U Srbiji postoji 16 vrsta akušerskog nasilja; "Prvi put sam videla svoje dete u kapeli - na sahrani"

U Srbiji je zastupljeno čak 16 vrsta akušerskog nasilja, a kako kaže advokatica za TV Prva, najkarakterističnije je verbalno nasilje koje porodilje trpe od zdravstvenih radnika.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Evo vam surove istine. Mora da se plati. Imaju i cenovnik i sve prodje bez problema. Za carski sam dao zadnjih 500€ iz kuce. Sredjivali smo stan i ostali baz para tad. Video sam i bebu 12h posto se rodio. I post operativni bio sjajan.
  (Vladimir, 6. decembar 2022 05:23)

  # Link komentara

 2. @ Bane Ne generalizuj. Radim 15 g. u primarnoj zdravstvenoj zaštiti i nikad se niko nije žalio na mene niti sam ikad došao u bilo kakav sukob sa pacijentom. Generalizacije ovog tipa jako ubijaju u pojam nas koji se trudimo da radimo pošteno i što kvalitetnije u užasnim uslovima i strašnoj bedi u kojoj je srpsko zdravstvo.
  (Milan, 5. decembar 2022 20:51)

  # Link komentara

 3. Nije samo u Beogradu takva situacija. Porodjala se u Nisu i zamalo glavu izgubila! Ponasanje sestara…bolje da ne pricam…druga trudnoca neplanirana i zelela sam abortus ili vezu ako odlucim da rodim! Bila je druga opcija i sve je proslo dobro. Toliko su neprijatni I bezobrazni da vam ne padne napamet da radjate…uzas! Onakvo omalovazavanje I recnik, sramota…pogotovu ako ste prvorotka i ne znate sta vas ceka…
  (manuka, 5. decembar 2022 20:39)

  # Link komentara

 4. Tamo gde treba da budu najbolji tu su najgori.Ako nedaš pare bolje da ne ideš a ako i daš nemoj mnogo da se nadaš.Svud su isti.Džabe studiranje dobiju uslove za rad plate i onda neće niko ništa da radi...a i ono što rade nekad je bolje da ne rade.
  Njih niko nikad ili retko kažnjava za greške.Mogu da rade sta hoće.Na svakoj trafici ima kamera a u operacionoj sali nema.Nemaš pojma šta ti rade.TRAŽITI DA SE SVUDA POSTAVE KAMERE I SNIMAK PACIJENTU U SLUČAJU POTREBE PA NA SUD.
  (mile, 5. decembar 2022 12:26)

  # Link komentara

 5. Ponasanje medicinskog osoblja prema pacijentima, bilo trudnicama ili drugima, je samo refleksija kompletnog stanja u zdravstvu i generalno u drustvu....tako da.
  (Bane, 5. decembar 2022 12:22)

  # Link komentara

 6. U Betaniji u Novom Sadu nije nista bolje, doduse lekari su i razumni za razliku od akuserskih sestri koje su neprijatne, drske i bezobrazne, ne obracaju paznju, pacijentkinje vrište dok se one deru na njih da ih ućutkaju da bi mogle da ćaskaju umesto da pomognu, pobogu to vam je posao!! Toliko je losih i negativnih komentara i iskustva, zaista čast pojedincima.
  (NS, 5. decembar 2022 11:28)

  # Link komentara

 7. Neka peticija da se pokrene, jer sam svedok razlicitih tretmana trudnica. To jednostavno nine prihvatljivo
  (Armadajj, 5. decembar 2022 11:25)

  # Link komentara

 8. Da ne pozelis da radjas kad postoji bezobzirnost u zdravstvu prema porodiljama.. Ma Srbija je dno dna
  (neko, 5. decembar 2022 11:16)

  # Link komentara

 9. Klinike iz Beograda su na lošem glasu odavno sve do jedne, dok je klinika u Nišu pravi blagoslov. Niš je mnogo ispred BG u pogledu stručnosti i ljubaznosti.
  (ljuta, 5. decembar 2022 11:15)

  # Link komentara

 10. Ti odvratni zli zdravstveni radnici. Ma to je bre najgora fela ljudi. Sve nasilno i nekulturno. Smislili su cak 16 metoda kako da nas maltretiraju,mrzitelji ljudskog roda! Uf kako ne mogu da ih podnesem,ja bih to bre sve u zatvor. Ja se lecim iskljucivo kod baba Milunke.
  (cilim, 5. decembar 2022 11:08)

  # Link komentara