Dete je reklo da vas ne voli? Psiholog otkriva što da uradimo tada, a šta nikako ne smemo

Skoro svakom roditelju dete je, pre ili kasnije, u žaru ljutnje ili frustracije reklo da ga ne voli. Iako ovo nije nimalo prijatno, psiholog Nataša Bek objašnjava da to zapravo ništa ne mora da znači, a naročito ne da vas vaše dete zaistinu ne voli.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. Zavali mu šamarčinu da zapamti za vjek vjekova ko su mu ćaća i mater.
  (Ladomir, 11. mart 2023 19:33)

  # Link komentara

 2. Roditelji uvek određuju detetu šta da radi i kako da se ponaša i pri tome je svesno da ne može protiv volje odraslih,kada oseti nepravdu povlači zadnji džoker a to je "ne volim te" :(
  (cobo, 11. mart 2023 17:55)

  # Link komentara

 3. Motkica je iz raja izašla.
  (Lala, 11. mart 2023 14:19)

  # Link komentara

 4. Dete kaže svakakve stvari, ali kad kaže direktno da vas ne voli onda je to znak da ste vi negde zabrljali. Nedostatak pažnje, odsutnost, okrutnost itd.
  (Oki, 11. mart 2023 11:02)

  # Link komentara

 5. Stvar ili osoba?
  Naravno da deca ne znaju razdvojiti to dvoje, nažalost ni mnogi ne uspevaju celog života.
  Kao autoritet koji je u fazi vaspitanja i učenja deteta, roditelj ce često biti omrznuti zbog stvari koje radi detetu.
  Najvažnije za razvoj zdrave svesti dece je da ih sto pre naučite da se nauče razlikovati to dvoje. Da je ok iskazati frustraciju na stvari koje im radimo a da u isto vreme ne mešaju osobu u sve to.
  Dobiće zdrav razum koji ih neće uvlačiti i sukobne i stresne situacije.

  Recimo, čitam ovde mnoge nebuloze od neukih koji nisu imali sreće da im se posveti pažnja da budu naučeni u širem opsegu i često sam na liniji mržnje i sažaljenja. Mržnje prema načinu i sažaljenja prema osobi. Stvari koje rade i kako rezonuju su pomešane u ljudsko biće koje nikad ne treba mrzeti jer obično ako rade pogrešne stvari to je rezultat gde je okolina njihove postupke i njihovu ličnost stavila pod jedno.
  Prkos, inat, revolt, odlike koje pripadaju predškolskom uzrastu bi roditelji mogli iskoreniti ukoliko bi objasnili detetu da su usmerene na stvari koje im se rade a ne na osobe koje su ih iznele. Težak posao za roditelja koji ne zna ni sam razliku. :(
  (466453, 11. mart 2023 10:59)

  # Link komentara

 6. Najbitnije je da batalite palamudjenje i da zivite sa svojim detetom. Potpuno je normalna svaka situacija u koju upadne roditelj. Casu zuci je najlakse popiti sa casom meda. Nece sve nikad biti potaman i prestanite da se opterecujete svojim detetom i da se plasite svega.
  (Nikola, 11. mart 2023 09:45)

  # Link komentara