Ovih 9 neverovatnih činjenica vam niko nije rekao o porođaju

Bilo da vam se bliži dan kada ćete se poroditi ili imate još nekoliko meseci do jednog od najsrećnijih dana u životu, to je nešto o čemu svakodnevno razmišljate.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Bolelo me je jako i prvi i drugi put i oba puta sam imala indukciju, ali žene čim se beba rodi nećete moći da se setite kakve ste muke prošli, tako je to priroda udesila.
   (goca, 16. april 2019 10:55)

  # Link komentara

 2. Jednom bilo i NIKAD VISE.
   (Daca, 16. april 2019 02:58)

  # Link komentara

 3. Za mene je porodjaj oba puta bio, zaista, jedno super iskustvo. Prvi put je sve nekako naopako islo. Naopako mislim na to da sam od pocetka devetog meseca bila otvorena 5cm, a nigde bolova. Kad sam dosla na 6.5cm ukljuce mi indukciju da izazovu bolove, ono nista strasno, kao neki jaci menstrualni. Tako 2 sata, onda mi probiju vodenjak, tad krenu jaci bolovi, ali opet nikakvo padanje u nesvest. Nakon sat vremena na sto, naponi i za 15min bebac tu. Drugi put nekih nedelju dana pred termin krenu mi oko 12-13h kontrakcije, ali nepravilne-na 10min, pa na 5, pa na 30, reko' ovo su BH 100%.. tako do 18h, kada puca vodenjak, ja ulazim da se istusiram, krenu kontrakcije na minut, u bolnicu me prime u 18:30, bebac dosao u 18:48, tacno. :) Tako da buduce mame, ne slusajte horor price, drzite se. :)
  (Emilija, 15. april 2019 01:45)

  # Link komentara

 4. Uzdajte se vi u 500 evra, a sve bebe nakon rodjenja liče na Musolinija.
   (Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 12. april 2019 21:07)

  # Link komentara

 5. Uf, sta reci na ovu temu :). Kad sam se porodila, ja sam svom suprugu rekla da je dobio cerku jedinicu. On kaze mezimicu. Ne, jedinicu. Od pola deset uvece do pola sedam ujutru. Kazem ja babici da mi da diklofenak i bensedin. Ona kaze da ne sme to. Ma, samo mi reci gde je, sama cu uzeti :). Neko je nepisano pravilo da na zdravstvene radnike ide sve. Sve sto je lose knjiski moglo da bude, je bilo odmah nakon porodjaja. Lekar sam po struci. Ja kazem jedno, babica kaze da ce proci. Aman, zeno, nisam specijalista, al slusaj me. Kaze hematom stvoren, kakav hematom, je l vidis krv. Atonija uterusa. Na kraju sok. Hitna revizija (mozda nije bilo potrebe za tim da su dali vece doze lekova). Ja tonem, a nigde vena. A, rekla sam da zabodu braunilu pre sat vremena. Vidim da nece biti dobro. Nakon toga, rascep spoljašnjeg dela epiziotomije. Zarasta sekundarno. Aman, vise. Kaze moja dr da sledeci put ide carski. A, ja nesto opet mislim prirodno :) :) :). Sve se zaboravi.
   (Flaur, 12. april 2019 20:02)

  # Link komentara

 6. Kad sam se ja (najveća kukavica na svetu) porodila tri puta, svako će!!!
   (mika, 12. april 2019 14:55)

  # Link komentara

 7. Meni se, kuku kuku, blizi termin. Hvala sto ste hteli da nas utesite. Ja idem na pripreme od sedmog meseca, a uglavnom su sve zene koje su isle sa mnom na vezbice i porodile se u medjuvremenu imale gore iskustvo nego sto su ocekivale. :D Opet, ni to nista ne mora da znaci. Kao sto rekoh - kukuuu :D
   (prokletnica, 12. april 2019 13:01)

  # Link komentara

 8. Ja sam imala prvo hitan carski rez pa prirodni porođaj u razmaku od dve godine. Carski rez treba shvatiti kao prednost današnjice jer uprkos nekim poteškoćama vi i dalje uspešno prolazite kroz porođaja, tako da ni u kom slučaju nemojte žaliti ako je carski porođaja nužan.
  naravno da je oporavak daleko brži i lakši posle prirodnog porođaja, ali moja druga beba se baš namučila dok je prolazila kroz karlicu, tako da sve ima svoje prednosti i mane. U svakom slučaju uzdajte se u svog lekara i babicu i njihovu stručnost, i naravno u sebe i svoje majčinske instinkte i moći :)
   (dva porodjaja, 12. april 2019 12:41)

  # Link komentara