Budi bolja, budi bolje

Budi bolja, budi bolje

SZO poziva na reviziju sistema zaštite mentalnog zdravlja

Svetska zdravstvena organizacija (ZO) pozvala je na globalnu transformaciju zaštite mentalnog zdravlje u uvodniku najvećeg izveštaja o stanju mentalnog zdravlja u svetu od početka ovog veka koje pokazuje da su depresija i anksioznost porasle za 25 odsto samo u prvoj godini pandemije koronavirusa.

0 komentara

Milica je zbog udesa morala da prekine trudnoću: "Psihoterapija mi je dosta pomogla"

Zajednički život sa čovekom kog voli, drugo stanje i malo venčanje koje je okupilo najbliže početkom 2020. godine bile su početak njene dugoočekivane sreće, početak njenog "drugog" života. Međutim, četiri dana nakon venčanja, Milica Kirjaković (29) preživela je "nemoguće" - doživela je udes zbog kog je imala, kaže ona, desetak operacija i zbog kog je, na kraju, morala da prekine trudnoću u 10. nedelji.

4 komentara

Danijela Gračanin: "Nisam imala podršku porodice"; "Srušila sam se u prisustvu petogodišnjeg deteta"

Svako od nas ima svoju životnu priču, neka je lepa, a neka je, pak, malo tužnija. Trudimo se da pronađemo sreću, težimo ka nekom ispunjenju sopstvene egzistencije, ali često, "negde gore", postoji zapisana nešto malo drugačija istina. "Vreme pokaže da li je nešto trebalo tada da se dogodi, da li je bio to 'šamar realnosti', opomena ili nešto treće, a najgore je kada čovek u svom kratkom životu nema podršku porodice - pogotovo one najbliže", kaže Danijela Gračanin čija životna borba počinje ovim citatom.

8 komentara

Zorana Stakić: "Pala sam psihički i fizički"; "Rekli su mi da se oprostim od svega što sam radila"

Zorana Stakić (51) oduvek je bila podrška drugim ženama koje se suočavaju sa određenim problemima. Kako kaže, bila je tu da ih motiviše, da im pomogne da se podignu kada padnu - bilo psihički ili fizički, da se, drugim rečima osećaju bolje. Bila je njihov "vetar u leđa" i udruženim snagama prolazile su kroz krizne periode. Zajedno su se borile i išle do krajnjih granica izdržljivosti. A onda se sve promenilo 2018. godine kada je i sama Zorana "pala" - i fizički i psihički. Te godine je počela njena borba.

7 komentara
prethodna strana 1 od 2 sledeca idi na stranu