Imate izbirljivo dete? Evo kako da pojede svu hranu iz tanjira (bez ucene)

Detetu ne treba stvarati pritisak oko jela, ne treba ga ni podmićivati da pojede ono što ne želi. Postoje drugi načini da ipak pojedu zdrave namirnice kojima nisu skloni

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Bez ucene.Preskocis obrok ili dva pa ga pozoves da jede.Njupa dete da sve prsti.PRIJATNO!
  (Beli, 10. oktobar 2021 12:58)

  # Link komentara

 2. Samo im ne dosađujte. Jednom sam sedela sa likom koji je toliko zvocao detetu da mora da jede, da je i meni preselo. Sela sam za trpezu spremna za kilo bureka, ustala sam posle parčeta hleba jer mi je ubio apetit koliko je uporno, očinski zvocao i koliko je unesrećio ono dete.

  Vrlo jednostavan sistem: obroci u isto vreme, bez grickalica i loše hrane između obroka, na tanjir im staviti nekoliko zdravih opcija, ako jede- jede, ako ne jede, ogladneće do sledećeg obroka, pa će jesti. To je to, bez drame, bez pravljenja obroka neprijatnim iskustvom, bez insistiranja da pojede nešto što ne voli jer bi i vama bilo mučenje da vas neko tera da jedete nešto što vas gadi.

  I da, poslednja stavka, deca mnogo jače osećaju ukuse od odraslih, tako da oprezno sa začinima i ako vam lepo kaže da mu je ljuto, gorko, preslano ili šta god - zaista jeste iako je vama taj ukus ok, i ne terajte ga. Nekoj deci su problem teksture hrane, pričajte sa njima, pa otkrijte šta im smeta. Uvek ima 1000 drugih zdravih stvari, nije smak sveta ako jednostavno ne može i neće boraniju i prokelj.
  (Vycs, 10. oktobar 2021 11:54)

  # Link komentara