Tri meseca posle porođaja na teren: "Nije bilo lako, imala sam jaku volju" VIDEO

Slučaj srpske košarkašice Jelene Bruks koja je samo tri meseca po rođenju deteta nastupala na juče završenom Evropskom prvenstvu, podelio je javnost.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Zena je profesionalni sportista, to je za nju deo rutine. Ne vidim cemu tolika polemika-da je ostala kuci, svi bi rekli ok. Ovo je njen izbor! Sta se koga tice?!
   (sandra, 8. jul 2019 18:39)

  # Link komentara

 2. Očigledno da žena može! Samo napred!!!
   (Margo, 8. jul 2019 18:12)

  # Link komentara

 3. Kosarkasica se godinama bavi tim sportom i telo joj je jako. Ako bi obicna, prosecna zena bila izlozena fizičkom naporu, mogla bi da ima različite fizičke posledice.
   (Ica, 8. jul 2019 12:13)

  # Link komentara

 4. To, valjda, zavisi od žene. Vrhunska sportistkinja očigledno može posle tri meseca na teren. Ja nisam recimo mogla da podignem sto kila pre porođaja, pa nikako nisam mogla ni posle. Dakle, odradiš kontrole kod lekara i radiš šta možeš i šta ti godi. I to je to. Ne pita se niko sem porodilje i eventualno njenog lekara.
  (Hgghh, 8. jul 2019 11:34)

  # Link komentara

 5. Zašto da ne, ako ima jako telo koje se brzo oporavi. Nisu sve žene iste- neke su zaista nežne ili su imale nekakve komplikacije, neke su kilave i njanjave i sto godina ne mogu da se organizuju i dovedu u red, a neke su biološki jake i ne foliraju nemoć.
   (Ivana, 8. jul 2019 11:25)

  # Link komentara

 6. Žene- sportisti su van svake kategorije, kao i žene koje se uredno bave sportskim aktivnostima, rekreativno. Ali, ovo je daleko manji procenat ženske populacije. Pitanje same prirode porodjaja je ključno. Sam oporavak diktira i aktivnosti. “Carski rez” je operacija, ljudi. Ozbiljna. Traži pažnju, negu rane, ali i umerenost u svim fizickim aktivnostima. Zbog manjka pažnje prema sopstvenom telu i zdravlju, žene vrlo često imaju u najavi druge zdravstvene probleme...svaki lekar će vam reći da ženskom telu treba dve godine do punog oporavka od poroda...a za ozbiljnije fizicke napore treba pre svega sagledati lični status i realne mogućnosti.
  (CG- MN, 8. jul 2019 11:10)

  # Link komentara

 7. Pobogu, to je individualno, zar ćemo i o tome da raspravljamo? Žena najbolje zna kako se oseća i za šta je sposobna posle porođaja.
   (Vanjanja, 8. jul 2019 11:06)

  # Link komentara

 8. Neka rade isto sto su i radile pre porodjaja.
   (Aca, 8. jul 2019 10:58)

  # Link komentara

 9. Pricajte to nasim bakama koje su se poradjale u njivama bukvalno. Ako se zena oseca dobro i u kondiciji je vrv moze. Ove sto im je instagram najbitniji posle porodjaja necu ni da komentarisem. Moja gospodja se veoma brzo vracala redovnim aktivnostima. Iako ima troje dece nikada nije rekla nemam vremena za sebe. Kaze mi planiram da odradim to i to. Ja onda znam koje su moje obaveze organizujem se i cuvam decu.Ona zavrsava svoje. Jednom recju sve se moze kada se hoce. Zena moja da bude spremna zbog sebe. Kada ne mozemo da postignemo uzimamo decu i vodimo ih sa nama. Ljudi se cude pa mogli ste da odlozite. Da se ne mucite.. Da sam hteo da se ne mucim ne bih se ni zenio i imao troje dece. I posle tri porodjaja je samo lepsa i nasmejanija. Srambeni prostor nas koci da imamo jos jedno dete. I sa ove dve devojcice i decakom smo prezadovoljni. i da Vam kazem razlika izmedju tvoje i troje je nikakva. Verujte.
   (Poslednji Samuraj, 8. jul 2019 09:57)

  # Link komentara

 10. Zavisi od načina porođaja na prvom mestu. Svakako je carski rez mnogo teži porođaj, ozbiljniji, velika je operacija i postoji mogućnost za nastanak komplikacija koje dovode život u pitanje, shodno tome, ženi treba mnogo više vremena da se oporavi, pa samim tim ne bi trebala da se bavi težim fizickim poslom. U prvih 40 dana ne bi smela ni bebu da uzme u ruke i nosi, ali to nijedna majka ne poštuje sigurno. Dotična je sportista čitav život i njen organizam je drugačiji od našeg koji povremeno ili nikako ne upražnjavamo sport. Da li je na mestu to što se vratila sporu zavisi od njenog opšteg zdravstvenog stanja o kom mi ne znamo ništa.
   (los anđeles, 8. jul 2019 09:48)

  # Link komentara

 11. Svaka zena treba da dobije najmanje 2 godine odsustvo sa punom platom.
  (Sasa, 8. jul 2019 09:30)

  # Link komentara

 12. zene ne treba nikada da se izlazu velikim fizickim naporima
   (marija, 8. jul 2019 09:13)

  # Link komentara

 13. Ako traze ista prava i plate, onda moraju i iste teske poslove.
   (Toxic_PR, 8. jul 2019 09:11)

  # Link komentara