Anastasija: "Malo brinemo jedni o drugima, preteško je kad nemate podršku; izlaz ipak postoji"

Zbog velikog interesovanja i velikog broja pristiglih prijava, nastavićemo i tokom leta da objavljujemo ispovesti hrabrih žena u okviru akcije "Budi bolja, budu bolje.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Proslost se ne moze izbrisati i NIKO ne brira porodicu u kojoj je rodjen, a ponekda i "prijatelje" koje preko nje nasledjuje.

  (U slucaju da Anastazija cita komentare:)
  Pitajte terapeuta da li se bavi kognitivno-bihevijoralnom terapijom. Problem sa lekovima koje vam prepisuju su prejaki nezeljeni efekti. Ako niste vise na antidepresivima, probajte preparate na bazi od kantariona i cajeve. Oni su prirodni antidepresivi i jako su efikasni, samo sto nisu, naravno, jaki kao hemija.
  Najvaznije je da stanete na svoje noge. To je najveci problem osoba sa vasom dijagnozom, lako se i brzo vezuju za prijatelje ili potencijalne partnere, jer je strah od samoce prevelik i tu upravo lezi opasnost, jer vas tako i zloupotrebljavaju osob ekoje su lose po vas.

  Isto tako bi bilo dobro da vam neko uradi evaluaciju i vidi da nemate slucajno i poremecaj paznje i hiperaktivnosti. To ne znaci da treba da uzimate jos neke lekove u slucaju da postoji i ta dijagnoza. Nikako nemojte da dozvolite da vas odmah stavljaju na Aderal, Koncertu... to bi smao vasem kognitivnom terapeutu pomoglo da prilagodi svoj pristup.

  Meditacija (koja ne mora nuzno da ima veze sa religijskim uverenjima) moze izuzetno mnogo da vam pomogne.

  Sve najbolje u vasoj borbi! Niste sami!
  (Sanja, 9. jul 2022 17:51)

  # Link komentara

 2. veliki problem. slično sam doživeo pre tridesetak godina, simptomi identični....
  e, onda me ćale otkinuo od batina i, gle čuda! novi čovek.

  otac, suprug, borim se i dalje...
  (zlaja, 9. jul 2022 17:48)

  # Link komentara

 3. srecno!
  (zlord, 9. jul 2022 16:30)

  # Link komentara