Zašto se žene stide svog tela i zbog čega se prikazuju lepšim na mrežama – odgovaraju ruski naučnici

Naučnici Moskovskog državnog psihološko-pedagoškog univerziteta (MSUPE) su istraživali faktore idealizacije tela i izdvojili mehanizme koji promovišu loše društvene ideale fizičke privlačnosti, objavio je naučni list "Psihološki žurnal".

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Treba preživeti ovaj život. Svet još uvek funkcioniše tako da je većina novca u muškim rukama, a da su žene i deca slabi dok deca ne porastu. I žene koje su same takođe su slabe. Stoga žene svojim telima (ako nemaju bogate roditelje) zarobljavaju jednu mušku jedinku da one i deca mogu da žive najbokje što one mogu da pribave svojim telom.
  Džaba mozak u današnje vreme i jednima i drugima, ja sam od tih sa mozgom (i telom) ali je mozak, na žalost, prevagnuo.
  Telo se mora prikazati u boljem svetlu nego što jeste jer druge muške jedinke moraju da mu zavide. To je sve. Seks prodaje. Seksom se prave deca. Ljubav je nešto sasvim drugo.
  (i, 9. januar 2023 16:47)

  # Link komentara

 2. Gledas jos slike vaaau,onda kako idu starije na kraju tamo iz 2014,2011 bez foto sopa u to vreme vidis da je starija jedno 30 godina nego li izgleda na profilnoj
  (Bljuzgo Drpović, 9. januar 2023 15:12)

  # Link komentara

 3. Izmišljena topla voda:

  Devojke se botoxiraju, ugrađuju grudi kako bi drugima bile privlačnije i bile socijalno prihvaćenije i važnije u društvu... Prosto i jednostavno
  (Zvezda, 9. januar 2023 14:50)

  # Link komentara