Vaše dete odbija da jede povrće ili voće? Nemojte odustati, probajte neki od sledećih trikova

Ishrana dece je jedna od glavnih preokupacija roditelja, pogotovo kad su deca mala. Zato bi bilo dobro da u ranom detinjstvu razviju ukuse i steknu zdrave navike u ishrani za ceo život.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Jednostavno detetu izbacite slatkise i peciva. Od njih se zasiti, pa nije gladno. Najgori primer koji sam video je da majka hrani decu keksima, krofnama, cipsom i nutelom, mucenici jedu samo secere i so. Majka naravno jede isto nezdravo. Naravno, nijedno dete "ne voli" nista zdravo, majka ih nije naucila sta je hrana.
   (Maja, 25. avgust 2018 15:41)

  # Link komentara

 2. A da roditelji probaju onu staru varijantu, koju su na nama primenjivali - nema ustajanja od stola, dok se sve ne pojede, a ako neces da jedes, dobijes jos jednu porciju u tanjir! Ja sam tako jednom sedela od rucka do vecere i na kraju zaspala pored tanjira sa spanacem. Posle sam ga jela k'o bela lala, samo da sto pre zbrisem od stola!
  (Ivana, 24. avgust 2018 16:12)

  # Link komentara

 3. Ne dajte mu secer i slatkise. Kad se zazeli slatkog imace izbor nista ili jabuka. Isto kad ogladni, imace izbor da jede sta je na stolu ili da ostane gladan. Prosto. Od svega napravite filozofiju.
  (Bojan, 24. avgust 2018 15:29)

  # Link komentara

 4. Mora da su roditelji mnogo glupi kad nisu u stanju da nauce decu sta treba jesti.Postoji i drugo objasnjenje,boli ih djo .... za decu.Najlakse je decu napraviti,treba se brinuti posle o njima.Moja jedu i zelenu i crvenu i svih bona i meso i ribu i sve ostalo sto ljudi jedu.Nisu gladna,da ne mislite pogresno,roditelji su dva intelektualca,zaposljena i za hranu imamo.
  (pop, 24. avgust 2018 15:16)

  # Link komentara

 5. Autor garant bez dece...
  (b92 crko odavno, 24. avgust 2018 15:13)

  # Link komentara

 6. jes vala kad bi to tako radilo, u svim slucajevima cujes samo od deteta "bljak" :)
  (prc, 24. avgust 2018 15:03)

  # Link komentara