Mitovi i zablude o menstruaciji: Šta utiče na dužinu ciklusa, a šta je razlog neizdrživog bola?

Neke žene su sklone da veruju u bapske priče.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Ja sam imala uzasne bolove.Pocela sam da uzimam vitamin D 70.000 jedinica.Uzima se jednom nedeljno.Vise nijednom nisam imala bolove...
  (Annabb, 11. avgust 2019 19:54)

  # Link komentara

 2. ja se ponadala da cu nesto pametno da procitam, ono idiotizam... lepo kaze covek, odgovora na dva pitanja iz naslova nema.
  mozete zatrudneti ako imate sizofren ciklus. tada bolje idite kod lekara.

  bol - nastaje kao posledica ljuscenja endometrijuma, tj obloge materice koja se pripremala za trudnocu. pa kad do trudnoce nije doslo, ona se ljusti. debljina endometrijuma zavisi, npr ako jedete ananas (svedocenja sa VTO) on ce biti deblji, ali varira individualno. u teoriji, ukoliko su vam stomacni misici jaki (donji stomak), trebalo bi da imate jake bolove. to je bio slucaj sa mnom, kad sam prestala da vezbam, bolovi su postali podnosljivi. i to je individualno jer imamo razlicite pragove tolerancije.
   (babe i zabe, 11. avgust 2019 17:40)

  # Link komentara

 3. Najviše se sexam tokom tih dana.
   (Uskapičkica, 11. avgust 2019 16:59)

  # Link komentara

 4. Bol u toku menstruacije može značajno da se smanji. Pređite na prirodnu kozmetiku (Alverde je najjeftinija i isto dođe kao i komercijalna (Dove, Nivea, Rexona...), a imate i skuplje varijante kao što su Natura Siberica, Waleda, itd). Za samo par meseci se reguliše bol jer štetna hemija u preparatima za negu tela i lica menja hormonski balans u organizmu. Pričam iz svog iskustva. Ranije nisam mogla PMS da provedem bez brufena ili kafetina. Zadnjih par menstruacija - smanjio se bol bar upola, podnošljivo je. P.S. Još uvek nisam rađala, tako da ima veze samo sa promenom kozmetike. :)
   (cleo, 11. avgust 2019 01:08)

  # Link komentara

 5. Naslov: Sta utice na duzinu ciklusa a sta je razlog neizdrzivog bola?

  Citajte napisani tekst do besvesti i necete nikad saznati (jer novinari tako zaradjuju):

  Užasan i nepodnošljiv bol je potpuno normalan

  Ovde pričamo o bolu koji parališe i ne dozvoljava vam da ustanete iz kreveta i odete na posao. Veruje se da tokom ciklusa trebate da osećate bol i da je to normalno. Međutim, bolne menstruacije mogu da budu indikator nekog drugog problema. Ukoliko imate bolne menstruacije javite se lekaru..
   (Nikola, 10. avgust 2019 16:10)

  # Link komentara