Kod žena izraženiji mentalni problemi zbog koronavirusa

Žene se u mnogo većem broju nego muškarci suočavaju sa mentalnim problemima izazvanim pandemijom, jer teže podnose mere karantina uvedene u cilju borbe protiv koronavirusa, pokazalo je istraživanje.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Zato što je sve palo na žene. Čuvaj dete, zabavljaj ga, skreću mu pažnju sa toga da nema društvo druge dece, radi domaće sa njim, kuvaj, peri, peglaj, dezinfikuj kuću i sve što se kupi, vodi računa da se svi dezinfikuj na ulasku u kuću, na adekvatan način odlože maske i rukavice, i uz sve to radi posao u punom obimu od kuće, odgovaraju na mailove, pozive od šefova i klijenata dok se dete dere. Za to vreme muž samo radi posao od kuće po ceo dan, jer ne može da se koncentriše od dece. E zato su žene više pukle.
  (H, 14. jun 2020 15:31)

  Lepo je moja majka govorila da se muz dresira u prvih mesec dana braka, dok si jos "slatka", a to vecina zena ne uradi, nego se odmah "iz ljubavi" ubaci u ulogu zrtve. Posle kad celog zivota tegle mnogo vise nego sto bi morale je kasno. Pa jos ako ih strefi ovako nesto pa MORAJU sa "dragim" da provedu ceo dan, gotova nesreca!
  E, zato sam ja, za svaki slucaj sretno neudata, pa jos i stalno radim od kuce i nista bolje od toga. Potreban je izvestan napor da se sve kockice sloze, ali nagrada je ogromna!
  (Treba misliti na vreme!, 19. jun 2020 22:22)

  # Link komentara

 2. Meni je u karantinu bilo super. Život je bio onakav kakav treba da bude - planirana kupovina, bavim se kućom, decom, uveče tišina, mir... čupavo je bilo kad se završio, pa ajd jovo nanovo, a i sve moje drugarice su se isto osećale. Profesorka u srednjoj školi koja drži onlajn nastavu i ima malo dete kaže da je dušu odmorila. Trebalo bi proveriti šta je tačno bilo okidač, meni se čini da je to ipak bio povratak u haos od svakodnevice.
   (Lea, 15. jun 2020 06:25)

  # Link komentara

 3. Ne mogu da pecaju krmke po splavovima, a one koji su ih vec upecale, skontale da ne mogu s njima ni ceo dan hahahahahaha
   (DonJuan, 15. jun 2020 03:26)

  # Link komentara

 4. Zato što je sve palo na žene. Čuvaj dete, zabavljaj ga, skreću mu pažnju sa toga da nema društvo druge dece, radi domaće sa njim, kuvaj, peri, peglaj, dezinfikuj kuću i sve što se kupi, vodi računa da se svi dezinfikuj na ulasku u kuću, na adekvatan način odlože maske i rukavice, i uz sve to radi posao u punom obimu od kuće, odgovaraju na mailove, pozive od šefova i klijenata dok se dete dere. Za to vreme muž samo radi posao od kuće po ceo dan, jer ne može da se koncentriše od dece. E zato su žene više pukle.
  (H, 14. jun 2020 15:31)"

  Pa to ste i htele, zar ne? Da vecito kukate i budete zrtve vec necega i nekoga.

  E pa, sada lepo kusajte sta ste zakuvale, evo samo sto mi suze ne krenu od vase patnje.
   (g, 15. jun 2020 00:49)

  # Link komentara

 5. "Zato što je sve palo na žene. Čuvaj dete, zabavljaj ga, skreću mu pažnju sa toga da nema društvo druge dece, radi domaće sa njim, kuvaj, peri, peglaj, dezinfikuj kuću i sve što se kupi, vodi računa da se svi dezinfikuj na ulasku u kuću, na adekvatan način odlože maske i rukavice, i uz sve to radi posao u punom obimu od kuće, odgovaraju na mailove, pozive od šefova i klijenata dok se dete dere. Za to vreme muž samo radi posao od kuće po ceo dan, jer ne može da se koncentriše od dece. E zato su žene više pukle.
  (H, 14. jun 2020 15:31)"

  Tacno. A onda jos to komentarisu i karakterisu.
  (no more games, 14. jun 2020 22:40)

  # Link komentara

 6. Trećini populacije je ozbiljno ošinuta psiha karantinom i zabranama, i kod nas, i na globalnom nivou. :(
   (Smuleco, 14. jun 2020 15:39)

  # Link komentara

 7. Zato što je sve palo na žene. Čuvaj dete, zabavljaj ga, skreću mu pažnju sa toga da nema društvo druge dece, radi domaće sa njim, kuvaj, peri, peglaj, dezinfikuj kuću i sve što se kupi, vodi računa da se svi dezinfikuj na ulasku u kuću, na adekvatan način odlože maske i rukavice, i uz sve to radi posao u punom obimu od kuće, odgovaraju na mailove, pozive od šefova i klijenata dok se dete dere. Za to vreme muž samo radi posao od kuće po ceo dan, jer ne može da se koncentriše od dece. E zato su žene više pukle.
  (H, 14. jun 2020 15:31)

  # Link komentara

 8. Teško je danas u eri rodne i političke korektnosti iznositi realne medicinske i naučne činjenice.
  (slabiji/nestabilniji/nepouzdaniji pol, 14. jun 2020 14:40)

  # Link komentara

 9. Socijalna distanca !!!!
   (Karo, 14. jun 2020 13:55)

  # Link komentara

 10. Ispade svaki peti muškarac i svaka četvrta žena ima pshihičke probleme, pa ovo je gore nego što sam mislio..
  (Doktor direktor, 14. jun 2020 13:51)

  # Link komentara

 11. Uskratili im soping, a moraju konacno i da kuvaju. Ko nece odlepiti?!
   (stoler, 14. jun 2020 13:39)

  # Link komentara