Muškarac odbija da prisustvuje porođaju: "Odvratno je"

Ponedeljak, 19.09.2022.

08:01

Izvor: superžena

Muškarac odbija da prisustvuje poroðaju: "Odvratno je" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

73 Komentari

Sortiraj po:

Ako niste kraljica pa radjate naslednika prestola...

pre 1 godinu

Osim ako muz sam bas ne INSISTIRA, ali stvarno iskreno, da prisustvije pordjaju, sta ce vam on da vas gleda razvaljene, krvave i besne? Okanite se corava posla i bolje razmisljajte kako cete da ga uterate u red kad se vratite kuci, da tu bude sa vama i uz vas, a bar par nedelja bez gostiju i "dobronamerne" rodbine, dok ono prethodno bas i ne morate da mu priustite samo mode radi!

Kiriljuk

pre 1 godinu

Ljudi, ako bih prisustvovao ženinom porođaju, ostavila bi me švalerka. Ona insistira da bude sa mnom i da deli moju sreću kada saznam da sam dobio sina. Dovoljno je što bez mene mora da čeka Novu godinu, ne mogu još i ovo da joj priuštim. Treba biti čovečan.

Dule

pre 1 godinu

Zivimo na zapadu i ovde je ocekivano da otac bude prisutan. Definitivno mi se nije islo i da mi je supruga iskreno dala opciju, nebi isao.

Ali reko, ona ga nosi 9 meseci, i muci se u porodu bar mogu da budem tu da je podrzim.
I ja sam takodjer mislio da cu se onesvestiti kao neki ovde ali reko sta bude bude.

Za drugi porođaj nije ni bilo razmisljanja. To ni jedan otac nebi trebao da propusti!

stat

pre 1 godinu

Nema bas nikakve potrebe da otac prisustvuje porodjaju. Nikada i nije bilo potrebe za time.
To je nesto sto guraju holivudski filmovi i americke serije, ali da podsetim da u tim istim filmovima ginekoloski ili akuserski pregled se prikazuje tako sto su intimni delovi uvek prekriveni carsavom, a doktor zavuce glavu ispod toga. Poradjaju se lepe, bele bebe koje imaju bar 3 nedelje. Nigde telesnih tecnosti, nigde plodove vode ili koje god eventualno praznjenje creva. Jako lepo, jako cisto. Porodjaji ne izgledaju tako, ni kod nas ni u americi.
U stvarnosti, u Kaliforniji, gde je daleko najvece prisustvo oceva na porodjajima, svega 8% oceva prisustvuje. Pa zasto se onda gura na ovim zenskim stranama prisustvo oca kao nesto dobro i pozeljno?

Amandine

pre 1 godinu

@atomci, 20. septembar 2022 14:15

Bukvalno bih ti pokazala vrata posle tog porodjaja kome nisi zeleo da prisustvujes. Dete je zajednicko, i oba roditelja treba da budu prisutna u momentu radjanja. Meni je koleginica bila prisutna na jednoj manjoj operaciji, zato sto zivim u inostranstvu, pa da ne prolazim kroz to sama. Ne bih sada da ulazim u detalje, ali nije bilo prijatno za videti, a ovde ocevi ne zele da prisustvuju rodjenju svoje dece?!

Marko

pre 1 godinu

Zasto da prisustvujem tome? Nije problem (vukao sam tele iz krave), ali cemu to? Da je neophodno licno bih je porodio, ali ako su vec strucnjaci oko nje, samo bih smetao. Zena ima preteran strah? Pa zar nije ovo doba "jakih zena"?
@Ana
Bebu lako mogu da zamene kasnije, a sve su u pocetku iste tako da dzabe fotografija... Zato DNK test odmah po izlasku iz bolnice.

wub

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Ako loše podnosim krv neću biti tu, da ne smetam ljudima u obavljanju važnog posla! Bukvalno nijedan od nas nikad nije rekao ili napisao da nam je mesto u kafani!"

Ti u ovom slučaju - ispadaš glupa.
(Babarogan, 20. septembar 2022 09:47)

Bukvalno je napisano par komentara ispod da je muškarcu mesto u kafani, ko sada ispada glup? Hahahaha

Veliki brat

pre 1 godinu

Crnogorac rešio da prisustvuje rođenju svog prvog deteta i da bude podrška supruzi, međutim u sred porođaja se onesvesti pa su lekari i sestre morali da brinu o još jednom pacijentu.
Kad se osvestio, rekli mu da je dobio ćerku, a on:
- Hvala Bogu što nije dečak, da se jednog dana ne muči 'vako k'o ja!

Bojan

pre 1 godinu

"U selu smo morali da telimo x krava i pomazemo, isto i za kobile, nije bilo prijatno ali morao si jer imanje zavisi od stoke. Sad malo je reci da posle toga neko kaze ne bih da budem uz suprugu ili to, stvarno na sta smo saspeli kao nacija. Busamo se da nam stalno cine nepravdu a s druge strane sami da se pomucimo oko necega slabo. Nemam reci.
(Seljak, 19. septembar 2022 16:10)"

E jesi seljak kad positovecujes teljenje krava i kobila sa poradjanjem zene.

atomci

pre 1 godinu

Ja sam rekao da ne zelim da prisustvujem i kraj. Ne volim krv, ne volim takve situacije, bolnicku atmosferu, mislim da bi mi pozlilo i verovatno bih napravio samo veci problem lekarima. Zasto da radim nesto sto ne zelim i na silu?

zooteka

pre 1 godinu

Ako sam telio kravu, i jagnjio ovcu, bar mogu da gledam svoju zenu, ako treba. Isti je princip. Sve je to prirodno, nista strašno.

Babarogan

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Porođaj je normalan i najlepši prirodni proces, treba biti što više dece. Ove naše žene se samo prenemažu, neće više nijedna da rađa!"

Takođe muškarci u Srbiji: "Da prisustvujem porođaju?! Fuj, odvratno! To niko ne treba da vidi! Muškarcu je mesto u kafani!"
(wub, 19. septembar 2022 22:02)

Muškarci u Srbiji: "Ako loše podnosim krv neću biti tu, da ne smetam ljudima u obavljanju važnog posla! Bukvalno nijedan od nas nikad nije rekao ili napisao da nam je mesto u kafani!"

Ti u ovom slučaju - ispadaš glupa.

Hamurabi

pre 1 godinu

Kakav porođaj?! Od ovih epidemija ne može da uđeš u porodilište a kamoli da prisustvuješ porođaju. Ne daj Bože da nešto nije u redu, pa žena ostane tamo danima pre/posle. Ne možeš da prismrdiš, ostaviš paket na vratima i ćao.

bunny

pre 1 godinu

Nije stvar u tome da li je ocu deteta mesto u porodjajnoj sali ili ne. To je kao da raspravljamo da li je zeni ili muskarcu mesto u kuhinji ili u automehanicarskoj radionici, ili negde trece. Buducoj majci je mesto u porodjaj sali i tu se ta prica zavrsava, a da li ce i njen partner biti pored nje stvar je dogovora kao i oko milion drugih stvari u zajednickom zivotu. Svu decu dobili smo carskim rezom, ali i da nismo supruga je bila izricita da ne zeli da budem pored nje jer nije videla svrhu da budem tu, drzim je za ruku i tesim dok se ona rastavlja od zivota od bolova i hvala joj na tome. Naravno da bih bio tu da je mislila da bi to njoj olaksalo porodjaj pa makar bio tu da me otera u tri lepe kad joj kazem jos samo malo ili neku slicnu glupost. Zene su fizioloski, psiholoski, pa ajde i genetski pripremljene za taj cin, muskarci jednostavno nisu i to je prirodno. Ne vidim nista lose u tome da muskarac bude prisutan al voleo bih, cisto statistike radi, da znam u kom procentu su oni vise odmogli nego pomogli u ovim naprednim civilizacijama gde je to prisustvo obavezno.

Shamu

pre 1 godinu

Bio na oba porodjaja. Uzeo oba sina u ruke u prvim sekundama njihovog zivota. Zena kaze da joj je znacilo sto sam bio. I da, pozlilo mi je u jednom trenutku, ne zbog porodjaja, vec kad je anesteziolog davao supruzi epidural - ne podnosim igle :(
Izasao, sredio se, vratio se nazad.

Nsks

pre 1 godinu

Najkraće rečeno, ako dvoje nemaju želju i potrebu da su zajedno dok im se rađa sopstveno dete, tu nema ni ljubavi ni sreće ni bliskosti, bukvalno ničega dobrog. Tužno.

VV

pre 1 godinu

Svako za sebe treba da odluči da li će prisustvovati ili neće. Žena se tu ništa ne pita što se mene tiče. Kao što se muškarac ne pita o njenom drugom stanju, tako se ni ona ne pita o njegovom prisustvu porođaju. Dosta pomodarskog ukidanja sloboda i prava na razmišljanje. Društvene norme ne mogu vam zameniti mozak.

N.K.

pre 1 godinu

Muskarcu/muzu je mesto pored zene u jednom tako dirljivom trenutku. Zamislite taj naboj hormona koji zena dozuvi u trenutku porodjaja.
Ja sam svom suprugu vecno i neizmerno zahvalna jer je sam insistirao da mi bude podrska u tom trenutku. Stajao,drzao za ruku i bodrio citavu noc dok sam se ja borila sa kontrakcijama,a potom i naponima.
Prosto mi je neverovatno da neka zena zeli sama kroz to da prolazi,ali razliciti smo ljudi.
Za ove muskarcine sto smatraju da ne treba prisustvovati porodjaju jer se zena muci od bolova i njima je tesko to da gledaju,jedno pitanje: Ko vas pazi kad ste vi prehladjeni,bolesni i sl.? Sigurno ne trcite kod mame,vec vam je zena ta koja vas neguje,setite se toga!!!

wub

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Porođaj je normalan i najlepši prirodni proces, treba biti što više dece. Ove naše žene se samo prenemažu, neće više nijedna da rađa!"

Takođe muškarci u Srbiji: "Da prisustvujem porođaju?! Fuj, odvratno! To niko ne treba da vidi! Muškarcu je mesto u kafani!"

DaLanik

pre 1 godinu

Jos jedna neo marksisticka budalastina. Sad je kao pozeljno a za 20 godina ce biti obavezno. Prvo je odvratno, drugo samo bih odmagao, trece kad su mi se radjala deca, video sam ih 10 minuta posle porodjaja, drzao decu i pomagao zeni. Ali bas da budem dok ona crkava od bolova nema svrhe, nikakve. Kao sta, ja mogu da je utesim nesto da je manje boli? Feministicke budalastine.

jelena

pre 1 godinu

pa i jeste odvratno, i mi zene ne bismo prisustvovale da ne moramo. a pri tom ne vidim sta bi muz tu bio od koristi, i ne razumem zasto bi zene htele da provlace muza kroz tu muku, ja ne bih.zamisli ides na operaciju ili kod zubara i trazis od osobe koja nije strucno lice da sedi i gleda to i drzi te za ruku. glupost

Dzej

pre 1 godinu

Meni iskreno kao zeni ne pada na pamet da gledam porodjaj, valjda jer se radi o meni. Mogu da zamislim kako izgleda i to mi je dosta. Muz je bio sa mnom na porodjaju, tesko mi je da objasnim koliko mi je znacio. Plasila sam se a on je bio tu. Kad je sve krenulo naponi i sam izlazak deteta samo sam gledala u babice i dr ali pre toga mi je bilo neprocenjivo njegovo prisustvo.

Dulee

pre 1 godinu

U SLO vec preko 25 godina muskarac mora biti na porodjaju, e mora na kurs za ocinstvo. A kod vas? Gledaju Zadrugu?
(Slovenac, 19. septembar 2022 09:32)

Janez, samo ti idi na kurseve kako biti muskarac, mozda bude nesto od tebe.

Sima Lesinar

pre 1 godinu

Muskarcu nij mesto u sali za porodjaje,vec u kafani pored bolnice ili u lokalnoj kafanu u kraju u kome zive,kako bi prijatelji ili osoblje tog lokala,mogli da otprate do kuce,kada pijan zaboravi gde zivi.
Muz u sali ne sluzi nicemu. Niti je podrska zeni,niti je koristan doktorima,samo smeta i pravi guzvu,a prizor nije uopste lep da bi morao da ga gleda.
Ako je muskarac doktor ili ginekolog,tek tada mora biti udaljen sa porodjaja....

negde daleko

pre 1 godinu

Kada sam ostala u drugom stanju suprugnije bio raspolozen da bude samnom na porodjaju. Tokom trudnoce je spontano promenio odluku. aporodila sam se carskim rezom, svesna sa epiduralnom anestezijom i znacilo mi je mnogo da je on tu. I zbog mene i zbog bebe. Kada su mene sredjivali posle porodjaja on je bio sa bebom sto me je puno smirilo. Bio je uz mene takodje u bolnickom apartmanu prva 2 dana. Inace tokom porodjaja nije gledao sta lekari rade vec u mene.

Seljak

pre 1 godinu

Није све за свакога, можда се човек плаши крви. Ако му је то једина мана, не треба правити фрку. Био сам на пет порођаја и не бих то мењао ни за шта.
(Драган, 19. septembar 2022 11:38)

U selu smo morali da telimo x krava i pomazemo, isto i za kobile, nije bilo prijatno ali morao si jer imanje zavisi od stoke. Sad malo je reci da posle toga neko kaze ne bih da budem uz suprugu ili to, stvarno na sta smo saspeli kao nacija. Busamo se da nam stalno cine nepravdu a s druge strane sami da se pomucimo oko necega slabo. Nemam reci.

Automat

pre 1 godinu

Vi se plašite? E pa ona se plaši 1000 puta više, i njen život je na kocki. Ko vam je rekao da ste u svakoj situaciji vi najbitniji?
(cica, 19. septembar 2022 11:13)

Kako je to njen život na kocki? Ničiji život nije na kocki. Porođaj je sasvim normalna i prirodna stvar, i vrlo, vrlo retko dolazi do komplikacija.

Ljudi su izgleda jedina vrsta koja umire na porođaju. Zato nas valjda i ima 7 milijardi.

Jedan od onih

pre 1 godinu

O cemu vi pricate? Biti prisutan na porodjaju supruge znaci biti pored nje i drzati joj ruku a ne stajati izmedju njenih nogu i buljiti u dete dok se radja.
(Muskarcine, 19. septembar 2022 13:57)

Ja sam sa mojom ženom bio u sali. Bio sam joj podrška. Ispostavilo se da dete nije moje, pa sam ih nogirao, ali bio sam tu kada je trebalo.

svi smo razliciti

pre 1 godinu

Bilo bi lepo da je moj suprug bio uz mene, bar do odlaska u porodjajnu salu ili da je mogao da bude u sobi sa mnom nakon porodjaja. Za vreme samog porodjaja, sto se mene tice njegovo prisustvo ne bi bilo neophodno. Poznajuci ga, mislim da bi mi uneo nervozu a to mi u tim trenucima najmanje treba. E sad da je imao zelju da prisustvuje porodjaju, ne bih mu branila.

Ja

pre 1 godinu

Bio na porodjaju sa prvim detetom, pomagao joj kad je trebalo, drzao za ruku, kvasio usne, bio po strani kad nije trebala pomoc, i nisam gledao gde ne treba, jer nije bilo potrebe. Kad je bebana izasla, babica odradila sta je trebalo oko kupanja, merenja i uvijanja, pa zavezljaj meni na cuvanje. Mili Boze, kad se samo setim, evo sad mi idu suze radosnice, bebac u mom narucju, topao, stenje od svega sto je prosao (bukvalno "u0f-uf-uf..."). Neponovljivo. Zao mi je samo sto sam mnogo detalja zaboravio ili ih nisam bio svestan, sto zbog mladosti, sto zbog neiskustva i stresa, ali ni za sta na svetu ne bih to propustio. Sa drugim detetom nisam bio prisutan, nasa doktorka je bila opravdano odsutna i rekla je da ce joj biti bole u sali, nego u apartmanu, a ja sam bio spreman, da se zna. I bilo je sa lakocom, tako kaze supruga, sve je proslo brzo i lako, hvala Bogu, osim jedne porodilje koju je uhvatila panika, samo vice i kuka, ne slusa babicu ni doktorku sto moze da zakomplikuje sve drasticno. Najtoplije preporuke za prisustvo, uz uslov da se ne guras gde ti nije mesto.

Muskarcine

pre 1 godinu

O cemu vi pricate? Biti prisutan na porodjaju supruge znaci biti pored nje i drzati joj ruku a ne stajati izmedju njenih nogu i buljiti u dete dok se radja. Kakvi su to izgovori? Niko ne trazi od vas da je vi poradjate.

darko

pre 1 godinu

Nakon iskustva koje je moja sestra prozivela sa lekarima i babicama na porodjaju kad su jedva ostale zive i ona i cerka joj, nije mi padalo na pamet da pustim zenu samu na porodjaj. Vremena i ljudi su takvi da ih ne treba pustati same. Cast casnima i postenima, ali ima mnogo kukolja, a i manjka osoblja, i prava je sreca ako te zaobidje budala od lekara ili babice

zvezdarac

pre 1 godinu

Sa druge strane, to da ne možeš da izdržiš krv u operacionoj sali...ma daj... Kod nas u porodilištu nije bilo dozvoljeno, inače bih išao da je žena htela.
(troulirouli, 19. septembar 2022 10:32)

Ima ljudi koji padaju u nesvest kad vide krv. Nisam verovao u to dok na regrutaciji drugar ispred mene nije pao kao sveća kad su krenuli da mu vade krv. "Oživljavali" ga 2 minuta. Posle minut, krenuli da mu uzmu još jedan uzorak, ovaj bled kao krpa, opet krene da pada. Mi ostali umrli od smeha. Njemu nije baš bilo do smejanja. Inače, čovek je još tada kao mladi sportista bio fizički spreman i jak, uvežban itd.

Zamisli sad takvog tipa u sali za porođaj, da pored žene koja urla od bolova, treba da oživljavaju ovog što pada u nesvest čim vidi krv.


Meni je žao što kad se moja žena porađala, ta praksa nije postojala kod nas, da otac pristustvuje porođaju. Bio bih sigurno tamo u sali.

cica

pre 1 godinu

Iskreno, mislim da žena treba da odluči o prisustvu. Ako poznaje svog muškarca. I da li je on taj koji bi joj bio najbolja podrška u toj situaciji. Za ove što se boje krvi, pa ne gledajte krv. Okrenite ledja, i gledajte svoju ženu. Vi se plašite? E pa ona se plaši 1000 puta više, i njen život je na kocki. Ko vam je rekao da ste u svakoj situaciji vi najbitniji?

Алекс

pre 1 godinu

Што се мене лично тиче,волио бих да све један отац присуствује порођају. Првом сам присуствовао,и то ми је један од најомиљенијих дана у години,као и успомена која ми много значи. Другом порођају,силом прилика ( читај : корона),на моју велику жалост нисам могао присуствовати, а вјерујте да и дан данас жалим због тога...

Sevilla

pre 1 godinu

Kao neko ko je inostranstvu, gde je to normalno i bez ikakvog placanja, ne mogu da zamislim da ne prisustvujem porodjaju.

U Srbiji je to nesto specijalno i onda vecina na to gleda kao ne znam kakva ludila od krvi a u stvari je tu cela poenta dete i majka i taj neverovatan momenat radjanja. Muskarac uopste ni ne gleda sve vreme dole vec pomaze zeni da prodje sto lakse kroz te bolove pa makar i samo tako sto mu otkida saku tokom kontrakcija :)

Savetujem svim buducim ocevima da ucine sve da budu tu kada im se bude radjalo dete. Osecaj je neverovatan i ovo govorim kao neko ko se ne odusevljava svim i svacim.

Alex

pre 1 godinu

Kada se supruga porađala na klinicinu Nemačkoj, prisustvovao sam porođaju i bio više nervozan od nje da bi na kraju bio presrećan što držim u rukama jedan mali život. To je normalna i pozitivna stvar u svakom slučaju a lekari idu dotle da obaveštavaju socijalnu službu ako otac ne želi da prisustvuje porođaju. Navodno, nisi sposoban za roditeljsku dužnost. Nemci kao i obično preteruju ali bilo bi lepo da se omogući onima koji žele da prisustvuju.

Zicer

pre 1 godinu

Kao neko ko je prisustvovao obdukciji, video utopljenike, neko ko je video na stotine mrtvih i povredjenih, i osetio tudju krv na svojim rukama, mogu da kazem samo jedno. najgora stvar je eshumacija, ili narodski receno iskopavanje pokojnika, i to starog mesec dana. A porodjaj, nista strasno.

Драган

pre 1 godinu

Није све за свакога, можда се човек плаши крви. Ако му је то једина мана, не треба правити фрку. Био сам на пет порођаја и не бих то мењао ни за шта.

brm

pre 1 godinu

Obzirom da se moja žena poradjala 17 sati, da je nisu vodili na carski jer taj dežurni doktor ne praktikuje da šalje isti, da su je izmasakrirali toliko da se oporavljala mesec dana i zbog svega toga ni ona ni ja ne želimo više dece, mislim da je bolje što nisam prisustvovao porodjaju jer bih ih sve pobio tamo.
Betanija NS je najobicnija klanica
(Gospodin Popara, 19. septembar 2022 08:51)

E pa druže, da si prisustvovao, ne bi je tretirali tako...i lakše bi sve to podnela. Valjda treba da si uz svoju ženu i svoje najbliže kad im je najteže, a ne da kažeš da je bolje što ti to nisi video.

Uroš

pre 1 godinu

Ne kapiram ovo da ako partner ne želi da prisustvuje porođaju znači da ima slabost i da neće biti tu za dete i ženu. Ja nisam prisustvovao porođaju ni jednog od troje dece koje supruga i ja imamo pa niti neko sumnja u mene, čak naprotiv, baš se trudim da budem najbolji mogući roditelj. Nismo svi isti. Hteo sam da budem hirurg kada sam bio klinac, ali sam skapirao da padam u nesvest od krvi. Radim kao programer u američkoj formi i izdržavam i brinem o celoj porodici. Žena i ne radi da bi više mogla da bude sa decom, plus ja radim puno i možemo samo sa mojom platom za sada.

troulirouli

pre 1 godinu

Ja sam protiv prenemaganja i jednih i drugih. Žena koja i za vreme porodjaja traži manu suprugu iako nikada nije pravio nikakvih problema. Kao da podizanje deteta znači svakodnevni porodjaj, krv i bol. Je l će morati da bude u sali i ako ona bude npr operisala slepo crevo? Slažem se da, ako su oboje za, to može biti lep zajednički doživljaj, doček zajedničkog deteta i ulazak u novi život..Što se dogadja samo jednom (po detetu). Medjutim, ceo život je pred njima. Mislim da to nema nikakve veze sa tim kakav će suprug/otac da bude. Sa druge strane, to da ne možeš da izdržiš krv u operacionoj sali...ma daj... Kod nas u porodilištu nije bilo dozvoljeno, inače bih išao da je žena htela.

LineaBg

pre 1 godinu

Moj drug je prisustvovao porođaju prvog deteta i rekao je : "Tada sam bio i nikada više. Užasno je. To pripada babici i supruzi ja nisam imao snage da to gledam. Prizor je bio za mene šokantan". Sjajan je otac i suprug imaju četvoro dece.

pizza pametnica

pre 1 godinu

Evo vec deset godina kako pratim komentare na ovu temu u Srbiji, i nazalost nista se nije promenilo: oni koji su bili kazu da im je to najbolje sto su uradili u zivotu, a oni sto nisu bili kazu kako je to sranje. Zao mi je.

jovan

pre 1 godinu

Bio sam prisutan oba dva puta dok se moja supruga porađala,prvi put su stvari krenule na loše i morala je imati hitni carski rez ja sam bio sa njom čitavo vreme čak i u sali za operacije držo sam je za ruku dok su doktori radili carski nije mi bilo lako ali njoj je bilo sigurno teže i to sam sebi reko i sve je prošlo ok .
Doktor me pitao pre nego što sam ušao u salu dali sam ok da idem rekao sam da jesam iako nisam bio ali moja supruga u tom momentu nije imala nikog osim mene jer živimo u UK i nemamo familije ovde .Da se gleda porođaj nije definitivno za svakog i ja ljude potpuno razumem .
Pozdrav iz UK

ceca

pre 1 godinu

pa ni mi nismo gledale porodjaj vec dozivljavale bol. nisu svi imuni na krv. i zene se jeze na snimke porodjaja. dovoljno je sa stoji yz zenu, ne mora da gleda

Reaktor

pre 1 godinu

Neki ljudi ne mogu da gledaju krv. Treba li ih izlagati stresu? Treba li doktor i sestre da se koncentrišu na porođaj ili na još jednu osobu koja je višak u sali? A šta sa potencijalnim infekcijama? Generalno sam protiv toga da nemedicinsko osoblje prisustvuje medicinskim procedurama. Ali nismo svi isti, ko kako voli nek tako i radi. Niko ne bi trebalo da bude pod pritiskom da radi ono što ne želi.

Gospodin Popara

pre 1 godinu

Obzirom da se moja žena poradjala 17 sati, da je nisu vodili na carski jer taj dežurni doktor ne praktikuje da šalje isti, da su je izmasakrirali toliko da se oporavljala mesec dana i zbog svega toga ni ona ni ja ne želimo više dece, mislim da je bolje što nisam prisustvovao porodjaju jer bih ih sve pobio tamo.
Betanija NS je najobicnija klanica

Reaktor

pre 1 godinu

Neki ljudi ne mogu da gledaju krv. Treba li ih izlagati stresu? Treba li doktor i sestre da se koncentrišu na porođaj ili na još jednu osobu koja je višak u sali? A šta sa potencijalnim infekcijama? Generalno sam protiv toga da nemedicinsko osoblje prisustvuje medicinskim procedurama. Ali nismo svi isti, ko kako voli nek tako i radi. Niko ne bi trebalo da bude pod pritiskom da radi ono što ne želi.

Uroš

pre 1 godinu

Ne kapiram ovo da ako partner ne želi da prisustvuje porođaju znači da ima slabost i da neće biti tu za dete i ženu. Ja nisam prisustvovao porođaju ni jednog od troje dece koje supruga i ja imamo pa niti neko sumnja u mene, čak naprotiv, baš se trudim da budem najbolji mogući roditelj. Nismo svi isti. Hteo sam da budem hirurg kada sam bio klinac, ali sam skapirao da padam u nesvest od krvi. Radim kao programer u američkoj formi i izdržavam i brinem o celoj porodici. Žena i ne radi da bi više mogla da bude sa decom, plus ja radim puno i možemo samo sa mojom platom za sada.

Gospodin Popara

pre 1 godinu

Obzirom da se moja žena poradjala 17 sati, da je nisu vodili na carski jer taj dežurni doktor ne praktikuje da šalje isti, da su je izmasakrirali toliko da se oporavljala mesec dana i zbog svega toga ni ona ni ja ne želimo više dece, mislim da je bolje što nisam prisustvovao porodjaju jer bih ih sve pobio tamo.
Betanija NS je najobicnija klanica

brm

pre 1 godinu

Obzirom da se moja žena poradjala 17 sati, da je nisu vodili na carski jer taj dežurni doktor ne praktikuje da šalje isti, da su je izmasakrirali toliko da se oporavljala mesec dana i zbog svega toga ni ona ni ja ne želimo više dece, mislim da je bolje što nisam prisustvovao porodjaju jer bih ih sve pobio tamo.
Betanija NS je najobicnija klanica
(Gospodin Popara, 19. septembar 2022 08:51)

E pa druže, da si prisustvovao, ne bi je tretirali tako...i lakše bi sve to podnela. Valjda treba da si uz svoju ženu i svoje najbliže kad im je najteže, a ne da kažeš da je bolje što ti to nisi video.

cica

pre 1 godinu

Iskreno, mislim da žena treba da odluči o prisustvu. Ako poznaje svog muškarca. I da li je on taj koji bi joj bio najbolja podrška u toj situaciji. Za ove što se boje krvi, pa ne gledajte krv. Okrenite ledja, i gledajte svoju ženu. Vi se plašite? E pa ona se plaši 1000 puta više, i njen život je na kocki. Ko vam je rekao da ste u svakoj situaciji vi najbitniji?

ceca

pre 1 godinu

pa ni mi nismo gledale porodjaj vec dozivljavale bol. nisu svi imuni na krv. i zene se jeze na snimke porodjaja. dovoljno je sa stoji yz zenu, ne mora da gleda

Muskarcine

pre 1 godinu

O cemu vi pricate? Biti prisutan na porodjaju supruge znaci biti pored nje i drzati joj ruku a ne stajati izmedju njenih nogu i buljiti u dete dok se radja. Kakvi su to izgovori? Niko ne trazi od vas da je vi poradjate.

jovan

pre 1 godinu

Bio sam prisutan oba dva puta dok se moja supruga porađala,prvi put su stvari krenule na loše i morala je imati hitni carski rez ja sam bio sa njom čitavo vreme čak i u sali za operacije držo sam je za ruku dok su doktori radili carski nije mi bilo lako ali njoj je bilo sigurno teže i to sam sebi reko i sve je prošlo ok .
Doktor me pitao pre nego što sam ušao u salu dali sam ok da idem rekao sam da jesam iako nisam bio ali moja supruga u tom momentu nije imala nikog osim mene jer živimo u UK i nemamo familije ovde .Da se gleda porođaj nije definitivno za svakog i ja ljude potpuno razumem .
Pozdrav iz UK

darko

pre 1 godinu

Nakon iskustva koje je moja sestra prozivela sa lekarima i babicama na porodjaju kad su jedva ostale zive i ona i cerka joj, nije mi padalo na pamet da pustim zenu samu na porodjaj. Vremena i ljudi su takvi da ih ne treba pustati same. Cast casnima i postenima, ali ima mnogo kukolja, a i manjka osoblja, i prava je sreca ako te zaobidje budala od lekara ili babice

wub

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Porođaj je normalan i najlepši prirodni proces, treba biti što više dece. Ove naše žene se samo prenemažu, neće više nijedna da rađa!"

Takođe muškarci u Srbiji: "Da prisustvujem porođaju?! Fuj, odvratno! To niko ne treba da vidi! Muškarcu je mesto u kafani!"

Zicer

pre 1 godinu

Kao neko ko je prisustvovao obdukciji, video utopljenike, neko ko je video na stotine mrtvih i povredjenih, i osetio tudju krv na svojim rukama, mogu da kazem samo jedno. najgora stvar je eshumacija, ili narodski receno iskopavanje pokojnika, i to starog mesec dana. A porodjaj, nista strasno.

Алекс

pre 1 godinu

Што се мене лично тиче,волио бих да све један отац присуствује порођају. Првом сам присуствовао,и то ми је један од најомиљенијих дана у години,као и успомена која ми много значи. Другом порођају,силом прилика ( читај : корона),на моју велику жалост нисам могао присуствовати, а вјерујте да и дан данас жалим због тога...

Ja

pre 1 godinu

Bio na porodjaju sa prvim detetom, pomagao joj kad je trebalo, drzao za ruku, kvasio usne, bio po strani kad nije trebala pomoc, i nisam gledao gde ne treba, jer nije bilo potrebe. Kad je bebana izasla, babica odradila sta je trebalo oko kupanja, merenja i uvijanja, pa zavezljaj meni na cuvanje. Mili Boze, kad se samo setim, evo sad mi idu suze radosnice, bebac u mom narucju, topao, stenje od svega sto je prosao (bukvalno "u0f-uf-uf..."). Neponovljivo. Zao mi je samo sto sam mnogo detalja zaboravio ili ih nisam bio svestan, sto zbog mladosti, sto zbog neiskustva i stresa, ali ni za sta na svetu ne bih to propustio. Sa drugim detetom nisam bio prisutan, nasa doktorka je bila opravdano odsutna i rekla je da ce joj biti bole u sali, nego u apartmanu, a ja sam bio spreman, da se zna. I bilo je sa lakocom, tako kaze supruga, sve je proslo brzo i lako, hvala Bogu, osim jedne porodilje koju je uhvatila panika, samo vice i kuka, ne slusa babicu ni doktorku sto moze da zakomplikuje sve drasticno. Najtoplije preporuke za prisustvo, uz uslov da se ne guras gde ti nije mesto.

Alex

pre 1 godinu

Kada se supruga porađala na klinicinu Nemačkoj, prisustvovao sam porođaju i bio više nervozan od nje da bi na kraju bio presrećan što držim u rukama jedan mali život. To je normalna i pozitivna stvar u svakom slučaju a lekari idu dotle da obaveštavaju socijalnu službu ako otac ne želi da prisustvuje porođaju. Navodno, nisi sposoban za roditeljsku dužnost. Nemci kao i obično preteruju ali bilo bi lepo da se omogući onima koji žele da prisustvuju.

N.K.

pre 1 godinu

Muskarcu/muzu je mesto pored zene u jednom tako dirljivom trenutku. Zamislite taj naboj hormona koji zena dozuvi u trenutku porodjaja.
Ja sam svom suprugu vecno i neizmerno zahvalna jer je sam insistirao da mi bude podrska u tom trenutku. Stajao,drzao za ruku i bodrio citavu noc dok sam se ja borila sa kontrakcijama,a potom i naponima.
Prosto mi je neverovatno da neka zena zeli sama kroz to da prolazi,ali razliciti smo ljudi.
Za ove muskarcine sto smatraju da ne treba prisustvovati porodjaju jer se zena muci od bolova i njima je tesko to da gledaju,jedno pitanje: Ko vas pazi kad ste vi prehladjeni,bolesni i sl.? Sigurno ne trcite kod mame,vec vam je zena ta koja vas neguje,setite se toga!!!

Sevilla

pre 1 godinu

Kao neko ko je inostranstvu, gde je to normalno i bez ikakvog placanja, ne mogu da zamislim da ne prisustvujem porodjaju.

U Srbiji je to nesto specijalno i onda vecina na to gleda kao ne znam kakva ludila od krvi a u stvari je tu cela poenta dete i majka i taj neverovatan momenat radjanja. Muskarac uopste ni ne gleda sve vreme dole vec pomaze zeni da prodje sto lakse kroz te bolove pa makar i samo tako sto mu otkida saku tokom kontrakcija :)

Savetujem svim buducim ocevima da ucine sve da budu tu kada im se bude radjalo dete. Osecaj je neverovatan i ovo govorim kao neko ko se ne odusevljava svim i svacim.

pizza pametnica

pre 1 godinu

Evo vec deset godina kako pratim komentare na ovu temu u Srbiji, i nazalost nista se nije promenilo: oni koji su bili kazu da im je to najbolje sto su uradili u zivotu, a oni sto nisu bili kazu kako je to sranje. Zao mi je.

Seljak

pre 1 godinu

Није све за свакога, можда се човек плаши крви. Ако му је то једина мана, не треба правити фрку. Био сам на пет порођаја и не бих то мењао ни за шта.
(Драган, 19. septembar 2022 11:38)

U selu smo morali da telimo x krava i pomazemo, isto i za kobile, nije bilo prijatno ali morao si jer imanje zavisi od stoke. Sad malo je reci da posle toga neko kaze ne bih da budem uz suprugu ili to, stvarno na sta smo saspeli kao nacija. Busamo se da nam stalno cine nepravdu a s druge strane sami da se pomucimo oko necega slabo. Nemam reci.

zvezdarac

pre 1 godinu

Sa druge strane, to da ne možeš da izdržiš krv u operacionoj sali...ma daj... Kod nas u porodilištu nije bilo dozvoljeno, inače bih išao da je žena htela.
(troulirouli, 19. septembar 2022 10:32)

Ima ljudi koji padaju u nesvest kad vide krv. Nisam verovao u to dok na regrutaciji drugar ispred mene nije pao kao sveća kad su krenuli da mu vade krv. "Oživljavali" ga 2 minuta. Posle minut, krenuli da mu uzmu još jedan uzorak, ovaj bled kao krpa, opet krene da pada. Mi ostali umrli od smeha. Njemu nije baš bilo do smejanja. Inače, čovek je još tada kao mladi sportista bio fizički spreman i jak, uvežban itd.

Zamisli sad takvog tipa u sali za porođaj, da pored žene koja urla od bolova, treba da oživljavaju ovog što pada u nesvest čim vidi krv.


Meni je žao što kad se moja žena porađala, ta praksa nije postojala kod nas, da otac pristustvuje porođaju. Bio bih sigurno tamo u sali.

svi smo razliciti

pre 1 godinu

Bilo bi lepo da je moj suprug bio uz mene, bar do odlaska u porodjajnu salu ili da je mogao da bude u sobi sa mnom nakon porodjaja. Za vreme samog porodjaja, sto se mene tice njegovo prisustvo ne bi bilo neophodno. Poznajuci ga, mislim da bi mi uneo nervozu a to mi u tim trenucima najmanje treba. E sad da je imao zelju da prisustvuje porodjaju, ne bih mu branila.

negde daleko

pre 1 godinu

Kada sam ostala u drugom stanju suprugnije bio raspolozen da bude samnom na porodjaju. Tokom trudnoce je spontano promenio odluku. aporodila sam se carskim rezom, svesna sa epiduralnom anestezijom i znacilo mi je mnogo da je on tu. I zbog mene i zbog bebe. Kada su mene sredjivali posle porodjaja on je bio sa bebom sto me je puno smirilo. Bio je uz mene takodje u bolnickom apartmanu prva 2 dana. Inace tokom porodjaja nije gledao sta lekari rade vec u mene.

Dzej

pre 1 godinu

Meni iskreno kao zeni ne pada na pamet da gledam porodjaj, valjda jer se radi o meni. Mogu da zamislim kako izgleda i to mi je dosta. Muz je bio sa mnom na porodjaju, tesko mi je da objasnim koliko mi je znacio. Plasila sam se a on je bio tu. Kad je sve krenulo naponi i sam izlazak deteta samo sam gledala u babice i dr ali pre toga mi je bilo neprocenjivo njegovo prisustvo.

Драган

pre 1 godinu

Није све за свакога, можда се човек плаши крви. Ако му је то једина мана, не треба правити фрку. Био сам на пет порођаја и не бих то мењао ни за шта.

Dulee

pre 1 godinu

U SLO vec preko 25 godina muskarac mora biti na porodjaju, e mora na kurs za ocinstvo. A kod vas? Gledaju Zadrugu?
(Slovenac, 19. septembar 2022 09:32)

Janez, samo ti idi na kurseve kako biti muskarac, mozda bude nesto od tebe.

LineaBg

pre 1 godinu

Moj drug je prisustvovao porođaju prvog deteta i rekao je : "Tada sam bio i nikada više. Užasno je. To pripada babici i supruzi ja nisam imao snage da to gledam. Prizor je bio za mene šokantan". Sjajan je otac i suprug imaju četvoro dece.

jelena

pre 1 godinu

pa i jeste odvratno, i mi zene ne bismo prisustvovale da ne moramo. a pri tom ne vidim sta bi muz tu bio od koristi, i ne razumem zasto bi zene htele da provlace muza kroz tu muku, ja ne bih.zamisli ides na operaciju ili kod zubara i trazis od osobe koja nije strucno lice da sedi i gleda to i drzi te za ruku. glupost

Jedan od onih

pre 1 godinu

O cemu vi pricate? Biti prisutan na porodjaju supruge znaci biti pored nje i drzati joj ruku a ne stajati izmedju njenih nogu i buljiti u dete dok se radja.
(Muskarcine, 19. septembar 2022 13:57)

Ja sam sa mojom ženom bio u sali. Bio sam joj podrška. Ispostavilo se da dete nije moje, pa sam ih nogirao, ali bio sam tu kada je trebalo.

Nsks

pre 1 godinu

Najkraće rečeno, ako dvoje nemaju želju i potrebu da su zajedno dok im se rađa sopstveno dete, tu nema ni ljubavi ni sreće ni bliskosti, bukvalno ničega dobrog. Tužno.

Shamu

pre 1 godinu

Bio na oba porodjaja. Uzeo oba sina u ruke u prvim sekundama njihovog zivota. Zena kaze da joj je znacilo sto sam bio. I da, pozlilo mi je u jednom trenutku, ne zbog porodjaja, vec kad je anesteziolog davao supruzi epidural - ne podnosim igle :(
Izasao, sredio se, vratio se nazad.

DaLanik

pre 1 godinu

Jos jedna neo marksisticka budalastina. Sad je kao pozeljno a za 20 godina ce biti obavezno. Prvo je odvratno, drugo samo bih odmagao, trece kad su mi se radjala deca, video sam ih 10 minuta posle porodjaja, drzao decu i pomagao zeni. Ali bas da budem dok ona crkava od bolova nema svrhe, nikakve. Kao sta, ja mogu da je utesim nesto da je manje boli? Feministicke budalastine.

zooteka

pre 1 godinu

Ako sam telio kravu, i jagnjio ovcu, bar mogu da gledam svoju zenu, ako treba. Isti je princip. Sve je to prirodno, nista strašno.

troulirouli

pre 1 godinu

Ja sam protiv prenemaganja i jednih i drugih. Žena koja i za vreme porodjaja traži manu suprugu iako nikada nije pravio nikakvih problema. Kao da podizanje deteta znači svakodnevni porodjaj, krv i bol. Je l će morati da bude u sali i ako ona bude npr operisala slepo crevo? Slažem se da, ako su oboje za, to može biti lep zajednički doživljaj, doček zajedničkog deteta i ulazak u novi život..Što se dogadja samo jednom (po detetu). Medjutim, ceo život je pred njima. Mislim da to nema nikakve veze sa tim kakav će suprug/otac da bude. Sa druge strane, to da ne možeš da izdržiš krv u operacionoj sali...ma daj... Kod nas u porodilištu nije bilo dozvoljeno, inače bih išao da je žena htela.

Sima Lesinar

pre 1 godinu

Muskarcu nij mesto u sali za porodjaje,vec u kafani pored bolnice ili u lokalnoj kafanu u kraju u kome zive,kako bi prijatelji ili osoblje tog lokala,mogli da otprate do kuce,kada pijan zaboravi gde zivi.
Muz u sali ne sluzi nicemu. Niti je podrska zeni,niti je koristan doktorima,samo smeta i pravi guzvu,a prizor nije uopste lep da bi morao da ga gleda.
Ako je muskarac doktor ili ginekolog,tek tada mora biti udaljen sa porodjaja....

wub

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Ako loše podnosim krv neću biti tu, da ne smetam ljudima u obavljanju važnog posla! Bukvalno nijedan od nas nikad nije rekao ili napisao da nam je mesto u kafani!"

Ti u ovom slučaju - ispadaš glupa.
(Babarogan, 20. septembar 2022 09:47)

Bukvalno je napisano par komentara ispod da je muškarcu mesto u kafani, ko sada ispada glup? Hahahaha

Amandine

pre 1 godinu

@atomci, 20. septembar 2022 14:15

Bukvalno bih ti pokazala vrata posle tog porodjaja kome nisi zeleo da prisustvujes. Dete je zajednicko, i oba roditelja treba da budu prisutna u momentu radjanja. Meni je koleginica bila prisutna na jednoj manjoj operaciji, zato sto zivim u inostranstvu, pa da ne prolazim kroz to sama. Ne bih sada da ulazim u detalje, ali nije bilo prijatno za videti, a ovde ocevi ne zele da prisustvuju rodjenju svoje dece?!

atomci

pre 1 godinu

Ja sam rekao da ne zelim da prisustvujem i kraj. Ne volim krv, ne volim takve situacije, bolnicku atmosferu, mislim da bi mi pozlilo i verovatno bih napravio samo veci problem lekarima. Zasto da radim nesto sto ne zelim i na silu?

Automat

pre 1 godinu

Vi se plašite? E pa ona se plaši 1000 puta više, i njen život je na kocki. Ko vam je rekao da ste u svakoj situaciji vi najbitniji?
(cica, 19. septembar 2022 11:13)

Kako je to njen život na kocki? Ničiji život nije na kocki. Porođaj je sasvim normalna i prirodna stvar, i vrlo, vrlo retko dolazi do komplikacija.

Ljudi su izgleda jedina vrsta koja umire na porođaju. Zato nas valjda i ima 7 milijardi.

Dule

pre 1 godinu

Zivimo na zapadu i ovde je ocekivano da otac bude prisutan. Definitivno mi se nije islo i da mi je supruga iskreno dala opciju, nebi isao.

Ali reko, ona ga nosi 9 meseci, i muci se u porodu bar mogu da budem tu da je podrzim.
I ja sam takodjer mislio da cu se onesvestiti kao neki ovde ali reko sta bude bude.

Za drugi porođaj nije ni bilo razmisljanja. To ni jedan otac nebi trebao da propusti!

Veliki brat

pre 1 godinu

Crnogorac rešio da prisustvuje rođenju svog prvog deteta i da bude podrška supruzi, međutim u sred porođaja se onesvesti pa su lekari i sestre morali da brinu o još jednom pacijentu.
Kad se osvestio, rekli mu da je dobio ćerku, a on:
- Hvala Bogu što nije dečak, da se jednog dana ne muči 'vako k'o ja!

Hamurabi

pre 1 godinu

Kakav porođaj?! Od ovih epidemija ne može da uđeš u porodilište a kamoli da prisustvuješ porođaju. Ne daj Bože da nešto nije u redu, pa žena ostane tamo danima pre/posle. Ne možeš da prismrdiš, ostaviš paket na vratima i ćao.

Bojan

pre 1 godinu

"U selu smo morali da telimo x krava i pomazemo, isto i za kobile, nije bilo prijatno ali morao si jer imanje zavisi od stoke. Sad malo je reci da posle toga neko kaze ne bih da budem uz suprugu ili to, stvarno na sta smo saspeli kao nacija. Busamo se da nam stalno cine nepravdu a s druge strane sami da se pomucimo oko necega slabo. Nemam reci.
(Seljak, 19. septembar 2022 16:10)"

E jesi seljak kad positovecujes teljenje krava i kobila sa poradjanjem zene.

bunny

pre 1 godinu

Nije stvar u tome da li je ocu deteta mesto u porodjajnoj sali ili ne. To je kao da raspravljamo da li je zeni ili muskarcu mesto u kuhinji ili u automehanicarskoj radionici, ili negde trece. Buducoj majci je mesto u porodjaj sali i tu se ta prica zavrsava, a da li ce i njen partner biti pored nje stvar je dogovora kao i oko milion drugih stvari u zajednickom zivotu. Svu decu dobili smo carskim rezom, ali i da nismo supruga je bila izricita da ne zeli da budem pored nje jer nije videla svrhu da budem tu, drzim je za ruku i tesim dok se ona rastavlja od zivota od bolova i hvala joj na tome. Naravno da bih bio tu da je mislila da bi to njoj olaksalo porodjaj pa makar bio tu da me otera u tri lepe kad joj kazem jos samo malo ili neku slicnu glupost. Zene su fizioloski, psiholoski, pa ajde i genetski pripremljene za taj cin, muskarci jednostavno nisu i to je prirodno. Ne vidim nista lose u tome da muskarac bude prisutan al voleo bih, cisto statistike radi, da znam u kom procentu su oni vise odmogli nego pomogli u ovim naprednim civilizacijama gde je to prisustvo obavezno.

Babarogan

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Porođaj je normalan i najlepši prirodni proces, treba biti što više dece. Ove naše žene se samo prenemažu, neće više nijedna da rađa!"

Takođe muškarci u Srbiji: "Da prisustvujem porođaju?! Fuj, odvratno! To niko ne treba da vidi! Muškarcu je mesto u kafani!"
(wub, 19. septembar 2022 22:02)

Muškarci u Srbiji: "Ako loše podnosim krv neću biti tu, da ne smetam ljudima u obavljanju važnog posla! Bukvalno nijedan od nas nikad nije rekao ili napisao da nam je mesto u kafani!"

Ti u ovom slučaju - ispadaš glupa.

VV

pre 1 godinu

Svako za sebe treba da odluči da li će prisustvovati ili neće. Žena se tu ništa ne pita što se mene tiče. Kao što se muškarac ne pita o njenom drugom stanju, tako se ni ona ne pita o njegovom prisustvu porođaju. Dosta pomodarskog ukidanja sloboda i prava na razmišljanje. Društvene norme ne mogu vam zameniti mozak.

stat

pre 1 godinu

Nema bas nikakve potrebe da otac prisustvuje porodjaju. Nikada i nije bilo potrebe za time.
To je nesto sto guraju holivudski filmovi i americke serije, ali da podsetim da u tim istim filmovima ginekoloski ili akuserski pregled se prikazuje tako sto su intimni delovi uvek prekriveni carsavom, a doktor zavuce glavu ispod toga. Poradjaju se lepe, bele bebe koje imaju bar 3 nedelje. Nigde telesnih tecnosti, nigde plodove vode ili koje god eventualno praznjenje creva. Jako lepo, jako cisto. Porodjaji ne izgledaju tako, ni kod nas ni u americi.
U stvarnosti, u Kaliforniji, gde je daleko najvece prisustvo oceva na porodjajima, svega 8% oceva prisustvuje. Pa zasto se onda gura na ovim zenskim stranama prisustvo oca kao nesto dobro i pozeljno?

Kiriljuk

pre 1 godinu

Ljudi, ako bih prisustvovao ženinom porođaju, ostavila bi me švalerka. Ona insistira da bude sa mnom i da deli moju sreću kada saznam da sam dobio sina. Dovoljno je što bez mene mora da čeka Novu godinu, ne mogu još i ovo da joj priuštim. Treba biti čovečan.

Ako niste kraljica pa radjate naslednika prestola...

pre 1 godinu

Osim ako muz sam bas ne INSISTIRA, ali stvarno iskreno, da prisustvije pordjaju, sta ce vam on da vas gleda razvaljene, krvave i besne? Okanite se corava posla i bolje razmisljajte kako cete da ga uterate u red kad se vratite kuci, da tu bude sa vama i uz vas, a bar par nedelja bez gostiju i "dobronamerne" rodbine, dok ono prethodno bas i ne morate da mu priustite samo mode radi!

Marko

pre 1 godinu

Zasto da prisustvujem tome? Nije problem (vukao sam tele iz krave), ali cemu to? Da je neophodno licno bih je porodio, ali ako su vec strucnjaci oko nje, samo bih smetao. Zena ima preteran strah? Pa zar nije ovo doba "jakih zena"?
@Ana
Bebu lako mogu da zamene kasnije, a sve su u pocetku iste tako da dzabe fotografija... Zato DNK test odmah po izlasku iz bolnice.

Automat

pre 1 godinu

Vi se plašite? E pa ona se plaši 1000 puta više, i njen život je na kocki. Ko vam je rekao da ste u svakoj situaciji vi najbitniji?
(cica, 19. septembar 2022 11:13)

Kako je to njen život na kocki? Ničiji život nije na kocki. Porođaj je sasvim normalna i prirodna stvar, i vrlo, vrlo retko dolazi do komplikacija.

Ljudi su izgleda jedina vrsta koja umire na porođaju. Zato nas valjda i ima 7 milijardi.

DaLanik

pre 1 godinu

Jos jedna neo marksisticka budalastina. Sad je kao pozeljno a za 20 godina ce biti obavezno. Prvo je odvratno, drugo samo bih odmagao, trece kad su mi se radjala deca, video sam ih 10 minuta posle porodjaja, drzao decu i pomagao zeni. Ali bas da budem dok ona crkava od bolova nema svrhe, nikakve. Kao sta, ja mogu da je utesim nesto da je manje boli? Feministicke budalastine.

Sima Lesinar

pre 1 godinu

Muskarcu nij mesto u sali za porodjaje,vec u kafani pored bolnice ili u lokalnoj kafanu u kraju u kome zive,kako bi prijatelji ili osoblje tog lokala,mogli da otprate do kuce,kada pijan zaboravi gde zivi.
Muz u sali ne sluzi nicemu. Niti je podrska zeni,niti je koristan doktorima,samo smeta i pravi guzvu,a prizor nije uopste lep da bi morao da ga gleda.
Ako je muskarac doktor ili ginekolog,tek tada mora biti udaljen sa porodjaja....

Dulee

pre 1 godinu

U SLO vec preko 25 godina muskarac mora biti na porodjaju, e mora na kurs za ocinstvo. A kod vas? Gledaju Zadrugu?
(Slovenac, 19. septembar 2022 09:32)

Janez, samo ti idi na kurseve kako biti muskarac, mozda bude nesto od tebe.

jelena

pre 1 godinu

pa i jeste odvratno, i mi zene ne bismo prisustvovale da ne moramo. a pri tom ne vidim sta bi muz tu bio od koristi, i ne razumem zasto bi zene htele da provlace muza kroz tu muku, ja ne bih.zamisli ides na operaciju ili kod zubara i trazis od osobe koja nije strucno lice da sedi i gleda to i drzi te za ruku. glupost

Reaktor

pre 1 godinu

Neki ljudi ne mogu da gledaju krv. Treba li ih izlagati stresu? Treba li doktor i sestre da se koncentrišu na porođaj ili na još jednu osobu koja je višak u sali? A šta sa potencijalnim infekcijama? Generalno sam protiv toga da nemedicinsko osoblje prisustvuje medicinskim procedurama. Ali nismo svi isti, ko kako voli nek tako i radi. Niko ne bi trebalo da bude pod pritiskom da radi ono što ne želi.

troulirouli

pre 1 godinu

Ja sam protiv prenemaganja i jednih i drugih. Žena koja i za vreme porodjaja traži manu suprugu iako nikada nije pravio nikakvih problema. Kao da podizanje deteta znači svakodnevni porodjaj, krv i bol. Je l će morati da bude u sali i ako ona bude npr operisala slepo crevo? Slažem se da, ako su oboje za, to može biti lep zajednički doživljaj, doček zajedničkog deteta i ulazak u novi život..Što se dogadja samo jednom (po detetu). Medjutim, ceo život je pred njima. Mislim da to nema nikakve veze sa tim kakav će suprug/otac da bude. Sa druge strane, to da ne možeš da izdržiš krv u operacionoj sali...ma daj... Kod nas u porodilištu nije bilo dozvoljeno, inače bih išao da je žena htela.

LineaBg

pre 1 godinu

Moj drug je prisustvovao porođaju prvog deteta i rekao je : "Tada sam bio i nikada više. Užasno je. To pripada babici i supruzi ja nisam imao snage da to gledam. Prizor je bio za mene šokantan". Sjajan je otac i suprug imaju četvoro dece.

Jedan od onih

pre 1 godinu

O cemu vi pricate? Biti prisutan na porodjaju supruge znaci biti pored nje i drzati joj ruku a ne stajati izmedju njenih nogu i buljiti u dete dok se radja.
(Muskarcine, 19. septembar 2022 13:57)

Ja sam sa mojom ženom bio u sali. Bio sam joj podrška. Ispostavilo se da dete nije moje, pa sam ih nogirao, ali bio sam tu kada je trebalo.

Babarogan

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Porođaj je normalan i najlepši prirodni proces, treba biti što više dece. Ove naše žene se samo prenemažu, neće više nijedna da rađa!"

Takođe muškarci u Srbiji: "Da prisustvujem porođaju?! Fuj, odvratno! To niko ne treba da vidi! Muškarcu je mesto u kafani!"
(wub, 19. septembar 2022 22:02)

Muškarci u Srbiji: "Ako loše podnosim krv neću biti tu, da ne smetam ljudima u obavljanju važnog posla! Bukvalno nijedan od nas nikad nije rekao ili napisao da nam je mesto u kafani!"

Ti u ovom slučaju - ispadaš glupa.

Uroš

pre 1 godinu

Ne kapiram ovo da ako partner ne želi da prisustvuje porođaju znači da ima slabost i da neće biti tu za dete i ženu. Ja nisam prisustvovao porođaju ni jednog od troje dece koje supruga i ja imamo pa niti neko sumnja u mene, čak naprotiv, baš se trudim da budem najbolji mogući roditelj. Nismo svi isti. Hteo sam da budem hirurg kada sam bio klinac, ali sam skapirao da padam u nesvest od krvi. Radim kao programer u američkoj formi i izdržavam i brinem o celoj porodici. Žena i ne radi da bi više mogla da bude sa decom, plus ja radim puno i možemo samo sa mojom platom za sada.

Bojan

pre 1 godinu

"U selu smo morali da telimo x krava i pomazemo, isto i za kobile, nije bilo prijatno ali morao si jer imanje zavisi od stoke. Sad malo je reci da posle toga neko kaze ne bih da budem uz suprugu ili to, stvarno na sta smo saspeli kao nacija. Busamo se da nam stalno cine nepravdu a s druge strane sami da se pomucimo oko necega slabo. Nemam reci.
(Seljak, 19. septembar 2022 16:10)"

E jesi seljak kad positovecujes teljenje krava i kobila sa poradjanjem zene.

VV

pre 1 godinu

Svako za sebe treba da odluči da li će prisustvovati ili neće. Žena se tu ništa ne pita što se mene tiče. Kao što se muškarac ne pita o njenom drugom stanju, tako se ni ona ne pita o njegovom prisustvu porođaju. Dosta pomodarskog ukidanja sloboda i prava na razmišljanje. Društvene norme ne mogu vam zameniti mozak.

atomci

pre 1 godinu

Ja sam rekao da ne zelim da prisustvujem i kraj. Ne volim krv, ne volim takve situacije, bolnicku atmosferu, mislim da bi mi pozlilo i verovatno bih napravio samo veci problem lekarima. Zasto da radim nesto sto ne zelim i na silu?

Muskarcine

pre 1 godinu

O cemu vi pricate? Biti prisutan na porodjaju supruge znaci biti pored nje i drzati joj ruku a ne stajati izmedju njenih nogu i buljiti u dete dok se radja. Kakvi su to izgovori? Niko ne trazi od vas da je vi poradjate.

bunny

pre 1 godinu

Nije stvar u tome da li je ocu deteta mesto u porodjajnoj sali ili ne. To je kao da raspravljamo da li je zeni ili muskarcu mesto u kuhinji ili u automehanicarskoj radionici, ili negde trece. Buducoj majci je mesto u porodjaj sali i tu se ta prica zavrsava, a da li ce i njen partner biti pored nje stvar je dogovora kao i oko milion drugih stvari u zajednickom zivotu. Svu decu dobili smo carskim rezom, ali i da nismo supruga je bila izricita da ne zeli da budem pored nje jer nije videla svrhu da budem tu, drzim je za ruku i tesim dok se ona rastavlja od zivota od bolova i hvala joj na tome. Naravno da bih bio tu da je mislila da bi to njoj olaksalo porodjaj pa makar bio tu da me otera u tri lepe kad joj kazem jos samo malo ili neku slicnu glupost. Zene su fizioloski, psiholoski, pa ajde i genetski pripremljene za taj cin, muskarci jednostavno nisu i to je prirodno. Ne vidim nista lose u tome da muskarac bude prisutan al voleo bih, cisto statistike radi, da znam u kom procentu su oni vise odmogli nego pomogli u ovim naprednim civilizacijama gde je to prisustvo obavezno.

Алекс

pre 1 godinu

Што се мене лично тиче,волио бих да све један отац присуствује порођају. Првом сам присуствовао,и то ми је један од најомиљенијих дана у години,као и успомена која ми много значи. Другом порођају,силом прилика ( читај : корона),на моју велику жалост нисам могао присуствовати, а вјерујте да и дан данас жалим због тога...

cica

pre 1 godinu

Iskreno, mislim da žena treba da odluči o prisustvu. Ako poznaje svog muškarca. I da li je on taj koji bi joj bio najbolja podrška u toj situaciji. Za ove što se boje krvi, pa ne gledajte krv. Okrenite ledja, i gledajte svoju ženu. Vi se plašite? E pa ona se plaši 1000 puta više, i njen život je na kocki. Ko vam je rekao da ste u svakoj situaciji vi najbitniji?

brm

pre 1 godinu

Obzirom da se moja žena poradjala 17 sati, da je nisu vodili na carski jer taj dežurni doktor ne praktikuje da šalje isti, da su je izmasakrirali toliko da se oporavljala mesec dana i zbog svega toga ni ona ni ja ne želimo više dece, mislim da je bolje što nisam prisustvovao porodjaju jer bih ih sve pobio tamo.
Betanija NS je najobicnija klanica
(Gospodin Popara, 19. septembar 2022 08:51)

E pa druže, da si prisustvovao, ne bi je tretirali tako...i lakše bi sve to podnela. Valjda treba da si uz svoju ženu i svoje najbliže kad im je najteže, a ne da kažeš da je bolje što ti to nisi video.

Gospodin Popara

pre 1 godinu

Obzirom da se moja žena poradjala 17 sati, da je nisu vodili na carski jer taj dežurni doktor ne praktikuje da šalje isti, da su je izmasakrirali toliko da se oporavljala mesec dana i zbog svega toga ni ona ni ja ne želimo više dece, mislim da je bolje što nisam prisustvovao porodjaju jer bih ih sve pobio tamo.
Betanija NS je najobicnija klanica

Alex

pre 1 godinu

Kada se supruga porađala na klinicinu Nemačkoj, prisustvovao sam porođaju i bio više nervozan od nje da bi na kraju bio presrećan što držim u rukama jedan mali život. To je normalna i pozitivna stvar u svakom slučaju a lekari idu dotle da obaveštavaju socijalnu službu ako otac ne želi da prisustvuje porođaju. Navodno, nisi sposoban za roditeljsku dužnost. Nemci kao i obično preteruju ali bilo bi lepo da se omogući onima koji žele da prisustvuju.

wub

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Porođaj je normalan i najlepši prirodni proces, treba biti što više dece. Ove naše žene se samo prenemažu, neće više nijedna da rađa!"

Takođe muškarci u Srbiji: "Da prisustvujem porođaju?! Fuj, odvratno! To niko ne treba da vidi! Muškarcu je mesto u kafani!"

stat

pre 1 godinu

Nema bas nikakve potrebe da otac prisustvuje porodjaju. Nikada i nije bilo potrebe za time.
To je nesto sto guraju holivudski filmovi i americke serije, ali da podsetim da u tim istim filmovima ginekoloski ili akuserski pregled se prikazuje tako sto su intimni delovi uvek prekriveni carsavom, a doktor zavuce glavu ispod toga. Poradjaju se lepe, bele bebe koje imaju bar 3 nedelje. Nigde telesnih tecnosti, nigde plodove vode ili koje god eventualno praznjenje creva. Jako lepo, jako cisto. Porodjaji ne izgledaju tako, ni kod nas ni u americi.
U stvarnosti, u Kaliforniji, gde je daleko najvece prisustvo oceva na porodjajima, svega 8% oceva prisustvuje. Pa zasto se onda gura na ovim zenskim stranama prisustvo oca kao nesto dobro i pozeljno?

N.K.

pre 1 godinu

Muskarcu/muzu je mesto pored zene u jednom tako dirljivom trenutku. Zamislite taj naboj hormona koji zena dozuvi u trenutku porodjaja.
Ja sam svom suprugu vecno i neizmerno zahvalna jer je sam insistirao da mi bude podrska u tom trenutku. Stajao,drzao za ruku i bodrio citavu noc dok sam se ja borila sa kontrakcijama,a potom i naponima.
Prosto mi je neverovatno da neka zena zeli sama kroz to da prolazi,ali razliciti smo ljudi.
Za ove muskarcine sto smatraju da ne treba prisustvovati porodjaju jer se zena muci od bolova i njima je tesko to da gledaju,jedno pitanje: Ko vas pazi kad ste vi prehladjeni,bolesni i sl.? Sigurno ne trcite kod mame,vec vam je zena ta koja vas neguje,setite se toga!!!

Zicer

pre 1 godinu

Kao neko ko je prisustvovao obdukciji, video utopljenike, neko ko je video na stotine mrtvih i povredjenih, i osetio tudju krv na svojim rukama, mogu da kazem samo jedno. najgora stvar je eshumacija, ili narodski receno iskopavanje pokojnika, i to starog mesec dana. A porodjaj, nista strasno.

Kiriljuk

pre 1 godinu

Ljudi, ako bih prisustvovao ženinom porođaju, ostavila bi me švalerka. Ona insistira da bude sa mnom i da deli moju sreću kada saznam da sam dobio sina. Dovoljno je što bez mene mora da čeka Novu godinu, ne mogu još i ovo da joj priuštim. Treba biti čovečan.

Ja

pre 1 godinu

Bio na porodjaju sa prvim detetom, pomagao joj kad je trebalo, drzao za ruku, kvasio usne, bio po strani kad nije trebala pomoc, i nisam gledao gde ne treba, jer nije bilo potrebe. Kad je bebana izasla, babica odradila sta je trebalo oko kupanja, merenja i uvijanja, pa zavezljaj meni na cuvanje. Mili Boze, kad se samo setim, evo sad mi idu suze radosnice, bebac u mom narucju, topao, stenje od svega sto je prosao (bukvalno "u0f-uf-uf..."). Neponovljivo. Zao mi je samo sto sam mnogo detalja zaboravio ili ih nisam bio svestan, sto zbog mladosti, sto zbog neiskustva i stresa, ali ni za sta na svetu ne bih to propustio. Sa drugim detetom nisam bio prisutan, nasa doktorka je bila opravdano odsutna i rekla je da ce joj biti bole u sali, nego u apartmanu, a ja sam bio spreman, da se zna. I bilo je sa lakocom, tako kaze supruga, sve je proslo brzo i lako, hvala Bogu, osim jedne porodilje koju je uhvatila panika, samo vice i kuka, ne slusa babicu ni doktorku sto moze da zakomplikuje sve drasticno. Najtoplije preporuke za prisustvo, uz uslov da se ne guras gde ti nije mesto.

Sevilla

pre 1 godinu

Kao neko ko je inostranstvu, gde je to normalno i bez ikakvog placanja, ne mogu da zamislim da ne prisustvujem porodjaju.

U Srbiji je to nesto specijalno i onda vecina na to gleda kao ne znam kakva ludila od krvi a u stvari je tu cela poenta dete i majka i taj neverovatan momenat radjanja. Muskarac uopste ni ne gleda sve vreme dole vec pomaze zeni da prodje sto lakse kroz te bolove pa makar i samo tako sto mu otkida saku tokom kontrakcija :)

Savetujem svim buducim ocevima da ucine sve da budu tu kada im se bude radjalo dete. Osecaj je neverovatan i ovo govorim kao neko ko se ne odusevljava svim i svacim.

pizza pametnica

pre 1 godinu

Evo vec deset godina kako pratim komentare na ovu temu u Srbiji, i nazalost nista se nije promenilo: oni koji su bili kazu da im je to najbolje sto su uradili u zivotu, a oni sto nisu bili kazu kako je to sranje. Zao mi je.

Драган

pre 1 godinu

Није све за свакога, можда се човек плаши крви. Ако му је то једина мана, не треба правити фрку. Био сам на пет порођаја и не бих то мењао ни за шта.

ceca

pre 1 godinu

pa ni mi nismo gledale porodjaj vec dozivljavale bol. nisu svi imuni na krv. i zene se jeze na snimke porodjaja. dovoljno je sa stoji yz zenu, ne mora da gleda

Seljak

pre 1 godinu

Није све за свакога, можда се човек плаши крви. Ако му је то једина мана, не треба правити фрку. Био сам на пет порођаја и не бих то мењао ни за шта.
(Драган, 19. septembar 2022 11:38)

U selu smo morali da telimo x krava i pomazemo, isto i za kobile, nije bilo prijatno ali morao si jer imanje zavisi od stoke. Sad malo je reci da posle toga neko kaze ne bih da budem uz suprugu ili to, stvarno na sta smo saspeli kao nacija. Busamo se da nam stalno cine nepravdu a s druge strane sami da se pomucimo oko necega slabo. Nemam reci.

zvezdarac

pre 1 godinu

Sa druge strane, to da ne možeš da izdržiš krv u operacionoj sali...ma daj... Kod nas u porodilištu nije bilo dozvoljeno, inače bih išao da je žena htela.
(troulirouli, 19. septembar 2022 10:32)

Ima ljudi koji padaju u nesvest kad vide krv. Nisam verovao u to dok na regrutaciji drugar ispred mene nije pao kao sveća kad su krenuli da mu vade krv. "Oživljavali" ga 2 minuta. Posle minut, krenuli da mu uzmu još jedan uzorak, ovaj bled kao krpa, opet krene da pada. Mi ostali umrli od smeha. Njemu nije baš bilo do smejanja. Inače, čovek je još tada kao mladi sportista bio fizički spreman i jak, uvežban itd.

Zamisli sad takvog tipa u sali za porođaj, da pored žene koja urla od bolova, treba da oživljavaju ovog što pada u nesvest čim vidi krv.


Meni je žao što kad se moja žena porađala, ta praksa nije postojala kod nas, da otac pristustvuje porođaju. Bio bih sigurno tamo u sali.

Marko

pre 1 godinu

Zasto da prisustvujem tome? Nije problem (vukao sam tele iz krave), ali cemu to? Da je neophodno licno bih je porodio, ali ako su vec strucnjaci oko nje, samo bih smetao. Zena ima preteran strah? Pa zar nije ovo doba "jakih zena"?
@Ana
Bebu lako mogu da zamene kasnije, a sve su u pocetku iste tako da dzabe fotografija... Zato DNK test odmah po izlasku iz bolnice.

Nsks

pre 1 godinu

Najkraće rečeno, ako dvoje nemaju želju i potrebu da su zajedno dok im se rađa sopstveno dete, tu nema ni ljubavi ni sreće ni bliskosti, bukvalno ničega dobrog. Tužno.

zooteka

pre 1 godinu

Ako sam telio kravu, i jagnjio ovcu, bar mogu da gledam svoju zenu, ako treba. Isti je princip. Sve je to prirodno, nista strašno.

darko

pre 1 godinu

Nakon iskustva koje je moja sestra prozivela sa lekarima i babicama na porodjaju kad su jedva ostale zive i ona i cerka joj, nije mi padalo na pamet da pustim zenu samu na porodjaj. Vremena i ljudi su takvi da ih ne treba pustati same. Cast casnima i postenima, ali ima mnogo kukolja, a i manjka osoblja, i prava je sreca ako te zaobidje budala od lekara ili babice

Hamurabi

pre 1 godinu

Kakav porođaj?! Od ovih epidemija ne može da uđeš u porodilište a kamoli da prisustvuješ porođaju. Ne daj Bože da nešto nije u redu, pa žena ostane tamo danima pre/posle. Ne možeš da prismrdiš, ostaviš paket na vratima i ćao.

jovan

pre 1 godinu

Bio sam prisutan oba dva puta dok se moja supruga porađala,prvi put su stvari krenule na loše i morala je imati hitni carski rez ja sam bio sa njom čitavo vreme čak i u sali za operacije držo sam je za ruku dok su doktori radili carski nije mi bilo lako ali njoj je bilo sigurno teže i to sam sebi reko i sve je prošlo ok .
Doktor me pitao pre nego što sam ušao u salu dali sam ok da idem rekao sam da jesam iako nisam bio ali moja supruga u tom momentu nije imala nikog osim mene jer živimo u UK i nemamo familije ovde .Da se gleda porođaj nije definitivno za svakog i ja ljude potpuno razumem .
Pozdrav iz UK

svi smo razliciti

pre 1 godinu

Bilo bi lepo da je moj suprug bio uz mene, bar do odlaska u porodjajnu salu ili da je mogao da bude u sobi sa mnom nakon porodjaja. Za vreme samog porodjaja, sto se mene tice njegovo prisustvo ne bi bilo neophodno. Poznajuci ga, mislim da bi mi uneo nervozu a to mi u tim trenucima najmanje treba. E sad da je imao zelju da prisustvuje porodjaju, ne bih mu branila.

negde daleko

pre 1 godinu

Kada sam ostala u drugom stanju suprugnije bio raspolozen da bude samnom na porodjaju. Tokom trudnoce je spontano promenio odluku. aporodila sam se carskim rezom, svesna sa epiduralnom anestezijom i znacilo mi je mnogo da je on tu. I zbog mene i zbog bebe. Kada su mene sredjivali posle porodjaja on je bio sa bebom sto me je puno smirilo. Bio je uz mene takodje u bolnickom apartmanu prva 2 dana. Inace tokom porodjaja nije gledao sta lekari rade vec u mene.

wub

pre 1 godinu

Muškarci u Srbiji: "Ako loše podnosim krv neću biti tu, da ne smetam ljudima u obavljanju važnog posla! Bukvalno nijedan od nas nikad nije rekao ili napisao da nam je mesto u kafani!"

Ti u ovom slučaju - ispadaš glupa.
(Babarogan, 20. septembar 2022 09:47)

Bukvalno je napisano par komentara ispod da je muškarcu mesto u kafani, ko sada ispada glup? Hahahaha

Dule

pre 1 godinu

Zivimo na zapadu i ovde je ocekivano da otac bude prisutan. Definitivno mi se nije islo i da mi je supruga iskreno dala opciju, nebi isao.

Ali reko, ona ga nosi 9 meseci, i muci se u porodu bar mogu da budem tu da je podrzim.
I ja sam takodjer mislio da cu se onesvestiti kao neki ovde ali reko sta bude bude.

Za drugi porođaj nije ni bilo razmisljanja. To ni jedan otac nebi trebao da propusti!

Veliki brat

pre 1 godinu

Crnogorac rešio da prisustvuje rođenju svog prvog deteta i da bude podrška supruzi, međutim u sred porođaja se onesvesti pa su lekari i sestre morali da brinu o još jednom pacijentu.
Kad se osvestio, rekli mu da je dobio ćerku, a on:
- Hvala Bogu što nije dečak, da se jednog dana ne muči 'vako k'o ja!

Amandine

pre 1 godinu

@atomci, 20. septembar 2022 14:15

Bukvalno bih ti pokazala vrata posle tog porodjaja kome nisi zeleo da prisustvujes. Dete je zajednicko, i oba roditelja treba da budu prisutna u momentu radjanja. Meni je koleginica bila prisutna na jednoj manjoj operaciji, zato sto zivim u inostranstvu, pa da ne prolazim kroz to sama. Ne bih sada da ulazim u detalje, ali nije bilo prijatno za videti, a ovde ocevi ne zele da prisustvuju rodjenju svoje dece?!

Ako niste kraljica pa radjate naslednika prestola...

pre 1 godinu

Osim ako muz sam bas ne INSISTIRA, ali stvarno iskreno, da prisustvije pordjaju, sta ce vam on da vas gleda razvaljene, krvave i besne? Okanite se corava posla i bolje razmisljajte kako cete da ga uterate u red kad se vratite kuci, da tu bude sa vama i uz vas, a bar par nedelja bez gostiju i "dobronamerne" rodbine, dok ono prethodno bas i ne morate da mu priustite samo mode radi!

Dzej

pre 1 godinu

Meni iskreno kao zeni ne pada na pamet da gledam porodjaj, valjda jer se radi o meni. Mogu da zamislim kako izgleda i to mi je dosta. Muz je bio sa mnom na porodjaju, tesko mi je da objasnim koliko mi je znacio. Plasila sam se a on je bio tu. Kad je sve krenulo naponi i sam izlazak deteta samo sam gledala u babice i dr ali pre toga mi je bilo neprocenjivo njegovo prisustvo.

Shamu

pre 1 godinu

Bio na oba porodjaja. Uzeo oba sina u ruke u prvim sekundama njihovog zivota. Zena kaze da joj je znacilo sto sam bio. I da, pozlilo mi je u jednom trenutku, ne zbog porodjaja, vec kad je anesteziolog davao supruzi epidural - ne podnosim igle :(
Izasao, sredio se, vratio se nazad.