Ispovest muža: Moja žena je abortirala, sada od mene traži 50.000 dolara da bi mi rodila dete

Petak, 16.09.2022.

14:24

Izvor: prva.rs

Ispovest muža: Moja žena je abortirala, sada od mene traži 50.000 dolara da bi mi rodila dete IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

101 Komentari

Sortiraj po:

maja

pre 1 godinu

Ne vidim problem. Ako se sve deli 50-50 onda zaista nije ok da ona snosi sve troskove i rizike trudnoce, porodjaja I detetove prve godine zivota a da se njegov doprinos svede na 5 minuta seksa. Zasto bi svi rizici I troskovi pali na zenu? Zar nije sasvim dovoljno sto ce snositi ono sto muskarac bioloski ne moze?

Mancini

pre 1 godinu

Taj brak više liči na preduzeće, faktura za svaki obavljen posao. Pošto su im finansije najbitnije i prva tema bila pri sklapanju braka (samo crkveni) preporučujem da ne rađaju dete jer su to dva sebična idiota, i to dete bi bilo moneta za neprestano podkusurivanje ovih debilnih,
sebičnih morona, opsednuta karijerama i novcem. Zapad je mnooogo bolestan, ali mnoooogo.

Kent

pre 1 godinu

A Rusija je, inače, ogledalo sjajnih brakova, stabilnih porodica, vrsnih porodičnih vrednosti i roditeljstva za primer.
(Hm, 17. septembar 2022 21:07)
Sto se te teme tice Rusija je u odnosu na Zapad 33 koplja ispred. Sto se tice nekih drugih tema 33 koplja je ispod.

Pleme moje

pre 1 godinu

Naravno!

Muškarci, treba da plaćate za privilegiju da u našem prisustvu provedete trenutak. I to skupo da plaćate.
(Mi smo Boginje a vi naši robovi i sluge - prihvatite to, biće vam lakše!, 17. septembar 2022 14:57)

Tako je! Za gospođu, 50€ pola sata, 100€ sat.

Bsbsb

pre 1 godinu

Nešto mi govori da tipovi treba da stave svoj život godinu dana na pauzu da bi imali dete i tako ugroze karijeru i izgube godišnju platu povrh toga što doslovce rizikuju život, da priča o ljubavi, zajednici i požrtvovanosti bukvalno nikad ne bi ni postojala. Licemeri.

Hm

pre 1 godinu

Ne vole ljudi toliko Putina koliko mrze društvo i izopačenost zapada.
(Dub, 17. septembar 2022)

A Rusija je, inače, ogledalo sjajnih brakova, stabilnih porodica, vrsnih porodičnih vrednosti i roditeljstva za primer.

Pantagruel

pre 1 godinu

Nije sve to ni tako loše kad bolje razmislim.
Da su žene vodile ovu planetu, sigurno bi nam svima bilo mnogo bolje.
(S.M.Kuća, 17. septembar 2022 09:45)
Пробала Клеопатра, па упропастила краљевство. И није једина.

nele

pre 1 godinu

Prihvati. Samo neka ti potpise da se pri tome odrice svih prava vezanih za to dete. Znas ono, kao surogat majka. Rodi dete i ne pita se nista oko deteta..

Dejanmi

pre 1 godinu

@@Iz rubrike: "Nije se desilo.”
(Laki011, 17. septembar 2022 19:14)

E moj Laki moli boga da ti samo znas Amerikanke shvatio bi da ovo nije cak ni neobicno a kamoli nemoguce.Jos su po prici mladi u 20im e te su tek zene najgore.Feministkinje po prirodi,njeno tijelo njen izbor,ukrajinska zastava na instagramu,yoga i mocha late..

sofronije lll

pre 1 godinu

Lik šest godina nije provalio s kim je? U stvari, kad malo bolje razmislim, sam je pristao ili predložio taj put. Logika je na njenoj strani. Nema posle j.... kajanja.
Vidi se da ne poznaje srpske poslovice

ja

pre 1 godinu

Ja ovde ne vidim nikakav problem. Tj. vidim gomilu problema - odnos države i poslodavca prema porodiljama, činjenica da je ovaj bračni par odlučio da tretira svoju bračnu zajednicu kao poslovni odnos, a ne pravu zajednicu, etički problem usled kojeg ne mogu da se pomire prava žene i prava očeva, itd… Ali ne razmem zašto se lik buni. Sam je birao. Mogao je da oženi ženu koja razmišlja drugačije, pa da im brak bude, pre svega, emotivna zajednica koja služi odgajanju dece, a ne poslovni odnos gde su poređali prioritete tako da su im finansijska nezavisnost, lični hedonizam i putovanja budu mnogo pre dece i međusobne partnerske podrške. Dakle, zašto se, prijatelju, buniš? Niko te ne bije po ušima da ostaneš u takvom braku, ako ti nešto smeta. Bar ste finansije potpuno odvojili, pa se, kao iz svakog poslovnog odnosa možeš relativno lako i jeftino da izvučeš - samo raskineš ugovor i gotovo…

grof

pre 1 godinu

Za to sto bi da ti naplati da rodi dete treba da joj platis duplo a za to sto je abortirala a da ti nije ni rekla ne bi trebao vise nikada ni da joj se obratis!

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

pa obzirom da su i jednom i drugom supruzniku prioritet licne finansije u zivotu ponuda je sasvim u redu, mozda cak i malo ispod cene, ali valjda je to iz ljubavi

Baja St. Patak

pre 1 godinu

Razilazite se dok je vreme. Ako je dete već tu, svakako joj nisi potreban i dobro je da je tako - moj dobronamerni i besplatni savet za autora ove lirske proze koje upravo pročitah.

Bane

pre 1 godinu

ako je takav dogovor da sve dele po pola, onda je sasvim u redu da ona od supruga traži da joj nadoknadi gubitak koji bi proizvela trudnoća odn. porodiljsko bolovanje. S jednom napomenom, ne može da mu traži da joj nadoknadi 100% troškova ( tih 50 hiljada USD ) već samo pola od toga ... druga polovina ide na njen teret. Tako će oboje biti na istom ( finansijskom ) nivou. Ipak, ako već oboje dobro zarađuju, on bi mogao da "ispadne DŽEK" i nadoknadi joj pun iznos troškova, jer, na kraju krajeva, fizički će ona taj period (trudnoće) proći teže nego ON.

srbirek

pre 1 godinu

Totalno je zena u pravu. Sve treba da se deli i ako se ona zrtvuje i poslovno ima gubitke ovaj treba da joj to nadiknadi. Sta bi on hteo da dobije dete a da to nema uticaja na njega. Pa ako ste u braku, onda delite sve.

tashko

pre 1 godinu

Bolesnica, pun ih je Beograd takvih. Postoji i nasilje koje dolazi sa zenske strane, pasivna agresija i ostale da kazemo nefizicke oblike nasilja na koje se danas zmuri.

nebitno

pre 1 godinu

Predloži joj surogat majku, možda bude jeftinije a ona će moći da radi, pa podelite troškove na pola. I svima lepo.
ili za te pare kupite već gotovo dete, jer beba noću oće da plače, pa ćete manje moći raditi.
A da te je mama abortirala, ne bi se ovako morao mučiti.
Drž se junače, težak je ovo život.
P.S. Ja za naših dvoje dece prošao za dž

Mi smo Boginje a vi naši robovi i sluge - prihvatite to, biće vam lakše!

pre 1 godinu

Naravno!

Muškarci, treba da plaćate za privilegiju da u našem prisustvu provedete trenutak. I to skupo da plaćate.

DownhillXT

pre 1 godinu

Možda sam ja ovo pogrešno protumačio, ali ovo bi im se desilo i sa tim njihovim dogovorom i sa time da dele sve. Nisam ja neki borac za neka prava i bla bla... samo ima više smisla ako su tako definisani da pri tome i ostanu.

Opet, ne podržavam ovakav deal, jer meni ovo izgleda kao biznis dogovor, a ne kao da je nešto pravo...

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

E moj dilbere...
Kod tebe se ne zna ko nosi gaće, a ko nosi gaćice...

Sa 350,000 $ godišnje ( pre oporezivanja) morate da štedite za putovanje ?
A gde to idete ? Sa Elonom na Mars ?

Priča o abortusu ne pije vodu.
Biće da joj je dete napravio taj koji joj je dao unapređenje i platu od 175,000
Abortus je došao kao predostrožnost ukoliko zatražiš test očinstva...

Međutim, ti si opravdao njenu sumnju da si ovčica za šišanje , što potvrđuje i ispostavljeni račun od 50,000$.

Pravi, patrijarhalni pater familijas , bi tu situaciju rešio vrlo prosto :
Tražio bi barem 75,000$ za svoju spermu i kasnije oplođavanje jajne ćelije !

Tako rade oni koji nose gaće.
A vi sa gaćicama vidite...

Nikola

pre 1 godinu

Najbolje za vašu nerodjenu decu je da nemaju takve roditelje. Vas dvoje u toj kombinaciji niste za decu i niste jedno za drugo. Sto pre shvatite, imaćete više vremena da dobijete decu, ti sa drugom, ona sa drugim…

Irina

pre 1 godinu

Pa? Ne očekuje valjda da ona snosi sve troškove? Zato finansije i treba da budu zajedničke u braku, bez obzira ko zarađuje, da bi de zajedno mogle i trošiti, posebno ako se proširuje porodica. Ne može se sve izračunati u parama, pobogu. Ipak: trudnoća košta, porođaj košta, zdravlje košta, porodiljko košta, dete košta. Ako hoćete decu, budite muškarci a ne nezreli dečačići kojima treba druga mama a oni da žive kao petogodišnjaci.

Rade

pre 1 godinu

Ti si druže oženio i hoćeš dete zapravo sa surogat "majkom". Ugovor i isplati joj taj njen finansijski gubitak zbog privremene promene posla od par meseci, i nemoj da ti se uživotu više javi i pita za dete.

haiku zenka

pre 1 godinu

Pa sta je on ocekivao? Da ne da nijedan jedini dinar na svoju zenu i njihovo dete? Meni ove zene zao, toliko sposobna u poslu, a tako omanula prilikom izbora muskarca. Cuj platili kucu pola pola a onda hoce porodicu s njom. Dok ona godinu dana nema ni dinara prihoda i zavisi od njegovog novcanika. Ova situacija mi je jeziva, razvela bih se od ove stipse odmah

Ambis

pre 1 godinu

Palamude oboje. Ako su u braku normalno je dda dele troškove i imaju zajednički budžet. A ako to ne rade onda neka plaća on potrebe njihove dok je ona na odsustvu. Ne vidim problem ako vec dobro zarađuje. Ne daje nepoznatoj osobi vec ženi svojoj odnosno u svoje domaćinstvo.

s mile

pre 1 godinu

Batice, sva na papir, crno na belo. Saberes, podelis. I to ti je to. Ili plati nekog računovodju da ti sve lepo izracuna.

Kad ste vec krenuli fifti fifti, tako treba i da ostane.

mislim, nemoze, sad ovako, sad onako..?

Lazi

pre 1 godinu

Ovo je neka laznjak americka prica. Kod nas trudnicko i porodiljsko odsudstvo skroz pokriva socijalno osiguranje, nije stvar dogovora sa poslodavcem, jer i ne treba da bude. Opet, u USA nema potrebe da se zakljuci gradjanski brak dodatno, jer sve to papire maticnim sluzbama prosledi administracija crkve, odnosno, svestenik ima pravo da zakljuci pravno-obavezujuci bracni ugovor. Meni ovo lici na neku laznu pricu

Doktor

pre 1 godinu

A sta nema u tom kapitalizmu kao u Srbiji, trudnicko 8 meseci, pa porodiljsko 12 meseci, pa jos malo produzis na negu deteta barem 10 meseci?!

A plus ti sve vreme ide pun staz i puna plata!?

Eh da ti ameri znaju da u Srbiji zene nece da radjaju, a imaju objektivno sve uslove, pohrlili bi ovde preko noci!

oks

pre 1 godinu

Znaci on bi da ona ne radi trudna i posle dok cuva njihovo dete, da ne dobija pare i zivi od vazduha? Lepo nek onda on posle 6 meseci njenog cuvanja prestane da radi i on cuva dete dok ona radi, pa nek za to vreme on zivi od vazduha jbg to je pravednonu takvoj situaciji

Hm

pre 1 godinu

Bolest modernog doba i nikad jačeg egocentrizma. Nema iskrene zajednice bez zajedničkih finansija. Zajedničke ne znače da svako od vas ne treba da ima i svoj račun, svoju ušteđevinu, ali dom i porodica su zajednički, i samim tim je prirodno da se zajednički učestvuje, proporcionalno zaradi i/ili potrebama. Ovo što on opisuje je proračunata kohabitacija, reklo bi se, čujem samo karijera, ciljevi, planovi, odvojene finansije, odvojene finansije, odvojene finansije, naplata propuštenog zbog rođenja deteta... u ovoj priči niko nije zreo za pravu ljubav i porodicu, ova veza je već odavno osuđena na brz kraj.

ls

pre 1 godinu

Pocnes citati tekst i odmah skontas da su ova dva kretena stvoreni jedno za drugo, i da kao takvi ne zasluzuju nikoga drugog u zivotu kome bi se potencijalno ukenjali u zivot svojim usahlim mozgom.

Joao

pre 1 godinu

Ne vidim tu ništa sporno, s obzirom da su odvojili finansije. U našoj porodici, oboje odvojimo novac za lične potrebe, a sve ostalo je zajedničko, pa se ovakva pitanja ne postavljaju, jer je sve to "naše". Možda i mi grešimo, ali neko zajedništvo treba da postoji u svim segmentima života, naravno, bez "gušenja". Ljudi sve manje veruju jedni drugima, pa tako i bračni partneri. Ono što ja vidim iz ovog teksta je da on ima neku "zadršku" prema njoj...

Bane

pre 1 godinu

U psihologiju se ne razumem, ali finansijski ako je teziste na ravnopravnoj raspodeli troska, onda bi on trebao da joj nadoknadi polovinu te polovine sto joj nece biti pokrivena ili isplacena tokom odsustva. Na taj nacin ce ona izgubiti 25% svojih primanja a on 25% svojih koji ce dati njoj. Ako on njoj pokrije svu razliku onda ona nema nikakav gubitak tokom porodiljskog a on snosi sav trosak.

Roćevac

pre 1 godinu

Pa ako treba pola pola onda treba da joj da 25000. Ona gubi 50 od posla a on joj sve nadohnadi, znači da on gubi 50. A najbolje bi bilo da zameni ženu

ja

pre 1 godinu

Ja ovde ne vidim nikakav problem. Tj. vidim gomilu problema - odnos države i poslodavca prema porodiljama, činjenica da je ovaj bračni par odlučio da tretira svoju bračnu zajednicu kao poslovni odnos, a ne pravu zajednicu, etički problem usled kojeg ne mogu da se pomire prava žene i prava očeva, itd… Ali ne razmem zašto se lik buni. Sam je birao. Mogao je da oženi ženu koja razmišlja drugačije, pa da im brak bude, pre svega, emotivna zajednica koja služi odgajanju dece, a ne poslovni odnos gde su poređali prioritete tako da su im finansijska nezavisnost, lični hedonizam i putovanja budu mnogo pre dece i međusobne partnerske podrške. Dakle, zašto se, prijatelju, buniš? Niko te ne bije po ušima da ostaneš u takvom braku, ako ti nešto smeta. Bar ste finansije potpuno odvojili, pa se, kao iz svakog poslovnog odnosa možeš relativno lako i jeftino da izvučeš - samo raskineš ugovor i gotovo…

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

pa obzirom da su i jednom i drugom supruzniku prioritet licne finansije u zivotu ponuda je sasvim u redu, mozda cak i malo ispod cene, ali valjda je to iz ljubavi

grof

pre 1 godinu

Za to sto bi da ti naplati da rodi dete treba da joj platis duplo a za to sto je abortirala a da ti nije ni rekla ne bi trebao vise nikada ni da joj se obratis!

Bane

pre 1 godinu

ako je takav dogovor da sve dele po pola, onda je sasvim u redu da ona od supruga traži da joj nadoknadi gubitak koji bi proizvela trudnoća odn. porodiljsko bolovanje. S jednom napomenom, ne može da mu traži da joj nadoknadi 100% troškova ( tih 50 hiljada USD ) već samo pola od toga ... druga polovina ide na njen teret. Tako će oboje biti na istom ( finansijskom ) nivou. Ipak, ako već oboje dobro zarađuju, on bi mogao da "ispadne DŽEK" i nadoknadi joj pun iznos troškova, jer, na kraju krajeva, fizički će ona taj period (trudnoće) proći teže nego ON.

ls

pre 1 godinu

Pocnes citati tekst i odmah skontas da su ova dva kretena stvoreni jedno za drugo, i da kao takvi ne zasluzuju nikoga drugog u zivotu kome bi se potencijalno ukenjali u zivot svojim usahlim mozgom.

Pleme moje

pre 1 godinu

Naravno!

Muškarci, treba da plaćate za privilegiju da u našem prisustvu provedete trenutak. I to skupo da plaćate.
(Mi smo Boginje a vi naši robovi i sluge - prihvatite to, biće vam lakše!, 17. septembar 2022 14:57)

Tako je! Za gospođu, 50€ pola sata, 100€ sat.

tashko

pre 1 godinu

Bolesnica, pun ih je Beograd takvih. Postoji i nasilje koje dolazi sa zenske strane, pasivna agresija i ostale da kazemo nefizicke oblike nasilja na koje se danas zmuri.

Hm

pre 1 godinu

Ne vole ljudi toliko Putina koliko mrze društvo i izopačenost zapada.
(Dub, 17. septembar 2022)

A Rusija je, inače, ogledalo sjajnih brakova, stabilnih porodica, vrsnih porodičnih vrednosti i roditeljstva za primer.

Pantagruel

pre 1 godinu

Nije sve to ni tako loše kad bolje razmislim.
Da su žene vodile ovu planetu, sigurno bi nam svima bilo mnogo bolje.
(S.M.Kuća, 17. septembar 2022 09:45)
Пробала Клеопатра, па упропастила краљевство. И није једина.

srbirek

pre 1 godinu

Totalno je zena u pravu. Sve treba da se deli i ako se ona zrtvuje i poslovno ima gubitke ovaj treba da joj to nadiknadi. Sta bi on hteo da dobije dete a da to nema uticaja na njega. Pa ako ste u braku, onda delite sve.

sofronije lll

pre 1 godinu

Lik šest godina nije provalio s kim je? U stvari, kad malo bolje razmislim, sam je pristao ili predložio taj put. Logika je na njenoj strani. Nema posle j.... kajanja.
Vidi se da ne poznaje srpske poslovice

Dejanmi

pre 1 godinu

@@Iz rubrike: "Nije se desilo.”
(Laki011, 17. septembar 2022 19:14)

E moj Laki moli boga da ti samo znas Amerikanke shvatio bi da ovo nije cak ni neobicno a kamoli nemoguce.Jos su po prici mladi u 20im e te su tek zene najgore.Feministkinje po prirodi,njeno tijelo njen izbor,ukrajinska zastava na instagramu,yoga i mocha late..

oks

pre 1 godinu

Znaci on bi da ona ne radi trudna i posle dok cuva njihovo dete, da ne dobija pare i zivi od vazduha? Lepo nek onda on posle 6 meseci njenog cuvanja prestane da radi i on cuva dete dok ona radi, pa nek za to vreme on zivi od vazduha jbg to je pravednonu takvoj situaciji

Bsbsb

pre 1 godinu

Nešto mi govori da tipovi treba da stave svoj život godinu dana na pauzu da bi imali dete i tako ugroze karijeru i izgube godišnju platu povrh toga što doslovce rizikuju život, da priča o ljubavi, zajednici i požrtvovanosti bukvalno nikad ne bi ni postojala. Licemeri.

nebitno

pre 1 godinu

Predloži joj surogat majku, možda bude jeftinije a ona će moći da radi, pa podelite troškove na pola. I svima lepo.
ili za te pare kupite već gotovo dete, jer beba noću oće da plače, pa ćete manje moći raditi.
A da te je mama abortirala, ne bi se ovako morao mučiti.
Drž se junače, težak je ovo život.
P.S. Ja za naših dvoje dece prošao za dž

haiku zenka

pre 1 godinu

Pa sta je on ocekivao? Da ne da nijedan jedini dinar na svoju zenu i njihovo dete? Meni ove zene zao, toliko sposobna u poslu, a tako omanula prilikom izbora muskarca. Cuj platili kucu pola pola a onda hoce porodicu s njom. Dok ona godinu dana nema ni dinara prihoda i zavisi od njegovog novcanika. Ova situacija mi je jeziva, razvela bih se od ove stipse odmah

Baja St. Patak

pre 1 godinu

Razilazite se dok je vreme. Ako je dete već tu, svakako joj nisi potreban i dobro je da je tako - moj dobronamerni i besplatni savet za autora ove lirske proze koje upravo pročitah.

Roćevac

pre 1 godinu

Pa ako treba pola pola onda treba da joj da 25000. Ona gubi 50 od posla a on joj sve nadohnadi, znači da on gubi 50. A najbolje bi bilo da zameni ženu

Irina

pre 1 godinu

Pa? Ne očekuje valjda da ona snosi sve troškove? Zato finansije i treba da budu zajedničke u braku, bez obzira ko zarađuje, da bi de zajedno mogle i trošiti, posebno ako se proširuje porodica. Ne može se sve izračunati u parama, pobogu. Ipak: trudnoća košta, porođaj košta, zdravlje košta, porodiljko košta, dete košta. Ako hoćete decu, budite muškarci a ne nezreli dečačići kojima treba druga mama a oni da žive kao petogodišnjaci.

Ambis

pre 1 godinu

Palamude oboje. Ako su u braku normalno je dda dele troškove i imaju zajednički budžet. A ako to ne rade onda neka plaća on potrebe njihove dok je ona na odsustvu. Ne vidim problem ako vec dobro zarađuje. Ne daje nepoznatoj osobi vec ženi svojoj odnosno u svoje domaćinstvo.

DownhillXT

pre 1 godinu

Možda sam ja ovo pogrešno protumačio, ali ovo bi im se desilo i sa tim njihovim dogovorom i sa time da dele sve. Nisam ja neki borac za neka prava i bla bla... samo ima više smisla ako su tako definisani da pri tome i ostanu.

Opet, ne podržavam ovakav deal, jer meni ovo izgleda kao biznis dogovor, a ne kao da je nešto pravo...

Bane

pre 1 godinu

U psihologiju se ne razumem, ali finansijski ako je teziste na ravnopravnoj raspodeli troska, onda bi on trebao da joj nadoknadi polovinu te polovine sto joj nece biti pokrivena ili isplacena tokom odsustva. Na taj nacin ce ona izgubiti 25% svojih primanja a on 25% svojih koji ce dati njoj. Ako on njoj pokrije svu razliku onda ona nema nikakav gubitak tokom porodiljskog a on snosi sav trosak.

Nikola

pre 1 godinu

Najbolje za vašu nerodjenu decu je da nemaju takve roditelje. Vas dvoje u toj kombinaciji niste za decu i niste jedno za drugo. Sto pre shvatite, imaćete više vremena da dobijete decu, ti sa drugom, ona sa drugim…

Lazi

pre 1 godinu

Ovo je neka laznjak americka prica. Kod nas trudnicko i porodiljsko odsudstvo skroz pokriva socijalno osiguranje, nije stvar dogovora sa poslodavcem, jer i ne treba da bude. Opet, u USA nema potrebe da se zakljuci gradjanski brak dodatno, jer sve to papire maticnim sluzbama prosledi administracija crkve, odnosno, svestenik ima pravo da zakljuci pravno-obavezujuci bracni ugovor. Meni ovo lici na neku laznu pricu

Hm

pre 1 godinu

Bolest modernog doba i nikad jačeg egocentrizma. Nema iskrene zajednice bez zajedničkih finansija. Zajedničke ne znače da svako od vas ne treba da ima i svoj račun, svoju ušteđevinu, ali dom i porodica su zajednički, i samim tim je prirodno da se zajednički učestvuje, proporcionalno zaradi i/ili potrebama. Ovo što on opisuje je proračunata kohabitacija, reklo bi se, čujem samo karijera, ciljevi, planovi, odvojene finansije, odvojene finansije, odvojene finansije, naplata propuštenog zbog rođenja deteta... u ovoj priči niko nije zreo za pravu ljubav i porodicu, ova veza je već odavno osuđena na brz kraj.

nele

pre 1 godinu

Prihvati. Samo neka ti potpise da se pri tome odrice svih prava vezanih za to dete. Znas ono, kao surogat majka. Rodi dete i ne pita se nista oko deteta..

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

E moj dilbere...
Kod tebe se ne zna ko nosi gaće, a ko nosi gaćice...

Sa 350,000 $ godišnje ( pre oporezivanja) morate da štedite za putovanje ?
A gde to idete ? Sa Elonom na Mars ?

Priča o abortusu ne pije vodu.
Biće da joj je dete napravio taj koji joj je dao unapređenje i platu od 175,000
Abortus je došao kao predostrožnost ukoliko zatražiš test očinstva...

Međutim, ti si opravdao njenu sumnju da si ovčica za šišanje , što potvrđuje i ispostavljeni račun od 50,000$.

Pravi, patrijarhalni pater familijas , bi tu situaciju rešio vrlo prosto :
Tražio bi barem 75,000$ za svoju spermu i kasnije oplođavanje jajne ćelije !

Tako rade oni koji nose gaće.
A vi sa gaćicama vidite...

s mile

pre 1 godinu

Batice, sva na papir, crno na belo. Saberes, podelis. I to ti je to. Ili plati nekog računovodju da ti sve lepo izracuna.

Kad ste vec krenuli fifti fifti, tako treba i da ostane.

mislim, nemoze, sad ovako, sad onako..?

Joao

pre 1 godinu

Ne vidim tu ništa sporno, s obzirom da su odvojili finansije. U našoj porodici, oboje odvojimo novac za lične potrebe, a sve ostalo je zajedničko, pa se ovakva pitanja ne postavljaju, jer je sve to "naše". Možda i mi grešimo, ali neko zajedništvo treba da postoji u svim segmentima života, naravno, bez "gušenja". Ljudi sve manje veruju jedni drugima, pa tako i bračni partneri. Ono što ja vidim iz ovog teksta je da on ima neku "zadršku" prema njoj...

maja

pre 1 godinu

Ne vidim problem. Ako se sve deli 50-50 onda zaista nije ok da ona snosi sve troskove i rizike trudnoce, porodjaja I detetove prve godine zivota a da se njegov doprinos svede na 5 minuta seksa. Zasto bi svi rizici I troskovi pali na zenu? Zar nije sasvim dovoljno sto ce snositi ono sto muskarac bioloski ne moze?

Doktor

pre 1 godinu

A sta nema u tom kapitalizmu kao u Srbiji, trudnicko 8 meseci, pa porodiljsko 12 meseci, pa jos malo produzis na negu deteta barem 10 meseci?!

A plus ti sve vreme ide pun staz i puna plata!?

Eh da ti ameri znaju da u Srbiji zene nece da radjaju, a imaju objektivno sve uslove, pohrlili bi ovde preko noci!

Rade

pre 1 godinu

Ti si druže oženio i hoćeš dete zapravo sa surogat "majkom". Ugovor i isplati joj taj njen finansijski gubitak zbog privremene promene posla od par meseci, i nemoj da ti se uživotu više javi i pita za dete.

Mi smo Boginje a vi naši robovi i sluge - prihvatite to, biće vam lakše!

pre 1 godinu

Naravno!

Muškarci, treba da plaćate za privilegiju da u našem prisustvu provedete trenutak. I to skupo da plaćate.

Kent

pre 1 godinu

A Rusija je, inače, ogledalo sjajnih brakova, stabilnih porodica, vrsnih porodičnih vrednosti i roditeljstva za primer.
(Hm, 17. septembar 2022 21:07)
Sto se te teme tice Rusija je u odnosu na Zapad 33 koplja ispred. Sto se tice nekih drugih tema 33 koplja je ispod.

Mancini

pre 1 godinu

Taj brak više liči na preduzeće, faktura za svaki obavljen posao. Pošto su im finansije najbitnije i prva tema bila pri sklapanju braka (samo crkveni) preporučujem da ne rađaju dete jer su to dva sebična idiota, i to dete bi bilo moneta za neprestano podkusurivanje ovih debilnih,
sebičnih morona, opsednuta karijerama i novcem. Zapad je mnooogo bolestan, ali mnoooogo.

tashko

pre 1 godinu

Bolesnica, pun ih je Beograd takvih. Postoji i nasilje koje dolazi sa zenske strane, pasivna agresija i ostale da kazemo nefizicke oblike nasilja na koje se danas zmuri.

nele

pre 1 godinu

Prihvati. Samo neka ti potpise da se pri tome odrice svih prava vezanih za to dete. Znas ono, kao surogat majka. Rodi dete i ne pita se nista oko deteta..

Mi smo Boginje a vi naši robovi i sluge - prihvatite to, biće vam lakše!

pre 1 godinu

Naravno!

Muškarci, treba da plaćate za privilegiju da u našem prisustvu provedete trenutak. I to skupo da plaćate.

Čeki opinionista del cazzo

pre 1 godinu

E moj dilbere...
Kod tebe se ne zna ko nosi gaće, a ko nosi gaćice...

Sa 350,000 $ godišnje ( pre oporezivanja) morate da štedite za putovanje ?
A gde to idete ? Sa Elonom na Mars ?

Priča o abortusu ne pije vodu.
Biće da joj je dete napravio taj koji joj je dao unapređenje i platu od 175,000
Abortus je došao kao predostrožnost ukoliko zatražiš test očinstva...

Međutim, ti si opravdao njenu sumnju da si ovčica za šišanje , što potvrđuje i ispostavljeni račun od 50,000$.

Pravi, patrijarhalni pater familijas , bi tu situaciju rešio vrlo prosto :
Tražio bi barem 75,000$ za svoju spermu i kasnije oplođavanje jajne ćelije !

Tako rade oni koji nose gaće.
A vi sa gaćicama vidite...

srbirek

pre 1 godinu

Totalno je zena u pravu. Sve treba da se deli i ako se ona zrtvuje i poslovno ima gubitke ovaj treba da joj to nadiknadi. Sta bi on hteo da dobije dete a da to nema uticaja na njega. Pa ako ste u braku, onda delite sve.

Pantagruel

pre 1 godinu

Nije sve to ni tako loše kad bolje razmislim.
Da su žene vodile ovu planetu, sigurno bi nam svima bilo mnogo bolje.
(S.M.Kuća, 17. septembar 2022 09:45)
Пробала Клеопатра, па упропастила краљевство. И није једина.

Doktor

pre 1 godinu

A sta nema u tom kapitalizmu kao u Srbiji, trudnicko 8 meseci, pa porodiljsko 12 meseci, pa jos malo produzis na negu deteta barem 10 meseci?!

A plus ti sve vreme ide pun staz i puna plata!?

Eh da ti ameri znaju da u Srbiji zene nece da radjaju, a imaju objektivno sve uslove, pohrlili bi ovde preko noci!

Hm

pre 1 godinu

Ne vole ljudi toliko Putina koliko mrze društvo i izopačenost zapada.
(Dub, 17. septembar 2022)

A Rusija je, inače, ogledalo sjajnih brakova, stabilnih porodica, vrsnih porodičnih vrednosti i roditeljstva za primer.

Rade

pre 1 godinu

Ti si druže oženio i hoćeš dete zapravo sa surogat "majkom". Ugovor i isplati joj taj njen finansijski gubitak zbog privremene promene posla od par meseci, i nemoj da ti se uživotu više javi i pita za dete.

Dejanmi

pre 1 godinu

@@Iz rubrike: "Nije se desilo.”
(Laki011, 17. septembar 2022 19:14)

E moj Laki moli boga da ti samo znas Amerikanke shvatio bi da ovo nije cak ni neobicno a kamoli nemoguce.Jos su po prici mladi u 20im e te su tek zene najgore.Feministkinje po prirodi,njeno tijelo njen izbor,ukrajinska zastava na instagramu,yoga i mocha late..

Roćevac

pre 1 godinu

Pa ako treba pola pola onda treba da joj da 25000. Ona gubi 50 od posla a on joj sve nadohnadi, znači da on gubi 50. A najbolje bi bilo da zameni ženu

Bsbsb

pre 1 godinu

Nešto mi govori da tipovi treba da stave svoj život godinu dana na pauzu da bi imali dete i tako ugroze karijeru i izgube godišnju platu povrh toga što doslovce rizikuju život, da priča o ljubavi, zajednici i požrtvovanosti bukvalno nikad ne bi ni postojala. Licemeri.

oks

pre 1 godinu

Znaci on bi da ona ne radi trudna i posle dok cuva njihovo dete, da ne dobija pare i zivi od vazduha? Lepo nek onda on posle 6 meseci njenog cuvanja prestane da radi i on cuva dete dok ona radi, pa nek za to vreme on zivi od vazduha jbg to je pravednonu takvoj situaciji

haiku zenka

pre 1 godinu

Pa sta je on ocekivao? Da ne da nijedan jedini dinar na svoju zenu i njihovo dete? Meni ove zene zao, toliko sposobna u poslu, a tako omanula prilikom izbora muskarca. Cuj platili kucu pola pola a onda hoce porodicu s njom. Dok ona godinu dana nema ni dinara prihoda i zavisi od njegovog novcanika. Ova situacija mi je jeziva, razvela bih se od ove stipse odmah

Kent

pre 1 godinu

A Rusija je, inače, ogledalo sjajnih brakova, stabilnih porodica, vrsnih porodičnih vrednosti i roditeljstva za primer.
(Hm, 17. septembar 2022 21:07)
Sto se te teme tice Rusija je u odnosu na Zapad 33 koplja ispred. Sto se tice nekih drugih tema 33 koplja je ispod.

grof

pre 1 godinu

Za to sto bi da ti naplati da rodi dete treba da joj platis duplo a za to sto je abortirala a da ti nije ni rekla ne bi trebao vise nikada ni da joj se obratis!

Pleme moje

pre 1 godinu

Naravno!

Muškarci, treba da plaćate za privilegiju da u našem prisustvu provedete trenutak. I to skupo da plaćate.
(Mi smo Boginje a vi naši robovi i sluge - prihvatite to, biće vam lakše!, 17. septembar 2022 14:57)

Tako je! Za gospođu, 50€ pola sata, 100€ sat.

Bane

pre 1 godinu

ako je takav dogovor da sve dele po pola, onda je sasvim u redu da ona od supruga traži da joj nadoknadi gubitak koji bi proizvela trudnoća odn. porodiljsko bolovanje. S jednom napomenom, ne može da mu traži da joj nadoknadi 100% troškova ( tih 50 hiljada USD ) već samo pola od toga ... druga polovina ide na njen teret. Tako će oboje biti na istom ( finansijskom ) nivou. Ipak, ako već oboje dobro zarađuju, on bi mogao da "ispadne DŽEK" i nadoknadi joj pun iznos troškova, jer, na kraju krajeva, fizički će ona taj period (trudnoće) proći teže nego ON.

Lazi

pre 1 godinu

Ovo je neka laznjak americka prica. Kod nas trudnicko i porodiljsko odsudstvo skroz pokriva socijalno osiguranje, nije stvar dogovora sa poslodavcem, jer i ne treba da bude. Opet, u USA nema potrebe da se zakljuci gradjanski brak dodatno, jer sve to papire maticnim sluzbama prosledi administracija crkve, odnosno, svestenik ima pravo da zakljuci pravno-obavezujuci bracni ugovor. Meni ovo lici na neku laznu pricu

nebitno

pre 1 godinu

Predloži joj surogat majku, možda bude jeftinije a ona će moći da radi, pa podelite troškove na pola. I svima lepo.
ili za te pare kupite već gotovo dete, jer beba noću oće da plače, pa ćete manje moći raditi.
A da te je mama abortirala, ne bi se ovako morao mučiti.
Drž se junače, težak je ovo život.
P.S. Ja za naših dvoje dece prošao za dž

Bane

pre 1 godinu

U psihologiju se ne razumem, ali finansijski ako je teziste na ravnopravnoj raspodeli troska, onda bi on trebao da joj nadoknadi polovinu te polovine sto joj nece biti pokrivena ili isplacena tokom odsustva. Na taj nacin ce ona izgubiti 25% svojih primanja a on 25% svojih koji ce dati njoj. Ako on njoj pokrije svu razliku onda ona nema nikakav gubitak tokom porodiljskog a on snosi sav trosak.

Irina

pre 1 godinu

Pa? Ne očekuje valjda da ona snosi sve troškove? Zato finansije i treba da budu zajedničke u braku, bez obzira ko zarađuje, da bi de zajedno mogle i trošiti, posebno ako se proširuje porodica. Ne može se sve izračunati u parama, pobogu. Ipak: trudnoća košta, porođaj košta, zdravlje košta, porodiljko košta, dete košta. Ako hoćete decu, budite muškarci a ne nezreli dečačići kojima treba druga mama a oni da žive kao petogodišnjaci.

Nikola

pre 1 godinu

Najbolje za vašu nerodjenu decu je da nemaju takve roditelje. Vas dvoje u toj kombinaciji niste za decu i niste jedno za drugo. Sto pre shvatite, imaćete više vremena da dobijete decu, ti sa drugom, ona sa drugim…

Baja St. Patak

pre 1 godinu

Razilazite se dok je vreme. Ako je dete već tu, svakako joj nisi potreban i dobro je da je tako - moj dobronamerni i besplatni savet za autora ove lirske proze koje upravo pročitah.

ls

pre 1 godinu

Pocnes citati tekst i odmah skontas da su ova dva kretena stvoreni jedno za drugo, i da kao takvi ne zasluzuju nikoga drugog u zivotu kome bi se potencijalno ukenjali u zivot svojim usahlim mozgom.

sofronije lll

pre 1 godinu

Lik šest godina nije provalio s kim je? U stvari, kad malo bolje razmislim, sam je pristao ili predložio taj put. Logika je na njenoj strani. Nema posle j.... kajanja.
Vidi se da ne poznaje srpske poslovice

Mancini

pre 1 godinu

Taj brak više liči na preduzeće, faktura za svaki obavljen posao. Pošto su im finansije najbitnije i prva tema bila pri sklapanju braka (samo crkveni) preporučujem da ne rađaju dete jer su to dva sebična idiota, i to dete bi bilo moneta za neprestano podkusurivanje ovih debilnih,
sebičnih morona, opsednuta karijerama i novcem. Zapad je mnooogo bolestan, ali mnoooogo.

ja

pre 1 godinu

Ja ovde ne vidim nikakav problem. Tj. vidim gomilu problema - odnos države i poslodavca prema porodiljama, činjenica da je ovaj bračni par odlučio da tretira svoju bračnu zajednicu kao poslovni odnos, a ne pravu zajednicu, etički problem usled kojeg ne mogu da se pomire prava žene i prava očeva, itd… Ali ne razmem zašto se lik buni. Sam je birao. Mogao je da oženi ženu koja razmišlja drugačije, pa da im brak bude, pre svega, emotivna zajednica koja služi odgajanju dece, a ne poslovni odnos gde su poređali prioritete tako da su im finansijska nezavisnost, lični hedonizam i putovanja budu mnogo pre dece i međusobne partnerske podrške. Dakle, zašto se, prijatelju, buniš? Niko te ne bije po ušima da ostaneš u takvom braku, ako ti nešto smeta. Bar ste finansije potpuno odvojili, pa se, kao iz svakog poslovnog odnosa možeš relativno lako i jeftino da izvučeš - samo raskineš ugovor i gotovo…

Joao

pre 1 godinu

Ne vidim tu ništa sporno, s obzirom da su odvojili finansije. U našoj porodici, oboje odvojimo novac za lične potrebe, a sve ostalo je zajedničko, pa se ovakva pitanja ne postavljaju, jer je sve to "naše". Možda i mi grešimo, ali neko zajedništvo treba da postoji u svim segmentima života, naravno, bez "gušenja". Ljudi sve manje veruju jedni drugima, pa tako i bračni partneri. Ono što ja vidim iz ovog teksta je da on ima neku "zadršku" prema njoj...

Hm

pre 1 godinu

Bolest modernog doba i nikad jačeg egocentrizma. Nema iskrene zajednice bez zajedničkih finansija. Zajedničke ne znače da svako od vas ne treba da ima i svoj račun, svoju ušteđevinu, ali dom i porodica su zajednički, i samim tim je prirodno da se zajednički učestvuje, proporcionalno zaradi i/ili potrebama. Ovo što on opisuje je proračunata kohabitacija, reklo bi se, čujem samo karijera, ciljevi, planovi, odvojene finansije, odvojene finansije, odvojene finansije, naplata propuštenog zbog rođenja deteta... u ovoj priči niko nije zreo za pravu ljubav i porodicu, ova veza je već odavno osuđena na brz kraj.

Ambis

pre 1 godinu

Palamude oboje. Ako su u braku normalno je dda dele troškove i imaju zajednički budžet. A ako to ne rade onda neka plaća on potrebe njihove dok je ona na odsustvu. Ne vidim problem ako vec dobro zarađuje. Ne daje nepoznatoj osobi vec ženi svojoj odnosno u svoje domaćinstvo.

maja

pre 1 godinu

Ne vidim problem. Ako se sve deli 50-50 onda zaista nije ok da ona snosi sve troskove i rizike trudnoce, porodjaja I detetove prve godine zivota a da se njegov doprinos svede na 5 minuta seksa. Zasto bi svi rizici I troskovi pali na zenu? Zar nije sasvim dovoljno sto ce snositi ono sto muskarac bioloski ne moze?

marica, kriv, razumevanje...

pre 1 godinu

pa obzirom da su i jednom i drugom supruzniku prioritet licne finansije u zivotu ponuda je sasvim u redu, mozda cak i malo ispod cene, ali valjda je to iz ljubavi

s mile

pre 1 godinu

Batice, sva na papir, crno na belo. Saberes, podelis. I to ti je to. Ili plati nekog računovodju da ti sve lepo izracuna.

Kad ste vec krenuli fifti fifti, tako treba i da ostane.

mislim, nemoze, sad ovako, sad onako..?

DownhillXT

pre 1 godinu

Možda sam ja ovo pogrešno protumačio, ali ovo bi im se desilo i sa tim njihovim dogovorom i sa time da dele sve. Nisam ja neki borac za neka prava i bla bla... samo ima više smisla ako su tako definisani da pri tome i ostanu.

Opet, ne podržavam ovakav deal, jer meni ovo izgleda kao biznis dogovor, a ne kao da je nešto pravo...