Tate su srećnije od mama, pokazala je studija

Očevi su srećniji kada provode vreme i komuniciraju sa svojom decom.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. @Zaista
  Ko ce zaradi platu?
  (Marko, 29. maj 2023 06:54)

  # Link komentara

 2. Prvo, žena nosi bebu 9 meseci, troši svoje telo, porađa se, boli je, mora da vodi računa o svemu i svačemu dok je trudna. Kad se porodi, dok se sve ne vrati u normalu, dojenje, ne osećaju se lepo jer su raspale (bukvalno). Posle toga, ako imaju lošeg muža, nikad se ne odmore, a od muža se udalje, što je sve logično. Koja ima dobrog muža koji brine o njoj pa ona može na miru da uradi sve što samo ona mora i može, ta će biti zadovoljna. Problem je što je većina muževa/očeva u ovoj prvoj grupi. Još ako ni ne zarađuju novac, ako i to mora ona, onda su totalno bezvredni. Eto.
  O ovima, i muškim i ženskim, što RADE DOMAĆI, ne znam šta reći osim da su oni završili svoju školu i da puste decu da nauče da uče. Uvek se setim debilčića u školi kojima su mame i tate pomagale oko domaćeg kada smo mi išli u školu.
  (H, 28. maj 2023 15:49)

  # Link komentara

 3. Svako ima svoju ulogu, zato su mama i tata kao tim bez premca! Mame samo malo da smanje doživljaj da su njihova deca bogomdana, da mogu da ne pojedu sve i da se, recimo, isprljaju ili ukvase bez zaglavljivanja u bolnicu, a tate da malo pripomognu oko kućnih poslova i discipline i mirna kuća bez vike i stresa.
  (Lax, 28. maj 2023 11:40)

  # Link komentara

 4. Mislim da nema to veze toliko sa obavezama koliko sa biologijom. Prosto, majke više brinu i retko se opuštaju. Kad kažem da više brinu, ne mislim da očevi brinu manje, nego da su opušteniji u svojoj ulozi. Otac će ohrabrivati dete na vratolomije, bacati ga u vazduh i tome slično pre nego majka. I dobro je što je tako. Otprilike, dva ekstrema daju uravnotežen odnos.
  (Marija, 28. maj 2023 11:38)

  # Link komentara

 5. Manje posla i obaveza povlači i više sreće i zadovoljstva !
  (Superhik, 28. maj 2023 10:15)

  # Link komentara

 6. Ove što pišu ovako generalno, evo vam odgovor od jednog tate. Za svoju suprugu i dijete sam cijelo vrijeme prisutan, od prvog dana kuham, usisavam, idem u kupovinu. uzmem bebu često sa sobom napolje dok ne ogladni a da joj se mama malo odmori. Kupamo je zajedno a pelene mijenjamo oboje. Logicno ne mogu dojiti da mogu i to je radio jer volim svoje dijete više od bilo čega. I dobili smo kćer, divna je i žao mi je napustiti kada moram na posao.
  (billy_the_cat, 28. maj 2023 10:13)

  # Link komentara

 7. Za Marinu i sve ostale žene koje padaju sa nogu:
  I ja kao tata svakodnevno brinem oko dece, pravim ručak, radimo domaći, kupam ih i uspavam. Ja radim sigurno preko 50% obaveza oko dece plus svoj posao. I zato moja deca sve hoće samnom a sa mamom...pa baš i ne. Da je teško jeste, da mi je žena loša jeste ali zbog odnosa sa decom-ja bih svakako rekao da sam srećniji.
  (NTL, 28. maj 2023 10:12)

  # Link komentara

 8. Posebno ocevi sa cerkama. Obozavanje bukvalno.
  (Duki, 28. maj 2023 10:10)

  # Link komentara

 9. Pa logicno,imaju manje obaveza od majki, poigraju se pola sata do sat i super im. Sve ostalo oko dece uglavnom rade majke , koje su zato opterecenije i onda im je majcinska uloga stresnija , manje su opustene.
  (Marina, 28. maj 2023 09:57)

  # Link komentara

 10. Ma kako da ne!!! Muškarci su od kamena i bez stresa zato i padaju kao mušice pre mama!!
  (MTy, 28. maj 2023 09:39)

  # Link komentara

 11. Pa kad ne rade oko dece i po kući, nego se, uvrh glave, poigrraju sa njima. Kada si 24/7 pod pritiskom da MORAŠ da obaviš milion sitnica i 1000 krupnica, nemaš kad ni da budeš srećan. Dok se avima ne udovlji, premoriš se. Zato su najpametnije one žene koje večinu obaveza oko deteta i kuće svale na muža, takve žene se najviše cene.
  (Zaista, 28. maj 2023 09:33)

  # Link komentara

 12. naravno jer čim su se rodili ko muškarci odma su bolji nego žene
  (Rođo, 28. maj 2023 09:24)

  # Link komentara

 13. Tate su zakon
  (Boki, 28. maj 2023 09:13)

  # Link komentara