Praktični saveti

Neočekivani letnji predmet rešiće najneprijatniju stvar u vašoj kuhinji

Oduševiće vas ovo rešenje!

11.07.2024.

10:25

Izvor: Jutarnji.hr

2
Neočekivani letnji predmet rešiće najneprijatniju stvar u vašoj kuhinji
SNEHIT PHOTO/Shutterstock

Podeli:

U idealnom svetu, vaši organizatori posuđa bi bili potpuno istog oblika i širine vaših kuhinjskih fioka. U stvarnosti, međutim, vaše se hvataljke, velike kašike, noževi i viljuške guraju u vašim fiokama - i zveckaju svaki put kada otvorite i zatvarate fioke, koliko god pažljivi bili. Srećom, postoji jednostavan - i ekonomičan - trik za organizaciju fioka koji bi konačno mogao rešiti taj problem.

Korisnica Instagrama @Brooklynb, digitalna kreatorka iz Njujorka, podelila je svoje DIY rešenje za ono što naziva "zveckajuće fioke" u videu objavljenom na svom profilu.

Na snimku pokazuje kako seče komade penastog filter sunđera za bazen kako bi stvorila mekani tampon koji je dovoljno gust da zaustavi buku.

Sve što vam je potrebno je nekoliko jednostavnih predmeta: sunđeri za bazen, makaze i metar.

Prvo ćete morati da izmerite koliko sunđerčića za bazen vam je potrebno kako biste bili sigurni da ih ima dovoljno da spreče pomeranje vaših organizatora u fiokama. Takođe, pre nego što ih naseckate na odgovarajuću veličinu proverite da nisu predebeli za širinu vaših fioka. Nakon svega što ste učinili, jednostavno stavite sunđerčiće u fioku i gotovi ste. Nema više buke.

Ako nemate sunđere za bazen, postoje neke jednostavnije i povoljnije alternative, koje su čitaoci u komentarima ispod videa podelili. Jedan korisnik predložio je korišćenje ili kartonskih rolni toaletnog papira ili kartonskih rolni ubrusa kao besplatnu opciju. Drugi je predložio nabavku gumenog dna, koje takođe ima dodatni bonus u vidu stvaranja dodatnog prostora u vašoj fioci za spremanje raznih predmeta.

Osim što će vašu kuhinju osloboditi buke, ovaj organizacioni trik takođe se može koristiti u fioci stola, fioci za začine, za organizatore šminke, pa čak i u fiokama vašeg frižidera (jer nema ničeg dosadnijeg od gomile limenki koje zveckaju okolo). Dakle, ako već imate sunđere za bazen, razmislite o isprobavanju ovog trika — ili jedne od varijacija — neka dani zveckanja u fiokama budu stvar prošlosti.