Sindrom praznog gnezda – evo šta bi roditelji trebalo da urade kad dete napusti dom

Svaki roditelj teži ka osamostaljenju svog deteta. Međutim, psihička i emotivna kriza roditelja nastupi onog trenutka kad i poslednje dete napusti porodično gnezdo.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. @nislija
  kako to da mladi odlaze iz zemlje a i dalje zive svi sa roditeljima i svi nesposobni? Lupate ko otvoren prozor. Dodjite malo npr u Usa da vidite koliko je nas mladih koji smo otisli od kuce sami, poslednjih 10god. Vi malo starije generacije previse zivite u zabludi kako ste sposobnija generacija od mladjih.
  (tegi limar, 4. april 2022 23:35)

  # Link komentara

 2. Mene drma kriza što niko ne napušta, svi su tu, rade, uče, landraju kud koji, ja kuvam, perem, spremam, raspremam, zajedno sa ovim mojim golubom dovlačimo, snabdevamo, kidišemo na brašno i ulje po prodavnicama dok ne nestane ..Da mi je da hoće da odleprša bar neko,lako bih ja za prazno gnezdo, tako mi gnezda...
  (Cvećka, 4. april 2022 23:09)

  # Link komentara

 3. Bolje i to nego da drže dete kuci do njegove 40te da im ne bi bilo prazno gnezdo i unište to "dete" psihicki pod tvrdnjom da ono nije sposobno da se brine o sebi sa svojih 40 godina, te mu daju mu gomilu konstruktivnih saveta iz sedamdesetih godina prošlog veka. Ima takvih roditelja...
  (bež'te deco, 4. april 2022 17:03)

  # Link komentara

 4. Haha šta bre pričate breee...Samo se prepisuju tekstovi sa zapada jaoj...U Srbiju niko ne da ne napušta roditelje nego i babe i dede.Neznaju jadni ni paštetu da namažu a kamoli ostalo.Ima izuzetaka,vidim ih po nekim radnjama,pijacama i...Uvek ih nagradim kao jedni balavci što krečili kod komše i Ja ih pitao da mi izbuše nešto na tarasu,samo 6 rupe i oni,mladi još neiskvareni,lepo vaspitani i pametni,Ja ih posle urađenog pitao kolko košta a oni NIŠTA!Kupio sam odma kilo ćevapi,sok,pivo i častio ih 50 evra!
  (nišlija, 4. april 2022 16:01)

  # Link komentara

 5. Taj osecaj nemate ako imate DC 10 (nesto svoje, nesto muzevljeve iz prethodnih brakova, nesto zajednicke), majku, kuce, macku, odgovoran posao i celu kucu na vratu. Onda jedva cekate da odete na sluzbeni odmor, da pobegnete od svih i da se naspavate! Koji crni empty nester, hahaha!
  (Kanadjanka, 4. april 2022 14:23)

  # Link komentara