Rezultati uznemiravajući, majke ne žele da imaju više dece

Više od polovine žena koje su pretrpele traume tokom porođaja ne želi da ima još dece, otkrilo je istraživanje.

Prikazati ovde celokupan tekst članka

Pošaljite komentar
 1. @ xxl @vagica
  porodila sam se drugi put pre mesec dana, jedina teškoča mi je što su oba bila carska i ne mogu sve sama, dva mala deteta, ja operisana, muž kao pomogne ali se osećam da su deca samo moja odgovornost, kaže mi svekrva ko ti je kriv kad si nezaposlena, mama otprilike isto kaže.
  Medicinsko osoblje je bilo dobro na oba porođaja, neke nadrndane neke vesele, sve je to normalno, ali nikakvih neprijatnosti nije bilo. Mislim da sam više ja bila neprijatna nego sestre i lekari.
  (2 trudnoće, 20. septembar 2023 14:36)

  # Link komentara

 2. Neke žene imaju pomoć od majke, oca, sestre, brata, muža, svekra i svekrve, prijatelja. Neke nemajz i same su u svemu, što je strašno. Znam primere i jednih i drugih, prve se busaju da su one sve same, druge ćute i rade bez skoro ičije pomoći. Žena je najranjivija u trudnoći, tokom porođaja i posle porođaja sve dok se teko ne oporavi i dok beba zavisi od nje. Na ženama je najveća odgovornost, "posao", trud, žrtva, i treba to da se ceni, otac/muđ je prvi koji treba da preuzme na sebe sve što može dok se ona ne oporavi. To se izbegava reći, mnogi izbegavaju da pomognu ženama kada im je najteže, a niko nije uspeo sam da odgaji dete (kao ni bilo šta drugo sasvim sam da uradi). Uvek je pomoć dobrodošla, kao i malo sreće (uostalom, za sve u životu je tako).
  (Vagica, 20. septembar 2023 12:40)

  # Link komentara

 3. Nije bilo potrebe preuzimati textove drugih medija ako pogledamo kakvo je stanje i odnos medicinskog osoblja prema porodiljama ovde kod nas u Srbiji. Da se postavlja pitanje da li treba zakonom regulisati prisustvo službenog svedoka kako bi pratio tok porođaja i da li se poštuju procedure za šta bi svedok morao proći obuku (amerikanci imaju obavezno prisustvo policajca svedoka kod pregleda oštećene osobe kod silovanja, a kod nas bi trebalo kod porođaja). Naravno kako bi se izbegle neugodnosti, a ljubazno medicinsko osoblje bilo optuživano za bahatost što dovodi do toga da se žene u Srbiji ne usuđuju da ponovo zatrudne.
  (XXL, 20. septembar 2023 11:05)

  # Link komentara

 4. Zasto je to uznemiravajuce? Ionako nas ima previse na zemlji
  (Apatrid, 20. septembar 2023 09:19)

  Ustvari je obrnuto.
  (MadamX, 20. septembar 2023 10:42)

  # Link komentara

 5. Ne zele ni ocevi... Majke radjaju, ali se deca planiraju u dvoje. Cemu upiranje prsta samo u zene?
  (Ivan, 20. septembar 2023 10:21)

  # Link komentara

 6. Meni lično su na carskom rezu slomljena tri rebra i niko se nije udostojio da mi to i kaže. Posle je usledio težak i bolan oporavak, visok d dimer (slučajno otkriven pa sam se spasila). Užasno iskustvo. Da, neću imati više dece ali nisam sigurna koliko je ovaj splet okolnosti uticao na takvu odluku. Više odsustvo pomoći okoline...
  (AnaB, 20. septembar 2023 09:34)

  # Link komentara

 7. Zasto je to uznemiravajuce? Ionako nas ima previse na zemlji
  (Apatrid, 20. septembar 2023 09:19)

  # Link komentara

 8. I ne treba
  (Milos Retig, 20. septembar 2023 08:58)

  # Link komentara