Srbija pravi progres: Žene bez partnera će imati pravo na vantelesnu oplodnju o trošku države VIDEO

Pored neograničenoih pokušaja veštačke oplodnje za prvo dete, pokušaja vantelesne za drugo dete, neograničenog zamrzavanje embriona, pomeranja starosne granica za žene do 45. godine, uz postupke sa doniranim materijalom, Srbija je pored Izraela, jedina zemlja na svetu koja je omogućila ženam koje nemaju partnera, a žele da se ostvare u ulozi majke uđu u proces vantelesne oplodnje i sve o trošku države.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Fenomenološki i biološki je zanimljiva ta društvena tendencija da se deci uskraćuje otac. Etički i sociološki je upitno da neko ko nije u stanju da ostvari i zadrži emotivnu vezu sa drugim bićem, nastavi sa propagacijom svojih gena.
  (Zoran, 10. novembar 2022 09:29)

  Statističkih gledano deca bez jednog od dva roditelja loše prolaze u životu.
  Zapravo, još gore prolaze deca samostalnih majki jer su u najvećem broju slučajeva nedovoljno sposobne da odgaje dete, a da ne bude neki frik ili kriminalac.

  Najbolje je da dete ima i oca i majku, ali ako ima jednog roditelja bolje je da to bude otac. Podaci o tome su jasni.
  (Hans, 13. novembar 2022 23:01)

  # Link komentara

 2. Fenomenološki i biološki je zanimljiva ta društvena tendencija da se deci uskraćuje otac. Etički i sociološki je upitno da neko ko nije u stanju da ostvari i zadrži emotivnu vezu sa drugim bićem, nastavi sa propagacijom svojih gena.
  (Zoran)
  Otkud znaš da donator ne može da ostvari i održi emotivnu vezu? Popriličan broj očeva najozbiljniju emotivnu vezu imaju sa daljinskim..
  (Ena, 12. novembar 2022 01:42)

  # Link komentara

 3. Tesko je danas naci normalnog muskarca. Mnogo foliranja, sebicluka, lazi. A iz svoje i sire okoline, slusajuci komentare i posmatrajuci ponasanje, deca su im teret. Tako da je ovo vrlo interesantna opcija za razmisljanje.
  (Z, 11. novembar 2022 13:47)

  A zašto bi ti nenormalni muškarci plaćanjem poreza ovome doprinosili?
  Ovo treba skidati od zarade isključivo singl ženama.
  (Srasta, 11. novembar 2022 22:15)

  # Link komentara

 4. Interesantno. Tesko je danas naci normalnog muskarca. Mnogo foliranja, sebicluka, lazi. A iz svoje i sire okoline, slusajuci komentare i posmatrajuci ponasanje, deca su im teret. Tako da je ovo vrlo interesantna opcija za razmisljanje.
  (Z, 11. novembar 2022 13:47)

  # Link komentara

 5. Fenomenološki i biološki je zanimljiva ta društvena tendencija da se deci uskraćuje otac. Etički i sociološki je upitno da neko ko nije u stanju da ostvari i zadrži emotivnu vezu sa drugim bićem, nastavi sa propagacijom svojih gena.
  (Zoran, 10. novembar 2022 09:29)

  # Link komentara

 6. Bravo, ionako muskarci ne brinu o deci. Uskoro ce muskarci biti nepotrebni na ovom svetu.
  (Cccc, 9. novembar 2022 23:57)

  # Link komentara

 7. Bar ce manje muski da kukaju za alimentaciju
  (Ivana, 9. novembar 2022 22:23)

  # Link komentara

 8. Divno! Kao neko ko je i sam bio u procesu, mogu reci da je ovo super vest. Ali isto bi trebalo da se pored finansijske pomoci, malo skrati papiroloska procedura i pruzi psiholoska podrska parovima ili u ovom slucaju i zenama tokom tog procesa. Jako je stresno i iscrpljujuce.
  (M, 9. novembar 2022 21:30)

  # Link komentara

 9. Sa crncem.
  (Smiljko, 9. novembar 2022 18:01)

  # Link komentara

 10. Zašto?
  (Aleksandar, 9. novembar 2022 16:23)

  # Link komentara