Da li postoji "jaka" i kada je zapravo najbolje vreme za kafu?

Ako ne možete da zamislite dan bar bez jedne kafe, naročito one prve jutarnje, to ne znači da znate sve o ovom napitku. Ali da li znate kada i zašto je najbolje da popijemo kafu? Koja je njena interakcija sa lekovima? Da li kafa utiče na sportske rezultate?

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Ово је писао неко ко никад није попио кафу на градилишту. Да видиш сине кад ти мајстори утање кафу дал има танке и јаке.
  Зна се за добру кафу пирамидица у кашичици по једној шољици.
  (кватродекаћинкве, 11. maj 2022 05:26)

  # Link komentara

 2. Kao devojka sam jedino uzivala hladni nes. U trudnoci mi se ogadila kafa, miris njen i sada ni ladan nes, ma nista kofein.
  (IntruderBrokoli, 10. maj 2022 16:45)

  # Link komentara

 3. Nista odvratnije i nezdravije...po prirodi spada u kisele namirnice i steti organizmu pored toga sto izvlaci vodu i unistava creva. A ovo sto se kod nas prodaje pod kafa to tek kafu videlo nije...
  (Ne hvala, 10. maj 2022 13:32)

  # Link komentara

 4. Nema ništa lepše kad kafa zamiriše kroz kuću, pa vala bi je onda iz džezve izručio u usta
  (kukuruz kokicar, 10. maj 2022 10:27)

  # Link komentara

 5. Jedina prava kafa je espresso kafa! Filteruse, turske i ove sa pola litre mleka su corbice...
  (Brada Bg, 10. maj 2022 09:56)

  # Link komentara

 6. @(nn, 10. maj 2022 08:26)

  Naravno da postoji jaka i slaba/tanka kafa. Zavisno o kojoj jacini pricamo, da li o ukusu, tj. koliko je kafa gorka, da li o kolicini kofeina u odredjenoj kolicini tecnosti, ili o kolicini same kafe koja je rastvorena u odredjenoj kolicini tecnosti (sto se moze meriti refraktometrom), svejedno. Svakako mozemo govoriti o jacini kafe ako se dogovorimo o cemu tacno pircamo. Jedan jako dobar video na tu temu:
  [link]
  (nowave7, 10. maj 2022 09:47)

  # Link komentara

 7. naucno je dokazano da kofein u normalnim dozama poboljšava budnost,koncentraciju, oporavlja telo, pa se ja drzim toga. pijem tursku, mada kada treba "udar" snage i espreso je odlican. ujutru naravno, ali sam pocela da prvo popijem casu mleka i tost pa onda kafa ili pre toga hidrogenizovana voda sa limunom pa onda kafa, kako kad, ai se trudim da ne pijem na prazan stomak, ali da zivim bez nje, ne mogu :)
  da, za prave uzivaoce,moj je savet da kupe servis sa malim soljama i ne piju iz onih od pola litra. isti je efekat, a zdravije je
  (dokazano, 10. maj 2022 09:32)

  # Link komentara

 8. Kako nema jake kafe? Ako 100 ml kafe pravimo sa dve kašičice kafe ona će imati duplo više kofeina, biće duplo jača, od one napravljene sa jednom kašičicom.
  (nn, 10. maj 2022 08:26)

  # Link komentara

 9. Pravo vreme za kafu je onda kada ti se ista pije. Ne valja od svega praviti nauku i komplikovati stvari!
  (O'gre, 10. maj 2022 08:16)

  # Link komentara