Evo zašto roditelji favorizuju jedno dete u porodici

Uprkos društvenim tabuima, veća naklonost roditelja prema jednom detetu u porodici relativno je „prihvatljiva”, a u nekim sredinama i – uobičajena.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Favorizuju samo oni roditelji koji decu ne vole, narcisi, samoživi i sebični. Osoba koja je puna ljubavi NIKADA ne bi povredila svoje dete.
  (Nataša, 20. april 2022 16:47)

  # Link komentara

 2. Ja imam dvoje dece i ne favorizujem ni jedno. Obozavam oboje, nema ama bas nikakve razlike. Sve delim na pola, tako ce i uvek biti. 70% roditelja favorizuje, ovaj podatak deluje preterano.
  (Nen, 18. april 2022 23:17)

  # Link komentara

 3. Izgivora ima jako mnogo, a razlog je samo ovo: sebicnost i zatucanost.
  Nije vazno kako se vi kao roditelj osecate, ali vasa deca ne smeju nikako da vide da vi nekogh od jnih volite vise. Tacka.

  Moj brat je prosao kroz pakao kad smo odrastali jer su nasi roditelji ne samo mene obozavali, vec njega kinjili! Meni je trebalo mnogo vremena da shvatim sta se desava. Jednistavo sam rodjena u toj prici i to je za mene bilo normalno. Prvi put sam pogledala situaciju novim ocima kad me je devojka brata (inace sjajan lik, steta sto nisu ostali zajedno) pitala sta ja mislim o nasim odnosima u porodici. Iz razgovora sa njom sam nacisto promenila misljenje. Da nisam, brata danas ne bih imala! Ne zato sto je on osvetoljubiv ili los covek, nego zato sto bi spasa rada jednostavno nas disfukcionalne ostavio za sobom!

  Nikad nista od roditelja nisam trazila a stalno sam bukvalno sve dobijala. Upisali su me u gimnaziju preko veze, isto vazi i za faks. Pomogli su mi da nadjem prvi posao... a mog brata nisu hteli ni da podrze da zavrsi ETF. Sve j emorao sam. Stalno su bili nezadovoljni njime, a covek je od 16. zaradjivao! Sam je sebi kola kupio, a vrlo brzo i stan. Iako sam mladja od njega 6 godina, uvek sam imala svoju sobu, dok je on spavao u dnevnoj...

  Nema opravdanja za ovo i tacka. Kao majka vodim racuna da s enijedno od moje dece ne oseca izdvojenim, bilo u pozitivnom bilo u negativnom smislu. Baba i deda mogu da se s anjima druze samo ako taj princip postuju.
  (Sanja, 17. april 2022 17:23)

  # Link komentara