Ova bezazlena ponašanja mogu da budu znak ozbiljnih problema kod dece

Sva deca krše pravila. Većina dečjih hirova i nestašluka jesu deo prirodnog procesa učenja. Međutim, postoje trenuci kada naizgled bezazleno ponašanje deteta može da znači nešto ozbiljnije

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Stavke 1 i 4 u realnom zivotu znace sasvim suprotno od navedenog, ovo je fatalna greska i veoma stetna da se po njoj vodite kad dete ima problem.
  (zzz, 19. septembar 2020 22:23)

  # Link komentara

 2. Kao mali sam bio izbirljiv oko hrane i uvek bio mrsav kao sva ostala deca, forsirali me i ucili da jedem sve, bilo mi je muka secam se, i onda su me naucili na kraju "za moje dobro". Ceo zivot imam problem sa kilogramima jer mi je usadjeno da jedem sve. Nikada nisam preterano jeo zapravo. Pre dve godine poceo sam kao dete da jedam samo sto volim, vracam se na normalnu kilazu. Ne terajte decu da jedu sve neka bira sta mu odgovara zna sta prija njegovom metabolizmu sta moze da svari i u kom trenutku, zapravo mu stomak salje signal. Ne terajte ga da jede kad nije gladan i ne usadjujte mu u glavu da mora sve pojesti. Ne mora, nek jede koliko mu stomak trazi ne postoji slucaj da je dete umrlo od gladi, a da mu je dostuna hrana.
  (ex debeli, 16. septembar 2020 22:31)

  # Link komentara

 3. Psiholozi i pedagozi su najveći problem ovog sveta. Od ničeg naprave nešto, a od nečega ništa. Dok ih nije bilo u školi su bili učitelji i deca su nešto naučila, danas navedeni upravljaju i pišu nova pravila, prava, a deca sve neobrazovanija.
   (white wolf, 16. septembar 2020 21:39)

  # Link komentara

 4. glupost, pa svako dete ispoljava sve navedeno i to je sastavni deo odrastanja
   (Znalac, 16. septembar 2020 20:49)

  # Link komentara

 5. Znači sva deca na svetu imaju ozbiljne probleme? Iskren da budem, ja bih se pre zabrinuo ako mi dete ne bi ispoljavalo nešto od ovde navedenog ponašanja... Koje je to dete koje ne postavlja pitanja? Ili koje ne plače da mu kupite nešto? A tek izbirljivost oko hrane ili odeće...
   (ja, 16. septembar 2020 18:14)

  # Link komentara

 6. 3/5 imam, a nisam dete. Sta sad?
  (Krono, 16. septembar 2020 17:08)

  # Link komentara

 7. Pa neznam koje neradi barem nesto od ovog
  (czu, 16. septembar 2020 16:47)

  # Link komentara

 8. kakva budalastina!
   (opaaaa, 16. septembar 2020 16:13)

  # Link komentara