Veštačka dohrana beba - samo u neophodnim slučajevima

Između dva i dva i po odsto beba tokom prvih šest meseci života postaje preosetljivo na proteine kravljeg mleka

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Koja glupost. Ljudi moji 82.godištem, othranjena sam na Nektarmilu, jer mi majka u početku nije imala mleka do petog dana od porođaja. Posle sam odbijala dojenje. Da li me je trebala pustiti da skapam od gladi zbog toga? sa Hvala Bogu što postoji alternativa dojenju. Naravno dojenje uvek treba prvo probati, pa tek ako stvarno ne ide okrenuti se dohrani. I odmah da vas razuverim, nije nužno da su dojena deca zdravija od onih koja su na dohrani.
   (Daja, 16. oktobar 2018 00:23)

  # Link komentara

 2. Hvala bogu pa sam davno napustila ovu zemlju
  (gramatika, 15. oktobar 2018 10:40)

  # Link komentara

 3. Pa dobro, profesore, a šta onda dajete bebama čije majke nemaju svog mleka?!
  (Nekulturko, 14. oktobar 2018 22:02)

  # Link komentara

 4. Front treba zatvoriti... toliko sam razočarana u njih, sa prvom bebom mleko mi je krenulo tek peti dan.... šta dotle?
   (Mišel, 14. oktobar 2018 21:28)

  # Link komentara

 5. Prvo dete mi je rođeno za vreme hiperinflacije. Nisam imala dovoljno mleka i vrlo brzo sam morala da počnem sa dohranom, naravno 2\3 mlado kravlje mleko iz komšiluka . Kada sam dete od dva meseca odnela na redovnu kontrolu pedijatarka (oko 50-tak god) je odlepila i histerično me napala u smislu da li sam normalna!? Odgovorila sam joj pitanjem, čime su nju hranili dok je bila beba? Pametnom dosta.
   (Koka, 14. oktobar 2018 20:04)

  # Link komentara

 6. Cekamo muski svet da se javi i podrzi inicijativu jer je dojenje instiktivno, ali su zene nesposobne da ga primene, ili lenje, ili razmazene. Oni znaju kako treba. Kao i one majke koje su " krvarile" i "plaksle od bolova" ali su ipak dojile jer je to divan osecaj i izaziva jedno spokojstvo nevidjeno. Obe grupe da ospu paljbu po onim zenama koje nisu uspele. Samo bez milosti...
   (sve znam najbolje, 14. oktobar 2018 19:33)

  # Link komentara

 7. Postoji vec dosta dokumentovanih slučajeva da su novorodjencad umrla od gladi tj. žedji jer su majke/lekari insistirali na dojenju po svaku cenu. Ako se nastavi sa ovim ludilom (koje alergije? desetine miliona su odrasle na formuli) to ce se uskoro desiti i kod nas.
  (Fed is best, 14. oktobar 2018 17:37)

  # Link komentara

 8. Zato sto je kravlje mleko namenjeno teladi, a ne ljudima. Probajte kozije mleko pa cete videti da nema reakcije. Da li je realno da ni toliko ne znaju?
   (Vladan, 14. oktobar 2018 17:15)

  # Link komentara