Muževi imaju više koristi od braka nego žene

Kome brak donosi više dobrog - muškarcu ili ženi?

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Ukoliko je hvatanje za gus3 zavrseno...

  @Dragan "žene za seks nalazim sa takvom lakoćom da bi se ti rasplakala kad bi to videla."

  Ja sam se rasplakao umesto nje!
  Ja ne umem, nijednu dosad nikada, a ti sa lakocom...
  Nauci i mene molim te, da se, konacno, maknem sa broja 0...

  \/
  (mastrangello@onmail.com, 14. oktobar 2021 23:43)

  # Link komentara

 2. @Nikola - pa nije niko osporio to da vi pripadate muskom polu, samo lepo kaze zena da nece sa lenjim koji stalno kuka. To je kriterijum, i vi ih imate, pa necete ni vi brak sa bilo kim, sto je i logicno. Stvarno nema mesta za ljutnju, nema nista prirodnije od postavljanja nekih kriterijuma i za drustvo i za veze. Kao sto ih i drugi postavljaju prema nama
  (Milica, 14. oktobar 2021 23:18)

  # Link komentara

 3. @Tanja

  Mi smo muškarci jer je priroda tako odredila, ne ti. Tvoje viđenje 'pravog' muškarca je tvoja perspketiva, ne činjenica.
  (Nikola, 14. oktobar 2021 19:32)

  # Link komentara

 4. Au miki koliko nezadovoljnika na jednom mestu. Dragane, moji su proveli 60 godina zajedno u ljubavi i razumevanju. Bilo je i svadja naravno. Bilo je svega i to je normalno. Činjenica da danas lnudi jedva skrpe po desetak godina je poražavajuća za oba pola. Ja nisam imala sreće kao moji roditelji, možda zato što sam lestvicu postavila na onom nivou ba koji sam naucena - da radi i zaradjuje približno isto kao ja, da ume da zakuca ekser, da ume da pročita knjigu, da voli pozorište i bioskop - drgim rečima da ga zanima više od fudbala. Da je posvećen porodici o kojoj brine isto koliko i ja. Da ume ponešto i da istrpi a ne da non stop kuka kako mu je malo a ne čini ništa da to promeni. Da ume da se bori kroz život zajedno sa mnom. A ne na mojoj grbači. To he većini mnogo. U kom slučaju nikakve koristi od takvog muškarca pa je logično da budeš sam, koji će ti takav. A veruj, ženama je milion puta lakše da privedu nekog za seks. Toliko lako da nije čak ni izazov. Mada i u tom polju sve veći broj zakaže, pa bude neprijatna situacija. Vaši očevi su i bili muškarci. Vi, čast izuzecima kojih ima i to ne sporim, na žalost niste. A ja da nekog ženim ne bih.
  (Tanja, 14. oktobar 2021 07:26)

  # Link komentara

 5. @ citalac

  Zapisaću termin "velika istina". Dodaću opis: fenomen relativno novijeg datuma. Misao muškarca o postojanju velike istine o ženama. Uverenje muškarca da žene reaguju na njegove komentare zato što ih on razotkriva (ne postoje drugi razlozi). Potreba muškarca da svaki događaj i reakciju žene poveže sa ovim fenomenom, odnosno velikom istinom. Parola: "nećete nas više obmanjivati, sve znamo". Slične reči: loša iskustva, nesnađenost, "velika tajna", burazer(u).
  (A, 13. oktobar 2021 17:44)

  # Link komentara

 6. "Vi ste agresori i treba posledica da snosite zato sto otkrivate tajnu koja ne sme biti otkrivena."

  Muskarci sa Super Zene otkrivaju tajne koje ne smeju biti otkrivene!!!
  Stavite ovo u CV i pravac CIA, steta da se ovakvi talenti ne iskorite za razotkrivanje i drugih tajni
  (@Citalac, 13. oktobar 2021 14:52)

  # Link komentara

 7. A doticna koje se potpisuje kao Muva kaze: "Ovi komentatori su zivo zlo! Doslovno opasni po drustvo, vreme je da se zene uzmu u pamet pa da ovakvi agresori i lazovi snose posledice....." i onda navodi iskljucivo ljude koji zensku psihu najrealnije ogole u komentarima (Dragan, Aule, Slobinator, Notorious). Zato i jeste zivo zlo, jer odakle vam pravo da govorite istinu koja ih toliko boli?!? Vi ste agresori i treba posledica da snosite zato sto otkrivate tajnu koja ne sme biti otkrivena. Da se Muva pitala ona bi vas za glavu skratila.

  Pozdrav za sve muskarce koji misle svojom glavom i ne daju da se u ovo bolesno vreme zene izivljavaju nad njima.

  P.S. Zamolio bi doticne saborce da ne prestaju sa komentarisanjem, jer nista ne uveseljava kao zene koje se minusevima opiru. Sto se vise opiru - kvantitet i kvalitet istine su veci.
  (citalac, 13. oktobar 2021 14:15)

  # Link komentara

 8. @Dragan

  "Zanimljivo je da su se tolike žene pobunile zbog ovoga što ja kažem iako moj poziv na to da se sa njima više ne stupa u bračne obaveze ne bi trebalo da ih uznemiri. Pa ovaj članak koji komentarišemo tvrdi da je ženama najbolje samima i bez dece......Zašto onda toliko uznemirenje kad ja kažem da većina njih više nije za brak i majčinstvo?"

  Zato sto zenu nista ne moze da boli vise od istine koja joj se servira u oci, a ona svesno ili nesvesno negira istu. Opiru se. Borba da se na svaki nacin njihovo misljenje predstavi kao relevantno i cinjenicno a musko misljenje kao fikcija i frustracija. Toliko minusa imas samo zato sto gadjas direktno u srz.
  (citalac, 13. oktobar 2021 14:14)

  # Link komentara

 9. @Igor

  Bravo, uspeo si da se razmnožiš, Bambi za tebe. Jedino što ti ne shvataš da si već sada manjina ali dobro.
  (Istina, 13. oktobar 2021 14:02)

  # Link komentara

 10. Bravo. Vecina muskaraca neprestano blene u telefon, igra igrice i sedi u kladionici a ako im zena ili neko drugi to zameri, odmah zvoca i dosadna je. Nezreli totalno, nivo mozga kao da imaju 15 godina. 9 od 10 njih je takvo. Taj jedan je izuzetak i ta koja ga ima treba da ga cuva kao malo vode na dlanu, osim ako nije glupa za medalju pa da to ne vidi
  (da, 11. oktobar 2021 19:00)

  Pa dobro, sem žene ko drugi ima pravo da zamera nekome što sedi u kladionici ili igra igrice. Muškarci mogu da ostanu večita deca, dokle god nisu nekome na grbači. A žene sigurno više blenu u telefone.
  (daj mi razlog, 13. oktobar 2021 13:59)

  # Link komentara

 11. Zanimljivo je da su se tolike žene pobunile zbog ovoga što ja kažem iako moj poziv na to da se sa njima više ne stupa u bračne obaveze ne bi trebalo da ih uznemiri. Pa ovaj članak koji komentarišemo tvrdi da je ženama najbolje samima i bez dece. Mnoge žene su ovde izrazile svoje uverenje da samo 10% muškaraca nešto vredi. Zbog čega bi želele da budu u vezi sa bezvrednim muškarcima? Zašto onda toliko uznemirenje kad ja kažem da većina njih više nije za brak i majčinstvo? Verovatno zato što obrćem stvari suprotno od onoga u šta bi one htele da nas uvere, a to je da nema dovojno dobrih muškaraca za njih pa im je zato bolje samima i bez dece. To je njihovo krajnje bedno i lažno opravdanje i maskiranje pravih razloga zbog kojih je njima najbolje samima i bez dece. A pravi razlozi za to što im je najbolje izvan braka i bez dece su njihov beskrajni egoizam i egocentrizam, sebičnost, materijalizam, bezosećajnost, prevrtljivost, manipulativnost… Pored toga, i možda najvažnije stvar o kojoj se retko priča, njihova sklonost da im muškarac sa kojim su u dužoj vezi prosto dosadi posle izvesnog vremena. A iz komenatra nekih od njih se vidi da im čak i rođena deca posle izvesnog vremena teško padaju i preispituju se zašto su ih uopšte dobijale. Mislim da bi svaki muškarac u današnje vreme trebalo dobro da razmisli da li želi da ulazi u zakonski obavezujuće veze sa tako prevrtljivim bićima čiju prevrtljivost državne institucije pod paskom borbe za ravnopravnost podržavaju i podstiču.
  (Dragan, 13. oktobar 2021 00:14)

  # Link komentara

 12. (Anna, 12. oktobar 2021 16:58),

  Naravno, Anna. A pošteni, iskreni i vredni muškarci koji su vredni vašeg poštovanja, po tvom tumačenju i tumačenju ostalih komentatorki, ne čine ni 10% muške populacije. Svi ostali među nama su bezosećajni, neodgovorni i sve ostalno najgore što postoji? I sad ste vi neko ko poštuje i ceni suprotan pol, a ja sam ogorčen?

  (Kao momak zivim, 12. oktobar 2021 18:13),

  Ne znam tačno šta ti nije jasno i šta te muči u vezi toga što prvenstveno tražim žene koje žele seks bez obaveza. Ima ih jako mnogo i one u tom odnosu uopšte nisu iskorišćene.

  (Gluposti, 12. oktobar 2021 18:22),

  Živim sam i to mi savršeno odgovara, a sa ženama povremeno stupam u kontakte radi seksa i opuštene zabave. Šta nije jasno u vezi toga tebi i prethodnom komentatoru?

  (SM, 12. oktobar 2021 19:14),

  Nikad nisam rekao ništa od toga što ti navodiš tako da pojma nemam o čemu pričaš. A komentarisaću šta god hoću, koliko god hoću i kad god hoću. Ti u svojim komentarima pišeš neistine ali meni ipak ne pada na pamet da ti zabranim da komentarišeš. Tvoje je pravo, a ako ti se nešto ne čita prosto zaobiđi. Isto kao što ću ja zaobići svasko tvoj budući komentar.
  (Dragan, 12. oktobar 2021 23:48)

  # Link komentara

 13. Bojno polje zemlja-tako bi se opisala diskusija na temi,kao da smo se zakrvili sa zlim Marsovcima.Uzasavam se neobjektivnih,ostrascenih,polno motivisanih komentara lisenih elementarne kulture,nazalost takvih je najvise.Da li je situacija zaista ovako apokalipticna,ili su komentatori "hrabri" zbog anonimnosti,imaju li ovakve stavove u komunikaciji sa realnim osobama,ili se povijaju kako vetar duva,meni se creva prevrcu citajuci besede vecine ucesnika,pojescemo sami sebe sa ovakvim stavovima i ponasanjem.
  (taki p, 12. oktobar 2021 22:57)

  # Link komentara

 14. @DARKO - u Deda Mraza ne verujem, kao ni u muskarca na Super Zeni koji je u stanju da podrzi svoju tezu duze od jednog komentara.
  Mislim nije ni cudno, posto bira da zastupa neodbranjive teze, ali bar kad bi pokusao da bude dosledniji.. ali avaj
  (Kosmicka pravda, 12. oktobar 2021 21:40)

  # Link komentara

 15. Sve je to jedan isti zenomrzac
  (Bzvz, 12. oktobar 2021 19:53)

  # Link komentara

 16. @DARKO - ja verujem da ti nikad nisi dobio postovanje od zena, ali, ako primenimo tvoju logiku, to je zato jer ga nisi ni pruzio. Ja ti tu ne mogu pomoci. Sam si izneo tu tezu.
  (Kosmicka pravda, 12. oktobar 2021 17:01)

  Kako stojis sa verovanjem u Deda Mraza?
  (DARKO, 12. oktobar 2021 19:26)

  # Link komentara

 17. Okej Dragane, shvatili smo, najlepši si muškarac na svetu ili bar na Balkanu, visok, zgodan, muževan, bogat, uspešan, potentan, šarmantan, moćan, nema šta ti Bog nije dao. Ajd sad idi zarađuj te silne pare i bacaj u nesvest te obrazovane promiskuitetne žene i skini se malo s komentara.
  (SM, 12. oktobar 2021 19:14)

  # Link komentara

 18. @ Dragan

  Apsolutno sam sigurna da si za bar deset nijansi prostiji i tupaviji od mene. Takodje, nesvestan svoje limitiranosti. Ko je uopste povezivao seksualne avanture sa samocom? Za tobom, nikakvo plakanje, ne zanosi se...
  (A, 12. oktobar 2021 18:57)

  # Link komentara

 19. mD, 12. oktobar 2021 00:20)

  A ti si još jedan lažni alfa koji voli da deli savete. Žene su tu da žive, rade, uređuju sebi život, niko nije dužan ni da ih voli ni da im ugađa, kao što nisu one ni nama.
  (nisam stereotip, 12. oktobar 2021 18:45)

  # Link komentara

 20. @Dragane a sto bi to i bio problem sto si sam kada ti zene po sopstvenim recima ne trebaju i mrzis ih i prezires. Nego si se u svojim izmisljotinama pogubio te ne trebaju ti zene al ne bi da ti kazu da sedis sam, pa ne mozes da se pohvatas.
  (Gluposti, 12. oktobar 2021 18:22)

  # Link komentara

 21. "Takve su po mom iskustvu najperveznije, najneemotivnije i moralno najlabilnije od svih žena."

  Ja se ne bih hvalio time sto me zele najneemotivnije i moralno najlabilnije i sto ja zelim bas njih, ali dobro, nisam ja nikakvo merilo za kriterijume
  (Kao momak zivim, 12. oktobar 2021 18:13)

  # Link komentara

 22. (A, 12. oktobar 2021 15:08)

  Pošto si očigledno malo priprosta osoba, biću kratak i direktan. Džabe ponavljaš da ću ostati sam, žene za seks nalazim sa takvom lakoćom da bi se ti rasplakala kad bi to videla. Među njima ima žena svih profila, uglavnom su to obrazovanije žene. Takve su po mom iskustvu najperveznije, najneemotivnije i moralno najlabilnije od svih žena. Zato su dobre za neobavezan seks. Mogao bih da ti poverujem da je tvoj verenik izuzetno kvalitetan pošto ti nisi ni prvi ni poslednji slučaj žene niske vrednosti koja uspe da smuva muškarca visoke vrednosti. Nažalost, mnogi muškarci to dopuštaju. Nekad sam i ja to dopuštao. Više ne. Pozić i za tebe!
  (Dragan, 12. oktobar 2021 17:37)

  # Link komentara

 23. @DARKO - ja verujem da ti nikad nisi dobio postovanje od zena, ali, ako primenimo tvoju logiku, to je zato jer ga nisi ni pruzio. Ja ti tu ne mogu pomoci. Sam si izneo tu tezu.
  (Kosmicka pravda, 12. oktobar 2021 17:01)

  # Link komentara

 24. "Je l’ to važi za sve muškarce koji redovno ginu i povređuju se na teškim poslovima? Je l’ to važi za sve muškarce koji ginu u ratovima? Je l’ to važi za sve muškarce koji vredno rade, često i više poslova baš zato da bi ženama i deci obezbedili normalna život, a takvi muškarci u realnosti čine UBEDLJIVU većinu?"

  Naravno da ne vazi. Vazi samo za one kojima su uvek i stalno svi drugi krivi i za one koji ceo jedan rod smatraju za niza bica samo jer su ih neki iz tog roda razocarali ili prevarili. Za sve postene, iskrene, vredne to, naravno, ne vazi.
  (Anna, 12. oktobar 2021 16:58)

  # Link komentara

 25. „Postoji takav tip nesrećnog čovjeka koji od rođenja do smrti živi u zabludi da je po nečem pozvan da se bavi javnim poslovima, da ispravi što je krivo i izvodi na čistinu što je zamršeno, a u stvari on se bavi samo samim sobom i svojim mutnim ambicijama, i ničim više i ničim drugim. U krug tih svojih poslova on uvlači sve: ideje, pokrete, ustanove, javne ljude i skromne neznance. Bolujući od fiksne ideje da je on u vezi sa svim što postoji i da se sve na svetu njega tiče, on niže grešku na grešku i glupost na glupost. Ali, ubeđen i uporan, on to ne primećuje. Svaki korak mu je pogrešan, jer ide u naopakom pravcu. I na štetu je i dosadu svemu i svima oko sebe”
  (Milica, 12. oktobar 2021 16:33)

  # Link komentara

 26. @Dragan
  @Aule
  @Slobinator
  @Notorious

  Ovi komentatori su zivo zlo! Doslovno opasni po drustvo, vreme je da se zene uzmu u pamet pa da ovakvi agresori i lazovi snose posledice. Vrv vas sve u realnom zivotu izbegavaju i nijedna vas ne bi ni pogledala. Umrecete sami i siromasni dok vas psi i macke budu jele a za to vreme ce zene uzivati sa svojim dobrim muzevima i potomstvom
  (Muva, 12. oktobar 2021 16:10)

  # Link komentara

 27. "Postovanja ce dobiti upravo onoliko koliko ga daju, ni manje ni vise."

  Isto vazi i u obrnutom smeru, pa ne mojte da kukumavcite sto vas niko ne postuje ;)
  (Kosmicka pravda, 12. oktobar 2021 15:31)

  Prvo nauci da citas dalje od prvog reda, pa onda procitaj malo i koliko zene postuju muskarce, znam da ti je tesko, alj probaj.
  (DARKO, 12. oktobar 2021 16:09)

  # Link komentara

 28. Ovaj opet sam sebi salje podrsku...
  (Bzvz, 12. oktobar 2021 15:52)

  # Link komentara

 29. Dobro bre, Dragane, niko tebi ne brani da pises i mislis da je 90% zena bezvredno i ponovljas to vec godinama ovde i sve je ok, stvarno, ne bi bilo ovako zabavno da ne dodjes da nam moralises, ali sto penis na komentare koji kazu da 90% muskaraca nemarno. Nema razloga za bes, kako mozes ti da mislis tako jer te je povredila zena, tako i neko drugi moze da misli tako, mozda je i nekog drugog neko povredio. Za sebe trazis empatiju, a ni prema kome je ne pokazujes, zar zaista ne vidis nikakav problem u tom stavu hocu za sebe svo razumevanje ovog sveta a da drugi mirno trpe da ih vedjam. To zaista nije zrelo ponasanje, i to takodje ne bi bio problem da se ne ponasas kao uvredjeni tinejdzer a vaspitavas dete
  (@Dragan, 12. oktobar 2021 15:48)

  # Link komentara

 30. Ako sam ikad bio ogorčen i besan to je prošlost. Sada sam potpuno indiferentan. Može se reći da sam baš od vas naučio kako treba da vas tretiram. Baš onako kako vi mislite da možete da tretirate nas, to jest kao nekog ko vam je nešto dužan i ko je lako zamenljiv. Ipak, za razliku od vas ja to mogu SAM istinski i da sporovedem u delo dok vi to možete samo uz podršku suda, socijalnog i sličnih institucija koje su tu da vas tretiraju kao malu decu koju treba zaštiti prilikom razvoda. Inače, zanimljivo je kako skoro sve žene vole da pričaju priče o emocijama i ljubavi na početku veze i braka, a kako prilikom razvoda potpuno zaborave na to i samo traže pare, imovinu i kontrolu nad decom, i da stvar bude još gora, pokušavaju da se svete preko dece. Kažu komentatori da su žene naše majke, sestre, drugarice… kako mogu tako da pričam o njima. Gde je isto pozivanje na muškarčevu ljudskost? Gde je podsećanje na to da su to naši očevi, braća, drugovi? Kažu ovde mnoge, 90% muškaraca samo igraju igrice i ne vrede ništa? Je l’ to važi za sve muškarce koji redovno ginu i povređuju se na teškim poslovima? Je l’ to važi za sve muškarce koji ginu u ratovima? Je l’ to važi za sve muškarce koji vredno rade, često i više poslova baš zato da bi ženama i deci obezbedili normalna život, a takvi muškarci u realnosti čine UBEDLJIVU većinu? Ne. Jedino što čujemo jeste da mi iskorišćavamo žene. Prema tome, vi ste te koje su ogorčene i zato za muškarca više nije pametno da gradi zajednicu sa vama.
  (Dragan, 12. oktobar 2021 15:40)

  # Link komentara

 31. "Postovanja ce dobiti upravo onoliko koliko ga daju, ni manje ni vise."

  Isto vazi i u obrnutom smeru, pa ne mojte da kukumavcite sto vas niko ne postuje ;)
  (Kosmicka pravda, 12. oktobar 2021 15:31)

  # Link komentara

 32. @ Dragan

  Sad vidim i da si ogorcen...ima jos osoba koje su to prepoznale. Za razliku od tebe Notor. se nije opteretio, niti me je analizirao. Poslusaj Anu i procitaj sta je napisao Kao momak zivim. :) Ponovicu komentar (citaj kao sto je napisano, bez pozadine): radi sta god hoces (potvrda izbora), zene nece potrcati u tvom pravcu (nece), ostaces sam (rezultat tvog izbora). To su cinjenice, nikakva zavera protiv muskaraca. :) Za mene ne brini, niti sam sama, niti neuspesna. Moj verenik je za tebe - gospodin covek. Pozić :)
  (A, 12. oktobar 2021 15:08)

  # Link komentara

 33. @Dragan
  @Aule
  @Slobinator

  Procitao sam sve komentare, i odajem Vama trojici priznanje, odavno nisam video bolju vivisekciju i razotkrivanje zena, svakim komentarom.
  Ovako ogoljeno, one zaista deluju otuzno.
  (Aleksa, 12. oktobar 2021 14:45)

  # Link komentara

 34. @Dusica,

  Vaš komentar posredno dokazuje da je tačno sve što sam rekao. U fazonu, mi žene smo humane i posvećene majke u 90% slučajeva, a vi muškarci ste nezreli i neposvećeni roditelji u 90% slučajeva, a to se onda odnosi i na humanost i vrline muškaraca i žena uopšte. Mi žene mrtve hladne iznosimo takve tvrdnje u kojima negiramo humanosta muškarca i tvrdimo kako je 90% muškaraca jako loše, a svoju humanost uzdižemo u nebesa i kažemo da je 90% nas predivno. Bez obzira na sve to i dalje tvrdimo da su muškarci ti koji pate od mizogenije, a mi ne patimo od mizandrije već je naš stav činjeničan. I vi očekujete da vas iko od mušakraca shvati ozbiljno? Uzrujavate se zbog toga što ja kažem da 90% žena nema neku naročitu vrednost ali vam pri tom uopšte ne smeta da tvrdite to isto za 90% muškaraca? Svaka čast na doslednosti i principijalnosti. Po vašem komentaru i komentarima ostalih žena se vidi da sve vas baš krase te osobine. Inače, u vezi vašeg komentara o vrtiću. Ja sam redovno vodio i uzimao svoje dete iz vrtića i gotovo nikad nisma pričao sa vaspitačicama, ali razlog za to nije taj koji vi navodite. Stvar je u tome da ja o svim stvarima pričam sa svojim sinom direktno a ne preko vaspitačica ili bilo koga drugog. O svemu sam uvek prvo pitao njega, a to radim i sad kad je u školi, pa tek ako zaista vidim da postoji neka potreba da se obratim vaspitačici/učiteljici ja ću to učiniti. Očevi svoju decu uče da budu samostalana a ne da se drže vaspitačicama za suknju.
  (Dragan, 12. oktobar 2021 14:44)

  # Link komentara

 35. Kada pročitam pojedine muške romane umesto komentara, sve mi je jasno. Nisu nikad imali devojku, neka ih je šutnula, zaglavl od vas! Sve vas zamišljam sa očupanim obrvama, u uskim pantalonicama, sa gelom u kosi, nežni mamini prinčevi koji su sve dobili na tacnu. Sve bih ja vas u vojsku da se malo otreznute od previše lagodnog života i razmaženosti! Žene su tu da se vole i cene, posao da imaju po obrazovanju i sposobnostima, majka, sestra, drugarica, žena i ćerka su osobe koje vam najviše mogu pružiti. Svi ste ispali iz neke žene psole devet meseci rasta u stomaku. Sve vam je teško ali ste jezičine pustili gore od najgorih strina. Pu! Sramote za muški rod.
  (mD, 12. oktobar 2021 00:20)

  Postovanja ce dobiti upravo onoliko koliko ga daju, ni manje ni vise.
  Procitaj malo i zenske komentare.
  A ispali smo iz zene samo jer je nesto upalo u zene pre tih devet meseci.
  U vojsku? Zar nije to zaostali, patrijarhalni koncept? Moze, ali da idu i one u vojsku, kao u Izraelu.
  (DARKO, 12. oktobar 2021 13:11)

  # Link komentara

 36. Čitam, ne verujem. Svi problemi potiču od sebičnosti. Sebičnost nije kad živiš po sopstvenom nahođenju, sebičnost je kad od drugih tražiš da žive po tvome. Tebi da čine, tebi da se prilagođavaju pa kad ne mogu onda su loši, lenji ili čak samoživi. Birajte sebi život klakav želite, a od druge strane ne tražite da se baš vama prilagodi i bude opno što vi želite.
  (Nema šanse, 12. oktobar 2021 09:50)

  # Link komentara

 37. @Dragan-ako si u mogucnosti, poseti psihoterapeuta, pun si gorcine i besa, a to nije dobro za tebe. Gledaj svoja posla i da namestis sebi da ti bude lepo. Sta je bilo-bilo je, proslost se ne moze promeniti, ali sadasnjost i buducnost mpgu. Ovo ti govori neko ko je imao tezak zivot i prosao kroz razna traumaticna iskustva. A sto se tice ljudi-ljudi su takvi, kakvi su, ne menjaju se. Ima na ovom svetu i divnih, plemenitih dusa, i zena, i muskaraca. Tvoj je zadatak da ocistis bol svoje duse i da neogorcen nastavis dalje.Okruzi se pozitivnim ljudima. A ako ih nema u tvom okruzenju-onda jacaj sebe,putuj, radi na sebi vise. Sve najbolje!
  (Ana, 12. oktobar 2021 09:33)

  # Link komentara

 38. Ja imam utisak da se ova tema pokrece iskljucivo radi rasprava koje iz nje proizilaze. Zivot je komplikovan i svaka veza je drugacija. Nekada jedna strana bolje prodje, a nekada druga , ali poenta je da je nemoguce sa sigurnoscu reci da jedna strana u vecini slucajeva vise dobije od druge ... Mnogo je varijabli u ljudskim zeljama, odnosima, a postoji i ogroma kultura razlika u vezama na razlicitim mestima sirom sveta ... Manite se rasprave i pokusajte da na neki nacin poboljsate kvalitet svog zivota, bilo sa nekim , bilo single ...
  (IvanaBG, 12. oktobar 2021 08:49)

  # Link komentara

 39. A pazi ovaj sto nas bataljuje vec godinama po komentarima jer smo bezvredne i nepotrebne krvopije evo njega i sutra da se svadja na nekoj temi.
  (Batali superzenu, 12. oktobar 2021 08:42)

  # Link komentara

 40. Brate mili ovde se pojavi lik kaze da su zene djubrad, lopovi, lazovi i sve najgore i da nece nista s njima i dobije odgovor ok, super, nemoj onda nista sa zenama, budi singl, on njih posle napadne da su hladne i bezosecajne i da ne vole nikoga!!!
  Pa sou od naroda!
  Ljudi, ne preskacite terapiju, jako je bitna!
  (Kao momak živim, 12. oktobar 2021 08:24)

  # Link komentara

 41. Kada pročitam pojedine muške romane umesto komentara, sve mi je jasno. Nisu nikad imali devojku, neka ih je šutnula, zaglavl od vas! Sve vas zamišljam sa očupanim obrvama, u uskim pantalonicama, sa gelom u kosi, nežni mamini prinčevi koji su sve dobili na tacnu. Sve bih ja vas u vojsku da se malo otreznute od previše lagodnog života i razmaženosti! Žene su tu da se vole i cene, posao da imaju po obrazovanju i sposobnostima, majka, sestra, drugarica, žena i ćerka su osobe koje vam najviše mogu pružiti. Svi ste ispali iz neke žene psole devet meseci rasta u stomaku. Sve vam je teško ali ste jezičine pustili gore od najgorih strina. Pu! Sramote za muški rod.
  (mD, 12. oktobar 2021 00:20)

  # Link komentara

 42. Šteta što tako nisu razmišljali i roditelji mnogih u komentarima, pa da oni i ne postoje jer su samo bili obaveza, smor i cimanje :)
  (Uslovljavanje, nezajedništvo i ego tripovi, 11. oktobar 2021 21:06)

  # Link komentara

 43. Zašto se svađate? Ekstreme ignorišite i udaljite od sebe, ne može se budali objasniti da je budala. Nekada treba videti i da smo upravo baš mi budale u nekom odnosu. Ima nas svakakvih, ako vam neko ne odgovara, nađite drugog/drugu, ta neodgovarajuća osoba će naći nekog ko joj odgovara.
  Ništa nemate od besa i ogorčenja, pogledajte broj komentara - 266, od toga dvadesetak nornalnih.
  (Vagica, 11. oktobar 2021 20:01)

  # Link komentara

 44. (anaj, 11. oktobar 2021 13:38)
  ništa ja ne spinujem,ma šta ta glupa reč uopšte značila.sticajem okolnosti radim u sudu pa imam uvid u mnoge predmete.nepodobnih majki i očeva je otprilike fifti-fifti,samo što vi sebe predstavljate sveticama.i za raspale brakove krivica je otprilike podjednaka.iz muškog ugla mogu reći da normalan muškarac nikada ne bi ostavio ženu koja ga ne zanemaruje i poklanja mu pažnju.sad što se vi kačite za nenormalne to je sasvim druga tema
  (slobinator, 11. oktobar 2021 19:53)

  # Link komentara

 45. "Vidis, sve se slazem sa tobom, samo zameni polove i videces kako skoro svim muskarcima, ali kada ti to kazes, ti si hrabra, zestoka, badass, ali kad se to muskarcu desi, onda je on mizogini kukavac. Zanimljivo.
  (NijecOOL, 11. oktobar 2021 14:40)"

  Pa ne bi ni on bio mizogini kukavac da lepo kaze necu nikoga hocu sam i to sprovede u delo. Nego vi kukate sto se ona druga strana ne promeni i ne postane bas onakva kakvu vi hocete (da cuti i trpi). I umesto da kazete ne pristajem na to i to, vi kukate a kako neke ovako, a kako neke onako...
  (Anna, 11. oktobar 2021 19:36)

  # Link komentara

 46. Stoti put pisem isti komentar na ovu temu i necu ga obrazlagati, ko treba da razume - razumece:

  Najveci uspeh zene na Balkanu je da se NE uda. Nikad.
  (jos jednom, 11. oktobar 2021 19:02)

  # Link komentara

 47. @Dusica: Bravo. Vecina muskaraca neprestano blene u telefon, igra igrice i sedi u kladionici a ako im zena ili neko drugi to zameri, odmah zvoca i dosadna je. Nezreli totalno, nivo mozga kao da imaju 15 godina. 9 od 10 njih je takvo. Taj jedan je izuzetak i ta koja ga ima treba da ga cuva kao malo vode na dlanu, osim ako nije glupa za medalju pa da to ne vidi
  (da, 11. oktobar 2021 19:00)

  # Link komentara

 48. …Jaoo nee, sad ce on da ti objasnjava kako samo cekaju u redu da budu s njim, ali sad on nece :D
  @A

  …Kao i za Dragana, samo napred, zivi sam, kuvaj sam, peglaj sam, radi sta god hoces. Sam. :) Zene nece potrcati u tvom pravcu, cak ni radi zabave. Tako da ne brini, sigurno ostajes bez zene, ne moras vise da se jedis :)
  @A

  Jao, naša mala gospođa/gospođica A baš kipi od želje da muškarci ostanu sami verujući u svojoj apsolutnoj gluposti kako je to neka kazna za nas. Za nas je samoća (uz povremeni seks sa ženama ili bez njega, kako god kome odgovara) apsolutni blagosolov. Nažalost, za gospođicu/gospođu A samoća nije blagosolov i uliva joj strah u kosti pošto u dubini duše zna da ne vredi ništa i da sama ne može postići mnogo. I zato je užasno plaše muškarci koji odlučuju da budu sami pogotovo što može vrlo jasno da vidi da nas ima sve više. Umesto da nekim svojim kvalitetom privuče muškarce jedino što joj preostaje su pokušaji sramoćenja i vređenje. Jedino što će ipak na kraju preostati gospođici/gospođi A jeste da pronađe nekog muža na kojeg će neprekidno kukati iako će on objektivno u svemu biti bolji i sposobniji od nje, ili će ostariti sa svojim macama koje će je pojesti nakon što sama umre u samoći svog stana. To što gospođica/gosođa A pokušava da nam zapreti kako žene poput nje neće potrčati za nama zbog našeg životnog izbora je vrhunac tragikomedije. Mi želimo da takve kao što je ona potrče ali u suporotnom pravcu od nas i to što dalje i što brže.
  (Dragan, 11. oktobar 2021 18:06)

  # Link komentara

 49. "Svoju bivsu zenu si sam birao, niko te nije terao. Ko si ti onda ako si izabrao navodno tako losu zenu?
  Nista nije gore od razvedenih i pritom ogorcenih ljudi koji nista nisu naucili iz svoje situacije. Najgore kad odrasli ljudi nece da preuzmu malo odgovornosti nego truju ovde ljude koji nikakve veze sa situacijom nemaju. Sto bi neko slusao tvoje savete ako ocigledno nemas uspeha u pomenutom polju i zasto mislis da nekog mozes nešto pametno onda da naucis?"
  (Bebi, 11. oktobar 2021 12:33)

  Zanimljivo je kako svakog muškarca koji je završio u lošem braku i prošao kroz težak razvod uvek pokušavate da otpišete na ovakav način. U fazonu, sam si je birao, ko ti je kriv. Međutim, nikad vam ne pada ni na kraj pameti da same sebi postavite isto pitanje kad završite u braku sa nekim siledžijom, švalerom, neodgovornim ocem i slično. To samo pokazuje koliko ste dosledne, principijanlne i konherentne. Ja sam ogorčen zato što sam odlučio da se više ne ženim, i pri tom ne činim štetu ni jednoj ženi, a sve žene koje ovde pričaju o tome kako su očevi potpuno bezosećajni i kako im brak uništava život nisu nisu ogorčene? Moji saveti su bezvredni, a vaše opservacije su pouzdane? Vi imate nekog nečemu pametno da naučite? Doduše, ako vas čovek malo detaljnije i analitički posmatra zaista ima mnogo toga da nauči. Uglavnom nauči da ste potpuno bezvredne i da vas treba držati na distanci, što dalje od sopstvene imovine i naročito što dalje od sopstvene dece.
  (Dragan, 11. oktobar 2021 17:52)

  # Link komentara

 50. Vidis, sve se slazem sa tobom, samo zameni polove i videces kako skoro svim muskarcima, ali kada ti to kazes, ti si hrabra, zestoka, badass, ali kad se to muskarcu desi, onda je on mizogini kukavac. Zanimljivo.
  (NijecOOL, 11. oktobar 2021 14:40)

  Naprotiv komentari vam govore da nikoga ne morate da izdrzavate ako necete i da nikome ne morate ni kafu da placate, niti da ih vodite na letovanja, kupujete, izdrzavate ma bas nista. Ako to radite, onda to radite dobrovoljno.
  Niste duzni ni da se zenite, ni da imate zenu koja ne radi, niti malo zaradjuje, imate prava da postavite kriterijume koje god zelite i niko vam nikada ni u jednom komentaru to pravo nije osporio.
  Zovu vas mizogonim kukavcima jer stalno kukate i zalute se da morate ovo, ono a ne morate bas nista.
  (Zamena teza, 11. oktobar 2021 17:17)

  # Link komentara

 51. Svaki put kad se zeznem pa procitam zalopojke ovih nasih djuvegija, setim se onog vica:
  Došao Mujo kod hodže i kaže:
  -Fata me vara.
  Kaže hodža:
  - Razvedi se.
  - Ne mogu,volim je.
  - Onda se ne razvodi.
  - Ali,stalno mi je to na umu.
  - Pa, ti se razvedi.
  - Ne mogu zbog dece.
  - Onda se nemoj razvesti.
  - Ali,ne mogu da joj oprostim.
  - A ti onda promeni veru.
  - Kako će mi to pomoći?
  - Neće tebi,ali hoce meni. Idi, pa za.ebavaj popa!
  (Titti, 11. oktobar 2021 16:51)

  # Link komentara

 52. @(Aca Faca, 11. oktobar 2021 14:52)

  Bas mi onako smrdi cela ova tvoja prica. Te su ga iseljavali u pratnji policije, te je neko zvao policiju a bas ga zena tukla, a onda se on odjednom opirao policiji pa priveden a za to vreme je navodno manji od makovog zrna...Sta je to Zadruga 5?
  Uzeo kredit pa kao ne treba da ga placa... jel mu zena nezaposlena? Ako su deca mala uglavnom ih daju majci. Na osnovu meni bliskog primera u EU posle razvoda se dogovaraju oko starateljstva, sve je napisano, uracunato i predvidjeno je kolko ce ko vremena sa kim da provodi i kolko ko daje novca na osnovu svojih kvalifikacija. Sve si ti to preskocio ovde. Tamo se nista ne prepusta slucaju. Nasi muskarci su kao i nasi drzavni funkcioneri, oni bi da zakon ne vazi za njih i da mogu da budu obesni i maltretiraju pa da jos budu i nagradjeni za to. A kad treba da placaju alimentaciju onda kmece ko mala deca. Zato ti u eu samo skinu s racuna. To najvise boli balkansku razularenu divljac, ta sila zakona i pravda
  (Bebi, 11. oktobar 2021 16:40)

  # Link komentara

 53. Pa dobro, narodi su i nastajali i nestajali.
  Evo vi necete obaveze, necete decu, kukate sto morate da izdrzavate, hocete slobodu, svi vas pljackaju, niko vas ne razume pa onda prihvatite cinjenicu da ce neki drugi da postoje a mi necemo. Sta da se radi, nece nista samo od sebe
  (@Aca Faca, 11. oktobar 2021 16:33)

  # Link komentara

 54. Ja pametnu i umerenu zenu jos nisam upoznao. Samo histerije,tenzije,nezadovoljstva,nestabilnosti,zahtevi...nek se have svojim feminizmom samo sto dalje od mene. Imam dosta novca,stan,kola I ne zelim da vreme trosim na negative stvari. Jadni oni koje navataju na dete.
  (Peter, 11. oktobar 2021 16:27)

  # Link komentara

 55. Jaoo nee, sad ce on da ti objasnjava kako samo cekaju u redu da budu s njim, ali sad on nece :D
  (@A, 11. oktobar 2021 14:52)

  Daaaaaa, podseca na tu pricu. :)
  (A, 11. oktobar 2021 16:20)

  # Link komentara

 56. Ovi nasi muski komentatori bi izgleda najvise zeleli polozaj zena kao u seriji Sluskinjina prica . Da zene nemaju nikakva prava, nego samo da ih sluze na sve nacine pa i seksualne i da radjaju decu. Mozda cak i da im zasiju usta kako ne bi mogle da govore niti da se pobune.
  (Isidora, 11. oktobar 2021 12:47)

  Good times! :)
  (Notorious, 11. oktobar 2021 16:17)

  # Link komentara

 57. @Nevena Mislim da sam bio jasan ovde, kada kažem preterana i iracionalna strepnja milsim na slučajeve kada dete padne i nije mu ništa a nastane nervni slom kod mame zbog toga. Svakoj će ženi više zadrhtati srce zbog toga nego muškarcu bez obzira na bezazlenost i to je u redu. Ali dete mora da nauči da postoji gravitacija i da postoje posledice zbog delovanja iste a to najbolje nauči kada je oseti malo na svojoj koži. Mnoge žene tu pomenutu iracionlanu strepnju uopšte ne osećaju kako nešto negativno već kao sebi upisuju kao veliki plus iako često bude potpuno kontraproduktivna i štetna po sve.
  (Marko, 11. oktobar 2021 16:16)

  # Link komentara

 58. Људи што сте толико бесни и огорчени. Ви сте(оба пола) их бирали сами а то што нисте гледали то није проблем супротног пола. Мој бивши је оженио жену која је звала жену(запосленог)која је лежала на респиратору да ради из болнице.. Она се не фолира са својим приоритетима а то што не гледа већ титра својим комплексима је његов проблем... Зато је и бивши...
  (Народ, 11. oktobar 2021 16:15)

  # Link komentara

 59. (Svrab, 11. oktobar 2021 12:11),

  Draga moja ženska osobo i sve ostale ženice, ne vredi vam. Čak i kad hoćete da se napravite poštene, posvećene porodici i istinski emotivne, vaša prava prirodica ispliva na površinu kroz vaše reči i manipulacije kojima se neprekidno bavite. Vaš život zapravo i nije ništa drugo do jedna konstantna manipulacija i mazanje očiju, kako u fizičkom smislu (šminkanje, plastična hirurgija…) tako i u psihičkom. Sve ovo što si pripisala meni je zapravo tvoja slika i prilika i ostalih modernih ženica (mlađih otprilike od 45). Isključivo fokusirane na sebe i svoje interese, deca su im nešto malo više od modnog aksesoara, ukoliko ih uopšte imaju, dečko/muž im je pokretna ATM mašina. Ne zaljubljujete se vi ni u koga. Muškarac je taj koji se zaljubljuje i uzdiže ženu u nebesa bez iakvog pravog razloga. Muškarac je taj koji je neizlečivi romantik i zato češće doživljava ozbiljna razočarenja sa ženama. Kad nekog uzdižeš u nebesa i onda uvidiš da je on jedno obično materijalističko, bezdušno đubre može ti se desiti da se malo više razočaraš i pobesniš. Upravo zato ste vi tako smirene, kako u komentarima tako i inače. Nikad niste osećale ništa i zašto biste se onda uznemiravale? Vi prema nama imate osećanja isto koliko i neki uterivač dugova. Sve vaše priče o emocijama su laž, laž, laž i ništa drugo. Lažete, sebe, lažete druge, lažete svoje prijateljice, lažete muškarce...
  (Dragan, 11. oktobar 2021 16:13)

  # Link komentara

 60. Iskreno da vam kazem, itekako on ima vise koristi. Ne samo zato sto zaradjujem cetiri puta vise, nego se i podrazumeva da su obaveze u kuci i oko deteta moje (a on "pomaze" ako misli da treba). Sve vise u okruzenju vidim situacija da muskarci ne zaradjuju uopste ili vrlo malo, a sve ocekuju od zena. Ne razumem gde im je nestalo samopostovanje i osecaj odgovornosti.
  (a, 11. oktobar 2021 16:10)

  # Link komentara

 61. @ marko
  Da sam kao moj bivsi muz legla da spavam a dete sa 38.5 temperaturom gori, moguce da mog deteta vise ne bi ni bilo. Pola noci sam pokusavala da mu smanjim temperaturu, kad nije islo, upalila sam auto i pravac kod lekara. Zaglavili smo u bolnicu na 10 dana. Da sam kao o bivsi legla da spavam, moje dete ne bi bilo zivo.
  (Nevena, 11. oktobar 2021 14:48)

  Ne, nego bi tvoje dete islo kod lekara ujutru sa 39 temperaturom i svejedno zaglavilo bolnicu 10 dana.
  Ti si samo svima histericno jela dzigericu.
  (hahaha, 11. oktobar 2021 16:10)

  # Link komentara

 62. Nazalost, neostvarivo za sada, kamo lepe srece, da to moze zene bi postale potpuno bespotrebne i suvisne.
  (Notorious, 11. oktobar 2021 13:14)

  Kao i za Dragana, samo napred, zivi sam, kuvaj sam, peglaj sam, radi sta god hoces. Sam. :) Zene nece potrcati u tvom pravcu, cak ni radi zabave. Tako da ne brini, sigurno ostajes bez zene, ne moras vise da se jedis :)
  (A, 11. oktobar 2021 15:23)

  Hvala Vam na lepim zeljama, verujte mi da biste bili iznenadjeni koliko su zene zapravo moralni gmizavci...zasto?

  Mislite da ih u mom zivotu nema? :)))
  (Notorious, 11. oktobar 2021 15:50)

  # Link komentara

 63. @Eh Pitam se kada je izraz "feminizam" dobio pezorativnu konotaciju?

  Meni kao muškarcu, feminizam ima negativnu konotaciju zbog sistematskog i upornog omalovažavanja, nipodaštavanja i demonizacije muškaraca, muževnosti i muškosti, uloge muškaraca u društvu... baš onako kako je opisao komentator Dragan u njegovom prvom komentaru. Kao to je samo borba za prava žena i o jadnim devojčicama koje će ostati bez nasledstva a iza te fasade se protura ko zna šta još. Uostalom , feminizam nije jedina ideologija ili ideja koja lepo pakovanje a unutra nešto drugo.
  (Marko, 11. oktobar 2021 15:47)

  # Link komentara

 64. "zene se loze na maco tipove i to ima svoju cenu. Na isti nacin kao sto se dosta nasih buzdovana (vecina, kao i kod zena na balkanu) lozi na neke utegnute nategnute i namontirane pa posle bude kuknjava."

  Ponovicu jos jednom ono sto uporno sad preskacete a nedovezali ste se bas na ovu temu. Kad zena hoce da ostavi tog maco nasilnika, njoj je zivot ugrozen, muskarci te nategnute i namontirane odbacuju kad im dosade bez rizika za svoj zivot. Niko ne porice da ima idiota na obe strane, i da smo odgovorni za to s kim se muvamo, ali dovoditi u istu ravan dve pojave od kojih je jedna tragicna a druga skroz bezbolna je ili glupost ili bezobrazluk
  (Mali detalji, 11. oktobar 2021 15:46)

  # Link komentara

 65. Neka se nesretnik razvede
  (Bzvz, 11. oktobar 2021 14:09)

  I da izgubi pola SVOJE imovine? To što je čovek nešto stekao u braku ne znači i da to nije njegovo. To se samo pretpostavlja. Zato treba sve kupovati na karticu, čuvati račune, transakcije i sl. Pa neka svako dokazuje šta je njegovo kada dođe do razlaza.
  (Smiley, 11. oktobar 2021 15:44)

  # Link komentara

 66. "Prijatelju, te sto ja spominjem je jako tesko dokazati, ali svi znamo u okruzenju zene koje lagano piju krv nekom nesretniku kroz godine, a ima ih znatno vise i cesce se desava to o cemu ja pricam nego femicid.
  (Aule, 11. oktobar

  Lagano piti krv nije isto sto i usmrtiti nekoga. Moj teca je 40 godina proziveo sa zenom za koju je tvrdio da mu pije krv, recimo, kad je ona htela da se razvede, odmah se setio da moze ilegalno nabaviti pistolj. Nije mu padalo na um da ostavi "krvopiju" i ode svojim putem, niti nju da pusti. Bice da na kraju nije umro od alkohola i unistene jetre, nego jer mu je ona pila krvcu, samo se o tome cuti!
  Sta se sve nece opravdati...
  (Igor, 11. oktobar 2021 13:03)

  Dobro, a zasto je poceo da pije, ili tacnije, zasto je uopste imao problem sa alkoholom? Iz cista mira? Tetka ama bas nikakve veze sa tim nije imala?
  Batali te price, nikada to nije crno-belo, one svetice, mi zli, prljavi i lenji, to samo isprani feminaci mozgovi mogu tako, zene nemaju sposobnost da sagledaju ijedan svoj cin objektivno, ili, daleko bilo, u negativnoj konotaciji, jednostavno nikada nizasta nisu krive, a u to i veruju. Pa pogledaj sta pisu ovde ove princeze, nijedna nikada ne drzi sebe odgovornom nizasta, svaka je savrsena i bezgresna i objasnjava muskarcima zapravo zasto radi to sto radi, kako se oseca i koliko je jadan, kakav roditelj treba da bude, koliko cesto treba da prica o deci, kako zeli decu iz sebicluka, i ostatak delusional gluposti.
  Projektuj to sada na generalnu populaciju, mislis da ne moze da se desi da neko prerano skonca zbog takvog energetskog vampira?
  Moze, o da moze, zene i virusi imaju dosta zajednickog, virus je obligatory intercelular parasite, zena je obligatory multicelular/intermarital parasite.
  Zato se slazem sa onim sto neko napisa, batalite ih potpuno, trajno su ostecena roba, kome one trebaju, pa niko nije blesav da na njih trosi vreme i energiju.
  (Aule, 11. oktobar 2021 15:37)

  # Link komentara

 67. Nazalost, neostvarivo za sada, kamo lepe srece, da to moze zene bi postale potpuno bespotrebne i suvisne.
  (Notorious, 11. oktobar 2021 13:14)

  Kao i za Dragana, samo napred, zivi sam, kuvaj sam, peglaj sam, radi sta god hoces. Sam. :) Zene nece potrcati u tvom pravcu, cak ni radi zabave. Tako da ne brini, sigurno ostajes bez zene, ne moras vise da se jedis :)
  (A, 11. oktobar 2021 15:23)

  # Link komentara

 68. @Istina - pa dobro ko se prilagodi prezivece i on i njegova porodica ko se ne prilagodi ima tu satisfakciju da ovoga sto prezivljava zove lozanom :D.

  Kao deca od 3 godine...
  (Igor zvani ložana, 11. oktobar 2021 15:19)

  # Link komentara

 69. Ali, zamislite da su i vaši roditelji tako posmatrali svet, sada vas sigurno ne bi bilo.
  (B.Živković, 10. oktobar 2021 11:57)

  Broj stanovnika ove planete raste i to zestoko. Nakon prve milijarde (negde pocetkom 19. veka) trebalo je oko 150 godina da se dostigne druga (1930), ali je zato treca dostignuta svega 30 godina kasnije, za cetvrtu je bilo potrebno duplo manje - 15 godina, a od tada svakih 12 godina planeta dobije jos po milijardu ljudi. Znaci, cak i kada bi svi (Srbi?) rekli da hoce da uzivaju i nece porodicu sutra mozda nece biti Srba, ali ce biti ljudi. Cak i kada u Srbiji vise ne bude Srba bice Avganistanaca, Iracana, Sirijaca ... doci ce i naselice tu zemlju, a u njihovoj kulturi nema hocu-necu, vec je porodica pod moranje. Slicno i u mnogim azijskim kulturama. Azijati ce zavladati Evropom, nas vise nece biti, ali covecanstvo nece izumreti bas tako lako.
  (Aca Faca, 11. oktobar 2021 15:09)

  # Link komentara

 70. Svasta s vama, stvarno, opravdavate ubistva jer je neko bio "neinteligentan". Koliko ovde samo neinteligentnih ima, pa necemo valjda sve da gledamo kao potrosnu robu i sta nas briga sto ga je neko roknuo kad je glup. Empatija za druge ljude vam je zaista nepostojeca. Samo ja i moje doopence. I onda se zalite sto vas niko ne postuje
  (Mali detalji, 11. oktobar 2021 09:14)

  Ocito je neinteligencija mnogo rasprostranjenija nego sto sam mislio, s obzirom da ste vi shvatili da neko opravdava ubistvo. Srecom pa stoji sve napismneno te mozete procitati komentar opet. Inace sto se moje licne empatije tice, ja svoju zenu ne bih na prvom mestu ostavio jel znam da nema gde i da ce joj zivot biti unisten. Postujem je i ne bih mogao da zivim sa time. Pare delim sapom i kapom i njenoj i mojoj porodici. Ponovicu onako kako vi verovatno lakse razumete: zene se loze na maco tipove i to ima svoju cenu. Na isti nacin kao sto se dosta nasih buzdovana (vecina, kao i kod zena na balkanu) lozi na neke utegnute nategnute i namontirane pa posle bude kuknjava. ovo nema veze sa polom nego sa inteligencijom. Svi snosimo odgovornost za svoje izbore.
  (Keks, 11. oktobar 2021 14:53)

  # Link komentara

 71. Nista nije gore od razvedenih i pritom ogorcenih ljudi koji nista nisu naucili iz svoje situacije. Najgore kad odrasli ljudi nece da preuzmu malo odgovornosti nego truju ovde ljude koji nikakve veze sa situacijom nemaju.
  (Bebi, 11. oktobar 2021 12:33)

  Voleo bih da malcice preskocimo otrcane fraze, mislim na ovaj deo o "preuzimanju odgovornosti" i ucenju iz gresaka. Lako je tudjim alatima gloginje mlatiti. Kao sto sam pomenuo, moj drug je preziveo razvod i svakako je naucio mnoge lekcije, ali ta skola ga je kostala. Posto je imao tu nesrecu da mu brak pukne u inostranstvu, razvod je obavljen takodje u inostranstvu. Neposredno pre razvoda zena je bila agresivna, par puta ga je gadjala kojecime i kada su komsije zvale policiju priveli su - NJEGA! Obrazlozenje: muskarac je fizicki jaci, pa je priveden "preventivno". Posto se opirao hapsenju dobio je dodatnu kaznu. Hoces dalje? Sud je njoj dodelio decu i kucu, a njemu nalozio da se iseli. Ni to nije bilo dovoljno, vec je njemu nalozeno da placa kredit za tu kucu i dalje, uz kiriju za stan koji je iznajmljivao. iseljen na krajnje ponizavajuci nacin, u prisustvu policije. Kada je izgubio posao i nije mogao da placa zeni i deci, obratio se sudu i dobio naredbu da nadje novi posao sa istom platom i da alimentacija ostaje na istom nivou. Sudija mu je odbrusio: potrudite se sami! Na kraju je mesec dana zakinuo placanje i bio priveden zbog toga. I dokle treba da traje ta "skola", je li?
  (Aca Faca, 11. oktobar 2021 14:52)

  # Link komentara

 72. Reklo bi se da si i ti sebican podjednako kao i tvoja bivsa zena. Zivi lepo, peglaj, kuvaj, niko ti ne brani. I samacki. Mislim bukvalno samacki jer ne poznajem zenu koja bi bila sa ovakvom personom u bilo kom smislu :) I jos nesto - generalizujes svoje iskustvo i mozda neka iz tvog okruzenja- nije tvoja bivsa zena jedina na ovom svetu (kao ni ti), samo jedna od mnogih, a ima ih raznih i razlicitih.
  (A, 11. oktobar 2021 13:23)

  Jaoo nee, sad ce on da ti objasnjava kako samo cekaju u redu da budu s njim, ali sad on nece :D
  (@A, 11. oktobar 2021 14:52)

  # Link komentara

 73. @ marko
  Da sam kao moj bivsi muz legla da spavam a dete sa 38.5 temperaturom gori, moguce da mog deteta vise ne bi ni bilo. Pola noci sam pokusavala da mu smanjim temperaturu, kad nije islo, upalila sam auto i pravac kod lekara. Zaglavili smo u bolnicu na 10 dana. Da sam kao o bivsi legla da spavam, moje dete ne bi bilo zivo.
  (Nevena, 11. oktobar 2021 14:48)

  # Link komentara

 74. Prijatelju, te sto ja spominjem je jako tesko dokazati, ali svi znamo u okruzenju zene koje lagano piju krv nekom nesretniku kroz godine, a ima ih znatno vise i cesce se desava to o cemu ja pricam nego femicid.
  (Aule, 11. oktobar 2021 12:18)

  Nije cak ni lagano nego konstantno. Imam takav slucaj u blizini, unistila je coveka. Ta psihotortura sa njenom porodicom koju su sprovodili na muskarcu jel nije zaradjivao dovoljno kolko su zamislili se zavrsila razvodom i laznom prijavom za nasilje kako bi se muskarac sigurno odstranio iz kuce. jezivo,ja sam zaista ocekivao da ce da zaredja da ih sve pobije pa da bude u novinama. Nije, ali mu je zivo upropascen i slutim da ce negde drugde da pukne oko neke gluposti npr parkinga ili u saobracaju
  (Mik, 11. oktobar 2021 14:41)

  # Link komentara

 75. Neću bre više da izdržavam lezileboviće koji samo kukaju, leče komplekse na meni jer jer im u mladim godinama bilo lakše da se vrte po klubovima sve do 40tih pa se onda setili da bi mogli kao eto tu porodicu a kuče nema z šta da ih ujede. Zašto? Ako već nisam našla oubiljnog i posvećenog čoveka, onda mi ne trebaju ni takvi da češkaju m..u mom stanu, usmrdjuju mi prostor cigarama daljinac im se zalepi za ruku i za sportske kanala sve dok ne postanem gost u sopstvenoj kući. Da sve mogu sama. I da sednem u auto da odem gde hoću, i da platim sve svoje obaveze. Pa šta će mi ako nema šta da uloži u vezu sem sebe i jedne putne torbe. Ljubav je lepa, ali nestane bez traga kad ukapiras da te taj iskorišćava.
  Zato sad svako u svome, možemo da izadjemo, da se vidimo, ali ništa dalje.
  (Tanj, 11. oktobar 2021 09:11)

  Vidis, sve se slazem sa tobom, samo zameni polove i videces kako skoro svim muskarcima, ali kada ti to kazes, ti si hrabra, zestoka, badass, ali kad se to muskarcu desi, onda je on mizogini kukavac. Zanimljivo.
  (NijecOOL, 11. oktobar 2021 14:40)

  # Link komentara

 76. @
  ..imaju redovan seks bez da se mnogo trude,imaju skuvano,oprano,čisto,sređeno,...
  (eto, 10. oktobar 2021 14:28)

  pa cek bre - kad stigne na taj seks kad spava? Kad to bude ako ti non-stop radis i danju i nocu kuvas, peres, cistis?
  Hajde reci iskreno - seksa nema.
  Dobar deo muskaraca ne vara jer im je dunulo, nego sto ih zena otera od sebe. Sve je to povezano.. Da pricate - da mu ti kazes sta bi ti znacilo sve (evo, odmah nakon seksa) - videla bi sta bi se desilo.
  (djosa, 11. oktobar 2021 14:29)

  # Link komentara

 77. Prijatelju, te sto ja spominjem je jako tesko dokazati, ali svi znamo u okruzenju zene koje lagano piju krv nekom nesretniku kroz godine, a ima ih znatno vise i cesce se desava to o cemu ja pricam nego femicid.
  (Aule, 11. oktobar 2021 12:18)

  Neka se nesretnik razvede
  (Bzvz, 11. oktobar 2021 14:09)

  # Link komentara

 78. Koliko sam razumeo žene kada zameraju muškarcima manjak "brižnosti" kada su u pitanju deca. Zašto nisu usplahireni kao one oko svega i svačega, kako mogu da spavaju ako dete ima temperaturu 38 itd. Drugim rečima , muškarci su dobri roditelji samo onda ako mogu da ponašaju žene, da ,u suštini, glume mame br. 2. Nešto što muškarci niti mogu niti trebaju da rade. Niti su ikada radili od kako je postalo čovečanstvo niti će ikada moći da to rade dokle postoji ljudska rasa. Jedna komentatorka je u početku lepo to primetila, to upravo postoji kao ravnoteža, ta preterana brižnost i strepnja koje žene pominju ne doprinose ničemu, opeterećuju same sebe i nabijaju sebi pritisak zbog koga teško podnose to roditeljstvo i opterećuju svoj odnos sa partnerom. Mnei neverovatno koliko to žena ne vidi nego insistiraju na tome da i muškarci osećaju to isto...
  (Marko, 11. oktobar 2021 14:09)

  # Link komentara

 79. Shvatite, osim za seks i zabavu, potpuno su nepotrebne.
  (Dragan, 11. oktobar 2021 11:20)

  A vi ni za to
  (Vazi, 11. oktobar 2021 14:08)

  # Link komentara

 80. I sam jos da se nadovezem na prethodni komentar. Taj necovek o kom sam pisala je dokaz ovoga sto zene misle kada kazu da ocinstvo nije isto sto i majcinstvo. Njega realno nije bilo briga za tu decu, nikad nije vodi racuna o njihovim potrebaba, sve je bilo na babi tj. njegovoj majci koja je i tada vec bila stara, a sta reci o periodu kada su devojcice bile tinejdzerke. To je uradio samo da se osveti zeni sto ga je ostavila, bolela ga ona stvar za dobrobit dece. Otisao da zivi sa drugom zenom, doduse nije on ni o njenoj deci vodio racuna.
  Muskarci vecinom parazitiraju na braku, jer se ovde jos uvek podrazumevaju tradicionalne uloge, ali u praksi to odavno nije vise slucaj. Odavno muskarac, pogotovo u gradu ne drzi stoku, ne ide u sumu da sece drva, ne kosi livadu.
  (anaj, 11. oktobar 2021 13:47)

  # Link komentara

 81. @slobinator Ne pravi se lud i ne spinuj ovde, na jednu zenu koja ostavi decu dodje deset istih takvih muskaraca. Pri tom, znam slucaj gde je zena bila prisiljena da ostavi decu jer nije imala nista a on iz imucnije paorske porodice. Naravno, imao veze platio pa dobio decu, jos joj zabranio da ih vidja. Posle decu ostavio svojim roditeljima a on se ozenio i sa novom zenom i njenom decom ziveo u drugoj kuci. Pri tom babetina konstantno trovala decu protiv majke, pa nisu hteli dugo da je vide ni kad su odrasli, a zena realno nije nista kriva. Nije htela da zivi u losem braku sa siledzijom koji je vara. Ovo se jeste desilo davno ali koliko takvih slucajeva ima i danas?
  (anaj, 11. oktobar 2021 13:38)

  # Link komentara

 82. Pitam se kada je izraz "feminizam" dobio pezorativnu konotaciju? Svi koji ga tako koriste treba da se stide svih osoba koje su se borile za pravo glasa zena, za pravo na skolovanje, za pravo na posao, za pravo na imovinu, za pravo na nasledstvo etc. Sram vas bilo, sve vas koji glorifikujete patrijahat. Zivimo u svetu gde se cerka jos uvek odrice nasledstva u korist brata. Zene ne zele da budu superiorne ali ne zele ni inferiorne da budu. I zapamtite, jednakost nije isto kao i ravnopravnost.
  (Eh, 11. oktobar 2021 13:30)

  # Link komentara

 83. Pitam se kada je izraz "feminizam" dobio pezorativnu konotaciju? Svi koji ga tako koriste treba da se stide svih osoba koje su se borile za pravo glasa zena, za pravo na skolovanje, za pravo na posao, za pravo na imovinu, za pravo na nasledstvo etc. Sram vas bilo, sve vas koji glorifikujete patrijahat. Zivimo u svetu gde se cerka jos uvek odrice nasledstva u korist brata. Zene ne zele da budu superiorne ali ne zele ni inferiorne da budu. I zapamtite, jednakost nije isto kao i ravnopravnost.
  (Eh, 11. oktobar 2021 13:30)

  # Link komentara

 84. Za moju bivšu ženu se to na primer ne bi moglo reći, ona je tipična "moderna žena" sa svim pratećim psihičkim iščašenjima i ekstremnim egocentrizom kao suštinom njenog postojanja. Prema tome, prepustite ih sebi, čisto da vidimo na koga će kukati onda kad više ne bude bilo nikog da ih "sputava". Ukoliko želite decu angažujte surogat majku ili usvojite. Potrudite se malo sami oko kućnih poslova. Čim se malo naviknete da sami sebi spremite jelo, počistite i pospremite za sobom videćete da to nije ništa naročito. Ja živim tako već duže vreme i zaista mi je fenomenalno. Shvatite, osim za seks i zabavu, potpuno su nepotrebne.
  (Dragan, 11. oktobar 2021 11:20)

  Reklo bi se da si i ti sebican podjednako kao i tvoja bivsa zena. Zivi lepo, peglaj, kuvaj, niko ti ne brani. I samacki. Mislim bukvalno samacki jer ne poznajem zenu koja bi bila sa ovakvom personom u bilo kom smislu :) I jos nesto - generalizujes svoje iskustvo i mozda neka iz tvog okruzenja- nije tvoja bivsa zena jedina na ovom svetu (kao ni ti), samo jedna od mnogih, a ima ih raznih i razlicitih.
  (A, 11. oktobar 2021 13:23)

  # Link komentara

 85. (STM, 11. oktobar 2021 09:27)
  Moze sve pola pola, vojska, plata, posao, rudnici, kucni poslovi ali i da nema vise radjanja. Neka se prave vestacki deca.
  (Hm, 11. oktobar 2021 10:41)

  Nazalost, neostvarivo za sada, kamo lepe srece, da to moze zene bi postale potpuno bespotrebne i suvisne.
  (Notorious, 11. oktobar 2021 13:14)

  # Link komentara

 86. Sve polako ide u pravcu apsolutnog individualizma, sem određenog procenta ložana poput Igora ili Pere niko više i ne uzima brak i porodicu kao životni cilj, većina je u fazonu 'ako se desi desi se' a većini se naravno ne desi. Žene su razvile mržnju prema muškarcima, muškarci nezainteresovanost za žene a svi kolektivno imaju pristup nikad većem broju aktivnosti i izvoru informacija i mladi danas imaju FOM sindrom masovno. Lako je bilo nekad održavati porodicu kada ceo život provedeš na jednom mestu i baviš se jednim poslom. Danas je toga sve manje i porodične obaveze su samo teret.
  (Istina, 11. oktobar 2021 13:08)

  # Link komentara

 87. Ocevi mnogo rodje dovode i odvode decu u/ iz vrtica a i oni koji to rade ih uzmu onako u zurbi, ni ne pitaju nas vasputacice ( kako inace rade majke dece) kako im je dete, kako je jelo, da li je sve bilo u redu.. njih to ne zanima. Bar vecinu, izuzetaka je malo. Meni je to tuzno, tolika nezainteresovanost za rodjenu decu.
  (Dusica, 11. oktobar 2021 12:02)

  Ma zaista? To mogu i decu da pitaju dok se vracaju iz vrtica, pa ne ocekujete valjda od oceva "zensko cavrljanje", oduvek me je beskrajno zamaralo kada odem sa zenom u prodavnicu, na rod.sastanak, drogeriju itd. kada ona krene da prica sa "zenicama", razumem ja da to njoj prija, ali ne prija svima i trosi mnogo vremena.
  Niti to znaci da su mi te zene nesimpaticne, niti da sam nezainteresovan za svoje dete, samo to radim na nacin na koji zene ne bi, i ne nameravam to da menjam.
  Dosao sam da vratim dete iz vrtica, vaspitacicu pitam da li se nesto desilo, da li je bio dobar, i to je to, ne pricam to pro forme nego jer se to upravo ocekuje od vaspitacice da mi pruzi kao info, niti zelim njoj niti sebi da trosim vise vremena pricama o bojicama, lepom vremenu, suknjicama i kikicama. To slobodno mozete sa drugim mamama.
  (Aule, 11. oktobar 2021 13:04)

  # Link komentara

 88. "Prijatelju, te sto ja spominjem je jako tesko dokazati, ali svi znamo u okruzenju zene koje lagano piju krv nekom nesretniku kroz godine, a ima ih znatno vise i cesce se desava to o cemu ja pricam nego femicid.
  (Aule, 11. oktobar

  Lagano piti krv nije isto sto i usmrtiti nekoga. Moj teca je 40 godina proziveo sa zenom za koju je tvrdio da mu pije krv, recimo, kad je ona htela da se razvede, odmah se setio da moze ilegalno nabaviti pistolj. Nije mu padalo na um da ostavi "krvopiju" i ode svojim putem, niti nju da pusti. Bice da na kraju nije umro od alkohola i unistene jetre, nego jer mu je ona pila krvcu, samo se o tome cuti!
  Sta se sve nece opravdati...
  (Igor, 11. oktobar 2021 13:03)

  # Link komentara

 89. @Dragan "Shvatite, osim za seks i zabavu, potpuno su nepotrebne." Ma nisu ni za to, kupi lutku ili se preorijentisi na muskarce, sto bi se seksao i zabavljao sa necim sto smatras primitivnim oblikom zivota? Aha, od onih si koji seks smatraju ponizenjem drugog ucesnika, istresanjem u nesto, kapiram, ti zapravo seksom kaznjavas zle zene. I ne zelis da im priustis tu blagodat zivota sa tobom tako divnim i uzvisenim.
  (SM, 11. oktobar 2021 12:56)

  # Link komentara

 90. Sto bi neko slusao tvoje savete ako ocigledno nemas uspeha u pomenutom polju i zasto mislis da nekog mozes nešto pametno onda da naucis?
  (Bebi, 11. oktobar 2021 12:33)

  A, on je ovde u plemenitoj ulozi mesije. Spasava sabracu da ne prodju kao on. Ima on uspeha, uspesno je zakljucio sve zene su lose i pametnom dosta!
  (Kišni dan, 11. oktobar 2021 12:54)

  # Link komentara

 91. Ovi nasi muski komentatori bi izgleda najvise zeleli polozaj zena kao u seriji Sluskinjina prica . Da zene nemaju nikakva prava, nego samo da ih sluze na sve nacine pa i seksualne i da radjaju decu. Mozda cak i da im zasiju usta kako ne bi mogle da govore niti da se pobune.
  (Isidora, 11. oktobar 2021 12:47)

  # Link komentara

 92. @(Notorious, 11. oktobar 2021 12:10)

  Ti bas uporno preskaces terapiju
  (Muva, 11. oktobar 2021 12:40)

  # Link komentara

 93. @ svrab
  Bravo za komentar. Tacan opis kako bi muskarci zeleli da zive - da imaju sve - i posao i brak i decu ali da ih niko ni u cemu ne sputava, niko od njih nista ne trazi, ocekuje, daleko bilo da moraju da se prilagode i svoje zelje podrede porodicnim.
  (Zmijonosa, 11. oktobar 2021 12:39)

  # Link komentara

 94. @(Dragan, 11. oktobar 2021 11:20)

  Svoju bivsu zenu si sam birao, niko te nije terao. Ko si ti onda ako si izabrao navodno tako losu zenu?
  Nista nije gore od razvedenih i pritom ogorcenih ljudi koji nista nisu naucili iz svoje situacije. Najgore kad odrasli ljudi nece da preuzmu malo odgovornosti nego truju ovde ljude koji nikakve veze sa situacijom nemaju. Sto bi neko slusao tvoje savete ako ocigledno nemas uspeha u pomenutom polju i zasto mislis da nekog mozes nešto pametno onda da naucis?
  (Bebi, 11. oktobar 2021 12:33)

  # Link komentara

 95. "Prema tome, prepustite ih sebi, čisto da vidimo na koga će kukati onda kad više ne bude bilo nikog da ih "sputava". Ukoliko želite decu angažujte surogat majku ili usvojite."

  Poslusajte Dragana, pametno zbori
  (Milica, 11. oktobar 2021 12:31)

  # Link komentara

 96. "Ja živim tako već duže vreme i zaista mi je fenomenalno."

  Zivim brzo i hranim se lako :D
  (g-din Marinković, 11. oktobar 2021 12:29)

  # Link komentara

 97. ...jer je nezabelezeno u istoriji da izmanipulisani muskarac takodje napusti vezu u istom takvom kovcegu?
  (Aule, 11. oktobar 2021 01:26)
  Aj' nemoj da se pravis lud - nije nezabelezeno u istoriji sigurno, ali u proteklih 10 godina je nezabelezeno da je broj takvih slucajeva u Srbiji, ako uopste postoje, priblizan broju obrnutih slucajeva. Ni izdaleka. Pitanje je je li ga ove godine i bilo, a desetine zena vec stradale. A to sto nema jos vise ubistava zena zbog odlaska je samo zbog toga sto mnoge trpe sve i svasta jer znaju sta ih ceka. Ne dao bog nikome takav problem u okolini, videli bi sta to znaci.
  Mada, kakvi ovde komentari padaju, i da imate takav sucaj ne biste ni za porodicu prstom mrdnuli, a ne da razumete druge
  (Igor, 11. oktobar 2021 09:22)

  Prijatelju, te sto ja spominjem je jako tesko dokazati, ali svi znamo u okruzenju zene koje lagano piju krv nekom nesretniku kroz godine, a ima ih znatno vise i cesce se desava to o cemu ja pricam nego femicid.
  (Aule, 11. oktobar 2021 12:18)

  # Link komentara

 98. "Ja živim tako već duže vreme i zaista mi je fenomenalno"

  Ovde za zene koje zive same posle 35. koje kazu da im je lepo govore da su lazljivice i da zapravo prikrivaju depresiju :)
  (Kao momak zivim, 11. oktobar 2021 12:17)

  # Link komentara

 99.  "Kao što već rekoh u prethodnom komentaru, manite ih se više."

  E'o trčimo!
  (Samo ti reci, lećećemo kao meci, 11. oktobar 2021 12:13)

  # Link komentara

 100. @Dragan dao fantasticno iskren komentar! Svaka cast, najozbiljnije! Moramo se diviti iskrenom komentaru, jer svo obmanjivanje sa pocetka zarad odnosa, posle se slomi na nekome.Lepo se kaze:ne zelim obaveze, ali hocu naslednika, ne zelim brak, hocu samo sex, ne zelim da se pravdam, lociram, objasnjavam... Ne zelim da se staram o tudjim potrebama, ne zelim da uticem na tudje zivote. Zelim sam da odlucujem kako trosim svoje vreme, nerve i novac. Zelim maksimalnu slobodu za sve nas. Kako bi tada lako bilo nama zenama da se ne zaljubimo! Da objektivno sagledamo taj iskren stav i ne zanosimo se bliskoscu! Samo prosta privremena razmena dobara i usluga prema unapred utvrdjenim premisama i svi srecni. A kad krenes sa predumisljajem u startu si lazov! Ergo, los covek!
  (Svrab, 11. oktobar 2021 12:11)

  # Link komentara

 101. @Dragan

  Hehe, tacno tako, ima tu jos jedna stvar, harpiie jedino iskreno vole svoju decu, nikoga drugog iskreno ne vole za citav zivot, pa onda guraju tu svoju ljubav svima niz grlo, pateticno kako vec samo one mogu, jer ne mogu da se nose sa tim da nekoga vole osim sebe.
  Ovo se odnosi sve na njihovu decu, tudja deca ih ne zanimaju uopste.
  (Notorious, 11. oktobar 2021 12:10)

  # Link komentara

 102. Tekst je pisan iz ugla zapadnog drustva, koje relativno mladu, a visoko obrazovanu zenu na samom pocetku njene karijere stavlja pred svrsen cin i postavlja joj ultimatum: ili karijera ili deca, ne mozes da imas oba. Samo one retke, izuzetno uspesne, "summa laude" zene uspevaju da to ostvare, ali samo ako su rodjene u bolje stojecim porodicama (npr. cerke hirurga ili advokata), pa od samog pocetka mogu toj deci da priuste skupe dadilje, bejbisiterke, privatne ucitelje ... Ostale idu kod psihologa koji joj pomaze da prihvate da ce rodjenjem drugog deteta morati da daju otkaz i postanu "stay home moms". Na drugoj strani, gospoda muskarci se ne odricu nicega, oni i dalje nesmetano napreduju u karijeri, uclanjuju se u socijalne i strucne klubove, sluzbeno putuju po svetu, ALI - kada dodje razvod sve se obrce za 180 stepeni. One tada dobiju sve - decu, kucu, auto, pse, macke i sve ostalo sto je tamo bilo ... a oni idu u iznajmljeni stancic, gube pola plate, plus sto moraju da placaju kredit za tu kucu gde ona i deca zive. Prestanu li da placaju dolazi im policija na vrata. Desilo se mom drugu. Njihova karijera ide nizbrdo i oni pucaju. U Srbiji je situacija upravo obrnuta - muzevi se izvuku sa relativno malim alimentacijama, placa se samo za decu, dok zene ne dobiju nista bez obzira na ogromne razlike u prihodima. Oni su ti koji u Srbiji prolaze gotovo neosteceno, a one podnesu sav teret razvoda. Velika razlika!
  (Aca Faca, 11. oktobar 2021 12:08)

  # Link komentara

 103. @Dragan, mani se ti zena, ko te tera da budes s njima. I ostali ako misle kao ti, nek ih se manu. Vise izbora za one koji ne mrze ceo rod jer ih je jedna zeznula. Ja bogami necu.
  Samo kukate i nije problem da kukate na konkretne nedace, vama sve smeta i umesto da se sklonite kao sto propagirate drugima, vi imate potrebu da u vrtlog jada i cemera povucete i druge, pa ovde pozivate na "bojkot zena". Pa, stvarno, kao da imate 15 godina
  (Igor, 11. oktobar 2021 12:03)

  # Link komentara

 104. Dragane, realnost vas demantuje. Ovde niko i ne tvrdi da ocevi ne vole svoju decu ali u realnosti najcesce bas i nisu spremni kako vi kazete " da urade sve za svoju decu" . U realnosti vecinu oceva mrzi da ustane 3 puta u toku noci kada im se i beba probudi, vecinu oceva nervira kada svoje potrebe treba da podrede deci, vecina oceva nece da se odrekne nekih svojih navika i zelja da bi sa zenom zajedno ucestvovali u porodicnim desavanjima i obavezama zato sto vise vole da igraju igrice, gledaju sport, citaju vesti na telefonu, druze sa sa drugarima , odu u kladionicu i sl. Ne kazemo mi zene da nema drugacijih oceva, ali od 10 oceva 9 je takvih, a jedan je divan i brizan. Isto kao sto od 10 majki imamo 1 do 2 koje su onakve kakve ih ti opisujes a ostale bi sve dale za decu. Jedino sto danasnje majke nastoje da ne uniste sebe pa se trude da nesto malo vremena ostave i za sebe, sto opet vi muskarci osudjujete jer kakva je to majka ako izadje sa drugaricama jednom mesecno ili kupi sebi nesto , ima frizuru .Ja radim u vrticu i vidim svakojake roditelje. Ocevi mnogo rodje dovode i odvode decu u/ iz vrtica a i oni koji to rade ih uzmu onako u zurbi, ni ne pitaju nas vasputacice ( kako inace rade majke dece) kako im je dete, kako je jelo, da li je sve bilo u redu.. njih to ne zanima. Bar vecinu, izuzetaka je malo. Meni je to tuzno, tolika nezainteresovanost za rodjenu decu.
  (Dusica, 11. oktobar 2021 12:02)

  # Link komentara

 105. Lakše nam je nego njima i ne mogu da verujem da toliko kukaju. Ovi što nas koji smo normalno nazivaju simpovima da se zapitaju šta su oni, ženomrsci i loši ljudi.
  (Pera, 11. oktobar 2021 09:46)

  Ha ha ha, Pera?

  Ovaj komentar mogla je napisati samo Petrija. Znači ili žensko ili ako je već muško, onda kralj svih simpova. Jedno od to dvoje.

  Čuj sve žene su zapravo dobre, osim te jedne koja je loša, ali nju muškarac najviše voli. A svi muškarci su loši, osim onih simpova koji nemaju svoje mišljenje i jedina svrha im je sa se "slažu" sa svime što žensko izgovori. Takozvani "da, draga" sindrom.
  Smešni ste vi simpovi. Gori ste od insela.
  (Smiley, 11. oktobar 2021 11:48)

  # Link komentara

 106. "...teze je biti majka nego otac, majke su briznije, vise vezane za decu, spremne za njih da daju zivot, dok se ocevi ne vezuju mnogo za decu jer su sami sebi najvazniji..." Kao što vidite iz ovog odeljka sa komentarima praktično sve žene pišu komentare ovog tipa ili to potvrđuju. To vam je i više nego dovoljan dokaz za to kakav odnos prema muškarcima one imaju, koliko empatije prema nama imaju, i na kraju krajeva koliko vrednuju ulogu oca u životu svoje dece. Kao što već rekoh u prethodnom komentaru, manite ih se više. Valjda vidite da nisu vredne toga? One ponavljaju ovakve stvari kao da su neka potpuno potvrđena istina umesto da shvate da samo neko ko je duševno oboleo ili oseća ozbiljnu mržnju prema muškarcima može da izjavi ovako nešto. Ja bih za svoje dete uradio sve i nema nikoga i ničega što više volim na svetu, a to važi i za 90% očeva. Za moju bivšu ženu se to na primer ne bi moglo reći, ona je tipična "moderna žena" sa svim pratećim psihičkim iščašenjima i ekstremnim egocentrizom kao suštinom njenog postojanja. Prema tome, prepustite ih sebi, čisto da vidimo na koga će kukati onda kad više ne bude bilo nikog da ih "sputava". Ukoliko želite decu angažujte surogat majku ili usvojite. Potrudite se malo sami oko kućnih poslova. Čim se malo naviknete da sami sebi spremite jelo, počistite i pospremite za sobom videćete da to nije ništa naročito. Ja živim tako već duže vreme i zaista mi je fenomenalno. Shvatite, osim za seks i zabavu, potpuno su nepotrebne.
  (Dragan, 11. oktobar 2021 11:20)

  # Link komentara

 107. Ja msm da su muskaraci i zene prosto drugačije vaspitavani. Jednostavno zene negde ocekuju od sebe na osnovu vaspitanja da preuzmu kucne poslove a muskarci da rade te redje popravke ili da nose tesko. Problem je sto se vreme promenilo, nema vise sa se radi po polju po ceo dan pa da to ima smisla. Sve je vec davno automatizovano. Zato treba da se postavljamo u vezama drugačije a i muskarci onda imaju priliku da nauce neke nove vestine. Po meni je kuvanje must know za oba pola. Najosnovnija stvar na svetu bez koje ne mozete preživeti. Ne razumem zasto to neki dovode uopste u pitanje.
  (Bebi, 11. oktobar 2021 10:57)

  # Link komentara

 108. (STM, 11. oktobar 2021 09:27)
  Moze sve pola pola, vojska, plata, posao, rudnici, kucni poslovi ali i da nema vise radjanja. Neka se prave vestacki deca.
  (Hm, 11. oktobar 2021 10:41)

  # Link komentara

 109. Možda ne bi trebalo da citrate čoveka koji se lozi na bodibilding i ne ume da pročita podatke iz sopstvene studije.
  Već su mu pobili teoriju na više mesta.

  Žene su najsrecnije kada su u dobroj vezi, kao gle čuda i muškarac.
  (Petar, 11. oktobar 2021 10:40)

  # Link komentara

 110. Naravno da imaju vise koristi. Od muza se ocekuje da ima vise para, da kupi stan na kredit, da kupi kola, da privredjuje i plus da bude muz... da ne svrlja, da radi...

  "Efikasniji je na poslu", dovoljno receno... izem ti ja takvu srecu sto kaze bora corba... :)
  (balkanoid, 11. oktobar 2021 10:12)

  # Link komentara

 111. @ Живот, Свиђа ми се како размишљаш!
  (40 година, 11. oktobar 2021 09:53)

  # Link komentara

 112. Žene mogu da razumem jer stvarno su u goroj poziciji, više posla, manje vremena, i oept se trude i ne odlaze, održavaju brak i porodicu. Muškarce ne mogu, kao da im žene nešto otimaju, mladost, pare, svejedno. Gledam oko sebe i nijedan se nije oženio sirotom ili neobrazovanom (sem jednog). Taj jedan najviše ceni svoju đenu, a realno je najgora, baš po opisima - nadrndana, posvađala ga sa svima, stalno nešto traži, troši kao sumanuta. Ostali imaju odlične žene, obrazovane, sa ili bez poslova, dobre roditelje, a oni se ponašaju kao neke seka-perse, kukaju kao komentatori. Nas dvojica volimo svoje žene, zamislite i to postoji. Posvađamo se, radimo kako ko ima vremana, porodica se održava pomoću svih članova. Lakše nam je nego njima i ne mogu da verujem da toliko kukaju. Ovi što nas koji smo normalno nazivaju simpovima da se zapitaju šta su oni, ženomrsci i loši ljudi.
  (Pera, 11. oktobar 2021 09:46)

  # Link komentara

 113. Izbaciti drzavu iz svih privatnih afera (welfare, food stamps etc.)Sve da bude pola pola, kako poslovi u kuci tako i odlazak u vojsku, rad na naftnim busotinama, poslovi komunalaca, guranje papira i olovaka u HR officu, itd. Svako da uzme odgovornost za svoje izbore u zivotu (neko izabere STEM oblasti na fakultetu a neko gender studies i slicno) a ne da se krije iz mame drzave da ih vadi na ustrb (porezima) onih koji su vredni i zaradjuju. Nema ono, hocu lagane studije (neke drustvene oblasti kako bih gurao/la olovke i papire u kancelariji ili ne daj boze drzavnoj sluzbi) ali hocu platu inzinjera aeronautike ili nuklearnog fizicara ili magistra informatickih tehnologija.
  Gender pay gap je Staljinisticki mit i to zbog izbora karijera i profesija a ne mentalnih mogucnosti. Da je zena zelela da napravi Microsoft, Teslu ili General Motors mogla je-nije nista gluplja ili manje sposobna od muskarca, nego je manje tesko zavrsiti gender studies ili sociologiju pa se uvaliti u kancelariju na siguricu-lenjost.
  Uprkos utisku koji se moze steci ja sam okoreli feminista :) - ali SVE pola pola a ne selektivno (licemerstvo je opdlika primitivnih i neinteligentnih)
  (STM, 11. oktobar 2021 09:27)

  # Link komentara

 114. Najajce su starije cure tj zene koje se nisu udale jer su jurile nedostizne sebi i imale visoke kriterijume m. Na kraju kad su ostale same nikad nece priznati da su tako ostale jer nisu nasle partnera vec tvrde kako im je lepo samima i kako im udaja nije cilj u zivotu. A frustrirane, mrze ceo svet, prepametne, iskompleklesirane. Kome zapadne u radnoj organizaciji takva jedna ili dve odgovorno tvrdim da je bolje raditi sa 100 muskaraca nego sa takve dve tri zene. Nas u firmi jedno 40 tak muskaraca i tri zene, muskarci se nikad ne svadjaju, salimo se, druzimo dok njih tri su non stop u nekoj svadji sa drugom, to saplitanje, ogovaranje, pa onda drugi dan kao da nista nije bilo pa opet.
  (Boris, 11. oktobar 2021 07:14)
  A sto to tebe tangira? Nek zive kako hoce, evo i ovde sve muskarci pa kukaju kako ne mogu nista da nadju, sve ovakvo ili onakvo, bolje im je samima, ovi koji imaju zene svi kukaju na njih, eto ni kod vas niko srecan niko dovoljan, samo sejete neki jad i cemer.
  (vecito kukanje, 11. oktobar 2021 09:26)

  # Link komentara

 115. Fascinantno mi je da neko uzima scenu iz holivudskog filma da bi nesto dokazao, bilo sta
  (Cuj scena iz Titanika.., 11. oktobar 2021 09:23)

  # Link komentara

 116. ...jer je nezabelezeno u istoriji da izmanipulisani muskarac takodje napusti vezu u istom takvom kovcegu?
  (Aule, 11. oktobar 2021 01:26)
  Aj' nemoj da se pravis lud - nije nezabelezeno u istoriji sigurno, ali u proteklih 10 godina je nezabelezeno da je broj takvih slucajeva u Srbiji, ako uopste postoje, priblizan broju obrnutih slucajeva. Ni izdaleka. Pitanje je je li ga ove godine i bilo, a desetine zena vec stradale. A to sto nema jos vise ubistava zena zbog odlaska je samo zbog toga sto mnoge trpe sve i svasta jer znaju sta ih ceka. Ne dao bog nikome takav problem u okolini, videli bi sta to znaci.
  Mada, kakvi ovde komentari padaju, i da imate takav sucaj ne biste ni za porodicu prstom mrdnuli, a ne da razumete druge
  (Igor, 11. oktobar 2021 09:22)

  # Link komentara

 117. @Keks - stvar je izbora s kim se muvas stvar je izbora s kim raskidas. Ponovicu muskarcu ako zena samo dosadi moze da se pokupi i ode. Muskarci koji su se rano ozenili, ako posle dodju do neke kinte, cesto menjaju za mladje modele i nikome nista. Imaju izbor, i treba da ga imaju, sto se mene tice. Zena, ako je sa nasilnikom, ima male sanse da pezivi razvod, kao i njeni najblizi, nekad i deca, znaci nema izbor raskida o tome pricamo. Desi se muskarcu da upozna losu osobu desi se i zeni. Ima idiota na sve strane. Muskarac je raskid preziveti, zena u zabrinjavajuce velikom broju slucajeva nece.
  Ili se zalazes da sve sve slobode ukinu, pa da i muskarca roknemo jer nece vise da zivi sa zenom koja mu se vise ne svidja, ne moze da je trpi i slicno.
  Svasta s vama, stvarno, opravdavate ubistva jer je neko bio "neinteligentan". Koliko ovde samo neinteligentnih ima, pa necemo valjda sve da gledamo kao potrosnu robu i sta nas briga sto ga je neko roknuo kad je glup. Empatija za druge ljude vam je zaista nepostojeca. Samo ja i moje doopence. I onda se zalite sto vas niko ne postuje
  (Mali detalji, 11. oktobar 2021 09:14)

  # Link komentara

 118. Neću bre više da izdržavam lezileboviće koji samo kukaju, leče komplekse na meni jer jer im u mladim godinama bilo lakše da se vrte po klubovima sve do 40tih pa se onda setili da bi mogli kao eto tu porodicu a kuče nema z šta da ih ujede. Zašto? Ako već nisam našla oubiljnog i posvećenog čoveka, onda mi ne trebaju ni takvi da češkaju m..u mom stanu, usmrdjuju mi prostor cigarama daljinac im se zalepi za ruku i za sportske kanala sve dok ne postanem gost u sopstvenoj kući. Da sve mogu sama. I da sednem u auto da odem gde hoću, i da platim sve svoje obaveze. Pa šta će mi ako nema šta da uloži u vezu sem sebe i jedne putne torbe. Ljubav je lepa, ali nestane bez traga kad ukapiras da te taj iskorišćava.
  Zato sad svako u svome, možemo da izadjemo, da se vidimo, ali ništa dalje. Moj otac nema šta nije učinio za mamu, plus je zaradjivao za naše sve od računa preko stana do putovanja. Brak je trejao 60 godina, negovala ga je dok je bio bolestan i teško joj je što ga više nema. Sve manje od toga mi ne treba. Eto.
  (Tanj, 11. oktobar 2021 09:11)

  # Link komentara

 119. Generalizacija je smrt srece.
  Ljudi su razliciti, svako moze naci dobrog partnera, bio to muskarac ili zena. Samo ljudi koji su nesrecni sami sa sobom nece nikad naci dobrog partnera. Radite na sebi, budite srecniji. Dajte sansu van vase zone komfora,mladjem, starijoj, visokoj, obrazovanijem... Previse smo poceli da gledamo razlike umesto da trazimo slicnosti i uzivamo u zivotu zajedno.
  Na kraju, zivot ti je kakvim ga napravis. Vazi za same, one u dobrim ali i losim brakovima.
  Trazenje "krivca" je gubljenje vremena, zivot prolazi.
  (Micko, 11. oktobar 2021 08:58)

  # Link komentara

 120. Sve je tačno. Od kako sam u braku, naučio sam da kuvam, perem veš, raspremam kuću. Radim dva posla kako bih poplaćao sve račune koje žena i deca naprave. Da se nisam oženio samo bih ležao kući posle posla, bez obaveza, pred TV-om, okružen brdom hrane i kojekakvih problematičnih devojčura. Užas šta me je sve moglo snaći. A ne zaboravimo da je naučno dokazano da oženjeni muškarci duže žive...
  (Trigger, 11. oktobar 2021 08:54)

  # Link komentara

 121. (jer, 11. oktobar 2021 00:06)
  A izvini jesi li ti tvojoj devojci sa kojom se godinama vucaras rekao da nikada ne planiras decu i brak? Da zna na cemu je pa ako isto zeli da nadje drugog. I zene i muskarci sa takvim stavovima bi morali partnerima najduze posle pola godine veze da kazu kakve su im zivotne namere.
  Kukate da zene manipulisu a vi ste isti takvi zavlacite, lazete, mazete, koristite druge i gledate svoje interese. I to vam je ok samo one nisu iskrene sram ih bilo, sebe ne vidite a isti ste takvi manipulatori i interesdzije i to oduvek. Nase licno manipulisanje nam uvek deluje ok a tudje je skandal.
  (Lepo bas, 11. oktobar 2021 08:42)

  # Link komentara

 122. Lično bi volela da je mom suprugu mnogo veća plata, a ja da neradim, već da budem domaćica. Imala bi više vremena za sebe, svoje želje, bila bi opuštenija, veselija, a onda bi i odnos između supruga i mene bio mnogo bolji. Ovako, posao, kad se vratiš sve kućne obaveze, nešto malo pomoći od NJega....i na kraju balade, uvek sam umorna, mrzovoljna i samo "zvocam".Naravno, sad je drugo vreme, žene su "emancipicovane" i žele karijeru, provod , a ne rmbačenje po ceo dan.
  (Bilja, 11. oktobar 2021 08:25)

  # Link komentara

 123. @ Slobinator
  Tema teksta je zasto su najsrecnije zene koje su slobodne i bez dece- to je rezultat istrazivanja . Andrea je objasnila- teze je biti majka nego otac, majke su briznije, vise vezane za decu, spremne za njih da daju zivot, dok se ocevi ne vezuju mnogo za decu jer su sami sebi najvazniji. Zato je zenama teze roditeljstvo i kada imaju decu teze im je da budu pptpuno srecne i opustene.
  (Ana, 11. oktobar 2021 08:24)

  # Link komentara

 124. Zar bolje resenje ne bi bilo bolji partnerski odnos u braku a ne odustajanje od istog?
  (z, 11. oktobar 2021 08:10)

  # Link komentara

 125. @ rodrigo
  U Titaniku se muskarac zrtvovao radi zene, a ne radi deteta. Muskarci i mnogo cesce napustaju decu zbog druge zene. Kada se razvedu cesto se ponasaju kao da su se razveli i od dece . Takodje videli smo u filmu da su se mnogi muskarci gurali da izadju sa broda pre zena i dece. A u ratovima su , u Drugom Svetskom ratu, su ucestvovale i zene. Ranije i nisu mogle jer nisu imale maltene nikakva prava.
  (Milica, 11. oktobar 2021 07:44)

  # Link komentara

 126. @slobinator-Види друже твоја мана је и то,што читаш оно што желиш да прочиташ а не оно што је написано плус што као и већина Срба имаш памћење као златна рибица.Латиница је под германима била једино законско писмо а Срби стрељани за употребу азбуке,сада ми је прихватамо као своју без проблема јер свест о вредности сопственог постојања на ниском нивоу а кукамо а бољим животом.Из прве руке могу да ти кажем да су пре пар година НВО предлагале закон да се укине српски језик и књижевност и да постоје само језици по избору.Ти си већ без метка пао јер ти је свест таква каква је. Друго, тема овде су м-ж односи и ја сам написала део свог живота и од тебе добила твоје мишљење базирано на твојој свести(прочитао оно што му се свиђало а не оно што је написано).Сврха мог писања је да људи све мање имају капацитета и разумевања за брак и деци(самим тим и будућност) јер не разумеју себе па самим тим ни друге. ПС. Драго ми је да имаш свој стан а за плату увек можеш више ако сматраш да ти треба.Ја нема ништа од онога што ти имаш али се не осећам више лоше због тога. Нисам тинејџер да се ложим на глумце.. Као што рекох тражим човека који има свест а не златну рибицу.. Свако добро:)
  (Живот, 11. oktobar 2021 07:44)

  # Link komentara

 127. Najajce su starije cure tj zene koje se nisu udale jer su jurile nedostizne sebi i imale visoke kriterijume m. Na kraju kad su ostale same nikad nece priznati da su tako ostale jer nisu nasle partnera vec tvrde kako im je lepo samima i kako im udaja nije cilj u zivotu. A frustrirane, mrze ceo svet, prepametne, iskompleklesirane. Kome zapadne u radnoj organizaciji takva jedna ili dve odgovorno tvrdim da je bolje raditi sa 100 muskaraca nego sa takve dve tri zene. Nas u firmi jedno 40 tak muskaraca i tri zene, muskarci se nikad ne svadjaju, salimo se, druzimo dok njih tri su non stop u nekoj svadji sa drugom, to saplitanje, ogovaranje, pa onda drugi dan kao da nista nije bilo pa opet.
  (Boris, 11. oktobar 2021 07:14)

  # Link komentara

 128. S malom razlikom, muskarac lenju i nesposobnu zenu moze da napusti na dve noge, zena psihopatu koji je bije moze da napusti u kovcegu, a neretko strada i njena porodica ako joj pomognu
  (Mali detalji, 10. oktobar 2021 23:31)

  Stvar izbora. Zene Sama biraju takve muskarce. Bahate,agresivne,bucne jel u njihovim glavama misle da je taj sposoban da Im pecinskim ponasanjem obezbedi ono sto ne mogu same (to im je najbitnije). Sokirao sam se nedavno kada sam video da mi je drugarica (fakultetski obrazovana I iz porodice obrazovanih ljudi) izabrala za muza tipa koji po svakom opisu samo ceka da postane nasilan (naoruzan,inadzija,crnogorac...) A posle prica kako ima dosta nasilja nad zenama. Kao sto rekoh,stvar izbora a ja bih dodao ,I inteligencije.
  (Keks, 11. oktobar 2021 05:23)

  # Link komentara

 129. Baš su zanimljivi ovi oženjeni muškarci koji propagiraju brak i porodične vrednosti a u isto vreme se žale na svoje supruge i pitaju se: “Šta mi je ovo trebalo?” I to na forumu “Super žena”. Hahahahahaha!!!
  (Zanimljivo, 11. oktobar 2021 05:11)

  # Link komentara

 130. Odavno nisam citala komentare o temama koje se bave musko-zenskim odnosima. I opet uludo potrosih vreme. Gomila isfrustriranih, mizoginih, ugrozenih muskaraca uporno dokazuje koliko su zene zle, dzangrizave, povrsne i trce za parama. Ponizne, radne i vredne su na ceni, usta imaju, jezik nemaju. Zaista se ne treba udavati.
  (Vesna, 11. oktobar 2021 04:36)

  # Link komentara

 131. Tacno je,muskarci imaju vise koristi jer su jednostavniji,znaju da uzivaju,ne opterecuju mozak sa glupostima,imaju neki hedonisticki stav.Zene generalno, kao da zele da budu mucenice,da se zlopate,manji broj njih je zadovoljno,malo njih uziva.Naravno da krivicu prebacuju na muskarce,isto rade i nezadovoljni muskarci,napad je najbolja odbrana,uvek je drgi kriv.Tek kada se pogledamo u ogledalo,kada se ocistimo predrasuda i uzasnih trendova koji vladaju,tek onda mozemo da popravimo musko-zenske odnose.
  (taki p, 11. oktobar 2021 02:42)

  # Link komentara

 132. Zanimljivo je koliko antinatalističke propagande ima svuda, od filmova i reklama do ideološki motivisanih istraživanja.
  (triamon, 10. oktobar 2021 11:39)

  To ti je danas trend, kao i mnogi drugi.
  (idemo dalje, 11. oktobar 2021 01:40)

  # Link komentara

 133. @Samo neko optuživanje. Dobar komentar, ali stvarno, na šalim se, tačno je tako.
  (Marijana, 11. oktobar 2021 01:31)

  # Link komentara

 134. Nadam se da ces imati i razumevanja onda za one ljude koji tuku svoje zene i zlostavljaju ih, jer su im zene pacenice koje dopustaju maltretiranje.
  Ko im je kriv...
  (Notorious, 10. oktobar 2021 16:58)

  S malom razlikom, muskarac lenju i nesposobnu zenu moze da napusti na dve noge, zena psihopatu koji je bije moze da napusti u kovcegu, a neretko strada i njena porodica ako joj pomognu
  (Mali detalji, 10. oktobar 2021 23:31)

  ...jer je nezabelezeno u istoriji da izmanipulisani muskarac takodje napusti vezu u istom takvom kovcegu?
  (Aule, 11. oktobar 2021 01:26)

  # Link komentara

 135. @Da, u potpisu, tako je, komentari pokazuju duboku mržnju i nesreću. Izadjite na ulicu, ko se smeje gotovo niko, briga, bes, negativa. To je naš narod.
  (Marijana, 11. oktobar 2021 01:24)

  # Link komentara

 136. Al se narod raspisao, haha, nešto ovde ne štima.
  (Marijana, 11. oktobar 2021 01:09)

  # Link komentara

 137. "Rodiš se sam, umreš sam". Ovo vecinski mozda jeste tacno, ali ima mnogo njih rodjenih kao blizanci, tj nisu se rodili "sami", nego s nekom drugom dusom "zajedno". Isto tako ima onih koji umru ili nastradaju zajedno sa jos nekom osobom/dusom (u neposrednoj blizini), a kod nekih vecih tragedija ili katastrofa nasrada i na stotine ljudi odjednom tj "zajedno". Dakle, cak i ako je sve (iskustvo duse tokom ovog "zivota") neka "simulacija" tipa Matrix), sem ako je pritom i neka (Zen/Tao) solipsisticka iluzija, ne moze se reci da smo bas -sami.
  (Neo, 11. oktobar 2021 00:58)

  # Link komentara

 138. Majka je majka.
  (Andrea, 10. oktobar 2021 22:24)
  mnogo ste daleko otišle da to već postaje bezobrazno.relativizujete i generalizujete stvari.ima jedna žena u mom komšiluku koja je ostavila troje svoje dece i pobegla sa najboljim drugom svoga muža.ko zna kakvih sličnih primera ima.majka je majka.a šta ćemo sa onim majkama koje su bacale svoju decu po rođenju? svega ima na ovom šugavom svetu.važno je samo da ste vi žrtve
  (slobinator, 11. oktobar 2021 00:54)

  # Link komentara

 139. Pod broj jedan. Otac-kolac, majka je majka. Pod broj dva. Zvanicno je dokazano da zene su generalno duzeg zivotnog veka u odnosu na muskarce. I na cijoj sam ja sad strani?! Pat pozicija.
  (Milos84, 11. oktobar 2021 00:46)

  # Link komentara

 140. (Живот, 10. oktobar 2021 23:34)
  eto išla po srbiji gledala neženje i svakom našla manu.znao sam.decu voliš ali šta će ti kad već u jedanaestoj počnu da puše.stvarno je bez veze.čak si i meni našla manu što pišem na latinici iako su oba pisma u srbiji ravnopravna,a govorio sam o tome da će izumreti cela ljudska vrsta,a ne samo srbi jer su feministički pokreti globalno naneli zlo.naravno mi srbi i jesmo najugroženiji,naročito muška populacija.ja recimo radim za 55 hiljada,živim u malom stanu od 40 kvadrata i nemam auto.kao takav još sam i dobar jer znam mnoge koji imaju još manje.znam da bi ste sve volele bogate i lepe kao što je bred pit,ali on je jedan.takvih baš i nema u nas.srećom verujem da još ima žena koje su čvrsto sa obe noge na zemlji i da im glava nije u oblacima i da znaju da prihvate realnost onakva kakva je pa da će naći nekoga muškarca sa kojim će im biti bolje u braku nego njemu,što i tebi želim.pozdrav
  (slobinator, 11. oktobar 2021 00:46)

  # Link komentara

 141. @ rodrigo
  Bez ljutnje, ali kao neko ko radi na decijem odeljenju za najteze bolesti, mogu da potpisem da nije isto biti majka i biti otac. Svega sam se nagledala. Majka je majka. Ocevi u 60% slucajeva napustaju porodicu kada se beba rodi bolesna ili kada se detetu u 2-3-10 godini otkrije teska bolest. To nijednom za ovih 15 godina koliko radim na tom radnom mestu nisam videla da majka deteta uradi. Cak i kada ocevi ostanu , vidi se jasno da majke vise pate, ocevi lakse nastavljaju zivot , ne kazem da ne pate i oni , ali majka je majka, ocevi se uvek fokusiraju na druge stvari. Cak i kad dete nazalost premine, majke su dugo vremena unistene , ocevi idu dalje. Ne kazem da ne pate, ali prosto nemaju ta osecanja prema detetu kakva imaju majke prema deci. Ima izuzetaka ali su jako jako retki.Zato nemojte molim vas o tome kako su roditeljski motivi i emocije prema deci iste . Nisu i nikad nece biti.Majka je majka.
  (Andrea, 10. oktobar 2021 22:24)

  I? Da li to sve sto ste napisali ista menja glede toga da je muska zelja za potomstvom stvar bragging rights, a ne nesto najprirodnije?
  Koliko god to bilo tuzno i potresno, i dalje cekam dokaz da jedino zene zele decu "onako kako treba".
  Sada bih ja mogao da vam pisem o silnim ocevima koji su se zrtvovali za svoje porodice, o milion i trista hiljada Srba poginulih u prvom svetskom ratu, a ipak jako retkim majkama koje su radije popile metak nego da im se deci nesto desi, jer otac je otac, zar ne?
  Ili o sad vec cuvenoj sceni iz "Titanika" (Women and children only), jer otac je otac, zar ne?
  Da li bi ista od toga trebalo da dokaze da majke nisu spremne da se zrtvuju za svoju decu dovoljno? Naravno da ne
  ...tako da, bez obzira na svu potresnost scena kojima ste svedocili, poredjenje vam nije na mestu.
  (Rodrigo, 11. oktobar 2021 00:06)

  # Link komentara

 142. Morate muskarci razumeti probleme zena. Oni su realni za njih. Zasto postaju drkave i nadrndane? Na prvom mestu zato sto imaju bioloski sat koji im podize tenziju. Dakle moraju da se oplode (tako su vaspitane) i imaju ograniceno vreme za to. Tadkoje, dolazi i mladja konkurencija. Kako stvari obicno nikada ne idu po planu (i onako kako su im pricali dok su bile male tj da su najbolje, najlepse, zasluzuju vise...) onda frustracija raste a bes usmeravaju na muskarce ali i na sve u okolini. Ja u svoje 44 godine nisam sreo zenu koja nije voljna da se svadja,laze,spletkari i pravi probleme tamo gde ih nema.Sve to rade samo je pitanje vremena kada pocnu. Npr kada sada uporedim moju devojku u odnosu na pre vise godina, patern je identican kao i kod mojih prijatelja. E sada, na nama je da budemo mudri i ne dozvolimo da upadnemo u zamku. Dakle, sakrijte zaradu na prvom mestu zato sto vam je to garancija opstanka a onda vidite da li uopste zelite brak. Ja decu ne zelim pa mi je problem manji. Nemaju cime da manipulisu i ucenjuju a lovu sam zaradio. I svaki dan pomislim kako i da nema vise crnih vesti s obzirom sta ljudi rade jedni drugim. Dva prijatelja su mi lazno optuzena za nasilje. Nije ga bilo, ali nije bilo ni odgovornosi zene za lazne prijave. Vremena su losa i gadna, zene nam uglavnom nisu prijatelji kao sto bi trebalo da bude. U brak samo ako prethodno probate da zivite zajedno. Manje seksa i bice manje nezeljenih trudnoca koje su i glavni razlog za sklapanje braka
  (jer, 11. oktobar 2021 00:06)

  # Link komentara

 143. Mislim da žene konačno treba prepustiti njima samima i više se uopšte ne baviti njima. Ne propagiram nikakvu mržnju, nasilje prema ženama ili bilo šta slično. Možete se družiti, zabavljati i voditi ljubav sa njima ali ništa više od toga. Po njihovim rečima, mi smo krivci za sve njihove nedaće, zajednica sa nama ih u svakom pogledu sputava i postigle bi čuda na poslovnom i ličnom planu samo da nije nas da im visimo na vratu, one su jedine istinski humane i samo one dobijaju decu iz ljubavi i istinski brinu o njima... Lista njihovih vrlina je beskonačna, ni jedan jedini greh i mana im se ne mogu pripisati. Ukoliko su same to je zato što ne mogu naći sebi ravnog među muškarcima, a ako su sa nekim one trpe, samo je pitanje šta i u kojoj meri trpe. Više su sposobne, manje su plaćene, izbavile su nas iz kamenog doba zahvaljujući tome što su otkrile uzgajanje biljaka (sic!), 5000-6000 godina patrijarhalnih civilizacija je samo anomalija u inače pravednom matrijarhalnom poretku društva. Nuklearna porodica je naš izum koji služi da se vrši represija nad njima ali su one istovremeno jedine istinski posvećene toj porodici... Lista je beskonačna. Zašto kvariti takvo savršenstvo? Sklapanje braka sa nekom od njih je isto kao da žvrljate po Mona Lizi. Narušavate savršenstvo i oštećujete neprocenjivo umetničko delo. Ono što je savršeno se ne dira i to uglavnom služi samo sebi. A po toj definiciji moderna žena je vrhunac savršenstva jer ona isključivo služi sama sebi.
  (Dragan, 10. oktobar 2021 23:40)

  # Link komentara

 144. Kada biste svi vi koji kukate jedni na druge, malo otvorili oci, bili empaticni i stavili se u kozu ovog drugog, shvatili biste koliko toga imate zajednickog i spoznali biste ljubav za sebe a i mi svi bismo ziveli u mnooogo lepsem svetu.
  (Ja, 10. oktobar 2021 23:36)

  # Link komentara

 145. slobinator-Ишла ја по Србији и гледала нежење али ми нико није одговарао-🤣😂🤣🤣.Најбоље је да се деца роде па да их васпитава ТВ, медији и партија.Да блеје на улици, запале цигару са 11, туку се и иду у школу да прошетају фризуру.. Оно што ради 80% Србије.. Физичко постојање без живљења нема смисао..Моја другарица има двоје и деца јој не знају шта је слава али знају шта је развод.Иначе чим се обраћаш на латиници видим колико ти је стало до опстанка нације, једине која држи материјално доказивим постојање Словена(не, латиница није наше писмо-материјални докази то показују). Свако добро:)
  (Живот, 10. oktobar 2021 23:34)

  # Link komentara

 146. Nadam se da ces imati i razumevanja onda za one ljude koji tuku svoje zene i zlostavljaju ih, jer su im zene pacenice koje dopustaju maltretiranje.
  Ko im je kriv...
  (Notorious, 10. oktobar 2021 16:58)

  S malom razlikom, muskarac lenju i nesposobnu zenu moze da napusti na dve noge, zena psihopatu koji je bije moze da napusti u kovcegu, a neretko strada i njena porodica ako joj pomognu
  (Mali detalji, 10. oktobar 2021 23:31)

  # Link komentara

 147. (Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 20:29)
  Najpametnije zene su ipak dovoljno pametne da su shvatile da odavde treba pobeci.
  (Nisu ovde, 10. oktobar 2021 22:53)

  # Link komentara

 148. (E, 10. oktobar 2021 21:54)
  Kakve veze cela ta priča ima sa temom u tekstu?
  (slobinator, 10. oktobar 2021 22:51)

  # Link komentara

 149. mislim da je u srbiji obrnuto. radim dva posla, drugove ako vidim jednom u mesec dana, kafana ne znam kako izgleda.... gospođa ljulja dete, šeta i kuka kako je stalno umorna.
  (oll, 10. oktobar 2021 09:02)
  Ljulja i nju neko, pa je umorna.
  (mm, 10. oktobar 2021 22:49)

  # Link komentara

 150. (Живот, 10. oktobar 2021 21:46)
  super.42 godine analiziraš i baš ni jedan od 300 hiljada neženja u srbiji ti verovatno ne bi bio po volji.ne znam šta bi falilo da si pokušala i po cenu da postaneš samohrana majka.zbog takvog stava ćemo ubrzo izumreti kao vrsta ,što možda i nije neka šteta
  (slobinator, 10. oktobar 2021 22:47)

  # Link komentara

 151. @Terzio

  Ne znam sa kog ste stranog portala pokupili tu kojestariju da je patrijarhat doveo do civilizovanosti kad su zene ustvari te koje su pripitomile biljke i zivotinje. Da nije zena muskarci bi i dalje ziveli nomadski u lovacko sakupljackom drustvu. Jeli bi samo ono sto nadju usput i sto mogu da ulove. Zene su skucile i civilizovale muskarce.
  (Joj, 10. oktobar 2021 22:36)

  # Link komentara

 152. A ipak je redovno 90% komentatora muskaraca na superzeni, izgleda da nemate pametnija posla.
  (Bzvz, 10. oktobar 2021 21:02)
  U filmu povratak u budućnost dr.emet braun je pošto je izumeo vremeplov rekao da je sad na redu da istraži najveću tajnu svemira ,žene.zato i mi visimo na super ženi da vidimo kako funkcioniše ženski mozak,ali džaba.to nikada nećemo umeti da shvatimo
  (slobinator, 10. oktobar 2021 22:30)

  # Link komentara

 153. @ rodrigo
  Bez ljutnje, ali kao neko ko radi na decijem odeljenju za najteze bolesti, mogu da potpisem da nije isto biti majka i biti otac. Svega sam se nagledala. Majka je majka. Ocevi u 60% slucajeva napustaju porodicu kada se beba rodi bolesna ili kada se detetu u 2-3-10 godini otkrije teska bolest. To nijednom za ovih 15 godina koliko radim na tom radnom mestu nisam videla da majka deteta uradi. Cak i kada ocevi ostanu , vidi se jasno da majke vise pate, ocevi lakse nastavljaju zivot , ne kazem da ne pate i oni , ali majka je majka, ocevi se uvek fokusiraju na druge stvari. Cak i kad dete nazalost premine, majke su dugo vremena unistene , ocevi idu dalje. Ne kazem da ne pate, ali prosto nemaju ta osecanja prema detetu kakva imaju majke prema deci. Ima izuzetaka ali su jako jako retki.Zato nemojte molim vas o tome kako su roditeljski motivi i emocije prema deci iste . Nisu i nikad nece biti.Majka je majka.
  (Andrea, 10. oktobar 2021 22:24)

  # Link komentara

 154. Tri mlade žene, visoko obrazovane, sa svim potrebnim i željenim kvalifikacijama, dve magistrirale, posao dobija manje kvalifikovan muškarac uz argument: one će se udati, onda idu deca, česta odsustva. On je dugoročno isplativiji.
  Ovo je primer iz realnog života, desilo se u Beogradu. Toliko kao odgovor na sva tvoja pitanja.
  (E, 10. oktobar 2021 18:49)

  To sto je ona magistrirala ne znaci da ce raditi bolje posao, sto se vrlo cesto pokaze u praksi.
  (Kaiser Roger, 10. oktobar 2021 21:34)

  Moguće, ali da od četiri kandidata, tri žene i muškarac sa manjom kvalifikacija, on dobije posao uz navedeno objašnjenje je poražavajuće, po meni. To je jedan primer, a takvih primera širom sveta pregršt.
  Što se vodećih pozicija tiče, postoji i problem u samim ženama, većina ih odbije. Ne što misle da nisu sposobne, već što u vremenu koje same traže da razmisle previše analiziraju, tipa: hoću li moći sve da postignem, ko će da trpi - deca, muž, brak. Tad se veći deo njih odluči da odbije ponuđenu višu poziciju, dok muškarac čak i ne traži vreme da razmisli, on prihvata iste sekunde pošto mu se ponudi. To nije moja teorija, to su iskustva menadžera ozbiljnih kompanija.
  (E, 10. oktobar 2021 21:54)

  # Link komentara

 155. Pa zar vi mislite da su svima nama te pozicije pale sa neba? Samo Bog zna koliko knjiga je svaki od nas pročitao, koliko je kurseva položio, treninga prošao, sertifikata dobio, rizikovao, popustio i zategao situaciju kad treba, ostao hladnokrvan u svakoj situaciji, razmišljao glavom a ne emocijama, i šta sve ne. Kod retko koje devojke sam primetio takvu energiju i predanost poslu kao kod muškaraca. A i ona koja je donekle stigla, ponaša se jako bahato, u fazonu "ja sam uspešna" I njoj "retko ko" može da parira. U kom vi univerzumu živite? Gde su te uspešne žene. Ubeđujete me da uspešne žene postoje. Pa postoje, ali na jednu uspešnu ženu dođe 10-15 uspešnih muškaraca. Uđite na poslovne mreže pa se i same uverite.
  (Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 20:29)

  Ne pricaj svasta. U kom ti svetu zivis pa da moraju da ti se objasnjavaju osnove? Sta ima ko tebe u bilo sta da ubedjuje, kao da ne znas da postoji nejednakost u zaposljavanju. I da su zene (ne uvek, ali cesto) manje placene od muskaraca na istim pozicijama (jos uvek). Ceo svet prica o tome, jedino se ti ovde pravis pametan i pricas o kursevima, treninzima i slicno. I DA ima uspesnih zena koje su prosle sve te "treninge".
  (A, 10. oktobar 2021 21:53)

  # Link komentara

 156. Vreme je da vratimo patrijahat da bi se spasila hrišćanska Evropa.
  Ovo prvo mora da shvate očevi ćerki, da je u njihovom interesu da se vrate porodične vrednosti.
  (The World is our!, 10. oktobar 2021 21:49)

  # Link komentara

 157. Ја имам 42 и тек сам сада срећна са собом. Драго ми је што немам децу јер сам сигурна да бих била самохрана мајка или звоцава жена да се нисам посветила решавању својих траума из детињства, да нисам дошла до ове свести коју имам сада. Волим децу и волела бих да их имам али не по сваку цену(да направим компромис са мушкарцем јер сматрам да је одговорност оба пола да изаберу и за себе и за будућу децу здраве(ментално, пре свега)узоре.Моје искуство је да људи не размишљају шта им се дешавало и због чега су ту где јесте неко живе живот као по некој причи и тиме не живе себе. Један живот живимо и људи су најбитнији. Овде људи тешко излазе из зоне конфора и последице комунизма су да би сви удобност и максимално све са минималним трудом.. Не мислим да је нама сиромаштво највећи проблем. Проблем је немање свести да је до нас,правца и смера у развој(што на личном што на спољне нивоу).Не можете да се трујете цигарама и да кукате на квалитет. Лажете себе. Као што многи мушкарци коментаришу како су жене крвопије и ја им верујем АЛИ ви сте их, драги моји бирали.Овде људи имају проблем са свешћу да су одговорни за свој сопствени живот..Жене са друге стране кукају на мушкарце као да су они дужни да живе своје животе како им исте кажу.У суштини сви ми имамо своја ограничења и капацитете. Ја тражим неког ко има већу свест(нпр. Ко неће да се трује цигарама и да мрзи цео свет и пљује како је лоше док сам активно не брине о себи,уништава своје здравље и мисли да је то ок) Баналан пример.
  (Живот, 10. oktobar 2021 21:46)

  # Link komentara

 158. Evo, ja sebe ovakvu ne bih zelela da sam muskarac. Od vedre, entuzijasticne, ambiciozne, drustvene osobe postala sam opsesivno brizna, kretenski naivna, zeljna da svima ugodim, da nikad ne postavljam smaracka pitanja, da se ne namecem...
  i posle nekoliko godina iscedjena, smlacena, bez ikakvih soc.kontakata, zapostavljenih ambicija jer je sve drugo bilo prioritet, ostarela... Sve u svemu jedna dosadna i iritantno opterecujuca osoba. I da zakljucim-glupa.
  (Ovca, 10. oktobar 2021 21:46)

  # Link komentara

 159. @ rodrigo
  Zena ti je objasnila. Zenska POTREBA za potomstvom je bioloska i instinktivna - naravno ima i zena koje radjaju pod pritiskom drustva, dok je muska pre svega drustveno uslovljena.Govorim o potrebama za potomstvom a ne o seksualnom nagonu koji imaju i zene i muskarci.
  (Sladja, 10. oktobar 2021 20:32)

  Ne. Postoji potreba muskaraca i zena za potomstvom, kao sto postoji potreba za potomstvom bilo koje zivotinjske vrste, i svaka bogovetna je prirodna, nikakve razlike nema, niti je ikada bilo. Tacka.
  Socijalne implikacije toga su samo produzetak bioloske evolucije, i imaju ih I muskarci i zene.
  Uz duzno postovanje, necete mi imputirati da sam dete dobio da bih se time hvalio a da vi osecate to "duboko i instiktivno".
  Ili je ponovo na delu zenski oportunizam koji se poziva na tradiciju (priroda i instinkt) kada vam to odgovara, a progresivna je kada je to odgovarajuce (patrijarhalna zatucanost u kojima zene grcaju).
  Ne moze jare i pare.
  (Rodrigo, 10. oktobar 2021 21:39)

  # Link komentara

 160. A to sto pricas za samostalne zene-ima ih i vecina ih je single jer ne mogu sebi ravnog da nadju.
  (Ana, 10. oktobar 2021 19:01)

  teski snob.
  (snob, 10. oktobar 2021 21:39)

  # Link komentara

 161. @ne cackajte mecku Rekao si sustinu, muskarci su u vecini na rukovodecim, menadzeskim, it i svim onim izuzetno dobro placenim pozicijama. Zene su tu da im za sitan novac peru prozore i kuvaju. Bar neki napredak jer ranije su to radile za dzaba prisilnom udajom. Hvala na komentaru, u njemu si zapravo izneo sustinu zenske borbe za ravnopravnost. Zena, iako ima iste ili bolje ocene, iako se trudi isto ili cak i vise jako tesko dolazi do dobro placenih pozicija i to ne samo ovde vec i napolju. "Beli muskarac" je kategorija koja jos uvek vlada svetom, ali polako i tome ce doci kraj. Proizvod vase milenijumske vladavine je svet u kakvom danas zivimo, mada ni ranije nije bilo bolje.
  (Ana, 10. oktobar 2021 18:32)

  Au, ti si tipicni primer trenutne indoktrinacije koja se desava u Americi. Mogu se cak i kladiti da zivis u toj zemlji.
  Mnogo je receno u komentarima i koliko vidim u 99% slucajeva ne postoji razumevanje za 'drugu stranu' (a svi bi trebali bit na istoj strani).
  Jedno je sigurno. Pojam porodice se rastura. Evo par podataka kad je Amerika u pitanju. Danas 25% dece zivi samo sa jednim roditeljem. Pre 60 godina taj broj je bio 9%. Kod crnaca, taj procenat je mnogo gori, cak 75% njihove dece zivi samo sa jednim roditeljem.

  Porazavajuce su brojke i kad je u pitanju broj (novih) brakova koje necu navoditi cisto da ne smaram sa brojevima.
  Neko moze ovo videti kao empancipacijom zena, a neko kao otudjenje jednih od drugih.
  (đizus, 10. oktobar 2021 21:37)

  # Link komentara

 162. Tri mlade žene, visoko obrazovane, sa svim potrebnim i željenim kvalifikacijama, dve magistrirale, posao dobija manje kvalifikovan muškarac uz argument: one će se udati, onda idu deca, česta odsustva. On je dugoročno isplativiji.
  Ovo je primer iz realnog života, desilo se u Beogradu. Toliko kao odgovor na sva tvoja pitanja.
  (E, 10. oktobar 2021 18:49)

  To sto je ona magistrirala ne znaci da ce raditi bolje posao, sto se vrlo cesto pokaze u praksi.
  (Kaiser Roger, 10. oktobar 2021 21:34)

  # Link komentara

 163. Citajuci komentare stvano ispada da ima malo normalnih muskaraca i da se ne treba udavati.
  (jelena, 10. oktobar 2021 19:29)

  I Ja shvatam da ima sve manje normalnih zena.Feminizam je ubio porodicu odavno, i naravno to ce dovesti do ogromnih posledica.
  (Kaiser Roger, 10. oktobar 2021 21:33)

  # Link komentara

 164. Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 20:29)

  Dzabe pricas druze, to njima ne odgovara i zato namerno kontriraju.Zato ce sve manje i manje biti braka, i treba.
  (Kaiser Roger, 10. oktobar 2021 21:25)

  # Link komentara

 165. @Terzio,

  Pa niko nije kriv što je nekim muškarcima mozak ostao zaključan u prošlom veku. I naravno ovo nije prvi put da se kroz istoriju menjaju rodne uloge, a ni poslednji...
  (Trla baba lan, 10. oktobar 2021 18:04)

  Ako pricamo o istoriji bez prvobitne zajednice, onda je netacno, rodne uloge su u svim civilizovanim drustvima (od 5000 god.p.n.e.) jasne, zna se koje su uloge imali muskarci, a koje uloge zene, i postoji jasan obrazac na uzas feminacista i armije njihovih beznacajnih simpova.
  Ako pricamo i o prvobitnim zajednicama, onda da, u jednom trentutku su matrijarhalna drustva nestala u 99.99% situacija, i ustupila mesto patrijarhalnijem modelu, koji je, pak, doveo do civilizovanog zivota kakav danas poznajemo, i napretka koji je on uslovio u ama bas svim sferama, koji je doveo i do toga da danas imamo "ostvarene", "jake" i vrlo arogantne generacije zena koje zahtevaju sva moguca prava, a nijednu obavezu nece, kojima svet stalno nesto duguje, koje su vecite zrtve necega i nekoga, i koje bi, da im nije bilo muskaraca i dan danas na istom mestu pile vodu i prale svoje zadnjice, koristeci odlomljene grane kao orudje za sve drugo.
  (Terzio, 10. oktobar 2021 21:23)

  # Link komentara

 166. Rodiš se sam, umreš sam. Sam si ceo život ma koliko bio okružen drugim samcima.
  Sve je to iluzija, i ljubav, i veza i brak. Sve su to navike, strahovi, emocije jače od nas. Ovi što pišu da ljudi nisu rođeni da budu sami su duboko psihički zaspali u nametnuta pravila, i neke tuđe ideologije koje koriste kontroli svih živih bića. Nepitani nastanemo, ne znamo šta je smisao života ( zašto išta umesto ništa) , ne znamo najveća pitanja svega, života, kosmosa, beskraja, smrti... tako da je lakše stvoriti istine i po njima živeti, jer se čovek plaši neznanja. Otuda nastaje vera. Iz vere nastaju pravila koja poštujemo jer se plašimo ishoda.
  (5ar, 10. oktobar 2021 17:55)..Filozof,ne rodis se sam,prvo te napravi neko,ne moram valjda da ti objasnjavam to,pa te rodi majka..mada kako je krenulo..ali se ne rodis sam,i na kraju ne umres sam,neko te sahrani ili kremira,ili bi po tvojoj logici smrdeo ili bi te dzukele potrosile..za ovo nametnutno feministicko maco prepucavanje,me bas nesto zabole..
  (loperamid, 10. oktobar 2021 21:19)

  # Link komentara

 167. (5ar, 10. oktobar 2021 17:55)
  čista glupost i pokušaj amaterskog filozofiranja.ne rodiš se sam nego te rodi majka koja je predhodno u većini slučajeva rešila da živi u zajednici sa muškarcem.većina ljudi takođe celoga života nisu sami nego su u zajednici.svaka životinja teži da bude u nekoj zajednici što je dokaz da je život u zajednici jedino i prirodan.to što je materijalizam nadjačao ljubav ne znači da ona ne postoji ,a mnogo je primera da su postojale i ljubavi za čitav život.ni najveći svetski umovi poput tesle ili ajnštajna nisu rešili pitanje nastanka sveta,pa to nije ni naš posao pogotovu na temi ko ima više koristi u braku tj pitanju ponovo veštački nametnutom očito od nekih kojima je agenda da unište brak kao insituciju
  (slobinator, 10. oktobar 2021 21:18)

  # Link komentara

 168. @marija
  @O više...
  @E
  @Ana
  Izgleda sam ubo prst pravo u oko. Kolika doza besa i negativne energije.
  (Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 20:29)
  A ne pada ti na pamet da je to teoretski jedna ista zenska osoba, mislim obzirom da ti pises redovno pod pet nikova na istu temu pa neretko i sam sebe citiras i podrzavas.
  Ok ni jedna zena ti nije ravna ni tebi ni vecini muskaraca. Vi ste fascinantna ljudska bica, totalno superiorna. Je li ti srce na mestu? I sta sad s tim? Sta bi dalje hteo?
  Pa ti da si takav kakav zelis da mislis da si ne bi ovde gubio vreme ni ti ni ostali supermuskarci. Mi zene smo ionako priglupe i nesposobne nama ovakvo bezvezno dangubljenje i tracenje vremena i energije totalno pristaje. A ipak je redovno 90% komentatora muskaraca na superzeni, izgleda da nemate pametnija posla.
  (Bzvz, 10. oktobar 2021 21:02)

  # Link komentara

 169. Ok znam imas bager u Subotici koji iznajmljujes, trgujes na usa berzi, radis kao menadzer itd itd bice od tebe nesto. Ti si nas idol i opet ne mozes da nadjes devojku, sve igraju igrice sa tobom i neke prosecne a neka kao ti i da postoji, a ne postoji naravno, sledstveno ne bi te pogledala.
  Sta da se radi.
  (Bzvz, 10. oktobar 2021 20:15)

  I najbitnije! Ima profil na LinkedInu, povezan sa opasno uspešnim muškarcima. :) Biće da žene na toj mreži slabo hoće da se povežu. :))
  (E, 10. oktobar 2021 20:44)

  # Link komentara

 170. posle navijačkog imamo i muško žensko prepucavanje.čitam komentare i sablažnjavam se.vi ste svi de*ili ja da vam kažem.i samo pričate o novcu je***le vas pare.ne mislite više kakve prednosti ima život u skladnoj porodici i kakva je sreća biti emotivno ispunjena osoba.koliko sreće donosi lepa reč,dodir,poljubac.pare ćete možda i zaraditi,ali vas one sigurno neće učiniti srećnim niti ćete ih poneti sa sobom u grob
  (slobinator, 10. oktobar 2021 20:34)

  # Link komentara

 171. @ rodrigo
  Zena ti je objasnila. Zenska POTREBA za potomstvom je bioloska i instinktivna - naravno ima i zena koje radjaju pod pritiskom drustva, dok je muska pre svega drustveno uslovljena.Govorim o potrebama za potomstvom a ne o seksualnom nagonu koji imaju i zene i muskarci.
  (Sladja, 10. oktobar 2021 20:32)

  # Link komentara

 172. Hvala na komentarima, podsete me brzo zasto necu da se zenim. Daleko im lepa kuca, mentola koji bi da se zene uvek ima a da ni sami ne znaju zasto, tj zato sto okolina od njih to ocekuje
  (Peter, 10. oktobar 2021 20:30)

  # Link komentara

 173. @marija
  @O više...
  @E
  @Ana

  Izgleda sam ubo prst pravo u oko. Kolika doza besa i negativne energije. A komentari su urnebesni. Jedna tvrdi kako ima gomilu uspešnih drugarica, situiranih i sa autom, koje NE MOGU da nađu muškarca SPRAM SEBE (sve je navela osim godina, ali daj Bože i da je to istina što je napisala), preko druge koja je sama otišla u inostranstvo i izborila se za svoje mesto pod suncem (VAU! Ja znam bar stotinak muškaraca koji su sami to sve uradili, bez ikakve pompe i koji izdržavaju roditelje, porodicu i bake i deke) do treće koja tvrdi da žene ne mogu da se probiju zato što su muškarci zauzeli sve pozicije, pa jadne žene ne mogu da se probiju. Jedna mi napisala kako ne treba da imam nikakve odnose sa ženama, ako mogu sve da platim!?

  Pa zar vi mislite da su svima nama te pozicije pale sa neba? Samo Bog zna koliko knjiga je svaki od nas pročitao, koliko je kurseva položio, treninga prošao, sertifikata dobio, rizikovao, popustio i zategao situaciju kad treba, ostao hladnokrvan u svakoj situaciji, razmišljao glavom a ne emocijama, i šta sve ne. Kod retko koje devojke sam primetio takvu energiju i predanost poslu kao kod muškaraca. A i ona koja je donekle stigla, ponaša se jako bahato, u fazonu "ja sam uspešna" I njoj "retko ko" može da parira. U kom vi univerzumu živite? Gde su te uspešne žene. Ubeđujete me da uspešne žene postoje. Pa postoje, ali na jednu uspešnu ženu dođe 10-15 uspešnih muškaraca. Uđite na poslovne mreže pa se i same uverite.
  (Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 20:29)

  # Link komentara

 174. Jedna bitna stvar koju valja naglasiti: ima i brižnih očeva, očeva koji bi svet okrenuli naglavačke za svoju decu. Brižne očeve stvaraju brižni roditelji. Brižni roditelji su prisutni i kad su odsutni fizički. Roditelji koji nakon napornog radnog dana nađu vremena, koliko god malo vremena bilo, da kvalitetno posvete to vreme deci su brižni roditelji. Ljubav i posvećenost nisu igračke.
  To što nisu svi sposobni za ulogu roditelja je druga tema. Zato izuzetno cenim ljude koji zrelo i odgovorno donesu odluku da ne žele da imaju decu. Sebično je imati decu, a biti nedorastao ulozi roditelja.
  (E, 10. oktobar 2021 20:27)

  # Link komentara

 175. U braku sam 36 g. Moja zena je sa sela i puno toga je od majke naucila - Imamo troje dece i ne secam se da je ikada zakukala - na poslu ispunjava svoje obaveze bolje od vecine i totalno je pozitivna osoba - Ja sam srecni dobitnik - takvu sam mogao da sanjam ali pogledao me Gospod !! Imam u komsiluku 2 sestre - neudate - vodaju kucice i sretnem ih pa kako vreme prolazi utisak mi je da nisu ni malo raspolozene ! Tacno je da muskarcima brak vise prija !
  (Matori Kesa, 10. oktobar 2021 20:16)

  # Link komentara

 176. Ne slazem se sa doktorom ( bogus studija bez dobre statistike je prodavanje slane vode) niti sa vecinom m/ z komentara. Jedonstavno, moja nedokazana teorija je da su srecni oni ljudi koji imaju moc da daju: ljubav, novac, vreme, brigu, svoje ideje. Ako niste ni za sta, ako ste prazni, vuci cete neku filozofiju i svi drugi ce vam biti krivi za vase propale zivote. Procitajte svoj komentar: vi ste krivi za svoje neuspehe. A ako ste uspesni, ako zivite zivot punim plucima, povesti jos nekoga na ta put: partnera, decu, roditelje… ce samo povecati radost.
  (Mi, 10. oktobar 2021 20:15)

  # Link komentara

 177. Koliko njih je samostalno otišlo u inostranstvo i izborilo se za svoje mesto pod suncem, rešilo papire, kupilo stan?
  (Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 17:21)
  Ja licno znam armiju zena, lekarke ili medicinske sestre koje su same sredile posao i papire i otisle u Nemacku a one koje su imale porodicu povele i muza i decu sa sobom. Vrlo aktuelno u poslednjih desetak godina i mnogo muzeva je tu otislo na njene papire da tamo kad stigne trazi neki posao.
  A ti nemas ni sam stan kako si jednom rekao "jer ti se ne isplati", tako da ne davi vise zene sa stanom. Ok znam imas bager u Subotici koji iznajmljujes, trgujes na usa berzi, radis kao menadzer itd itd bice od tebe nesto. Ti si nas idol i opet ne mozes da nadjes devojku, sve igraju igrice sa tobom i neke prosecne a neka kao ti i da postoji, a ne postoji naravno, sledstveno ne bi te pogledala.
  Sta da se radi.
  (Bzvz, 10. oktobar 2021 20:15)

  # Link komentara

 178. Arogancija nekih žena u komentarima je za anale. Kad počnu da objašnjavaju muškarcima zbog čega se oni žene, koji su "stvarni" razlozi zašto se muškarci odlučuju da imaju potomstvo ... smejurija. Znamo kakve su to žene: feministkinje. Čim pročiteš te uvijene pretnje o "belim muškarcima koji vladaju svetom ali neće još zadugo" (kada one zajašu naravno bić raj na zemlji ni manje ni više) znaš o kakvim osobama se radi.
  (DARKO, 10. oktobar 2021 20:08)

  # Link komentara

 179. E - nema ko sta tebi da objasnjava - zoblji kokice i pazi da ti u dusnik ne odu !
  (Stanko -obicaji su stariji od zakona !, 10. oktobar 2021 20:07)

  # Link komentara

 180. Rodiš se sam, umreš sam. Sam si ceo život ma koliko bio okružen drugim samcima.
  Sve je to iluzija, i ljubav, i veza i brak. Sve su to navike, strahovi, emocije jače od nas. Ovi što pišu da ljudi nisu rođeni da budu sami su duboko psihički zaspali u nametnuta pravila, i neke tuđe ideologije koje koriste kontroli svih živih bića. Nepitani nastanemo, ne znamo šta je smisao života ( zašto išta umesto ništa) , ne znamo najveća pitanja svega, života, kosmosa, beskraja, smrti... tako da je lakše stvoriti istine i po njima živeti, jer se čovek plaši neznanja. Otuda nastaje vera. Iz vere nastaju pravila koja poštujemo jer se plašimo ishoda.
  (5ar, 10. oktobar 2021 17:55)

  Zar ima ljudi koji ovako jasno, kratko objasne sve?
  Uramiću ovaj komentar.
  (Wow, 10. oktobar 2021 20:03)

  # Link komentara

 181. @ne cackajte mecku-pa, ti muskarci su na tim rukovodecim pozicijama jer su zenama te pozicije nedostupne (iakp su kbalifikovane, firma uvrk te pozicije muskarcima), plus zbog majcinstva i obaveza oko porodice totalno ispadnu iz poslovnog zivota. A to sto pricas za samostalne zene-ima ih i vecina ih je single jer ne mogu sebi ravnog da nadju. Pozdrav iz inostranstva, papirr sam resila, a uskoro cu i stan, sve sama, bez icije pomoci i podrske
  (Ana, 10. oktobar 2021 19:01)

  Sta predlazes onda, da zatrudnimo umesto vas, ili mozda da firma prestane da funkcionise dok se nasa princeza ne porodi? I mora da muskarci dobijaju poslove because patriarchy, nikako, ma ni pod razno jer su sposobniji...ali kako oni to mogu biti pored super zena danasnjice?? Sta ce, delili bi oni poslove sa tim zenama, ali ne mogu da nadju sebi ravne, ovako moraju sve oni da rade, sami i bez icije podrske, i tako vec hiljadama godina.
  (Notorious, 10. oktobar 2021 19:55)

  # Link komentara

 182. @ profesor Dusan Mozda ti svojoj placas sve od ulozaka do letovanja, ali sam si je birao. Ja, hvala bogu, radim i, iako nije toliko bitno, imam znatno vecu platu od muza. Hvala mojoj mami sto mi je rekla prvo skola i posao pa sve ostalo. To savetujem svim devocicama i zenama. Ne zelite da vas jedan ovakav slucaj sutra izdrazva.
  (klas, 10. oktobar 2021 18:35)

  Dakle, covek koji se zali na to jer mu je zena (koju jeste birao ruku na srce) nezadovoljna iz njemu nejasnih razloga, koja ne radi je "slucaj" koji je izdrzava? Sta je covek tacno zgresio?
  A sta je onda ta njegova zena? Da li postoji promil sanse da je ona odgovorna za delic te situacije?
  Najiskrenije, iz kog razloga ste potpuno nesposobne da budete objektivne? Shvatate li da nikada, ali bas nikada necete moci da rukovodite nicim kljucnim upravo zbog neobjektivnosti.
  (Aule, 10. oktobar 2021 19:45)

  # Link komentara

 183. super.agenda za uništavanje braka kao institucije.baš je kul da žena bude slobodna i bez porodice.može da se zeza do mile volje.kakvi niktovi pišu ovakve svinjarije?
  (slobinator, 10. oktobar 2021 19:39)

  # Link komentara

 184. Kako zabavni komentari. Muškarci zapenili da objasne da nije tako. Sad ću da vam kažem zašto jeste: kad baš ostare, žene se lakše pomire sa tim da su same jer obično imaju bolju mrežu prijateljica koje su više negovale i manje se bedače oko toga što rade po kući. Singl muškarci em imaju manje prijatelja em izgleda više očekuju da ih neko pazi. Pričam o 60+. Ne računajući baš bogate oba pola, onda nije bitno, nađu se sponzoruše (oba pola) i kućne pomoćnice. A inače pogledajte oko sebe u okruženju: ko se bolje snađe kad ostane sam, baba ili deda? Plus, žene bez dece su obično fizički zdravije.
  (alapača u podznaku, 10. oktobar 2021 18:03)

  U pravu si, vidim mnogo vise baka, bolje se drze, ipak su ulozile mnogo truda da polako ubiju svoje deke tokom zajednickih decenija pijuckanja krvi.
  Deke su im uglavnom odavno mrtve, a one rumene i zdrave...sve od loseg braka.
  (Aule, 10. oktobar 2021 19:36)

  # Link komentara

 185. Citajuci komentare stvano ispada da ima malo normalnih muskaraca i da se ne treba udavati.
  (jelena, 10. oktobar 2021 19:29)

  # Link komentara

 186. @ne cackajte mecku-pa, ti muskarci su na tim rukovodecim pozicijama jer su zenama te pozicije nedostupne (iakp su kbalifikovane, firma uvrk te pozicije muskarcima), plus zbog majcinstva i obaveza oko porodice totalno ispadnu iz poslovnog zivota. A to sto pricas za samostalne zene-ima ih i vecina ih je single jer ne mogu sebi ravnog da nadju. Pozdrav iz inostranstva, papirr sam resila, a uskoro cu i stan, sve sama, bez icije pomoci i podrske
  (Ana, 10. oktobar 2021 19:01)

  # Link komentara

 187. Koliko takvih devojaka postoji? Koliko devojaka ili zena poznaješ koje su u mogućnosti da sebi pruže taj kvalitet i slobodu života? Koliko devojaka ima svoj stan i auto? Koliko ih je potpuno nezavisno? Koliko njih je samostalno otišlo u inostranstvo i izborilo se za svoje mesto pod suncem, rešilo papire, kupilo stan?
  (Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 17:21)

  Tri mlade žene, visoko obrazovane, sa svim potrebnim i željenim kvalifikacijama, dve magistrirale, posao dobija manje kvalifikovan muškarac uz argument: one će se udati, onda idu deca, česta odsustva. On je dugoročno isplativiji.
  Ovo je primer iz realnog života, desilo se u Beogradu. Toliko kao odgovor na sva tvoja pitanja.
  (E, 10. oktobar 2021 18:49)

  # Link komentara

 188. Dogovorite se vi muskarci prvo sami sa sobom da li hocete da vam zena radi ili ne. Kad radi, sto radi? Neka sedi kuci, zeni je mesto u kuci bla bla bla... Kad ne radi, sto ne radi lencuga, izdrzavam je, 'leb mi jede, dzigere mi jede... Pa ko te brate terao da se zenis i jos zenom koja ne radi ako ti to nije po volji. Ni tvoja majka nije radila pa vidim to ti ne smeta (ja sam inace za to da zene rade), ali samo kazem ima i onih koje ne zele. Drugo, deca cesto idealizuju brak svojih roditelja, ti ne znas sta je bilo u glavi tvoje majke, i kakav je njihov medjusobni odnos zaista bio. Pametni ljudi takve stvari ne pokazuju pred decom. Vecina muskaraca se zeni pod prisilom porodice i drustva, nijedan se ne bi zenio zenom da ne mora. Zene se udaju jer zele decu(one koje zele) a jos uvek nije prihvatljivo kod nas da rodi dete van braka. Da sumiramo, nemojte se zeniti jer vam roditelji sede na kicmi. Zivite svoj zivot kako vam volja, bicemo svi srecniji. A i te zene sami nalazite, nisu vam ih izabrali roditelji i komsiluk.
  (@Bojan, 10. oktobar 2021 18:47)

  # Link komentara

 189. 1.Žene su ugrožene, nemaju poslove
  - odeš da tražiš poslove : žao nam je primamo samo žene ....
  2. Žene nisu vlasnici automobila, praktično ja ću da ga vozim a ti dragi moj nek se vodi na tebe pa ga popravljaj, registruj itd .
  3. Žene su su slabiji pol, praktično žene su zavladale i ne popuštaju u svojim željama, htenjima, a da im to dragi muž ostvari a kako to je njegov ptoblem to se nje ne tiče .....

  4. Žene manje imaju koristi u braku ? al zato muškarac u braku :
  -obezbedi hranu
  - obezbedi letovanja
  -odeću
  - vikend odmore
  - prostor za život

  a dobija šta tačno ?
  - ženinu depresiju, kritike, zvocanja, kriv si za sve što jesi i nisi kriv, čak i za ono što ke neko nekom drugom skrivio i za to si kriv, a onda ti treba da uradiš ovo, ovako, onako, 3 minutni sex, nezadovoljnu ženu svojim neuspesima pa kad te pogleda bez osmeha bez radosti iz sijaset glupih razloga,....

  Šta li mi je to trebalo u životu.....
  (Profesor Dušan, 10. oktobar 2021 17:49)

  Mozda jos nije kasno, ali tretiraj ih kako zasluzuju, u najboljem slucaju kao prijatnu obucu, kao nesto sto prija ali moze i da se zameni svakog trenutka, ako nista drugo, vremenom se izandja, omatori i nikome ne treba.
  One su samo veliko gubljenje vremena, zivaca i energije, a zasto? Zbog najprecenjenije rupe u istoriji univerzuma. Samo nesretnicima sa jednom stvari u glavi moze jedna stvar biti tako vazna, one su, naprosto, precenjene.
  (Notorious, 10. oktobar 2021 18:39)

  # Link komentara

 190. Kada sam bio klinac, glavni izvor sukoba medju nama klincima su bile mame i huskanje oko ocena. Ali, ta "briga" brzo nestane.Najgore za "mame" je kada se deca osamostaljuju (srednja skola), tada krecu i da guse da prave princeve i princeze.Kada klinci krenu na faks i napuste kucu, pocinju da se svaleraju.To je, otprilike, anatomija zenske "brige".
  (Zene, inace, neverovatno lazu, 10. oktobar 2021 18:37)

  # Link komentara

 191. @ profesor Dusan Mozda ti svojoj placas sve od ulozaka do letovanja, ali sam si je birao. Ja, hvala bogu, radim i, iako nije toliko bitno, imam znatno vecu platu od muza. Hvala mojoj mami sto mi je rekla prvo skola i posao pa sve ostalo. To savetujem svim devocicama i zenama. Ne zelite da vas jedan ovakav slucaj sutra izdrazva.
  (klas, 10. oktobar 2021 18:35)

  # Link komentara

 192. (Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 17:21)
  Pa ako vam zena ne treba jer sve mozete da platite i ne mozete da nadjete dostojnu spram sebe nemojte da se zenite i ulazite u bilo kakve odnose sa zenama i kraj price. Samo takvih je 10-15%% maksimalno. Ne znam sto njih uvek uzimas za primer muskaraca.
  Na zalost vecina nasih muskaraca jedva prezivljava, nema para ni za stan, ni narucivanje hrane, ni za kucnu pomocnicu niti za bilo kakav glamur te ce pokusati da nadje neku da mu zameni mamu za ciscenje, kuvanje i pranje i da zajednicki nekako plate racune. Takvih je vecina to sto se ti kreces medju biznismenima i menadzerima ne znaci da su svi takvi. Ko su svi ovi sto kukaju da nemaju lovu pa ne mogu naci devojku i zenu jer sve navodno hoce te koje ti pominjes i uzimas za primer? Mislis li nekada na njih ili si vecito u tvom dzet set svetu muskih supermena?
  (O vise..., 10. oktobar 2021 18:32)

  # Link komentara

 193. @ne cackajte mecku Rekao si sustinu, muskarci su u vecini na rukovodecim, menadzeskim, it i svim onim izuzetno dobro placenim pozicijama. Zene su tu da im za sitan novac peru prozore i kuvaju. Bar neki napredak jer ranije su to radile za dzaba prisilnom udajom. Hvala na komentaru, u njemu si zapravo izneo sustinu zenske borbe za ravnopravnost. Zena, iako ima iste ili bolje ocene, iako se trudi isto ili cak i vise jako tesko dolazi do dobro placenih pozicija i to ne samo ovde vec i napolju. "Beli muskarac" je kategorija koja jos uvek vlada svetom, ali polako i tome ce doci kraj. Proizvod vase milenijumske vladavine je svet u kakvom danas zivimo, mada ni ranije nije bilo bolje.
  (Ana, 10. oktobar 2021 18:32)

  # Link komentara

 194. Realno, tacno. Zene su cesto ocajne u godinama oko 35 , ako nisu udate i nemaju decu- ali to je najcesce zbog pritiska drustva i zato sto ispada da ih niko nije hteo. Mnoge od njih se udaju u kasnim 30 tim , dobiju decu i posle pitaju sta im je to sve trebalo. Moja tetka je jedna od njih.
  Ja sam srecno udata i imam jedno dete. Opet bih rodila i opet bih se udala za istog coveka ali moram reci da je odgajati dete u danasnjim vremenima pakleno tesko cak i kada imate srecan brak i delite sve obaveze sa muzem. Mogu da zanimislim kako je tek onim zenama koje su same u svemu tome iako su u braku .Znam dosta zena koje priznaju da mogu da vrate vreme ne bi nista od toga, bi brak ni decu nego bi zivele slobodno.Nekima su deca poodrasla i kazu da su ocekivali da ce sve to biti drugacije , osecaju se iscedjeno i promaseno jer su ziveli za muza i decu a deca otisla a muz i dalje vodi svoj sebican zivot onako kako njemu odgovara. Zato se i kaze da se rodjenjem deteta zenama menja sve u zivotu a muskarcima gotovo nista.
  (Goca, 10. oktobar 2021 18:32)

  # Link komentara

 195. @ne cackajte mecku
  Imam vise drugarica koje su finansijski samostalne, imaju svoja kola i svoj stan, koji su same zaradile ili uzele kredit. Takodje, imam nekoliko koleginica koje su otisle u inostranstvo samostalno, cak pojedine izdrzavaju i celu porodicu..Tako da ne znam gde ti zivis i u kojim krugovima se kreces ako mislis da takve zene ne postoje ili nisu za to sposobne.
  (marija, 10. oktobar 2021 18:25)

  # Link komentara

 196. @ rodrigo
  Nije isto. Zene najcesce ( one koje zaista zele decu ) hoce decu jer imaju potrebu tj instinkt da pruze ljubav, neznost. To je prirodna potreba i to je sasvim ok. Sa druge strane, muskarci jako cesto zele decu da bi dokazali da su muskarci, da su plodni, da rasire svoje gene- nema tu prirodne potrebe da zaista brinu o potomstvu koliko zelje za dokazivanjem u drustvu, sirenjem genetskog materijala. Zato najcesce najvise dece imaju muskarci koji bas i nisu porodicni i ne posvecuju se deci, ali koji misle da razmnozavanjem dostizu neku moc.
  (Maja, 10. oktobar 2021 17:19)

  Znaci, zenska potreba za decom je prirodna, a muska ne?
  Muskarac neprirodno zeli decu? Muskarac koji zeli da dokaze da je muskarac radi to zarad dokazivanja?
  Zene u drustvu u 90% slucajeva pricaju upravo o svojoj deci, pocesto nemaju mere u tome, svako ko je bio na ijednom jedinom porodicnom okupljanju to dobro zna, ali to je sve prirodno i ok? Ko se na taj nacin "ostvaruje" i stice pozicije?
  Zene mnogo vise pricaju medjusobno o nekome, dok muskarci pricaju vise o necemu, sta mislis, o kome to zene vole da pricaju?
  Ko to dopusta tim, kako kazes, neporodicnim muskarcima da imaju toliko dece? Drugi muskarci? Kako im to uspeva stalno?
  Onog dana kada zene steknu samokriticnost i introspekciju ce sunce izaci na zapadu.
  (Rodrigo, 10. oktobar 2021 18:24)

  # Link komentara

 197. Ahahah ala si navalio/la na te macke. Pa dobro,eto mene ce pojesti,tebe nece. Sad je valjda sve ok. Steta sto nisi razumio/la sta sam htjela reci. Istina,nisam sve ni napisala.
  P.s.nemam ni macku jer mi je zao da pola dana bude sama u stanu;)
  @ Baka Tića Svako dobro zelim!
  (LOLA__, 10. oktobar 2021 18:24)

  # Link komentara

 198. Najveca budalastina zbog koje se ulazi u brak je muska opsesija da moraju ostaviti potomstvo, cak iako ih zena i deca uopste ne interesuju, jer ako ne bude ljudi sa njihovim DNK na planeti onda ce biti kao da nisu nikada ni postojali.
  Ko zna koliko ljudi je proslo pakao porodice zbog ovakvih suludih opsesija.
  (Fobija no1, 10. oktobar 2021 15:18)

  Кад неко није свестан да напише невероватну глупост.
  Просто не знам одакле бих почео и да ли уопште да почињем. Можда питањем, да ниси марсовац па ти смета постојање људске врсте? Да ли си свестан да потомство уопште није људска већ природна цтвар? Опет долазимо до марсоваца, а како то иде код вас? Дали ти уопште нешто значи то што нема сутра без потомства?

  Довољно пажње за глупост, да се вратим теми. Брак, нешто што је настало релатовно скоро када је цивилизација у питању. Када се погледа цивилизацијски ток, јасно се види да имамо огроман раст женских права. Жене их некад у суровом свету уопште нису имале. Онда су временом та права расла и сада се дошло до тога да жена узима пола при разводу. Ако погледамо од цивилизацијских почетака можемо закључити да је брак у ствари једна велика женска превара и победа. Чињеница је да жене браком добијају више. Не бих даље са обзиром на дрчност и гласност.
  (mr, 10. oktobar 2021 18:23)

  # Link komentara

 199. @ eto
  Da, tako se ponasa 80% oceva u Srbiji- odrade nesto mehanicki, nije da ne vole svoju decu, vole ih , ali se uopste ne udubljuju u svoju roditeljsku ulogu. Misle da je dovoljno sto su ih napravili i da ih obezbede da jedu i skoluju se i to je to. Dobro je Nikolina napisala, ne zanimaju ih psiholoska osecanja deteta, moze dete da ima ne znam kakav problem oni to nece znati da primete i leci ce da spavaju mirno bez da znaju da li im je dete dobro ili gde se nalaze. Prosto su takvi. A zene su drugacije, vecina zena. Zato roditeljstvo jeste stresnije i psihicki teze zenama i zene su to danas mnogo spremnije da priznaju nego u proslim vremenima kada su morale da cute o tome.A i danas nailaze na osudu jer kako su se samo usudile da kazu da im je tesko i da mozda ne bi rodile da su znale sta ih ceka. A niko ne pita oceve kako mogu mirno da odu da spavaju a dete im ima 39 temperaturu? Samo ce reci " ma to je nista, proci ce" i otici ce da spavaju jer oni su umorni i moraju da se naspavaju. Znam milion takvih slucajeva. Ironija je sto isti ti ocevi koji ce samo da zahrcu dok zena bdi na decom, najvise pene kada zene kazu da ne zele decu.
  (Sonja, 10. oktobar 2021 18:21)

  # Link komentara

 200. Nije tacno uopste
  (Milos, 10. oktobar 2021 18:09)

  # Link komentara

 201. @Terzio,

  Pa niko nije kriv što je nekim muškarcima mozak ostao zaključan u prošlom veku. I naravno ovo nije prvi put da se kroz istoriju menjaju rodne uloge, a ni poslednji...
  (Trla baba lan, 10. oktobar 2021 18:04)

  # Link komentara

 202. Kako zabavni komentari. Muškarci zapenili da objasne da nije tako. Sad ću da vam kažem zašto jeste: kad baš ostare, žene se lakše pomire sa tim da su same jer obično imaju bolju mrežu prijateljica koje su više negovale i manje se bedače oko toga što rade po kući. Singl muškarci em imaju manje prijatelja em izgleda više očekuju da ih neko pazi. Pričam o 60+. Ne računajući baš bogate oba pola, onda nije bitno, nađu se sponzoruše (oba pola) i kućne pomoćnice. A inače pogledajte oko sebe u okruženju: ko se bolje snađe kad ostane sam, baba ili deda? Plus, žene bez dece su obično fizički zdravije.
  (alapača u podznaku, 10. oktobar 2021 18:03)

  # Link komentara

 203. Rodiš se sam, umreš sam. Sam si ceo život ma koliko bio okružen drugim samcima.
  Sve je to iluzija, i ljubav, i veza i brak. Sve su to navike, strahovi, emocije jače od nas. Ovi što pišu da ljudi nisu rođeni da budu sami su duboko psihički zaspali u nametnuta pravila, i neke tuđe ideologije koje koriste kontroli svih živih bića. Nepitani nastanemo, ne znamo šta je smisao života ( zašto išta umesto ništa) , ne znamo najveća pitanja svega, života, kosmosa, beskraja, smrti... tako da je lakše stvoriti istine i po njima živeti, jer se čovek plaši neznanja. Otuda nastaje vera. Iz vere nastaju pravila koja poštujemo jer se plašimo ishoda.
  (5ar, 10. oktobar 2021 17:55)

  # Link komentara

 204. 1.Žene su ugrožene, nemaju poslove
  - odeš da tražiš poslove : žao nam je primamo samo žene ....
  2. Žene nisu vlasnici automobila, praktično ja ću da ga vozim a ti dragi moj nek se vodi na tebe pa ga popravljaj, registruj itd .
  3. Žene su su slabiji pol, praktično žene su zavladale i ne popuštaju u svojim željama, htenjima, a da im to dragi muž ostvari a kako to je njegov ptoblem to se nje ne tiče .....

  4. Žene manje imaju koristi u braku ? al zato muškarac u braku :
  -obezbedi hranu
  - obezbedi letovanja
  -odeću
  - vikend odmore
  - prostor za život

  a dobija šta tačno ?
  - ženinu depresiju, kritike, zvocanja, kriv si za sve što jesi i nisi kriv, čak i za ono što ke neko nekom drugom skrivio i za to si kriv, a onda ti treba da uradiš ovo, ovako, onako, 3 minutni sex, nezadovoljnu ženu svojim neuspesima pa kad te pogleda bez osmeha bez radosti iz sijaset glupih razloga,....

  Šta li mi je to trebalo u životu.....
  (Profesor Dušan, 10. oktobar 2021 17:49)

  # Link komentara

 205. Komentari samo pokazuju koliko smo mi zapravo jedan tuzan narod :(
  (da, 10. oktobar 2021 17:38)

  # Link komentara

 206. @To je ono u fazonu muž ne može da opstane sam bez žene (neko da kuva, pere i pegla), a žena sve to može bez muškarca.
  (Mata, 10. oktobar 2021 11:09)

  Da li ti stvarno verujes u ovo sto si napisao/la? Pa skoro sve osobe na rukovodeći pozicijama koje poznajem, za koje sam čuo, pa i video na LinkedIn-u su muškarci (a mere se u hiljadama). I ne samo na rukovodecim mestima, nego i biznismeni, preduzetnici, IT-jevci, zanatlije, doktori, brokeri, ljudi na radu u inostranstvu. Oni svi imaju astronomske prihode, situirani su, voze nove automobile, putuju i tako dalje. Pogledaj samo na ulici ko su vozači automobila i ko sta vozi. Šta je njima problem da kupe hranu u nekoj kuhinjici ili odu na ručak u restoran, a za kuću da im jednom nedeljno dođe kućna pomoćnica kojoj treba 10-20 minuta da usisa, da ubaci stvari u mašinu za veš a posle i u sušač i da popeglaju par košulja. Oni spretniji muškarci koji vole da drže stvar u svojim rukama mogu to i sami. Gde oni mogu da nađu neku spram sebe? Koliko takvih devojaka postoji? Koliko devojaka ili zena poznaješ koje su u mogućnosti da sebi pruže taj kvalitet i slobodu života? Koliko devojaka ima svoj stan i auto? Koliko ih je potpuno nezavisno? Koliko njih je samostalno otišlo u inostranstvo i izborilo se za svoje mesto pod suncem, rešilo papire, kupilo stan?
  (Ne čačkajte mečku, 10. oktobar 2021 17:21)

  # Link komentara

 207. @ rodrigo
  Nije isto. Zene najcesce ( one koje zaista zele decu ) hoce decu jer imaju potrebu tj instinkt da pruze ljubav, neznost. To je prirodna potreba i to je sasvim ok. Sa druge strane, muskarci jako cesto zele decu da bi dokazali da su muskarci, da su plodni, da rasire svoje gene- nema tu prirodne potrebe da zaista brinu o potomstvu koliko zelje za dokazivanjem u drustvu, sirenjem genetskog materijala. Zato najcesce najvise dece imaju muskarci koji bas i nisu porodicni i ne posvecuju se deci, ali koji misle da razmnozavanjem dostizu neku moc.
  (Maja, 10. oktobar 2021 17:19)

  # Link komentara

 208. Ženu koja je posle 27-28 sama niko nije teo.
  (Čiča Ristić, 10. oktobar 2021 17:16)

  # Link komentara

 209. Koliko zena je doslo do svojih ciljeva manipulacijom muskarcima, a koliko muskaraca isto postiglo prema zenama?
  (Rott, 10. oktobar 2021 14:41)

  Pa sto to dozvoljavate? Ako vam nije jasno da neko manipulise vama glupi ste. Dopustate jer ste pi...pa....ci ne zbog ljubavi sigurno, to je jedan jedini razlog.
  (Ko vam je kriv, 10. oktobar 2021 15:32)

  Nadam se da ces imati i razumevanja onda za one ljude koji tuku svoje zene i zlostavljaju ih, jer su im zene pacenice koje dopustaju maltretiranje.
  Ko im je kriv...
  (Notorious, 10. oktobar 2021 16:58)

  # Link komentara

 210. (Meki, 10. oktobar 2021 15:09)

  Bolji komentar odavno nisam cuo.Delim potpuno isto misljenje.Bolje je ziveti i umreti sam nego trpeti svasta.
  (Kaiser Roger, 10. oktobar 2021 16:46)

  # Link komentara

 211. Najveca budalastina zbog koje se ulazi u brak je muska opsesija da moraju ostaviti potomstvo, cak iako ih zena i deca uopste ne interesuju, jer ako ne bude ljudi sa njihovim DNK na planeti onda ce biti kao da nisu nikada ni postojali.
  Ko zna koliko ljudi je proslo pakao porodice zbog ovakvih suludih opsesija.
  (Fobija no1, 10. oktobar 2021 15:18)

  Direktan pogodak u metu.Mnogi se zene da bi bili ozenjeni i onda trpe svasta i posle im ne valja ni zena ni svet.Ako ne mozes da promenis ostale, onda se ne zeni.Bolje je biti sam.
  (Kaiser Roger, 10. oktobar 2021 16:42)

  # Link komentara

 212. Ja mislim da treba ljudi da idu na doskolavanje jer vidim da se za sve i svasta upotrebljava rec Fasizam.Kad god je neka sila uvek je fasizam.Gde ste vi ucili skole da mi je znati.Jel to znaci da pre fasizma nije postojalo nasilje?.Kako ste uspeli sve da pobrkate?.
  (Kaiser Roger, 10. oktobar 2021 16:40)

  # Link komentara

 213. @Rodrigo - nije problem porodica koju na okupu drze ljubav i postovanje. To niko nece razoriti. Razaraju se porodice koje sile nekakvih nakaradnih zakona drze zajedno. Tu se i ukorenjava fasizam. Kod mediokriteta i inferiornih kojima samo sila i ubedjenje da sve najbolje znaju daju vaznost. Taj tvoj Poljak, ako se okuplja sa porodicom koja zeli da bude s njim je postigao nesto u porodicnom smislu, ali ako je pripadnik onog dela poljske koji su prakticno zabranili i razvod, i abortus, i raskid i sve ostale slobode gde je druga strana slobodna da odluci i gde su ljudi s njim za Bozic jer se ne sme odbiti, a ne jer to zele, onda je mali fasista. Iza tradicije se svasta sakrije, pa kod nas onaj sto nosi najveci badnjak u crkvu i brani da se nedeljom ukljuci masina za ves, kupuje neki raj jer je prevario zenu, prevario druga, kuma, zavadio decu... Cast pravim verujucim ljudima, ali u velikoj meri veliki tradicionalisti su i veliki neljudi i nebitni za bilo koga osim za one kojima su bitni jer uteruju strah u kosti
  (Igor, 10. oktobar 2021 15:47)

  Pogledaj slobodno Zapad i stanje porodice tamo, razmisli zasto muskarci listom pocinju da beze od brakova kao od kuge.
  Siguran sam da je zbog toga sto im je bolje u braku.
  A kako se naziva fenomen "progresivne" cancel kulture, potpuna kontrola medija i zabrana disonantnih misljenja koje se sprovodi u zemljama kao sto je SAD, Britanija, Nemacka itd itd.
  Rizik gubljenja posla, imovine, casti, pa i porodice samo ako kazete nesto protiv "progresivnog" narativa, to je pretpostavljam demokratija u najcistijem obliku? Ali bitno je da su Poljaci fasisti!
  Ipak cu izabrati tradiciju, hvala, od ovih drugih mi se najiskrenije povraca.
  (Rodrigo, 10. oktobar 2021 16:29)

  # Link komentara

 214. Jedini komentar koji je ok je od @urban sombrero. Ostalo - skoro svi samo sebe gledaju, svoju životnu priču uzimaju kao standard, misle da je drugome lakše, ili likuju jer misle da je drugima gore.
  Nikome, ali nikome nije idealno, ni stalno lepo, ni stalno loše. Na neke stvari ne mođemo da utičemo, to su pžone podeljene od života. Ono što možemo je da ulepšamo život i sebi i bližnjima, bez merenja i procenjivanja jer se sve ionako ne može izmeriti.
  (Vagica, 10. oktobar 2021 16:28)

  # Link komentara

 215. Ja nisam imo korist od bracmog zivota zato jel sam pre nego stosmo se ozenili imo dve stanbene jedimice a polse kacmo se raz veli dobijo sam samo jenu i to malju takoda nisam profitiro
  (Volina, 10. oktobar 2021 16:25)

  # Link komentara

 216. Moji roditelji, ~65 god... tata kada ode par dana na put mama bude sva ustreptana jer joj nedostaje, zivka ga da vidi kako je.. on se isto redovno javi, voli da bude kuci sa njom.... poceli su zajedno od nule, kada je morao u prekomandu (posao), ona je ostavila svoj dobar posao i otisla iz dobrog grada i sredine da zivi na Kosovu u doba separatizma i pretnji... kada je bio rat, otac tesko ranjen, mama na sebe preuzela sve i nije nista brojala niti se nedolicno ponasala... vole se i dalje, maze se kao tinejdzeri.

  Moja porodica: provedem pola dana sa zenom radeci stvari koje je ona planirala i zeli da izvedemo (odlazak negdje, uprti me oko necega npr), dodjem kuci, krenem da trcim vani pola sata kako bih koliko-toliko odrzavao zdravlje, ona meni 'kuda ces', trebas da ostanes kuci, zaboravila sam ovo, treba ono, nikad nisi sa nama... Ne radi, nece da radi, 6 god je izdrzavam, potrosi gomilu novca na gluposti, svadjamo se stalno oko najobicnijih stvari, imamo razlicite poglede na vaspitanja djece, djeca su prilicno razmazena i nedisciplinovana, pola dana slusam cmizdrenje za koje nema realnog razloga, ogranicava mi rad sa djecom, ucinim za nju gomilu stvari i nakon toga za sekundu zbog necega sto joj ne odgovara me proglasi najgorim covjekom na svijetu... mozda je prosjek drugih muskaraca drugaciji, ali meni je ovaj brak jako unistio zivce i strpljenje, zdravstveno unazadio, psihicki i fiziki, mentalno iscrpio.. u proseku jednom sedmicno razmisljam o razvodu (zadnje 2+ god)
  (Bojan, 10. oktobar 2021 16:18)

  # Link komentara

 217. Hvala na "komplimentima":)Nespremnost da razumijemo druge i osudjujemo bez dovoljno informacija u dosta komenatara. No dobro,svako svoj krst nosi.
  @ Baba Tića A sta ako partner umre pre mene,a djeca su npr.u Australiji i inace im se ne da javljati majci svaki dan?
  Ne kazem da bi moja djeca bila takva samo navodim hipoteticku situaciju.
  (LOLA__, 10. oktobar 2021 15:12)

  Poenta priče je da si ti sama, bez pažnje, bez partnera, bez ljubavi. Slobodu koju imaš ćeš za neku godinu okačiti mački o rep kad krenu kosti da ti škripe, a nikog da ti da lek i da te odveze do lekara. A što se tiče dece hipotetički bi ti bila kriva što ih nisi vaspitala. Zato će te mačke na kraju pojesti...
  (Baba Tića, 10. oktobar 2021 16:15)

  # Link komentara

 218. Iz ličnog iskustva, citiram Nobelovca Isaka Baševica Singera. Kada ga je jedan novinar pitao na proslavi "zlatne svadbe" (50 godina braka sa jednom ženom):"Da li ste ikada pomislili da se razvedete od svoje žene?", on je odgovorio:"Pomislio sam hiljadu puta da je ubijem, ali nikada da se razvedem." Moj slučaj! Pozdrav!
  (B.Živković, 10. oktobar 2021 16:14)

  # Link komentara

 219. @Hm Jesi ogorcena, a ovaj komentar to potvrdjuje. Opusti se malo. Ja zaista nisam zena koja je drugoj zeni vuk. Sve zene razumem i podrzavam u njihovoj razlicitosti jer sam i sama zena i znam sta to znaci. Bices srecnija pre svega ti, pa onda i tvoja deca ako se malo opustis. Pozdrav i sve najbolje!
  (Jana, 10. oktobar 2021 16:10)

  # Link komentara

 220. Ovo je skalndalozno glup komentar, odavno nesto gluplje ne procitah.
  Sta predlazes kao alternativu zelje za potomstvom?
  Koja je to zelja za potomstvom koja je "eticki odobriva"?
  Zenska zelja za potomstvom je ok, muska nije?
  (Rodrigo, 10. oktobar 2021 15:45)

  Decu treba da imas ako zelis decu i ako zelis da se njima bavis a ne ako se brines za svoj dragoceni DNK, cist narcizam. Sta tu nije jasno?
  Opsednutih time a ne decom nije malo.
  (Fobija no1, 10. oktobar 2021 16:05)

  # Link komentara

 221. Naravno, da svako ima slobodu da radi sa svojim životom šta hoće ili šta želi. Takođe, nezgoda je u tome što se za dve najvažnije stvari u životu pojedinca, koje određuju dalji tok života, a to su brak i zanimanje, ljudi moraju opredeliti u mladosti. Može i kasnije, ali to nosi mnogo drugih problema o kojima ne bih govorio. Čovek, kao pojedinac trebalo bi da ima "Odgovornost", prema sebi, svojim roditeljima, prema društvu, prema čovečanstvu, kasnije prema deci itd. Onda ima i "Pravo" takođe prema roditeljima, društvu, čovečanstvu itd. Ko misli da su brak i rađanje dece, trošak ili teret, ili suvišna obaveza, taj ni ne treba da zasniva ni brak ni porodicu. Takođe, brak je u početku "lep i sladak", a kasnije je sve više obaveza i sve manje zadovoljstva. Ko hoće samo zadovoljstva i bez obaveza, taj neka ne zasniva brak, neka uživa u slobodi. Recimo, da svi batale posao, jer šta će im obaveza da rade, neka sve stane, jer bolje da smo slobodni, zadovoljni, bez obaveza i odgovornosti itd. Naravno, postoje i slučajevi "više sile", nesrećnih ljubavi, promašenih veza, preterane brige za decu, nema nikakve garancije. Ali, nema ni garancije da ćemo se sutra probuditi živi. Ipak, prođu godine, prođe vreme, deca odrastu, samostalna su, mi postajemo "zaostali", stari, oni "znaju bolje" i vi shvatite da ste ostvarili svoj životni cilj. Tada se okrenete svojoj ženi, i kažete "vredelo je", "sutra mogu mirno da umrem". Pozdrav!
  (B.Živković, 10. oktobar 2021 16:04)

  # Link komentara

 222. Cista patetika. Necu to da kazem, to si ti rekao,nemoj mi umetati svoje misli u usta.
  Ono sto je dobra tradicija: zajednistvo, briga o deci, ljubav izmedju supruznika ce ostati, ono sto je lazna tradicija: fizicko iskoroscavanje partnera, finansijsko, emotivno, zatucanost ce nuzno propasti.

  @Pepe

  Ovakvo misljenje je tipicno za verovatno vrlo mladog jurisnika neoliberalnih brigada, diskontinuiranog i bez kontakata sa stvarnoscu.
  Dobra tradicija kako je ti zoves je prezivela sve do sada.
  Trenutno je na snazi fizicko, finansijko i emotivno iskoriscavanje muskaraca na zapadu (ovde ubrajam i nas), dakle losa tradicija u novom ruhu, koja se kao nikada ranije podstice i hvali.
  Feminizam ce propasti ultimativno, kao i cela ta bolesna ideologija kojoj se klanjas jer polazi od pogresne premise da je zena superiorna u svemu, ali je istovremeno, tako superiorna, i vecita zrtva inferiornog patrijarhata koji je sputava.
  Kako je neko tako superioran vec hiljadama godina podjarmljen?
  No, ako zelis da se oformis kao pravi, pravilno zacesljani simp bez trunke samopostovanja i muzevnosti, ti ces verovati i podrzavati svoja ginekokratska bozanstva, koja jesu zapravo preobuceni totalitaristi.
  (Terzio, 10. oktobar 2021 16:03)

  # Link komentara

 223. @Rodrigo - nije problem porodica koju na okupu drze ljubav i postovanje. To niko nece razoriti. Razaraju se porodice koje sile nekakvih nakaradnih zakona drze zajedno. Tu se i ukorenjava fasizam. Kod mediokriteta i inferiornih kojima samo sila i ubedjenje da sve najbolje znaju daju vaznost. Taj tvoj Poljak, ako se okuplja sa porodicom koja zeli da bude s njim je postigao nesto u porodicnom smislu, ali ako je pripadnik onog dela poljske koji su prakticno zabranili i razvod, i abortus, i raskid i sve ostale slobode gde je druga strana slobodna da odluci i gde su ljudi s njim za Bozic jer se ne sme odbiti, a ne jer to zele, onda je mali fasista. Iza tradicije se svasta sakrije, pa kod nas onaj sto nosi najveci badnjak u crkvu i brani da se nedeljom ukljuci masina za ves, kupuje neki raj jer je prevario zenu, prevario druga, kuma, zavadio decu... Cast pravim verujucim ljudima, ali u velikoj meri veliki tradicionalisti su i veliki neljudi i nebitni za bilo koga osim za one kojima su bitni jer uteruju strah u kosti
  (Igor, 10. oktobar 2021 15:47)

  # Link komentara

 224. Najveca budalastina zbog koje se ulazi u brak je muska opsesija da moraju ostaviti potomstvo, cak iako ih zena i deca uopste ne interesuju, jer ako ne bude ljudi sa njihovim DNK na planeti onda ce biti kao da nisu nikada ni postojali.
  Ko zna koliko ljudi je proslo pakao porodice zbog ovakvih suludih opsesija.
  (Fobija no1, 10. oktobar 2021 15:18)

  Ovo je skalndalozno glup komentar, odavno nesto gluplje ne procitah.
  Sta predlazes kao alternativu zelje za potomstvom?
  Koja je to zelja za potomstvom koja je "eticki odobriva"?
  Zenska zelja za potomstvom je ok, muska nije?
  (Rodrigo, 10. oktobar 2021 15:45)

  # Link komentara

 225. (Rodrigo, 10. oktobar 2021 13:38)

  Cista patetika. Necu to da kazem, to si ti rekao,nemoj mi umetati svoje misli u usta.
  Ono sto je dobra tradicija: zajednistvo, briga o deci, ljubav izmedju supruznika ce ostati, ono sto je lazna tradicija: fizicko iskoroscavanje partnera, finansijsko, emotivno, zatucanost ce nuzno propasti.
  Ovaj clanak pokazuje ono sto svi negde znamo, brakovi su cesto losi i disfunkcionalni.
  Ljudi su argumentovali i objavili studiju dakle izvoli ospori ti svojim istrazivanjem, proglasavanje neceg ludilom ti nije dovoljno.
  Nije cudo sto si bas iskoristio primer Poljaka koji su katolika dzamahirija i ultra desnicari/neo fasisti, govori bas sve o tebi kao osobi
  (Pepe, 10. oktobar 2021 14:11)

  Opet ti gledas kroz danasnju prizmu, Poljaci su, da te podsetim, zestoko osetili PRAVI fasizam na svojoj kozi, a ne ovaj koji ti kao mali Perica mislis da postoji, posto je danas svako ko ne deli neoliberalna gledista automatski fasista.
  Brakovi su losi i disfunkcionalni zbog svega drugog osim tradicije, ovo sto ti navodis su neokomunisticka mantranja sistemski truju citav medijski prostor decenijama.
  Hajde da ti pomognem, desnicar ne znaci fasista, znam da se tvoj neoliberalno uslovljeni mozak malo dimi od toga, ali veruj mi da je tako.
  (Rodrigo, 10. oktobar 2021 15:34)

  # Link komentara

 226. Koliko zena je doslo do svojih ciljeva manipulacijom muskarcima, a koliko muskaraca isto postiglo prema zenama?
  (Rott, 10. oktobar 2021 14:41)

  Pa sto to dozvoljavate? Ako vam nije jasno da neko manipulise vama glupi ste. Dopustate jer ste pi...pa....ci ne zbog ljubavi sigurno, to je jedan jedini razlog.
  (Ko vam je kriv, 10. oktobar 2021 15:32)

  # Link komentara

 227. @ivan - za sve koji misle tako postoji vrlo jednostavno resenje - nek se ne zene i nece imati nijedan problem u zivotu
  (Mirko, 10. oktobar 2021 15:29)

  # Link komentara

 228. Udata, domacica, majka. Neki put sam se osecala kao iskoriscena. Naravno, retko. Ja sam odlucila da mi vise prija da sedim kuci. Bilo je i da moram da radim zbog finansija. Kad pogledam svoj brak, bilo je uspona i padova. Ali, ali kad smo pricali o braku, opcija razvod nije postojala. Mi se volimo i sve mozemo da resimo. U braku 36 godina, nikad nisam slagala muza, nikad opsovala, nikad naravno prevarila. Verujem ni on. Neko ce reci da to nije bas moguce ali u pitanju su pravila. Pravila su: mi smo tim(nista roditelji, prijatelji, deca), nema varanja(ako nekog volis i postujes, cemu), nema psovanja, samo argumenti u svadji. Kad se rade u kuci veci poslovi, radimo zajedno svi,ogrev,zimnica,krecenja... Naravno nije uvek idealno ali to je zivot, nismo istog temperament. To moze tako ako nema ekstrema, alkohola, nasilje, droga... Trudi te se u braku, nema nista na tacni, obradujte vase partnere(muz mi ubrao cvet iz nase baste, procita pesmu...). Poenta je da covek nije stvoren da bude sam, pa vec kad je tako trudite se, lepse je.
  (Mumi, 10. oktobar 2021 15:22)

  # Link komentara

 229. Najveca budalastina zbog koje se ulazi u brak je muska opsesija da moraju ostaviti potomstvo, cak iako ih zena i deca uopste ne interesuju, jer ako ne bude ljudi sa njihovim DNK na planeti onda ce biti kao da nisu nikada ni postojali.
  Ko zna koliko ljudi je proslo pakao porodice zbog ovakvih suludih opsesija.
  (Fobija no1, 10. oktobar 2021 15:18)

  # Link komentara

 230. Hvala na "komplimentima":)Nespremnost da razumijemo druge i osudjujemo bez dovoljno informacija u dosta komenatara. No dobro,svako svoj krst nosi.
  @ Baba Tića A sta ako partner umre pre mene,a djeca su npr.u Australiji i inace im se ne da javljati majci svaki dan?
  Ne kazem da bi moja djeca bila takva samo navodim hipoteticku situaciju.
  (LOLA__, 10. oktobar 2021 15:12)

  # Link komentara

 231. Svi smo mi razlicito rasli,razlicito smo vaspitani, razlicita zivotna iskustva imamo i mnogo toga.Takav mix svega i svacega, tesko da ce dovesti do pravog i valjanog zakljucka.Sto se mene tice,brak je unisten u danasnje vreme, barem onaj kakav ja zelim i mislim da treba da postoji.To je samo onaj koji nastane iz ljubavi.95% brakova to nije.Najvise ih je zbog neplanirane trudnoce a sve u kombinaciji za hipergamijom tj neskrivenim zenskim interesima da lakse zive (jel same nisu sposobne to da sebi obezbede).To vam je ono da je muz "vredan", "nije lenj" i slicne opise koje ovde citamo. One zele nekoga da im obezbedi ono sto smatraju lagodnim zivotom i to vam je momci tuzna realnost. U prirodi coveka je da stlano hoce jos (pogotovo onog sa nizim intelektom a to je opet vecina). Sa protokom godina, posle 30 pa do oko 40 dozivecete pakao sa danasnjim zenama.Budite sigurni da im nikada necete biti dovoljno dobri cak i ako ste imucni.Ja se nisam zenio.Jednostavno, okrenem se oko sebe i nema muske osobe na cijem mestu bi zeleo da budem i trpim to sto im nadrndane i nezadovoljne zene rade. Nisam bio spreman da tako unistim najvrednjiju stvar koju imam,a to je zivot. Novca imam, sam zaradio, dobar auto,odlican stan a bice i nasledstva. Glavna kvaka je da vam uvale dete jel onda imaju zakonski instrument da vas cede. I tu niko nije srecan. Zato kazem, samo brak iz ljubavi moze da uspe. A tu je opet problem jel je za nekog ljubav kad mu se digne, za nju moze biti dobar auto ili parfem...
  (Meki, 10. oktobar 2021 15:09)

  # Link komentara

 232. Iz komentara provejavaju neke pretnje, tipa ako im je i dobro dok su mladje, nece biti kada ostare same. Prvo,kada pisete tako nesto, razmislite, to sto trenutno niste sami, ne znaci da za par godina necete biti. Deca odrastaju, zive u drugim gradovima, neretko na drugim kontinetima. Partner isto, danas je vas, sutra moze otici, na kraju, ne umiru partneri zajedno. Sustina je da ne treba ziveti zivot sada da bi sprecio buduce situacije na koje svakako uticaja nemamo. I ok, nauka kaze da su te zene najsrecnije, mi mozemo da se slozimo ili ne na kraju svako iz svog iskustva ili okruzenja ali negirati tu tvrdnju sa toliko gorcine i jeda, to ukazuje jedino na frustracije. Opustite se ljudi.
  (Realno, 10. oktobar 2021 15:08)

  # Link komentara

 233. Ovde su muškarci najviše nostalgični za "tradicionalnim" brakom i porodicom, dok žene masovno beže od istog i traže promene. Baš se pitam zašto? Sigurno nije zato što je muškarcima loše a ženama dobro.
  (Suprised pikachu, 10. oktobar 2021 15:03)

  # Link komentara

 234. (Jana, 10. oktobar 2021 14:33)
  Ogorcenost vidis ti iz nekih svojih razloga, ja sam htela da se ogradim da nisu sve zene opsednute decom i pune strahova kao ja i da ne govorim u ime svih zena. Samo razumem komentar te zene jer sam i sama taj tip da ako mi ne odgovori na poruku dete ja odmah razvijam teorije katastrofe. Nista drugo, nikakva osuda. Vise bih volela da sam lako cemo majka. Na to ne mozes da utices.
  (Hm, 10. oktobar 2021 15:02)

  # Link komentara

 235. @Iva
  Ja sam u identičnoj situaciji kao i ti i sve što si napisala, potpisujem, kao da sam ja napisala! Veliki pozdrav!
  (Dana, 10. oktobar 2021 14:46)

  # Link komentara

 236. Slihtanje feministkinjama... Ako smo ravnopravni , dogovorimo se, podelimo obaveze, ne pokusavamo da dominiramo, uslovljavamo. Koliko zena je doslo do svojih ciljeva manipulacijom muskarcima, a koliko muskaraca isto postiglo prema zenama? Muskarac mora svasta, da bi bio zadovoljan, zene napisu listu zelja
  (Rott, 10. oktobar 2021 14:41)

  # Link komentara

 237. @ dott
  Niste me razumeli. Moj muz je dobar otac , posvecuje se deci, provodi sa decom vise vremena nego 90% muskaraca. Nisam ja mislila na tu " brigu" vec o nedostatku mentalne tj psiholoske brige vec na to da muskarci tj ocevi nisu brizni na nacin na koji su majke brizne i hvala Bogu na tome jer je bolje za dete da roditelji imaju ravnotezu; ali bas ta razlika u psiholoskoj briznosti ( koja je polno odredjena) znaci da je zenama roditeljstvo mnogo izazovnije i stresnije. Moj muz ce vise da se zabrine oko materijalne sigurnosti dece za buducnost- da ih odskoluje, da ih osposobi za rad a ja kao zena majka kao i vecina zena se brinemo da nasu decu neko ne maltretira, kako psihicki podnose nepravdu i sl, naravno brinemo mi i te kako o toj materijalnoj obezbedjenosti dece ali se vise brinemo za ove druge stvari a ta vrsta brige je cesto stresnija. Muskarci cesto reaguju na te stvari na nacin " nek se celice" a nas zene to i te kako opterecuje. Zato je zenama roditeljstvo psihicki teze.
  (Nikolina, 10. oktobar 2021 14:40)

  # Link komentara

 238. Гарантујем да 70% свих бракова нису настали из чисте и искрене љубави,
  већ због сопствених родитеља, околине, комшија, тог притиска и етикете
  ненормалне особе ако ниси у браку после 30-те.
  И сад ће неко ко је у таквом браку, најгласније да филозофира на све начине
  како би оправдао свој наметнут брак, и како би што више оцрнио оне који се
  одупиру томе. Последица тих бракова су и све чешћи разводи, насиље у породици,
  несрећна деца... што кад се сабере веће је зло него да си остао сам.
  Онда имамо и егзистенцију, бракове из користи.
  На крају шта је брак?
  Нисам толико наиван, толики романтик, нема савршене љубави, али постоје
  особе које вам одговарају као и ви њима, са којима се некако природно спојите, разумете, и то онда може бити здрава заједница коју можете озваничити у цркви
  и општини. Али срљати у брак због неких спољних притисака је пут за самоуништење, и вас и вама драгих особа.
  (simke, 10. oktobar 2021 14:40)

  # Link komentara

 239. (Hm, 10. oktobar 2021 13:46)

  Pitanje je zasto ne bi opet rodila decu koju toliko voli, zar bi se tek tako odrekla tolike ljubavi? Zatim je pitanje zasto bi opet bila sa muskarcem koji o toj istoj deci toliko ne brine.
  (Dott, 10. oktobar 2021 14:40)

  # Link komentara

 240. Muz od braka nema ama bas nikakve koristi, to naivno razmisljanje za redovan sex je vezano za tek punoletne osobe bez iskustva, a cak i da ima redovan sex, to naprosto nije dovoljna kompenzacija za ostale stvari koje mora da radi u braku, a koje nije ni mislio da ce morati dok je bio mladic. Od braka ima koristi iskljzcivo druga strana, kao i od razvoda. Zato i sve vise razvoda, samo je jedan zivot
  (Ivan, 10. oktobar 2021 14:33)

  # Link komentara

 241. @Hm Sve je lepo ovo sto si obrazlozila, i slazem se da ima preterano briznih majki, i moja je bila takva. Ali cemu ova zadnja recenica? Nisu sve majke tako brizne, pa sta? Ako zena zenu ne razume sta od muskaraca da ocekujemo? Nema potrebe za tom ogorcenoscu koja se oseti u zadnjoj recenici. Nismo sve iste, pa sta? Neke zene su prilicno opustene u majcinstvu, ali ko kaze da ih to nuzno cini gorim majkama od tebe?
  (Jana, 10. oktobar 2021 14:33)

  # Link komentara

 242. Čast izuzecima,ali većina muškaraca, naravno nesvesno,ulazi u brak jer...imaju redovan seks bez da se mnogo trude,imaju skuvano,oprano,čisto,sređeno,...imaju decu da se hvale a da pritom ne učestvuju uopšte u njihovom odgajanju....moj muž nema pojma koji su deca razred, mislim mora da razmisli iako su srednjoškolci,dal su pre podne ili po podne u školi...uveče kad izađu on spava,ja čekam..ne poznaje njihovo društvo iako ih je upoznao i video mnogo puta,prosto ne zanima ga pa ne pamti.Radi mnogo to jeste,ali radim i ja...prosto se oslonio i opustio da ću to sve ja uspeti super sama..ok ja sam na to pristala,ali nije lako....meni brak ne pada lako kao njemu.Tako da, muškarci koji ne žele decu, jednostavno platite nekom da vas pere i čisti,i kuva vam...i ne ženite se ne treba vam to.
  (eto, 10. oktobar 2021 14:28)

  # Link komentara

 243. Nismo stvoreni da budemo srecni.
  Ko je uopste srecan, sta je uopste sreca?
  Sreca je stanje uma u nekom trenutku ili kraćem periodu.
  Raspolozenje nam je promenljivo i tako teba biti, ne postoji neko ko je konstanno srecan. Postoje ostvareni ljudi, za njih mi kazemo da su srecni. Ali sreca je osecanje koje ih kadkd prozima, daleko je od konstantnog stanja uma. Ostvaren covek itekak se susrece sa zivotnim problemima i glavoboljama.
  (Dott, 10. oktobar 2021 14:24)

  # Link komentara

 244. (Rodrigo, 10. oktobar 2021 13:38)

  Cista patetika. Necu to da kazem, to si ti rekao,nemoj mi umetati svoje misli u usta.
  Ono sto je dobra tradicija: zajednistvo, briga o deci, ljubav izmedju supruznika ce ostati, ono sto je lazna tradicija: fizicko iskoroscavanje partnera, finansijsko, emotivno, zatucanost ce nuzno propasti.
  Ovaj clanak pokazuje ono sto svi negde znamo, brakovi su cesto losi i disfunkcionalni.
  Ljudi su argumentovali i objavili studiju dakle izvoli ospori ti svojim istrazivanjem, proglasavanje neceg ludilom ti nije dovoljno.
  Nije cudo sto si bas iskoristio primer Poljaka koji su katolika dzamahirija i ultra desnicari/neo fasisti, govori bas sve o tebi kao osobi
  (Pepe, 10. oktobar 2021 14:11)

  # Link komentara

 245. Pa ovi komentatori su u mnogo vecem strahu da ostani sami, nego komentatorke. Nista ljubav, samo biolosko-reproduktivne kalkulacije.
  A posle zene sponzoruse...eee, nema tu leba rodjaci, a ni srece.
  (talentovana krcmarica, 10. oktobar 2021 14:05)

  # Link komentara

 246. Sve sto taj lik prica je totalna nebuloza, prakticno njegovo licno misljenje potkovano nicim. A ako je zasnovano na nekim empirijskim dokazima, tipa svedocenje zena to samo pokazuje da ih ima vise koje su sebicne i samozive ne da im je tesko u braku ili da su srecnije same. Ovo poslednje je tek totalna nebuloza za 99% zena jer sve jure da se kad tad udaju. Kucni poslovi su tek teska stvar ubilo se. Kako te zene funkcionisu pre braka i dece? Sve te price kako je zena kucna pomocnica su totalne nebuloze i zene to znaju a i dalje ih furaju. Jedino ako im tatica ne titra do udaje pa isto ocekuju da budu princeze muzu koji im je sluga.
  (Mladen, 10. oktobar 2021 13:50)

  # Link komentara

 247. Nikolina, navela si da decu obožavas, ali ne znaš da li bi ih opet rodila?
  Objasni to molim te, s obzirom da još kažeš da bi bila ponovo sa istim mužem, a koji pri tom ne brine toliko o deci.
  (Dott, 10. oktobar 2021 12:57)

  Evo objasnicu ti ja posto identicno razmisljam kao i ona. Zene mnogo brinu za decu, barem ovaj brizni tip kao nas dve. Prakticno su nespokojne ako ne znaju da je toj deci obezbedjeno sve sto im treba do kraja zivota i materijalno i bezbedonosno i sve, sve, ne zelimo da nam deca pate. Ikada. Zbog toga nam je na kraju krajeva i bitno da muskarac ume i da radi i zaradi a ne da je neki lelmud i lako cemo. Sa druge strane ja ne vidim da se muskarci time toliko opterecuju. Znam masu majki sa vecom decom koje ne zaspu dok im se deca ne vrate bezbedno iz izlaska ali ni jednog takvog muskarca. To je prosto prevelika celozivotna briga, veliki terat.
  Ne znam sta o tome misle lako cemo i sama sam sebi najvaznija majke, cenim da ima i takvih primeraka.
  (Hm, 10. oktobar 2021 13:46)

  # Link komentara

 248. Konacno je neko smogao hrabrosti da kaze istinu sto nije inace dozvoljeno danas zbog vecine fasista koji se kriju iza lazne tradicije
  (Pepe, 10. oktobar 2021 11:22)

  Dakle, porodica je plod fasizma?
  Hiljadama godina pre nastanka fasizma porodica postoji, i sigurno je nece poremetiti neoliberalno ludilo.
  Objasni recimo, nekom Poljaku da je fasista jer voli da slavi Bozic u krugu porodice .
  (Rodrigo, 10. oktobar 2021 13:38)

  # Link komentara

 249. Da smo liberalnije drustvo, ne bih se zenio. Ovako cu morati, da bih imao redovan sex. Verovatno cu se i razvesti, ali jbg...
  (Marko, 10. oktobar 2021 12:56)

  "da bih imao redovan sex" je samo jedna od pretpostavki, drugar... Ali, ipak se treba ženiti.
  Ako nađeš dobru ženu- bićeš srećan čovek. Ako nađeš lošu ženu- postaćeš filozof.
  (ćuro, 10. oktobar 2021 13:33)

  # Link komentara

 250. (Samo neko optuzivanje..., 10. oktobar 2021 13:00)

  Molim te ne podstici druge da se ne vencavaju, vidis kakvo je stanje u zemlji, po citav jedan grad nestaje godisnje, upravo zbog toga.
  (Podsticaj, 10. oktobar 2021 13:31)

  # Link komentara

 251. Zamisli covece kolika je brak prevara kad moraju da se koriste ovakvom propagandom
  (Lola, 10. oktobar 2021 13:29)

  # Link komentara

 252. A od razvoda ko ima vise koristi?
  (Peppino, 10. oktobar 2021 13:14)

  # Link komentara

 253. Evo, ja nisam udata i nemam decu i srecna sam. Ne mislim da je imati brak i porodicu lose, nego nisam upoznala pravu osobu, a moram priznati da mi to nikada nije ni bio prioritet. Postoje ljudi koje zanimaju nauka, umetnost, zele da istraze svet, itd. Ja sam jedna od njih i meni su sve misli oduvek bile usmerene ka tome, a ljubav ako se desi-dobrodosla je.
  Stvarati porodicu jer "idu godine" ili po principu "daj sta das" je suludo. Nemam nikakvih iluzija o tome sta znaci porodica u emotivnom, finansijskom i logistickom smislu. Za to je potrebna zdrava emotivna i finansijska osnova, bez toga je pakao. Takodje, zivim u inostranstvu i ovde je nacin zivota drugaciji, nema drustvenog pritiska, postoji zivot i za single ljude i to bas kvalitetan, pa me verovatno zato nesto i ne dotice sto sam sama. Da li bi bilo lepse i lakse deliti zivot s nekim i podizati dete? Naravno da bi, ali pod uslovom da se radi o zdravom i iskrenom odnosu. Ja nisam upoznala
  muskarca sa kojim bi ovakav odnos bio moguc i da se radi o iskrenoj ljubavi. A da budem single mum-to ne zelim, niti imam novca i logisticku podrsku za to. Tako da sam ok sama, zadovoljna sam i vodim zanimljiv zivot.
  (Iva, 10. oktobar 2021 09:47)

  Веома ми је драго због тебе.
  (Гале, 10. oktobar 2021 13:08)

  # Link komentara

 254. Kad dođe sudnji dan ostaćeš sama sa mačkama koje će pojesti tvoj leš par dana pošto umreš. Ne želim da plašim, ali ovo je istina. Zato ljudi treba da nađu partnera, da se vole, pomažu i da im neko donosi hranu i piċe u starosti. Od egoizma i ,,ja sam srećna i sama" nema sreće na duže staze.
  (Baba Tića, 10. oktobar 2021 12:28)

  Gluposti pa nece umreti oboje isti dan. Svakako ce neko ostati sam na kraju. Cega se toliko plasite? Umres pa umres sta vas briga sta ce biti sa vasim telom uopste i hoce li vas pojesti crvi ili macke.
  (Cirkus, 10. oktobar 2021 13:07)

  # Link komentara

 255. Članak je čista glupost, ali i većina komentara. Najgori su mi ovi što su kao stručna lica pa znaju iz prakse. Pobogu kada ćete shvatiti da to da li je neko srećan zavisi isključivo od same te osobe, a potpuno je nebitno u kakvoj porodičnoj, materijalnoj i svakoj drugoj situaciji se nalazi. Dakle, sreća je individualna stvar i na žalost, ne zna svako da je ostvari. Po razgovorima sa mnogim ljudima tokom života i uopšte svim ovim komentarima i iznetim stavovima, rekla bih da jako mali broj ljudi zna da ostvari svoju sreću. A to je veoma tužno.
  (ali komentari, 10. oktobar 2021 13:04)

  # Link komentara

 256. vir, 10. oktobar 2021 11:30)

  Pa sta? Koristis pogrešnu logiku da cim nekog ima vise, taj je i mocniji. Ima puno ljudi i u Bangladesu i Kambodzi pa uzasno tesko zive u najvećem siromaštvu + se nista ne pitaju oko svetskih odluka. To je po tebi resenje?
  Drugo, kolika je smrtnost dece? Moja baba je rodila 5oro od toga prezivelo dvoje. Moji roditelji dvoje koji smo ujedno i preziveli detinjstvo.
  (Bebi, 10. oktobar 2021 11:58)

  …кратковидост није само болест очију…
  (vir, 10. oktobar 2021 13:02)

  # Link komentara

 257. Brak nije obavezan ko ne zeli ili ne moze da nadje sta trazi, neka zaobidje. Ideja da onaj drugi mora ovako ili onako da se ponasa je presmesna i tipicna za srpski infantilni narcizam gde ceo svet mora da se postroji kako nama odgovara i to je jedino ispravno.
  Nemojte da ste kukavice, ako ne nadjete sebi pravi par ostanite sami. Ovi sto pisu da su sami ljudi nesrecni...pa ako ne mozete sami sa sobom biti srecni svakako necete naci srecu u paru. Samo dvoje ljudi kojima je dobro i samima moze da bude pravi par, ostalo je sve krpljenje i mucenje dva ocajnika.
  Niko nije duzan da bude sta vama treba i nije kriv sto to nije! Nadjite sta vam treba, ne pravite kompromise iz nervoze i ocaja. Procenat ljudi koji su sami i nesrecni nije veci od procenta uparenih i nesrecnih.
  (Samo neko optuzivanje..., 10. oktobar 2021 13:00)

  # Link komentara

 258. (Nikolina, 10. oktobar 2021 12:15)

  Nikolina, navela si da decu obožavas, ali ne znaš da li bi ih opet rodila?
  Objasni to molim te, s obzirom da još kažeš da bi bila ponovo sa istim mužem, a koji pri tom ne brine toliko o deci.
  (Dott, 10. oktobar 2021 12:57)

  # Link komentara

 259. Da smo liberalnije drustvo, ne bih se zenio. Ovako cu morati, da bih imao redovan sex. Verovatno cu se i razvesti, ali jbg...
  (Marko, 10. oktobar 2021 12:56)

  # Link komentara

 260. Zbog čega onda singl muškarci žive duže od oženjenih? Mnoga istraživanja su to dokazala, lako je proverljivo.
  (Pero, 10. oktobar 2021 12:55)

  # Link komentara

 261. @eee

  Ko je tacno trazio da muski rađaju? Lazi.
  Imam primer prijatelja koji se bas brine o svoja dva decaka. Kuva sa zenom i bas vodi računa, radi domace sa njima, budi ih, razvozi itd. Decaci su vrh i odrasce 100% u odlicne i usoesne ljude a i super se snalaze po skoli.
  On je izuzetak.
  Tvoj stav je nezreo i neodgovoran jer deca ako primete da otac ne brine o njima često kasnije biraju partnere koji se isto tako losi po njih?
  Ima zato tolko zena po sigurnim kucama i u vezi sa manipulatorima, narkomanima, mafijasima?
  Jer od njih dobijaju istu nebrigu i nesigurnost koju su dobile od svog oca od najranijeg detinjstva. To im je jedino poznato. Cale koji je na poslu po ceo dan a kad je tu gleda TV. Nije ga briga dal su jeli, sta su obukli, ne zna da im skuva veceru, briga ga da ih pita kako se snalaze sa drugarima... Sve je to trauma za malu decu kad dolazi od osobe od koje zavise i treba da dobijaju ljubav.
  Zato ako si nezreo, bolje nemoj praviti porodicu nego da uvaljujes nevinu decu u probleme.
  (Muva, 10. oktobar 2021 12:47)

  # Link komentara

 262. @oll
  zamenite ulige,
  Šetajte Vi dete i brinite o njemu, a gospođa neka se vrati na posao. Javite nam kako ide
  (VJ, 10. oktobar 2021 12:34)

  # Link komentara

 263. Vidim po komentarima da su se muškarci uvredili ali ovo je živa istina.Žene koje imaju muža i decu imaju i milion obaveza oko porodice i domaćinstva a pored toga moraju i na posao.One su uvek na granici svojih snaga,večito im je duša u nosu.S druge strane,slobodna žena bez dece kada se sa posla vrati kući ima sve vreme ovog sveta da ugađa sebi.Može da odmara koliko hoće,da radi šta hoće,da ide gde god joj padne na pamet.Ima opuštenost i slobodu o kakvoj udate mogu samo da sanjaju.
  (BB, 10. oktobar 2021 12:34)

  # Link komentara

 264. Dosadni ste više sa ovim temama i besmislenim prepucavanjima. Svako je kovač svoje sreće, u braku ili bez braka. Malo više razumevanja i poštovanja umesto zlobe i isključivosti ne bi bilo naodmet jednako i ženama i muškarcima.
  (Jao, 10. oktobar 2021 12:32)

  # Link komentara

 265. Djecu "sebi" radjati necu jer se djeca radjaju da od njih napravis "covjeka", pruzis im ljubav i mogucnost da zive svoj zivot kako oni zele..
  I na kraju i zasto sam srecna...Zato sto imam oba roditelja koji jos uvijek mogu sve sami,bratovu djecu,posao od koga zivim, zdravlje, ljude koje volim i koji mene vole,prirodu,odmore,druzenja...
  (LOLA__, 10. oktobar 2021 11:17)

  Steta sto tvoji roditelji nisu tako razmisljali, danas mi ne bi citali ovu glupost.
  (mok, 10. oktobar 2021 12:28)

  # Link komentara

 266. Evo, ja pripadam kategoriji "neduata i bez djece,ali ipak srecna". Nikada mi udaja nije bila prioritet. Pronaci nekoga sa kim ce biti ljepse i lakse boriti se kroz zivot, da. Mislim da je tome doprinos dao i brak mojih roditelja u kome,cini mi se,majka nikada nije dobila postovanje koje je zasluzila svim onim sto je cinila za nas. Ali,ima tu i licnog iskustva.
  Sada,u ovim godinama voljela bih upoznati stabilnog muskarca,prije sve svega psihicki i emotivno,finansijski manje vise,mada za ocekivati je da radi i da je nesto stvorio. Ako do ovih godina nije,nikada i nece.
  Djecu "sebi" radjati necu jer se djeca radjaju da od njih napravis "covjeka", pruzis im ljubav i mogucnost da zive svoj zivot kako oni zele..
  I na kraju i zasto sam srecna...Zato sto imam oba roditelja koji jos uvijek mogu sve sami,bratovu djecu,posao od koga zivim, zdravlje, ljude koje volim i koji mene vole,prirodu,odmore,druzenja...
  (LOLA__, 10. oktobar 2021 11:17)

  Kad dođe sudnji dan ostaćeš sama sa mačkama koje će pojesti tvoj leš par dana pošto umreš. Ne želim da plašim, ali ovo je istina. Zato ljudi treba da nađu partnera, da se vole, pomažu i da im neko donosi hranu i piċe u starosti. Od egoizma i ,,ja sam srećna i sama" nema sreće na duže staze.
  (Baba Tića, 10. oktobar 2021 12:28)

  # Link komentara

 267. Pogledajte video koji je Milan Strongman izbacio pre desetak dana, zove se "Sa ovom stopom rađanja izumiremo za 250 godina". Ne postoji ni jedna jedina recenica u kojoj nije u pravu.

  Sto se teksta tice, da se najezis kakve sve budale postoje na svetu, eeeejjjj, ekspert za srecu!?
  (Igor, 10. oktobar 2021 12:26)

  # Link komentara

 268. @ marija
  Tacno. Obozavam svoju decu ( dvoje dece) ali od kad ih imam stalno sam pod stresom. Danasnje vreme sa svim svojim izazovima uopste ne pogoduje roditeljstvu jer od roditelja danas se ocekuje mnogo vise nego od roditelja od pre 50 i vise godina ( kada je manje vise bilo najvaznije da ih nahranis , a deca su se sama posle snalazila, nisu se skolovala osim za 4 ili 8 razreda, nije bilo droge, opasnosti, loseg drustva kao danas) . Moj muz je dobar muz i otac ali kao muskarac on ne moze da razume briznost- tacnije on uopste ne kapira koliko opasnosti vreba sa svih strana i koliko se mi zene kao majke tu kidamo. U tom smislu roditeljstvo je mnogo psihicki zahtevnije zeni tj majci deteta nego muskaru jer muskarci uglavnom nemaju taj " brizni gen" te roditeljstvu prilaze mnogo opustenije ( sto je dobro kao protivteza nama majkama) . Moj muz je dobar , ali znam dosta muzeva koji znaju da ignorisu probleme a kad se desi problem sa decom odmah zenu tj majku deteta optuze za to. A kad se zena pre toga nervirala znali su da joj kazu da umislja, da je paranoicna i sl. A kad se problem desi odmah je osude . To je problem celog drustva jer je na majkama mnogo veca pre svega psihicka ali i fizicka odgovornost za decu. Iako obozavam svoju decu , da budem iskrena, bas zbog tog osecaja beskrajne brige ( koju imamo mi majke a ocevi nemaju) nekad se zapitam da li bi da mogu da vratim vreme da li bi opet rodila. Nisam sigurna. Muza bih istog birala,decu obozavam ali nisam nacisto da li bi se ponovo odlucila za decu.
  (Nikolina, 10. oktobar 2021 12:15)

  # Link komentara

 269. Tako je, jos malo podela i mrznje, odlicne su te "bihavioralne nauke".
  (Walter, 10. oktobar 2021 12:12)

  # Link komentara

 270. Eksperiment sa slepim miševima rešio misteriju: Zašto je ženama hladnije.Neki podaci iz navedenog clanka ne idu u prilog tvrdnji iznesenih u ovom clanku, Muževi imaju više koristi od braka nego žene.
  (LuKa, 10. oktobar 2021 12:10)

  # Link komentara

 271. Mislim da je najsrećnija grupa : razvedene, finansijski nezavisne žene sa odraslom decom.
  (Dana, 10. oktobar 2021 12:09)

  # Link komentara

 272. Шта је то брак..... Нема нормалних жена, само фолирање.... Зато су и саме
  (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 10. oktobar 2021 12:04)

  # Link komentara

 273. istina je da su same žene nesrecne, ali sa druge strane biti sluga i rob u sopstvenoj kući deci i muškarcu koji "ne ume": da skuva, opegla (jer ti za to treba jednosemestralna obuka i sertifikat?!?), ispod casti mu je pranje kupatila, kuhinje, usisavanje, bacanje đubreta (da ne ispadne papucic u komsiluku) i td., to je tek užas. Ravnomerna podela poslova u kuci je rešenje, u suprotnom dragi muškarci, dolazi očigledno do toga da druga strana jednostavno više neće sa vama.
  (sojka, 10. oktobar 2021 12:03)

  # Link komentara

 274. Nije mi jasno zbog čega je stalno prisutna tolika ostrašćenost u jednom ili drugom pravcu. Logično je da su mlade žene koje nemaju decu i obaveze zadovoljnije i srećnije, jer su naspavane i bez obaveza. Medjutim život traje malo duže pa su kasnije te iste žene veoma nesrećne kada ostanu same a ove druge imaju decu i porodicu. Osim toga odnosi su se znatno promenili sada i muškarci puno vše učestvuju u kućnim poslovima i obavezama oko dece. Neko izjavi ovako nešto a onda se to izvuče iz konteksta i eto razloga za ekstremizam u jednom ili drugom pravcu,
  Novak
  (Novak Simic, 10. oktobar 2021 12:01)

  # Link komentara

 275. Била сам у друштву тих "срећно неудатих, без деце", Американке, Енглескиње, Рускиње.... У педесетим, шездесетим... Како су ми само завиделе на детету. Да, лепо је и лако док можеш да ландраш около, али кад стигну годинице очекује се да ће дете ипак мало помоћи.
  Мада и неке мајке живе као да су саме, без обавезе према деци, а сад очекују сву могућу помоћ од деце, као моја мама, рецимо.
  (Шведска ' 97, 10. oktobar 2021 12:01)

  # Link komentara

 276. (vir, 10. oktobar 2021 11:30)

  Pa sta? Koristis pogrešnu logiku da cim nekog ima vise, taj je i mocniji. Ima puno ljudi i u Bangladesu i Kambodzi pa uzasno tesko zive u najvećem siromaštvu + se nista ne pitaju oko svetskih odluka. To je po tebi resenje?
  Drugo, kolika je smrtnost dece? Moja baba je rodila 5oro od toga prezivelo dvoje. Moji roditelji dvoje koji smo ujedno i preziveli detinjstvo.
  (Bebi, 10. oktobar 2021 11:58)

  # Link komentara

 277. Ovo bi bilo veoma moguće i istinito, ali pod nekoliko uslova. Prvo, zamislite tu radost koju roditelji imaju prema svojoj deci, od rađanja do odrastanja, ne znam da li ima veće radosti i ljubavi nego kada gledate svoju decu. Kasnije, oni vam možda to ne vrate na pravi način, ali vaša sreća je u tome da će oni isto tako da osećaju prema svojoj deci kada ih dobiju. Drugo, svaka obaveza vam lakše pada kada znate da radite za svoju porodicu, da imate nekoga za koga i zbog koga radite i živite. Treće, u ratnim ili zdravstveno kriznim periodima života, kada je vaš život "na ivici", mnogo je lakše podneti takve trenutke sa saznanjem da je neko vaš ostao, bar da vas se seti, da je još neko zabrinut ili da vam treba pomoć koju nikakav novac ne može da zameni. Ovo govorim iz ličnog iskustva, odnosa prema pokojnim roditeljima, a i prema sopstvenoj deci i ženi. Bilo je trenutaka i kada mi se sve smuči, kada bih rado otišao u planinsko selo, svoju dedovinu, da ne vidim nijednog čoveka, ali to kratko traje, taj bes i ljutina brzo prođe. Ako gledamo čisto materijalno i egoistično, onda ni muškarcima, ni ženama ne treba porodica, a ni deca. Znate li koliki je to trošak? Pa razna nerviranja, pa svađe, pa kompromisi itd. Jednom rečju, "bacanje para i živaca". Ali, zamislite da su i vaši roditelji tako posmatrali svet, sada vas sigurno ne bi bilo. I ne bi bili nikome nikakav trošak. Pozdrav!
  (B.Živković, 10. oktobar 2021 11:57)

  # Link komentara

 278. Možda nekima, meni lakše da sam uključim veš mašinu i skuvam večeru nego da trpim zvocanje i slušam gluposti po ceo dan. Jeste teško biti jedini roditelj dvoje dece sa praktične strane, posebno kada si muškarac, ali psihički je 100x lakše nego biti u lošem braku.
  Na žalost žene sa malo mozga, a da nisu psihopate, su izuzetna retkost i ja nisam imao sreće da budem u vezi ni sa jednom. Počne tako, ali posle godinu,tri, pet sve izađe na videlo.
  Ne bih se ponovo oženio 99%, samo ako baš naleti neki unicorn.
  (Srećno razvedeni single otac., 10. oktobar 2021 11:56)

  # Link komentara

 279. Od kad sam ja to primetila,brak je mrak,jedino ako vam je muz bogatas moze da prodje,ali malo bogatasa ,a malo i zena koje mogu do bogatasa,inace samo gluoe ,dosadns obaveze,jednolican zivot kiji ubija,pogkedajte lica tih b.parova,niko nasmejan,niko doteran,kao da ih je poplava izbacila,uzas
  (Eh, 10. oktobar 2021 11:56)

  # Link komentara

 280. Stalno se potencira jednakost između polova. Žene se podstiču da rade iste poslove kao muškarci. Nažalost, ne možemo protiv prirode. Ne mogu muškarci da rađaju i odgajaju decu kao žene, a društvo na neki način to od njih sada očekuje.
  Svi bi bili mnogo srećniji samo kada bi radili ono za šta su i stvoreni.
  (eee, 10. oktobar 2021 11:53)

  # Link komentara

 281. "Nije lako biti u braku a još manje biti u braku."
  (Dasa, 10. oktobar 2021 11:47)

  # Link komentara

 282. Zena bi po po prirodi trebala imat instikt za djecu, muskarci taj inatikt po prirodi imaju neuporedivo manji
  (pero, 10. oktobar 2021 11:46)

  # Link komentara

 283. Mislim da niko ne može da "izmeri korist" koju neko ima. Najrealnije bi bilo da se poredi situacija kada neko nije u braku sa onom kada jeste - kakav bi živit živeo u oba slučaja. Ako brakom ide na bolje, onda "ima korist", ako brakom ide na lošije, onda "ima štetu". Problem jer što se to ne može uvek znati unapred i ne može proceniti jer se ne mogu žuveti paralelno dva života, a sve je individualno. Znam žene koje su se udale da bi im bilo bolje (same tako kažu), znam koje nikad nisu htele da se udaju i bežale su od braka. Isto tako, muškarce koji su ušli u brak najčešće jer su ih roditelji terali jer je vreme, i nikako ne funkcionišu ali brakovi opstaju dok deca ne porastu (a onda bude kasno). Lepo je neko napisao da je harmoničan brak i složna porodica nešto što je najlepše, ali, koliko ima takvih a koliko je nefunkcionalnih koje opstaju iz ko zna kojih razloga? Na kraju, sve je do nas, da li hoćemo ili nećemo. Nema onog koji je hteo a nije uradio, i obrnuto. Kasnije žaljenje za urađenim/neurađenim se ne računa.
  Jeftinije je i lakše kad je udvoje. Treba ceniti i one koji su dovoljno jaki da ostanu nespareni, kao i one koji su uleteli u brak i sada ne mogu napolje, i njima treba snage da budu u nečemu što ih uništava. Onima koji su imali sreću da su imali dobro vaspitanje kao deca i da nađu partnera koji je sličan, pa oni neka uživaju i čuvaju to što imaju.
  (Urban sombrero, 10. oktobar 2021 11:39)

  # Link komentara

 284. Zanimljivo je koliko antinatalističke propagande ima svuda, od filmova i reklama do ideološki motivisanih istraživanja.
  (triamon, 10. oktobar 2021 11:39)

  # Link komentara

 285. Блентави белци ће прогутати и ову “напредну теорију”, док ће се остали размножавати још беже…
  (vir, 10. oktobar 2021 11:30)

  # Link komentara

 286. (LOLA__, 10. oktobar 2021 11:17)

  Dođu posle godine kad te takvo razmišljanje udari u glavu pa ostatak život prođe u kajanju.
  (Putnik, 10. oktobar 2021 11:26)

  # Link komentara

 287. jao koja glupost. nema nesrećnijih ljudi od neudatih žena. usamljene, nesrećne i tužne.
  (Black George, 10. oktobar 2021 08:54)

  Sto se onda toliko razvode?
  (peter, 10. oktobar 2021 10:39)

  У тексту лепо пише, жене које се нису удавале и бла бла, а не распуштенице удовице и слично. И тачно је да је то обична глупост. А разводе се јер мушкарци нису више и стању да их трпе.
  (Valdens, 10. oktobar 2021 11:25)

  # Link komentara

 288. Sinoc bio na veceri i u drustvu nam bila i jedna gospodja, ranih 50ih. Obrazovana, PhD, kolumnista u najvecem dnevnom listu u toj zemlji. Sledece godine pocinju snimati seriju po njenom scenariju. Nije udana, nema djece. I poslije par pica pocnemo pitati jedni druge o porodicama (nismo se vidjeli neko vrijeme). Pita me ona, zasto je tako tesko naci (normalnog) muskarca od 40+. Kaze da ni ona ni sestra joj bas nemaju srece sa vezama. A prilicno uspjesne zene. I ocigledno je da im to smeta i boli.

  Poznajem jos jednu slicnu gospodju, 50e, situirana, bila savjetnica ministra. I ista prica. Cim se malo opuste tema im je zasto nemaju partnera, i to im je kao neka tuzna konstatacija, izraz nezadovoljstva svojim zivotom. Ponavljam, ovo su sve ostvarene zene, socijalno i ekonomski uspjesne, ali im ocigledno nedostaje imanje partnera.

  Mislim da je to duboko usadjeno u nama svima, taj neki strah od samoce. Mogu ovi zapadni psiholozi pricati sta hoce ali priroda je jaca.
  (dijaspora, 10. oktobar 2021 11:23)

  # Link komentara

 289. Konacno je neko smogao hrabrosti da kaze istinu sto nije inace dozvoljeno danas zbog vecine fasista koji se kriju iza lazne tradicije
  (Pepe, 10. oktobar 2021 11:22)

  # Link komentara

 290. (Marija, 10. oktobar 2021 09:57)

  Mozda zato sto prvi put ne birate mozgom nego nekim drugim organom. Oa se posle 30te setite da ste se zeznule. Često to čine i muskarci.
  Zato vam je potreban popravni.
  (Brzi, 10. oktobar 2021 11:21)

  # Link komentara

 291. Evo, ja pripadam kategoriji "neduata i bez djece,ali ipak srecna". Nikada mi udaja nije bila prioritet. Pronaci nekoga sa kim ce biti ljepse i lakse boriti se kroz zivot, da. Mislim da je tome doprinos dao i brak mojih roditelja u kome,cini mi se,majka nikada nije dobila postovanje koje je zasluzila svim onim sto je cinila za nas. Ali,ima tu i licnog iskustva.
  Sada,u ovim godinama voljela bih upoznati stabilnog muskarca,prije sve svega psihicki i emotivno,finansijski manje vise,mada za ocekivati je da radi i da je nesto stvorio. Ako do ovih godina nije,nikada i nece.
  Djecu "sebi" radjati necu jer se djeca radjaju da od njih napravis "covjeka", pruzis im ljubav i mogucnost da zive svoj zivot kako oni zele..
  I na kraju i zasto sam srecna...Zato sto imam oba roditelja koji jos uvijek mogu sve sami,bratovu djecu,posao od koga zivim, zdravlje, ljude koje volim i koji mene vole,prirodu,odmore,druzenja...
  (LOLA__, 10. oktobar 2021 11:17)

  # Link komentara

 292. To je ono u fazonu muž ne može da opstane sam bez žene (neko da kuva, pere i pegla), a žena sve to može bez muškarca.
  (Mata, 10. oktobar 2021 11:09)

  # Link komentara

 293. Pa ovo nazalost jeste istina. Sad su se muskarci trigerovali u komentarima jer se osecaju kao zlikovci pa daj da osporimo sve sto ovi kazu.
  Resenje je u ravnopravnoj podeli poslova i briga. Ako neka zena mora da potegne vise, znaci svoje + decije + deo muzevljevog onda joj se vise isplati da bude samohrana majka. A nije ni to resenje.. Moramo svi da radimo na tome da ne potpadamo pod iskusenje da iskoristimo drugog vec da pristupamo zrelo i odgovorno
  (Bebi, 10. oktobar 2021 10:58)

  # Link komentara

 294. Kakav isključiv i jadan tekst sa skrivenim motivima...Ko se venčava iz koristi taj je bolestan,nisam ni pročitao tekst do kraja ali je ovo tako ograničeno i nikako ne može biti kolektivni obrazac.Šta je sa onim ženama koje imaju divne muževe i očeve svoje dece,šta je sa onima vernim i požrtvovanim,sa onim koji zaradjuju puno,sa romantičnim vedrim i pouzdanim?
  (Psalms, 10. oktobar 2021 10:44)

  # Link komentara

 295. jao koja glupost. nema nesrećnijih ljudi od neudatih žena. usamljene, nesrećne i tužne.
  (Black George, 10. oktobar 2021 08:54)

  Sto se onda toliko razvode?
  (peter, 10. oktobar 2021 10:39)

  # Link komentara

 296. Pa da, obaveze oko dece, kuce, posao, i ako na to jos dodamo muza koji nista ne ceni i koji je uzima zdravo za gotovo...PAKAO!
  Sa druge strane, srecna porodica i harmonicna veza su najlepsa stvar na svetu. Problem je sto je i najredja.
  (Ana, 10. oktobar 2021 10:32)

  # Link komentara

 297. Uzas sta covek rece!!!
  (Vladimir, 10. oktobar 2021 10:30)

  # Link komentara

 298. Sve zavisi od osobe do osobe, koleginica u 40im deluje srecno iako nema dece i brak, mada je ona stvarno retkost jer ih je vecina ogorceno na muskarce i zivot generalno.
  (Nalbandian, 10. oktobar 2021 08:43)

  Da, pošto su generalno muškarci krivi za sve što žene nisu sposobne da urade u životu. Zamisli da ti kriviš mene zato što ne možeš da kupiš nov auto, a i ne poznaješ me. To ti je ta logika.
  (Dare, 10. oktobar 2021 10:21)

  # Link komentara

 299. jao koja glupost. nema nesrećnijih ljudi od neudatih žena. usamljene, nesrećne i tužne.
  (Black George, 10. oktobar 2021 08:54)

  Kao neko ko je mnogo godina bez partnerke, i kao neko ko poznaje mnogo ljudi u sl. situaciji, nije problem sam brak. Problem je što se ljudi ubedače jer su ubeđeni da ih niko ne želi, da nisu dovoljno dobri da bi neko sa njima ostvario dublju vezu.

  Inače brak kao brak, bar iz desetina i stotina primera koje sam video u životu, najčešće je propast za oba supružnika. Retko koji je funkcionalan. Konstantne svađe, prevare na sve strane, problemi sa finansijama, dosadom, besom, decom.
  Tuga golema u 90 posto brakova.

  Ljudi se ubedače što nemaju nikoga za dugu vezu ili brak, ali uglavnom brzo shvate da je to pakao onda kada do toga dođu.
  (Liliputanac, 10. oktobar 2021 10:19)

  # Link komentara

 300. Population control, depop.
  (kvasac, 10. oktobar 2021 10:06)

  # Link komentara

 301. Evo ja, kao psihijatar, iz radnog iskustva se nipošto ne bih složio sa tvrdnjom.
  (bezobraznik, 10. oktobar 2021 09:59)

  # Link komentara

 302. Alo, oladite! Šta je s vama pa statističke podatke tumačite kao preporuku? Ja, eto, oko sebe vidim srećne i zadovoljne neudate žene bez dece, i prilično neurotične one udate i s decom. Brak kako-tako, ali imati decu znači konstantnu brigu, strepnju, oprez i budnost, nepredviđene situacije, pa pomnožite to sa 2-3 dece, pa posle dvadesetak godina otiđite do psihijatra na procenu pa javite kako ste.
  A što se tiče braka i bajkovitog života kakav zamišljate, dobra vest je da ga možete stvoriti kad se prvo razvedete pa se venčate drugi put, kad deca odrastu - veće su šanse.
  (Marija, 10. oktobar 2021 09:57)

  # Link komentara

 303. kako vam ide urusavanje porodicnih vrednosti ovakvim tekstovima? Reklo bi se sjajno. Kada ce porez na brak?
  (gillette, 10. oktobar 2021 09:56)

  # Link komentara

 304. Ma kako da ne!!!!!
  (unknown, 10. oktobar 2021 09:55)

  # Link komentara

 305. Jis jedan belosvetski naučnik koji promoviše uništenje porodice, zarad povećanja potrosnje, jer dvoje više troši kad su sami nego kad su zajedno...
  (miki, 10. oktobar 2021 09:47)

  # Link komentara

 306. Evo, ja nisam udata i nemam decu i srecna sam. Ne mislim da je imati brak i porodicu lose, nego nisam upoznala pravu osobu, a moram priznati da mi to nikada nije ni bio prioritet. Postoje ljudi koje zanimaju nauka, umetnost, zele da istraze svet, itd. Ja sam jedna od njih i meni su sve misli oduvek bile usmerene ka tome, a ljubav ako se desi-dobrodosla je.
  Stvarati porodicu jer "idu godine" ili po principu "daj sta das" je suludo. Nemam nikakvih iluzija o tome sta znaci porodica u emotivnom, finansijskom i logistickom smislu. Za to je potrebna zdrava emotivna i finansijska osnova, bez toga je pakao. Takodje, zivim u inostranstvu i ovde je nacin zivota drugaciji, nema drustvenog pritiska, postoji zivot i za single ljude i to bas kvalitetan, pa me verovatno zato nesto i ne dotice sto sam sama. Da li bi bilo lepse i lakse deliti zivot s nekim i podizati dete? Naravno da bi, ali pod uslovom da se radi o zdravom i iskrenom odnosu. Ja nisam upoznala
  muskarca sa kojim bi ovakav odnos bio moguc i da se radi o iskrenoj ljubavi. A da budem single mum-to ne zelim, niti imam novca i logisticku podrsku za to. Tako da sam ok sama, zadovoljna sam i vodim zanimljiv zivot.
  (Iva, 10. oktobar 2021 09:47)

  # Link komentara

 307. Sam naslov, ko ima koristi u startu je pogrešan, ne radi se o koristi, ko misli o koristi ne treba da se venčava.
  (nema, 10. oktobar 2021 09:39)

  # Link komentara

 308. Mogao je otvoreno da kaze da je najsrecniji brak onda izmedju dva muskarca...
  (sofronije, 10. oktobar 2021 09:27)

  # Link komentara

 309. Ne razumem, od kad smo dobili dete ja uzivam u svakoj milisekundi provedeno sa detetom.Oko kucnih poslova uglavnom je sve po pola, a za kuvanje to i cesce radim ( volim da kuvam )
  Kad smo se razveli, dete je uglavnom kod mene i uzivamo.Kucni poslovi su za sada uglavnom na meni, ali se dete sve vise ukljucuje shodno godinama. Ne osecam nikakvu zrtvu, kao sto mnogi roditelji kazu vec cisto zadovoljstvo.
  Sa bivsom imam normalan odnos i nikada se ne prepucavamo preko deteta i zasto bi.
  Zadrzite pre svega ljubav prema detetu i razum.
  (Budjenje, 10. oktobar 2021 09:25)

  # Link komentara

 310. Možda je ovo i istina dok brak traje. A ako dođe do razvoda, onda se život muškarca urušava kao kula od karata, sa posledicama na svim životnim poljima, pa i do egzistencijalnog. O tome govori statistika o presudama, podeli imovine, dodeli starateljstva nad decom, alimentacijama, itd... Po našem zakonu, postoje situacije kada muškarac zakonski ne može da potvrdi/ospori da je otac deteta, iako jeste/nije. Takođe, tu je i član 45 Porodičnog zakona - Ocem deteta koje je rođeno u braku smatra se muž majke deteta, za koji mislim da je veoma problematičan i nepravedan. Jedini otac je biološki otac, a ne neko ko se možda zatekao u pogrešno vreme sa pogrešnom ženom.
  (Srki, 10. oktobar 2021 09:17)

  # Link komentara

 311. A u stvari su stvari potpuno obrnute.
  (Vlada, 10. oktobar 2021 09:08)

  # Link komentara

 312. Sve tacno!
  (danas, 10. oktobar 2021 09:08)

  # Link komentara

 313. "Najzdravija i najsrec?nija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili imale decu", strašno, monstruozno, apokaliptično i pre svega neistinito tumačenje, one su najočajnije od svih žena a nisu čak ni domaćice (ne u pežorativnom nego u najlepšem i najpozitivnijem smislu), kakvi svakodnevni, brutalni udari na današnju porodicu sa ciljem da se svaka ponaosob rasturi i na kraju isčezne uopšte kao najveći domet ljudskog društva, lako će odrasli ali kako će naša deca i u kakve će ljude oni izrasti u ovakvom narcisoidno egomanijakalnom sistemu vrednosti u konačici potpuno autodestruktivnom vreme će ubrzo pokazati ono nikada ne greši.
  (da li smo dekadentni oduvek ili samo od prvog dana, 10. oktobar 2021 09:06)

  # Link komentara

 314. mislim da je u srbiji obrnuto. radim dva posla, drugove ako vidim jednom u mesec dana, kafana ne znam kako izgleda.... gospođa ljulja dete, šeta i kuka kako je stalno umorna.
  (oll, 10. oktobar 2021 09:02)

  # Link komentara

 315. Možda jeste tako, ali i žena je tu da muškarca smiri kad je nervozan i da ga unervozi kad je miran.
  (DukiNS, 10. oktobar 2021 09:00)

  # Link komentara

 316. jao koja glupost. nema nesrećnijih ljudi od neudatih žena. usamljene, nesrećne i tužne.
  (Black George, 10. oktobar 2021 08:54)

  # Link komentara

 317. "Стручњак" ("експерт") и "професорка" имају предавања широм света и имају "мишљење". Замишљам људе који иду на предавање стручњака који их овако саветује. Хвала Б92 што преносите овакве текстове јер нас подсећају да смо ми у Србији још увек колико-толико нормални (уз све наше мане) и да још нисмо колективно зомбирани за разлику од запада.
  (Гале, 10. oktobar 2021 08:51)

  # Link komentara

 318. "Najzdravija i najsrećnija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili imale decu", meni ovo nije normalno, i verujem da ima takvih zena ali u veoma malom procentu. Jasno mi je sa aspekta obaveza da te zene imaju manje obaveza ali ipak. Pa nije sreca u nemanju obaveza, vec u balansu svega.
  (no more games, 10. oktobar 2021 08:51)

  # Link komentara

 319. Sad samo još da reše paradoks kako do neudatih žena bez deca ako nestanu (udate) žene sa decom...
  (teško će to sa epruvetom, 10. oktobar 2021 08:47)

  # Link komentara

 320. Sa'će domaći eksperti da nam objasne kako je ovo proizvod neoliberalno-feminističkih ideja, s ciljem da se brak i porodica obesmisle i tako to... Odoh po kokice.
  (E, 10. oktobar 2021 08:47)

  # Link komentara

 321. na kraju sve se to naplati po duploj tarifi :D
  (Da..., 10. oktobar 2021 08:44)

  # Link komentara

 322. Najzdravija i najsrec?nija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili imale decu"

  Sve zavisi od osobe do osobe, koleginica u 40im deluje srecno iako nema dece i brak, mada je ona stvarno retkost jer ih je vecina ogorceno na muskarce i zivot generalno.
  (Nalbandian, 10. oktobar 2021 08:43)

  # Link komentara

 323. ali zato razvod mnogo više pogoduje ženi
  (keki, 10. oktobar 2021 08:41)

  # Link komentara

 324. "Najzdravija i najsrec?nija podgrupa stanovništva su žene koje se nikada nisu udavale ili imale decu", rekao je on.

  Vidi, sve je moguce ali tesko.
  (ortak, 10. oktobar 2021 08:39)

  # Link komentara

 325. Imao sam prilike da radim sa zenama u tim godinama koje su ostale neudate i bez dece i uverim se u njihovu "srecu".

  Tako da ja stvarno ne znam ko orkestrira ovakve tekstove i sa kojim ciljem.
  (Bane, 10. oktobar 2021 08:38)

  # Link komentara

 326. Zavisi od tipa braka. Na primer brak fudbalera i starlete ne spada u grupu iz teksta.
  (kiki, 10. oktobar 2021 08:30)

  # Link komentara

 327. Tacno tako! Ja svako malo kazem mojoj zeni da sam ja pored nje u cistom profitu, i da sam ja sporedni igrac, ali da je ona nezamenljiva: "Da nije tebe ne bi bilo ni ovog naseg braka!", kazem joj "Bez mene bi ovaj brak i opstao, ali bez tebe - niks!"
  (srpski seljak, 10. oktobar 2021 08:29)

  # Link komentara

 328. To je u slučaju kada žena nema decu. Kada ima decu.
  (Logikar, 10. oktobar 2021 08:26)

  # Link komentara

 329. Bas me zanima , da li ovaj lik propagira takve ideje u islamskim zemljama ? .
  (fix, 10. oktobar 2021 08:26)

  # Link komentara

 330. Uzasno glup tekst, mozda da je pisan u 19 ili 20 tom veku pa i nekako , ali u 21 veku ovo uopste nije tacno.
  (Ivan, 10. oktobar 2021 08:25)

  # Link komentara

 331. Ova dva pametnjakovica treba da znaju da njihove majke onda nisu srecne jer su ih rodile i da su im unistile zivote jer su ovakvi likovi njihova deca...
  Sve se cini da se devalvira porodica i smanji broj dece/ljudi.
  (mix, 10. oktobar 2021 08:20)

  # Link komentara

 332. Neki muževi možda. A neki kao ja, bolje da su sa mosta skočili nego što su pred matičara stali.
  (E8, 10. oktobar 2021 08:18)

  # Link komentara