi i mnogo je lakse.

sara

pre 9 godina

@ Dott

" bakuta sta si se smrkla, eto sela si, evo ti ga Novo groblje i nisi morala, tebi se ne isplati da ides kuci "..

Е овде си ме слатко насмејао.. и не сматрам да сам злонамерна, тако и шаљиву опаску коју си приписао свом антијунаку доживљавам не као злонамерност, већ као бруталан смисао за хумор са оштрицом. Не верујем да си цитирао стваран догађај, мислим да је ова опаска делом твог својеврсног хумора.

Самo, слатки мој Dott, бакута је медицински феномен, сећаш се.. наојопаснији члан у популацији, амигдале такорећи у траговима.. Што је ближа смрти то се мање плаши да живи, тако није наивно претпоставити жесток одговор антагонисти твоје приче,, можда би он био тај што кући иде са сузом у оку од беса, пун тензије да је издуши негде другди, не бакензи. Баба је староставна категорија, није за потценити.. „корњача са Галапагоса“ која животне даће и недаће прима са ироничном дистанцом, такорећи бесмртна у души, која је долазак онога чега се млади ужасавају (смрт) давних дана у себи пригрлила ..

https://www.youtube.com/watch?v=XXwdskR5n5w

XYZ

pre 9 godina

Aleksandrice, dušo, pa nemoj se ljutiti na istinu. Što je pre prihvatiš, život će ti biti lakši. Ako i sam(a) nisi jedna od Dottovih "prsonelitija" (očigledno ima personality disorder - čak je to nedvosmisleno i napisao), mani se tih internet pametnjakovića, jer i oni pripadaju grupi loših.

Dott

pre 9 godina

@Kasper
Recicu ti jednu istinu sto se mene tice a to je da sam se dugo godina u zivotu trudio biti los i to onda kad sam uvideo da se to vise isplati i ceni. Licno meni to je bilo jako tesko jer sam daleko od toga. Profilisale su me devojke, postao sam onakav kakvog su zelele ispred sebe, veruj to nikako nije dobar momak vec azdaja u pravom smislu reci. Pozeljan muskarac kod devojaka je onaj oko koga se sve okrece i desava a to se ne moze postici dobrotom i finocom, treba mnogo bezobrazluka, drskosti, samozivosti i agresije. To je prava istina, medjutim istina je i da takvi muskarci najcesce sa svojom izabranicom nasamo su sasvim neko drugi i neko ko im pije vodu iz ruke.

Sto se tice osuda koje dobijam, to me ni najmanje ne dotice ako ces mi verovati jer to je njih par kojima sam se obratio kritikujuci argumentovano njihov komentar, pa su sad krvozedni osvete, ali oni ne umeju drugacije nego ovako kako i sama vidis, to su neki ficfirici, poput komaraca, samo eto nisam bas debelokozac pa nekad reagujem tako sto tog komarca pljesnem kad vidim na sebi.

Svacije misljenje postujem, naravno i tvoje, tako ovde sam takodje izneo samo svoje misljenje, pa iako sam to i naveo da je to moje misljenje, ti ficfirici i na njega reaguju jer kako drugacije to objasniti do da oni smatraju da moje reci imaju veoma jaku medijsku uticajnost, pa brze bolje jure da me diskredituju, ne cini li ti se da je tako?
Samim tim samo mogu da im zahvalim na publikaciji koju mi cine.

Dott

pre 9 godina

Na kraju ostadoh duzan svima za objasnjenje zasto mislim da je teze biti los nego dobar.
Na kakve reakcije okoline nailaze dobri i losi, zapitajte se?
Dobar nailazi na pohvale, dok los na osude, nije li tako i sasvim logicno?
Ako pak mislite da nije tako i da los ne nailazi uvek i svuda na osude, on mora biti da je jako inteligentan ako mu to polazi za rukom, kao i dobar ukoliko ga ne hvale mora biti da mu inteligencija manjka, sve je sasvim logicno i prosto, gresim li negde, bas bih voleo da neko ovo demantuje ukoliko misli drugacije.

Petsi

pre 9 godina

Po meni su losi ovi koji misle da je teze biti los. Da bi bio los, ne treba ti mnogo mozga, samo brines o svojim potrebama. Jedina vestina koja je neophodna je moc manipulacije (tu obavezno ide laganje i varanje - ne samo seksualno, nego i predstavljanje onakvima kakvi nisu). Ko se predstavi onakvim kakav jeste, taj ne moze biti los, sve i da nije dobar. Losi uvek imaju nekoga. mocnog iza sebe ko ispravlja njihove krive drine. Oni su kukavice jer se nikada ne predstavljaju onakvima kakvi su, nego lazno da bi ucarili neku korist.
Da bi bio dobar a opstao u drustvu, treba ti stav, pamet i to ogromna, hrabrost, da mozes sve i sam ako treba. Trebaju muda da udaljis one lose iz zivota.
Usput, ne postoji apsolutno lose i aps. dobro. Postoje u sustini dobri i u sustini losi ljudi, dela i jednih i drugih se mogu svakako tumaciti. Ali, postoje karakterne osobine pomesane sa temperamentom i vaspitanjem koje su lose i tu bema diskusije.
Plus, obicno se dobra dela koja se nekome ucine vrate lise od tih ljudi. Q

Dott

pre 9 godina

(pars construens, 27. januar 2015 22:10)
Tako je to kad sa vise njih raspravljas o temi koja nije jasno prezentovana, pa jedan prica o jagnjicima a drugi o prasicima.
Jasno mi je zasto imas takav utisak, jer pokusavam na jednostavan nacin izneti sustinu postupno, medjutim na moje pitanje niko ne daje odgovor, vec se neko drugi nadovezuje, kao da mu je cilj uneti komfuziju. Ja ipak pokusavam svakome odgovoriti, ali ipak nemam bas toliko vremena za sad vec svedeno na isprazne price koje s pocetka nisu bas bile takve.
Izgleda da je ovde zazivela ona stara "ko s decom leze ustaje po..san".

Lepotica

pre 9 godina

Dot me podseca na jednig poznanika iz osnovne skole koji je u svojim kasnim dvadesetim i ranim tridesetim proveo par godina u zatvoru. Kad je izasao poceo je da se razume u sve i pametuje svima, mada je ostao na nivou deteta od tLinaest godina; 13 za ovog lika koji misli da samo jedna osoba moze da koristi zezanciju.

kazu dobar momak

pre 9 godina

@Kalisi
Planiras li ti da ostvaris svoju Bogom danu svrhu postojanja?
I kakva je to glupa insinuacija da su ti tzv losi momci dobri u seksu?

Los momak

pre 9 godina

Pa evo, jedno iskustvo "loseg moka", malo da zacini oviu diskusiju i stimulise na razmisljanje.


Na moj sarm pala je udata zena.
A meni se prvi put u zivotu desilo... pao sam i ja na njen sarm.

Da ostavi muza i decu ne pada joj na pamet. I ma koliko se klela da mene voli, njemu odlazi svaki dan, sa njim leze svako vece, pored njega se budi svako jutro, sa njim ima zajednicke planove za buducnost...
Ja za njega znam, on za mene ne zna.
Ja polako umirem, a on je srecan pored nje.

Ko je onda u toj prici los?
Manite me zato price o slabijem polu i losim momcima.

Dott

pre 9 godina

Verujem sara, imam za komsinicu jednu bakicu blizu stotke, mada mozda je i prebacila nije sigurna znas, ali gotivna je nevidjeno, volim cuti njeno misljenje, opasne su, iskustvo je cudo.https://www.youtube.com/watch?v=DrrB6g-6HrA

Kalisi

pre 9 godina

@kdm: Moj komentar se tiče mene i samo mene, i kakve to veze ima s tobom, pojma nemam, a još manje mi je jasno otkud ti pravo da me vređaš a da te ničim nisam izazvala. Ja eto mrzim dobrice. Dosadni su mi. Volim nevaljalce, zabavni su mi. Moj život moja stvar. Jedini koje ne podnosim više od dobrica su moralisti spremni da zabodu nos u svačiji život i da daju presude kao da ih je sam bog s nebesa poslao da to čine. Nekad su mogli i na lomači da spaljuju, ali danas mogu samo da šalju uvredljive komentare koji više govore o tome koliko su sami jadni nego o onom koga vređaju bez ikakvog realnog povoda. Sram te bilo.

Dott

pre 9 godina

(iskren savet, 27. januar 2015 20:52)
@Petsi jeste izneo svoj stav i po tvom misljenju odlicno, medjutim sa njim se ne slazem ni najmanje. Kazes ne shvatam to sto je izneo? Tu nema niceg izmedju redova receno, izneo je jednostavnu logiku koju sam imao i koju svako u tinejdz uzrastu ima. To sto ne razumes sustinu price koju ja iznosim, razlog je sto sto je ono sto sam izneo uvodna rec za konacan smisao koji sam nameravao prezentovati, mogao si primetiti da je post zavrsen pitanjem. A govorio sam u granicama teme vesti , za to takodje imamo obavezu kada dajemo komentare ovde, oni prvenstveno treba da imaju usku vezu sa njima.
Moj pravi stav je da ljude ne treba kadegorisati na taj nacin, u svakom od nas stanuje i jedna i duga osoba, covek je suvise kompleksan da bi ga mogao tako usko kategorisati.
@Pets kaze "Da bi bio los, ne treba ti mnogo mozga, samo brines o svojim potrebama". Vidis, ko samo brine o svojim potrebama, ne kategorise se u drustvu kao los, vec dobija neke druge epitete, a los je neko ko gleda tudja posla i destruktivo utice na njih. Znaci neko ko aktivno ucestvuje u drstvenom zivotu na negativan nacin. Zatim kaze da jedina vestina koja je neophodna je moc manipulacije. Ko ima manipulacione sposobnosti ima razvijenu emocionalnu inteligenciju, to je vrsta inteligencije koja je najprimenjenija i najpotrebnija u zivotu jednog coveka. Nema ni jedne recenice sa kojom se slazem, pri tom ti napominjem, kao klinac upravo tako sam i ja razmisljao.
Pozdrav!

Dott

pre 9 godina

Sara ljubavi, pravo je zadovoljstvo opstiti s tobom na bilo kakav nacin i bilo kom nivou! Nasmejala si me "divljaci", eto bogat nam je recnik imamo izgleda epitete za sve nijnse sive kako kazes.
Sara zlo ne prepoznajem kao destrukciju, ne retko izvesti zlo potrebna je kompleksna konstruktivna radnja, sto znaci da izvodjac ili ti pocinilac nije malouman, mada medicinski gledano ima poremecaj. To znaci da ima mozdanih disfunkcija sto opet konfrontira slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo.Da li je u pitanju unutasnja borba dobra i zla, nisam siguran.
U sustini ne moze se sa iskljucivoscu reci sta je teze biti ako uzmemo uzrocno posledicne kratkorocne i dugorocne efekte. Ako gledamo u blisku buducnost lakse je losem coveku, ako gledamo trenutne efekte u smislu angazovanosti pojedinca koji deluje dobrom ili zlom, teze je onome koji cini zlo, takodje i dugorocno gledano teze je onome ko cini lose, jer dobro svakako na kraju ispliva i pobedjuje.
U mnogo cemo smo se slozili vidim, lepo bas, mada meni ne smeta i da smo susta suprotnost, jer za mene srodna dusa nije neko sa kim se u mnogim stvarima slazem, vec osoba sa kojom ispunjavam mozaik i sto smo razlicitiji mozaik je veci interesantniji i bogatiji. Bik sam u horoskopu pa nije ni cudo.
Papa!

nikola

pre 9 godina

@dott
Lakse biti dobar nego los? neka onda pokusa onaj los da bude dobar, pa ces videti da je to skoro pa nemoguce. Prema dobrom neka zivot bude los, da bude nekoliko iskoristavanja, maltretiranja i gubljenja zivaca, pa ces videti kako je lako postati los.

lale

pre 9 godina

Nije problem da muskarac bude normalan kulturan dobar, problem je sto su vecina njih PREVIŠE DOBRI, previse dobri muskarci se plase da pokazu svoj stav, plase se da se suprostave devojci kada se ona lose ponasa, sto je muskarac vise dobar prema zeni to ce zena sve vise da bude gora prema njemu... zena ce cak i da mrzi muskarca ako joj sve dozvoljava i ne suprostavlja joj se i vise nece da ga postuje... FINI MOMCI budite fini ALI ALI slobodno iznesite svoje stavove i branite ih, ako devojka nije fer prema vama UVEK ali UVEK se suprostavite i jasno stavite do znanja sta ne prihvatate! SVAKA "" NORMALNA "" DEVOJKA CE PRE DA IZABERE KULTURNOG NORMALNO FINOG MUSKARCA KOJI IMA SVOJE "" JA"" BEZ STRAHA, NEGO NEKOG "" OPASNOG"" MOMKA, koji je u sustini prava kukavica ali to prikriva sa psihickim i fizickim nasiljem nad zenom! DANAS biti NORMALAN I KULTURANA NIJE SLABOST VEC JE TO HRABROST u ovom moralno posrnulom drustvu

ljubicica

pre 9 godina

@N., naravno, njega biraju tvoji hormoni, zgodan, neuhvatljiv ovo-ono, samo nemoj da mijesas emocije u to, i niposto ga nemoj idealizovati. Takvi tipovi su dobri zna se za sta, ali ako nisi i ti takav tip, ni to ti ne preporucujem da radis s njim. Poz :)

icxcnika

pre 9 godina

Дотт
Какву то перспективу имају ти лоши момци ? Затворску ? Мада какав је правни систем нема потребе да брину Можда је моја перцепција тих лоших другачија па су онда ти лоши заиста лоши. Некад знам да будем и ја лош али ми после буде жао а њима не верујем да би било. Те што их привлаче су заправо са очинским проблемима све се то види и вуче из куће у току одрастања. После кад их испребијају куку леле . У суштини треба имати карактер али и чојство према другима.

sara

pre 9 godina

Симпатичан си Dott :-) Само да знаш да „моја“ бакута са Пејићевих овог „твог“ антипатичног развеје као снег ветар развигор..

https://www.youtube.com/watch?v=Y0dmClvkgSk

sastali se

pre 9 godina

Ko je onda u toj prici los?
Manite me zato price o slabijem polu i losim momcima.
(Los momak, 26. januar 2015 19:12)

Oboje ste losi. A ona jos i dvolicna i zivi svaki dan u lazi i prevari. Ako ti je lakse- ona je duplo losija od tebe.

kdm

pre 9 godina

@Kalisi
I meni je tekst nebitan u ovoj prici, niti sam se pronasao u tvojim zadovoljstvima sa losim momcina samo sam odreagovao na tvoj prepotentan i slutty komentar jer eto po prirodi volim da se usprotivim takvom ophodjenju. Diskutabilno je to ko je dobar a ko je los i sta ga odredjuje da bude ovakav ili onakav, ali u ovom slucaju losi su oni verovatno koji svojim agresivnim i sirovinskim delima zavode naivne devojke zeljne takozvane zastite i osecajem sigurnosti.
Бесмислена је ова расправа што рече неко на ту журку боље и да ника не одемо.

sara

pre 9 godina

Dottић и ово да ти одговорим..
Хихихихи.. није сигурна,, о Богтечовече Dott, да то није Фраушиловичка ? :-)
Чудо .. чудо невиђено ;D

sara

pre 9 godina

Значи taurus, Bos taurus.. ово бос се да „везати“ уз тебе ..ја сам дупла риба.. ако ти то нешто говори.. Драго ми је да ти пријам и ти си мени инспиративан,, копка ме твоје тумачења зла, поставила бих ти сад и многа потпитања, али не бих да те “пеглам“,, доста су те „пеглали“ на ову тему.. Одахни мало, (заслужио си) и наћи ћу те већ на некој сличној теми па ћу те тамо прит'снути питањима као constrictor, Boa constrictor ;*

sara

pre 9 godina

.. @ Dott та је конструкција „темпирана бомба“ која узима жртве на све стране, не обавезно хронолошки јасно повезано..

ПС @ ресто: Волела бих да знам због чега људи овде присутни ову размену мишљена (оваквих, онаквих,, то је мање сад битно) доживаљавају лично и острашћено и зашто уместо арумената или у нешто срећнијој варијанти поред аргумената, редукују себе на 'бескичмена боцкања' ; дакле ничим изазвани, пласирају ПРИМАРНЕ нападе на личност уместо на аргументацију (у одсуству способности да се „удари“ на ово друго или као шлаг на својој „торти“). Опсег се креће од „умилнио“ пласиранаих са тобож мање агресије до чеоних и „право у бебу“. Киселина је јасно присутна у сваком случају. Шта ствара такав неиздрж код људи ? Одговор који уследи на овакво понашање питање је фристајла у сурету са инфериорним датостима људске природе. Изостанак одговора на ову врсту провокација не сматрам хришћанском смиреношћу већ отклоном од воље да се непосредно регулишу негативне животне појаве које заправо невидљиво творе дух једног друштва.

Dott

pre 9 godina

Sara ma opusteno, ni najmanje me ne tangira, u pitanju su mozda dvoje koji menjaju nikove i pokusavaju me diskreditovati ako je i toliko, jer gistro napalo me njih 10 najstrasnije a moj komentar ima samo 2 ne preporucujem? Pa sta bi njih osmoro je sad stalo na moju stranu? Da jesu preporucili bi komentar samim tim jasno je u pitanju je veoma sitna dusa od coveka, ako se i moze nazvati covekom.

Dott

pre 9 godina

(gost, 29. januar 2015 12:54)

Hajde i tebe da naucim jednoj sasvim prostoj stvari koju vidim ne kapiras. Ti ces ovde uci ponovo posto vidis da se povecao broj komentara, ocekujuci da si dobio/la odgovor, tako vidis i ostali. Meni se obratilo njih 10tak u negativnom kontekstu i sigurno da ce jedno drugo podrzati i moj post dislajkovati. Na dva tri posta cak nisam ni odgovorio, tako da oni bi trebalo da jos uvek ulaze ovde ne bi li procitali odgovor. Medjutim ja dobijam 2-3 dislajka ili tacnije onoliko koliko mi se njih i stvarno obratilo i koji se vracaju ovde ne bi li pratili fabulu desavanja koje ih vise nego zanima. A to je lako ustanoviti upravo tada kad je vest odlazeca i kad u nju ulaze samo oni koji polemisu jos uvek. Nadam se da si ukapirao/la sada, mada verujem da je to tebi vec bilo jasno, samo malo vezbas svoje manipulacione sposobnosti. Odmah da ti kazem, nisu na zavidnom nivou.

realista

pre 9 godina

Kad pokleknes kao dobar i svatis da ti moral, postenje, postovanje i bezuslovna ljubav nisu dovoljni da bi zadrzao neku devojku postajes los.Ali pre toga padas na dno i okreces se samo sebi, skupljas ono malo snage sto ti je ostalo kako bi kreirao nov sistem vrednosti u koji se nadas da ce ti dati vise srece.Izgledas mocno, ponasas se mocno, devojke misle da si harizmatican i nevaljao a duboko u sebi si ranjiv i razocaran u zivot.

Zoi

pre 9 godina

Nisam momak, nego zena sa poprilicnim brojem godina.
Razmisljati uvek treba, zavisi ko o cemu i kome razmislja, ti nisi dobro shvatio. Generalno losi ljudi imaju samo jedan cilj - zadovoljiti sebe. Za dobre sam vec napisala, ako si razumeo.
Losi su, uglavnom, prihvaceni u drustvu jer imaju zaledjinu. To bi bilo ukratko.
Covek najcesce upada u zamku sopstvenog znanja i neznanja kada misli da mnogo zna.
Ceo zivot slusam svasta od ovih "losijih", objasnjenja i opravdanja. To su ljudi bez savesti, prikrivenih sitnih dusa i sa nekim iza ledja ko ih stiti.

Mr. Ševrle

pre 9 godina

Ljudi su skloni konceptualizaciji predmeta različitih entiteta, pa se vođeni tako unapred determinisanim logičkim putevima i sinapsama, ista logika proširuje i na ljude putem etiketizacije. Zato imamo te uobičajeno korišćenom engleskom sintagmom rečeno “bad guys”, kao vid neke reputacije, nekoj nedvosmisleno loše, a nekoj i na neki način privlačne. Ono što je zaista bitno, ili ono što naprotiv uopšte nije bitno u vremenu kada toliko brzo živimo izbombardovani podacima i često oprečnim informacijama, jeste da svaka površno stečena slika o nekome ne mora biti suštinski istinita, a ona se može dohvatiti samo zaista kvalitetnim upoznavanjem kroz vremenski period i iz neposredne blizine. Zato mislim da medijska misija koja ženama putem parcijalno uzetih “indikatora” nastoji da muškarcima iz njenog okruženja pridoda nekakvu etiketu, lošu ili dobru, ne da ne pomaže u tome da sa njim ostvari pravi odnos, već često navodi na pogrešan put. Po mom mišljenju to nije nimalo slučajno, jer se na taj način igraju sa vama poput pravog “bad guy”-a, a neke momke onakve kakvi su, time udaljavate iz sopstvene blizine. Ne mali broj puta neke izjave date u žaru iskrene komunikacije i kvalitetnog ćaskanja dovedu do toga da budemo vašom logičkom greškom zabravljeni u crnoj zoni, a upravo smo se spremali dušu da vam poklonimo.

Kasper

pre 9 godina

@Medjutim mozda on uisistinu nije los, samo oslobodjen predrasuda cini stvari koje bi i vi cinili jos brutalnije mozda da ste na njegovom mestu i situaciji. To je neretko surova istina, na kraju ne mislite li da je lakse biti dobar? Da bi bili losi a ipak egzistirali u drustvu ne cini li vam se da bi morali biti i nadprosecno inteligentni? Izmedju ostalog i zato su losi momci privlacni, devojke u njima prepoznaju potencijal.

Nikad ne komentarisem ali evo za sve postoji prvi put. :) Dott, nakon gomilu osuda koje si popio na ovu vest mislim da je sasvim u redu da negujes svoju individualnost i razlicitost misljenja. U jednoj recenici medju ovih par stekla sam utisak da si govorio o sebi. Ali, surova istina je da je teze biti dobar, treba imati hrabrosti i ne ici linijom manjeg otpora. Taj potencijal o kome pises i inteligenciju prepoznajem u muskarcu koji je svestan sebe, svojih vrlina i mana, coveka koji je hrabar da kaze i brani svoje misljenje, koji je pravedan,iskren i opusten, osobodjen potrebe da se svima svidi i neka je i streber. Nije istina da devojke vole lose muskarce, mozda one koje su nesigurne ili traze trenutnu zabavu ili sta vec. I kao sto rece Selomovic nemoj svoj dusevni mir narusavati nedostacima drugih, ali pokusaj da vidis dobro u svakome i svemu. Pozdrav

sara

pre 9 godina

ПС овде сам претпоставила да је тежња доброти и виши, самоникли циљ у одсуству публике, не само задовољавање импулса позитивног осећаја услед прихваћености због доброг дела, а против кога ништа паметно не бих ни имала рећи. Веријем да је и тај импулс сходан сврси у општем поретку ствари.

sara

pre 9 godina

Бр. 2
Е сад, има ту нешто сложеније и преко овог разматрања, а то је конфликт добра и зла у човеку, ако претпоставимо да лоше понашање није прост афекат или неопходна и вољна грубост, па чак и арогантна дрскост (desperate times call for desperate measures), већ да је пристајање на мотив чистог зла у себи у датом контексту. Сматрам следеће, иако у великој већини постоји слобода одабира између добра и зла (оно што причају за психопате – „староставне вампире“ ме ужасава), што би могло да имплицира да природа човека није детерминисана у том смислу и да је он слободан да се нађе у једном или другом, овако грубо говорећи, и да свако има право на то, .. ја ипак сматрам да је човек у суштини ближи себи уколико стаје уз доброту, врлину, љубав итд. То би значило да нека предодређеност ипак постоји. Зато „лоши“ људи који су из неких разлога стали уз зло као мотив стају уз деструкцију. Зато је то теже, јер у коначници води самоуништењу колико и уништењу. Да се не заносим овде страшним идејама порекла енергије, генезе и преносивости зла, бесконачности и вечности у том смислу.. Дакле, јесте унутар сопствености и дууугорочно посматрано, теже бити зао него добар (уколико они икада дешифрују порекло свог терета), али у односима је тескобније људима који теже доброти носити се са таквима, докле год та борба траје, под претпоставком да је неизбежна. Јер први се хране тиме, ове друге то црпи.. Збиља, „ пакао, то су други. “

sara

pre 9 godina

Бр. 1

Ево драги Dott, да и ја покушам да ти 'изађем на црту'. Твоја теза је постојана „кано клисурина“ под условом да је реч о друштву са унутрашњом климом каква преовладава кад су хероји духа и душе у озбиљној већини. Ако преовладава дух „моралних пигмеја и емотивних луда“ озбиљно лишених 'мождано-мождинске' осовине у понашању, онда није баш тако. Друга ствар је питање очигледности тог лошег општења. Необрађено дивљаштво углавном није скопчано са префињеним лицемерјем и правовременом умиљатом перфидношћу. Такође, није исто деловање које је непристрасно усмерено на шире окружење и оно које је „један на један“ пласирано. Нешто ми се чини да ниси имао дивљаке на уму. А ови други, своје ситне вентиле и крупне интересе задовољавају и остварју одмереним односом према „радару“ других.. Мада ко има око за те ствари може да прозре разне прелазне нијансе сиве и комбинације у различитим односима снага са свим осталим што чини сложеницу 'човек'. Онда се опет враћамо на почетак, а то је колико је проницљивих и прозорљивих у поменутом друштву и који су пристали уз више облике врлине као стандард како у свом понашању тако и понашању других људи..

sara

pre 9 godina

2. Такође, није лишено резона ишчитати пасусе опонената, лакашко, без потребе за конкретним заузимањем става у расправи, већ да се осети где се излива вишак „жучних киселина“.. које имају ту немилу особину кад су у суфициту да се накупљају. И то оставља свој видљиви траг. Обратити пажњу на суштинску разлику између а приори бескичменог боцкања (на фињака што би рекли), смотаног у обланде лажне душебрижности и куражи да се ствари назову правим именом, а постериори, то јест након искуства примања недостојних назови аргумената. Контекст и узрок-последица су кључеви који развејавају евентуалну конфузију.

sara

pre 9 godina

И ја бих се укључила, једнаким правом који су то остали овде чинили, у општу деконструкцију (није исто што и деструкција) аргумената који су кружили у распри Dott vs. сви остали, а које сматрам непостојаним. Међутим, одолећу потреби да „расшрафљујем“ арумент по арумент, јер искрено постало ми је монотоно и неинспиративно; такође сам и у стисци са временом, уместо тога скренућу непристрасном читаоцу пажњу на два битна аспекта:

1. Мислим да би најпре требало повући демаркациону линију између два типа противуречја. Код једног типа дешава се следеће: када се у уму, неоптерећеном предрасудама, сучеле на први поглед опонентни ставови долази до ударне снаге парадокса и разрешења на вишој тачки зрења. У другом типу, контрадикција је напросто бесплодан апсурд који је ограниченог домета и последица краткодометне афективне мисли. У том духу треба „читати“ све противуречности које су у обињу испливавале на обе стране у овој дискусији.

gost

pre 9 godina

Sara ma opusteno, ni najmanje me ne tangira, u pitanju su mozda dvoje koji menjaju nikove i pokusavaju me diskreditovati ako je i toliko, jer gistro napalo me njih 10 najstrasnije a moj komentar ima samo 2 ne preporucujem? Pa sta bi njih osmoro je sad stalo na moju stranu? Da jesu preporucili bi komentar samim tim jasno je u pitanju je veoma sitna dusa od coveka, ako se i moze nazvati covekom.
(Dott, 29. januar 2015 12:17)

Dragi/draga Dott,
zapita li se jel to zato sto je tema stara i zato sto svaki post na kraju, razumljivo jer pristizu nove vesti, ima mali broj komentara i ocena. Ne vracaju se i svi ostali ljudi svaki dan na staru temu niti ima razloga. Ne znam sta si pisao/la ranije, procitah samo ovaj zadnji komentar pa da odgovorim. A odgovor je sasvim zdravorazumski.

ljubicica

pre 9 godina

Problem je sto "losi" momci cesto mnogo dobro izgledaju, pa i ako ih svjesno ne birate, bar jednom ce vam se desiti da naletite da nekoga ko ce imati uticaja na vas, a vas ce privuci njegov neuhvatljivi sarm i IZGLED. Naravno tek kasnije, uglavnom na bolan nacin, shvaticete da nije za vas, i ako ste pametni nece vam se opet desiti ista stvar :)

surova istina

pre 9 godina

Kalisi, zasto psujes coveka sto je izneo svoje misljelje? Nije te uvredio. Ti si SAMA pisala o kres kombinacijama i da su losi momci savrseni za kres sto tebe i devojke u tvojim godinama i zanima. To si TI izjavila a ne ovaj komentator. Nemoj posle da besnis sto ljudi procitaju ono sto si sama ispisala.

sloteru prihvati istinu

pre 9 godina

Kao i uvek Sloter sledi svoju logiku da devojka od 30g zeli po svaku cenu da se "brze-bolje uvali njemu". Nasmeje me ovim svaki put. Istina je pak da je normalnoj devojci neprijatno i ponizenje da je sa takvim i vide u prolazu, u prici na ulici a kamoli da se zabavlja sa slicnim likom :) Ovo pisem jer je sloter jedna balkanska paradigma... jako puno je takvih umisljenih likova po ulicama. Srecna sam stoje moj izabranik njegova susta suprotnost :)

lily

pre 9 godina

dobra, los , ...ko je tu los, ko dobar, sta su kriteriji, ko ih postavlja,
mene su uvijek privlacili "losi" momci, za mene je "los" momak onaj koji je neustrasiv od djetinjstava, i nekako neukrotiv, tempreamentan, drugi ce to tumaciti na svoj naci sto je i normalno, ja ovako gledam na to, jer i sebe dozivljavam slicno....neko realan je gore rekao, "slican se slicnom raduje" ili tako nesto...ali cudom..udala am se za "dobrog" i bio je dobar dok nije dosao do mocii/novca, sve je to sad vec prezivljeno i mi smo dobri drugovi, jer imamo djecu, a nismo djeca ..ali dobar ne postoji postoji samo osoba koja nema moc i cuti i trpi, zato bolje "los" jer svi imamo i dobru i losu starnu, bolje je prvo upoznati onu losu stranu i tako ga prihvatiti ;)

Petsi

pre 9 godina

Dotte, ti izgleda nista ne razumes i ne vredi ti ni objasnjavati. KAo dete od petnaest godinica, ali si ustvari intelektualno zakrzljao covek u godinama. Beznadezan slucaj i cao zdravo.

sara

pre 9 godina

.. ево читам је по неколико пута,, мало ми је и некако тужна :"(
А нисам сигурна да ли сам најтачније "осетла" метафоре.. ја бих те нешто питала, може ли ? иако уметник никада не разјашњава своје симболе,, осим ако није Голубовић Кристијан ;-)

sara

pre 9 godina

Драги мој Dott, никада али никада не бих могла потписати нечије стихове као своје. Нунка! Највише што себи допустим је да преузмем уметникову специфичну реч или синтагму, и то тек кад је толико „искотрљам“ по својим мислима и "натопим" соковима своје душе и нарочите примене, да кад је изговорим та реч практично постаје "моја".. речи нису заштићене атурским правима,, а углавном их чујемо од неког Другог.. нико их није измислио, а опет су ту.. Oва песма је твоја, инспирисана једном Саром.. Зашто им је ти не би послао и насловио мождаа.. Сара ? :-) Хм.. ? Замисли да заживи .. Вау.. а написана је ако се не варам у даху, за пар минута можда.. Песма ми је из неког непознатог разлога сад још и дража.. Ако сам те добро схватила ти би волео да ме боље упознаш ?

ПС е сад си постигао да ме копка које су песме твоје, а да их ја знам и да ли свираш неки инструмент ? Јеси ли ти мејби јавна личност ?

iskren savet

pre 9 godina

"Petsi,
Kazes teze je biti dobar?
Hajmo ovak, slazem se jer nije lako biti ono sto nisi. Pod tim uslovom mogu prihvatiti da je teze biti dobar. Ako vec zelite izneti misljenje o necemu i zauzeti stav, potrebno je malo razmisliti a ne ici pristrasno stavu koji nece naici na osudu vecine.
Pazite ljudi ovako:
Neko za koga kazemo da je los, zasto je takav postoje dva objasnjenja ili je defektan, tj mentalno retardiran ili glumi losu osobu iz njemu znanih pobuda kao sto je bunt neke vrste i zbog necega sto je lose osetio u zivotu, nanesena mu je nepravda itd.
Dok biti dobar, kako vam to moze biti tesko biti ono sto jeste?"
Dott
**

Petsi ti odlicno obrazlozi svoj stav, i to detaljno i jasno ali problem je u tome sto si ti Dott konfuzan, sto ne znas da izneses svoj stav a i sto kada procitas objasnjenje koje ti inteligentna osoba da - opet ne mozes da shvatis procitano.
Zato si savetujem da batalis rasprave. Vidim da pises kilometarske postove koji veze s vezom nemaju no i dalje ih pises. Pitam se zasto. Odgovor ti je delimicno dala/dao Cupakabra, procitaj opet i mozda ce ti biti jasnije.

pars construens

pre 9 godina

Dott zvucis kao zanesenjak koji se uporno koprca da argumentuje svoj stav ali mu nikako ne polazi za rukom. Odakle ti ta podela na crno i belo, dobre i zle, lose i dobre momke, iz ovog teksta? ovo je jedan tipican novinski clanak iz superzene na nivou dece od 11 godina. Tebi je koliko procitah preko 40. Znaci ocekuje se od tebe artikulisan stav a ne u startu pogresne premise koje osujecuju 'teoriju' koju pokusavas 'dokazati'. Odakle ti to da je onaj koga ti tako lakonski zoves 'losim' po difoltu i "mentalno retardiran i defektan"? ovo je toliko smesno da ne zavredjuje komentar. Pa onda sam sebe pobijas jer posle tvrdis da los mora biti 'jako inteligentan kad mu "to" (da izmanipulise, postigne svoj cilj itd.) polazi za rukom.... Stalno se koprcas u pitanjima sa pogresnim premisama, ne nalazis odgovor, a to i sam priznajes. Tvoja glavna ideja je da je teze biti los i prihvacen u drustvu nego dobar - ali zasto bi "los" nuzno trebao biti prihvacen i zasto je to tebi to toliko bitno?

Polazis od pogresne pretpostavke da je biti "dobar i los", za sve ljude, kao za tebe povezano sa percepcijom okoline i utisak koji zelis ostaviti: "pohvale i osude". Zasto mislis da se SVI ljudi rukovode tim? da ne zive svoj zivot nego da gledaju sta ce ko da kaze o njima, da li ce naici na 'pohvalu' ili 'osudu'? Sta je normalnu, zrelu osobu briga sta ce neko da prica o njoj? Ne mogu da verujem da neko od 20+, 30+ a kamoli 40+ godina razmislja tom linijom a kamoli da zivi po tome.

pars construens

pre 9 godina

Ne razumem pricu o krvozednim ficfiricima i kormarcima kako nazivas one koji ukazu na problem u tvom rezonovanju. Ne znaci da je neko krvozedan ako ti ukaze na gresku.
U jednom trenutku si spustio gard i dozvolio superegu pod cijom si kontrolom da iskaze i jednu istinu "Recicu ti jednu istinu sto se mene tice a to je da sam se dugo godina u zivotu trudio biti los i to onda kad sam uvideo da se to vise isplati i ceni. " Kao sto vidis, retko sta je stoprocentno dobro i lose po difoltu, ti sam si priznao da si oportunisticki promenio igru kada si uvideo da se biti los vise ISPLATI. Da si zaista bio "dobar" kako si hteo da ispadne u tvojoj proslosti ne bi se menjao za ono sto se vise isplati. Takodje sam rusis svoju teoriju jer si prethodno rekao da je biti dobar jako lako i da tu ne treba rezon, razmisljanje, bas nikakvo. A onda si rekao da si razmislio i shvato da se vise isplati biti los. Zar ne? Znaci sam sebe stalno demantujes i koprcas se u sopstvenim kontradiktornim stavovima a onda druge optuzujes da su krvozedni i da ti rade o glavi. Ti nisi ni dobar ni los, ti si naprosto covek koji nenormalno mnogo zavisi od misljenja okoline i svoj zivot upravlja prema tome kako ce ga ko doziveti umesto da zivis svoj zivot i manes se prica i dokazivanja. Zivot ce ti biti neuporedivo laksi ako pocnes razmisljati u tom pravcu.

pars construens

pre 9 godina

Prvo kazes da te nije briga sta ko misli o tebi a onda opet sam sebe pobijes. "ti ficfirici reaguju jer smatraju da moje reci imaju veoma jaku medijsku uticajnost, pa brze bolje jure da me diskredituju, ne cini li ti se da je tako? Samim tim samo mogu da im zahvalim na publikaciji koju mi cine." Prosto mi je bilo nelagodno citati ovo... mesavina umisljene velicine, povredjenog ega, nepismenosti "publikacija koju mi cine" (znas li sta znaci publikacija? i da je nemoguce upotrebiti tu rec u konstrukciji 'mi cine'), spustanja na nivo rezona dece itd. Ne postiram komentare na portalima niti znadoh za ovu granicu od maximalno 1500 slova pa otuda vise komentara, uz moje izvinjenje. Moglo se napisati i prokomentarisati jos more nedoslednosti ali i ovo je vise nego previse. Pozdrav i srecno.

кдм

pre 9 godina

@kdm: Moj komentar se tiče mene i samo mene, i kakve to veze ima s tobom, pojma nemam, a još manje mi je jasno otkud ti pravo da me vređaš a da te ničim nisam izazvala. Ja eto mrzim dobrice. Dosadni su mi. Volim nevaljalce, zabavni su mi. Moj život moja stvar. Jedini koje ne podnosim više od dobrica su moralisti spremni da zabodu nos u svačiji život i da daju presude kao da ih je sam bog s nebesa poslao da to čine. Nekad su mogli i na lomači da spaljuju, ali danas mogu samo da šalju uvredljive komentare koji više govore o tome koliko su sami jadni nego o onom koga vređaju bez ikakvog realnog povoda. Sram te bilo.
(Kalisi, 28. januar 2015 10:08)

Рекао сам ти већ зашто сам реаговао ко год да је тако нешто написао добио би реплику од мене ваљда и даље имам право да се супротставим. То што ти некога мрзиш без разлога е то већ је за другу дискусију и то можеш да поразговараш на оном другом форуму где пишеш своје жалопојке како не можеш да нађеш дечка и слично. Па после ових твојих изјава мало се запитај зашто не можеш? Ти да ниси јадна као и ми остали које си извређала не би се ни појавила овде јелте? И Бог се пише великим словом. Ето ја тебе не мрзим.

jupiiii

pre 9 godina

jupiii dott je posle toliko decenija konacno nasao ljubav svog zivota na portalu :)
razmenite mejlove odmah! :) Sara oslobodi nas njegovih pridika bez smisla kraja i konca - odvedi ga - bicemo ti vecno zahvalni :)

Bojana

pre 9 godina

"To znaci da ima mozdanih disfunkcija sto opet konfrontira slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo."

Ovaj komentator pokusava da zvuci inteligentno ali je rezultat recenica koja nema smisla semanticki a ni leksicki ne samo jer se sluzi tudjicama ("konfrontira") a da terminu ni ne zna znacenje; stoga ga ohrabrujem za pocetak da pogleda znacenje termina odmah, ako nista drugo da progugla, ne sumnjam da ce to i uciniti. Dott, potrudi se da pises svojim jezikom koristeci srpske reci jer nisi dorastao latinizmima i ostalim pozajmljenicama koje volis da razbacujes; sem toga su ti misli jako nepovezane, nemas argumente i ne umes da srocis suvislu pricu. Kada se tome dodaju licne nesigurnosti, sujeta, visak vremena i mnostvo ovih stranih reci cije znacenje ne znas rezultat su tvoji komentari. Recnik u ruke i na posao. Ostavi postove pismenim i inteligentnim ljudima koji znaju kratko i jasno izneti svoj stav. Izvini na krajnjoj iskrenosti ali mi je jako neprijatno da citam tvoje recenice, moji studenti koji su duplo mladji od tebe su daleko vestiji u pisanju i logickom rezonovanju. Pisem u velikoj brzini ali nadam se da si shvatio poentu. Pozdrav i srecno!

Bojana

pre 9 godina

Dott, hteo si reci 'kontrira' ("slozenoj radnji koju je obavio da bi pocinio zlo"), ili sukobljava se sa i sl. a rekao si 'konfrontira'. Konfrontirati znaci suociti se, sravniti, uporediti (nekad i 'protiviti se' ali ne u ovom kontekstu). Konfronacija kao imenica znaci i sukob ali ovako kako si ti srocio sa glagolom u datom kontekstu cela recenica je lose formulisana. Gubi smisao pod tezinom glomaznih reci koje malo kazuju, dok tvoja vrlo prosta ideja moze mnogo jednostavnije da se izrazi. To se odnosi na cele clanke koje ispisujes; puno je tu napora da se zvuci uceno i inteligentno ali nema konkretnih rezultata. Zato vrlo priljezno druge kritikujes da ti ne pruzaju nijedan argument, dok u stvarnosti ti sam ne nudis nijedan. Siris pricu na neke druge teme umesto da konkretno odgovoris na ono sto su ti drugi predocili kao ocite greske.

Ovo sam dodala jer u prethodnom postu nisam zavrsila ovu misao, a i ne posecujem portale ove vrste (niti planiram da "uvedem" tu naviku). Ovo je ocito samo najobicnija sitnica, jedna od mase koje sam primetila, ali kada bih usla u Sadrzaj onog sto pises (logicke, misaone, argumentacijske greske...), tu bi se tek toliko toga dalo prokomentarisati i ispraviti.
Pozdrav svima na portalu i toliko od mene.

sara

pre 9 godina

Драги Dott, љубавна да је..! ништа космолошке теме, љубав према отаџбини, светска бол и слично... Да је овоземаљска и до коске љубавна. Дај ми једну песму од крви и меса.. и од слатких добронамерних мушких мисли. Јел може тако ?

Dott

pre 9 godina

Petsi ostaje ti samo da se ljutis, pokazao si mi nivo tvog intelekta, doduse mozda i nije nizak ukoliko si adolescent, to je tu negde, a onda i razumljivo. Ti mozes pricati sta hoces i menjati nikove, obracati mi se ponovo pa i dobijati preporuke za pljuvacine koje mi upucujes, to je meni potpuno nebitno, bitno je misljenje koje sam stekao o tebi a ono nije dobro. Potrudi se popraviti, trebace ti u zivotu sa drugim ljudima.

Dott

pre 9 godina

Ok, razumeo, medjutim hteo sam i da mi das samu fabulu pesme. On ostvljen, ili ona ostavljena, ona ga trazi, on nju trazi, ona ili on pati za njom/njim itd. Nije to samo navika, pesme pisem tako po porudzbini, ali na taj nacin lakse iznosim emociju koja je suvise licna i pretacem je u ovom slucaju u tvoju? Taman da vidimo jesam li osetio-spozno tvoj pravi senzibilitet. Ne znam jesam li ti jasan? Znaci volo bih da mi ispricas kratku pricicu koju cu ja poeticno u pesmu. Na taj nacin i ti sama osecaces je mnogo bolje, ukoliko ti nadjem crtu naravno.

sara

pre 9 godina

.. драги мој Dott, схватам, само мислим да ти већ знаш, мислим да сам ти натукнула.. Имамо овако:

Он - мачорчина старог кова, пргав, „нечитљив“ и бесконачно симпатичан и драг, општи с „боговима“
Она – млађа, гаји извесне бесмртне симпатије, и на земљи се једва сналази, не зна шта је он тачно хтео/не хтео од ње, а овај има „језичину“- не уме да „паркира“

И тако га она чека га да јој он недвосмислено каже, а њега нема па нема .. Кад пукне, куд год да пукне (ако пукне?!), он ће за њу бити и остати заувек (довољно дуго) бесмртан. Бесконачно симпатичан и драг. Најслађи мушкарац којег је икада у свом животу видела.. ма једва чека да га једног дана пољуби! За оно даље можеш само да претпоставиш колико !!!

ПС ах да, има ту још нешто што није безначајно, она је због нечега (мало се преиспољио у ароганцији своје очигледне надмоћи једном приликом према њојзи) била и веома љута на њега. Али није то сад поента, како год да га окренеш. Није да није била тужна. За њега немамо представу, драги Dott.

Ова песма личи на њега: https://www.youtube.com/watch?v=jhdFe3evXpk

Ова на њу: https://www.youtube.com/watch?v=qzkp6dz85vE

Dott / sara

pre 9 godina

U ruci mi kamen,
i gde god ga bacila,
tebe bih pogodila,
ne mogu da biram,
slaba sam hocu da te diram,
ali, suvise si blizu.
Nism te zabranila nema krivca,
samo jedan pravac,
otrze me povremeno.
Ne mogu ja da odem,
ti si tu,
na stolici,
u fotelji,
u vazi "praznoj",
u nju ne stavljam cvece.
Sve bih ti rekla,
nas ipak nesto cuva,
nesto brani,
znam secacu se,
da su ovo bili lepi dani,
ali hocu sad i onda,
u tebi da uzivam.

Dott

pre 9 godina

To je izaslo iz mene, tu je sve sazeto tvojom pricom i mojom spoznajom tebe. Nikako nisam mogao sastaviti klasicnu ljubavnu pesmu, ili mogao sam i mozda bi ti se i dopala, ali ne bi te se doticala. Ljubavna pesma mozda bi te dirnula u srce, dusu, jer u tebi ima ljubavi i zelje, ali tu nekako nisam video njega. Kada sam ubacio njega izaslo je to sto je izaslo i svaka recenica je smislena, o svakoj mogao bih ti pricati i na kraju od te jedne pesme mogla bi se napisati gotovo knjiga. Zato su reci malo nekako komfuzne, ali samo naizgled, kad se uneses i pokusas naci poruku, onda vidis da su prave. Ne znam koliko je uopste lepa i da li je pesma lepa, moze li se u njoj naci vise devojaka/zena, ali znam da bi bila jako dobra ukoliko bi se ukomponovala, bila bi prava umetnost otpevati je, jer bi imala mnogo fraza i raspona.

Dott

pre 9 godina

"U ruci mi kamen, i gde god ga bacila tebe bih pogodila"

Po tvom opisu njega sam doziveo kao pomalo grubu osobu koja ne pokazuje cesto emocije, aktivan, dominantan, ali opet nekako drag. Zato je tu kamen koji ima poneku njegovu karakteristiku. Samim tim sto je ziv, ativan, krece se, znaci ima ga svuda, svuda je i ostvljao neki trag. Taj kamen bi to obrisao, to ipak ne zelis. Volis ga drag ti je, ali nemas ga kako bi zelela potpuno. Tvoje drzanje kamena simbolizuje tvoj neki bes zbog toga, nezadovoljstvo, trenutke destrukcije sa njim, zbog njegovih karakternih crta, za koje na kraju i nisi sigurna koliko ti smetaju a koliko te privlace. Zato bi bacila taj kamen i ne bi, na jedan nacin da to uradis osecala bi se dobro, a na drugi opet i ne, jer se plasis da bi mozda izbrisala nesto sto ne zelis. Pored svega on je culan i tvoj cin/postupak bi mu naneo bol.
Eto toliko, ostalo, dozivi sama na nacin koji zelis, na kraju i ovu prvu misao ne moras prihvatiti ovako, to je samo moj dozivljaj.

sara

pre 9 godina

Занимљива су ти размишљања Dottић, хвала ти на посвећеном времену, била ми је веома интересантна и драга ова преписка :-) Свиђа ми се песма, али нећу ти открити омиљену деоницу. Њега ниси видео у ком тачно смислу ? .. и заправо нешто друго сам те била хтела питати, мада на неки начин си ме и предухитрио јер си написао нешто блиско томе (ово како њега не видиш у тој љубави и жељи) пре него што си стигао и да видиш шта ме је то додатно заинтересовало.. а то је следеће: ако се не варам, све мисли које су искзане у првом лицу једнине, све су без изузетка у женском роду ? Је ли тако.. Иначе није груба особа карактерном смислу, чак ни помало.. не би се могло говорити о деструкцији када је овај по среди; и некако није бес тај који се настанио у мени.. Љубим те пуно Dottић!

Dott

pre 9 godina

Drago mi je ako ti se pesmica dopada, meni je jako lepa i da naravno u prvom licu jednine. Meni je to izazov i zadovoljstvo na takav nacin da pisem, na kraju to i jeste zadatak jednog tekstopisca. Naravno nisam ni oceivao da mogu potpuno pogoditi tvoj senzibilitet i emociju, za to bi ipak morao da te poznajem, da provedem malo vremena u tvom drustvu i proniknem u neke stvari koje se tesko mogu reci pa i opisati.
Nisam mogao da osetim to da li vam je buducnost zajednicka, to da li vas vidim zajedno u buducnosti, to bih pre opisao ne kao moju zelju vec kao ideja s pesmom u vezi, naravno nisam baba Vanga da bih to mogao.
Pesma ima dosta momentuma, zato nije dosadna za citanje i mnogo puta, razvija mastu i tera te da udjes u taj neki senzibilitet koji ima, evo ti jedan predlog:
Ovakvo stivo moze otpevati samo grupa Neverne bebe, oni bas sad rade na pripremi novog albuma i trebaju im tekstovi, pokloni im ovu pesmu i naravno reci da je tvoja. Ukoliko im se dopadne i snimice je a onda ce te i castiti. Kontaktiraj ih na njihovom veb sajtu i youtube kanalu i trazi im meil da im posaljes pesmu, naravno ako hoces.
Pozdrav tebi Sara!

Dott

pre 9 godina

Nije bas za par minuta, ali pola sata mi je trebalo, da se ukomponuje treba jos rada na njoj, eventualno neku rec izbaciti, ubaciti ili zameniti kao i veznik i prilagoditi za komponovanje. Vec vidim verovatno bi ono na kraju trebalo istumbati "u tebi uzivam" okrenuti "uzivam u tebi", jer bolje je kad je na kraju samoglasnik zbog ispevavanja, ali onako kako sam ja napisao je poeticnije.
Ali dobro da te ne zamaram time, dao sam ti je i to je to, ne uzimas je ti vec je to poklon. Sto se tice upoznavanja, nisam ovde sa tom idejom, samo mnogo sedim za kompjuterom, pisem, komponujem, pa tako svratim i ovde u potrazi za inspiracijom Komentarisem svasta jer ne mozes pisati na silu, bas kad hoces da pises ne ide. Desi se i po mesec dva da ne napisem nista, a onda za dan 2-3 pesme i onda ljudi kazu "napisao je za 5 minuta i uzeo moju platu ili ko zna koliko. Nije tako, daleko je od toga, veoma je tezak posao i da bi ga neko radio treba stvarno da ga voli i trosi mnogo energije i vremena.
100% sam sluhista, sviram sve moguce i nemoguce instrumente ako ces verovati, a to da li sam poznat, pa nek ostane mala tajna, ne zameri, pokusaj da me razumes.
Ljubi te tvoj Dott!

sara

pre 9 godina

Ништа се ти не брини Dottић, имаш моје разумевање.. Хвала ти на поклону, драг ми јесте, али без обзира на то, песма долази са твојим „именом“ на себи.