"Ne zaboravite nas posle ovoga": Kineska CGTN o borbi medicinskih sestara u Srbiji protiv korone

Čajna global televižn netvork (CGTN) objavila je prilog o borbi medicinskih sestara u Srbiji protiv koronavirusa.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Nego nejasno je ostalo da li su nam Kinezi prodali ili poklonili maske? Ako us poklonili a ovi krenuli da ih prodaju to nam govori puno toga.
  (Nenad, 25. maj 2020 10:52)

  # Link komentara

 2. Aplauz i postovanje za sta.....za to sto rade posao koji su odabrali i za koji su placeni.....pa da li vojnik kuka sto ima rata.
   (trt, 24. maj 2020 12:44)

  # Link komentara

 3. U mislima ste nam ali novac i bolje uslove za rad videti necete.
  Aj sad na posao.
   (Srbija a bome i ostatak sveta, 24. maj 2020 10:36)

  # Link komentara

 4. @pazarka
  Pa ti, ako si kasirka, lepo zamoli da napišu tekst i o tebi, šta se ljutiš tu
   (BDj, 23. maj 2020 22:01)

  # Link komentara

 5. Greota je sto ce biti svi oni zaboravljeni cim se utisa halabuka oko virusa. I dalje ce raditi po smenama za mizerne plate a penziju ce retko ko docekati. Lipsi magare do zelene trave.
   (rada, 23. maj 2020 13:12)

  # Link komentara

 6. U prvim nedeljama kada je tek uvedeno vanredno stanje doktori i sestre su se dosadjivali pošto nije bilo mnogo obolelih , u nekim gradovima ih nije bilo uopšte a pacijentima koji boluju od drugih bolesti nije pružana nikakva medicinska pomoć nego su im samo produžili terapiju pa su lečili samo hitne slučajeve.Kasnije se broj obolelih od korone povećao pa su imali malo više posla a porastao je i rizik da se ne razbole ali su i dalje radili manje nego inače jer i dalje nisu lečili obolele od drugih bolesti ako nisu hitni slučajevi. Da ne spominjem da su dobili povećanje plate a mnogi nezaposleni doktori i sestre privremeno zaposlenje.

  Priča o žrtvovanju lekara i sestara ( i vojnika i policajaca ) i onaj aplauz su najveća glupost koja postoji jer su se mnogo više žrtvovali prodavci u radnjama i kasirke, zaposleni u komunalnim službama, apotekarke , radnici na gradjevini i u fabrikama i svi ostali koji su radili a koji ne da nisu dobili povećanje nego su im plate smanjene na minimalac da ne pričamo o onima koji su otpušteni i svima njima je trebalo da se aplaudira ako se već aplaudiralo a ne da se uzdižu oni koji to nisu zaslužili.
  (Pazarka, 23. maj 2020 12:52)

  # Link komentara