"Trudnice imaju sve privilegije" VIDEO

Trudnice i porodilje u mnogo čemu imaju nedoumice oko uslova pregleda, načina porođaja u uslovima epidemije i bezbednosnih mera kako za buduće mame, tako i za bebe porodilja.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. @ja: Jao nemojte molim Vas. Ginekolog iz doma zdravlja je insistirao na prenatalnom testu koji ON preporuci, jer ostali 'nisu dobri' a kad sam odbila ostao je sav uvredjen jer nece dobiti procenat. Ginekolozi su posebno korumpirani, cast izuzecima. Porodila sam se pre 3 meseca u Beogradu, pa ne mozete da zamislite koliko je ta korupcija ocigledna, tacno se zna ko je ciji pacijent, koga ce da smeste na koji sprat (jer nisu svi isti), za koga se cuva soba i krevet i sve to se otvoreno govori, ne krije se. Tortura i bezobrazluk koji sam prosla kroz trudnocu, pa sve preko porodjaja gde su urlali na zenu koja se poradjala u boksu pored mog - mogu knjigu da napisem. Za epidural se dogovarate privatno (i kosta 150 evra) inace anesteziolog NECE da dodje, necete dobiti i gotovo, iako je po zakonu besplatan. Sve sto pisem je istina, javna tajna, a lepo bi bilo da se mediji time pozabave. Decu u Srbiji vise ne radjam. Da sam se na njivi porodila bolje bih prosla, jer se njima 'zuri' pa seci, kasapi, lezi na stomak, porodjaj silom umesto da ide 'prirodno' a dete jedva ostalo zivo. Toliko.
   (Maja, 13. jul 2020 11:17)

  # Link komentara

 2. koje crne privilegije,Sabacka bolnica je proglasena kovid bolnicom,a kcerkin termin je oko 5 avgusta.Nemamo pojma gde ce se poroditi?Alo postoje jos trudnica a ne samo u bgd.Neka Neko izadje I to objasni.
   (nikola, 11. jul 2020 13:52)

  # Link komentara

 3. @ (uhoroskopuovca, 10. jul 2020 13:12)

  Prijatelju, pretpostavljam da si došao kod državnog lekara, sa papirom od privatnog lekara, kako bi tvojoj supruzi, na osnovu tog papira, otvorio bolovanje - jel tako? Takođe, verujem da ste upali preko reda, "samo da vam napiše doznake, jer ste pregled već obavili"? I sad se tu nešto čudiš što doktor (pritom načelnik) ne želi da preuzima odgovornost za pregled koji nije ni obavio i da, na osnovu poverenja u neki papir (koji može komotno da bude i falsifikat), treba da stavi svoj posao na kocku? Ili si vrlo glup, ili vrlo bezobrazan. Ili oba, pošto je to obično najčešći slučaj sa onima koji upadaju u probleme sa svima (pogotovo lekarima), pa onda pokušavaju da kreiraju javno mnjenje time što dodatno nakite "grubošću lekara" i "neodlaskom u njegovu, tobožnju, privatnu ordinaciju" i tako polarišu javnost protiv medicinskih radnika (a onda se svi peru, kada istima aplaudiraju u 20h, kad je zdravstvena kriza i kad je gusto). Ima trulih jabuka u medicinskoj profesiji, da se razumemo - ali ima daleko više gamadi među pacijentima. Lekarima se pripisuje 100 puta više negativnog od onog što je realno...
   (ja, 11. jul 2020 09:35)

  # Link komentara

 4. supruga je trudna pre neki dan otisla na pregled kod odabranog ginekologa,gospodin(tesko da jeste) a inace nacelnik odelenja je bukvalno ,uz psovanje izbacio iz ordinacije(jer nije prethodno otisla u njegovu privatnu ordinaciju vec u drugu neku) sa recima da on nije nekakav zapisnicar vec lekar....pisali smo ministarstvu,dobili smo odgovor da je pacijent primljem i pregledan po svim protokolima.Sve se to desilo ,pogadjate,u Vranju,carstvu krsenja zakona.Srbija 2020
   (uhoroskopuovca, 10. jul 2020 13:12)

  # Link komentara