Drevna mentalna tehnika koja je dovela do uspeha Meg Rajan, Anđelinu Džoli…

Da li provodite većinu svog vremena brinući o budućnosti? Da li ste stalno opsednuti događajima iz prošlosti? Koliko vremena provodite živeći u sadašnjem trenutku?

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. @(deka, 31. mart 2016 00:27)

  To o cemu pises je svesna misao. Znaci, svesno si otisao u razmisljanje drugom mestu. Sa time nema problema. Problem su nesvesne misli koje upravljaju nama. Uglavnom potpuno nefunkcionalne, a cesto i destruktivne. E, tu mindfulness nastupa kao jedno pomocnih resenja. Mada sam termin je potpuno pogresno preveden jer navodi na to da um treba da nam bude potpuno ispunjen necim (mislima). Ali recimo da znamo o cemu se u sustini radi kod ove tehnike.
  (siki, 31. mart 2016 16:32)

  # Link komentara

 2. Ovo mi liči na TM, koji sam jednom praktikovala i pokazala se bar za mene veoma loše. Uostalom to su instant istočnjačke meditacije koje na nas ne deluju kao kod budističkih sveštenika ili Indusa.
  (no way, 31. mart 2016 12:43)

  # Link komentara

 3. Pazi, vozis se gsp-om i trudis se da budes u sadasnjem trenutku. Ok., to znaci da osecas smrad i necije telo koje te gura. Dises duboko, to je tek opasno jer, em je vazduh zagadjen em ti neko duva za vratom, a dah mu je pun belog luka, neke rakijestine ili ko zna vec cega. Resenje je da negde odlutas umom u tim neprijatnim trenutcima, tako je mnogo lakse.
   (deka, 31. mart 2016 00:27)

  # Link komentara