Marija Kalas: Najveće diva svih vremena sa tužnom ljubavnom pričom

Velike ljubavi uglavnom su tužne, dramatične, gotovo "epske" - one sa sobom nose valove ushićenja i blistavih trenutaka, ali i žustrinu, oštre reči, burne svađe, strašne razlike, i često se pretvaraju u patološke odnose bez kraja i konca. Jedna od takvih bila je romansa čuvene operske dive Marije Kalas i grčkog milijardera Aristotela Onazisa, koja je ostala upisana kao jedna od najlepših, ali i najtežih ljubavnih priča u savremenoj istoriji.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Ari je bio bitanga.
  Ali imao stila.
  (gost,

  Znamo, pricala je neka Jevrejka kojoj je ukrao vrijednu narukvicu.
  Ari je pred WWII imao dva broda a poslije rata najvecu flotu. Nas Dubrovcanin je imao 22 broda a poslije rata samo dva. Upitaj se zasto Svabe potopise Milanoviceve brodove a Arijeve ostavise da plove.
  (Ibro Fergazer, 10. mart 2023 19:37)

  # Link komentara

 2. Ovakvih veza/brakova koliko hoćeš, samo nisu poznati, i imaju manje novca, pa nije tako javno i ljudima zanimljivo. Džeki ruđna da ne može biti ružnija, sve je dobila na kartu novca i porodice, ne možeš gledati u nju kakva je. Marija nosata i lepa, otmena, ali se zakačila za seljobera.
  Dokaz da novac ne može kupiti sreću, ni Mariji, ni Ariju, ni Džeki. Verujem da je Džeki ovde bilo najbolje jer je jedina bila iskrena, ovo dvoje ružnih i nesrećnih nisu svim parama mogli kupiti ni ljubav ni talenat ništa. Ko ne ume da pruža, nego samo uzima, taj je najnesrećniji.
  (Cena, 10. mart 2023 18:20)

  # Link komentara

 3. @gost,

  Gde tacno vidis stil kod doticnog? U kafanskim izjavama i javnom sramocenju sebe i drugih, u javnom varanju supruge ili direktnom ponizavanju i vredjanju Kalasove?
  Ovako se ponasa samo mizerija od muskarca i teski kompleksas. Dzentlmen ne.
  (Jelena, 10. mart 2023 15:05)

  # Link komentara

 4. (Glas andjela, 10. mart 2023 09:56)
  ---
  Nisam psiholog a ni psihijatar, tako da ne mogu da kazem da li je bio narcis, ali treba znati da su narcisi vecinom muskarci. Depresija je npr. cesca kod zena, a narcisoidnost kod muskaraca. Sto ste lepsa i uspesnija zena to su vam sanse vece da cete biti meta narcisa, jer njima treba neko ko ce da ih u svetu prikaze u sto boljem svetlu. Na srecu, oni su sebi sami najveci neprijatelji jer su sustinski nesrecni i prazni. Ima ih i na ovom sajtu, kol'ko hoces. To mozes i da vidis po pseudonima tipa "svi su glupi, samo sam ja genije" a i po komentarima mrznje, sa ciljem da se svako ponizi kako bi se ONI osecali bolje. E, to je posledica pravih trauma u deteinjstvu, kad su deca zapostavljena ili maltretirana i kad kao vid samoodbrane stvore laznu sliku o sebi. Zalosno. Zene (i u manjem broju muskarci), to kad naslutite, bezite glavom bez obzira! Uvek kazem svojoj deci - bolje biti sam nego sa kreteonom!
  (Kanadjanka, 10. mart 2023 14:25)

  # Link komentara

 5. Ari je bio bitanga.
  Ali imao stila.
  (gost, 10. mart 2023 12:28)

  # Link komentara

 6. Verovatno nisu toliko ljudi ni imali svest o mentalnom zdravlju u to vreme. Ona je imala neki poremećaj u principu gde je teško locirati da li je više u pitanju:
  1. nedostatak samopoštovanja,
  2. uticaj tragičnih dela umetnosti na koja je kao operska pevačica nužno bila usmerena (opere ili možda književna dela koja veličaju tragične ljubavi) na oblikovanje načina na koji se postavlja u ljubavnim vezama,
  3. želja, kao što je u tekstu spomenuto da dokaže da nju može voleti neko moćnog društvenog statusa, čime se dokazuje njena ideja o njenoj posebnosti u odnosu na druge.
  On deluje da je bio u fazonu "ostaću slobodan, neću se vezati" dobrim delom veze, jer je možda bio takav po prirodi i nije umeo drugačije, u tom drugačijem ne bi bio prirodan. Ne bih rekla ni da je ona sasvim stradalno nevinašce, jer eto recimo... njemu se slučajno ubila prethodna supruga (pretpostavljam nakon što ju je on prevario i ostavio zbog Kalasove).
  Poenta cele ove priče je da se niko drugi ne može okriviti za način na koji se ona postavljala. To je bio njen psihološki problem. Pa čak iako je umrla u 53, i to odmah za njim... Sve je to neko romansiranje, jer objektivno, ona se ponašala kao školski primer opsednute žene. I svi su videli samo njenu tragediju u svemu, jer je bila operska zvezda. Treba imati svest o tome da smo svi ponajviše sami odgovorni za način na koji se postavljamo u ljubavi, zaljubljenosti, opsesiji možda, u ovom slučaju ili u nekim drugim odnosima i sferama života.
  (me, 10. mart 2023 11:56)

  # Link komentara

 7. Psiholozi kazu da danas svaka peta osoba na svetu ima narcisoidni poremecaj licnosti. Ova prica je skolski primer toga.
  On, mator i ruzan, sa ogromnim novcem kao jedinim pokricem unistava zenu duplo mladju on njega, nesvakidasnje talentovanu, lepu i pre svega ranjivu (sto je posledica njene narcisoidne majke u detinjstvu).
  Odvratni predator koji je svoje uzasne komplekse lecio tako sto je kao i svaki Narcis pronalazio zene sa niskim stepenom samopostovanja, spremne da se daju do kraja ne bi li dokazale sebi da ih neko tako mocan i uspesan moze iskreno voleti i ceniti.
  Kakav upropasten zivot i talenat zarad jednog energetskog vampira!
  Uvek kada je vidim pomislim kolika je to autodestrukcija u njoj postojala i kako nije potrazila pomoc na vreme?
  (Glas andjela, 10. mart 2023 09:56)

  # Link komentara