"Nije da je bilo lako..." Veliki broj žena zbog korone prekida trudnoću kod kuće

U 13 saveznih američkih država tokom epidemije koronavirusa raste broj prekida trudnoće koje žene same izvode kod kuće po uputstvima lekara, piše Njujork tajms i dodaje da se sada sve može dogovoriti putem interneta i telefona i to po ceni od 200 do 375 dolara.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Pilula za dan posle. Nije baš da same sebi rade kiretažu.
   (mikroskop, 4. maj 2020 09:37)

  # Link komentara

 2. Ne napadajte samo žene. Za pravljenje deteta su odgovorni i otac i majka. Znate li koliko ima onih koji naprave dete pa se predomisle? Koliko ima onih koji namerno završe unutra, buše kondome, i onda ostave ženu kada shvati da je trudna, jer ona poludi? Na prevaru naprave dete, pa ostave te jadne žene.
   (Zoli, 3. maj 2020 16:55)

  # Link komentara

 3. Jedino monstruozno u ovoj priči je to što žene ovo rade same kod svoje kuće- bez prisustva lekara. Sigurno su preplasene da nešto može poći po zlu, a nema ko da im pomogne. Pa vi koji osudjujete ove žene, dobro razmislite da li se one olako odlučuju na ovu proceduru jer su samo neodgovorne i sebicne. Mnoge su ostale bez posla, što je u US trenutno trend, i one i njihovi partneri ako ih imaju. Nemaju ljudi od čega da žive, a kamoli da brinu o još jednom biću. Nemate pojma koliki su zdravstveni troškovi u US. Tamo niko ne zivi sa roditeljima, kao u Srbiji, pa da im roditelji pomazu. Ko će da čuva to dete i da se brine o njemu?
  "Što ga ne da na usvajanje?" Treba prvo da iznese tu trudnoću. Ko će da zaposli trudnicu?
  Samo volite da osudjujete kako su neke tamo žene veštice, a svest vam je ograničena kao kutija. Ne vidite dalje od svog nosa.
   (nfs, 3. maj 2020 11:29)

  # Link komentara

 4. Interesantno da svi koji se zalazu za abortus su vec rodjeni :P
  (Mile, 3. maj 2020 09:22)

  # Link komentara

 5. Cekajte malo, ne donosi samo zena odluku o abortusu. Valjda taj novi zivot ima i oca. Ako cemo o zastiti od nezeljene trudnoce, i muskarac je isto toliko odgovoran koliko i zensko kada se desi nezeljena trudnoca. Osim toga, okruzenje igra veliku ulogu. Da li postoji podrska okruzenja (roditelja, porodice) kada je u pitanju trudnoca? Recimo kada su buduci roditelji veoma mladi ili jos uvek nemaju nikakvo obrazovanje, dakle studenti ili idu u skolu. Dodala bih da i mi kao drustvo mozemo da uticemo na stopu abortusa, dakle kakvi su uslovi za dobijanje dece?
  Nisam za abortus ali smatram da ta sloboda izbora mora da postoji. Cak tvrdim da je veoma mali broj zena koji se olako odluci da abortira. Nije samo intervencija problem (niko normalan ne zeli da ucini tako nesto svome telu), nego i psihicko stanje posle toga.
  Sledeca stvar koja ima veze sa stopom nezeljenih trudnoca je seksualna edukacija.
  Lako je osudjivati samo te zene koje se odluce na abortus i samo u njima videti krivce, ali to je veoma povrsan pogled na problematiku.
  (Hmm, 3. maj 2020 09:09)

  # Link komentara

 6. minuse lupaju one koje su abortirale i
   (neo, 3. maj 2020 07:35)

  # Link komentara

 7. Porazavajuce je koliko mnogo minusa dobijaju komentari koji opravdavaju pravo na zivot buduceg deteta. Krv mi se ledi u zilama na pomisao kakvi likovi radjaju decu, zato i jesmo tu gdje smo. Kao i za mnogo nebitnije stvari u zivotu od dece, tipa vozacki, trebalo bi uvesti TEST podobnosti za roditeljsvo. Morao bi se uciniti jako rigoroznim da ovakvi odmah u startu otpadnu. E sad samo lupajte minuse botovi bez svesti i savesti.
  (Vanja, 2. maj 2020 23:36)

  # Link komentara

 8. Da su kojim slucajem muskarci ti koji mogu da zatrudne i rode decu, pilule za abortus bi bile svakodnevna uobicajena pojava ako ne i besplatne. Ovako, posto su u pitanju zene, vekovima ugnjetavane, abortus je i dalje tabu tema i cesto osudjujuca po zene. 21.vek. Muski vek.
  (imamoimwnivic, 2. maj 2020 23:33)

  # Link komentara

 9. Zensko sam i jos nisam srela muskarca s kojim bih formirala porodicu, zivim vani, doktor nauka i pravoslavna sam. Jedva cekam da sretnem svog buduceg muza i oca moje dece. Ne mogu da verujem da zene tako lako ubijaju sopstveno dete.
  (Buduca mama, 2. maj 2020 23:32)

  # Link komentara

 10. Jezivo. Ove monstruozne "majke" a zapravo ubice zatiru svoju decu a toliko zena koje bi bile divni roditelji placaju i odvajaju od usta da bi mogle da zacnu.
  Tuga pregolema.
  (...., 2. maj 2020 23:30)

  # Link komentara

 11. "nije da je bilo lako...." a kad ste se seksale bilo je lako, a deca umiru ni kriva ni dužna što njihove mame nemaju mozga, lakše im je da popiju 2 pilule...
   (silly, 2. maj 2020 20:25)

  # Link komentara

 12. nije to plod to je malo dete, beba, budući čovek ili žena :( ima osećanja, čuje otkucaje maminog srca ima formiran mozak već sa 3 nedelje a sve organe potpuno formirane do 12 nedelja, samo minijaturne, taj "plod" oseća bol i umire. (eto to je pobačaj)
   (silly, 2. maj 2020 20:24)

  # Link komentara

 13. Болест
  (Марко НБГ, 2. maj 2020 18:54)

  # Link komentara

 14. Bolesno.
  (Vilma, 2. maj 2020 13:56)

  # Link komentara

 15. Jezivo, bilo bi logicno ubrojati "plodove" u zrtve korona sars2 virusa.
  Za one koji mi daju minus, molim da razumno obrazloze zasto ne, kad bi taj "plod" bio rodjen i imao bi neki zivot da nije ove epidemije. Kako oni nisu zrtve?
  (no name, 2. maj 2020 13:44)

  # Link komentara

 16. Kuda ide čovečanstvo!?
   (Posmatrač, 2. maj 2020 13:18)

  # Link komentara

 17. Anti bejbi lobi je uradio svinu zadacu virusom.. Sve je ovo dio plana da nas ima sve manje
   (malouman, 2. maj 2020 13:10)

  # Link komentara